pondělí 16. května 2011

Komu a čemu čelíme

Izrael nedávno oslavil Den nezávislosti. V občanském kalendáři připadá na 14. května, v chodu svátků, které běží podle židovského lunárního kalendáře připadl 63. Jom HaAcmaut na 9. května 2011. Stejné výročí, ale letos až 15. května (asi jiný lunární kalendář), oplakávají palestinští Arabové jako "Den tragédie". Tragédie, že se jim v roce 1948 nepodařilo zničit Izrael. A každý rok dělají virvály. Letos však virvály přesáhly hranice. A to doslova.
Gaza: Klasicky na přechodu, kudy do Gazy proudí humanitární pomoc, přišli "demonstranti" k přechodu a demonstrovali proti poskytovatelům této pomoci. A demonstrativně ten přechod poškodili. Vojáci směrem k vůdcům davu stříleli pod nohy - aby dav rozptýlili a nedovolili mu v průniku na izraelské území. Došlo k jednomu zabití a asi 60 zraněním. Připomeňme, že Gazu ovládá teroristický Hamás a mezi tisícovkou "demonstrantů" byly nepochybně desítky jeho členů. (Mezi zraněné "demonstranty" se počítá i ten, který později toho dne umisťoval bombu k bezpečnostnímu plotu mezi Izraelem a severní Gazou.) Incident se odehrál v pásmu mezi palestinským a izraelským kontrolním stanovištěm. To znamená, že dav - včetně dětí - museli do nárazníkové zóny vpustit palestinští policajti. Nešlo tedy o "spontánní demonstraci", ale o incident, vyvolaný palestinskou vládou na území Gazy.

Tel Aviv: Teroristický útok arabského řidiče nákladního auta zabil devětadvacetiletého Izraelce Aviva Moraga.

Centrální část: Na sever od Jeruzaléma v Kalandii kraválisté vrhali na příslušníky bezpečnostních sil kameny z praků (těch biblických) a odpalovali zápalné nálože, přičemž se schovávali v uličním provozu - i za sanitky. V Samaří a Judei, tedy na "Západním břehu" probíhalo totéž - navíc se ještě zapalovaly pneumatiky. Tady střílely izraelské bezpečnostní síly gumovými projektily.

No dobře - Gaza, Západní břeh, Tel Aviv. Útoky, na jaké jsou Izraelci - a nejen na Den tragédie - už nějak připravení. Ale došlo i k útoku z území cizích států! Možná i proto, že předseda izraelské vlády Benjamin Netanjahu právě pochválil svou zemi: "Izraelští Arabové mají vyšší kvalitu života a větší možnosti ohledně své budoucnosti, než jacíkoliv jiní Arabové na Blízkém východě." A tak i Arabové z Libanonu a Sýrie si této kvality chtěli nejspíš užít, když překročili hranice do Izraele.

Pro upřesnění uvádím, že Izrael svého malého území užívá do posledního čtverečního centimetru - doslova až na dotek hranic. Nemá žádné možnosti zavádět nějaké "pohraniční pásmo". Celý Izrael je prakticky pohraniční pásmo. Své území před útoky z Libanonu jeden čas bránil tak, že obsadil jižní část Libanonu. Dnes je stažený, u hranic s Izraelem kontrolují Libanon jednotky OSN - které jsou však dobré pouze k tomu, aby si je teroristé z Hizballáhu brali jako živé štíty. Takhle: Vojáci OSN situaci pozorují, a na izraelské akce žalují. Tak teď mohou žalovat: 4 Arabové, kteří chtěli proniknout na území Izraele byli zastřeleni. Ubozí Palestinci? Možná. Možná příslušníci Hizballáhu. Šli přes uzavřené hranice.

Ale i toto se už v Izraeli stalo. Myslím ilegální přechod hranice. Jako absolutní novinka však působí zpráva ze severu: Tisícovka syrských Arabů, kteří se prohlásili za Palestince, překročila hranice na Golanských výšinách. Tady trochu upřesněme: Nejedná se o klasické hranice, nýbrž o linii zastavení palby, která byla petrifikována podle stavu v roce 1974. Linie zastavení palby je dvojí. Na straně Izraele jde o část Alfa, kilometr až čtyři směrem na východ je pak vzdálena syrská část Beta. Mezi Alfou a Betou patrolují jednotky UNDOF, které zde mají i své základny. Takže stovky takzvaných "Palestinců" nejdříve musely překročit linii Beta u syrské vesnice Hadar na svahu pod horou Hermon, potom šly tři kilometry po polích, která byla údajně zaminována, teprve pak dorazili k plotu na linii Alfa, ten povalily, načež se brodily další kilometr krajinou, aby mohli vyvěsit syrské vlajky v Madždal Šams (Majdal Shams) - drúzském městečku. Protože na Golanech žádní Palestinci nikdy nesídlili. Žili zde Syřané a Drúzové. Syřané byli ve válce Jom Kipur v roce 1973 vytlačeni, Drúzové zůstali na svých políčkách a ve svých vesnicích.

Takže zde šli nikoli Palestinci zpátky do své vlasti, ale Syřané na dříve syrské území. Bez tanků a letadel, jen s masou neozbrojených civilů. Do zakázané zóny museli vstoupit jedině s požehnáním syrské armády. (Která je oslabena přesunem svých tanků k povstaleckým oblastem.) A možná i odminovala ono "zakázané pásmo". Izraelská armáda nebyla připravena na příliv civilistů - organizovaných provokatérů, které doprovázely davy čumilů, včetně dětí. Nakonec začala konat svou povinnost - použila jak slzný plyn, tak i ostrou střelbu, aby vypudila nezvané hosty zpátky - přes linii Alfa. Zbytečnost jednotek OSN v tomto regionu se opět potvrdila. A opět se potvrdilo přesvědčení Izraelců, že dávat Jeruzalém pod "mezinárodní dohled" by bylo národní sebevraždou.

Příslušných hodnostářů OSN se nejpíš nemá smysl ptát. To spíše našich politiků, proč se na tyto eunušské "síly" vydávají peníze?! Zde by se měly nejspíše vznést otázky směrem k syrskému vedení. Ale nejspíš na ně bude jednoduchá odpověď. Zatímco na izraelských "hranicích" - ve skutečnosti frontové linii - byli izraelskými obrannými silami zabiti čtyři pseudopalestinci, syrská armáda zastřelila šest svých spoluobčanů. Kteří se přidali k dalším stovkám již povražděných lidí. Za mrtvé při nedělním incidentu při průniku na Izraelem ovládané území Golan je rovněž odpovědná syrská vláda!

Která samozřejmě incident odsoudila a označila za "kriminální čin" ze strany Izraele.

Znepokojující je, že zatím dávala Sýrie přímo na frontové linii pokoj a společně s Íránem podporovala Hizballáh, aby na Izrael útočil z území Libanonu. Nastává možná chvíle, kdy se bude muset Izrael připravit na to, co udělá, až se přes jeho hranice převalí desetitisíce civilistů s písněmi na rtech a dětmi na rukou. A ta chvíle možná nastane už letos ("nejpozději do září") - až palestinská samospráva jednostranně vyhlásí samostatný stát v hranicích roku 1948. (Tedy na území téměř dvacet let okupovaném Jordánskem a Egyptem.)

Izraelcům musíme přát, aby měli dobrou mušku a dostatek střeliva. Státy Evropy i celého světa je třeba důrazně varovat před uznáním onoho palestinského státu, což by se rovnalo aktu agrese vůči Izraeli. Je třeba naslouchat dalším slovům Benjamina Netanjahu, která platí nejen pro Izrael, ale i pro celý Západ:

"Musíme mít oči otevřené a vidět realitu a vědět, komu a čemu čelíme.“

Psáno v Praze dne 16. května 2011

79 komentářů:

informace řekl(a)...

Šamane,
jak jsem si přečetla na stránkách geopolitických časopisů on line Asia Times a Limes, situace je spletitá a vážná.
Asia Times mluví o počátku třetí intifády, která se podle organizátorů má vyvíjet pokojně, ale která se může snadno zvhnout v ozbrojené útoky proti Izraeli.
Italský Limes zas hovoří o nesnadné mezinárodní situaci, kdy v muslimských státech probíhá t.zv. arabské jaro, které prozatím nemá vysloveně protiamerický charakter a znesnadňuje tak americký zásah do situace na středním východě. Zatím není jasné, jak se bude vyvíjet dál situace v Syrii, v Egyptu a v Tunisku, kde se zas hovoří o chystaném protirevolučním puči. Kromě toho je Amerika s Evropou zapletena do války v Libyji, o jejímž výsledku je těžko dělat předpovědi. Prozatím, jak se zdá, Obama nemá plán, jak zasáhnout do situace.
To, pokud jde o Ameriku, jakou pozici zaujme Evropa, to je zatím ve hvězdách. A pak jakou může mít evropské stanovisko váhu? Leda početní při hlasování v OSN.
há://w.atimes.com/atimes/Middle_East/ME17Ak02.html
há://temi.repubblica.it/limes/catastrofi-passate-e-future-del-medio-oriente/23738

Schumacher antisemita řekl(a)...

"Státy Evropy i celého světa je třeba důrazně varovat před uznáním onoho palestinského státu, což by se rovnalo aktu agrese vůči Izraeli."
To zní velmi svalnatě a sebevědomě. Jestliže uznají a bude to jednostranně považováno za agresi (nikoli ve smyslu všeobecně uznávaných konvencí v mezinárodních smlouvách), rád se dozvím jaké Izrael pro takový případ má možnosti.

informace řekl(a)...

Uznají evropské státy Palestinský stát?
Berlusconi dnes na izraelském velvyslanectví při příležitosti oslav 63. výročí nezávislosti Izraele prohlásil, že Itálie uzná Palestinský stát jen za podmínky, že bude jednat s Izraelem a dojde k dohodě o bezpečnosti Izraele. Vyslovil se proti jednostrannému uznání palestinského státu a řekl, že Itálie bude v tomto směru jednat i v Unii.
Francie naopak, jak vyplývá z prohlášení francouzského velvyslance při OSN Gerarda Arauda z konce dubna, se přiklání k mínění, že by bylo vhodné palestinský stát uznat a přispět tak k posílení míru na středním východě.
Jak jsou orientované jiné státy, na příklad Německo, nevím.

informace řekl(a)...

Ta zpráva je z 11.května. Omlouvám se.

Anonymní řekl(a)...

Útok ze Sýrie nemusí být známkou nepřátelství Syrského vedení. Militantní muslimové jsou totiž i nepřáteli alávitského Syrského vedení. Pokud tedy militantních muslimů ubude při střetech s Izraelskou armádou (nebo při průchodu bažinou, nebo po úderu blesku...), Syrské vedení si může jenom spokojeně mnout ruce.

drak řekl(a)...

Čelíme čemusi velmi nepěknému, tedy čemusi, co chce přijet do Evropy, usídlit se tu, namnožit se tu, pokud možno za naše peníze, a pak si to tu, až jich bude dost, zpočátku demokraticky a pak už velmi autoritářsky přizpůsobit k obrazu svému, tedy vyrobit nám z toho celoevropský kalifát, nakonec od nás etnicky očištěný. Já bych toto jednání nazval populační anexí s následnou etnickou genocidou. Situace v Kosovu skýtá poměrně názorný příklad jak to zhruba probíhá. Špatné na tom všem je, že tomuto jevu napomáhá silná pátá kolona uvnitř Evropy, v podobě všelijakých poblouzněných levičáků multikulturalistů a dalších cvoků, kteří nepatří-li kvůli sebevražedným sklonům rovnou do blázince, měli by být aspoň zbaveni svéprávnosti. Jak to, že evropské peníze plynou na podporu státu, ovládaného hnutím, které otevřeně hlásá úmysl vymazat z mapy stát jiný, sousední? Jak si vůbec někdo dovolí na něco takového nějaké peníze dát a vyslovit tomu veřejnou podporu a ještě veřejně prosazovat na mezinárodních fórech a v mezinárodních organisacích uznání státu vedeného takovými "lidožrouty" a lumpy? Až se tají nad tím hnusem dech.

Díky velmi silnému antisemitismu v některých evropských zemích a evropských kruzích, zejména ve Skandinávii, Británii a Francii je bohužel docela možné, že tyto síly budou mít značnou podporu na mezinárodních fórech. Zbývá jen doufat ve zdravý rozum zbytku Evropy a USA, že se tomu aspoň na čas podaří zabránit. Itálie zastává rozumné a pragmatické stanovisku už proto, že plnou vahou začíná pociťovat následky zaslepené sebezničující politiky těchto rádoby humanistických šílenců a na druhé pak obratem cítí jejich naprostou nesolidaritu, když od nich žádá aspoň spoluúčast na řešení problémů, které nezavinila, ale které musí řešit. Já osobně vkládám své naděje v politiky jako je holandský Geert Wilders, protože to ještě asi tak ta poslední zábrana tomu, abychom byli naservírováni jakožto snadná a bezbranná kořist rozpínavému islámskému fundamentalismu bez jediné známky odporu.

Velice soucítím s Izraelem a jsem toho názoru, že dokud se představitelé palestinského státu veřejně nezřeknou cíle zničit Izrael a veřejně neodsoudí násilí proti němu a nezváží se proti němu vystupovat, nemají dostat ani jeden dolar a ani jedno euro podpory a o jakémkoliv uznávání nějakého palestinského státu by nemělo být ani řeči. Evropa má svých problémů a svých dluhů až nad hlavu a nevidím jediný důvod, proč bychom se dalším zadlužováním navíc měli podílet na podpoře někoho, kdo nám ještě ke všemu za nějakých 20, 30, nebo nejpozději 40 let zkusí nadobro zprovodit ze světa. Nejdříve bychom museli zešílet, což se asi v případě mnohých evropských vlád už asi stalo.

stk řekl(a)...

Přesně tak, Draku!

Kolem nás jsou lidé, kteří nám hodně zvysoka vysvětlí, jak musíme dodržovat vysoké demokratické principy, jak se máme přízpůsobovat cizím kulturám atd. Pokud máme nějaké přpomínky (např. že realita se značně odlišuje od jejich teorií), pokusí se vás zesměšňovat v pevné víře, že se nakonec za svou "malost" a "zápecnictví" začneme patřičně stydět.
Na většinu politiků asi tento způsob vymývání mozků funguje - podobně to docela úspěšně dělají Zelení. On téměř každý politik je jen ambiciózní človíček, který se snaží uspět mezi lidmi jako jejich "oblíbený šéf" a na základě svého mocenského postavení si pomoct finančně. Je to "naštěstí" celosvětový jev - kdyby se tenhle úkaz držel jen v zatuchlé České Kotlince, asi bych už dávněji změnil vzduch.

Takhle nám nezbývá než vydržet to vytvalé ohlupování a uvědomit si, že pravda je to, co vidím na vlastní oči, ne to, o čem mi někdo vypráví pohádky.
Je třeba vidět, že "císař je nahý"! Pokud je nahý...

(Už se těším na reakce 2-3 štamgastů. To zas bude nářez... [;-)

Anonymní řekl(a)...

Doufám, že český erár nebude z peněz daňových poplatníků žadný palestinský stát podporovat do okamžiku ( a jenom tak dlouho), než převezme - a svět o tom přesvědčí - standardní hodnoty mezilidských i mezistátních vztahů. Jenom aby to zase nějaká politická pseudokorektnost ( čti: politická předposranost ) nezametla pod koberec a nehledala třetí cesty !

Větší vlastenec řekl(a)...

Naprosto správně, vážený STK !
Cizáci a jejich domácí přisluhovači by nás rádi zatáhli do Euroameriky a do jejích problémů, rádi by nás zbavili i toho zbytečku naší národní a státní suverenity, který nám ještě zůstal.
Ale my voláme NE jejich špinavým snahám ! My se víc nepoddáme, víc již neskloníme naše tvrdé české hlavy !
Ať si Euroamerika vyhrožuje nebo pláče, my s jejími problémy nemáme nic společného ! My jsme u nás zlikvidovali odporné a vražedné multikulti, kapitalismus a demokracii v letech 1945 až 1948, a obnovovat je nebudeme ! My prostě zůstaneme integrální součástí naší rodné Západní Asie, i kdyby čert na koze jezdil !

Volte obnovení plné státní suverenity a pohraničních ženijně-technických opatření !***Volte ČSSD a KSČM !

drak řekl(a)...

Český erár se už pomalu, ale jistě stává z příjemce evropských peněz plátcem a tedy logicky i podporovatelem palestinského státu tak, jak teď funguje, protože EU ho podporuje víc než štědře bez jakéhokoliv ohledu na to, že to, co se tam děje, je stav neslučitelný s čímkoliv civilisovaným a slušným. Já to prostě chápu tak, že evropští zelení a rudí zaujali antisemitské stanovisko a snaží se ho vnutit i všem ostatním kolem sebe bez ohledu na cokoliv dalšího.

Harpyje řekl(a)...

Nějak se zde nemůžu orientovat, tak to napíšu sem, ačkoli to vůbec s tématem článku nesouvisí.
Ten dlouhý marš institucemi, Vlastenče, nebyl v případě Československa vůbec dlouhý. Na rozdíl od dlouhého marše zdejších dědiců APO, kteří dosáhli volebního úspěchu na spolkové úrovni (Schroeder / Fischer), a nyní v Bad. -Wuerrt.
O Dutschkem se dá napsat spousta negativních věcí, ale rozhodně nebyl "stalinista", jak o něm, myslím, kdysi napsal Vlk st., který ho, pokud si vzpomínám, srovnával dokonce s Pol Potem :-))). Byl fanatik, pošuk, neomarxista, idealista, ale rozhodně nebyl žádným leninistem (ou?)
Jeho přesvědčení vyvěralo z křesťanství „Ich bin ein Sozialist, der in der christlichen Tradition steht. Ich bin stolz auf diese Tradition. Ich sehe Christentum als spezifischen Ausdruck der Hoffnungen und Träume der Menschheit.“

Harpyje řekl(a)...

Trochu moc si fandíte, STK.
Kdybyste měl pouze minimální znalost problému, tak byste musel vědět, že právě Israel dodržuje "vysoké demokratické principy", ten Israel, který je multikulturní zemí par excellence.
Jinak Váš příspěvek nestojí za reakci.

informace řekl(a)...

Mění se situace na celém středním východě, píše dnešní il Foglio. Do hry se přidává Irán, nedělní mnohostranná agrese na Izrael je jen ukázkou, nakolik je schopen do ní zasáhnout. Jeho intelligence je zaměstnána přípravou nového konfliktu. Sbírá dohromady "pracovní sílu" mezi palestinskými, syrskými a libanonskými žihadisty, koordinuje své plány s Jezboláhem, Hamasem a připravuje teroristické atentáty v operativním centru, umístěném v Iránu, kde jsou indoktrinováni a technicky připravování budoucí kamikaze.
Na izraelských hranicích je už válka. Podle inteligence, Jezbolah už umís´tuje na libanonských hranicích své odstřelovače, aby tak vytvořil nové "oběti" izraelské agrese při pokusu "demonstrantů" o další proniknutí do Izraele a zapálil tak ohneň třetí intifády.
V této situaci rozhodně nepřispívá k řešení konfliktů válka, kterou vede aleance v Libyi. Zítra, podle zpráv, se má americký prezident obrátit s proslovem k arabským národům. Zatím kolují jen dohady, co řekne. V pátek se setká s izraelským premiérem a v neděli bude na Aipac (lobby, která hájí právo Izraele na existenci a na bezpečnost). Očekává se, že ohlásí svou návštěvu v Jeruzalému na červen.
Podle novinářů, přes poslední neshody mezi Obamou a Netanjáhem, spojenectví USA a Izraele je stále pevné. Je zapotřebí najít novou strategii v situaci, která je ve stálém pohybu.

Harpyje řekl(a)...

Já si myslím, Informace, že Irán se do hry nepřidává (teprve). On už má dávno své špinavé prsty v dění na Blízkém východě. Otázka je, do jaké míry je za něj zodpovědný.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
"oddělené hlasování podle etnicity", což je decentní popsání rasisticko - náboženského apartheidu, zrovna vrcholem demokracie není. K rovnému hlasovacímu právu to má dost daleko.
Jedinou výhodou Izraele je fakt, že v okolních státech je na tom demokracie ještě hůř, pokud se v nich dá o něčem takovém vůbec mluvit. Prostě mezi slepými ...

Kopretina řekl(a)...

Přeji Izraeli dobrou mušku! (Tedy na teroristy, ne na všechny palAraby dojednoho)...A na teroristy by neměl používat gumové projektily, ale pravé olovo...

informace řekl(a)...

Že Irán aspiruje na vedoucí pozici v muslimském světě, je známo a také to, že podporuje jihadistická hnutí. Autor článku, o kterém píšu, chtěl zdůraznit, že i v této nové situaci se Irán svých záměrů nezřekl. Nakolik v tom má prsty, to budou vědět pravděpodobně tajné služby, já jsem to ale v novinách nenašla.

Harpyje řekl(a)...

Já Vám, Kopretino, přeji chladnou hlavu, a zdravý úsudek.

STK řekl(a)...

Děkuji velice Harpyji a Většímu Vlastenci za jejich reakce na můj názor z 18/5/2011 10:13 LČ.
Jsou přesně takové, jaké jsem očekával. Můj správný odhad mě ale kupodivu nepotěšil.
"Black-boxy" Vlastenec & Harpyje asi už nikdy nedokáží reagovat jinak než naprogramovaným způsobem. Je to zhruba stejně interesantní, jako cvakat vypínačem na stolní lampě. Pokud půjde proud a nespálí se žárovka, bude reakce předem daná. Takže bude lépe, když už nebudou s hloupým člověkem s nickem STK ztrácet čas. On už taky nebude.
Je už totiž dost starý na to, aby měnil názor na věci, které si ověřil, jak ráda parafrázuje Harpyje "přímo hlavou" a dokáže pohodlně číst i skutečný text Vlastencův. Jsou totiž věci, které jsou málo vhodné k nadutým odsudkům nebo veselému šaškování a podsouvání cizích myšlenek. Takto to prostě nefunguje. Aspoň ne na starého tlustého kocoura. Nebudu se pokoušet odhadovat pohnutky Harpyjiny nebo Vlastencovy - neznám nositele jejich identit - a hlavně - nic mi po reálných osobách není.

Dobrou zábavu a klidnou noc přeji.

Větší vlastenec řekl(a)...

Rudy Dutschka můžeme přirovnat třeba i k s.Pol Potovi; proč ne ? Ale za leninistu jej označit skutečně nemůžeme. Leninista je především člověk levicově ZALOŽENÝ, ne pouze „orientovaný“.
Takového „orientovaného“ salónního levičáka ofoukne ostřejší povětří, třeba (v případu R.D.) internacionální pomoc maďarským soudruhům, a už odhazuje Stranickou legitimaci a chytá se breviáře.
Prostě – leninista musí být pevný po všech stránkách. Moskva slzám nevěří.

Vezměte si například, vážená paní Harpyje, jak se odhalila jedna ze zdánlivě tvrdých partyzánek, bojovnic proti kapitalismu a demokracii. Takto sionista Marcel Reich-Ranicki denuncioval slabost naší spolubojovnice a mučednice Ulriky Meinhofové :
„ ... Sie war die erste Person in der Bundesrepublik, nachdem wir aus Polen 1958 nach Westdeutschland gekommen waren, die nach meiner Zeit im Warschauer Getto fragte. Wir trafen uns damals im Cafe Funkeck in Hamburg. Am Ende des Interviews, das viel länger dauerte als ursprünglich geplant, hatte Ulrike Meinhof Tränen in den Augen ...“
(Viz např. http://bettinaroehl.blogs.com/mainstream/2004/05/netzeitunginter.html#more )

To by se opravdovému leninistovi stát nemohlo.

Dobrou noc.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Draku, souhlasím, ostatně jako vždycky. Co se těch levičáků, multikulturalistů a dalších cvoků týče a jejich mediální aktivity, dlouhodobě pozoruju že mezi nimi jsou nezanedbatelně zastoupeni Židé. Nevedu si statistiku, ale všímám si toho. Chápu, že v multikulturním prostředí se cítí lépe než uvnitř jediné většinové kultury se kterou mají špatné zkušenosti, že pro přežití je výhodnější být jedním z mnohých, a to i muslimů, ale podpora tohoto vede k důsledkům nad kterými sami naříkají, když pozorují že v rámci jimi podporované vyvážené multikulti posiluje introdukovaný islám, kterým se cítí být ohroženi. Na dvou židlích se sedí špatně, na více židlích ještě hůře.

Harpyje řekl(a)...

V roce 1958 to byla ještě "jiná" Ulrike Meinhoff. To bylo předtím, než úplně zblbla. Že měla slzy v očích (ještě nebyla 100% ní leninistkou) je pochopitelné, vzhledem k neuvěřitelnému životnímu příběhu Marcela Reich Ranického a jeho ženy během 2. světové války.
Ten odkaz na rozhovor s MRR je ale velmi zajímavý. Když vypráví, jak on, který přežil Varšavské ghetto, naslouchal vyprávění Klause Roehla o jeho členství v HJ, tak u něj není znát ani špetka nevraživosti, nebo zášti. Ve srovnání s některými projevy českých vlastenců ...
"Historik" Vlk st. má dnes opět jeden článek na Psu. Z té záplavy nesouvislých řečí ("... Anebo jsme spolu s nimi zpívali šílenou českoněmeckou píseň ...") mě nejvíce zaujala věta : "... kde lehce nadhazoval (Franz Chocholatý Groeger), že by mne měli obžalovat za moje "PROČESKÉ" články". Krásný eufemismus! :-)))) Jen přímo hlavou myslící nemůže nevidět, že jeho "tvorba" je šovinistická a štvavá. (O její úrovni je lepší se vůbec nezmiňovat.)

Harpyje řekl(a)...

Pokud považujete fakta (demokratické principy a multietnicitu israelské společnosti) za věc názoru, zato ale přesvědčení, že Vás kdosi nutí "přízpůsobovat se cizím kulturám" za fakt, tak žijete zřejmě v nějakém jiném světě než já, STK.
Ještě horší blábol je ale ten o "odděleném hlasování podle etnicity" a "rasisticko - náboženského apartheidu". To si vymýšlíte po večerech, anebo kam na takové pitomosti chodíte, Aspergille?

Schumacher antisemita řekl(a)...

Anonymní, byl bych velmi potěšen, kdyby Česká "věc veřejná" nepodporovala palestinský stát ani poté co převezme " standardní hodnoty mezilidských i mezistátních vztahů" (Nevím co si pod tím mám představit, hlásit se lze k lecčemu a přitom fungovat opačně, viz někdejší státní zřízení míru a socialismu). Ani jakýkoli jiný stát.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Harpyje, multietnicitu izraelské společnosti kromě jeho krajně nevýhodné polohy a území považuji za nejslabší místo Izraele. Ohrožením nejsou íránské rakety a jaderný program, ale demografický vývoj nežidovského obyvatelstva. V podstatě jsou dvě možnosti. Zánik Izraele jako židovského státu nebo zánik Izraele jako "demokratického" státu.

Anonymní řekl(a)...

bydlim na kibbutzu kde mame nekolik "lone soldiers". O vikendu jsme dlouho mluvili o Gaza - ze Israelska armada by proste nezvladla, pokud by se milion palestincu z Gaza dalo na pochod...a ono jim zase tak moc v tom pochodu nebrani....
A co se tyce Israele a demokracie - vetsina arabskych Israelcu co znam (ucim anglictinu v arabske skole a chodim casto na navstevy do arabskych vesnic) tak tito arabove chteji zustat v Israeli, nechteji palestinske obcanstvi. A v pripade posouvani hranic (jsme ve Wadi Ara trojuhelniku kde se o posunuti hranic uvazuje) chteji opustit svoje vesnice, pokud by se ocitly mimo Israelskeho uzemi a prestehovat se...Jak rikaji - v zidovskem state je jim lepe nez jim kdykoliv muze byt v muslimskem state...

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
"oddělené hlasování podle etnicity" na sebe Izrael prozrazuje na svých oficiálních stránkách. Měli to i v JAR.
Nemožnost smíšených sňatků (Židů a gojim) v Izraeli je taky fakt (civilizovaně se tomu říká apartheid, měli to v minulém století v JAR a taky např. v jižních státech USA). Izrael (na rozdíl od JAR před pádem apartheidu a některých jižních států USA v první polovině min. století) taková manželství, uzavřená jinde, toleruje. Jednou z destinací párů, chystajících se na takovou "mesalianci" je Praha (bylo pozitivně konstatováno v běžných sdělovacích prostředcích). Pro nás je to totiž zajímavé jako příspěvek k turistickému ruchu.
Konstatuji, nehodnotím (necítím se k tomu povolán).

STK řekl(a)...

4 Harpyje:
Moje poznámka se přece vůbec netýkala Izraele. Připomínal jsem, v reakci na Drakův povzdech, masívní nápor muslimů směřující do a proti Evropě. Viz toto:(bohužel s primitivním komentářem). Zdá se, že to není podvrh. A bagatelizování tohoto jevu jsem napadl. Nic jiného.

Anonymní řekl(a)...

Pergille - manzelstvi i mezi Zidy nejsou platna, pokud oba nejsou Zide dle orthodoxniho vykladu. To nema nic spolecneho s ethnicitou ale s nabozenstvim...Israelsti arabove (krestane i muslimove) se mohou zenit/vdavat jak se jim zachce, snatek uznan je....

stk řekl(a)...

Omlouvám se Harpyji, odkaz nefunguje, jak by měl. Tak tady je vypsán mechanicky:
http://dl.dropbox.com/u/21775916/Racisme_3.pps
Všimněte si, že rukopis je na téměř všech transparentech stejný. Jeden Fix, jedna ruka. Čí?

A současně prosím Šamana, M. Dicka nebo Tess o vymazání toho mého "hltm paskvilu" z 22:58.
Děkuji předem.

A.S.Pergill řekl(a)...

to STK

Ten odkaz se nemusí chvat standardně, protože není na html soubor.

K věci samotné: Řada muslimů je negramotných (alespoň v jazyce hostitelské země), proto ty plakáty a transparenty mohly být vyráběny centrálně (ukazuje to na vyšší míru jejich organizace, než jakou je řada lidí ochotna připustit). Nedivil bych se ani tomu, kdyby jim to malovali nějací zelení nebo multikulturalisté. Nicméně oni vědí, co tam mají, protože existují videozáznamy, kde ta hesla skandují (v arabštině či podobné hatmatilce, nebo i v jazyce hostitelské země).
Obsah těchto materiálů není ničím překvapivým, na tohle upozorňují některé islamoskeptické a EUroskeptické organizace celá léta. Opakovaně vychází v průzkumech, že většina (něco před 50 procent) evropských muslimů podporuje islámské teroristy a naprostá většina toho zbytku (kolem 80 - 90 procent) sice nepodporuje jejich metody, ale plně se ztotožňuje s jejich cílem.
Otázka prostě stojí tak, že buď budeme podporovat nějaké "demokratické" strany, které Evropu přivedou k vítězství islamistů (a tím i k vybití nás a našich potomků), nebo podpoříme nějaké "nedemokratické" strany, které muslimy z Evropy vyženou, a to i pod pohrůžkou fyzické likvidace (v krajních případech realizovanou).

A.S.Pergill řekl(a)...

To anonymní
Stát, kde se o občanských věcech, jako je manželství, rozhoduje podle ortodoxního výkladu nějakého náboženství (jakéhokoli), který navíc zastává výrazná menšina populace, nemůže být z principu věci demokratický.

Harpyje řekl(a)...

Vy prášíte, až se hory zelenají, Aspergille. Ten odkaz na ty "oficiální stránky", v kterých Israel na sebe prozrazuje, že je rasistický stát, který nerespektuje svobodu náboženství a rovné volební právo svých občanů nemáte čirou náhodou zrovna po ruce, že ne?

Harpyje řekl(a)...

Já ten Váš odkaz nemohu otevřít, STK. Jedná se o PowerPoint presentaci, a mě na tomto počítači z neznámých důvodů nechce fungovat PowerPoint Viewer.
Z Aspergillovy lunatické reakce ale usuzuji, že se jedná o nějaký "důkaz", týkající se muslimů, které by už zase chtěl fyzicky likvidovat. Doufám, vážený STK, že je Vám známo, že pomocí PowerPointu je možné vyrobit si jakýkoli důkaz. Jejich argumentační hodnota se tudíž pohybuje na úrovni argumentu jedna paní povídala.
Iráčan přiznal, že si vymyslel zbraně hromadného ničení. Přiznání přichází osm let poté, co tehdejší šéf americké diplomacie Colin Powell přednesl v Radě bezpečnosti OSN projev (Colin Powell's pretty PowerPoint presentation at the UN), v němž Saddáma Husajna právě z držení zbraní hromadného ničení obvinil. http://www.rozhlas.cz/zpravy/blizkyvychod/_zprava/851818 :-)

informace řekl(a)...

Tady máte, Harpyje, některé z těch "lživých" důkazů o muslimské nenávisti vůči západnímu světu.
Přepsala jsem pro Vás jen některé z nápisů, co třímali v ruce islámští mladíci při manifestaci v Londýně.
Exterminate those who slander islam.
Islam will dominate the world
Freedom go to hell
Europe, take some lessons from 11/9
Europe, you will pay. 9/11 is on the way!
Be prepared for the real holocaust!
Nestačí to?

Schumacher antisemita řekl(a)...

Be prepared for the real holocaust!
Tomuhle poslednímu heslu věřím. Jenže by to mohlo nakonec dopadnout úplně obráceně než jak si jeho autor představoval. A bylo by to strašně vóóšklivýýý.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Pergille,kdybychom pro tu pro muslimy zavedli přísný islám, odešli by sami. Osobně bych neměl problém ve vztahu k nim zachovávat velmi přísná islámská pravidla, třebaže by se to podle zdejších zákonů jevilo jako diskriminace. Pokládám to za spravedlivé. Jestliže porušování přísných zásad islámu je hříchem, je spravedlivé aby nevěřící věřícím k takovému hříchu pomáhal ? A jestliže by pomáhal, neměl by ho stihnout přísný trest, při nejmenším tak přísný jako pro věřícího, kterého svádí s jediné cesty určené Prorokem a jeho svatou knihou Koránu ? Je spravedlivé požadovat po nevěřícím aby se vystavoval takovému nebezpečí ? Není snad zločincem i ten, kdo by takové jednání nevěřícího hájil ? Nezasloužil by si i on smrt v tomto světě i stonásobnou smrt v džehenně, islámském pekle ? Jestliže na to nahlédnu z pohledu islámu, nečinilo by mi to problém. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Kdo něčeho žádá, nechť se mu toho dostane vrchovatě.

Harpyje řekl(a)...

Nejsem si vědoma toho, že bych byla napsala něco o "lživých důkazech". Tyto fotky zná každý, který jen občas nahlédne do nějakého protimuslimsky zaměřeného blogu.
Ale co tím chcete dokázat? Ty obrázky mají stejnou výpovědní hodnotu jako např. tenhle http://blisty.cz/img/-7019.jpg?id=-7019&size=350&mc=ffffff&mg=0&cp=0, nebo tenhle http://i.lidovky.cz/10/111/lnc460/ANI36ed1c_124226_1133191551.JPG
Z takových obrázků můžu pomocí PowerPointu sesmolit "důkaz o české nenávisti vůči západnímu světu".

Schumacher antisemita řekl(a)...

Anonymní, nevím jaký je přesně ortodoxní výklad, ale podle toho mála co vím,nejsa až takovým znalcem judaismu, třebaže halacha mi něco říká, je pravděpodobně velmi blízký Norimberským zákonům. Jenže v tomto případě uplatňovaným naruby.

informace řekl(a)...

Takže chcete říct, že je to jen smontovaná na Power Pointu protimuslimská provokace?
Že muslimové nikdy proti Evropanům násilně výhrůžně nedemonstrovali? A že ti mladící jsou přestrojení herci?
Ma va là, co nám tu chcete povídat; SKEPTIČKO jedna!

Schumacher antisemita řekl(a)...

Anonymní, nevidím to tak pesimisticky. Ten milión nejsou kvalifikovaní vojáci. Byl by to smíšený pro boj nevycvičený a neorganizovaný dav, bez jednotného a strukturovaného velení, který by šel zastavit. Nevydržel by první střet s izraelskou armádou. Byl by to ovšem masakr, který by měl pro Izrael velmi nepříznivou odezvu. Posuzuji-li problém z izraelské strany, pokládám za nutné aby Izrael měl přesně definovanou hranici a aby jednoznačně dal najevo odhodlání ji bránit všemi prostředky proti komukoli. Nepříznivá je jeho nedostatečná velikost jeho území, které je obtížně hájitelné. Proto by musel zastavit nápor už na hranicích s jistotou, že to bude mediálně zmanipulováno a vyloženo jako akt agrese a válečný zločin. Izrael nemá dostatečné území k vytvoření "sanitárního kordonu" na svém území. Proto se snaží vytvořit ho vně se všemi známými problémy. Zásadní strategickou chybou "mladého" Izraele je, že "právem vítěze" někdejších vítězství v obraně před agresí nevyužil k rozšíření svého území. To nyní již je nemožné. Nynější Izrael je tak sice mocně vyzbrojeným, ale nahým válečníkem. Ariel Šaron měl v mnohém pravdu. Jenže dnes je dnes. Taková "velkorysost", jakou si mohl dovolit Sovětský svaz k Finsku, pro Izrael v naprosto odlišné strategické pozici je zhoubná. Množství humanitárně "vykrmovaných" "Palestinců" bude narůstat a s tím i problém. Palestinský stát nemá nic čím by uživil své obyvatelstvo, které nikdo z islámských zemí nechce přijmout. Evropa má co dělat sama se sebou, "sociální zázrak" se hroutí, zdroje na humanitární pomoc vysychají a začíná i reptání zdejších obyvatelstva proti jejímu poskytování. Tohle skončí malérem. Jak mu zabránit, nevím. Dopadne to tak jak to pravidelně dopadá. Asi válkou, vznikem diktatur, občanskými válkami. Po nich už euroamerická civilizace nebude co bývala.

drak řekl(a)...

Obrázky, presentace, reportáže a podobné věci můžeme použít pouze jakožto ilustraci toho, co máme na mysli. To, na základ čeho si můžeme a zároveň měli činit závěry je, statistika, která nám poví kolik přistěhovalců s evropskou kulturou nekompatibilních (těch, co dobrovolně žijí v ghettech a chtějí nám vnutit tu jejich nekultúru a náboženství) tady je a hlavně jak rychle rostou jejich počty a zda se vůbec někdo pokouší tomu aspoň trochu úspěšně čelit. Myslím si že statistiky moc příznivé nejsou a z nečinnosti úřadů také nic dobrého nekouká.

Harpyje řekl(a)...

Český národ, který, díky podpisu LS pozbyl svou suverenitu, nyní čelí třem hlavním nebezpečím. Ohrožují ho, jak zjišťuji
- Sudeťáci
- muslimové / přistěhovalci jiné barvy kůže
- Cikáni
V této situaci bezprostředního ohrožení z tolika stran, doporučuji co nejrychlejší výstup z EU, za účelem zabránění dalších škod. ČR se už v té bezvýchodnosti začíná pomalu ocitat v sitauaci srovnatelné s Israelem.

STK řekl(a)...

K pravosti či nepravosti té prezentace: Jistěže se dá zfalšovat téměř všechno. Ale budeme-li považovat jakoukoliv zprávu, textovou, obrazovou nebo zvukovou za možné falzum, dostáváme se do oblasti rejdů "spikleneckých teorií" a tedy na pokraj zdravého rozumu. Platí to i naopak, pochopitelně. Proto by si měl každý člověk, který nechce být kýmkoliv manipulován,
nacházet jiné zdroje informací, porovnávat je a hodnotit.
To co mě u bližních hněvá, je takové to "zakrývání si očí". Po některých věcech "raději nepátrat". Je to ovšem zásadní chyba člověka v současném světě, plném manipulací, reklam, kampaní sdělovacích prostředků atd.
Před druhou světovou to byli někteří němečtí židi, kteří "o tom raději nebádali" - a skončili i s gójim v koncentrácích. Po druhé světové zase si zase někteří obvyvatelé zdejších krajů odmítali zjišťovat fakta o komunistech a SSSR zvlášť. Takže komunisté řádně vyhráli volby (jakýsi "vděk" za osvobození od Hitlera) a Česká kotlinka následně zapadla do nám tak nepříjemně známého
marasmu let padesátých - až téměř devadesátých.
A teď se zase objevují lidé, kteří se "nechtějí podívat pravdě do očí". Jak dopadnou oni je mi jedno,
je to "jejich soutěž". Mě ovšem značně irituje to, že podle stádního principu (= „demokracie bez
přívlastků“) strhávají do problému i své široké okolí.

Tím, že před stavem věcí vezdejších budeme zavírat oči nebo budeme zakazovat o něm mluvit nebo se pokoušet problém zesměšňovat ovšem jej nevyřeší ani v nejmenším. Pouze nás to klasifikuje.

informace řekl(a)...

Někdy je ironizování nad situací a nad hledáním řešení zcela nemístné. To vidím práve v případu repliky paní Harpyje.
1/ Sudetoněmecká organizace svou propagandistickou činností evidentně narušuje dobré sousedské vztahy s Německem
2/ muslimští imigranti, jak je zřejmé ze zkušeností jiných zemí, jsou problémem pro jejich neschopnost integrovat se do evropské společnosti. V tom smyslu se vyslovila nedávno i kancléřka Merkelová.)
3/ problém s integrací cikánů mají všechny země přeze všechny snahy EU najít způsob, jak je zařadit do společnosti.
Co je na tom k zesměšňování, když si to uvědomí i občané ČR?
Nemístná ironie je obvykle kontraproduktivní.

STK řekl(a)...

Víte Harpyje, ten Váš "vznešený nadhled" je místy už poněkud směšný.

Na Vaše zjištění odpovídám - ne za "Český národ" ale za sebe sama:

- se Sudetskými ani jinými Němci nemám žádný problém
- muslimové tu v "ocelovém srdci republiky" zatím nežijí v tak velkém množství, aby mi vadili, Vietnamci a Číňané tu žijí s námi a liší se od nás jen tou barvou pleti a větší pracovitostí. (A slaví jindy Vánoce)
- s Cikány většinou vyjdu (196 cm výšky, přes metrák váhy), ale člověk, který nikdy nebydlel poblíž jejich ghetta (nebo jak ty čtvrti chcete "multikulti-korektně" nazvat), koho se několikrát nepokusili okrást v samoobsluze, komu nezmlátili děcko a komu neřvou ve dne i v noci pod okny by se opravdu neměl podobným problémům vysmívat. Ani od Bodamského jezera to není slušné.

P.S.: Nikoho tady svými názory už asi nenazlobíte, Harpyje. Jenom se vytrvale "odkopáváte.

Ale konečně - je to Vaše soutěž...

Harpyje řekl(a)...

Tož, co se mé osoby týká, STK, tak mohu zodpovědně prohlásit, že mé zdroje informací pocházejí nejenom z různých, nýbrž i sobě vzájemně odporujících zdrojů. Zkuste to, a uvidíte, že je to velmi prospěšné pro rozšíření duševího obzoru. Nezlobte se, ale Váš údajný důkaz stojí za starou berlu.

informace řekl(a)...

No, ono je to docela jasně vidět. Jako ty různé, sobě vzájemně odporující zdroje.
Úplná korouhvička ve větru, občas.

STK řekl(a)...

4 Harpyje:

Jasně, vaše Blahorodí! Ale nikdo Vám tu přece neodporuje. Nemá to žádný význam, Vy prostě víte OUPLNĚ FŠECKO!

stk řekl(a)...

4 Harpyje:
Abyste byla naprosto dokonalá, tak si dovolím doplňující informaci: Power Point jest program pro sestavování prezentací, tedy dá jednotlivé obrázky do pořadí, zajistí jejich prolínání, titulky a případně doprovodnou hudbu.
K retušování a úpravě fotografií se používají jiné programy, např. PhotoShop nebo Photo Impact, který požívám já. Obecně jsou to tzv. "obrazové editory".

Tak teď už víte vše, můžete zase příště ohromovat. ;-))

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach, dobrý Iljiči ...
Kolikrát Vám mám opakovat, vážená paní Harpyje, že jste se v té Euroamerice již dokonale odcizila našemu lidu ? Což to opravdu nechcete pochopit ? Naši lidé, kteří dostali do vínku typicky slovanskou socialistickou demokratičnost již při svém zrození, prostě nerozumějí těm Vašim podivným výrokům typu "mé zdroje informací pocházejí nejenom z různých, nýbrž i sobě vzájemně odporujících zdrojů ... je to velmi prospěšné pro rozšíření duševního obzoru."

Vší náš lid prostě ví, že rozšiřování duševního obzoru se musí dít pomocí zkvalitňování informačního toku. To jest jeho koncentrací, pečlivým výběrem jednotlivým informací a jejich celkovým sladěním atd. Každopádně zdroje informací si NESMĚJÍ odporovat; něco takového lid mate, jeho duševní obzory zastírá mlhou zmatku a neporozumění.

Prostě – vy v té Euroamerice si dělejte co chcete; komplikujte si život, maťte sami sebe, pochybujte, klaďte si nezodpověditelné a lidu nesrozumitelné otázky, třeba i s ohnusnělou lebkou v ruce. Prostě si tam klidně provozujte multikulti.
Ale my tady doma, v našem krásném a žírném koutku Západní Asie, my si prostě žádné pochybnosti nepřipustíme. A pokud se nějaký potměšilý intelektuál pokusí o vnesení pochybností do našich prostých myslí, tak ho prostě vyneseme na smetiště dějin. V zubech. Tečka.

Čest Rudé vlajce !

A.S.Pergill řekl(a)...

Schumachere,
dvojí právo v jednom státě = likvidace demokracie.
Toho si jsou velice dobře vědomi toho ti, kdo prosazují, aby se "nějaké prvky islámského práva" pro muslimy oficiálně zavedly. (Pravděpodobně ta likvidace demokracie je konečným cílem multikulturalistů, protože v demokracii jsou jejich sociální utopie nerealizovatelné, na to je třeba zde vybudovat státy na úrovni stalinského SSSR nebo hitlerovského Německa - obávám se ovšem, že výsledkem jejich snah bude stát talíbanského typu.)
MMCH pokud bychom důsledně trvali na dodržování demokrativkých zákonů (a důsledně to prosazovali), tak by muslimové od nás odtáhli také.

Harpyje řekl(a)...

Takové existenciální otázky si nekladu. A tu zhnusnělou lebku :-)))http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01178/arts-graphics-2007_1178978a.jpg bych nevzala do ruky za nic na světě. Asi jsem skutečně natvrdlá, když nechápu takové samozřejmosti, jako že muslimáci jsou naši nepřátelé, protože nosí transparenty s výše popsanými slogany, černofialoví negři mají neznámé ošklivé nemoci, cigoši jsou líní a nepřizpůsobiví, Sudeťáci nás chtějí obrat o to, co jsme jim právem vzali.
S. a s. Matějlka si v jednom ze svých četných výtečných článků klade otázku "jak špatné je nemít rád cikány, muslimy a přistěhovalce z problémových zemí světa", a dochází k pozoruhodnému poznatku, že "Nikoli zcela oprávněný a stále hlasitější vzdor proti vlastním sociálním příživníkům, přistěhovalcům odjinud nebo islamizaci, ale stíhání lidí za názory a odsuzování za myšlenky a vyřčená slova – to je skutečným příznakem fašizující se společnosti." (Mimochodem za jednu z obětí oné fašizující společnosti jmenuje Vladimíra Stworu :-))))
Takže společnost se fašizuje díky diktátu politické korektnosti, multi kulti a podobným ďábelským vynálezům prohnilého západu :-))), a ne "od zdánlivě neškodně vypadajících mužů důstojného věku, kteří s takovým zápalem hovoří o národu, národním státu a údajných multikulturních socialistech v Bruselu." http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/ondrej-liska.php?itemid=13191

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje,

ad sudetští Němci - problém nevidím v nich samých, ale v existenci lidí, kteří těm jejich snadno prokazatelným lžím věří (na vyvrácení nějakých 80 - 90 procent toho, co SN propaganda tvrdí o takzvaném "brněnském pochodu smrti" stačí pohled do mapy).

ad přistěhovalci - muslimové jsou problém všude a recept na jeho vyřešení není (mimo vyhnání pod hrozbou vybití, přičemž hlasů pro toto řešení přibývá spíš geometricky než lineárně).
Jiní přistěhovalci nevadí, protože zapadají do společnosti a nedělají kriminalitu (a zejména ne takovou, která by normálního občana bolela). Víte o tom, že řada "vietnamských" rodin i doma komunikuje česky? Ona totiž v tom Vietnamu žije řada národů, používajících vzájemně nesrozumitelné jazyky, a jazyk většinových Vietů v nich budí asi stejné historické asociace, jako v nás němčina nebo ruština. Běžně potkávám na ulici vietnamské děti, bavící se mezi sebou pěknou, nekomolenou, češtinou.

ad Romové - Opět jsou problémem všude (vyhánějí je i z Francie a Itálie, Kanada kvůli nim zavedla víza atd. "protiromský rasismus" je celosvětová záležitost), a to problémem neřešitelným bez drastického zásahu do jejich komunity (v podstatě likvidace velkorodin, které udržují "romské tradice", spočívající ve zločinném a parazitickém způsobu života, a aktivně zasahující proti všem, kteří by se chtěli živit jako normální občané). Obávám se převelice, že jsou to právě multikulturalisté a různí jiní krasoduchové, blokující toto řešení, kteří mohou za to, že Romové dosud nejsou integrovaní do společnosti. A že právě tito lidé jsou odpovědní za narůstající animozitu většiny společnosti vůči Romům, která může vyústit do nějakého drsného řešení.

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje,
ano, reakcí na násilně prosazované nepřirozené sociální vztahy, jako je např. multikulturalismus, může být nacionalizace a fašizace společnosti.
Když si vrazíte do těla třísku, tak se vám kolem ní nadělá hnis, aby se vyloučila. Když do vás někdo takové třísky bude zapichovat a nedovolí vám si je vyndat, tak on bude vinen tím, že z vás ten hnis poteče horem spodem.

Větší vlastenec řekl(a)...

No dobře, tak ohnusnělou lebku byste tedy do ruky nevzala. Jenže ekvivalent Hamletova mudrování, přemítání, váhání předvádíte prakticky neustále !
A to je právě neklamná známka Vašeho poevropštění, Vaší odrodilosti. My tady v naší kotlince, nedílné části naší rodné Západní Asie, sice občas do ruky ohnusnělé lebky bereme (používáme přitom rukavice !), ale zbytečně moc nemyslíme. A když už myslíme, tak zdravě a na hezké věci. Což je hlavní důvod, proč u nás multikulti, PC a ostatní podobné fašistické zhovadilosti zahnívající Euroameriky prostě nemají šanci.

A teď vážně, vážená paní Harpyje : Vzpomeňte si, pro lásku Leninovu, na svoje české kořeny ! Vzpomeňte si na všechna ta léta, kdy jste dennodenně bojovala o holé živobytí na ulicích jistého muslimského státu !
Rozhlédněte se kolem sebe, podívejte se konečně bez růžových brýlí na německou realitu : Vždyť je to tam samý Muslim ! Samý křesťan a sionista ! Samý narkoman, homosexuál, intelektuál a pedofil ! Samý bankéř a fabrikant !! Samý Němec !!!
My, vážená paní Harpyje, my inteligentní a v socialismu vystudovaní Češi a Moravané víme své. My se s vražednými Muslimy a fašistickými Němci setkáváme dennodenně na obrazovkách našich televizních přijímačů, na stránkách našeho Blesku a Aha. My prostě víme, co od nich můžeme čekat.
Proto prostě víme, že Euroamerika, ten starý podlý svět, prostě zanikne. Prostě jednou upadne do děsivého chaosu, a pak přijdeme my Slovani. (No dobrá, možná tomu bude naopak; možná nejdřív přijdeme a teprve pak upadnete do chaosu. Ale rozhodující je přece výsledek, ne metoda.)
My slovanští osvoboditelé víme jak na to :
* Zavedeme u vás jednotnou, zdravou, radostnou kulturu (unikulti)
* Jednotlivé rasy a třídy od sebe oddělíme
* Nepřizpůsobivé přistěhovalce pošleme kam patří
* Přizpůsobivé přistěhovalce začleníme do většinové společnosti, na místa, která ti orangutani zvládnou

Pak, konečně, i Vy se budete moci přestat bát o svoji budoucnost. Ano, my Vám (a všem Vám podobným) umožníme beze strachu vycházet z ubikací, vždy když zazní povel k nástupu.

Nashledanou v lepších časech.

informace řekl(a)...

Jé! Snad nám, Vlastenče, nenaznačujete, že je Harpyje Arabka nebo dokonce muslimka? Když dám dohromady, co jste už o ní řekl, jako že strávila mládí v muslimském státě, nebo že má arabské jméno a když k tomu přidám její výroky, jako na příklad, že se těší, až bude moci nosit burku na nahém těle a její obhajoby multikulti, tak nemůžu dojít než k tomuhle závěru.

stk řekl(a)...

...Asi jsem skutečně natvrdlá, když nechápu takové samozřejmosti, jako že muslimáci jsou naši nepřátelé, protože nosí transparenty s výše popsanými slogany...

...píše Harpyje. Takovou větu může napsat jenom člověk, pohrdající svou vlastní existencí (fanatik) nebo osoba bez špetky elementární logiky. (Chcete-li to expresivně, tak člověk poněkud...). Obhajovat z této pozice demokracii nebo soužití s jinými kulturami je podobné snažení, jako promluvy Vlastencovy o jeho Stranách - pokud je budeme číst tak, jak jsou psány. (Pochybuji, že to jde...)
Nastává opět situace, kdy přestávám chápat, oč Harpyji vlastně běží. (Ano Výsosti, jsem jenom takový malý "polsko-český" bastard a blbeček, ráčej mi velkomyslně odpustit, že vůbec žiju!)
Vypadá to, že ji nakonec budu muset zařadit mezi trolly a to trolly nezábavné, monotématické a monotónní. Konečně: může tu provádět své obřadní tanečky s VV Vlastimilem. Ten pozvání k virtuálnímu tanečku odmítne jen zcela výjimečně.

Pas de deux, nikoliv pas de trois!

Byl bych býval měl větší radost z takové Harpyje: http://dl.dropbox.com/u/21775916/Harpyje.jpg než z té, která tu "...stále mele svou. Gimi deng ding!" [;-/

Harpyje řekl(a)...

Ideál mono / unikulti :-))) začínají realizovat v Maďarsku a v Bulharsku. Hitler se mu docela přiblížil. Všude v Evropě vyrůstají národně osvobozenecká hnutí jako houby po dešti.
A ano, Unie se potom rozpadne. Evropská i americká. S pomocí Boží a navzdory Havlům a dalším neomarxistům. :-)))

STK řekl(a)...

4 In4mace:

K těm informačním zdrojům: Jednak - oblast, kde si zdroje vyhledáváme nám predikuje, co přibližně zjistíme, takže nejen zdroje, ale i různé oblasti zdrojů je třeba využívat. Ale spolehlivější zdroj než vlastní zkušenost není. I když je osobní zkušenost lokální a víceméně ojedinělá, jak někdy rádi upozorňují pabitelé, snažící se "vyargumentovat" to, co tvrdí.
To jsou právě ty "kecy", "žvásty" a "fabule", které jsem nesnášel v letech 1970 -1989 a které nesnáším ani teď. To, že se změnil směr, odkud ten vítr vane je nerozhodující. I když začínám mít vážné podezření, že fouká pořád z téhož směru, jenom ten kompas se nám zbláznil.

Porovnáte-li některé výroky EU-hujerů, máte problém je rozlišit od výroků reálně-socialistických. Pomůže jen datum. Pábení samo se totiž dá recyklovat bez problémů.

stk řekl(a)...

Harpyje:
Nejen Maďarsko a Bulharsko. Taky Německo, Kanada, Francie, Řecko, Španělsko, Itálie atd. Raději napište, kde jiné neadaptibilní "kultury" vítají. Bude to kratší.
==================
Pokud žijete z existence EU, pomalu se orientujte i na jiný druh obživy. Opravdu to vypadá, že to EU s multikulti a jinými úřednickými nápady "poněkud" přehnala. A vykřikovat o tom, že "vstanou noví Hitlerové" můžete. Zatím. Protože až ten ten nátlak z EU dosáhne určité hodnoty, budeme se divit všichni. Bude se konat další zánik "tisícileté říše" se všemi průvodními jevy "zániků".
=====================
Netřeba kosmických katastrof. Lidstvo se nakonec vyhubí svépomocí - s laskavým přispěním pábitelů a lhářů.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen klid, vážený STK.
Zanikne EU, NATO, zanikne celá Euroamerika ve své dnešní děsivé podobě.
Ale my vydržíme; my Češi a Moravané přestaneme vše. Myslete na chorál, malověrný; myslete na proroctví Libušino.
A hlavně - myslete na skutečnost, že jsme do Evropy jen zavlečeni, násilně zavlečeni. Jakmile povolí okovy (a to už bude brzy, dá-li Lenin), vysmekneme se hbitě, a hurá zpět k nám do Západní Asie.
Zde, na našich dočasných nespravedlivých hranicích, obnovíme tradiční ženijně-technická opatření, postavíme k nim naše čacké pohraničníky, v týlu pak připravíme jednotky naší lidové armády. Jednotky Střední skupiny Ruských vojsk jsou připraveny vždy.
A pak ... pak už jen budeme čekat na povel. Až přijde, překročíme naše dočasné hranice, a poneseme svobodu a radost (a též potraviny a hračky atd.) zbídačeným evropským pracujícím. A jednou překročíme oceán, a osvobodíme i Ameriku.
Ach, to bude tak krásné !

Takže, vážený STK, zachovejte klid, a neničte si zdraví. Naše vlast Vás potřebuje; již ne tedy v prvosledových jednotkách, ale v domácích bezpečnostních složkách bude Vaše místo. Nemohu mluvit za vedení Strany, ale možná nebudete muset ani sloužit daleko od místa bydliště. Pro převýchovu nepřizpůsobivých je přece nejlepší metodou práce. A všechny ty krásné doly kolem Ostravy, náhle s nedostatkem horníků (budou osvobozovat Evropu od EU) – no, snad už nemusím pokračovat.
Takže – hlavu vzhůru, tlak dolů. Zvítězíme !

Harpyje řekl(a)...

Děkuji za poučení, hlavně o Německu! Je vidět, že jste informovaný a světaznalý, STK! Protože zde tak úpíme pod diktaturou EU pod útlakem našich přistěhovaných spoluobčanů (2,7 M = 24,8 % celkového počtu obyvatel), tak jsme si v březnu zvolili v Baden Wuerrtembergu červeno zelenou vládu. :-))))
Říká Vám něco jméno René Stadtkewitz? Pochybuji, že byste toho exota znal. Ten se snažil založit něco na způsob Wildersovy PVV. Už se o to pokouší dost dlouho, ale zatím se mu to podařilo jen v Berlíně. Být "proti muslimům" je jako ideologická náplň stranického programu poněkud nedostačující. A Němci naštěstí ví z dlouholeté zkušenosti, jak důležitá je EU pro jejich zem.

stk řekl(a)...

Harpyje & VV: Už se nesnažte, vážení. Nuda...

Větší vlastenec řekl(a)...

No samozřejmě, že Němci vědí, jak důležitá je EU pro jejich zem !
Vždyť EU je jedním z nejdůležitějších nástrojů na ovládnutí pokrokových zemí, zejména nás Slovanů ze Západní Asie !
Prostě - Němci vědí, že EU je nástroj germanizace, kapitalismu a demokracie.
Jenže, vážená paní Harpyje, my to víme taky. Proto z EU vystoupíme ihned, jakmile to bude bez nebezpečí okamžité vojenské intervence celé Euroameriky.

Hezké odpoledne přeji.

stk řekl(a)...

Motto:
Němci naštěstí ví z dlouholeté zkušenosti, jak důležitá je EU pro jejich zem...


Před chvilkou jsem "šprechal" (mobilem) s pra-pra-sestřenicí. Ptala se, jestli ta Harpyje taky někdy chodí mezi lidi... Berti přijede v létě na chalupu, tak pak případně mohu Harpyji informovat o náladách lidu i v jiných částech Německa. V Sasku zum beispiel.

A dost, to, co provozujeme je opravdu k ničemu. Jdu si raději vydělat pár korun. Budete si muset vy dva vystačit sami nebo svým názorem zaujmout někoho jiného...

Harpyje řekl(a)...

Jsem zvědavá, co Berti řekne. On je dederón? Jejich pokrokové názory se totiž moc nelíší od názorů pokrokového Slovanstva. Křesťansko sociální listy, Klub českého pohraničí (má družbu se soudruhy, kteří chránili druhou stranu hranic), ČSBS, a podobná vlastenecká periodika a instituce jasně říkají, že EU je nástrojem germanizace. Plíživé. Unie se rozpadne. Evropská i americká. S pomocí Boží a navzdory Havlům a dalším neomarxistům.

Větší vlastenec řekl(a)...

Kdyby tzv.bůh (bůh křesťanů resp. sionistů) přece jen existoval (Chraň nás Lenin před takovým neštěstím !), tak by vší mocí bojoval za ZACHOVÁNÍ EU a Euroameriky, vážená paní Harpyje.
Neboť EU a Euroamerika je prostě PLNÁ křesťanů a sionistů. Kdežto Západní Asie, náš domov, je plný nás pokrokových lidí, ateistů resp. agnostiků.
Prostě – tzv.bůh by podporoval křižáky, a ne nás potomky husitů, nás leninisty, nás roduvěrné vlastence.
Takže tak.

Harpyje řekl(a)...

Jak mi tedy ale, Vlastenče, vysvětlíte, že "konzervativní katolíci", jako například Petr Hájek, Ladislav Bátora, Roman Joch (a to jsou nějací vlastenci!) tvrdí pravý opak? Totiž, že unie se rozpadne. Evropská i americká. S pomocí Boží a navzdory Havlům a dalším neomarxistům.
Je to důkaz, že Bůh neexistuje, anebo že se tito pánové mýlí? Už jsem z toho celá tumpachová.

informace řekl(a)...

Jdu se podívat, co je tu nového a najdu zas obvyklý autistický taneček.
Když nic jiného alespoň zvyšuje návštěvnost. Mne tedy nudí.

Kopretina řekl(a)...

Mládeži, pročtěte si článek na Neviditelném psu od Dana Drápala, hned pod úvodníkem... Dzp. Izrael je totiž jediná země, která tlak mohamedánů přežije, protože jasně řekne (s čímž se ztotožňuji), že ani jediný "palestinský uprchlík" na území státu Izrael nevkročí. Měli bychom zavřít dveře imigrantům. Už žádné mohamedánské přistěhovalce, máme už jich v Evropě až až. Troufám si říci, že i proti vůli mnohých rodilých Evropanů...

Pedro řekl(a)...

Ke článku Dana Drápala: Možná by výňatek z knihy generála Šnejdárka (ano, to je ten pán, v důsledku jehož působení v čele československých jednotek v roce 1919 na Těšínsku se dnes musí Bohumil Doležal omlouvat našim spoluobčanům polské národnosti) patřil spíše sem než pod Moby Dickův článek Že to trvalo tak dlouho. Takže jenom odkazuji na diskusi pod tímto článkem. V nejbližších dnech budu mít do textu Šnejdárkovy knihy Pochoduj nebo zemři! naskenované fotografie a ilustrace (jde o prakticky nezměněný text jeho předválečné knihy Co jsem prožil (viz druhý externí odkaz pod heslem hatetepe://cs.wikipedia.org/wiki/Josef_%C5%A0nejd%C3%A1rek). Vše zašlu Šamanovi a ten určitě případným zájemcům knihu ve wordové podobě pošle.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ke komu se obracíte tím oslovením "mládeži", milá slečno Kopretino ?

Větší vlastenec řekl(a)...

Jsou to pěkné svině, ti naši polští bratránci, viď, drahý příteli a soudruhu Pedro ?
Klidně by nám upřeli Těšínsko nebo nos mezi očima, lháři jedni prolhaní. Kšeftaři polští, hlupáci, drze se stavějící proti přesile našich ruských bratří i fašistických okupantů.
Nevzdělanci, nesmyslně se držící svého tmářského papeženectví.
No, v podstatě není divu, že taková skvrna na zdravém těle Slovanstva nám chce upřít část území naší tisícileté vlasti, Horní Slezsko. Prostě - po našem konečném vítězství se s Poláky buď dohodneme po dobrém, nebo nám pomohou naši ruští bratři; po zdárném posunu Polska na západ (po vítězství ve Velké vlastenecké válce) prostě posunou Polskou trochu na sever.
A my vyčistíme Horní Slezsko stejně dokonale, jako jsme vyčistili Sudety. A zanedlouho i tam bude zemský ráj na pohled, jako v oblastech, které jsme vyrvali německým fašistům z jejich hrabivých rukou : http://www.zanikleobce.cz/index.php?menu=11&obd=2
Samozřejmě, ony temné „svatostánky“ papeženců, smutně proslulá dějiště staletého vymývání mozků a brutální pedofilie, také zčechizujeme : http://www.iniciativaostrov.estranky.cz/clanky/kosteliky/zanikle-kostely/

A pak se bude tančit všude !

Česko je všude, kam jednou vstoupila česká noha !***Volte ČSSD a KSČM !

Pedro řekl(a)...

Pro canis lupus: Ave troll, lepus te saluto!

informace řekl(a)...

Lepus te salutat?
Mater mea dixit lupum statim adventurum esse si eum memoro.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Šamane a Pergille, neříkám že nějaké prvky islámského práva, ale partikulární zavedení islámu "jak řemen". Včetně všeho co k němu patří. Podobně pro ostatní.Nebylo by spravedlivé aby každý žil podle své víry ? Když už podle své víry tak se všemi důsledky, protože každá mince má dvě strany. Mnohá víra, náboženství nebo politické přesvědčení, kdyby jejich příkazy byly plněny důsledně, by činily život neseitelným pro většinu lidí. Kdo by se přihlásil k nějaké víře, náboženství nebo k politickému přesvědčení, aby požíval zákonné ochrany tohoto, byl by nucen je přísně zachovávat ve své skupině. Když islám, tak důsledný. Když judaismus, tak důsledný. Když křesťansvé, tak důsledné. Když hinduismus, tak důsledný. Když komunismus tak důsledný. Když nacionální socialismus tak důsledný. A tak dále. Legální NSDAP ? Dokážu si představit. Vstupní prohlídku uchazeče podle všech přísných kriterií by prováděl medicomp s programem "Dr.Mengele". Rasově nevhodný uchazeč by byl utracen. Komunismus ? Žádný problém. Každý komunista by byl nucen žít jako komunista. K na tuhle myšlenku mě přivedla epizoda ze seriálu "Červený trpaslík" (Red Dwarf) nazvaná "Pole spravedlnosti". V něm nebylo možno spáchat žádný zločin. Jakýkoli pokus o jeho spáchání se bezprostředně projevil k újmě pachatele. V takovém poli by každý byl nucen žít přesně podle své víry, náboženství, přesvědčení. Nemohl by kázat vodu a pít víno. Pro mnohé by to byla efektivní léčebná kůra.

Šamane, nemám takový tvůrří talent, ale na povídku by to vydalo. S potěšením bych si ji přečetl.

Pedro řekl(a)...

... te salutat, naturalmente. :-)) Grazie!

drak řekl(a)...

Schumacher má naprostou pravdu, Červeného trpaslíka na ně a zavřít všechny ty jmenované zmetky do pole spravedlnosti na tak dlouho, dokud je to náboženské nebo jiné třeštění nadobro nepřejde. Škoda, že jsou ty technologie ještě tak pozadu.