pátek 11. března 2011

MOBY DICK: Protistátní spiknutí novinářů

Poslední soud, astrologická statistika, ožralý Kalousek a další citlivé věci. *****************************************************


Neděle 6. března 2011,
Václav Havel doporučil, aby Západ zasáhl v Libyi. Buď s přímou podporou povstalcům, blokádou leteckého prostoru až po "cílený atak na místa, kde se schovává Kaddáfí." "Mělo by se postupovat rychle, prozíravě, informovaně."

Tak rychle už to nebude, Vašíku. Mohlo by to být poněkud rychleji než pomalu. Rýsuje se naděje, že už v horizontu několika summitů se začne připravovat plánování adekvátních a smysluplných kroků, schválených arciže jednotně všemi členy EU, Rusko v to počítaje.

Povstalci zatím rychlým postupem na západ získali rozsáhlá území, avšak neudrží je, pokud okamžitě nedostanou posily. Zpravodaj AFP z města Misurát, 150 km východně od Tripolisu, upozorňuje: "Místní lidé nemají zbraně, pokud zahraničí nezasáhne, budou to hotová jatka."

USAF vypustily svůj tajný miniraketoplán X-37B na oběžnou dráhu kolem Libye.

Jemenský prezident Alí Abdalláh Sálih je u moci 32 let a nechce ustoupit opozici v ulicích. Totéž se jeví i u čtyřicet let vládnoucího bahrajnského premiéra šajcha Chalífa bin Salmána. Saúdové zatýkají opoziční šíity. Demonstrace jsou prý "porušením islámského práva a saúdských tradic". Absolutistická saúdská monarchie se těší vytrvalé přízni Západu, protože ve své zemi s největšími světovými zásobami ropy dovedla držet vždy jakoukoli opozici u huby. Západ by se měl už pomalu začít připravovat na to, že v moři okolních bouří nemůže zůstat feudalistická Saudská Arábie netečným ledovcem. Musíme se rozhodnout jestli se máme přestat kamarádit se Saudy anebo budeme bombardovat opozici, až se to tam posere.

Vojska Africké unie po urputných bojích dobyla budovu somálského ministerstva obrany, která sloužila jako základna al-kejdovských oddílů Šabáb. Po tomto strategickém vítězství vládní síly už kontrolují 7 z 15 čtvrtí hlavního města Mogadišo. Jinak je zbytek země mimo vládu vlády...

Istanbulský soud obvinil z "pokusu o svržení vlády" dva turecké novináře. Jejich kritické články proti vládě jsou prý "protistátním spiknutím".

Novináři v Číně se dostali pod přísnější dohled. Zdejší komunistická vláda se obává, že by mohli informovat svět o případných protestech hladové chudiny. Zatím se ve městech scházejí jen stovky studentů k "jasmínovým revolucím". 12. pětiletka však vyřeší všechny zbylé drobné problémy rozvinutého systému dvou systémů, přesněji státního kapitalismu pod rudou vlajkou. "Arabský virus k nám nepřeskočí, na věčné časy a nikdy jinak."

Pro partaj bývalého pana starosty pracovali hoši, kteří však byli placeni z peněz magistrátu. Bývalý pan starosta Paříže a francouzský exprezident Jacques Chirak ve svých 78 letech stane před pařížským soudem pro "defraudaci veřejných fondů, zneužití funkce a nezákonné obohacování", čehož se měl dopustit v letech 1992-95.

Ministr pracování a socialistických věcí Drábek Jaromír naznačil v ČT, že by se důchodcům mohly valorizovat důchody už od 1. října, tedy ve stejné době, kdy dojde ke zdražení potravin energií a dalších věcí vinou zvýšení DPH. Tedy po "sjednocení DPH na jedné úrovni jakožto součásti důchodové reformy", řečeno slovy politiků.

Tři letošní zimní kalendářní měsíce byly v Česku chladnější než obvykle. Průměrná zimní teplota byla o 1,1° nižší oproti třicetiletému průměru z let 1971 až 2000, preTele. Ledovec se blíží!

Ze sportu: Čeští tenisté prohráli v Ostravě s jakýmsi Kazachstánem hned v prvním kole Davis Cupu. Jiní čeští vlastenci alespoň ukradli Kazachům notebooky, peníze a věci za 415 tisíc Kč.

Pondělí 7. března 2011, 1
Americký prezident Obama se nechal slyšet, že "NATO nevylučuje v reakci na násilí libyjské vlády, vojensky zasáhnout". Jen abyste se nepletl, Baracku. NATO zatím funguje tak, že Amerika dodá vojenský materiál a vojáky, utrácí peníze a obětuje životy a Evropa jí nejdřív hází klacky pod nohy, zkurví akci a nakonec jí vynadá za věci, které zvorala sama.

Generální tajemník NATO Rasmussen se už nechal slyšet, že bez požehnání OSN aliance ničeho nepodnikne.

Český prezident Klaus fatálně nesouhlasí s českým exprezidentem Havlem.

10.000 domů na Novém Zélandě, poškozených nedávným zemětřesením, musí být zbouráno.

Berlusconi se podrobil čtyřhodinové plastické operaci obličeje. Zákrok napravuje škody, které na italském premiérovi na podzim vyrobil psychicky narušený blázen. Toho nejspíše vybudila nenávistná média. Ovšem za to si prý může Silvio sám - protože podněcuje nenávistnou atmosféru.

Noviny o něm prostě musejí psát hnusně, když je tak hnusný, že o něm píší hnusně i noviny, ne?

České personální agentury se musí dle novely zákona o zaměstnanosti do konce března nově pojistit proti úpadku - a to jak svému, tak i úpadku svých klientů. Jinak jim hrozí až dvoumilionová pokuta - pokud by chtěly fungovat bez onoho pojištění. Drobný problém je, že toto pojištění žádná pojišťovna dosud neposkytuje.

Moby Dick se obává, jestli ono pojištění se netýká rovněž úřadů práce, které by měly také fungovat jako personální agentury.

Mrtvá Kočka: "Netýká. Nefungují."

V Česku začalo sčítání nemovitostí, počítačů a nábožně založených lidí. Už první den zkolaboval dotazovací systém - z 60.000 tázajících se dovolalo jen 6.000. Ukazuje se, že reklama v televizi nenahradila normální informační kampaň. Akce přijde asi na 2,5 mld. Kč.

Tunel Blanka prý nemusel zdražit tak jak zdražil. Stačilo, aby magistrát po zvýšení původní ceny o 24 % (očištěno od inflace, změn v DPH či zdražení kvůli novým normám a zákonům) vyhlásil na dokončení stavby nové výběrové řízení. A pak by se ukázalo. Zákon o veřejných zakázkách toto požaduje u akcí, které zdraží v průběhu stavby o více než 20 %! Proč nedošlo k novému výběrovému řízení? Proč nebyl dodržen zákon?

Náměstek pražského primátora Karel Březina ví: "Fakticky došlo k navýšení ceny, ale z právního pohledu to navýšení není." (Hovoříme o 10 miliardách, se kterými pražský rozpočet prostě nepočítal!)

"Naprosto nerozumím, co to znamená „vysvětlit“ občanům (důchodovou reformu). Osmdesát procent z nich se stejně o politiku nezajímá. A když, tak buď u planých pivních žvástů nebo pobavením se u stupidních pořadů jako je např. „Politická střelnice“. Jak těmto lidem vysvětlit lépe důchodovou reformu, to opravdu nevím." Toto napsal na svůj idnesí blog kolega blogger Jaroslav Škárka. Nemá nakonec pravdu? Asi má. Ale když on to ani tak není kolega blogger, jako politik vládních VeVerek. Poslanec. Zvolený lidmi, kteří se baví jen stupiditami. Nu, voliči jsou asi skutečně stupidní, ale není jisté, jestli je to politicky prozíravé, prozradit jim, že to o nich víme!

Úterý 8. března 2011, Mezinárodní den žen se slaví posté

Švýcarští odborníci zjistili, že obaly, vyrobené z recyklovaného papíru obsahují rakovinotvorná barviva, která většinou proniknou i vnitřním plastovým obalem a otráví tak obsah ekologicky zabalené potraviny. Problém se týká zejména cereálií. Zatím pouze tři britské potravinářské firmy upustily od prodeje jedovaté stravy. Mluvčí jedné z nich, Jordans, prohlásila:

"Hodně jsme váhali, zda opustit recyklované obaly, které jsou šetrné k přírodě. Cítíme ale, že je to pro spotřebitele citlivá věc."
Ano, pořídit si z lásky k přírodě rakovinu, to je skutečně "citlivá věc". Ale když existují zapálení nadšenci, kteří - aby ušetřili přírodu - nenosí spodní prádlo, nemyjí se a své Hummery krmí pouze ekologickým benzinem z geneticky neupravené kukuřice, ponechejme těmto nadšencům i možnost žrát otrávené zdravé jídlo.

Sambodrom v Riu de Janeiro navštívil místní masopust. Účastní se i tři školy samby, kterým před měsícem shořely dresy. Ty jenom nejsou posuzovány.

Prezident Obama podepsal příkaz, který ruší jeho příkaz, kterým zrušil věznici v Guantanamu. Kritizovali jsme ho za už před rokem - protože tehdy nestanovil, co by se po zrušení mělo s vězni stát.
Je to trošku podobné, jako když Barack zrušil kosmický projekt Orion, ale potichu ho obnovil v seškrtané verzi. Tedy, že ze stavebnice bude použita jen jedna kostka. Nikdo však neví, jak by mohla jedna kostka ze stavebnice nahradit stavebnici. Nu nic, Američani si zvolili svobodně...

Američané volí svobodně a nekupují Obamovo "eko"palivo do svých vozů. Bojí se, že by jim zničilo motory. Dokonce si ani nekupují rovněž pseudoekologické elektromobily se záminkou, že jsou drahé a nikam nedojedou. Obama má smůlu, že vede demokratickou zemi. Nemůže tedy - jako Evropská unie - svým občanům prostě rozkázat, aby se do pohonných hmot míchala životní prostředí vraždící biosložka povinně.

Obhájce exprezidenta Chiraca vytáhl zbraň Posledního soudu - tedy Ústavního soudu. Proces s exprezidentem by prý mohl být protiústavní. Tedy nejdříve zafunguje kasační soud, ten Ústavní přijde až jako ten Poslední. Snad se ho Chirac dožije, přejme mu to.

Český šetřící stát vyhodí další půlmiliardu korun. Dopustil totiž, aby hackeři ukradli na milion emisních povolenek z českého registru. A teď je bude muset energetickým firmám nějak potichu nahradit. (Aby jim je poté mohl halasně odejmout:) K průšvihu by nedošlo, kdyby stát cizí majetek, který firmy ze zákona musely nechat v jeho péči, chránil alespoň tak, jak je již několik let běžné u interbankingu.

Lišák Hušák přišel na fintu, jak dál řídit "svou" Sazku: Sazka si na rok vezme půjčku 2,5 mld. Kč od Penty, splatí dluhy, a po roce připadnou akcie Pentě. A kamarádovi Ulčákovi. Smlouvy o půjčce sice musí schválit valná hromada v dubnu - avšak naplněny mají být okamžitě.

Moment - není náhodou Sazka v insolvenci?

Prezident Václav Klaus zkritizoval vládní důchodovou reformu: Jedná se o nereformu, není vysvětlena, a neví se, proč by se právě teď měly zvyšovat daně. Klausovi přizvukují VeVerky - i Hospodářská komora. Její prezident Petr Kužel považuje za dostačující sjednotit daně na 17 %. Z toho by se reforma měla ufinancovat. Tedy důchodová reforma, zatím se všichni baví pouze o daňové reformě.

Také Pavel Kysilka, ředitel České spořitelny, praví, že zvýšení DPH na 20 % není nutné - tedy pro zabezpečení samotné důchodové reformy. Poněkud se diví, že vláda úplně upustila od dalších zdrojů - privatizace státního majetku a z plánovaných úspor. (Nebo spíše z plánovaných ne-úspor???)

Středa 9. března 2011,
Sazka je v insolvenčním řízení. Soud jí předběžným opatřením zakázal manipulovat s větším majetkem i půjčkami.

Warren Buffett a Bill Gates mají ostatní dolarové miliardáře k tomu, aby se zřekli alespoň poloviny svého majetku ve prospěch charitativních účelů. (Ony se jim pak trochu sníží daně.) Co kdybyste, vy volové, třeba za ty prachy konečně pořádně zabezpečili své produkty? A prodávat je dvakrát levněji???

Jeden z miliardářů, kteří stále bohatnou a bohatnou, už oba své soudruhy vyslechl a dobrovolně se zbavil své firmy. Jde o českého miliardáře Davida Berana a jeho firmu GBI Investment CZ. Kvůli tomu, aby skryl při svém obchodním sporu svou firmu, schoval ji tak dobře v džungli transakcí - až ji ztratil. Vrchní soud v Praze s konečnou platností zamítl jeho žalobu proti platnosti valné hromady zlodějů, jimž svěřil svůj majetek...

Statistici přepočítali hodnoty českého vývozu dle nového schématu. Pokud se nepočítá účetní hodnota, kterou pro zboží, putující při své výrobě po různých zemích, stanovuje zahraniční majitel firmy, ale skutečná "přidaná hodnota", pak jsme vloni nebyli v přebytku 123 mld. Kč. Avšak v minusu 23 mld.
"Skutečná přidaná hodnota?" Ale to je přece rozdíl mezi tím, co jsem nakoupil jako polotovar a pustil dál jako finální výrobek, ne? Účetně! To mám v kešeni, přece!
Panují obavy, aby tak náhlý "pokles" HDP nevyvolal snížení ratingu ČR. Statistici však onu díru zacelí už v září - do HDP se začne počítat i produkce v šedé ekonomice...

Sklutečně - statistika je asi tak exaktní věda jako astrologie!!!

Nechuť k biobenzinu vyjadřují i jindy disciplinovaní Němci. Motoristé raději tankují benzin s povinnou 5% "bio" složkou, nový Super E10 (10% "bio") bojkotují. Zanedbal informační kampaň někdo? Anebo si řidiči vzpomněli na studii EU, podle které paliva s biosložkami nad 5 % ŠKODÍ ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ???

Studie ČVUT ukazuje, že billboard upoutá řidičovu pozornost na 10 m jízdy. A to zejména, pokud jede za jiným autem. Když je na billboardu nahatá ženská, mužští řidiči ztratí pozornost - tedy k řízení - na 15 metrů jízdy. Většina těchto monster je u silnic v rozporu se zákonem, avšak legálně. Pseudopodnikatelé s veřejným prostorem získají na jednom kusu asi 220 tisíc ročně, 20 tisíc odevzdají majiteli komunikace. Pokud vůbec.

"Když vy tak rádi zveřejňujete ty nahrávky, co byste řekl tomu, že mám nahrávku vaší včerejší schůzky, a že ji pustím zítra v České televizi?" (Ministr financí a šedý vůdce TOP 09 v telefonickém hovoru s šéfredaktorem MF Dnes Robertem Čásenským.  Míněn byl slet devíti šéfredaktorů, kteří se dešli v zasedací místnosti redakce MF Dnes, aby se domluvili na společném dopise politikům kvůli zvýšení DPH na tiskoviny.)

Načež Kalousek zavolal i šéfredaktorovi Lidových novin Daliboru Balšínkovi, kterému učinil nabídku, že onu  tajně pořízenou nahrávku je ochoten "hodit do Vltavy". Při hovoru s oběma novináři Mirek uvedl poměrně věrně výroky některých účastníků. Pozdě večer své povídání o nahrávce opakovaně uvedl deníku Aktuálně.cz

Čtvrtek 10. března 2011, 63. výročí vraždy Jana Masaryka, Česká republika si připomněla 52. výročí povstání tibetského lidu

MF Dnes, Lidové noviny a Blesk vydaly články o včerejších "soukromých hovorech" ministra financí se šéfredaktory, načež Kalousek přišel s novým prohlášením: "Žádnou nahrávkou nedisponuji. Disponoval jsem pouze kusými informacemi, že šéfredaktoři deníků se scházejí, aby koordinovali mohutnou mediální kampaň proti penzijní reformě, zejména pak proti sjednocování sazeb DPH, které by výrazně ovlivnilo zisk jejich vydavatelů. Abych si to ověřil, dovolil jsem si v soukromém telefonickém rozhovoru celkem průhlednou mystifikaci vůči šéfredaktorovi MF Dnes Čásenskému."

Několik podoteků:

A) Neexistuje "soukromý rozhovor" s novinářem. Ani se dvěma či třemi novináři.
B) Šéfredaktoři hlavních deníků a týdeníků se sešli, aby sepsali jednostránkový dopis pro vládu, poslance a senátory, ve kterém lobbují za ponechání tiskovin v nižší sazbě DPH. Totéž udělala nedávno i mocná lobby českých knihkupců a nakladatelů. Jejich petici podepsalo už sto tisíc lidí, kteří jsou nejspíše zdrogovaní prášky od Al Kejdy, podobně jako Hospodářská komora.
C) Kalousek tu nahrávku měl, a z reakce pochopil, že by mohlo jít o průser ráže Watergate.
D) A už ji nemá, protože ji hodil na Kampě do Vltavy.

Je to průser, ať už tu nahrávku má nebo nemá.

Ministr financí ráno prohlásil, že jeho prohlášení o nahrávce nebyla "lež", ale "mystifikace". Tak lhal jste, anebo mystifikoval? Nebo si jen tak dělal legraci, pane ministře?

Mrtvá Kočka: "Anebo byl zase jen vožralej?"

Ministři obrany z NATO jednají v Bruseli o Libyi. Viz diskusi jinde v Šamanově hospůdce. Večer NATO vyhlašuje:

Dojde k navýšení přítomnosti námořních aktivit NATO v centrálním Středomoří. Bude se hlídat dodržování embarga (má to být vyhlášení blokády?). NATO je jednotné, "má se na pozoru" a "je připraveno jednat". Jakákoli operace NATO musí ukázat "přidanou hodnotu" a mít jasný právní mandát a místní podporu... Jakákoli pomoc může přijít pouze na základě "konkrétního požadavku". Musí zde být koherentní postup s mezinárodními organizacemi, zejména s EU.

Česká vládní koalice vystoupila na vrchol K9 a přijala za svůj návrh Moby Dicka a Hospodářské komory: DPH bude jednotná, a to 17,5 %. A to od 1.1. 2013. Mezitím bude proveden roční mezikrok: Nižší sazba daně se zvedne z 10 na 14 %, ale ne od 1. října 2011, avšak od 1. ledna 2012. Jest dobojováno, neb i knihy a tiskoviny by se stejně zvedly o 4 %, a za rok už bude vše nastejno bez výjimek. Nečas hodlá nové daňové zákony spojit s hlasováním o důvěře vládě. Dobrý krok.

Zatímco se zvlášť scházejí evropští ministři zahraničí a evropští ministři války, Francie už uznala libyjskou povstaleckou Národní radu jako první. Načež ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov důrazně varoval "před vměšováním". Jak dopadne případné hlasování v RB OSN, si spočtěte sami. Rusko avšak už nedodá do Libye svoje nová Súčka, už by je nemuselo dostat zaplacené.

NATO prohlásilo, že se vměšovat nebude, při politickém zadání je však schopno nastolit "bezletovou zónu" už během několika málo dní. Jeho štáby zatím plánují rozvinout humanitární pomoc prostřednictvím vojenských lodí a vojenských letadel. Co se už nedodává: Obě akce samozřejmě mohou proběhnout pouze tehdy, pokud bude na nejvyšší míru zaručena bezpečnost spojeneckých vojáků. Tedy ihned poté, co budou zlikvidovány libyjské radary a stanoviště protileteckých raket.

Itálie otevírá svoje vojenská letiště jakýmkoli spojeneckým aktivitám. Francie a Británie jsou připraveny (i vnitropoliticky) obhájit svůj neoimperialismus.
Hodnocení dnešního hosta v Hyde Parku na Čtyřiadvacítce: Kalousek 72 % mínus versus 28 % plus. Nepřesvědčil.

Pátek 11. března 2011,
34,19 Kč/l je dnešní průměr Naturalu 95. Prognostikové s pravítkem pravili před týdnem, že uplynulé pondělí to bude už 35.

Šesté nejsilnější zemětřesení světa o síle 8,9 Richtera zasáhlo severní Japonsko. Trvalo asi dvě minuty. Budovy prakticky otřesy ustály, propukly však desítky požárů. Mnohé lidi dostihla desetimetrová tsunami, která vnikla až několik kilometrů do vnitrozemí. Stojí doprava, výroba, je odstaveno 50 jaderných reaktorů. Jsou hlášeny stovky mrtvých, ale pohřešují se tisíce lidí. Někteří z nich jsou možná ještě na mnohahodinové pěší pouti.

Prezident Klaus vyjádřil z Brusele podiv nad tím, že vláda tak rychle změnila sazbu DPH. "Hluboké přesvědčení o správnosti předcházejícího návrhu asi neexistovalo."

"Toto je poslední verze důchodové reformy. Myslíme si, že změnit ji už to není možné." Pravil Kalousek. Jako lež, jako mystifikaci, nebo jako žert???

Vražedná mamička, která se pokusila zavraždit svou pětiletou dceru Fridexem, vyfásla 25 let. Terezka žije u tatínka, už je zase veselá, ale občas se ptá: "Co dělá maminka?"

Zřízení bezletové zóny nad Libyí by bylo válkou, pravil bystře prezident Václav Klaus v Bruseli. Přičemž by se prý nešlo "schovávat za případné rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN". ??? Kdo by tedy měl případné akci požehnat?

Prezident Klaus: "Jedině přítel Putin." Ne, to řekla Mrtvá Kočka.

Klaus se tak stal nejznámějším Čechem ze všech Čechů, který říká: "Ať si svoje záležitosti řeší sami Lybijci bez vnějšího zasahování". Přičemž letectvo, obrněné jednotky, spojovou síť a státní pokladnu drží Kaďour. Nechejme je tedy, ať se nějak domluví, a zvítězivší stranu pak přijměmež do lůna demokratického světa.

Mrtvá Kočka: "Do piči."

Samozřejmě, že by šlo o válku. Ona tam totiž válka je, a každé zasahování do jejího průběhu, i odvoz svých občanů, je účastí ve válce. Jen Rusko a generál Šejna vědí, kolik raket země-vzduch Sovětský svaz věnoval věrnému lybijskému soudruhovi. V letadlech je to asi stovka Migů 25 a 15 francouzských Mirage F-1.

Mrtvá Kočka: "Arabský lid vzbouřenecké Libye by si měl pozvat izraelské letectvo, to by si už s Kaďourem poradilo."

Kaddáfího vojska zatlačují povstalce a dobývají zpátky ztracená území i masivním nasazením bojových letadel - přesně podle nedělní prognózy místňáka.

Evropská unie našla řešení. Válku slov: Muammar Kaddáfí musí odstoupit. Jeho režim ztratil legitimitu. EU přivítala ustanovení Národní rady - ale neuzná ji.

Barroso pravil: "Použijeme všechny možnosti", ale "budeme respektovat mezinárodní právo".
Cosi, co se nazývá ministryní zahraničí EU, prohlásilo, že je vůči Libyi třeba "citlivě postupovat". Aby se někdo neurazil.

Ne, fakt, mne by zajímaly ty faktury, proplacené evropským politickým stranám (přesněji konkrétním politikům), které si Muammar pečlivě schovává v několika sejfech.

V České republice se v šesti obchodech legálně prodávají syntetické drogy. Policie je bezmocná. Stačí, když je prodejce označí za "upomínkové předměty". Český parlament nejdříve v květnu může schválit seznam 33 nových zakázaných drog. Do té doby jich bude dalších 50. Zákon, který musí vyjmenovat každou podrobnost, a tu podrobnost, na kterou zapomene, tak ta je beztrestná, je hovadný zákon. To je jako by existoval speciální zákon, že vás někdo nesmí otrávit fridexem, probodnout pletací jehlicí nebo umlátit cihlou... Zapomenete vyjmenovat igelitové pytle - a vražda udušením pytlíkem bude beztrestná? Vy pytlíci??? Když někdo prodává JEDY, tak mu v tom musí být zabráněno, byť na nich bylo napsáno "upomínkové předměty". To opravdu nemáme žádné šerify???

Šerify máme. Armádní. Zatímco ČT ukazuje ozbrojence v Libyi, vnikli do budovy České televize neznámí ozbrojenci za neznámým účelem. Pohybují se na dosah od vysílacího centra. Reportéři nevědí, proč. Nejspíš asi proto, aby zase nesvrhli vládu.

Pozdější upřesnění: Dnes, krátce před zahájením hlavního zpravodajství v 19:00, vnikla do budovy zpravodajství ČT jednotka vojenské policie. Ačkoli vojáci "měli soudní příkaz" přelézali turnikety. Hlasatelé hlásili, zatímco na chodbě za jejich zády pobíhali zakuklenci se samopaly v rukou. Vojenská policie vnikla - v souladu s českými zákony - do kanceláře Karla Rožánka, který dříve pracoval na reportáži o vykmitnutí bývalého šéfa vojenského zpravodajství Miroslava Krejčíka v roce 2007. Přičemž už včera trojice vyšetřovatelů tuto kancelář zapečetila! Vojáci vyšetřují podezření z úniku citlivých informací - které jsou už několik měsíců odtajněny.
Více zpráv o incidentu zde.

Sobota 12. března 2011, Den vstupu ČR do NATO (1999)
Tentokrát si podotkne přímo Moby Dick: Fámy o nahrávání v zasedací místnosti deníku, ministr, který jeden den nepřesvědčil v ČT - a druhý den tam máme protiteroristickou jednotku? Je to jen náhoda? Nebo jsme už v Turecku?

K samotnému zásahu se rovněž vyjadřuje kolega Šaman: Jeho velitel je buďto debil, provokatér anebo sám sebe považuje za nedotknutelného boha. Zásah ve stejné době, kdy v přilehlých prostorách probíhá hlavní zpravodajský pořad česká média zažila zatím při dvou příležitostech: Za Pražského povstání, kdy po Rozhlase běhali esesáci, v Srpnu 1968, kdy po Rozhlase a Československé televizi běhali sovětští vojáci - nu a pak až teď, kdy tam přišli kreténi.

Česká televize potřebuje provětrat, ale ne takovýmto způsobem.
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

21 komentářů:

A.S.Pergill řekl(a)...

Autore,
statistika naprosto exaktní je, ale nemusí být exaktní to, co do ní strkáte (ovšem příprava těchto dat je už mimo rank statistiky). Statisticky provedete maximálně nějaké testování, zda ta data na vstupu jsou použitelná pro určitý konkrétní statistický test nebo skupinu testů. V některých případech musíte ovšem toto posuzování ladit podle údajů, které nejsou ani součástí vstupního balíku dat, ani statistiky jako takové.

Anonymní řekl(a)...

...Je to trošku podobné, jako když Barack zrušil kosmický projekt Orion, ale potichu ho obnovil v seškrtané verzi. Tedy, že ze stavebnice bude použita jen jedna kostka. Nikdo však neví, jak by mohla jedna kostka ze stavebnice nahradit stavebnici....
A trošku podobné jako když se plánoval raketoplán. Taky měl být součástí celého systému - i startovní stupeň měl být s křídly, měl na něj navazovat kosmický tahač (měl být schopen i přistání na Měsíci) a nukleární tahač pro lety dál do kosmu.

informace řekl(a)...

Velrybo,
když už jste u těch drbů o Berlusconim, zapomněl jste napsat, že Monica Lewinski je stále zamilována do Billa Clintona.
Řekla: non ci sarà mai un altro uomo nella mia vita che possa rendermi felici come ha fatto lui"

informace řekl(a)...

No, ona to řekla anglicky
http://www.mid-day.com/news/2011/mar/110311-Monica-Lewinsky-still-love-Bill-Clinton.htm

Schumacher antisemita řekl(a)...

No a s čím am měli lézt než se samopalama. To je jejich standardní výbava. S tankem by po schodišti neprojeli, ani do výtahu by se jim nevešel. Dostali befél tak ho splnili jak jsou zvyklí. Jinak to neumějí. Pěkně se řvaním jak jsou zvyklí "Veškerý odpor je zbytečný ! Veškerý odpor je zbytečný !" Budí to respekt a člověk se tím vaním pěkně odreaguje. A plat za to je dobrý...Jinde by to zvládnul policajt v ošoupaném baloňáku. Jenže tohle armáda neumí. Armáda pracuje velkým stylem a ve velkém. Ještě že nenasadili letectvo. Jako NATO v Bělehradě. Ve mně tahle akce vzbuzuje dojem, že jjeím pravým účelem bylo podrazit židli Vondrovi. Pěkně vymyšleno. Protože třeba policie když jde na domovní prohlídku i v závažnějších věcech než je jen nějaké lejstro, nechodí se samopalama. Kór do takového podniku jako je Česká televize. Na koho si mysleli, že tam narazí ? Na čecenské komando, Camorru nebo Al Kaidu ? Pitomci pitomí.

informace řekl(a)...

Nový drb, na který jste Velrybo, zapomněl.
Alena Šeredová oznámila v TV, že v polovině května v Praze uzavře sňatek s italským brankářem Gigi Buffonem. Prý z části z lásky a z části, aby se zbavila byrokratických potíží s povolením k pobytu v Itálii.
Upřímné přiznání, že?

drak řekl(a)...

Mě spíš zaujal počin pana Kalouska a naprosto hysterická rekace ze strany médií na něj, kdy je přinejmenším podivné proč byla tak intensivní. Jakoby ta média tím nepřímo přiznávala, že mají máslo na hlavě a ne malé. Ne že bych trpěl nějakými iluzemi o čistotě úmyslů páně Kalouska, či o jeho morálních kvalitách, to rozhodně ne, ale zrovna tak netrpím iluzemi o čistotě úmyslů šéfredaktorů a vlastníků médií, řekl bych, že tady jaký hopkal, takového potkal a bylo to opravdu velice zajímavé a poučné setkání.

STK řekl(a)...

Přemýšlím stejně jako Drak. Kdyby páni publicisté na oné schůzce zůčastnění měli čisté svědomí, mohli by Kalouskovi přece s úsměvem opáčit - "Tož to zveřejni, ty náš malý Richelieu..."
A tak slavně zvítězit!
= = = =
K přepadu TV: Nebyla to náhodou domluvená PR akce pro zvýšení zájmu o ČT 1-2-3-24? On ten "nenadálý přepad" byl až příliš dobře zdokumentován. A nebyly to obrázky z mobilů...

Co na to říká Jan Tleskač ...eeee Mrtvá Kočka?

drak řekl(a)...

řepad TV mi zaskočil nepřipraveného, ale a řekl bych z fleku, že větší pitomce ze sebe vojenská policie už udělat nemohla. Zajímavé bylo, že když byl její šéf vyhozen z úřadu pro blbost, tvářil se, jako by mu ulítly včely. Co pro boha čekal? Povýšení? Ať už to bylo jakkoliv, tak z technického hlediska by určitě nebylo od věci získat co nejstarší a co nejoriginálnější byť i kopii dokumentu, protože by se z určitých markantů na ní možná dalo zjistit, který zmetek na které kopírce či tiskárně a kterého dne vytvořil kopii za účelem jejího vynesení ven a pak ho s patřičným třeskem vyhodit z úřadu a funkce. Už by opravdu bylo načase, někoho při něčem takovém načapat a pořádně vydusit, protože partnerům v NATO jsme díky tomu tak akorát za kašpary a nedivme se, že nás k ničemu kloudnému nepustí, anebo pustí, ale tak akorát když to potřebují rozkecat, nebo to chtějí neoficiálně předhodit Rusům. Rozhodně bude zajímavé si počkat, co kolem toho probublá na povrch a kde se to pak uchytí vyhozený šéf vojenské policie. Ona to konec konců mohla být akce namířená buď proti Vondrovi, nebo i potažmo celé vládě. Těch qui bono je kolem až nad hlavu. A že teď budou média šít do vlády jak do sirotka, je celkem jasné, třeba to konečně politiky donutí dojít ke shodě a zkusit to hnízdo zmijí v ČT a ČRo konečně trochu rozehnat a provětrat. Už si o to říkají dávno.

Kopretina řekl(a)...

Maraton se poprvé poběží v Jeruzalémě
http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=13402

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Špecifiká. Nedovedu si představit, že by v demokratické zemi člen vlády vystoupil na veřejnosti s tím, že má tajně pořízenou nahrávku z redakce nějakých novin. A kdyby už to udělal, že by potom zůstal ve funkci.

drak řekl(a)...

RRR:

Ano, toto jsou specifika divokého východu. Jenže nezapomínejme, že způsoby, jakými se standardně a běžně média dostávají k materiálům a jak se chovají jejich redatoři, když získávají nebo páčí z někoho informace jsou často za hranou zákona a o nějaké profesionální či novinářské etice už nemůže ani být řeč, to patří k několika přežívajícím novinářským dinosaurům, většina z nich, těch mladších, už takovými "blbostmi" a "zbytečnostmi" neztrácí čas.

To, co předvedl Kalousek je tak desetinkovým odvarem toho, co standardně převádějí tzv média. Projde-li to jim, proč ne jemu? Protože se mu povedlo víc než úspěšně naznačit, že média nehrají čistou hru a navíc to dělají koordinovaně?

My tady totiž už dávno nemáme média, my tu máme profesionální agentury na ovlivňování veřejného mínění a ty fungují tržně, pracují pro toho, kdo dá víc. Momentálně dávají víc výrobci alternativních zdrojů energií (globální klimatičtí alarmisté) a někteří další padouši, dost možná, že teď i některé francouzské skupiny, kterým nejde pod nos fakt, že české MZV zatím nechce uznat libyjskou opozici, jako představitele Libye. No tak proč nezkusit sestřelit rovnou celou vládu? Kdo by to nezkusil za ty směšně nízké taxy?

Ano, možná jsou to východní specifika, ale nedělám si iluze o tom, že to na západ od našich hranic funguje nějak lépe, zejména když teď sleduji tu vlnu protijaderné hysterie, co se line z těch západních agentur ovlivňujících veřejné mínění. Věcně vzato jim nepřeji nic jiného, než aby si nakonec vyřvali pořádný energetický výpadek, neboť ignorovat přírodní zákony nejde do nekonečna, ty se totiž na rozdíl od těch mediálních padouchů nedají ani koupit ani uplatit a fungují nezávisle na lidské blbosti a zvůli médií. Říká se, že kdo si počká, ten se dočká a já se celkem dost těším, neb mě ty jejich inteligenci urážející vejšplechty štvou už pěkně dlouho.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Maraton se poprvé poběží v Jruzalémě..."One cross each..."

Schumacher antisemita řekl(a)...

Maraton se poprvé poběží v Jruzalémě..."One cross each..."

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, RRR. Jedenadvacet let po násilném převratu, jedenadvacet let bezuzdného řádění kapitalismu a demokracie, a pořád jsme svoji. Pořád nás nepředělali na Evropany či Američany nebo jiné cizáky.
Prostě - my jsme nejen Slovani, ale navíc potomci Bivoje a Slavoje, potomci husitů a hrdinů bojů za socialismus. My se zlomit nedáme !
Jsme hrdí, že jsme nepošpinili ústa ani hruď falešnou řečí, jsme pyšní na náš vzdor. Evropani, Američani a jiní okupanti se nás snaží pokořit a zastrašit, my odoláváme. Proti všem !

To je naše naděje - až se vše vrátí v normál, až nás naši starší bratři osvobodí od Euroameričanů, papeženců, sionistů a ostatních zavilých nepřátel, nebudeme se muset měnit. Postačí očista národa; prostě jako obvykle.

Na shledanou v lepších časech. *** Volte ČSSD a KSČM !

drak řekl(a)...

Milý VV, až se té bandě padouchů, co za pomoci nestydatého lhaní, uřvané propagandy a oblbování naivních zelených troubů a jinak ale zcela bez ohledu na přírodní a ekonomické zákony, podaří na jedné straně prosadit ve větší míře tzv alternativní zdroje energie a na druhé díky tomu zarazí rozvoj energetiky jaderné, tak reálně hrozí to, že elektřina hodně podraží a také hrozí to, že energetická přenosová soustava díky nevhodnému mixu zdrojů bude trpět častými a rozsáhlými výpadky. Pak už si moc nepokecáme, protože jak známo, internet bez dodávek elektřiny funguje jen do té doby, dokud nedojde palivo v dieselagregátech či dokud se nevybije poslední akumulátor záložního zdroje. To ale způsobí, že konzumenti procitnou ze sna a začnou nevrle zjišťovat co se to děje a kdo za to může. Docela se na to těším.

Myslím, se že postačí v klidu a bez emocí si roztřídit dojmy a pojmy a odlišit zbožná přání od reality, to naprosto nemá co do činění s všelijakými Evropany, Američany, Slovany, Bivoji Husity a dalšími chorobnými bláboly typu "proti všem", které se nám tu pokoušíte otloukat o palice.

Něco věcnějšího, racionálnějšího po ruce nemáte?

Až třeba jednou ten výpadek elektřiny zavře huby i těm uvřískaným mediokratům a jejich zastáncům, třeba zrovna VV, to teprve bude klid, to bude krásné ticho. Docela se na to těším. Že bych se také stal zastáncem alternativních zdrojů energie? Proč si vůbec já idiot nekoupil nějaký pořádně velký pozemek u Vraňan a nepostavil na něm solární elektrárnu? Proč já idiot si vůbec takhle šlapu po štěstí a hlavně po výdělku?

Odpověď je taková, že kdybych to učinil, stal bych se parazitem co prostřednictvím dotací z rozpočtu okrádá své spoluobčany. S něčím takovým se nedokážu ztotožnit a asi bych se na sebe nemohl podívat do zrcadla. Dnes tam na mne sice hledí postarší a ne zrovna bohatý pán, ale aspoň tam na mne nehledí cynický nestydatý parazit a vyžírka.

To jen k tomu, co se nám tu z neznámých pohnutek snaží propagovat VV a RRR, neboť agentury na ovlivňování veřejného mínění, kterých se tu proti panu Kalouskovi zastávají RRR a VV nám tu velmi reálně pomohly dosadit a prosadit politické síly, co mají na svědomí onen solární tunel. Teď, když se ony mediální síly pokoušejí zachovat si koordinovaným mediálním tlakem na vládu a parlament ve vlastním zištném zájmu nižší sazbu DPH a cosi nemravného na ně prostřednictvím Kalouska praskne, tak nemrava je Kalousek a ne ty agentury. To je ale zajímavé, nezdá se vám? Impérium vrací úder.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Draku, tak to já bych vyžírka byl a až tak bych se zato nestyděl. Vrchnost stanovila nějaké podmínky pro nějaké podnikání, spočítal jsem si, že jejich využití je výhodné, tak proč bych do toho nešel ? Neinvestoval jsem do toho proto, že jsem poněkud líný, a krom toho že vím, že na čistém trhu bych nebyl konkurence schopný, že záruka "dotované" ceny není dostatečná, protože jak vrchnost může dát tak může vzít. Jak se i částečně stalo. Zatím co přírodní síly a trh jsou částečně předvídatelné, vrchnostenská libovůle je naprosto nepředvídatelná. Včera metál, dneska hlava dolů. Krom toho nejsem až takový neidealista, a tenhle způsob získávání energie pokládám za nerozumný. Stejně jako pěstování biopaliv. Souhlasil bych s kompaktní jadernou elektrárnou u každého většího města, propojenou do sítě s ostatními. Větrníky postavit kde to fouká, byla by škoda toho nevyužít. Solární panely ano, až budou efektivnější. Ne na polích, ale na střechách a fasádách místo střešní krytiny a především pro uspokojení místní spotřeby.Zásadní problém vidím v tom, že nemáme výhodný způsob střádání el. energie. Proces světlo-elektřina-vodík-elektřina je málo účinný. Ze zelených experimentů nejsem škodolibě nadšený, protože kdo je platí ?

Schumacher antisemita řekl(a)...

Oběžná dráha kolem Lybie ? Zajímavé. Jaké má parametry ? Že by Kaddáfí měl i vlastní planetu ? Jaká by byla oběžná dráha kolem České republiky ? Nebo například kolem Monackého knížectví ?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Pane draku, nezastávám se žádných agentur, jak jste se domníval ve 13:48. Jen se divím tomu, že politik vyleze sám od sebe na veřejnost s prohlášením, že má tajně pořízenou nahrávku z porady šéfredaktorů. Mám pro to dvě vysvětlení, obě znepokojivá.
1. Politik nebyl zcela při smyslech a neuvědomil si, co vlastně plácá.
2. Politik byl plně orientován. Vycházel z toho, že nad takovou prkotinou, jakou je nezákonné sledování osob, nikdo nezvedne obočí.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

V podstatě Jste zdárně shrnul zásady toho, jak by rozumné využití alternativních zdrojů za současného stavu technologií mělo za normálních okolností vypadat a co by mělo být přednostně předmětem výzkumu a vývoje, aby jich šlo využívat ještě lépe. Netřeba být bystrozrakým, abychom viděli, že realita je velice odlišná a navíc to díky neoprávněným výhodám, kterých se oněm tunelářům a lobbistům dostalo, získává celý ten obor velice nedobrou pověst. Lobbing navíc pokračuje prostřednictvím Čunkova senátního návrhu na zrušení dodatečného zdanění, takže lavině nemravností kolem toho ještě ani zdaleka není konec. Kolem toho naše mediální agentury ale rozhodně tak moc netančí, neb tito padouši jsou s nimi asi spřáteleni.

drak řekl(a)...

RRR:

Ani za 1) ani za 2) ale

3) Politik byl zcela při smyslech, pokud je známo nikoho nezákonně nesledoval, jenom se tak na chvíli naoko zatvářil.

4) Dozvěděl se kvůli tomu pro média velice nelichotivé věci.

Patogenní vztah mezi médii, politikou a veřejným míněním zde v ČR je poněkud složitějším problémem, nežli nějaké ty 1, 2, 3, nebo 4. Média ovlivňují prostřednictvím ovlivňování veřejného mínění politiku velmi aktivně a tento vliv je nestydatě a nepokrytě zneužíván rozličným padouchy a lobbisty. Rovnováha sil je momentálně vychýlena v neprospěch politiků a ve prospěch médií a těch, kdo si jejich služby může zaplatit. V podobě rozličných tunelů, třeba zrovna zmiňovaných solárních, nebo v podobě zadlužování rozpočtu pak ty průšvihy platíme všichni. Jenže ta média je pomocí nestydaté propapgandy koordinovaně vytváří.

Pakliže si tedy vjeli navzájem do pačesů padouši z médií a padouch Kalousek, není řešení problému tak prostinké, jako že padouchem je Kalousek a média jsou svatá, vůbec ne a v čím větší míře konečně lidem dojde, že nemají věřit ani médiím ani Kalouskovi, tím líp. I když zrovna v tomto případě bych řekl, že co se míry padoušství týče, je Kalousek proti médiím pouhým amatérem.