pátek 29. dubna 2011

MOBY DICK: Český úspěch

Nevyslyšení papeže, rozlišovací schopnost ČNB, Johnovo miniministerstvo a zákeřné vládní soubory
*****************************************************
Neděle 24. dubna 2011, velikonoční,Mezinárodní den skautů a skautek
Papež Benedikt XVI promluvil k městu i světu, načež jim požehnal. Neopomněl zmínit žádnou katastrofu či válečný konflikt. Zmínil i ten Itálii a Vatikánu nejbližší: "V zemích severní Afriky a Blízkého východu by měli všichni občané, především mladí lidé, usilovat o společné dobro." Měli, měli. Škodaže právě v těch zemích papeže moc neposlouchají. Papež dále vyzval lidi, aby "otevřeli svá srdce uprchlíkům před konflikty v nejrůznějších afrických zemích, aby se naléhavé potřeby takového množství bratrů a sester setkalo se solidaritou".


Solidarita však končí, když je potřeba ukojit potřeby takového množství lidí, že převyšuje počet domácích obyvatel. Jako včera na Lampeduse a za pár let v celé Evropě.
BTW: Ty sestry a bratři jsou většinou muslimové...

Celkové dluhy €urozóny se za tři roky zvýšily o třetinu a dosáhly 7,8 bilionu eur. Což jest 85 % HDP zemí s platidlem €. Řecké dluhy se v Česku vsáknou - jak jsem psal minule. Jde prý jen o 0,3 % bankovních aktiv v ČR. Nevím, jak je to v procentech, ale všechny české banky mají v řeckých dluzích utopeny 12,5 miliardy Kč. "To je pod rozlišovací schopností." Pravil Lubomír Lízal, nový člen bankovní rady ČNB.

Kofola koupila Semtex a Erektus. Přesněji výrobce těchto energetických nápojů firmu Pinelli. Kolega Ambrož, který si krom přítelkyně Mrtvé Kočky pořídil i nepřítelkyni cukrovku, ochutnal jakýsi podobný enerdžidrink při ochutnávce v šopinksentru. Něco, co mu bylo doporučeno jako šugarfrí. Tedy zcela prosto cukru. A co bylo děsně sladké. Mohl za to nejen téměř smrtící mix tří různých umělých sladidel, ale i složka, jež byla v nápoji obsažena nejvíce: Fruktózo-glukózový sirup.

Pondělí 25. dubna 2011, velikonoční
V Čechách, ale více na Moravě, proběhly kruté pohanské zvyky, tak, jak tisíce let probíhají. Zmrskané byly nejen dívky, ale i koledníci - alkoholem.

České silnice: 17 mrtvých za prodloužený víkend, i přes předem nahlášené policejní akce. Loňské Velikonoce měly jen 8 obětí. Jako důvod zvýšené úmrtnosti se udává pozdní termín svátků. Možná je to i proto, že se už v televizi neobjevují drastické reklamní scénky "Nemyslíš - zaplatíš!"

Rusko: Benzin, který je vinou únorového nakázání a přikázání carPutina příliš levný (14 Kč za litr Naturalu 95), mizí z domácího trhu. Ropné společnosti ho sobecky vyvážejí do ciziny, kde za ně dostanou - inu světovou cenu! Benzinky naříkají, že nevydělají ani na úplatky! Potíže se projevily nejprve na jihu Sibiře. Kde ceny benzinu tím pádem vzrostly o 20 % - Putin, nePutin...

Světový tisk uvedl informaci, již do světa vypustil Wikileaks: Chalíd Šajch Muhammad, trojka Al-Kejdy a plánovač 911/2001, řekl americkým vyšetřovatelům, že kdesi v Evropě je umístěna jaderná bomba. Muhammad asi nebude dobrý křesťan a papeže nebude příliš poslouchat, co?

Během minulých šesti měsíců investovali Číňani v Evropě v přepočtu bilion korun.

Úterý 26. dubna 2011, Mezinárodní den vzpomínky na Černobyl
Sýrie: Místní velikonoce proběhly v péči Socialistické strany arabské obrody za ostré střelby proti demonstracím, která zabila stovky lidí. Ani socialisté neposlouchají papeže. Na Damašek táhnou tanky z frontové linie na Golanských výšinách. Syrské tanky! Pro Bašára Asada jsou dnes vlastní obyvatelé větší hrozbou než Izrael...

Íránské počítače čelí dalšímu viru jménem Stars. Prý jde o kyberválku, vedenou americkosionistickými imperialismy. Virus je mimořádně zákeřný - tváří se jako vládní počítačové soubory!
Odborník Ambrož: "Ale skoro všechny vládní soubory přece jsou viry!"

Afghánistán: Bylo oznámeno zabití Abdula Ghaního, dvojky Al-Kejdy. Zahynul při leteckém útoku již 13.dubna 2011.

"Aby Schenghen žil, musí být reformován". Pravil Nicolas Sarkozy, prezident všech Francouzů, po setkání se Silviem Berlusconim, premiérem Itálie. Reforma má být taková, že volný pohyb osob může být na hranicích omezen. Avšak jen dočasně. Hm, ani křesťanské země nevyslyšely papežovu výzvu k ukojení naléhavé potřeby takového množství bratrů a sester.
Itálie, která má "pouze" 7 % přistěhovalců,se stala terčem kritiky, protože chce od EU pomoc - peněžní i s umístěním současných tuniských uprchlíků. Za příklad je jí dáváno Španělsko, které si s Afričany poradilo samo. A má už na svém území 12 % imigrantů. Na svém území - včetně severoafrických držav.
Mrtvá Kočka radí Berlusconimu: "Pořiďte si taky severoafrické državy."

Řecko: Veřejný dluh 329 mld. € (143 % HDP), loňský schodek 24,2 mld. € (10,5 % HDP). Schodek je o procento větší, než se očekávalo. Bylo vynalezeno nové slovo pro krach: "Restrukturalizace dluhu."

Asie: Cena potravin meziročně vzrostla o 10 %. 600 milionů Asijců musí stačit méně než 1,25 $ denně. Pod tuto hrranici nyní míří dalších 60 milionů lidí. Rýžovonosný Vietnam hlásí zvýšení ceny rýže od minulého června o 36,7 %. Pšenice za tu dobu "posílila" o polovinu v Bangladéši a o 67 % v Kyrgyzstánu. Asijští chudáci utratí za potraviny 60 % svých příjmů, kdežto euroameričané 15 %. Ale i my půjdeme asijskou cestou: meziroční nárůst průměrných světových cen potravin je 34,2 %!

USA: Do roku 2015 bude snížen deficit rozpočtu pod 3 %. (Přesto leze zadlužení země k 100 % HDP.) Musí se však domluvit demokraté (kteří hodlají zvýšit daně pro bohaté) a republikáni (kteří požadují škrty v sociálních programech). Ono by se asi mělo udělat obojí, ale - neudělá se nic! Kdo ten deficit zaplatí? Zbytek světa v dolarové inflaci...

Politickým stranám platí spřátelení podnikatelé procenta z přihraných státních zakázek. Proto jsou státní zakázky o 25 % předražené. O příjem rodné straně se starají i vykutálení starostové: Prodávají lukrativní nemovitosti podezřelým firmám pod cenou.Totéž dělají i zkorumpovaní soudci: pošlou vyhlédnutou firmu do konkursu, její majetek prodají pod cenou - ale nabyvatel platí cenu plnou, stejně jako u těch nemovitostí. Rozdíl jde zase partajím. Ty pak mají černé fondy na volební kampaně. Před loňskými volbami strany utratily 8,5x více, než přiznaly! Maďarské politické strany.

Česko: Nemlich to samý. Jen ta procenta se trochu liší. Pokud podvádějí samotné politické strany, korupce bude kvést dále i mimo politiku. To platí jak v Maďarsku, tak i u nás.

ČSSD: Na volební kampaň získala od agentury Médea 90% slevu.

Česko: Sněmovna zabila 7 hodin vykecáváním se poslanců před hlasováním o nedůvěře vládě. Vláda zůstala - dostala 114 koaličních hlasů, čímž "nedostala nedůvěru". Ale důvěru, zejména občanů, už nemá. A v červnu možná ani nebude mít důvěru pseudokoaličních Věcí veřejných.
Tři zrádci z VV byli přesazeni do zadních lavic.

"Současné vedení není schopno vzájemné konstruktivní komunikace." Pravil nový ministr vnitra Jan Kubice (nezávislý), když vyrazil dva náměstky. Třetí odešel sám. Ten třetí je Michal Moroz (bývalý majitel bezpečnostní agentury), kterého si chtěl nový protikorupční velitel Radek John (VV) natáhnout do svého nového úřadu. Problém je, že ten úřad jaksi není "jeho" - má řídit lidi, zaměstnané na Úřadu vlády. A ty jmenuje premiér. A Petr Nečas (ODS) Moroze Johnovi nepotvrdil. Takže Radek prská, ale víc asi nezmůže. Leda až v tom červnu...
První vyhozený náměstek je Jaroslav Salivar, muž ODS, který byl v samotné koaliční smlouvě označen za "chráněného". ODS je velice překvapena, Langer nejspíše prská - ale víc asi nezmůže. Kubice totiž žádnou koaliční smlouvu nepodepisoval! Ještě bude na vnitru sranda.

Ministerstvo financí podalo trestní oznámení na pražský magistrát kvůli zakázce na reklamní kampaň, která měla do metropole přilákat turisty ze zahraničí. Kšeft zněl na podrozlišovacích 50 milionů Kč. Podle MF se z této miniaturní sumičky někam vypařila třetina!

Středa 27. dubna 2011, Světový den sdružených měst
Království Sazka: Poslední den pro podání pohledávek za Sazkou. Miliardáři Karel Komárek (KKCG) a Petr Kellner (PPF) se hodlají dostat ke svým miliardám, konkrétně k 8 miliardám Kč. Troufnout by je mohli sami vlastníci Sazky, kteří přes "občanské sdružení" Zelený ostrov dluží sami sobě 8,5 miliardy. Drobný problém s tím, že pohledávku nemá kdo podat (bývalé vedení Zeleného ostrova odbvoláno a je jen jeden statutář, podepisovat musejí dva), jistě král Aleš I. zase nějak geniálně vyřeší.

"Nejradši bych celý ten cirkus zrušil." (Ministr financí o stavebním spoření.) Takto Miroslav Kalousek reaguje na rozhodnutí Ústavního soudu ohledně toho, že bylo vloni na podzim rozhodnuto snížit na polovinu (formou dodatečné daně) státní příspěvek za ten samý rok, na jehož počátku se ještě nic neplatilo. Kalousek musí někomu uzmout 6 miliard, ještě neví komu. Toto rozhodnutí bylo očekávatelné a překvapuje, že tak mnoho publicistů, ale zejména politiků - včetně váženého pana prezidenta Václava Klause - povykuje o politizaci ÚS.
Zejména Václav Klaus, který se ještě jako ministerský předseda divil tomu, že něco takového, jako stavební spoření (což není stavební spoření) může dostávat dotaci od státu, ze které profitují zejména finanční ústavy! Sama Mrtvá Kočka na svá ouška slyšela, jak Klausík mrmlá: Na to se musím podívat. Měly by se snažit banky, a ne stát!
Mrtvá Kočka: "Nestihl to."

Tak to zrušte teď! Nelze - podpora (ne)stavebnímu spoření je v koaliční smlouvě.

Mrtvá Kočka: "Stejně jako nedotknutelnost náměstka Salivara."

Solárníci se těší, že jim ÚS také přihraje dozdaněné zisky. Těší se zbytečně. Moc čtou noviny a málo čtou nálezy Ústavního soudu! (Je to v pdf, ale dá se v tom hledat.) Zejména poučování o pravé a nepravé retroaktivitě a kdy je nepravá retroaktivita přípustná a kdy zásadně nepřípustná...

Chmurný osud čeká vicepremiéra Radka Johna. Prohlásil, že když si nebude moci jmenovat vlastní podřízené, že s tím sekne. A tím by přišlo o práci 13 úředníků. A ušetřilo by se 20 milionů za jejich letošní platy. Celkem dostal protikorupční podvýbor ministra Johna na letošek 22 melounů. Takže po odečtení mzdových nákladů mu zůstanou jen 2 miliony. Aby mu stačily na tonery, spínáčky a připínáčky a na telefony .

Mrtvá Kočka: "Když tam nebude exministr Pavel Němec..."

Stejně, 22 milionů na chod byť i miniministerstva, je docela málo.

Mrtvá Kočka: "Bude dotováno z úplatků."

Bádensko-Württembersko: Ministerským předsedou země se stane zelený Winfried Kretschmann. Podle něj by se mohla nová koaliční vláda (spolu se sociálními demokraty) stát modelem i pro ostatních 15 spolkových zemí Německa.

Bělorusko: Organizace protivládních demonstrací je v této presovětské republice trestný čin. Za tento zločin je souzen bývalý prezidentský kandidát Andrej Sannikav. Mohl by dostat až 15 let. "Řadoví" opozičníci již vyfásli 3 - 4 roky vězení.

USA: Barack Hussein Obama II. zveřejnil svůj úplný rodný list, který dokazuje, že se narodil v Honolulu, U.S.A. Proč ho nedal k dispozici dříve?
"Nebudeme s to zvládnout naše problémy, pokud se necháme rozptylovat podružnostmi a karnevalovými vyvolávači." (BHO II.)

Aha, teď jsou jasné slabší výsledky Obamova vládnutí - celou tu dobu hledal správný rodný list. Asi tak trochu bordelář, že, jako jistý Čunek...

Izrael: Pod patronací prozatímní egyptské vojenské vlády se domluvily postteroristický Al Fatáh a teroristický Hamás na společné palestinské vládě a volbách. Premiér Netanjahu k tomu řekl, že Abbás si musí vybrat mezi mírem s Izraelem a mírem s Hamasem. Přesně totéž řekl Netanjahu v roce 1997 Arafatovi! Arafat si tenkrát vybral - intifadu...

Čtvrtek 28. dubna 2011 Mezinárodní den smutku za ty, kteří přišli při práci o život nebo byli zraněni
Česko: Miroslav Kalousek to v ČT řekl jasně: "Ministr zdravotnictví Heger zůstane ministrem ve vládě, ve které je TOP 09." Přeloženo: Případné odvolání Hegera (o Kalouskovi nemluvě) bude znamenat konec koalice.

"Spravedlnost snad konečně zvítězila. Jinak už by to s naším státem bylo špatné." Josef Vondruška, bývalý komunistický poslanec a bývalý komunistický dozorce v bývalém komunistickém lágru Minkovice poté, co ho liberecký soudce Pavel Pachner zprostil obžaloby ze zneužívání pravomoci veřejného činitele. Nebyly jiné důkazy, než výpověď mláceného, který byl mlácen v samovazbě. Soudce tedy nemohl jednat jinak. Nemohl? Mohl! Mohl třeba vyslechnout další vězně, které Vondruška mlátil - podle jejich slov. No ale to byly jiné trestné činy, že, a s ohledem na to, že KSČM je legální stranou... se stranou nechali další svědci a další svědectví.
Vondruška si stěžoval, že šlo o politický proces, protože na něj jako na poslance a libereckého zastupitele bylo nejvíce vidět. Bývalí muklové říkali, že byl skutečně vybrán exemplárně - protože mlátili je všichni bachaři, ale ten Vondruška se v tom nejvíc vyžíval a byl nejvíc pilný.

Však proto ho taky dali komunisti na kandidátku!

Mrtvá Kočka: "A proto ho taky komunisti zvolili."

Poznámka pro zahraniční čtenáře: Josef Vondruška byl poslancem našeho demogratického státu. V roce 2005 nastoupil na uvolněné místo komunistického poslance. Ve volbách 2006 do Poslanecké sněmovny byl opět zvolen do sněmovny - a jak se nyní dívám do odkazu, pak především díky preferenčním hlasům. Mrtvá Kočka zase nekecala!

A je to tady: Bohuslav Sobotka je ochoten vést menšinovou vládu samotné sociální demokracie s podporou komunistů. Ale až po předčasných volbách. Současná pseudokoalice, která se rozpadá zejména proto, že se rozpadají ODS a VV, pilně pracuje na tom, aby ČSSD získala nadpoloviční většinu. Takže podporu komoušů nebude potřebovat. Ani komouši nebudou potřebovat vládnout - jejich politiku úspěšně přebírají čeští sociální demokrati.

Pražská ODS: O sporech mezi křídlem primátora Bohuslava Svobody a předsedou regionu Borisem Šťastným ("stará dobrá pražská ODS") rozhoduje regionální rada. Členové rady stojí za primátorem. Za primátorem stojí - i Boris Šťastný. ("Zásadně odmítám jakékoli spekulace o nejednotě pražské ODS a trvám na tom, že náš primátor i radní ODS pracují bezchybně.")
Chlapci - neměli byste si raději lehnout?

Audit z Pricewaterhouse varuje před zadáním kšeftu pro Všeobecnou zdravotní pojišťovnu - software za 120 milionů - právníkům, tedy firmám, kde je angažován známý telefonní mluvka (hovory do Kataru jsou drahé) Pavel Němec. Původně to měl být kšeft za 430 milionů - aniž by bylo jasné, co za ty prachy VZP dostane!!!

Co by? SW - od právníků. Od českých právníků.

Pátek 29. dubna 2011, Mezinárodní den tance
Sýrie: Chystá se egyptský scénář. Scukuje se opozice. Vznikla "Národní iniciativa pro změnu" složená ze 150 intelektuálů, bojovníků za lidská práva a členů Muslimského bratrstva. Načež začalo jednání s armádou. Bašár Asad může být bezbolestně svržen, nejspíš je už dlouho stejně jen loutkou - v rukou armády...
Dnešní "pátek zloby" měl také své mrtvé: nejméně 48 demonstrantů - a 7 vojáků a policajtů. Další dva vojáci byli uneseni.

Království Sazka: Přece jen! Občanské sdružení Zelený ostrov (akcionáři Sazky) uplatňují pohledávku na 8,128 miliardy korun, kterou jim prý Sazka dluží. Snad se hoši nějak dohodnou - vždyť to jsou čestní sportovci, ne?

Mrtvá Kočka: "Nejsou!"

Česko: se chystá na oslavy svátku práce. Policajti mají k dispozici i "neletální munici", "nesmrticí projektily" - polyuretanové míčky. Nebudou se vypalovat z tenisové rakety, to by bylo nehumánní, ale z vrhačů. Tedy - pokud je vyfasují. Zákon na střelbu nesmrtnými střelami už máme.

Oblíbenec protikorupčního Radka Johna Michal Moroz musel při vstupu do státní sféry prodat svou bezpečnostní agenturu. Prodal ji do Švýcar a měl by za ni celkově tržit 27 milionů korun. Podle toho, jak se podaří převést pod nového majitele staré zákazníky. Jak praví dohoda. Tedy nezdokumentovaná ústní dohoda, jak už se tak dohody mezi bezpečáky dělávají. Založeno na vzájemné důvěře (a vzájemných nahrávkách:).

Vatikán: Rakev s tělesnými ostatky minulého papeže Jana Pavla II. byla vyzvednuta z krypty v bazilice sv. Petra. Akce je přípravou na nedělní blahořečení JP II. Už tak drahé hotely zdražily o 44 %. Z 2600 na 6000 zlatůvek zvýšily ceny letenek z Polska do Říma levné aerolinky. Církevní obřady budou trvat celé tři dny.

USA: Za přítomnosti prezidenta Obamy měl kolem 21:30 SELČ odstartovat na svou poslední cestu do kosmu raketoplán Endeavour. Kvůli technickým problémům byl start odložen na pondělí. Na palubě bude i druhý český kosmonaut (vlastně první, když Remek byl Čecho-Slovák) - krteček.

Další velký český úspěch!

Mrtvá Kočka: "Český? Snad Zdeňka Millera! A americkočeského astronauta Andrew Feustela."

Londýn: William Arthur Philip Louis Wales si vzal za ženu Catherine Elizabeth Middletonovou. Svatební obřad sledovalo přeplněné Westminsterské opatství, davy lidí v ulicích a dvě miliardy lidí u televize a internetu. Už tak drahé hotely zdražily o 14 %. Ani tady si papež u církevního sňatku nevrznul - oddával arcibiskup z Canterbury, jenž je hlavou anglikánské církve.
Svatba byla bohatě ozeleněna a ozdobena "biokvětinami".
Na balkóně Buckinghamského paláce se novomanželé poprvé veřejně políbili před davem statisíce lidí a stovek kamer. Na baneru, běžícím pod obrázkem se ve stejný okamžik objevilo: "Novomanželé se poprvé veřejně políbili." Načež se políbili podruhé. Na to už podtitulek připraven nebyl!

Sobota 30. dubna 2011, Den pracoviště
Žena Moby Dicka, která sledovala hlavně klobouky na hlavách přítomných dam, podotýká: "Ona má taková monarchie taky něco do sebe."
*******************************************
Obrázek převzat ze stránek http://www.dokosmuskrtkem.cz/wordpress/?page_id=2
--------------------
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

45 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Pár pátečních poznámek

Moc se mi líbí, jak Lidové noviny označují britské nacionalistické fanatiky. Přesněji ony pobloudilé osoby, sledující S NADŠENÍM svatbu degenerovaného feudála W.W. s buržoasní dceruškou C.M.
Ano, LN, přestože jsou protilidovým plátkem vlastněným velkoněmeckým velkokapitálem, správné píší o těchto britskými vlajkami pomalovaných zběsilcích jako o fanoušcích a fanynkách. A nikoli jako o vlastencích a vlastenkách. Protože vlastenectví je neoddělitelně spjato se správným třídním původem a správným světovým názorem. Tečka.

* * * * *

Italské pobřeží zaplavují další vlny našich muslimských spolubojovníků. Italský protilidový režim si neví rady, protože ostatní evropské státy se začínají chovat jako my Češi v dobách naší samostatnosti a plné svrchovanosti (1945-89) – omezují přechody svých státních hranic.
Naštěstí jim to není nic platné; již nyní jsou plné imigrantů. Až my Slovani započneme svoji historickou misi, až znovu započneme osvobozovat ujařmený evropský (i euroamerický) lid, muslimští imigranti povstanou. Přijde čas spravedlivého trestu za kolonialismus, za šíření křesťanství a euroamerického „vzdělání“.
Neprojedou na frontu euroameričtí žoldáci přes hořící předměstí evropských měst, nedostanou se do přístavů a na letiště prchající buržousti přes naše hrdinné muslimské spojence. Naše vítězství tím bude velmi usnadněno; díky předem, drazí Muslimové.

* * * * *

Možná někomu z českých vlastenců přijde líto nevyhnutelných ztrát, k nimž dojde během osvobozování Euroameriky. Musím přiznat, že i já si povzdechnu při představě hořícího Louvru, Escorialu, La Scaly, Tate Gallery atd. (Při představě hořícího Reichstagu a Elysejského paláce si naopak radostně zavýsknu.)
Jenže, vážení vlastenci a vážené vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci, uvědomme si konečně, že každé vítězství něco stojí. Navíc - pomysleme na naše muslimské spojence, na jejich vztah k odporným „dílům“ euroamerického zvrhlého „umění“; např. k soše nahého agresivního sionisty Davida.
Prostě – shoří Cézanne, Turner, Goya, Da Vinci, Veronese, Chagall, Klee, Miró, v prach se rozpadnou (či v bronzovou kaluž se roztaví) úpadkové sochy Rodina, Giacomettiho, Michelangela a starých řeckořímských pohanů. Ale z popela euroamerických měst a „umění“ se zrodí nový lepší svět, svět, který se bude k nerozeznání podobat světu nás Slovanů.
A díky likvidaci pochybných „pokladů“ euroamerického „umění“ začne celá Euroamerika jezdit k nám do západní Asie nejen za rekreací, ale i za poznáním a kulturou. Konečně se dostane správného ohodnocení Slovanské epopeji, dílu Josefů Lady a Malejovského a dalších velkých umělců.
A tančit, tančit se bude všude !

Lid největším je básníkem; srpem strofy seče, verše tepe perlíkem.***Volte ČSSD a KSČM !

A.S. Pergill řekl(a)...

ad papež:
Jeho postoj k "bratřím a sestrám" názorně ukazuje, že cílem křesťanů (či alespoň katolického kléru) je likvidace evropské civilizace, doslova za každou cenu. (Konec konců, ortodoxní judaisté zastávají stejný postoj.)

ad Barack Obama II:
Jsem zvědav, kdy se objeví spekulace, že s ukázáním RL čekal tak dlouho proto, aby se ho podařilo odborně zfalšovat a kvalitně zamést stopy (včetně výroby krycích fals). Ono ne vždy platí "pozdě, ale přece"!

ad Větší Vlastenec:
I slepé kuře zrnko sezobne, i VV může mít v něčem pravdu: V těch hořících pokladech umění zcela jednoznačně ano (IMHO mají větší hodnotu než životy všech muslimů na Zemi, a podle toho bychom se měli chovat).
Muslimové rozhodně nebudou rozlišovat nějaké umění "úpadkové" a "pokrokové" (jak to dělali třeba komunisté nebo fašisté), ale budou likvidovat šmahem vše (i s umělci). Levičáci aka VV jim dělají pouze "užitečné idioty" ((c) Lenin), ale nedočkají se za to sebemenšího věku: Naopak - muslimové vždy zrádce (i ty, co jim pomohli) likvidovali přednostně (dokonce i konvertity), protože vycházeli z představy, že kdo zradil jednou zradí i podruhé.

Ta story s jadernou bombou v Evropě je také zajímavá. Vzhledem k tomu, jaký mají v Rusku binec, bych se něčemu takovému vůbec nedivil. Chce to dostat do vedení evropských států politiky, kteří jasně prohlásí, že v případě takového incidentu muslimové na Zemi končí (A-bomby, nervový plyn, ruční "doladění"). A pokud muslimové na varování nedají, tak to opravdu udělají.

informace řekl(a)...

Ad papež:
Stále vyzývá, abychom otevřeli svá srdce imigrantům. Na to věřící (i nevěřící) odpovídají: proč Svatý otec neotevře s křesťanskou štědrostí dveře a hlavně kasy Vatikánu? Mohl by se na příklad vzdát části našich daní, co mu dává italský stát.

Harpyje řekl(a)...

Do tohoto okamžiku jsem byla přesvědčená, že Aspergillovy lunatické příspěvky nelze překonat, ale opak je pravdou!
Panem prezidentem ctěný, "geniální" žurnalista Adam B. Bartoš, dnes na téma beatifikace papeže Jana Pavla II zveřejnil v Prvních zprávách jedno senzační odhalení.
Jan Pavel byl nejenom Žid, nýbrž i "nástrojem a služebníkem" svobodného zednářstva. Jako takový prosazoval své synkretické plány a v roce 2000 mělo na Sinajském poloostrově k "ohromnému setkání na Sinaji, které mělo sjednotit křesťany a židy a mělo se stát počátkem nového universálního náboženství "lidu Knihy". (Jaké štěstí, že předtím zemřel, to už by měla evropská civilizace na kahánku, kdyby ji likvidovali spojenými silami křesťani a židé!)
Článek vřele doporučuji. Je k nalezení na http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/ptejme-se-komu-slouzil-jan-pavel-ii-/

lomihnát řekl(a)...

Ještěže jsem se při čtení této veselé informace:
"ČSSD: Na volební kampaň získala od agentury Médea 90% slevu." mírně zakuckal. Tudíž jsem se pořádně nenadechl. A z toho důvodu jsem vyprskl smíchem jen takovou silou, že mi do kalhot neuniklo nic. Soustředit se na čtení .. kdoví, jak by to dopadlo.

Větší vlastenec řekl(a)...

Soudruh a soukmenovec A.S.Pergill je nejen velký český vlastenec, ale i uznávaný znalec v oboru odhalování a zneškodňování škodlivých mikroorganismů a národů. To jen pro Vaši informaci, vážená paní Harpyje.
Vy prakticky každým svým příspěvkem dokazujete svoje odpadlictví, svoje přilnutí k euroamerické pakultuře, nám roduvěrným Čechům a Moravanům tak nesmírně cizí. Zato s.s.A.S.Pergill již nade vší pochybnost dokázal, že je ryzím vlastencem a bojovníkem proti všemu euroamerickému. Dokázal, že myslí přímo hlavou, že se nenechá opít rohlíkem, že nikdy neuvěří odporné propagandě euroamerických ideově-diversních centrál.
Proto je ctěn a uznáván všemi opravdovými českými vlastenci, inteligentními a vzdělanými soudruhy a soukmenovci.

Zato Vy, vážená paní Harpyje, Vy jste opravdovým českým soudruhům a soukmenovcům známa jako falešný pětník; z Vás to evropanství prostě doslova čiší. Ano – tvrdit nám dobrým Čechům a Moravanům, že humánní likvidace německého či buržoasního jedince předškolního věku se ve své podstatě nijak neliší od brutální vraždy některého z lidických dětí – to je prostě tak NEČESKÉ, tak EVROPSKÉ, tak KŘESŤANSKÉ, že ...
Prostě nemám slov.

Kvůli své budoucí práci bych opravdu rád věděl, vážená paní Harpyje, jestli se na Vás takto hrůzně „podepsal“ Váš dlouholetý pobyt v děsivém prostředí kapitalistické a demokratické Evropy, nebo jestli jste se jako protičeská a protisocialistická aktivistka projevovala již v naší vlasti.
Ale ono je to v podstatě jedno; po našem opětovném vítězství prostě musíme důrazně zamezit jak emigraci zrádných živlů, tak protičeskou a protisocialistickou propagandu.

Ach, jak se těším na návrat naší plné samostatnosti a Ruské armády-osvoboditelky ! Jak se těším očistu naší společnosti, na obnovení faktické platnosti dnes hrubě porušovaných Dekretů presidenta republiky ! Budeme budovat, z úspěchů se radovat. Zmlknou pomlouvači, ve svých úkrytech třást se budou zrádci. Zpoza Šumavy a Krušných hor jistě zas zazni hlas vysílačky s nápisem „Hnůj“, zas špinavá emigrantská klíšťata uřvou si bránici za jidášský dolar, když po boku Goebbelsů hrát nám budou z partesu hlas CIA.
Ale ne dlouho. Až upevníme naše tradiční slovanské společenské zřízení, až všichni odpadlíci budou zajištěni a zneškodněni, poneseme naši vyspělou ateistickou kulturu do zahnívající sionisticko-křesťanské Euroameriky.
Ruku v ruce s Muslimy zvítězíme nad našimi dědičnými nepřáteli, osvobodíme ujařmenou euroamerickou dělnickou třídu, vytvoříme v Euroamerice zcela novou pracující inteligenci.
A pak se bude tančit všude !

Z východu světlo, z Východu svoboda !***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

Pan Bartoš to opsal z jednoho italského blogu, kde je těch "otázek" o problematičnosti beatifikace Jana Pavla II celá spousta, asi 20 stránek. Opomněl tam napsat pan Bartoš, že papež tajně vyznával islám a líbal Korán. Na blogu je o tom celý článek, jak prý Vatikán odstranil ty fotografie ze svého sajtu.
On zas pan Bartoš takový investigativní novinář, jakého ze sebe dělá, nebude.

stk řekl(a)...

...Levičáci a la VV jim dělají pouze "užitečné idioty" ((c) Lenin)...

Tož to jsem fakt netušil, A.S.Pergille!
VV ozajstným ľavičiarom!
Totální sarkasmus, negace negace, klamné cíle... ...to všechno - nic?!

STK. řekl(a)...

4 VV:
Některé "národy" se od kolonií bakterií nebo plísní zase tak moc neliší. I mnohá hmyzí společenství disponují podobnými vlastnostmi. Je to takový "logický fraktál".

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale no tak, vážený STK. Nebudeme se přece škorpit kvůli slovíčkům, navíc před zraky našich dědičných nepřátel.
S.s.A.S.Pergill je na slovo vzatý odborník ve věci likvidace bakterií, plísní a jim podobných národů; ne v politice. Takže nad slůvkem "levičák" prostě mávnu rukou.
Vy jistě víte, a s Vámi ostatní opravdoví čeští vlastenci, že jsem pokrokový, levicově založený člověk; prostě dobrý Čech. A žádný "levičák", úchylkář, zrádce Strany a národa.
Jistě víte, že právě díky svému pevnému zakotvení nejen ve vedoucí třídě, ale i v národě dokážu posuzovat škodlivost osob, tříd a národů nejen z primárního hlediska třídního, ale i (sekundárního) národního. Proto také plně souhlasím s východisky a vývody s.s.Pergilla a Vás, vážený STK

Jen na okraj - všem vlastencům připomínám, že i mezi Němci se najde pár jedinců, které si ponecháme (k provádění různých služeb) i po provedení konečného řešení německé otázky. (Ovšem když si vzpomenu, že totéž tvrdil velký český vlastenec s.A.Pludek i o sionistech, drbu se za uchem. To si vážně představit nedovedu - Marx a Engels přece svoje dílo vykonali, čímž přínos sionistů lidstvu dokončili.)

Mimochodem, vážený STK – nenapadá Vás nejlepší použití sutě z tzv. kláštera Maria Hilf ve Zlatých Horách, toho známého zdroje nebezpečné nákazy ? Vím, že znáte situaci; místní vlastenci jistě mají svou představu, co se sutí ze zneškodněného hnízda Němců a papeženců, ale člověk „z venku“ někdy může přinést nový neotřelý názor. Své případné podněty a náměty prosím zašlete na mailovou adresu ov.jesenik@kscm.cz .
Děkuji Vám předem jménem všeho našeho lidu.

Čest práci a Míru zdar !

STK řekl(a)...

2 VV:
V ZOO nad Ocelovým srdcem republiky budou za nemalé peníze prodávat pravý sloní trus jako hnojivo pro ty, kteří chtějí "hnojit na úrovni". Možná by se něco podobného mohlo provést i tou sutí.

Na úrovni!

Raději ovšem nebudu vstupovat do osobního kontaktu se soudruhy v Jeseníku. Mohl bych v nich poznat některé poutníky z letních bohoslužeb ve zmíněném kostelíku v hlubokých lesích. Nebo by oni mohli poznat mne...

Větší vlastenec řekl(a)...

No tak někteří ze soudruhů samozřejmě na srazy papeženců chodí, s kamerou a Stranickým úkolem. Poučili jsme se ze selhání, z dočasného ústupu našeho přirozeného společenského systému, vážený STK.
Po našem opětovném vítězství už nesmíme opakovat naše největší chyby; např. nedůslednost a přílišnou shovívavost. Kdybychom postupovali opravdu po husitsku a po leninsku, nebyl by dnes problém s Havlem, Schwarzenbergem a jinými podobnými. Jak říkal s.Stalin : Není člověk, není problém. Papežence humánně zneškodníme spolu s Euroameričany a sionisty.

No dobře, když tedy neporadíte, tak tou sutí upravíme lesní cesty, aby naši lesní dělníci mohli lépe a radostněji těžit dřevní hmotu.
Abych nezapomněl - po našem opětovném vítězství bychom měli se zbylými lesními chodníky z dob německé nadvlády nad jesenickými lesy (asi 1300 až 1945) naložit hezky česky, jako jsme naložili s podobnými chodníky v Krkonoších : Bagr, buldozer, a šup ! Ošklivé německé kameny, ručně otesané a ručně sesazené, padají do údolí, zarážejí se o naše krásné české stromy. Ošklivý německý chodník pro pěší + koňský potah mizí, místo něho je krásná česká lesní cesta pro traktory + těžké těžební stroje. Dřevní hmotu díky němu vytěžíme rychleji a efektivněji, během jednoho max. dvou let. Během maximálně dvou staletí cesta opět sama zmizí.
Ano, takoví jsme my, Češi, praví hospodáři ve své zemi, osvobozené od Němců, feudálů a buržujů !

Jsou mnozí, kteří nechápou stále dosti jasně smysl pracovní svobody a rušení soukromokapitalistické, nucené pracovní otročiny. Nechápou, že svobodná, dobrovolná práce musí dát vyšší a lepší pracovní výkony než práce nucená. (A.Zápotocký, 31.7.1946)***Volte ČSSD a KSČM !

A.S. Pergill řekl(a)...

To Harpyje a Informace
Já zase kdysi narazil na stránku (adresu jsem si nepoznamenal), kde na Wojtylu vytáhli, že jako mladý pracoval u firmy, která dodávala do koncentráků Zyklon B. Obávám se, že je to ověřitelné asi stejně jako to líbání Koránu.

Harpyje řekl(a)...

http://werzit.com/intel/religion/islam/popekissesKoran.jpg
42 - 44 pracoval for the Solvay chemical factory to avoid being deported to Germany. Ta neměla s cyklonem B nic společného.

informace řekl(a)...

Pergille,
tu zprávu o Wojtylovi, který pracoval v letech 1942-44 u Solvay (IG Farben), co vyráběla Zyklon B, najdete na italských portálech.
Kromě toho dnešní katolický Pontifex.it přináší článek s titulem:
Giovanni Paolo II e l’elogio del voodoo. Una beatificazione contraria alla Parola di Dio. Gli artefici di questa farsa dovranno rendere conto dinanzi al Tribunale Supremo di questo atto diabolico
Jan Pavel II chválil Voodoo. Beatifikace v rozporu se Slovem Božím. Autoři této komedie se budou muset zodpovídat před Nejvyšším soudem za tento ďábelský skutek.

informace řekl(a)...

Kromě toho tam najdete i zprávu o polském biskupovi Tadeuszi Pieronkovi, který v pohovoru v 2010 r. se vyjádřil kriticky o židech, že zneužívají Holokaustu pro svůj prospěch.
O heslu Tadeusz Pieronek polská Wikipedie

informace řekl(a)...

Protiodborová hereze levicového starosty Florencie, Renziho. Byl obviněn odboráři, že je jeho úmyslem zlikvidovat odborové organizace, protože uspořádáním "Bílé noci" z 30. dubna na 1.května, praticky bojkotoval prvomájové oslavy. Účastníci byli tak utahaní ze všech těch "happenings", výstav, koncertů, muzeí,obchodů, restaurací, otevřených někdy až do rána, že jim stačily síly jen na capuccino a brioche, které jim ráno v šest nabídl starosta u Palazzo Vecchio. A tak účast na odborové manifestaci byla chabá a sám Renzi tam ani nešel.
Sám Renzi zdůvodňoval své rozhodnutí v dnešním pohovoru v TV tím, že je starosta Florencie a hájí zájmy města a ne odborový funkcionář.
Florencie je přecpaná turisty, hotely jsou přeplněné a tak prý musel návštěvníkům poskytnout nějakou zábavu.
Musela to být úžasná kermesse, podívejte se na fotky:
h://multimedia.quotidiano.net/?media=22323&tipo=photo&id=787948&cat_principale_page=1&canale=0&canale_page=1

Pedro řekl(a)...

To Informace: Na polské wikipedii je heslo Tadeusz Pieronek zcela neutrální. Takové věci, jaké najdete v anglické verzi tohoto hesla (In an interview in 2010, Pieronek claimed that Jews and the state of Israel "exploit" the Holocaust, which he labelled as such a "Jewish invention", but a crime he did not statistically or historically deny.) v polské verzi chybí. Pouze je tam zmínka o tom, že: 12 maja 2008 otrzymał nagrodę Orła Jana Karskiego m.in. za krytykę „ekstremizmu Radia Maryja”. Wielokrotnie bardzo krytycznie wypowiadał się na temat o. Tadeusza Rydzyka, Radia Maryja i dzieł przy nim wyrosłych. A Rádio Maryja a tam šířené názory Tadeusze Rydzyka - to je pro mne čistý středověk (viz hatetepe://cs.wikipedia.org/wiki/Radio_Maryja. ). Trochu mi ty dvě informace jdou "proti sobě": Radio Maryja je silně antisemitské, Tadeusz Pieronek kritizoval jeho extrémismus a sám se později vyjádřil v podobném duchu. Nu což, možné je všechno.
Pokud se týká diskuse pod článkem p. Vlka: Tomu, kdo se doposud nestihl seznámit s názory p. Krystlíka, tak teď už musí být všechno zcela jasné.

stk řekl(a)...

Tož Informace, máte v tom Italsku taky pěkné experty a odboráře. To už vašim novinářům nestačí přísun libyjských uprchlíků? Lidské tsunami?

informace řekl(a)...

Pedro,
máte pravdu. našla jsem totiž tu zprávu na katolickém portálu pontifex.it a pak na stránkách it. tisku, na př. h://archiviostorico.corriere.it/2010/gennaio/26/Olocausto_invenzione_Vescovo_polacco_scandalo_co_8_100126047.shtml
Chtěla jsem zprávu najít v nějakém srozumitelnějším jazyku než italština a tak jsem přišla na anglickou Wikipedii. Byla tam i polská verze a tak jsem předpokládala, aniž bych ji četla, že bude totožná s tou italskou.
Na italských stránkách je verze rozšířenější, co do obsahu prohlášení, to do komentářů.

informace řekl(a)...

Pardon,
že bude totožná s tou anglickou.
Člověk nemá předpokládat, ale ověřovat.

informace řekl(a)...

Vidím, že mi to Pixla smazal.
Tedy znova.
Pedro, tu zprávu jsem našla na portálu pontifex.it a na stránkách italských novin. Na příklad:
hatetepe, dvojtečka, dvě šikmé čárky archiviostorico.corriere.it/2010/gennaio/26/Olocausto_invenzione_Vescovo_polacco_scandalo_co_8_100126047.shtml
Hledala jsem odkaz v dostupnějším jazyce a tak jsem přišla na Wikipedii s dvěma verzemi. Měla jsem za to, že polská bude stejná s tou anglickou.

Pedro řekl(a)...

:-) To je běžné, že různé jazykové mutace jednoho hesla se někdy od sebe dost podstatně liší. Stačí si jen najít heslo o sedmidenní válce r. 1920 o Těšínsko mezi Polskem a Československem na polské a české wikipedii - to je rozdíl!

informace řekl(a)...

Šmarjá, ten vůl mi to zas smazal. To je už po druhý. Ten Pixla je nějak protisemitsky naložený.
Šamane, neměl byste ho poslat do nuceného důchodu?

informace řekl(a)...

Spolkni tohle, blbá Plechovko, ať z toho dostaneš břichobol!

http://archiviostorico.corriere.it/2010/gennaio/26/Olocausto_invenzione_Vescovo_polacco_scandalo_co_8_100126047.shtml

informace řekl(a)...

To je zvláštní,
po třetí to nechal. Alespoň ten odkaz na novinový článek o biskupovi. Je podrobnější a komentovanější než heslo W.
Třeba se mu v tom předešlém příspěvku nelíbila moje poznámka. I když v ní celkem nic nebylo.
Vrtošivá nádobo na odpadky"

Pedro řekl(a)...

Pardon - ta válka byla už v lednu 1919, dozvuky u jednacího stolu byly v roce 1920. Viz paměti generála Šnejdárka. Už jsem dokončil jejich přepisování, zbývá jenom do toho naskenovat fotografie a obrázky. S pomocí mého syna bych to měl zvládnout v nejbližších dnech. Pak všechno odešlu Šamanovi. Též jsem mu poslal překlad jednoho velmi zajímavého článku o tom, jak reagovali na výbuch reaktoru v Černobylu Poláci (na rozdíl od ČSSR, kde se všechno tajilo, začali okamžitě podávat všem dětem stabilní jód). Poslal jsem mail redakci polského portálu, kde byl článek uveřejněn, s prosbou o kontakt na autora článku. Bez jeho souhlasu by neměl být článek u nás uveřejněn (tedy Šaman by ho uveřejnil tady v hospůdce). Zatím čekám na odpověď buď od autora, nebo od redakce polského portálu, že se zveřejněním v Česku souhlasí.

STK řekl(a)...

4 Pedro:

Ad "sedmidenní válka" - rozdíl v pohledu je nejen na Wiki - já ten "rozdíl" měl v rodině. Ale prastrejdové s tím skončili vždy, když se mělo začít něco užitečného dělat.
To už potom bylo jedno, kdo je ze severu a kdo z poludnia...

A oběd byl pro všechny stejný.

informace řekl(a)...

STK,
podle mého udělal florentský starosta dobře, že zorganizoval akci Bílá noc. Florencie je přecpaná turisty, hotely praskají a hoteliéři si libují. A turisti přinášejí peníze, zatímco odbory je ze státu jen tahají. Také to Renzi v pohovoru řekl, že podle něj je odborářský personál, který platí stát, předimenzovaný.
K tomu tsunami přidejte další tisíc imigrantů, co za dnešek připluli na Lampedusu a půl druhého milionu poutníků v Římě na beatifikaci Jan Pavla II. Ti ale zčásti strávili noc ve spacích pytlech v okolí Vatikánu, aby se pak ráno na náměstí Sv. Petra vůbec dostali. Z těch tedy asi velký užitek nebyl.

STK řekl(a)...

Jistě Informace,
jenom mě zaujalo, jak se ty odbory rozlítily a jak o tom ti vaši psavci psali.
Jenom doufám, že neměl pravdu ten italský dirigent Paolo, který u nás několik let působil a tvrdil, že každý Ital je vlastně komunista.

informace řekl(a)...

STK,
to byly jiné doby. Teď je tu komunistů dost málo. Jmenují se jinak a o nějakém socializmu nebo komunizmu už nemluví. Až na ty okrajové skupinky skalních. Ostatní jen jako rozhádaná karavana táhnou k oaze za volání: do vlády! do vlády!

Větší vlastenec řekl(a)...

Italové jsou fašisti a (neo)kolonialisti. Navíc sexuální zvrhlíci.
Jednoduše řečeno - Italové jsou Němci s lepší kuchyní.

Dobré ráno přeji, vážený STK.

informace řekl(a)...

Páni, jen Vlastihon zaúřadoval, hned se stránky zajiskřily jeho odpočatým vtipem. Jo, kam se na něj hrabe ten nemotora Krystlík. Takovéhle perly by nikdy nevymyslel, ani kdyby se roztrhal.
A taky jsou Italové xenofobové a rasisti. A někteří i komunističtí Prcisti.

Anonymní řekl(a)...

Jenom poznámka:
hlavou anglikánské církve není arcibiskub z Canterbury (ten je pouze "výkonným ředitelem"), ale královna (král) Velké Británie osobně.
Petr Kohout

Pedro řekl(a)...

Dneska má Aston na NP úvodník a zmiňuje se tam o kvalitě polských elit (tedy i komunistických) v porovnání s našimi před tím, než to všechno (i díky Wojtylowi) ruplo a komunismus šel "do kytek". Zmiňoval jsem se tady o jednání příslušných polských úřadů po tom, co vybuchl reaktor v Černobylu. Okamžitě začali (se schválením Jaruzelského) podávat dětem stabilní jód. U nás naši (většinou tedy komunističtí, ale nejen oni) připosranci drželi zobák a všechno drželi pod pokličkou. Stále čekám, až se mi ozve redakce polského portálu Onet se svolením uveřejnit u nás překlad článku o prof. Jaworowském. A protože zatím nic nepřichází, tak alespoň odkaz na ten původní článek - hatetepe://zdrowie.onet.pl/profilaktyka/czarnobyl-nie-zniszczyl-cial-lecz-glowy,1,4246365,artykul.html. Ona ta polština zase až tak odlišná od češtiny není. Płyn Lugola je Lugolův roztok, dá se to najít na wikipedii.

Pedro řekl(a)...

Ještě poznámka - je to tam na čtyři pokračování, je třeba si vždy dole nakliknout další část článku. A abych Poláky zase příliš nechválil, dávám sem zajímavý odkaz na to, jaké s nimi v historii nabyli zkušenosti naši bratři Slováci (můžu sem těch odkazů dát víc, ale tento je nejcharakterističtější). Takže: hatetepe://www.kultura-fb.sk/new/old/archive/4-4-13.htm

informace řekl(a)...

Pedro,
ten článek jsem už četla. Buď jste na něj dával už dřív odkaz, anebo jsem ho četla na italském netu (alespoň výtah). Je tam na protinukleárních sajtech od Jaworowského víc materiálu. Na př. na altervista.

Pedro řekl(a)...

Máte pravdu, informace. Dával jsem na něj odkaz pod těmi Soudními porody. Hned jak jsem měl hotový překlad, tak jsem poslal mail do Polska redakci Onetu (připojil jsem jim i přeložený text), zatím mi neodpověděli.

žibřid řekl(a)...

Informace,
pojedeme od 5. do 12.května do Udine. Máme tam kamaráda-průvodce, ale přesto se zeptám: je něco, co bychom neměli v městě a okolí vynechat?

informace řekl(a)...

Žibřide,
já tuto část severovýchodní Itálie moc neznám. V Udine jsem byla dvakrát a to po každé na sympoziu a město znám tedy jen z komentářů průvodce, který nás na půl dne vodil po městě. Pamatuju se, že střed města je velice pěkný, je tam vidět vliv benátské architektury. Ale to Vám jistě kamarád všecho ukáže.
Z Udine to máte takových 40 km do Gorizie anebo do Pordenone a takových 80 km do Terstu. Tam do Terstu byste se měl podívat, alespoň na krátko, jestli jedete autem, ale bude tam i dobré vlakové spojení. To je skutečně krásné město, bohaté památkami - mají tam několik desítek muzeí. A i přístav a hlavně záliv stojí za podívanou.
Gorizia, město rozdělené po WWII ve dví, mezi Itálií a Jugoslávií, asi jako Berlín, ke kterému byla přirovnávána pro zátarasy z ostnaného drátu, které měly zabránit útěku Jugoslávců do Itálie. Po vstupu Slovinska do EU, byly odstraněny. Staré město je pod italskou správou a jsou tam k vidění zajímavé stopy kulturního vlivu starého císařství.
V Pordenone prý není nic moc zajímavého. Alespoň jak říká vademecum.
Budete-li něco potřebovat, napište, Šaman má mou e-mail.

drak řekl(a)...

No a na universitě v Terstu byste mohl potkat profesora Bělohradského :-)

informace řekl(a)...

Jéžiš, Draku,
na tu největší dostoprimečatělnosť Terstu a maják tamnější kultury jsem docela zampomněla.
Ale Žibřid najde jeho adresu na netu. Takže se tak moc nic nestalo. Jistě by si vzpomněl sám.

žibřid řekl(a)...

Informace,
děkuji, chystáme se na jednodenní výlet do Ljubljany, tak po cestě, nebo i samostatně, navštívím i Terst a Gorizii.

Draku,
rovněž děkuji za upozornění, vyhnu se obloukem abych do Bělohradského nešlápnul;-)

Až se vrátím, pokusím se alespoň ve stručnosti poinformovat o viděných zajímavostech.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ital lepší Poláka

Ital - to je Neslovan, fašista, (neo)kolonialista, nevzdělaný zaostalec, nechutný zhýralec. Prostě typický Euroameričan, nepřítel Slovanstva, míru a pokroku.
Takového jej očekáváme, na takového nepřítele jsme zvyklí a připravení.

Zato Polák ...to je neštěstí. Řeklo by se - Slovan, takže v podstatě náš bratranec, inteligentní, vzdělaný, mírumilovný člověk. Jenže opak je pravdou.
Jen krátce připomenu našim vzdělaným vlastencům pár faktů o polské hlouposti a zradě :

1) Na rozdíl od nás Čechů a Rusů hloupí Poláci nekladli odpor papežencům, nechali se pokřesťanštit, polatinštit; jedním slovem – poevropštit.
2) Od poevropštění zbyl jen jediný krok ke zradě nejčernější – k útoku na Matičku Rus, Pravlast všech Slovanů, k agresi proti Rusům, nejlepšímu národu na světě. Ano, Poláci několikrát ve své historii pozvedli zbraň proti našim starším bratřím; to prostě nelze nijak omluvit.
3) Polští protiruští zločinci neváhali útočit i na nás, mladší bratry velkého národa Ruského. Po řadě menších vojenských střetů ve středověku přišla neuvěřitelně podlá zrada : Poláci zcela zapomněli na nezištnou bratrskou pomoc, kterou jim čeští vlastenci pod vedením J.Žižky poskytli v boji proti Němcům a papežencům, a na husity zaútočili.
Ano, místo květů šeříků házeli polští papeženci na husity kameny. Místo vína do pohárů lili jim roztavenou smůlu a olovo na helmice. Místo pohoštění a klíčů od bran polských měst „vítaly“ české účastníky Spanilých jízd hroty polských mečů a oštěpů.
4) Poláci propásli jedinečnou možnost některá ze svých selhání napravit - po vítězství VŘSR a založení ČSR nám nevrátili Horní Slezsko, a nepřipojili zbytek Polska k Sovětské Rusi. Naopak, opět pozvedli zbraň proti dvěma nejlepším národům na světě. S pomocí
Agresivních Euroameričanů povraždili pod Varšavou sovětské osvoboditele (v srpnu 1920), ve stejné době harašili zbraněmi i na osvoboditele české, na naše dědy a pradědy.
5) Ani náš slovanský společenský systém, socialismus, Poláky nenapravil. Jména Wojtyla, Brzezinsky, Walesa – to jsou synonyma pro zradu, zradu slovanské věci. Není divu, že Poláci dnes pomáhají Euroameričanům masakrovat muslimské partyzány. Není divu, že Poláci opět pomáhají Němcům ve snaze dál rvát naši již tak děsivě zmenšenou vlast.**)

Prostě - Poláci zradili své slovanství, zradili nás Slovany, zradili všechny nás pokrokové, levicově založené lidi. A Marx je za to potrestal.*) Hloupí Poláci se postavili na odpor německým fašistům, neposlechli dobrých rad s.Stalina, a byli tudíž biti. Tak je to správné, neboť pořádek musí být.
Tuto prostou pravdu my Češi skvěle známe, takže se, na rozdíl od Poláků, chováme chytře a podle ní. Proto nás taky vždycky tolik zbude k osvobození od Němců a buržoustů.

Ještě prostěji : Po našem konečném vítězství velkoryse darujeme italským pracujícím svobodu a náš slovanský spravedlivý společenský systém. Polsko bude spravedlivě rozděleno mezi okolní pokrokové státy, Poláci správného třídního původu budou převychováni.
A pak se bude tančit všude !

-------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Jak říká náš lid, koho chce Marx potrestat, toho zbaví rozumu.
**) Viz např. článek „Půdu Polsku nedáme, zlobí se zemědělci“, uveřejněný v Lidových novinách, protilidovém plátku, vlastněném velkoněmeckým velkokapitálem.

Větší vlastenec řekl(a)...

Cyklon jsme změnili v Uragan

Zdar soudruhu a soukmenovče Pergille !
Marxví, jak to s tím papežencem Wojtylou a Cyklonem B tehdy bylo, ale já se přikláním k názoru, že ten zarytý křesťan očistu árijského prostoru od sionistů sprostě bojkotoval.
Zato čeští vlastenci v Kolínské Draslovce se činili, seč jim síly stačily. Ano, i díky jejich obětavému úsilí jsme neměli s poválečným potrestáním *) německojazyčných sionistů skoro žádnou práci.
Všechny opravdové české vlastence a vlastenky jistě potěší informace, že Cyklon B je u nás vyráběn stále - pod názvem URAGAN D2 **) jej produkují následovníci protektorátních úderníků.
Samozřejmě, naši skvělí odborníci původní recepturu podstatně vylepšili; oproti Cyklonu B má URAGAN D2 velmi příjemnou vůni. Prostě – další český úspěch.

Hezký den všem opravdovým českým vlastencům a vlastenkám.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Jak všeobecně dobře známo, za zločin němectví mohl být pachateli uložen i absolutní trest.
**) http://www.draslovka.cz/CMSPage.jsp?id=212e4f52-8fc5-47dd-83e3-c77863814001&context=79844cbe-01d9-49fd-9bb4-dc5ea0aa6453.9f97207a-ad8e-4c8e-b530-d9d775db2c2f.0925e7ad-2a6d-4ac9-97b5-bef6678b0d7b.212e4f52-8fc5-47dd-83e3-c77863814001&locale=cs&dblockid=b17d7b3c-b24c-4302-9a87-cd2de4268057&ditemid=8de9774a-b584-4078-953c-4fc2af39fcbb