sobota 26. února 2011

MOBY DICK 2001: Hrozba negativních vibrací

Pondělí 26. února Ing. Duto Hlav odrazil dnes na poradě ved. pracovníků na Sev. Městě podezření náměstka Kvakoše, že varná konvice, která teď vyráží zásuvky na patře náměstků, byla původně naše a my ji zrádně vyměnili. Duto se vytasil s Knihou CHladniček a VArných Konvic, která jasně dokazuje, že svoji konvici máme už od loňského dubna. Však si dal Junior při přepisování KCHVAK práci!

Úterý 27. února
Při obědě jsme se bavili čtením Management Observeru. Běsný Kokot se zde svěřuje: "Já jsem normální člověk, který se snaží, jak nejlépe umí, dělat svoji práci. Nemám vůbec buňky být nějaký úžasný boss. Nejsem důležitější než opravář nebo účetní. Nemusím sice každý den do montérek, je kolem mě ale spousta stresu, konfliktů, vlivů a složitého rozhodování." Hrubý plat pana ředitele páčí kolem 300.000 Kč měsíčně.

Středa 28. února
Konec měsíce je opět velmi hektický. Musíme přepsat v intranetovém výkazu KECY všechnu naši činnost v únoru podle nových propozic. Taky Knihu prac. př. od začátku roku, abychom vykázali, že přestávky v práci čerpáme v různou dobu - nové ROZŘEĎ. Ing. Duto Hlav toto nařízení doprovodil slovy: "Nemáte se, volové, bavit v jídelně nahlas o ředitelských platech!"

Čtvrtek 1. března
Dnes šel D. Hlav na kobereček k nám. Ivošovi Kvakošovi. Ten ho zjebal, že nám v minulém hodnocení všem napsal stejné odměny. "Varuji vás před naprostou nečinností a pasivitou, kterou nevyvážíte žádnými zástupnými programy," ječel na něj Ivoš. "Pokud nezměníte své chování v prosazování lásky, dobra a pozitivních myšlenek - svou vlastní svobodnou vůlí, ovšem - ocitnete se v blízkosti zóny vymístění!" Za únor nemáme žádné prémie.

Pátek 2. března
Přece jen budeme mít nějaké odměny. Jenom nesmějí být stejné. Tak pomohla sekretářka Badavá naší Viki rozšifrovat příkaz nám. Kvakoše, aby se Duto Hlav nedopustil "plnosti negativního stavu". Ambrož bude mít největší prémie za únor, já v březnu a Junior v dubnu. No, před časem, ještě v době státního podniku, to taky takhle fungovalo. Jenže tehdy nehrozily "negativní vibrace"...

Sobota 3. března
Z listárny Moby Dicka

Do našeho závodu nastoupil po krachu svého nový náměstek přezdívaný Kravaťák. Začal razantně - asi 5 metrů pod závodem stojí čistička, jejíž zaměstnance má na starosti. Kravaťák vytvořil nový propustkový řád, který stanoví:

Zaměstnanec čističky vejde do závodu, odpíchne si příchod, jde na druhý konec závodu, kde mu mistr vystaví propustku a s tou se odebere přes vrátnici na své pracoviště.

Pokud jej jde mistr na jeho pracoviště zkontrolovat, požádá za tím účelem svého vedoucího taktéž o propustku. Jelikož vedoucí pracuje Po-Pá pouze na ranní směně, kontrola zaměstnance se mimo tuto dobu neprovádí.

zaslal čtenář M.S.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

4 komentáře:

s řekl(a)...

Poslední pokus o funkční odkaz

informace řekl(a)...

Teď se Vám poved.

STK řekl(a)...

A dokonce už vím, proč!
A Šaman byl tak hodný a uklidil tu po mně... (...jakož i já uklízím po svých kocourech...)

informace řekl(a)...

Tak teď tu máme dokonce dva články ke komentování! To jste se se Šamanem nedohodli?
Zřejmě se nám, Moby Dicku, snažíte všemožně vysvětlit, že zvyk je železná košile. Jak se postupovalo za socializmu, tak se pokračuje i za kapitalizmu.
To se pak už ničemu nedivím!