sobota 28. května 2011

MOBY DICK 2001: Z práce v pantoflích

Pondělí 28. května
Po "zeštíhlování", "liberalizaci" a "identifikování úspor" se v novém Management  Observeru objevil další výraz pro propouštění: "TRANSFER". Ambrožova přítelkyně Kočka Mrtvá k tomu podotkla, že za chvíli jistě přijde i výraz "odsun", poté "vyhánění" a nakonec "vyhnání".



Úterý 29. května
Vedoucí ing. D. Hlav nám oznámil, že snad už poslední záchvěv liberalizace se dotkl Divize pro dopravu a mechanizaci: Byl zrušen její Útvar pro managorská vozidla. Tato činnost bude autsoursována firmou DAMN se sídlem v Hannoveru, jež se též uvolila bezplatně převést do svého majetku i téměř dva roky staré managorské vozy.

Středa 30. května
Přišel mail od náměstka Kvakoše: "Nastavujeme systém pro zpětnou vazbu od zaměstnanců a ve spolupráci s Útvarem lidských a nelidských zdrojů pracujeme na projektu korporátní kultury. Kdo se bude vyhýbat zpětnovazebním procesům, s tím bude - při zachování jeho lidské  důstojnosti - zahájen proces vymístění."

Čtvrtek 31. května
Zase hektický den na konci měsíce - vyplňujeme KČPO, KDO, KHAI, KPO, KPP, KSEPO i KECY. Copak my - ale vedoucí Duto Hlav to musí nám všem zkontrolovat! Odcházel až v sedm večer. Za vrátnicí ho Viki, která se s ním zdržela, upozornila: "Snad by ses mohl přezout z pantoflí, když jdeš z práce". Odtušil: "Z pantoflí? Jak to myslíš???"

Pátek 1. června
Odpoledne začíná odborová oslava MDD. Děti zaměstnanců i s rodiči zajedou parníkem do ZOO, na jehož návštěvu je vyčleněno celých 15 minut. Poté zavítají do ARZu na disco pod širým nebem s opékáním klobás na lávovém grilu. Dur Durak tam pořádá střelecké soutěže. Vítězům rozdá čáp marabu bonboniéry - po vánočním setkání s podnikovými důchodci ještě nějaké zbyly.
................................................

Sobota 2. června
Z listárny Moby Dicka

Vše se blíží ke zlepšení! Naše zboží jsme úspěšně zdražili tak, že se ztráta snižuje. Ovšem, jak by se nesnižovala, když se snižuje obrat - o 40 procent... Na čem ještě můžeme ušetřit? Budeme propouštět. Jen jestli budeme mít koho. Za minulý měsíc ze stovky odešlo 22 lidí a přišlo 10. V plánu je propustit ještě 50 lidí.
Pokud Vám situace něco připomíná, pak to může být náhoda. Jedná se o konkrétní podnik... (České Textárny a.s./s.r.o.)

Zaslal čtenář K.S.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

8 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Naprosto souhlasím s velkým vlastencem Moby Dickem. Kapitalismus a demokracie slouží ke zbídačování zbídačených a bohatnutí bohatých.
Řešení je snadné – opět zavést náš přirozený slovanský společenský systém. Cestu k osvobození od tyranie EU můžeme začít zde : http://www.kscm.cz/article.asp?thema=2742&item=56130 , nebo tady : http://www.cssd.cz/volby/oranzove-knihy/, poté klikněte na „Sociální politika“

Jednou bude líp !

stk řekl(a)...

Kliknul jsem Větší Vlastimile, kliknul - ale je to nějakou pro mě neznámou řečí. Chtělo by to přeložit, nejlépe do češtiny...

Větší vlastenec řekl(a)...

Čemu nerozumíte, vážený STK ? Vždyť stránky KSČM i ČSSD jsou psány krásnou češtinou.
Teď jsem si vzpomněl na jeden dialog z Listárny Rudého práva, někdy z roku 1988. Čtenář, dozajista velký český vlastenec, se durdil nad „přílišným a zbytečným“ používáních nesrozumitelných cizích slov v našem tisku. Jako příklady uvedl výrazy "minimální" a "maximální". Ale Vy jste přece inženýr, no ne ? Tak je Vám jasné, že obnovení našeho přirozeného slovanského společenského řádu přinese nám všem obnovení jistot a prosperity, obnovení sociálních jistot a blahobytu.
Příklady : V socialismu by Vás nikdo nevyhodil z bytu ani ze zaměstnání. Velký Šaman by se nemusel učit úplně cizí jazyk. Nad Moby Dicka by se nevyvyšoval žádný študovaný managor.
A mimo to : Němci a ostatní Euroameričani by k nám přijížděli jako turisti, a ne jako dnes, čili "jako domů". Nebyli bychom okupovaní EU a NATO. Havel by byl ve NVÚ nebo na Olšanech, Schwarzenberg ve Švýcarech. Všude vůkol by bylo naše krásné a milované unikulti. A Vás by nepoučoval žádný americký orangutan.

Ostatně : Veškeré své náměty a přípomínky k Oranžovým knihám prosím zasílejte na mailovou adresu Zdeňka Rybáře, vedoucího politicko-analytické sekce: zrybar@socdem.cz

Čest práci a Míru zdar !

Pedro řekl(a)...

Znovu upozorňuji P.T. návštěvníky hospůdky, že Šaman má od včerejšího večera k dispozici elektronickou formu knihy generála Šnejdárka "Pochoduj, nebo zemři!". Jde prakticky o stejný text, který je připojen jako externí odkaz ke zde již uváděnému heslu o panu Šnejdárkovi na wikipedii, pouze doplněný o fotografie a ilustrace, s opravenými chybami a s doplněnou bližší informaci o vikomtovi de Foucauld a odkazem na archivní fotografie z mellahu ve Fezu. Velikost souboru - 6,04 Mb (nutno mít patřičnou kapacitu mailové schránky, nebo domluvit se Šamanem postupné zasílání a ukládání do paměti PC po částech).
Kdo má zájem o naskenovaný původní text ve formátu *pdf (kde však nejsou opraveny chyby), musí mít k dispozici kapacitu schránky 4,36 Mb.

STK řekl(a)...

4 Pedro:

Dalo by se to uložit v nějaké úložně (Napadá mě "LeteckaPosta.cz") a tady dát jen odkaz na stažení. Šamanovi odpadne práce s rozesíláním, všem odpadnou starosti s kapacitou schránky a anonymita bude zcela zachována. A kdyby to někdo nestihmnul časově, může to tam kdokoliv dát znova.

Inu, lenost nejsou žádné čáry. Já jsem líný a proto uvažuji... [;-))

Pedro řekl(a)...

O.K. Probereme to se Šamanem a ozveme se. Tady jde o to, že když se to dá do úložny a tady se veřejně dá heslo, tak by majitel copyrightu mohl mít námitky. Muselo by se to připravit a pak zrealizovat formou "kulový blesk" - heslo na úložnu by všem zapojeným rozeslal Šaman.

STK řekl(a)...

Pedro, mám už čtivo na (případně) deštivý lipiec. Děkuji velmi.

Pedro řekl(a)...

Nie ma za co! Widzę że Szaman już rozpoczął dystrybucję. Ciekawa książka! Myślę że Pan z lekturą nie będzie czekał do lipca i przeczyta ją już w czerwcu. [:-))