neděle 20. března 2011

MOBY DICK: Bez slitování

Sazkoví podvodníci, jaderní hysterici, citlivá média a podělaný Kaďour
********************************************************

Neděle 13. března 2011,
"Je to jako vojenský převrat." (Poslanec ODS a místopředseda bezpečnostního výboru Jan Vidím k manévrům České armády na Kavkách.)

Kaddáfí je už 240 km od centra povstalců Benghází.

Bílý dům vyzývá vládce Bahrajnu k "pokračování v mírovém dialogu s opozicí a zdržení se použití síly".

15 let vyfásl Alan Gross, jedenašedesátiletý americký podnikatel od kubánských soudů za "budování tajné telekomunikační sítě". Rozdával totiž v rámci amerického programu na podporu demokracie určitým lidem mobilní telefony a počítače.

Důsledky japonského zemětřesení se odrazí i u nás: Očekává se nedostatek čipů pro mobily a tablety. Zejména proto, že se vžil systém "just in time", který náramně šetří skladové zásoby, ale zase pak halt člověk nemá součástky na skladě, když je třeba zemětřesení, továrny se zavřely a jejich sklady jsou nedostupné. Zastavily se automobilky, zejména pro nedostatek elektrické energie. Bezhlavé ječení médií o atomových výbuších v Japonsku žene evropské země pod nůž ekologistů.

Vystřízlivělý ministr financí Kalousek vděčně děkuje jak naší armádě a jejímu šílenému vedení tak japonskému katastrofálnímu zemětřesení.

Nový Bydžov se nedokázal vzepřít českému právnímu systému a dovolil pseudodělnickým náckům provokační pochod. 500 nácků prošlo za pomoci české policie, která jim prorazila průchod zátarasem 200 lidí, kteří hodlali porušit demokracii tím, že nechtěli nácky pustit, aby oni mohli demokraticky vyjádřit svůj řev proti cikánské svoloči. Miliony na zásah policie byly dobře investovány, české televize měly co natáčet. (Nešlo z rozpočtů televizí.) Tři Romáci byli po "akci" zmláceni třinácti nácky, jeden Cikán byl zraněn. Policie předvedla všech 13 "pravicových extremistů".

Kreténští čeští soudci, proč vnucujete obcím náckovské pochody, když víte, jak to vždy končí??? Toto není demokracie, alébrž debilita!

Pondělí 14. března 2011, vznik první Slovenské republiky (1939)
Maďarský agent János Esterházy, který se podílel na rozbití Československa v roce 1938, má ode dnešního výročního dne bystu v Košicích. Které v den vyhlášení slovenské nezávislosti byly podle jeho celoživotního snažení - maďarské...

Ústavní soud zrušil platnost zákonů, kterým Nečasova vláda zavedla úsporné balíčky v sociální sféře. A to proto, že byl zneužit instrument "legislativní nouze". Zrušení je odloženo do konce roku. Vláda má tedy čas na repete - a určitě ty zákony znovu předloží. "Pokorně to teď schválíme běžnou procedurou." (Přednosta koaličních VV Radek John.)

Sociálně pracovní ministr Jaroslav Drábek (TOP 09) "v nejbližších dnech" předloží návrhy úprav zákonů, aby po 1.1.2012 platily i nadále tak, jak bylo plánováno a schváleno loni na podzim. A kdy?

"Balík budu předkládat formálně stejně jako loni na podzim, aby bylo jasno, že to jsou stejná opatření... Máme dostatek času, aby legislativní proces mohl proběhnout standardním zůsobem."

Tedy stejně jako vloni, kdy jste měli dostatek času a pak jste z neznámých důvodů prošvihli termíny? Zase je prošvihnete???

"Je úžasné, jak lidé drží při sobě, jak se snaží vzájemně si pomáhat... Nikdo se nepere, nikdo se nesnaží ukrást si něco pro sebe. Vydržme!" (Japonský komik a blogger Date Mikio si pochvaluje disciplinovanost národa v současné postkatastrofické krizi.) Záchranných prací se účastní 100.000 vojáků a záchranářů.

Ve druhém kole prezidentských voleb v Nigeru zvítězil kandidát opozice Mahamadou Issoufou. Získal 58 %. V Africe to stačit nemusí. Nový prezident "by měl" nastoupit a vojenská junta, která drží moc od loňského únorového převratu "by měla" odstoupit.

Severní část Pobřeží slonoviny, kde vládne nově zvolený světem uznaný prezident Alassan Ouatta, čelí útokům jižního, neuznaného, ale neodstoupivšího prezidenta Laurenta Gbagby. Už je hlášeno několik set mrtvých, zemi prý hrozí "občanská válka". Oprava Mrtvé Kočky:

"Kmenové války."

Hillary Clinton se sešla se zástupci lybijské povstalecké Národní rady. Bílý dům je však "zdrženlivý", co se týká vyhlášení bezletové zóny nad Libyí. Kaddáfí by měl být postaven před Mezinárodní soud v Haagu - pokud ho někdo odchytí. Někdo jinej než Američani - kteří k tomuto aktu národní spravedlnosti ochotně poskytnou zpravodajské informace...

Země Rady pro spolupráci arabských států (přesněji Saúdská Arábie) intervenují v Bahrajnu. Nestřílejí na nějaká cizí vojska - ale na demonstranty. Kteří jsou (hlavně) šíité, neboli agenti Íránu...

Jednotné Rusko (Putinovo Rusko) vyhrálo regionální volby. Už ne s nadpoloviční většinou voličských hlasů. Ale i 40 % stačí ve zvoleném volebním systému k získání nadpolovičního počtu mandátů. Opozice tyto volby přesto považuje za "porážku strany moci".

Evropské agentury naříkají: "Izraelská vláda obnovila výstavbu osad na palestinských územích". Jde o 500 nových bytovek v Judeji a Samaří. Vláda tak rozhodla v reakci na páteční vyvraždění osadnické rodiny Fogelových. Ve spánku byli bez slitování ubodáni rodiče a jejich tři děti, včetně tříměsíční holčičky. (Dvě další děti v jiném pokoji útočníci přehlédli.) Na jejich pohřeb přišlo 20.000 lidí. Tento incident však europeistická média nezachytila. Pravda je, že rodina rabi Fogela patřila mezi recidivisty: V roce 2005 byla vládou Ariela Šarona odsunuta z Pásma Gazy v rámci akce, kdy Izrael předal toto území do rukou Palestinců. Následují fotografie z místa zločinu. Upozornění: Neměly by je vidět děti a citlivé osoby.

Žena Moby Dicka: "Tak vidíš. Západní média jsou jenom citlivá."

Mrtvá Kočka: "Na něco."

Úterý 15. března 2011, výročí začátku okupace "zbytkového Česka" (1939), Mezinárodní den proti policejní brutalitě, Světový den práv spotřebitele

Sazka odmítá odpovídat na "šikanózní dotazy" spotřebitelů typu: "Kdy mi, kurňa, vyplatíte moji výhru?" Lidé z nějakého důvodu přestávají sázet. Moby Dick to přirovnává k situaci, kdy cestovní kanceláře, které už věděly, že zákazníky nevypraví na cestu snů, přesto vybíraly zálohy. Toto už není pouhá insolvence, toto je podvod: Bereme od vás peníze, ale budeme vyplácet jen výhry do půl milionu.

V normální zemi jdou podvodníci před soud. Na výplaty výher se vyplácí polovina vsazených peněz, tudíž firma ty prachy prostě musí mít. Ale užívá je jinde.

Podvodníci v Sazce situaci řeší přípravou dalšího podvodu: Hodlají požádat ministerstvo financí o "dočasné pozastavení loterijní i neloterijní činnosti". Sazka bez sázek jsou jenom baráky, v tom případě bezcenná známka a pak už nic. Takhle se věřitelé svých peněz nedočkají! Ale Penta se takto dočká Sazky. Buďto jako poskytovatel půjčky 2,5 miliardy získá po roce akcie firmy - anebo se zbaví konkurenta.

Dnes proběhla valná hromada Sazky, svolaná minoritními akcionáři. Nepodařilo se však ani změnit stanovy, ani odvolat Aleše Hušáka. Po bouřlivém zasedání se Aleš zhroutil, načež byl hospitalizován. Je na kapačkách. Pravděpodobně jako důsledek dlouhodobého nervového vypětí a útoků novinářských hyen a nevděčného sázkaře, který od ledna čeká, kdy dostane své 104 miliony. Sazka si peníze na vyplacení výhry prý šetřila na kontě - ze kterého je vybrala nezodpovědná Česká spořitelna jako splátku nespláceného čtvrtmiliardového dluhu...

Odboráři Sazky vyhlásili stávkovou pohotovost - na podporu svého Aleše...

Hlavní titulek Hospodských novin: Japonci prchají před radiací. Podtitulek: Oběti. Pod sloupkem rudé číslo 550 tisíc. To číslo značí, že tolik lidí přišlo o střechu nad hlavou - vinou zemětřesení a tsunami. Obětí je potvrzeno 3373, dalších 10.000 je pohřešováno a očekává se, že již nejsou mezi živými.

Nevzdělaný čtenář však čte, to, co vidí: 550.000 obětí radiace. Skutečnost: Z oblasti 20 km kolem postižené jaderné elektrárny bylo preventivně evakuováno 140.000 lidí. V oblasti do 30 km nemají lidé vycházet ven.

Další titulek HN: Japonsko bylo jeden stupeň od Černobylu. Černobyl měl maximální 7. stupeň, Fukušima 4. Podle MAAE. Hodí se však francouzské odhady, které označují situaci stupněm číslo 6. Přičemž rozdíl mezi jednotlivými stupni není proporcionální, ale logaritmický. Jeden stupeň škály INES značí zhruba desetinásobek. Tedy správně by měla informace znít: "Havárie ve Fukušimě je tisícinou Černobylu." Avšak to není jaxi sexy...

Zelení Khmérové, např. bývalý ekoministr Martin Bursík, volají: "Jádro je vždycky nebezpečné." Ovšem vodní elektrárny taky. Víte, co by se stalo, kdyby se protrhla Vltavská kaskáda? Že je to málo pravděpodobné? Ale stát se to může. Ve Fukušimě taky říkali, že jsou proti nehodám zabezpečeni. A kolikrát se už nějaká přehrada protrhla, že?

Anděla Merkelová nařídila "dočasně" odstavit sedm nejstarších německých jaderek. Aktuální cena elektřiny vzrostla v Německu o 18 %.

Europrotektor pro energetiku Günter Oettinger prohlásil, že by se "Evropa měla zamyslet, zda se budoucnost neobejde bez jádra".

Český premiér Petr Nečas se nechal slyšet, že "nevidí důvod podléhat hysterii".

"Když jsem si to poprvé přečetl, tak jsem si řekl, že se někdo musel splést." (Tomáš Žák, ředitel Dukovan, k požadavku "stres testů" všech evropských jaderek.) "Neumím si představit, co se tím míní." Nu co, to je jednoduché: Elektrárna se uměle zalije vodou, odpojí se od elektrického napájení - včetně všech náhradních zdrojů - a pak uvidíme... Co? To víme předem: U aut se také dělají crash testy, a jak po nich to auto vypadá, to jsme už viděli. Jako po havárii.

Češi se přes snahu některých agentů s ruským plynem přesto stále jádra většinově nebojí. Mrtvá kočka taky ne. Proč?

"Protože seš mrtvá."

Nebojí se ani její příbuzná Mrtvá Kočka. Proč?

"Protože jsem chytrá."

Poslanci schválili novelu drogistického zákona. Na jmenovitý seznam přijde dalších 33 syntetických drog, které za poslední tři roky vznikly. Mezitím již vznikly a vznikají další desítky drog. Není už čas přestat s pozitivistickým přístupem k drogám a definovat je volně?

Mrtvá Kočka: "Nelze. To by mezi drogy přibyly i tabák, alkohol, čaj, káva a čokoláda."

Kaddáfí už dobyl zpět všechny ropné terminály, kromě toho u Tobrúku. Těžké bombardování a dělostřelba donutilo "opozici" stáhnout se z města Adžedábíja.

Protivládní demonstrace v Sýrii: Damašek, Aleppo, Kamišli. V Damašku přišlo jen 40 lidí, kteří se svolali Facebookem. Policii na ně stačily obušky a tyče. Několik účastníku srocení bylo zatčeno.

Izraelské komando "13" obsadilo na moři před Gazou nákladní loď Viktoria, která vezla ze z Íránu přes Sýrii mimo jiné "humanitární pomoci" i šest protilodních raket C 704 pro teroristy Hamasu.

Středa 16. března 2011
V Damašku se sešlo už 150 demonstrantů, kteří požadovali propuštění včera vzatčených lidí. Policie část zmlátila, pár zatkla. Mezinárodním organizacím vadí, že Sýrie je v současnosti jedním z největších porušovatelů lidských práv na světě. Dochází zde k věznění, mučení oponentů a utlačování kurdské národnostní menšiny.

Ve Fukušimě pracuje padesát dobrovolníků. "Odvracejí katastrofu." Pět zaměstnanců zabila tsunami, dva jsou "nezvěstní"" - nejspíš mrtví po jednom z výbuchů vodíku. Radioaktivita zasáhla už jednoho z nich - dostal jednorázově 100 miliSievert. Načež byl odsunut ze zabezpečovacích prací. (Jinde je norma na 200, Japonci si ji teď zvýšili ze stovky na 250.)

Akcie ČEZ stoupají, letošní zisk bezcitných jaderných vlajkonošů má vzrůst o miliardu.

Skutečné nebezpečí v Japonsku: Mrzne a sněží.

Bahrajnští vojáci zapálili tábor demonstrantů na Perlovém náměstí v hlavním městě Bahrajnu Manáma. Byly nasazeny tanky, střílelo se, je hlášeno nejméně šest mrtvých. Dva policisty zabilo rychle jedoucí auto demonstrantů, není jisté, zda naschvál. Před zásahem volali demonstranti (zejména šíitští) po jednotě (bahrajnských) šíitů a sunitů. Radikální šíité v Íránu i v Iráku volají po jednotě všech šíitů v Zálivu. Král Hamad bin Chalífa vyhlásil tříměsíčný výjimečný stav.

Muammárovy tanky prý obklíčily Benghází ze tří stran. Na čtvrté je moře...

Blíží se volební sraz nejsilnější české politické strany. Když se předsedou ČSSD stane Bohuslav Sobotka, svrhne prý současnou vládu. Hašek si raději počká, až padne sama...

Policie našla v pražské Tróji tělo již několik měsíců nezvěstné devítileté Aničky. Jednak byly nasazeny nové technické prostředky, jednak tělo částečně vyhrabala divá zvěř. Dítě zemřelo násilnou smrtí. Podezřelý O.T. byl vzat do vazby. Za krádež vloupáním, která mu již byla dokázána.

Čtvrtek 17. března 2011
Japonská veřejnost se zlobí na vládu i energetickou společnost Tepco na to že neinformují "jasně a rychle" o jaderné krizi. USA, Británie, Rusko, Francie a další země evakuují své občany z Japonska - kvůli obavám ze zvýšené radiace.

Čína zpřísňuje technické a bezpečnostní normy pro nově plánované reaktory. Pochyby panují o projektu postavit jadernou elektrárnu s šesti bloky v blízkosti severokorejské sopky středního doletu Paekdu.

"Pro všechny, kdo se ptali, útočili a kritizovali Izrael za blokádu Gazy, za zastavování a prohledávání lodí směřujících do Gazy, se dnes zde v Ašdodu nachází nejjasnější možná odpověď. Zastavovat a odzbrojovat takové lodi je nejen naše právo, ale naše povinnost," uvedl izraelský ministerský předseda Benjamin Netanjahu na schůzce se zahraničními diplomaty, na kterou je pozval, aby jim předvedl humanitární pomoc na lodi Victoria. Írán svému spojenci Hamásu do Gazy krom již dříve zmiňovaných protilodních raket posílal i: 230 min do minometu ráže 120 mm, 2.270 min do minometu ráže 60 mm, 2 radarové systémy vyrobené v Británii, 2 odpalovače, hydraulické montážní jeřáby pro radarové systémy, 66.960 nábojů ráže 7,62 mm pro samopaly typu Kalašnikov. Europeistická média si nevšimla. Teď válčí jinde.

Na Benghází zaútočila letadla pana plukovníka Kaddáfího. Vůdce Libye prohlásil: "Vyženeme všechny zrádce. S tou maškarádou je potřeba skončit." Zároveň ukázal svou lidskou tvář, když slíbil těm, kdo se vzdají, "amnestii". Proti ostatním bude postupovat "bez slitování". Bez slitování hodlá postupovat i pokud se mu bude někdo míchat do vnitřních sporů: "Jakákoli vojenská zahraniční operace proti Libyi vystaví veškerou vzdušnou a námořní dopravu ve Středomoří do nebezpečí. Jakýkoli pohyblivý civilní nebo vojenský objekt bude terčem libyjské protiofenzívy." A že šílený plukovník dokáže sundat z oblohy civilní letadla, to už víme.

Mrtvá Kočka: "Teď sis to podělal, Kaďoure."

Francie žádá Radu bezpečnosti, aby ihned hlasovala o zřízení bezletové zóny nad Libyí. Pro se vyjádřila i Liga arabských zemí.

Pátek 18. března 2011, Ukliďme svět!
ČSSD si do svého čela zvolila nejlepšího z průměrných.

Japonsko zakazuje prodej špenátu a mléka z okolí elektrárny Fukušima. Byla v nich zjištěna "radiace nad národním limitem". Velice nízké množství radioaktivního jódu bylo podle CNN naměřeno také ve vodě ve vodovodu v Tokiu. Jak velice nízké, se zpráva nezmiňuje.
Profesor Jim Smith z univerzity v Porthsmouthu upozorňuje: "Klíčovým rizikem je nyní veřejná panika a stres. Mohou být stejně špatné, či horší, než přímé ohrožení radiací."

Z tohoto hlediska jsou zprávy některých médií a vyjadřování některých politiků skutečně velmi silně radioaktivní.

Při protivládní demonstraci v syrské Derá, které se účastnilo na 2.000 lidí, bylo zastřeleno bezpečnostními jednotkami diktátora Asada II. šest lidí. Syřanům vadí to, co všem arabským nespokojencům: Špatné sociální podmínky a zároveň nebetyčná korupce režimu.

Mrtvá Kočka: "To vadí nejen Arabům."

K libyjským povstalcům připomeňme: Oni to nejdříve nebyli "povstalci", avšak demonstranti, do kterých nechal pan plukovník střílet těžkými kulomety a minomety, a jejichž shromáždění ostřeloval z vrtulníků a letadel...

RB schválila zřízení bezletové zóny nad Libyí a zároveň i útoky proti "neleteckým" ozbrojeným cílům, jako jsou tankové jednotky a děla, pokud budou použity proti civilům.

Kaďour se pokadil: "Libyjská vláda ukončuje boje proti povstalcům." Požaduje, aby do země přišli mezinárodní pozorovatelé, kteří toto ukončení bojů potvrdí. A zároveň - pro sichr - pokračuje v útocích na Benghází a další města, aby svoje obrněnce skryl v městské zástavbě.

Více o Libyi píše Šaman zde.

Sobota 19. března 2011, Mezinárodní den invalidů

Začala operace "Odyssey Dawn". Neboli válka o Libyi. Francouzské letadlo zničilo v 17:45 první Kaďourův tank. Západ tak "zabraňuje ztrátám na lidských životech civilistů".

Ve stejné době izraelská letadla bombardovala Zejtún, východní předměstí města Gazy. Je hlášeno pět zraněných Palestinců, včetně jednoho dítěte. Některá média zapomínají připomenout, že jde o odpověď na dělostřelecké bombardování izraelského území, při kterém bylo vypáleno asi 50 dělostřeleckých granátů...

Žena Moby Dicka: "Vydržme!"

V čem? V ochraně civilistů před ozbrojenými útoky!
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.

Předem dík! >>:)) Moby Dick

13 komentářů:

informace řekl(a)...

V Egyptu se včera konalo referendum o úpravě staré konstituce, kterou vypracoval Komitét moudrých. Pro hlasovalo 77,2% , takže do konce roku se budou konat volby do parlamentu a prezidentské. Účast byla vysoká 18 milionů voličů.
Zná náhodou někdo z vás text upravené konstituce?

drak řekl(a)...

informaci:

Zatím to není k nalezení.

A.S.Pergill řekl(a)...

Také k minulému týdnu:
Přiznám se, že jsem těžce podcenil neschopnost PČR, která cca třikrát prohledala prostor, kde nakonec zvěř vyhrabala pozůstatky zmizelé A. Přitom poslední prohledávání proběhlo v době, kdy už to tělíčko muselo být, vzhledem k teplotě, docela cítit.

A.S.Pergill řekl(a)...

K tomu Novému Bydžovu:
Potěšující je, že ANTIFA a podobné fašistoidní organizace daly dohromady jen 200 aktivistů, zatímco "náckové" víc než dvojnásobek. Ještě o rok dřív by byl poměr opačný. Svoje možná udělal rasistický rozsudek NS, který Romovi za rasistický trestný čin snížil trest na polovičku, protože je Rom.
A k tomu skuhrání proti tomu, že PČR postupovala přesně v souladu se zákonem: Zákony jsou od toho, aby se dodržovaly. Dodržování zákonů "jen, když se to někomu hodí", to jsme tady měli, minimálně 1948 - 1989. Tyhle hlasy nechtějí nic jiného, než návrat do stavu, kdy o všem (i o soudních rozsudcích) rozhodoval telefonát tajemníka "té správné" strany.
A ještě něco: Z těch 500 "nácků" je profesionálních politických aktivistů pár, patrně méně, než prstů na ruce. Ostatní si museli na celou akci vydělat a našetřit. Z těch 200 "antifašistů" jsou prakticky všichni buď profesionální aktivisté organizací, placených z různých "grantů", tedy peněz nás všech, a studenti "měkkých" oborů, po jejichž absolvování opět není jiná možnost uplatnění než v podobných organizacích. Řečeno stručně: Těch 200 jsou sociální parazité a jejich larvy.
Nehýřím žádným nadšením pro DSSS, ale jejich protivníci jsou pakáž podstatně horší a obecně i škodlivější.

Větší vlastenec řekl(a)...

Sazka : Horečka stoupá

Další názorná lekce kapitalismu a demokracie : „Pád giganta se urychluje. Sazka podala insolvenční návrh sama na sebe“*)
Nu ano – Lidové noviny, protilidový plátek vlastněný velkoněmeckým velkokapitálem, se radují z potíží našeho národního podniku. Jak všeobecně dobře známo, současné problémy Sazky jsou způsobovány splácením dluhu za vytvoření velkolepého díla celonárodního, a nebojme se to říci nahlas, i celosvětového významu : Sazkaarény.
Ano, naši úžasnou arénu nám závidí celý svět. Především pak svět násilí a bezpráví, který není schopen nic tak krásného a přitom prosperujícího vytvořit. Velkolepé vlastenecké dílo s.Hušáka proto od začátku nedává spát našim nepřátelům. Nejdříve se snažili jej pomluvit; ještě před zahájením prací naši nepřátelé tvrdili, že naše Aréna je zbytečná, drahá, pompézní. Že přivede Sazku k zániku.
Naštěstí naši vlastenci se nedali zastrašit. Vzniklo tak dílo srovnatelné s Národním divadlem, Národním muzeem a Palácem kultury. My roduvěrní Češi (a Moravané) máme kde slavit vítězství našich zlatých hochů.
V budoucnosti se v tomto kulturním stánku budou pořádat sjezdy obou našich bratrských Stran, a nakonec jen té jedné sjednocené Strany všeho našeho lidu. Tak bude konečně plně zhodnoceno dílo našeho dlouholetého spolupracovníka a velkého českého vlastence s.Aleše Hušáka. Čest jeho práci !

Kdo skáče, je Čech !***Volte ČSSD a KSČM !

----------------------------------------------------------------------------------------------
*) http://byznys.lidovky.cz/pad-giganta-se-urychluje-sazka-podala-insolvencni-navrh-sama-na-sebe-11a-/firmy-trhy.asp?c=A110321_112208_firmy-trhy_nev

informace řekl(a)...

Kdo neskáče, je fašista!
heslo levicových průvodů v sedmdesátých a osmdesátých letech.

stk řekl(a)...

Tak jest, Vlastimile V.!

Na sjezdy jakýchkoliv stran (třeba i Bratrských) se Sazka a Réna hodí naprosto skvěle. Je tam více místa než v Pakuláci, který nám poněkud upadá, neb ho nikdo nechce za vlastního.

Ano: Více Sázek a Rén nám třeba!

informace řekl(a)...

Vojenský zákrok aleance a Ruská federace. První hlava dolů!
Je to hlava velvyslance v Libyi Čamova, který byl neprodleně zbaven funkce a odvolán do Ruska. Podle ruských bloggerů Čamov poslal Medvěděvovi telegram, ve kterém protestoval proti nepoužití práva veta při hlasování v Radě bezpečnosti OSN a nazval ruského prezidenta zrádcem. Při návratu do Moskvy Čamov na letišti zprávu vyvrátil s tím, že už deset dní v Libyi nefunguje internet. a odmítl další komentáře.

Podívejte se, co píší na blogu:
Срочно надо помочь в организации встречи бывшего посла в Ливии Владимира Чамова. Скандально низложенный посол прибывает (завтра 22 марта) в районе 23 часов в аэропорт Шереметьево рейсом из Туниса. Кто не знает, Чамов, узнав, что мы отдаем Ливию на растерзание «мировому сообществу», выслал телеграмму на имя Президента, в которой назвал его предателем. Есть еще у нас настоящие мужики! И пока такие живы — мы не пропали!

ЗЫ: Прочли мое информационное сообщение друзья Чамова и сказали - А что ты так беззубо все отразил? Пиши - встречаем человека, который пытался остановить Третью Мировую Войну
http://detnix.livejournal.com/51535.html?style=mine#comments

informace řekl(a)...

Pechovka mi sežral zprávu o ruském velvyslanci v Libyi.

informace řekl(a)...

Российский посол пал жертвой военной операции, píše ruský list Kommersant.
Velvyslanec Čamov byl okamžitě sesazen a odvolán do Ruska, protože podle oficiálních zpráv nepředstavoval adekvátně ruské zájmy v Libyi.
Podle předsedy Společnosti přátelství a spolupráce s arabskými zeměmi, V. Matuzova, Čamov zastával příliš osobní mínění pokud jde o postup RF v libyjském konfliktu. A dodal:
"Послу не подобает иметь собственную точку зрения, но нередко получается так, что послы хотят свою позицию отстоять и отстаивают ее до конца, ценой собственной карьеры. Я не исключаю что в данном случае это могло произойти", — сказал Вячеслав Матузов.
hp://www.kommersant.ru/Doc/1605056
Předešlý příspěvek protestu Čamova si spápnul Plechovka. Až ho Šaman vyndá, přečtěte si, co o tom píší ruští bloggeři.

informace řekl(a)...

Shodnou se teď spojené síly, co operují v Libyi, alespoň na jménu operace? Pro Američany to je Odyssea Dawn, pro Francouze Harmattan, pro Brity Ellamy. To aby si alespoň uvědomili, že se pořád jedná o Libyi. Kde je Libye a proč tam jsou, to zřejmě vědí.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Informace: A česky se to nazývá Průser.

informace řekl(a)...

na italské Lampeduse je už víc běženců než místních obyvatel. A imigranti se začínají bouřit. Že jim nedají včas najíst, že tam pro ně není dost lůžek a že je tam špína.
Jako by to tam nadělali Lampedusané.
To moc dobře neskončí.