středa 13. dubna 2011

Ta hloupost s demisí


Co to zase vrtošivý muž na Hradu provedl? Vlastně neprovedl: Nepřijal demisi ministrů tak, jak mu ji předložil předseda vlády. Tak moment - a co vlastně Petr Nečas Václavovi Klausovi předložil? Co se vlastně v několika minulých dnech stalo?


Pátek 8. dubna 2011
Ve 13:00 oznamuje Vít Bárta, že "rezignuje" na vedení ministerstva dopravy. Aby se mohl očistit z nařčení, a aby svou aférou nezatěžoval reformní vládu.

V 16:00 jde Nečas na Hrad. Malá změna proti očekávání - v kufříku "Bártovu demisi" nenese. Alespoň dle svého vlastního pozdějšího vyjádření. Klaus Nečase ukecá, že tažení proti straně Věci veřejné je plánovaná kampaň, která má uškodit i Nečasovi. Pánové se dohodli na další schůzce někdy během následujícího (tedy tohoto) týdne.
Svědectví mouchy Máši: Nečas Bártovu demisi přinesl, ale nechal se ukecat a ani ji z kufříku nevytáhl. (Anebo vytáhl - a zase nenápadně strčil zpátky.)
Šamanovo přesvědčení: Tu demisi měl s sebou  - proč by jinak za Klausem chodil? A kdyby ji vytáhl, tak k žádné krizi nedojde!

Později toho dne: TOP 09 a část ODS chtějí VV vykmitnout z vlády. Nakonec jim bude "stačit", když z vlády odejdou tři Véčkaři: Krom Bárty (který už demisi podal) i Radek John z vnitra a Dobeš ze školství. Fakticky jde stejně o tlak na odchod VV z vlády - když už z ní "musí" odejít její předseda! A tři ze čtyř ministrů. Zbylá dvoukoalice ODS + TOP 09 by měla mít ve Sněmovně podporu díky podpoře odpadlíků (nikoli "přeběhlíků") z VV.

Ve 20:00 se schází koaliční Ká devítka. VV na ní mají "vysvětlit" koalům "své" skandály. Za kauzy Víta Bárty jsou totiž podle vyslýchajících odpovědni i předseda strany John a její místopředseda Bárta. Za půlhodinu Véčkaři za sebou prásknou dveřmi a stahují se do blízkého Bártova bytu, aby projednali situaci. Výsledek jejich jednání je jasný: Ani muže z ministerského stolce! Svědectví mouchy Máši: Nečas Bártovu demisi přinesl, ale nechal se ukecat a ani ji z kufříku nevytáhl. (Anebo vytáhl - a zase nenápadně strčil zpátky.)
Šamanovo přesvědčení: Na K9 se nejednalo o projednávání řešení problému, kdo za Bártu a co s tou jeho aférou. Šlo o kostnický soud nad VV. V této chvíli byla odstartována vládní krize.
Po skončení K9 oznamuje Nečas na tiskovce požadavek na to, aby po Bártovi z vlády vypadli i John a Dobeš.

Načež Václav Klaus říká: No moment, o dalších dvou ministrech jsme se s Nečasem vůbec nebavili!! Doufám, že mi to pan premiér na naší příští schůzce vysvětlí.

Sobota 9. dubna 2011

Ve 13:00 se schází komplet poslanecký klub VV - tedy bez odpadlíků. Jejich vzkaz zní  - tak dobře, naši tři ministři odejdou, ale to musí jít pryč i Vondra a Fuksa z ODS a Kalousek z TOP 09. Vondra je už provařený kauzou Promopro, a na ty další by se taky něco našlo. Požadavek nejmenšího koaličního partnera je jasný - my tři, vy tři. Tak to bude spravedlivé.

Premiér Nečas takové řešení odmítá. Předseda VV kontruje: V případě nedohody nepodpoří VV tuto vládu ve sněmovně!

Neděle 10. dubna 2011

Ukazuje se, že odpadlíků z VV bude málo na to, aby udrželi většinu plánované dvoukoalici. Je tedy nutné udržet trojkoalici.

Véčkaři si rozesílají SMS s Klausovým vyjádřením, že nepodpoří vládu, postavenou na "přeběhlících".

Ozývá se Václav Klaus ze své návštěvy Brna: Bártovu demisi a odvolání dalších ministrů VV přijmu jen tehdy, když mi Nečas představí "plán B".
Šaman překládá: Tedy s kým hodlá vládnout Nečas po avizovaném odchodu VV z koalice. Jak se vyřeší tato vládní krize (která "silovým" postupem premiéra, který hodlá odvolat ministry "své" vlády - ale bez dohody s "jejich" partají) může přejít po následném očekávání pádu zbytkové vlády v krizi ústavní?
Rozezlený předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř upozorňuje prezidenta na jeho "ústavní povinnost" jmenovat a odvolávat členy vlády na návrh premiéra.
Šaman upozorňuje Tluchoře, že je nestandardní, neslušné a politicky nezralé odvolávat ministry koaličního partnera bez dohody s ním! Pokud tedy není záměrem premiéra po rozvratu koalice pád jeho vlády!

Pondělí 11. dubna 2011

V poledne pravil prezident Klaus: "Než přijmu demisi či demise, nebo než vydám rozhodnutí o odvolání toho či onoho ministra, budu vyžadovat plán dalšího fungování vlády ČR."

Odpoledne Nečas "konzultuje" s Vondrou, načež ministr národní obrany dává v 15:09 "svou funkci k dispozici". Tedy - Vondra nepodává demisi jako Bárta, ale dává volné ruce Nečasovi, aby ho odvolal. Dobrý Vondrův krok přišel ve správné chvíli a umožní mu další bezproblémové fungování v politické špičce.

V 15:24 Nečas oznamuje, že přinesl Klausovi demisi Víta Bárty a návrhy na odvolání Johna a Dobeše. O Vondrovi se nemluví!!! Teprve v tomto okamžiku propuká skutečná politická krize naplno. Bylo by katastrofální, kdyby pan prezident všechny návrhy tak, je je mu pan premiér přinesl, přijal.

Před čtvrtou hodinou odpoledne Klaus pravil, "že si počká", až jak se dohodnou předsedové koaličních stran.

Večer se ještě před jednáním K9 schází Bárta s Kalouskem.
V 19:00 začíná jednání K9. VV trvají na tom, aby i po případném odchodu Johna z vnitra zůstal rezort v tlapách Véčkařů.

Kolem půl deváté večer je médiím oznámeno: Koalice bude pokračovat, ale změní se koaliční smlouva.

Úterý 12. dubna 2011

Média začínají nadávat na Klause, že neplní svou "ústavní povinnost".  Odvolávají se na znění Ústavy:

"Prezident jmenuje a odvolává předsedu a další členy vlády a přijímá jejich demisi, odvolává vládu a přijímá její demisi... ...prezident republiky jmenuje a odvolává na návrh předsedy vlády ostatní členy vlády a pověřuje je řízením ministerstev nebo jiných úřadů." Ačkoli není řečeno kdy, z kontextu Ústavy vyplývá, že by se tak mělo stát bez zbytečných zdržovaček. Avšak už prezident Václav Havel v červenci 2002 prostě nejmenoval nového prezidenta NKÚ, kterého zvolila Poslanecká sněmovna, a tento stav trval až do října 2002 - kdy Sněmovna schválila jiné vedení NKÚ (změna v osobě viceprezidenta úřadu). Znění Ústavy je přitom stejné - "prezident jmenuje" na návrh (v případě vedení NKÚ na návrh Sněmovny). Žádné podmínky a žádné termíny. Prezident Václav Klaus tedy jedná podle "ústavních zvyklostí", které zavedl prezident Václav Havel!

VV opakují slovy své nové předsedkyně poslaneckého klubu Karolíny Peake: Jednáme a ustoupit leckde můžeme. Ale na ministerstvu vnitra trváme. John nic neprovedl. ODS opakuje: VV musí pryč z vnitra!

Dialog hluchých. Skoro jako v tom únoru 1948, kde však tehdejší premiér Gottwald měl jasnou představu. Prezident Beneš měl, pravda, poněkud silnější ústavní pravomoci. (President jmenuje a propouští ministry a stanoví jejich počet... Veškerá moc vládní a výkonná, pokud ústavní listinou nebo zákony Československé republiky vydanými po 15. listopadu 1918 není a nebude výslovně vyhrazena presidentovi republiky, přísluší vládě (§ 70).)  Jenže Gottwald měl navíc armádu, vnitro, odbory - a média. Tehdejší "demokratičtí ministři" na protest proti bolševickým manýrám komunistických ministrů podali demisi. Sociální demokracie demisi odsoudila, ve vnitrostranickém materiálu však zveřejnila svoje přesvědčení, že "prezident demisi nepřijme a bude vládu držet do voleb". Nu, přepočítali se. Beneš pod tlakem ulice musel svou "ústavní povinnost splnit". A komunista Gottwald se až do převratu "modlil, aby je ta hloupost s demisí neopustila a nerozmysleli si to".

A co udělá Klaus? Když tedy Nečas není schopen se s koaličními partnery domluvit, přesněji: Bude se s nimi dohadovat, až Klaus "demisi a odvolání přijme".

Když to jinak nepůjde a premiér bude trvat na své premiérské pravomoci, pak ty návrhy Václav Klaus nakonec přijme. Po předcházejících jednáních. Ve sněmovně svrhne VV se sociálními demokraty a komunisty vládu. V každé další vládě bude muset být zastoupena strana, která vyšla z voleb jako nejsilnější - ČSSD. V tom případě však bude premiérem Bohuslav Sobotka! A k tomu vůbec nejsou potřeba nové volby!!!

Sobotka to velmi dobře ví, proto i on tlačí na Václava Klause, aby Nečasovy návrhy na odvolání Johna a Dobeše přijal - bezpodmínečně. A možná se za to i modlí.

Pokud v nově spřádané vládní koalici nebudou VV a komunisté, pak ČSSD s ODS a TOP 09 vytvoří "supervelkou" koalici, jíž by se však možná TOP 09 nechtěla účastnit. A jsme tam, kde jsme byli před volbami, tam, kde voliči nechtěli být! Opět by vládla ČSSD ruku v ruce s ODS. (Jak se jim to už povedlo na pražském magistrátě i jinde.)  A to až do roku 2014.

Kdy bude Klaus už volný a bude mít postavenou vlastní stranu pro všechny voliče, znechucené lavírováním nezodpovědných, hloupých a zkorumpovaných politiků!

PS: Velmi by naši situaci v budoucích volbách ulehčilo, kdyby do nich protikorupční policie a soudy udělaly probírku šibalů, kteří by se tím pádem nemohli
ocitnout na kandidátkách rozumných stran.

Psáno v Praze dne 13. dubna 2011

28 komentářů:

STK. řekl(a)...

Přemyslovci, Vršovci a Slavníkovci...
...a taky Mladočeši a Staročeši, komunisté, lidovci socialisté - prostě ten staletý kvas na české politické scéně, hádky, podvody a zrady. Jaksi jsem už toho tak nějak "přežraný". Už to nechci vidět, poslouchat nebo číst. I když, teoreticky, mám na ten mrzký stav o něco větší vliv, než na oblíbené "muslimské nebezpečí". Ano, všechny tyhle logické hry, zpravodajské hry, politické zákonitosti...
Na tom našem malém "ústavním dvorečku" se provádí totéž - v malém, ale o to osobněji a intenzívněji. Den co den, večer co večer. Paní A říká paní B nesmysly o panu F, protože to tajně poslouchá paní C, která to dozajista zatepla donese pánovi D, který z toho vyvodí důsledky pro pána E. Paní Paní B si najal pán F, který touží po místu pána E. Spí proto s paní B a taky s manželem paní A, která tím drží v šachu paní C, která by ráda ulovila pana D...

A všechno se hemží jak červi v senkruvně.

A v tom žije STK už od útlého mládí. Tož se nediv, milý Šamane, že "tej politiky" mám plnou pr... ...plné kecky.

informace řekl(a)...

V těchto dnech je na návštěvě v ČR prezident italské republiky G. Napolitano. Ráno by přijat prezidentem Klausem, odpoledne se setkal se starostou Prahy B. Svobodou, pak předsedou senátu a parlamentu. Na oficielních stránkách prezidenta republiky je uveřejněn jen text tiskové konference, o čem hovořili dva prezidenti, tam není zmínka.
Zitra se setká s premiérem Nečasem.
Večer bude přítomen na koncertu milánského filharmonického orchestru la Scala.

Harpyje řekl(a)...

Viděno z venku, bez bližších znalostí domácích poměrů.
"Události dnešního odpoledne přesáhly jakoukoliv tolerovatelnou mez" . Myslím, že prezident republiky má pravdu!
Otázka: Jak je možné, že nějaká ctižádostivá nána, s ambicemi, které evidentně přesahují její schopnosti, je schopná způsobit takovou vládní / ústavní krizi?
Mí kamarádi v Česku jsou už tak zhnusení, že se odmítají o tomto tématu bavit.

Větší vlastenec řekl(a)...

Únorový pokus o puč skončil krachem

Jen malé upřesnění : V únoru 1948 se o převrat snažila pravice. Naštěstí naši nepřátelé neuměli do 14 počítat (resp. nevěděli, kolik je minimální většina ze 26), takže jejich snaha zvrátit nezvratný vývoj byla pouze trapnou fraškou.
Ze strategického hlediska šlo jen o poslední bitvu dlouhé a již vyhrané války (poslední opravdu vážná bitva proběhla 10.července 1947, a přinesla nám, presidentu Benešovi a všemu našemu lidu 100% vítězství.)

Čest práci a Míru zdar !

Anonymní řekl(a)...

Nevím, co se stane, pokud na vnitru zůstane John, ale pokud bude vyhnán ŽÁDNÁ PROBÍRKA ŠIBALŮ NEBUDE. V celém sporu jde pouze o odvrácení bezprostředního nebezpečí důkladného vyšetřování rozkrádaček. A ABL hraje opravdu významnou úlohu - bez jejích odborníků (kteří nutně nemusí být přímo zaměstnanci vnitra, stačí odborné rady) by se Johnův tým v tuto dobu teprve učil, kde má na vnitru kanceláře a kde tam seženou kafe. Čili by žádné vyšetřování nehrozilo.

informace řekl(a)...

Už jsem tu jednou psala, že podle mého náhledu na únorové události v r. 1948 na základě zkušeností, nabytých pozorováním italského politického scénáře v posledních desetiletích, zodpovědnost za politický zvrat tehdy nesly v první řadě nekomunistické politické strany. Jejich nezkušenost, politické fušerství, neznalost ústavy značně komunistickému puči napomohly. Teď jsem našla v BL dva články historika prof. F. Hanzlíka, které situaci vysvětlují a dokumentují.
„Ale o zradě těch poslanců nekomunistických politických stran, kteří vyjádřili ochotu podpořit novou Gottwaldovu vládu ještě v období, kdy prezident demisi nepodepsal. Za vidinu prebend v podobě významných míst v parlamentu i jinde nebo i z obavy před pomstou komunistů byli ochotni otevřít bránu k převzetí moci KSČ. Byla to v podstatě dvojí zrada. Na prezidentu Benešovi i na demokracii.
Proto ne podpis demise prezidentem Benešem, ale jednání zmíněných poslanců otevřelo cestu 40 letům totality. Pro novou vládu zvedli v parlamentu ruce nejen komunisté a sociální demokraté, ale i národní socialisté a poslanci ostatních politických stran. Byly to všichni jejichž jména figurovala na seznamu, který předložil Gottwald prezidentu Benešovi a ještě jeden navíc. Na otázku co by se stalo, kdyby prezident demisi nepodepsal odpověděl již v roce 1968 tehdy komunistický ministr vnitra Josef Pavel, který byl s vnitropolitickou situací v průběhu únorových událostí detailně seznámen když uvedl: „nestalo by se vůbec nic pouze cesta k vítězství by byla poněkud složitější.“

O puči v únoru 1948
František Hanzlík
hp://www.blisty.cz/art/17019.html

Podle Petra Uhla za vše může Edvard Beneš - skutečnost však byla jiná
František Hanzlík
hp://www.blisty.cz/art/14590.html

ČR není v situaci osmačtyřicátého roku, ale přesto je dnešní chování politických stran nepřípustným luxusem, který si republika nemůže dovolit.

drak řekl(a)...

Na povrch se dostal velice ošklivý vřed a praskl. Zatím není zcela jasné kdo přesně to spískal a spustil a čeho vlastně tím chtěl dosáhnout. Indicie naznačují, že za tím stojí část ODS a ČSSD a padouchů na ní navázaných, ale upřesnění bude vyžadovat určitý čas a není jisté, že se to vůbec kdy dozvíme. Faktem je, že jim Vít Bárta některými svými výroky nahrál na smeč a také je fakt, že svým tlakem na mnohé favority ČSSD a ODS, si vyrobil spoustu ekonomicky silných a proti němu silně motivovaných nepřátel. Na druhé straně bych řekl, že následky oné "protiveverkové" akce jsou dosti devastující jak pro politickou scénu, tak odpuzujícím působením na voliče. Je ale vidět, že se iniciátoři této akce poněkud přepočítali a že se to nevyvíjí zcela dle jejich představ. To dává určitou malou naději do budoucna. Pocit znechucení českou politikou chápu, samotného mi to netěší, ale je nutné to překonat a dávat pozor co se děje a proč se to vlastně děje.

Pertinax řekl(a)...

Vážená Harpyje,
třeba tou "netolerovatelnou mezí" náš pan president ve skutečnosti myslel, že se mu při návštěvě pana italského presidenta ztratilo pero, které si přivezl z Chile.

Větší vlastenec řekl(a)...

No moje řeč, vážený Pertinaxi !
Talijáni kradou jako straky; vždyť to vidíme i ve jejich vlastních televizních seriálech. A nám nevrátili Furlánsko, bestie !
Po našem konečném vítězství zorganizujeme humánní odsun všech Italů z Furlánska, kteří věrohodně neprokáží věrnost našemu státu. A samozřejmě humánní znárodnění těch, kterým povolíme zůstat.
Budou nám do smrti vděční, za naši vrozenou slovanskou laskavost a humanitu.

informace řekl(a)...

Italský prezident ukradl pero? Nebojte, dostal ho jako suvenýr za těch 1.500 tuniských imigrantů, co Vám pošle z Itálie. Určitě k Vám co nejdřív dorazí.

EK řekl(a)...

O čem to tu prosím hovoříte o demokracii ? Není to náhodou demence? Koalice? Jako samice od koaláka? Slepice od slepce? Tak nevím, a ještě jim Santa ukradl péro! To je bor...! Čest !

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen klid, vážený EK ! Napijte se vlažné vody, na čelo si dejte studený obklad, alespoň na chvíli si lehněte. Bude to dobré, a pokud ne, volejte lékařskou pomoc.
Každopádně, ve výše uvedeném článku :
1) se koalicí rozumí ono účelové politické seskupení protilidových partají, které zabránilo v legálním převzetí moci vítězi posledních voleb - naší Straně
2) se demokracií rozumí ona prašivá demokracie bez přívlastků, to jest "demokracie" buržoasní, protilidová; čili režim, ve kterém se naše vlast ocitla po dočasném ústupu socialismu a tzv.Západní Německo o 44 let dříve. Jinými slovy : Demokracie je režim našemu lidu úplně cizí a zcela nepřirozený. Což většina našeho lidu dává opakovaně najevo (nejen) při volbách. Až opět zvítězíme, zavedeme neprodleně tu naši demokracii, kterou jsme si zavedli v roce 1945, potvrdili ve volbách v r.1946, a pak opakovaně a demonstrativně potvrzovali během spousty radostných příležitostí.

Na závěr mohu konstatovat, že slepice slepci nijak nepomůže, bude mu tudíž znárodněna. Santa je americký agent, překračující hranice naší vlasti bez vědomí a svolení příslušných úřadů. Bude proto zadržen a odsouzen; později možná vyměněn za nějakého našeho čackého rozvědčíka, zatčeného krvavými euroamerickými demokraty.

Čest práci a Míru zdar !

drak řekl(a)...

informaci:

Čím déle to hemžení termitů na scéně pozoruji, tím méně se mi to líbí a tím více souhlasím s Vaší větou, že dnešní chování politických stran je nepřípustným luxusem, který si republika nemůže dovolit. Bohužel si ho ale dovolují v míře přímo štědré až nestřídmé. Také je těžké nezaznamenat určitou až nemístnou angažovanost MF Dnes a ČT.

Větší vlastenec řekl(a)...

A už se to rýsuje !
Pravda vítězí, dějinná spravedlnost rovněž. Už brzy se vláda věcí Tvých, ó lide, do správných rukou se navrátí. Buď př.Předseda sestaví vládu rovnou, nebo až po předčasných volbách. Již dnes je nad Slunce jasné, jak bude volit vší náš lid tentokrát.
No, pro jistotu by bylo dobré zrušit ty nesmírně hloupé zákony, umožňující přístup k volbám zrádným emigrantům i pobloudilým osobám, jež dlouhodobě pobývají v Euroamerice bez vědomí a svolení našich bratrských Stran. Bez hlasů těchto odrodilců (hlasují pro pravici, samozřejmě) bychom zvítězili již před lety.

Více v článku „ČSSD ve hře. Povládne Sobotka, nebo budou nové volby?“, uveřejněném dnes v Lidových novinách, protilidovém plátku vlastněném velkoněmeckým velkokapitálem.

Bratrská internacionální pomoc ze dne 21.8.1968 zachránila naši vlast před euroamerickou okupací !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Copak, ČSSD, teď, a s volbami, nebo bez!
Nejdříve (fňuk) za 2 roky přijde konečně SPASITEL, který vyčistí Augiášovy chlévy české politiky, a možná jako Mojžíš své Israelity, vyvede ON, participant tří odbojů, děti země české z poroby EU.
Teprve potom, Vlastenče, nastane ten Vámi tak toužebně očekávaný l´age d´or našeho malého národa. Teprve tehdy, až si tento malý národ opět uvědomí, kde leží jeho kořeny, a opět se upne, jak nedávno psal RRR, k svému východnímu mocnému a silnému bratru, zůstane mír dál s touto krajinou. Pak budu i já, ztracená dcera národa, vážně uvažovat o návratu do vlasti.

Větší vlastenec řekl(a)...

Uh huh, jaksi se mi povedlo Vaši myšlenku neuchopit, vážená paní Harpyje.
Tím Spasitelem máte na mysli př.Paroubka ? No, kdybychom jeho účast na dosud jediném odboji (proti kapitalismu a demokracii) rozdělili na dílčí etapy (1. proti vražednému radaru; 2. proti zatahování ČR do koloniálních výbojů Euroameriky; 3. proti eskalaci zbrojení prostřednictvím leasingu nepoužitelných Gripenů), tak bychom jej opravdu mohli prohlásit za účastníka tří odbojů. Vlastně - vypadalo by to v médiích lépe. No tak ano.
Ale proč až za dva roky ? Když vší náš lid vyjde do ulic, jsa hladem zhněten, tak volby mohou být raz dva. Prezident Klaus nám pomůže, a pak : S námi Nesmrtelný Lenin, kdo proti nám ?!
Každopádně Vás rádi uvítáme zpět z labyrintu světa v ráji našeho českého srdce, v naší opět osvobozené vlasti. Uvítáme Vás prostřednictvím příslušných bezpečnostních a vyšetřujících orgánů, poskytneme Vám naše tradiční pohostinství v příslušných zařízeních. Vám i všem ostatním emigrantům, kteří se buď sami přihlásí, nebo jež zastihneme během našeho osvobozování Euroameriky od Euroameričanů.

Takže : Na shledanou v lepších časech.

informace řekl(a)...

Vlastencovy příspěvky mají jeden nepopiratelný efekt. I kdyby se člověka zmocnila sebesilnější touha vrátit se do staré vlasti, hned si řekne: co tě to napadá, ty vole? Snad bys jim znova nelezla do pasti. Soudruhům.
Děkuji Vám, Vlastenče, z plného srdce za Vaše upřímné rady!

informace řekl(a)...

Draku,
politický život je asi nějaký bláznivý kolotoč všude.
Tady vyvolal rozruch článek jednoho starého osmasedmdesátiletého profesora italské literatuty, bývalého ultralevicového aktivisty ze sedmdesátých let, kde vyzývá k vládnímu puči. Když prý lidová základna je tupá a není schopna jednat, musí se provést revoluce shora. Je zapotřebí, říká, mobilizovat vojsko a policii, sesadit vládu, rozehnat parlament, zavést lidové soudy, vydat nový volební zákon a provést nové volby pod dohlídkou policie. Tak se, podle něj, znova nastolí demokracie.
Polemizuje s ním hlavně opozice, protože se cítí připravena o svá práva.
Jenom není jasno, kdo by ten puč měl vést. Snad by se postavil sám do čela?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Počty pro VV:
2008+5=2013 (6.3.2013)
2013-2011=2

Větší vlastenec řekl(a)...

Aha. Opět naprosté nepochopení problému, RRR.
Vždyť prezident Klaus jde s námi, přes určité občasné názorové (či spíše jen verbální) neshody. Což jsem x-krát nenapsal už před posledními volbami, že po našem vítězství necháme V.Klause dokončit jeho funkční období ? Prezident Klaus by přece svým setrváním ve funkci celé Euroamerice demonstroval ústavnost prováděných změn; stejně jako jeho předchůdce pres.Beneš po našem prvním vítězství.
Prostě - náš Spasitel může přijít ihned, nejpozději tedy po předčasných volbách, a prez. Klaus př.Paroubka pověří sestavením Vlády národní záchrany.
A pak se bude tančit všude !

informace řekl(a)...

Nepřestávám velebit Většího vlastence, který mě svými příspěvky vrací do let mého ranného mládí. Do let, kdy mi stát při výchově nového člověka umožnil nabýt tolika poznatků a zručností. Nejen že jsem pracovala měsíc jako nádeník na stavbě mládeže, ale naučila jsem se také jednotit řepu cukrovku, česat chmel, sbírat brambory, dobývat řepu na polích, sbírat starý papír a kov. Ale dostalo se mi i speciálního výcviku jako hasič, výcviku v navazování polních telefonických spojů, naučila jsem se střílet z pušky a obsluhovat kulomet. Kromě toho jsem se naučila v továrně čistit a konzervovat ovoce.
Skutečně si nemohu stěžovat, i když na ten mnohostranný výcvik praskly (jak jsem propočítala potom) skoro dva školní roky. Neseděla jsem tedy nad knihami, nehrbila jsem záda a nekazila si zrak, ale přispívala jsem zdatně k rozvoji hospodářství své vlasti. Naučila jsem se tolik věcí, že jsem je pak v dalším životě ani neměla čas a příležitost použít.
Všechno skoro zapadlo do hloubi paměti, a až teď při čtení Vlastencových příspěvků se mi vrací vzpomínky na ta divná, ale přesto zábavná léta. Inu, byli jsme tenkrát mladí. A také jsme zpívali a tančili chorovody a kolečka.

drak řekl(a)...

informaci:

Upřímně se obávám, že celá Evropa je plná, ba až přeplněná soudruhy všech barev, počínaje oranžovými, pokračujíce rudými a konče těmi zelenými. Každý z nich prosazuje jednu horší pitomost, než ten druhý. Spolu s těmi islámskými posilami to silně připomíná Čapkovu Válku s mloky a zároveň s tím pocit, že z toho už asi není úniku. Relativně je to lokálně někde o trochu lepší, někde o trochu horší, ale celková perspektiva je zatím nevalná a spíše pesimistická.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ano, pan prezident jde podle všeho s vámi. Nahlížím na to stejně jako vážená paní Harpyje.

Větší vlastenec řekl(a)...

A s kým jiným by měl náš prezident jít, než se svým národem, RRR ? No komu by měl kráčet v čele český prezident; snad Hotentotům ? Směšná představa i pro zrádné emigranty, řekl bych.
A náš národ již pochopil, kde je naše místo. Náš chytrý a vzdělaný lid již zjistil, co je to ta "slavná" Evropa resp. Euroamerika, kam se nás snaží zavléci pravdoláskaři a jiní podobní zrádci vlasti a národa. Vší náš lid již pochopil, že ten vábivý třpyt Euroameriky je ve skutečnosti pozlátko, zkropené slzami uražených a ponížených.
Ne Evropa, ne Euroamerika, ale náš domov Západní Asie, je pro nás to pravé ! Ne tmářské křesťanství a odporná angličtina, leč zdravý ateizmus a libozvučná ruština jsou základem naší vítězné civilizace ! Tyto prosté pravdy pochopil náš lid, obrátil se správným směrem, a náš prezident se skromně a neokázale postavil do našeho čela.
Brzy se opět vydáme na cestu.

Z východu světlo, z Východu svoboda !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

I já jsem hrdou nositelkou odznaku "Mladý požárník"! :-)))

informace řekl(a)...

Harpyje,
taky jste montovala dohromady hadice a polila jste si při hašení celé kalhoty?
To jsou nezapomenutelné vzpomínky!

Harpyje řekl(a)...

Na to spojování a skládání hadic si vzpomínám, ale my jsme za celou dobu trvání "požárnického kroužku" žádný oheň nehasili, takže jsme asi vůbec nehantýrovali s vodou. Ten kroužek založil náš třídní, a vstoupila do něj "dobrovolně" celá třída, protože si chtěl každý šplhnout.

informace řekl(a)...

Nám zase sjednal všechny ty podniky náš ředitel školy. Byl to horlivý komunista a nakonec si polepšil. Vzali ho na nějakou fakultu přednášet, teď nevím, jestli marxizmus-leninizmus nebo historii. Nebo na nějakou stranickou školu. Vyšplhal se tam po našich zádech.