pátek 1. dubna 2011

MOBY DICK: Hrozná tma, nejen v Libyi

Zbídačený lid u satelitních televizorů, standardy věrohodnosti, plačící věřitelé Sazky a úmrtnostní tabulky
**************************************************
Neděle 27. března 2011, Mezinárodní den divadla
V 2:00 byl v Evropě na půl roku zaveden letní čas

Putin lyžuje. Tak zní název inscenace brněnského Divadla Líšeň. Mohl by to být seriál: Putin řídí auto, Putin jede na motorce, Putin krotí tygry, Putin vítězí v demokratických volbách...

Nad Fukušimou stoupá dým. Firma TEPCO, majitel (nejen) místních reaktorů vydala prohlášení, že radiace narostla "desetimilionkrát nad normu". Za několik hodin byla tato polašná zpráva s omluvou stažena. Večer přišlo upřesnění: Radiační normy překročeny tisíckrát.
Během posledních dvou týdnů vzrostla cena evropské elektřiny z 54 na 58 €. Akcie ČEZ posílily z asi 800 na téměř 900 Kč.

Bádensko-Würtenbersko: Zelenorůžová koala SPD/zelení pokořila vládní koalu CDU/FDP se skóre 48,5 : 43 %. Křesťanští demokraté se porazili sami zejména svou arogancí, s jakou plánovali přemístit brněnské, pardon, stuttgartské nádraží. Zemským premiérem se stane zelený Kretschman. A bude se dále vypínat! A elektřina dovážet z Česka...

Berlín: Pitva vyjasnila, že ledněmedvědí miláček Knut se utopil po epileptickém záchvatu. Možná ho oslepila vlastní sláva.

Libye: NATO "se rozhodlo" převzít velení nad všemi vojenskými operacemi - které už devátý den probíhají v Libyi. S leteckou podporou "mezinárodního společenství pod mandátem Rady Bezpečnosti" postupují povstalci/ demokratická opozice od Benghází přes Adžedábíju (dobyto v pátek) a Rás Lanúf k Bin Džavaládu, který leží asi v polovině libyjského pobřeží.

Sýrie: Prezident Bašár Asad kritizuje armádu. V Lakátiji zabila 12 lidí, a to se nemělo stát. Z Dará zatím hlášeno přes 60 mrtvých celkem.

"Násilí v Sýrii odsuzujeme." (Železná lady americké zahraniční politiky Hillary Clinton.)
Dotaz Mrtvé kočky: "Budete bombardovat?"
Hillary: "Ne."

Česko: TOP 09 (Miroslav Kalousek) odmítá účast místopředsedy ODS Alexandra Vondry na budoucích schůzkách K9, i kdyby si Saša uvnitř ODS svou pozici uchoval. Na zasedání vlády bude Mirek chodit i nadále.
"Kdybych měl standardy věrohodnosti, které požadují někteří představitelé TOP 09 [Kalousek] uplatnit vůči některým členům vlády za TOP 09 [Kalouskovi], tak by se ministry mohli stát jen stěží." (Premiér Petr Nečas)

Faktický panovník Věcí veřejných Vít Bárta se pod nátlakem své ženy přihlásil k úmyslu kandidovat na panovníka korunovaného - zatím ve VV. Na Hrad se občas vypraví jen ke konzultacím...

Království Sazka: Panovník Aleš Hušák přiznal v Otázkách Václava Moravce chlapské slzy, které se mu vehnaly do očí, když byl nucen podat vlastní návrh na insolvenci. Nic nedlužíme, výhry vyplácíme, terminály jedou. Zachováme 20.000 pracovních míst i majetek akcionářů. Všechno máme podložené. Hušák ukolébal Moravce natolik, že ten se ho nezeptal: Jakto, že do majetku Sazky počítáte Arénu, když jste sám řekl, že není v jejím majetku? "Patří" totiž občanskému sdružení Zelený ostrov. Finanční pumpa, díky níž se z pasiv stávají aktiva. Fingáč jak Sněžka, na Bahamách by to líp nesvedli....

Pondělí 28. března 2011, Den učitelů
"V Libyi je hrozná tma. Mnohem větší, než jsem čekal." (Pilot zabraňovatelských sil mnohostranné koalice po návratu z bojového letu.) Musíš si rozsvítit, chlapče!

Nad Jemenem zato plála rudá záře - když si neorganizovaní civilové organizovali munici z muniční továrny. Je hlášeno 110 mrtvých a spousty raněných.

Česko: Skončilo nastřelování daňové reformy a začíná nastřelování reformy důchodové. Výpočet budoucích důchodů je spíše věcí pro šamana než pro ekonomy: Neexistují validní "úmrtnostní tabulky". Ty "průřezové" Českého statistického úřadu se k tomu nehodí. Zjevně tedy ani nepomůže současné sčítání lidu. Zejména když výpočet doživotní penze chce mít vláda hotov během apríle. Problém je v tom, že dobrovolně si budou spořit vzdělanější lidé s vyššími příjmy - kteří se dožívají vyššího věku. Hajzlové. Takže naspořené peníze stačit nebudou.
"Pokud bez těchto podkladů vláda rozhodne o existenci fondového pilíře s dobrovolnou účastí a výplatou penzí na dožití, položí mu do kolébky spolu s rodným listem i list úmrtní." (Tomáš Kučera, demograf z Přírodovědecké fakulty UK.)
"Úmrtnostní tabulky musejí být předmětem kontroly ze strany regulátora."(Petr Nečas, premiér) Přičemž vláda hodlá umožnit aby demograficky a pfinančně vzdělaný občan volil mezi penzí doživotní a časově omezenou.
"Stanovit tyto dvě možnosti výplaty je podle mého názoru špatně." (Vladimír Bezděk, člen NERV a šéf bývalých Bezděkových komisí.)
"Reforma penzí může skončit velkým letadlem." (Titulek rozhovoru Tomáše Kučery pro Hospodské noviny.)

Kdo to zprasil na financích, Mirku?Asi nějaký mystifikátor...
Už se ví kdo: Nejspíš náměstek pfinančního ministra pro boj proti korupci a bývalý ministr obrany Martin Barták. Shodou okolností právě dnes odchází z neplacené dovolené definitivně mimo ministerstvo. Neplacená dovolená už byla příliš dlouhá a pan Barták potřebuje být placený - jako většina zaměstnanců.

Vondru na výkonné radě ODS podržel Nečas. ČSSD hodlá využít vrčení spolukoal a opět nanést "kauzu Vondra" na dubnové zasedání Sněmovny.

Primátor Brna Roman Onderka (ČSSD) nedodržel podmínky při odevzdání své diplomky - byla zejména příliš krátká. Diplomka jeho náměstkyně Jany Bohuňovské (ODS) byla zase - příliš opsaná. Zjistila Akreditační komise při přezkumu akademiků z brněnské Vysoké školy Karla Engliše.
Tohle si English nezasloužil!

Roman Vaškůj, "známý podnikatel", převezen z rakouské vazby do české věznice. Za podvody s palivy u nás dostal 7,5 let natvrdo. (Žádný politik za dvojí daňový pohled na stejnou ropu u nás zatím neseděl.) Vaškůj se také proslavil v Čunkově aféře, když se snažil podplatit korunní svědkyni proti tehdejšímu předsedovi lidovců & místopředsedovi vlády. Angažoval se nezištně ve snaze pomoci nespravedlivě uháněnému politikovi.

Hnědá špína na stránkách Blood and Honour vyzývá k útoku rudou špínu. Není prý problém do průchodu sídla KSČ(M) v Praze hodit bombu nebo granát. Pozor, soudruzi, abyste si to nespletli - hned ve vedlejším vchodu sídlí CERGE!

Sýrie: Poradkyně prezidenta Asáda mladšího Buthajna Šabánová pravila, že "vláda se chystá zrušit výjimečný stav". M.K: "Kdy? B.Š:"Jinou otázku, prosím." "Výjimečný stav" trvá v zemi od roku 1963. Déle, než u nás trval socik.
Syrský lid jest značně nespokojen. Jak pravil vůdce syrských zahraničních opozičníků Ribál Asad (bratranec pana prezidenta) pro HN: "Lidé jsou unaveni z chudoby, korupce, útlaku... Každý má satelitní televizi a vidí, jak žijí lidé jinde..."
Inu ale zase - jsou chudobnější země, kde někteří lidé třeba nemají dokonce ani tu televizi. A právě proto je nevidíme...

Kladno: Doplňovací volby do senátu vyhrál Jiří Dienstbier ml. Zasedne tak na senátorské křeslo po svém otci, který nedávno zemřel. Ne, tohle není Sýrie, zdá se zatím.
Mrtvá Kočka: "Ani Amerika."

Praha: Cyklisté nesmějí šlapat do příkrého kopce. Aby byly doddrženy doporučené normy, bude 200 m cyklostezky v Sedlci stát 18 mil. Kč. Což jest měrná cena 90 mil/km. Dvakrát více než silnice.

Bělorusko: Ve vězeních probíhá mučení politických odpůrců režimu prezidenta Lukašenka ve stylu našich 50. let.

Libye: Na východě se postup povstalců zpomalil, na západě Muammar získal zpět Missurátu. Přičemž srovnal se zemí objekty civilní infrastruktury - nemocnice, restaurace, policejní stanice... Ve městě zůstalo minimálně civilistů, kteřížto trpí mimo dostřel koalice.

Do lodní koalice, která zabezpečuje zbrojní embargo, se zapojuje dosud váhající Turecko. Zlatá akcie pro spojence: Mají někoho, skrze něhož se mohou bavit s dodud neústupným Kaďourem. Itálie navrhuje "politické řešení": Kaďour se odsune dobrovolně pryč ze země, třeba někam do Zimbabwe, a nepůjde před mezinárodní soud. O navrácení zlatého pokladu se nemluvilo. Mugabe už ho nejspíše zakopal někde v Karibiku...

Ze sportu, přesněji ze sportovní stránky Metra: "Navzdory roli totálního outsidera srdnatě vzdorovali v Granadě úřadujícím mistrům světa i Evropy. Navíc dlouho drželi senzační vedení 1:0, které jim zajistila skvostná Plašilova rána..." Čeští fotbalisté. Výsledek hovoří - 1:2. Srdnatá a skvostná prohra.

Úterý 29. března 2011

Libye: Kmen Kaddáfa zatím ubránil Muammarovo rodiště Syrtu.

Česko: "Ministr obrany přešel do útoku." Saša Vondra představil výsledek auditu, podle kterého se z MNO dostalo v letech 2004-2010 do pracek překupníků nejméně 1,4 miliard Kč. To by nebylo nejhorší: Kupovalo se, nevědělo se proč, hlavně aby se utratily peníze. Letouny Casa, které nechtěli ani letci, ani armáda, se prostě pořídily. Letadla, která s jedním motorem v Afghánistánu nepřeletí hory. Zatímco překupníkům se bude platit údržba, přímý španělský dodavatel by ji prováděl zadarmo.

Zdá se, že toto je skutečný důvod hysterie v přímém přenosu, kterou hraje mystifikátor Kalousek...

ODS vrací útok Topíků: Ministr zdravotnictví Leoš Heger by prý měl konečně připravit "komplexní reformu", ne flikovat různé poplatky. Kočkování koalů připravuje vzájemný gambit: Když my (ODS) odejdeme Vondru, vy se musíte zbavit Hegera (TOP 09) a školáka Dobeše (VV). Komunisté zatím připravují vyjádření nedůvěře této vládě, která nevěří sama sobě (koaličním partnerům ani svým vlastním ministrům). Poslanec Jiří Paroubek vyzývá své stranické přátele, aby se ke komoušům přidali.

Sýrie: Padla vláda. Zůstal jen premiér. Což je stejně jedno, protože v této zemi vláda nevládla. On jí nevládne ani prezident - spíše armáda a tajné služby.

Belgie: Země je bez vlády 289 dní. Nové volby by nic nevyřešily. Kmeny Valonů a Vlámů zůstávají nesmiřitelné. Třeba by mohli Belgičané požádat o protektorát EU???

Brno: Ústavní soud rozhodl, že pražské volby nadále platí. Faktické rovnosti hlasů nelze nikdy dosáhnout. Navrhovatelům se nepodařilo dokázat, že důvodem rozdělení byla politická obstrukce vládnoucí koalice. Rozdělení nemělo pouze negativní následky: došlo i k větší přehlednosti volebních lístků a svázání kandidátů s konkrétními čtvrtěmi a místy. A navíc: "Funguje něco jako voličská očista. Voliči zhodnotí práci politiků, to není poslání Ústavního soudu." (Jiří Nykodým, soudce zpravodaj.)

Království Sazka: Soud poslal společnost do úpadku. Už se připravují kulisy pro budoucí rozhodování věřitelského výboru. Budou v něm sedět jak držitelé dluhů jako PPF, ale i Hušákovi spojenci. Rovněž samotné ČSTV - a světě nediv se - virtuální majitel Sazka arény Zelený ostrov. Občanské sdružení občanů z království Sazka. PPF nařkla Hušáka, že vytváří "virtuální závazky, podle všeho v řádech miliard korun".

Ambrož vece: "Oni u nás za kreativní účetnictví ještě nikoho nezavřeli."

Mrtvá Kočka: "Jenom zastřelili."

Karel B., náměstek primátora Prahy za ČSSD, je stíhán pro "trestný čin zatajování údajů o stavu hospodaření a jmění". Pálka může činit až dva roky. Karel B. má k dispozici dva právní posudky, které mluví v jeho prspoěch, proto podal pproti obvinění stížnost.

Obě městské firmy, v jejichž vedení v rozporu se zákonem Karel seděl, tedy Porcela Plus a Concordia, zkrachovaly v roce 2008. Karel přitom dodnes sedí i v jiných firmách. Třeba v Dopravních podnicích (tramvaje, co hoblují zatáčky a nedá se v nich sedět, tramvaje co při 5 cm sněhu neprojedou, Opencard a budoucí šílené 3 miliardy za obnovení turniketů). Jako zkrachovanec by v žádných řídicích orgánech sedět neměl - ale vždyť k tomu má vypracované další posudky, že může! Porušuje tedy zákon v dobré víře.

Japonsko: 11 tisíc potvrzených obětí a 17 tisíc nezvěstných. Největší škody nadělala mořská záplava. Lidi by neměli bydlet na pobřeží, říkala to i Mrtvá Kočka!

Sport: Čeští fotbalisté se "protrápili k výhře" 2:0 nad fotbalovou velmocí Lichtenštejnsko. České Budějovice vůbec nevytvořily domácí atmosféru. Chladní Jihočeši nepodpořili naše hochy, dokonce i pískali, stěžovali si hráči ("Sem tam nějaký pískot slyšet byl.") Příště se doma hraje v říjnu proti Španělsku v Praze na Letné. Tak uvidíme - jak se předvedou - diváci!!!

Středa 30. března 2011
Titulek HN: Arogantní Moby Dick nad Prahou." (Míněn kongresový Pakul.)

Království Sazka: PPF se hněvá, že panoš Aleše Hušáka Martin Ulčák se sešel s předsedou pražského vrchního soudu Jaroslavem Burešem. A to na tenise v záběhlickém areálu Hamr. Bureš to popřel: hraje tenis třikrát týdně, ale jinde. Hušák krčí rameny (dle HN ): "Jestli se někdo s někým sešel, to nevím. A i kdyby se sešli, tak nevím, co z toho vyvozovat..." Ale PPF ví. Bureš popírá i schůzku s prezidentem Václavem Klausem, který mu prý zase naznačoval, že by nebylo dobré pomáhat Hušákovcům vůči PPF.

Co na to Mrtvá Kočka? "Bývalí politikové by neměli být soudci!"

Česko: Majitel VV Vít B. zveřejnil své účetnictví, čímž "posunul hranici standardního chování politiků". Za minulé tři roky činil jeho čistý příjem 32 milionů korun. Za co je utratil? Třeba za maserati. A VV...

Japonsko: Akcie energetické společnosti TEPCO klesly o 80 %, demontáž reaktorů se odhaduje na 30 let při vynaložení 12 miliard dolarů. Celkové škody zemětřesení se odhadují na $ 300 mld.

Evropa: Ve stínu dýmů z Fukušimy a Tripolisu tiše krachuje eurozóna. Řecko možná ještě snad, ale ještě Irsko a Portugalsko? To už jenom německý rozpočet nevyřeší. (Ono se ale zdá, že německý rozpočet řeší hlavně - německé pohledávky v zadlužených zemích.) Znovuzavedení marky však nehrozí - okamžitě by zhodnotila o 30 % - a Němci by svoje (a české) výrobky neprodali...

Lampedusa: Premiér Silvio Berlusconi slíbil Lampedusanům, že je zbaví přistěhovalců. Do 48 až 60 hodin má být pro ně přistavena - loď. Přispěvatelka Informace to z Itálie kometuje takto: "Začíná to být opravdu humanitární katastrofa, imigrantů na Lampeduse je víc jak obyvatel, centrum pro ně nestačí, i když je odvážejí do táborů v Kalábrii. Tam se jim zase imigranti rozutíkali a tak obyvatelstvo sestavilo své hlídky, aby je spolu s policií pochytaly a zajistily bezpečnost. ...i z Lampedusy jich uteklo již několik tisíc a vydali se na cestu na sever. Dnes jich zadržela asi 200 francouzská pohraniční policie na nádraží ve Ventimiglia. Snad nebudou imigranti tak nepodnikaví a nepokusí se o přechod někde jinde, kde není stráž? Až se začnou rozutíkat po Evropě, snad se potom unijní orgány vzbudí k nějaké činnosti? Hygienická situace na Lampeduse je velice vážná. Řekli to inspektoři ministerstva zdravotnictví. Je zapotřebí co nejdřív ostrov vyprázdnit nebo tam vznikne epidemie."

Čtvrtek 31. března 2011
NATO převzalo velení vojenských operací v Libyi. Dnes v 8:00 středoevropského letního času. 13. dní po začátku operace. 11. den jednání politiků. Bez francouzských letadel by se stále ještě jednalo. Vlastně nejednalo - bylo by vše vyřešeno. Stejně rychle, jako se "řeší" už tři měsíce trvající příliv imigrantů do Itálie.

Informace: "Itálie se humanitárně postará o imigranty. Z Lampedusy je odvezou do nových středisek, co připravuje ministerstvo vnitra ve střední a severní Itálii. V Toskánsku budou mít jako sousedy cikány, kteří si už na ně připravili klacky a železné tyče. V Lombardii je umístí na pozemek, na kterém jsou ještě zbytky zbraní a nábojů z druhé světové války. Jinde jim zase vyhradili pozemek, který se pravidelně zavodňuje, když prší. Jestliže imigranti tuto péči přežijí, odvezou je ilegálně italští řidiči v prostoru pro zavazadla za 500 euro až do Paříže. Jestli se během cesty neudusí."

Rusko: Poradce prezidenta Medveděva Michail Fedotov hodlá zemi destalinizovat. Začít by se mělo pohřbením německého agenta Vladimíra Iljiče Uljanova vulgo Lenina. Přičemž 45 % Rusů má masového vraha tatíčka Džugašviliho "rádo" a "spíše rádo". A co pomníků má stále po velké Rusi a přilehlých guberniích! Jedna jeho podobizna visí i na stěně pracovny premiérministra Putina. Co s těmi všemi sochami?

Mrtvá Kočka: "To by bylo oceli!"

Česko: Odhad agentury Kantar Media se liší od ofiš udávaných údajů politických stran. Jde o částky, které se utratily za loňský volební rok. Největší rozdíl je u ČSSD, která dle ceníku utratila za prvních deset měsíců odhadem 547 mil. Kč. Sama strana hlásí za celý rok jen 270 mil. Buďto socani na kampaň dostali skutečné superslevy, nebo bylo placeny z černých fondů - anebo to bylo placeno slibem příštích vejvarů... Které se zatím nekonají.
ODS nahlásila víc - 546 milionů oproti odhadu 390. Modří ptáci ale sečetli i všechny regionální náklady.
Ať tak či tak, obě největší partaje jsou po loňsku masivně zadlužené.

Mrtvá Kočka: "Nové volby nebudou. Když tak zase velká koalice."

Království Sazka: Aleš Hušák v rozhovoru pro HN: "Já nevím, s kým se můj přítel Ulčák schází." A vyplácíte výhry? "Vyplácíme." Co lednový stomilionový jackpot?"Nechci o výhercích konkrétně mluvit. Vyplácíme výhry." (Jeden milion za Aleše, jeden milion za Martina...) "Vyplácíme.". Tj. "We are vyplácíing." Aleš je vázán tajemstvím (?), o výhrách nesmí mluvit. Už nepláče. On ne:

"Insolvenční řízení nemůže trvat dlouho. Nebude-li rychle vyřešeno, tak je scénář poměrně jasný. Pak někdo velmi zapláče."

"Sýrie čelí velkému komplotu. S pomocí Boží toto spiknutí přemůžeme... Zemi destabilizují cizinci." Hlavně tedy zahraniční média, a pak - pochopitelně - Izrael. (Pravil prezident Bašár Asad.) Oběti nepokojů dosáhly čísla 120.

Libye: Rás Lanúf i se svým ropným terminálem je po silné raketové palbě opět v rukách Kaďoura.

Pátek 1. dubna 2011, Den ptactva (přesněji: užitečného ptactva)
ČT dnes ráno pouštěla ve zprávách v podtitulcích informaci, podle které mají dnes podnikatelé poslední možnost podat daňové přiznání za minulý rok. Není to Apríl. Letos došlo ke změně v počítání termínů - je to první den poté, co termín, uvedený v zákoně proběhl. Další novinka - už do dneška musí být daňové nedoplatky na účtu Finančního úřadu.

Česko: Přednosta Ústavního soudu Pavel Rychetský v rozhovoru pro HN velice silně naznačil, že rozhodnutí "jeho" soudu bylo ovlivněno politiky. ("Rád bych pevně věřil, že rozdílnost [soudců] v přístupu není dána nějakou formou politické indoktrinace.") Rozhodnutí o ústavnosti minulých pražských voleb bylo nakonec přijato ve skóre 9:5. Rychetský byl proti. Ale nedrží si svůj politický názor, jen odborný a morální. Protože: "Politika je pro mě dnes už tak degradovaná, že se jí doslova štítím."

Mrtvá Kočka: "Bývalí politikové by neměli být soudci!!!"

Pobřeží slonoviny: Abidžan dobyt vojsky demokraticky zvoleného prezidenta Alassanea Ouattara. Vzdoroprezident Lorain Gbagbo je obklíčen ve svém prezidentském paláci. "Od této chvíle jsou ozbrojené složky poslušny příkazů mezinárodně uznaného prezidenta." Pravilo velení armády. Lorainovi zůstala věrná jen kmenová elitní jednotka. Přesto je - "připraven k dialogu". Žeby Zimbabwe?
Zatím ve městě probíhá rabování a vznikají požáry. OSN na to dohlíží shůry - z vrtulníku.
Milion lidí uprchlo z domovů, stovky tisíc jich uteklo do sousedních zemí. Zatímní oběti jsou vyčísleny na 472 lidí. Okolní země se bojí dominového efektu.

V poledne sloni hlásí z pobřeží, že dialog se už vede: Je slyšet dělostřelectvo, raketomety a samopaly. OSN ovládá - letiště. Hlášena jedna Švédka, zabitá pravděpodobně zbloudilou kulkou.

Jemen: Dnes proběhl další páteční "Den hněvu". Hněvaly se na sebe navzájem desítky tisíc odpůrci i podpůrců prezidenta Sáliha. Policie je udržela rozdělené. "Slibuji, že se budu obětovat pro lidi, budu se bránit do krve, vším, co je mi drahé." Pravil prezident. Ale jen do ledna 2012, kdy odstoupí.

Sýrie: "Den hněvu" i zde. V Damašku se sešly jen stovky protestorů, demoška byla rozehnána už na předměstí slzným plynem. Demonstrace jsou hlášeny i z Latákíje a Banijás. Tisíce lidí vyšly do ulic v tradičním městě Dará. Ve městě Duma bezpečnostní síly údajně zastřelily tři nebo čtyři lidi.

Afghánistán: Poněkud výživnější "Den hněvu": Zvěsti o pálení koránu někde na Floridě doputovaly až na sever země. Výsledek: Po tradičním kázání si to přišli věřící vyřídit na místní úřadovnu OSN. Je hlášeno 11 ubitých - 5 nepálských příslušníků ostrahy i cizozemští pracovníci OSN. Dva byli sťati. A může za to ten zarputilý floridský pastor...

Prezident Klaus při návětěvě Argentiny neplánovaně zprostředkoval smlouvu o dodávkách zbraní do této země. Která nedávno, za mohutné politické podpory ostatních jihoamerických států, deklarovala svůj nárok na své Malvíny/ britské Falklandy.
Kontrolní otázka: Proč si někdo kupuje zbraně?

Sobota 2. dubna 2011, Mezinárodní den dětské knihy
Žena Moby Dicka si prohlíží různé varianty svého důchodového výměru: "Proč tolik křiku pro těch pár kaček?"
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

34 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Skutečným nebezpečím jsou Euroameričani, nikoli Muslimové

Zbědované africké oběti neokolonialismu, globalizace a nejnověji euroamerické agrese proti Velké Libyjské arabské socialistické džamahíriji proudí do Evropy. To je fakt.
Ale co my Češi (a Moravané) s tím máme dělat ? Zavinili jsme snad strádání Afričanů ? Ne; naopak – během výstavby socialismu jsme si sami odtrhávali od huby, a z odtrženého jsme podporovali pokrokové rozvojové státy.
A že imigranti ohrožují ty či ony evropské „vymoženosti“ ? Pro nás jen pobídka k urychlení procesu osvobozování od okupace EU a NATO. Až budeme opět svobodní a plně samostatní, tak v obnoveném pevném svazku s ostatními slovanskými zeměmi (nemusí se nutně jmenovat Varšavská smlouva resp. RVHP) budeme bezpeční jak před zuboženými běženci, tak před krvežíznivými Němci a po zuby ozbrojenými žoldáky NATO.
Naší zemí už nebudou zmítat krize ekonomické ani humanitární, Muslimů bude u nás tolik jako křesťanů resp. sionistů, Němci nám budou opět spílat jen přes naše neprostupné pohraniční hory a lesy.
A tančit, tančit se bude všude !

informace řekl(a)...

Doplňuji zprávu o útoku na sídlo OSN v Afghanistanu. Podle italské RAI TV:
Attaccata la sede Nazioni Unite a Mazar-i-Sharif, in segno di protesta per il Corano bruciato negli Stati Uniti. Alcuni talebani armati si sarebbero mescolati ai manifestanti. Tra le vittime addetti di nazionalità romena, norvegese e svedese e soldati nepalesi impiegati per la sicurezza. Decapitate due delle vittime.
"Útok proti sídlu OSN v Mazar-i-Sharif,na protest proti spálení koránu v USA. Někteří ozbrojení talebánci se zamíchali mezi protestující. Mezi obětmi útoku jsou rumunští attaché, norští a švédští e nepálští vojáci. Dvěma osobám byla užíznuta hlava."

Proč se bojíme islámu? Pro tohle. Hlavu máme jen jednu. A ruce jen dvě a potřebujeme obě.

A.S.Pergill řekl(a)...

Letní čas nám na rozkaz EU zavádějí ne na půl roku, ale na 7 měsíců.
Na LČ vidím pozitivní jedinou věc: Zavedl ho Franz Josef za Rakousko-Uherska a už není ani on, ani ono; zavedl ho Hitler za 3. říše a dopadlo to stejně; zavedl ho Husák a už nemáme ani Husáka, ani socialistickou republiku. Takže doufám, že EUrokomisaři a EU dopadnou stejně.

Toho Knuta odmítla po narození medvědice a byl vypiplán z flašky. Názorná ukázka toho, že příroda ví, co dělá.

K těm úmrtnostním tabulkám: Validní úmrtnostní tabulky, umožňující predikci budoucí úmrtnosti, jsou do jisté míry chiméra, protože do aktuální úmrtnosti se promítá celá v současnosti žijící populace. Až budou umírat budoucí důchodci, budou vlastnosti populace zase jiné (a nejsme schopni korektně predikovat, jaké). "Sčítání vovcí" nená šanci jakékoli predikce upřesnit, z principu problému.
A to ještě ani nemluvě o politických průšvizích (pro názornost: představte si, jak byste z úmrtnostních tabulek roku 1910 predikovali počet důchodců v roce 1930).
A pokud "demokratičtí" politici přivedou Evropu do občanské války s islámem (se všemi peripetiemi teroristických útoků, umělých epidemií, vybíjení obyvatel v určitých oblastech nebo určité etnicity atd.), tak můžeme stávající úmrtnostní tabulky dát na WC, protože větší hodnotu než opět nedostatkový wc-papír mít nebudou.

informace řekl(a)...

Situace s imigranty se stále horší. Ti, co zůstali na Lampeduse, protože lodi nemohly pro rozbouřené moře přistát, se bojí, že je odvezou zpátky do Tuniska. Uspořádali na protest hladovku, pak podpálili rulotku a jeden se zapálil sám na protest. Policie neměla ani kam vinníka zavřít, na Lampeduse není vězení. Tak ho zavřeli do policejního vozu.
V Kalábrii zase z tábora skoro všichni utekli, dvakrát už prostříhali ostatý drát. Z části je pochytali, někteří už byli ve vlaku a měli lístek do severní Itálie. Odtud se pak pokouší přejít do Francie. Policii už pomáhají speciální útvary, ale v noci imigranti využijí tmy a zase utečou. nechtějí v Itálii zůstat, aby je neodvezli znovu do Tuniska.
V úterý bude Berlusconi vyjednávat s tuniskou vládou o repatriaci. Jestliže vyjednávání bude mít pozitivní výsledek, začne opravdové drama s naloděním uprchlíků. protože se domů vrátit nechtějí a jsou schopni zapálit i loď.
Jak tohle dobrodružství skončí, ví jen pánbůh.

informace řekl(a)...

"The war cannot be humanized, it can only be abolished”, Albert Einstein
Je zajímavé jak dlouho čekalo Světové mírové hutí, aby se vyjádřilo k humanitární válce v Libyji. Kde jsou ty oceánské davy, které zaplavovaly evropská a americká náměstí při zásahu euroamerické koalice v Iráku? Všechny ty vlajky a transparenty s barevnou duhou míru? Na včerejší odpoledne italská Emergency vyhlásila celostátní protestní manifestace proti válce v Libyji. Výsledek není zrovna útěšný. V Římě se pár set lidí vešlo na polovinu piazza Navona, a z politických sil tam byla zastoupena hlavně krajní levice, pak nějaký odborář, katoličtí pacifisti, několik významných osobností kultury. "Humanitární válka neexistuje, je to nesmysl, kde se zabíjí, tam není humanita. Humanitární válka je ta nejnechutnější lež k ospravedlnění války: každá válka je zločinem proti humanitě." Projevy na manifestaci měly za námět právě slova A. Einsteina a B. Russella o nesmyslu a lži humanitární války. Mezi jinými se zúčastnil manifestace židovský spisovatel bulharského původu Moni Ovadia, propagátor kultury jiddish, který zdůraznil, že tyrana Kaddáfiho, proti kterému teď válčí, OSN dosadilo do předsednictva Komise pro lidská práva. "Toto není humanitární válka. Přívlastek humanitární je jen fíkový list."
Když se bombarduje, je to válka. Pak se mohou používat všechny možné přívlastky, ale podstata zůstavá stejná. Proč se s Kaddáfim nevyjednávalo, proč tam OSN neposlalo své inspektory? Co dělali za všechna ta léta světoví politici? ptal se G. Strada, zakladatel Emergency.
Jsou to otázky, které si kladou řadoví občané i když nejsou straníci Emergency. A hlavně, jak tato válka skončí. Na stránkách novin najdeme různé předpovědi a prognozy. I na českých. Kosternují hlavně pro neznalost reálné situace. Kolik věcí o této válce neznáme? Co víme skutečně o silách, které se tam střetávaji? O přítomnosti Al Kajdy jak na straně rebelů tak na straně Kaddáfiho, o Muslimském bratrstvu, jak píše na př. il Panorama. Podle libyjské agentury byl zásah připraven už v listopadu minulého roku podepsáním dohody mezi Francií a GB o bilaterálních leteckých manévrech od 21 do 25 března t.r.
h--p://mathaba.net/go/?http://www.southern-mistral.cdaoa.fr/GB/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=67
Skutečně je to podezřele náhodná koincidence.
A co dělá náš reziduální komunista Větší Vlastenec? Ještě nedostal příslušné instrukce?
A vy ostatní diskutéři? Spíte a zdá se vám o mastném řízku a šlehačkovém dortu?

informace řekl(a)...

Před dvaceti minutami přistálo k Lampeduse další plavidlo s víc jak stem imigrantů. Mezi nimi i novinář freelance, asi hledal nejaký scoop. Přijíždějí znova, protože se uklidnilo moře. A kolik jich ještě přijede? Tuniská vláda včera prohlásila, že neuzavřela s Itálií žádnou dohodu o repatriaci svých občanů a o střežení svých vod k zabraňování dalším odjezdům. Po své "gloriozní" revoluci má prý Tunisko větší problémy než se starat o imigranty. Tedy cesta Berlusconiho na počátku příštího týdne asi k ničemu nepovede. Na tunisko-libyjských hranicích jsou utábořeny stovky tisíc uprchlíků, o které se tuniské úřady nedokážou postarat.
Tak se zdá, že bilance mezinárodní operace exportu demokracie a importu imigrantů je pro Evropu silně ztrátová. Co by se stalo, kdyby si byla Evropa tu svou demokracii nechala jako deficitní zboží pro vlastní spotřebu?

Harpyje řekl(a)...

S Vašimi informacemi (http://mathaba.net/) :-))) a názory ("Mírutvorné humanitární úsilí pilotů anglo francouzských letadel nezná odpočinku") byste, madame, sklízela virtuální potlesk na http://www.outsidermedia.cz/ . Nechcete raději diskutovat tam?

informace řekl(a)...

Ne, nechtěla bych, Madame,
já ráda diskutuju tady.
Prezident Obama v minulých dnech s otevřenou tváří upřímného chlapce oznámil světu, že USA stáhne svá letadla z akcí bombardování a místo toho pošle do Libye své tajné služby. Tajné služby se odlišují od jiných, na př. komunálních nebo zdravotních už přívlastkem tajné. A to by mělo být nejen navenek, mělo by to být postatou jejich činnosti. Teď si představte, že americký prezident řekne světu, že tam pošle špiony! To samozřejmě musí vzbudit a také vzbudilo zvědavost veřejnosti. Americká média se div nepřetrhnou v dohadech a pilně pořádají interviews s bývalým agentem na středním východě Robertem Baerem, který mimo jiné napsal o své minulé činnosti i bestseller Sleeping With the Devil, kromě jiných knih.
Na otázky, kolik bude těch agentů, jak se dostanou na území Libye, jaké bude jejich vybavení, a hlavně, jaký je jejich úkol, Bauer odpovídá dost podrobně a zároveň i neurčitě (jo, agent, snad na něm nechcete, aby všechno vyslepičil), aby prý neprozradil plány (jestli o nich totiž něco ví). O hlavním úkolu zabít Kaddafiho už mluví v mediích dost dlouho. Takže je libyjský tyran dostatečně varován.
Kdo tedy teď bombarduje Libyji? Francouzi a Britové. Italové posílají jen letadla, vybavená radarem.
Tak mám dojem, že se ta koalice nějak pomalu rozkližuje. Arabská liga a Africká Unie z toho zůstaly prakticky venku. Turecko obsadilo strategické objekty v Benghazi a basta.
O pozemní akci se nemluví. Německý ministr zahraničí se v Číně o intervenci v Libyji vyjádřil negativně.
Tak tu zůstali na pořadu dne jen emigranti.
Ale o ty se koalice nechce postarat.

informace řekl(a)...

Koalice se nechce postarat o imigranty, ale bude to muset asi udělat. Italští právníci našli legální cestu, jak otevřít imigrantům cestu do jiných zemí Evropy.
Bylo by stačila čtvrtina ozbrojených sil, co dneska obsadily Středozemní moři proti Libyi na vytvoření kordonu na ochranu evropských teritoriálních vod. Místo toho se producírují v nepravděpodobné humanitární akci proti Kaddáfimu a perspektivou, že budou muset stáhnout ocas mezi nohy a odtáhnout s ostudou.

informace řekl(a)...

byla, moře

drak řekl(a)...

Ohledně nesmyslu zvaného letní čas naprosto souhlasím s Pergillem, podmínky které kdysi vedly k jeho zavedení už dnes vlastně vůbec neplatí, protože díky pružné pracovní době a úsporným svítidlům se ty případné úspory smrskly na zlomky původních hodnot. Navíc území EU se rozprostírá od Arktidy až ke Středomoří, takže zavádět letní čas na 7 měsíců pro všechny země mi připadne vůči zemím mírného pásu a severu jako ignorantské a arogantní. No ale ona stále větší podobnost rozhodování uvnitř EU s rozhodováním uvnitř nebožky RVHP a i jeho shodná smysluplnost mne nenechávají na pochybách, že časem EU bude následovat Rakousko-Uhersko, třetí říši i Husáka pompézním odchodem do propadliště dějin, pracuje na tom vytrvale a neúnavně, ba až zarputile

S tou Libyí je dávno jasné, že:

* ta akce byla připravena dlouho předem;

* nese mnohé příznaky akce vyloženě zbabrané, minimálně byla hodně podceněna schopnost Kaddáfího klást odpor;

* byla silně přeceněna schopnost povstalců bojovat;

* těm, co tu akci připravili a rozpoutali, posloužili Libyjci jako vděčná záminka;

* jestli se z toho Italové následkem vlny imigrace "zjeví" nebo ne je jim také celkem fuk.

Co není zcela jasné je, jak to všechno dopadne a zda vůbec celá ta akce splní očekávání v ní vložená. Jisté ale už teď je, že to po celé Evropě významně zhorší imigrační problémy.

informace řekl(a)...

Za politickou krizi malého prince Sarkozyho zaplatíme všichni, píše lˇOccidentale.
"Jsou tu důvody vojenského a diplomatického charakteru, které ukazují, že libyjská výprava bude dlouhá a složitá a s nejasným výsledkem. Cena, kterou zaplatíme všichni za poslední kousek francouzského malého prince Sarkozyho, kromě neslavných dosavadních výsledků, bude krize atlantické solidarity a další oslabení Evropské unie, diplomaticko-vojenská bažina a destabilizace další středozemní země."
"Při tom ve Francii všichni vědí, že neposedný malý princ zůstane v Eliseu jen nenadlouho. Pravděpodobně jsou to poslední měsíce jeho politické kariéry."
h://www.loccidentale.it/node/104103

informace řekl(a)...

Teď mi vznikly pochyby, jestli jsem sousloví "Piccolo principe" neměla přeložit jako princátko anebo spíš jako malý vládce, má-li to být narážka na Machiavelliho "Il Principe".

Větší vlastenec řekl(a)...

Zdroje naší národní hrdosti

Co plyne z moudrých slov velkého vlastence draka :
1) Agrese proti Velké Libyjské arabské socialistické džamahíriji byla připravována již dlouho
2) Byla připravena úplně špatně
3) Což není divu, neboť ji připravovali hloupí sionisti & vládnoucí euroamerické kruhy, neboli zastánci kapitalismu a demokracie. Čili individua neschopná vybudovat socialismus, neschopná vylikvidovat Němce a buržuje.

Naštěstí v neštěstí zhoršená imigrační situace urychlí pád Evropy. V podstatě konečně dojde k realizaci našeho slovanského plánu na tolik potřebnou naprostou destabilizaci Evropy. V případě poválečného humánního odsunu Němců se nám náš plán Přírodavíproč nezdařil, nyní se nám ale zdaří díky bezděčné pomoci samotných Euroameričanů a sionistů.
Až se Evropa propadne do víru násilí a chaosu, osvobodíme nejdříve sebe, a pak ujařmené evropské pracující. Možná, že ani nebudeme nuceni realizovat původní operační plán na proražení agresivní německo-americké obrany pomocí pár stovek malých jaderných mírových explozí.
Každopádně jednou budeme opět svobodní, svobodný bude i lid VLASD. Naše vlast bude opět libyjským vlastencům dodávat stovky tun našeho skvělého Semtexu, samozřejmě bez zbytečných aromatických příměsí.

Ach, to bude krásné, až vedle sebe zavlají prapory rudé a zelené, nad Reichstagem, Elysejským a Buckinghamským palácem, nad Bílým domem ! A tančit, tančit se pak bude všude !

drak řekl(a)...

informaci:

Když se v češtině vysloví sousloví malý princ, každý, včetně mne, člověka, který sice rád čte, ale poezie a krásná literatura v tom nepřevažují, si automaticky vzpomene a vybaví si knihu Antoina de Saint-Exupéryho Malý princ, což je kniha krásná a s atrapou politika, jakou se se Sarkózy stal vlastním přičiněním během posledních pár let to prostě absolutně nemá co do činění. V jeho případě se spíš hodí slova jako šašek, trpaslík, zakrslík, přebujelé ego, již zmiňovaná atrapa, malý Napoleon, ale po tom Napoleonovi nám tu zůstal poměrně kvalitní občanský zákoník, po tom Sarkózym nám tu zůstane leda tak čurbes a problémy.

VV:

V bodě 3 jste poněkud vedle, to, co vládne v USA, rozhodně nejsou sionisté, ba ani pravičáci moc ne. V Evropě rovněž převládá převážně jakýsi rudo zelený socialistický čurbes.

informace řekl(a)...

Flastenče,
oni musulmánští Turci napichovali na kůl v 15. století všechny bez rozdílu, řekla bych hlavně Slovany na Balkánech.
A islámští teroristé Al Kajdy uřezávají hlavy taky i Slovanům - Bulharům na př.
Viděl jste někdy jejich video s tou hroznou scénou nebo četl její popis? Před tím odsouzenému přečtou stránky z Koránu a pak řežou pomalu a metodicky. Nejdřív zepředu, takže oběť nemůže křičet. A pak dál, dokud hlava neodpadne od těla. A hlava pak žije asi dvě minuty dál, v očích má výraz hrůzy a hýbá rty, jakoby křičela, ale už nevychází ani hlásek.
Na takový tanec nemá nikdo chuť, ujisťuju Vás, snad až na nějakého nesoudného blázna.

informace řekl(a)...

Draku,
italské hrozby, že pustí s legálním povolením imigranty přes hranice, už zabraly. Právě odpoledne volalo princátko - malý vladař Berlusconimu, že se musí setkat, spolu s ministry zahraničí, vnitra a financí, aby dohodli společný postup s imigranty. A byl prý velmi srdečný.

drak řekl(a)...

informaci:

Turkům pokud vím během obléhání Vídně, nejlépe odpověděl na ty jejich "humánní" praktiky jeden z předků našeho Karla Schwarzenberga. Ten nějakému Turkovi po bitvě uřízl hlavu, napíchl jí na své kopí a vyrážel s ním v následující dny proti nim, oni se ho pak víc báli a tak o to nadšeněji pak před ním utíkali z boje. Schwarzenbergův nápad nadchnul i panovníka, protože když ho vyznamenával, tak mu pak tu hlavu na kopí ještě nechal přidat do rodového erbu. Asi už pomalu leč jistě, začíná být na čase, se k těm starým dobrým tradicím zase vrátit.

drak řekl(a)...

informaci:

Srdečný byl proto, že mu teče do bot a ono ve Francii už těch "dárků" i bez těch nových mají až nad hlavu a nadšení z nich zrovna nejsou. Ráno bohužel zbytečně brzy vstávám, takže dobrou :-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale to máte vcelku jedno, kdo zrovna vládne našim nepřátelům, vážený draku. Ať už nazveme naše nepřátele židobolševiky nebo sionisticko-imperialistickými pijavicemi, nic to na podstatě věci nemění : Jsou to všechno cizáci, chtějící nás Čechy (resp. všechny pokrokové, vzdělané a inteligentní Slovany) ujařmit, zotročit, vysávat, zničit.
Občas se cizákům zdaří nás na chvíli porazit, ale jsou tak nesmírně hloupí (jak správně, hezky, výstižně a neúnavně popisujete), že se zanedlouho osvobodíme; buď sami, nebo s pomocí našich starších ruských bratří.

Každopádně prostý lid arabských zemí je nám všestranně bližší než jakýkoli euroamerický vykořisťovatel, nadutý, přemoudřelý a přesto nevzdělaný (marxismus-leninismus a ruský jazyk neovládající) křesťan. Neřkuli dokonce sionista.
Prostě se nemusíme Muslimů vůbec obávat. Stačí se co nejrychleji zbavit euroamerických okovů, obnovit plnou samostatnost naší vlasti a plné spojenectví s Ruskou federací, obnovit ženijně-technická opatření na našich hranicích – a můžeme pokračovat v rozvíjení přátelství s lidem arabských zemí, v přátelství, jež nezaniklo ani za těch více než 20 let po násilném přičlenění naší vlasti k Evropě.
Ach, to bude krásné, až jako dřív budou naše skvělé výrobky dobývat čest a slávu našim národním podnikům v celém Muslimském světě ! Mozky našich konstruktérů a inženýrů, obratné ruce našich pracujících si opět získají srdce všech uživatelů našich skvělých samopalů Škorpión a pistolí ČZ (nově možná i našich nových obranných pušek CZ 805), všech pilotů našich Albatrosů (předpokládám, že lidu Velké Libyjské arabské socialistické džamahírije dodáme stroje L-39 resp. L-159 zdarma, jako výraz našeho obdivu vůči jeho hrdinství tváří v tvář euroamerické přesile), všech operátorů našich TAMAR (jak krásně budou padat imperialistické „neviditelné“ letouny po vzorné spolupráci našich lokátorů a ruských PLŘS !). Jak bude celý pokrokový arabský svět slavit pády euroamerických letadel plných křesťanů a sionistů na euroamerická křesťanská města, padajících díky skvělému účinku našeho nezjistitelného Semtexu ! A žádní agresivní euroameričtí piloti nebudou masakrovat slavící Muslimy, z radosti pálící Alláhovi do oken !

Islám je pokrokové náboženství ! (Rudé právo, 1987)***Volte ČSSD a KSČM !

Anonymní řekl(a)...

Jestli by v Libyi nepomohlo, kdyby:
1) Kaddáfí uznal novou vládu v Benghází.
2) Okamžitě se proti ní v čele obyvatelstva Syrty vzbouřil. Dá se čekat, že armáda (ta původní) by vzápětí přešla na jeho stranu.
3) ... měl by pak nárok na leteckou podporu NATO.

poznámka: Syrta je to město, které povstalci nedobyli, protože (abych citoval povstalce) "místní obyvatelé podporovali Kaddáfího a stříleli na nás (povstalce)". On totiž je v Libyi i kmen Kaddáfa, hádejte, kterého svého krajana tento kmen uznává za prezidenta jako jeden civilista.

Petr Kohout

drak řekl(a)...

No vida a jsme zase u tzv. "kmenové teorie", kterou jakýsi česky hovořící zástupce libyjských povstalců ve vysílání ČT přímo vehementně popíral. Asi kecal, nejsem odborník na blízký východ a Afriku, ale rozhodně vím, že tam kmenová příslušnost znamená hodně a když mi sem přijde nějaká nastrčená figurka říkat, že to nehraje vůbec žádnou roli, tak přinejmenším zpozorním a vím, že pravděpodobně kecá.

Větší vlastenec řekl(a)...

Tma v Bavorsku

Chtěli nás vyhubit, a my je zachraňujeme. Ano, takoví jsme my Češi, takoví jsme my Slované. Bavorsku hrozí tzv. blackout, a my víme, co by to pro choulostivé, hloupé, nevynalézavé a nepřizpůsobivé Němce znamenalo : Tma, vyteklé mrazničky a ledničky, netekoucí pitná voda, zteplalé pivo, chaos, hlad, nemoci, hladové bouře, všeobecný rozvrat. Ten sice potřebujeme, ale ne hned; až tak za dva tři roky, až Ruská federace bude ještě silnější a česká pravice ještě slabší, až Evropa bude zaplavena Muslimy, našimi přirozenými spojenci v boji s agresivní Euroamerikou.
Pak rozvrat našich dědičných nepřátel uvítáme a rychle využijeme. Ale dnes nemáme zájem na milionech německých běženců, kteří by vyjedli naši již dost zbídačenou vlast. (Navíc, v současné době, kdy u nás pořád ještě panuje kapitalismus a demokracie, bychom je nemohli řádně zapojit do budování socialistické vlasti.)
Takže přivítejme, vážení vlastenci a vážené vlastenky, záchrannou iniciativu našich spoluobčanů z vedení ČEZ. Je skvělé, že ačkoli buržousti, zůstali kdesi hluboko ve svých černých srdcích soucitnými Čechy.

Více v dnešním článku „Bavorsku hrozí blackout, záchrana proudí z Česka“, uveřejněném na webu protilidových Lidovek, plátku vlastněném velkoněmeckým velkokapitálem.

Čest práci a Míru zdar !

Pertinax řekl(a)...

Cituji informaci, včera v 11:02, "..operace exportu demokracie a importu imigrantů..". Velmi výstižně řečeno.

Vynakládáme materiální zdroje, riskujeme životy našich vojáků, jenom abychom JIM zavedli náš, lepší, společenský řád. A oni, nevděčníci, před námi utíkají. Asi o tu demokracii u nich tak moc nestojí, protože utíkají převážně k nám. (Pouze v našem multikulti mají totiž možnost zachovat si svůj starý "nedemokratický" způsob existence.) A my jsme přesvědčeni, že se u nás přizpůsobí, že je zvládnem. To si myslel roku 376 už Flavius Iulius Valens, a velmi brzy dopadl velmi špatně.

Pedro řekl(a)...

Když už je tu řeč o Ostrogótech a Vizigótech - doporučuji k přečtení povídku Smutek Góta Odina z knihy Poula Andersona Stráž času . Děj této povídky začíná mezi Góty v r. 300 a končí roku 374.

Větší vlastenec řekl(a)...

My ne, vážený Pertinaxi; my žádný kapitalismus a demokracii nikomu nevnucujeme. To dělají Euroameričani, a potažmo všichni křesťani. A samozřejmě sionisti.
My chytří roduvěrní Češi bychom se na celou tu "slavnou" demokracii a kapitalismus s chutí vykašlali, hned teď. Vždyť tyhle odporné euroamerické (= sionisticko-křesťanské) výmysly nám byly brutálně vnuceny našimi dědičnými nepřáteli !
Ne, my pokrokoví Slovani jsme si opravdu nevymysleli tyhlety multikulti, demokracie a kapitalismy, my ne. To oni, cizáci. My si nikdy nedáme vnutit ten odporný řád Euroameriky, nedáme si vnutit směšnou víru v boha nebo v „hodnotu“ cizích "kultur". Natožpak nějakou víru v individualismus atd.
My přece víme, již ze ZDŠ, PŠM, již z nesčíslných hodin marxismu-leninismu-stalinismu, že žádný bůh není, že křesťani jsou politováníhodní (resp. odsouzeníhodní) hlupáci a tmáři, že sionisti jsou nejhoršími představiteli imperialismu, že jediná opravdová kultura je ta naše, pokroková, slovanská, kolektivní.
(Kontrolní otázka : Kdo utíkal před naší kulturou do Evropy i jiné ciziny ? Odpověď : Jen zrádci národa a vlasti.)
Takže : Po našem opětovném vítězství pomůžeme Muslimům v boji proti Euroamerice, oni oplátkou pomohou nám. Nebudeme ohrožovat životy našich vojáků základní služby někde v Africe; připravíme je raději na osvobození evropských pracujících. Nebudeme zbytečně utrácet - většinu našich skvělých zbraní budeme dodávat pokrokovým rozvojovým na úvěr (jen některé jim darujeme, jako např. naše bitevní letouny Libyi, náhradou za stroje zničené euroamerickými leteckými piráty).
Pokrokové režimy rozvojových zemí udrží své občany doma, plně je zapojí do budování a obrany vlasti, a také do šíření svobody po celém světě. Prostě jako dřív, jako v oněch šťastných dobách, kdy jsme byli samostatní, kdy jsme díky mírovým silám Varšavské smlouvy byli bezpeční před Euroamerikou, před jejími žoldáky i nebezpečnými idejemi.

Čest práci a Míru zdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Děkuji Ti z celé své ateistické duše za připomenutí té hořké povídky, drahý příteli a soudruhu Pedro.
Ano, to je jedno z možných vysvětlení oné nám pokrokovým lidem nepochopitelné, hrůzné a přitom směšné víry v bohy : Cestování v čase.
A zároveň nás tato povídka opět varuje před zneužíváním vědy - kapitalismus a demokracie prostě ze své podstaty nemohou vypracovat řádná pravidla pro zapojení moderních výdobytků ve prospěch všeho lidu. Takže i tzv. stroj času by byl v kapitalismu a demokracii buď používán špatně, nebo by byl přímo zneužit (dokážeš si například představit zavilou snahu našich nepřátel o vraždu s.Lenina ještě před vítězstvím VŘSR, že).
Naštěstí naši nepřátelé nemohou uspět v soutěži se svobodným světem; po obnovení světové socialistické soustavy to prostě budeme my, kdo vynalezne stroj času. A pak změníme dějiny tak, aby vší lid nikdy v celé historii nepoznal bídu a utrpení.
A tančit, tančit se bude všude !

STK řekl(a)...

Pokud jsem se doslechl na hermetických fórech, byl Vladimír Iljič Lenin nahrazen ještě před vítězstvím revoluce v Rusku nějakým Uljanovem, který sice vypadal naprosto stejně jako on (můžeme jen spekulovat, šlo-li o Leninův klon nebo o Lenina samého v časové smyčce), který ovšem plánovitě přesměroval obrovskou sílu revolučních mas tak, aby si revoluce již dopředu vykopala svůj hrob. Viz elektrifikace Ruska, biografy, těžký průmysl, obecná alfabebetizace mužiků, kteří tak zdánlivě získali přístup k informacím, ale ve skutečnosti mohli být tiskem řízeni potřebným směrem. Josif Vissarionovič Džugašvili alias Stalin už jen rázně dokončil, co Uljanov tak špatně začal a 40 000 000 obětí stvrdil. Jak známo, skvělá idea komunismu, jejíž první krůčky jsme mohli pozorovat již v českém městě Táboře, byla touhle zpackanou epochou dehonestována na mnoho dalších desetiletí a nebojím se říci, i staletí.
Takže dnes žijeme v světě postkatastrofickém a prekatastrofickém současně. Čili ve světě interkatastrofickém. Jiná společenská zřízení než komunismus jako je např. demokracie nebo pozdní imperialismus se příliš neujala, protože se ukázala být slabými. Konečným vítězem tedy bude zelený islám, který právem odmítne veškeré výdobytky vědy a techniky a povede všechen lid zpět k pravidlům jednoduchým a snadno popravami a mučením vynutitelným. I na multikulturalismus je třeba se dívat pouze jako na nálevku, která se nenápadně, ale neúprosně zužuje, až skončí v centru vší kultury - v islámu.
Toho všeho dosáhli učenci budoucnosti tím, že zaměnili Lenina za Uljanova. Předpokládám, že Vlastimil V. tuto teorii dobře zná a ví, že jeho základní povinností je ji se vším důrazem popřít a její hlasatele intelektuálně navždy znemožnit.

Ale pravím vám, malověrní - pravda stejně jednou vyjde najevo!

žibřid řekl(a)...

Ono se obhájcům "demokratizace" u Arabů nehodí do krámu, že je tam kmenová soudržnost. Nicméně pořád ještě si myslím, že zásah proti Kaddáfímu je vcelku oprávněný, a to proto, že Kaddáfí je prostě blázen.

Informace,
trpěla-li jste tu nějakou dobu samomluvou, je tomu na vině rekreace, které jsem se v minulých dnech dopustil. Ale Vaše příspěvky nepřišly vniveč, poctivě jsem přečetl celou diskuzi.

drak řekl(a)...

žibřidovi:

Už dávno vcelku není pochyb o tom, že je Kaddáfí despotický magor, on jím ale je už dávno. Konec konců když Američané před více než 20 lety bombardovali Tripolis, tak to původně neměl přežít, ale přežil, pravděpodobně díky tomu, že ho někdo z Evropy varoval. Proč potom zase nikomu moc nevadil tak dlouho? Proč vadí zase ausgerechnet zrovna teď? Úchylných cvoků a zmetků, co zabíjejí lidi ve velkém, je po Africe spousta a nikoho to nezajímá, proč je tedy zajímá zrovna Kaddáfí a zrovna teď? Já si myslím, že ten upřímný zájem o blaho libyjského lidu má ryze ekonomický základ, prostě ten Kaddáfí jim asi začal připadat příliš excentrický. Mluvíme o věcech, o kterých toho moc nevíme, to čím nás "krmí" média má velice nízkou faktickou vypovídací hodnotu, takže čekáme, co se kde náhodou provalí, to jsou ty první verze zpráv, které se nikdy nezopakují, protože později už jsou přičesané. Opravdu si myslíte, že to, co se nastolí po Kaddáfím bude lepší než on? Já tento optimismus nesdílím. Myslím, že ta akce, včetně toho masového exodu je nepřipravená a zbabraná a možná z ní nakonec ještě s přihlédnutím k těm houfům imigrantů nakonec bude víc problémů, než užitku.

žibřid řekl(a)...

Draku,
já předpokládám (doufám), vzhledem k tomu, jak velký je Kaddáfí blázen, že jeho nástupci budou menší.
Naopak třeba v Egyptě Mubarak zas takový blázen a despota nebyl, tam je proto spíše pravděpodobné, že změna bude k horšímu.
Je to jen o počtu pravděpodobnosti, ne, že bych do arabské kultury vkládal přehnané naděje. Ale i tak předpokládám, že i mezi Araby se najdou lidé, kteří nemají potřebu někomu škodit, a už kvůli tomu malému procentu má smysl podporovat oslabování totalit, dokonce i když by to byl vedlejší produkt nějakých jiných mocenských zájmů Francie a Anglie. Koneckonců jsem byl za něco podobného vděčen Západu za komunistů. I když na Západě to mohlo vypadat, že většina byla s komunisty spokojená a mohli jsme si za komunismus do značné míry sami, přesto, když to šlo, podpořil Západ protikomunistické postoje.

drak řekl(a)...

Vyčkejme a uvidíme, ale moc dobrého z toho zatím nekouká a vzhledem k tomu, co pozoruji ze strany Evropy směrem k Izraeli a Palestině, si moc nadějí na něco opravdu kloudného nedělám, spíš jsem velmi skeptický. Když mi to nevyjde, budu jen mile překvapen.

STK. řekl(a)...

4 Drak:

Ano, čekat vždy to horší není pesimismus. Stále existuje nějaká šance, že "to" nedopadne úplně tak zle, jak je očekáváno a to je pak důvod k radosti a oslavám.

S tímhle životním postojem už žiji spoustu let...

drak řekl(a)...

STK:

Odkoukal jsem to od mé lepší poloviny, neb jsem ocenil, že je to pragmatičtější, nežli můj sice vrozený, ale ničím nepodložený optimismus, který byl nepřiměřeně často konfrontován s realitou, takhle je to o něco lepší a únosnější.