pátek 11. února 2011

MOBY DICK: Nebezpečný Valentýn

Nejustiční mafie, Blanking, lékařská epopej a utrpení vůdců lidu
********************************************************
Neděle 6. února 2011, sté narozeniny Ronalda Reagana, * Jan Werich (1905), * Jindřich Šimon Baar (1869)

Angela Merkel přednesla na sčuchu EU v Bruselu francouzsko-německý návrh, který by měl "pozvednout konkurenceschopnost eurozóny". Návrh "slavil úspěch", přesněji řečeno "summit nevyslovil zásadní námitky". V rámci eurozóny by měly "být postupně sladěny" (sjednoceny) daně, vývoj mezd, rozpočtová pravidla, investice do výzkumu, důchodový věk. Britové jsou tvrdě proti. (Ale mají Britové euro? Nemají.) Rakouský kancléř Werner Faymann považuje takové zásahy do mzdových jednání za "nežádoucí". A "nemožné" je, aby EU určovala, kdy se má odejít do důchodu. Český premiér Nečas míní, že je "předčasné říkat", jestli by se dotklo Česka: "Je vůbec otázka, zda se zapojí všechny země eurozóny."

Mrtvá Kočka: "Nepochybně se zapojí. Všechny. Německo i Francie."
"Politika tolerance vůči menšinám selhala... Je čas otočit stránku minulosti, která neuspěla... Evropa byla příliš dlouho tolerantní vůči islámskému extrémismu..." (David Cameron, britský premiér.)

"Jde o mylnou analýzu. Cameron spojuje nesprávně problémy integrace s terorismem." (Inayat Bunglawa z umírněné muslimské organizace Muslims4UK.)

Problémy integrace britské společnosti do islámu by skutečně neměly být spojovány s britským terorismem v Afghánistánu!

Íránská lidově islamistická republika postavila před soud dva americké špiony. Špionka, která byla součástí nepřátelského výsadku, byla propuštěna domů z humanitárně propagandistických důvodů. Špioni udělali v roce 2009 tu chybu, že se na hranicích s Irákem pohybovali na dohled pozorných íránských bezpečnostních sil. Tedy byli sice na území Iráku, ale Irák a Írán se tak snadno splete...

Egyptský vajsprezident Umar Sulajmán se poprvé sešel se zástupci zatím roztříštěné opozice. Na jednacím stole byla jen jedna vlajka - egyptská.

Egyptské banky zatím neomezily bezhotovostní transakce, a tak potom, co do zahraničí odjíždějí zazobaní občané, míří za nimi i penízky...

Ropa páčí 103 $/barel. Rafael Ramirez, venezuelský ministr energetiky se raduje: Když se uzavře Suez, vyletí cena ropy na 200 $/barel!

Dalších deset miliard kaček by mělo zmizet v tunellingu zvaném Blanka. Pravil primátor Bohuslav Svoboda v ČT. Metrostav účtuje další miliardy za jiný obchvat v Praze 6, než byl plánovaný. Taky most přes Vltavu nebude za 400 melounů ale za 1,2 Jardy. Rovněž geologická situace ve Stromovce byla složitější, než se čekalo. (Metrostav ještě nestavěl v Praze? Projektanti neměli k dispozici geologický průzkum?) Město tyhle prašule nemá, takže se dokončení Blanky opět opozdí.

"Cena a termín dostavby jsou nepřekročitelné." (Pražský primátor Pavel Bém, 2010)

Jenže ty tři havárie, které Metrostav zavinil, mu přece musí někdo zacálovat!

Pondělí 7. února 2011, * Charles Dickens (1812), * Dmitrij Ivanovič Mendělejev, šedesátiny Miroslava Donutila
Muslimské bratrstvo, jediná organizovaná opozice v Egyptě, je viditelné zejména tím, jak se snaží být neviditelné. 20 % poslanců, které má v parlamentu, bylo zvoleno jakožto "nezávislí"...

Egyptská vláda zvyšuje od dubna platy a důchody. Utratí tak v přepočtu nějakých 20 mld Kč navíc.

Američané si poprvé s překvapením všimli, že egyptské laboratoře kutí na zbraních hromadného ničení. Tento americký spojenec byl rovněž u nastartování vývoje balistických střel v Husajnově Íráku a Kimově Koreji.

Kambodža a Thajsko pořádají dělostřelecké přestřelky v pohraničí o areál chrámu Preah Vihear. Vypadá to, že tomu, který vyhraje, onen archeologický skvost poražený rozstřílí .

Akcionáři Sazky z ČSTV nepláčí, alébrž se radují ze svého schopného manažera Aleše Hušáka, který vyřešil dluhy, jež nasekal: Vznikne řídicí výbor v čele se schopným Hušákem, jeho soudruhem Martinem Ulčákem a majitelem konkurenční Fortuny Markem Dospivou, a ten to všechno zaplatí. Akcionáři si oddechli - nebudou muset rozhodovat. Toto břímě přejde z Hušáka na onen řídicí vejbor!

Vláda připravuje zákon, který by zdanil bývalé estébáky (netýká se Hušáka, ten nebyl estébák, jen jejich agent) a bolševickou věrchušku (netýká se Ulčáka, sice byl bolševik, avšak úspěšně převedl Svaz socialistické mládeže jako jeho perestrojkový šéf do nové doby). Takto získané penízky by se měly rozdělit mezi účastníky protikomunistického odboje. Nebo odporu? Podle toho, jak o svém účinkování v průběhu Vítězného Listopadu hovoří pan Ulčák, by snad mohl být odporníkem i on...

"Řešíme situaci, kterou nezpůsobila současná městská rada." (Bohuslav Svoboda, primátor pražský o Blankingu.) Rada byla informací o zvýšení dopravního tunele z 25 na 35 mld. překvapena 28. 1. 2011... Dle pana primátora "selhaly kontrolní mechanismy". Může za to bývalé vedení města v čele s exprimátorem Pavlem Bémem.

"Obávám se, že současné vedení pražské radnice si poněkud alibisticky zjednodušuje situaci odvoláváním se na ,bývalé vedení' města. Je mi to až trapné připomínat, ale dodávám jen, že to ,bývalé vedení' hospodařilo s vyrovnaným rozpočtem, na rozdíl od současného vedení splácelo dluhy a drželo největší investiční tempo za posledních 50 let." (Exprimátor Pavel Bém v esemesce pro Hospodské noviny.)

Žena Moby Dicka: "Vyrovnaný rozpočet? Investovalo se včera, splácí se dneska."

Mrtvá Kočka: "Vyrovnaný rozpočet znamená, že úplatky které dávám nesmí být větší než ty, které dostávám."

Úterý 8. února 2011 * Jules Verne (1812)
Blanking: V rozhlase jsem zaslechl neidentifikovaného metrostaváka, který vysvětloval, že tunel nezdražil. Miliard navíc se má se zaplatit ne10, ale jen 5. A to je prý ještě inflace...

Vládní řešení hrozícího kolapsu ve zdravotnictví: Tisíc vojenských doktorů nastoupí na cvičení do ohrožených nemocnic. Akorátže armáda má zoufalý nedostatek gynekologů a porodníků...

Marie Benešová (bývalá šéfka státních zástupců) se musí omluvit Renatě Vesecké (bývalé nejvyšší st. zástupkyni), Pavlovi Němcovi (bývalému ministrovi spravedlnosti), Pavlovi Kučerovi (býv. místopředseda Nejvyššího soudu) a dalším účastníkům Čunkovy aféry za expresivní výroky, o nichž neprokázala, že by vycházely z pravdivých skutečností. Krom zaplacení statisíců za náklady řízení všem zúčastněným, musí Marie Benešová všem poslat i omluvný dopis:

"Omlouvám se vám, že jsem vás označila za člena zákulisní justiční mafie, která se snaží ovládnout justici tak, aby sloužila vládní garnituře, a která v zákulisí ovlivňuje kauzy."

Takto rozhodl Vrchní soud v Praze, tedy jeho soudkyně Romana Vostrejšová. Oproti buřiči Vojtěchu Ceplovi ml., který jakožto soudce Krajského soudu mínil, že výroky paní Benešové byly sice "nevhodné", avšak šlo o "přípustnou kritiku". Výroky typu "hrozí pád vlády a nezávislost justice musí jít stranou" a následné jednání v tomto duchu si tedy odnynějška justiční mafie už dopředu posichrovala jako nestíhatelné.

Jo pardon, neměl jsem psát expresivní výrok "justiční mafie", omlouvám se všem dopředu. Justice nevytváří mafii, viz příklad soudce Cepla.

Mrtvá Kočka upřesňuje: "To nebyla justiční mafie, ale docela normální mafie."

Dosud se neví, co katarem stižený exministr Pavel Němec dělal jako právník pro Topolánkovu vládu za státní miliony právě v době Čunkovy aféry. Pan Němec se nejdříve obrnil svou advokátní mlčenlivostí, poté byl krom kataru postižen i ztrátou paměti. A nyní se dovídáme, že originál smlouvy mezi Úřadem vlády a páně Němcovou advokátní kanceláří z roku 2007 na úřadu vlády kdosi neznámý už před dvěma a půl lety skartoval. Čímž kdosi porušil minimálně zákon o archivnictví a spisové službě...

Protože se jedná o neznámou osobu, můžeme napsat, že se pravděpodobně jednalo o nějakého mafiána. Upřesněme: Nejustičního mafiána.

Po 1. lednu převzalo od cizinecké policie péči o cizince na našem území ministerstvo vnitra. Ubylo front, avšak tato změna vyvolala určité potíže: Cizinec není našinec, proto si k jednání nesmí brát tlumočníka. Vnitrák je našinec - proto neumí ani jeden cizí jazyk. Dále není dodržován zákon, protože nejsou včas vyřizována víza - některé žádosti leží na ouřednickém stole už od října.

Mrtvá Kočka: "Nový systém totiž ztěžuje předávání úplatků."

Epopej o Slovanské epopeji pokračuje: 5 pláten je už v Praze. Řidiči náklaďáků, kteří pro ně jeli do Moravského Krumlova, dostali pokutu za porušení značky "zákaz vjezdu". Místní starosta míní, že nejde o schválnost, ale o dbaní na dodržování zákonů... A jak jezdí do zámku on?

Mrtvá Kočka. "Má povolení od radnice."

Tuniský parlament si vypustil rybník: Schválil prezidentovy pravomoce vydávat zákony formou dekretů. Čeká se, že jedním z prvních dekretů bude vyhlášena amnestie, dále se očekává znárodnění majetku dosud vládnoucí partaje, jež nesla hrdé jméno "Demokratické ústavní shromáždění"... Ministr obrany povolal zálohy, jež sloužily v minulých čtyřech letech. Vyměněno bylo všech 24 guvernérů.

Itálie "zprůhledňuje" své zákony. V rámci toho byl zrušen dekret krále Emmanuela III, který před 107 lety vyhlásil, že benátský Velký kanál není řeka, avšak ulice, tudíž patří Benátkám. Teď prý "patří Římu". (Snad míněna ústřední italská vláda?)

"Rozhodl jsem o zrušení přechodu na zimní čas počínaje letošním podzimem." Ruský prezident Dmitrij Anatoljovič Medveděv tak pravil při setkání s mladými vědci a jinou pokrokovou pracující inteligencí. Pan prezident se plete: Zavedl trvalý letní čas! Co platil už za Stalina. (Zbytečně jsme záviděli sovětským školákům, že chodí do školy až od devíti - bylo stejně osm...)

Středa 9. února 2011, * Václav Matěj Kramerius (1759)
V letadle společnosti Iberia, které mělo odletět ze Santiaga de Chile do Madridu byla bomba. Alespoň tak to nahlásila anonymní žena chilským úřadům. V letadle však nebyla bomba, ale její přítel, který měl odletět na osm měsíců do Španělska - což jí připadalo jako nepřežitelná doba. Odhalená Francisca G. byla vzata do vazby. No, milého nejspíš pěkných pár měsíců stejně neuvidí.

Větší štěstí měl lékař z Mariánských lázní, který si vymyslel loupežné přepadení. Předpokládal, že tento případ bude vyšetřovat policajtka, do které se beznadějně zamiloval. Nevyšetřovala. Policie lhavého milovníka nestíhá. Zhroutil se a skončil na psychiatrii.

A to ještě není sv. Valentýna!

Milánská prokuratura předala žádost o zahájení procesu proti premiérovi Silvio Berlusconimu. Důvod? Podle upoutávky ČT na začátku Událostí: "Důvodem je sexuální styk s nezletilou prostitutkou." V samotných zprávách se už dodává téměř zbytečné slůvko: "podezření na"...

Berlusconi: "Prokurátoři způsobili obrovskou škodu nejen mé osobě, ale pošpinili celou Itálii, a za to se budou zodpovídat. Já samozřejmě podám žalobu na stát a požádám o odškodnění. Pak to zaplatí ministerstvo financí, protože soudci nejsou zodpovědní, ale to my teď rychle změníme." Premiér zahořekoval, že slouží své zemi do rozthrání těla - ani neměl čas si dát opravit zub, který mu zlomili při loňském útoku v Miláně.

Zelený ministr Tomáš Chalupa pozastavil/neobnovil vyplácení dotací v programu "Zelená úsporám". Vyčleněné peníze na zateplovací programy byly utraceny už vloni. Nejspíš se nedostane ani na ty projekty, které byly podány ještě včas. Schodek činí několik miliard. Dřívější zelený ministr Bursík totiž nepředpokládal, že bude takový zájem - "který nikdo nečekal" - o peníze zadarmo!!!

Vrchní soud rozhodl, že jednatel jisté společnosti nemá nárok na vyplacení nemocenské, neboť jakožto statutární zástupce nemůže být zaměstnancem stejné firmy s podobným pracovním zařazením. Dvacet let po předprivatizačním převedení státních firem na akciovky v nich nerušeně působí její ředitelé rovněž jako předsedové představenstev. Podle Vrchního soudu tedy ani oni nemají právo na nemocenskou. A ani neměli. Proto by ji měli vrátit.

Vrchní soud neřeší, že tedy stát od těchto manažerů vybíral zdravotní pojištění neoprávněně, ani že by měl stát toto pojištění vrátit - včetně penále. Vrchní soud ani neřeší, že tím rázem zbavil desítky tisíc lidí důchodového pojištění. Vrchní soud ani neřeší to, že smlouvy, podepisované manažerem v souběhu funkcí, by mohly být zpochybněny. (Právní koutek: Měli je podepisovat jako statutáři, ne jako ředitelé.)

Problém se netýká českých manažerů, kteří již získali cizí státní občanství a českých podnikatelských mafiánů, kteří jsou mimo území, ovládané českou justiční mafií. Problém se ale týká i zahraničních firem na českém území. Celkem jde o problém asi 300.000 firem...

Mrtvá Kočka: "Vrchní soudci nejsou mafiáni. Jenom důsledně trvají na nedůslednostech v blbých českých zákonech."

Upřesnění: České zákony nejsou blbé. Jen poněkud nepřehledné. Lépe jsou na tom Rumunsko i Botswana...

Doktorská epopej: Vláda chce dát miliardy lékařům na zvýšení příjmu přímo do základního platu, a to změnou platových tabulek - které chtěla vloni zrušit...

Ze sportu: Na dnešním zasedání výkonného výboru ČSTV byli odvoláni z představenstva Skiareálu Špindlerův Mlýn Ivo Kaderka a Antonín Lébl. Prý v rámci zeštíhlení vedení dcery. K tomu uveďme, že oba kritizovali vedení ČSTV za jejich kolaboraci s Hušákem. Dále je zajímavé, že zatímco rozpočet ČSTV na rok 2011 byl na tomto jednání schválen jako vyrovnaný ve výšce 40 milionů, pak Lébl ve Špindlu vydělal svému svazu 26 milionů.

Mrtvá Kočka: "Jako za sociku: Schopní překážejí neschopným. Tak dlouho, dokud celá firma nezkrachuje. Nebo stát. Nebo civilizace..."

Čtvrtek 10. února 2011 * Bertold Brecht (1898)
V Egyptě už smí opět vysílat Al Arabíja. Státní televize poprvé ukázala i venkovským obyvatelům události na náměstí Tahrír - a to bez negativního kometáře vůči protestantům.

Hnusný Mubarak ve svém nočním televizním projevu slíbil milionům Egypťanů to co slíbil: Odstoupí - až bude mít po demokratických zářijových volbách komu předat vládu. Pravil, že nebude ustupovat cizáckému nátlaku. Nezapomněl připomenout svá vojenská vyznamenání a šedesátiletou službu lidu. O stavu svých zubů se nezmínil.

Armáda slíbila, že po třiceti letech zruší výjimečný stav. Až zavládne klid a pořádek a lid se vrátí do svých kanceláří, továren, na pole a do rybářských chýší.

Cizácký, tedy konkrétně americký, nátlak na egyptské vedení odmítli rovněž Čína a Saúdská Arábie. Saúdové oznámili, že pokud USA zavře penězovod do Egypta v hodnotě 2 mld. $ ročně, jsou ochotni sami tuto sumu Egypťanům dorovnat.

Žeby znárodnili miliardy bývalého tuniského prezidenta a dalších padlých veličin, které našly azyl na pohostinném královském dvoře?

"Povodňovou stovku" prý budeme platit všichni. Upřesnění: Nikoli bezdomovci a nezaměstnaní a ti, kdo vědí, jak neplatit daně.

Ministr vnitra Radek John kvůli nedostatku peněz zrušil vloni přípravu výstavby Polygonu v Hradci Králové, kde měli trénovat hasiši v bezpečném prostředí zásahy při reálných požárech. Kontrolní výbor sněmovny si ho chce pozvat na kobereček - protože tím pádem jsme "přišli" o dotace z EU ve výši 1,4 miliardy. Jiný pohled: John ušetřil čtvrt miliardy z rozpočtu svého ministerstva. Ovšem zdá se, že se Radek domnívá, že evropské peníze může i nadále utratit - třeba na obnovu vybavení hasičů, nákup nových stříkaček ap. Nikoli. Peníze, které EU dává na Polygon, lze utratit pouze za Polygon, tak prosté to je. To nejsou naše peníze, to jsou peníze EU.

Zde existuje drobný rozdíl bruselských byrokratů oproti našim byrokratům, kdy se manažeři firem domnívají, že si mohou dělat co chtějí - se "svými pěnězi" - tedy s penězi akcionářů.

Mrtvá Kočka: "Pokud si s nimi mohou dělat, co chtějí, pak to jsou jejich peníze."

Věřitelé, kteří neuspěli se svými návrhy na přímé začlenění do záchrany Sazky, přihlásili své pohledávky. Když nedostali příležitost zachraňovat hodlají dostat peníze: Kyperská KKCG Structure Financed Ltd. (Karel Komárek) chce 408 milionů. Pohledávka byla splatná 17. ledna. Firmy Moranda a Siderius Holding (Radovan Vítek) žádají více než 800 milionů korun. Moravská Třebová chce své statisíce.

V pondělí slíbila Penta (i Ulčákův) E-Invest věnovat Sazce "tolik peněz, kolik bude třeba". Problém však je, že se neví, jestli jsou podepsány příslušné dohody. Z ČSTV se ozývají hlasy, že kvalifikovaný souhlas s těmito dohodami, v nichž se nejspíš (nikdo neví přesně!) dávají do zástavy akcie, nemůže dát tajnosnubné vedení, ale že jedině valná hromada ČSTV. Která se má navalit až v dubnu.

Není ovšem dosud znám postoj Antimonopolního úřadu ke vzniku faktického kartelu Sazky a Fortuny.

Nezaměstnané lékaře čeká povinnost nastoupit na volná místa po odešlých lékařích. Když je tam pošle Úřad práce. Pokud nabízenou práci nevezmou, vezme jim Úřad práce podporu - a přestane za ně platzit třeba zrovna zdravotní pojištění....

Pátek 11. února 2011, * Zdeněk Burian (1905)
Vládní koalice je rozdělena kvůli zákonu o občanství. Slovenský občan může mít nyní jen jedno občanství. Nejlépe evropské.

Národní kongres schválil snížení důchodového věku z 65 na 58 let. Tedy v Bolívii. Kde je průměrný věk dožití 65 let...

Mrtvá kočka: "Vidím to jako vhodné řešení pro každý stát. Snížení věku dožití."

Jaká je to výhoda?

Mrtvá kočka: "Neplatíš ani daně, ani pojištění. Seš mrtvá."

Moby Dick upozorňuje, že tyto výroky nemá na svědomí Juniorova přítelkyně Mrtvá Kočka, ale její vzdálená příbuzná mrtvá kočka, popsaná spisovatelem Karlem Michalem v jeho skvělé povídkové knížce Bubáci pro všední den.

Zdravotní pojišťovny budou v době krize platit těm zdravotnickým zařízením, kde se bude odbývat ošetření, pravili zástupci zdravotních pojišťoven (Jindy je to jinak?) Vzniknou krajská infocentra, kde vám sdělí, ve kterém zdravotnickém zařízení vás přijmou. Ministr zdravotnictví Heger pravil: "Plánovaní lidé musí mít toleranci a chvilku počkat. Prosím je, aby to brali jako výraz solidarity." Hm. Máme ze solidarity dál trpět, případně umřít? Ze solidarity s kým? S lékaři, s pojišťovnami, se zdravotními pojišťovnami nebo s naším státem? Myslel jsem, že stát jsme my, ale zdá se, že se svými občany náš stát solidaritu nemá...

Vládní většina schálila v prvním čtení zákon o protikomunistickém odboji. Nelíbí se ani růžovým ani červeným komunistům. Bývalý přednosta českých komunistů Grebeníček držel ve sněmovně hodinovou protestní řeč. Miroslav Grebeníček mlátil hubou, zatímco jeho násilnický tatíček Alois mlátil vězně do krve.

Vládní většinu nepodpořil poslanec Pavel Bém, toho času nezvěstný. Pravděpodobně se odjel skrýt před platbou za prohranou sázku: Vsadil se totiž, že Blanking nebude ani opožděn, ani zdražen. Fantem je v tomto případě 50 hodin prospěšných prací. Zdá se, že pan exprimátor před splacením čestného dluhu prchl do nějaké bezpečnější země, možná i Ohňové.

A možná ani platit nehodlá. Ze své anonymity zaslal vzkaz, že za zdražení projektu může - nové vedení Prahy...

Přednosta neurologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Evžen Růžička, říká v rozhovoru pro Hospodské noviny: "Ve výpovědi je 70 % mých lékařů. Zůstat tu máme jen já, primář a pár necelých úvazků. Byl by to tedy v podstatě rozpad celé kliniky. Lůžková část by zanikla úplně. Sedmdesát postelí bychom museli uvolnit. Někoho poslat domů, ostatní někam předat."


Někam? Kam? Snad nikam - pokud dojde k dohodě...

"To, že se stále říká, že akutní péče nijak ohrožena nebude, to je medicínsky takzvaná zbožná lež. Lidské tělo není stroj, někdy je nesnadné zvolit rychle správnou diagnózu i v rutinním provozu, natož v krizovém..." Mohl by to odnést "ten, v jehož případě bude rozhodovat čas. Například v případě cévní mozkové příhody jsou na zásah přibližně tři hodiny. Pak je pozdě. Pokud bude pacienty nutné mezi nemocnicemi převážet, tak to samozřejmě zvýší míru jejich ohrožení... Každý den tedy máme jeden až dva takové případy."


Inu, lékaři nekecali, když si na pohřební sanitku napsali "Náš odchod, váš exitus."


Absolutní průlom v hrozícím zdravotnickém průseru: Ministr Heger a lékaři se "shodli na projednávání dohody", k němuž by mělo dojít v pondělí, tedy na sv. Valentýna.

Egypťané hodlají dojít z náměstí Tahrír až před prezidentský palác. Ten není chráněn armádou, pouze Mubarakovou gardou. Právě ta garda by mohla začít střílet. Prezident Mubarak raději (podle zpráv ČT) "odletěl ve dvou vrtulnících" (nebylo řečeno jak se rozdělil) do svého náhradního paláce v Šarm aj Šajch, což je na jihu Sinajského poloostrova.

Psáno večer: Vajsprezident Umar Sulajmán prohlásil v telce ve jménu Alláha, Milosrdného a Slitovného, že převzal všechny pravomoci prezidenta Mubaraka, který odstoupil. Moc převzala armáda.

Novodobí kremlologové se diví změně Mubarakova postoje, který téměř tři týdny vzdoroval protestům, a ještě včera působil tak neochvějně?

Sobota 12. února 2011 * Charles Darwin (1809), * Abraham Lincoln (1809)
Vysvětlení ženy Moby Dicka: "Mubarak je na Sinaji, a ať už řekl cokoli, platí to, co o něm řekl v televizi jeho nástupce, bývalý šéf tajné služby..."
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku
Předem dík! >>:)) Moby Dick

20 komentářů:

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
nepovokujte s Berlusconim a milánskou prokuraturou, nebo Vám tu vyklopím tolik nadávek, že mne vyloučíte navždycky z diskuze.
Máme toho plné ZUBY! PLNÉ ZUBY!
Chápete?
Poslední nebo předposlední, čert ví, Berlusconi se odvolá, prý, k soudu ve Strasburgu pro narušení svých práv na privacy.

STK řekl(a)...

Šamane,
viděl jsi nádherný film "Garderobiér"? A všiml sis vztahu inspicientky a principála? Velmi podobný vztah jsem pozoroval kdysi v reálu.
Tak pozor, historie se někdy opakuje! ;-)

A.S.Pergill řekl(a)...

"Zelená úsporám" dlouho vycházela přibližně šul nul, případně i mírně v mínusu. Člověk si musel zateplení objednat u "akreditovaných firem", kde práce i materiál stály podstatně víc než běžně na trhu. A ta dotace pokryla "téměř" všechny tyto vícenáklady. Takže pro mnoho lidí bylo výhodnější si to udělat bez dotací, ale zato od poctivých firem a z poctivého materiálu.

informace řekl(a)...

STK,
film jsem neviděla a tak nechápu ani Vaši poznámku. Nemohl byste ji laskavě vyvětlit?

Drbna u okna řekl(a)...

Diskuze kolem Berlusconiho vrcholí dnes a zítra dvěma manifestacemi. Obě proti falešnému moralizmu.
Dnes ráno v Miláně manifestují přívrženci premiéra pod heslem "Una repubblica puritana è illiberale e antidemocratica" jejich logem jsou dámské kalhotky s nápisem: "ve spodních kalhotech, ale živí".
http://www.ilfoglio.it/media/uploads/file/manifesto.pdf

Zítra v Římě manifestují feministky spolu s pracovnicemi sexu pod heslem: "Jsme ženy, muži, feministky, pracovníci/e sexu, vzbouřenci proti patriarchátu. Do průvodu proti všem, kdo chtějí naše tělo jen v jednom směru, s naším tělem jiným a překrásným, protože jiné tělo je možné" . Logem je červený deštník. K této manifestaci se přidává levice v Toskánsku s heslem "ženy, pracovnice sexu a pracovnice kuchyňských kastrolů proti zneužívání ženského těla".

http://1.bp.blogspot.com/_iY9Uf1STgxU/TVLBf8EJLHI/AAAAAAAABTk/nXJrk98Pwb4/s1600/banner.jpg

Zřejmě už začal masopust.

stk řekl(a)...

Tak nevím, kdo je ta "drbna u okna".

Je-li to Informace konstatuji, že se fakticky chová jako ženská. A to uražená ženská. Nic o drbně jsem přece nenapsal, ba ani okamžik nepomyslel, u okna = u okna do světa, internetu a to, že někdo prohledává net a já nemusím, jsouc jazykově nevybaven, je přece jen a jen záslužné. Takže na poznámku o "Garderobiérovi" (určenou navíc špatně Šamanovi místo Moby Dickovi) raději zapomeňte, nerad bych nucen opět něco dementoval. To bych si potom připadal opravdu jako dement.

Jo - a masopust, tak ten je poslední dobou pořád. I v kterémkoliv Musulmánsku, např. v Egyptě. Nevím, které ze tří možných řešení je nejhorší. Vojenská vláda, Muslimští bratři nebo občanská válka. Pro zemi, která kromě turismu nic nemá je každé z řešení katastrofa. Leda by prodali pyramidy v Gíze i s obsluhou...

Moby Dick řekl(a)...

Že je únor plný narozenin herců, vím už zdřívějška. Teď vidím, že je zaplněn i politiky - od Reagana po Lincolna, či obráceně.

Jinak do dřívějších diskusí vráceny dvě Harpyje a jedna Informace...

Přidán deset let čerstvý týdeníček Moby Dicka.

Za komentáře dík,
>>:))

informace řekl(a)...

O masovém útěku z Tunisu Lidovky otiskují zprávu tiskové kanceláře ANSA. Dodám k tomu, že migrantů za 4 dny pribyli čtyři tisíce, dalších deset plavidel se blíží k Lampeduse. Jedno se potopilo u pobřeží Tunisu. V Tunisu přestala fungovat přístavní kontrola, kdokoliv si může najmout loďku větší nebo menší za tisíc euro. Buď se EU rozhodne kontrolovat letadly a loďmi své jižní hranice (Frontex) nebo bude za pár dní Evropa zaplavena imigranty. Itálie vyhlásila nouzový stav.

stk řekl(a)...

Česká internetová média o Tunisu informují sporadicky, o Egyptu trochu víc, ale resumé je, že prý je tam opět bezpečno a možno se tedy rekreovat.
Se zájmem o pobyty to ale nebude tak horké, neb na Egypt jsou v cestovkách opravdu masívní slevy.

Provokace: Když se ty státy osvobozují - proč vlastně tolik lidí odtamtud prchá?

informace řekl(a)...

LAMPEDUSA. Al largo della Tunisia un barcone sovraccarico di immigrati, in fuga dal loro Paese dove da giorni infuriano scontri tra manifestanti e polizia, si è spezzato in due ed è affondato nel golfo di Gabès.
www.pupia.tv/notizie/0009321.html
V Tunisu pokračují srážky mezi policií a manifetanty. Klid tam není.

informace řekl(a)...

Tuniské hospodářství je v kritickém stavu, říká Mohamed Haddar, prezident Asociace tuniských ekonomů.
Lidé prchají před hladem, nezaměstnaností, nejistotou.
www.siciliainformazioni.com/giornale/cronacaregionale/117051/anna-lisa-rapan-ansa-roma-morto-disperso-feriti-bilancio-tragedia-annunciata-oggi-largo-della-tunisia-dove-rovesciata-unimbarcazione-carica-immigrati-diretti-italia-getta-luce-sulla-delic.htm

informace řekl(a)...

Tisíce lidí, včetně žen a dětí čekají na pláži, aby se mohly nalodit o odjet z Tunisu, kde je bezvládí a chaos.
www.corriere.it/cronache/11_febbraio_12/le-donne-e-i-bambini-a-migliaia-sulle-spiagge-per-partire-fiorenza-sarzanini_355a4e3a-3693-11e0-82f4-00144f486ba6.shtml

informace řekl(a)...

Zas to filtr smazal.
Krátce: Mohamed Haddar, presidente dell'associazione degli economisti tunisini prohlásil, že tuniské hospodářství je v krizovém stavu, je tam nezaměstnanost a hlad a lidé prchají před chaosem.

informace řekl(a)...

EU odpověděla na italské urgence, aby podnikla něco na ochranu jižních hranic Unie, že "sleduje situaci zblízka."
www.tgcom.mediaset.it/politica/articoli/articolo503051.shtml

informace řekl(a)...

Dnes v noci dorazilo k Lampeduse dalších tisíc běženců v Tunisu. Další improvizovaná plavidla jsou na obzoru.
Uprchlíci říkají, že v zemi je úplný chaos, vraždy, loupeže, nepokoje na ulicích.
Il Giornale komentuje: Egypťanů je 8O milionů, kolik z nich uprchne do Evropy před revolucí? Evropu bude stát draho Obamova politika v severní Africe a na Středním východě.
Asi týden italské noviny píší, že nepokoje a revolty z těchto zemích jsou výsledkem záměrné aktivní politické činnosti Ameriky, která tam chtěla uspíšit proces demokratizace. Jakým způsobem, to noviny dost jasnš nevysvětlují.
Snad o tom najdete něco někde jinde?

informace řekl(a)...

Lidovky píší, že na Lampeduse byl zřízen letecký most pro repatriaci Tunisanů.
OMYL! Letecký most byl zřízen pro přepravu běženců do imigračních středisek v jižní Itálii. Tam teprve započne procedura ověření jejich identity, důvodů, proč přijeli nelegálně do Itálie a pak se teprv rozhodne, co s nimi.
Víte, co to stojí?

informace řekl(a)...

Italský ministr vnitra v televizním pohovoru obviňuje EU, že nechává Itálii samotnou v humanitární krizi přílivu emigrantů ze severní Afriky. Když žádal o urgentní pomoc, bylo mu odpovězeno, že měl žádat čtrnáct dní předem.
Katolické humanitární organizace upozorňují, že se příliv imigrantů ještě zvýší. Po sociálním a politickém převratu v afrických zemích budou následovat silné migrační vlny, jako v případě Albánie po 1992.
Podle Laurense Jollese, představitele Vysokého komisariátu OSN pro uprchlíky (Unhcr), je povinností Itálie přijmout a dát pomoc tisícům dalších imigrantů z Afriky. Kritizoval italské úřady, že včas neotevřely středisko pro uprchlíky na Lampeduse a nechaly je na dešti.
Itálie dělá, co může, posílila tam i oddíl policie, ale je jasné, že nemůže této humanitární katastrofě čelit sama.
Za čtrnáct dní se unijní instituce rozhoupají ke svolání nějakého summitu, kde si budou mluvit do huby a nakonec nic nepodniknou?
Podle pohovů s imigranty a i podle oblečení je vidět, že z Tunisu utíká t.zv. střední vrstva obyvatelstva. Mezi imigranty jsou i odborníci.
Vezmeme-li v úvahu, že podobný převrat vlády proběhne pravděpodoně po celé severní Africe, po Egyptu budou následovat další státy středního východu, bude Evropa přímo zaplavena imigranty, kteří se rozeběhnou po všech státech EU. Uvědomují si to hlavní instituce EU? Co budou pak dělat? Zatím dělají, jako by se jich to netýkalo.
I můj ojedinělý hlas zde na blogu tu jde do prázdna jako volání v poušti. Uvědomujete si, vážení, že ty imigranty budete muset vzít i do ČR?

Fotografie z Lampedusy.
hátétépé://multimedia.quotidiano.net/?media=20538&tipo=photo&id=730153&cat_principale_page=1&canale=0&canale_page=1

Sbohem, tímto končím vysílání. Přeju dobré zažívání.

stk řekl(a)...

Tak tady vidíte Informace, k čemu je dobrá ta naše Evropská Unie. Spousta vyžraných byrokratů se skvělými platy. Nic víc.

Je na to slušné slovo?

Moby Dick řekl(a)...

K "penězům EU" jsem dostal mailem připomínku od čtenáře ze Psa:
Dobrý den,
jenom bych podotknul, že EU nemá žádný ropný vrt a tedy ani žádné peníze. Rozděluje naše peníze a tím myslím peníze českých daňových poplatníků. česká republika totiž je a vždycky byla čistý přispěvovatel do EU (dostávala méně, než dávala). Oficiální statistika EU totiž nezahrnuje příjmy z cel (které platí konečný spotřebitel).
Děkuji
PK

Harpyje řekl(a)...

Váš čtenář ze Psa asi nebyl nikdy v Aberdeenu.