středa 20. dubna 2011

Perly sviní


O současné vládní krizi bylo snad už řečeno snad vše. Připomeňme zde, že jde jen o další z perliček, které na nitku doby navěšují zejména klenotníci z Věcí veřejných. Náhrdelník se plný, za chvíli se přetrhne!



Ty perly VV jsou si všechny podobné, a od samého začátku je v nich krystalizační jádro: Chceme vnitro! Protože to "vyšetřuje kauzy" a "drží informace". V české politice se už beztrestně hlásá zločinná myšlenka, že ministr vnitra řídí policii. Tuto ideu, dříve snad tušenou, až do estébácké dokonalosti poprvé dovedl nezapomenutelný ministr vnitra Stanislav Gross. Tato myšlenka se tak dlouho opakovala, až se stala téměř samozřejmou. A přitom každý z politiků, který tak ono dřívější bolševické ministerstvo hrůzy chápe, by měl být zlískán rákoskou!

Další perlička: Nu tak nyní z postu ministra vnitra odešel Radek John. Aby prý bylo vnitro odizolováno od bezpečnostní agentury Bílého lva, která prolezla Věci veřejné. Načež se ministrem stal - policajt!!! Tedy bývalý ředitel policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jan Kubice. Majitel bezpečnostní agentury - co jiného by měl dělat bývalý policajt? Nic proti Kubicemu - ale jeho instalace na tomto místě je tedy nikoli na zmlácení rákoskou, ale násadou smetáku. "Nepolitický odborník." Proboha - na co? Na policajtštinu. Nikoli na vnitřní správu státu!

Perlička John: Protože je "svázán" s ABL musel odejít z "vnitra" - a stal se vajspremiérem pro boj s korupcí. Bude mít štíhlý úřad - sám je na to tlustý dost. Předseda koaliční strany přece musí být ve vládě. Ovšem Radek vůbec nemusí být za pár týdnů šéfem strany. Dříve, než si stihne vybudovat aparát, skončí důvod, aby vůbec ve vládě byl. Asi do té doby nestihne ani začít s řešením té nejskvostnější perly:

Vít Bárta je člověk, který řekl to, co si ostatní myslí a dělají. Politická strana je podle něj především výdělečnou organizací, jejíž profit se odvíjí z toho, jak silně drží pracky na ceccích dojného státu. Oproti bývalému kolegovi v podezření Jiřímu Čunkovi má několik zjevných nevýhod: Dával peníze, které teď má v ruce policie (Kubice?), a které obdarovaní identifikovali jako úplatky. Jedna ta částka přesáhla 10.000 €, takže zde jde o podezření z praní špinavých peněz. Navíc existují zfalšované podpisy na darovacích dekretech - a hlavně: dodavatelem originálních dokumentů a kompromateriálů je bývalý výkonný místopředseda strany Jaroslav Škárka. Jenž je spoluvytvářel. Přímo se podílel na podezřelých přesunech peněz, ovšem jako "hlavní svědek" může být prakticky omilostněn. Už podal trestní oznámení na svého bývalého šéfa - kvůli podezření z korupce, sledování, pomluvám a dalším drobnostem. Vít Bárta se tedy může soudně "očistit" po takových deseti letech, avšak mnohem dříve se stane voleným šéfem "své" strany.

Perla: Za zloducha, který nečestně (politicky) zneužil mladistvou (bývalou) předsedkyni VV-poslanců Kristýnu Kočí, je označen prezidentem Klausem i Moby Dickem šéfposlanec ODS Petr Tluchoř. Rozjel podlou kampaň proti koaličnímu soudruhovi - ovšem pozor: Na základě skutečných průšvihů uvnitř VV!

Perlička: Nakonec byl z vlády odvolán jediný člověk - ten, který sám podal demisi. Vít Bárta. Přesněji: nebyl odvolán, ale jeho demise byla přijata. Ale pokud se stane (stane) šéfem VV, měl by se tedy nejspíše - než se doočistí - stát obyvatelem křesla po Radkovi Johnovi a stát se lídrem naší vlády v boji proti korupci!!!

Velice svítivou perlou je pak bývalý personální šéf ABL a zároveň ministr školství a mládežníků Josef Dobeš. Na školství prý "může škodit poměrně málo" (dle slov šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga). Dobeš zůstal v rámci dohodnutých ústupků: On, jako ministr VV nepůjde z vlády, když nepůjde z vlády ani Alexandr Vondra (ODS). Sjednal - šéf TOP 09.

Karel Schwarzenberg je další kuriózní perličkou: Vlastním tělem zahradil dveře z jednací místnosti, aby rozhádaní partneři nemohli odejít ve při a volal: "Jen přes mou mrtvolu!" Nu, zatím ho ještě neušlapali, ale už se k tomu chystají:

Perla všech perel, nový peak politické scény, šéfpředsedkyně poslanců VV Karolina Peake, pravila: "Premiér Petr Nečas musí naplnit slib výrazné rekonstrukce vlády." Aby mohlo být dosaženo "shody na reformách". Personální obměnou míní třeba vykmitnutí Vondry - a Kalouska z vlády. Proč Kalouska? No - když už odcházejí ministři ze všech stran, tak by bylo nespravedlivé, aby byla Topka opomenuta, nejspíš. Vidíte, Karlíku, to máte za svoji snahu...

Na posledním místě tohoto obludného náhrdelníku většinou falešných perel se pak jako perla absolutně bez lesku neskví takzvaný premiér této vlády Petr Nečas. Po všech předcházejících rasantních rozhodnutích, od kterých vždy v rámci  koalice odstoupil, přidal během uplynulých dvou týdnů další  ústupky od svých čerstvých rasantních prohlášení: "Považuji za nepřijatelné, aby lidé spjatí s firmou ABL zastávali ve vládě pozice ústavních činitelů". "Považuji za nepřijatelné, aby ve vládě působili pan John a pan Dobeš."... Nečas se nechal ztrapnit prezidentem Klausem, neb si naběhl na vidle, které si sám postavil proti svému břichu: Vyhození ministrů koaliční strany bez konzultace s touto stranou rovnalo by se konci koalice. Proč tedy rovnou koalici nezrušil? On si možná ani neuměl spočítat důsledky svého chování!

A toto má provádět razantní reformy!?

Žijeme si v klidu uprostřed oka bouře, která se chystá na nás spustit s krachem prakticky sousedních evropských států. Sledujeme bouřlivý vývoj v arabských státech a zdražování ropy. Nezajímá nás strach Číny a padání světové měny dolaru. Nehrozí nám ani  tsunami ani zemětřesení 9. stupně. V nejbližší době se nás nikdo nehodlá okupovat, a my, místo abychom uvázali lana, skasali plachty a upevnili náklad necháme naši lodičku napospas budoucnosti - však ještě nefouká.

Říká se, že se nemají házet perly sviním. Ale tentokrát po nás házejí svými perlemi právě ty svině!

Psáno v Praze dne 20. apríle 2011

14 komentářů:

stk řekl(a)...

Četl a souhlasí.
Ale ser... ...irituje ho to. Hlavně to specificky české "Nějak bylo, nějak bude!" Ale skuhrat, tož skuhrat a obviňovat "ty druhé" - to se potom bude velmi. Za pár týdnů!

STK

drak řekl(a)...

Řekněme, že volby v roce 2010 něco málo svinstva z politické scény vymetly a něco málo se tím pořešilo. Nevymetly ale všechno svinstvo a zdaleka nepořešily všechno. Je vcelku zbytečné démonizovat ABL a zároveň mlčet o České poště, firmě Skanska, kolotočářích a dalších "dárečcích". Naše politika je prostě hodně "zájmová", přesněji řečeno zájmy těch či oněch skupin jsou jejím hnacím motorem no a teď zrovna se dostali do výhodnějších pozic lidé z ABL a kolem ní. No a co má být? Ono to snad dříve bylo jinak? Proč ten řev až teď a proč tak intensivně?

Jediné co mi na tom všem vadí je to, že místo aby se reformovalo, tak se buď ustupuje odborářům, nebo se tvrdě bojuje o korýtka a to uvnitř koalice nejvíc. Čas bohužel plyne bez užitku a promrhá-li se tato šance, asi nás pak po dalších volbách ti "kolotočáři" a jejich exponenti zadluží tak, že časem doženeme a předeženeme onu skupinu zvanou ekonomy PIGS (Portugal, Ireland, Greece, Spain) a bude vymalováno.

Anonymní řekl(a)...

Ještě jedna perla tam chybí. Otec pussy Kočí dostal od Kalouska "Nabídku, která se neodmítá" (Puzzo) jinak by jeho firma skončila s prací pro MF. A hrdá mladá politička otočila o 180 stupňů.

Michal řekl(a)...

to drak: Prase, které je odstaveno od koryta, vždycky silně řve. :o)

STK řekl(a)...

4 Anonymní: Nějaká fakta k tvrzení by nebyla? Jinak je to je jenom domněka.

stk řekl(a)...

Omluva: ...Jinak je to jen domněnka.

EK řekl(a)...

A další zbytečné řeči.
Je vcelku zbytečné démonizovat ABL a zároveň mlčet o:ČT,ČRo, ČEZ i se soukromou armádou, ............ žumpa je prostě plná.

A proto příště nebudou cinkat klíče, ale závěry o nábojnice, cvičte se ,ozbrojte se. Čest!

Schumacher antisemita řekl(a)...

Šamane, to je tím, že pod Vnitrem si většina i po více než dvaceti letech pořád představuje především policii. "Buch buch, dobré jitro, tady vnitro..." Vnitro = policie. Ostatní agena je jen přívažek. Na velení policii je policejní prezident. Na to se policajt hodí. Ale ne na celý resort vnitřní správy státu. Je to jak u blbejch a budou kol toho další křeče.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach jo. Zhruba vím, jak perlu vytváří perlorodka. Stále však mi zůstává utajeno Velkým Šamanem zmiňované tajemství Velebné Matky Přírody : Způsob, jakým vytvářejí své perly svině.
Mohl by někdo z přítomných největších českých vlastenců či vlastenek pomoci pochopit tento taj člověku prostému, nestudovanému ?
Děkuji vám předem, a jsem s pozdravem Čest práci.

Socialistické školství – zdroj vzdělanosti všeho našeho lidu !***Volte ČSSD a KSČM !

Pertinax řekl(a)...

Panuje nyní mezi politiky převeliké rozhořčení nad sledováním, nahráváním, odposlechy, úniky informací, a vůbec nad všelikým narušováním soukromí. Pokud vím, tak bez výjímky se jedná vždy o "narušené soukromí" toho či onoho politika.
A tak si říkám, když ten jejich nářek poslouchám, jestli by nakonec nebylo pro stát a vší lid prospěšné naše politiky sledovat a nahrávát legálně a povinně. Výsledky potom "uniknout" do médií hned následující den.

STK řekl(a)...

Ano Pertinaxi, to jedna ze zlatých pouček sebeobrany. Nejdi proti tlaku protivníka, nýbrž mu v pohybu ještě pomoz - a on si tu držku natluče sám...

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Já si myslím, že ona moc nefunguje ani ta policie, ani ty ostatní složky, takže mi poněkud uniká smysl toho povyku kolem Kubiceho, neboť výsledky jeho předchůdců nebyly nic moc, no tak proč by neměl dostat šanci zrovna on? O moc horší už to stejně být nemůže.

Pertinax řekl(a)...

O reformách se povídá furt pryč od nepaměti. Ale zhruba tak od roku 2006 se vláda a prd-lament*, strany vládnoucí (?) i opoziční, komunisté všech politických barev, ekonomičtí odborníci (např. Kalousek) i amatéři (např. Nečas) opravdu snaží ochránit to či ono odvětví před bankrotem a nějaké ty reformy zavést. V té souvislosti se nejčastěji používá slovo pilíř. Bez pilířů jsou reformy nemyslitelné, ba přímo neuskutečnitelné.
Bez pilířů nelze. Rozhlédneme-li se po staveništi reforem, uvidíme těch pilířů již několik, nejviditelnější jsou zatím čtyři:
1) zdravotnictví - první pilíř: zavedeme poplatky
2) zdravotnictví - druhý pilíř: zvýšíme poplatky
3) doprava - první pilíř: zavedeme mýto na dálnicích
4) doprava - druhý pilíř: zavedeme mýto na všech silnicích

*lamentovat je povoleno, všímu lidu je to ale prd platné.

STK řekl(a)...

Asi to znáte - ale přesto...