sobota 30. dubna 2011

MOBY DICK 2001: Mekty a tlachy

Pondělí 30. dubna

Zítra je významný den: České Textárny ustanovují dceřinou společnost METLA (mekty a tlachy), která má mít asi dvě stě nových zaměstnanců. Ti nebudou produkovat realizace, ale realizovat produkty, které vyprojektuje desítka mektárenských a tlachárenských společností, jež si České Textárny k tomu účelu zakoupily.

Úterý 1. května, státní svátek

Firma uspořádala na oslavu vzniku dceřinky METLA pro své zbylé zaměstnance turnaj v golfu. Účastnili se všichni managoři s ředitelem Běsným Kokotem v čele. I po roce jsem jen přihlížel. Golfové hřiště prý bylo rozšířeno ze sedmijamkového na třináctijamkové. Což o to, třináct jamek tu je - devět na hřišti a čtyři cvičné.

Středa 2. května

Včera jsme v rámci golfového turnaje mohli vykonat exkurzi do ředitelské kantýny. Skutečně, je v ní rudý koberec a pódium pro živou hudbu. Firma SO-HO, která provozuje podnikovou restauraci, ztratila liberalizací zaměstnanců i přechodem špičkového managoramentu do ARZu značnou část tržeb, proto ji bude podnik dotovat sto tisíci korunami měsíčně.

Čtvrtek 3. května

V novém čísle Zpráv se ředitelka TO L.Živá raduje: "Dvě stě nových zaměstnanců METLY přinese výnosy ve výši dvacet miliard korun ročně." Takový je aspoň předběžný plán na rok 2005. Na další straně tiskový mluvčí Z. Vrh dodává: "Aby byl splněn plán liberalizace roku, bude nutno propustit dalších 200 současných zaměstnanců."

Pátek 4. května

Naše Viki přinesla bonmot, který odposlechla na jedné z porad o liberalizaci. Někteří vedoucí se nad směrnými čísly propouštěných zaměstnanců ošívali a nehorázně tvrdili, že "tu práci musí taky někdo udělat". Jisté funkce jsou též dány zákonem - nelze propustit úplně všechny hasiče. Jambor tlumočil vzkaz pana Morgue z Bostonu: "Tak si změňte zákony!"
---------------------------------------------------------------------------

Sobota 5. května

Z listárny Moby Dicka

Dříve, když se vyhazovali lidi z práce, tak se tomu normálně říkalo "propouštění". V nové éře vznikají nové výrazy: "Zeštíhlování", v Českých Textárnách dokonce neuvěřitelná "liberalizace" či "identifikování úspor". V našem podniku vymysleli "vymísťování". Čekám , kdy někdo přijde se "zvláštním zacházením"...
Zaslal čtenář K.J.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

16 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Bída a hrůza v ČTK a ČR

Je První máj, boje čas. Dřív národ šel by v průvodu, šel by ulicemi, tančil na náměstích. Dnes, v dnešní hrozné době, kdy strach hrdlo svírá obyčejným lidem, dnes obyčejní lidé pláčí ve svých chudých příbytcích.
Jen hrstka statečných nezdolně zvedá prapory, prapory české, prapory rudé, jen hrstka odvážných nebojí se volat : Kéž se vláda věcí Tvých do našich rukou opět navrátí, ó Lide, navrátí !

Vrátil jsem na chvíli do své skromné kanceláře z oslav Svátku práce, jen abych vypil šálek ruského čaje, a vzdal hold práci přítele, soudruha a soukmenovce Bílé Velryby. Ano, př.s.s.Moby Dick neúnavně ukazuje kapitalismus a demokracii v celé jejich odporné nahotě : Na jedné straně hromadění nechutného bohatství tupými dravci, na straně děsivé vykořisťování inteligentních a tvůrčích pracujících. Ničení dělnické třídy resp. pracující inteligence vede k periodickým, neustále se prohlubujícím krizím. Vše skončí revolučním výbuchem a obnovením spravedlivého společenského řádu, řádu, jež je nám Slovanům přirozený.
Je to tak, a tak i bude. Díky za neohrožené hlásání třídní a národní pravdy, příteli, soudruhu a soukmenovče !

* * * * *

Vlastenci a vlastenky, pravdy není nikdy dost. Vzpomeňme, že za pravdu zemřel Jan Hus a Julius Fučík, že pro pravdu trpěl Lenin, Gottwald, Lída Brožová-Polednová a další a další. A další.
Kde však hledat pravdu dnes, v záplavě reklam a euroamerických i pravicových lží ?
Vždyť zdrcující většina „našeho“ tisku upadla do krvavých pracek euroamerického, většinou velkoněmeckého velkokapitálu ! V televizi drtivě převažují SOUKROMÉ, NA ZISK ZAMĚŘENÉ stanice ! I v těch „veřejnoprávních“ televizních stanicích je spousta agentů euroamerických ideodiversních centrál !
NAŠI DĚDIČNÍ NEPŘÁTELÉ MASIVNĚ VYMÝVAJÍ MOZKY VŠEMU NAŠEMU LIDU !!!
Není pak divu, že určitá dezorientovaná část našeho lidu volí zcela proti svým vlastním zájmům, volí pravicové euroamerické agenty, volí kapitalismus, demokracii, nezaměstnanost, bídu, volí naše setrvání ve vražedných spolcích EU a NATO !
TO MUSÍ SKONČIT ! ČESKÁ MÉDIA SE MUSEJÍ VRÁTIT DO ČESKÝCH RUKOU !

Dnes, v dnešní hrůzné době, jen dva deníky patří nám Čechům : Právo a Haló noviny. A právě tiskový orgán Strany pro vás všechny vlastence zřídil pravidelné vydávání obrazových zpráv a publicistiky na internetu.
Dnes vám mohu doporučit aktuální a pravdivý přehled „českého“ tisku : http://www.youtube.com/watch?v=K_9bhgrlERo . Ano, již brzy bude plyn tak drahý, že si sebevraždu plynem budou moci dovolit jen mohovití !

Musím zpět do ulic, mezi lid. Musím do práce, pokusit se pomoci chudé rodině, jíž chtějí moji soukromokapitalističtí klienti vyhodit z bytu do tzv. asylového domu. Musím řešit situaci skupiny mladých pracujících, kteří si od mých soukromokapitalistických klientů pronajali byt bez plynu a elektřiny.
Musím jít do boje za šťastné zítřky. Sejdeme se v ulicích, buď v průvodu, nebo na barikádách

Již vzhůru všichni, jež hlad zhnět !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Který jste Vy, Vlastenče? Ten s brýlemi, nebo ten s vousem?

Lucifer řekl(a)...

Podle komentářů bych usuzoval na toho vousatého, ale podle toho, jak se ten brejlatej hned v úvodu škrábe na ruce, tak nevím, nevím...

informace řekl(a)...

Diskuze pod článkem pana Vlka na Psu jen bují. Nečekané množství příspěvků, zatím 114. To je jako za blahých časů neregistrovaného psaní. A to všechno zásluhou pana Krystlíka, který se tam předvádí v plném blesku své informovanosti a inteligence. Nad některými jeho výroky jsem na pochybách, jedná-li se o vážně míněná tvrzení nebo o pokus o parodii.
Snad nechce konkurovat našemu Vlastimylovi? Nebylo by marné uvažovat o žalobě pro plagiát.

Větší vlastenec řekl(a)...

Padl vlastenec ...

Po hrdinném boji s přesilou těžce vyzbrojených žoldáků padl vlastenec a partyzán. Padl muž, jenž myslel přímo hlavou a nenechal se opít rohlíkem. Vzdělaný a úspěšný muž, který viděl ve vší hrůznosti následky globalizace a drancování přírodního bohatství, jenž ostře viděl nelidskou chudobu kolonií a nelidské bohatství kolonizátorů.
Vyrůstal a žil ve zlé době, kdy se zdálo, že Euroamerika vítězí na všech frontách. Nepodlehl však strachu a beznaději, ponořil se do čistého zřídla víry a naděje, jež v sobě skrývá prostý lid, a posílen zvedl zaprášený prapor všelidového odporu.
Nejen Velký Satan, ale celá Euroamerika se zachvěla pod údery jeho partyzánů. Zachvěli se nadutí Euroameričani, do té doby tak pyšní na své dočasné vítězství nad světem Slovanstva, nad naším světem míru a pokroku.
Zběsilá reakce euroamerické reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Agrese proti Afghánistánu a dalším pokrokovým rozvojovým zemí, ještě drastičtější omezení omezených lidských a sociálních práv euroamerického pracujícího lidu. A co je nejhorší, i naše vlast byla našimi současnými protektory zavlečena do globální agrese proti Muslimům, našim přirozeným spojencům v boji proti Západu.

Padl vlastenec, uzavřela se jedna životní pouť. Jeho tělo tlí, duch však kráčí dál. Vstanou noví Usámové, jejich prapor neklesne. Brzy zachvěje se krvavý Západ pod novými údery partyzánů. Kéž se náš národ co nejrychleji vymaní z pout kapitalismu a demokracie, kéž se naše vlast co nejrychleji zbaví euroamerické okupace. Kéž opět získáme samostatnost a obnovíme naše spravedlivé společenské zřízení, dřív, než si nás některý z muslimských partyzánů splete s Euroameričany.

Čest a sláva padlým revolucionářům !***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

Sklapni zobák, krákoravej havrane. Nebo tě nakonec postřelej. A víš kam?

informace řekl(a)...

Zprávy o Bin Ládinovi
http://it.notizie.yahoo.com/approfondimenti/attentati.html

Harpyje řekl(a)...

Γυναιξὶ πάσαις κόσμον ἡ σιγὴ φέρει, jak zde již bylo jednou řečeno.

informace řekl(a)...

Kdepak jste to Madame našla? mezi Frases célebres?
Neumíte latinsky, ale zato řecky. Complimenti!

Pedro řekl(a)...

Decus affert omni mulieri silentium.

EK řek)la) řekl(a)...

info-rmáce, no to bych od vás nečekal. Přeji klidný nerv! Čest.

Anonymní řekl(a)...

ta infornace řečtina je poněkud googlatá, ehm,ehm.

Harpyje řekl(a)...

Tak je to správné, Vlastenče!
Hamas condemns bin Laden killing, calls it 'assassination'. http://www.jpost.com/Headlines/Article.aspx?id=218819
Všichni pokrokoví levicově založení lidé smýšlí jako Vy. George Galloway: “Nous ne pouvons pas permettre à une puissance étrangère d’envoyer des escadrons de la mort d”assassiner celui qui leur semble être le coupable. Ils auraient pu l’enlever et lui faire un procès. Mais c’est un acte barbare et illégal qui a été commis.”

informace řekl(a)...

Co se tak pohoršujete, vážení? Havran byl vždy považován za vznešeného ptáka, na kterého umění a literatura naložily mnoho významů. Havran je postavou bajek, básní, románů a filmu.
Jako na př.
Žas jsem nad nevzhledem ptáka, jenž tak bez okolků kráká a říká si: "Vzdušnou čarou. Nemůže pršet do nekonečna."
Také ve středověku se věřilo, že havran odnáší duše zemřelých, ale může je přinést zas zpátky, aby daly do pořádku věci, které nechaly neukončené.
Havran s vránou byli pak důležitou složkou zimní potravy našich pradědů a dědů. Sříleli je na polích a jejich ženy je pak, upečené, zalévaly rozpuštěným husím sádlem.

žibřid řekl(a)...

Na vraní polévku znám výborný recept:

Do voucí vody vložíme oškubanou vránu a kámen. Vaříme. Když je kámen měkký, vránu vyndáme, vyhodíme, kámen nakrájíme na plátky a podáváme.

STK řekl(a)...

Ten recept není daleko od pravdy. Jednoho havrana jsem jako náctiletý kluk ulovil lukem - tedy spíš šípem a byla to, co si budeme povídat, náhoda. Nedal jsem ale jinak, než že si sním, co jsem si ulovil. Vařila mi ho babička. A dopadlo málem podle Žibřida. Ale dotáhl jsem to tenkrát do konce...
:-)