pátek 15. dubna 2011

MOBY DICK: Ohrožení demokracie a stability v této zemi iniciativními blby

Vláda mafií, vyhrocená koalice, vorané právo, rozvraty a žvanění o demokracii
*************************************************

Neděle 10. dubna 2011,
"Ten pitomec to napsal, ostatní si to myslí". (Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg k Bártkově pytlíkové aféře.)

"Je jako kdyby moje." Tedy firma WCM CZ, jíž je poslanec VV Michal Babák jednatelem. Ale nemá v ní majetkový podíl. Do firmy přišlo 6 milionů korun jako půjčka neznámé fyzické osoby. Proto se tato suma nevykázala jako "zisk" - pokud se vůbec nějak vykázala. Babák si je ze své/nesvé firmy půjčil a během tří let věnoval jako dar své straně. Teď půjčku splácí, třeba prodejem akcií. Něco vrátil z těch milionů, které vloni vydělal prodejem akcií. Kolik Třicet nebo čtyřicet milionů, kdo by to počítal.

Aleže se mu ta investice vyplatila?

Koaliční partneři vrčí jako panteři. "Situace je už vyhrocená." Neříkejte - kde je změna?

Po třech dnech dohořela továrna na plasty v Chropyni.

Lid rozhodl v referendu: Odškodnění půjde k ledu.
Island nezaplatí náhradu Británii a Nizozemsku za pád banky Icesave. "Ice save"? V době globálního - rozkrádání?
EU Island nejspíš potrestá nepřijetím.

"Plný dopad úspor a jejich detaily teprve vyplují na povrch." (New York Times k domluvě mezi demokraty a republikány o škrtech ve výši $36 miliard.) Rozpočet USA byl schválen na poslední chvíli. Jeden detail: Znamená to konec "programu dotovaných interrupcí pro ženy z chudších vrstev" ve federálním districtu Washington DC. Což jsou prý "výdaje na plánované rodičovství." Spíše výdaje za blbost, ne? Slyšeli někdy chudí Američané výraz "antikoncepce?"

Sýrie: Za tento víkend 20 mrtvých při protivládních demonstracích.
Spojené arabské emiráty: Reálné zatýkání virtuálních demonstrantů.

Pobřeží slonoviny: Střelba v hlavním městě Abidžanu.

Pondělí 11. dubna 2011, Mezinárodní den solidarity osvobození politických vězňů
Zápis z pátku 15. dubna 2011: Není vůbec jisté, co se ke Klausovi v pondělí ponese a už vůbec ne, jak se Klaus zachová.
Dnes: Nečas nese demisi a navíc dvě odvolání. Tři ministři Véčkaří již nemají ve vládě co dělat. Ani bé o plánu Bé.
Klaus: "Já si počkám"

Horolezci na K9 opět jednají. VV chtějí vnitro i po případném odchodu Johna ponechat v tlapách Véčkařů. Závěr: Koalice bude pokračovat, ale změní se koaliční smlouva.

Bez ohledu na jakousi politickou krizi posílila koruna na 16,90 za dolar. Česká vláda trhy nezajímá. Každý ví, že vládnou jiní.

Synerov: 200 lidí před libereckou radnicí podpořilo primátora Jana Korytáře. Tomu hrozí po rozpadu místní koalice odvolání. Proč se koalice rozpadla? Korytář: "Podařilo se nám zastavit a rozhodit systém. A ten systém se samozřejmě brání." Systém? Systém: 38 % vypsaných zakázek za období 2000-2004 získal Syner. No ale - vždyť vyhrával výběrová řízení, ne? Vyhrával: Na desetimilionových zakázkách byl o desetitisíce levnější, než druhá nabídka v pořadí!

Šikovně zadanými podmínkami bylo dosaženo toho, že IKEM předá v příštích letech 1,8 miliardy za dodávky zdravotnického materiálu firmě typu "prázdná schránka". Ona schránka tedy nezůstane prázdná...

Generálka státních maturit: Selhala pětina tiskáren. Učitelům nikdo nevysvětlil, kam se mají zastrkat kablíky od počítačů...

8.000 českých advokátů musí být ze zákona v advokátní komoře. Advokátní komora jim přikázala, že si povinně musí kupovat taláry od jediné firmy. Potom pochopitelně předraženě. Antimonopolní ouřad rok po stížnosti rozhodl: Nemělo by tak být. Komora má poskytnout vzor, a advokáti si mohou nechat ušít talár, kde chtějí.

Advokátní komoře se dostalo "pokárání", nikoli nakopání za evidentní porušení práva. Když už i samo vedení advokacie v této zemi pracuje jako mafie, jaký je pak rozdíl mezi vládou mafií a vládou práva?

Francie: Začal platit zákaz nošení burky a nikábu na veřejnosti. Většina francouzských muslimek nosí hidžáb nebo čádor. "Postiženo" tak bude jen asi 2.000 žen. Realitní makléř Rachid Nekkat hodlá prodat majetek za 2 miliony € a z těchto peněz platit pokuty za ortodoxní muslimky.

Bylo toho třeba? Bylo, ve Francii se blíží prezidentské volby.

Egypt: Pokroková vojenská junta nechala odsoudit bloggera Maikela Nabíla. Vojenský soud mu napařil tři roky natvrdo za "kritiku armády".

Minsk, Bělorusko: 11 mrtvých a asi 50 raněných po pumovém útoku v metru.

Libye: Delegace Africké unie směla porušit bezletovou zónu. Afričtí prezidenti chtějí vyjednat příměří. Toto nabídli povstalcům: Přestaňte střílet a Kaddáfí zůstane vaším vůdcem. AU a její prezidenti jsou placeni - Kaďourem. Uganda je zaháčkována investicemi za miliardu dolarů, celkem Kaďour do Afriky investoval na 6 miliard €. Dalo by se říci, že drží v rukách zlatou akcii Afriky...

Pobřeží slonoviny: Vzdorný prezident Gbagbo byl zajat. Jako správný katolík vybídl své stoupence ke klidu zbraní. Francie popřela, že by její vojáci Gbagba zajali. Jenom obklíčili jeho rezidenci. Vlády se konečně může ujmout mezinárodně uznaný prezident Outtara. Muslim.

Japonsko: Zemětřesení 7,1 stupně. Vláda: nebezpečí nového úniku radioaktivity se snížilo. Rozšiřujeme evakuační pásmo na 30 km.

Úterý 12. dubna 2011, Mezinárodní den letectví a kosmonautiky
Japonsko: Vláda: Zvyšujeme nebezpečí úniku radioaktivity na 7. stupeň. Jako měl Černobyl. I když únik je asi 10x menší - a zcela jiného druhu. Dana Drábová: Černobyl by měl mít osmičku nebo devítku. (Ze sedmibodové stupnice.)

Moskva: 50 dělových salv ohlásilo 50. výročí legendárního letu Jurije Gagarina. Rusko dnes nemá jedinou vědeckou družici, 80 % nákladů na kosmonautiku sežere obsluha ISS starobylými Sojuzy. Ale von to někdo zaplatí.

Washington: 30 dělových výstřelů na oslavu prvního letu raketoplánu se nekonalo. Projekt STS končí posledními dvěma lety. Muzea stojí frontu na přeživší exempláře Space-shuttlů. Američtí astronauté budou do vesmíru létat už jen ruským kosmickým vehiklem!

Bývalý egypstký prezident Mubarak byl ze své rezidence v Šarch aš Šajchu předveden k výslechu, kde to s ním šlehlo. Načež byl převezen do nemocnice. Nikoli vězeňské.

VVládní krize: Nová předsedkyně poslaneckého klubu Karolíny Peake: "Na ministerstvu vnitra trváme." ODS: VV musí pryč z vnitra! Nicméně - dohoda je možná.

Starostové za ODS v pražských obvodech 6, 10 a 13 vloni šoupli stamiliony z obecních kas do péče investiční společnosti Key Investments. Ta za ně pořídila zajímavé portfolio: Akcie pouze čtyř firem, které jsou majetkově a personálně provázány nejen mezi sebou ale i - s Key Investments!

Vrátí je? Kdo to ví? Bahamské ostrovy!

50 milionů se dnes vrátilo Praze 13 (starosta David Vodrážka). Už zbejvá jen 160 milionů. Pro Prahu 13. Celkem jde o 650 pražských melounů a společnost Key Investments je s platbou "v prodlení".

Hospodské noviny upozorňují na letadlo, skryté v hangáru penzijních fondů: Zatímco demografové "varují", že průměrný věk "dožití" dnešních šedesátníků může být 80,7 až 86,8 let, fondy mají nastaveny úmrtnostní tabulky na věk 78,6 - 84,2 let. Na řešení budoucích problémů se tentokrát raději nebudeme ptát Mrtvé Kočky.
Mrtvá Kočka: "Není problém. Fondy prakticky žádné důchody nevyplácejí. Skoro všichni si naspořené peníze, jakmile mohou, okamžitě vyzvednou!" Lidé se po dávných i současných zkušenostech bojí, že jim naspořené peníze někdo znárodní nebo zprivatizuje nebo - nastaví nové podmínky pro jejich čerpání.
MK: "Než jim je ukradnou."

Brno: Po čtyřech letech po žádosti o úplatek skončila série soudů s bývalým starostou A. K. (ODS) a lobbistou R. N. Trest odnětí svobody se jim snížil na 4 roky, první zaplatí pokutu milion, druhý 400.000. Jaký úplatek, když šlo o již postavenou stavbu? Soudce: "Bylo to výpalné".

Nemocnice Motol má exkluzivní smlouvu s taxikářskou firmou, která poskytuje bílé vozy k přepravě pacientů. Těmto taxíkům se lidově říká "sanitka". Za každé použití bílého taxíku této společnosti pacientem nemocnice dostane Motol úplatek. Oprava: Podíl na zisku. Oprava opravy: Provizi. Lékaři pak porušují právo volby pacienta, protože sestry mají "nařízení nevydávat poukazy na přepravu, dokud se nedostaví domluvený saniťák".

Kolik ta provize činí? Samaritáni z Asociace samaritánů ČR neřeknou - znevýhodnilo by je to u konkurence. Kdyby věděla, jaké úplatky se musí dávat! Tedy - kolik procent musí odevzdávat z platby zdravotních pojišťoven.

Odvolací Vrchní soud rozhodl vrátit soudu v Praze kauzu "vora v zakoně" Andranika S. To je ten pán, který si prý objednal vraždu jiného arménského podnikatele. Najatí vrazi to zpackali, a málem omylem zastřelili Hušáka. (Omylem?) Městský soud tentokrát snad rozhodne srozumitelněji. Pan Soghojan se však na dnešní jednání nedostavil - avšak slušně se omluvil. Pravděpodobně dlí na svých pozemcích v Arménii.

Ukazuje se, že až 6 soudců Vrchního soudu možná nejsou soudci - podle zákona. Tedy, že nebyli řádně jmenováni prezidentem republiky. Není divu, že je u nás právo tak zvorané!

Středa 13. dubna 2011
Ministři vniter EU vyčítají svému italskému kolegovi Robertovi Maronimu, že dal desetitisícům tuniským utečencům povolení k šestiměsíčnímu pobytu.
"Nemůžeme souhlasit s tím, že do Evropy budou přes Itálii proudit v masivním měřítku ekonomičtí uprchlíci." (Hans-Peter Friedrich, Německo.)
To je jako mají Italové zavřít do koncentráků, nebo co? To by EU Itálii zase kritizovala za porušování "lických práv". Stejně jako ji kritizovala za pokusy vrátit utečence do jejich zemí. Tak co s nimi tedy?
"Itálie je dost rozlehlá země..." No ano, ale EU je ještě rozlehlejší. A vnitřní hranice neexistují. "Tak je zavedeme," volají Němci. Blbci, měli byste je zavést na moři mezi Afrikou a Evropou! Jestli to nevíte, tak Itálie je Evropa!!! Dosud...
"Je pro Itálii vůbec užitečné být součástí takového společenství?" Média tuto otázku Roberta Maroniho označují za "řečnickou".

US odvolací soud zarazil platnost arizonského rasistického zákona, podle kterého se u lidí, chycených při zločinu, měl zjišťovat "imigrační status". Rovněž vyžadování toho, aby u sebe měli imigranti papíry, je prý neústavní. Vedlo by to k pronásledování Hispánců. Otázky přistěhovalectví smí rozhodovat jen federální vláda. V dalekém Washingtonu. Otázky přistěhovalectví - jestli zloděj ze sámošky je nebo není ilegál?

Osobní svoboda nade vše pro kohokoli, i pro ilegální přistěhovalce, povede v Americe k tomu - že v ní už nebudou žádní Američané...

Upřesnění: Rok 2041 má být tím přelomem, kdy se z "bílé většiny" stane "nejpočetnější menšina". Podle demografů. Kteří ale nepočítají s ilegály...

Bělorusko: KGB chytla atentátníka z metra. Ke všemu se přiznal - i k dřívějším útokům v letech 2005 ve Vitěbsku a 2008 v Minsku. Proč to dělal? Prý se mu líbilo lidské utrpení. Zatím se nepřiznal ke spolupráci s politickými odpůrci prezidenta Lukašenka.

Ale ten ví své. Útočníci byli dva a "byli jen vykonavateli útoku". "Možnáže by někteří politici z páté kolony chtěli vyložit karty na stůl a říci nám, kdo si to objednal. Všechny je vyslechněte a nekoukejte na nějakou demokracii a nářky jejich západnícj obhájců. Všechno to žvanění o demokratizaci, kterou nám vnucují, nemá nic společného se skutečnou demokracií, kterou tu máme."

Prezident Václav Klaus označil nynější českou krizovou bramboračku za "rozvrat". Odposlechy, tajné nahrávky, vzájemné obviňování - to vše "zásadním způsobem posunulo rozměr dnešní vládní krize." Takhle dále nelze. Klaus si pozval šéfy koaličních stran na svačinu. Ti se zatím scházejí na večeři u Nečasů.

Byly zveřejněny tajné nahrávky sponzora VV Lukáše Vícha, které pořídil u kafe s bývalou šéfkou poslaneckého klubu VV Kristýnou Kočí. Ta ve velice uvolněném stylu řekla, že současný rozvrat VV byl dopředu připravován s asistencí ODS. Více jiní jinde. Kočí později tvrdila, že své kolegy "mystifikovala", protože věděla, že ji nahrávají. Při intervjuování na ulici se pokusila usmát, ale z očí jí tekly slzy. Mystifikací však není, že ta dívka je velice sprostá. A ani to, že ve VV panují estébácké způsoby.

Hodnocení Mrtvé Kočky: "A ani to, že Ódéeska se snažila Véčkaře rozvrátit."

Paroubek: Ať vládne dvojkoalice ODS a TOP 09 - s podporou ČSSD!

Česká armáda požadovala zejména pro svou misi v Afghánistánu 19 obrněnců. Výběr padl na italské Iveco. A vojáci jich v letech 2007-9 dostali rovnou 112! (Ministryně Parkanová, KDU-ČSL, ministr Barták, ODS.) Za čtyři miliardy!!! Do Afghánistánu se jich nevejde více než 31, tedy těch s českou vlaječkou. Ale podle odborníků to nakonec nevadí - ty vozy se v Afghánistánu "opotřebí".

Za 1 ks Iveca jsme zaplatili dvakrát více než Rakušani. Rozdíl schlamstla do té doby neznámá prostřednická firma Praga-Export. Tedy - zisk byl jen 8 až 10 %.
Mrtvá Kočka: "Zbytek šel na úplatky."

Čtvrtek 14. dubna 2011, Světový den monitoringu diabetu
Neviditelný pes zveřejnil Šamanovo upozornění: Když to jinak nepůjde a premiér bude trvat na své premiérské pravomoci, pak ty návrhy (na odvolání ministrů VV z vlády) Václav Klaus nakonec přijme. Po předcházejících jednáních. Ve sněmovně svrhne VV se sociálními demokraty a komunisty vládu. V každé další vládě bude muset být zastoupena strana, která vyšla z voleb jako nejsilnější - ČSSD. V tom případě však bude premiérem Bohuslav Sobotka! A k tomu vůbec nejsou potřeba nové volby!!! Jak už upozornila na konci minulého deníčku Moby Dicka Mrtvá Kočka.

Klaus řekl na svačince pánům předsedům po četbě NP v podstatě toto: Když padne vláda, jmenuju novým premiérem Bohuslava Sobotku. Nashledanou, a příště přijďte s něčím lepším. Všichni jsou prý připraveni k ústupkům.

Bohuslav Sobotka na hlas z Hradu: "Nestojím o to." Když padne vláda, pak by měly být předčasné volby.

Poznámka: Vláda padne, když ztratí důvěru. Tedy tu ve Sněmovně, protože jinak...

Lukáš Vích je sice sponzorem VV, ale jeho zanedbatelných 27 tisíc za inzerát v regionálním tisku se v přehledu sponzorských darů neobjevilo. "Je to prkotina!" Jenže tisíc prkotin odrovnalo osla, Lukáši...

Ukazuje se, že 40 mld. Kč, které plánuje Praha utratit za pořízení trasy metra D, nebude stačit. Deloitti odhadují, že to bude kolem 60 miliard. Jak k tomu 50% navýšení došli? Po zkušenostech se stavbou Blanka. Ale kdyby to zacáloval Brusel, nebo alespoň půjčila Evropská investiční banka...

Zatím to vypadá, že platit Bruseli budeme my. Česko bude muset nejspíš vrátit 260 milionů, protože podvádělo při čerpání předvstupních dotací.

Ouřada z radnice v Kostelci nad Orlicí M.F., vedoucí odboru dopravy a člen komise pro boj s kriminalitou, půjde na tři roky do lochu za přijímání úplatků. Kolik asi dostanou poslanci a ministři?
M.K: "Nic. Mají tuhle imunitu."

Čína: Zlobivý Wej-wej, spoluautor Vlaštovčího hnízda, bude souzen nejen pro daňové úniky, ale rovněž za bigamii a pornografii. Na internetu totiž jako "protest proti cenzuře" vystavil svou fotku, kde je zachycen pouze v bederní roušce "v podobě plyšového zvířete"! Vyprávěli mi velký kluci, že porno prý vypadá trochu jinak...

Španělská vláda prý nemusí více škrtat. Vyloučila možnost žádat o půjčky stejnými slovy, jako před nedávnem Portugalsko.
Německý ústavní soud soudí, že utrácet německé peníze na záchranu cizích států nemůže vláda automaticky - jedině s požehnáním Bundestagu.
Itálie má celkový dluh 119 % HDP. Více než mělo Portugalsko, než se dostalo do potíží. Někteří odborníci to však nevidí černě. Jednak deficit státního rozpočtu je pouze 4,3 %, a pak - italská vláda dluží hlavně Italům! On ten nacionalismus má něco do sebe.


Království Sazka: Schůzi představenstva, která měla projednávat odvolání předsedy představenstva pana Aleše Hušáka, odvolal předseda představenstva pan Aleš Hušák.

Pátek 15. dubna 2011,
Bank of New York Melon vyzvala Sazku k zaplacení dluhopisů za 8,3 miliardy korun. Jde o krok, kterým chce koalice KKCG a PPF zabránit, aby Hušák vyvedl Sazku do područí Penty.

Před 20 lety (16.4.1991) koupil mladoboleslavskou automobilku jistý pan Volkswagen.

Přednosta planety Pan Ki-mun je v Česku. Přivezl panu prezidentovi Klausovi propisky všech států OSN.

Hospodky sledují "kauzu IKEM". Našly desetimilionové nákupy nemovitostí u různých lékařů. Ředitel IKEM J.M. vysvětluje, že za desítky let práce si našetřil. Mj. byl i rok v Jemenu. Nevzpomíná na praxi v chudé zemi rád. Jediné dobré na tom byly - peníze.

Německo 2022: Alternativní zdroje energie plně nahradí jaderné elektrárny, které budou do tohoto roku všechny odstaveny.
Alternativa k německému jádru: České jádro.

Český atom vydělá na tom.

"Milujeme Palestinu." Říkal italský propalestinský aktivista Vittorio Arrigoni před třemi lety, když infiltroval do Gazy. Dnes ho zabili "ošklivým způsobem" salafisté, příslušníci ještě terorističtější palestinské organizace, než je Hamas. Podle Hamasu za to může - hádejte kdo!

Zprávy z koaliční bramboračky:
Kníže: Dokavad mi někdo neplive do polívky, mohu s ním sedět u stolu.
Titulek rozhovoru Miroslava Kalouska v Hospodách: "Prezident pomáhá VV držet legendu o spiknutí."
Legendu o spiknutí přitom podporuje především šolíchání šéfa poslanců ODS Petra Tluchoře kolem šéfky poslanců (bývalé) Kočí. Potvrzeno mailem, který poslal jakýsi "špatně placený policista" z ochranky Parlamentu ČR na veřejnou adresu veřejného ochránce práv slabých a utiskovaných ministra vnitra Johna.

Hoši a dívky ze zblblé koalice se dohodli na pokračování koalice bez blbnutí. "Koalice bude pokračovat, ale změní se koaliční smlouva." Moment - to říkali už v pondělí! Tak kde je nějaká změna?
Jsou nutné kompromisy při zachování rozumu. Od TOP 09 byla natažena "ruka ke smíru". "VV podporují premiéra v jeho boji za zachování vlády a koaličního programu." Nečas vidí potřebu "institucionálního řešení". Jakého? "Je to dáno ústavním postupem, který jsem zvolil jako předseda vlády." Tedy že prezident vykmitne z vlády tři ministry za VV. Kdo na jejich místo? Kde je nějaký posun???
MK: "Že přesto VV neodejdou z koalice rovnou na hnojiště dějin ČR."

Tluchoř běsní. Zpráva o jeho stycích s Kočí je podle něj "ohrožení demokracie a stability v této zemi". Byl sledován Johnovými pochopy z vnitra. Hnus! Jak se dověděl, že je sledován ochrankou? Od Radka Johna. Ten praví, že ten mail prostě dostal a četl. Četl, protože ho viděl. "Nebo se snad mají vypíchnout ministrovi vnitra oči? Slepý a hluchý ministr vnitra by mohl dělat leda šaška." Už dělá...

Větší šašek je však Tluchoř. Neznámý člen policejní ochranky konstatoval, že si nejdřív mysleli, že se oba předsedové scházejí jako milenecký pár. Co je horší - zradit stranu či milostného partnera? A co je tady "ohrožením demokracie a stability v této zemi"??? Možná tato mystifikace: ODS se skutečně přes Kočí snažila rozvrátit VV. Koaličního partnera. A Petr Tluchoř teď křičí: Chyťte rozvraceče! Skutečně hnus.

Premiér Nečas je v tomto případě ke svému koaličnímu nepříteli neobvykle smířlivý. "Chci věřit tomu, že jednal jen jeden iniciativní blb."

Sobota 16. dubna 2011, Mezinárodní den hlasu
Hlas ženy Moby Dicka: "Ne jenom jeden!"
***********************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

150 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, vážení vlastenci a vážené vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci – kolektiv autorů Bílá Velryba & Mrtvá kočka má pravdu : Jsou to všecko blbouni ! Jak Euroameričani, tak Euroamerice sloužící čeští pravičáci ! Naši buržoasní zrádci vlasti si jdou navzájem po krku v přímém přenosu, Euroameričani tuhle jdou po krku Muslimům, a tamhle zas jejich nepřátelům. Prostě hlupáci.
Ještě, že jsme zde my Češi, druhý nejlepší národ na světě. My to vidíme jasně a přesně (tedy s výjimkou buržujů-hloupých zrádců vlasti, samozřejmě), my se všem hlupákům vysmějeme. Prostě jako naši národní hrdinové - Hloupý Honza, Josef Švejk, Karel Gott a mnozí jiní; raději nebudu jmenovat, abych na někoho nezapomněl.

Ještě prostěji - po našem opětovném vítězství bude Moby Dick náležitě oceněn; v obrozeném ČTK bude zaměstnán jako starší komentátor-specialista, a kromě toho převezme nějakou odpovědnou funkci v celozávodním výboru ROH.
Čest jeho práci !

A.S.Pergill řekl(a)...

"Slyšeli někdy chudí Američané výraz "antikoncepce?"
Ano, zcela jednoznačně slyšeli. Od evangelikálních kazatelů, podle nichž je to smrtelný hřích a dílo ďáblovo.

ad ilegálové v USA:
Pokud Hispánci převálcují v USA "WASP", tak se stanou dvě věci:
1. Sníží se tlak na prosazení howadské agramaticko-aortografické hatmatilky coby "světového jazyka" (mj. tím v USA začne klesat procento negramotných)
2. Dostanou pokouřit evangelikálové, kteří v současné době představují potenciálně nejnebezpečnější a nejvíc civilizačně destruktivní křesťanský směr
Tedy nic v zásadě špatného.

ad Pobřeží Slonoviny:
O důvod víc držet palce, aby francouzské presidentské volby vyhrála Marine LePen.

Pedro řekl(a)...

To Pergill: A pokud ta hatmatilka ztratí šanci být světovým jazykem, dostane zpátky svou ztracenou šanci esperanto (nebo snad italština, pokud odmítnu uvažovat o kantonské čínštině).

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen malé upřesnění k jinak národně a ideologicky bezchybnému příspěvku velkého českého vlastence soudruha a soukmenovce A.S.Pergilla :
Extrémně nebezpečné jsou všechny druhy křesťanství, s výjimkou pravoslaví a husitství. A nejhorší jsou katolíci; stačí si vzpomenout, jak děsivě zplundrovali naši krásnou pohanskou vlast.
O neodčinitelných zločinech tmářského křesťanství jsme před nedávnem diskutovali; ano, stačí si uvědomit, kde jsme mohli být, kdybychom byli bývali zůstali pohany nebo ateisty : Na úrovni jiných vyspělých pohanských resp. ateistických národů a zemí. Stačí se podívat na nejrozvinutější oblasti bývalého SSSR, na Albánii, svého času zemi bez stopy po náboženských pověrách, na lidovou Koreu, na řadu odlehlých údolí Nové Guineje, jejichž obyvatelé zůstali dodnes ušetřeni vpádu civilizačně destruktivního křesťanství. Ano, na TAKOVÉ úrovni jsme mohli být.
Hanba křesťanským tmářům ! Hanba každému, kdo věří, že existuje něco většího než Strana !
Fuj latině a angličtině, jazykům temna, nevzdělanosti a útisku ! Ať žije ateizmus, víra ve Stranu, Marxe, Lenina, Stalina a Putina ! Ať žije ruština, arabština a čínština, jazyky míru, pokroku a vzdělanosti !

***Volte ČSSD a KSČM !***

Harpyje řekl(a)...

Doufejme, že se Dominique Strauss-Kahn rozhodne kandidovat, aby Le Pen volby nevyhrála. Francie má prezidiální systém, ne jako Rakousko, kde bývalý oficír a člen SA Kurt Waldheim měl pouze reprezentační povinnosti jako hlava státu.

stk řekl(a)...

...Mystifikací však není, že ta dívka je velice sprostá... píše Moby Dick. Často slyším křehké baletky nadávat způsobem, na který opravdu každý dlaždič nemá. Mají totiž těžkou a někdy hodně bolestivou práci.
Takže když si krásná* dívka slovně uleví, nijak mě to neznepokojí. Ovšem daleko horší věcí je, že Kristýnka Kočí je blbá jak troky.
Poučení? Tlustá holka nemůže dělat balet, blbá holka politiku. Amen.

/* Je Kristýna Kočí krásná dívka?

informace řekl(a)...

Ještě ke kanibalizmu.
Četli jste na dnešních Lidovkách http://www.lidovky.cz/vykastroval-pritele-sve-dcery-odpyka-si-sest-let-fbu-/ln_zahranici.asp?c=A110415_203555_ln_zahranici_ape ? A ten komentář pod článkem?
To je mentalia, co? Pevně zakotvená v pradávných tradicích.
Když si vzpomenu, že italští otcové dávali mobilem rady dcerkám, jak toho co nejvíc z Berlusconiho vytlouct, místo aby se na něj hnali se zavírákem, a že B. nemravnost budou soudit symbolicky tři soudkyně ženy, tak se nepřestávám divit.
O tempora, o mores! Senatus haec intellegit. consul videt; hic tamen vivit.... Ad mortem te, Catilina, duci iussu consulis iam pridem oportebat, in te conferri pestem, quam tu in nos [omnes iam diu] machinaris.
A z přísné morálky dob Cicerona nezůstalo nic. Jen veřejné debaty, manifestace pracovnic sexu a mezinárodní ostuda! A podívaná pro všechny zdarma! Panem et circenses - ale taky tradice.
O tempora o mores!

Harpyje řekl(a)...

On ta varlata pozřel?! :-o

informace řekl(a)...

Ne, sice to měl v úmyslu, ale po ochutnání je zas vyplivl. Prý byla už přestárlá.
Co se divíte, Harpyje, smažená zvířecí varlata s ostatními vnitřnostmi (jehněčí, prasečí nebo telecí) jsou velikonoční pochoutkou v severním Piemontu (fritto misto).
hp://it.wikipedia.org/wiki/File:Italy-Italia_Italian_Food_Fritto_misto_alla_piemontese_PxT.JPG

informace řekl(a)...

Pořád nedokážu pochopit, že jedna šestadvacetiletá holka dokáže tak rozvířit politiku. To ji všichni berou tak vážně?
To je opravdu lepší volit do Parlamentu sedm-osmdesátileté kmety. Mají menší představivost a roupy.

Harpyje řekl(a)...

Moje matka dostala jednou, jako čestný host jednoho méchoui (http://fr.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9choui) samoručně hostitelem od zbytku těla odtrhnutá skopová varlata, která byla ještě navíc polosyrová. Protože se ni upírali zraky všech hostů, tak byla nucena je sníst. Už si nevzpomínám, jestli se vzápětí omluvila, že si půjde přepudrovat nos. Můj otec to při podobné příležitosti vyřešil lepším způsobem. Prohlásil, že mu jeho náboženství zapovídá konzumovat skopové maso. Pro takový rituální zákaz má každý muslim pochopení.

informace řekl(a)...

Myslím, že Váš otec je skutečně moudrá osoba, která se umí pohybovat ve světě. Já bych taky to piemontské fritto misto nejedla. Když vypukla aféra s BSE, byl zakázán prodej vnitřností a masa s kostí. To velice rozhořčilo zas florentské milovníky bistecca allla fiorentina, která se prodává i s žeberní kostí a kouskem páteře, takže jí uspořádali slavnostní funus i s muzikou. Ale mám dojem, že ji potajmu prodávali ve Florencii dál.
hp://giamba2016.ilcannocchiale.it/mediamanager/sys.user/165926/bistecca_alla_fiorentina.jpg

A.S. Pergill řekl(a)...

Faktem je, že takový sedmdesátník až osmdesátník, patřičně premedikovaný Viagrou, a k tomu 28 letá holka...
To se pak v nejlepším objeví taková tmavá vyzáblá postava s kosou a řekne něco jako: TAK UŽ TOHO NECH, VŽDYŤ UŽ JSI MRTVÝ.
A problém rozdivočeného státníka je jednou provždy vyřešen. :-)

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,
pokud si dáte porci bistecca allla fiorentina, tak pokud by ta kráva byla šílená, tak máte pořád o několik řádů menší pravděpodobnost, že se zadusíte soustem, než že zhynete na humánní variantu BSE. Pokud ta kráva prošla přes veterinární kontroly, jde to riziko BSE ještě o nějaký řád dolů.

Harpyje řekl(a)...

Dopis Muammara Ghaddafiho americkému prezidentu :-)))


Náš synu, Excelence,

presidente USA Obamo,

byli jsme zraněni více morálně než fyzicky kvůli tomu, co proti nám proběhlo v důsledku Tvých skutků i slov. Navzdory tomu všemu vždy zůstaneš naším synem, ať se stane cokoliv. Stále se modlíme za to, abys pokračoval ve funkci presidenta USA. Doufáme a usilujeme o to, abys opět dosáhl vítězství v nové volební kampani. Jsi muž, který má dost kuráže k tomu, aby zrušil protiprávní a chybnou akci. Jsem si jistý, že jsi schopen za to vzít na sebe odpovědnost. K dispozici je dostatek důkazů o tom, vezmeme-li v úvahu, že jsi presidentem současné nejsilnější mocnosti světa, že NATO vede nespravedlivou válku proti lidu malé rozvíjející se země. Tato země se právě stala cílem embarga a sankcí, předtím také trpěla přímou vojenskou agresí v časech Ronalda Reagana. Tou zemí je Libye. Pokud chceš sloužit světovému míru … přátelství mezi našimi národy … a ve prospěch ekonomiky a bezpečnostní spolupráce proti teroru, jsi v takové pozici, abys v zájmu dobra zabránil tomu, aby se NATO vměšovalo do libyjských záležitostí.

Velmi dobře víš, že demokracie a budování občanské společnosti nemůže být dosažena pomocí raket a letadel, nebo podporou ozbrojených členů Al-Kájdy v Behghází.

Ty sám jsi řekl při mnoha příležitostech, jednou z nich bylo Valné shromáždění OSN, a já to mohu osobně dosvědčit, že Amerika není odpovědná za bezpečnost ostatních lidí. Že Amerika jim jen pomáhá. To je správná logika.

Náš drahý synu, Excelence, Baraka Hussein Abú Oumamo, Tvůj zásah ve jménu Spojených států je nevyhnutelný, takže NATO by nakonec mohlo couvnout z této libyjské záležitosti. Libye by mohla ponechat Libyjce v rámci Africké unie. Problém je teď postaven takto:

1. Existuje politická a vojenská intervence NATO
2. Teror, který provádějí gangy Al-Kájdy, jež se v některých městech ozbrojily, a pomocí nátlaku brání lidem, aby se mohli vrátit ke svému normálnímu životu a pokračovat ve výkonu svých společenských práv, jak byli zvyklí


Muammar Kaddáfí

Vůdce revoluce

Tripolis 5. 4. 2011

informace řekl(a)...

Vidím, Pergille,
že mi rozumíte na půl slova.
Odejde jeden zasloužilý muž a bude se volit náhradník, pokud možno stejného věku. Tomu se říká přirodní omlazování politiky.

stk řekl(a)...

4 Pergill:
Tož to su teda hlupák. Já myslel, že s tou "human BSE" to není zas tak horké a že se spíše udusím špatně pokousaným soustem než že dostanu tu BSE... ;-))
P.S.: Nemá to BSE něco společného s Kuru-kuru?

4 Informace:
Jak si tak vzpomínám, ta holka v černém plášti s kapucí: Měl jsem tehdy pocit, že když si odhrne tu kapuci (a případně i víc), bude tam opravdu krásná holka! Inu, každý čeká něco jiného...

informace řekl(a)...

I když, musím uznat, že ani staří a přestárlí politikové nebo intelektuálové přijdou s docela výstředními a smělými nápady. Tak zasloužilý osmasedmdesátiletý profesor Asor Rosa, který před týdnem navrhoval jako jediný prostředek k obnovení demokracie v Itálii vojenský a policejní státní puč, včera zase napsal na ministerstvo školství dopis, ve kterém požaduje, aby vydalo úřední zákaz na používání konjunktivu v italštině.
Kladem věci je, že je nikdo nebere zas tak vážně.

informace řekl(a)...

STK,
Vy s Vaší létorou uděláte nejlíp, když budete čekat jen na listonoše.
Na holky, ať jsou oblečeny jakkoliv, se už moc neohlížejte a nic od nich nečekejte!

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, vážená paní Harpyje; styk s cizinci klade na nás Čechy někdy vskutku mimořádné nároky. Vzpomněl jsem si na příhodu, jíž rád, často a barvitě popisoval můj s.otec :

Můj soudruh otec a ostatní soudruzi z odboru mezinárodních vztahů dostali, někdy na konci „zlatých padesátých“, od soudružské delegace z KLDR krásný dárek - láhev místní pálenky s hadem uvnitř. Poděkovali silným hlasem jako jeden soudruh, po odchodu korejských soudruhů láhev hbitě uschovali až na dno skříně s tajnými spisy.
Ale stalo se jednou na jakýchsi oslavách, že došla všechna vodka, slivovice i rum. V nouzi nejvyšší, kdy snad v celé budově ministerstva byla k pití jen voda, si jeden ze soudruhů vzpomněl na láhev s hadem. I byla tato slavnostně vytažena na světlo, jeden ze soudruhů obratně pinzetou hada vytáhl (to víte, lékaři to s pinzetou umějí !), a vyhodil oknem na nádvoří ministerstva. Obsah lahve spravedlivě rozdělen do stakanů (na hodnost a funkci se v takových okamžicích nehledí, vždyť jsme všichni Čechoslováci a soudruzi), a vypit na počest družby národů.
Soudruzi všichni přežili, následky oslav se nevymykaly normálu. Jen Dozorčí objektu sepsal hlášení o podezřelém nálezu mrtvého cizokrajného hada na zadním nádvoří.

Proletáři všech zemí, spojte se !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Ale proč ne, Vlastenče! :-))) Já jsem dokonce jedla (dobrovolně) pythónní maso, a ochutnala kobří. Ten python měl maso bílé, jako ryba a chutnal též podobně, ale ta kobra měla maso hnědé, nechutné. :-)))
http://www.china-treppe.de/wp-content/uploads/bilder/2010/10/china-erfahrungsberichte10-300x225.jpg se vyrábí rovněž v Číně.

stk řekl(a)...

Tož totok Vám Informace nezapomenu!

Větší vlastenec řekl(a)...

Hahaha, STK, Vy kujóne, že Vy jste viděl úpadkový halyvůdský spektákl All That Jazz, natočený těmi americkými nekulturními orangutany kvůli zisku a zmatení pracujícího lidu ?
Ano, tam je Smrt personifikována tzv.sexy blondýnou. Ale my pokrokoví Češi na nic takového nevěříme; my nevěříme náboženskému tmářství, pověrám o tzv.nebi a tzv. peklu, nevěříme na tzv.anděla dobré smrti. My víme, že smrt je zastavení základních životních funkcí, potvrzené příslušným lékařem. A pak už jen rozklad, ukončený očistným ohněm pece krematoria.
To tedy platí pro nás obyčejné; neobyčejní, to jest Hrdinové SSSR a RF, předsedové opravdu dělnických Stran a jim na roveň postavení - ti po smrti přijdou do Věčného Kremlu. Tam, v překrásné sněmovní síni, se v zářícím oblaku nekonečné radosti zúčastňují Věčné schůze, tam slyší Nejvýše Moudrá slova Lenina a Stalina.
Ale my o něčem takovém ani nesníme; vždyť Zlatá hvězda Hrdiny RF je vyhrazena opravdu jen těm nejlepším z nejlepších. Přejme si proto, abychom ve chvíli naší smrti neviděli mámivý a klamný přízrak "krásné holky", ale spíše uklidňující tvář starého soudruha vrátného Městského krematoria.

Nazdar !

informace řekl(a)...

Harpyje,
děkuji za dopis Kaddáfiho. Já jsem ho marně před několika dny hledala po internetu a našla jsem jen úryvky. Jste skutečně prvotřídní rešéršérka.
O občanské válce v Libyi nám média vymývají soustavně mozek. V TV ukazují povstalce jako ochotné usmívající se mladé muže, kteří statečně bojují za svobodu a dělají prsty znak V. Dnes jsem četla v il Foglio, že je tamní situace skutečně hrozná. Zabíjí se na obou stranách, nejen že mučí a zabíjí vojáci a milice Kaddáfího, ale i na druhé straně jsou páchány nelidské zločiny. Zabíjejí vojáky a straníky K. střílením do týlu, našly se stovky jejich mrtvol s rukama svázanýma za zády, ale nahráli si i video, jak vyrvali srdce jednomu ještě živému a pak ho triumfálně ukazovali jásajícímu davu.
Komu tam vlastně NATO pomáhá?

informace řekl(a)...

STK,
vidíte Vlastimil Vám to náležitě objasnil.
Tak raději čekejte na listonoše, abyste nepropásl nějakou složenku na placení elektriky, plynu nebo vody. Nebo telefonu.
To by byl skutečný malér. Na nějakou tu holku v černém nebo jiném rouše se vykašlete!

informace řekl(a)...

To jste byla na dálném východě, Harpyje?
V Číně je prý velkou pochoutkou maso hada vykrmeného králíky.
Proč nesnědí Čínani rovnou králíky? To by pak nebyla taková rafinovanost!

Pedro řekl(a)...

Tak jsem se tu snažil napsat něco o kuru-kuru a zmizelo to (bohužel jsem si neuložil zálohu). Takže ještě jednou: Lékař Pergill se nevyjádřil ke kocourovu dohadu, zda BSE nemá něco společného s kuru-kuru. Nechci hledat na wikipedii, ale pokud se dobře pamatuji, tak domorodci na Nové Guinei kdysi pojídali mozky poražených nepřátel (a snad rituálně i svých zemřelých příbuzných). A "šílené priony" udělaly stejně jako u BSE své.

A.S. Pergill řekl(a)...

to STK:

U člověka existuje Creutzfeldt–Jakobova nemoc. Propuká spontánně s frekvencí cca 1 případ na milion obyvatel a rok. Mezi lidmi se může přenést transplantacemi orgánů nebo dokonce jen chirurgickým instrumentáriem (přestože bylo lege artis sterilizováno). Bylo to zjištěno analýzou případů, kdy nemocní CJn měli společného dárce orgánů (klinicky zdravého), nebo kdy někdo dostal CJn a po něm řada dalších, kteří byli operováni posléze stejnou sadou chirurgických nástrojů (operace mozku). Nemoc je vyvolána prostorovým přesmyknutím prionu, což je bílkovina v buňkách mozkové tkáně, z funkční prostorové konfigurace do nefunkční (a domino efektem se stejně překonfigurují další priony v kontaktu s tím defektním, z toho masívně hynou mozkové buňky). Priony snad mají na povrchu nervových buněk funkce, související s krátkodobou pamětí (zajišťují to, že přes synapsi, skrze kterou prošel vzruch, projde následující - po nějakou dobu - snadněji). Nicméně zvířata s nějak odstřelenou tvorbou prionů neměla pozorovatelné poruchy paměti.
Příslušná bílkovina je extrémně odolná vůči teplotě, desinfekčním činidlům i biologickému rozkladu.
Velmi podobný prion mají i další savci. Významné jsou krávy (BSE) a ovce (scrapie). U těch ovcí je to zajímavé tím, že gen pro variantu prionu, která snadněji vede ke spontánnímu vzniku scrapie, současně snižuje riziko hynutí jehňat narozených v zimě. Další choroby způsobené rekonfigurací homologického prionu jsou známy u jelenovitých a u norků. Je možný mezidruhový přenos, přestože se priony jednotlivých druhů drobně liší (cizí prion nastartuje kaskádu změn prionů vlastních).
Člověk způsobil prů... tím, že začal krmit býložravce mršinami (masokostní moučka z kafilerií).
Primárním zdrojem těchto nemocí jsou patrně ovce, u nichž je spontánní rekonfigurace prionu nejčetnější. Od nich to dostaly krávy a další zvířata (přes zmíněnou masokostní moučku). U jelenovitých se to udržuje i tím, že priony vydrží mnoho let v půdě (chov v oborách). U těch norků tím, že se z nich stáhne kožešina a zbytek se dá sežrat dalším norkům.
Hlavním průšvihem bylo šetření v kafilériích, kdy se v rámci úspor snížila teplota v kafilerních autoklávech na hodnotu, kterou prion BSE a spol. přežije.
Jedna z forem Creutzfeldt–Jakobovy nemoci (lidské) se považuje za vyvolanou kontaktem s BSE.

Kuru bylo onemocnění novoguinejských domorodců, kteří pěstovali rituální kanibalismus. Pojídali (muži) mozky zemřelých členů komunity, ženy to připravovaly. V komunitě bylo onemocnění častější u žen, předpokládá se, že byl tedy významný rozdíl v infekčnosti syrového a tepelně opracovaného mozku. To (s prionem Creutzfeldt–Jakobovy nemoci by takováto teplota neměla hnout) a poněkud odlišná klinika vedlo k závěru, že jde o dvě různá onemocnění. Kuru zaniklo se zánikem zmíněného rituálního kanibalismu. Původně popsal kuru Gajdusek jako nemoc způsobenou "pomalými viry".

Spor, zda se u BSE jedná čistě o bílkovinu, nebo o nějaký atypický virus ("málo nukleové kyseliny, hodně bílkoviny") byl nedávno vyřešen tím, že byla prokázána infekčnost čisté bílkoviny vytvořené GM organismy.

Frekvence CJn je tedy extrémně nízká, pravděpodobnost nakažení se od krávy velice malá (a to ještě, vzhledem k délce inkubační doby, mnoho nakažených stačí zemřít na něco jiného), nicméně děs budí naprostá nevyléčitelnost (podobně jako u AIDS, nebo třeba ve středověku u lepry).

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,
k přírodímu omlazení dojde, až dojdou ti staří chlapi se zájmem o politiku.

Podle historiků měli v archaickém Egyptě zvyk, že farao musel jednou za rok veřejně předvést běh v plné zbroji + nějaké cviky se zbraní + sexuální zvládnutí vybrané otrokyně.
Pokud to nezvládl, byl s veškerou úctou přemístěn do mastaby. A za faraóna provolán někdo další.
IMHO velmi, velmi rozumné opatření.

A.S. Pergill řekl(a)...

hmm, plechovka mi sežral příspěvek o kuru a BSE. Třeba ho domácí pán vyloví.

BSE a Kuru jsou různá onemocnění. Společné mají pouze to, že je vyvolává nějaký prion. Ten kanibalismus se netýkal nepřátel, ale zemřelých členů komunity.

Harpyje řekl(a)...

Kopretinóóó! To se už na českých školách nevyuučuje chemie? V mé době, pokud si dobře vzpomínám, se chemie začínala vyučovat v sedmé třídě ZDŠ!

Harpyje řekl(a)...

Číňani a Korejci jsou prasata, která žerou všechno, co má nohy, a co se hýbe. Já jsem každopádně z čínské kuchyně vyléčená.

Harpyje řekl(a)...

Objevitelem příčiny kuru je pedofil D.C. Gajdusek, Američan, slovensko maďarského původu.

Pedro řekl(a)...

CO2 není jedovatý, jenom se nedá dýchat. Lepší by byl propan-butan a pak tam vhodit zapálenou sirku! ..... Vaše myšlenka se mi líbí víc. :-))) Reakce jak od Pergilla! :-(((

Harpyje řekl(a)...

Když považujete pašování zbraní do Gazy za bohulibou činost, tak se můžete zúčastnit příští Freedom Flotily do Gazy, koncem května, anebo se zapojit do akcí ISM. Ale pozor, abyste nedopadl jako onen italský naivka. Gaza je nebezpečný terén. Ein heisses Pflaster, sozusagen.

Harpyje řekl(a)...

Nebo si taky myslíte, že CO2 je kyanovodík? :-)))

Větší vlastenec řekl(a)...

Inu, vážená paní Harpyje, spousta pokrokových, levicově založených lidí považuje CO2 za plyn jedovatosti s Cyklonem B plně srovnatelné. Alespoň tedy CO2, produkovaný euroamerickou civilizací; pšouky ubohých vychrtlých kraviček utlačovaného lidu tzv. třetího světa nám bojovníkům proti kapitalismu a demokracii nevadí.
Sdělte to prosím Kopretině; bude jistě potěšena zjištěním, že myslí stejně jako levicově založení lidé.

Hezké odpoledne přeji.

Harpyje řekl(a)...

Opět slzím, Vlastenče. :-)))

Pedro řekl(a)...

Už tomu rozumím. Takže jsou hodní muslimové (např. Kurdové, mírumilovně si rožnící svá masa páchnoucí exotickým kořením, jen občas podříznuvší své dcery podle zásad práva šária) a pak jsou zlí muslimové, co se za nimi může hodit sirka do tunelu naplněného propan-butanem. Plynný kyanovodík (HCN) za nimi do tunelu pouštět nebudeme, to by mohlo někomu něco připomínat.

Harpyje řekl(a)...

Jak se zdá, tak tomu vůbec nerozumíte. Ale to je Váš problém. Dzp.

Pedro řekl(a)...

Ti "mravenci", tahající tunely pod hranicí z Egypta všechno možné (mezi tím i zbraně vč. raket,teď už to zřejmě ale bude možné bez té námahy v tunelech), co byste za nimi klidně hodila do tunelu sirku, jsou většinou chudáci vydělávající si tak na obživu pro své rodiny. Ty bestie, co střílejí rakety po autobusech s židovskými dětmi, ty si prací (dopravou všeho možného skrz tunely) ruce nešpiní. Ti mají vznešenější úkoly - bít ty židovské opice a prasata raketami, ať to stojí co to stojí (třeba i životy palestinských žen a dětí, použitých jako živé štíty). Takže jak vidím, Vaše lidumilnost je velmi výběrová. Děkuji pěkně za vyškolení.

Větší vlastenec řekl(a)...

No to víš, drahý příteli a soudruhu Pedro, co může o humanitě vědět osoba, jež skoro celý svůj život prožila v Euroamerice ? Zbla nic, samozřejmě. Zato my roduvěrní Češi (resp. Moravané), odkojení Vltavou a pivem (resp. Moravou a slivovicí), vyrostlí na marxismu-leninismu-stalinismu, my o humanitě víme zbla vše. Díky Leninovi.
Kdepak; přiznejme si otevřeně : Těmhle věcem plně porozumí teprve druhá (či spíše až třetí) generace Euroameričanů, vyrostlá po osvobození Euroameriky od kapitalismu a demokracie v čistém a radostném ovzduší naší pravé slovanské svobody a socialismu. Prostě – teprve po desítkách let intenzivní přestavby celé euroamerické civilizace na tu naši budou tamní soudruzi a soudružky na naší nynější úrovni.
Ach jo, to nás zase čeká práce !

Tak Čest !

STK řekl(a)...

Informace pro Informaci:

Zmíněné složenky zásadně neplatím. Přijde mi mail, já sednu k přístroji, stisknu pár kláves a mému kontu se trochu uleví a jejich přitíží. Obvykle i poděkují.

Takže to zkuste Informace jinak, jinak budu za dveřmi předpokládat kohokoliv jiného, jen ne pošťáka. (Jo a blondýny, blondýny ty opravdu nemusím. Asi to bude latentní rasismus...)

informace řekl(a)...

Vy jste, STK,
osoba skutečně velmi náročná a komplikovaná.
Co by Vám tak mohl přinést listonoš? Třeba dopis z Ameriky, že jste zdědil po neznámém příbuzném, nebo obsílku k soudu anebo pokutu, že jste zaparkoval na zakázaném místě. Anebo dopis od neznámé obdivovatelky!
Nikdy nevíme, co nám může přinést budoucnost. Cesty osudu jsou nepřeberné.
A že se Vám nelíbí blondýny? To mě skutečně mrzí.

informace řekl(a)...

Less than a month into the Libyan conflict, NATO is running short of precision bombs, highlighting the limitations of Britain, France and other European countries in sustaining even a relatively small military action over an extended period of time, according to senior NATO and U.S. officials. Píše Washington Post.

Obvyklí hadrníci. Umějí jen řvát, vyvolat konflikt a pak po čtrnácti dnech jim už dochází dech.
Sarkozy se určitě už do dějin zapsal a s ním i kdysi hrdý Albion. A není těžké uhodnout jak.

informace řekl(a)...

Kaddafiho vojsko používá kasetové bomby, které mu prodalo, ještě před konfliktem, Španělsko a pravděpodobně i GB a Francie.
Nakonec má K. víc zbraní než celá EU dohromady.
Říká se, bez peněz do putyky nelez! To samé platí o válce. Nejdřív se vyzbroj a pak vyhlašuj válku.
Francie a GB to udělaly naopak, nejdřív vyzbrojily Kaddáfiho a pak mu vyhlásily válku.
Originální způsob! Strategové asi valí oči.

informace řekl(a)...

Záhadný jev na italsko-francouzské hranici.
Italská televize ukazuje, jak šťastní Tunisané, třímající v ruce povolení k dočasnému pobytu, se objímají s příbuznými, co pro ně přijeli z Francie a nastupují do vlaku.
Francouzská policie hlásí, že za posledních 24 hodin žádný imigrant nepřekročil hranice.
Žádný Tunisan se ale do Itálie z hranice nevrátil.
Třeba se odmaterializovali? Na hranici se stali neviditelnými?
Anebo někdo lže. Nějaká pohodlná lež?

STK. řekl(a)...

Inu Informace,
už vojáci v I. světové věděli, že při dělostřelecké přípravě, kdy to kolem Vás padá, je nejlépe skočit do kráteru od posledního granátu, protože granát nikdy nedopadne na stejné místo. Ba ani moc blízko.

A ten "dopis od advokáta" z Francie dostal můj nejlepší přítel. Z nedostatku jiných dědiců zdědil po neznámém prastrýci 50 000 000.- Kč zrovna v době, kdy byl s nevelikým odstupným "odejit" z Mittalu (dříve NHKG). Poplatky sice 25 000 000.- sežraly, ale i tak se stal vlastně (na české poměry) docela boháčem. (Dlužno říct, že se z toho nezbláznil a zůstal normální.) Prodal hotýlek na Kanárských ostrovech, který k dědictví patřil (stejně ho tam tamní správce bezostyšně okrádal), koupil si pěkný dům nad Ostravou a auto - a nic. Žije. Jezdí si občas po světě (to je jediné, co mu trochu závidím - ale ještě se do světa podívám, než mě choroby definitivně dostanou - rozhodně to bude Itálie (Sicilia, Aetna) a povede-li se i Austrálie.)

Takže jistě uznáte, že by mě to dědictví podle principu pravděpodobnosti jaksi nemá šanci zasáhnout. [;-))

Auto už mnoho let nemám - a je mi bez něho docela dobře. (Pro motorku mám místo ve sklepě.) Takže podle mě mi zbývá ta krásná holka v černém plášti s kapucí. Ta přijde určitě - jenom nevím kdy. Naštěstí. Znát datum - to by jednomu zkazilo celý zbytek života.

Doufám jen, že to nebude blondýna!
=======================
P.S.: Nakonec Maďar Sarkózy to celé rozhýbal a tak plným právem dostal odměnu v podobě tlupy emigrujících Tunisanů. Pokud si myslí, že je po skončení platnosti povolení v té Francii nějak odloví a vypoví, je naiva. Ty už tam má "nafurt".

Větší vlastenec řekl(a)...

Hnus. Vážně.
Z propuštěného zaměstnance milionářem. Místo logického přesunu mezi nezaměstnané, uražené a ponížené přesun mezi boháče-nelidy. Místo zintenzivnění třídní nenávisti úplné opuštění třídního boje.
Takový úpadek !
Kdyby ten Váš přítel byl roduvěrným Čechem (resp. Moravanem), vážený STK, dal by mamon po strýci-hanebném emigrantu a vykořisťovateli lidu. Do posledního haléře.
Nu, po našem opětovném vítězství vrátíme lidu alespoň ten zbytek.

Jo, mimochodem - až tak budete trajdat po nepřátelské zaostalé cizině (na platy v tom Vašem "ústavu" se budeme muset podívat hodně zblízka), zastavte ve "sladké" Francii. Hloupý Maďar Sarkozy bude si, po vyslechnutí Vašich moudrých rad, vlasy přímo hrstmi rvát.

Nazdar !

informace řekl(a)...

STK,
Vy tu blonďatou nebo černovlasou slečnu chcete mermomocí potkat, a tak místo abyste seděl doma v kotlince, tak se pořád chystáte na nebezpečná místa. Nejdřív pod Vesuv, kde se už nahromadilo přes 5.000 tun odpadků na ulicích a kde se přišlo na to, že vylívají odpadky z kanálů přímo do moře, protože po pěti letech, co postavili čistící stanici, ji ještě nedali do provozu. Takže pro jistotu odvezli od Neapole někam na sever i imigranty, aby nedostali úplavici. Prý nemají přírodní obranu.
Teď zas chcete na Sicilii, která je plná imigrantů, kam je "dočasně" převážejí z Lampedusy, protože je na severu nechtějí. Na Sicilii není zrovna bezpečno. Včera se tam dokonce strhla bitva u Raguzy mezi imigranty a policií a policie dostala na kokos, jednomu policajtovi zlomili imigranti nohu a další dva zranili. Sicilie je plná policajtů a vojáků, co střeží silnice, aby imigranty, co se tam houfně potulují sem a tam, náhodou někdo nepřejel.
To by snad bylo nejlepší, když už se chcete nějaké té slečně vyhnout, zajet si přímo na Lampedusu. Třeba Vás budou mít za pracovníka Frontexu a tak se Vám dostane tradičního srdečného přijetí od místního obyvatelstva.
Proč se raději nevypravíte do Polentonie?
hp://wordwrite.files.wordpress.com/2011/02/lega-nord_manifesto.jpg
A k tomu granátu: ten padl vedle, takže máte pořád šanci na nějaké to psaníčko od advokáta. Páni, to Vlastimil pukne závistí, už takhle ho štěstí Vašeho kamaráda nějak svrbí.

informace řekl(a)...

Ve Ventimiglia na francouzsko-italské hranici jsou hodinové fronty imigrantů na dočasné povolení k pobytu.
A z Ventimiglia vstupují rovnou do Francie.
http://www.ilmessaggero.it/aprifoto.php?id=145749

informace řekl(a)...

Dnes ráno si Plechovka dává do nosu! Už mi sežral dva příspěvky. Asi se mu zdály moc lákavé.
Aby se samou žravostí neudusil!

Pedro řekl(a)...

To Informace:
a) Končím kontrolu a opravu chyb ve wordovém souboru, který obsahuje text knihy Pochoduj nebo zemři! Jde v podstatě o pouze nepatrně upravený text knihy Co jsem prožil generála Josefa Šnejdárka, vydané roku 1939, který je možno najít na wikipedii jako přílohu hesla hatetepe://cs.wikipedia.org/wiki/Josef_%C5%A0nejd%C3%A1rek (externí odkaz č. 2). Pošlu teď vše Šamanovi a ten určitě všem, kdo budou mít zájem, upravený text zašle. Cituji z té knihy úvahu, která osvětluje přístup generála Šnejdárka k muslimskému náboženství a je i dnes zcela aktuální.
KARDINÁL LAVIGERIE
Kardinál Lavigerie založil v severní Africe řád Bílých otců, pěstitelů známého mešního vína.
Bílí, že nosili šaty jako Arabové.
Nápad dobrý.
Úspěch žádný.
Biskup Charles de Foucault, později ho upálili Senussiové, mi ukázal jednoho pokřtěného Araba.
Mluvil jsem o tom s jiným. Řekl mi: „Proč se mám dát pokřtít? Proč mám vzít Knihu Bílých, když mám všechno v Knize své? Ta vaše Kniha je úplně nejasná. Žádá od člověka šílenství. Co by bylo z mých dětí, kdybych nastavil pravou tvář, byv udeřen do levé?“
Křesťanství příliš dobré pro svět vůbec.
Natož pro Afriku, tvrdou zemi..– Možná v Evropě za tisíc let. V Africe za deset tisíc. Zatím: Korán – úžasná tvrdost a úžasná spravedlnost.


b) Na Zvířetníku se seriál o evropských zapadlých vlastencích zasekl na díle č. 16 - Frísové. Čekám, kdy bude Finrod pokračovat Savojci.

c) Se čtením Politických vzpomínek Ladislava Karla Feierabenda jsem dospěl do roku 1947 a na onen text o modrých či rudých Němcích jsem tam doposud nenarazil. Zřejmě musíme počkat, až se nám Finrod v létě vrátí z Maastrichtu.

A.S. Pergill řekl(a)...

to STK
To s tím kráterem je pověra, vyvracená v řadě učebnic statistiky. Náhodné umístění granátu je naprosto nezávislé na místě dopadu předchozích.
Nicméně ta díra může posloužit jako primitivní zákop a je lepší se skulit do ní než ležet na rovině a chytat střepy.

STK. řekl(a)...

Vlastimile V.,nebuďte až tak závistivý! Každý, opakuji každý, si může za několik desítek let poctivé (?) práce v jakémkoliv ústavu* naspořit dostatek finančních prostředků, aby mohl na chvilku opustit svou milovanou vlast. Pokud si odpustí vlastnictví automobilu a pravidelné nedělní nákupy s celou rodinou v shoppingcentrech) i několikrát.
(O majitelích realit ani nemluvě. Kdyby bylo nejhůř, pár domů dají bance do zástavy (i s nájemníky) a mohou vesele jezdit třeba do JAR nebo i na Seychely.)

Co se S(z)arkozyho tejče - přiznávám poctivě - nemám ho rád. Je totiž malej a ukecanej, s bohatě rozvinutým Napoleonským komplexem. Navíc lže. A má vzhledem ke svému vzhledu až příliš hezkou ženu. Co s ním...

*/ i v nápravně-výchovném

informace řekl(a)...

STK,
mou ranní odpověď Vám sežral Plechovka a tak čekám, jestli ji Šaman vytáhne, aby tu nebyla dvakrát.
Sarkozy to opravdu zvoral. V Libyi mu dochází střelivo a tak neví, čím bude bombardovat. Domu se mu ženou houfem tuniští imigranti, protože to povolení od italských úřadů je podle schengenských norem platné, má-li s sebou dotyčný pas a 65 euro v kapse. Zatím francouzské úřady popírají, že z Itálie přicházejí imigranti.

Pedro,
velký dík. Děláte si práci s opravou. Stačilo dát odkaz. Našemu Feffé asi došly zdroje, že nepokračuje.

Pedro řekl(a)...

2 informace: V tom odkazu na wiki je to všechno "zglajchšaltované" do jednoho druhu písma, nadpisy kapitol nejsou zvýrazněné, jsou tam pravopisné chyby (některé zřejmě "nasekal" počítač, když nascanovaný text převáděl do wordu - hodněkrát tam na konci slov chybějí znaménka - např. posláni namísto poslání, plati to namísto platí to a pod.), chybějí fotografie a ilustrace - zkrátka je to takové neslané a nemastné. Tak jsem si s tím dal tu trochu práce. Ta kniha má dost co říct dnešku (a zejména dnešku!). :-)

Harpyje řekl(a)...

Charles de Foucault nebyl biskup, nebyl upálen, a Pères blancs pěstovali i obyčejný "pinard" nevalné kvality.

Pedro řekl(a)...

Děkuji za připomínku k věci. Uvedu zde příslušný text, aby bylo možno ukázat, kde autor knihy učinil onu kritizovanou chybu. Bude to bohužel na několik pokračování. Jinak bych musel odkázat na ten odkaz u výše uvedeného hesla,

MARKÝZ DE FOUCAULT,
NADPORUČIK-MUČEDNÍK


Čítával jsem o svatých, ale nečekal jsem, že se s jedním svatým opravdu setkám.
Marquis de Foucault byl důstojníkem nejaristokratičtějšího jezdeckého pluku Francie.
De Foucaultové jsou velmi stará a velmi bohatá rodina.
Ten můj byl nadporučíkem, a to velmi veselým. Za přítelkyni měl známou hvězdu pařížské opery.
Když toho měla jeho rodina již dost, postarala se, aby byl přeložen do Afriky k arabskému jezdeckému pluku, který byl posádkou v Setifu.

115

Rozumí se, že se hvězda pařížské opery bez svého markýze nudila. I rozjela se za ním do Setifu a ubytovala se v hotelu pod jménem markýza de Foucault, jak tomu byla zvyklá.
De Foucault však právě nebyl v Setifu, nýbrž na manévrech. O několik dní později si jej zavolal generál a řekl mu:
„Nadporučíku, ani jsem nevěděl, že máte tak rozkošnou paní. Moje žena mi píše, že markýza de Foucault již několik dní dlí v Setifu a že ji tam už všichni zbožňují, počínajíc paní generálovou, mou chotí, a paní plukovníkovou.“
Nadporučík de Foucault vyslechl uctivě generálovu poznámku, ale zatočila se mu při ní hlava, protože viděl blížící se pohromu. Srazil paty a vykoktal: „Mon general, já, já-já… nejsem ženat.“
Věc měla ohromné následky, uváží-li se, že paní generálová i paní plukovníková byly zesměšněny.
I dostal nadporučík de Foucault šedesát dní basy.
Podobných historek se vyprávělo o de Foucaultovi mnoho.

Přišel však okamžik, kdy de Foucault začal přemýšlet o významu života a rozhodl se, že chce vést život užitečný.
Jednoho dne, pozván na hostinu u guvernéra Alžíru, seděl vedle slavného kazatele Pére Didona z řádu dominikánů. (Je to tentýž kazatel, kterého papež poslal do kláštera na Korsice, aby si tam odpykal trest za to, že schvaloval požár pařížské nemocnice „jako trest boží za zvrhlost lidskou“.) Bavili se a de Foucault mu svěřil úmysl přestoupiti k islámu, poněvadž, jak se vyjádřil, nenalézá ve víře katolické dosti pevných směrnic pro užitečný život Na otázku Didonovu, zná-li dokonale katolickou víru, odpověděl de Foucault, že ovšem.
„Tak mi popřejte desítiminutovou rozmluvu,“ odpověděl P. Didon.
Rozmluva byla dost dlouhá a výsledek její byl, že se de Foucault nestal mohamedánem, ale mnichem-misionářem, členem řádu Bílých otců, kteří šíří v Africe evangelium. Řád nosí arabský kroj. Byl založen slavným kardinálem Lavigerie.

Pedro řekl(a)...

V přestrojení za marokánského žida podnikl pak de Foucault několik nadmíru nebezpečných cest v Maroku a v Atlasu, aby doplnil o těchto krajích zeměpisné vědomosti, kterých jsme do toho času úplně postrádali.
Na těchto cestách byl několikrát mučen a jenom smrti upálením unikl pětkrát.
Jeho výzkumné cesty měly neobyčejnou vědeckou cenu.
Roku 1902 v Beni Unifu v písčitém údolí saharské řeky Suzfánu, která vytéká z jižního svahu Atlasu a ztrácí se v saharských pouštích, spatřili jsme malý obláček prachu.
Byli to dva jezdci na krásných bělavých velbloudech, nejlepší rasy běhounů „mehara“. Přiběhli ohromným tempem a mohli být zastaveni svými jezdci jen ponenáhlu.
Pak velbloudi klekli. Sestoupil s nich jeden Arab a jeden Evropan, který však byl tak osmahlý, že mohl být považován za Araba.
Byl to muž menší postavy, hubený, s řídkým plnovousem na bradě.
Na sedle Arabově, v kožených tuaregských brašnách, byly připevněny dvě karabiny, opakovačky Winchester na šestnáct ran.
Evropan ozbrojen nebyl.
Byl to markýz de Foucault, misionář.
Byl ihned obklopen důstojníky, z nichž někteří byli jeho bývalí kamarádi.
Zůstal v Beni Unifu několik dní, aby se informoval o poměrech na jihu, zatím co já jsem se odebral do své posádky v Beni Abbes, ležící několik set kilometrů jižněji.
Za krátký čas se tam dostavil také de Foucault, vystavěl si vlastníma rukama chýši, při čemž mu poněkud pomáhali moji vojáci tím, že sušili na slunci cihly.
Tato jeho chýše měla dvě místnosti. Ve větší stálo několik pytlů obilí, menší byla jeho ložnicí. Ložnice byla tak krátká, že se v ní nemohl úplně natáhnout. Chtěl takto „pykat za hříchy svých bližních“.
Pytle s obilím byly určeny pro chudé. Přišel-li takový chudý poutník, kterých tam prošlo dost, daroval mu de Foucault míru obilí, vsypav mu ji do kapuce jeho burnusu. Za míru mu sloužila stará vojenská miska.

117

Pedro řekl(a)...

Jednou jsem byl přítomen, když takový obdarovaný mlčky přijal dar a odešel bez jediného slova díků. Pozastavil jsem se nad tím, ale de Foucault mi odvětil:
„Tento muž jistě mi děkoval v srdci, netřeba tudíž díků ústy.“
V Beni Abbesu žil de Foucault nějaký čas.
Pak se odebral mnohem dále na jih mezi Tuaregy, na něž získal časem ohromný vliv a kteří jej považovali za svatého.
Podnikal daleké cesty, a to mnohdy úplně sám, a nikdy žádný Targi jej nenapadl, což je pozoruhodné, jelikož Tuaregové se nebojí ničeho a mehara de Foucaultův měl cenu (předválečnou) alespoň tři tisíce korun.
Přišla světová válka. Misionář de Foucault si vzpomněl, že je vlastně markýzem de Foucault ze starého francouzského rodu a že je zároveň nadporučíkem francouzské armády.
I požádal ihned své daleké církevní představené, aby jej zprostili mnišského slibu, protože chce sloužit Francii se zbraní v ruce.
Jeho církevní představení mu odpověděli, že mu nařizují, aby zůstal na místě, kde je. Tam že bude sloužit Francii svým vlivem mnohem lépe, než by sloužil někde v čele několika jezdců jako subalterní důstojník.
De Foucault se podrobil. Zabránil svým vlivem, že Tuaregové neobrátili své zbraně proti kmenům, stojícím pod vlivem Francie.
To nebylo po chuti Velikému Senussimu, hlavě mocné sekty Senussi, která ovládá Tripolis a sahá hluboko do Sahary. Vyslal proti němu výpravu s úkolem jej zavraždit.
De Foucault byl jednoho dne přepaden, zavražděn, jeho tělo rozsekáno a spáleno a jeho popel rozmeten do větru, aby „nezůstala po něm žádná stopa, u které by se lidé mohli modlit.“
Tak zahynul markýz de Foucault, francouzský důstojník a misionář.
Podařilo se nám najít a sebrat několik opálených kostí z jeho těla a nějaký ten knoflík a také malý železný kříž, jejž nosíval kolem krku a jejž jsem si ponechal na památku.




118

Pohřbili jsme jeho ostatky a vystavěli nad nimi skromný náhrobek. K němu putují Sahařané zdaleka a udržují jej vápnem neposkvrněné bělosti, jako to dělají mohamedáni u náhrobku svých svatých, svých Marabú.

Pedro řekl(a)...

Díky připomínce naší všeznalé Kelainó jsem zjistil, že jsem ve slově NADPORUČÍK přehlédl chybějící čárku. Vielen Dank!

Harpyje řekl(a)...

Je to všechno velmi zjednodušené. Za to, že se stal katolíkem, vděčí de Foucault abbému Huvelinovi. http://fr.wikipedia.org/wiki/Henri_Huvelin
"... Jestliže Psichari se z pouště vrátil jako konvertita do Francie, aby zde zkušeností pouště produchovnil vojenství, vikomt CHARLES DE FOUCAULD (1858–1916) zažil konverzi doma ve Francii a do Orientu se vrátil, aby produchovnil poušť. Poušť mu nebyla neznáma, neboť zde strávil několik let svého mládí, zprvu jako armádní důstojník, poté jako soukromý cestovatel (putující v převlečení za ruského žida) po Maroku. Po konverzi, kterou jeho životopisci tradují jako příběh málem anekdotický (Foucauld přistoupil ke zpovědnici a řekl knězi: Nevěřím, co mám dělat? – Kněz odpověděl: Vyzpovídejte se a ono to půjde. – A tak se i stalo.), vstoupil roku 1889 ke trapistům, reformované větvi starobylého řádu cisterciáků, jako by tak chtěl navázat na osud Raymunda Lulla. Po sedmi letech se mu však i trapistické prostředí zdálo příliš světským, zahlceným hluky a vášněmi, příliš vzdáleným od Boha. Odešel tedy nejdříve do Svaté země, kde byl v Nazaretě posluhou v klášteře klarisek, posléze pak (po krátkodobém pobytu ve Francii, kdy byl vysvěcen na kněze) s požehnáním trapistických spolubratří na Saharu. Misie otce Foucaulda se od tradičních způsobů, jaké jsme viděli u Raymunda Lulla, zásadně lišila. Nikoho plánovitě neobracel. Usadil se daleko od civilizace v poušti a zde žil po způsobu starokřesťanských otců pouště v modlitbě a v mlčení. Aby však byl připraven promluvit o Bohu, kdyby bylo zapotřebí, a protože v kraji žili kočovní Tuaregové, naučil se jejich jazyku a sestavil dokonce tuarežsko-francouzský slovník a mluvnici tuarežštiny.
Soukolí politických zájmů nicméně semlelo i toho, kdo mu doufal zcela uniknout: Roku 1916 vyprovokovali Němci protifrancouzské povstání Tuaregů, ti pak přepadli Foucauldovu poustevnu a toho, jemuž dříve sami přezděli „marabu“, „svatý muž“, prvního prosince 1916 bez okolků zastřelili.
Z Foucauldovy myšlenky vznikl později řád Malých bratří a sester Ježíšových, kteří usilují žít „spiritualitu pouště“ – ať už na poušti písečné nebo na nikoli méně děsivé poušti velkoměsta."
http://www.souvislosti.cz/497mcp.html

Pedro řekl(a)...

Děkuji za upřesnění. On v roce 1939 pan Šnejdárek zřejmě nevěděl všechno, co je známo dnes.

Harpyje řekl(a)...

Rádo se stalo.
Nedávno sem dával Vlastenec odkaz na tento film http://tracker.cztorrent.net/torrent/o-bozich-a-lidech-des-hommes-et-des-dieux-2010/153937 Je o Peres blancs, kteří byli zavražděni během alžírské občanské války. Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušnosti se stahováním filmů z podobných stránek.

Harpyje řekl(a)...

Aha, vidím, že moje odpověď zmizela. No nic. Byl v ní odkaz na jednu stránku, z které se dají stahovat filmy. Asi proto.

Pedro řekl(a)...

MARKÝZ DE FOUCAULT,
NADPORUČÍK-MUČEDNÍK*


Čítával jsem o svatých, ale nečekal jsem, že se s jedním svatým opravdu setkám.
Marquis de Foucault byl důstojníkem nejaristokratičtějšího jezdeckého pluku Francie.
De Foucaultové jsou velmi stará a velmi bohatá rodina.
Ten můj byl nadporučíkem, a to velmi veselým. Za přítelkyni měl známou hvězdu pařížské opery.
Když toho měla jeho rodina již dost, postarala se, aby byl přeložen do Afriky k arabskému jezdeckému pluku, který byl posádkou v Setifu.

_______________
*) Přesný popis osudů markýze de Foucault díky laskavému přispění paní Netzer připojen na konci knihy.

115

informace řekl(a)...

Pedro,
podle mého dnešní politikové a hlavně různá hnutí jako SL, zastřešená pod Vertreibung, by si měli uvědomit, že není čas fedrovat staré mýty o utrpení a křivdách napáchaných na etnických Němcích a hlásat, že je třeba ty staré křivdy napravit, že je zapotřebí opravit situaci, vytvořenou v Evropě na konci I a hlavně II světové války.
Každému soudnému člověku je jasné, že nemůžeme v současné situaci prosazovat pro tyto odsunuté, anebo jestli chcete vyhnané, právo na jejich návrat do zemí, odkud přišli. Umí si někdo představit, co by to bylo za demografickou katastrofu pro Německo, kdyby se odtud vystěhovalo několik milionů osob? Vakuum nezůstává nadlouho prázdné, a tak by ty miliony Němců byly nahrazeny miliony Turků anebo Afričanů. Už tak má Německo problémy se svou nemalou tureckou a jinou imigrantskou menšinou. Na druhé straně další příliv imigrantů by nemohlo odmítnout, protože by muselo nahradit odešlé pracovní síly. Po válce otevřelo dveře imigraci, protože mu chyběly ruce těch padlých ve válce, i když je částečně nahradilo obyvatelstvo přestěhované z východu. Ve válce ztratilo život přes 5 milionů mladých Němců (it. Wikipedie udává přibližně 5.318.000). Říkám částečně, protože nevím, kolik bylo mezi těmi 15 miliony zdravých mladých práceschopných mužů. Německo otevřelo dveře imigrantům a počítalo s tím, že to bude na omezenou dobu, ale většinou se tam turečtí a afričtí imigranti usadili natrvalo, měli děti a tak se i rozmnožili. Přírodní natalita Němců klesá, jako všude v Evropě. Takže si z toho všeho můžeme udělat jednoznačný závěr. Multikulturalizmus, kterému teď německá vláda obtížně čelí - Erdogan při jedné návštěvě protestoval proti německé snaze asimilovat turecké děti a požadoval, aby si udržely svou náboženskou a národní kulturní identitu - by byl časem vystřídán něčím jiným, soužitím autoktonního obyvatelstva značně zmenšeného co do počtu se stále narůstajícími menšinami, většinou islámskými.
To po demografické stránce. Po mezinárodní stránce pak, nátlak na ostatní státy, aby přijaly zpátky vystěhované Němce, čili spíš jejich potomky, by vedl k zhoršení vztahů mezi státy, ne-li dokonce k rozpadu EU, která již teď skřípe ve švech. Německo se teď brání příchodu tuniských imigrantů z Itálie, poukazujíc na to, že má největší procento imigrantů v Evropě. Totéž říká Francie. Unijní centrální orgány nejsou schopny přijmout nějaké rozhodné řešení, jak dalšímu přílivu do Itálie a odtud dál do Evropy zabránit. Byly by snad evropské instituce schopné čelit nějakému demografickému vnitroevropskému zemětřesení při stěhování obyvatelstva na východ?
Nepřišel i pro politiky Vetreibung konečně čas zabývat se realisticky dnešní situací, namísto pěstování starých křivd a mýtu nápravy?

Uvědomuju si, že je to zase slovo do pranice. Ale když se mluví o historii, o nutnosti ji poznat bez různých ideologických hávů, do kterých byla a je zahalena, měli bychom se zamyslet i nad tímto jevem.
Dodávám, že osobně proti Sudetským Němcům jako etnické skupině a ani proti řadovým jednotlivcům nemám žádné osobní záporné city, prakticky žádného neznám. Hovořím tu o politicích, kteří tvrdí, že chrání jejich zájmy.

Větší vlastenec řekl(a)...

Rusové a Češi – elita světa

Ano, vážený STK ! Dvakrát ANO !
Opět jste ukázal, že jste skvělým Čechem :
Zaprvé, máte naprostou pravdu ve svém tak typicky českém přesvědčení, že kdokoli má méně než já, je líný a/nebo blb, a za svoji bídu si může sám. (Samozřejmě, kdokoli má VÍCE než já, je buržoust a/nebo zloděj, a nakradený majetek mu bude znárodněn.)

Zadruhé máte naprostou pravdu ve svém tak typicky českém přesvědčení, že Euroameričani (resp. všichni Neslovani) jsou tupé stádo. Vždyť oni nedokázali nic z toho, co jsme dokázali my : Nedokázali odsunout Němce ani jiné menšiny, nedokázali znárodnit majetek buržoustů a feudálů, nedokáží plánovat ani číst mezi řádky, místo zástupců lidu si volí sebestředné tupce.

Prostě – my Češi a Rusové jsme vyvoleni samou Velebnou Matkou Přírodou. Jsme předurčeni k osvobození Euroameriky a celého světa, jsme vyvoleni k vnesení světla pokroku a míru do celého světa a všech zatemnělých myslí příslušníků hloupých neslovanských národů.

Mimochodem, vážený STK – můžete pokračovat v naší dějinné osvětové misi sám, dokud se vláda věcí lidu do našich rukou nenavrátí. Ano - když už budete trajdat po Euroamerice (tyhle touhy tedy vážně nikdy nepochopím), zastavte se na chvíli u hloupých Žabožroutů, a osvětlete jim jejich fundamentální chyby. Hloupý Maďar Sarkozy, po vyslechnutí Vašich rad, vlasy si bude plnými hrstmi rvát.

Z východu světlo, z Východu svoboda ! ***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

Pedro,
podle mého dnešní politikové a hlavně různá hnutí jako SL, zastřešená pod Vertreibung, by si měli uvědomit, že není čas fedrovat staré mýty o utrpení a křivdách napáchaných na etnických Němcích a hlásat, že je třeba ty staré křivdy napravit, že je zapotřebí opravit situaci, vytvořenou v Evropě na konci I a hlavně II světové války.
Každému soudnému člověku je jasné, že nemá smyslu v současné situaci prosazovat pro tyto odsunuté, anebo jestli chcete vyhnané, právo na jejich návrat do zemí, odkud přišli. Umí si někdo představit, co by to bylo za demografickou katastrofu pro Německo, kdyby se odtud vystěhovalo několik milionů osob? Vakuum nezůstává nadlouho prázdné, a tak by ty miliony Němců byly nahrazeny miliony Turků anebo Afričanů. Už tak má Německo problémy se svou nemalou tureckou a jinou imigrantskou menšinou. Na druhé straně další příliv imigrantů by nemohlo odmítnout, protože by muselo nahradit odešlé pracovní síly. Po válce otevřelo dveře imigraci, protože mu chyběly ruce těch padlých ve válce, i když je částečně nahradilo obyvatelstvo přestěhované z východu. Ve válce ztratilo život přes 5 milionů mladých Němců (it. Wikipedie udává přibližně 5.318.000). Říkám částečně, protože nevím, kolik bylo mezi těmi 15 miliony zdravých mladých práceschopných mužů. Německo otevřelo dveře imigrantům a počítalo s tím, že to bude na omezenou dobu, ale většinou se tam turečtí a afričtí imigranti usadili natrvalo, měli děti a tak se i rozmnožili. Přírodní natalita Němců klesá, jako všude v Evropě. Takže si z toho všeho můžeme udělat jednoznačný závěr. Multikulturalizmus, kterému teď německá vláda obtížně čelí - Erdogan při jedné návštěvě protestoval proti německé snaze asimilovat turecké děti a požadoval, aby si udržely svou náboženskou a národní kulturní identitu - by byl časem vystřídán něčím jiným, soužitím autoktonního obyvatelstva značně zmenšeného co do počtu se stále narůstajícími menšinami, většinou islámskými.

informace řekl(a)...

II
To po demografické stránce. Po mezinárodní stránce pak, nátlak na ostatní státy, aby přijaly zpátky vystěhované Němce, čili spíš jejich potomky, by vedl k zhoršení vztahů mezi státy, ne-li dokonce k rozpadu EU, která již teď skřípe ve švech. Německo se teď brání příchodu tuniských imigrantů z Itálie, poukazujíc na to, že má největší procento imigrantů v Evropě. Totéž říká Francie. Unijní centrální orgány nejsou schopny přijmout nějaké rozhodné řešení, jak dalšímu přílivu do Itálie a odtud dál do Evropy zabránit. Byly by snad evropské instituce schopné čelit nějakému demografickému vnitroevropskému zemětřesení při stěhování obyvatelstva na východ?
Nepřišel i pro politiky Vetreibung konečně čas zabývat se realisticky dnešní situací, namísto pěstování starých křivd a mýtu nápravy?
Chápu, že je to znova slovo do pranice. Ale myslím, že udělat si jasno o dnešní situaci aa načrtnout si i možné dopady do budoucna dnešní politické činnosti by nebylo na škodu.
Osobně nechovám žádné negativní city k Sudetským Němcům ani jako etnické skupině ani jako řadovým jednotlivců. Ale jsem toho mínění, že politikové, kteří o sobě tvrdí, že zastupují jejich zájmy, by se měli vážně zamyslet nad tím, co říkají.

informace řekl(a)...

K čertu s tím plechovkovým cenzurním svinstvem. Sežralo mi to dneska už čtyži příspěvky. A hospodskej?

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Leninovy rány, co to tady všichni melete o tom humánně zneškodněném papeženci, Žabožroutovi a feudálovi ?!? Jste snad nějací Němci, papeženci, fašisti, Euroameričani ?!?!?

Který roduvěrný Čech, ateista, pokrokový, levicově založený člověk by mohl souhlasit s neuvěřitelnými větami, jimiž se řídil papeženec de Foucauld, s nimiž na rtech končil svůj černý život pod noži arabských vlastenců-partyzánů ?!?
Amen, amen, říkám vám: Pokud zrno pšenice nepadne do země a nezemře, zůstane samo. Pokud však zemře, přinese hojnou úrodu.
Kdo lpí na svém životě, ten jej ztratí. Kdo na svém životě v tomto světě nelpí, uchrání jej k věčnému životu.

Žádný opravdový našinec s takovými nesmysly nesouhlasí ! To přenecháváme nevzdělaným a zaostalým Euroameričanům ! V takové pověry věří tmářští křesťani celého úpadkového světa ! Ale ne my !!! My víme, že žijeme jen jednou, že musíme užít dne ! My víme, že do Věčného Kremlu se dostanou jen ti nejlepší z nejlepších, třeba za zneškodnění velkého počtu Němců nebo křesťanů !!

U Džeržinského vousu, teď jsem si zkusmo do imperialisticko-sionistického internetového vyhledávače zadal „Charles de Foucauld modlitba“ – vylezly 382 odkazy, jeden hrůznější než druhý ! Ne, to prostě nejde !
Vzpamatujte se, vlastenci a vlastenky, vzpamatujte se, dokud je čas !
Nezapomínejte, že Muslimové jsou našimi přirozenými spojenci v boji s úpadkovou euroamerickou civilizací, s vražedným křesťanským tmářstvím !

Když tě někdo udeří do pravé tváře, utni mu pravou ruku ! (V.I.Lenin)***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

Když tě někdo udeří do pravé tváře, utni mu pravou ruku !
S tím plně souhlasím. Snad by jen stačilo ho pořádně přes tu ruku praštit, aby musel jít na ortopedii nechat si ji zasádrovat. A dodávám: a Kopni ho do prdele!

STK řekl(a)...

Vážený vlastenče Vlastimile Větší,
velice se Vám omlouvám, že jsem necudnou řečí znectil jednoho Frantíka - shodou okolností toho času nejvyššího a shodou okolností poněkud podezřelého etnického původu. (On snad ani není "kavkazan"!) Nechtěl jsem se dotknout relikvií vašeho života - zapomněl jsem hlavně, že jste tam strávil své mládí a že tedy máte francouzské vychování.
Jinak přiznávám, národ francouzský vnímám jako náš vzor - od dětství si pamatuji na "stávky francouzských pracujících". Ty, s menšími přestávkami vlastně trvají dodnes. V tom jsou pro nás, občany Kotlinky, zatím nedostižným vzorem. Přesto, že "umím dobře francouzsky" (Děkuji, Prosím, Dobrý den, Dobrý večer, Dobrou chuť a Na shledanou) vždy si všimnu, že Frankreichem projíždím. V příkopech na silnici, na pumpách i jinde se náhle objeví odpadky, které po přejetí dalších hranic (Španělsko) zase samočinně zmizí. Ale země, země je to nádherná. Jen kdyby tam nemluvili takovou hatmatilkou a naučili se nějaký pořádný jazyk - třeba ruštinu nebo aspoň polštinu.
==========================
Malý předběžný dotaz - až jednou zvítězíte - bude tradičně levicová Francie patřit do vaší Nové Říše? Zavedete povinnou výuku ruštiny?

stk řekl(a)...

Naučení ...Když tě někdo udeří do pravé tváře, utni mu levou ruku ! (V.I.Lenin)... jest ovšem citací mylnou.

Myslím, že ve skutečnosti řekl veliký VIL toto: ...Když tě někdo udeří do pravé tváře, pamatuj, že kdo včas uteče, ten vyhraje... Nebo tak nějak...

Větší vlastenec řekl(a)...

No tak podívejte se, vážený STK. Abychom si rozuměli : Vychování mám dobré - naše, české, ateistické. Kolikrát jsem už napsal, že kromě mojí moravské babičky byli všichni mojI přímí předci členové Strany ? Že do mojí širší rodiny patří zakládající člen sociální demokracie i zakládající člen KSČ ? S takovou rodinnou a ideovou výbavou jsem odjížděl do Euroameriky, s takovou jsem se i vrátil.
Též díky svému útlému věku - mohl jsem navštěvovat naši, československou pokrokovou školu. Ne jako ubohý Míša Fleischmann, jenž musel chodit do francouzského lycea; co z toho vzešlo za zlo, všichni víme.
Pravda, nejen škola a rodina formuje dětskou mysl - dlouho a obtížně jsem se zbavoval deformací, jež ve mně zanechaly prakticky každodenní pohledy na různé hrůzné ukázky Entartete Kunst, jimiž je ona (bývalá) metropole Euroameriky poseta jak dvorek kuřinci.
Ale na druhou stranu - právě moje moravská babička mi dala povědomí o dobré hudbě. V rozhodující době jsem tedy vnímal Beatles a francouzskou tzv. pop-music jako odporné pazvuky, tak strašlivě se lišící od naší krásné dechové hudby. To mne zachránilo od úpadku.

Jinak : Zvítězíme. My Češi a Moravané, my pokrokoví Slované, vedeni našimi staršími bratry. Prostě – my, vážený STK. A doufejme, že již brzo, abyste mohl jezdit do Euroameriky v rámci tematických kulturně-naučných zájezdů „svého“ Domova důchodců.

A ještě jinak – hloupý Maďar Sarkozy se nestal presidentem „sladké“ Francie nějakou shodou okolností, ale zákonitě. Oni prostě jsou tak hloupí a zaostalí, že si nejsou schopni zvolit komunistickou stranu jako my.
A samozřejmě – výuka ruského jazyka bude povinná pro všechny nevzdělané, námi osvobozené Euroameričany. Alespoň se s nimi pak bez obtíží dohovoříte, vážený STK.

Na konci všeho našeho snažení je člověk ! (Kl.Gottwald)***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Já se Ti vážně divím, drahý příteli a soudruhu Pedro. Proč, proLenina, ztrácíš svůj krátící se čas nesmyslnou prací na editování jakýchsi „vzpomínek“ J.Šnejdárka ?
Pravda, má ten legionář jakési zásluhy o vlast, díky svému podílu na osvobození severních částí naší vlasti z pod jařma polských feudálů-statkářů-sionistů. Ale o jeho charakteru svědčí již sám fakt, že místo odchodu do SSSR emigroval do Francie. A to jeho protinárodní papeženectví ...
Vážně – proč Ty, takový skvělý přítel a soudruh, schopný odhalit každé protičeské vystoupení vážené paní a zrádné emigrantky Harpyje, proč nepíšeš třeba o s.generálovi Svobodovi ? To byl přece vlastenec ! Ten by nepsal obdivně o papežencích, Žabožroutech, feudálech !
Polepši se, drahý příteli a soudruhu.

Tak Čest !

Harpyje řekl(a)...

Vlastenče, ti partyzáni, kteří zlikvidovali feudála a kolonialistu de Foucaulta byli Berbeři.
Ti Pères Blancs ale žili od samého založení velmi nebezpečně http://peres-blancs.cef.fr/assassines.htm Snad nejodpornější vražda se odehrála v roce 1996 během alžírské občanské války v klášteře v Tibhirine, v Kabylii. Islamisté tehdy setli 7 trapistických mnichů. O nich jedná v Cannes vyznamenaný film O Bozích a o lidech / Des hommes et des Dieux, který jsem objevila na jedné české stránce ke stažení, ale nevím, jestli se ji dá důvěřovat.
Adresu sem nemůžu dát, už jsem se o to pokoušela, ale Šamanově blogu se nelíbila, a příspěvek zmizel.
Ten Sarkozyho původ je skutečně podezřelý. Podle halachy je čistokrevný sionista.

Harpyje řekl(a)...

Jinak, když už jsem u odporných vražd, tak dva palestinští hrdinové, kteří byli zatčeni minulý týden, se přiznali k nedávné vraždě oné israelské rodiny. Vrahům je 18 a 19 let. Odkaz sem nedávám.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Harpyje, ne sionista, nýbrž šábesdeklista. Tomu však nevěřím, protože není možné aby Žid byl takhle blbej. Jestliže ale vezmu nediskriminativně v potaz, že máme rovnost příležitostí, tak připouštím, že i to možné je. Ostatně, když si tu Libyjskou avantýru Francouzi zacálují tak proč ne. Jsem zvědavý jak dopadnou s protiburkovým zákonem.

Harpyje řekl(a)...

Děkuji mockrát za poučení, ale žargon, který se pěstuje v diskusích na Zvědavci není můj styl.

Větší vlastenec řekl(a)...

Berbeři nebo Arabové, to je pod rozlišovací úroveň našeho vzdělaného národa, vážená paní Harpyje. Hlavní pro nás je skutečnost, že šlo o čin vlastenců-partyzánů, namířený proti euroamerickým křesťanským barbarským okupantům.
I ti "slavní" Pères Blancs hráli v Alžírsku stejnou temnou úlohu, jako ti nejrůznější fláterníci u nás, v průběhu dlouhých staletí. Mniši k nám přinášeli svoje úpadkové zvyky, ničili naši přirozenou přírodní vzdělanost, zaváděli u nás evropské pracovní a výrobní postupy, rozšiřovali zde křesťanství, latinu a latinku ... Prostě hnus.
Jan Žižka, náš největší vlastenec středověku, se s takovými odpornými a zrůdnými kolonialisty nepáral - zneškodnil je po husitsku. A my, po našem vítězství, jsme šli v jeho stopách; poradili jsme si s černoprdelníky po husitsku i po leninsku. A pak jsme se konečně mohli svobodně rozvíjet, bez poručníkování křesťanů a Euroameričanů, bez znásilňování našich dobrých slovanských myslí jedem křesťanství a vynucené "morálky".

Chladnou hlavu, horoucí srdce, absolutně čisté ruce ! (F.E.Džeržinskij)***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

Ventimiglia, la Francia blocca i treni
Protesta formale dell'Italia: "Viola regole Ue"

Francie přerušila železniční dopravu s Itílií na přechodu Ventimiglia. Formální protest Itálie:!"Narušení norem EU"

Pštrosí politika Sarkozyho. Zřejmě už neví kudy kam. Ti imigranti mají tuniské dokumenty v pořádku a italské povolení k dočasnému pobytu je podle evropských norem platné.

informace řekl(a)...

Immigrati/ Ventimiglia, bloccato corteo diretto verso frontiera
Imigranti, Ventimiglia, italská policie zadržela protestní prúvod manifestantů proti přerušení dopravy na italsko-francouzské hranici, který mířil do Francie

informace řekl(a)...

Jak se šíří poplašné zprávy. České noviny píší, že italské úřady vydali povolení k dočasnému pobytu 26.000 imigrantů.
Ve skutečnosti: Italské úřady začaly vydávat povolení patnáctého a zatím jich vydaly jen několik set po ověření dokladů totožnosti (pasů) žadatelů a poté, co jim byly vzaty otisky prstů.

informace řekl(a)...

Zastaven provoz na železniční trati Cuneo - Ventimiglia, která jde částečně přes francouzské území.
Na trati Řím - Paříž prozatím vlaky jezdí.

informace řekl(a)...

Funkcionář francouzského MZV Claude Gueant oznámil, že se jedná o dočasné zastavení dopravy, spojené s manifestací ve Ventimiglia, pro níž manifestanti neměli povolení od prefektury v Nizze.
Tak nevím, kdo začal. Manifestanti, kteří protestovali proti zablokování hranice nebo francouzské úřady, které hranici zablokovaly proti manifestantům.
A proč tedy zatavili provoz na Cuneo - Ventimiglia, kde žádní manifestanti nebyli? Je to vnitrostátní linka.

Harpyje řekl(a)...

Já cítím specielně k těmto černoprdelníkům velkou náklonnost. Za moje první opilství v životě vděčím jejich vínu. Tehdy mi nebylo ještě ani 15 let, když mi hostitelé nalili mou první sklénku vína. Nechutnalo mi. Ale čím víc dolévali, tím míň jsem vnímala jeho chuť. :-))).

Harpyje řekl(a)...

To je pěkná lumpárna, co Italové dělají s těmi tuniskými imigranty. Porušují evropské právo, aby se jich zbavili na úkor jiných evropských zemí pod záminkou solidarity. Je jasné, že udělování povolení k dočasnému pobytu bude inspirovat a povzbuzovat další a další Afričany. Vloni udělilo Německo 40 000 osobám azyl, a Francie přijala dokonce dvakrát tolik imigrantů, zatímco Itálie jen pár tisíc.

informace řekl(a)...

Provoz na trati Ventimiglia - Mentone byl obnoven. Francie stáhla ozbrojený oddíl z hranic.

informace řekl(a)...

Madame,
nemám vůbec v úmyslu se o těch Vašich výrocích bavit.
Napsala jsem toho za ten měsíc víc než dost, aby byla situace všem jasná.
Udělaly něco ostatní evropské státy na podporu Itálie a Malty, když volaly o aktivizaci obrany evropských námořních hranic? Když upozorňovaly na nebezpečí lidského tsunami z Afriky?
Pokud vím, vůbec nic. A teď se má stát Itálie částí Afriky jenom proto, že evropké státy, jmenovitě Francie a Německo další imigranty nechtějí a nic proti jejich přílivu neudělaly?
Proč si jich nabraly takové množství před tím? Itálie je k tomu nenutila.
Udělování dočasného povolení k pobytu bylo pak dohodnuto s příslušnými orgány Unie. Italská vláda nepostupuje svévolně.
To pro Vaši informaci, jestli to ještě nevíte.

stk řekl(a)...

Zajímavý začátek historky o víně a první opici v životě, Harpyje.
... čím víc dolévali, tím míň jsem vnímala jeho chuť....
A co bylo potom?
Poté jste se stala Harpyjí?

Větší vlastenec řekl(a)...

No prosím - to by byl titulek v bulvárním tisku : Pokrytečtí mniši opíjejí mladé dívky !
Už se nedivím, že je Muslimové-abstinenti tak nenáviděli.

Větší vlastenec řekl(a)...

S těmi imigranty - je to lumpárna. Ale co byste chtěla od italských fašistů, vážená paní Harpyje ? Něco lepšího než od fašistů německých ? Nebo od zdegenerovaných Žabožroutů ? Nebo od obyvatelů „hrdého“ Albionu, nejhorlivějšího slouhy USA ?
Snad už víte, že je to všechno jedna pakáž euroamerická. Od nich ani ubozí imigranti, ani my Češi nemůžeme čekat nic dobrého. Prostě – prodejte vše, co prodat jde, a co nejdříve se vraťte do rodné země, k rodné hroudě, k rodným kořenům. U nás už brzy opět zvítězí spravedlivý společenský systém, takže majetek vložíte do kádě (resp. jej použijete na vyrovnání svého vztahu s naší republikou), odsedíte si zbytkový trest za nedovolené opuštění republiky (v našem typicky humánním nápravně-výchovném zařízení), a po odpykání trestu se již budete moci plně zapojit do budování.
Proti imigrantům a buržoustům budete chráněna naší neprostupnou státní hranicí a neústupnými bezpečnostními složkami, proti ideologické diverzi našimi bdělými pracovníky Úřadu pro tisk a informace. A zprávy o dění ve vzdálené, ach, tak vzdálené Euroamerice v našich masmédiích Vám budou opravdu připadat jako zprávy jako z úplně jiného světa.

Na shledanou v lepších časech.

informace řekl(a)...

Libyjská občanská válka podle mínění ekonomických expertů destabilizovala hospodářsky celou oblast severní Afriky a púsobí nepředstavitelnou hospodářskou krizi nejen v Libyi, ale v celé Africe a Egyptu. Těmto zemím nyní hrozí nedostatek kapitálu k rozvoji a nezaměstnanost. V Libyi pracovaly statisíce Egypťanů, Tunisanů, obyvatel střední Afriky, celkově libyjská ekonomika dávala jíst 1,5 milionu imigrantů. Libye v r. 2003 vypracovala rozvojový plán, který měl poskytnout kapitál a vést růst ekonomie celé oblasti severní a střední Afriky. Ten nyní padl. Po odchodu Kaddáfiho není ani jisté, jaké bude politické složení libyjské vlády a tedy ani jaká bude ekonomická orientace Libye- Nynější systém vlády byl výsledkem složitého kompromisu mezi čtyřiceti hlavními kmeny, který bude těžké obnovit. Bengházští rebelové v tomto scénáři zastupují 700 tisíc osob. Bude tedy záležet na tom, jak se budoucí vládě podaří harmonizovat mezikmenové vztahy. Prozatím rebelové, jak píše NYT, nejsou ani schopni označit, kdo vládu povede.
V současném stavu neexistují podmínky pro nějaká obchodní jednání nebo ekonomické působení. Neexistují pro to bezpečnostní podmínky a celý bankovní systém je poškozený, většina libyjských bank je na "černé listině". Zato ale 93 % energetických zdrojů je stále pod kontrolou Kaddáfiho, a jen zbytek je v rukou rebelů.
Je problematické, jakým způsobem Libye vyjde z občanské války a jak bude dlouho trvat obnova jejího hospodářství.
Nyní jsou kasy Kaddáfiho a rebelů prázdné. Sankce OSN zablokovaly fondy Kaddáfiho, a v Tripolisu začínají docházet zásoby. V Bengházsku je situace horší, lidem nikdo nevyplácí platy, chybí potraviny, léky. Rebelové sice oznámili, že prodají zásoby ropy, co tam zbyla, ale není jisté, jestli se jim to podařilo. Volají o pomoc k západu, ale co jim ten může poskytnout? Zintensivnění letů NATO, aby tu Libyi ještě víc rozbily?

drak řekl(a)...

informaci:

Ta libyjská avantýra je zdá se zpackaná víc, než jsme si původně vůbec všichni mysleli, nebo byli schopni domyslet. Ukazuje to mimo jiné na to, že zpravodajci a analytikové ať už evropští, nebo američtí stojí leda tak za starou bačkoru. Za tu starou bačkoru stojí buď proto, že si neumějí zjistit to, co je třeba, nebo to umí, ale bojí se to z nějakého důvodu politikům jasně sdělit, což je snad ještě horší. No a nebo jsou v našem čele ti politici tak pitomí, že s těmi výstupy neumí pracovat a dojít na jejich základě k těm správným závěrům a rozhodnutím. K tomu všemu navíc se ukazuje, jak ta EU drží pohromadě jen v dobrých časech a teď je na příkladu Francie dobře vidět, jak se dovede rozpadnout na jednotlivé sobce, když dojde k nějakému zhoupnutí, jako třeba teď v podobě masové imigrace z Tunisu. V případě Francie je to obzvláště zavržení hodné vzhledem k jejímu aktivnímu zapojení do té libyjské avantýry, která k té imigraci tak významně přispěla. Jinými slovy, Kaddáfího ropu ano, imigranty ne? To si ale měli rozmyslet zhruba před měsícem, teď můžou leda tak inicialisovat hlídání hranic, nebo brát imigranty a modlit se aby už Kaddáfímu konečně došly zásoby vody jídla a munice.

Harpyje řekl(a)...

To jste chtěl udělat vtip, anebo to má být pokus o urážku, STK? Každopádně se Vám ani jedno ani druhé nepodařilo. Příště snězte víc vtipné kaše, třeba to pomůže. :-)))

Harpyje řekl(a)...

Je to lumpárna.
Onu záměrně vyvolanou "italskou hysterii" popsal naprosto přesně, bez jakýchkoli diplomatických okras a vykrucování, jeden kancléřčin spolupracovník: "Rome use de méthodes de chantage que l'on connaît uniquement dans la mafia". (Řím praktikuje mafiánské způsoby vydírání). Takže se nelze divit ani žabožroutům, ani skopčákům, ale pouze podlým metodám, kterými se italská politika, podle principu svatého Floriana snaží zbavit uprchlického problému.

informace řekl(a)...

Víte, Draku,
oni si to někteří američtí vojenští znalci uvědomovali a varovali, že no fly zone situaci nevyřeší, že bude zapotřebí pozemního zákroku. Jenže na jejich slova nikdo nedal. Teď, když je situace v trapné krizi, snaží se západní aleance zakrýt fiasko různými halasnými výzvami jako ta poslední, uveřejněná v denících britským premiérem Davidem Cameronem, francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym a americkým prezidentem Barackem Obamou, že Kaddáfi musí být odstraněn. Rebelové odmítají příměří a jednání s Kaddáfim, jak navrhovala Arabská unie, pravděpodobně proto, že na nějaký kompromis nemají dost sil. A západní koalice se nemůže jen tak z bojiště stáhnout, aby neutržila ostudu. Fakt je, že ať to skončí jakkoliv, nahradit všechny ty škody, způsobené občanskou válkou, nebude lehké. Kaddáfi byl do jisté míry i zdrojem příjmů, a to nemalých, i západních evropských hospodářství. Kromě toho že, ať byl jakýkoliv, zabezpečoval libyjskému obyvatelstvu slušnou životní úroveň. Kdo pak přispěje na obnovu a znovuvýstavbu libyjského hospodářství? Nechtěla bych, aby to byla znova EU, která již teď slíbila podporu Tunisku výměnou za střežení svých břehů a omezování odjezdu imigrantů. Což zatím vůbec nedělá.
Doufají snad, že Kaddáfiho vyhladoví a že tak jeho režim padne?

informace řekl(a)...

To, co řekl nějaký kancléřčin spolupracovník, mě vůbec nezajímá. Nějaké prohlášení před nedalekými volbami udělat musel.
Faktem zůstává že Evropská unie není schopna zaujmout rozhodnutí a opatření na zastavení přílivu uprchlíků. A Francie s Německem, tyto dvě tak vlivné země, se ani nepokusily podepřít žádost Itálie aktivizovat Frontex. A to nějakým efektivním způsobem a ne jen posláním tří pracovníků.
Povolení k pobytu je dočasné a tedy země, kam imigranti přijdou dobrovolně, na své přání, protože tam mají příbuzné, je mohou po šesti měsících zase vyhostit.
Nakonec pro normy, které regulují příchod a přijetí emigrantů do Evropy, hlasovali i němečtí a francouzští zastupitelé v Europarlamentu. Případně mohou navrhnout jejich změnu.

informace řekl(a)...

Tak ještě jednou:
Harpyje,
co řekl spolupracovník kancléřky Merkelové mě vůbec nezajímá. Celostátní volby jsou přede dveřmi a tak něco říct musel!
Jenom se divím, proč dvě takové vlivné země v EU jako Francie a Německo neudělaly nic na podporu Itálie, když žádala o efektivní aktivizaci Frontexu na zastavení přílivu imigrantů ze severní Afriky. Ty normy o přijetí imigrantů odhlasovali svého času i francoužští a němečtí evropští poslanci. Mohou tedy navrhnout a odhlasovat teď jejich změnu.
Itálie jen aplikuje dekret č. 286 z 25 července 1998.

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak znovu :
Nás se rozvrat Euroameriky netýká. My jsme „součást“ tzv. EU jen v důsledku dočasného ústupu spravedlivého společenského zřízení, našeho slovanského socialismu, na který se Euroameričani prostě nezmohli a nezmohou. Takže stačí vystoupit z EU a NATO, a je to.
Právě nyní je k tomu vhodná doba - žoldáci NATO jsou rozstrkáni po celém světě, agresorům došly "chytré" bomby, ujařmené obyvatelstvo Euroameriky protestuje proti dalším a dalším agresím. Takže nám stačí tradičně požádat o pomoc naše starší ruské bratry, otevřít svá letiště a své náruče - a ani ti největší váleční štváči Euroameriky si netroufnou zaútočit na naši vlast, na jednotky nepřemožitelné Armády Ruské federace.
Ach, to bude krásné ! Ani nebudeme muset vymýšlet nové zákony - stačí, když obnovíme faktickou platnost stále platných Dekretů presidenta republiky. Pořád všichni žvaní, že je nesmíme zrušit, ale jejich hrubé porušování buržoustům nevadí.
Takže : Díky stále platným Dekretům provedeme bleskově a zcela zákonně znárodnění + potrestání zrádců + odsun cizorodých živlů.
Díky své příslovečné pracovitosti a šikovnosti urychleně obnovíme tradiční ženijně-technická opatření na našich hranicích, díky tomu budeme bezpeční před vlnami imigrantů i emigrantů.
Rázně zlikvidujeme nezaměstnanost a bytovou krizi (kasárna budou plná vojáků základní služby, bude spousta volných bytů a domů po potrestaných buržujích a odsunutých Euroameričanech), opět rozoráme všechny meze, opět otevřeme imperialisty uzavřené továrny a závody.
A pak se bude tančit všude !

Mimochodem : Rozvrat Libye a přilehlých zemí bude pro naše obrozenou vlast velkou příležitostí; po ústupu agresorů libyjskému lidu opět poskytneme všestrannou pomoc – od technologických celků po Semtex.

Čest práci a Míru zdar !

informace řekl(a)...

Nejenom, že Německo a Francie neudělaly nic na podporu Itálie a Malty v jejich žádosti na aktivizaci efektivní obrany středomořských hranic Evropy. Ale jejich velkorysé nabídky pomoci Maltě a Itálii jsou skutečné perly výsměchu. Tak kancléřka nabídla, že vezme od Malty 100 - slovy sto! - imigrantů. Malta má rozlohu 316 km² a počet obyvatel 410.290! Jen za poslední dva týdny tam dorazilo přes půl druhého tisíce imigrantů z Libye! Paní Malstromová slíbila Itálii, že Švédsko si jich vezme 200! A ten nepatrný zbytek?
Z koho si chcete, vážení politikové, dělat srandu?
Kromě toho nejde jen o přijetí. Jak bylo řečeno na mezinárodní zdravotní konferenci v Římě 13. dubna, migranti s sebou přinášejí různé nakažlivé nemoce a je tudíž zapotřebí udělat vhodná opatření.
Malý seznam:
tubercolosi polmonare
diarrea con o senza sangue
malattie febbrili con rash cutaneo
meningite, encefalite o encefalopatia
linfoadenite con febbre
sindromi botuliniche
ittero acuto
infestazioni cutanee come la scabbia
V Itálii ve věznicích už došlo k mnohým případům nákazy od uvězněných imigrantů.
Evropský komisař pro zdravotnictví John Dalli řekl, že Evropa už "aktivizovala mechanizmy" na obranu proti zdravotním hrozbám, které s sebou přináší migrace a že se angažuje v "hledání účinných prostředků jak čelit této situaci".
Co tím pan komisař konkrétně mínil?

informace řekl(a)...

Dnes ráno skupina imigrantů nastoupila do vlaku ve Ventimiglia a byla franzouzskými policisty propuštěna, další naskákali do nákladního vlaku. Nyní na nádraží čeká dalších 150 imigrantů na příští vlaky.

Komentář na blogu B. Grillo:
Po No Fly Zone v Libyi přišla na řadu No Train Zone v Ligurii. Doufejme, že to nedopadne jako v severní Africe, kde se z No Fly Zone při bombardování tipu "kam to padne, tam to padne", stala Osn Bombing Zone. Jestli Francouzi blokují hranice a postavili na to celý oddíl své Compagnie republicaine de securité z Mentonu, Itálie by neměla přihlížet. Měla by užít stíhačkové bombardéry, koupené ministrem obrany v USA, a shazovat padáky opatřené Tunisany, s platným povolením k pobytu, na Paříž.

drak řekl(a)...

Je zajímavé, pozorovat, jak se někteří zprvu neschopní stávají všeho schopnými a svou vlastní původní neschopnost se snaží zamaskovat a presentovat jako italskou hysterii. Na objektivním faktu, že ta akce v Libyi je zbabraná a že to bude mít pro Evropu a USA řadu nepříjemných následků, to ale nic nemění, takže nejmoudřejší by bylo zanechat jalového osočování a začít se konečně zabývat těmi podstatnými otázkami, tedy:

* jak ukončit válku v Libyi;

* co podniknout s imigranty na evropském území;

* jak sem už nepustit další.

Chtělo by se doufat, že třeba aspoň někdo na té unijní úrovni je schopen aspoň trochu rozumně uvažovat, rozhodovat a jednat.

Harpyje řekl(a)...

To je kouzelné, Informace!
Uprchlíci mají svrab, žloutenku, zarděnky, průjem, tuberkulózu, ... takže nezištná, a s EU solidární Itálie, dovolávající se evropské solidarity, udělá skutečně nejlépe, když je posune dále k žabožroutům a skopčákům, aby se vykurírovali tam. :-)))

Harpyje řekl(a)...

Jinak "chag sameach" panu hostinskému a jiným hostům, kteří tuto krčmu vyhledávají.

Harpyje řekl(a)...

A ještě něco http://www.adl.org/main_Arab_World/arab_anti_semitism_cartoons_2011
Karikatury z arabských novin jako reakce na "pozdní zmoudření soudce Goldstonea", za které by se nemusel stydět ani Julius Streicher.

Větší vlastenec řekl(a)...

Doufáte marně, velký vlastenče draku.
Na evropské (= "unijní") úrovni není nikdo, kdo by se mohl rovnat našemu prezidentovi, současnému i kterémukoli z budoucích. Nebo komukoli z představitelů Ruské federace. Vždyť Evropani a Euroameričani jsou tak hloupí resp. tak utlačení, že prostě nedokáží to co my - zatočit s Němci a buržousty, zvolit si cestu k socialismu.
Takže je to musíme naučit; musíme co nejdříve realizovat náš starý dobrý plán na osvobození Evropy od Euroameričanů, tyranů a zrádců všech. Doufejme, že pokračující rozklad evropských struktur nám umožní pochod přes Bavorsko a Černý les do jižní Francie bez oněch plánovaných pár stovek taktických jaderných výbuchů.
V jižní Francii se naše Lidová armáda setká s předvojem našich spojenců, Muslimů. Ach, to bude krásné objetí, až se potkají staří spolubojovníci, absolventi našich vojenských vysokých škol !
Nu, a po osvobození Evropy bude na řadě Amerika, zem zlatých miráží, kde otrok černoch vzlyká na moři plantáží. Ale tento sen uskuteční možná až naši vnuci.

Čest práci a Míru zdar !

informace řekl(a)...

Samozžejmě, Harpyje,
v očekávání dne, kdy se "aktivizace obranných mechanizmů" Unie stane skutečně efektivním, bude dobře, když se o nemocné postará humanitárně Evropa. Itálie na to nemá prostředky. Nebo snad má Itálie léčit, zatímco druzí humanitárně bombardují?

informace řekl(a)...

Draku,
O schopnosti jistých evropských politiků uvažovat mám silné pochyby.
Stačí si přečíst na příklad zprávu, vypracovanou na základě 600 documentů zabavených Al Qaidě, na vojenské akademii West Point v prosinci 2007 r. o arabském terorismu, o činnosti Al Kajdy v Bengházku a postaví se Vám vlasy na hlavě. h--p://tarpley.net/docs/CTCForeignFighter.19.Dec07.pdf
Přidejte k tomu i složitou kmenovou a podkmenovou strukturu tamnější společnosti a budete se ptát, co mají euroameričtí špičkoví politici v hlavě.

Harpyje řekl(a)...

"Itálie na to nemá prostředky"
Tak tahle pitomost není opravdu hodná komentáře. Dzp.

informace řekl(a)...

Hele, vážená,
nechte si ty urážky pro své omology. S Vámi jsem husy nepásla.
Pro takovéhle řečičky se zde používá jen jeden výraz STRONZA!
Říkám, "používá" v neosobním tvaru! Jestli náhodou víte, co to znamená.

informace řekl(a)...

Pardon, Homology

Pedro řekl(a)...

Vanitas vanitatum, omnia vanitas!

STK. řekl(a)...

...snězte víc vtipné kaše, třeba to pomůže. :-)))
Jasně! Buhahahahaha....
To se Vám fakt povedlo!
Skvělé!
Kam na ty fóry chodíte?
===========================
...nadutost se často projevuje i rozdáváním tzv. "knížecích rad". Nafoukanost bývá často pouhým obranným mechanismem lidí, kteří mají o sobě nevalné mínění - jako kompenzace tzv. komplexu méněcennosti. Nejčastěji je to vidět u adolescentů - často vedou "chlapácké řeči", kupodivu i dívky. Časem, se zvýšením a upevněním společenské pozice postižených pozvolna mizí i tento jev. Někdy ovšem tyto pocity a jejich kompenzační tendence nevymizí zcela a stávají se tak trvalou mírnou poruchou osobnosti....

Šaman řekl(a)...

Ano, happy holiday and חג שמח
\ :-)

stk řekl(a)...

4 In4mace:
Nikdy jsem netušil, že jsou naši režiséři a choreografové tak neslušní. "Štronzo!" pokřikují na své ovečky při zkouškách hodně často. Chtějí tím po nich jen to, aby zmrtvěli v dané póze...

informace řekl(a)...

Francouzský ministr vnitra Guéant prohlásil, že Francie uznává povolení k dočasnému pobytu, vydaná Itálií a bude dál respektovat Schengenskou smlouvu, Francie nemá zájem na zhoršení vztahů s Itálií.
Italská Asociace pro ochranu spotřebitelů žalovala Francii pro včerejší násilné přerušení železničního provozu na francouzsko-italských hranicích a bude na Francii žádat odškodnění pro cestující.
Italský ministr obrany v pohovoru se státním sekretářem USA Gatesem odmítl účast Itálie na bombardování Libye.

informace řekl(a)...

STK,
v Itálii to slovo znamená něco jiného, jak jste asi již zjistil ve slovníku.
Poslyšte, dnes v televizních novinách ukazovali okolí Neapole zaneřáděné odpadky. Ti lidé tam jsou opravdu prasata, a to je pro ta nebohá zvířata urážka. Jak to, že jinde lidé odpadky třídí a dávají je do kontejnerů, zatímco tam je házejí po pankejtech?

informace řekl(a)...

Poslyšte, Pedro,
kolik řečí vlastně znáte? Sempre zitto - zitto, quatto - quatto a pak se vytasíte s nějakým cizojazyčným výrokem.
Straordinario!

Harpyje řekl(a)...

"Vanitas vanitatum, omnia vanitas ", je skutečně "straordinari cizojazyčný výrok"! O jakou záhadnou řeč se asi může jednat?

Pedro řekl(a)...

Bať, bať, to je moje řeč! Naprosto trefné a výstižné, jako vždy.

STK. řekl(a)...

4 In4mace:
Možná je to nějaká lokální subkultura.
Kdysi jsme hráli operu v městečku Baza ve španělské Granadě. Malé staré zanedbané divadlo, chudé horské městečko. Ale místní šlechta dorazila na představení v plném počtu a plné parádě: staré dámy v černém, v čepcích a mantilách, staří páni v čemsi, co připomínalo šaty toreadorů. (A to prosím bylo kolem nuly a na zemi leželo 30 cm čerstvého sněhu.) Prostě "hogo-fogo". Říkali, že v městě už nehrálo žádné divadlo skoro 10 let. Nicméně: ve foyer i v hledišti odhazovali papíry od zákusků přímo na koberce a nedopalky do těch koberců pečlivě zašlapávali. Nikdo se nedivil, nikdo je nenapomínal, tak to prostě bylo místním zvykem.
V tratoriích měli po zemi rozsypané vlhké piliny, které pikolík čas od času zametl i s vajgly a zbytky potravy a rozsypal piliny nové, čisté. Ale zase nepotřebovali žádné odpadkové koše nebo popelníky. [;-)
Inu jiný kraj, jiný mrav.

P.S.: Měli jsme tam obrovský úspěch (La traviatta) - agent, který tenkrát tu stagionu zařizoval (Bask) při děkovačce zbledl a pak nám ysvětlil, že to zažil teprve podruhé v životě: Místní šlechta (seděli kupodivu vzadu v sále, od obyčejných lidí oddělení tenkou tepanou mříží) totiž místo potlesku začala vytleskávat jakýsi rytmus podobný flamengu. Prý nejvyšší pocta komediantům. Inu, jiný kraj...

stk řekl(a)...

Erratum: traviata

informace řekl(a)...

Essere molesto!
http://aquilanonvedente.files.wordpress.com/2008/08/zanzara_001.jpg

informace řekl(a)...

STK,
ten můj předešlý komentář se netýká Vás, jak můžete vidět.
Nevím, to co popisujete, jsem v Itálii nikde neviděla. Musí to být opravdu starodávné obyčeje.
Tady můžete najít občas ženy oblečené do černého s šátky na hlavě jenom v nějaké zapadlé vesničce na Sardinii.
Pokud se týká odhazování papíru na zem na ulici, to je častější v jižní Itálii, v Neapoli pak je to zvykem. Oni jsou nějaká zvláštní rasa, nemají žádné, jak se tomu říká, sociální cítění, nebo co. Jsou hysteričtí, uřvaní, je dost obtížné s nimi udržovat normální styky. Při tom jsou v průměru velmi inteligentní, chytří, každou poznámku chytí na půl slova, okamžitě reagují. A taky okamžitě vzplanou, když je něco naštve.
Jak říkám, jsou zvláštní rasa.

informace řekl(a)...

Hm,
Plechovka to zas smazal. No, alespoň se nikdo neurazí. Takže nic, STK, komentář tu není, tak na první větu neberte zřetel.

informace řekl(a)...

Teď mi cenzor smazal i odpověď STK.
Tentokrát bych chtěla vědět, co se mu na tom nezdálo. nebo je to persekuce ad personam?

informace řekl(a)...

Zkusím to ještě jednou.

Essere molesto!
hp://aquilanonvedente.files.wordpress.com/2008/08/zanzara_001.jpg

informace řekl(a)...

Hm,
teď to tu zůstalo. O koho se asi jedná?
Co byste řekli?

A.S.Pergill řekl(a)...

Já osobně si myslím, že pan P. je citlivý na charakteristické součástky vvebových adres. Stačilo v tom hátétépé vynechat ta dvě té a prošlo to.

informace řekl(a)...

Kdepak, Pergille,
někdy mi cenzor smaže příspěvek, i když tam není adresa web. Jako na příklad ten poslední STK, kde jsem psala o charakteru obyvatel Neapole. Co se mu na tom nelíbilo?

informace řekl(a)...

Chudák prezident Sarkozy. Už začal objíždět Francii s předvolební kampaní. Dvakrát týdně se vypraví do provicincií, aby se předvedl jako "président volontaire et courageux" (jako energický a kurážný prezident). Dnes se odebere do Arden, kde v minulé kampani přesvědčil Francouze, aby pro něj hlasovali, svým odvážným slibem učinit z Francie silný průmyslový stát a snížit nezaměstnanost pod pět procent. Socialističtí starostové v Ardenách již vyzývají voliče, aby jeho návštěvu bojkotovali. Na druhé straně, co může Sarkozy svým voličům dpovědět, když se ho zeptají, co je s jeho sliby. Ci vuole un bon coraggio!
Mezitím v této kampani slibuje, že sníží podstatně příchod nových imigrantů, legálních, kteří žádají o povolení k pobytu jako pracovní síla nebo aby se spojili s rodinou, která již žije ve Francii. A jako naschvál se mu Francie hrnou přes Itálii noví Tunisané. Socialisti už poukazují na to, že Sarkozy svou politikou uzavření hranic s Itálií jedná proti duchu evropské solidarity a ničí dobré vztahy se sousedy.
Je to dost prekérní situace. Francouzká policie vyhošťuje všechny ilegální imigranty bez dokumentů do Itálie, ale ta je nechce přes své hranice pustit. Kdo dokáže, že přišli z Lampedusy, nechce se snad Sarkozy tak pohodlně zbavit nelegálních imigrantů vůbec?
Teď ani jeho pokus zapsat se do dějin jako velký vojenský vůdce nemá velkou naději na uskutečnění. Ten mrzák Kaddáfi nechce táhnout ani po dobrém ani po zlém. Totiž nejdřív se mínilo po zlém, ale když na to ucho K. neslyší, tak alespoň se po dobrém by se měl přemístit někam jinam do Afriky.
Můj dědeček říkával: Těžký život dobrodruha. (Míněno bez vedlejších narážek.)
Bon Courage Mon Président!

informace řekl(a)...

Draku,
Vy umíte anglicky, že? Jistě Vás bude zajímat tento článek o Libyi.
Libya: calculated risk or reckless adventure

h--p://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MD20Ak01.html

drak řekl(a)...

informaci:

Dokument je to docela zajímavý. Nepochybuji o tom, že ti, co o něčem rozhodují a jejich poradci zejména, mají k dispozici i spousty jiných. O to větší záhadou je proč rozhodují tak, jak rozhodují, zda u toho vůbec myslí, nebo ne, nebo jak to vlastně je. I když ono do určité míry nám to může být jedno, neb jak říkával vzpomínaný Werich: "Ať už to bylo z blbosti nebo pro peníze, v konečném důsledku to vyjde nastejno.".

Pertinax řekl(a)...

Je celkem zbytečné diskutovat o tom, jak zabránit přílivu imigrantů do Evropy. Oni zde již jsou, jenom muslimů něco přes čtyřicet milionů. To je zhruba jako všech Dánů, Finů, Belgičanů, Holanďanů a Norů dohromady - a to po odečtení těch, kteří v těchto státech již mají status "domorodců".
Takže pár desítek tisíc navíc.....

informace řekl(a)...

Příliv Tunisanů se podařilo omezit, tuniské hlídkové lodě zabraňují spolu s italskými odplutí od břehů. Ale od pátku začal příliv Libyjců. Dnes odpoledne dorazila na Lampedusu stará rybářská kocábka s 760 lidmi, mezi nimi ženy s dětmi a jedna těhotná začala na lodi rodit.
Že utíkají z Libye před občanskou válkou se nemůžeme divit. A v této situaci je jako uprchlíky nemůžeme poslat zpátky. Co udělá Itálie s těmi statisíci uprchlíky, co čekají u přístavů, aby se mohli nalodit?
Pošle je do Francie, aby se o ně postarala?

drak řekl(a)...

Že lidé utíkají před válkou? Nedivím se jim, je to mnohem rozumnější, než se nechat zabít.

Nač a čím mysleli pořadatelé akce v Libyi nevím, ale když už jí spískali, nebylo by od věci, aby se o ty uprchlíky postarali ne?

informace řekl(a)...

Sama komisařka EU Malstromová si stěžovala, že dnešní Unii chybí leadership a solidarita. Řada států zavádí kontrolu dokumentů na letišti u pasažérů, co přijíždějí z Itálie. Belgie, Rakousko, Německo.
Myslím, že to jsou opatření prakticky neúčinná, málokdo z imigrantů má peníze na letadlo. Ale je to názornou ukázkou, nakolik celá Unie skřípe ve švech. Když prakticky zruší Schengen, což je snad jediná pozitivní věc celé Unie, když se na problémy jižních hranic vykašle, podobné problémy má i Řecko a samozřejmě malá Malta, je opravdu napováženou, k čemu to souručenství je.
Na druhé straně dva státy vtáhnou Unii prakticky do válečného konfliktu, aniž by byly všechny státy náležitě konzultovány. Německo se 17. března zdrželo hlasování o rezoluci 1973 OSN a tím se, jak píše Der Spiegel, izolovalo v euroamerickém souručenství. Německo se obávalo nejasných pespektiv celé operace a jak je teď vidět, mělo pravdu. Podle expertů, jako Svejna Singen (Dgap), je tu velké riziko, že se z Libye stane nový Afghanistan. Jenže na druhý Afghanistan nemá NATO dost síly, i když je celé, v případě, že tam bude figurovat jen EU se svým kontingentem, tak je katastrofický výsledek zaručený.
Mezi důsledky intervence bude, kromě imigračních proudů, i žádost na financování škod, způsobených leteckými zásahy. Již nyní se financuje nová vláda v Tunisku a tam nikdo nic nerozbil.
A jen malá otázka nakonec, Francie s GB nějaké následky za vtažení Unie do válečného konfliktu neponesou? Asi ne nebo spíš absolutně ne, je to přece humanitární akce.

Šaman řekl(a)...

Vráceny 2 komentáře informace a STK k tomuto článku ze včerejška a dneška.

Šaman řekl(a)...

Draku, ti lidi v Itálii ani tak neutíkají z Afriky před válkou jako za lepším živobytím, protože to jsou Tunisané! Většinou hoši 20-35 let, s příbuznými ve Francii a většinou taky umějící francouzsky - měli to ve škole jako povinný předmět.
\ :-)

informace řekl(a)...

Pokud se týká iniciativních blbů

Reuters píše:

West wants military, aid action to end Libya crisis

The U.S., British and French leaders said last week they would not stop military action until Gaddafi quit.

"They've boxed themselves in by describing victory as Gaddafi leaving," said Daniel Keohane of the EU Institute for Security Studies think tank. "I don't think there's any way they can walk away now. There's a political imperative to carry on."

EU troops would not have a combat role, except to protect the humanitarian mission, but analysts say the arrival of the first Western troops since the Libyan crisis erupted would be significant.

h--p://www.reuters.com/article/2011/04/18/libya-idUSLDE73H23D20110418?pageNumber=2

informace řekl(a)...

Blízkovýchodní feérie leccos vypověděla o stavu Evropy. „Arabské jaro“ ukázalo, že Evropská unie není schopna ovlivňovat důležité procesy nejen na globální, ale také na regionální úrovni, píše E. Fištejn na dnešním Psu.
Na audici v evropské parlamentní ústavní komisi italský ministr financí G. Tremonti poukázal na to, že ve třech základních testech, kterým byla EU podrobena v poslední době, a to mezinárodní finanční krize, nukleární emergence a regionální politické přeměny t.zv. "arabského jara", nebyla schopna reagovat adekvátním způsobem. Základní smlouvy EU byly formulovány ještě v dobách před celosvětovou globalizací a neberou proto v úvahu změny, které mezitím nastaly ve světě. Nebylo by na čase, navrhuje italský ministr, tyto smlouvy přeformulovat? Některé traktáty, dodává, jsou jednotlivými státy vykládány jen z národního hlediska bez ohledu na zájmy celé evropské komunity. Tremonti je přesvědčený evropeista a nenavrhuje rozbití Unie, ale její přizpůsobení novým nárokům, které na ni klade mezinárodní situace.

informace řekl(a)...

Anglie a Francie oznámily úmysl vyslat do Libye vojenské poradce, aby zreorganizovali vedení vojska rebelů. Za nimi se přiklopýtala i Itálie s podobným návrhem, to aby nezůstala pozadu, až se bude dělit dort vítězství. Každá země tam pošle 10 poradců. Nebude jich moc na tu reorganizaci dost malého počtu vojáků? A aby se pak nepohádali mezi sebou. Jak již poukazuje il Foglio, složení bude dost různorodé, nejen pokud jde o zkušenosti ale i politické zaměření.
Ve skutečnosti to bude posila pro již existující korpus západních vojáků, který operuje v řadách rebelů, CIA, speciální oddíly a technici, co udržují komunikační spoje. Britský ministr zahraničí William Hague sice ujišťuje, že se nejedná o předvoj invaze pozemních vojsk, ale v příštích dnech se májí konat v blízkosti Kypru manévry anglických lodí s 600 příslušníky Royal Marine, takže jakási pochyba o skutečném cíli vyslání "poradců" vzniká. To vidí jasně i Sir Manzies Campbell, ex leader Liberálních demmokratů a varuje před zapletením se do situace, která připomíná Vietnam. Za dob studené války bylo vyslání vojenských poradců prvním krokem k otevřené invazi, použily ho na př. USA ve Vietnamu. Anebo vyslání poradců vedlo k nepřímému ale rozhodujícímu zasažení do vnitřních záležitostí jiného státu, což praktikoval soustavně SSSR, jak píše il Foglio.
Situace se zdá pro evropskou aleanci bezvýchodná, nepoužije-li i pozemních sil. Mezi tím libyjský ministr zahraničí přichází s návrhem, že Libye uspořádá politické volby pod mezinárodním dozorem, přestanou-li vojenské akce NATO proti Libyi.
Jedná se jen o hrozby ze strany evropské aleance a falešné sliby ze strany Kaddáfiho, nebo to myslí vážně? Dohodnou se nějak obě strany anebo escalation bude pokračovat dál?
A hlavně, jaké jsou vyhlídky, když vyhraje jedna nebo druhá strana?

informace řekl(a)...

Pobřežní hlídka vytáhla z vody u friulského pobřeží (Gorice) 35 Egypťanů, kteří plavali vlastními silami ke břehu. Po osušení, je identifikují a vyšetřují, jak se až k severním břehům Jaderského moře dostali. Asi je někde blízko pobřeží loď pustila do moře, aby doplavali sami.
Co ti lidé neudělají,aby se do Evropy dostali. I po jejich slavné revoluci.

informace řekl(a)...

Čím víc čtu o válce v Libyi a o arabském jaru, tím míň tomu rozumím. Přečetla jsem si, co píší ruská media a mám dojem, že buď o tom všem nic nevědí ani ruští politikové a vojenští stratégové anebo mlží. Totiž mlží se na obou stranách, jak ze strany západní koalice tak ze strany ruských medií. Tak IA Regnum publikuje dlouhý článek Igora Šiškina: Зачем Америка взорвала Большой Ближний Восток? kde autor uvádí několik verzí, které se pokoušejí objasnit záhadu proč USA destabilizují oblast severní Afriky a středního východu, kde byly stabilní vlády, které s nimi spolupracovaly. Rozhodně nevěří v nějaký spontánní proces, který by vyjadřoval touhu utlačeného lidu po svobodě a demokracii. To, co západní media nazývají "arabským jarem", je pro ruská "twitterová revoluce".
Na druhé straně si Rusové nedovedou vysvětlit, co Američany vedlo k takovému zdánlivě nesmyslnému tahu jako destabilizace stabilní situace. Tak Michail Remizov, prezident Ústavu národní strategie, si to vysvětluje jako důsledek úpadku západu. L.P. Rešetnikov, ředitel Ruského ústavu strategickému výzkumu, mluví zase o aplikaci v americké polittice teorie chaosu.
h--p://www.regnum.ru/news/polit/1395636.html#ixzz1KE8Okw3B
Jedna věc je ale jistá - ruská verchuška nejen pozorně sleduje vývin událostí v Libyi, ale dělá z nich i své závěry. A ten první je logicky, že Rusko musí zvýšit svou schopnost obrany. V článku Воздушно-космический кафтан для России, se nejen popisuje, jaké nové raketové a letecké zbraně bude Rusko zkoušet, ale také píše o ůmyslu zapojit do plánu všech 10 zemí SNG, bývalých republik Sovětského svazu, s nimiž má již společnou smlouvu, ale většinou dosud jen na papíře.
h--p://www.ng.ru/nvo/2011-04-20/1_kaftan.html
Rozhodně Rusku je už zcela jasné, že Evropa bez pomoci USA je absolutně neschopná řešit ani regionální déle trvající konflikty. Na druhé nejsou ruští politikové zas tak slepí, aby neviděli, že ani v Obamově teamu všechno nehraje. Generálové Pentagonu byli od počátku proti americkému zásahu v Libyi, poukazovali na neefektivnost no fly zone, obávali se, že bude nutně následovat intervence pozemních sil. Pro Pentagon se jedná o eurocentrickou válku, kde Amerika nemá specifické zájmy a o velice drahou válku, kde vydání v lidských životech a penězích nemá protiváhu v ekonomických, politických nebo strategických výhodách. Obama tedy po zralém zvážení situace, hlavně své osobní, stáhl americká letadla z operace no fly zone, ale nyní, na naléhání evropských politiků přislíbil, že pošle do Libye dvě bezpilotová. Ta toho asi moc nevyřeší.

informace řekl(a)...

Čím víc čtu o válce v Libyi a o arabském jaru, tím míň tomu rozumím. Přečetla jsem si, co píší ruská media a mám dojem, že buď o tom všem nic nevědí ani ruští politikové a vojenští stratégové anebo mlží. Totiž mlží se na obou stranách, jak ze strany západní koalice tak ze strany ruských medií. Tak IA Regnum publikuje dlouhý článek Igora Šiškina: Зачем Америка взорвала Большой Ближний Восток? kde autor uvádí několik verzí, které se pokoušejí objasnit záhadu proč USA destabilizují oblast severní Afriky a středního východu, kde byly stabilní vlády, které s nimi spolupracovaly. Rozhodně nevěří v nějaký spontánní proces, který by vyjadřoval touhu utlačeného lidu po svobodě a demokracii. To, co západní media nazývají "arabským jarem", je pro ruská "twitterová revoluce".
Na druhé straně si Rusové nedovedou vysvětlit, co Američany vedlo k takovému zdánlivě nesmyslnému tahu jako destabilizace stabilní situace. Tak Michail Remizov, prezident Ústavu národní strategie, si to vysvětluje jako důsledek úpadku západu. L.P. Rešetnikov, ředitel Ruského ústavu strategickému výzkumu, mluví zase o aplikaci v americké polittice teorie chaosu.
www.regnum.ru/news/polit/1395636.html#ixzz1KE8Okw3B

informace řekl(a)...

Teď je tu první část příspěvku dvakrát.
Sorry.