neděle 24. dubna 2011

MOBY DICK 2001: Třiapůltá vlna identifikace

Nastoupí nové lidské zdroje plné nadšení a sounáležitosti
Pondělí 23. dubna
Jak klidné jsou pondělky bez managorů, kteří tráví svou pracovní dobu schůzemi, tedy prac. poradami na Severním a prac. obědem na Jižním Městě a cestováním mezi nimi. Vlastně pondělí je jediný den, kdy máme čas na práci!

Úterý 24. dubna
Ráno svolal vedoucí Duto Hlav pětihodinovou prac. poradu. Třetí vlna liberalizace skončila. Byla zrušena pracovní místa přesně podle pokynů firmy Morgue. Přesto bohužel odešlo málo lidí. Proto nastává třiapůltá vlna. Některá místa totiž nebyla obsazena (např. měli jsme jen 3 knihovníky místo plánovaných 13 a jen jednoho pyrotechnika místo tří).

Středa 25. dubna
V rámci třiapůlté vlny liberalizace odchází ke 30. 4. od podniku Mazancova sekretářka Kořenitá - s odstupným navýšeným o velikonočního zajíčka z mléčné čokolády a s čokoládovým velikonočním vajíčkem jako speciálním rychlostním bonusem. Mazanec však nezůstane opuštěný - podnik si Kořenitou od 1.5. najímá na smlouvu.

Čtvrtek 26. dubna
"Ve firmě už prakticky nezůstali žádní nespokojení, avšak motivovaní kritici," hořekuje Z.Vrh v Management Observeru, "zato polovička potížistů. Těch se zbavujeme a nabíráme nové lidské zdroje plné nadšení a sounáležitosti, které se plně ztotožňují se záměry firmy." Dříve se říkávalo "perspektivní kádry".

Pátek 27. dubna
Pomalu se dokončuje "destrukce podniku zvaná liberalizace" (Juniorův výraz). V podnikové restauraci proběhlo "rozloučení s bývalými kolegy". Šéfodborář Plachý mlnil:
"Mé srdce bude vždy na vaší straně, kteří se na změnách v naší společnosti podílíte svým odchodem."
Ačkoli byla rozlúčka spojena s podáváním řízku s bramborovým salátem, účastnilo se jí jen deset liberalizovaných zaměstnanců.
-----------------------------------------
Sobota 28. dubna

Z listárny Moby Dicka
Dneska kolegyně listovala našimi podnikovými "Zprávami" a když četla stranu s výsledky naší "liberalizace", tak zvolala: "Lidi, vy nejste propuštění! Vy jste se jenom změnili ze zaměstnanců na IDENTIFIKOVANÉ ÚSPORY!"

Zaslal čtenář M.M.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: