sobota 21. května 2011

MOBY DICK 2001: Problémy s KECY

Pondělí 21. května
Krásný den - naše Viki prozradila, že se bude přidávat z ušetřeného fondu po liberalizovaných zaměstnancích! V průměru o 5 %. Později upřesnila: Tolik připadne zaměstnancům s platy 20 tisíc. Ti, co mají  přes 30 tisíc, obdrží 10 %. Aby se to vyrovnalo, tak zvýšení desetitisícovým platům bude činit 1 %. A těm pod 10 tisíc se přilepší o 5 promile. Teda, to můžou dostat i několik desetikorun!!!




Úterý 22. května
Vedoucí ing. Duto Hlav přišel s hlavou v pejru - celou noc nespal z toho, jak byl pojebán, že nenaplánoval naši dovolenou. Plán dovolených sice odevzdal jako každoročně už v polovině března, ale od 1. května platí, že si ho máme zapsat sami do Komplexního Elektronického Top Systému Intranetu. KETSI (všichni vyslovují "KECY") jsme pak vyplňovali celý zbytek dne.

Středa 23. května
Včera jsme na intranetu všichni vyplňovali plán dovolených. Trvalo to dlouho, protože byl z neznámých důvodů přetížený. Dnes nám poslal automat oznámení: "Nesplnil/a jste povinnost Plán dovolené na rok  v termínu do 15.5. Bude předáno útvaru Zúčtování se zaměstnanci." Prémie nám nestrhnou určitě, ty stejně nemáme. Jedině, jak prorokuje Ambrož, že nám nepřidají.

Čtvrtek 24. května
Dnes vznikla nová Divize komunikace společnosti v čele s dosavadní ředitelkou TO L. Živou. DKS tvoří tiskový odbor, útvar public relations, útvar vnitřních vnějších komunikací, útvar korporátní identity a útvar KECY. Všechny tyto činnosti zajišťuje pouhých třicet zaměstnanců, kteří spolupracují s externími agenturami bývalých kolegů. Mluvčí Z. Vrh jásá: "Činnosti typu pořádání plesů pro zaměstnance jsme předali profesionálům!"

Pátek 25. května
Ze článku ředitelky DKS L. Živé v podnikových Zprávách: "Věřím, že ti, kteří ve společnosti zůstali, si nové šance budou vážit tak, že se nám společně povede překonat období, ve kterém se budou nastavovat nové pracovní vztahy a nové procesy. Věřím, že konec jara nás všechny nalezne s úsměvem na tváři." A opravdu, je to tak - já se směju!
--------------------------------------------------------------------------------
Sobota 26. května
Z listárny Moby Dicka

V našem podniku používají místo výrazu "propouštění" termín TRANSFER, také pěkné, že...

Zaslal čtenář V.K.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

21 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

3.Pražská defenestrace – inspirace pro současnost

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci ! Dnes každý roduvěrný Čech slaví výročí velkého vlasteneckého činu – spravedlivého potrestání cizáckých protektorů, eurokomisařů 17.století. Dnes slavíme 393.výročí Třetí pražské defenestrace.
Připomeňme si, co se 23.května 1618 odehrálo : Naše tisíciletá vlast tehdy byla již dvaadevadesát let okupována, již dvaadevadesát let úpěla pod habsburskou nadvládou. Cizáčtí páni a jejich domácí přisluhovači stále více připoutávali naši vlast k velikému cizáckému soustátí, stále stupňovali germanizační a papeženecký tlak.
V roce 1618 se cizáčtí zběsilci spolu s odrodilými našinci-papeženci odhodlali k bezprecedentním činům : Zavřeli naše pokrokové kostely v Bromově a Hrobu (ten hrobský dokonce nařídili zbořit). A to pod nejapnou záminkou, že jsme si naše protestantské kostely postavili na pozemcích zrádných papeženců bez jejich souhlasu. Přitom nám ti mizerní papeženci měli líbat ruce, že jsme je vůbec nechali naživu, my hrdí potomci Jana Žižky. Prostě – taková urážka češství volala o pomstu.
Jenže tehdy udělal vší náš lid chybu. Místo provedení spravedlivého trestu vlastnoručně, vší náš lid pověřil vykonáním rozsudku skupinku feudálů. A ti degenerovanci svůj úkol samozřejmě zbabrali – Slavata, Martinic a Fabricius výkon trestu přežili. Jaký to tragický rozdíl proti předchozím dvěma defenestracím, jež provedl přímo náš lid !
Naštěstí, přes ostudné přežití obou eurokomisařů bylo dosaženo hlavního cíle : Stejně jako v roce 1419, defenestrace zažehla zápalnou šňůru dlouhé a slavné války. Dokonce války dvakrát tak dlouhé, než byla hlavní část válek husitských.

Jaký je tedy odkaz Třetí defenestrace nám, potomkům velkých předků, nám opět ujařmeným Čechům a Moravanům ? Především : Nikdy se nesmířit s cizáckou (nad)vládou. Zadruhé : Rozpoutání celoevropské (celosvětové) války je přijatelnou cenou za naši samostatnost na Němcích resp.Euroameričanech.

Dnes ještě na starobylém Pražském hradě nesedí komisaři cizáckého soustátí; na Hradě neobyčejně lidsky vládne náš prezident Klaus, a seč mu mocné síly stačí, stáčí kurs naší národní pramice zpět na Východ. Sláva mu !
Leč může se státi, že europeizační tlak ještě více zesílí. Že na místo prezidenta se dostane renegát typu Havla. Pak bude nezbytné vykonat další defenestraci; tentokrát ji však musí opět vykonat přímo lid. Protože jedině úspěšné provedení zneškodnění evropských protektorů a jejich domácích přisluhovačů pohne EU a NATO k akci (kromě vítězství lidu ve volbách a následného ustanovení Vlády národní záchrany a vystoupení z EU a NATO, samozřejmě).
Válka skončí - jak jinak - naším vítězstvím a osvobozením evropského proletariátu.
A pak se bude tančit všude !

Národ, který v letopisech svých honosí se velkou službou prokázanou lidstvu, přežije hrob. Vítězové vyrvali sice Čechům zřízení jejich, samostatnost jejich, ano téměř jazyk a jméno jejich, ale nemohli odníti jim dějiny jejich; a o dvě století později právě těmito dějinami národ český se obrodil a opět povznesl.
(Ernest Denis, Konec samostatnosti české)

Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Zpověď bývalého člena ODS - zpověď vlastence: Proč je ze mě komunista. KSČM - jediná strana národních zájmů.

Milan Rokytka i vysvětlil, proč vstoupil do KSČM. Byl za tím jeho odpor k pravdolásce a snaha hájit národní zájmy, ke kterým podle něho nakonec patří i sociální politika a sociální stabilita národa.
„Já jsem šel stále rovně, zatímco ODS uhnula směrem někam k pravdolásce a začaly se tam objevovat různé ty disidentské prvky a další lidé, kteří podle mého neprospívali národu ani vlasti. V době, kdy tyto tendence začaly převažovat, zůstala KSČM jedinou stranou důsledně hájící národní zájmy. Lisabonská smlouva dle právních expertů vytváří horší postavení pro Českou republiku než byl protektorát Böhmen und Mähren za Třetí říše.
Rokytka zhodnotil Václava Klause i jako prezidenta. „Jeho role se v počátcích ukázala jako pozitivní a to se projevilo i v dozvuku tím, že ho i pro první prezidentské období volila, protože v něm viděla menší zlo. Postupně díky jeho pravicové rétorice pozice KSČM oslabily a nemohl počítat s podporou strany v druhé volbě. Nicméně nikdy tam nedošlo k nějaké větší roztržce, což se projevilo i při druhé prezidentské volbě, kdy KSČM nasadila Janu Bobošíkovou, která je známá jako skutečná vlastenka a jako ta, která neváhala pojmenovat problémy s Lisabonskou smlouvou a sudetskými Němci," řekl Rokytka.
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/197794.aspx
:-))))

Větší vlastenec řekl(a)...

Komunisté – opravdoví čeští vlastenci

Já vážně nevím, čemu se divíte, vážená paní Harpyje. Což jste nečetla například můj necelý rok mladý příspěvek do diskuze o pietním aktu v Lidicích ?
Tehdy tam přednesli vlastenecké projevy s.Dvořáková a s.Filip, a běžně nevlastenecky pravicově se „projevil“ pan Sobotka.
Vizte tedy opět alespoň ukázku z krásného proslovu, který držel předseda mojí rodné Strany :

Lidice - oslava hrdinství člověka v boji se zlem
LIDICE – Na půdě, zkropené krví lidických mučedníků, se lže, a někteří se za to ani nestydí. Ve svém vystoupení v rámci sobotního pietního aktu při příležitosti 68. výročí vyhlazení Lidic u sousoší 88 zavražděných lidických dětí to prohlásil předseda ÚV KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip v reakci na předchozí projev předsedy Senátu Přemysla Sobotky (ODS).
Filip vytkl Sobotkovi, že si krátce předtím u hromadného hrobu německými nacisty zastřelených 173 mužů na zahradě tehdejšího Horákova statku dovolil mluvit o věcech, které jsou v totálním rozporu s historickou pravdou. V této souvislosti Filip připomněl slova velvyslance Ruské federace v ČR Alexeje Fedotova, publikovaná nedávno v Haló novinách, že ti, kdož nechtějí slyšet pravdu o 2. světové válce, tuto pravdu překrucují. Ti, kdož nejsou schopni pochopit, jaké oběti přinesla Rudá armáda a komunisté v boji proti fašismu, nejsou podle Filipa schopni správně pochopit minulost ani současnost, ale ani to, co se bude dít v budoucnosti. ...

Celý text zde : http://www3.halonoviny.cz/articles/view/203203

Celý, demokraticky nezcenzurovaný text projevu s.Dvořákové zde : http://pohranicnik.bloguje.cz/819748-text-projevu-predsedkyne-csbs-a-dvorakove.php


Pravda vítězí !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Bernd P.: Hele Karl, řekni mi už konečně, co hodláš dělat s těmi ohavnými dekrety, my se chcem vrátit zpátky. Hlavně se těšíme na náš majetek, který nám ti hodní Češi po desetiletí udržovali a opravovali.
Karel S.: Ja, ja, na všem už pracujeme, neboj se nic. Díky Lisabonu máme široké možnosti. Jen je promyslet, aby to nikdo nenapadnul a získat nějakou mezinárodní podporu, jako v osmatřicátým.
Bernd P.: To rád slyším, mohu uklidnit naše soukmenovce, že se dočkají. Ale nezapomeň, ani slovo o tom na veřejnosti! Jinak to zase nevyjde. A to Čechům ani nevadí, že jsem přijel až do Prahy?
Karel S.: Že by jim to mělo vadit? Ale jdi, ty nic nezajímá. Hltají turecký telenovely, cpou se kde čím a lomí do sebe jedno pivo za druhým. Víc už toho stejně nejsou schopni vstřebat. A pro jistotu o tom stejně žádná média mluvit nebudou, to je už zařízené.
Bernd P.: Gut, gut. Děláš mi radost, Karl.

A kdo tohle vlastizrádné spiknutí P & L, o kterém nikdo nic neví, odhalil? Geniální Adam B. Bartoš! Sudetoněmecký landsmanšaft totiž podle jeho zjištění financoval náš disent. A jsme doma. Jednou vytrhli trn z paty jedni druhým, poté se s vděkem snažili vytrhnout trn druzí těm prvním.
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/7623-o-havlovi-schwarzenbergovi-sudetacich-a-rozvraceni-republiky.aspx

Kopretina řekl(a)...

Mě Turci šokovali kvůli svému protiizraelskému postoji... Izrael měl všechnu lůzu plující se na teroristických lodí totálně rozstřílet na maděru a naše novináře účastnící se na provokační lodi oběsit jako teroristy a všechny provokatéry... Stydím se za ně... A ty, co dělali výtržnosti na "den Nakby" též... Teroristům je třeba dát za vyučenou. Už nikdy žádné mrtvé Židy, nikdy ponižování Izraele...

Kopretina řekl(a)...

Milý Vlastenče, co si myslíte o naši nejlepší zpěvačce Lucii Bílé, která je umělkyně číslo 1. Nazpívala píseň Jsi můj pán, tak by to nikdo nevyzpíval...
http://www.youtube.com/watch?v=-9k3U-Z4PVc
To je tak nádherná píseň, dohání mě k slzách jak je krásná... A ten hlas, to je něco úžasného. Doporučuji i Vám poslechnout si píseň, poznáte něco z kultury bývalé vlasti.

Větší vlastenec řekl(a)...

Televizi nevlastním, hloupé rozhlasové stanice neposlouchám. Takže se mi docela daří unikat jak před paní Bílou, tak před jejími kolegyněmi.
Ovšem, milá Kopretino, pokud chce vědět, co si myslím o Vaší vášni posledních dnů, tak toto : http://www.youtube.com/watch?v=ZeWGSo17BAc&feature=related
Eufemisticky řečeno.

Dobrou noc přeji.

Pedro řekl(a)...

Kopretino, nedělejte nám z Vlastimila emigranta!!! Sice kus svého mládí strávil na prohnilém Západě - u žabožroutů - avšak naštěstí se nám navrátil zpět do rodné vlasti a společně s námi plní náročné úkoly při výstavbě rozvinutého kapitalismu.

Kopretina řekl(a)...

No to je tedy hodně urážlivé, milý Vlastenče... Nic špatného nepíši... Píši jen fakta...

STK řekl(a)...

Když Vy jste, Kopretino, takové upřímné srdíčko. V našem Ústavu byste nevydržela víc než týden, pak by Vás někdo zneužil pro své temné cíle.
Vlastně jste dokonalým komplementárním elementem právě k Vlastimilovi. Jeho skutečný "násor" je třeba vyhledat v textu, jinak totiž usoudíte, že se jedná o dementního šílence postiženého těžkou grafomanií). A to On* v žádném případě není.

*/ On není Bůh. I když to tak někdy při povrchním pohledu vypadá...

P.S. Pro VVV: Lupus Lupus je dokonalý! Tady jde o "souznění duší" Vlastimile. I když důvody životního postoje asi budou jiné.

drak řekl(a)...

Kopretině:

Lucie Bílá zpívá sice úžasně, ale moje parketa to není, což ale nemění nic na tom že je to přinejmenším jedna z nejlepších českých zpěvaček, ne-li rovnou ta nejlepší.

Pedrovi:

Na žabožrouty ve svém životě narážím poměrně často a dospěl jsem postupně k názoru, že co se budování socialismu týče, tak nás už dávno dohnali a předehnali, takže pobyt v Francii se asi nemůže podstatně lišit od pobytu v nějaké zemi tábora míru a socialismu, takže tam vlastně, až na tu řeč, musel být VV jako doma.

Kopretina řekl(a)...

Netanjahu měl úžasný projev v USA získal kongresu.....Obama prohrál, Kongresměni nadšeně aplaudují Netanjahuovi. looser!!!!!!!!!!!!!Dzp.

Kopretina řekl(a)...

Obama prohrál, Obama prohrál, Netanjahu elektrizoval kongresmeny!!!!!!!!!!!!!! Dzp.

STK řekl(a)...

Pro Draka a Pedra:

Nic nemám proti Frantíkům ani jejich zemi. Nebýt jich, je to tu kolem celé "Německo". Ale dvě vypozorovaná fakta: Už od dětství slýchávám "...celou Francii ochromila generální stávka... ...opět stávkují francouzští zemědělci / autodopravci / dělníci v automobilním průmyslu / středoškolští profesoři / kdokoliv jiný....". Prostě ve Francii se vytrvale stávkuje již přes půl století a vypadá to, že bude i nadále. Někdy mám pocit, že Francouzská revoluce byla vlastně jenom taková větší stávka.

Druhý poznatek: Několikrát jsem Francii projížděl. Poslední dobou, kdy v budkách na hranicích nikdo není, případně tam budky zbourali, poznávám Francii (kromě nápisů na obchodech a příkazů na dálnici) hlavně podle hromady odpadků v příkopech a nefungujících toalet na pumpách a odpočívadlech. Někteří Francouzi umí i jinou řeč, než Francouzštinu (třeba slovanské esperanto - němčinu), ale že by se zrovna chtěli přetrhnout ochotou poradit, pomoci nebo něco prodat, to za sebe říct nemůžu. Přitom Paříž i Louvre jsou tak krásná místa...

To je ostatně Praha i zámek Hluboká nebo hrad Karlštejn taky, že?

stk řekl(a)...

Oprava: Fracouzština je řeč velkého významu, ale "F" tam mělo být malé....

Harpyje řekl(a)...

Nechcete napsat o "Frantících a jejich zemi" nějaký fejetonek, STK? Třeba se dáte dohromady s drakem, který oplývá zkušenostmi s žabožrouty. Nepochybuji, že by z vaší vzájemné spolupráce vznikl velmi informativní lánek.

stk řekl(a)...

Ani ne, Harpyje.
Na to, že jsem asi tak 8x projel Francií do Španělska a zpět je to málo materiálu. A psát podle Wiki je přece hloupost, nemyslíte? Já ano.

P.S.: Zase jsem si dovolil osobní postřeh bez Vašeho svolení? No to je ale drzost od Niemanda, že? A klidně se může stát, že se to bude opakovat!
[;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Naši vlastenci v Žabožroutsku

Před časem o Francii psával jeden český vlastenec na blog Lidových novin; bylo psaní to vpravdě ÚŽASNĚ vlastenecké : Skupina českých inženýrů a techniků, na začátku 21.století cosi v Paříži ukazující zaostalým žabožroutům, trávila večery hezky česky. Cizácké cizině a jejím svodům navzdory, naši vlastenci chodili večer co večer do stejné hospůdky, kde znovu a opět předváděli zkoprnělým žabožroutům řádné pití piva. Jeden z vlastenců do sebe dokázal vlít každovečerně zhruba 7 litrů našeho tekutého chlebu, čímž krásně reprezentoval naši vlast v daleké nepřátelské cizině. Sláva mu, sláva všem českým vlastencům !

Na druhou stranu, výkony těchto našich vlastenců nemohly být započítány do spotřeby alkoholu v naší vlasti, což nás asi stálo světové prvenství. Dnes je naštěstí vše napraveno, ve spotřebě piva i lihu na hlavu jsme opět nejlepší. Inu, české hlavičky - to je prostě pojem.

Jsi-li dobrým Čechem, zatřes pivním měchem !***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Musím se výjimečně zastat vážené paní a zrádné emigrantky Harpyje, vážený STK. Kritizujte ji, jistě, kritizujte ji adresně a soudružsky drsně, ale PROSÍM - nezapomínejte na její hendikep : Je deformovaná dlouholetým pobytem v Euroamerice.
No vážně - představte si sám sebe, jak by Vám bylo, kdyby se Vám Čechové a Moravané smáli. Kdyby Vás natřeli térem a vyváleli v peří, jen proto, že v důsledku dlouholetého strádání v daleké nepřátelské cizině nevíte pranic o opravdové demokracii, že nechápete životní nutnost udržet v naší vlasti unikulti atd. apod.
Představujete si to ? No tak vidíte.

Prostě - vážená paní a zrádná emigrantka Harpyje se mylně domnívá, že o konkrétní cizí zemi by se neměla vyjadřovat osoba neznající řeč a souvislosti, osoba znající onu zem pouze z rychlíku. Domnívá se to, neboť si v důsledku své deformace neuvědomuje, že my přirozeně inteligentní Češi a Moravané jsme získali skvělé socialistické vzdělaní, že ovládáme M-L-S, což nám umožňuje vše poznat a vše řádně zhodnotit během pár sekund (resp. projížděk danou cizí zemí).

Moji Pražané mně rozumějí ! (Vlkochod Bohumil Mócart)***Volte ČSSD a KSČM !

stk řekl(a)...

Ne Vlastimile V.,
na to, abych si všiml nepřehlédnutelné změny pořádku v příkopech u silnice nepotřebuji žádné hluboké vědomosti o kulturních souvislostech, ba ani téze MLS-u.
A víc jsem toho nenapsal. O téru a peří snad nebylo řeči.

A peskovat se prostě nenechám, už jenom proto, že jsem kocour a ne pes. Ale nikomu nebráním, aby se o peskování pokoušel, pokud si myslí, že to má nějaký smysl... [;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, vážený STK; změna v pořádku v příkopech u silnice při přejezdu z Evropy do naší vlasti, do CELÉ Západní Asie, je opravdu nepřehlédnutelná.
Už aby nás od té prašivé Evropy opět oddělovala naše tradičně dokonalá ženijně-technická zařízení. Čím dřív tím líp, než nám sem Skopčáci či Žabožrouti přinesou ten svůj evropský svinčík.

Hezký den bez děsivých myšlenek na Euroameriku přeji.