pátek 22. dubna 2011

MOBY DICK: Soudní porody

Genialita delegátů ČSTV, vleklost soudů, krachy ekonomik, biče na muslimy a agónie vlády
**************************************************************
Neděle 17. dubna 2011, Květná,
Království Sazka: Včerejší valná hromada o ničem nerozhodla. Pouze vyzvala výkonný výbor ČSTV, aby "činil kroky k obnovení činnosti a dobrého jména Sazky" a předložil návrhy na "optimální zhodnocení akciového podílu ČSTV". Při odhadovaném dluhu jen na Sazka Aréně kolem 23 mld. Kč se asi bude jednat o záporná čísla. Věřitelé z PPF volají: "Strkají hlavu do písku!" Král Aleš I. má jiný názor: "Je to geniální rozhodnutí, moudrost delegátů je nesmírná."

Kuba: "Dva a dva jsou čtyři, ne pět ani šest či sedm - jak jsme kdysi předstírali." (Prezident Raúl Castro na sjezdu Kubánské komunistické strany, který se konal až po dlouhých 14 letech - aniž by to komu vadilo a aniž by to kdokoli potřeboval.) Měly by prý nastoupit reformy: Kubánci by dokonce mohli prodávat a kupovat domy a automobily! Pokud budou mít za co. Ale vůdcovství komunistické mafie musí býti zachováno. Panovník Raúl z dynastie Castro volá po omlazení vůdců. Dokonce ani sám již nehodlá kandidovat - v roce 2018, kdy mu bude 87 let.
Mrtvá Kočka: "Pak nastoupí sedmdesátiletí mladíci."

Německo: "Jadernou energetiku chceme všichni co nejrychleji opustit." (Kancléřka Anděla Merkel.) Elektřina v Německu během dubna zdražila o 20 %.

Světová ekonomika: MMF se nelíbí tempo amerických rotaček, které zběsile tisknou nové a nové dolary. Má jich být až 2,3 bilionů (tisíců miliard).
Skupina G20 se shodla na tom, že bude "sledovat ekonomickou rovnováhu včetně zadlužení" nejmenovaných států, které tvoří 5 % HDP G20. Jde o USA, Francii, Německo, Velkou Británii , Japonsko a možná i Indii. A co dál?
"Neexistence mechanismu, jak si vynutit nápravu, vytvoří jen další důvod k handrkování a hašteření". (Esward Prasad, ekonom z Conellovy university, USA)

Řecko: "Restrukturalizace dluhu" (míněn státní bankrot) bude znamenat 70% ztrátu pro věřitele. Komerční banka může přijít až o 4,5 miliardy Kč. Všechny české banky celkem o 12,5 miliardy Kč. Německé a francouzské banky o stovky miliard - eur. Výnosy řeckých dluhopisů silně posilují až přes 10 %.

Finsko: "My to platit nebudeme." Národní koaliční strana vyhrála volby. Jako třetí (těsně za socany) jsou "Praví Finové".

Česko: Průměrný nominální výnos důchodových fondů za posledních 10 let byl 3 %.

Komentáře k dalším dílům telenovely "Vládní krize" viz jinde.. Anebo i jinde.

Pondělí 18. dubna 2011, Modré, Mezinárodní den památek a sídel
Japonsko: TEPCO (majitele elektráren ve Fukušimě) čeká zemětřesení finanční: Hrnou se žaloby za $130 mld. škod. Obnova země po zemětřesení a tsunami přijde na 5 bilionů (tisíce miliard) Kč. Tempro růstu klesne o 0,5 %.

Německo: Chystá se zpoplatnění dálnic. V nejambicióznější variantě by to mělo být až 365 € ročně. Jak se budou Němci radovat, když budou platit o něco míň!

Nigérie: Prezidentské volby vyhrál současný prezident Goodluck (křestní) Jonathan, křesťan s podporou jižních kmenů. "Volby se odehrály spořádaným průběhem," pochvaluje si pozorovatel EU Alojz Peterle. Ale výsledek voleb se nelíbí příznivcům dalšího kandidáta, jímž je Muhammad (nekřestní) Buhari z muslimského severu. Pročež muslimové začali pořádat pogromy na křesťany. "Museli jsme je rozhánět biči." (Agbo Omaji, policejní komisař ve městě Kano.)

Mrtvá Kočka navrhuje k ochraně křesťanů: "Pořiďte si Židy."

Čína: Stát poskytuje "vlasteneckou převýchovu" 2.500 tibetskýmh mnichům. Nemusejí se stěhovat do lágrů, jejich klášter Kirti byl obehnán ostnatým drátem. Zpátečničtí mniši se tentokrát provinili tím, že si z nemocnice k domácímu zemření vyzvedli mladého mnicha Phuntsonga, který se před měsícem pokusil upálit na ulici. Inspirace arabskými sebeupalovači vyděsila úřady natolik že pro sichr za tento zločin zatkli i Phuntsongova bratra a strýce. Čínští komunisté postupují vůči mnichům nemlich stejně, jako před 60 lety českoslovenští komunisté proti křesťanským církvím.

Sýrie: 8 lidí zabito v Homsu, 4 ve městech Lakatija a Idlib. 200 mrtvých celkem během měsíce.

Jemen: 90 studentů zraněno při pochodu ve městě Hudajdá, do kterého se vmísili tajní, kteří začali střílet.

Francie nakrátko uzavřela hranice s Itálií před běženci z Tuniska, kteří se snažili dostat vlakem ke svým příbuzným. "Pokud by k podobným situacím mělo docházet i v budoucnosti, bude lépe Schengenskou dohodu pozastavit." (Franco Fratini, italský ministr zahraničí.)

Království Sazka: Loňské ztráty ČSTV páčí 306,6 mil. Kč. Prudký nárůst z dřívějších ročních ztrát 20 - 30 melounů je způsoben zreálněním dřívějšího "růžového účetnictví". Dříve se říkalo "kreativní účetnictví" a ještě v minulém století "účetní podvod".

Kultura: Letecké muzeum v Deštné na Jindřichohradecku vystavuje cvičnou maketu atomové pumy - bez náplně. Tou bývala směs fosforu a petroleje, která po výbuchu "vizualizovala" atomový hřib.

Právo: Začal soud s velkouzenářem a velkofotbalistou Chvalovským a spol. Půjčili si v letech 1998 a 1999 1,5 miliardy Kč, ale rozfrcali je k jiným účelům - na zaplacení jiných dluhů a na fotbalisty Blšan.

Právník Lékařské komory Jan Mach kritizuje tu část nového zákona "o specifických zdravotních službách", která praví, že o interrupci těhotných šestnáctek (tolik bylo Julii) rozhodují výhradně jejich rodičové, a budoucí matky do toho nemají co kecat. Jde o střet s evropskými normami, volá Mach. Ministerstvo zdraví, které je autorem zákona, oponuje: Práva nezletilých matek budou jasně vyznačena v souvisejícím zákoně "o zdravotních službách". Nu, a když se rodiče se svou dcerkou těhulkou neshodnou na výkladu zákona - může proběhnout správní proces!!! Mach upozorňuje na možnost odvolávání - včetně Ústavního soudu. (Opomenul Evropský soud.): "Do té doby těhotná dívka stejně porodí."
Mrtvá Kočka: "A možná se stane i babičkou."

 Úterý 19. dubna 2011, Šedivé
Španělsko: Na 5,5 % se vyhoupl výnos španělských dluhopisů. Finanční supi se připravují na krach země, který by mohl následovat po krachu Řecka.

Bělorusko: Stát vzdal usměrňování místního rublíku. Očekává se devalvace o 20 - 30 %, až na úroveň "uličního kurzu".

Česko: "Penzijní reforma, tak, jak je teď navržena je na jednu stranu málo ambiciózní a na druhou hodně drahá." (Jan Bureš, ekonom Poštovní spořitelny v rozhovoru pro Hospodské noviny.)
Rovněž HN zveřejnily úvahu Stanislava Komárka k vývoji v zemích EU, kde se praví mj.: "Vlivem důmyslného systému zpětných vazeb se jakákoli trochu radikálnější reforma stává nemožnou a společnost se v zásádě točí v kruhu ne nepodobném pozdním fázím vývoje v Sovětském svazu... Vyvolá tento stav celoevropsky pád do lhostejnosti a fatalismu... nebo vyvolá naopak lokální "svépomoc" a nějakou formu občanských válek v malém? Ony, naštěstí v nekrvavé podobě, vlastně už běží..."

Oborová zdravotní pojišťovna se nepodřídila rozkazům z ministerstva zdravotnictví a neposlala zvýšené peníze na platy lékařů do nemocnic. Učiní tak, až se ukáže, jak nemocnice začaly spořit.

České právo: Sguateři, kteří vloni násilně (přes zazděné vchody a okna) vnikli do prázdného baráku na rohu Apolinářské a Na Slupi již více nejsou "podezřelí ze spáchání přestupku". Jak pravil odvolací soud: Porušili sice "práva majitele domu" - avšak "nikoli závažným způsobem". Nemusejí tedy obecně prospěšně pracovat. Taky návod na vzetí práva do svých rukou.

"Nominace Jana Kubiceho (na ministra vnitra) je skandální a neuvěřitelná. Je to člověk, který pohrdá zákonností. Myslím, že to Českou republiku přibližuje někam k Zimbabwe." (Jiří Paroubek, osobně zaujatý poslanec ČSSD.)
K Zimbabwe se blížíme nikoli osobou či skutky odvážného a čestného policajta Kubiceho, ale tím, že se z ministerstva vnitra (= státní správa) stává otevřeně ministerstvo policie!!!

Česká armáda se chystá omezit území vojenských újezdů, zejména v okolí sídel. Brdy mají jako újezd zaniknout úplně. Samotná dělostřelecká posádka v Jincích má zůstat - je prý perspektivní. No jo, ale kde budou hoši a dívky cvičit střelbu?
Mrtvá Kočka: "Třeba v Libyi."

Libye: Odhadovaný počet obětí místní kmenové války je asi 10.000. Do země přijde 20 britských poradců, kteří budou povstalcům radit, jak se dělá armáda. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov tvrdě protestuje: Jde o porušení rezoluce RB OSN, v níž se praví, že síla se smí použít jen k "ochraně civilistů".
Mrtvá Kočka: "Vždyť povstalci nosí většinou civil!"

Sýrie: Po 48 letech byl zrušen výjimečný stav. Vláda schválila zákon o právu na pokojné a schválené demonstrace. Do neschválených se může podle tohoto zákona i nadále střílet.

Středa 20. dubna 2011, Škaredá, Mezinárodní den svobody tisku
Zlato: Poprvé překonalo psychologickou hranici 1500 $/troyskou unci.

Světová ekonomika: Španělsko nejspíš vyvázne, Portugalsko je už investory odepsáno společně s Řeckem.
USA hrozí snížení ratingu, které si prý americká vláda "nemůže dovolit".
Mrtvá Kočka: "Ani Řecko si to »nemohlo dovolit«".

Česko: V pardubické Explosii explodoval nitroglycerin. Čtyři zaměstnanci jsou pohřešovaní, pravděpodobně mrtví. Výbuch vysklil okna v širokém okolí a na obloze vykouzlil imitaci atomového hřibu. Podle místňáků měl větší grády než "obvykle".

Vojsko si ponechá jen 30 tanků zruší tygří letku bitevních vrtulníků. Ty mají obecně největší účinnost zejména v pozemním boji - ale prastaré MI-24 nemají prakticky žádnou obranu proti pozemním střelám. A s obnovou jejich elektroniky se nepočítá. Stroje budou odprodány. Stejně jako přebytečných 150 tanků. Třeba do Libye.

Nejvyšší státní zástupitelství nařídilo "zahájení prověřování" byvšího ministra prostředí Pavla Drobila (ODS) kvůlivá "podezření z korupce".

Obvodní soud v Praze 1 zastavil trestní stíhání byvších managorů Komerční banky za spoluúčast na podvodech rakouské firmy B.C.L. Trading Baraka Alona. (Už popáté.) Půjčovali mu miliardy, i když už dlužil. Celkem z Komerčky uniklo 8 miliard korun!!! (Událo se 1997 až 1999!) Takové Řecko se už vsákne...

Ze sportu: Slavii už nehrozí sestup z ligy. Od ledna však její hráči neviděli výplaty. Pro některé kluky je to kritická situace, zmiňuje brankář Martin Vaniak. Koupili si třeba auto na leasing nebo bydlí v pronájmu. Aspoňže jim mohou půjčit rodiče... Samotnému Vaniakovi dluží firma "částku s šesti nulami". Předcházející britský majitel klubu, ENIC, chce Slavii zpět. Viní dva bývalé funkcionáře klubu ze zašantročení majoritního balíku akcií na ilegální valné hromadě v roce 2008. Či spíše z vydání ilegálních akcií, protože ty původní má pořád fyzicky v sejfu.
Noví pseudomajitelé se schovali za firmou Key Investments, jež akcie spravovala pro neviditelného třetího subjekta.

Key Investments? Není to ta firma, o které jsme psali posledně v souvislosti z hrozícím zašantročením stamiliónů z pražských radnic, ovládaných ODS??? (Celkem jde o 650 pražských melounů a společnost Key Investments je s platbou "v prodlení".)

Čtvrtek 21. dubna 2011, Zelený, Den Země, Den proti hluku
Česko: Někdo zveřejnil na internetu video z výslechu Otakara T., podezřelého z vraždy Aničky Trojské. Inspekce ministerstva policie "zahájila úkony trestního řízení ve věci podezření na spáchání trestných činů přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby". Takovou topořivost ve vyjadřování by nesvedl ani hybrid úředníka EU a soudruha Jakeše!
Mrtvá Kočka: "Kdybyste raději někoho chytili za flígr!"

ODS "slaví" na Žofíně 20 let od svého založení. Otec zakladatel prezident Václav Klaus konstatoval, že při současné vládní krizi modří demokraté "prohospodařili důvěru veřejnosti a podlomili akceschopnost vládní koalice". Nedávný průzkum veřejné mínky agentury nikoli Bílého lva  ale STEM hlásí současný předokládaný výsledek voleb: ČSSD 92 kusů, KSČM 28. Což je na ústavní většinu oranžových s rudými. Výzkum byl proveden před současně vysílaným dílem vládní krizové telenovely!
Sobotka si počká na umrňoukané reformy v červnu - a pak teprve rozpustí Sněmovnu. V podzimních volbách bude mít nadpoloviční většinu - a žádnou blbou koalici nebude potřebovat.
Mrtvá Kočka: "ČSSD si vystačí k blbnutí sama!"

Odboráři práskli na tripartitě dveřmi. Přednosta ČMKOS Jaroslav Zavadil pravil, že si vláda dělá reformy "po svém a je třeba se jí postavit". "Vláda otřásla důvěrou nejen zaměstnanců, ale i dalších občanů země." Co se mu nelíbilo? Vpodstatě jen penzijní reforma, růst DPH i chystané změny ve zdravotnictví. Odboráři chystají demošky.
"Odbory se stávají spíše politickou silou než obhájcem zaměstnanců." (Martin Kocourek (ODS), ministr průmyslu.
"Nevím, jestli svůj postoj konzultovali odboráři s opozicí, ale je jasné, že už předem věděli, co dnes udělají, když už předem včera večer svolali tiskovou konferenci na čas krátce po zahájení jednání tripartity." ( Miroslav Kalousek (TOP 09), ministr financí.)

Policie se bude zabývat trestním oznámením, které viní exposlance ČSSD Pavla Němce z korupce. Když byl šéfem státního dohledu nad hazardem, šla přes něj všechna povolení pro hra a kasina. Shodou okolností dostala jeho máti celkem 2,5 milionu jako dobročinný příspěvek od čtyř různých hazardních firem, jež použila k navýsost dobročinnému účelu - k založení informačního centra, kde odborníci poradí lidem, jak používat léky. Jenže místo "informačního centra" vznikla plnokrevná lékárna, jejíž magistři lidem poradí - jako v každé jiné lékárně.
Podiv Moby Dicka je zde vyjádřen k orgánům vnitra: O aféře informovaly HN před půl rokem, ale tyto články nevedly policii k tomu, aby začala samostatně jednat.

Policie se zabývá podáním V.V., asistenta poslance za VV Otty Chaloupky. Otto chtěl od V.V. 20.000 měsíčních peněz k podpoře strany VV. Ale takhle se prý domluvili, brání se Otto. V.V. se nejdříve v lednu obrátil na šéfku poslanců Kočí a šéfa strany Radka J. Kočí po měsíci odvětila, že věc předala Jaroslavu Škárkovi k projednání na radě VV. Radek o ničem neví. Takže V.V. se obrátil na policii, aby se dobyl svých peněz ještě před krachem firmy VV.

Vatikán: Šéf katolické církve Benedikt XVI. si stěžuje, že se křesťané stali nevěřícími. Zejména na Západě jsou "hlavní země křesťanství unaveny svou vírou a vlastní historií a kulturou".

Rakousko: "Atomový lobbista!" Tak označují opoziční krajní "svobodní" o bývalého kancléře Wolfganga Schüssela, který léta kritizoval jadernou energetiku. A dnes se uhnízdil v německém energetickém koncernu RWE, který rovněž provozuje i jaderné elektrárny. Ale vždyť Němci jádro odstaví taky, jako Rakušani, ne?
Zvláštní je, že "svobodným" vadí expremiér v RWE, ale nevadí jim německé atomové elektrony v rakouských zásuvkách.
Mrtvá Kočka: "Mají přece ty filtry."
Aha, jo, já zapomněl - filtry na rozum.

Pátek 22. dubna 2011, Velký,
44 lidí zabito v Sýrii poté, co policie začala do podle nového zákona nepovolené demonstrace pálit ostrými. To už není výjimečný stav. To už je stav - normální....

Libye: Vracejí se USAF, tentokrát se dvěma bezpilotními Predátory. Hillary Clinton sdělila, že Kaďour používá kazetové bomby. Francouzi "nevyloučili" Sarkozyho návštěvu v povstaleckém centru Benghází. Britský premiér David Cameron vyloučil nasazení pozemních vojsk: "Nepřejeme si to ani my, Libyjci, ani svět." Poradci nejsou vojsko.

Nezávislé území české justice: Strojvůdce, který v říjnu 1990 způsobil nehodu, nebude muset platit 12.000 plus úroky za 21 let. Tu nehodu možná způsobil,  možná nezpůsobil. Nehodu řešilo pět soudů dvou států i prezidentská kancelář. Žalobce vzal žalobu zpět. Soudní výlohy zaplatí žalobce, společnost ČD Cargo . Břeclav - Bratislava. Škoda byla milion. A ty soudní výlohy, táhnoucí se dvěma stoletími, kolik asi???

Na Slovensku ukradla jedna firma jedné české firmě název Benzina. Česká Benzina má rozhodnutí slovenského soudu, že je to nezákonné. Musí se ale soudit dál. Doufá, že do roku 2012 plagiátorský název "benzina.sk" zmizí z pump.
Mrtvá Kočka: "Nebo 2112."

Policajti nahrávali tři roky Radku K., manažerku bývalé České konsolidační agentury, a podnikatele Pavla H. a Josefa L. Radka byla obviněna, že si vzala úplatek 400.000. Žalobkyně žaluje, že kdyby ji nezajistila policie, vzala by si další prachy. Měla slíbeny tři miliony. Obhajoba neuspěla s poukazem na nezákonnost odposlechů. Spoudce uznal společníky za vinné. Radku odsoudil. Vyfásla podmínku jeden a půl roku, a dostala pokutu - přesně ve výši dokázaného úplatku...
BTW: Peníze dostala Radka za zmanipulování pohledávky za společností Cetus. Šlo o tři miliardy! Rovněž odsouzení úplatkáři vyvázli pouze s podmínkou. Žádné zločinné spolčení, žádné zneužití pravomoci veřejného činitele se nekonalo.
Radka strávila ve vyšetřovací vazbě v roce 2006 první 3 měsíce těhotenství a poté odešla na mateřskou dovolenou. Máme rok 2011. To to šlo ještě rychle.
Mrtvá Kočka: "Proč vlastně soudci vůbec soudí?"
Skutečně, jestli úplatkář musí vrátit jen úplatek... Anebo panovaly u soudu pochyby o její vině???

Česká politická bramboračka: Tvrdý Nečas chce vymýtit "lidi ABL" z ministerstev. I pokud by to nebyli lidi z VV, ale teď by chtěli spolupracovat s Radkem Johnem... Ministr Dobeš (VV) mu přes Právo vzkazuje: "Kdyby neustále mělo platit tohle, rozehrávání personálních her, tak opravdu nemá smysl protahovat tuto agónii."

Sobota 23. dubna 2011, bílá, Světový den knihy a autorských práv
Žena Moby Dicka Dobeše upokojuje: "Premiér Nečas je tvrdě důsledný jedině - ve svých ústupcích".
************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

19 komentářů:

informace řekl(a)...

V úterý se mají sejít ministři Francie a Itálie, aby projednali problémy, spojené s imigrací z Afriky a s obranou jižních evropských hranic.
Pro Francii je příliv imigrantů neúnosný, hlavně politicky. Předvolební kampaň Sarkozyho je založena právě na slibu omezení počtu imigrantů a to i těch legálních, co chtějí do Francie za příbuznými. Na druhé straně si uvědomuje, že zavření hranic s Itálií stejně nebude mít velký účinek. Imigranti přecházejí hranice tajně a jdou většinou do Marseille, kde přespávají a žijí jak se dá.
GB není v Schengenu, ale už prohlásila, že žádné imigranty z Tuniska nebo Libye nechce.
Jedním z následků války v Libyi, jak předvídají experti, což se už zřetelně projevuje, je zvýšení imigračního proudu do jižní Evropy. Jaké budou ty další, prozatím nevíme, ale moc pozitivní nebudou, pokud jde o stabilnost vnitřní a mezinárodní situace a ekonomické dopady.
To si Cameron se Sarkozym neuvědomili?
Teď chtějí Itálie s Francií tlačit na Brusel, aby skutečně zaktivizoval Frontex. O problému se má jednat v EK nekdy počátkem května. Čtvrtého předloží EK dokument, ve kterém má navrhnout řešení situace. O obsahu jsou zatím jen nejasné zprávy.

informace řekl(a)...

Jak dlouho může trvat libyjská válka? ptá se il Foglio ve svém úvodníku. Jak dlouho může Kaddáfi odolávat západní aleanci? Mnohem déle než sama aleance.
Je sice pravda, že fondy Libyjské centrální banky byly zmraženy, ale Kaddáfi má v trezoru uloženo 149 tun zlata, které při nynějších cenách má hodnotu šest a půl miliard dolarů. Kaddáfi verbuje nové žoldáky za pět tisíc dolarů měsíčně. Takže může pokračovat v bojích ještě mnoho let. O jejich výzbrojí ruští experti říkají, že jim vystačí na dvacet let.
Na druhé straně západ válka stojí mnohem víc. Britové začínají počítat, že za měsíc vystříleli třetinu svých drahých raket Brimstone, každá stojí 173 tisíc dolarů, to znamená 3 roky žoldu Kaddáfiho vojáka.
I pokud jde o pohonné hmoty, Libye je dováží, navzdory všem sankcím, tajně přes Tuniské pobřeží.
Rusové sice popírají, že by do Libye dováželi zbraně a podporovali Kaddáfiho, ale rozhodně se nepostaví na stranu západní aleance, tato situace je pro ně až moc výhodná. A zrovna tak pro Čínu.

A.S.Pergill řekl(a)...

1. Ti "praví" Finové jsou ve skutečnosti "opravdoví", "autentičtí". To je tak, když se překládá přes angličtinu a ještě redukovanou na jazyk "deltanovin" ((c) A. Huxley), která má jedno slovo pro až desítky pojmů.

2. Židé nigerijským nemuslimům zcela jistě nepomohou, jsou přirozenými spojenci druhé strany (viz současné Nizozemí, kde bojují spolu s muslimy proti zákazu odporných rituálních porážek).

3. Těhotné nezletilé:
a- Julii bylo 15+ a všechny jeji vrstevnice už byly vdané a měly děti (pokud někdo politicky korektně nezcenzuroval úvodní dialog).
b- Rozpory v zákonech plynou z toho, že někdy se škodlivé křesťany podaří přehlasovat, někdy ne. IMHO by mělo být náboženství uvedeno povinně u každého kandidáta do Parlamentu (pod sankcí ztráty mandátu za nepravdivý údaj). Považuji za naprosto nepřijatelný stav, kdy je poměr křesťanů a nekřesťanů v populaci a v parlamentu přibližně opačný. Což je právě výsledkem toho, že kandidáti mohou své přívrženství k této zločinné ideologii zatloukat - na rozdíl od bývalého členství v KSČ nebo spolupráce s STB. Přitom křesťanská ideologie u nás má na svědomí víc než tisícenásobek obětí než komunistická.

žibřid řekl(a)...

Libyi rozdělit na dvě části podle kmenových hranic, tj. zhruba podle současné bojové linie, co nejdříve. V jedné části ponechat Kaddáfího, ve druhé udělat vojenskou vládu po bývalém vzoru Turecka, tj. přísné dodržování ateismu na veřejnosti a ve státní správě.

Větší vlastenec řekl(a)...

Moje řeč, velký vlastenče žibřide, moje řeč.
Kdyby ti Euroameričani nebyli pitomí úplně, ale jen trochu, tak by si (možná) uvědomili, že jsou pitomí, a konečně by poslechli nás Čechy resp. Slovany. Protože my jsme inteligentní a vzdělaní, my máme z naší kotlinky SVĚTOVÝ rozhled.
Kdo nevěří, ať si zopakuje dějepis : Dokázali blbí Euroameričani vylikvidovat zrádné menšiny jako my Slovani ? Zvolili si blbí Euroameričani pokrokové vlády (aspoň jednu jedinou, jedinkrát), jako my Češi a Slovani již mnohokrát ?
Ne a ne. Jsou to blbci nevzdělaní, bez rozhledu. Nemají nárok na vládu nad svými vlastními zeměmi, natož nad světem. Na to máme nárok prostě jen my.
Více zde : http://klempera.tripod.com/svejk01.htm

Co je české, to je hezké !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Svými milovanými Palestinci před deseti dny zavražděný italský "mírový aktivista, humanista a pacifista", Vittorio Arrigoni: "gli ebrei sono ratti" ("Židé jsou krysy").
(http://www.facebook.com/notes/sionismo-informazione-e-controinformazione/vittorio-arrigoni-gli-ebrei-sono-ratti).
A Pacifist? He Hated Israel
(http://www.hudson-ny.org/2058/pacifist-hated-israel) Článek doporučuji.
A jeho blbá máma se zúčastní Freedom Flotily 2, protože chce vidět Gazu, kterou její syn miloval, a pro kterou se obětoval, a chce se setkat s těmi dobrými lidmi, o kterých jí její syn vyprávěl (“I want to see the Gaza that my son loved and sacrificed for, I want to meet the good people living there that my son Vik always talked about”.) http://jnoubiyeh.com/2011/04/vittorio-arrigonis-mother-to-join.html
Jak se asi dá tenhle druh idiocie kvalifikovat?
Jinak všem Veselé Velikonoce!

Harpyje řekl(a)...

Básník Magor Jirous bojuje o život v třebíčské nemocnici
http://kultura.idnes.cz/basnik-magor-jirous-bojuje-o-zivot-v-trebicske-nemocnici-pep-/literatura.aspx?c=A110424_154158_literatura_mad

Šaman řekl(a)...

Měl jsem možnost se s Magorem párkrát setkat na jaře 1990 při předvolební kampani - byl kandidátem za HOS. Dokonce i přestal chlastat. Pak se ho ujala nějaká dívčina, která ho napájela alkoholem. Říkali jsme si, jestli ji na Magora nenasadila StB - ale asi to nebylo potřeba.

Jako básník je dokonalej. Z Velikonoční pohádky o kohoutech, bouřce a duze:

Nevyčte nikdo z tlustejch knih,
co tajemství skryto ve vejcích!
Podivuhodná je to věc:
nebyl by život bez vajec!

informace řekl(a)...

Ad 24.dubna, 16:29
Durante l'omelia mons. Cappucci, arcivescovo emerito di Gerusalemme, ha ricordato il giovane Vittorio Arrigoni come "un martire, un eroe e un santo, come un vescovo che ha difeso il suo gregge e il suo gregge era il popolo palestinese" (fonte Ansa).

informace řekl(a)...

Všechno můžeme Většímu vlastenci vytýkat, ukecanost, někdy nesrozumitelnost narážek, jistou vytahovačnost, nedostatek taktu, ale absolutně ne odvahu říct, co si myslí. Často si to myslí i ostatní, ale chybí jim ta jistá "faccia tosta", aby to řekli otevřeně. To je zřejmě příčina, proč byl z diskuzí vyloučen. Podle mého to bylo sebeškodné rozhodnutí, dodává debatám jistou dávku přitažlivosti a peprné žertovnosti asi jako sůl do polévky. A zrovna tak i Harpyje se svou zdánlivě dotěrnou kritikou
Rovněž bylo sebeškodným rozhodnutí zavést registrovanou diskuzi v Lidovkách a na Psu. Spontánní diskuze byla pro mne úplným divadlem s postavičkami, často docela nekonformistickými, ale jasně narýsovanými. Sledovala jsem hlavně tu. Články jsou občas zajímavé, ale většinou už teď ty dva deníky nečtu.

Harpyje řekl(a)...

Není se čemu divit.
1974 was Hilarion Capucci arrested by Israeli police for smuggling weapons into the West Bank. Byl odsouzen k 12 letům vězení, a po zákroku Vatikánu propuštěn z israelského vězení po 3 letech.
In May 2010, Capucci participated in Free Gaza Movement's aid flotilla to the Gaza Strip. He was a passenger on MV Mavi Marmara. He was held in Beersheba prison and deported. During a reception for the return of the Mavi Marmara to Istanbul, he gave a speech to the assembly.
Dědek by si mohl ve svém věku dát konečně pokoj s politickým aktivismem.

informace řekl(a)...

Vittorio Arrigoni, un ragazzo meraviglioso. Coraggioso, pieno di abnegazione, di idee buone. Scriveva Restiamo Umani: era la sua sigla. Niente è stato detto di più aderente alla realtà di cui avremmo bisogno, di fronte alla disumanità che lui ci aveva raccontato: la ferocia dell’assalto contro Gaza, la determinazione di uccidere i civili, di sterminare “gli scarafaggi” che osano esistere in un luogo che Israele ha deciso essere suo.
(fonte il Fatto quotidiano)

Harpyje řekl(a)...

ISM Anounces Italian ‘Stay Human Convoy’ to Gaza via Egypt, německý antisemita a orientalista prof. Udo Steinbach se prohlásil za galionovou figuru Freedom Flotily 2. Pro Německo je to ostuda daleko větší než pro Itálii.
Israelci marně intervenovali u turecké vlády, aby zatrhla tento spektákl. Jsem zvědavá, jak se Israel tentokrát vypořádá s touto provokací. Nebude to jednoduché.

informace řekl(a)...

Co bude dál?
I risultati delle analisi e delle verifiche cliniche saranno poi messe a disposizione degli inquirenti della Procura di Roma. Il fascicolo sulla vicenda, avviato la scorsa settimana, per il reato di sequestro di persona a scopo di terrorismo aggravato dalla morte dell'ostaggio, è comunque destinato a finire in archivio. Non c'è un interlocutore valido con cui l'autorità giudiziaria italiana può relazionarsi ai fini di una eventuale estradizione di coloro che hanno ucciso Arrigoni.
Junácká prokuratura bude archivovat.

žibřid řekl(a)...

Nevěda kam, dám to sem.

Občas je tu bagatelizován dopad havárie v Černobylu, tož tady je dnes takový odkaz:
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/231803-po-vybuchu-v-cernobylu-nasledovaly-potraty-jako-na-bezicim-pasu.html

Pedro řekl(a)...

Budu se snažit co nejrychleji přeložit článek "Czarnobyl nie zniszczył ciał, lecz głowy"
viz hatetepe://zdrowie.onet.pl/profilaktyka/czarnobyl-nie-zniszczyl-cial-lecz-glowy,1,4246365,artykul.html, který byl dnes uveřejněn na polském portálu Onet.pl. Překlad zašlu Šamanovi, aby zvážil, zda by nestálo za to ho zde v hospůdce zveřejnit. Kdo alespoň trochu rozumí polsky, tak si může na článek na polském portálu kliknout. Možná by pak stálo za to, aby se k obsahu vyjádřila i ing. Drábová.

STK řekl(a)...

K rozhovoru s Prof. Zbigniewem Jaworowskim:

Tehdy nebyly ani zkušenosti s radioaktivním zamořením (to, co věděli vojáci z cvičných polygonů v CCCP se mezi civily nedostalo - PTZD (přísně tajné, zvláštní důležitost) a tak vznikaly fámy. Měl jsem tehdy postavený Geigerův čítač - ale neměl jsem ho nijak kalibrovaný. "Pukal" pořád - to jsem ještě nevěděl nic moc o přirozeném pozadí a o radioaktivitě obsažené v prachu (popelu) z uhlí. A filtry na trubici jsem dodělával až po několika letech, až jsem sehnal jejich popis. (A stejně jsem měl nejradioaktivnější předmět budík se svítícími "fosforovými" ručičkami. [;-)

Mluví se o cesiu a jiných isotopech vzácných kovů, které se koncentrují v houbách.
Z toho jsem měl trochu strach. Tak jsem koncem léta vzal sušené houby z roku před Černobylem a ty "čerstvé, zabalil jsem je do silonu, aby nepůsobily chemicky a přibalil k filmu Foma 21°DIN. Po týdnu jsem film vyvolal - žádné zešednutí. Tak jsem pokus opakoval a nechal to spolu 3 měsíce. Nějaké velmi nejasné skvrnky tam byly, ale byly stejné u hub z roku 1985 i 1986. Tak jsem usoudil (možná mylně) že na Jeseníky toho spadu zas tak moc nespadlo a konzumovali jsme lesní plody včetně hub klidně dál.

Zatím žijeme. A fámy, pro tentokrát o zhavarované elektrárně Fukušima běhají po internetu i novinách a TV vesele dál. Nikdo z novinářů se neobtěžuje si zjistit, kolik radioaktivity začíná být pro člověka nebezpečné a jakou cestou do organismu vstupují. Jak se v těle kumulují, kdy přirozeně zmizí, které z nich se naopak ukládají a zůstávají do smrti. Většinou produkují jen neinformované povrchní kecy. Dana Drábová to svojí osvětou prostě zachránit nemůže - ať už se snaží sebevíc.

Inu, je to pořád o tom spadlém a nespadlém pokrývači...

Czeslaw Milosz řekl(a)...

PIOSENKA O KOŃCU ŚWIATA

W dzień końca świata
Pszczoła krąży nad kwiatem nasturcji,
Rybak naprawia błyszczącą sieć.
Skaczą w morzu wesołe delfiny,
Młode wróble czepiają się rynny
I wąż ma złotą skórę, jak powinien mieć.

W dzień końca świata
Kobiety idą polem pod parasolkami,
Pijak zasypia na brzegu trawnika,
Nawołują na ulicy sprzedawcy warzywa
I łódka z żółtym żaglem do wyspy podpływa,
Dźwięk skrzypiec w powietrzu trwa
I noc gwiaździstą odmyka.

A którzy czekali błyskawic i gromów,
Są zawiedzeni.
A którzy czekali znaków i archanielskich trąb,
Nie wierzą, że staje się już.
Dopóki słońce i księżyc są w górze,
Dopóki trzmiel nawiedza różę,
Dopóki dzieci różowe się rodzą,
Nikt nie wierzy, że staje się już.

Tylko siwy staruszek, który byłby prorokiem,
Ale nie jest prorokiem, bo ma inne zajęcie,
Powiada przewiązując pomidory:
Innego końca świata nie będzie,
Innego końca świata nie będzie.

Pedro řekl(a)...

Czesława Miłosza pomiedzy nami nie ma już przez niemal 7 lat, więc te rymy zostały tu wstawione przez kogoś znającego jego dzieło. Chyba nie przez naszego patriotę? Przypuszczam, że to praca naszego starego kota z Ostrawy.