pátek 8. dubna 2011

Spravedlivý mír

V pátek 8. dubna 2011 se ve dvě hodiny odpoledne pod schody Rudolfina sešla čtyřicítka příznivců lidských práv ubohých Palestinců. Skupina aktivistů z iniciativy "Ne naším jménem" touto akcí končila svůj týden boje proti "pokračující okupaci palestinských území a politice izraelské vlády". Shromáždění se konalo na protest proti právě probíhající návštěvě Benjamina Netanjahua, prvního izraelského premiéra, který navštívil Prahu. Demonstrativní sešlost na podporu palestinského lidu byla doprovázena klidnou nenahlášenou kontrademonstrací na podporu Izraele. Ta zaparkovala na oblouku chodníku před vstupem na Mánesův most, a napočítal jsem v ní na osmdesát účastníků. Pozornost desítek uniformovaných policistů a členů protikonfliktího týmu byla rozdělena spravedlivě na obě strany.


Hodinu se z rudolfinských schodů nesly známé hlášky (o kterých jsem už ve čtvrtek  referoval v hospůdce U hřbitova). Opakovaly se opakované nepravdy o okupaci, apartheidu, porušení principů mezinárodního práva, vykonávání mimořádných poprav... Jistá přednašečka požadavků pak zaúkolovala českou vládu. Ta by měla např. "podpořit vyšetřování operace Lité olovo v Gaze, založené na zprávě vyšetřovací mise OSN". (Tedy na zfalšované zprávě. Soudce Richard Goldstone, autor zprávy o konfliktu v Gaze pro Radu OSN pro lidská práva, se nedávno přiznal, že na některé svých závěry kritizující Izrael nyní nahlíží jinak). Byly vysloveny mnohé požadavky, třeba na zbrojní embargo vůči Izraeli. Byl nastolen nestydatý požadavek na "podporu zrušení asociační dohody mezi EU a Izraelem". (Vzhledem k závažnému porušování lidských práv ze strany Izraele, pochopitelně.) Máme prosadit sankce vůči Izraeli, pokud nezruší některé své zákony přijaté v Knesetu. V ČR by rovněž měly být "zrušeny smlouvy a ukončeno působení" společnostem, které "jasně porušují mezinárodní právo podílením se na výstavbě nelegálních osad a poskytováním služeb těmto ilegálním osadám".

Zájezd anarchosyndikalistů
Jedna z těchto zločinných firem, představte si to, "je spoluodpovědná za výstavbu tramvajové trati ve Východním Jeruzalémě"...

Opravdu jsem se musel držet, abych nevyprskl smíchy. Jeruzalém zatím není znovurozdělen, jak byl za jordánské okupace v letech 1948-1967. "Východní Jeruzalémci" tak mohou jezdit tramvají po celém městě, stejně jako "Západní Jeruzalémci." Rovněž tak má Jeruzalém dosud společný vodovod, ze kterého mohou pít jak Židé, tak Arabové s izraelským pasem i bez pasu, případně příslušníci některé z dalších asi 90 národností, co v Izraeli žijí. Ale k smíchu tyto kraviny nejsou, protože řvoucí skupinka bojovníků za lidská práva (výhradně Palestinců) jde vlastně ve stopách nacistů, komunistů, antisemitů - a novodobých drbanů, ovládajících plénum OSN.


Pod schody se pod vlající palestinskou vlajkou a rudočernými prapory asi pětičlenné delegace anarchosyndikalistů vystavovaly prefabrikované tabule s hesly "Zbrojení nevede k míru", "Mírový proces podle Izraele: kolonizace, okupace, etnické čistky" či "Protest proti porušování lidských práv NENÍ antisemitismus". Objevil se i jeden ručně psaný arch s neantisemitským prohlášením "Israel is real terrorist".

Zatímco na schodech Rudolfina se hřímalo, na chodníku před mostem vesele povlávaly izraelské vlajky. Lidi si tu povídali, jako o nějakém rodinném shromáždění. Nad příznivci Izraele se nadouval drzý transparent "Izrael má právo na existenci", další transparenty konstatovaly např.:"Benjamin Netanjahu, demokraticky zvolený premiér suverénního státu", "Stojíme za Izraelem" či žádaly "STOP útokům na izraelské civilisty".

Ve tři projevy skončily a četa obránců východních Jeruzalémců vyrazila průvodem na Hrad. I bylo jim jíti kolem davu podporovatelů sionismu. Zatímco anarchopalestinci skandovali "Ne okupaci, spravedlivý mír", mišpacha na chodníku si společně zazpívala Hatikvu. Inu - křesťani z ICEJ ji taky umí. Nakonec zaduly šófary, a šlo se domů.

Příště se sejdeme tentokrát na hlášené demonstraci už za týden, v neděli 17. dubna. Sraz účastníků je před 13:30 hod. na Staroměstském náměstí, odkud vyrazíme do Valdštejnské zahrady, kde se bude pokračovat veřejným shromážděním. "Pochod dobré vůle" pořádá Česká pobočka Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ). Účast na uměleckém progamu slíbili Václav Hudeček, herci Tomáš Töpfer a Jan Potměšil. Zapěje kantor liberecké židovské obce Michal Foršt, vystoupí Lenka Lichtenberg s kapelou. Cílem setkání je společně deklarovat, že antisemitismus do slušné společnosti nepatří.

Psáno v Praze dne 8. dubna 2011, den po minometném útoku na školní autobus, který vedli z Gazy na jih Izraele palestinští ubožáci.


30 komentářů:

Kopretina řekl(a)...

Israel You are not alone! We support Israel.We love Israel. Israel is promised Land to Jewish people. God save Israel! God save Israel!...

Kopretina řekl(a)...

Kol od ba-levav penima
nefeš jehudi homija
u-le-fatej mizrach kadima
ajin le-Cijon cofija.

Od lo avda tikvatenu
ha-tikva bat šnot alpajim
lihjot am chofši be-arcenu
erec Cijon vi-rušalajim.

Dokud hluboko v srdci
duše Židů prahnou
a kupředu na východ
k Sionu oko hledí,

naše naděje nebude ztracena,
naděje dvou tisíců let,
být svobodným lidem ve své zemi,
zemi Sionu a Jeruzaléma.

A svině levicové upírají Židům žít ve své zemi jako svobodný národ... Všichni lidé dobré vůle musíme pomoci a jednat, ne jen kecat v hospodě u piva...

Anonymní řekl(a)...

Právě jsem přiletěl z Izraele. Děkuji za pěknou zprávu, pane Kovanici. A v neděli tam už týden plánuju být. V Praze. Jako jsem byl před židovskou radnicí před dvěma lety...

Anonymní řekl(a)...

To jsem já, Jakub S. z dálného východu republiky. Já se to snad naučím, mějte trpělivost s filosofem.

Honza řekl(a)...

Zrušení blokády Gazy bych podpořil. Jestliže lze tunely propašovat auto(viz reportáž BBC), tak blokáda zcela evidentně selhala, protože lze propašovat libovolné zbraně.

Pokud jde o změnu Hamásu, tak s tím bych moc nepočítal. Nemám po ruce statistiky, ale nepamatuji si moc blokád, které by způsobily změnu režimu.

Díky blokádě není možný žádný ekonomický rozvoj, který je IMHO jedinou možnou cestou k ukončení otevřeného nepřátelství. Pokud nic nemáte, tak je jim v podstatě jedno, jak Izrael odpoví na útoky. Pokud by měli práci, resp. jiné dobré bydlo, tak by jim to úplně jedno nebylo.

Větší vlastenec řekl(a)...

No to tak. Na to jsme tady příliš dobří a roduvěrní Češi, než abychom měli trpělivost s nějakým študovaným filosofem.
Jó, vážený Jakube S., kdybyste byl filosof neštudovaný, insitní, jakého najdeme v každé pivnici – to bychom Vás měli rádi. Takový lidový filosof, když si po pár pivech dá velkého tuzemáka, ten Vám pak filosofuje, panečku, no jedna báseň. A když spustí některou z těch úžasných průpovídek dobrého klauna Wericha nebo moudrého vojáka Švejka – to se až slzy derou do očí. Ach, jaký jsme to skvělý národ ! Z nás takové to laskavé člověčenství přímo čiší, že.

Takže těm „slavným“ vzdělancům zde pšenka nepokvete, to tedy ne. My moc dobře víme, čeho jsou ti intelikenti schopni. Více třeba zde : http://samanovodoupe.blogspot.com/2011/03/valka-v-libyi.html?showComment=1300915796265#c6005147733928554886

Umožníme kulturním pracovníkům poznat zblízka život lidu, načerpat nové podněty pro jejich práci. Umožníme jim žít mezi pracujícími, pracovat v továrnách, lesích, dolech a lomech. (A.Zápotocký, 1949)***Volte ČSSD a KSČM !

Pedro řekl(a)...

Zdravím do Zlína.

stk řekl(a)...

4 Honza:
Je to tak, revoluční jsou jen chudí. Jenže otázka zní jinak - je tamní obyvatelstvo, žijící už ve třetí generaci v polovojenském provizoriu vůbec schopno začít žít "normálněji" - t.j. budovat svou pozici ve společnosti a hromadit rodinný majetek?

informace řekl(a)...

STK,
zřejmě k tomu normálnímu životu, jak ho alespoň chápeme my, schopni nejsou. Důkazem toho jsou odpovědi imigrantů z Tuniska, když říkají, že je v zemi nepořádek, neklid a hospodářská situace se jen zhoršila. Nemají tam žádné vyhlídky na nějaké slušné uplatnění v práci a životní jistotu.

drak řekl(a)...

Nevím jak v Tunisku, ale v Egyptě se jich nabralo za cca 25 let ze 20 milionů 80, myslím, že v tom Tunisku to bude podobné, tohle bez regulace porodnosti ani zdárně řešit nejde a jestli se tohle přenese do Evropy, tak to tu za chvíli máme také. O islámu jakožto o velice "snášenlivém, ohleduplném a vstřícném" náboženství už raději ani nehovořím. Jestli přijedou sem, přemnoží se úplně stejně a bude tady akorát tak stejný binec jako mají doma a možná to tkay bude zároveň konec Evropy jako takové. Multikulturalistům to buď v těch palicích nespíná jak by mělo, pak je mají odstavit pro blbost, nebo si opravdu ten konec Evropy přejí, pak je mají odtavit pro velezradu, nebo něco podobného, tak či onak je nutné je zarazit.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Ano, draku, jenže protestovat tady proti tomu je projevem xenofobie, národnostní nesnášenlivosti, fašismu, hanobení a lecčeho dalšího zavrženíhodného. Naproti tomu, protestovat tady proti témuž několik tisíc kilometrů na jihovýchod je podporou humanismu, demokracie a výspy a hradby evropské civilizace mezi musulmanskými barbary. Co na tom je pozoruhodné, že odsudek za jedno a uznání za druhé leckdy pocházejí z jedné huby. Chápu Židy i židy a jejich zájmy. Jsou pro mě čitelní a srozumitelní. Protivní jsou mi věčně frustrovaní odrodilci nepatřící ani tam ani tam, spasitelsky se chápající každé uhnuté ideologie, a s pocitem, že mají patent na řízení světa, rudý, zelený a všelijaký jiný, rozesírající všude kam přijdou všechno co trochu funguje.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Ano, zelené zásahy do energetiky připomínají multikulturní a rudé zásahy do společenského dění. Spolehlivost, s jakou tito spasitelé světa dokáží rozhasit i to, co až donedávna celkem spolehlivě fungovalo, je opravdu až zarážející. Spolehlivě se u nich projevuje takové to dunění prázdného sudu, čím prázdnější, tím lépe duní. Faktem je, že půdu pod nohama mezi normálními lidmi začali ztrácet už dávno, nebýt mohutné mediální palebné podpory, které se jim neznámo proč a neznámo od koho nestále dostává, už dávno by od nich mohl být klid. Ale asi ten zelený business nese tolika prachů, že by s tím šel snad i svatý, natož pak mediální padouši.

Cambo řekl(a)...

Rád bych se konečně od někoho moudrého dozvěděl jak je to s těmi Palestinci činícími si nárok na Palestinu, která vznikla stovky let po tom, kdy na tomto území existovala Judea. Rozuměl bych tomu, kdyby to bylo naopak. Nazývat to vznikem Palestiny mi ostatně také připadá zcestné, když je známo, že Římané tak začali nazývat toto území více než sto let po Kristu. Čili asi něco podobného jako např. u nás Litoměřicko. Pouhý místní název. Asi bychom se ale velmi divili, kdyby "Litoměřinci" začali požadovat vznik vlastního státu s tím, že na toto území mají historické právo, protože zde žijí od nepaměti. Proto bych se přimlouval za to, aby Arabové, žijící na historickém území Judeje, požádali arabské státy o přidělení půdy, na které by si mohli založit samostatný stát. Jsem přesvědčen, že jim okamžitě a rádi vyhoví, protože jsou to přece jejich bratři. Například Saudská Arábie má přece dostatek místa na poušti a stejně tak Egypt. Nesrovnatelně více než Izrael. A určitě budou rádi, když jim ji "Palestinci" zúrodní.

Dalimil řekl(a)...

Poválečná OSN jasně definovala, že Palestina má být půl na půl arabská a židovská. Kdyby se to splnilo, co problémů by zmizelo!

stk řekl(a)...

Otázka Dalimilovi:
Je Vám známo, které usnesení OSN o tom hovoří? Kdy bylo vydáno?

haui1 řekl(a)...

Mrzím ně, že Praha je od nás daleko. S chutí bych se akce na podporu Izraele zúčastnil. Snad váš tam bude stále více a více.

Unknown řekl(a)...

Palestinci svuj stat uz maji - Jordansko. Tam tvori 70% obyvatelstva a je to jejich problem, ze tam nevladnou. Skutecne nevim, proc by meli dostat jeste jeden stat, proc by ho meli dostat na ukor jinych a proc by meli byt timhle zpusobem odmeneni za cela desetileti teroru a vrazdeni nevinnych lidi.

Honza řekl(a)...

4 stk:
Zrušení blokády je podmínkou nutnou, nikoliv postačující.

Otázka zní dle mne takto: Co izrael získá, pokud blokádu ponechá/zruší.

Dodávkám zbraní zcela evidentně nezabránila, lze je pašovat a to patrně i v poměrně velikém množství. Hamás to patrně nesvrhne, spíše mu to může dodat legitimitu obránce proti společnému nepříteli, který Gazu ekonomicky ničí.

To chce nechat blokádu věčně? Tím problém neodstraní, spíše prohloubí. Mj. je klidně možné, že Egypt se na to po revoluci vykašle a blokádu ze své stranu zruší.

Šaman řekl(a)...

stk - šlo o rezoluci OSN č. 181, viz na
http://www.moderni-dejiny.cz/clanek-rezoluce-osn-o-rozdeleni-palestiny-29-11-1947-181/
včetně mapky. Po 60 letech a několika válkách je to už jinak.

Ale - Palestinci se tam nevyjmenovávají, protože v té době žádní neexistovali. Stejně jako "sudetští Němci" jde o fiktivní národ. Rezoluce hovoří o státu židovském a státu arabském!
Židé si svůj stát zrobili, a všechny okolní Arabské státy se na ně vrhli. Palestinští Arabové si svůj vlastní staát nezrobili, ačkoliv ho mohli vyhlásit! Po krátkém období si dnešní takzvaný "Západní břeh" přisvojilo Jordánsko. A na vlastní oči jsem v Jordánsku na dvou různých místech viděl veřejně vystavené mapy hášimovského království - včetně "Západního břehu"!
Gazu zase okupoval Egypt. Až do 6tidenní války 1967. Arabské země měly skoro 20 let na to, aby na těchto územích ustanovily "palestinský stát". Zajímavé je, že těch 19 let nikomu nevadilo, že Arabové okupují Palestinu a že v "táborech" drží své soukmenovce. (Jako by sudeťáci žili dodnes v utečeneckých táborech bez německého pasu.)Potřebovali mít kladivo na Izrael - po jeho zničení by ale vůbec nebylo jisté, že by nějací Palestinci nějaký stát dostali!

informace řekl(a)...

Šamane,
vyndejte laskavě můj příspěvek z plechovky.
Mám kopii a tak ji sem dám ještě jednou, případně.

Šaman řekl(a)...

BLOKÁDA
Honzovi.
Ta blokáda byla v dnešních dnech ze strany Egypta zrušena. Gazští Palestinci žádají o egyptské občanství.
BTW: Když probíhala jednání s Egyptem o "území za mír" existovala nabídka z izraelské strany, že krom Sinajského poloostrova se Egyptu předá i území Gaza. Tenkrát v těch 70. letech to Egypťani ODMÍTLI. Poražený stát nechtěl území navíc. Území a ty lidi na něm... Dokonce byli tak zabejčilí, Egypťani, že kdyby jim Izrael chtěl Gazu přece jenom vnutit, pak by sešlo z celé mírové dohody (i návratu Sinaje...)

Jinak - totální blokáda Gazy ze strany Izraele neexistuje. Z Izraele tam proudí nafta i elektřina, taky zboží, na hranicích se avšak bedlivě kontroluje absolut všechno a vylučují se někdy zdánlivě nesmyslné položky - ze kterých by bylo možno vyrobit zbraně.

"Blokáda pobřeží Gazy" taky neexistuje. Nikoli z hlediska mezinárodního práva. Je to pobřeží státu Izrael, který sem nepouští bez svého dovolení žádné cizince. A nepouští nikoho přes hranice... Podobně jako v roce 1938 čs. jednotky SOS hlídaly hranice mezi Německem a Československem, aby zabránily pašování zbraní. Ani tehdy nešlo ze strany Československa o "blokádu Sudet"...

Komando 13 (známé ze zpackané operace proti humanitárním teroristům) před měsícem na moři před Gazou zadrželo loď ze Sýrie, která vezla do Gazy hromadu zbraní -

viz http://eretz.cz/2011/03/izrael-zabavil-zbrane-posilane-lodi-ze-syrie-do-gazy-foto-video/
a taky:
http://eretz.cz/2011/03/lod-vezla-do-gazy-6-protilodnich-raket-tisice-min-desetitisice-naboju/

Předběžný seznam zabavených zbraní a zbrojních systémů zahrnuje:
* 230 min do minometu ráže 120 mm
* 2.270 min do minometu ráže 60 mm
* 6 protilodních raket C-704
* 2 radarové systémy vyrobené v Británii
* 2 odpalovače
* 2 hydraulické montážní jeřáby pro radarové systémy
* 66.960 nábojů ráže 7,62 mm pro samopaly typu Kalašnikov

Zvláštní je, že o tomto zadržení jaksi europeistická média neinformovala!

Nakonec - ona "blokáda" Gazy je pouze plněním rezoluce Rady bezpečnosti OSN č. 1860 (2009), která žádá od členských státu zintenzivnit snahy o zabránění dopravy zbraní a munice do Gazy!!!

Šaman řekl(a)...

Informace - já jsem ten příspěvek z 19:55 vrátil, ale nevím kam...
?:-)

Stanek Frantisek Fanuel řekl(a)...

Shalom.....zdravím.

1)
Není dne ani minuty již 1700 před O.P + 2011= 3711 dnešní kal. let po O.P od oslovení.!!
2)
5767 L.P rabínský kalendář!! he he he he
3)
3503L.P odchod otroků z EGYPTA = KARAIM kalendář: Račte si vybrat :))

JE NUTNE VYDRŽET KE DNI POSLEDNÍMU DNU V MĚSÍCI ABIB první to měsíc všech měsíců FÁZE 2018.

K roku 2018 od dne k poslednímu dnu je odečteno 70 let od založení Státu Izrael je odečtěno 7 dnů 1948=1955=2018 =? -:))
Rozuměj rok za den.
Stanek Frantisek Fanuel

Honza řekl(a)...

Šaman
> Egypt Gazu nechěl

Známá informace, není relevantní. Jsou užiteční jako politický nástroj. Nic víc, nic míň. Tak to v politice chodí.

> totální blokáda Gazy ze strany Izraele neexistuje.

To je pravda, ale nikde jsem netvrdil, že je. Blokáda je (resp. byla, pokud s tím Egypt skončil, budu si o tom muset najít info) dostatečná, aby tamní obyvatelstvo ekonomicky ničila ("on multiple occasions that they intend to keep Gaza's economy on the brink of collapse without quite pushing it over the edge.").

Pokud by zavedl totální blokádu, tak by tam umřeli již dávno na nedostatek vody.

> "Blokáda pobřeží Gazy" taky neexistuje.

Tohle nechám právníkům. AFAIK mezinárodní právo je dost fuzzy pro situace, kde je "nestát" jako je Gaza. Porovnání Sudet a Gazy je IMHO trochu mimo. Izrael oddělil Gazu ze svého státu. Neplatí tam jeho zákony atd. Sudety stále byly součástí tehdejšího Českoslovenka.

> na moři před Gazou zadrželo loď ze Sýrie, která vezla do Gazy hromadu zbraní

Klíčová informace je "přes Egypt," neboli přes vykopané tunely, kterými lze propašovat vše, co Izrael neda(l) na whitelist (od čokolády přes stavební materíly a auta po RPGčka). A pokud by pluli jinou cestou, tak to tam dostanou. Írán podporuje teroristy kde může. Nic nového pod sluncem.

> Zvláštní je, že o tomto zadržení jaksi europeistická média neinformovala!

Myslím, že jsem o tom četl na nějakém šíleně levičáckém USA servru. Dokonce i tam se tomu dostalo patřičného odsouzení.

> ona "blokáda" Gazy je pouze plněním rezoluce Rady bezpečnosti OSN č. 1860 (2009), která žádá od členských státu zintenzivnit snahy o zabránění dopravy zbraní a munice do Gazy!!!

Situace se v posledním roce podstatě zlepšíla, ale předtím to bylo zcela účelová ekonomická blokáda, nikoliv blokáda za účelem zabránění dopravy zbraní.

Abych to shrnul, tak jste vůbec jste neragoval na klíčovou otázku: Je pro Izrael výhodné mít blokádu?

Šaman řekl(a)...

Honzo, k otázce Je pro Izrael výhodné mít blokádu? jen tolik: Není. Není výhodné pro Izrael mít Gazu a není výhodné mít Palestince.
Palestinci tam však jsou, bylo jim dáno území k samosprávě, a z tohoto území ostřelují Izrael. Protože Izrael má Palestince a Gazu a ostřelování, pak musí mít i blokádu. Není rozumné řešení, dokud Palestinci nedostanou rozum.

Z hlediska práva Státu Izrael patří Gaza Státu Izrael a platí na něm izraelské zákony. Samospráva (sběr odpadků, lékařská péče, školství, místní policie atd) je v péči Palestinců. Vyšetřování vražd by mělo být v kompetenci Izraele a teoreticky by je měli vyšetřovat Izraelci. Co se mezinárodního práva týče, to zde není relevantní.
Izraelci toto území považují (dnes se skřípěním zubů) za vlastní, za izraelské je považuje i soused na druhé straně mezinárodní hranice - Egypt. Čili ochrana tohoto území a jeho hranic je na izraelské armádě. Zahraniční obchod a zahraniční vztahy taky.

"Mezinárodní dohoda" praví, že hlavním městem Izraele je Tel Aviv. Nemůže žádná mezinárodní dohoda říkat, kde má být hlavní město. Izraelci si určili, že to bude Jeruzalém.

Jakákoli dohoda o státoprávním uspořádání UVNITŘ Izraele musí být uzavřena mezi entitami, žijícími v dnešním reálném Izraeli. Z hlediska občanů Státu Izrael každou takovou smlouvu musí schválit Kneset, nestačí, aby ji mezi sebou podepsali izraelský a palestinský prezident, tím méně americký a evropský prezident, nebo nikým nejmenovaná banda někde ve Stockholmu.

Dlouhodobě se tu rýsují jen dvě chmurná reálná řešení: Bývalá britská Palestina bez Palestinců anebo bez Židů.

Za třetí možnost, mír mezi rozumnými lidmi, se modlím, ale moc to nepomáhá.
\ :-/

Schumacher antisemita řekl(a)...

Šamane, vidím tatáž chmurná řešení. Modlení nepomůže, ba i ani intenzívní chřestění tukaní lebkou. Teoreticky je možný mír mezi rozumnými lidmi, jenže problém je v tom, že ne za převahy nerozumných. Těch je všude většina.

Anonymní řekl(a)...

Malá oprava, transparent znel: "Israel is real terrorism" nie terrorist.

Harpyje řekl(a)...

Být propalestinským aktivistou se nevyplácí
http://news.sky.com/skynews/Home/World-News/Gaza-Islamist-Extremists-Kidnap-And-Kill-Italian-Journalist-Hamas-Official-Says/Article/201104215972595?f=rss

Kopretina řekl(a)...

Aliance mohamedánů s nacisty. Co nám marxističtí historici neřekli...
http://konzervativnilisty.cz/archiv/235-nacisticka-propaganda-pro-arabsky-svt

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Kopretinu, jako důkaz, že není Arab jako Arab : http://www.kinghussein.gov.jo/kabd_eng.html

Zdejším opravdovým českým vlastencům snad nemusím připomínat, že sionistický agent Abdullah I. byl nedlouho po své zjevné zradě potrestán palestinskými partyzány.

Čest práci a Míru zdar !