čtvrtek 12. května 2011

Důstojné místo

Radek John práskl dveřma, avšak do vlády by se klidně vrátil. O co má zájem, je jediné: Vnitro, vnitro, vnitro, óm mani padmé húm. To říkal už před vstupem Věcí veřejných do vlády, říkal to po celou dobu, co byl ve vládě, a po drobném zaváhání při rošádě z vnitra na pseudoministerstvo antikorupce.


Práskl dveřma, ale místopředsedou vlády zůstal. Protože nemůže předat demisi. Neb premiér Nečas se po drobném chirurgickém zákroku na oku odebral domů na Moravu. Takže pár dní nepremává. Což určitě na vládě řekl předem. Takže "demise" je jen mediálním divadýlkem. Nečas tu demisi nakonec může odmítnout, až se vyzdraví. A najde čas - v pondělí se vydává za hranice všedního Česka.

Radek John by rád ve vládě zůstal. Ale jedině pokud získá důstojné místo. A to je jedině na ministerstvu vnitra. Aby mohl bojovat s korupcí. Tedy s korupcí na obecních úřadech? Pan John si ještě nevšiml, že nebyl ministrem policie???

Podle rychloprůzkumu je 54 procent veřejnosti spokojeno s tím, že John "odešel". 66 % si myslí, že není užitečný. 72 % lidí si myslí, že se v boji s korupcí se fláká celá vláda!

Výkonný ředitel Věcí veřejných Vít Bárta chce bojovat s korupcí. Bože! Člověk, který rozdával peníze v obálkách, a který má na krku vyšetřování, kvůli porušení zákona o praní špinavých peněz. Kozel zahradníkem.

A aby to bylo zábavnější, stal se totem VV Radek John nepřijatelným na jakoukoli politickou funkci poté, co občanovi Michálkovi, který mu oznámil korupční jednání poradil - aby se obrátil na novináře! A nyní žádá "důstojné místo".

Jaké je důstojné místo - pro šaška?

Psáno v Praze dne 12.5.2011 před 20:00

PS: Po 20:10 kašpárkuje John v Hyde Parku na Čtyřiadvacítce. První otázka byla, co udělal za třičtvrtě roku na ministerstvu: Podal jedno trestní oznámení.

7 komentářů:

STK řekl(a)...

On si ale nemyslí, že je kašpar!!!
To jenom jeho okolí jej nechápe.


Kolik já jsem takových viděl, slyšel... Naposledy dneska odpoledne. Vezmeš jim iluzi, že jsou nejlepší nebo nejdůležitější - a máš o jednoho zavilého nepřítele (tzv. "mydliče schodů") víc.

Takže: Nedráždit, neprovokovat... Hlavně neříkat nahlas, že král (císař, dramaturg, režisér, subreta atd. je "nackt(e)". Ech, Vlastimile, to by chtělo nějaký "třídní rozklad".

Šaman řekl(a)...

Vděčná posluchačka děkuje za vyštvání bývalého starosty Jančíka z vedení Prahy 5 (je tam zastupitel).
\ :-)

stk řekl(a)...

Jsou takové hry, kdy se zapojuje i obecenstvo. Happeningy a jiné.
A když se "náhodou" nikdo nechce zapojit nebo se zapojuje nevhodným způsobem, tak pro ten případ sedí mezi publikem najatý člověk, který...

Ale ustál to, Radek. Jenom nevím, kolik z těch SMS hlasů "pro" platil pan Bárta "keš".

;-))

Šaman řekl(a)...

Ustál to na 36 % důvěry - a 64 % nedůvěry, ne? Nebo jsem špatně poslouchal?
\ :-/

stk řekl(a)...

Já to slyšel opačně. Děkoval všem příznivcům. No nic, někde na netu to už bude viset.. [;-)

STK řekl(a)...

Opakovaný komentář:

Ale ON si to nemyslí!

Vlk vlku vlkem,
člověk člověku člověkem
šašek šaškovi - čím?

drak řekl(a)...

Radka Johna je mi z lidského hlediska tak trochu líto. Obávám se, že si ukousl větší krajíc, než mu huba stíhá zpracovat. Ono totiž resort, který původně zastával, patří mezi ty, které se řídí mimořádně obtížně a mimo jiné i proto, že ten barák je přívětivý asi tak stejně, jako sklenice plná hladových a vzteklých tarantulí. Uspět v takovém prostředí může je někdo mimořádně tvrdý, otrlý a odolný a to obávám se Radek John není.

Dodám k tomu ještě jen tolik, že veverky se ztrapnily z větší části samy a skoro bez cizí pomoci, ale v paměti mi také utkvěl výrok Jindřicha Šídla, který prohlásil cosi v tom smyslu, že za situace, kdy se dobře ví, že v rozličných černých dírách skončí zhruba 30-40% státních a obecních peněz, které jsou vynaloženy na veřejné zakázky, by Vítu Bártovi, který hodlal jejich reálnou cenu zvyšovat jen o 10% měli vlastně postavit památník. Situace je ale taková, že černé díry v podobě České pošty, fy Skanska a dalších jedou vesele dál, zatímco Bárta byl odejit a odstaven. Veverky byly sice tak trochu šílenci a otrapové, ale myslím, že zdaleka ještě nebyli tím nejhorším, co nás potkalo a myslím, že se to poměrně brzy ukáže.