pondělí 11. dubna 2011

MOBY DICK 2001: Kantýna na leasing

Rudý koberec pro managory, zloději vody a parazitní monitory

Pondělí 9. dubna
Po dnešní prac. por. vedoucích pracovníků na Sev. Městě se tito přesunuli do nového ředitelství v Areálu rekondice a zdraví na JM k pracovnímu obědu. Duto Hlav se vůbec nestihl vrátit k nám do Centra. Ani Mazance jsme nezahlédli. Takhle to prý teď bude každé pondělí. Že bych se po víkendech zase začal těšit do práce?

Úterý 10. dubna
Duto Hlav svolal ráno prac. poradu, na které bájil o báječné nově otevřené ředitelské kantýně na Jižním Městě: "To byste koukali! Číšníci, živá hudba, červený koberec." Viki uvedla Dutovy báje na pravou míru - ten koberec je rudý.

Středa 11. dubna
Ředitelská kantýna na Jižním Městě měla stát 50 milionů. Za tu sumu si podnik vloni před Vánocemi - aby nepropadly peníze - pořídil raketový tahač SDI. Proto kantýnu na pozemcích Č. Textáren nakonec vybudovala firma Kameratte. Nemuseli jsme vkládat vůbec žádné investiční prostředky - platíme pouze 3 miliony měsíčně za leasing.

Čtvrtek 12. dubna
Na bývalé patro náměstků se už stěhují noví mektárníci a tlachárníci. Na chodbě jim instalovali neuvěřitelný přepych - sodobar! Sodovka je zadarmo. Také my si ji můžeme načepovat. Podle Ivoše Kvakoše snižují bublinky škodlivé anionty. Odpoledne jsem přišel s koflíkem - ale bylo dočepováno.

Pátek 13. dubna
Dopoledne nainstalovali novou bombu do sodobaru. Hned jak nám to Viki sdělila jsme tam s Juniorem běželi, abychom zdarma ochutnali. Ve frontě na pití jsme dali řeč s tlachárníkem Nunvářem. Nadával na vedení, které si jen mastí kapsy, zatímco my musíme poctivě pracovat. Sodovkou si naplnil šest lahví od dobré vody. Vysvětlil: "Velikonoce jsou dlouhé a rodina má žízeň."
---------------------------------------------------------------------------
Sobota 14. dubna

Z listárny Moby Dicka

Kdysi v jedné nejmenované zahraniční firmě jsem se při vyhlášení programu 20% úspor na lidech zeptal sebevědomého zahraničního managora, proč právě 20 a ne třeba 19 či 21 %. Když překvapením lapal po dechu, tak jsem položil druhou otázku - když úspora vyjde na polovinu (čtvrtinu) člověka, mám začít trhat nožičky či ručičky? Je zřejmé, že v dané firmě již nepracuji (ale z vlastního rozhodnutí).
Zaslal čtenář V.M.

Pondělí 11. dubna 2011
Ještě k parazitním počítačům, zmiňovaných minule. Naše současné managorstvo katuje kostky a tu někoho napadlo, že lidi, kteří mají notebook, vlastně už nepotřebují na stole samostatný monitor. Aby se ušetřilo, mají se tyhle "parazitní monitory" - sešrotovat!

Ono se toho za 10 letech v Českých Textárnách zas tak moc nezměnilo - jen fráze managorů. A taky jsou letos jindy Velikonoce.

Zaslal čtenář R.V.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

6 komentářů:

informace řekl(a)...

Siamo du' gatti a scrivere, řeklo by se v Livornu, (píše nás tu pár, v nepřesném překladu), ale čtenářů jsou houfy. V téhle chvíli třináct. Připadám si tu někdy jak v auzláku.
Co kdyby Šaman začal pomýšlet na nějaké vstupné?
Aspoň na pivo pro řečníky!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Silence is a woman's best garment.
Říkalo se v 16. století. Dnes politicky nekorektní.

informace řekl(a)...

If you can't take a joke, don't tease other people!

Větší vlastenec řekl(a)...

Sois belle et tais-toi, říkají Žabožrouti. Ovšem jen a pouze těm osobám, jež jsou očividně schopny splnit alespoň první část příkazu.

informace řekl(a)...

Parla per te, che a me ci pens' mi!
Mangiatore di rane mancato!

drak řekl(a)...

RRR:

V 16 století mívali na spoustu věcí odlišné názory, nežli dnes, nicméně zrovna ten Vámi zmiňovaný je hodně přežitý a pitomý.