sobota 12. března 2011

MOBY DICK 2001: Mystifikátor, který plive na svého chlebodárce

Pondělí 12. března
Duto Hlav po návratu ze Sev. Města svolal prac. poradu. Každému předal tlustou složku. "Prostudujte si a podepište, že jste byli prokazatelně seznámeni," pravil pak. "Věřím, že pochopíte důležitost přijímaných kroků a přeji vám všem mnoho sil." Načež se zamknul o samotě k vykonání prac. přestávky. Přes dveře bylo slyšet jeho křik: "Druhá vlna liberalizace nastala. Drobní zaměstnanci, plačte!"



Úterý 13. března
V podnikové restauraci jsem zaslechl, že v první vlně firma Morgue "zliberalizovala" kontrolní oddělení. Odešli všichni kontroloři a zůstali jen dva lidi: manažer Mazanec a jeho sekretářka Kořenitá. V podniku se teď budou provádět samokontroly - Mazanec rozešle dotazníky, vedoucí úseků je vyplní a Kořenitá pak už jen zkontroluje, jestli jsou vyplněny všechny kolonky.

Středa 14. března
Už tři dny studuju podrobný rozbor firmy Morgue, co musíme dělat na cestě k liberalizaci, aby naše textárny přežily konkurenci mektů a tlachů. "Budeme progresivní, dynamicky se rozvíjející společností s angažovanými, motivovanými a spokojenými zaměstnanci, kteří vyhovují vysokým odborným a morálním požadavkům a kteří jsou nejdůležitějším faktorem našeho úspěchu." Aha!

Čtvrtek 15. března
Současná vlna propouštění je prý způsobena snahou vedení uspořit elektrickou energii. Cymbuchův listopadový příkaz o 20% úsporách stále platí. Jeho nástupce Kvakoš se ho snaží jen realizovat. Proto najmul firmu Morgue. Ambrož tvrdí, že jeho přítelkyně Kočka Mrtvá ví, jak snížit odběr elektřiny v Českých Textárnách na nulu: "Spálit České Textárny!"

Pátek 16. března
Dostudoval jsem materiál o liberalizaci. "Napříč celou organizací klademe důraz na předcházení nedostatků a odstraňování jejich příčin, na neustálé přezkoumávání, vyhodnocování a optimalizaci - zejména počtu zaměstnanců," píše šéf Morgue, pan Jambor. "Tyto informace jsou určeny především těm, kterých se implementační fáze projektu dotkne v podobě uvolnění ze zaměstnání," stálo na konci.

Materiál dostali všichni.

Sobota 17. března

Z listárny Moby Dicka

Vážený pane,

Vaše postřehy z CeT čtu celkem pravidelně a občas je považuji za velice trefné. Deníček ze dne 14.3. mne však přesvědčil o Vašem záměru podávat zkreslené a z kontextu vytržené informace - spojovat výsledky fi. M. s Politikou kvality je úplně zcestné. Buď jste ignorant, kterého nezajímá nic víc než jeho teplé místečko v "textárnách" nebo mystifikátor, který plive na svého chlebodárce bez ohledu na základní neznalost dané problematiky.

S pozdravem R.M.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Bež do prdele,plechovko.Chtěl sem napsat údernický samizdat,tys to nepustil.Proč.Pravicová odnož má pochopení pro levicovou chlopni.Levá část chlopně pochopila a nechá dojít tu pravou ke změnám,aby si každý blbec vtiskl do paměti,že stát stojí na hovně.Teprve poté se levá píča chopí moci a posloupně bude té pravé chlopni upouštět žilou.Můj názor.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Zajisté. Ale šlo to napsat méně expresivně a přitom výstižně. Vyfiltrovat to ze stylu čtvrté cenové skupiny zbytečně zatěžuje.

Moby Dick řekl(a)...

Nebyly nalezeny žádné spamové komentáře k tomuto článku. Ani ten od pana anonymního. Ale myslím, že jsme o moc nepřišli.

drak řekl(a)...

Ono použití nicku a umístění příspěvku přeci jenom jistou základní dovednost vyžaduje a občas se něco popsuje i na straně odesílajícího, ať už to ýe se uklepne či uklikne, nebo se třeba i projeví nějaká chyba jím používaného prohlížeče a ono je po příspěvku. Když ho člověk psal déle, tak to někdy zamrzí. Nicméně něco takového je spíše k zamyšlení se nad používanou technikou umisťování příspěvků, zlepšením vlatních znalostí a dovedností a zamyšlením se směrem k lepšímu zabezpečení příspěvku před náhodným nechtěným zmizením. Rozhodně to nezakládá důvod ke spílání na Plechovku, ten za to v tomto případě nemůže.

Anonymní řekl(a)...

-omlouvám se.Byl jsem pod vlivem.Děkuji za objektivní zhodnocení mého příspěvku.Na důkaz,že se polepším jsem ochoten všem předchozím zhodnotitelům koupit 3krát míšu a 1krát Studentskou pečeť.

-mimochodem,takto jsem se snažil vyjádřit směr,kam se dle mého názoru ubírají veskrze většina internetových diskuzí,t.j.,silně pod vlivem masmédií,masáže.Jednoduše řečeno příkladem : Topolánek v závěru svého funkčního období opět vytáhl na světlo nezbytný a nikdy nekončící boj proti komunismu.

-tedy pouze konstatuji,ta ideologie a mýty a šťourání do minulosti má zakrýt co.

-a otázka na Draka a spol.,oblbování národa v tak veliké šíři jest pouze českou specifikou,prosím,uveďte event.paralelu.Není možná.
-s úctou Janyšková,Dzp