sobota 7. května 2011

MOBY DICK 2001: Do rukou cizího kapitálu

Pondělí 7. května
Junior obdělává zahrádku Fotra Bambase. Ambrož vyrazil kamsi do přírody se svou přítelkyní Kočkou. Jaký klid na práci! Barák je téměř prázdný. Dnešní pracovní porada špičkového managoringu je výjezdní a koná se v Hannoveru.


Úterý 8. května, státní svátek
Naši managoři pracují i ve svátek. Ráno navštívili sídlo firmy Deutsche Texts, která má zájem o nákup akcií Českých Textáren. Přišli s kyticemi v rukou - hodlali s možnými budoucími akcionáři navázat družbu a oslavit společně Den Vítězství. Byli přivítáni chladně - Němci kupodivu nic neslaví!

Středa 9. května
Běsný Kokot s Dur Durakem a Ivoš Kvakoš s čápem marabu zůstávají v Německu i po skončení výjezdního pracovního zasedání managorů. Svou přítomností na tribuně hokejového stadionu podpoří naše hochy v boji o medaile.

Čtvrtek 10. května
Podle Juniora je prý Fotr Bambas po návratu od možného budoucího německého vlastníka naší firmy nějaký zamlklý. Neumí německy. Zato Mazanec, který v Českých Textárnách (a u jejich právních předchůdců) pracuje už od roku 1941, mládne před očima. Napřímil se a rázuje po chodbách jako jura!

Pátek 11. května
Hlavní managor kontrolního oddělení a zároveň jeho jediný zaměstnanec Mazanec, který u podniku pracuje již 60 let, prý uvažuje o odchodu do důchodu. Dnešní Hospodské noviny uveřejnily článek, který dokazuje, že možný budoucí majitel Českých Textáren, Deutsche Texts, je v rukou anglo-amerického kapitálu.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003 
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

10 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Vykořisťovaný pracující důchodce Mazanec se opravdu musí stydět do morku kostí, za svoji dávnou i současnou práci pro fašisty.
Zato Moby Dick může být právem hrdý na svoje působení v ČTK v 80. (možná i 70.) letech minulého století, protože tehdy věrně sloužil pracujícímu lidu a jeho Straně.
O jeho dnešních zásluhách na rozkotávání nelidského kapitalismu a demokracie jsem již několikrát psal. Díky Vám, statečný psavče, díky Vám za Vaši odvahu, věrnost a sílu. Přidáváte blankytu do křídel míru.

Na druhou stranu - vykořisťovaný pracující důchodce Mazanec se nemusí rozčilovat nad původem cizího kapitálu cizích vlastníků Českých Textáren. V globalizovaném světě, v multi-kulti Euroamerice nelze rozeznat velkoněmecký velkokapitál od velkokapitálu amerického. Stejně všechno patří sionistům.
Takže jediné řešení tíživého problému je faktické obnovení platnosti de iure stále platných Dekretů presidenta republiky – znárodnění všech médií. Po obnovení státního a Stranického dohledu nad tiskem budou mít zaměstnanci ČTK opět životní jistoty a klid na práci.

A tančit, tančit se bude všude !

Větší vlastenec řekl(a)...

Šaman, Kocour, Rabi, Šeberov : Jak dopadne rázovitý román ?

Celým románem Koloniál vás bude provázet rázovitá čtveřice hlavních protagonistů - Werner Šeberov, Rabi, Šaman a Kocour - každý z nich s osobitou životní filozofií prodchnutou hlubokým lidstvím. Všichni jsou zaměstnáni v hotelu Helicon na různých pozicích tzv. pomocného personálu, bez kterého však hotel fungovat nemůže. Celá čtveřice však tvoří „partu“ i v soukromém životě, zkrátka jsou takovou zvláštní, ale po všech stránkách fungující „rodinou“.
Svéráznou postavou je zejména Wernerek, který díky Šamanovi se z podceňovaného prosťáčka změní v úspěšného manažera celého hotelu. Díky této změně najde v hotelu i svoji životní lásku - anglickou stážistku Arielu.
A jak celý román vlastně dopadne, jaké budou další osudy jeho hlavních hrdinů? Za pouhopouhých 135 Kč(!!!) dozvíte se zde : http://www.nakladatelstvi-futura.cz/eshop/zbozi/21/kolonial
No nekupte to, že.

Zdravím všechny české vlastence a vlastenky u příležitosti zítřejších oslav 66.výročí osvobození Československa Sovětskou armádou !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A051118_210529_domaci_dp
http://www.obrys-kmen.cz/index.php?rok=2010&cis=06&cl=01

Moby Dick řekl(a)...

Pravda o Moby Dickovi: Zde bydlím
http://www.archiweb.cz/buildings.php?action=show&id=1677&type=1%E2%8C%A9=en&lang=en

Moby Dick řekl(a)...

Skutečný Moby Dick dopaden:
http://tn.nova.cz/magazin/historie/akce/historici-nasli-kostru-moby-dicka.html

Již více nevraždí nebohé dělníky moře, jen kostrou zušlechťuje dno Temže.
>>:))

Moby Dick řekl(a)...

Zpráva VV o působení Bílé Velryby v ČTK je ze stejného prosoleného soudku.
>>:))

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, vážená paní Harpyje.
Ano, ještě žijí opravdoví čeští vlastenci. Soudruzi Pavel Minařík a Václav Jelínek *) bojovali za vlast, mír a socialismus, bojovali statečně a skvěle. Díky jim; přidali blankytu do křídel míru.
Ano, i naše vlast zrodila velké osobnosti nekončící skryté války za mír a pokrok, za štěstí našich dětí. Soudruzi Richard Sorge, Ramón Mercader, Kim Philby, Gert Bastian a další a další a další mají v našich soudruzích Fučíkovi, Minaříkovi a Jelínkovi důstojné spolubojovníky a soudruhy. Soudruhy, kteří nikdy nezradili, neposkvrnili ústa ani hruď falešnou řečí.
Hrdí buďme na svůj národ, na svoji vlast a obě naše bratrské Strany, hrdí buďme na naše nerozborné přátelství se Sovětským svazem a jeho lidem !

Tehdy bude v Čechách dobře, až kozák ve Vltavě svůj tank omyje !***Volte ČSSD a KSČM !

-----------------------------------------------------------------------------------
*) Celý článek zde : http://www3.halonoviny.cz/articles/view/187027

Harpyje řekl(a)...

"Kromě doručení jiných věcí také Jordáka poprosil, aby mu do vězení přinesl Reportáž psanou na oprátce od Julia Fučíka. Tu pak vícekrát přečetl. Hledal v ní morální oporu." :-)))))
Ten Bastian byl, myslím, spíš jenom užitečný idiot.

Větší vlastenec řekl(a)...

"užitečný idiot" ? Nu a co ? Neřekl snad náš Soudruh, soudruh Lenin : "Blažení buďtež chudí duchem, neboť vaše jest naše republika, pro vás je bezplatné zdravotnictví a sociální služby." ?

* * * * *

Jistě, Reportáž psaná na oprátce musela s.Jelínka, pokračovatele boje s.Fučíka, nemírně morálně povzbuzovat. Díky svému nezlomnému, skálopevnému přesvědčení v konečné vítězství pravdy a lásky nad kapitalistickou lží a demokratickou nenávistí s.Jelínek převyšoval své trýznitele mravně, díky svému ocelovému srdci Čecha-komunisty měl převahu i ve fyzickém boji s nadutými euroamerickými svalovci.
Prostě – s.Jelínek zvítězil nad tyrany a zrádci všemi díky stejným principům, díky stejné pomoci Věčného Marxe a Nesmrtelného Lenina, jaké pomohly i mým předkům překonat mučení v žalářích Rakouska-Uherska, masarykovské ČSR a hitlerovského Německa.


Svět celý roztančil se běsilostí,
hořela města, lidé padali -
zmučená těla, rozlámané kosti -
i živé ještě zahrabávali.

Však přepočítali se, komunista
jim slavně zmařil plán i mámení.
Nad námi plála rudá vlajka čistá,
to avantgardní lidské znamení.

Tisíce zhynuly nám v rukou vrahů,
tisíce prošly peklem nacismu.
A přece vítězně jsme došli k prahu
nového světa, rozptýlili tmu.
Jsme svéprávní, jsme existence jistá.
A nepřemožitelné snažení.
Nad námi plála rudá vlajka čistá,
to avantgardní lidské znamení.


(S.K. Neumann: Čest rudé vlajce)


Zdravím všechny české vlastence a vlastenky u příležitosti zítřejších oslav 66.výročí osvobození Československa Sovětskou armádou !***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Nevím, jak jste stár, příteli, soudruhu a soukmenovče Moby Dicku. Proto Vaše působení v ČTK v 70.letech jsem předeslal výhradou "možná".
Každopádně vím, že jste mlád jako každý pokrokový, levicově založený člověk. Vždyť Vaše zásluhy na blížícím se obnovení spravedlivého společenského řádu jsou nezpochybnitelné, a rostou s každým dalším Vaším textem, nemilosrdně tepajícím zlořády brutálního kapitalismu a demokracie, neúprosně nastavujícím zrcadlo zrádným podporovatelům dnešního protilidového režimu.
A jestli někdy píši jakoby lehčím perem o Vašich nehynoucích zásluhách na obnovení socialismu, našeho tradičního slovanského zřízení, prosím, nechť je mi odpuštěno.
Vždyť kdo jiný než Vy může potvrdit starou moudrost všeho našeho lidu : Ridentem dicere verum quid vetat.

Čest práci a Míru zdar !