úterý 31. května 2011

Atomové okurky

Myjte si ruce a vraťte nám jádro a žárovky!

Minulý pátek německá laboratoř v Hamburku označila za viníka nákazy krvácivého průjmu, který má (zejména v Německu) už asi 14 obětí, "špatné hnojení" ve španělské firmě Fruticola. Bez ohledu na to, že Španělé se nenakazili, a nakažení lidé v Británii a Francii se vrátili - z Německa. Načež začalo obvyklé šílení šílených krav, kdy místo beden se prodají jen jednotlivé kusy - okurek, případně vůbec žádná španělská zelenina. I do Čech nákaza dorazila - s jednou Američankou, která si ji přivezla, jak jinak, z Německa. Jeden dovozce dovezl ze Španělska 120 ks (??) "biookurek", 70 si jich ponechal pro vlastní prodej a zbytek prodal asi do desítky jiných prodejen. Čili - vychází to tak pouze asi jen na pět "biookurek" do prodejny. Asi proto, že ještě nezačala ta pravá okurková sezona...



Tržby zeleniny a ovoce šly rapidně dolů. Dokonce i opatrní jedlíci v restauracích - si ze salátu odstraňovali okurky!!! Zbytek snědli... To by jim už nepomohlo. Co by pomohlo? Určitě ne nejíst okurky, ovoce či zeleninu. Ochrana je jednoduchá:

Syrovou zeleninu a ovoce před zpracováním umyjte ve studené vodě. A před jídlem si umyjte ruce teplou vodou a mýdlem. Nejenže se ochráníte před emolytickouremickým syndromem, ale nedostanete ani žloutenku typu A. Jako ji dostalo za prvních osm měsíců minulého roku asi 500 našich spoluobčanů! Virová hepatitida přitom dokáže trvale poškodit zdraví nebo v nejtěžších zanedbaných případech zabíjet. A už se jí vpodstatě nikdy nezbavíte... Virus na vás může skočit v autobuse, v metru, v práci, ve škole, v hospodě, v kině nebo při kolektivním sportování či fandění. ČILI:

Myjte si před jídlem ruce!

Španělské okurky jsou asi tak stejně jedovaté, jako žárovky, a řekl bych, že ty skleníkové  možná ještě energeticky náročnější. Zelenina už Německu přinesla více úmrtí než jaderná energetika, která se teď po japonské jaderné aféře také bude likvidovat. Člověk by neřekl, že takovou blbost někdo prosadí, ale prosadí, stejně jako se prosadila blbost s likvidací žárovek (a rtuťových lékařských teploměrů a cínových pájek)... Je fakt, že za požadavek zrušení žárovek se nesešla stošedesátitisícová demonstrace, jako ta za zrušení jaderných elektráren. Ale na žárovkách a okurkách je vidět, že i blbost se dá prosadit, když se lidé dostatečně zblbnou. (Má žena, absolventka jaderné střední školy, se mne ptala, jestli ti zblblí Němci na protijadrném masovém shromáždění náhodou nekřičeli "Heil!")

Německé rozhodnutí odstoupit od jádra má být prý "definitivní", tedy "na věčné časy". Němcům (i Čechům) se už řeklo, že elektřina podraží. To si snad umí spočítat každý  - když se zruší nejlevnější zdroj, pak bude mix dražší. Jádro má v eketrárnách zprvu nahradit (ruský Schröderův) plyn, později ho má zastoupit "ekologická elektřina" z mořských větrníků. Další malý problém je v tom, že jaderné elektrárny už na rozvoj "ekologických zdrojů" nebudou odbvádět zvláštní daň - když tedy nebudou pracovat. Ještě uvidíme, co udělají ohromné větrníkové farmy s ekologií moře (rybami) a vzduchu (ptáků). Německo - a celou Evropu - však čekají mohutné investice do rozvoje elektrických sítí. Jinak dtotiž nelze severní větrnou energii přenést do potřebného jižního Německa, skutečně, bezdrátové vysílání energií se dosud nekoná. Jen v Němcích by se mělo investovat nejméně 10 miliard eur na vedení, má to ale jeden drobný háček: "Ochránce" životního prostředí, kteří nechtějí nechat zadrátovat krajinu. Titíž lidé, kteří volají po větrnících, odmítají dráty!

Němečtí politici budou - společně s rakouskými (ti to už umějí) sice řvát kvůli blízkým zahraničním jaderným elektrárnám, nicméně z nich budou i nadále odebírat proud - dokud dráty postačí. Další z jasných poškozujícíh vlivů může být to, že se z Německa i celé EU vystěhují energeticky náročné výroby. Třeba do Číny, která už nyní pro Němce i další Evropany vyrábí baterie pro čisté elektromobily.

Snad nejsem první, který vám to říká, ale v těch baterkách je  - olovo. Levné, avšak jedovaté. A v podmínkách čínského státního komunismu ničí životní prostředí - v Číně. Tam byly právě uzavřeny všechny továrny celkem v pěti provinciích! Protože otravy olovem byly tak masivní, že již nešly ututlat. Počátkem května se v provincii Če-tiang otrávilo, nikoli španělskými okurkami, ale "německým " olovem, na 300 lidí, z toho sto dětí. Za poslední dva roky bylo postiženo ve dvacetii případech otravou německým olovem celkem 4.000 lidí. Píšu "německým" Pb, protože paní kancléřka Merkelová silně podporuje výrobu "čistých" elektrických aut!

S těmi elektrárnami to bude podobné. Němci, místo aby si se svou akurátností sichrovali vlastní elektrárny, budou odebírat jadernou elektřinu od "bordelářských" Čechů, Poláků, Ukrajinců, Rusů a Francouzů.

Anebo se ta blbost s tažením proti ekologické, levné a spolehlivé výrobě jaderné elektřiny rozšíří do celé Evropy a budeme v háji všichni. Španělské okurky se zotaví v příští sezoně. U jaderných elektráren může jít o zpoždění v řádu desetiletí - anebo skutečně na věky věkův.

Anebo dostanou lidi rozum. Nejdříve po prvním velkém výpadku. Doba, kdy se nebudeme ptát po ceně elektřiny se kvapem blíží. Brzy se začneme ptát, jestli je její dodávla spolehlivá, a nakonec  už jenom

jestli je.

PS: Právě dorazila z německé laboratoře zpráva, že "španělské okurky" za střevní nákazu nemohou. Pozor, zdroj je stále aktivní! Neví se, kde je, ale mohlo by jít i o - teroristický útok... Teď by se měly provést zátěžové testy všech tržnic, jak jsou ochráněny nejen před vlnou tsunami, ale i před teroristy s rozprašovači. Snad někomu už brzo dojde, že střední Evropě nehrozí ani vlna tsunami, ani zemětřesení devátého stupně...

Jenom ta blbost.

Psáno v Praze dne 31. května 2011

137 komentářů:

stk řekl(a)...

Jenže Šamane,

blbost je opravdu strašná zbraň. Tedy: naše blbost v rukou protivníka.
Někdy se sice zaměňuje s předposraností - ale to je jen další druh blbosti.

Větší vlastenec řekl(a)...

Kolikrát to mám opakovat ?
Nám přece nemusí hrozit z Evropy ŽÁDNÉ nebezpečí (kromě útoku hord NATO, samozřejmě). Stačí, když obnovíme naši plnou samostatnost.
Přes naše pohraniční hory, přes naše tradiční ženijně-technická opatření se nedostane ani infikovaná myš. Natož terorista s rozprašovačem.
Okurky, rajčata atd. budou opět naše resp. ze zemí RVHP. S.s.A.S.Pergill rád potvrdí bývalou vysokou úroveň hygienické prevence, kterou nám celá Euroamerika záviděla (a proto nám ji také zničila).
Takže - po obnovení naší státní a národní suverenity budeme opět chráněni před nákazami bakteriálními i ideologickými, budeme chráněni před Němci a ostatními Euroameričany. Samozřejmě, budeme muset být připraveni KAŽDOU VTEŘINU odrazit jejich útok konvenční i jaderný, ale na to jsme přece zvyklí.
Na co si však nikdy nezvykneme, neboť to neodpovídá naší slovanské touze po volnosti, rovnosti a bratrství, je současná hrůza : multikulti a krvácivé průjmy, kapitalismus a nezaměstnanost, demokracie a sprostí názoroví odpůrci.

Čest a Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

Vlastenec a Slovan se okurek nebojí!
"Tělo musí být nastaveno tak, aby člověk nějakou bakterii vydržel a aby ze samých obav nemusel žít ve skleníku."
http://streit.blog.idnes.cz/c/194036/Okurek-ani-jinych-straslivych-bubaku-se-nebojim.html#t2

Větší vlastenec řekl(a)...

Vlastenecký strach našeho Nebojsy
aneb
„Budeme mít francouzského prezidenta a německého kancléře?“

Děkuji za odkaz, vážená paní Harpyje. Z našeho hlediska je blogger Streit jako prez.Klaus – má sice některé odlišné názory, ale jdeme stejným směrem (pryč od Euroameriky).
Německo-španělských bakterií se nebojí, což je špatně, protože v důsledku pohybu celých národů a míšení kultur a ras (jedním strašným slovem MULTIKULTI) dochází i ke vzniku nových bakteriálních kmenů, na které my Slovani nejsme adaptováni. Prostě – hnojme si okurky každý vlastním hnojem !

Na druhou stranu se D.Streit správně bojí o zbytečky naší samostatnosti. V burcujícím článku „Budeme mít francouzského prezidenta a německého kancléře?“*) odhaluje zákeřné machinace a zrůdné plány našich dědičných nepřátel, Euroameričanů : „...O místo ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů se uchází devět lidí a mezi nimi také zahraniční historičky Muriel Blaiveová z Francie a Eugenie Trüzschlerová z Německa. Je to šílené, ale není to žert. Diverzní výsadek je připraven!..“

Ano, je to tak – našim nepřátelům už nestačí sama existence ÚSTRKu; chtějí nám do něj nasadit své diverzanty (-tky). Víme proč – naši nepřátelé zjistili, že Čech Čechovi hlavu neutrhne. A ONI CHTĚJÍ, ABYCHOM SI TRHALI HLAVY NAVZÁJEM !
Ano, chtějí, abychom se požrali sami mezi sebou; měli by pak lehčí práci s likvidací zbytku našeho národa. Prostě – chtěli by zesílit ÚSTRKy, chtěli by u nás zřídit obdobu tzv. Gauckova institutu !!!
To samozřejmě nemůžeme připustit. Němkyně nebo Žabožroutka v čele takové podvratné instituce by byla horší než veš v kožiše. Byla by to doslova štika v našem rybníce !
N,, to prostě nelze. Tolik úsilí jsme věnovali přesvědčovaní celého světa, že právě on, celý svět (s výjimkou bratrských slovanských zemí s výjimkou Polska) může za naše potíže, a teď ? Teď by nám naši nepřátelé chtěli dokázat opak.
HNUS !
A tím to celé začalo – nejdřív šikana našich lidí, prostých komunistů, prostých příslušníků našich bývalých ozbrojených složek, a skončilo by to francouzským prezidentem na Hradě a německým kancléřem ve Strakovce. Pak by se nám vedlo jako našincům, kteří, nedbajíce rad, opustili naši Západní Asii.
Vedlo by se nám jako Polabským Slovanům a Lužickým Srbům : Byl by s námi konec.

Však přepočítali se, komunista
jim slavně zmařil plán i mámení.
Nad námi plála rudá vlajka čistá,
to avantgardní lidské znamení.


Zachraňme naši vlast před zákeřnými Euroameričany!***Volte ČSSD a KSČM !

--------------------------------------------------------------------------------------------------
*) ://streit.blog.idnes.cz/c/146854/Budeme-mit-francouzskeho-prezidenta-a-nemeckeho-kanclere.html

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane,
mytí vodou a ještě k tomu studenou, bakterie z povrchu okurky ani jiné zeleniny neodstraní (pokud se to současně nedělá kartáčkem a s použitím nějakého mycího prostředku - a nesmí se zapomenout ani na jediný čtvereční milimetr). Účinná je jedině horká voda (E. coli uhyne někdy při 60 - 70 stupních za pár minut), nebo sekundové ponoření do vroucí vody. Bezpečná je, pochopitelně, zelenina tepelně upravená, pokud si ji neznečistíme (prkýnkem, náčiním, rukama) tím, co s ní bylo v kontaktu před tou tepelnou úpravou.
Jinak poslední zpráva odborníků je, že jsou nějaké indicie na rajčata.
Rozhodně je to průšvih už proto, že počty obětí nelze srovnávat třeba s počty obětí v energetice nebo dopravě (s tím už zastánci "BIO" vylezli), jednoduše proto, že obojí potřebujeme a kdyby to nebylo, tak by nejen materiální škody ale i oběti na životech šly do o mnoho řádů vyšších počtů. O kolapsu elektřiny byly napsány celé knihy, nicméně i situace, kdy by se zastavila dodávka potravin do měst, by měla velmi drsnou koncovku.

A.S.Pergill řekl(a)...

Jinak Němci se zase předvedli jako "géniové" i v jiném ohledu:
Jejich muslimové si vydali příručku "jak bít ženy" (aby na nich posléze nebylo nic vidět).
A oni ji zabavují a likvidují a likvidují i média, na nichž je v elektronické podobě. Místo aby to co nejmasívněji rozšířili do škol v rámci multikulturní výchovy. I kdyby to zachránilo jednu jedinou husičku před oblbnutím muslimem, vypadajícím jako člověk, tak by to splnilo účel!
Mám typ pro paní Harpyji: Nechtěla by to přeložit do češtiny a poslat Eurábii? Předpokládám, že by to vystavili.

Anonymní řekl(a)...

Šamane, dobrý
jen ty elektromobily, pokud mají mít dojezd větší než "po městě do práce a zpět" tak nemají Pb baterky ale Li, ale tam jsou číňani minimálně největší, jestli ne monopolní výrobce ....

informace řekl(a)...

'El gazpacho sin pepino es... imposible'
říkají Španělové a jedí klidně okurky dál. Zato ale vláda má v úmyslu požadovat od Německa náhradu za škody, způsobené šířením nepodstatněných zpráv.
Německo zastavilo plošně dovoz zeleniny. Itálie tak přichází o tři miliony euro denně.

stk řekl(a)...

Pro Pergilla:
...O kolapsu elektřiny byly napsány celé knihy... Jednu z těch variant, kdy proud přestane proudit a nastanou "krušné časy" popsal umělecky i Šaman v svém "Blackoutu". Viz levý sloupeček tohoto webu...[;-))

Harpyje řekl(a)...

Strach vlastence Streita z plíživé vnitřní okupace jeho vlasti EU vetřelci je pochopitelný. Vždyť jsou to cizinky (http://eugenie-truetzschler.de/newSite/index.php?id=bio), a snad ani nevládnou českým jazykem! A přitom mají tu neslýchanou drzost cpát se do čela našich národních orgánů!
Už si přesně nevzpomínám na číslo, které jsem četla před nedávnem - každý osmnáctý nebo dvacátý obyvatel Prahy je Rus?

Pertinax řekl(a)...

Ano, vážení diskutující všici. Máme problémy s pokakanou zeleninou, a s blbostí. Takže: "...by s tím měl někdo něco udělat." A ta blbost? Chybami se člověk učí, a opakování je matka moudrosti. Znamená to, že jsme moudře blbí?

Harpyje řekl(a)...

Nejdelší okurka na světě je sionistická a měří 118 cm
http://jssnews.com/wp-content/uploads/2011/05/concombre.jpg

informace řekl(a)...

Nevedla bych tu zas dvojsmyslné řeči.
Myslím, že se sem ani nehodí. Na to je chat.

Větší vlastenec řekl(a)...

Rusové NEJSOU cizinci. Jsou to naši starší bratři, tudíž NAŠINCI.

Rusa v čele ÚSTRku si dokážu představit velice snadno. Rus, na rozdíl od cizáka nebo domácího přisluhovače cizáků, naše lidi NEBUDE šikanovat a USTRkovat; Rus provede "dekomunizaci" naší společnosti přesně po ruském způsobu.
Cizinka v čele ÚSTRku by byla prostě škodnou v našem revíru; byla by doslova, jak jsem již napsal výše, štikou v našem českém rybníce
Dovedete si představit tu hrůzu, vážená paní Harpyje ? Vlastenecký blogger Streit dovede.

Přeji Vám hezký den, pokud možno bez Němců a ostatních Euroameričanů.

Karel Adler řekl(a)...

Pro Harpyji:
Frau Eugenie Trützschler von (někde také psáno zu) Falkenstein - Fügnerová se narodila v Praze a vzhledem k jakýmsi rozmíškám se stupidní českou učitelkou jaksi "vyzískala" odpor ke všemu českému. Po odchodu do Německa se provdala do rodiny bývalého úředníka Státního ministerstva Protektorátu Čechy a Morava - za Wernera Trützschlera von Falkenstein, jehož otec Heinz Trützschler von Falkenstein měl na starosti shromažďování dokumentů pro "Nové Uspořádání Evropy". Pravděpodobně díky údajům z těchto dokumentů byl roku 1948 propuštěn z vazby (asi věděl dost o něčím "másle na hlavě") a nebyl odsouzen k žádnému trestu, byť byl aktivním vysoce postaveným nacistou. Frau Trützschler von Falkenstein Fügnerové se toto týká v podstatě v tom smyslu, že pokračuje v činnosti svého tchána, motivována snad nadále přetrvávající nenávistí ke všemu českému (Konec konců, Čech zde nemá co dělat - Reinhard Heydrich)...

Harpyje řekl(a)...

Není Vám stydno, Karle Adlere?

Větší vlastenec řekl(a)...

Takže Frau Eugenie Trützschler je nejen Němka, ale ještě k tomu zrádná emigrantka ?!
No to je ale opravdu odporné !
Správně ji náš vlastenecký soudruh učitel preventivně trestal, fašistku jednu ! Ale správnější by bylo, kdybychom ji humánně odsunuli (je jedno, zdali z naší země nebo pod naši zeminu) již po osvobození ČSR Rudou armádou. Prostě, přiznejme si, vlastenci a vlastenky, že odstavec (3) Zákona o trestném činu němectví *) se všeobecně neosvědčil.
Kdybychom tehdy postupovali naší tradiční slovanskou cestou, po husitsku, po leninsku, nebyl by dnes žádný problém s Frau Trützschler ani s ostatními „českými“ Němci. Žádný cizák by se nechtěl vrtat v minulosti našich čestných a hrdinných příslušníků ozbrojených složek, žádný cizák či jeho domácí přisluhovač by nás nemohl obviňovat z jakéhosi „násilí“ či „nenávisti“ vůči cizákům a jejich domácím přisluhovačům.

Není člověk, není problém ! (J.V.Stalin)***Volte ČSSD a KSČM !

-------------------------------------------------------------------------------------------------
*) (3) Trest uložený v odst. (2) lze zmírnit na odnětí občanských práv po dobu 20 let, pokud pachatel splňuje podmínky předepsané vyhláškou Ministerstva vnitra.

Karel Adler řekl(a)...

Pro Harpyji:
Když něco kváká jako kachna, kolébá se jako kachna a má to obdobné ehm... produkty jako kachna, tak to asi bude doopravdy kachna. Když se někdo vyjadřuje jako nacista, je nejspíš nacista. To o Frau von Falkenstein bohužel platí.

Pro Většího Vlastence:
Ticho tam na hnoji, nebo tam přiletí vidle!

Harpyje řekl(a)...

Nic si z toho nedělejte, že nevíte, co je stud. Hulváti jsou na internetových diskusích četně zastoupeni. Nevyčníváte tudíž ze stáda.

informace řekl(a)...

Pane Adlere,
Vy jste opravdy pádný a energický člověk. Tomu tam na hnoji bylo již n x řečeno, že ten zákon o trestním činu němectví neexistuje, ale ten mele dál svou i kdyby na něj šli s klackem.
Jak se říká kapka po kapce prohloubí i kámen. Řídí se asi tím úslovím.

Karel Adler řekl(a)...

Pro Harpyji:
Stud. Dobrá záležitost, je-li k ní skutečně důvod. Byla-li by nepravdivá informace, že tchán dotyčné paní, dnes již nejspíše zesnulý (pochybuji, že se dožil věku srovnatelného se starozákonním Metuzalémem), byl prominentní nacistický úředník shromažďující dokumenty k novému uspořádání Evropy, jsem ochoten se dotyčné omluvit. Jenže on skutečně byl významným úředníkem Státního ministerstva Protektorátu Čechy a Morava. Jestliže pak jeho snacha propaguje následně relativizaci nacistických zločinů spáchaných během války, jakoby poválečné vyhnání Němců bylo větším zločinem, než byly tyto a jestliže se snaží o uspořádání příhraničního území do Euroregionů, vesměs řízených z Německa, kdy po takovém "osekání" mapa zbytku až nápadně připomíná mapu Protektorátu, jest se odůvodněně domnívati, že pokračuje v činnosti svého tchána. Domnívám se pak, že od něj mohla obdržet skutečně zajímavé dokumenty, které by mohly ledasco v naší historii osvětlit nečekaným způsobem. Jen se nedomnívám a už vůbec nevěřím, že by je dala všechny k dispozici Ústavu pro studium totalitních režimů. Tož asi tak...

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen klid, příteli, soudruhu a soukmenovče Adlere !
Máš sice odporné německé jméno, ale jsi dobrý Čech a vlastenec, jako já.
Vidle (kosy, srpy, kladiva atd.) připrav, jednou je budeme potřebovat na Němce a ostatní Euroameričany, a samozřejmě na jejich domácí přisluhovače. Snad už brzy.

Čest práci a Míru zdar !

Karel Adler řekl(a)...

Pro většího vlastence:
Nacionální socialismus a socialismus potažmo komunismus bolševikův se liší jen barvou a možná trochu rychlostí vyvražďování.
Fotografie "Neue Kameraden" pořízená po rozdělení Polska to vcelku výstižně dokumentuje. Na ní totiž společně defilují jak nacistické jednotky, tak Rudá armáda soudruha Džugašvilliho.
Takže přinejmenším část války na východní frontě lze ohodnotit jako do obludných rozměrů zvětšenou obdobu sporů mezi gangem Al Caponeho a gangem Bugsyho Siegela - sporu o rozdělení si teritorií k vyloupení...

Větší vlastenec řekl(a)...

Frau Trützschler uvítala Prohraný listopad, uvítala dočasný ústup socialismu. Již tento otřesný fakt ji diskvalifikuje jako člověka.
K tomu její němectví, její drzé šťourání *) v NAŠÍ nedávné historii (kdo ji o to prosil, od koho dostala pověření ?!) – to vše jasně svědčí o její bytostné neslučitelnosti s naším národem a jeho tradicemi.
A co plánuje tato Frau udělat s totalitním, protičeským a protisocialistickým spolkem ÚSTR ?
Místo jeho zrušení resp. zaměření na současné zločiny kapitalismu a demokracie plánuje připoutání ÚSTR k cizím institucím, plánuje financování protičeských štvanic velkoněmeckým velkokapitálem.**)
HNUS !

Prostě, vážená paní Harpyje, takové místo musí být svěřeno Čechovi resp. Moravanovi (případně Rusovi, kdyby nějaký soudruh projevil zájem). Našinec našinci hlavu neutrhne, nějaké ty drobné hříšky a omyly velkoryse odpustí. Pokud by našinec nalezl nějaké v současnosti nezveřejnitelné materiály o našinci, nedá je do krvavých rukou cizáků, uschová je pro vlastenecké budoucí použití.
Po našem opětovném vítězství se ÚSTR může sloučit s SBFK (Svazem bojovníků proti fašismu a kapitalismu), a pokračovat ve své činnosti ve staronových, radostných podmínkách, s novou, radostnější náplní práce.

Jednou bude líp!***Volte ČSSD a KSČM !

--------------------------------------------------------------------------------------
*) http://eugenie-truetzschler.de/newSite/index.php?id=publikationen
**) http://www.ustrcr.cz/data/pdf/tiskove_zpravy/vyberove-rizeni/eugenie-trutzschlerova.pdf

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro všechny eurohujery, pro všechny obhájce multikulti, kapitalismu a demokracie : Jestli chcete vědět, co nám dala tzv.Lisabonská smlouva (a vůbec naše zavlečení do Evropy), přečtěte si článek „Šťáva prodal uprostřed exekucí firmu Diag Human investorům“, uveřejněný dnes Lidovými novinami, protilidovým plátkem vlastněným velkoněmeckým velkokapitálem.
Ano, Euroameričanům a jejich domácím přisluhovačům nestačily naše továrny, doly a JZD. Nestačilo jim otevření hranic a uloupení našich masmédií. Jako již léta tyjí z našich mozolů, teď budou pít naši krev.

Lidé, bděte !

Větší vlastenec řekl(a)...

Pěkně prosím, vlastenci a vlastenky : Sdělte někdo šetrně jistě dobrému, poněkud však popletenému vlastenci Adlerovi pár historických faktů.
Třeba, kdo nás okupoval a kdo osvobodil, pro jaký společenský systém jsme se rozhodli ve svobodných volbách v roce 1946 atd.
Děkuji vám předem, a jsem s pozdravem Čest práci.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Však naše Štvrta Ržíše s rakouským genosse spravedlivě dochlédne na to, by v Bohnen und Mahren s jádrem si nevyskakovali a na nas nevydělávali. Bude protest a ústrk a podporovat tamni selena trotl. Tak i Jihošeské pipky obnovit svoje činnost a kdakot slyset po cela Bohmen und Mahrem. A pšíde dén, kdy Štvrta Řžíše věrna Vůdcovu odkazu bude plně ekologistická. Sig Heil !

Větší vlastenec řekl(a)...

Drahý soukmenovče Schumachře, jistě jste napsal něco velmi chytrého a podnětného, jako obvykle. Leč tentokrát Vašemu textu prostě nerozumím; jsem prostě jen prostý člověk s nízkým IQ i předběžným vzděláním.
Mohl byste, prosím, speciálně pro mne svůj výše uvedený příspěvek přeložit do nějakého běžného jazyka ? Děkuji Vám předem.

Čest práci a Míru zdar !

Harpyje řekl(a)...

Osoba se jménem Karel Adler má pravděpodobně nějaký osobní problém s paní Eugenií Trützschler-Fügnerovou. Viz http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-zajmy-ceskeho-naroda-v-evrope-fph-/p_spolecnost.asp?c=A090517_122236_p_spolecnost_wag

Větší vlastenec řekl(a)...

Děkuji za odkaz, vážená paní Harpyje.
V burcujícím vlasteneckém příspěvku největšího vlastence Adlera mne velmi zaujalo neotřelé použití cizího slova „disproporce“.
Inu, člověk se stále učí.

Harpyje řekl(a)...

Správnému vlastenci stačí, když ovládá svou mateřštinu. Užívání cizích slov, nebo dokonce znalost cizích jazyků je příznakem kosmopolitismu. To samozřejmě neplatí pro jazyk ruský, libozvučný jazyk našeho velkého bratra.
Mě v té diskusi překvapilo, že nick Informace byl před dvěma lety ještě muž.

stk řekl(a)...

Inu Karle Adlere,
myslím, že velmi brzy pochopíte, že se tu zbytečně honíte za pouhými odlesky intelektuálních zrcadýlek dvou zdejších štamgastů, kteří mají nejen svaté právo vyjadřovat se zde ke všemu, co je napadne, ale i niternou nutnost toto činit. Kdyby takto nečinili, mohlo by to mít pro jejich psyché nedozírné následky...ledky...edky...ky...y

Větší vlastenec řekl(a)...

Ehmm...
Vážně nevím, co Vás na tom překvapilo, vážená paní Harpyje.
Ono stvoření, vystupující pod nickem "informace", přece mění pohlaví dle momentální nálady a aktuální potřeby. Nebo se mýlím ?
Jinak ovšem ano - opravdový český vlastenec cizí jazyk do svých čistých českých úst prostě nevezme (neplatí pro jazyky jatečních zvířat). A ty cizí termity jsou pro našince taky pěkné rizoto.

A hrdý buď, žes nezradil, žes neposkvrnil ústa ani hruď falešnou řečí !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Jste si jistý, že jste pochopil o co jde, nebo jste pouze zavětřil příležitost vyjádřit Vaše zhusení nad woomen and mans, kteří nediskutují podle Vašich představ, vážený STK?
(autorem plurálu "mans" je Hledající, který tuto svou kreaci prezentoval před lety na Psu. Samozřejmě ji Vám nechci podsunout, vážený STK, jenom si myslím, že je ideálním doplňkem ke slovu woomen).

informace řekl(a)...

Já bych k tomu jen dodala, že se po odbočce v diskuzi o paní Evžénii Tryčlerové fon (někde také psáno cu) Falkenštajnové - Fýgnerové dostáváme zase k našim okurkám. Sláva bohu.
Kde pěstovali v ještě nedávných dobách naši předkové tyto lahodné plody země, o jejichž velikosti sní naše Harpyje?? Kde jinde než na hnojišti!
Okurky tedy nemohou být vektorem nákazy, neb středoevropani, hlavně Němci, mají protilátky. Hledejte někde jinde!
A nechte snít Harpyji!

Harpyje řekl(a)...

Jestlipak jste věděla, Informace, že israelská dojnice Sufa z kibuzzu Karmia, který se nachází na dosah raket vystřelovaných z Gazy, je světovou přebornicí roku 2011 v produkci mléka (20 000 litrů/rok, což je skoro dvojnásobek průměrného kvanta). Foto údernice http://jssnews.com/wp-content/uploads/2011/06/sufa.jpg

informace řekl(a)...

Harpyje,
nepěstuju okurky! Pro případnou potřebu braťte se, prosím, k svému spolubesedníkovi.

informace řekl(a)...

Já v produkci mléka s žádnou krávou nezávodím. Jen Vy jste informovaná, o podobných soutěžích a o velikosti okurek!

Harpyje řekl(a)...

Nějak nechápu, vážený Informace, proč tyto příspěvky o úspěších israelského zemedělství vztahujete na sebe. Doufám, že Kopretina tyto zprávy bude umět zužitkovat.

informace řekl(a)...

Nechápete? Samozřejmě, je to mimo okruh Vašeho vnímání, dyž jste tak uchvácena úspěchy izraelského zemědělství, jak v chovu domácích zvířat tak v produkci mimořádně velkých okurek!

Schumacher antisemita řekl(a)...

Specielní vysvětlivka pro VV : Že se Rajch, to jest nynější Bundesrepublik Deutschland za podpory Čtvrté Říše, to jest EU, vynasnaží, abychom co by svěřenecké území Böhmen und Mähren, na jádru, hlavně Temelínském nerejžovali. Dotaz: Mám všechno co píšu opatřovat vysvětlivkami nebo jen na vyžádání ? Nerad bych aby vysvětlivek nebylo více než textu. Případně též vysvětlivek oněch vysvětlivek.

A všeobecně dále k tématu, co okurek salátovek se týče, jsou předurčeny ke konzumaci vstupním otvorem umístěným v hlavě a nikoli výstupním v zadeli. To za prvé. A za druhé, nelze se diviti následkům, jestliže spořivý alternativně sexuálně orientovaný germán požije tuto zeleninu použitou prve nesprávným způsobem. Nepochybně aby se tomu pro příště předešlo, bude Říšským ústředím v Bruseli vydáno nařízení o povinnosti prodejce každou okurku opatřit návodem k použití a to ve všech řečech Říše.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Dodatek : A úsporky ať si zavedou taky.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Harpyje, je to uvědomělá sionistická dojnice. Snaží se nadojit co nejvíc ve strachu, že ji to trefí a ona nenesplní svůj závazek vůči národu Izraele.

informace řekl(a)...

Taky, doufám, s příslušným návodem k použití. Jinak by ty nečekané silné záblesky světla při mimoděkém upouštění vnitřní energie mohlo vést i k pouličním nehodám!

Schumacher antisemita řekl(a)...

Informace, ano, na hnojišti. Ale není to sumbolické ? Na kulackém hnojišti, na maloměšťáckém hnojišti dějin. To my ve Čtvrté Říši, pokračovatelce Velkého Vladimíra Josipa Adolfa nedopustíme.

drak řekl(a)...

Je zajímavé a bohužel zarážející fakt, že úpadek, rozklad a binec v Německu nabývá větších rozměrů a postupuje mnohem rychleji, nežli bych se kdy odvážil odhadovat, nicméně události z posledních 5 měsíců jsou skutečně alarmující a bylo by nemoudré je ignorovat a v rámci možností se na ně nepřipravit. Je vidět, že vliv na události tam, je skutečně soustředěn jen v těch nejpovolanějších a nejkompetentnějších rukách.

informace řekl(a)...

No, když to Obuvníku,rozvíjíte takhle, tak nemůžu než souhlasit. Trochu jste sice vlezl do pole VV, ale ani on by to neřekl lépe.
Snad by to lépe politicky ussměrnil:
"Tvrdou rukou socializmu rozdrtíme všechna soukromá hnojiště, včetně toho, na kterém sedí moje maličkost, a vybudujeme jeden velký internacionální kompost!
A na něm se pak bude tančit všude!"

Schumacher antisemita řekl(a)...

Aby to tam neskončilo podobně jako Výmarskou republikou a dál nepokračovalo podobně nehezky. Leč optimisticky spoléhám na pravidlo "Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky."

Větší vlastenec řekl(a)...

Děkuji za vysvětlení, drahý soukmenovče Schumachře. Nyní již chápu, a téměř bezezbytku souhlasím.
Ano, tzv.EU je pouhá zástěrka pro německou nadvládu nad Evropou. Ale vůči nám, obyvatelům Západní Asie, nám poctivým a pracovitým Slovanům, vystupují všichni Euroameričani jako jeden Germán.
K Vašemu ctěnému dotazu : Není třeba doprovázet text vysvětlivkami, ani pro mne přituplého nevzdělance, pokud tento bude v jazyce českém resp. takovém, s nímž si poradí imperialisticko-sionistický překladač. (S interpunkcí si rozhodně hlavu nedělejte.)

A nyní mám já dotaz na Vás : Z Vašich slov implicite plyne, že krvácivý průjem si postižení způsobili sami, zavedením olbřímích biookurek do jiného než horního tělesného otvoru; čuňáci.
Rozuměl jsem Vám správně ?

Děkuji předem za odpověď, a přeji příjemný, Euroameričany a multikulti nerušený večer.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Informace, když VV je tak myšlenkově inspirující, že těžko odolat. A na vážno, hospodářský a politický vývoj mě znepokojuje, cítím maléry. Bylo by vhodné posílit energetickou, potravinovou a soběstačnost republiky. V každém případě urychlit výstavbu dalších bloků JE Temelín a připravovat výstavbu dalších, kompaktních JE. Bylo chybou, že jsme nanakoupili straegické zásoby uranu, když byl za levno. Místo na uskladnění máme ve vyytěžených prostorách. Sice ještě máme slušné zásoby, ale těžitelné obtížně a svysokou ekologickou zátěží.

STK řekl(a)...

Karel Adler to je další paralelní avatar někoho z vás, staří přátelé? Tož to jsem nějak nepobral, já myslel, že je to někdo nový, tak aby zbytečně netápal.
Tož pardon, tak to jdu zas spát...

Schumacher antisemita řekl(a)...

VV : i tak to lze vysvětlit :-))) Podle mého exposé však postupným užitím obou otvorů. Z ekonomicko environmentálních důvodů, kvůli všeobecné úspoře vody, jejímž nedostatkem úpí obyvatelstvo subsaharské Afriky. Na souvislosti se mě neptejte, ani já nejsem tak vysokého zasvěcení aby mi bylo zjeveno pochopit jemné nuance environmentalistického učení.

Větší vlastenec řekl(a)...

"s vysokou ekologickou zátěží" ???
Co je to za zelený multikulti euroamerický šplecht ?!?
To jsem si o Vás nemyslel, že jste takto hluboce podlehl brutálnímu euroamerickému vymývání mozků, vážený soukmenovče Schumachře !
Styďte se ! Vzpamatujte se ! Vzmužte se ! Počeštěte se !
Čest !

Schumacher antisemita řekl(a)...

STK vzpomínám, že jistý Adler, vrstevník Možajského, v devatenáctém století zkoušel parní letadlo. Vypadalo jako netopýr s vrtulí. Podle některých popoletělo, podle některých nepopoletělo.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Ano, obávám se, že ten spolek rozhádaných (možná jen naoko) sněmovních a senátních termitů, spolu se státními úředníky opravdu jakoby neměl nic lepšího na práci, nežli tunelovat 30-40% rozpočtu a na "prkotiny a podružnosti", jakými například jsou dlouhodobé a strategické plánování toho, jak zajistíme naše energetické potřeby a zásobování potravinami (myslím těmi jedlými a +/- zdravými, ne těmi čínskými jedy) jim prostě nezbývá čas. Uděje-li se čirou náhodou cosi takového, ihned se vyrojí zelení a další magoři a korzáři a hned to spěchají zvrátit, nedej bože, by přišli o výpalné. Já tu budoucnost moc růžově nevidím, ale stejně jsem rád, že tam dole kdesi hluboko ten uran pořád ještě máme, je to mnohem lepší než nic. Toto spolu s dalšími neřešenými problémy zrychlujícími se tempy připravuje situaci pro příchod nějaké "tvrdé ruky", z čehož asi nakonec nebude mít radost vůbec nikdo, ale obávám se, že díky zaslepenosti, blbosti, nenažranosti a ignorantství současných vládců, se tomu průšvihu asi nevyhneme, pakliže nás ještě před příchodem té tvrdé ruky rovnou nesmetou nějací islámští fanatici. Výhledy máme vskutku růžové, jeden lepší než druhý.

drak řekl(a)...

STK:

Já si na paralelní avatary zrovna nepotrpím, věci se tím zbytečně komplikují, což je dobré leda tak na 2 věci.

Schumacher antisemita řekl(a)...

VV (vysvětlivka) : Muselo by se hluboko kopat, důl by zabral nějaké nejspíš zemědělsky nebo jinak využívané území, další rozlohu by zabraly výsypky hlušiny, ten kus krajiny by byl rozrejpaný a lidem nepřístupný, něco hlušiny by nejspíš svítilo trochu víc než je přirozené pozadí, byl by nějaký únik radonu, protože důl by bylo třeba větrat. Někam by bylo třeba odvádět důlní vody, přes sedimentační nádrže, Ty by taky trochu svítily a nesmely by vyschnout aby to vítr nerozfoukal. Samé takové nehezkosti. Možná by stačila těžba loužením, jenže to znamená do vrtů cpát spoustu kyselinových koktejlů, to by mohlo ohrozit podzemní vody a málokteré geologické poměry umožňují bezpečnou těžbu. V dobách kdy jsme jako tábor míru a socialismu byli ohroženi imperialismem, revanšismem a sionismem se to jevilo jako nejen přijatelné, ale i nutné riziko. Nyní ve vyspělé kapitalisticko demokratické společnosti s novými imperialistickými, revanšistickými a sionistickými přáteli, budující světlé zítřky a nucené odolávat přátelům starých pořádků, starým strukturám, temným silám a slušovickým nitkám, je něco takového naprosto nepřijatelné.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Ach jo, Draku, opět naprostý souhlas.

Harpyje řekl(a)...

Tento blog je skutečně neuvěřitelně podnětný, informativní a aktuální. Teprve v 18:00 jsem se od zasvěceného přispěvatele dozvěděla, že v zemi, v které žiju, "úpadek, rozklad a binec nabývá větších rozměrů a postupuje mnohem rychleji, nežli bych se kdy odvážil odhadovat, ..."
Divím se, že jsem z těchto příznaků "úpadku, rozkladu a bince" doposud nic nezaregistrovala. Vlastenec drak má asi lepší informace než já.
Mohl byste mi, vážený draku, sdělit pramen Vašich informací?
Dzp.

informace řekl(a)...

STK,
můj avatar to tedy není, jak se snaží vsugerovat Harpyje s VV.

Draku,
v Německu podvody s potravinami nejsou nic nového. Modrá mozzarella vyrobená z jejich infikovaného mléka. Zkažené, prošlé hovězí prodávané do Evropy, vepřové s dioxynem, a naposled vejce a kuřata s dioxynem.
Určitě to bude nějaké svinstvo, co si vyrobili sami anebo se jim zkazilo.

Harpyje řekl(a)...

"Jistý Adler" (sionista H.G.) byl německojazyčným spisovatelem země Böhmen. Jeho syn, Jeremy Adler (odrodilec) se mnohanásobně vyznamenal. Mám takový dojem, že před x lety byl o něm jeden článek na Psu.

Svatopluk řekl(a)...

Obávám se, že v Německu, jako předtím v USA a z Evropy např. ve Velké Britanii začínají určovat směr politiky především finanční kruhy (až doposud to byl v podstatě vyvážený konglomerát výroby, obchodu a financí). Souvisí to s poměrně komplikovanými procesy ochrany před globálním (mnohdy dost prázdným) kapitálem (pesimisté tvrdí, že 98% kapitálu jsou deriváty a optimisté oponují, že sotva víc, než 92%). K tomu přistupuje propaganda, šířená různými NGO a vládami, které se snaží dostat Německo z 1.místa průmyslových exportérů.
Ti všichni nemají zájem, aby EU byla funkční. Proto se snaží Němcům vysvětlovat, že sami budou v čistém, nové kolonie (my) budou ve špinavém (a bude se nad nimi ohrnovat nos).
Je to nesmysl. Nemůže existovat bohatství, síla a vliv bez reálné ekonomiky se zbytečnými problémy se svými sousedy.
To je to, oč tu běží. Vždy pomohlo dobyvateli, když někdo zevnitř otevřel brány. Trik s trojským koněm je již prohlédnut. Nevadí. Jsou tu nové.

informace řekl(a)...

Čínský Lenovo si kupuje německý Medion.
http://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2011-06/lenovo-medion-uebernahme

Pedro řekl(a)...

Informace, nejste-li rovnou muž, tak jste zřejmě alespoň mužatka. Přiznejte se, že chodíte v kalhotách jako ta George Sandová!

informace řekl(a)...

Pero,
Vy jste samá reminiscence. Představujete si mě jako sufražetku v kalhotách a s pánským kloboukem na hlavě?
Jazyk tedy mám, ale to jsem se naučila tady. Maminka jen kroutila hlavou: "vždyť ty jsi byla vždycky taková tichá a teď máš hubu jako šlejfírnu!" Víte, to dělá prostředí.
Co nosím? Přijde na to, jaké je počasí. Contento?

Richard řekl(a)...

„Margaret Thatcherová proto již na začátku devadesátých let označila Evropskou unii, vlečenou do rychlého a hlubokého občanského integračního bezvědomí německým motorem ve francouzské karoserii, politicky nekorektním termínem Čtvrtá říše,"

Pedro řekl(a)...

Copak já, já jsem spokojen. Ale jestli se s Vaší odpovědí spokojí jiní (nejmenovaní a značně podezřívaví) štamgasté!

Kopretina řekl(a)...

To jen ukazuje na triumf Izraele. Izraelci se nezaleknou násilí. I když bouchne bomba, Izraelci jdou dál, nejsou z toho po sraní, na rozdíl od nás Evropanů, kteří bychom se zhroutili. To, čemu čelí Izrael, žádný jiný stát nemusí čelit. Bibi má plnou pravdu a právem elektrizoval kongresmeny. Izraelská levice je neuvědomělá, naivní a někteří izraelští levičáci i gauneři... Max Nordau vytvořil termín "svalnatý sionismus", tzn. chtěl vytvořit nový profil silného a statečného Žida, nejen kliďounkého někdy i bázlivého intelektuála, který se neumí bránit...a spoléhá se jen na milost a nemilost nás kofarů (pohanů). Izraelci holt nechtějí spáchat sebevraždu a to se kreatůře Danielu Veselému z Britských listů nelíbí. Izraelskou sebeobranu nazývá vraždění, palestinské rakety za legitimní operace proti "izraelské okupaci", holocaust označil jen jako bezopsažnou floskuli. Trvale lže a překrucuje... Není nic hnusnějšího než Blicí listy, snad jen Zvědavec... Levice je vždycky zlá,škodí a možná má i Janyška pravdu, , že jsou levičáci zločinní již ze své podstaty...Janyška je možná ťululum, ale na rozdíl od Vorovky, Stwory, Veselého a dalších není kreatura, není antisemita, není antiamerikanista... Mezi socanem a nacistou není rozdíl... A ten, kdo volí socky, volí nacisty...

STK řekl(a)...

Dla przyjaciela Pedra:

Ja myslím, že není důležité, jak vypadá a kdo je ten, který tu posílá svého atavara, aby tu za něj vystupoval. Já se třeba od starého, líného a tlustého kocoura liším jen docela nepatrně - jsem člověk a nemám tak krásnou srst...

K atavarovi jménem Informace se budu chovat tak, jak si to přeje - tedy jako k emeritní profesorce neurčitého humanitního oboru, která žije kdesi ve střední Itálii - i kdyby to byl třeba postarší gay "zez Plzně". (V tom případě má ovšem svou "story" velmi dokonale propracovanou - řekl bych do detailu - přesně podle Stanislavského.)
To celé tady je hra, podobná jako je hra "na hrdiny" a buďme rádi, že si ještě chceme hrát.
Pokud se tu někomu nelíbí, stačí přece jeden dva kliky a jsme někde jinde. Když mě to tu nebaví, místo abych se pohoršoval, jdu prostě jinam.

Ale až se začneme (hlavně sami sebe!!) brát smrtelně vážně, bude čas to tady zabalit.

Slovy klasika: "To je, oč tu běží!"

Kopretina řekl(a)...

Přesně, vždyť je jedno, kdo je kdo... Zde každý diskutuje pod svým nickem... Každý jde poznat podle svého jazyka, Janeček, Vodník, so, Hledající... Mohou si dát jakýkoliv nick, ale vždy je poznám. Informace je informace, není to Evženka či kdokoliv jiný a nevím, proč by si informace měnila nicky a pohlaví... Informaci poznám a vím, že to není ani Vodník či kdokoliv jiný... A zde nikdo italsky neumí, kromě informace... Zkrátka po ovoci, poznáte je...

informace řekl(a)...

Dobrá, zopakuji to ještě jednou. Z počátku jsem psala na Lidovkách a na Psu v mužském rodě. A to proto, že po prvním mém příspěvku jako žena se na mne přivalilo tolik zvědavců a dělali i nepřístojné poznámky, že jsem změnila nick a psala příčestí minulá činná na -l. Bylo to snadnější a hlavně si mne přestali všímat. Pak jsem přešla na -la, protože VV pochopil, že jsem žena podle stylu a tak dlouho do mne klofal, že jsem tedy přiznala, kdo jsem. Občas, když mne chce rozzlobit, mluví o bezpohlavním stvoření.
Jinak o sobě žádné lži nevyprávím, je tu nebezpečí, že bych je mohla časem zapomenout. Ale také nevyprávím zbytečné podrobnosti, nakonec to nikoho nemusí zajímat.
Jahého jsem oboru, byste už měl, STK, vědět právě z mých příspěvků.
Což je tedy všechno.

Pedro řekl(a)...

No já jsem si dneska na Zvědavci (ano, Kelainó - na Zvědavci pěkně početl). Hledal jsem odkazy na Štefánika a nevšiml jsem si, že mě odkaz vede právě tam (hatetepe://www.zvedavec.org/komentare/2008/11/2849-okolnosti-zrodu-csr-cast-i). A najednou jsem před sebou měl článek od pana Krystlíka. A před ním ubezpečení editora, že jde o materiál už otisknutý na stránkách CS-magazínu. A tam přeci otiskují též články Bohumila Doležala, navíc když autorem je pan Krystlík - tak jsem si řekl, že to přece nemůže být nic závadného. Chvíli jsem se sice pokoušel najít tento článek přímo na CS magazínu, ale bezúspěšně, tak jsem se vrátil na Zvědavce. A našel si tam i druhé a třetí pokračování. No dozvěděl jsem se věci - o tom že Masaryk byl britský špión a Beneš se Štefánikem zase francouzští špióni, o tom jak si T.G.M. a E.B. oba nahrabali z peněžních příspěvků krajanů, jak legie ukradly carský zlatý poklad (o tom už jsem někde četl) a zároveň i rumunský zlatý poklad, jak následně vznikla Legiobanka a československý zlatý poklad, jak vojsko v Bratislavě dostalo 4. května 1919 rozkaz střílet na přilétající letadlo a jak začali svědci střelby houfně záhadně umírat. No kulil jsem oči. Ale jaké věci jsem se dočetl, když jsem si klikl i na diskusi - to už mě začal polévat smrtelný pot a vstávat hrůzou vlasy na hlavě. Redlich a Pick (pro nezasvěcené T.G.M. a E.B. - nemusím zdůrazňovat jaké vlastně národnosti oba) vytvořili Československou republiku jako přechodový most pro migraci desetitisiců Židů-Chazarů, kteří do té doby žili hermeticky izolováni ruský carem. Paní Kelainó má pravdu - číst si na Zvědavci je o duševní zdraví. Jen si říkám, proč se na Zvědavci dovolávají pana Krystlíka - to mi opravdu vrtá hlavou.

stk řekl(a)...

Ale Informace,
já jsem Vás přece dával jenom jako příklad! "I kdyby..."
Šlo mi spíše o to, že se tady v hospůdce občas řeší věci, které jsou nejen nepodstatné, ale i nezábavné. A trocha toho nadhledu by nikoho nezabila. V téhle hře je myslím povoleno i fabulovat, ale jeden by si měl dát pozor ani ne tak na to, aby neprozradil své povolání, bydliště nebo občanské jméno - pak je třeba se chovat jako v tom (ne)vtipu, kdy gentleman vejde do koupelny, kde se koupe žena a omluví se slovy "Promiňte pane!" - ale na to aby, příliš neodhalil svou povahu - tedy její nepěkné stránky.

Řekla byste Informace, že STK byl ještě tak před 10-ti lety silný cholerik? A až téměř fyzicky nesnášel povýšence a nadutce? Že občas využil výhody vzrůstu a občas nějakého nadutce v soukromí chytil za kravatu a přirazil jej ke zdi tak, aby nedosáhl nohama na zem a dostal strach? No vidíte - a je to pravda. Hlupce nemám rád dodnes - ale umím s nimi jednat takovým způsobem, že když chci, tak moji averzi ani nepoznají.

Zítra ráno musím jít usazovat zvuk do Cardillaca, tak pro dnešek už

Dobrou noc!

informace řekl(a)...

Ten článek od Krystlíka jsem také četla a dala jsem na tu III část schválně odkaz.
S tím chlapem nemá smysl se vůbec bavit. Má svou štvavou verzi už sesumírovanou a hledat nějaké protiargumenty nemá smysl.
Je to jednoduše protičeský štváč. A k tomu ještě blbý.

drak řekl(a)...

Krystlík? Myslím, že někdo, kdo je natolik postižen patologickou nenávistí a neobjektivitou, by měl vyhledat odbornou péči. Jinak škoda času a slov, bohužel i tací jedinci jsou mezi námi.

Finance a jejich vliv: Nejsem příznivcem regulací, čím méně jich je, tím lépe a jednodušeji se nám žije. Nicméně při značné nedokonalosti lidských povah, která se projevuje zejména při poněkud zaslepené honbě za ziskem není vyhnutí a musí se nějaká zavést. Finanční svět připomíná posledních minimálně 20 let zlého džina vypuštěného z lahve a utrženého ze řetězu, jinak řečeno nenažranost a zároveň bezohlednost a nemorálnost finančního světa spolu s jeho podílem, který už dávno neodpovídá reálným potřebám a rozměrům zbytku ekonomik, finanční svět je totiž několikanásobně předimensován a to se pak spolu s jeho nedostatečnou regulací projevuje velice zhoubně na celkovém stavu ekonomiky.

STK: Zjišťuji, že sice si každý pracujeme ve svém oboru, ale co se týče letory a mnohých názorů a postojů a koníčků, tak máme mnoho společného :-)

informaci: Já osobně jsem rád, že si tu s námi povídáte a mám Vás rád přesně takovou, jaká Jste.

Pedrovi: Myslím, že příznivci konspirativních teorií jsou případy pro psychiatry, paranoia je poměrně dobře popsanou chorobou a netřeba s tímto jevem příliš ztrácet čas.

Větší vlastenec řekl(a)...

Nejste kapánek schizofrenní, soukmenovče Schumachře ? Nebo si „pouze“ nevidíte na špičku nosu ? Zkuste zašilhat, třeba ji uvidíte.
Především však si přečtěte si svoje příspěvky z několika posledních dní – uvidíte nádhernou ukázku myšlenkové nekonzistence. Kritizujete (zcela správně) „výdobytky“ euroamerické civilizace, to jest multikulti, environmentalismus, kapitalismus a demokracii, a v dalším příspěvku odmítáte zajištění energetické soběstačnosti naší vlasti kvůli „ochraně životního prostředí“. Čili papouškujete jeden z nejzlovolnějších výmyslů euroamerické civilizace, multikulturalismu, NGOismu. To se Vám zdá normální ??
Silně mi to připomíná „konsekventnost“ myšlení německých Zelených, bojujících současně proti CO2 a jaderné energetice. Nebo schizofrenii jistých zdejších vlastenců, zcela vážně tvrdících, že z Dekretů presidenta republiky můžeme hájit jen některé - že Němce do naší vlasti pustit nemůžeme, ale buržousty ano.

Takže k Vašemu příspěvku z 18:47 : Ne, nemuselo by „se“, nýbrž my budeme muset. Budeme muset zajišťovat bezpečnost, suverenitu a územní celistvost naší vlasti v podmínkách celkového rozpadu okolních států. Jistě, jsme pouze součástí EU, nikoli Evropy či euroamerické civilizace. Ale i tak nebude jednoduché přečkat kolaps zemí našich dědičných nepřátel; v důsledku dvacetileté euroamerické okupace jsme s nimi svázáni spoustou pout - musíme je přervat, a přitom se nezranit.
Nutné obnovení těžby uranu, nutné obnovení plného využívání našeho nerostného bohatství (včetně hnědého uhlí) i pracovního potenciálu všeho lidu samozřejmě přinese i některé negativní jevy. Ale pořád lepší krajina s kouřícími komíny a loužícím se uranem, než krajina protkaná sítí dálnic, po nichž projíždějí cizí kamióny naplněné cizím zbožím z jedné cizí země do druhé. Pořád lepší než krajina spálená na uhel mírovými ruskými jadernými výbuchy, kterými bychom byli zachráněni před útočným americkým jaderným radarem.
Pořád lepší bratrská internacionální pomoc než Lisabonská smlouva a její důsledek, sametovými okovy spoutaná Česká republika, vydaná napospas Euroameričanům a jejich domácím přisluhovačům.
Prostě – měl byste co nejdříve dát své myšlení do pořádku, soukmenovče Schumachře. Postavte se na jednu nebo na druhou stranu, přestaňte bezradně kmitat mezi nimi. Ať víme, kdo jste, a jak s Vámi naložit.

Někteří naši lidé by nejraději žili v kapitalismu, a pracovali v socialismu. (G.Husák)***Volte ČSSD a KSČM !

jiný Honza řekl(a)...

2 Schumacher antisemita:
Ten dotyčný se jmenoval Clément ADER nikoli Adler - viz wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Cl%C3%A9ment_Ader)

informace řekl(a)...

Okurka a budoucnost Evropy
Zdá se to nesmyslné, ale otázka, jestli vinu za šíření nákazy, způsobené bakterií Eschicheria coli, nesou španělské okurky, nás zavádí znovu, a to velmi naléhavě k problému, jaká bude budoucí Evropa.
Představ o budoucím zřízení je doposud několik: Evropa jako konfederace Spojených států evropských, kde se zachovají dosavadní státy s omezenou pravomocí, když její část předají centrální evropské vládě.
Evropa regionů, kdy zaniknou historické státy a území se bude členit do menších, pravděpodobně národnostně nebo někdy zas ekonomicky ucelenějších jednotek, spravovaných centrální evropskou vládou.
Evropa jako novodobý "melting pot", kde zanikne i národnostní členění, protože se obyvatelstvo smíchá natolik, že administrativní členění bude provedeno jen na geografických základech.
To jsou alespoň návrhy nebo vize, se kterými se setkáváme nejčastěji. Každý návrh má své kladné nebo zas záporné stráky a podrobnější rozbor bych nechala politologům nebo právníkům. V každém případě se vždy narazí na historickou podmíněnost současného evropského státního uspořádání, na velkou řadu problémů v současných mezistátních vztazích, které jsou výsledkem víc jak tisícileté koexistence, většinou ne právě pacifické.
Diskutovalo se tu už dost o problému vztahu národ - stát, o pojetí národnosti, o otázce národnostních menšin, která kalí vzájemné mezistátní vztahy. Méně už o problému nadnárodního a nadstátního ekonomického uspořádání Evropy, kdy se velké vyrobní a finanční skupiny rozvíjejí po celém evropském území bez velkého ohledu na národnostní nebo jiné otázky ale kdy zároveň zasahují, často v rozhodné míře, do rozvoje ekonomie jednotlivých států. Mnohem více se mluví o jednotné evropské měně a její závislosti na finanční situaci a na rozpočtech členských států.
Otázek a problémů bude rozhodně víc, ale tyto se mi zdají jako zvlášť relevantní. Stranou při velkých diskuzích o budoucím uspořádání Evropy zůstává obvykle, a nevím nakolik opodstatněně, otázka velkých imigračních skupin z jiných kontinentů, etnicky, kulturně a nábožensky těžko slučitelných s evropskými tradicemi, s evropským pojetím práva, vztahu státu a církve.

informace řekl(a)...

Okurka a budoucnost Evropy II

Takže, co má společného španělské "pepino" s celou tou složitou problematikou? Jednoduše okurka jako lakmusový papír ukázala, že problém překonání státních hranic ekonomickou nebo politickou cestou je v dané situaci nepřekonatelný. Počáteční tvrzení německých zdravotníků, že zdrojem nákazy je španělská nebo eventuelně holandská okurka, vedlo k úplnému zhroucení dovozu zeleniny jak ze Španělska tak z ostatních jihoevropských zemí. Což způsobilo prozatím těžko propočitatelné ztráty nejen zemědělství ale druhotně i platebním státním bilancím. Na to samozřejmě reagovaly státní vlády - mezi Španělskem a Německem vypukla pravá okurková válka. Ozvaly se i hlasy o státní autarchii a vůbec celkový dojem je, že dosavadní zemědělská politika Unie, která rozdělením kvot produkce a příspěvků aspiruje na ochranu evropského zemědělství vůči cizí konkurenci a na jeho "harmonický" vývoj, ukázala plně své nedostatky a trhliny.
Na severu od Alp nebo Pyrenejí nikdo zeleninu nejí, i když nebylo prokázáno, co je zdrojem nákazy. Na jihu zase jdou tuny zeleniny na hnojiště. Kdo nahradí tyto ztráty zaviněné nezodpovědným chováním německých zdravotních institucí a poplašnými nepodloženými výroky německých medií, ptá se naléhavě španělská vláda. Prozatím jen ta.
Španělsko žádá na EU celoevropské řešení pro evropskou nouzovou situaci v zemědělství. Zrovna jako Itálie požaduje celoevropské řešení pro krizovou situaci,způsobenou masovou imigrací ze severní Afriky.
Prozatím marně.
Nejsem ekonom, prosím tedy za prominutí pro nejistou ekonomickou terminologii.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Jiný Honzo máš pravdu, díky, došlo mi to pozdě. Výkon parního motoru byl nedostatečný, údajně se jen ploužil. Otázka je zda by měl dostatečnou stabilitu pro let. Předpokládám, že si ji ověřoval na modelu, ale nevím o tom.

2 VV ano, na své nekonzistenci si zakládám. Je zajímavé nahlížet na svět z různých pozic. Jsem konzistentně nekonzistentní. Aneb jsem nekonzistentní, tedy jsem.

Harpyje řekl(a)...

Ano, Němci jsou blbí, neschopní a nezodpovědní, to už víme. ("... úpadek, rozklad a binec v Německu nabývá větších rozměrů a postupuje mnohem rychleji, nežli bych se kdy odvážil odhadovat ..." odhaduje vlastenec drak). A zatímco se čeští vlastenci takových bubáků nebojí, protože jim stačí omývat ruce teplou, a okurky studenou vodou, nebudu i nadále, jako většina rozumných lidí, ze soucitu s evropskými sedláky, kupovat ovoce a zeleninu která odporuje zásadě "Peel it, Boil it, Cook it - or forget it."
Ale při 2000 nakažených, a 16 mrtvých přestává veškerá sranda.
Dva články o okurkách ze dvou rozdílných světů.
Zatímco Jonathan-Simon Sellem na svém článku, vychvalujícím israelské okurky, (http://jssnews.com/2011/05/31/a-linverse-du-concombre-europeen-celui-disrael-est-excellent-pour-la-sante/) popisuje zvrat reakcí israelské veřejnosti na okurkovou krizi v Evropě z počatečního vtipkování, které se vzápětí změnilo ve smutek nad smrtí postižených, zde na této diskusi jsou zastoupeny všechny odstíny antigermanismu. Je mi zrovna tak odporný jako všechny resentimenty vůči příslušníkům nějakého národa, rasy, či náboženství.
Židé jsou taky malý, nedávno osvobozený národ, ale kupodivu se na ně nevztahuje onen výrok generála T H Blisse.

Harpyje řekl(a)...

Samozřejmě budu NEKUPOVAT

Větší vlastenec řekl(a)...

Výrok generála T.H.Blisse ?
Myslite TOHO Blisse, emisara agesivniho americkeho imperialismu,jenz neslavne proslul organizaci vitezstvi nad Germany v 1.sv.valce, coz vedlo ke vzniku hitlerovskeho fasismu ?
Myslite TEN vyrok, ktery se velice podoba vyroku Machiavelliho o osvobozenych narodech ? Ten se ale prece nas Cechu netyka, vazena pani Harpyje.
Ne, ze bychom cela staleti desive netrpeli v zajeti, ne ze bychom se byli neosvobodili (resp. nebyli osvobozeni). Ale my prece NEJEDNAME jako utrzeni od retezu. NIKDY.
My jsme prece Cesi, Slovani, my nepodlehame emocim. My prece myslime a jedname sine ira et studio, durchcumdurch celymi nasimi dejinami.

Cest a Nazdar !

stk řekl(a)...

Ano Harpyje,
jednou přestane veškerá sranda. Veškerá vycizelovaná slovíčka budou nanic. A každý se bude bít sám za sebe, za svou rodinu a (možná) za svou ulici nebo vesnici.
Dál už ne. "Panevropské otázky" mu budou u pr... ...ukradené.

informace řekl(a)...

World Health Organization oznámila, že bakterie Escheria coli, která zavinila epidemii v Německu, je mutantem dvou rozdílných bakterií téže skupiny. Zdroj nákazy německými zdravotními úřady nebyl dosud nalezen. Mezitím německý RKI ohlásil 365 nových případů.
Rusko zastavilo dovoz ovoce a zeleniny z EU, což povede ke ztrátě asi 600 milionů euro. Někdo hovoří i mnohem vyšších ztrátách. Ředitel ruského Rospotrebnadzoru, Gennadij Onisščenko se vyjádřil kriticky o evropských zdravotních normách a o německé neschopnosti zasáhnout včas, aby bylo šíření infekce zamezeno.
To jsou novinové zprávy bez komentáře.
Je snad v tomto holém konstatování nějaký výraz antigermanizmu? Fakta hovoří za sebe.
Já tedy dnes zeleninu a ovoce koupila, všechno made in Italy, s údajem producenta.
Německé produkty zásadně nekupuju po posledním skandálu s dioxynem ve vejcích, kuřecím mase a ve vepřovém, které Němci rozemleli do uzenin. A nejsou ani na trhu k dostání.

drak řekl(a)...

informaci:

Já si myslím, že Jste zmínila to podstatné. Můj pocit z toho všeho je, že evropská byrokracie se snaží nejprve eliminovat vliv národních států na dění v nich a státy pak postupně nahradit regiony. Ona spousta těch národních států nestojí skoro za nic, takže v mnoha případech by to až taková škoda nebyla, jenže největší problém je v tom, že to, co má postupně nahradit ty státy je na tom s tou použitelností a funkčností mnohem hůře, nežli ty národní státy samotné, mimo jiné i proto, že evropští byrokraté jsou pod vlivem osob a skupin, jejichž ekonomické zájmy jsou obyvatelům národních států a potažmo regionů mnohem více vzdálené, nežli zájmy těch stávajících národních států. Toto samozřejmě vyvolává velké vnitřní pnutí a rozpory. Sama měnová unie v podobě společné měny se snaží udržet pohromadě a se stabilním kurzem poměrně různorodé a odlišné ekonomiky, které si své výkyvy dříve vyrovnávaly prostřednictvím kurzových pohybů, což uvnitř eurozóny už není možné a působí to problémy. Ono se totiž rozhoduje ne zrovna kvalifikovaně, zpravidla spíš dílem populisticky, dílem politicky a za takový rozhodnutí se dříve či později zákonitě musí zaplatit potížemi, které to přinese. Četnost a intensita oněch potíží roste, ale nikdo s tím zatím nic smysluplného nedělá, naopak, takže výhledy do budoucna moc optimistické nemám.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Draku, to je přesný náhled situace na bojišti !

Harpyje řekl(a)...

Mám na mysli TOHO Blisse, a TEN výrok. Ano.
Kam se Vám ztratila česká diakritika?!

Harpyje řekl(a)...

Dost dobře nechápu smysl Vašeho příspěvku, STK. Není mi jasné, proč, a proti komu se chcete bít, a jak to souvisí s těmi nešťastnými okurkami. O tom, že Vám jsou Panevropské otázky" u (Y), mě nemusíte přesvědčovat.

informace řekl(a)...

Draku,
evropská byrokracie tedy dost značně zasahuje do vnitřní ekonomické, finanční a sociální politiky států. Vychází na jevo, že zkorumpovaní byrokraté jasně podporují velké nadnárodní podniky a poškozují t. zv. drobné podnikání. Toho je celá řada případů.
Na druhé straně mám za to, že byrokracie sama o sobě nestačí k rozbití států na regiony. Vypadá to téměř utopické, když pomysléme na velké státy, kde pojem národ a stát splynuly nerozdílně dohromady. Kde národ žije v jednotném státě už tisíciletí, prakticky bez přestávek, jako na příklad Francie. Umíte si představit Francii, která se vzdá své existence jako státu a rozdělí se na regiony?
Právě Evropa regionů se mi zdá tím nejvíc utopistickým řešením.
Nechme stranou, jakým způsobem by se pak mohlo podobné parcelování uskutečňovat. Který stát kromě Francie pak přistoupí na to, aby spáchal dobrovolně harakiri, totiž jeho špiškoví politikové? I ty státy, co se sjednotily relativně "nedávno" jako Německo nebo Itálie. Zrovna dnes se tu slaví svátek republiky s nesmírnou pompou za přítomnosti všech velkých pohlavárů, včetně tajemníka OSN, ruského prezidenta Medvěděva a nevím koho ještě.
Tu politiku regionů mají jako vývěsní štít spíš přdstavitelé etnických menšin, kteří si na té utopii budují vlastní politickou kariéru.

informace řekl(a)...

A ještě k E.c.
Ředitel Ústavu Roberta Kocha prohlásil, že nyní se musí epidemie vyčerpat sama, což může trvat nekolik měsíců. Dosud se zdroj nepodařilo zjistit, a jak epidemie pokračuje, stává se to prakticky nemožným. Nákaza přechází přímo z člověka na člověka. To jsem tedy četla, snad se k tomu Pergill vyjádří.
Kromě toho se tu objevila téze, že by mohlo jít o nakažení potravin v nějakém velkém skladu, pravděpodobně úmyslným. Prý provedené konkurencí.
To jsem také včera četla.
Vývod, nejezděte do Německa, když nemusíte! To začínají radit turistické agentury.

drak řekl(a)...

informaci:

K té evropské byrokracii dodám jen tolik, že to, co podporuje ekonomicky je prostě lumpárna, protože nás to žene přímo do chřtánu dílem ruskému a dílem čínskému bolševikovi, evropskou ekonomiku unijní regulační a dotační počiny totálně devastují a oslabují, čehož samozřejmě využívají ony nadnárodní štiky a pravděpodobně si i na výrobě tohoto maglajzu aktivně podílejí.

K E.c bych řekl, že rozhodně nelze vyloučit, že se jedná o úmyslné jednání a jestli to je konkurenční boj, nebo zda je to nějaký pokus o terorismus, je celkem jedno, nejhorší na tom všem je ona neschopnost odhalit a zneškodnit zdroj nákazy. Myslím ale, že spiklenecké teorie můžeme klidně ponechat stranou, ono spíš půjde o to, že normy nejsou dost "tvrdé" a v kombinaci s nějakým dalším faktorem či rovnou několika dalšími faktory to přivedlo k onomu neslavnému výsledku. Jsem docela zvědav, co se z toho nakonec vyvrbí.

Německem a Rakouskem zpravidla jen projíždím, necítím se tam totiž zrovna příjemně. Asi tam také dost štvu místní řidiče, neb s českou SPZ poměrně striktně dodržuji rychlostní omezení, neb mě by jejich "dopraváci" pokutu s chutí "napařili", nebo by mi ještě k tomu navrch, jakožto bonus, nutili někde čůrat v polích do kelímku, zatímco místní, se stejným prohřeškem, nechávají zpravidla bez povšimnutí. Ono na druhé straně, nač také ekonomicky podporovat nějaké zelené šílence a jiné otrapy? Ono ale bylo zajímavé pozorovat, kterak nekompromisní norští a švédští "dopraváčtí" Vikingové pěkně kasírují německé turisty, z domova zvyklé jezdit si kudyma chtějí a jak rychle chtějí, no a tam na severu to světe div se, kupodivu tak snadné nebylo a jak jsem tak občas zaslechl ty cifry večer v kempech, tak ani levné ne.

Harpyje řekl(a)...

Ano, jak napsal STK, vlastní zkušenost je nejlepším zdrojem moudrosti. Es shit zikh fun im khokhmes vi fun a tsig bobkes. EOA, der Gerechte!

informace řekl(a)...

Voleva dir qualcosa, gentilissima Signora?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Dosud se zdroj nepodařilo zjistit, a jak epidemie pokračuje, stává se to prakticky nemožným. Nákaza přechází přímo z člověka na člověka. To jsem tedy četla, ...
Já jsem zase četla tohle:
"There had been no cases of secondary infection, [Britain’s Health Protection Agency] said.
http://www.nytimes.com/2011/06/03/world/europe/03ecoli.html

STK řekl(a)...

2 Harpyje:
To více-méně konstatování klidně berte jako proroctví slepého mládence. Netvrdím taky, že rozpad nastane zítra. Ale indície pro "konec civilizace" alespoň v součané podobě tady jsou. Zkuste si něco počíst o rozpadech velkých říší Řecko, Řím, Egypt, Incká říše atd. Nakonec mě se to už doufám týkat nebude, tak brzo to nečekám. Jen mých potomků.
P.S.: Možná to mám jenom z knížek - od mládí sbírám SF literaturu, speciálně tzv. "postkatastroficku". Vy se modlete, ať to nejsou vize budoucnosti, ale jenom "výplody chorých mozků". Ale nespoléhal bych na to...

pro Draka:
Já s Germány a jinými Teutony zas tak špatné zkušenosti nemám. Možná to bude tím, že "jsem z příbuzenstva", možná tím, že když se dokážu s kýmkoliv domluvit (t.j. nejen slovně!), přestává mě rušit skutečnost, odkud dotyčný je. Němec, Rus, Polák, Slovák, Ital - "vsjo ravnó". Vyznávám princip "jak ty ke mně, tak já k tobě." A když jsi ke mně nepříjemný, vyřídím jen to nejnutnější a užírej se tu potom sám, debile...
Několik let jsem pracoval v létě v Rakousích a nejprotivnější "národovec" tam byl jeden prudivý Slovák. Rakušáci mě prudili dvakrát, jednou na mě pokřikovali z motorek nějací naprfaní mlamojové, podruhé se jiní napraní mlamojové pokoušeli vyvolat konflikt v hospodě - tedy před hospodou. Nevím, jestli to bylo natrvalo, ale pro ten večer jsme se rozešli v klidu a míru s tím, že mezi Östereicherem a Čechem vlastně není, kromě jazyka, žádných rozdílů. A koupili mi pivo, které jsem, přesto, že já to jejich pivo nerad, vypil.

STK řekl(a)...

Jo ještě něco, Harpyje:
Vlastní zkušenosti jsou opravdu nezpochybnitelným pramenem vědění. I s tím, že jsou osobní a lokální. Ale žádný mrcásek Vám Vaši zkušenost nezdeformuje.

Harpyje řekl(a)...

Tož teď musí mít i ten nejzpozdilejší ignorant jasno! K okurkám se vyjádřil polyhistor Václav Klaus: "Je to uměle vytvořený cirkus, který se opakuje se železnou pravidelností a vždy postihne někoho jiného. Teď to zrovna postihlo výrobce okurek,"
Děkuji za vysvětlení, pane prezidente!
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/okurkova-infekce-je-umele-vytvoreny-cirkus-mini-klaus-p1g-/domaci.aspx?c=A110602_151053_domaci_jw

A.S.Pergill řekl(a)...

Výborný článek, shrnující aktuální stav vědomostí, je na oslovi:
http://www.osel.cz/index.php?clanek=5727
doporučuji pozornosti alespoň následující body:

1. Enterohemoragická E. coli se na okurkách našla, pouze jiný kmen než ten, který vyvolal epidemii. Znamená to že výrobci (dovozci/prodejci) okurek jsou zcela jistě čuňata, ale tato epidemie možná nevznikla jejich selháním.
2. Asi se budou přepisovat učebnice mikrobiologie, protože ten kmen měl zatím na svědomí jediný případ onemocnění a žádné mrtvé.
3. Zajímavá je i úvaha na téma, že pokud to není teroristický útok, tak potenciální teroristé jistě velmi pozorně sledují naše rekace.

A ještě si dovolím jeden komentář: IMHO se celé šetření zpozdilo tím, že enterohemoragická E. coli je na seznamu bioteroristických organismů, tj. pracovat s ní mohou jen specializované laboratoře s příslušnou akreditací. Takže pokud ji našla běžná hygienická laboratoř, musela přerušit práci a celé to předat nějaké specializované (což znamená nepříjemnou prodlevu kolem 24 hodin) a zatím "vesele" umírali lidé a stárly vzorky v ledničkách (alespoň tak by to probíhalo v souladu s naší legislativou a protože jsme ji přebírali z EU, tak ta německá bude asi hodně podobná). Takže tahle legislativa má nepříjemně janusovskou tvář.

STK řekl(a)...

Jistě H-e., všichni kolem Vás jsou totiž ignoranti a hlupáci, kteří by měli raději mlčet, aby se nepoznalo, jak strašně jsou proti Vám hloupí... [;-)

informace řekl(a)...

Reinhard Burger, capo dell’agenzia tedesca per il controllo delle malattie Robert Koch institute (Rki), ha ammesso oggi che la fonte precisa dell’epidemia potrebbe anche non essere mai trovata. «Penso che il numero (dei casi) calerà ma non so quanto ci vorrà, non sono sicuro», ha detto alla radio Bbc. «Potrebbero volerci settimane o mesi e non sono sicuro che troveremo davvero la fonte». L’Rki ha riferito ieri di 365 nuovi casi di E.coli, un quarto dei quali con una complicazione potenzialmente mortale.
http://www.ilsecoloxix.it/p/mondo/2011/06/02/AOXRayY-importazione_ortaggi_russia.shtml

ESCHERICHIA COLI/ Lazzarin (San Raffaele
La trasmissione si verifica anche per contatto diretto interpersonale, il passaggio del batterio, in questi casi, avviene con le stesse modalità del cibo, ovvero per via oro-fecale.
http://www.ilsussidiario.net/News/Scienze/2011/5/25/ESCHERICHIA-COLI-Lazzarin-San-Raffaele-il-batterio-killer-Dalla-Germania-non-valichera-le-Alpi/180511/

Epidemia di Escherichia coli: contagi persino negli Stati Uniti
http://www.medicinalive.com/medicina-tradizionale/epidemie/epidemia-escherichia-coli-stati-uniti/

informace řekl(a)...

Vy jste "Ravishing" Rick Rude četla něco v NY Times?
Já jsem zase četl(a) články, uvedené v příspěvku nahoře.
Abyste se nemusela moc namáhat, vybral(a) jsem jen pasáže, které se přímo týkají tématu.

informace řekl(a)...

Draku,
ještě k tomu regionalizmu. Před dvěma roky jsem našla na webu náhodou stránky jakéhosi International Institute for Ethnik Group Rights and Regionalism
http://www.intereg.org/cms/index.php?page=home se sídlem v Bavorsku. Tenkrát se zdálo, že Ústav funguje. Mezi jiným se tam uvádělo, že je sponzorizovaný bavorskou vládou a EU. V seznamu členů byla i řada jmen. Mezi nimi i jméno jednoho historika, co osobně znám, ale ten není ani regionalista ani zastánce návratu vystěhovaných etnických Němců do zemí původu, je to naopak levičák jako prase. Bylo to komické vidět jeho jméno vedle jména Doležala nebo Eugenie Trützschler(ové). Takže mi začalo být poněkud jasné, proč má Ústav řadu členů.. Už tenkrát tam nebylo moc zpráv o jejich činnosti, pár publikací někdy tak z 90. let, poslední byla z r. 2002.
Dnes jsem viděla, že číslo publikací zůstalo stejné, zmizela informace o zdroji financí, u jmen členů zmizely e-mail adresy.
Jediná sekce, co tam má materiál, i když už starý, je sudetoněmecká, samozřejmě o Benešových dekretech.
Poslední zpráva je z dubna tohoto roku o úmrtí ředitele ústavu.
Znamená to snad, že se regionalizmus už nenosí? Anebo jim vyschly zdroje?

Harpyje řekl(a)...

Pan prezident Václav Klaus by se měl mít na pozoru. Vyrůstá mu totiž závažná konkurence v osobě nicku "Informace".

informace řekl(a)...

To už Vás nic ironičtějšího nenapadne?
Asi budete unavená. Dejte si kafe, Harpyje, nebo si vyjděte na procházku. Trápit moc mozek se nevyplácí.

drak řekl(a)...

informaci:

Občas jsem se sám nad sebou zamýšlel, zda nejsem příliš marnotratný, když si pořizuji poměrně drahé hračky jenom kvůli svým koníčkům, tedy vlastně jen a pouze pro svou vlastní radost. Když tak koukám na tu "krásu" a přemýšlím nad tím, na jaké zbytečnosti, pitomosti až zhovadilosti se také dají vynakládat peníze, tak si myslím, že já tedy rozhodně marnotratný nejsem.

STK řekl(a)...

Pro Draka:

Cokoliv, co Vám přinese čistou radost je dobré - pro člověka samého i pro jeho okolí. Je šťastný, příjemný...

Časem se ale asi dostanete do stavu, v němž už já jsem: Dovedu si zcela plasticky představit, že bych to nebo ono vlastnil. Tím pádem to nemá cenu kupovat. O představu se nemusím starat, pojišťovat ji a bůhví co ještě.
Protože na to, co byste chtěl nejvíc, stejně nemáte - buď řádově dost peněz, nebo dostatek zdraví, abyste to užil. (Např. zaletět si na Mars.)
Nojo, ale co s penězi? Ani číslo na vašem bankovním účtu Vás už nijak nevzrušuje, ani nevíte, jestli je nízké nebo přiměřené...
Tu a tam podlehnete a pošlete cosi na charitu i s tím rizikem, že to stejně cestou rozkradou.

Co Vám mám povídat, katastrofa dospělého věku...

Vypadá to takhle jednoduše napsáno, jako bych si dělal legraci nebo se nějak divně vychloubal. Není tomu tak. Ztrácím prostě motivaci něco vlastnit.
Takže si asi koupím na léto jakž-takž pojízdné auto (tak, aby prošlo STK) a projedu se ještě jednou Itálií. Nebo to nechám raději na podzim - v létě je tam strašně moc lidí a horko. A já si s historií povídám nejraději v noci a úplně sám.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ještě k těm výrokům pochybných individuí Machiavelliho a Blisse o zdivočelosti právě osvobozených národů, vážená paní Harpyje :
1) Tasker Howard Bliss je úplná nula, protože jsme se o něm neučili ani na ZDŠ, ani v hodinách marxismu-leninismu-stalinismu. A že my vzdělaní Češi toho víme o Americe SPOUSTU.*)
Koneckonců, jen obrovský intelektuální trpaslík mohl v roce 1918 tvrdit, že válka potrvá ještě 30 (třicet !) let, byť jinými prostředky a formami : „... This particular episode will be concluded in a year or two, then the war will take on a new phase and will be w for a little while, perhaps with economic weapons, until nations rehabilitate themselves and feel a fresh access of strength for another try on the military side. Unless all the lessons of history are deceptive, thirty years would be about the normal time for a generation that had the passion to breed this war to pass of the stage and let others come who have a new objective and a new point of view.”
Opravdu, takovou krátkozrakost neprojevili ani hloupí evropští politici, natožpak velký stratég E.Beneš.

2) I kdyby to byla pravda, i kdyby opravdu „nedávno osvobozený lid byl agresivnější a nesnášenlivější než národy trvale a dlouhodobě svobodné“, tak na nás Čechy se to prostě nevzatahuje, a basta. Každý ví (alespoň každý opravdový český vlastenec ví), že kupříkladu k Němcům jsme se zachovali NESMÍRNĚ zdrženlivě po obou světových válkách. Vždyť už po té První jsme je mohli všechny humánně odsunout, a vytvořit si tak předpoklady pro vybudování socialismu.

Dobrou noc přeji.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Zatímco průměrný americký orangutan nezaregistroval druhou největší katastrofu 20.století – rozpad ČSSR, a navíc umisťuje naši slavnou vlast někam na Balkán.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

La trasmissione si verifica anche per contatto diretto interpersonale, il passaggio del batterio, in questi casi, avviene con le stesse modalità del cibo, ovvero per via oro-fecale.

Překladač s. Brina si s italským textem poradil takto:

Transmission also occurs by direct contact between people, the passage of the bacterium, in these cases is the same way food or by faecal-oral route.

Přítomnému času rozumím tak, že orofekální přenos bakterie mezi lidmi je možný. Nikoli tak, že k němu v tomto případě prokazatelně došlo. Avšak nedošlo-li, jistě dojde.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Další informace zde:

ECDC
http://www.ecdc.europa.eu/en/activities/sciadvice/Pages/Epidemiological_Updates.aspx

Nature News s upřesněním v diskusi
http://www.nature.com/news/2011/110602/full/news.2011.345.html

informace řekl(a)...

3 R
K překladu: ovvero = čili, jinými slovy

Další zprávy

Le cifre e soprattutto l'indeterminatezza della fonte dell'infezione preoccupano le autorità dell'Unione. Sulla causa dell'epidemia, infatti, non si sa ancora nulla. "Caduta l'ipotesi del cetriolo contaminato - dice Gianni Rezza, epidemiologo dell'Istituto superiore sanità - resta da chiarire quale sia il veicolo di trasmissione. L'unica certezza in questo momento è che le autorità sanitarie stanno indagando. E che bisogna capire se si tratti di un'epidemia a trasmissione interumana, con il contagio da persona a persona, o da sorgente unica, come l'intossicazione alimentare". L'Iss è anche uno dei laboratori europeri di riferimento per l'analisi dei campione sospetti.
http://www.repubblica.it/esteri/2011/06/02/news/e_coli_continua_l_allerta_ue_la_russia_vieta_l_import_di_ortaggi-17108104/


Il ceppo, dice il responsabile dell'istituto di genetica di Pechino che ha sequenziato il Dna del batterio in collaborazione con i ricercatori dell'University Medical Center Hamburg-Eppendorf di Amburgo, è simile a uno isolato in passato nell'Africa centrale. Analisi comparative hanno rivelato una similarità di sequenza pari al 93% con il sierotipo EAEC 55989 noto per essere causa di una grave forma di diarrea. "Questa variante - dicono - è altamente infettiva e tossica. E possiede geni di resistenza a diversi tipi di antibiotici. Anche a quelli più comuni: amminoglicosidi, macrolidi e beta-lattamici".
http://qn.quotidiano.net/primo_piano/2011/06/03/517448-batterio_killer_allarme_dell.shtml

informace řekl(a)...

3R
Čínská BGI o Ec
http://www.genomics.cn/en/news_show.php?type=show&id=644
Zkuste otevřít i odkaz na výsledky. Mně to neotvírá, prý nemám vhodný program.

informace řekl(a)...

Otázka: jak se do Německa dostala bakterie E.c. ze střední Afriky?
Jestliže se potvrdí jedna z hypotéz ředitele epidemiologického oddělení italského ISS, a to že by mohlo jít o přímou nákazu ze člověka na člověka, byl by to pěkný malér.
To abychom raději nikam nejezdili a nechodili a jen si myli pořád dokola ruce.

Větší vlastenec řekl(a)...

Citace z engličtiny, citace z talijánštiny ...
K čemu to je ? Proč raději nehledáte vyjádření NAŠICH vědců, vážený RRR ?
Naši čeští a ruští vědci mají jistě na věc svůj názor, názor mnohem věrohodnější než prohnilým nadnárodním multikulti korporacím podřízení euroameričtí "vědátoři".
Euroameričtí služebníci globalizovaného velkokapitálu stejně nikdy nepřiznají, že současná epidemie má stejné příčiny jako HIV/AIDS – únik biologické zbraně z tajné laboratoře CIA/Mossadu.

Čest práci a Míru zdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Ještě k možnosti přenosu euroamerického krvácivého průjmu přímo ze člověka na člověka : NELÍBEJTE CIZÍ ŘITĚ !
NELEZTE EUROAMERIČANŮM DO JEJICH NEČISTÝCH ZADKŮ !
Přitulme se k sobě navzájem, obejměme se bratrsky a soudružsky. My Češi a Moravané, my Slované nenakazíme se navzájem.
Čistému vše čisté, láska bratrská a soudružská přenáší hory, nikoli průs ...švih.

Nazdar !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Paní informace, odkaz na výsledky z BGI-Shenzhen by Vás dovedl ke genomové sekvenci. Nejsem si jist, zda byste zmoudřela z pěti milionů písmenek A, C, G a T. Já jistě ne. Znalost sekvence ale umožní přesnou identifikaci bakteriálních izolátů. Rychlé molekulárně genetické testy mohou pak identifikovat bakterii během několika hodin.
VV, Vaše hygienická připomínka je velmi důležitá. Opravdu chybí v radách poskytovaných Mladou frontou idnes. Upozornění by možná mělo být rozšířeno i na nelíbání cizích rukou, zejména pak levých. Soudružské objetí a trojitý Brežněv jsou pravděpodobně OK, pokud soudruzi nejsou čuňata.

Větší vlastenec řekl(a)...

Proč levých, vážený RRR ?
Myslíte, že Euroameričani používají k, ehm, příslušnému používání toaletního papíru LEVOU ruku ? (Trockij aby vzal tudlenctu slušňáckou masku, co sem si tady nasadil ! Lidově bych se vyžvejk vo moc rychlejc.)
Jinak – mezi neuctivým českým lidem se trojitému polibku mezi nejvýše postavenými Stranickými a státními představiteli říkalo „Šeremetěvo“. Podle známého moskevského letiště, na němž se přivítání resp.loučení s představiteli a polibky často odehrávalo. (Náš lid si z našich představitelů občas utahoval, nicméně je miloval a volil.)
Naši nejvýše postavení soudruzi jistě čuňata nejsou a nikdy nebyli; stejně jako vší náš lid. Důkaz je snadný : Na rozdíl od nás čistotných Slovanů, Euroameričani místo mytí používají deodoranty.

Pokud možno hezký den přeji.

Anonymní řekl(a)...

Vážené dámy, vážení pánové
Dle http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:Todesursachen_01.svg&filetimestamp=20100227122441 zemřelo v BRD v roce 2007 nasledujíci počet osob
System krevního oběhu : 150472 mužů (dále M), 208212 žen (dále Ž)
Rakovina : 113405 M, 96360 Ž
Dýchací orgány : 30219 M, 27727 Ž
Zažívací ústrojí : 21029 M, 21134 Ž
Úrazy : 19067 M, 11549 Ž
Ostatní : 56747 M, 69027 Ž

Dle údajů z Robert Koch Institut onemocnělo na EHEC okolo 1200 osob, a to převážně v Hamburg a Schleswig-Holstein. Z těchto 1200 osob má těžké komplikace 520 lidí. Na EHEC zemřelo doposud 18 osob.

IMHO opět různá media si udělaly z EHEC vydatný zdroj zpráv, které lidem nahání strach.

Smrt jedince nějakého živočišného druhu / zánik živočišného druhu / zánik společnosti / zánik Země je ve Vesmíru pouze a pouze jedním z nespočetného počtu smrtí a zániků. Co se narodí / vznikne musí také zemřít / zaniknout.

Mnoho Lásky a Moudra

Harpyje řekl(a)...

Ale ne. Pouze kontakt s bobkes, nebo jinými výměsky muslimských, nebo černofialových imigrantů nese v sobě riziko nákazy. Copak by Slovan nakazil Slovana, nebo soudruh přítele, jak správně podotýká Vlastenec?
Z toho důvodu mají zakázaný vstup na rakouské jahodové plantáže ženy v sukních http://derstandard.at/3391874
Fekální džihád je nejnovější zbraň imigrantů, kteří díky Lisabonské smlouvě, multikulti a politické korektnosti zaplavují Evropu!

A.S.Pergill řekl(a)...

Přenos E. coli z člověka na člověka (a pochopitelně i dalších příbuzných střevních bakterií) je jen o málo komplikovanější než přenos plamene mezi jednotlivými kousky slámy ve stohu. Naštěstí je naprostá většina z nich nepatogenní a přenos se pozná jen speciálními testy, případně se v člověku naplno "neujmou", o což se postará střevní mikroflóra člověku vlastní.
Ono kdyby se vytřely zadky všem kontaktům, tak by se asi zjistilo, že na jednoho zjevně nemocného připadají jednotky až desítky nakažených bez zřetelných klinických projevů.
A pokud se týká té hygieny: Ledacos se uhlídat dá, ale např. při spláchnutí stolice na záchodě (pokud nemáte WC extra spaciál) vznikne infekční aerosol, který někomu dalšímu může vletět do úst při dýchání - a pak už bude záležet jen na tom, jak si porozumí s příbuznými u vás v břiše. Takový vzniká i při mytí rukou. Proto se ve zdravotnictví napřed sterilizuje (nebo alespoň desinfikuje) a potom teprve myje. A ještě zbývá jedna roztomilá možnost: Toxická E. coli může předat geny na tvorbu toxinu (pomocí parasexuálních procesů) netoxickým bakteriím, které jsou ve vás doma.

A.S.Pergill řekl(a)...

To Harpyje:

Neochota imigrantů z islámských zemí, ale i části domácích konvertitů, mýt si a desinfikovat ruce je dost obecně známá. Ono kolem toho bylo dost konfliktů i např. ve zdravotnických zařízeních s přísnějším režimem pro návštěvy. Oni všechnu desinfekci považují za alkohol, který jim "prorok" zakázal. A také odmítají i některé mycí prostředky typu tekutého mýdla. Problémy jsou v tomto ohledu i s islám vyznávajícím personálem.
Někdy je to skutečně na úvahu, jestli jsou opravdu tak úděsně blbí, nebo jestli jen zkoušejí, jak moc blbí jsme my a co všechno si necháme líbit.

A.S.Pergill řekl(a)...

Velký Bratr nespí.
Na předchozí příspěvek mi nabídl kontrolní slovo "buser" :-)

A.S.Pergill řekl(a)...

Slovan Slovana pochopitelně nakazil.
Na konci 70. let minulého století jsme měli obrovskou epidemii virové hepatitidy A z jahod dovezených z Polska. Byla tak masová, že i na rutinních statistikách byla identifikovatelná ještě druhá a třetí vlna (druzí se nakazili od prvních a třetí od druhých). Bylo za tím zavlažování jahod odpadními vodami s podílem vod s lidskými fekáliemi. Z jahod se dělaly zmrzliny a mražené ovocné dřeně.
Na přelomu tisíciletí jsme měli menší epidemii z malin způsobenou Norwalk virusem, pokud se nemýlím (a pokud ano, tak to vypadalo stejně: Všechno ven, co jde spodem, spodem, co jde vrchem vrchem, a co nejde nikudy, to si nakonec taky nějakou dírku najde - u nákaz tohoto druhu opravdu oceníte umyvadlo na WC těsně vedle mísy, na dosah hlavy). Tam to bylo z rukou trhačů, kteří buď měli lehčí formu nebo ještě nedoléčení pracovali a neměli zázemí na mytí rukou po stolici (tam by umytí rukou prosté asi stačilo). Epidemie byla opět z Polska a trhači byli Ukrajinci :-)

informace řekl(a)...

Itálie čelí panice kolem okurek.
Guvernér Benátska Luca Zaia, aby podpořil benátské pěstitele okurek, uspořádá zítra velkou hostinu pro 500 lidí, kde hlavním chodem bude okurkový salát. Účast bude samozřejmě povinná pro členy Benátské severní ligy. Mám za to, že tím nápadem guvernéra nebudou zrovna nadšeni.
Nemám dojem, když jdu nakupovat, že by se lidé vyhýbali zelenině nebo ovoci, jen pozorně prohlížejí etikety.

informace řekl(a)...

Chtěla jsem se zeptat Pergilla, jaké je jeho mínění o používání dezinfekčních prostředků při myté zeleniny. Jako bikarbonát nebo amuchina.
Složení amuchiny dávám v italštině, neznám ani italské ani české termíny.

COMPOSIZIONE
Principio attivo : ipoclorito di sodio 1,15 gr pari di cloro attivo 1,1 corrispondente a 11.000 ppm di cloro attivo..(un agente antimicrobico ad ampio spettro di azione)
Cloruro di sodio (totale 18 g)
Sodio Tetraborato Decaidrato 35 mg
Sodio Idrato 35 mg
Cloro attivo /disponibile -AVAILABLE CHLORINE
Děkuju.

informace řekl(a)...

Putin tvrdě odmítl v jednání s představiteli EU zrušit zákaz dovozu ovoce a zeleniny z Unie. Rusko se zajímá o vstup do WTO - Mezinárodní organizace obchodu a představitelé EU mu poukázali na to, že ruské rozhodnutí je v rozporu s pravidly organizace. Na což Putin prý řekl, že neví nic o nějakých pravidlech, ale že nevystaví svůj národ nebezpečí nákazy, při které se umírá, jen proto, aby se řídil pravidly. Dokud se nezjistí vektor nákazy, Rusko zákaz dovozu nezruší.

STK řekl(a)...

K Putinovi:

Právě takovým Putinům nahrávají naši EU - hujeři. No, není vám nakonec ten spratek sympatický, jak tak pevně chrání "Ruský Národ" před dekadentními Evropany? Nebrali byste nakonec raději takovou "pevnou ruku ochranitelku" místo podplatitelných úředníků kdesi v Bruseli, kteří, berouce opravdu solidní mzdu vyznávají zásadu "kam vítr, tam plášť"?

Na to, podlehnout takovému pábení ani nemusí být IQ příliš se lišící od průměru!
Tož pokračujme v sžívání rozličných kultur, ochraně Země před přehřátím a jiných pitomostech a pak se náhle "v čele lidových mas" objeví právě takoví Putinové. Má to jednu výhodu: nynější úředníci půjdou hned nato "do výroby" na převýchovu. Současná evropská "věrchuškaů vede Evropu neomylně ke komunismu!
Vlastenec vám to jistě (rád) potvrdí.

A nekamenujte mě za zde uvedené názory - ne vždy se jedná o názory, ze kterými souhlasím.

Větší vlastenec řekl(a)...

T.H.Bliss – jeden z lupičů české země

Pro zdejší vzdělané vlastence a vlastenky se ještě jednou vrátím k Taskeru Howardovi Blissovi, té americké nule, která v roce 1918 tvrdila, že válka potrvá ještě 30 (třicet !) let, byť jinými prostředky a formami (viz můj příspěvek z 0:14).
Zde se podívejte na tlupu nebezpečných amerických imperialistů : http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:WilsonVersailles.jpg
Generál Bliss je ten zarputile se tvářící lampasák ve vyleštěných holínkách, úplně vpravo. (Připomínám, že pravá ruka je ta, kterou píšeme.)

Ano, T.H.Bliss patří mezi ony zlosyny, kteří nám upřeli většinu našeho tisíciletého území, namátkou Rakousko, Horní Slezsko, Kraňsko, Furlánsko, Lucembursko, Brabantsko, Brandenbursko atd. Jak známo, tato naše území DODNES pustnou a chátrají pod nadvládou Němců, Italů, poevropštěných Slovinců a zrádných Poláků.
V jakém stavu budou, až je převezmeme po osvobození Evropy od tyranů a zrádců všech ?

informace řekl(a)...

Ještě k panice s Ec.
Právě jsem sledovala TV program o nákaze Ec. Debaty se zúčastnil epidemiolog, předseda svazu zemědělců, předseda svazu ochrany spotřebitelů, člen vládní komise, zřízeně pro zkoumání nákazy. Zajímavé byly dvě věci. Předseda svazu zemědělců, který chtěl hájit italské okurky, byl umlčen s tím, aby zbytečně nemařil čas, protože se ví, že nákaza nepochází od okurek.
Pak se ale vyskytla otázka jak zamezit, aby němečtí turisté neinfikovali veřejné záchody. Neměly by se pro jejich potřeby vyhradit zvláštní, jen pro ně? Nemělo by se snad omezit jejich cestování po Evropě? Na tuto telefonickou otázku nebyla tedy dána jednoznačná odpověď. Doporučila se jen zvýšená hygiena jak pro použivatele tak pro uklizečky, co tam pracují.
S tou nákazou to začíná být velice problematické. Zavřeme snad Němce do nějakého ghetta?

STK řekl(a)...

Pro Informaci:
Kdo? My? Němce?! Kde na to vezmeme lidi!!!

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace,
sodio bicarbono je zcela na ...
Ta amuchina by měla zabrat, pokud se dostane skutečně všude (bublinky, slepené listy atd.). Je to něco jako v Česku vyráběné Savo. Akorát je třeba to potom nezávadnou vodou dobře omýt, protože chlor zase až tak moc zdravý není.
Nezavrhoval bych ani koloidní stříbro (sežene se jako přípravky na desinfekci bazénů), v Česku je preparát Sagen, určený na desinfekci studní. Jen nebrat preparáty vylepšené dalšími kovy (nejčastěji se užívá měď), protože ty jsou pro člověka podstatně toxičtější než stříbro. Výhoda je, že stříbro v užívaných koncentracích je zcela bez chuti, expozice by ale měla být delší.

Pokud se týká té karantény. Jsem konzervativní v těchto věcech, a tak to považují za opatření velmi rozumné, byť politicky nekorektní. Výhoda je, že infekce nastupuje docela rychle, a tak by se jednalo jen o několikadenní záležitost.
Ještě za totality, pokud v nějakém letním táboře vznikla epidemie úplavice (vyvolané velmi blízkými bakteriemi), tak se to nechávalo "vyhnít", i za cenu přetažení turnusu, protože párkrát se stalo, že někdo hodně aktivní tábor zrušil a děti poslal domů a následně se podělalo několik okresů.

informace řekl(a)...

Díky, Pergille,
tady na použití amuchiny jsou dost sporné názory. Právě kvůli chloru, který by mohl do zeleniny nebo ovoce vniknout při delším namáčení.
Tou karanténou myslíte dočasné zrušení Schengenu pro Německo? Teď v létě je tu německých turistů jako much.

drak řekl(a)...

STK:

Bylo to myšleno trošku jinak, informace totiž umístila v příspěvku odkaz na jakousi velice pofiderní instituci, konkrétně na "International Institute for Ethnik Group Rights and Regionalism" což ale není nic jiného, nežli tunel SL do jakýchsi německých či evropských fondů a ty prostředky neslouží de facto k ničemu jinému, nežli oblbování německých a především mladých českých lidí, což je o to ohavnější. Já jsem si občas kladl otázky, zda ty své koníčky neprovozuji na úkor rodiny, ale podívám-li se na takovéto instituce a také na to, že rodina je pořád se mnou a nikam ode mě nechce, přestávám si ty otázky klást a těmi rozpaky trpět. Když už Jste to téma ale tak pěkně rozvedl, tak s Vámi souhlasím v obou ohledech, peníze na kontě se mohou hodit, protože důchod bude k nepřežití, no také jsem dospěl k názoru, že opravdu nepotřebuji vlastnit úplně všechno, ale sem tam něco bych si přeci jenom ještě rád pořídil :-)

STK řekl(a)...

Pro Draka:

Když tak počítám, kdybych nebyl "prase" (pracující senior), tak bychom se ženou vycházeli celkem dost natěsno. Žádné velkopanské choutky - a hlavně si nepořídit nákladnou nemoc. (Nestěžuji si, přežít by se to pochopitelně dalo.) Takže můj 2/3 úvazek v Ústavu zůstává na kontě - mám naspořeno násobně víc, než jsem měl celý předchozí život. Kluk (37) je už dávno "samostojný", dělá šéfa programátorů v nějaké SW firmě v Praze a má příjem větší, než jsme měli s ženou dohromady na konci kariéry - není tedy potřebný.

Takže moje mudrování není osobního rázu. Ale říkám si: věk dožití stále stoupá, populace tedy stárne, voličská váha se přesouvá k lidem vyššího až neproduktivního věku. To nutně bude mít vliv na výsledky voleb. Navíc - "dělnická třída" tak, jak ji znám ze svého mládí: havíři, huťaři, oceláři a podobní, kteří žili v kolotoči práce - nažrat se - zajít na pivo - vyspat se a zase do roboty, v pátek nebo v sobotu vyjet naleštěným autem na chatu a v pondělí to celé znova. Když se dožili důchodu, tak ne nadlouho. Ti se ovládali celkem dobře, nástroje byly "levné pivo, špekáčky a byteček v paneláku". Doktoři sice často na nízké úrovni, ale "zadarmo" a "politik" mohl být v klidu. (Doufám, že to všechno už pomalu přestává platit - už se z těchto lidiček téměř s nikým neznám - ostatní už prošli komínem na Slezské. Tam je u nás krematorium. A na tuhle vějičku už "Vlastenovým rodným stranám" nalítnou opravdu jen ti "méně chápaví". Též i našim neonáckům - abych byl spravedlivý - rozdílů mezi jejich ideologiemi moc nevidím. ("Kulturtrégrům" z EU nabíhají spíše ti mladí. Je to taková náhrada internacionalismu předchozích let.)

Podle zpráv o tom, kolik obyvatel či občanů se letos opět beznadějně zadlužilo, jsou v hledáčku exekutorů nebo si jinak naběhlo na nové "firmy" to vypadá, že lidičky v České kotlince jsou "blbí jak troky" jak se tu říká. To mě děsí - pábitelé nás zavedou do dluhů, nesmyslů a špatných pohádek, zvaných třeba "zelená energie" nebo "multikulturální soužití". Takže je na nás, "starcích", abychom tam, kde je to možné a kde nás ještě vůbec někdo poslouchá, vyprávěli o minulých, neveselých časech a varovali před jejich návratem. Vlastencovo zrcadlo je totiž pro některé (ba i "mnohé") příliš složitou asociací. Promiň, český národe...
Tím chci říct, ře snad zafunguje zpětná vazba mezi "lidem Kotlinky" a jeich vládou a věci se pozvolna pootočí do správného směru.
A možná si zavedu závěrečné heslo jaké má Vlastimil. To moje bude znít

"BLBŮM ZMAR!"

Větší vlastenec řekl(a)...

Líbí se Váš podložený názor "mladí = blbí", vážený STK.
Ovšem co se týče Vámi předpokládaného počtu "méně chápavých" Čechů a Moravanů, doporučuji Vám pohled na volební výsledky i preference obou "mých" Stran, + všech stran a organizací nám příbuzných.

Nechcete doufám tvrdit, že nadpoloviční většina nás Čechů a Moravanů je blbá, že ne ?

STK řekl(a)...

Vlastenče drahý, totéž co v jiném vlákně. Už mě nebavíte. Nemám důvod něco vysvětlovat.
Jako zrcadlo použijte Harpyji.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Draku, STK, já také. Hromadění věcí "to je pěkné, to by se mi mohlo hodit" nepřináší potěšení adekvátní vynaloženým penězům, naopak je ubírá. Nejhorší je "nekupte to, když je to tak levné". Sice nevím na co bych to potřeboval, ale je to zajímavé a nějaký účel se najde... Tak tohleto je cesta do pekel žeroucí nejen peníze, ale i čas. A otravující. Viz hláška " je tady na tři prdele baterek, ale pořádně nesvítí žádná. Krabice vypsaných tužek. V kuchyni v šupleti plná přihrádka tupých nožů, jen jeden oblíbený, občas naostřený a jím se krájí všechno. Cosi od čehosi co sloužilo k čemusi, ovšem ono čehosi už není. Ale co kdyby se ono cosi hodilo. Šroubováky v různých stadiích ožvejkanosti. Tupé vrtáky, které "někdy nabrousím". Opilované pilníky, které už skoro nepilují. Šuple plné kabelů dodaných jako příslušenství k něčemu, po týdnu od srovnání a smotání zas nějak záhadně propletených a zauzlovaných v jednom chumlu. Takhle vznikají moulisárny o kterých jsem psal. Když potřebuju něco co funguje, strávím spoustu času než to v tom bordelu najdu. Z toho plyne ponaučení, že mnohost věcí neznamená bohatství a potvrzující pravidlo, že čas jsou peníze a také, že peníze jsou čas. Že zatím co bohatí platí penězi za čas chudých, chudí platí svým časem za peníze bohatých. Proto radím (radit ostatním je snadné, ale poslechnout vlastních rad o to obtížnější) neupovat, nekupovat, nekupovat. Ale když ono právě tohle udělátko je šikové a mohlo by se hodit...