pátek 27. května 2011

MOBY DICK: Nikdo by neměl zapomínat!

Potrestání Sýrie, irský prezident USA, irácké Zetory, privatizace Řecka, Hušákova hajzlovina a obehraná Vondračice

**************************************************************

Neděle 22. května 2011, Mezinárodní den biodiverzity
Biodiverzní činnost španělských okurek míří do čistotného Německa.

"Časový plán na uzavření jaderných elektráren do deseti let považuji za správný." Pravila kancléřka Anděla Merkel. Výpadky z jaderné elektřiny má nahradit ekofoukaná elektřina z mořských plantáží větrníků. Protože však Anděla nepravila rovněž: "je nezbytné postavení tisíců kilometrů rozvodných sítí", čeká Německo za deset let nejspíše série výpadků. Už 7 elektráren je odstavených, a osmá, provozně odstavená se nespustí, takže uvidíme jak to s těmi výpadky bude už v letošním horkém létu.
Českým domácnostem příští rok vzroste cena elektrické energie asi o 6 %, podnikům pak asi o 9 %. Těm, které v Evropě zůstanou, se snížení konkurenceschopnost. Jestliže se výrobní firmy z Evropy odstěhují, budou muset všechny nesmyslně a svévolně zdražené elektrické ceny platit pouze - evropské domácnosti.
Ještěže máme polský plyn!
Mrtvá Kočka: "Poláci ho mají."

Pseudoministryně pseudozahraničí pseudoEvropy baronice Ashton of Upholland otevřela kancelář EU v libyjském Benghází.

Plán US prezidenta Obamy na vznik samostatné Palestiny v "hranicích roku 1967" považují za skvělý Německo, Francie, Velká Británie; baronice Ashtonka ho "vřele vítá". Jediný drobný problém na celosvětové shodě demogratických států s vysokou politickou gultůrou je, že ji nikdo předem nekonzultoval s Izraelem, a že ji neposlušný Izrael nehodlá respektovat.

"Syrský prezident Bašár Asad jedná proti Chartě OSN, proti deklaraci lidských práv a dopouští se válečných zločinů." Pravil vysloužilý US generál Wesley Clark. USA společně s evropskými státy by mohly již "brzy zasáhnout". Míní se těmi zločiny Asádův podíl na vraždě libanonského premiéra Harírího, financování a zásobování zbraněmi arabských nacistů v Hizballáhu pro útoky proti Izraeli či tajný vývoj jaderných zbraní? Ne, jde o jeho nejnovější zločiny proti vlastnímu obyvatelstvu: Je hlášeno 850 mrtvých a tisíce raněných.

"Grímsvötn." Tak se jmenuje další islandská protiletecká sopka. Slabá. Nezabránila ani prezidentovi Obavovi v návratu do irské vlasti. Skutečně - letí tam hledat "kořeny".

Ze sportu: Sto let fotbalové Viktorie Plzeň bylo v sobotu oslaveno prvním mistrovským titulem. Plzeň porazila Ostravu 3:1. Trenér Pavel Vrba naučil fotbalisty hrát tak, aby bylo na co koukat. Nečekané v české lize!

Pondělí 23. května 2011
Mezi 40 miliony Američany s irskými kořeny je i prezident Obava. Proto navštívil svou skororodnou vesničku Moneygall v hrabství Offaly, odkud do Ameriky v roce 1850 emigroval i jeho pra-pra-pradědeček Falmouth Kearney.

Na opravu českých silnic první kategorie by byla potřeba 9 mld. Kč. Letos bylo vyčleněno 1,26 mld. Ředitel Ředitelství silnic pro motorová vozidla už slíbil: "Výmoly a opravy povrchu vozovek budeme provádět. Dukud budeme mít peníze." Jakže se pan ředitel jmenuje? Jiří - Švorc. "Některé silnice možná úplně uzavřeme." Protože ty letošní peníze jsou už utracené..
Pojišťovny hlásí až 30% růst škod kvůli nečekaným pastím na trabanty. Lze čekat, že letos pojišťovny vyplatí nejméně 13 mld. (Předloni to bylo 10 mld.) Ambrož očekává, že s horšími silnicemi se současný podíl 7 % ďourovného zvýší na 10 %. Pak by pojišťovny platily (pouze pojištěným) řidičům za škody na státních tankodromech - 1,3 mld. Lze čekat, že je začnou více vymáhat po majitelích komunikací. Pokud by byly zcela úspěšné, bude ŘSD platit odškodnění - a letos by mu chybělo z celého rozpočtu jenom na náhradu škod 40 milionů! Kde je vezme?
Mrtvá Kočka: "Zdraží se dálniční známky a zpoplatní všechny silnice."

22:30 Strana Věci veřejné oznámila výsledek internetového hlasování svých registrovaných partnerů: Vítězem a předsedou se stává - okamžik napětí - charismatický kašpárek Radek. Na následné tiskovce pan John vyzdvihl i největší osobnost partaje, která nezvítězila snad jen proto, že skromně nekandidovala: "Nezbavujeme si Víta Bárty jako vyjednávače. Každý, kdo je schopen obhajovat myšlenky Věcí veřejných, je cenný a bude používán, abychom prosadili maximum."
Mrtvá Kočka: "Tak těžko se může sám majetek vzdát majitele." A co má být to maximum prosaditelného?
"Vít Obálka prezidentem dříve, než ho zavřou."
Tak teď ho možná budou vyšetřovat policajti, když už Radek nemá vnitro, proto je třeba ovládnout spravedlnost. Tedy ministerstvo spravedlnosti. A najít nějakého šikovného soudce. Třeba z plzeňské mafie.

 Úterý 24. května 2011, Světový den národních parků
Ze sportu: "Slibuji, že neublížíme jediné kytičce."Bertrand Delanou, starosta Paříže k plánovanému rozšíření Roland Garros. Jak chce slib splnit, když přestavba tenisového areálu spolkne 13,5 hektaru Boulogneského lesíka? Některé rostliny budou přesazeny do jiných pařížských parků... Bertrand se nejspíše poučil u "ekologického projektu Horní Mísečky", kde vyrostly v rámci zlepšení ekologie čtyřetážové barabizny - ve II. "chráněném" pásmu Krkonošského národního parku...

"Nikdo by neměl zapomínat, že vláda je jediným legitimním zástupcem vůle lidu v našich demokraciích. Opomenout to znamená riskovat chaos a anarchii." Kdopak tuto novou perlivou definici demogracie vypustil z huby? Etalon absolutismu král  Ludvík XIV? Ne, ten řekl jen: "Stát jsem já." Výšeuvedenou hovadinu přednesl na "internetovém summitu" v Paříži jiný velký Francouz, jeden z vládců planety a G8 pan premiér Nicolas Sarkozy...

Irák: V zemi dlí na přátelské návštěvě delegace z bratrského Česka, vedená premiérem Nečasem. Účastní se rovněž ministři - obrany Vondra a průmyslu, Kocourek. A rovněž desítky podnikatelů a kšeftsmanů. (Konečně! Díky, Nečas!!!) Ve stínu nadějných jednání o zbavení se letky přebytečných podzvukových bitevníků Alca byl podepsán kontrakt na traktory Zetory za 800 milionů korun. Značka Zetor zde ještě dobře zní - hlavně z výfuků 60.000 stále provozuschopných traktorů!

EU půjčí Řecku dalších 12 mld €, půjčí. Aby Řecko mohlo do 18. července splatit splátky dluhů a poslat mzdy státním zaměstnancům. Půjčí, ale jen když Řekové přinesou šátek od švadleny. Totiž - když rychle zprivatizují státní podíly v řeckých firmách. Myšlenka dobrá, ale s kolaterálními účinky - čím je privatizace rychlejší, tím méně z ní kápne. Do roku 2015 by tak mělo přikapat 50 mld. €.
Jiný pohled: EU (Německo), půjčí Řecku, jen když Řecko zprivatizuje (tj. prodá Němcům) podíly státních firem (kde už mají německé firmy nemalý podíl). V telekomunikační firmě Hellenic Telecom má Deutsche Telecom (DT) 30 %, podíl by mohl stoupnout na 40 %.
Přičemž v dřívějším německém monopolistovi DT drží německá vláda stále15% podíl akcií přímo, dalších 17 % prostřednictvím státní bankovní skupiny KfW. Celkem tedy 32 % DT drží v tlapách spolková vláda, čímž pádem i nadále telekominího operátora, nu, ovládá.

Otázka Mrtvé Kočky: "Proč se prodej řeckých státních akcií německému státu nazývá "privatizace"?"

"Řekové mají jenom ve švýcarských bankách uloženo zhruba 280 mld. €."Pravil Dimitris Kouselas, státní tajemník řeckého ministerstva financí. Tato suma by stačila ke splacení 80 % veřejného dluhu země. Jenže to jsou peníze Řeků, ne Řecka, Kouselas! Oni asi vědí, proč ty peníze mají ve Švajcu a ne doma! A taky v Londýně a leckde jinde. Za posledních 14 měsíců si venku Řekové uložili dalších 14 mld. €. A po kouselacím výroku možná v řeckých bankách žádné euro ani nezůstane.
Toto není odchod Řecka od eura, ale odchod Řeků od Řecka...

Vídeň: Soud zabavil tři díla, zapůjčená Českou národní galerií na místní výstavu. Vyhověl tak žádosti společnosti Diag Human, která tvrdí, že vyhrála arbitráž. Krvežíznivý upír chce z našeho zdravotnictví vysát šťávu za 10 miliard za zmaření svého podnikatelského záměru.

Mrtvá Kočka: "Že jsme  se nechtěli nechat okrást."

Království Sazka: Petr Kellner (PPF) a Karel Komárek (KKCG), největší věřitelé Sazky, nabídli akcionářům 200 mil. Kč na sport ročně s tím, že sportovním svazům zůstane přece jen aspoň 20 % akcií. Jediná podmínka zní: odvolejte generálního ředitele!
Aleš I. je smutný: "Je mně smutno, když musím konstatovat, že oba pánové (mi) chtějí Sazku jednoduše ukrást." Hušák tentokrát mimořádně nepláče. "MY jsme na tuto variantu boje samozřejmě připraveni."

Mrtvá Kočka: "Aleš, nebojuj. Zapať dluhy, kterés nasekal!"

A nakonec ně co veselého: Kašpárek Radek slíbil, že pod jeho vedením budou "VV v koalici i ve vládě postupovat mnohem důrazněji než doposud".

Středa 25. května 2011, Den africké svobody; Mezinárodní den pohřešovaných dětí
Premiér  Petr Nečas pravil dvěma pohrobkům VV  ve vládě: Když se s námi nedohodnete na reformě zdravotnictví (tj. nepřijmete návrh ODS a TOP 09), poletíte z vlády. Co rozporují VV? Neskously amalgámové plomby...
Načež vláda schválila jak zdravotní reformu tak i jednotné DPH. Všechny návrhy tak, jak byly předloženy. Hádat se prý budou jindy.
Zatím se hádají ekonomičtí experti o DPH. Podle jistého Bezděka se zároveň se zvyšováním daní mělo snížit i důchodové pojištění - z 28 na 23 %. "Vláda se rozhodla uplatnit pouze to A, na snížení nákladů práce rezignovala. Můj osobní názor je, že toto opatření do značné míry ztrácí smysl."
Vláda prý takto zinkasuje navíc 20 mld. Kč. Počítá se do toho i zvýšení nákladů do zdravotnictví o 10 miliard ročně - kvůli DPH?

Mrtvá Kočka: "Aspoň zůstane 10 miliard na šťávu."

Království Sazka: Aleš I. (a zároveň poslední) oznámil ministerstvu financí a insolvenčnímu správci "ukončení činnoti společnosti". (Což prý udělat "nemůže".) Od zítřka končí losování! (To prý v insolvenci sám zrušit nesmí.) Pak se odebral ke svým poddaným, aby jim ohlásil, že jsou propuštěni. To také nelze. Tedy ve státě kde platí zákony.)
Majitelé Sazky čumí. Předseda hokejového svazu Tomáš Král, místopředseda ČSTV a člen představenstva: "Nevěřím, že by Sazka končila činnost! V úterý večer jsme pověřili vedení Sazky, aby doplatilo všechny dluhy, které ohrožují licenci. Aleš Hušák dostal za úkol dělat vše  pro to, aby licence zůstala zachována, a slíbil, že pro to také všechno udělá."
Co na to králův oblíbenec Kořan, přednosta ČSTV? Je na zahraniční dovolené.
Roman Ječmínek, prezident Automotoklubu ČR: "Proč Hušák propouští zaměstnance? Ty ať nechá na pokoji a raději propustí sebe, svého řidiče - a svého kuchaře!"
Křičí šéf tenistů Ivo Kaderka: " Tak to je ta hajzlovina, kterou si na nás připravoval. No nic, necháme je zavřít, vždyť tohle je přece jasný trestný čin. Sazka není jejich. Tohle není Hušákovo!"
Když to není Hušákovo, tak to nebude nikoho. Kam byste ho chtěli zavírat? Do blázince?
Mrtvá Kočka: "Ano. K Sarkozymu a Vítkovi Obálkovi."

A k Helence Vondráčkové: "Jsem přesvědčena o tom, že se moje tvorba dá zařadit k národnímu kulturnímu bohatství, na jehož využívání se má Český rozhlas podílet." (Ze stížnosti zasloužilé umělkyně Radě ČRo, že se nevysílá na vlnách Radiožurnálu.) Její manažerský manžel Martin Michal dodává: "Chceme upozornit, že dochází k cenzuře, což je dvacet let po revoluci divné." (Pravil mamlas od režimní krávy.)
I když 28 % respondentů označilo písničky blonďaté Makropulos za "ohrané", naendorfinovaný manažel volá: "To si mohou dovolit komerční stanice, ale ne veřejnoprávní, jako je Český rozhlas!"
Ten si tedy dovolil: Nevysílá Vondračici! Ale vysílá. Jenom ne na Radiožurnálu, Vltavě a D-Dur. Na některých jiných z 21 stanic ano. Za duben to bylo 817 pesniček, asi 27 denně, celkem hodina  a půl... Von Dračice patří mezi deset nejvysílanějších interpretů!

Čtvrtek 26. května 2011, Mezinárodní den mléka
Jemen: Kompromisní dohoda o předání moci se zadrhla na jedné maličkosti. Prezident Alí Abdalláh Sálih nechce předat moc ozbrojenému nepřátelskému klanu ani napotřetí. A u Hušáka je už plno!

České peníze: Bývalá sekretářka Marcela U. zažalovala bývalého místopředsedáu vlády a předsedu bývalé KDU-ČSL Jiřího Čun. o 10 milionů korun za zničení pověsti.

Pqaly =<3xGDP(ppp)/cap. Náklady na pacienta za jeden jeho "kvalitní rok dožití" nesmí překročit trojnásobek HDP na hlavu (nyní asi milion Kč). Podle tohoto vzorečku se propříště má poskytovat zdravotnická péče. No, "zastropovat" náklady se musí, aby ve zdravotnictví nějaké peníze zbyly. Jenže - připojistit se stále ještě nesmíte! Hm, při těch rostoucích nákladech na korupci ve zdravotnictví by se při případném snížení HDP či zvýšení hlav mohlo ukázat, že spousta pacientů je vlastně - zbytečných.
Počítá se do těch hlav také Mrtvá kočka spisovatele Karla Michala?
Mrtvá kočka: "Zdravotní péči nečerpáš, protože seš mrtvá!"
Ambrož: "Pokud jde jen o to ušetřit peníze, pak jde o kvalitní nápad."
Mrtvá Kočka, Ambrožova přítelkyně: "Neměl by se spíše zkoumat obsah toho milionu? A utrácet rozumně? Tedy nikoli na úplatky?"

140 milionů korun schází na rozjezd Generální inspekce bezpečnostních služeb. Aby se mohla provozovat k 1.1.2012, musí peníze schválit vláda - do 10. června. Tedy celý zákon, který již schválili ministři vnitra i spravedlnosti - Kalousek ho vrátil, s tím, že "žádné peníze nedá".

Rozhlasová rada odpustila ČRo, že nehraje pěnici Von Dračici na Radiožurnálu. Žeby se manažel odvolal do Brusele?
Ale dobrý nápad jsem dostal: Proč na ČRo neslýchám písničky národního pokladu Jiřího Suchého? Nebo jiných mých oblíbencůl?? Rado, no?
No nic, pustím si cédéčka a desky a pásky, když budu mít na čem...

Srbsko. Chytli generála Ratka Mladiče. Teď nějak přijede Ashtonka bavit se o vstupu do EU...

Lid demonstruje proti samovládnému prezidentu, čímž se dopouští zločinů na demokracii. Její obránci zastřelili dva násilníky a nejméně dvacet dalších zranili. Nikoli v Jemenu - v Gruzii, jíž vládne "prozápadní" Saakašvili. Podle něj nepodporuje demonstranty Al Kajda. Šlo o "pokus vyvolat protesty v souladu se scénářem, který byl napsán mimo Gruzii a který měl za cíl vyvolat sabotáže a masové nepokoje v zemi", prohlašuje místní Poučení o krizovém vývoji...

Ze sportu: Slavie se zachraňuje, Natland ji teď nakupuje. Nadpoloviční množství akcií získal od jakéhosi pana France, dřívějšího osobního řidiče velkých bosů. Amerika náš vzor!
Mrtvá Kočka: "Ale proč z doby prohibice?"

Pátek 27. května 2011,
Eduard Janota měl královský pohřeb v katedrále svatých VVV. Kalousek mu poděkoval za 30 let věrné práce pro ministerstvo financí.

Prezident Obava při hledání svých evropských kořenů navštívil i Polsko. Zde bude krom části US protiraketového štítu umístěna i americká letecká základna s šestnácti ef šestnáct. Co budou bránit? Třistaleté zásoby zemního plynu v břidlicích - který budou těžit americké firmy...

Pro Hospodářské noviny vyprávěla svědkyně z Bártovy úplatkářské aféry, Alena Maršálková, bývalá poradkyně poslanců VV. Novinářům řekla to, co řekla vyšetřovateli, který si ji pozval až měsíc po profláknutí incidentu. Djó, ouřad je halt ouřad a nejdříve musejí proběhnout všechny kroky podle systému kvality, který si česká policie nechala zavést - aby si měla co pověsit za rámeček.
Hezká drobnost: "Když se obálka otevřela, tak peníze byly ještě v papíře a byly omotané zavařovací gumičkou a byl tam lísteček s nápisem pět set."
Ošklivá drobnost: Policie nemá zájem o SMS, které má svědkyně uložené v mobilu z korespondence mezi ní a poslanci Šárkou a Kočí.
Mrtvá Kočka: "Nepotřebují. Mají všechno nahrané už dva měsíce!!"

Tance kolem Sportky: Odpoledne bylo jednání v Národním domu na Vinohradech ukončeno - kvůli pořádání plesu. Přesunulo se do soudní budovy. Po deseti hodinách plných obstrukcí byly vyslyšeni největší věřitelé, kteří  chtějí nyní konkurz jako jedinou možnost, jak zachovat Sazku v chodu. Normálně by byla lepší reorganizace, ale tu by nyní vedl ten, kdo Sazku zařízl - a je ve spolčení s konkurencí. Kdože to byl? Nebojme se pojmenovat jmenovitě: "Současný menežment."
Soud je podjatý a jeho rozhodnutí vyvolá lavinu soudních sporů, pravil Aleš I., kterého asi už pustili na procházku.
Večer je rozhodnuto: Konkurz! Sazka by měla pokračovat, ale bez Aleše. "Nemělo by končit losování, neměly by se vypínat terminály." Měly, neměly. Copak může podjatý soudce poroučet králi na JEHO teritoriu?  Ještě uvidíme, jak bude Hušák vyvádět.

Státní tajemnice Hilary Clinton přiletěla do Pákistánu vyžehlit "špatný dojem" po akci "zabít No. 1."

Sarkozy dokázal silou své osobnosti na setkání G8 přesvědčit dokonce i Rusko, aby podepsalo společnou výhrůžku šílenému syrskému Asádovi: Buďto zastavíte násilí proti vlastnímu lidu, nebo... Nebo co?

Mrtvá Kočka: "Jako s Íránem, ne? - »Nebo zvážíme další opatření.«"

G8: "Nebo zvážíme další opatření!"

Ze sportu: Za tři dny si budou světoví fotbalisté volit nového prezidenta. Ten současný, Sepp Blatter, který by prezidentem chtěl zůstat, stanul před Etickou komisí FIFA. Jeho namočení do korupčního skandálu prásknul eťákům jeho volební soupeř Mohamed bin Hammám. Co Sepp provedl?

Sobota 28. května 2011
Fotbalu znalá žena Moby Dicka: "Věděl o úplatcích, které nabízel Hammám - a nepráskl ho."
*******************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

80 komentářů:

Pedro řekl(a)...

Vzkaz Mrtvé kočce: Ten polský plyn máme i my. Zatím jenom metan z odplyňovacích vrtů v Polsku (např. Kaczyce).

Větší vlastenec řekl(a)...

Sarkozy je mnohonásobný nepřítel

Spočítejme si to. Sarkozy je :
1) Žabožrout
2) Maďar
3) sionistický míšenec
4) zrádný emigrant
6) buržoa
7) feudál
8) papeženec
9) zavilý zastánce multikulti, kapitalismu a demokracie

Podtrženo a sečteno : Sarkozy je horší než Němec. A nebojme se to říct – je snad horší než Američan.
Prostě : Spravedlivý rozsudek bude vykonán bezodkladně po dopadení viníka.

Přesto však (jen pro zajímavost, ne kvůli odložení provedení rozsudku) – co to vlastně PŘESNĚ řekl ten dědičný nepřítel, vážený příteli, soudruhu a soukmenovče Moby Dicku ? Ten hlupák nevzdělaný totiž vážně neumí česky.

Děkuji předem za odpověď, a jsem s pozdravem Míru zdar.

informace řekl(a)...

Co řekl "libyjský bombardér" Sarkozy, je vedlejší. Hlavní je, že jeho návrh, s jakým mohl přijít jen "slabomyslný", neprošel. To je názor italských internautů.

Paris has been the venue for the eG8 dedicated to the Internet with the “World’s Greats”. The event was dreamed up by the French bomber Sarkozy, veteran of the endeavours in Libya and in Ivory Coast, for the regulation of the Internet at an international level, in particular for the publication of content. France has approved a censorship law, called "three strikes and you are out", that puts a lifetime ban on internet access via an ISP for anyone who connects three times to P2P websites to download content considered to be illegal. For this purpose they have even created an agency that sends two warning emails and then pulls the plug. Lawrence Lessig, author of "Free Culture", a United States lawyer and an expert in issues concerning copyright defined the law “a solution by brain-damaged people” that instead of developing new sectors, was protecting activity that’s in decline.
h://w.beppegrillo.it/en/
Smazal mi to ten mrcha plechovčí, že by fandil taky malýmu napoleonkovi?
Co je moc, to je moc.

informace řekl(a)...

Už dvakrát mi Plechovka smazal komentář italských internautů k návrhu Sarkozyho.
Stačí sem vrátit jen jeden.
Děkuji, Moby Dicku!

Harpyje řekl(a)...

Ano, Sarkozy je strašný hlupák, Moby Dicku. Je to především tím, jak správně poznamenal Vlastenec, že je žabožrout, kterým každý český vlastenec právem pohrdá, a rovněž tím, že je směšný trpaslík. Kdežto prezidenta Beneše, (o kterého není radno se otírat), označují jen vlastizrádní emigranti za zahradního trpaslíka dějin.
V jednom bodě se ale mýlíte, Moby Dicku. Trpaslík Sarkozy není pan premiér. On je prezident francouzské republiky. Předsedou vlády je žabožrout Francois Fillon.

informace řekl(a)...

O vystoupení Sarkozyho na G8 o internetu psal v řadě článků francouzský Libération, a dělal si z jeho nabubřelé mluvy prachsprostou legraci.

h://w.ecrans.fr/A-l-e-G8-le-show-du-Grand,12806.html
A l’e-G8, le show du Grand Civilisateur Sarko (Show velkého civilizátora Sarko na internetovém G8)

h://w.ecrans.fr/Sarkozy-a-tente-de-planter-le,12840.html
« Sarkozy a tenté de planter le drapeau français sur Internet » Sakrozy se pokusil vztyčit francouzskou vlajku nad internetem)

Samozřejmě tam nesměla chybět věta o Historii, Sarkozy dělá všechno jen v historické perspektivě své budoucí slávy.
« l’Histoire se souvient toujours de ces lieux vers lesquels à un moment donné toutes les forces créatives d’une époque semblent vouloir converger ».
La storia ricorda sempre quei luoghi in cui a un certo punto tutti le forze creative di un'epoca sembrano convergere " .
Historie je vždy pamětlivá těch míst, ke kterým v určité chvíli konvergují všechny tvůrčí síly epochy (semblent vouloir converger = se snaží konvergovat, jak se zdá).
Čert aby ho překládal!

Harpyje řekl(a)...

Na Psu, který se zřejmě stává jakousi filiálkou Likudu, je už třetí, nebo dokonce čtvrtý oslavný článek o "historickém" projevu, který držel Netanyahu před US Kongresem. O úrovni diskusí, v kterých se diskutéři předhánějí ve "fandění Israeli", raději pomlčet. Jako by se na Blízkém Východě nedělo nic jiného.
Jinak vvřele doporučuji četbu nejnovějšího výplodu mého "oblíbence" geniálního Adama B. Bartoše, zvaný "Jak se dělá antisemitismus" (http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/jak-se-dela-antisemitismus/), v kterém ten blb vesele rozvíjí klasické klišé všech antisemitů, že Židé si za antisemitismus mohou sami.

informace řekl(a)...

Myslím, že je to jednoznačným projevem špatného vkusu a neomalenosti, stáčet řeč na prezidenta Beneše při každé nevhodné příležitosti, jen aby se lidem vtloukalo do hlavy, že byl člověkem nehodným úcty.

stk řekl(a)...

Pro Harpyji i Vlastimila V.:
Sarkozy není o nic horší nebo lepší než jiní "západní" politici, kterých se tak vášnivě zastáváte. (Dokonce jsem už uvažoval, že to máte v pracovních povinostech, ale záhy jsem tuto fantastickou myšlenku zavrhnul. Nebudu tu ale psát proč...)
"Sarky" je jenom nafoukanější - a je to zřetelně "vidět i z toho mála, co k nám do" zasmrádlé kotlinky" dojde. Odborně se tomu typu prý říká "populista jak byk".
Proto ta neobliba.

P.S.: Ano, i zde v České kotlince se jich dost najde. Ale to všude...

informace řekl(a)...

Co chcete, Harpyje,
na českých internetových stránkách je diskuze brána jako výměna urážlivých invektiv a ne jako civilní výměna názorů. Pro příklady nemusím chodit daleko.
Často jsem trnula nad výlevy antisemitizmu v diskuzích na Psu a upozorňovala jsem že jinde by za takové výroky redakce dostala sankce.
Ani registrací přispěvatelů se moc nezměnilo.

Pedro řekl(a)...

Tak konečně mám v počítači připravenou k odeslání celou knihu generála Šnejdárka "Pochoduj, nebo zemři!", včetně všech fotografií a ilustrací. Zašlu po předchozí domluvě Šamanovi, tomu kdo bude chtít ji pak může poslat do mailové schránky. Jenom bude potřeba mít schránku s patřičnou kapacitou. Ve wordové formě to je přes 8 Gb, ve formě *pdf (naskenovaný původní výtisk bez opravených chyb cca 4.5 Gb).

Harpyje řekl(a)...

Arogantní a nafoukaný politik není žádný nezvyklý jev. Je jich jako máku. Jeden z nich sídlí na pražském hradě.

stk řekl(a)...

2 Harpyje:
Jistě, jenže Sarkozy je tom ohledu poněkud nadprůměrný.
Ad Václav II.: Mluvil jsem s ním před lety na Hukvaldech, velmi krátce a velmi povrchně - to ještě zdaleka nebyl prezidentem všech obyvatel Kotlinky, ale tehdy se jeho nadutost nijak neprojevila. Skepse ano - a měl pravdu. Jako obvykle. (A chodil tam po hradě jako předseda vlády bez ochranky. Alespoň nebyla v dohledu.)

(Skeptik: Ten, který při každé katastrofě říká "Já to věděl!!" a k když se katastrofa nekoná, praví s úsměvem "Pro tentokrát jsme měli štěstí. Ale příště...")
[;-)
V tom ohledu Václavovi II. naprosto rozumím. Co jsem ale naprosto nepochopil, byl ten jeho zdokumentovaný záchvat kleptománie. (Že by už pomalu přicházel ten Němec, co schovává lidem věci?)

drak řekl(a)...

Neděle 22.5

Okurky: Toto je zdá se už vyřešeno, měly by se pořádně mýt náklaďáky, případně nějak lépe vyřešit přepravky.

Německé jaderky: Já to na rozdíl od Anděly považuji za naprosto šílený nápad, a taky si myslím, že Německo na ten zelený populismus pořádně doplatí, ale asi se tam k normálním stavu jinak, než bez toho pořádného průšvihu k rozumu nepřijde, no tak prostě nezbude než počkat, až se to konečně stane.

Obama a Palestina: Škoda slov.

Sýrie: Škoda slov – jinými slovy, svých problémů spolu s neuzavřenou Libyí, máme až nad hlavu, přimotat se mezi Asada, Achmadína Neřáda a lid z ulice je to poslední, co ještě potřebujeme.

Pondělí 23.5

České dálnice a silnice: Když už se po vstupu do EU nevědělo co s celníky, mohli rovnou z fleku zůstat v těch samých kadibudkách, ve kterých už sídlili jen je mohli rovnou předělat na výběrčí mýtného a TIRáky by rovnou mohli při té příležitosti zvážit a kdyby něco nebylo v pořádku, napařit jim pořádnou paletu hned na místě. Ušetřilo by se jak za Kapsche, tak za údržbu dálnic a silnic. Jenže to by těch 200 parlamentních termitů muselo chtít hospodařit jako na svém a ne jako na státním tedy určeném k co nejrychlejší a co nejdrsnější privatizaci prostřednictvím těch správných firem, tedy třeba Kapsche, ŘSD a TSK fy Skanska a dalších „dárečků“. Myslím, že čas k další defenestraci už dávno dozrál a je velkou chybou, že k ní už nedošlo.

Veverky, Radek John a Vít Bárta: Není sporu o tom, že jsou to vejlupkové a otrapové, ale jsou jen jedněmi z mnoha a v tomto případě bych řekl, že amatéři, kteří to mysleli ještě trochu dobře a slušně, v rámci daných možností, byli s přehledem převálcování výrobci černých děr do rozpočtu ve výši 30-40% a zdá se, že to nikomu nedochází a tudíž ani nevadí.

Úterý 24.5

Národní parky - Paříž: Velký průšvih, lumpárna a lež se musí zabalit do vzletných slovíček a s jejich pomocí zkusit ustát otázky případně i odpor těch, co ještě myslí vlastní hlavou a cítí vlastním srdcem a ne jen korupčně nenažranou šrajtoflí.

Sarkózy?: Škoda slov.

Irák: I přes veškerou snahu tak nečinit, podaří se, asi omylem, udělat naší vládě i něco pro posílení celé naší ekonomiky a tedy i pro nás všechny, a ne jen pro některé výrobce černých děr do rozpočtu.

Řecko: Někdo těm řeckým chmatáckým padouchům, zvyklým na to, že prachy chodí na účet bez práce, bude muset rasantně vysvětlit, že nadále tomu tak už nebude. Celý ten socialistický a klientelistický spolek je zapotřebí pořádně protřepat a probudit ze sna a donutit je s tím jejich čurbesem urychleně začít něco smysluplného dělat. Já si myslím, že cpát tam další peníze naprosto nemá cenu, já bych je do toho konkursu poslal, myslím, že by to bylo hodně poučné jak pro Řeky, tak i pro investory, aby si mnohem lépe hlídali, kam ty prachy dávají.

Vídeň: Nevím co dobrého by se dalo říci o Šťávovi, jehož významným obchodním partnerem bývala například východoněmecká Stasi, asi má ten pán žaludek opravdu na ledacos. Jinak to, že vídeňský soudce vztahuje ruce na věci, které patří k čemusi, co se nazývá kulturním dědictvím a nač by se tedy podle té úmluvy, podle které tak činí, ani sahat nemělo, je projevem řekl bych určité předpojatosti, vidláctví a neprofesionality toho pána. Nehledě k tomu, že si myslím že u soudu by se aspoň formálně nejdříve měly vyjádřit obě strany sporu a pak teprve by se mělo jednat a rozhodovat a zabavovat atd atp. Jiný kraj, jiný mrav.

Sazka: Kellner s Komárkem nejsou svatí, ale proti Hušákovi jsou to gentlemani. Co se Hušáka a Sazky týče, tak čím dřív s ním vyrazí dveře i s futrem, tím dříve nastane aspoň reálná šance na záchranu toho podniku, ani o vteřinu dříve.

drak řekl(a)...

Středa 25.5

DPH: Ty náklady na tu práci by určitě snížit měli, protože by to v mnohých regionech, kde je s prací problém určitě pomohlo.

Sazka: Vždyť to říkám, s Hušákem mají vyrazit vrata ne na hodinu, na vteřinu, před měsícem bylo pozdě.

Helena: Nevím kdo z těch dvou mi připadne trapnější a ubožejší, jestli Helena, nebo ten její přívěšek, ale kdyby ta míra trapnosti nebyla tak velká, tak je na to škoda slov.

Čtvrtek 26.5

Marcela U: A nechce náhodou ta paní, kterou Čunek mimo jakoukoliv pochybnost určitě nežádal, aby rozpoutala to, co rozpoutala, zažalovat toho emisara poslaného nejspíš z KSČSSD a kterému sedla na lep? Navíc, když už jdu do nějakého sporu, tak přeci musím za současného divného stavu práva počítat s tím, že to nemusí dopadnout tak, jak by mělo, nebo tak jak čekám a chci. No nic, ať to zkusím rád počkám na výsledek.

Zdravotnictví: Já už jen doufám, že se ještě před smrtí dočkám aspoň nějaké reformy toho socialistického bordelu, který tu máme a kterému se jakýmsi omylem říká zdravotnictví. Soudruzi z ROH ale vřískají, že nikoliv, takže asi mi buď bude souzeno umřít v tom socialistickém zdravotnickém bordelu, nebo se dočkám státního bankrotu na řecký způsob.

Helena: Rada kupodivu projevila zdravý rozum, takže doufám že ten Helenin přívěšek sklapne. Když ne, tak doufám, že se aspoň během toho jeho otravování pořádně ztrapní a že už ho na další kraviny přejde chuť. Někdy z něj mám pocit, že by to bylo na hospitalisaci na nějaké specialisované klinice.

Gruzie: Saakašvili nepochybně není svatý, ale podívejme se, jak nás tady Rusko řeže od západu pomocí ROH, KSČSSD, všelijakých „Ne základnám“ a další verbeže, včetně německých exponentur Gazpromu a představte si to samé, jen asi ještě silnější v Gruzii, protože tam jsou ty strategické zájmy Ruska asi ještě o něco větší. Jenže EU s k větší aktivitě ve prospěch Gruzie nemá a tak to nevidím zrovna růžově.

Pátek 27.5

Polsko: Zatímco my se s pomocí naší páté bolševické kolony a ruských exponentů od USA zdárně odřezáváme, tak Poláci mají jak kvalitnější politiky, tak rozumnější voliče, no a ono to podle toho i vypadá a dopadá. Polákům to přeji a trochu i závidím.

Aféry a policie: Nebudu to komentovat, byl bych sprostý a to nechci.

Sportka: Hušáka by měli zavřít buď do basy, nebo to blázince a čím dřív tím líp.

Pákistán: Upřímnou soustrast. Myslím, že to bude zbytečně drahé a přesto úplně k ničemu, nakonec akorát tak dostaneme vlastní municí do vlastní palice.

Sarkózy: Jen další kus papíru a mediální humbuk k ničemu.

drak řekl(a)...

Pedrovi:

Gratuluji ke zdárně dokončené práci, rád si to přečtu, večer napíšu Šamanovi, ať mi to pošle. Jdu pracovat, je to otravné, ale jdu, jen dnes vyměním tu přemýšlecí práci za fyzickou, čímž si pomohu hned dvakrát, budu se hýbat, což je pro zdraví bohužel nezbytné a hlava si u toho odpočine, což je příjemné.

Harpyje řekl(a)...

Ano, jeho obdivovatelé o něm tvrdí, že má vždy pravdu, a profetické schopnosti. To o Sarkozym naštěstí nikdo netvrdí.
Ta zveličovaná, údajná krádež pera, při které bylo jasné, že byl v myšlenkách někde úplně jinde, je maličkost ve srovnání s některými znepokojujícími myšlenkami, které hlásá.

Harpyje řekl(a)...

Váš komentář je tentokrát příliš stručný, draku. Měl byste ho víc rozvést.

informace řekl(a)...

Escherichia coli
Přes tisíc nemocných v Německu a 8 mrtvých, 25 nemocných ve Švédsku, 7 v Dánsku, 3 v GB, 2 v Rakousku e 1 v Holansku. Situace některých nemocných je natolik kritická, že se nevylučují další úmrtí. A to všechno pro španělské okurky?
Ať to německé zdravotní úřady vyprávějí někomu jinému. A ke všemu tam už týden nikdo zeleninu v Německu nejí.
Pozor na syrové mléko, upozorňuje Italský epidemiologický ústav.
V Itálii se vyskytlo za posledních 22 let 710 ojedinělých případů. Nikdy tu nebyla podobná epidemie.
A všechny zdravotní normy a kontroly EU k čemu čerta jsou?

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje, mám na Vás velkou prosbu :
Mohla byste, prosím prosím, jestli tedy budete mít trochu času, dát na tento vlastenecký blog odkaz na příslušný projev národního a třídního nepřítele Sarkozyho, z jeho nepříčetně obsažných a nabubřelých stránek (http://www.elysee.fr/president/accueil.1.html) ?
Tam je opravdu děsivě textu, a já Marxužel musím opět do práce, utěsnit tekoucí odpad WC v jednom z „mých“ činžáků“, přinést nájemní smlouvy jiným nájemníkům a návrh splátkového kalendáře jisté matce-samoživitelce, kterou jsem zachránil před vystěhováním pod most (na jejíž schopnost platit nájemné + dluh jsem vsadil svou Mandátní smlouvu se zahraničními soukromokapitalisty) ... a tak dále.
Snažil jsem, nějakou chvíli, najít na oficiálních Sarkozyho stránkách dotyčný fašisticko-pravičácký projev, z něhož vlastenec Moby Dick do naší rodné řeči převedl ony skandální věty, ale marně. Je doslova NEUVĚŘITELNÉ, jak se ten napoleonek nadýmá - on si snad myslí, že KAŽDÉ jeho slovo je hodné záznamu; jako kdyby byl někdo významný jako třeba náš prezident Klaus nebo dokonce s.Putin. Vážně HNUS !

Víte, vážená paní Harpyje, velký vlastenec Moby Dick sice hezky česky nenávidí vše cizí, vše nečeské a neruské, ale přece jenom – jeho texty zatím nejsou tak důvěryhodné jako např. články s.Kojzara (zdůrazňuji slovo ZATÍM, soudruhu a soukmenovče Moby Dicku).

Obracím se proto se svou prosbou na Vás, protože předpokládám, že z pravidelných přispěvatelů umíte žabožroutsky nejlépe. I když ... někteří přispěvatelé už přes Francii vícekráte projížděli cestou do Španěl, takže tamním poměrům dokonale rozumějí. Možná, že už dokonale rozumějí i tamnímu úpadkovému nekulturnímu jazyku.
Nechám se překvapit.

Každopádně drze děkuji předem.

Hezké odpoledne všem lidem levé vůle.

stk řekl(a)...

Chápu Váš postoj ke sladké Francii, Vlastimile Větší. Ale to je tak asi všechno.

Harpyje řekl(a)...

Tuto větu, tak jak ji Moby Dick prezentuje vytrženou z kontextu, Sarkozy skutečně řekl. ("Dès lors qu'Internet fait aujourd'hui partie intégrante de la vie du plus grand nombre, ce serait une contradiction que d'écarter les gouvernements de cet immense forum. Personne ne peut ni ne doit oublier que les gouvernements sont dans nos démocraties les représentants légitimes de la volonté générale. L'oublier c'est prendre le risque du chaos démocratique, donc de l'anarchie. L'oublier c'est confondre le populisme avec la démocratie d'opinion".)
Jedná se o kontrolu internetu, a tuto kontroverzi mezi pozicí Sarkozyho a průkopníky absolutní svobody internetu vysvětluje nejlépe tento článek "Sarkozy met en garde sur les dangers d’internet" (http://elysee.blog.lemonde.fr/2011/05/24/sarkozy-met-en-garde-sur-les-dangers-dinternet/) a česky "V Paříži se na pozvání Sarkozyho schází elita internetu" (http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/pocitace/zpravy/v-parizi-se-na-pozvani-sarkozyho-schazi-663?utm_source=rss&utm_medium=feedelita-internetu/641)

Pedro řekl(a)...

A) Text knihy generála Šnejdárka "Pochoduj, nebo zemři!" mám uložený a připravený k odeslání Šamanovi ve třech formách.
1. 8,2 Mb. Wordový soubor, kde jsou vkopírované fotografie a ilustrace ve wordu. Text knihy zkontrolován, případné chyby opraveny. Například jméno francouzského důstojníka, následně poustevníka na Sahaře, později zabitého Tuaregy, zní markýz de Foucauld a ne Foucault, jak v knize uvádí p. Šnejdárek (na chybu mě přivedla paní Kelainó).
2. 6,04 Mb Dtto, ale fotky a ilustrace jsou ve formátu *pdf.
3. 4,36 Mb Celá kniha "Pochoduj, nebo zemři!" ve formátu *pdf´. Nejsou tam ale opravené chyby.
B) Přes dvojnásobný dotaz mi doposud z "Onetu" z Polska neodpověděli, zda můžeme v hospůdce uveřejnit český překlad zajímavého článku M. Wyrwała o Černobylu (hatetepe://zdrowie.onet.pl/profilaktyka/czarnobyl-nie-zniszczyl-cial-lecz-glowy,1,4246365,artykul.html). Zaurguji, pokud nepřijde odpověď ani po třetí, doporučoval bych zařídit se podle hesla "Mlčení znamená souhlas" a článek zde v hospůdce bez dalšího uveřejnit (Šaman má překlad k dispozici).

Harpyje řekl(a)...

Všiml jste si vůbec, Pedro, těch fotek, které jsem postovala minulý týden? To svědectví o fezském pogromu je opravdu unikátní. Tedy alespoň na netu.

informace řekl(a)...

To je přímo fantastický příklad demagogické nabubřelosti, ta řeč Sarkozyho. On se už skutečně cítí velkou osobností Historie a div nemluví jejím jménem. K pojmu Historie se tam vrací desetkrát.
Les Etats et les Gouvernements ont l'expérience de l'Histoire, et je voudrais vous parler au nom du pays qui a forgé la Déclaration des Droits de l'Homme et du Citoyen.
Státy a vlády jsou nositeli zkušenosti Historie a já k vám chci promluvit jménem země, která zformulovala (vykovala) Deklaraci práv člověka a občana.
Není to vyložený případ narcisismu?

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, tak jsem si článek pročetla a můžu říci, že je to blábol... Typické kliše... Že se nemohou kritizovat Židé nebo Izrael? Jak na to autor přišel? Média do Izraele tepají hodně, hodně a zase hodně... Naposledy při protiteroristické akci izraelských vojáků proti teroristické lůze na lodi Mavi Marmara? A že se Židé nesmějí kritizovat, jak na to velevážený Bartoš přišel? Celý internet je proti Židům Zvědavec, Britské listy, Altermedia, Outsidermedia, Národní směr, Blood and Honour... Neviditelný pes je ostrůvkem vyvážené publicistiky...

Kopretina řekl(a)...

Vždyť se slovanský bojovník Mladič bude mít na pokoji o dost lépe, než-li na svobodě, televize, počítač...
http://zpravy.idnes.cz/samotka-s-pocitacem-a-televizi-podivejte-se-na-celu-pro-mladice-p7d-/zahranicni.asp?c=A110528_114411_zahranicni_hv

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak to je opravdu hnus !
Moc Vám děkuji jménem Strany a lidu, vážená paní Harpyje. Mně na nalezení původního znění Sarkozyho projevu nezbýval čas, a nedostačovalo IQ ani vzdělání.
Teď jsem si přečetl pár komentářů různých zastánců svobody internetového projevu, a prostě musím s nimi souhlasit (ačkoli jsou to Žabožrouti a odsouzeníhodní zastánci multikulti) : Současnou svobodu internetu prostě NESMÍ omezovat žádná euroamerická vláda. Stačí, že internet kontroluje mezinárodní velkokapitál, a také jeho zosnovatelé – imperialisti a sionisti.
Vždyť přes vší snahu Euroameričanů, těch zavilých nepřátel pokroku, míru a socialismu, pronikají na web pravdivé informace o zvěrstvech imperialistů a sionistů, např. pravda o 9-11, „přistání Američanů na Měsíci“, o mučení partyzánů na Guantanámu a nekončícím utrpení euroamerického proletariátu atd. Tento pozitivní trend musí být zachován až do našeho konečného vítězství nad kapitalismem a demokracií.
Užitečným internetovým idiotům NAZDAR !

A vůbec ten Sarkozy – to je doslova NEUVĚŘITELNÁ drzost, to je odvolávání se na historii, na jakou „velikost“ a „zásluhy“ Francie. Co pozitivního dokázala ta „slavná“ Francie za celou dobu své existence ? Pařížskou komunu ? Front populaire ? Pár pokrokových ministrů za Čtvrté republiky ? Čtyři ve druhé Mauroyově vládě ? Vždyť to je přece SMĚŠNÉ !
Co je to proti přínosu nás Čechů do pokladnice světa a lidstva ? Proti našemu úžasnému vyčištění našeho národního prostoru (tedy té malé části našeho národního prostoru, který nám byl vrácen po 1.sv.válce), proti naší neochvějné cesta k socialismu, korunované naším vítězstvím ve volbách r.1946 a nepřistoupením na USácké vydírání tzv.Marshallovým plánem atd. ?!
Co proti tomu může postavit Francie ? Nebo Sarkozyho rodné Maďarsko ? Co proti přínosu dělnické třídy a její Strany může postavit Sarkozyho rodná šlechta nebo jeho současná buržoasní smečka ?! Jeho sionisti či papeženci ?!?!?
NIC. Zhola nic.

Už abychom se konečně opět osvobodili, už abychom se opět připravovali na splnění našeho dějinného poslání – na osvobození Evropy od kapitalismu a demokracie. Jednou vděční Žabožrouti zasypou naše vojáky-osvoboditele květy šeříku, předloží jim chléb a sýr, a klíče od vyvrácených bran svých úpadkových měst.
A pak se bude tančit všude !

Volte obnovení důsledné státní a Stranické kontroly nad masmédii včetně internetu !***Volte ČSSD a KSČM !

Moby Dick řekl(a)...

Vrácena informace od Informace z 8:03.
>>:-))

informace řekl(a)...

Jéžišmarjá,
ten smradlavej francouzskej sejra? Dyť ho teď házej do kanálu i Američani.
Co do něj dávaj, že tak smrdí?

Pedro řekl(a)...

Už jsem to sem napsal, ale Plechovka to zřejmě spolkl. Odkaz na archivní fotografie z fezského mellahu je připojen na konci přepisu knihy generála Šnejdárka společně s upřesňující informací o osudech markýze de Foucauld. :-)

Harpyje řekl(a)...

Tak to mi uniklo, sorry.

informace řekl(a)...

Escherichia coli
Počet mrtvých v Německu stoupl na 10. Po celé Evropě se pořádá hon na španělské bio okurky, které jsou stahovány z trhu.
3 případy oněmocnění ve Francii.
Ve Španělsku provádějí analýzu půdy ve sklenikách, kde se okurky pěstují. Výsledky budou známy v pondělí.
Že by příčinou byly doopravdy ty okurky?
Stejně je ten systém průzkumu nějak pomalý. Teprv teď španělské úřady poskytují evropské agentuře seznam firem, které okurky vyvážejí.
Doufejme, že se z toho mezkové poučí.
A to se stavěli proti italskému zákonu na evidenci potravin a chtěli Itálii sankcionovat.

informace řekl(a)...

Escherichia coli

La Voz de Galicia v článku "España abre una guerra con Alemania en defensa del pepino" (Španělsko otvírá válku s Německem na obranu svých okurek) píše, že Španělsko bude formálně žalovat Německo a Evropskou Unii pro způsob, jakým postupuje při řešení krize. Španělský ministr zemědělství Josep Puxeu kritizuje německé úřady, které daly ihned různé dohady napospas mediím, místo aby sledovaly povinnou proceduru blokování další distribuce a lokalizace původu nákazy. Do včerejška pak nebyla dána španělské vládě žádná oficielní zpráva.
Evropský komisař pro zdravotnictví Frederic Vincent prohlásil, že k infikování okurek mohlo dojít v jakémkoliv momentu distribuce, transportu, skladování, převozu do obchodů, a že příčinu je zapotřebí hledat i tam a nejen v místě původu.

Ptám se, je opravdu jisté, že nákazu šíří okurky?

informace řekl(a)...

Escherichia coli

V Berlíně je 11 případů onemocnění, ale nikde nejsou v prodeji španělské okurky. Tak kde se ti lidí nakazili? A hlavně, čím?
Epidemie prý ještě nedosáhla špičky. Čekají se nové případy onemocnění a úmrtí.
Zase jednou vychází najevo, nakolk je nesmyslná a neúčelná celá normativa EU. Vypracovaly a přijaly se normy na délku okurek a jejich zakřivení, ale chybí elementární norma mapování pohybu zboží od producenta do maloobchodu a pak hlavně hygienické normy.
A co když příčinou nebudou okurky?

Šaman řekl(a)...

Španělé se zlobí, že stejné zásilky stejných okurek šly i jinam a jinde lidé neonemocněli. Poukazují na to, že nákaza mohla proběhnout v přepravních autech anebo při skladování.
\ :-/

STK řekl(a)...

Čekám netrpělivě, až se tu v hospůdce zastaví Pergill. Ten by mohl (měl) vědět víc. To je jeho parketa.

informace řekl(a)...

Escherichia coli

Reinhard Burger, vedoucí Ústavu Roberta Kocha, který se zabývá epidemií, prohlásil, že první případy se začaly objevovat s jistou frekvencí již v druhé dekádě května.
A dosud nebylo určeno s jistotou, odkud pochází nákaza. Pochybuje se, že příčinou by mohla být jen jedna dodávka okurek.
Tempo, s jakým se v Německu postupuje a nevýkonnost, jsou skutečně obdivuhodné.
Jedná se opravdu jen o španělské okurky? Nyní zdravotníci připouštějí, že by zdrojů nákazy mohlo být víc.

stk řekl(a)...

A je to doma...

Větší vlastenec řekl(a)...

Marxužel ano, vážený STK.
Nemusíme se složitě dotazovat, kdo že za to může, že ? Vždyť kolikrát již napsáno, řečeno i křičeno, že globalizace a kapitalismus je zlo ? Zlomí se konečně, po dnešních průšvizích a průjmech ten blok ve vědomí pozlátkem zaslepených konzumentů ?
Těch konzumentů, jež řičí radostně při pohledu na regály plné nejrůznějších druhů zbytečného žrádla : V každém Hyper Super Mega Marketu desítky druhů jogurtů a chlebů a pečiv a čokolád a chlastů a káv a ovocí a zelenin a bakterií ... Jo, nejen těch acidofilních.
Prostě – vykořisťování, zneužívání přírodních zdrojů, znásilňování ubohé Velebné Matky Přírody, vydojování ubohého hospodářského zvířectva i ubohých pracujících vede ke zbohatnutí Irsky mocných, ke chudnutí těch ostatních, a v posledku – k prů ... takové ošklivé věci.
Proč se musejí stavět dálnice přes pole, lesy, louky ? Proč se musejí stavět ropovody a rafinérie ? Proč se musí těžit uhlí a rudy, vyrábět stále větší kvanta energie ?
Protože je nutno dopravovat španělské okurky do celé Evropy. Ano, je to NAPROSTO nezbytné, v zájmu svobody podnikání, pohybu, slova a defekace.
Kamiony s okurkami sviští po dálnicích, krásné silné stroje burácejí krajinou, tiché akumulátorové vysokozdvižné vozíky skládají přepravky, pilné ruce pomocných prodavaček rovnají okurky na pulty, balí je do průsvitných fólií, aby se bakterie zbytečně neznečistily, podle poslední módy vystrojené hospodyňky zálibně okurky hladí a potěžkávají, platí hygienicky platebními kartami, nasedají do svých cizích vozů, odjíždějí z předměstských Hyper Super Mega Marketů do svých předměstských satelitů, láskyplně připravují zdravý oběd podle receptů z domácích mutací zahraničních obrázkových časopisů, domácnosti se lesknou jako fotografie na křídovém papíru, koupelna je nejnovějším druhem čistícího prostředku zbavena všech škodlivých bakterií a virů, takže je v ní radost pobývat, zvlášť když se dostaví přechodné střevní potíže, že.
No nic; průs..švih sem, diarrhoea tam, hlavně když máme otevřené hranice, a můžeme si tak kdykoli vyjet za hranice všedních dnů, a chytit průjem rovnou v místě původu.

Jen pro zajímavost, vážený STK : Pojedete letos do Španělska nebo do Egypta ?

Větší vlastenec řekl(a)...

Do Brusele s textovým editorem, v této vlčí hodině !
"...vede ke zbohatnutí hrstky mocných, k chudnutí těch ostatních,..."

Za chyby se omlouvám všem vlastencům a vlastenkám.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

German E. coli outbreak leads to drug trial
Klinická studie monoklonální protilátky k léčbě hemolyticko-uremického syndromu vyvolaného okurkovou bakterií.
http://www.nature.com/news/2011/110527/full/news.2011.332.html

informace řekl(a)...

Pro současnou situaci by se mohla použít velice výstižná metafora o moři, ve kterém právě plave Evropa. Lidově jadrná ale, obávám se, poněkud nelibě působící na přejemnělé smysly některých přispěvatelů.
Německo a sousední státy se potýkají s epidemií Echerichia coli, ve snaze najít alespoň vektor nákazy. Po třech týdnech kontrol a výzkumu se to německým a evropským zdravotním úřadům nepodařilo. To pokud jde o kvalifikační komplement metafory.
Pokud jde o substantivum "moře", evropský tisk jaksi pozapomněl na situacii na Lampeduse. Ale v těchto dnech tam neustále přijíždějí plavidla s imigranty, většinou se subsaharské Afriky, celé rodiny i s dětmi. Jenom za včerejšek jich tam přistálo přes tisíc. A to téměř každý den, když to počasí dovolí. Italové je pak nalodí na dopravní lodě a převážejí je do středisek v Itálii. Na problém ale nezapomněla Rada Evropy (Parliamentary Assembly of the Organization for Security and Co-operation in Europe) , která tam vyslala pětičlennou komisi, aby zjistila, zda jsou dodržovány normy pro přijímání uprchlíků. Oproti předešlé situaci se prý podmínky na Lampeduse zlepšily, jen komise vytkla italským úřadům, že části uprchlíků není poskytnuta dostatečná svoboda pohybu. O problému masového přílivu imigrantů se bude jednat 20.-24. června na zasedání ve Strasburgu. Mezi tím, ať si s kvalifikačním komplementem metafory o situaci na Lampeduse poradí Italové sami.
N schůzce G8 ve francouzském Deauville přišla na pořad další nepříjemná část metafory - řecký státní dluh. Američani chtěli, aby Evropa přijala závazky, pokud se týká finanční stability a dalších zásahů na řešení krize. Na což Evropani odpověděli rozhodným "ne", takže nakonec Američani požadavek stáhli.
Ku podivu alespoň jednou se to Evropanům podařilo dát rozhodnou a jasnou odpověď. Škoda, že neumějí zaujmout tak jasnou pozici i ve věci masové imigrace z Afriky.
Jednalo se tam o mnoha věcech: kdo bude řídit MMF po Pštrosu Kan(c)covi, o terorismu, o situaci v severní Africe a na středním východě, o válce v Libyi. A dohodli se na vyvoření fondu ve výši 40 miliard dolarů na pomoc státům při jejich "přechodu k demokracii".
Jen malá otázka, která se týká nás všech. Vědí pánové, kde ty peníze seženou? A vědí vůbec komu je dají do ruky?

informace řekl(a)...

Zajímavé.
jednou jsem poslala VV, aby se šel podívat na Entropu do Bruselu, na což se značně rozzlobil.
A teď ten výraz používá sám.
A já jsem měla na mysli jen jeho kulturní obohacení.

To je náhoda: slovo k ověření je "nesser".

STK řekl(a)...

Nikoliv, vážený Vlastimile V.,
uchýlím se do Sudet - Jeseníky se těm kopečkům teď říká. Má dřevěnice - můj hrad. Mí Sudeťáci mi tam rozumějí (většinou spolu mluvíme česky), lesy jsou tam ještě jak-takž hluboké a vokurky, tak ty si pěstuje každý svoje za domkem. Takže jaképak zvlčilé bakterie...

A okurkový salát já moc rád, se smetamou (Sahne) i bez (ohne).

Větší vlastenec řekl(a)...

Vlastenecké přemítání
aneb
O horách a lidech
(1)

Ach, Jeseníky ! Naše tisícileté pohoří, po tisíc let okupované Němci-fašisty. Též se tam letos chystám; s krosnou na zádech projdu horami, tradičně od Králík po Bruntál.
Poputuji přes odporné hnízdo papeženců, stále se nad Kralickem drze vypínající, půjdu po hřebenech, túru zakončím prohlídkou pyšného sídla německých křižáků, nad naším českým Bruntálem dál se vyvyšujícím. Možná zbude čas i na návštěvu Sovince, o němž zčásti platí výše uvedené.

Ale hlavně hory, naše hory, etnicky a jazykově vyčištěné, prosté všech cizorodých živlů.
Jak se těším na ten čistý vzduch, na ty rozhledy ! Například z té utěšené hromady sutě na vrcholu Sněžky Kralické, hromadu, jež druhdy byla pyšnou německou rozhlednou, drze se nad naší a polskou zemí vypínající. Nebo od té nedaleko ležící krásné hromady prken a trámů, jež v podobě německé turistické chaty tolik trpkých let hyzdila naši přírodu.

Možná z hřebene Hrubého Jeseníku sejdu Mravenčí cestou, abych se pokochal pohledem na práci milionů mravenců a na základy chaty Alfrédka *), jíž češí vlastenci v roce 2003 zčechizovali - do základů. Pozdě, ale přece ! Drobná mravenčí práce pro vlast nese ovoce ! Díky, vlastenci, díky za vaši odvahu, věrnost a sílu !
Též na Vysoké holi pokochám se stále viditelnými ukázkami úspěšné čechizace našeho dočasného **) pohraničí. Při pohledu na zbytky kráterů se vždy směji nahlas – při představě protáhlých obličejů Němců-fašistů, poslouchajících v letech 1919 až 1922 hukot našich těžkých granátů, letících nad „jejich“ vesnicemi. Výbuchy třásly celým Hrubým Jeseníkem a přilehlým okolím, krásné české výbuchy, jež ukázaly Němcům, zač je v Pardubicích perník. Ano, tehdy se s konečnou platností tamní Němci uvědomili, co by stalo, kdyby nevzali na vědomí prostou českou pravdu : Právo na sebeurčení některých národů platí jen pro národy pokrokové.
I protáhly se protáhlé tlamy Germánů ještě více; nenávist k naší vlasti, v jejich cizáckých srdcích sídlící, skryla se pod masku rezignace. Ach, jak jsme mohli být tak slepí ! Proč jsme se nevzchopili, neodhodili zastaralé rakušácké normy a principy ? Proč jsme stále brali ohledy na mínění ciziny ? Proč jsme již tehdy nešli ve šlépějích Žižkových a Leninových ? Vždyť jsme mohli Němce humánně odsunout již po našem vítězství ve Velké válce; a válka ještě horší by nikdy nevzplála !

Větší vlastenec řekl(a)...

Vlastenecké přemítání
aneb
O horách a lidech
(2)

Těším se na dobrodružné zdolávání severních svahů Medvědí hory, od hučících vodopádů Borového potoka po nikdy se netočící vrtule větrných elektráren české firmy ČEZ. Díky, budovatelé horských silnic, díky, čeští vlastenci, za vaše bagry, buldozery a silniční válce ! Kdybyste místo budování silnic ve strmých svazích Jeseníků (a též Krkonoš a ostatních tradičních českých hor) udržovali germánské ručně budované kamenné chodníky, z našich hor by nezmizelo germánské mučení zvířat a lidí. Ještě dnes by vytěžené kmeny musely být dopravovány do údolí nechutně zastaralým germánským způsobem (člověk+kůň), nebo nechutně moderním germánským způsobem, kdy Skopčáci horní stanicí lanového dopravníku dopraví na místo vrtulníkem.
Nebo se s tou mašinou dřou ručně ***), hovada, jen aby nemuseli stavět silnice přes své národní parky. Hnus, vážně.
Prostě – díky cílevědomé práci našich vlastenců a dlouholetému úsilí Velebné Matky Přírody jsou z germánských, ručně z kamenů vyskládaných chodníků taky jen ruiny. Pro dobrodružného poutníka pravé požehnání.

Mimochodem, vážený STK : Není divu, že s Vámi tamní Němci mluví česky. Mají stále na paměti, že po našem opětovném vítězství nad kapitalismem a multikulti by mohli být opět odsouzeni za Zločin němectví; kdyby si opět dovolili svou odpornou mateřštinu použít na našem tisíciletém území.

Čest práci a Míru zdar !

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Pokochejte se i vy, vážení vlastenci a vážené vlastenky, alespoň pohledem na leteckou fotografii : http://beta.mapy.cz/#x=17.213323&y=50.019912&z=17&l=3&c=h-t
Snad už brzy podobným způsobem zčechizujeme tzv.Petrovku v Krkonoších, další chmurnou připomínku německého Temna.
**) Po našem konečném vítězství nad Euroamerikou nám samozřejmě připadnou i ty části naší tisícileté vlasti, které nám tzv.mocnosti po 1.sv.válce upřely : Rakousko, Horní Slezsko, Korutany, Štýrsko, Kraňsko, Furlánsko, Lucembursko, Brabantsko, Brandenbursko atd.
Joj, to bude krásných českých hor na vlastenecké túry !
***) http://www.holz-transport.de/seilbahn_9.JPG

Pedro řekl(a)...

Koukám, že troll má z ostudy kabát a přitom tu znovu provokuje se zločinem němectví!

Větší vlastenec řekl(a)...

No tak to vidíte, vážený RRR. U Vás v té „slavné“ Euroamerice léčíte biookurkové biochoroby nejdražšími existujícími léky, zatímco u nás v Česku stačí obyčejné aktivované uhlí za pár korun.
Viz http://www.countrylife.cz/prohlaseni-ohledne-rizikovych-okurek-ze-spanelska

(Velmi se mi líbí oba diskusní příspěvky, uvedené pod Vámi doporučeným článkem z Nature News.)

Hezkou neděli.

A.S. Pergill řekl(a)...

Pergill dorazil z chalupy:

Okurky by vektorem této nákazy mohly být. Zdrojem bude člověk nebo zvíře. Na ty okurky se to může dostat buďto hnojením (tím myslím příprava půdy před sadbou) nebo dohnojováním a zálivkou (nějaké splaškové vody, které obsahují v sobě živiny).
Také by se to mohlo kontaminovat z nemytých rukou konkrétních trhačů - nosičů této bakterie, pokud to nesklízejí strojově.
Ty okurky (bych očekával), že se kontaminují docela nerovnoměrně, takže klidně jedna šarže bude v pořádku, druhá ne, navíc ještě počet nemocných, nebo zda vůbec nějací nemocní budou, ovlivní i zpracování v domácnosti. U těch okurek se dá s úspěchem aplikovat recept, používaný na větší ovoce a zeleninu v zemích s nižším hygienickým standardem - ponořit krátce do vroucí vody, třeba zavěšené na nitce. Spolehlivě to zabije všecky nesporulující bakterie a zárodky parazitů, zůstane část virů (třeba virus infekční hepatitidy typu A) a zůstanou i odolnější sporuláty (přežil by to určitě anthrax).
Pokud se týká doby mezi odběrem vzorků a výsledkem: Primokultivace trvá 24 hodin, pak na chromogenním agaru (miska za pár stovek Kč) vidím E. coli. Teprve na nich mohu dělat další testy.
Ještě by to mohlo být i nějaké koření, co se typicky užívá na přípravu okurek (salátu apod.), protože "mikrobiologický obraz koření silně připomíná mikrobiologický obraz sušené lidské stolice" (citát z odborného textu).

MMCH, Harpyje, máte-li tu možnost, pozjišťujte, jaká je v Německu proočkovanost populace na virovou hepatitidu A (u nás se očkují zdravotníci a další proočkovaní jsou v souvislosti s likvidací ohnisek nákazy - očkování pár let vydrží). Já na to se svou němčinou nemám.
Pokud to byly E. coli od člověka, pak je docela slušná pravděpodobnost, že po cca 3 týdnech část konzumentů okurek zežloutne (pokud nebyli proočkovaní). Přitom teď už by se očkovat nemělo, očkování v inkubační době může zhoršit průběh.

Kopretina řekl(a)...

Prý již 10 Němců zemřelo a 1000 bylo zraněno.Španělé se vymlouvají, že za to nemůžou, Turci se rovněž vymlouvají...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Souvislost mezi biookurkami a mladšími ženami mne také přišla na mysl. Říká se, že muž udělá nejlepší dojem na ženu připravením pokrmu z nejlépe několika druhů biosalátu. Velký dojem na mne udělala přesná evidence pohybu biookurek firmou Country Life. Hezký večer přeji.

informace řekl(a)...

O horách a městech

Stěhování se lidí z venkovských málo úrodných nebo horských oblasti do měst a vytváření velkých městských konglomerátů - megalopolí je jev, který můžeme pozorovat již od dob první industriální revoluce. Lidé opouštěli místa, kde se mohli těžko uživit a šli za snadnějším životem do měst. Tento jev ještě zesílil za druhé průmyslové revoluce a v postindustriální éře. To je zvlášť patrné v rozvojových zemích, kde v okolí městských center vznikají slumy chudiny s improvizovanými baráky, bez urbanizačního zařízení.

Stěhování se lidí z horských oblastí, kde zemědělská činnost nemůže konkurovat s velkovýrobou velkých farem v nížině a lidi prostě neuživí, je stále na postupu a to nejen ve vývojových zemích, ale na příklad i v Evropě. Vylidňují se celé vesnice, mladí odcházejí do měst a staří buď jdou za nimi anebo zůstávají, ale po jejich smrti se už nikdo na jejich místo nevrátí. V Itálii je možno tento jev pozorovat ve všech regionech, a to jak na Appenninách tak v Alpách. Našla jsem na Wikipedii přibližný seznam vylidněných horských vesnic, nemluvě o jednotlivých objektech. Vláda se snaží toto stěhování brzdit poskytováním různých ůlev a výhod, aby horským městečkům a vesnicím vyšla vstříc. Kromě toho studuje způsob, jak využít opuštěné budovy a pozemky pro jiné účely. (Zákon z r. 2009, h://w.camera.it/701?leg=16&file=BI0125_0)

Opouštění horských vesnic a stěhování do měst je celoevropský fenomén, podobná data jsem našla i pro Španělsko. Kromě toho existuje řada prací, které se tím problémem zabývají.
(ht://w.landespflege-freiburg.de/ressourcen/strona_rive.pdf)

Takže i neosídlení některých osad v pohraničních horách v ČR po odsunu Němců, je třeba vidět právě z této perspektivy. Namítnete mi, že situace je historicky rozdílná, Němci neodešli dobrovolně. Ale po sociální stránce se jedná o stejný jev. Češi některé místnosti neosídlili, protože neposkytovaly perspektivu obživy. I kdyby tam byli Němci zůstali, byli by následovali tentýž trend útěku z horských vesniček jako v jiných státech.
Viděla jsem seznam opuštěných vesnic a hlavně jednotlivých objektů v ČR, co tu někdo před nedávnem napostoval. V porovnání s množstvém opuštěných míst následkem stěhování horalů do měst v Itálií jde o skutečně zanedbatelný jev.
Užívat podobný argument v polemice o Benešových dekretech a odsunu, který by měl za následek zplundrování kdysi kvetoucího hospodářství, je poněkud hloupé. Stačí se podívat na celoevropské statistiky. Tam lidé z horských vesnic utekli sami za lepším.
A Němci by zůstali vlastenecky na svých kamenitých políčkách s jednou kozou a pluhem?

Harpyje řekl(a)...

Byla jste někdy před rokem 89, nebo těsně po, v části Německa, která se zove Bayrischer Wald? Zřejmě ne, jinak byste nemohla napsat takový nesmysl, a srovnávat rozvojové země se střední Evropou.
V roce 1990, když jsem poprvé jela autem do tehdejšího ještě Československa, jsem zažila po překročení hranic hotový kulturní šok.

Harpyje řekl(a)...

Statistiky o proočkovanosti obyvatelstva na hepatitis A jsem nenšla, Aspergille. Vzhledem k tomu, že žádná očkovací povinnost v Německu neexistuje, našla jsem jenom všeobecná doporučení pro zdravotnický personál, turisty, zaměstnance v domovech důchodců, jeslích, apod.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
není třeba míti očkovací povinnost, aby zdravotní služba měla přehled o procentu proočkovanosti populace, na to stačí něco na způsob: "Tolik a tolik dávek na tolik a tolik obyvatel".

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,
proces, který popisujete, probíhal dokonce už ve starém Římě, a také ve středověku, kdykoli se zlepšila ekonomická situace.

A.S. Pergill řekl(a)...

Jinak, pokud se ta okurky potvrdí,
bude to názorná ukázka "zdravosti" BIO potravin.

informace řekl(a)...

Harpyje,
děkuji za zdvořilé ohodnocení mého příspěvku. Vaš neobvyklá jemnost mne vždy mile překvapí.
Nepochybuji o Vašich osobních dojmech, ale kdybyste dovolila, poradila bych Vám, abyste si vzala do ruky nějakou statistiku nebo článek o demografickém trendu evropského obyvatelstva. Německo nečiní výjimku, i tam jsou opuštěné vesnice a ghost cities jako jinde v Evropě. A vzhledem k tomu, že přírůstek obyvatelstva stále klesá, tendence se nebude zlepšovat, naopak.
h://d.repubblica.it/dmemory/2005/08/06/attualita/attualita/028cam46228.html

informace řekl(a)...

Máte-li přesto chuť na okurky, dán Vám recept na okurkovou polévku. Je snadná a chutná.
Půl kg oloupaných a na kostky nakrájených brambor, půl kg oloupaných a nakrájených okurek, sůl, semínka feniklu a nechat uvařit.
Pak rozmixovat spolu se smetanou nebo kyselou smetanou a přidat trochu parmazánu.
Mám recept i na polévku ze syrových okurek, ale ten nechám na jindy.

Harpyje řekl(a)...

Milá paní, Vy, která zde peskujete Vám nelibé diskutéry, jim vyřizujete, aby si "dali pozor na rypák", nebo "dostanou po tlamě", mi laskavě nedávejte lekce slušného chování. Dzp.
Jinak jste napsala nebetyčný nesmysl, to co popisujete, něm. Landflucht, existuje v bývalé dederónii, a má naprosto jiné příčiny.

informace řekl(a)...

Asociace na ochranu spotřebitelů žádá vládu, aby zakázala dovoz okurek, ať pocházejí odkudkoliv a aby zpřísnila kontroly na dováženou zeleninou a ovocem. Zároveň doporučuje kupovat jen italské zboží.

Větší vlastenec řekl(a)...

Inu, vážený RRR, ona biookurka není totéž co okurka; proto ta přesná evidence. Okurky je možno pěstovat "průmyslovým" způsobem, za použití chemických hnojiv a pesticidů. Biookurku nutno před chemií důsledně chránit - hnojit vlastním hnojem, na škůdce poštvat jejich přirozené nepřátele (a ně jejich, potravní řetězec končí tygrem resp.člověkem).
Prostě - chemií nedotčená biookurka je nejen drahá (= hodná přesné evidence), ale především ZDRAVÁ. Zvlášť zdravá je v případě, že od styku s chemickými produkty (např. mýdlem) se chrání i biofarmář.
Pokud příslušník cílové skupiny konzumentů (nejčastěji samozřejmě mladá moderní žena) přežije určité zažívací potíže způsobené bioprodukty, musí být spokojen(-a). Výsledného efektu - zhubnutí - bylo dosaženo.

Líbí se mi současné výkřiky o nutnosti lepší ochrany spotřebitelů; velmi se mi líbí. Jsem pokrokový, levicově založený člověk; díky tomu vím, že kapitalismus a demokracie z podstaty nelze reformovat, jen zrušit. A právě takové aférky typu „nezdravé zdravé potraviny“ kýžené zrušení vykořisťovatelského režimu přibližují.
Lidé jednou pochopí nesmyslnost požadavků na ještě větší regulaci a ještě větší bezpečnosti pro ještě větší okruh osob : Svažte trh horou nejrůznějších předpisů a nařízení, život si svou cestičku stejně najde. Třeba život na bakteriální úrovni, hihihi.
Takže lidé jednou pochopí, že řešením je návrat k socialismu. V našem slovanském spravedlivém společenském systému se prostě španělské okurky dovážet nebudou, a basta. Produkce potravin bude podléhat přísným předpisům, za jejichž porušení přijde trest nepodmíněného odnětí svobody. V určitých situacích (válka, krize atd.) bude narušitelům plánu možno uložit i absolutní trest; tudíž absolutní počet narušitelů centrálního plánování se bude rychle snižovat.
Prostě malopěstitelé budou své výpěstky opravdu spotřebovávat sami. Tudíž hnojení jejich vlastním hnojem (= vlastními bakteriálními kmeny) nikomu neublíží.

A tančit, tančit se bude všude !

informace řekl(a)...

Sehr geehrte Frau,
snažně Vás prosím, nestrkejte svůj půvabý nosík do věcí, o kterých nic nevíte, jako na příklad žert s rypákem.
Pokud jde o vylidňování německých vesnic, jistě jste projezdila zemi křížem krážem, takže na nějaké novinové články nebo demografické statistiky si můžete dívat jako na pusté žvásty.
Každý podle svého gusta!
A podle svých poznávacích schopností.

informace řekl(a)...

Jo, všichni ať kagají z vlastních domácích zdrojů. Alespoň se pak nebudou muset honit okurky po celé Evropě.

STK řekl(a)...

Škoda přeškoda, že je tu zvykem tajit svou podobu. Protože se může klidně stát, že potkám Vlastimila na hřebeni Medvědí hory a nepoznám jej.
No nic, potkávám tam lidi málokdy, jen o něco častěji než medvědy, tak budu zkoušet: když je minu, zničeho nic šeptem vykřiknu "Vlastenče!"
Pokud se otočí, strhnu tím Vlastimilovi masku!
[;-))

Větší vlastenec řekl(a)...

Přesně, vážený STK.
Není žádný důvod pro dovoz drtivé většiny v současnosti dováženého zboží; tedy kromě toho "nejlepšího" důvodu - kvůli zisku skupinky podnikavců.
Stejně tak není důvod pro neregulovaný pohyb osob; proč by naši lidé měli trajdat někde po cizině ? Proč by cizáci měli přijíždět do naší země bez vědomí a svolení Strany a vlády ? Když chtějí u nás utrácet svoje peníze, ať požádají o víza.
Prostě - ukončení nesmysleného importu a exportu zamezí přenosu nemocí a transportu drog atd., omezení automobilové dopravy přinese ozdravění našeho životního prostředí.
A ukončení volného pohybu osob přinese ukončení přílivu nelegálních imigrantů a odlivu emigrantů.
Což bude dříve či později znamenat definitivní konec multikulti v naší vlasti.
Taky se těšíte ?

Větší vlastenec řekl(a)...

Od vodopádů Borového potoka přímo vzhůru, pak po tratící se pěšince mezi břízkami a skalisky. Jsem si jist, že tu cestičku používají i lidé, občas; našel jsem u ní zbytky starého ohniště a zrezavělou zátku od pivní (?) láhve.
Místy nutno šplhati; jde však o VELMI lehký horolezecký výstup v délce pár metrů. Horší je to v místech, kde bujně roste mladý les; tam vždy nepočítaně jmen sobě dám nelichotivých. Leč zatím jsem vždy prošel a prolezl, místy po břiše, ostrými větévkami porván i kameny, pln vzteku a jehličí. Zvěř přede mnou prchá; zatím.
Vy, vážený STK, se svou postavou neprolezete. Buďte rád; kdybyste mne v lesním houští potkal bez masky, musel bych Vám volat záchranku. Vlastně helikoptéru.

Nechte se vyvézt na Nádržovou horu (http://www.dlouhe-strane.cz/cs/informacni-centrum); pro mne je to nejpodivuhodnější místo Jeseníků. Už jsem tam v zadumání a úžasu dlel, eh, mnohokrát. A těším se tam znovu.

Hezký večer přeji.

Harpyje řekl(a)...

Projevy hysterického nacionalismu, s jakými je možno se občas setkávat ne těchto stránkách (uměle vykonstruované ospravedlnění Benešových dekretů tím, že by se chudé pohraniční území bylo po válce tak jako tak vylidnilo, jako někde v Abruzzách, nebo Guadalajaře) by byly směšné, kdyby "nacionalismus nebyl nejhorší nemoc Evropy, na kterou zemřelo 55 milionů lidí" (http://life.ihned.cz/knihy/c1-51943850-prazsky-hrad-je-sidlem-ceskeho-zvastu-rika-jiri-grusa).
Triviální fakt, že cesta k mírovému spolužití v Evropě a k dobrým sousedským vztahům a smíření vede přes překonání nacionálních nevraživostí, které se neobejdou bez vzájemných ústupků, naráží doposud u mnohých českých vlastenců a vlastenek, jediných vlastníků "historické pravdy", na nepochopení. Podle hesla "oni začli", a skálopevného přesvědčení, že český národ byl vždy v průběhu své historie obětí výbojných germánských hord.
Zato ale výrok, "že EU dala vypracovat zkušební jednotné učebnice pro evropské střední školy, a že na sestavení těch českých pracovali sudetští Němci. A podle toho prý vypadají" svědčí o trestuhodné ignoranci a zaslepené nenávisti. Jeho autorka (stoupenkyně zásady "každej Maďar může za to, že je Maďar"), neschopná diferencovat, pokládá zřejmě paušálně všechny sudetské Němce a jejich potomky za příslušníky nějaké zločinné revanšistické organizace. Mít sudetoněmecké kořeny je kolektivní stigma, které lpí na generacích, nezávisle na jejich provinění, nebo zásluhách.
Jako kdyby příslušníci nějakých extremistických organizací měli zájem na sepisování společných učebnic dějin! Společné učebnice dějin existují od roku 1995 na francouzských a německých gymnáziích, a žádného soudného člověka by nikdy nenapadlo kritizovat jejich obsah nebo objektivitu proto, že část autorů nepatří k vlastnímu národu.
Zřejmě je to ale otázka času, a určité procento "nepolepšitelných" bude vždycky existovat.

A.S. Pergill řekl(a)...

Nová zpráva (2):
1. Objevila se po odborné linii zpráva, že se mohlo jednat i o rajčata. Je to jen názorná ukázka, jak nepřehledná a složitá je to situace.
2. Některé transfúzní stanice začaly odkládat odběry u dárců, kteří se vrátili z Německa. Ne, že by reálně hrozilo riziko přenosu téhle bakterie, ale pokud by někdo vycedil krev do konzervy a byl přitom v inkubační době, tak by to mohlo mít horší průběh a s větším rizikem fatálního konce.

Větší vlastenec řekl(a)...

My to přece víme, že Žabožrouti a Němci si podali ruce (pravice !!), a postupují společně proti nám, spolu s ostatními Euroameričany. To prostě pro nás opravdové české vlastence a vlastenky není žádná novinka.
My je známe už od Mnichova, ty "slavné" Euroameričany. Od Mnichova víme, že Žabožrouti, Angláni a USáci jsou HORŠÍ než Němci - nejdřív nám dali ani ne polovinu našeho tisíciletého území, a pak za nás nechtěli bojovat. Mizerové. Hlupáci.
Onen děsivý a nechutný komplot – společné psaní učebnic dějepisu – naše zkušenosti jen potvrzuje. Taková odporná ukázka multikulti !
My roduvěrní Češi si své učebnice píšeme sami. Už dlouho. Proto víme, že jsme byli vždy nevinnými oběťmi Germánů a jiných podobných cizáků. Že na Rakousko, Horní Slezsko, Kraňsko, Furlánsko, Lucembursko, Brabantsko, Brandenbursko atd. máme NAPROSTO STEJNÝ nárok jako na tzv.Sudety. Že nemusíme odpouštět našim viníkům, protože my jsme se nikdy na nikom neprovinili.

Tohle všechno, a spoustu jiných podobných národních pravd prostě víme, a nedáme si je nikým a ničím vzít. Nikdy.
K tomu nám dopomáhej Nesmrtelný Lenin !

informace řekl(a)...

Jsem ráda, že se konečně paní Harpyje rozhoupala a napsala delší příspěvek, aby ocejchovala mé názory jako "hysterický nacionalizmus". Jsem ráda, že je nezlikvidovala suchým energickým výrokem "bezsubstanční, verbální masturbace" jako dnes ráno článek nebohého pana Frýborta na Psu.
K otázce vylidňování evropských horských obcí bych znovu opakovala, že je to celoevropský problém. Proto se mi zdá "bezsubstanční" neustálé lavírování seznamy opuštěných sudetských obcí a staveb jako důkazu, že odsun sudetských Němců měl za následek jen zničení hodnot. Kdo stále vytahuje ty seznamy na světlo boží? Jistě ne všichni potomci odsunutých Němců, některým, a doufám většině, to bude docela fuk.
Ať se paní Harpyje podívá, kdo těmi seznamy pořád mává, aby dokázal, že Benešovy dekrety byly historickým bezprávím a pokusem o genocidu. Považuje snad paní Harpyje Sudetendeutsche Landsmannschaft za extremistickou organizaci, jak dává rozumět jedna její věta? Jestliže ano, máme o krůček blíž k vzájemnému porozumění.
Pokud jde o společné učebnice, přečte-li si paní Harpyje lépe můj příspěvek, uvidí, že mluvím o informaci, kterou mi dali přispěvatelé diskuzních na stránkách Psa. Připomněla jsem to jenom a víc nekomentovala.
Každý Maďar může za to, že je Maďar! To se skutečně povedlo! Nebudu Vám říkat proč, ale skutečně mě to pobavilo.

informace řekl(a)...

na diskuzních stránkách
Skutečně jste mě pobavila Harpyje, Už dlouho jsem se tak nenasmála!

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,

1. Nacionalismus je naprosto přirozenou reakcí na snahu příslušný národ zlikvidovat, ať se to děje pod jakou chce záminkou.
Naopak někteří lidé ukazují, že jsou náplava, odpad, ochotný se za peníze nebo nějaké jiné benefity odnárodnit (viz sociální složení těch, kdo se za okupace "dali k Němcům", českému národu to spíš pomohlo zbavit se bezcenného odpadu).

2. V mnoha dějinných momentech měl být český národ násilně nebo "dobrovolně" odnárodněn a jako samostatný národ zlikvidován, prakticky vždy se jednalo o snahu Čechy poněmčit (pod hlásáním téze, že "Češi jsou vlastně slovanským jazykem hovořící Němci"). Od Bílé Hory, přes různé peripetie za Rakouska a Rakousko - Uherska až po německou okupaci 1938/9 - 1945.

3. Pravděpodobně by se nenašel jediný případ pokusu nějak násilně počešťovat Němce. Jen za první republiky, když chtěl Němec pracovat ve státní službě, tak musel prokázat určité minimální znalosti češtiny.

4. Němci se také vždy velmi razantně bránili zrovnoprávnění němčiny s jinými jazyky (viz např. Badeniho reforma za R-U).

5. Perchta z Rožmberka, provdaná 1449 za Jana z Lichtenštejna, napsala v jednom ze svých dochovaných dopisů bratrovi (který ji předtím nabádal, aby využila možnosti kontaktu s "kulturnějším národem"):
"Od těchto Němcův nemohu se ničehož jiného naučiti, nežli krkati, prděti a v kostky hráti." Obávám se, že je to velmi výstižná charakteristika přínosu Němců lidstvu.

informace řekl(a)...

Ale Pergille,
co to zas píšete! Snad ta paní z Rožmberka řekla jemně: říhati, pšoukati a různé jiné důkazy své kulturnosti podávati."
Přečtěte si to líp a opravte se, nebo by to mohla naše paní vztahovat na sebe. To byste snad, proboha, nechtěl?

A.S. Pergill řekl(a)...

Ona to napsala takto natvrdo. Alespoň tak to citují průvodci na zámcích L. panství. Nevím, jaký významový posun tyhle slova od jejích dob prodělala (některé tehdy velmi hrubé nadávky dnes jako takové nevnímáme), ale to už je, jak praví básník "jiná pohádka".

Harpyje řekl(a)...

Ano, Aspergille, "Němci" v 15 století byli úžasná čuňata, a to jim zůstalo dodnes.

A.S. Pergill řekl(a)...

Jé, Harpyje, my se shodneme. Hurá! :-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Je to tak, vážená paní Harpyje a drahý soudruhu a soukmenovče Pergille.
Ten děsivý rozdíl mezi námi přirozenými a přírodně čistými Čechy a Němci přetrvává, a nejspíše přetrvá až do Rudého třesku. I když je osvobodíme a přineseme jim naši tradiční západoasijskou kulturu, budou pořád těmi ohavnými a zaostalými středověkými čuňaty.

Pokaždé, když opouštím naši malou leč krásnou západoasijskou zemi směrem na Západ, hned na prvních kilometrech evropských silnic si uvědomím ten nepřekročitelný civilizační rozdíl mezi lidmi a čuňaty - již při pohledu na rozdíl mezi silničními příkopy našimi a německými.

Pokaždé, když jsem okolnostmi přinucen podat pravici Němci, otřesu se hnusem. Samozřejmě, jsem dobrý Čech, takže se otřesu jen vnitřně, aby si Němec-zběsilec ničeho nevšiml; o to však více a hlouběji.

Pokaždé, když jsem okolnostmi přinucen s Němci usednout ke stolu za účelem pozření jejich podivné krmě, musím se soustředit a myslet na něco hezkého, pozitivního. Třeba na zasněný úsměv, zvlňující rty soudruha Lenina. Na Jeho ruku, spočívající lehce na Jeho hrudi. A chřípí se mi plní zvláštní vůní Mausolea, překrývající odporný zápach německých deodorantů a kolínských. V duchu slyším hudbu Kremelského orloje, vítězně přehlušující všechno to hlasité mlaskání, srkání, smrkání, krkání a prdění mých otylých německých spolustolovníků.

Pak v nočních hodinách, kdy vyčerpán tím tichým odbojem plížím se statečně do trudných míst svého ubytování, vzpomínám na klid a pohodu našich nočních měst a vesnic. Kolem mne zuří tradiční německá zábava : fetování, zvracení, rvačky, loupeže, znásilňování, lynčování přistěhovalců, vykořisťování pracujících. Kolem mne se řítí silné a drahé německé vozy, porážející na přechodech nebohé babičky-bezdomovkyně, v uzlíku si nesoucí pár kůrek nalezených na smetištích blyštivých německých velkoměst.
A nad tím celým pekelným německým prasečincem Měsíc schovává svou zděšenou tvář, schovává ji za mrak toxických plynů, pod rouškou temnoty vypouštěných z tamních temných robotáren.

A tohle všechno bychom měli u nás, v naší krásné vlasti, kdyby nebylo humánního odsunu a humánního znárodnění !

Na své skryté lože uléhám, skryté v zemi německé péčí našich rozvědčíků, a nepřestávám děkovat presidentu Benešovi, předsedům Gottwaldovi a Fierlingerovi, generálu Svobodovi a ostatním vlastencům, neznámým i známým, například s.rotnému Pazúrovi. Díky vám, stateční vlastenci, kteří jste nás zachránili před Němci-čuňaty ! Díky vám, chlapíci stateční, za vaši odvahu, rozum a sílu ! Přidali jste blankytu do křídel míru.


Nemáme právo polevit v obhajobě národních zájmů, v úsilí o zastavení úspěšnosti germanizace myšlení. Věnujme vysokou pozornost hledání cest k mládeži s cílem zabránit jejímu odnárodňování a jejímu podléhání amerikanizaci životního stylu. Braňme historickou pravdu před jejím účelovým zkreslováním.
(Ing.Karel Janda, předseda Národní rady Klubů českého pohraničí, duben 2010)

Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Ajta !
Vloudila se nikoli chybička, leč CHYBA, za kterou se pokorně omlouvám všem českým vlastencům a vlastenkám.

Soudruh Karol Pazúr, velký československý vlastenec, nebyl v době svých velkých vlasteneckých činů během humánního odsunu pouhým rotným, nýbrž již poručíkem.
Po propuštění z nezákonné vazby byl dále povyšován, po odchodu do civilu se stal jedním z
předních funkcionářů Svazu protifašistických bojovníků.

Čest jeho práci a památce !