pondělí 21. února 2011

MOBY DICK: Čemu nerozumíte?

Pondělí 21. února 2011, Světový den mateřského jazyka

Česká vláda a čeští lékaři budou ctít dohodu: Lékaři stáhnou své výpovědi, pokud ve středu vláda schválí memorandum, na němž se dohodl ministr Heger se zdravotnickými odbory.
A zároveň česká vláda ve středu schválí memorandum, pokud do té doby (přesně 13:00) lékaři stáhnou své výpovědi.

Čemu nerozumíte?

7 komentářů:

informace řekl(a)...

Já tomu rozumím podle přísloví rybářů, že jsou jako langusta, chobotnice a hadí ryba, které se střeží navzájem, protože kdyby jedna napadla svou kořist, okamžitě by ji zežrala ta třetí. Chobotnice by mohla napadnout langustu, hadí ryba by toho mohla využít a sežrat chobotnici, ale zároveň ví, že by si na ní mohla pochutnat langusta. A tak čekají a hlídají, jestli se dá do pohybu protivník. To je pěkný příklad politického imobilizmu.
Česká vláda, čeští lékaři a opozice?

Moby Dick řekl(a)...

Opozice má kraje, a kraje mají krajské nemocnice. Takže socanští hejtmani doktory už přemluvili - nejdříve začali "stahovat výpovědi*" lékaři v Jihočeském kraji.

* Žádají o souhlas s odvoláním své výpovědi, ve smyslu §50 odst.5 zákoníku práce.
Takový postup je podle zákoníku práce možný, avšak ke zrušení výpovědi dojde jen tehdy, jestliže s tím druhý účastník souhlasí. Zpětvzetí výpovědi musí být provedeno písemně a stejně tak souhlas druhého účastníka s odvoláním výpovědi musí být proveden písemně.
Pokud zaměstnavatel na zpětvzetí výpovědi nestihne zareagovat a písemně svůj souhlas s odvoláním výpovědi nevyjádří, dojde ke skončení pracovního poměru.

A.S.Pergill řekl(a)...

Dávám k lepšímu zajímavou tezi, kterou jsem v souvislosti s těmi lékaři zaslechl (a má, obávám se, hlavu a patu):
Pokud stát dá dvě miliardy na nákup přístrojů, tak těch 10 procent provize (+-) skončí v pokladně nějaké strany nebo i něčí kapse. Pokud dá stát dvě miliardy na platy doktorů, tak z toho nikdo žádnou provizi nemá.

drak řekl(a)...

Já bych řekl, že to možná byl jen zkušební balonek KSČSSD a odborářů, jak tvárná je tato vláda. Protože vláda nezklamala, posrala se jak zákon káže a místní mrav velí, je podle ohlasu vidět, že se už chystají vyjet po prachách i další profese a vzhledem k tomuto neblahému konci a špatnému příkladu mají reálnou šanci uspět, byť nás A.S. Pergill uklidňuje, že takovou páku jako doktoři ti ostatní nemají. Já tvrdím, že chová-li se někdo jako vyděrač, má být poslán do kamsi bez ohledu na páku, kterou drží v ruce, jedině to zaručí, že se to už v dohledné době nebude opakovat.

Doktoři měli dostat přidáno, ale až v momentě, kdy se systémová zlodějina konaná přinejmenším za jejich mlčenlivé spoluúčasti omezí natolik, že se na to v systému objeví reálné zdroje, a ani o vteřinu dřív. To, co se stalo, to bylo špatně a zase na to doplatíme my všichni, šedivá mlčící menšina, co to místo aby udělala pořádnou defenestraci zasloužilých padouchů, tak to zase zacvaká, a cvakat to budou ještě její vnuci. No ale za blbost se platí, to je v podstatě jenom další drahé luxusní zboží. A my si ho tady pěstujeme ve velkém.

gogo řekl(a)...

Ve skrytu duše jsem doufal. že se vláda neposere....posrala se....

stk řekl(a)...

"Všichni jsme Gogo..."

drak řekl(a)...

A všichni už asi spí, nebo jsou aspoň ospalí. Tož dobrou ;-)