neděle 3. dubna 2011

MOBY DICK 2001: Odcházejí i pyrotechnici

Zaměstnanci - přijde den, zúčtujem spolu!

Pondělí 2. dubna
Nastává nová etapa rozvoje Českých Textáren. Celé ředitelské patro přechází do Areálu rekondice a zdraví na Jižní Město. Ředitel ARZu Dur Durak vše připravil: Čáp marabu získal nové hnízdo na umělohmotném továrním komíně, otvírá se tamní závodní jídelna a golfové hřiště bylo rozšířeno ze sedmi na třináct jamek.

Úterý 3. dubna
Ředitelé, náměstci a managoři se stěhují do ARZu, že by se naše textárna z bývalých dílen přestěhovala zpátky na ředitelské patro? Zatím tam sídlí jenom Tiskový odbor, ředitelka TO L.Živá, její tiskový mluvčí Z.Vrh., kancelář tiskového mluvčího a vedoucí této kanceláře.

Středa 4. dubna
Druhá vlna liberalizace Č. Textáren skončila. Odešlo v ní (mj.) 120 právníků, 60 kontrolorů, 45 řidičů, 20 pokojských, 13 knihovníků, 9 architektů, 5 masérů, 4 hostesky solária, 3 pyrotechnici, 2 taneční mistři a 1 kapitán námořní jachty. Zůstávají jen vedoucí, kteří své bývalé podřízené budou úkolovat na základě smluvních vztahů.

Čtvrtek 5. dubna
Útvar vedoucího Kanceláře Tiskového mluvčího Tiskového odboru povede Jambor, který k nám přechází z firmy Morgue. ÚVKTMTO zabere půlku bývalého ředitelského patra. Krom TO zde zůstává i Kontrolní oddělení. No nazdar. Mazancova sekretářka Kořenitá se prý nechala slyšet, že její šéf hodlá z firmy vymýtit "parazitní počítače".

Pátek 6. dubna
Ani na uvolněné náměstkovské patro se nestěhujeme, zůstáváme v bývalých dílnách. Otvírá se tam sice nová textárna, ale nastupují do ní lidé zvenku, které naverboval I. Kvakoš. Jak píše v novém čísle Zpráv: "Nelze stále jen setrvávat u textů - musíme portfolio našich služeb rozšířit i o moderní způsoby vyjadřování, jako jsou mekty a tlachy. Bez nich bychom se do Evropy těžko dostali."
-------------------------------------------------------------------

Sobota 7. dubna

Z listárny Moby Dicka

Vážené kolegyně, vážení kolegové,
z důvodu zabránění duplicity při zpracování cestovních příkazů upřesňujeme, že CP je možné zasílat buď klasicky, tj. v papírové podobě nebo elektronicky, nikoliv však oběmi způsoby současně. Při elektronickém pořízení CP zasílejte předávací protokol pouze v případě, že přikládáte doklady.

Děkuji
Ing. J. K.
vedoucí útvaru Zúčtování se zaměstnanci
*************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: