neděle 10. dubna 2011

MOBY DICK: Krachy krach

Političtí mystifikátoři, směšní věřitelé, krachující úplatkáři, (ne)létající Kasa, čínský papiňák, Kristýniny kabelky a jiné paralelní struktury
****************************************************

Neděle 3. dubna 2011,
Pobřeží slonoviny: Válka dvou prezidentů se nyní odehrává hlavně v hlavním městě Abidžanu. Mezinárodní červený kříž hlásí 800 "zabitých či pohřešovaných" na území, ovládaném hodným prezidentem Outtarou. Jeho stoupenci napočítali pouze 152 obětí, avšak nikoli nevinných: "vesměs" šlo o ozbrojence.

Kazachstán: Po prezidentských volbách nemůže být pochyb, kdo bude příštím vůdcem Kazachů. Jejich současný milovaný vůdce Nursultan Nazarbajev získal téměř 95 % hlasů.

Mexiko: Po nástupu prezidenta Felipe Calderona byla vyhlášena nekompromisní válka proti drogovým mafiím. Od roku 2006 si vyžádala už na 40.000 padlých.

"Stalin by všechny nechal postřílet." (Novinář Alexandr Minkin o ruských statisticích.) Sčítání ruského lidu provází podezření o jeho falšování. Místní úřady si uměle vyrábějí mjortvyje duše - aby dostali větší podíl z federálního rozpočtu.

Japonsko: Z elektrárny ve Fukušimě teče slabě radioaktivní voda do moře. Technici konají při ohrožení svých životů neskonalé činy hrdinství, aby únik radioaktivity zastavili.

Úžice, střední Čechy: Do Homolského potoka a následně pak do Labe už měsíc odtékají z areálu zkrachovalé firmy Eurochemie stovky litrů topného oleje každý den. K úniku nedošlo po zemětřesení, ale poté, co jednatelka společnosti J.S. nechala rozebrat kovové konstrukce do šrotu - včetně trubek vedoucích z nádrží LTO. Firma je v exekuci a tak nemá na zaplacení odstranění havárie. Kraj šetří a platit nechce. Různé úřady v zákonných lhůtách posílají papíry jiným úřadům - a olej teče do země a do vody.

Mrtvá Kočka: "Neschopnost českého státu je horší než zemětřesení, tsunami a radioaktivita dohromady!"

Česko: Vláda nemá pro příštích let 14 miliard na slíbenou podporu pro výstvabu hi-tech center. Prý si stát nemůže dovolit "v situaci hluboce deficitního rozpočtu podporovat tento marginální segment ekonomiky, který nepřináší takový efekt, s jakým se počítalo," říká kolegyně Julie Hrstková z Hospodských novin. Nemělo by jít o dotace, ale daňové úlevy. Mělo/nemělo. Bylo slíbeno. Peníze některým firmám, které s nimi ve svém jobu počítaly, prostě chybí. Slíbeno bylo 4,4 mld., doputovalo jen 2,4 mld.

Nejen slib, ale dokonce zákon, určoval daňové úlevy pro splácení hypoték a stavební spoření. Dokonce i fotovoltaičtí korzáři postupovali podle zákonů - které se změnily v době, kdy "stát neměl peníze". Načež přichází vláda s nabídkou důchodové reformy - spořte si třicet, čtyřicet let! Přičemž současné penzijní důchodové fondy si drbou hlavu nad nestydatě dlouhým věkem dožití sprostě neumírajících důchodců...

Vedlejší článek v HN z klávesnice ekonoma České spořitelny Petra Bittnera má titulek: "Penze? Nespoléhejte na stát." A kupte si nemovitost...

Libye: Boje o Bregu na východě země si vyžádaly nejméně 20 mrtvých. Bylo pohřbeno 13 obětí náletu letadel NATO na kolonu povstalců. Šlo o "neúmyslné zabití". Palba Američanů byla vedena omylem jako odpověď na palbu, která byla vedena hodnými hochy do vzduchu z radosti nad vítězstvím. Oslavná palba do vzduchu je už historickou zvláštností u všech partizánů - zejména pokud mají málo střeliva.

Lampedusa: Ztichl silný vítr, a tak mohli být tunisští uprchlíci přesunuti na evakuační lodě směr Evropa. Ztichl vítr a na italskou Lampedusu začaly opět připlouvat lodi s desítkami Tunisanů.

Vietnam: Po měsíci marného úsilí byla konečně odchycena posvátná želva z hanojského jezera, aby mohla být podrobena lékařskému zákroku.

Království Sazka: Ministr Kalousek poslal do společnosti kontrolu Finančního úřau. Existuje podezření na vyvádění miliard ze společnosti.

Pondělí 4. dubna 2011
Království Sazka: Panovník Aleš I. slíbil před týdnem těm šéfům svazů a regionů ČSTV, kteří ho podpoří, že mezi ně rozdělí 180 milionů Kč. Tedy jejich svazům. Pavel Kořán, pán ČSTV, považuje za "směšné" stamiliony, které slibují vyplatit akcionářům jejich věřitelé PPF a KKCG za hlavu Aleše I.
Ano, čtete dobře: Firmy, kterým Sazka dluží, hodlají platit jejím majitelům za to, že vymění manažera, za jehož panování vznikly miliardové dluhy. To je vskutku - směšné.
Mrtvá Kočka: "Já se nesměju."
Aleš I. řeší nehorázný skandál. Ne ten se svými prošustrovanými miliardami. Nedaleko Sazky se objevily pověšené figuríny, představující různé sportovce. A nápis: "HUŠÁK + KOŘÁN = HROBAŘI SPORTU." Aleš vyplatí za dopadení pachatelů této sprosté provokace 200.000 Kč. Z vlastního!
Z "vlastního"??? Pokud by měli manažeři odpovídat za škody způsobené svým účinkováním vlastním majetkem, tak nebude mít z čeho.

Bantustan Praha: Pokud magistrát nevydá ke zveřejnění audit, který zkoumal, jakým způsobem přiděluje prominentní automobilové značky, přijde na něj exekutor.

Česko: 35.000 policajtů, hasičů, občanských zaměstnanců policie podepsalo odborářskou petici za odchod ministra Radka Johna - kvůli tomu, že jim nezajistil peníze na výplaty. John odpovídá, že je odpovědný voličům a vládě, ne odborářům.

USA: Barack Obama zahájil kampaň za své znovuzvolení. Bude ho stát asi $ 1 mld.

Bělorusko: "Žádná skoková devalvace nebude." Mluvčí národní banky při obnovení činnosti valutové burzy, jež byla minulý týden pozastavena kvůli nedostatku směnitelných penízků. Banky směly obchodovat "mimo burzu" s kurzem o 10 % vyšším, než je ofiš. Reálný kurz černého trhu je ještě o 10 % výš. Bělorusku dnes půjčí už jediná země - Rusko. Ovšem za jistých podmínek. Politickou podporu Ruska: Bělorusko uzná Rusy okupovaná území Gruzie za samostatné státy, a pak dovolí vstup ruských státních firem do strategických běloruských podniků.

Jemen: 12 demonstrantů proti prezidentovi Abdalláhovi Sálihovi zastřeleno policajty v Táizzu na jihu země. Ostrá střelba v přístavu Hudajdá měla za následek 400 zraněných.

Pobřeží slonoviny: K asi tisícovce francouzských vojáků přibyl kontingent 150 vojáků - a to na ochranu civilistů v Abidžanu. Pod vlajkou OSN tento Jednorožec obsadil mezinárodní letiště. Velitel místní armády Phillippe Mangou se po čtyřech dnech odloučení pokorně vrátil zpátky k podvodnému prezidentovi Gbagbovi. Generál se ukrýval na velvyslanectví JAR, jeho rodina bohužel ne.

Německo: RWE konstatuje, že jih země je ohrožen rozsáhlými blackouty. Zatím jim zabraňuje masivní dovoz elektřiny z Francie a Česka. "Dovoz" se koná prostřednictvím dálkových vedení - která jsou přetížená. (A jejich zatižitelnost se bude snižovat s letním vzrůstem teplot.)

EU: Mezinárodní automobilová federace byla zaúkolována soudruhy z Brusele, aby na rok 2013 připravila série závodů pro elektromobily. A to včetně Formule 1. Vynález: Elektrické baterie by se mohly měnit během závodu stejně, jako dnes pneumatiky. Jednou z námitek fanoušků atomobilového sportu je, že by neslyšeli řev vytuněných motorů.

Snad do té doby dojde aspoň k několika blackoutům, aby zušlechťovací snahy eurokomisařů byly zažehnány.

Mrtvá Kočka: "Už došlo - v jejich hlavách."

Císařství Věci Veřejné: Týdeník Respekt uveřejnil záznamy z off-the-record rozhovoru poslance VV Jaroslava Škárky o zvycích kmene náčelníka Víta Bárty: "Od září dostávám měsíčně cash za loajalitu." (Za to, že pomlčí o detailech toku peněz uvnitř strany.) Má jít o částku něco pod měsíční příjem poslance. Zároveň se pochlubil: "Někteří sponzoři nejsou skutečnými sponzory - a já o tom vím." Bodejť by nevěděl, když je výkonný místopředseda VV. A spolu s Josefem Dobešem a císařem Vítkem prakticky od roku 2006 partaj řídil.

Císař Vítek i předseda Radek Škárkovo tvrzení tvrdě odmítají. Večer ho odmítá i sám poslanec Škárka: "Byla to jen mystifikace." Nic z toho, co říkal,nemyslel vážně.

Zdá se, že "mystifikovat novináře" a jejich prostřednictvím i své voliče, je už zažitým zvykem našich politiků.

Mrtvá Kočka: "Hlavně ve volební kampani."

Podle jiného poslance VV Michala Babáka Škárku podplatili kmotři z ODS. Že by dávali víc?

Zlodějny při stavbách silnic, např. používání padělků svodidel, ohrožují životy lidí. Neexistuje kontrola předávaných staveb, lobbisté blokují přijetí norem na kvalitu prací. Říká zpráva NERV, která byla dnes projednávána za přítomnosti současně dočasného ministra dopravy Vítka Bárty.

Úterý 5. dubna 2011
Císařství Věci Veřejné: Poslanec a výkonný místopředseda VV Jaroslav Škárka: "Odvolávám, co jsem odvolal a potvrzuji, co jsem tvrdil." Úplatky prý dostával rovnou od císaře Vítka. Minulý týden to bylo 170.000 Kč, aby zamlčel rozkol uvnitř partaje. Jinak šlo o měsíční částky 55.000.

Bývalý Vítkův přítel Škárka byl za vhrdlolhání vyloučen z VV. Na jednání, na něž nebyl pozván. Jarda je z toho velmi smutný, stejně jako z nařčení kolegy poslance Michala Babáka, že snad pracuje v žoldu ODS. (Konkrétně plzeňské vlivné postavy ODS Romana Jurečka.)

Bantustan Praha: Magistrát popírá přidělování prominentních značek prominentům. Na radničním parkovišti stojí auta s náhodně vybranými značkami jako 5A4 3333 či 5A3 5000. Magistrát by přitom za jejich legální prodej mohl inkasovat miliony ročně.

Rathovo: David Rath poklepal na základní kámen nového pavilonu interny v Mladé Boleslavi. Zakázku za 480 mil. Kč vyhrála izraelská firma Neocity Ron. Kraj zaplatí jen 100 mil. rovnou, další peníze bude splácet postupně až do roku 2020. Sama zakázka může být košer. Podezření však vzbuzuje utajování informací jak o smlouvě, tak složení výběrové komise. Proti tendru se ozvalo 600 zaměstnanců nemocnice, dva organizátoři petice byly poté zbaveni primariátu. Nejpodivnější bylo první kolo výběru. Do tendru šlo 14 firem, 5 z nich vybrala - losovačka! Video k dispozici zatím není.

Bývalé knížectví Česká armáda: Armádními zkouškami před nasazením v Afghánistánu neprošel dopravní letoun CASA. Správně nefunguje jeho antiraketový systém. Generál Bohuslav Dvořák z operační sekce MNO, pravil, že bez toho tam letoun lítat nebude. Ředitel dodavatelské firmy Omnipol slibuje, že závady odstraní. Pokud vůbec nějaké jsou. Z SMS pro HN: "Ochranný systém je funkční technika, prozkoušená v řadě zemí. To je z mé strany vše, cokoliv dalšího by byla mystifikace." Už v únoru měla CASA problém s autopilotem - po samovolném naklánění ztrácelo letadlo několik vteřin výšku. Španělský výrobce závadu neshledal. Generál Dvořák: "Letouny CASA již v Afghánistánu nasadily Španělsko a Polsko, nevidím důvody, proč by tam nemohly působit ty naše.
Možnáže je Poláci a Španělé kupovali bez Omnipolu. Co je vlastně na těch letadlech tak skvělého?

Mrtvá Kočka: "Jejich název. Kasa."

České nezávislé území Soudnictví: Petr Kellovský a spol. byli opakovaně a definitivně zproštěni z obžaloby, podle které před 7 lety připravovali podvod s padělanými šeky US banky (dnes už neexistující) v hodnotě 850 mil. Kč. Obžalovaní se ještě před zahájením trestního jednání snažili odstranit nepříznivé následky, které mohli jejich činností vzniknout. Nejkurióznější je tento výrok Vrchního soudu v Olomouci: "Nebyl spáchán trestný čin, neboť nebyla naplněna subjektivní stránka trestného činu, když obžalovaní nevěděli, že by se jednalo o padělky šeků, u kterých navíc nebyl znám ani jejich původ, a není ani jisté, zda se o padělky vůbec jednalo." Toto svědčí zejména o nelidských podmínkách, panujících v diktatuře Ministerstva vnitra!!! Buďto byli policejní vyšetřovatelé zcela neschopní, anebo navedení.

(Pardon, dnešní zpráva z HN hovoří o rozsudku z 25. ledna 2011, chvilku nám to trvalo, než se to dostalo až na stránky mého týdeníčku.)

Ekvádor: Velitel místní policie Jaime Aquilino Hurtado Vaca zneužíval své pravomoci k vydírání a korupci. A to s vědomím prezidenta Rafaela Correy. Pravila tajná zpráva z US ambasády, která se objevila na WikiLeaks. Jak se se Ekvádor vypořádal s tímto odhalením? Vypořádal: Vyhostil americkou velvyslankyni Heather Hodgesovou.

Pobřeží slonoviny: Laurent Gbagbo vyzývá v televizi a rozhlase, které stále ovládá k všelidovému povstání vůči francouzské okupaci: "Sarkozyho lidé chystají v Pobřeží slonoviny rwandskou genocidu." V roce 2004 střílely v Abidžanu francouzské vrtulníky do demonstrantů a zabily přitom 50 lidí, čtu dnes v novinách.

EU: Portugalsku snížen stupeň ratingu na Baa+. Jako má Rusko či Mexiko. Úroky stoupají - ale ještě více stoupají výnosy! U pětiletých bondů na 10 %. Čeká se, že von to někdo zaplatí. Portugalsko je tak tlačeno k tomu, aby si vzalo půjčku od EU a MMF.

V Řecku je na revizi delegace EU a MMF. Veřejný dluh už dosáhl 150 % HDP. Pomoci by mělo 30% oddlužení. Kdo to zaplatí? Euroobčané. A kdo ty prachy dostane? Částečně je už prožrali Řekové a částečně se nažerou spekulanti s eurobondy.

Evropská centální banka zvýšila úroky, další země se dostávají do problémů se splácením půjček. Španělský ministr financí prohlásil, že jeho země zatím žádnou pomoc nepotřebuje. A nechce! Za těch zlodějských podmínek. Přičemž téměř všechny (90 %) hypotéky jsou vázány na pohyblivou úrokovou sazbu...

Středa 6. dubna 2011
Císařství Věci Veřejné: Vít Bárta popírá úplatky pro Škárku. Šlo o "půjčky příteli". A dělal to normálně. Už po volbách v roce 2006 mu půjčil na oblečení, aby nechodil jako šupák. Bohužel, zatímco zkušení úplatkáři mají na každý úplatek řádnou smlouvu, Vítek půjčky rozdává bez potvrzenky. Zato Škárka má důkazy o sledování politiků nejen v Praze 11, ale i v Praze 1. Jak by neměl, když se na této činnosti sám podílel! A skutečné sponzory jistě zná - vždyť podepisoval výroční zprávu strany. Že se nebojí?
Bojí. Lidí z Agentury Bílého Lva. Proto se zdekoval, proto si vytahuje baterky z mobilu.
Upřesnění: Že se nebojí důsledků vlastních zločinů, tedy minimálně falšování účetnictví?
Korunní svědek se bát nemusí. Třeba ani nevěděl, že to účetnictví je falešné. A třeba ani nebylo. To se možná dovíme po 7 letech od Vrchního soudu...

Česko: Jednatel jedné třebíčské firmy Milan Šť. před časem ohlásil, že mu byl nabídnut úplatek od podnikatele Svatoslava Ou. Šlo o získání kšeftu na rekonstrukcoi školní tělosvičny. Třebíč za to chtěla Sváťovi vyplatit 44 mil. Kč, Milan by to udělal o tři melouny levněji. Ou. zakázku přesto získal, avšak nezískal bankovní záruky. Před druhým kolem Sváťa nabídl Milanovi čtvrt milionu a omlouval se, že je to tak málo! (Protože o zakázku mělo zájem devět firem a uplatit musí všechny.) Ve druhém kole firma Ou. vyhrála znovu, tentokrát už s rozpočtem 57,5 milionu. Z toho tedy nekorektní úvahou vyplývá, že na úplatky muselo jít celkem 13,5 melounu. Pro devět firem - a někoho na magistrátě. Milanovi zatím někdo jenom propíchal pneumatiky u auta. Avšak nechce žít ve zkorumpovaném státě.

Milanovo jednání je nejspíš dáno nárazem do komunální reality - deset let se totiž o státní zakázky nezajímal. Po návratu zjistil, že situace je "o řád horší", než když od státních zakázek utíkal. Co ho utěšuje: "Firmy, které korumpovaly celé roky končí v konkurzech, protože musí uplácet všechny kolem sebe a nevydělávají na to dost."

Japonsko: Ve Fukušimě se podařilo zastavit únik vysoce kontaminované vody z jímky u druhého bloku.

Čína: 25 % automobilů značky Škoda se vyrábí v této zemi. Za jednu zde vyrobenou škodovku obdrží firma licenční poplatek asi ve výši 2500 Kč.

Čína: Rudí kapitalisté zavřeli Aj Čchinga, spoluautora olympisjkého stadionu "Vlaštovčí hnízdo". Přičemž ho policajti surově ztloukli a zranili. To má za to: Již dlouho se pohyboval "na hraně zákona": Zjišťoval, proč se při zemětřesení v S-čuanu zřítily tisíce škol a zabily přitom 6.000 dětí. Bolševici mu nejdříve srovnali se zemí ateliér i s jeho obsahem, nyní ho tedy zavřeli. V Číně má příští rok dojít k obměně úzkého státněstranického vedení, a tak různé kliky bojují a ukazují svou moc. Výsledkem je zvýšení útlaku.

Mrtvá Kočka: "Utahují šroub - na papiňáku."

Francie: Vládní strana UMP pořádá konferenci o postavení islámu v zemi. 600 delegátů si prý "nebere servítky". Dokonce z úst ministra vnitra Clauda Guéanta zazněl tento rasistický výrok: "Určité zvyky muslimů představují značný problém." Ovšem například premiér Francois Fillon se konference neúčastní. Nechce, aby debata vedla ke "stigmatizaci muslimů".

Zato muslimové, jichž je v zemi už asi 10 % jednotni jsou a demonstrují pod transparenty s nápisy. "Nešahejte na můj islám!"

Ministr zahraničí Alain Juppé ujišťuje poslance, že kontingent Jednorožec do bojů na Pobřeží slonoviny nezasáhne. Proč tam tedy ti vojáci jsou? Aby pozorovali - a případně "ochránili civilisty".

Česko: Přijela teta z Ameriky, Madlenka Allbrightová. Bývalá americká státní tajemnice/ ministryně zahraničí, která však zůstala Češkou a díky nenávistným útokům arabského tisku se dověděla i o svých židovských kořenech.

Čtvrtek 7. dubna 2011
Francie/ Pobřeží slonoviny: Francouzské vrtulníky v noci vysvobodily zadržovanou posádku japonského velvyslanectví v blízkosti Gbagbova prezidentské palácové pevnosti. Nebylo vyhnutí - šlo o ochranu civilistů, navíc s diplomatickou imunitou. Jedna helikoptéra přitom zničila obrněný transportér a dva džípy s kulomety. Typická situace podle rezoluce OSN 1975. Legitimní obrana nezúčastněných francouzských vojáků, kteří jen vysvobozovali civilisty...

Císařství Věci Veřejné: Velké vítězství Vítka. Z klubu VV byly vyloučeny další dvě nepřátelské osoby a to kvůli kritice samovládce a financiéra strany. Véčkaře zejména pobouřila schůzka (bývalé)předsedkyně poslaneckého klubu Kristýnou Kočí u premiéra Nečase, který u ní sondoval, kolik poslanců VV by podpořilo dvoukoaliční vládu (s vyloučením VV).

Suituace je variována dalším ohlášením dalšího úplatku či půjčky. Jedná se o půl melounu, který Kristýna K. obdržela od Vítka a který posléze odnesla k notářské úschově, načež podala oznámení na státním zastupitelství. Neb se prý "obávala manipulace ze strany policie i o svou bezepečnost". Situace je pro Vítka B. velice choulostivá: Ať již úplatek či půjčka na Kristýniny kabelky, suma přesahuje hranici 10.000 €, a dle zákona nesměla být předána v hotovosti. Úplatek lze (u českých soudů) okecat jako půjčku, ale evropská norma při takovéto částce již hovoří o podezření z praní špinavých peněz.

Proslulý sprostý udavač Libor Michálek pokračuje ve svém osočování. Tentokrát práskl komplet celou ČR do Brusele. Že se u nás s eurodotacemi zachází "netransparentně". Podněcuje Evropskou komisi, aby se "zaměřila na procesy, které se odehrávaly v paralelních strukturách mimo státní fond".

Liberecký primátor Jan Korytář (zelený) čelí rozpadu místní koalice. Ta padla prakticky poté, co v 16 městských čtvrtích začaly veřejné diskuse o novém územním plánu. Podle Honzíka K. je za pokusem o jeho odvolání snaha, aby se vrátily korupční poměry, jaké ve městě panovaly za společné vlády ODS a stavební firmy Syner. Tato korupční spolupráce přivedla město ke dluhům ve výši 2 miliardy korun. Přičemž za minulých dvacet let byly zbytečně promrhány stovky milionů korun. Korytář (nešťastné jméno pro libereckého starostu!) dostává podpůrné SMSky od občanů: "Kdybyste byli chvíli v Liberci, zjistíte, že je tu atmosféra spíše jako v roce 1968 než 1969."

No jo, a kdo pošle tanky? A proti komu?? Co k tomu říká liberecký senátor za ODS a ohlášený kandidát na prezidenta Přemysl Sobotka???

Laurent Gbagba má před sebou poslední hodiny vlády. Začala rozhodující bitva o prezidentský palác. Psaly noviny před týdnem. Těch hodin je však už 168 a potvora se vzdát stále nehodlá. Jako správný katolík doufá, že mu dopomůže Bůh. A asi se dobře modlí!
Křesťanů je v zemi asi 40 %, hlavně na jihu. Volby však vyhrál představitel severních muslimů Alassane Ouattar. Získal 54 % - dle Commission électorale, kterou volební zákon pověřuje organizováním voleb. Toto vítězství je "mezinárodně uznáváno". 40 % severních muslimů se raduje.
Podle volebního zákona však vítěze vyhlašuje Conseill Constitutionnel. A podle ní vyhrál dosavadní prezident Gbagbo s 51 %.
Dle platného zákona je tedy vítězem Gbagbo. Ouattara prý získal hlasy nelegálních muslimských přistěhovalců, kteří se do země hrnou ze severu a západu, zejména z Mali.

Zatímco francouzská vládní partaj konferuje o znechucení, jaké vyvolávají hromadné modlitby muslimů ve francouzských městech, francouzská armáda mete cestičku k tomu, že moc v jedné (bývalé) africké katolické zemi přebírají v rozporu s místním volebním zákonem a díky ilegálům - muslimové. (Kolik nelegálů je v samotné Francii, a kolik jich ještě přibude?)

Žalobce Mezinárodního trestního soudu Luis Moreno Ocampo hodlá vyšetřit úterní masakr u města Duekoue, kam v úterý dorazily Outarrovy jednotky. Zde zemřelo 330 lidí a dalších 1000 je pohřešováno. Jsou hlášeny masakry z dalších míst. Jestli on ten umíněný a opovrhovaný Gbagba neměl nakonec pravdu?

Rusko: Daňový podvod za skoro dvě miliardy rublíků (asi 1,15 mld. Kč) prý spáchala banda moskevských úředníků - s kontakty na vládu. Použili oblíbený trik s vratkami DPH.

USA: O půlnoci centrálního času končí rozpočtové provizorium. Když se Obama nedohodne s republikány, bude muset americký stát zatáhnout rolety. Naštěstí US letouny již skončily svou humanitární misi v Libyi.

Mrtvá Kočka: "Kdo nekrachuje, nejde s dobou."

NATO: Sedm evropských členských zemí (vč. Turecka) vrazí do vývoje společného transportního letounu Airbus A400M další původně neplánované 3,5 mld. €. Kompletovat se bude ve španělské Seville a létat má už za dva roky. To španělské CASY nás vyšly taky na 3,5 miliardy - ale jen korun.

Izrael: Minometný útok z Gazy zasáhl školní autobus, jsou hlášeni dva zranění - řidič autobusu a šestnáctiletý Daniel Viflic z Bejt Šemeš, jenž zůstává na jednotce intenzivní péče a bojuje o život. Poprvé od akce Lité olovo odpověděly iraelské bojové vrtulníky. Bylo zabito několik teroristů, a podle zpráv z Gazy zraněna i čtyřletá dívenka.

Česko: Premiér Petr Nečas se sešel s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. Jde o vůbec první návštěvu izraelského premiéra v Česku. Hovořili spolu o spolupráci ve vědě a výzkumu.

Pátek 8. dubna 2011,
"Čelíme velkému komplotu. S pomocí Boží toto spiknutí přemůžeme. Destabilizují nás hlavně cizinci a cizáci." (Syrský prezident, vůdce Velké libyjské arabské lidové socialistické džamáhírije, čínské Rudé Právo, císař Věcí veřejných a král Sazky. Nejde o stejné osoby! A Číňané se zatím neodvolávají na Boha.)

Německo: Chamsún zahalil dálnici A19 tak, že z mraku písku nebyly vidět ani vršky minaretů. Havarovalo 50 aut, požár zničil 20 aut. Zahynulo nejméně 10 lidí, dalších sto lidí bylo zraněno.

Čína: Výkonný ředitel společnosti Walt Disney Bob Iger a tajemník místní KSČ Jü Čeng-šeng slavnostně poklepali na základní kámen nového Disneylandu v Šanghaji. Při zahajovacím ceremoniálu byli Mickey a Minnie oděni v tradičních čínských oděvech. Projekt za 3,7 miliardy dolarů má být dokončen v roce 2016. Tento park bude kanibalizovat hongkongský Disneyland, kam dnes dojíždí 40 % pevninských Číňanů, a který už dnes je v propadu. Hlavně, že bude mít Kim kam jezdit.

"Náš zábavní park v Šanghaji nabídne rodinnou dovolenou na světové úrovni, která spojuje Disneyho příběhy s krásami Číny," pravil Iger. Kolaterálními obětmi kýčovité zábavy jsou místní obyvatelé a rolníci, které čínské úřady vyvlastnily bez diskuse a bez odpovídající náhrady.

Praha: Na Palachově náměstí proběhly dvě demonstrace k návštěvě izraelského premiéra. Proti nelidské okupaci palestinského území - a za právo Izraele na existenci.

Česko: Premiér Petr Nečas šel za prezidentem Klausem s demisí ministra dopravy a tajného císaře VV Vítka Bárty.

Odpolední oprava: Nešel s demisí, ale s informací. K rezignaci vyzval Bártu telefonem, a on, rovněž telefonicky, svou rezignaci podal/přijal. S demisí se přijde až v pondělí, a krom Bárty odstoupí i ministři John plus Dobeš - kteří jsou politicky spoluzodpovědní za Vítkovu aféru. Pryč musí jít "všichni slabí ministři". Pravil silně ne-mocným hlasem neviditelný premiér Petr Nečas. Poslední ministr VV Kamil Jankovský (slyšeli jste to jméno někdy? Sedí na ministerstvu pro místní rozvoj) by mohl zůstat na semeno. Véčkaři v tom případě hodlají požadovat odvolání i ministrů Kalouska (TOP 09) a Vondry (ODS). A ještě ministra zemědělství Ivana Fuksy. Proč toho? Je z ODS...

Není vůbec jisté, co se ke Klausovi v pondělí ponese a už vůbec ne, jak se Klaus zachová.

Sobota 9. dubna 2011, rok poté, co do kokpitu vládního polského letadla nad ruským Smolenskem vešly osoby, které tam neměly co pohledávat

USA: Demokraté a republikáni se dohodli na pětidenním rozpočtovém provizóriu. Rozpočet na rok 2011 bude Kongres schvalovat ve čtvrtek 14.4.

Gottland: Prezident Klaus uvedl, že byl jednáním premiéra překvapen a že ho o něm neinformoval a že ho neinformoval ani o dalších následujících krocích. "Nastává vážná vládní situace a já bych si moc přál a byl jako prezident republiky ujištěn, že ti, co tohle rozehrávají a rozehráli, ví, co bude následující krok. Že po kroku jedna musí následovat krok dvě. Já doufám, že všichni následující kroky znají. Já je neznám. Pro mě to, co se stalo včera večer, bylo pro mě jistým nečekaným překvapením." O jiných ministrech než Bártovi se totiž na Hradu nemluvilo. Vládu s "přeběhlíky" nehodlá Klaus podpořit.

Moby Dick upozorňuje, že je naštěstí už doplněna ústava o možnost samorozpuštění Poslanecké sněmovny. Jenže - co vyřeší předčasné volby, když prakticky všechny strany krachují kvůli korupci a stále rostoucím nákladům na úplatky?

Žena Moby Dicka: "Hlavně krachuje důvěra voličů."

Mrtvá Kočka: "Jaké nové volby? Vždyť by mohl novou vládu sestavovat vítěz voleb - předseda ČSSD Bohuslav Sobotka!"
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.

Předem dík! >>:)) Moby Dick

64 komentářů:

STK. řekl(a)...

Jak to tak čtu a je mi z toho nevolno (míval jsem o lidech lepší mínění) tak si říkám, že kdyby se do sněmovny vybralo náhodně losem 200 lidí, muselo by to dopadnout mnohem, mnohem lépe, než to dopadá dneska. A místo präsidenta ustanovme rovnou českého krále.

Že nemáme k dispozici vhodného urozeného potomka? Nevadí, první král bude prostě volený nebo vybraný losem. (A klidně se může i fixlovat.) Povinně se rozmnoží a založí nový rod českých králů.
Korunovační klenoty nám přece zůstaly, pražský Hrad taky, tak náklady by nemusely být tak vysoké. Království zní lépe než termín "res publica" - věc veřejná. Ta veřejnost je jakási divná...

Jdu dneska už spát, snad se mi bude zdát o ostnatých chobotnicích z Titanu. Jen proboha ne o dnešní politice...

informace řekl(a)...

Zítra, totiž už dnes se koná konference ministrů vnitra a zahraničí 27 zemí EU, kde se má rozhodnout, zda si země mezi seou rozdělí těch 22 nebo 25 tisíc imigrantů, co přibyli v předešlých týdnech z Tuniska na Lampedusu. Anebo jestli zůstanou na krku Itálii.
Berlusconi řekl: "Buď Evropa ukáže, že existuje, že je solidární, jinak bude lepší, když se rozejdeme."

A.S.Pergill řekl(a)...

ad Outarra:
Pobřeží slonoviny má podobný článek v ústavě, jako USA - že se presidentem může stát pouze rodilý občan, což on není. Takže i kdyby volby zfalšoval sebevíc, musel by napřed získat dostatek poslanců a změnit ústavu země (což by byl zákonný postup).
Nicméně muslimové na nějaké zákony kašlou. Varování pro nás: i čeští muslimové získali registraci v rozporu s tehdy (a dosud) platným zákonem.

Harpyje řekl(a)...

:-)))
Nepochybně Vám dal nahlédnout do svého rodného listu.

Anonymní řekl(a)...

Okupovanými částmi Gruzie myslíte ta území, kde se SaaKašvillimu nepodařilo vyvraždit místní obyvatelstvo ? Žijící tam mimochodem stejně dlouho, jako Gruzínci v Gruzii ?
Oni Rusové jsou lumpové, poměrně nedávno stejným způsobem odtrhli od Německa i protektorát Čechy a Morava.
Petr Kohout

Harpyje řekl(a)...

"Geniální" Adam B. Bartoš a jeho vize o konečném řešení muslimské otázky v Evropě - jejich odsunu.
"Know-how máme ... kdo jiný, než národ, který má s jedním odsunem bohatou a pozitivní zkušenost, by tak mohl učinit lépe?" "... ač se při té příležitosti stalo nějaké to bezpráví." :-)))
Ten článek si, Vlastenče, přečtěte, je velmi inspirující.
Je něco takového vůbec kryté svobodou slova, anebo se trestní zákon o podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod nevztahuje na zjevné projevy imbecility?

Harpyje řekl(a)...

Zapomněla jsem na odkaz, sorry
http://www.eurabia.cz/Articles/5977-pojdme-se-vazne-bavit-o-odsunu-muslimu-z-evropy.aspx

Harpyje řekl(a)...

"odtrhli od Německa i protektorát Čechy", aby si ho vzápětí připojili do svého impéria, soudruhu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
I v dnešní temné době se občas objeví radostná zpráva, zpráva, jež nám potvrzuje, že L.Přemyslovna měla pravdu : Však nechť se stane cokoli, to cítím v nejhlubší svých ňader hloubi: můj drahý národ český neskoná, on pekla hrůzy slavně překoná !
Právě taková zpráva se objevila dnes : Česká televize vydá během následujících tří let na DVD kompletně všechny seriály, jež vznikly podle předlohy scenáristy Jaroslava Dietla. *)
To je přece ÚŽASNÉ, vážení vlastenci a vážené vlastenky ! To znamená, že si brzy budeme moci pouštět naše krásné seriály kdykoli po nich zatoužíme ! Ne jako dnes, kdy je televize buržoasního státu reprizuje sotva jednou ročně.
Doufejme, že co nejdříve bude vydáno všech Třicet případů majora Zemana (a také Krkonošské pohádky) v jedné opravdu reprezentativní kolekci; dnes aby čeští vlastenci pracně kupovali jednotlivé díly v nechutné levné ambaláži. A pak už budeme mít pěkně pohromadě vše potřebné pro náš další osobnostní rozvoj; všechna ta skvělá díla, jež nás zformovala, díla, ze kterých dodnes čerpáme víru ve šťastné zítřky a nenávist vůči našim dědičným nepřátelům.

Jen ten zvítězí a udrží moc, kdo věří v lid, kdo se ponoří do zřídla živé tvůrčí síly lidu ! (V.I.Lenin) ***Volte ČSSD a KSČM !

-------------------------------------------------------------------------------
*) http://www.lidovky.cz/ct-rozjizdi-dietlovsky-byznys-vydela-miliony-fq0-/ln-media.asp?c=A110411_074100_ln-media_mev

Větší vlastenec řekl(a)...

Velký český vlastenec Petr Kohout to vidí správně, vážená paní Harpyje. Sovětský svaz osvobodil (resp. Ruská federace osvobodila) stovky národů a zemí od okupantů, tyranů a zrádců všech. Např. Malorusko (nesprávně „Ukrajinu“), Lotyšsko, Litvu, Estonsko, západní Bělorusko (nesprávně „východní Polsko“), Besarábii, tzv. Severní Bukovinu atd. A všude tamní lid vítal vojáky Rudé armády jako osvoboditele a bratry, všude lid začal nadšeně budovat socialismus.
Mimochodem – z Československa Rudá armáda odešla na podzim roku 1945. A my sami jsme si zvolili pokrokovou vládu (ve volbách r.1946), která nás přímou cestou dovedla do tábora míru a pokroku.
A pak už se tančilo všude !

Na podzim roku 1939 byli z iniciativy soudruha Stalina osvobozeni ze jha polských statkářů naši pokrevní bratři – národy Západy Ukrajiny a Západního Běloruska. Tyto národy se včlenily do jednotné bratrské rodiny svobodných národů SSSR. Později se vrátily do SSSR sovětské pobaltské republiky – Litva, Lotyšsko, Estonsko. (Stručný životopis J.V.Stalina, vydala Svoboda r.1952)

***Volte ČSSD a KSČM !***

informace řekl(a)...

Logická nesrovnalost (chtěná nebo jen lapsus?):
Mimochodem - možná jste si nepovšiml, ale kromě SSSR se rozpadlo i Československo, a Německo je zase jednotné. Takže došlo ke zcela zásadním změnám poválečného uspořádání Evropy.
2:58
Sovětský svaz osvobodil (resp. Ruská federace osvobodila) stovky národů a zemí od okupantů
11:50
To, že si komunisty naši otcové a matky sami zvolili, je bohužel pravda!

Harpyje řekl(a)...

Budiž Vám útěchou, Vlastenče, že i zde v Německu měl tento seriál velký úspěch v TV.

EK řekl(a)...

už ně začínáte pjekně eserát, nekidejte špýnu na naše kyna. ČEST.

Větší vlastenec řekl(a)...

U Ramónova cepínu, vážená paní Harpyje ! Jaký český TV seriál měl úspěch ve fašistickém Německu ?! Třicet případů majora Zemana ?? Vždyť v něm by se museli Němci poznat ! Viděli by v něm svou pravou, nesmírně odpornou tvář !
Ani ostatní naše seriály se nemohou Němcům líbit - vždyť Němci se od nás naprosto liší ! Němci jsou Evropani, Euroameričani ! S námi nemají nic společného ! Tedy kromě toho, že stále ještě okupují rozlehlá území naší vlasti, např. Korutany a Brandenbursko, ale to je něco jiného.
Ne, Němcům se musejí líbit např. tzv. divadelní hry zrádce Havla; ty jsou zase našemu lidu úplně cizí. Ale pokroková tvorba soudruha Dietla ?

STK řekl(a)...

Víte Vlastimile Větší,
co mě irituje nejvíc? Vy totiž s těmi seriály máte pravdu. Lidé jsou opravdu schopní čumět na lživý popis doby, kterou znali a ve které nebyli (podle svých vlastních slov) spokojeni.
Jak tenhle fenomén nazvat? Totální amnézie nebo debilita v pokročilém stádiu? Nebo to je, nedej bůh, ten zvláštní zvrhlý humor, kterým jsme (jako národ) ničili i své okupanty? (např.: "smějící se bestie")

(Tedy ty, kteří ho byli schopni pochopit...)

Harpyje řekl(a)...

Baszom az istenet, baszom a Kristus Mariat, baszom a vilagot, Vlastenče, samozřejmě, že mám na mysli Das Krankenhaus am Rande der Stadt. Nerada Vám beru Vaše iluze o úrovni průměrného německého TV diváka, ale i ten dá rozhodně přednost der goldenen Stimme aus Prag před nějakým Odcházením. A jsem přesvědčená, že i Eva a Vašek by zde slavili úspěchy, pokud tomu už tak není.
Internacionála majitelů zahradních trpaslíků a TV přijímačů ozdobených háčkovanými dečkami sice nezná hranice nevkusu, ale přesto, jak pravdivě konstatujete, se velmi ráda ohrazuje národnostními předsudky.

A.S. Pergill řekl(a)...

To Harpyje
K tomu rodnému listu: Důležitější než já je ústavní shromáždění Pobřeží slonoviny, podle kterého volby vyhrál Gbagbo, patrně právě z důvodů nesplnění ústavou předepsaných povinností jeho konkurentem a možná i proto, že na severu země docházelo k masívnímu hlasování lidmi, kteří nejsou občany státu.

Harpyje řekl(a)...

Tož dejte sem nějaké odkazy na "ústavní shromáždění Pobřeží slonoviny, podle kterého volby vyhrál Gbagbo" a na to, že "severu země docházelo k masívnímu hlasování lidmi, kteří nejsou občany státu". Snad Vám v tom nikdo nebrání. Cenzura, nebo tak.

A.S. Pergill řekl(a)...

To Harpyje
K tomu Bartošovi:
Je sice hezké, že tady odsuzujete "nenávist" spojenou s úvahami, co s muslimy, kteří se integrovat nechtějí (a možná ani nemohou) a neintegrovaní jsou zdrojem kriminality, politické nestability a dalších průšvihů.
Ovšem bylo by záslužnější odsoudit současně všechny muslimy, hlásající nenávist vůči zemím, v nichž žijí, a občanům těchto zemí, kteří je živí ze svých daní, sociálního pojištění a případně dalších povinných plateb. Věc došla už tak daleko, že se muslimové veřejně (v MHD) modlí za "smrt nevěřících psů" (pár článků pod tím Bartošem je odkaz na youtube).
Pokud by muslimové neomezovali svobodu dalších občanů, nemuslimů, případně se takovéhoto omezování hlasitě nedovolávali, napadaly by podobné úvahy opravdu jen naprosté exoty a extrémisty. Nicméně situace s muslimy je taková (v tom dávám zapravdu jiné části vámi citovaného zdroje), že to, co Eurabia před šesti lety hlásala coby téměř extrém, se během té doby stalo názorem v podstatě mainstreamovým, a to v podstatě jen a jen jako reakce normálních občanů na aktivity a požadavky muslimů.

informace řekl(a)...

Máte pravdu, Pergille,
mezi evropským obyvatelstvem se rozšířil pocit nejistoty a ohrožení. Ve Francii, jak se vyjádřil minulý pátek ministr vnitra Guéant, Francouzi mají pocit, že už nejsou doma ve vlastní zemi. Francouzská vláda se tedy chystá omezit i t.zv. výběrovou plánovanou imigraci rodinných příslušníků již usídlených imigrantů a příchod nových pracovních sil. Proč najednou takový rychlý obrat? Sarkozy má nahnáno z prezidentských voleb v příštím roce, chce si tedy získat přízeň voličů restriktivními opatřeními proti imigrantům, jak píše France Soir. A ironicky se ptá, zdali by při takových opatřeních otec prezidenta Pal Sarkozy-Nagy Bosca, byl mohl po útěku z Maďarska zůstat ve Franccii a dostat francouzské občanství. Neměl ani pevný pracovní úvazek, jak se dnes požaduje od imigrantů, živil se jako roznašeč novin, pouliční karikaturista, boxér, poslíček. Ale přesto dostal v 47 letech francouzské občanství. Zřejmě to byly jiné doby, komentuje list.
A nyní syn tohoto maďarského imigraanta, tohoto času francouzský prezident zavírá před nosem dveře příbuzným, kteří uprchli z Tunisu, aby se přestěhovali ke svým příbuzným ve Francii.
Podobné obavy má i Angela Merkelová, po neslavném výsledku v zemských volbách. Německo započalo koncem padesátých let politikou otevřených dveří pro t.zv. Gastarbeiter, kteří měli podle tehdejších plánů zůstat v Německu po nějaou dobu a pak se vrátit do země původu. Uzavřelo řadu smluv na nábor pracovních sil s některými jižními evropskými zeměmi, pak s Tureckem, Marokem, Tuniskem.
Nyní má v zemi přes sedm milionů imigrantů (8,8% celkového počtu obyvatelstva), z toho dva miliony Turků. Jak píše Ginevra Cerrina Feroni, profesorka ústavního práva na florentské univerzitě ve své studii "L’esperienza tedesca di multiculturalismo: società multietnica e aspirazioni di identità etnoculturale", polovina imigrantů žije v Německu už víc jak deset let, 30% víc jak 20 let. Víc jak milion šest set tisíc se narodilo již v Německu. Jak rostl počet imigrantů, německé úřady měnily svůj postoj a zákony o imigraci. Koho to zajímá, může si to přečíst na hp://www.associazionedeicostituzionalisti.it/dottrina/organizzazionestato/Multiculturalismo%20tedesco%20CERRINA%20FERONI.pdf
Nedávno se kancléřka vyslovila kritickým způsobem o multikulturalizmu a nyní odmítá tuniské imigranty,kteří se chtějí spojit s rodinami, usídlenými v Německu.
V té souvislosti je nepochopitelné, proč evropské unijní instituce odmítají spustit program Frontexu na ochranu jižních středozemských hranic, odkud v těchto týdnech připlouvají na Lampedusu a na Maltu desetitisíce nových imigrantů.

informace řekl(a)...

jestli tu jste, Šamane,
vytáhněte laskavě můj příspěvek z plechovky. Jinak ho sem dám ještě jednou.
Tentokrát jsem si nechala kopii.
Díky.

informace řekl(a)...

Hm, teď je to tu dvakrát. Měla jsem počkat. Tu kopii, rozdělenou na dvě části, buďte té dobroty, Šamane, smažte.
Děkuju a omlouvám se.

Šaman řekl(a)...

Vymazáno, informace. Jen jsem dám Váš dodatek z II. části:

Evropské státy imigranty nechtějí a unijní úřady nic proti imigraci nepodnikají.
Existuje ještě Evropská unie?

informace řekl(a)...

Ano, Šamane,
Unie jako taková neexistuje. Každý stát myslí jen na své zájmy a zároveň nechá řádit unijní komisaře, kteří aplikují unijní zákony a normy, které nemají ani jednoznačné znění.
K situaci na Lampeduse, už je tam zase přes tisíc imigrantů a odsun - letecký pokračuje tempem 60 osob denně. Při tom jich tam denně připluje šest set. Těch 540 si má dát Itálie za klobouk? Dnes odletěla další dvě letadla a Tunisané se při zprávě vzbouřili, zapálili středisko.
Himlhergot, cožpak si to nikdo z těch evropských mameluků neuvědomí, o co se jedná?
Severní liga se už bouří, žádá vystoupení z EU. A vůbec se tomu nedivím.
Alespoň by se to mělo zkusit, co tomu ostatní partneři řeknou.

STK. řekl(a)...

Inu, někdo to rád EU.
Ti, kteří nemají dost sebevědomí a nejsou ochotni nést svou kůži na trh, mají konglomeráty jako EU nebo RVHP rádi. Ti úředníci "v Bruseli" jsou totiž vynikajícím důvodem pro všeliké výmluvy. Pomalu ale jistě mi začíná splývat pojem úředník EU a líný nemakačenko. A mimoň.
Hlasoval jsem proti vstupu (i když sem po mediální masáži neměl "silný názor"), ale nic to nepomohlo. Jsme tedy "IN".
Když to vezmu kolem a kolem, EU zapřičinila mnohé problémy ČR a mnozí se v ČR na EU vymluvili - a nebyli to jen Češi. (To je poznámka pro Harpyji, než zase začne mávat křídly kolem "české zaprděnosti".)
Například: Pod nátlakem EU a francouzských cukrovarníků jsme se "zbavili" většiny cukrovarů* a tím pádem i pěstiteků cukrovky. Dnes je cukru málo, musíme cukr dovážet - nejen drahý z EU (Francie) ale i třtinový ze zámoří. A to jsme byli donedávna cukrovarnická velmoc!
Masivní "zelená" EU podpora "alternativních" neboli "obnovitelných" zdrojů energie přinesla boom pro větrníky, slunečníky i technické lihovarníky. Toto podnikání má daňové úlevy a zákonnou povinnost distributorů takové energie za zcela netržních podmínek vykupovat. Když jsme se nyní dostali do krize a velkorysou zákonnou podporu se pokusili poněkud omezit, hrozí nám slunečníci mezinárodní arbitráži.
Když jsme ale chtěli volný pohyb pracovních sil po EU, najednou si silné státy (Německo, Francie) a jejich souputníci vymínili výjimky a odklady. Když jsme chtěli prodat "na západ" bezešvé trubky nebo kolejnice, najednou se zjistilo, že je (léta) vyrábíme za "dumpingové ceny" a z obchodů sešlo - investoři museli nakoupit drahé hutní výrobky z Německa. Dokonce jsem se setkal s gastarbeitrem (v Rakousích), který nás obviňoval, že se dřívější gararbeutry snažíme vytlačit a zlikvidovat. (Byl to velmi mizerný turecký osvětlovač.)
Takže kromě toho, že na hranicích nemusím tasit pas a můžu projet většinu Evropy na náš "Personalausweis" (neplatí pro Slovensko a Rakousko, tam jsem se už několikrát musel "prokazovat") v EU nevidím pro sebe žádný hmatatelný přínos. A teď, když nastal okamžik "lámání chleba" je zbytečnost nebo dokonce nadbytečnost EU jasně patrná.**

*/ Když to nešlo jinak, Francouzi daný cukrovar koupili - a nechali zbourat. U hloupých restituenrtů (dědiců původních majitelů) to měli snadné - vůně bezpracně získaných peněz je silný argument. Lidi si toho, co si nevydobyli vlastní tvrdou prací neumí vážit.

**/ Naše média ovšem o humanitární katastrofě v Itálii píší minimálně. Toho času se totiž řeší, kdo komu dával ve Věcech veřejných obálky s půlmilonem korun a kdo by měl podat demisi - což ovšem nejsou titíž lidé. Jo, a ještě "kdo má v ložnici štěnici".

stk řekl(a)...

...Kdo má v ložnici malou štěnici... - aby se to rýmovalo! [;-)

drak řekl(a)...

STK:

V podstatě se nelze než připojit k tomu, co jste už napsal, doplnit to lze jen o celý bukét nesmyslných evropských dotací, takže se nám tu začíná stávat národní zábavou je plundrovat jak jen to jde, přitom kdyby se tak masivně nepřerozdělovalo, tak ani není co plundrovat. Jinak ještě k výše jmenovaným zásahům proti našemu průmyslu zbývá připojit francouzské polistopadové tažení proti našemu průmyslu zbrojnímu, takže např. do Libye pak dodávali oni, no a kupodivu i co se Aera týče, tak mu namydlí schody kamkoliv dosáhnou, ale to kupodivu více méně slušně přežívá i přes jejich úpornou snahu ho zadupat do země.

Kdybychom se měli stát součástí většího, třeba i federativního celku, tak by mi to až tak dalece nevadilo, ale muselo by to být mnohem smysluplnější a efektivnější soustátí, nežli to, co předvádí současná EU.

Harpyje řekl(a)...

S Vaším dovolením, Božínku, jsem o "české zaprděnosti" nepsala, tak buďte tak laskav, a nepřekrucujte mé výroky. Leda že byste se jako signatář akce DOST, názorově ztotožňoval s tou postbolševickou sebrankou, o které jsem psala.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Kdybychom se měli stát součástí většího, třeba i federativního celku, tak by mi to až tak dalece nevadilo, ale muselo by to být mnohem smysluplnější a efektivnější soustátí, nežli to, co předvádí současná EU.
Pane draku, co třeba rozšířená RSFSR? Dubisko to mocné tam na východě?

Harpyje řekl(a)...

Je zajímavé, že ačkoli už léta letoucí potkávám každodenně na ulicích a v obchodech desítky muslimů, tak ještě doposud žádný z nich "neomezoval mou svobodu", nebo dokonce na mě "neútočil".
Monotématické blogy nejnižší úrovně, jako je eurabia.cz, nahrávají pouze agresivním primitivům, kteří v životě potkali dva a půl muslimů, a myslí si, že je to oprávňuje k posuzování "situace s muslimy".
Adam B. Bartoš, autor devótně oslavných článků o panu prezidentovi a různých konspirologických článků, se sice vydává za křesťana (zřejmě to v Česku patří k image "pravičáka", viz bolševický parchant Hájek, údajný "konzervativní křesťan"), ale kdyby jím ve skutečnosti byl, tak by nikdy něco tak nemravného nemohl napsat. To je ovšem kategorie, která je pro Vás, Aspergille, španělskou vesnicí.

Harpyje řekl(a)...

Obávám se RRR, že český národ propadl megalomanství, a myslí si, že se může řadit do stejné ligy jako Švýcarsko, nebo Norsko. V horším případě poučovat EU, jak má fungovat. :-)))

stk řekl(a)...

...S Vaším dovolením, Božínku, jsem o "české zaprděnosti" nepsala, tak buďte tak laskav, a nepřekrucujte mé výroky. Leda že byste se jako signatář akce DOST, názorově ztotožňoval s tou postbolševickou sebrankou, o které jsem psala...

...Obávám se RRR, že český národ propadl megalomanství, a myslí si, že se může řadit do stejné ligy jako Švýcarsko, nebo Norsko. V horším případě poučovat EU, jak má fungovat. :-)))...


Nejspíš si to Váš jemnocit vůbec neuvědomuje, ale tyto dva názory Vás, Harpyje, bohužel řadí mezi nadutce. A já nemám nadutce rád, užil jsem si jich za život celkem dost, takže rozhodně s nimi nebudu komunikovat dobrovolně... [;-/

informace řekl(a)...

Inu, někdo to rád EU.

Můžu Vás ubezpečit, Kocoure, že v této době v Itálii nikdo to EU rád nemá. Stačí si přečíst komentáře pod články o imigrantech: "Fai bene, Bossi, 95% degli italiani è con te", kde tak komentují prohlášení lídra Severní ligy, že má Itálie bez ohledu na EU a její směrnice repatriovat všechny imigranty bez vyjímky do Tuniska.
Pozice států EU kritizuje i Vatikán prostřednictvím státního sekretáře kardinála Bertone, který prohlásil, že církev je hluboce zklamána postojem evropských států vůči Itálii, nedostatkem solidarity v této obtížné situaci.
Dnes je v Tunisu Barroso, který, podle novin, vyjádřil Itálii solidaritu a bude se snažit tam vyjednat repatriaci a střežení tuniských břehů.
Francie, jako odpověď na italské požadavky, nasadila na své hranice speciální oddíly, aby zamezily spolu s policií a pohraniční stráží přechod imigrantů.
Mezi tím ministři zahraničí Francie a Anglie požadují, aby NATO zvýšilo počet letů a koordinovalo zásahy s velitelstvím rebelů. Na to odpověděl velitel operací v Libyi, generál Mark van Uhm, že již tak počet leteckých intervencí je vysoký.
Libyjská tisková kancelář hlásí, že při bombardování NATO města Kikla byly zabity ženy a děti.
Na nějaké mírové urovnání nejsou vyhlídky. Rebelové odmítli návrh Africké unie na oboustranné zastavení válečných operací a na vyjednávání mezi dvěma stranami, s tím, že dokud zůstane Kaddáfi a jeho rodina, vyjednávat nebudou.
Pěkný cul de sac, do kterého se dostalo NATO a EU přičiněním dvou příliš ambiciozních politiků. Nebudu se tu znova šířit o Sarkozym, jeho obavy prohrát příští prezidentské volby, které ho ženou do mezinárodních dobrodružných podniků, je známa. Asi si myslí, že získá volební přízeň Francouzů, když jim ukáže novou Grandeur de la France, o jejíž lesk se zasloužil. A asi bude zklamán a s ním i těch málo důvěřivých Francouzů, až objeví, že se do Francie dostaly další tisíce ilegálních imigrantů z Tuniska a pravděpodobně i z Libye.
Dnes nabyl ve Francii platnost zákon o nošení burky a nižabu na veřejnosti. Muslimské ženy odpověděly manifestací, kam se dostavily ve svých hávech, aby protestovaly proti potlačování ženských práv. Taky pěkný Absurdistán.
Může mít někdo to EU rád? Vždyť to není ani komunita, jen skupina států vázaných několika smlouvami a velkým množstvím neaplikovatelných zákonů, států sužovaných celou hromadou norem a směrnic, které často poškozují národní hospodářství, a proti kterým příslušné kategorie marně protestují. A kde každý táhne za svůj provaz.

Harpyje řekl(a)...

Až budete mít, STK, místo Vašich blazeovaných a afektovaných příspěvků ("Božínku"), nějakou konkrétní poznámku k diskusi, tak neváhejte, a ozvěte se!

A.S.Pergill řekl(a)...

Vážená Harpyje,
vaše individuální zkušenost nemá šanci přebít kriminologické statistiky, ukazující zhruba to, že od určitého procenta muslimů v populaci narůstá kriminalita jimi prováděná zhruba exponenciálně (viz Norsko, kde je přes 80 procent znásilnění dílem asi stotisícové muslimskoimigrantské komunity, viz "nepokoje" (=řádění muslimů) v řadě evropských měst před loňskými a předloňskými Vánoci atd. Nemůže zakrýt oficiální požadavky islámských organizací na zavedení prvků šaríje do právního systému států, do kterých imigrovali (což by v podstatě znamenalo likvidaci demokracie v těchto státech).
Levicově orientovaným osobám, jako jste třeba vy, by pravděpodobně likvidace demokracie nevadila. Stejně ji nenávidí a vidí v nich omezení při prosazování svých politických fantasmagorií. Nicméně spoustě lidí tohle vadí a většina z nich začíná chápat, že demokratická Evropa == islámfree Evropa.

drak řekl(a)...

RRR:

Do toho Ruska se určitě podívejte, je to velice poučné, vřele Vám to doporučuji.

Pokud vím, psal jsem o smysluplném a efektivním soustátí, což je jednak tak trochu sci-fi, protože k něčemu smysluplnému a efektivnímu má EU velice daleko a Rusko zase není nic oč by myslící člověk stál, to je spíš odstrašující příklad.

drak řekl(a)...

Harpyji:

Myslím, že megalomanství spíš propadli ti, co "rozjeli" onu libyjskou akci, aniž by se odpovídajícím způsobem připravili na možné varianty vývoje situace a její následky a vedlejší efekty, ať už se jedná o prodej zbraní Hizballáhu, nebo vlnu emigrace do Evropy. Tuto úžasnost "spískaly" řekněme původní členské země.

Také jsme nepropadli zelenému megalomanství a na rozdíl od Německa nebo Rakouska nemusíme dovážet tak základní a potřebnou věc, jako je elektřina. Nicméně zase se Německo s Rakouskem mohou strhat samou snahou, abychom museli. Děkujeme pěkně, jděte s tím laskavě do háje. Být energeticky závislý na plynu z Ruska? To bychom museli být padlí na hlavu.

Dříve jsem se o blízký východ a vztahy mezi Židy a Araby nezajímal, ale oči mi otevřela jedna "umírněná" turecká muslimka. Bylo to tak +/- před 15 lety, seděli jsme krátce po desáté večerní hodině a povídali si o jídle, došla řeč na salát, ona se nabídla, že ho udělá, ale chyběla nám rajčata. Nabídl jsem se, že pro ně zajedu. Jediným otevřeným obchodem v Praze po 22:00 večer je Tesco, takže jsem řekl, že pojedu tam, ale vzápětí jsem byl svědkem poměrně vášnivého výstupu v tom smyslu, že je nemá ráda, protože Tesco je židovská společnost a ona od nich ani nic nekoupí ani jíst nebude. No, tak ze salátu ten den nic nebylo a mě to otevřelo oči, čím víc a déle se tím zabývám, tím méně lichotivé to je pro Araby a muslimy a také pro multikulturní činovníky a tím víc soucítím s Izraelem a Židy a lidmi, co musí žít vedle těch muslimských ghet. Kam až to dojde když se těm muslimům vychází hodně vstříc je vidět v Kosovu, už tam nejsou ani Cikáni, ani Srbové, ani Židé, ale bývali, těch Srbů kdysi dokonce většina.

Já bych tedy na Vašem místě těmi zmínkami o megalománii šetřil, rozhodně nejsou moc na místě a v mnoha ohledech nemá ta EU vůbec být nač nafoukaná, nebo hrdá.

informace řekl(a)...

Neslavný konec humanitárnách akcí. Jak píše 11.4. NEW York Times, pakistánská vláda požaduje, aby USA zredukovaly počet agentů CIA a zvláštních operativních sil, co působí v Pakistánu a přerušily akce dronů, které zasahují a poškozují kmenové obyvatelstvo na severozápadě země. Což je, podle komentáře listu, příznakem blízkého kolabování spolupráce mezi dvěma zeměmi.
hp://topics.nytimes.com/top/news/international/countriesandterritories/pakistan/index.html
V Afghanistanu prezident Hamid Karzaj již v polovině března prohlásil, že má v úmyslu požádat USA a NATO, aby přestaly s vojenskými operacemi v zemi.
Jak to komentují noviny, je to pravděpodobně ústupek Al Kajdě a talebáncům ze strany Karzaje .
Ani pohovory se Saudskou Arábií se nevyvíjejí příznivě. Jak píše il Foglio, král Abdullah chce zrušit smlouvu na dodávku zbraní ve výši 60 miliard dolarů.

Obamova politika na Středním východě, jak se zdá, nepřináší pozitivní výsledky. Pokud jde o zásah v Libyi, který Obama nazval "omezenou kinetickou operací" NATO, ten také nevede k nějakému blízkému konci. Obama se z něj již vyvlékl a nechal iniciativu Francii a Anglii pod zastřešením NATO, zřejmě chápe, že by to mohla být další rána pro jeho prestiž jako prezidenta, který ohlašoval, že nabere jiný kurs než jeho předchůdce Bush. Jeho politika očividně selhává.
A na libyjské frontě? Tam zůstává zapletena v podstatě EU, když dva iniciátoři akce humanitárního zásahu proti tyranovi Kaddáfimu (Sarkozy a Cameron) žádají, aby NATO zesílilo bombardování vládního vojska, protože se tyran nepoložil a pokračuje v ofensivě.
Bilance tedy není příliš příznivá, naopak.
A co dělá EU, poté co se nechala zavléct do této humanitární válečné kampaně? Není ani schopna bránit své hranice proti přílivu imigrantů, kteří před válkou utíkají ze severní Afriky na Lampedusu a odtud do Evropy.
Tomu se říká fiasco "společné" zahraniční politiky a blamáž jak na mezinárodním tak vnitřním poli.
Prezident EU Herman Van Rompuy a řecký premiér Papandreu zastávají mínění, že opatření Unie ve věci imigrace jsou nedostačující. Kdo tedy rozhoduje o evropské zahraniční a vnitřní politice, ptá se řadový občan. Do války nás zatáhli na to tata, ale na to, aby se učinilo nějaké opatření, které by zamezilo příliv desítek tisíc imigrantů do Evropy, nemá nikdo dostatečné zplnomocnění?

informace řekl(a)...

Příliv imigrantů na Lampedusu pokračuje zrychleným tempem. Včera večer jich 1.300 odvezla loď do jižní Itálie, a nyní je jich tam znova před 6OO. V noci imiganti ušlapali v panice dvě ženy, když jejich loďka, kde jich bylo nacpáno přes 250, narazila na skalisko a začala se potápět.
Dnes ráno italská hlídková stráž zachránila dalších 105 imigrantů, co se topili, když se jim jejich plavidlo převrátilo.
Celá ta humanitárnost je jenom pokrytecký výsměch. Humanitárně je necháme přijet až na evropské území, humanitárně je dáme do sběrných táborů,které pro přeplnění nemohou poskytnout ani dostaečná hygienická opatření, a po nějaké době je zas přepravíme humanitárně zpátky, odkud přišli?
Nebylo by humanitárnější rovnou jim ve vylodění na evropské půdě zabránit než jim nechávat plané naděje na nevím co?
Je humanitárnější legistický ministr, když řekne, že na obranu hranic by se mělo použít eventuelně zbraní, než celá ta europeistická multikulti sebranka.

informace řekl(a)...

Pořád tu lítá slovo zaprděnost. Dosud jsem plně nepochopila, co se tím přesně myslí. Zřejmě je tím myšlena přílišná soustředěnost na vlastních problémech, nedostatek evropského a světového rozhledu.
Ale podívejme se trochu na nezaprděné Německo, které je tu implicitně dáváno za vzor.
Není jeho atlantizmus, europeizmus a v neposlední řadě relativní blahobyt tak trochu důsledkem politiky prováděné vůči němu západními mocnostmi? Nebyly to tak nějak náhodou ony, co mu umožnily vytáhnout se z poválečných sraček? Nepomohly mu tak trochu ekonomicky při rekonstrukci, neudaly, alespoň malilinko, směr jeho politickému vývoji? A nebyly pro něj hrází proti sovětské rozpínavosti? (Připadá mi na mysl na př. blokáda západního Berlína.)
Kde by bylo dnes západní Německo bez USA?
Vždycky je dobré uvádět politická tvrzení do příslušného kontextu.
Mám za to.

drak řekl(a)...

informaci:

Poslední dobou si myslím, že nejreálněji se na vývoj událostí ve světě a v Evropě nahlíží v Itálii, nejméně reálně pak naopak v Německu, Francii a Británii. Skandinávie je pak na úplně jiné planetě.

Harpyje řekl(a)...

Co má kriminalita cizinců (v německých kriminálních statistikách vede s velkým předskokem svoloč z východní Evropy, hlavně Rusáci a Srbové) společného s tím, co jsem psala o Bartošově článku, Aspergille? Měla jsem pravdu, nejste vůbec pochopit, z jakého důvodu pokládám tento článek za nemravný. Místo toho blábolíte něco o statistikách a mém "levičáctví".

informace řekl(a)...

Čecháčkové jsou zaprdění megalomani, Rusáci a Srbové jsou svoloč z východní Evropy.
Jak se tomu říká, v multikulti, když se podobné kvalifikace vztahují k Arabům nebo muslimům?
Nebo jak se tomu říkalo běžně v druhé polovině minulého století?

Harpyje řekl(a)...

Netušila jsem, že někdo může být zamilovaný do té míry do našich slovanských bratří, že pokládá rovnítko mezi zločinci a svoločí za nepřístojné.
Ruská a srbská mafie jsou tedy mafie dobré, kdežto neslovanské zločince je dovoleno nazvat svoločí.
Aha.

informace řekl(a)...

Ne, Madame,
nepřekrucujte zas má slova.
Nejsem do nikoho zamilovaná a zločinec je zločinec, ať je jakékoliv národnosti. Jenže ten termín svoloč v celkovém kontextu Vašich příspěvků spolu s neustálým zdůrazňováním čecháčkovské zaprděnosti, nabývá zcela určitý význam.
Žiju sice již dlouhá léta v cizině, ale jsem rozená Češka a Váš výraz mě osobně uráží. Nikdy absolutně nikdy se mi nestalo, že by se někdo v Itálii tak vyjádřil o mně nebo o národu, z něhož pocházím.
Tím spíš se mě dotýká, že takto mluví Češka, žijící v Německu.
Vaše výpady již přesahují jakokouliv míru vkusu a dobré výchovy.
Žádám Vás proto formálně, abyste se ve výrazech vašich myšlenek a nálad mírnila.

Harpyje řekl(a)...

Já jsem psala něco o "zaprděných Čecháčcích", osobo?
Psala jsem doslova o "zaprděném národovectví", ke kterému se uchylují "bývalí" bolševici, jako Bobošíková a podobné kreatury z akce DOST. Pokud nevíte o co se jedná, tak buďto nekomentujte mé výroky, anebo se informujte, a především zklidněte hormón, vlastenko.

informace řekl(a)...

"Gnädige Frau",
pro Vás nejsem žádná osoba, ale jen Paní nebo Signora, aby bylo jasno. O Čecháčších a zaprděnosti jste toho napsala až dost, abych ještě musela Vaše pejorativní výroky hledat na webu.
Upozorňuji Vás, že pro mne "vlastenka" není hanlivé slovo.

informace řekl(a)...

Oprava: Čecháčcích (aby mě nekdo nekritizoval za překlep).
Z Vás mluví jen výsměch a zášť.

Harpyje řekl(a)...

Až se, Informace, zmůžete na nějaké protiargumenty místo takových emotivních skřeků, který jste zrovna zplodila, tak raději pouze "informujte", a nediskutujte. Dzp.

informace řekl(a)...

Pravděpodobně, "Gnädige Frau",
ve společnosti, ve které se pohybujete Vy, cit.! (asi jste tehdy mínila, vzhledem k povznešenému tonu, jakým jste to vyřkla, společnost vysoce postavených a uhlazených lidí, prostě smetánku společnosti) se obvykle výrazy, jaké používáte zde, neužívají.
Anebo jste tenkrát mínila společnost pracovnic hadru a kýblu, co se sejdou na pavlači, aby si pobesedovaly o "vnitrostátních a mezinárodních událostech"?
Pro Vaši informaci, skřeky nevydávám já, jako spíš Vy. Podíváte se někdy do zrcadla? Máte tu příležitost?

informace řekl(a)...

Draku,
nedělejte si velké iluze o italské politice. Kormidluje tak, aby někde nenarazila, ale nemá moc prostoru pro prosazení vlastního postoje. Jestli nějaký má, pokud jde o libyjský konflikt. tak se jen děsí následků, které bude muset Itálie nést a také už nese.
Dnes večer se sejdou v Eliseu u večeře Sarkozy s Cameronem a příslušnými ministry obrany Gérardem Longuetem e Liamem Foxem, aby se dohodli o dalším postupu v libyjské krizi. Neměli by o tom jednat všichni ministři a premiérové Unie? Kdo rozhoduje o unijní zahraniční politice?

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
je docela možné, že ta "východní svoloč" (i když v případě Srbů si pletete světové strany o cca 90 stupňů, ale to je pro vás +- typické) bude jednou poslední bariérou mezi vaším dožitím v přibližně civilizovaných poměrech a nebo s povinným (pod hrozbou ukamenování na bývalém fotbalovém stadionu nebo veřejného oběšení na pojízdném jeřábu) nošením burky. A ani to vás, jako "nevěřící fenu", nemusí ochránit před zmučením nebo zabitím partou nudících se muslimských výrostků.
Oni ti "zlí mafiáni" velice dobře vědí, že zločinný islámský stát, jaký nám tady chtějí vybudovat muslimové, by drobnou konkurenci nepřipustil, nehledě k tomu, že naprostá většina jejich "klientů" by byla buď zabita nebo pauperizována takovým způsobem, že už by se jim opravdu nedalo nic vzít.
Z naprosto stejného důvodu se velice aktivně zapojili za WW2 mafiáni ze Sicílie a Itálie do přípravy vylodění Spojenců, které díky nim dopadlo podstatně příznivěji než jiné podobné akce. A to ten fašistický stát, i poté, co se stal jeho vůdce v podstatě loutkou v rukou Němců, byl naprosto zlatý a civilizovaný v porovnání s poměry v takové Saúdské Arábii, Íránu nebo jiném islámském státu.
A k těm kriminalistickým statistikám: Počítají se do nich i oběti 11. 9. 2001, protože teroristé, co později provedli útok na WTC, se na něj zčásti připravovali i na německém území? (A dokonce se později profláklo, že o přípravách toho útoku mluvily předem děti muslimů ve školách a mateřských školkách, takže o něm bylo mezi německými muslimy širší povědomí a nedávali si pozor na huby ani před dětmi).
Oni ti mafiáni jsou zcela jistě nepříjemní atd., ale není jejich zájmem totální změna politického režimu. To je dost podstatný rozdíl oproti muslimům.

informace řekl(a)...

Skutečně, americká mafie spolu se sicilskou připravily vylodění Spojenců na Sicilii. A nejen to, od r. 1942 prováděly soustavně špionáž pro USA, informovaly o pohybu vojsk a námořnictva Osy. Před vyloděním aktivně pomáhaly americkým důstojníkům prostudovat terén a situaci. Důstojníci byli pod jejich ochranou.
hp://www.italia-rsi.org/alleatidichi/mafia.htm

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Pane draku, do Ruska jsem se podíval. Seznal jsem, že „země, kde zítra znamená včera“ není metaforou, ale věcným popisem skutečnosti. Domnívám se, že vymaněním z područí Evropy a Západu získáme zpátky svébytnost, tuzemský rum a olomoucké syrečky. Staneme se i stravitelnějším soustem pro onu blízkou říši tam na východě, jež nás vnímá jako blízké pohraničí. Vypadá to, že tam máme namířeno a že jsme tam citlivě vedeni nejvyššími představiteli. V roce 1990 šlo OF do voleb s heslem „Zpátky do Evropy“. V roce 1999 jsme byli přijati do NATO. Náš ministr zahraničí se při té příležitosti otázal, jakže se z té organizace dá vystoupit. V roce 2004 se stala Česká republika členem EU. Heslem vládní kampaně před naším předsednictvím v EU v roce 2009 bylo „Evropě to osladíme!“. Projev na úrovni duševní vyzrálosti čtyřletého dítěte, kterým jsme tehdy fakticky byli. Následovalo rozbití vlády během našeho předsednictví. Ne základnám. Aféry s maňáskovými vládami a poslanci. Mnohem elegantněji zde podstatu věci trpělivě vysvětluje Větší vlastenec.

Větší vlastenec řekl(a)...

No tak podívejte se, pane RRR.
My jsme samozřejmě mnohem a mnohem vyspělejší než ta "slavná" EU. Jsme vyspělejší, než celá Euroamerika kdy bude; díky svému slovanství a především socialismu. Proto jsme to Evropě osladili, proto můžeme Euroamerice radit, např. ústy našeho prezidenta.
Po našem opětovném vítězství obnovíme jak naše tradiční vztahy s našimi staršími ruskými bratry a ostatními pokrokovými slovanskými národy; tak tradiční vztahy se státy s odlišným společenským zřízením. Obnovíme výrobu našeho, to jest opravdového rumu, i dalších našich tradičních výrobků; například poctivých českých škodovek s motorem hezky vzadu.
Budeme se podílet na práci na obnovení poválečného uspořádání Evropy a Západní Asie, to jest na obnovení SSSR, ČSSR, SFRJ, a na opětovném rozdělení Německa.
Zabráníme tak zrůdným plánům fašistů a Euroameričanů na transfer milionů lidí podle jejich vlastního individuálního a sobeckého přání a uvážení; naopak obnovíme náš tradiční humánní odsun a přesun menšin i celých národů dle našeho vlastního uvážení resp. Dekretů prezidenta republiky resp. Rozhodnutí ÚV.

Mimochodem – správný termín je „blízké zahraničí“ (Ближнее зарубежье). Až se Malorusko opět plně připojí ke své Matce-Vlasti, Česko se opět stane blízkým zahraničím Velké země. Až se k nám opět připojí NDR, blízké zahraničí se posune na břehy Atlantiku. A pak už brzy přijde čas, kdy se bude tančit všude, kdy vřele pocelujeme námi osvobozené pracující evropských zemí. Třeba Anglie :

Нам
чужды
политиков шарады, -
большевикам
не надо аллегорий.
Ваша радость -
наша радость,
боль -
это наша боль
и горе.
Мне бы
сейчас
да птичью должность.
Я бы в Лондон.
Целые пять,
пять миллионов
- простите за восторженность! -
взял бы,
обнял
и стал целовать.
(Владимир Маяковский - Английскому рабочему)

Čest práci a Míru zdar !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

VV, děkuji za upřesnění i za verše.
Na oplátku posílám ze zatím vzdáleneného zahraničí úryvek o tanci.
... Only the judge seemed to weigh them up at all and he was sober in the doing, judging as perhaps he did that things are seldom what they seem.
... he makes a pass, two passes, dancing and fiddling at once. His feet are light and nimble. He never sleeps. He says he will never die. He dances in light and in shadow and he is a great favorite. He never sleeps, the judge. He is dancing, dancing. He says he will never die.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ah, pozitivní (na euroamerické poměry, samozřejmě) McCarthy ! A píše o tanci, jasně a nedvojsmyslně, asi jako jinde píše o toulavém zmrzačeném psu. No tak to jsem taky nečetl; jsem jen prostý pracující člověk, cizí jsou mi cizích pisatelů šarády.

Ovšem ta citace mně připomněla moji kdysi oblíbenou básničku, z dob, kdy jsem kolísal ve své skálopevné víře v opětovné vítězství míru a pokroku nad lží a nenávistí :
My soul, sit thou a patient looker-on;
Judge not the play before the play is done:
Her plot hath many changes; every day
Speaks a new day; the last act crowns the play.


Až nad sebou kroutím hlavou – jak jsem mohl být tak pesimistický ? Jak jsem mohl tak pochybovat nad svým národem? Vždyť dnes, po přečtení prakticky jakékoli české internetové diskuze (třeba zde na Doupěti plném vlastenců), je mi do skoku : Jednou opět zvítězíme !
A pak se bude tančit všude !

Pedro řekl(a)...

Tak jsem se ráno podíval do hospůdky a byl jsem se čtením příspěvků pod všemi články velmi rychle hotov. Jisté kolovrátkové výplody už nějaký čas nečtu, je to značná úspora času. Jinak pokud by se chtěl někdo na vlastní kůži seznámit se řáděním bandy muslimských výrostků, nemusel by cestovat za takovým zážitkem někam daleko, do některé muslimské země. Stačilo by mu zajet si na několikadenní výlet a každý večer si udělat procházku po městě třeba do Malmö. Danab il-kalb bjidall acvaž! Alláhu akbar!

informace řekl(a)...

Ale, Pedro,
co to tu říkáte. Náš HuPlé se vznesl ve svých oslavách Gagarina až do pindarských výšek a jak orlice mezi oblaky hledí z výšin na plazení bídného hada na skále.
"Sám Homér by neměl slov pro popis té Největší bitvy a Největšího vítězství."
To je inspirace! to musíte objektivně uznat.

Harpyje řekl(a)...

"... o přípravách toho útoku (9. 11.200) mluvily předem děti muslimů ve školách a mateřských školkách ..." :-))) A muslimští vrabci o tom cvrlikali na střechách, Aspergille. Enta majnoon, hamar!

Harpyje řekl(a)...

Koho zajímá řádění band autochtonních výrostků, nechť si zajede v předvečer 1.máje do Berlína.

Pedro řekl(a)...

Souhlas, do Berlína je to od Karlsruhe přece jenom trochu blíž než do Malmö.

informace řekl(a)...

Sarkozy zavedl novou no fly zone.
Kde? Snad nad další zemí středního východu?
Ne, nad vilou v Cap Negre v jižní Francií, kde bude trávit velikonoční svátky se svou chotí Carlou Bruni. Kdo překročí zákaz, zaplatí 15.000 až 45.000 euro pokuty anebo mu hrozí šest měsíců až rok vězení. Prý je to pro jejich bezpečnost. Aby si snad letadla NATO nespletla cestu a objekt při bombardování?
Anebo aby zajistil privacy manželce, až se bude opalovat v Evině rouše? Vždyť ji už všichni viděli a dávno vyfotili! Těžko bude někdo riskovat peníze, jen proto aby stárnoucí paní Sarkozy obtěžoval.

informace řekl(a)...

Marine Le Pen,která vede Národní frontu francouzské krajní pravice prohlásila, že v případě svého volebního vítězství při prezidentských volbách v příštím roce, uspořádá během 6-8 měsíců referendum o vystoupení Francie z EU.
Nynější volební předpovědi ji dávají jako vítězku.