pátek 6. května 2011

MOBY DICK: Obrovská hanba

Zdraví Vůdceho, politické psycho, zneuctění významu státu, legitimní cíle a exot Hájek


**************************************************************



Neděle 1. května 2011, Svátek práce
"Chceme, aby zákony platily pro všechny. Nechceme se dožít dne, kdy nám tu imigranti budou vypalovat kostely a stavět mešity." (Tomáš Vandas na mítinku Dělnické strany sociální spravedlnosti v Brně, na kterém se účastnili i genossepartei z Němec.) Načež se asi 400 kusů dobytka vydalo do brněnského Bronxu, obydleného převážně Romy. (BTW: s českým občanstvím a katolickou příslušností.)

"Tomáš Vandásek, směšný panáček." (Tisíc členů skupiny "Brno blokuje", kteří provokační průvod zablokovali.) "Někdo" hodil dýmovnici.

V Praze zase provokoval bolševiky Jan Šinágl, který se jim proběhl po pódiu s rudou vlakou, na jejíž jedné straně byl srp s kladivem - a na druhé hakenkrajc. Podle komunistů šlo o hanobení.

Mrtvá Kočka: "Hakenkrajce."


ČSSD na dnešek vyhlásila po vzoru arabské revoluce rovněž svůj "Den protestu" pod heslem "Zastavme devastaci naší země". Petice s touto výzvou byla podepisována na masových prvomájových demonstracích na 113 místech po celé zemi. Kde se masově účastnili především sami organizáři a různé roztleskávačky. Uváděných 30.000 podpisů bylo zřejmě získáno hlavně přes internet.


Sýrie: Armáda v sobotu zahájila dělostřelbu do historického centra povstaleckého centra města Dará. Je hlášeno 6 mrtvých.


Indie: Minulý týden ukončila poslední továrna na světě výrobu mechanických psacích strojů. Brzo se z nich stanou sběratelské rarity - nevyhazovat!


Stát není povinen kompenzovat ztráty regionálních železnic. Pravil ministr českých pfinancí Miroslav Kalousek. Předloni kraje podepsaly ještě s vládou Jana Fischera memorandum, podle kterého bude stát tyto ztráty hradit do konce roku 2019. Podle Kalouska ale není toto memorandum "právně závazné".

Věřte straně, věřte vládě, mladí lidé! Šetřete si 40 let na důchody a berte si hypotéky na celý život. Věřte našim reformám! I když nejsou právně závazné, přesto je vám bude stát garantovat. Pokud na to bude mít peníze.


Vatikán: Současný papež Benedikt XVI svou apoštolskou mocí blahořečil před 1,5 milionem poutníků svého předchůdce Jan Pavla II.


Nositel Nobelovy ceny prezident Barack Obama jde ve stopách válečného štváče Ronalda Reagana: Letadla NATO bombardovala stejný komplex v libyjském Tripolisu, jako střely s plochou dráhou letu v roce 1986. Báb al-Azízíja zahrnuje kasárna, vojenské štáby a kontrolní stanoviště - a také vily Kaddáfího rodiny. "Vůdce se těší dobrému zdraví a bojuje za demokracii v Libyi." (Músá Ibráhím, vůdceho mluvka.) Zabit byl Sajf Arab, jeden z osmi Kaddáfího synů, a tři jeho vnuci. Američané označili domy ve vojenském komplexu za "legitimní cíle".


Při útoku na legitimní cíl nedaleko pákistánského hlavního města Islámábád byl zabit Usáma bin Ládin. Vůdce Al-Kejdy se evidentně netěší dobrému zdraví. Mnozí světoví politici popřáli kolegovi Obamovi, který operaci jednotky SEAL schválil. Barack tak jde i ve stopách válečného štváče George Bushe jun. Je to logické: Obama je nakonec přece jenom americký prezident, který jde ve stopách amerických prezidentů!
"Spravedlnosti bylo učiněno zadost," pravil Barack v půlnočním projevu k národu.



Pondělí 2. května 2011, Jom ha-šoa
Mladí Američané se nekorektně radují ze smrti zrůdy, příbuzní obětí 9/11 jsou "štastní za všechny, kdo přišli o své blízké". Většina normálních lidí a normálních politiků cítí satisfakci.
Obamovi blahopřejí státníci z Velké Británie, Francie, Česka i Izraele.

Pákistánské vedení je "uraženo" - Američani je o akci informovali až po tom, co vrtulníky na zpáteční cestě překročily hranice. Věděli proč.

Kontrola stranických účtů je v Česku často jen formální a slabá. Strany čerpají peníze přes prostředníky ve státních firmách a utrácejí více peněz, než uvádějí. Říká právě publikovaná zpráva analytiků z euro instituce Greco ze Štrasburku. Toto téma velice zajímá i experta na boj proti korupci a současného amerického velvyslance v Praze Normana Eisena.


V Česku začaly první státní maturity. Pro studenty bez problémů, protože 86 % maturantů si vybralo lehčí verzi. (Nebyl důvod podstoupit těžší zkoušku.) Problémy měli učitelé: S tiskem balíků papírů. Všechny otázky se nejdříve vytisknou, teprve pak si student vybere. Jednu ze stovky. Ostatní jdou do sběru. Musí se tisknout barevně. Proč "musí"? Protože jeden toner vyjde na 7.500 Kč. Školy se obávají, že statisícové "vícenáklady" budou muset zaplatit ze svého.

Centrum CERMAT však všechny uklidňuje: Nic nikdo platit nemusí. Zacáluje to ministerstvo školství. To se už v těch 680 milionech nějak vsákne...

Nic proti státním maturitám: Ale nešlo by to udělat jednodušeji a levněji? A bez tak děsné buzerace? Šlo, žejo? Tak proč se to tak po třinácti letech příprav neudělalo???


Mrtvá Kočka: "Aby se mohlo utrácet. A buzerovat."


Mys Canaveral: Raketoplán Endeavour kvůli technickým problémům stále neodstartoval na svou poslední misi. Letět do kosmu měl i další český kosmonaut krteček. Nejbližší další termín startu je neděle.

Otvírají se nové a nové farmářské trhy. Už je jich víc než přeživších sedláků. Jejich nedostatek se řeší překupníci, kteří se snaží prodávat zboží z hypermarketů.


Na pražském náměstí Míru proběhlo pietní setkání ke dni památky na šoa a na hrdinství .

Cena stříbra dnes klesla o 11 %. Nejdříve propady a pak zase návraty na původní úroveň zaznamenalo zlato i ropa Brent. Stříbro zůstalo dole. Je to způsobeno zvýšením marží za nákup stříbra, čímž chce Chicagská banka odradit spekulanty. Zabití Usámy přesto na burzách posílilo "býčí náladu".

Úterý 3. května 2011, Světový den svobody tisku

Kupujte zlato, kupujte stříbro, nabádá Vitalij Natanovič Nesis v intervjůku pro HN. Peníze "spálí" inflace. "Zlato bude v roce 2014 na 3.000 dolarů za troyskou unci," (dnes je odpolední fix 1535,5), těší se tento - ředitel Polymetalu, společnosti na těžbu drahých kovů, která má doly v Rusku a Kazachstánu.


Za Usámou, muslimským herojem, pláčí nejen zblblí Pákistánci, ale i zblblí našinci, zejména grupa kolem Blicích listů.

Usáma žije. Nebo: Usáma je už dávno mrtvej! Určitě ho ale nezabili Američani teď. Mezi pochybovače o přistání na Měsíci, smrti Elvise a Usámy a 9/11 patří i americký vědec Steven Jones. To je ten, který vynašel důvod zřícení Dvojčat: Náraz letadel byl jen mediální fikcí. Ve skutečnosti byli obě budovy podminovány. CIA, samozřejmě.

Mezi partu zblblých a blbnoucích se opět úspěšně přiřadil jistý Petr Hájek, jenž prohlásil, že zabití Usámy je mystifikace - protože žádnej Bin Ládin, který by zaútočil na Ameriku neexistuje. Taky si to mohly udělat americké služby samy, že, prohlásil už před časem tento expert.
Tento expert je bohužel zároveň vicekancléř Hradu, tedy českého prezidentského úřadu.


Česká policie zveřejnila údaje o akci, která proběhla začátkem dubna v Praze: Tehdy protiteroristická jednotka dopadla v jedné pražské ubytovně buňku dagestánských džihádistů.


Čína: 95 % demonstrací je vyvoláno špatnou ekonomickou situací rodin. A ta je způsobena nebývalou inflací. Dvakrát vzrostly ceny nemovitostí, ceny potravin rostou skokově. Mizerné platy zůstávají. Vláda se rozhodla odpustit daně těm nejbídněji placeným zaměstnancům. Už potřetí během několika let. Naposledy daně nyní platilo jen 28 % zaměstnanců, nyní bude platit jen těch 12 % "nejbohatších"! Inspirace pro českou sociální demokracii - v budoucí koalici s komunisty.


Rumunsko: Prezident Traian Bacescu oznámil vybudování raketového štítu USA na jihu země. Roku 2015 zde má být 200 amerických vojáků a 24 antiraket SM-3. Tyto obranné systémy nebudou namířeny "proti Rusku", ujistil pan prezident někoho - koho to nezajímá. Rusáci se zajímají o Česko! Ne o "štít"...


Atlantik: Podvodní roboty vylovily obě černé skříňky airbusu A330 společnosti Air France, který před dvěma lety spadl do Atlantiku.


Krkonoše: Napadlo 25 cm nového sněhu.


Sněmovna schválila senátem vrácený zákon - po jeho vydání už budou moci mít řidiči v krvi 0,3 promile alkoholu, aniž by dostali trestné body. Pozor - mohou zaplatit pokutu až 20.000! Podle expertů ministerstva zdravotnictví prý nelze dokázat, že tak nízká hladina alkoholu v krvi ovlivňuje chování řidičů. Tři desetiny promile? To je snad jedna desítka! A snad už automotoklub provedl testy, kde se ukázalo, jak jedna blbá desítka negativně ovlivňuje chování řidičů!


Mrtvá Kočka: "Poslanci si schválili zákon pro sebe."


V Česku panuje politické psycho, kdy se všichni věnují hlavně skandálům. Lidé na úřadech se tak rychle mění, že není něco možné dotáhnout do konce. (Martin Jahn, globální ředitel prodejů vozů Volkswagen pro firmy, v rozhovoru pro Hospodské noviny.)



Středa 4. května 2011, Den hasičů
Prezident Václav Klaus: Slova pana Hájka byla "nešťastná" a "nevyjadřují názor prezidenta". Pan Hájek je s nikým dalším v prezidentské kanceláři nekonzultoval. "Potencionální důsledky, včetně možných férových i neférových interpretací tohoto vyjádření nebyly zřejmě autorem domyšleny."

Já jsem taky nešťastnej, pane prezidente. Přidám jednu interpretaci, nevím, jestli férovou, ale upřímnou: Pan vicekancléř Petr Hájek je vůl a měl by jít do háje.


Království Sazka: Pohledávky vzrostly na 32 miliard korun českých. Zdá se, že některé jsou podány několikrát. Zejména krásnou ukázkou chucpe je, když dlužník podá sám na sebe pohledávku za svůj vlastní dluh!

Mrtvá Kočka: "Je patrné, že Hušák má starost o to, aby si mohl dělat co chce a co potřebuje. Tedy zvýhodňovat některé své věřitele a Sazku dále cíleně poškozovat..."

Oprava: To neříká Mrtvá Kočka, ale insolvenční správce Sazky Josef Cupka. Jestli on není nějakej podjatej!


Valná hormada Občanského sdružení Zelený ostrov (kde jsou akcionáři Sazky, toho času v úpadku), jež je majitelem firmy Bestsport (t.č. čerstvě v úpadku), jež je provozovatelem Sazka Arény se usnesla, že Zelený ostrov nepodal pohledávku na 8,128 miliard za loterijní společností Sazka. Pohledávka byla podepsána neoprávněnými osobami. Bude to jednoduché: O platnosti minulé ostrovní valné hromady, která odvolala výkonný výbor, rozhodne soud. O platnosti pohledávky rozhodne insolvenční správce.


Ono to bude mnohem jednodušší: Společnost Synot Tip dostala povolení k číselné loterii. Začne s ní v září. Společnost Fortuna urychluje rozjezd své loterie. Zatím to zkusí se stíracími losy. Číselná loterie odstartuje v půlce července.

A co chudáci sportovci? Kde získají peníze? No přece u sebe! Členové sportovních svazů budou platit příspěvky. A je to vyřešený...

A kdo bude platit ztráty Sazky? No přece banky! Ty si již vyrobily opravné položky. Z nesmyslných poplatků...


Průzkum světového vývoje od firmy Deloitte LLP: Bohatí budou dále bohatnout a chudí budou dále chudnout. Nerovnost v příjmech ve všech zemích se prohlubuje.


Mexiko během února a března nakoupilo 100 tun zlata. Pak nemá jeho cena růst!


Sýrie: Zadržení opozičníci se prý dopustili krutého zločinu "zneuctění významu státu".


Káhira: Špičky Hamásu (teroristi) a Fatahu (bývalí teroristi) se pod patronací dočasné vojenské egyptské vlády sešli, aby slavnostně potvrdili úterní dohodu o usmíření a o volbách. Nad Gazou a Západním břehem by měli vládnout "společně", a do roka připravit společně i parlamentní a prezidentské volby. Předseda Fatáhu Abbás má dále vyjednávat s Izraelem za obě seskupení.


Izrael: Vláda zmrazila pravidelný převod daní a poplatků, které vybírá za Palestinskou správu. Jde asi o 1,5 miliardy Kč. Tyto příjmy činí okolo dvou třetin rozpočtu palestinkoarabské autonomie. Palestinci peníze nedostanou, dokud se neprokáže, že se nepřijdou do pracek Hamásu. Izraelský ministr financí Juval Štajnic k tomu pravil: "Žádáme celý svět, aby nefinancoval Hamás – takže to nesmíme dělat my sami, a to ani nepřímo."



Čtvrtek 5. května 2011, Květnové povstání českého lidu, 193. narozenimy nesmrtelného Karla Heinricha Marxe, Den Evropy

Prezident Václav Klaus potvrdil vybranou osobu, kterou mu předložil Senát: Na příštích deset let se stává jedním ze sedmi inspektorů Úřadu na ochranu osobních údajů pan Daniel Rovan. Znalosti a dovednosti, požadované pro tento post jsou: Negativní lustrace a trestní bezúhonnost. Pan Rovan je bezúhonný, protože jenom do svého čestného přiznání jako poslanec napsal, že si na rodinný domek svého tchána, kde bydlí, vzal hypotéku 700.000. Ve skutečnosti šlo o milion a půl. Rodina zaplatila za barák ze svých zdrojů rovnou 5,8 milionu. Pan poslanec ODS Rovan přestal být tudíž poslancem, protože se dopustil nejméně nečestnosti - nepravdivosti ve svém (ne)čestném prohlášení. A to ausgerechnet před volbami. Jo - a ještě protizákonně pobíral odměny za členství ve statutárních orgánech České pošty. Ale na to měli jeho právní poradci jiný právní názor. Teď bude za 78.000 měsíčně bezúhonně dohlížet, zda nejsou zneužívána naše osobní data. Tedy přesněji: Zda nejsou "zneužívána" osobní data jeho samého...


U maturitní zkoušky z češtiny stát po studentovi rovněž požaduje, aby - krom obsahu - dobře ovládal i formální výstavbu díla - tedy i počet odstavců a používání interpunkce. (Pro budoucí studenty: Tento odstavec je ukončen dvaceti vykřičníky.)


Nový zákon o obchodních korporacích zavádí novou odpovědnost manažerů: Při krachu akciovky či eseróčka mohou přijít i o svůj osobní majetek. Škodaže to neplatí už dvacet let. To bychom měli miliard - možná ještě více, než Kajmanské ostrovy!


Ze sportu: Fotbalová Slavia je v kélu. A můžou za to fanoušci. Kteří při pohárovém zápasu s Olomoucí vnikli po poločase na hřiště, když se nedočkali odpovědí, jak to bude dál s jejich klubem.

"Je to zneuctění jména Slavie a obrovská hanba" (Generální ředitel Slavie Miroslav Platil.)

No dobře, pane Platil. A komu tedy Slávka patří? A kdo zaplatí dlužný stamilion? A jak chcete vydělávat, když vám dnes licenční komise nedala licenci? Protože jste jí neodpověděl na přesně stejné otázky, na jaké jste neodpověděl rozzuřeným fandům? To je skutečně zneuctění jména Slavie a obrovská hanba.



Pátek 6. května 2011
Al-Káida potvrdila smrt svého neexistujícího vůdce Usámy bin Ládina. A slíbila pomstu.

Německo: Mezinárodní rychlík ICE jedoucí z Berlína do švýcarského Interlakenu byl vyklizen ve Freiburgu po tom, co byl v jídelním voze nalezen nosič CD s nápisem "Alláh nás všechny zabije". 250 cestujících se muselo přesunout na jiné spoje. Vlak mohl jet po 4 hodinách prohlídky dál. Snad vtipálek - anebo trénink?

Praha: Policie prověřovala podezřelý balíček na křižovatce ulic Želivského a Vinohradská. Na místě zasahoval policejní pyrotechnik se psem. Byla uzavřena část Vinohradské a okolí vstupu do stanice metra na Želivárně. Následoval dopravní kolaps. V krabici byly papíry, skleničky a odpadky.


Česko: Naši diplomati stále nic nechtějí vědět o americkém pobouření. Amíky nasířil hradní exot Petr Hájek svým prohlášením o mystifikačním Usámovi, ale ještě více slovy, jimiž zpochybnil pravdivost rodného listu prezidenta Obamy: "Je to stejně věrohodné jako jeden po letech náhle objevený či zveřejněný rodný list. Jde o sérii stejného druhu. Ve Spojených státech začala prezidentská kampaň. Máme se na co těšit." Řekl Parlamentním listům. Tady už opravdu Hájek šlápnul do... na citlivý nerv.


Mrtvá Kočka: "Třeba by se mohl stát osmým inspektorem ÚOOÚ?"



"Tak bych o ní přemýšlel. Nevím jak dlouho. O některých věcech přemýšlíte dny, o některých hodiny, o některých minuty." Zemitý exministr kultury, exherec a poslanec ČSSD Vítězslav Jandák by přemýšlel o kandidatuře na post prezidenta v přímé volbě. Jde o odpověď na dotaz novináře. Jde o blbou odpověď na blbou otázku.
Kdo se ptal? No - Právo. A koho? No - Jandáka. Už jsme dlouho neměli zemitého prezidenta! Naposledy snad Zápotondu.


Hušákovo: Valná hromada společnosti Bestsport odvolala komplet představenstvo firmy, ba i nesetřelitelného (zde) místopředsedu Aleše Hušáka. Alespoň dle Aktuálně.cz. Mluvčí Bestsportu (a Sazky) Jan Tuna to vidí jinak: "V představenstvu společnosti nedošlo k žádným změnám, valná hromada se neuskutečnila a údajné nové představenstvo nemá žádné oprávnění za Bestsport jednat."


Prezidentovi lidé byli obviněni z kouzelnictví a vyvolávání džinů. Jeden ze zadržených je "muž se zvláštními schopnostmi v metafyzice spojeného s neznámými světy". Nejde o Hájka. To v Íránu probíhá souboj prezidenta Ahmadineřáda se skutečnou hlavou státu, náboženským vůdcem ajatolláhem Alím Chameneím. Žádný neřád nemá takovou moc, jako neřád, posedlý náboženstvím. Nebo ideologií. Nemluvím o Chameneím.


Sýrie: Na dnešek připadá další "Den hněvu".


3000 lidí umře denně na následky kouření v Číně. V zemi se spotřebuje třetina světové produkce cigaret. Zdravotní experti varují před tikající bombou: v roce 2030 se úmrtnost ztrojnásobí!


Mrtvá Kočka: "A vyřeší se demografické problémy s přestárlou čínskou populací."


Žeby námět pro Kalouska? Tak proto má u nás tabáková lobby tak silné postavení!


Novela devizového zákona, která dnes prošla Sněmovnou, umožňuje nákup pozemků a lesů cizincům. Moc se nezmění. Ti co chtěli, si naše krásné rodné české lány už koupili jako "právnické osoby".


Stříbro hlásí pokles o 30 %. Odborníci na trhy komodit, kteří vždy dobře dokážou předvídat minulost, hlásí: "Nikdo si nemůže myslet, že drahé kovy neprojdou korekcemi. Bylo by bláhové se domnívat, že jejich cena půjde stále nahoru." Teď je zlato v New Yorku za 1491,4 $/unci. A jeho cena skutečně - kolísá!


Delegace zemí Beneluxu pojede do Benghází, aby zjistila humanitární situaci v Libyi. Dříve, než ji začne EU poskytovat. Už jsou zajištěny peníze, dopravní kapacity - i ochranné síly.

Sedm výtržníků ze Slávie bylo obviněno za to, ničili majetek a "házeli světlice".


Další zpráva ze sportu: Na mistrovství světa v hokeji v Bratislavě se dnes hraje zápas Česko - Slovensko.


Sobota 7. května 2011 
Nepozorná žena Moby Dicka: "A s kým hrajem?"
*******************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

65 komentářů:

stk řekl(a)...

Obávám se, že Honza Šinágl jen graficky vyjádřil to, co si už myslí kdekdo: jedna nebo druhá strana rudé vlajky - "vsjo ravnó".
Tedy žádná provokace, žádné hanobení. Konstatování!

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
měl jste napsat, že od 2.května nás media bombardují bez milosti stále novými variantami dohadů o zabití bin Ládina, a že bychom se měli všichni společně obrátit na Vysoký komisariát OSN pro nehumánní chování vůči divákům, čtenářům a jiným uživatelům těchto nedobrodějných institucí.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Vaši informaci, vážený STK :
Rudá resp. zlatá hvězda byla součástí naší symboliky, součástí našeho státního znaku.
Hákový kříž byl znakem hitlerovců. Chcete snad nás a naše skutky srovnávat s hitlerovskými fašisty a jejich řáděním ?!?

informace řekl(a)...

Dnešní il Foglio v článku La guerra della Cina alle donne (Čína bojuje proti ženám) je uvedena otřesná zpráva aktivistky Women’s Rights Without Frontiers Reggie Littlejohnové o zacházení s ženami v Lidové Číně. Nucené potraty, vraždění novorozeňat, policejní kontrola. Za posledních třicet let v Číně "zmizelo" 400 milionů dětí za naprostého nezájmu ostatního světa. Zřejmě na kontrolu přírůstku obyvatelstva nemají jiné prostředky než "zmizení ze světa".

informace řekl(a)...

Pořád se mluví o zabití bin Ládina a docela se při tom zapomíná na stále rostoucí počet uprchlíků z Afriky na Lampedusu. Včera v intervalu hodiny přibyla další plavidla, většinou s imigranty z černé subsaharské Afriky. Tedy ne běženců z libyjské války. Itálie je na pokraji vládní krize, voliči Severní ligy se bouří.
Komisařka UNHRC protestovala proti postupu s běženci v Toskánském regionu.
Toskánci totiž vzali doslova princip "integrace" a tak je hned zapojili do práce. Čistí prezidentskou oboru nebo odklízejí bouračky. Prý to není v souladu s jejich statutem běženců, aby byli využíváni jako levná pracovní síla.

drak řekl(a)...

K neděli:

Vandas je možná směšný šašek, ale ten směšný šašek bere vážně věci, které na jedné straně štvou obyčejné lidičky a na druhé na ně stávající evropské i naše struktury kašlou buď zcela, nebo je řeší vyloženě nevhodným způsobem a vyloženě proti zájmu nás, v Evropě domácích a původních, takže až ten šašek, nebo někdo jemu podobný vyhraje volby a bude řádit jako utržený vagon, nebo slon v porcelánu, tak se pak nedivme, to už totiž ten smích a humor kdekoho přejdou.

Přestože je Jan Šinágl tak trochu Don Quijote de la Mancha, je mi sympatický, jako ostatně kdokoliv, kdo dokáže těm otravným bolševikům pořádně hnout žlučí.

ČSSD už se rovnou může sloučit s KSČM a ČMKOS do jedné velké bratrské organisace a přestat nás oblbovat.

Indie: Mechanických psacích strojů je škoda, byly to hezké stroječky, ale možnostem křemíkových potvor se to prostě nevyrovná.

Když už Jan Fischer tak velkoryse sliboval a memorandoval z našeho, nechce tu ztrátovou železnici náhodou financovat ze svého? Kdysi dávno, když král sekal dluhy, tak také rovnou určil, že budou spláceny 1/10 výnosů z těžby královského stříbra. Myslím, že by bylo velmi záhodno se k tomuto starému dobrému zvyku vrátit. Bez toho totiž jsou jakékoliv sliby právně nezávazný populismus, o nic víc a o nic méně. Nemám strach z Kalouska, mám strach ze Sobotky a dalších ze řetězu urvaných ekonomicky nevzdělaných a nesoudných bolševiků, kteří to, co by mohlo případně zůstat na důchody, narvou do ztrátové železnice.

V Libyi se odehrává cosi, do čeho není moc vidět a následky čehož mohou být pro nás všechny ne zrovna příznivé. Rozhodně z toho nejsem nadšen, stejně jako obyvatelé Lampedusy, Itálie a nakonec i samotné Francie, co to nadšeně pomohla spískat, ale následky by nejraději ze všeho nechala na hrbu Itálii. Vidí tu někdo důvod k jásotu?

UBL škoda opravdu není.

K pondělí

Chovají-li se mladí Američané podobně, jako primitivové z Gazy, je to sice trapné, ale mají na to své chování úplně stejné právo, jako ti primitivové z Gazy.

S pakistánským vedením to není tak jednoduché, protože nejdřív na něj tlačí zanícení pitomci, aby bylo demokratické, když tedy poleví v tlaku a útlaku, aby těm zahraničním pitomcům vyhověli, tak mu pak domácí náboženští magoři divže nepřerostou přes hlavu a zároveň mu tam operují cizí vojska jak si vzpomenou, aniž by mu cokoliv řekli. Pořád si myslíte, že to s námi mají lehké? Zkuste se na chvíli vžít do jejich kůže, nehledě na to, že jejich ozbrojené a bezpečnostní složky jsou nepochybně prolezlé zevnitř příznivci oněch náboženských magorů. Myslím si, že v rámci jejich omezených možností a za současné situace dělají Pakistánci co jde a víc od nich těžko někdo může něco chtít. Také je dobré vzít na vědomí, že na rozdíl od rozdavačů hraběcích rad jim jde o krk.

Myslím si, že financování stran obecně je komplikovaná otázka ale určitě by bylo velmi zapotřebí hnout s tím co nejdříve kamsi směrem k něčemu transparentnímu a civilisovanému.

K těm maturitám ano, je to bordel na kolečkách a nejzajímavější na tom je, že to probíhá nejdříve ústně a pak až teprve písemně. Více asi netřeba dodávat.

Ano, ty, co na ty farmářské trhy, nebo do tržnic vozí zeleninu z velkoskladů (asi čínskou) a jiné srágory ze supermarketů bych poprvé pro výstrahu vykoupal ve Vltavě a podruhé rovnou zastřelil na místě.

Větší vlastenec řekl(a)...

Proti protičeským a protisocialistickým provokacím


Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !

V posledních dnech sledujeme další aktivizaci agresivních sil Euroameriky, aktivizaci protilidových a antislovanských ideově-diversních a teroristických centrál. Zavraždění jednoho z vůdců muslimských partyzánů, pokus o zavraždění Vůdce všeho libyjského lidu, polský pokus o diskreditaci celého našeho národa, papeženecká provokace s „blahořečením“ protisocialistického aktivisty J.Wojtyly, přetrvávající německá, italská, slovinská, polská a lucemburská okupace historických českých zemí – tohle všechno (a mnohé další události) jsou jen součásti sílícího euroamerického tažení proti naší vlasti a celému Slovanstvu.

Je velice znepokojivé a smutné, že tomuto kombinovanému tlaku začínají podléhat i někteří zdejší vlastenci. Jistě, je těžké nepodlehnout soustředěnému a neustálému vymývání mozku, je těžké nepodlehnout „osvědčeným“ brutálním a současně sofistikovaným metodám euroamerických expertů na manipulaci s veřejným míněním a vlastními názory.
Jenže my jsme přece jiní než Euroameričani; my máme svoji hrdost a čest, svůj přirozený, euroamerickým vzděláním nezkalený selský rozum. My Češi a my Slovani máme svou národní historii, za kterou se nemusíme stydět, na rozdíl od všech národů Euroameriky.
Takže si dokážeme uvědomit, že například srovnávání naší slovanské rudé hvězdy, srpu a kladiva se symboly fašismu je nečeské a netřídní. Dokážeme vlastní hlavou přijít na neoddiskutovatelný fakt, že takového „srovnávání“ nesrovnatelných symbolů se může dopouštět jen Euroameričan nebo euroamerický agent; nikdy však našinec. Nikdy !

Nyní si dovolím ocitovat část svého textu, uveřejněného na tomto vlasteneckém blogu v květnových dnech minulého roku :

A kdyby nám někdo chtěl namluvit, že nejsme výjimeční, že bychom ve stejné historické či osobní situaci chovali stejně jako Němci, tak tomu hnusnému lháři a provokatérovi stačí předvést naše tisícileté dějiny.
A hned bude jasno : My jsme opravdu ÚPLNĚ JINÍ než Němci !

My bychom se ve stejné situaci (osobní i historické) chovali ÚPLNĚ JINAK než zlí Němci !
My bychom nikdy neusilovali o uchvácení cizího území !
My bychom nikdy neprováděli loupeživé vpády na cizí území !
My bychom nikdy nebrali do otroctví celé sousední kmeny, nezpustošili přitom obrovská území jen kvůli zisku !
My bychom nikdy nesváděli naše porážky, způsobené našimi přílišnými ambicemi, na někoho jiného !
My bychom nikdy nevolili (natožpak opakovaně !) nějakou totalitní partaj !
My bychom nikdy nikoho nevylučovali z národního života !
My bychom nikdy nikomu neloupili majetek !
My bychom nikdy nikoho nehnali do sběrných táborů !
My bychom nikdy neprováděli etnickou nebo jazykovou čistku !
My bychom nikdy nikoho nepronásledovali z politických, národnostních nebo náboženských důvodů !
My bychom nikdy neprováděli justiční vraždy svých politických odpůrců !
My bychom nikdy nikoho nemučili !
My bychom nikdy nevraždili děti !



My prostě nemáme v oku svém ni smítko, takže můžeme znovu a znovu házet kameny jako první. My prostě jsme bez viny, proto nikdy neodpustíme našim viníkům.

K tomu nám dopomáhej Nesmrtelný Lenin.
Kámen !

stk řekl(a)...

Už jsem lekl, vážený VV, že můj názor zapadl bez povšimnutí...

Vono je to tak, Vlastimile - hvězdy jsou různé: hvězda pěticípá rudá (tu možná znáte), bílá "emerická" (na tu lépe nemyslet), šesticípá, složená ze dvou rovnostranných trojúhelníků (též lépe nevidět, že?) šesnácticípá, která ukazuje do všech možných světových stran a říká se jí obvykle růžice v kompasu atd.
Svastiky máme taky různé: tu původní, obrácenou, zvanou též Mithrovo Kolo, která většinou označuje štěstí, zvláště pak štěstí rodinné, pak zrcadlově obrácenou, kterou zneužili nacisté nebo i fašisté...
...ale to je vlastně jedno, pak známe svastiku, kterou omylem postavili v podobě budov v USA a je viditelná pouze z letadla (no vidíte, jak mají ti Němci dlouhé prsty...) viz, nezapomeneme na hakenkrojcy, které se objevovaly na zdech domlů v době mého útlého mládí a byly veleodvážným protestem proti těm rudým hvězdám atd... Též i hákové kříže nynějších tupých nácků, kteří ani neví, co nosí a co tím vlastně propagují. Ostatně s rudými hvězdami a mladými komunisty je to stejné.
A pokud ti i oni vědí, co činí, čert je vem!

Čert (agnostik) aby se v tom vyznal... ;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Vyhýbáte se přímé odpovědi, vážený STK ?
Rudá resp. zlatá hvězda je tradiční součástí NAŠEHO znaku; může být i součástí našeho slovanského rudého praporu se srpem a kladivem.
Pod rudou hvězdou bojovali a umírali naši otcové a dědové u Sokolova, pod Duklou, při ochraně naší státní hranice proti narušitelům a diverzantům. Rudou hvězdu na čapkách a beranicích měli rudoarmějci, kteří umírali za naši svobodu během let Velké vlastenecké války a protisocialistického puče v r.1968.
Takže ještě jednou : Chcete snad srovnávat rudoarmějce a naše otce-příslušníky našich ozbrojených složek s hitlerovci ?!?

Mimochodem – kdo uvěří, že ve fašistických USA postavili hakenkrojc čirou náhodou ?
Viz např. http://searchengineland.com/google-maps-causes-us-navy-to-change-its-swastika-building-12289


Kdykoliv střílíš, soudruhu,
přibij si v duchu do kruhu
tvář žoldnéřů, tvář sprostých vrahů,
kteří své zločiny přenášet chtějí do Číny,
pokořit chtěli by Moskvu i Prahu.

(Jaromír Nohavica st., 1952)

***Volte ČSSD a KSČM !***

drak řekl(a)...

K úterku:

Vitalij Natanovič je samozřejmě na prodeji zlata a stříbra zainteresován, takže ho nemůžeme brát jako nezaujatého experta. Nicméně faktem zatím je, že z krátkodobého pohledu asi na drahých kovech vydělat nepůjde, zatím jsou ceny vysoko, ale z hlediska středně a dlouhodobějšího horizontu si myslím, že na tom nepůjde prodělat. Všechno je takové turbulentní a nestabilní a nic nenaznačuje, že by to mělo ustat, spíš naopak, takže asi bude docházet k znehodnocení peněz a pak bude mít zlato a stříbro hodnotu ještě větší. S Eurem se to houpe a dolar dávno není co býval, stabilní jsou možná ještě tak švýcarské franky? Část úspor určitě má smysl proměnit v drahé kovy, pakliže ty úspory stojí za řeč.

Zblblí našinci, Pákistánci i smečka kolem Blicích listů prostě nejsou moje krevní skupina.

Vymýšleči konspirativních teorií jsou zpočátku zajímaví a zábavní, ale pak už jsou vyloženě nudní a otravní, Stevena Jonese a Petra Hájka nevyjímaje.

Když už nám o nich (těch džihádistech) německá policie řekla, tak už asi bylo trapné nic neudělat (jako se to obvykle dělává).

Co se Číny týče, tak bůh suď, ti lidé jsou placeni na hranici přežití a když už jim ty mzdy zdaní poprvé inflací, tak jim už třeba opravdu nezbývá na to další zdanění berňákem. Zkrátka a dobře můžeme se leda tak spolehnout na to, že ti bolševici vědí co dělají.

Systém v Rumunsku? Prosím, to je v pořádku. V pořádku není to, že nás ruští padouši horem dolem odřezávají od západu a že se proti tomu z naší strany skoro nic nedělá.

Co se alkoholu v krvi týče, myslím, že bychom měli povolit 0,3 promile naprosto bez postihu, mezi 0,3 s 0,4 udělat jakousi šedou zónu s mírným postihem a vyšší hodnoty pak už postihovat tvrději. Také bychom se měli více soustředit na další drogy za volantem, na světě kupodivu není jen alkohol a imbecilů za volantem, zdrogovaných něčím jiným, než alkoholem, také není zrovna málo a jejich počty s relativní beztrestností rostou.

Martin Jahn byl poslední soudný ekonom a národohospodář spolupracující s ČSSD, kterého vyštval Paroubek, od té doby jsou jejich ekonomické názory nebývale ubohé a nereálné.

Ke středě:

Co se Hájka týče, tak každý máme právo na svůj vlastní, byť i hodně prapodivný názor, to bychom panu Hájkovi neměli upírat, ale měl by umět lépe odlišovat svou práci od svého soukromí a pakliže to nesvede, měl by opravdu jít do háje.

K Sazce, tolik: Je věcí správce každou přihlášenou pohledávku prověřit a buď jí uznat, nebo odmítnout. Nebylo by od věci, ve věci těch duplicitních nebo podvodně přihlášených, podat trestní oznámení pro pokus o podvod.

Globalisace a monopolisace nezadržitelně pokračují, výrobci některých komodit se dají spočítat na prstech jedné ruky, takže není divu, že se nám tu začínají vrstvit buď hodně bohatí, nebo hodně chudí. To ale nedává do budoucna moc nadějí na něco dobrého, spíš naopak.

Mexiko se na rozdíl od ČNB v devadesátých letech chová vcelku rozumně.

V Sýrii se obávám, že ani jedna strana konfliktu není nic, s čím bychom chtěli mít co do činění, a situace je taková, že se k tomu dá říci jen jedno: „Škoda rány, co padne vedle“.

To, co se stalo v Egyptě se dá mimo jiné interpretovat i tak, že se Fatah přihlásil ke svým původním kořenům, přestal se přetvařovat a de facto splynul s Hamásem. Pakliže jim Izrael zmrazil konta, správně dělá.

Harpyje řekl(a)...

:-)))
Islamist soft-core porn "Kuwaiti woman fantasizes about being Mrs. Bin Laden"
http://elderofziyon.blogspot.com/
a
Kolumbijský Bin Laden z Bogoty
http://jssnews.com/2011/05/05/cest-lhistoire-du-mec-qui-se-prend-pour-ben-laden/ a http://www.mirror.co.uk/news/weird-world/2011/05/05/osama-bin-laden-lookalike-the-colombian-parking-attendant-that-has-dressed-like-the-former-al-qaeda-leader-for-seven-years-115875-23108955/
Na arabských webech se už množí posty o tomto důkazu, že Bin Laden je naživu.

Harpyje řekl(a)...

V představách oné ženy, snící o noci s Bin Ladenem, je tento zřejmě mužská obdoba hurisek, oblažující shaheedy a jihadisty v muslimském ráji. Až na ten malý rozdíl, že Bin Laden nebyl panic. Prý zplodil 20 potomků.

Harpyje řekl(a)...

Islámský exorcismus existuje též! http://www.metacafe.com/watch/184343/exorcism_in_islam/ Ahmadineřád se má na co těšit!

Větší vlastenec řekl(a)...

Co nám kapitalistická televize neukáže
aneb
Není sionista jako sionista


Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !

Jak už mnozí z vás v diskuzích konstatovali, současná doba se vyznačuje mediální manipulací, masivním vymýváním mozků, brutálním prosazováním multi-kulti a jinými podobnými zločiny kapitalismu a demokracie. Jinak řečeno, oficiálním médiím naprosto nelze věřit, neboť jsou ovládána Němci a jinými Euroameričany.

Naštěstí existují i na kapitalistech a demokratech nezávislá média, v naší vlasti deníky Haló noviny a Právo, a internetové obrazové zpravodajství Haló TV (kupříkladu zde soudruzi Pavel Kováčik a Vojtěch Filip souhlasí se soudruhem a soukmenovcem Moby Dickem :
http://www.halotv.cz/z-poslanecke-snemovny/dph-na-penze-a-lidska-prava/ ) .

Naší nezávislé internetové publicistice byla vzorem, jak jinak, obdobná iniciativa ruských soudruhů. Красное ТВ má samozřejmě větší záběr než Haló TV, díky větším možnostem větší Strany, a také díky tradičnímu celosvětovému poslání sovětských (ruských) komunistů.
Z obrovské nabídky pořadů vás upozorním na reportáž o prvomájových protestech izraelských komunistů proti nelidské politice sionistického státu : http://www.krasnoe.tv/node/9613 .
Ano, jak před lety napsal velký český vlastenec s.Alexej Pludek, těm nejlepším sionistům *) bude po našem vítězství povoleno nám sloužit.


Антикоммунизм – это фашизм !***Volte ČSSD a KSČM !

--------------------------------------------------------------------------
*) S.Pludek použil jiný, kratší výraz, kterému se chci vyhnout.

Větší vlastenec řekl(a)...

Muslimská žena snící o panici ?
Inu, už jsem kdesi na různých provokačních euroamerických diskuzích četl rádobyvtipné úvahy o touhách Mučednic Islámu (v terminologii Euroameričanů "sebevražedných atentátnic"). Prý jestli se těší na noci s 72 panici, jimž se navíc panictví znovu a znovu obnovuje.

Prostě - už abychom opět vyhráli, a obnovili řádný dohled nad médii.

Hezké odpoledne přeji.

Harpyje řekl(a)...

Muslimské ženě je asi jedno, jestli je její vysněný panic, nebo ne. Pro nás vatikánce, hraje tato vlastnost zásadní roli. Vzorem je Fernandel, jako "Le Puceau".
Jsem zvědavá, kdy se nick drak dopracuje k neděli.

Větší vlastenec řekl(a)...

Velký český vlastenec drak se k neděli jednou dopracuje; o tom žádná.
Každopádně tyto svoje příspěvky bude moci kdykoli v budoucnosti předkládat jako důkaz, že o tom mluvil již před válkou s okresním hejtmanem.

Harpyje řekl(a)...

Trvá to ale.
Minule byl se svým hodnocením hodnocení událostí pohotovější.

informace řekl(a)...

Berlusconi posílá znovu vojáky do Neapole, aby ji vyčistili od odpadků, co se válí po ulicích a po okolí.
Ministr obrany: to je naposled, co dovoluji, aby bylo použito vojáků. Ať se o své odpadky stará neapolská správa sama.
Europoslanec Severní ligy navrhuje poskytnout Neapoli a provincii státní autonomii. Je ostudou pro celou Itálii.
Proč jsou napolitánci taková prasata?

informace řekl(a)...

U břehů Libye se potopilo plavidlo se 600 imigranty. Bylo přeplněné. Část jich doplavala zpátky ke břehu, ostatní se utopili.
Asi jim už začínají ty různé loďky k přepravě docházet. To by mohlo příliv imigrantů omezit. Jinak čekat na Frontex, to nám dřív naroste plnovous.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Vám snad ne?

informace řekl(a)...

Americká správa zveřejnila 5 bin Ladinových videí. Na tom dostupném na italském webu je vidět Osamu, jak se dívá na televizi. Docela starý dědek, celý šedivý, v županu a s vlněnou čepicí na hlavě, úplně jiný než ten mladistvý prorok s výrazem přeslazené koblihy, jak ho známe z předešlých videí. Asi ho Američani zabili dřív než umřel přirozenou smrtí, aby nepříšli o trofej.

informace řekl(a)...

RRR,
mám dojem, že EK čeká právě na můj plnovous. Proto nepospíchá.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen klid, RRR.
To stvoření má dlouhodobé problémy se sexuální identitou; zvláště ve chvílích, kdy si zastřihuje vous.

informace řekl(a)...

Oj,oj,
Většímu vlastiŽvanilovi už nezbyl nikdo, do koho se pustit, a tak si všiml mé maličkosti. Vždyť ty mé "spisby" nečte, jak prohlásil.
Ejhle k čemu vede logorrea, k samomluvě anebo k porušení vlastního slova.
Nebohý Kecal!

stk řekl(a)...

Nebo "Božský Nekecal"?

STK řekl(a)...

2 Haarpyje: Jak se bezpečně a neomylně pozná panic?

Moby Dick řekl(a)...

ZASLÁNO ze http://www.sazkaleaks.cz/ :

O čem to zde je ?
30. duben 2011

V průběhu vývoje a výroby internetových informačních kiosků, jsme se náhodou dostali k přepracování hracích terminálů od firmy CyberView Technology, používaných v Anglii. Bylo je otázkou času než jsme zjistili, vypadlo to na nás totiž z hard disků, že jsou to kiosky od stejné firmy jako používá naše loterijní společnost Sazka a.s. Pátrání po internetu nás dovedlo ke smlouvě kterou uzavřela Sazka a.s. s touto společeností dne 13. září 2004 a to na deset let, do roku 2014, tedy stále platí. Bylo to půl roku poté co byla zprovozněna hala Sazky. Tato smlouva měla být hlavním generátorem financí na splácení haly. Leč stala se manažérská chyba a penězovod selhal. Terminály jsou dodnes ztrátové. Následné souvislosti nás dovedly ke způsobu podnikání Sazka a.s., k lokalitě Menorca, Cuitadella de Menorca, k nemovitosti Son Clariana, k tomu jak jedno občanské sdružení Zelený ostrov, tedy právnická osoba založená za účelem nepodnikatelských aktivit, má na leasing, na 25 let, pronajatou halu Sazka v celkově sumě 21,5 mld. aniž má nějaký příjem, jak tyto peníze platí z odvodů Sazky na věřejně prospěšné účely, šoupe je ( círka 960 mil. ) do Bestsportu, ten je prožere v režiích haly a vykáže malinkatý zisk. Na splácení úvěrů Sazky na halu již Bestsportu nic nezbývá. Jo a ten Bestsport je vlastněný akcionáři Sazky, aby se to nepletlo. A dnes se v této hale v 90% provozují komerční aktivity a ne veřejně prospěšné a sportovní, protože je provozně drahá ... a dál už bych raději ani nemluvil ... Blanka je proti tomu myší díra .. Tak o tom je tento web.

drak řekl(a)...

Ke čtvrtku:

Marx? Dobře že už nic nenapíše.

Pan president asi vybíral tak dlouho, až totálně přebral.

Ty státní maturity jsou mnohem horší, nežli by se na první pohled mohlo zdát. Když se k tomu vezme v úvahu i doba, po kterou přicházely na svět a kolik se do toho vrazilo prostředků, je to přímo zoufalé, jen těžko najít tak dokonalý učebnicový příklad něčeho, na čem se dá tak snadno demonstrovat, jak se to nemá dělat.

Nový zákon o obchodních korporacích toho asi moc nevyřeší, manažeři prostě budou lítat po světě tak nějak bez majetku, který by jim šlo zabavit. To uměl už za 1. republiky Křižík senior, natož pak ti dnešní žraloci.

K pátku:

K Al Kaidě jen tolik: Jaká msta? Myslím, že dlužníci jsem pořád ještě my a pořád ještě máme co vracet.

K Německu a Praze: Myslím, že pořád lepší je být ve zdraví za kašpara po zbytečně prodělaném branném cvičení, než někde naostro sbírat čísi seškvařené ostatky, nedej bože ještě v nějakém větším množství.

K diplomatickému skandálu: Myslím, že jako inspektor ÚOOÚ by pan Hájek napáchal určitě mnohem méně škody, nežli na hradě. Kdyby ve státních službách přestal působit nadobro, všem by se viditelně ulevilo. Prakticky vzato, Hájka by měli zdvořile vyprovodit a Obamovi se omluvit, čím dřív, tím líp.

Proboha! Zápotocký stačil, dalšího netřeba. Horší než Jandák by snad byl už jen Paroubek.

Čím větší čurbes Hušák napáchá, tím déle se to bude rozplétat a tím větší je šance, že mu v tom klamném dýmu a vyvolaném zmatku cosi zůstane za pazourama. Hlavně bu ho už měli odešad vyrazit a zamezit mu jakýkoliv fyzický přístup k jakýmkoliv listinám, kterými by šlo něco kolem Sazky a Bestsportu ovlivnit.

Čím víc si Achmadineřád a Chameneí navzájem způsobí škod, tím lépe. Jen tak dál hoši!

Ano hněv je jedna z mála věcí, která jde radikálnímu muslimstvu opravdu dobře a na světové úrovni. Umí ale ti hoši i něco jiného? Mám ale na mysli něco pro ostatní opravdu užitečného.

Číňani jsou co se kouření týče podobně natvrdlí, jako naše náctiletá omladina, hulí kudyma chodí a to rádi a co nejčastěji. Naše ignorance co se týče tabakismu mládeže je opravdu šílená, selhaly počínaje rodinami a konče státem skoro všechny instance.

Z dlouhodobého hlediska jsou zlato a stříbro jako investice pravděpodobně správně, jako krátkodobé spekulace jsou dost nejisté.

Benghází? Kdy už to skončí a jak a čím to vlastně skončí?

informace řekl(a)...

STK,
o Vaší poznámce z 22:59 by se v italštině řeklo "spirito di patata". V češtině mi nenapadá odpovídající výraz. Jestli ho najdete, napište mi! Má to dvojí smyl, přímý a obrazný.
A nic ve zlém.

informace řekl(a)...

Jak a kdy to skončí v Benghází, Draku?
Až se všichni severoafričani přestěhují do Evropy.
Dneska Kaddáfi bombardoval benzinové a ropové nádrže povstalců letadly na rozprašování prášku proti hmyzu a způsobil velké škody, a v Tunisku byl vyhlášen zákaz nočního vycházení na ulici, protože tam už dva dny trvají nepokoje a protesty proti prozatímní vládě.
A k Lampeduze každou hodinu připlují nějaké poloděravé necky s uprchlíky. Utíkají celé rodiny i s dětmi.

stk řekl(a)...

Jistě vážená Informace,
je to cosi jako "otřepaný fórek", "trapný vtip". Jenže těžko naň adekvátně odpovědět. Ale můj malý agresivní vtip je v oslovení. To není překlep...

Větší vlastenec řekl(a)...

Jak bezpečně a neomylně poznat pannu

Panic, ten je na nic, vážený STK.
Zato panna, to něco jiného. Panenství stojí od 1800 $ výš. OBNOVENÍ panenství.
Zde povšechný návod na rozpoznání panny obnovené od virgo intacta : http://www.revirgination.net/hymenrepair.html
Leč, ruku na srdce, vzhledem k variabilitě oné blány je to taky na nic.
Takže nejlepší řešení problému je návrat do starých dobrých časů, kdy my Čechové, ještě nezničeni křesťanstvím, jsme měli pro panny starší cca 12 let jen posměch a opovržení.

Proč bychom se netěšili, když nám Lenin zdraví dá ?***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Jo táák, vážený STK. Tak v oslovení je ten vtip, tak to ano. A já osel jsem pátral po nějakém smyslu, třeba umně skrytém. A on tam žádný není. No to je veselé, vážně veselé.
Dám Vám radu zdarma : Vaši předchůdci, ještě za starých časů „lidovkových“ diskuzí bez povinné registrace, to té poevropštěné emigrantce dávali sežrat ještě agresivněji . Hr na pyje ji oslovovali. To je taky dobrý, no ne ? Žejo, co ?

stk řekl(a)...

HAARP jest přesmyčkou divného slova PRAHA
Ale jako vždy, máte pravdu, žádný vtip tam není. Byla to jen fabulace. Jak jinak..

STK řekl(a)...

Už se tím vším netrapte, Vlastimile. Zítra mám dost práce, tak dobrou noc přeji.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

STK, ten článek pana Drábka na Psu se mi taky moc líbil. Práce týmu prof. RNDr. PaedDr. Františka Kahudy, CSc. je pravděpodobně nepřekonatelným dada české vědy.

Větší vlastenec řekl(a)...

Praga kaputt regen

Už se tím netrápím, vážený STK. Příspěvek RRR mi otevřel oči : Vy jste mi vytřel zrak !
Vy jste vytvořil fantastickou fabulaci, ftipně spojující váženou paní a zrádnou emigrantku Harpyji s jinou podobně zničující zbraní našich dědičných euroamerických nepřátel, s HAARP ! A s Prahou, ohroženou euroamerickými HAARPyjemi jako Haiti či Japonsko ! A s mentiony (čti menťijóny), epochálním objevem naší svobodné české vědy ! A mne jste, pomocí árijské lsti, před zraky celého lidstva (nebo alespoň před zraky zdejších českých vlastenců a vlastenek), spojil s dementiony !
A měl jsem na to přijít sám, měl ! Vždyť vím, že vše souvisí se vším, že Vaše slova "HAARP jest přesmyčkou divného slova PRAHA" asi budou parafrází nějakého všeobecně známého textu. Vždyť vím, že bez detailní znalosti života Seana O'Shawna prostě nejsme schopni pochopit jeho universálně platné dílo.
Ano, asociační řetězec HAARP->Harpyje->zkáza->Praha je prostě nabíledni.

Učit se, učit se, učit se ! (V.I.Lenin)***Volte ČSSD a KSČM !

informace řekl(a)...

STK,
na slovní hříčku, když je povedená, se odpoví další hříčkou, jestli člověka napadne. Když ho nic nenapadá anebo když je ta slovní hříčka násilná, odpoví se právě "lihem z brambor".
K Vaší hříčce bych mohla dodat: zatracené kecky!
Pan Drábek je povoláním geolog, jak jsem našla na nepostradatelném netu. Ale jako "giornalista scentifico" kecá do všeho. Já tedy o psychoenergetice a s ní spojených disciplinách nic nevím, ale studuje se v mnoha státech, na mnoha ústavech, tady výzkumný program financuje Ministerstvo, dělají se mezinárodní sympozia. Snad to nebude jen dada české vědy, nevím, doufám, že si tu literaturu, co uvádí pod článkem pan Drábek taky přečetl.
A netrapte už Vlastimila, aby se pořád jen učil! Už i ten Lenin se mu musí zajídat.

informace řekl(a)...

A ještě, STK,
když dovolíte. Vaše grafická a smyslová hříčka se slovem Haarpyje je nejen hermetická, protože předpokládá, že všichni četli článek o HAARPu na Psu, ale přímo nesrozumitelná, protože jste nijak graficky nesignalizoval, že nejde o překlep, ale o schválné zdvojení písmene -a-. Takže tu žádná asociace, která je cílem a smyslem narážky, ani vzniknout nemohla.
Pak nejde o žádnou fabulaci, jak říkáte, ale o narážku, Vy tam přece žádné téma nebo motiv nerozvíjíte. Nedivím se pak, že si ani Vlastimil, který je ostatně velice pozorný a hbitý v zachycení různých dvojsmyslů, i když tam třeba ani nejsou anebo jsou jen náhodné, potenciální, neúmyslné, té narážky nevšiml. Naučte se od něj, jak využívat i grafiku jako doplňkový element k vyjádření.

Harpyje řekl(a)...

:-)))))))
http://www.yiddishwit.com/gallery/goat.html

Šaman řekl(a)...

K "Pod rudou hvězdou bojovali a umírali naši otcové a dědové u Sokolova"
Třeba Jaroš, zarytý antikomunista, nebo bratři Lanzerovi, zarytí sionisti.
http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/11/sokolovo-nikdy-nezapomeneme.html

No ano, to byli, když ne naši otcové a dědové, tak bratránkové nebo prastrýčkové.

\ :-)

informace řekl(a)...

Harpyje,
proč si raději nekoupíte L'Imparfaite, vychází dvakrát do roka a máte 132 stránek zaručené zábavy. Podle Vašeho gusta.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pod rudou hvězdou, srpem a kladivem bojoval a padl nadporučík Otakar Jaroš *), stejně jako pod vlajkou naší vlasti. Kdyby nechtěl bojovat po boku Rudé armády, kdyby nechtěl svůj život a boj spojit se životem a bojem sovětských lidí, nebyl by se dobrovolně stal členem oranské skupiny; požádal by o převelení do Palestiny, k jednotce ovládané anglickými oficíry.
(Jen připomenu, že v té době nebyly ZO KSČ v naší vojenské jednotce v SSSR povoleny, takže i s.L.Svoboda musel tajit své členství ve Straně.)

Ano, Hrdina Sovětského svazu a nositel Leninova řádu kpt.O.Jaroš je jedním z mála Čechů, jimž bylo dovoleno připojit se k delegátům Věčné schůze ve Věčném Kremlu.

Čest jeho památce.

----------------------------------------------------------------------
*) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/Otakar_Jarosh.jpg

Harpyje řekl(a)...

Nevím, co je imparfaite, ale vím, co je imparfait. Osobně dávám přednost passé simple. Je vznešenější.

informace řekl(a)...

Harpyje, to nemá s gramatikou nic společného.
L’imparfaite est une revue érotique d’un genre nouveau. Chce mluvit o historii a politice prostřednictvím sexu. Časopis realizují studenti z Institutu politických věd v Paříži (IEP) podle vzoru podobných publikací na amerických univerzitách. Dozvíte se tam mnoho užitečných věcí, na příklad jak povzbudit sexuální apetit partnera loupáním banánu anebo jak se milovat na divanu Ikea ve třech.

Harpyje řekl(a)...

Neuvěřitelné!
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/7574-pane-schwarzenbergu-mel-byste-radeji-americanum-rict-at-nas-nepeskuji-a-staraji-se-sami-o-sebe.aspx

drak řekl(a)...

Šaman:

Osud Otakara Jaroše je rozhodně zajímavý a zajímavé i bylo, že si ho po válce bolševici tak nějak pokusili přivlastnit. Já si celkem dobře pamatuji na to, že nám ho jakožto dítkům školou povinným vylíčili jako divže ne nejlepšího kamaráda a obdivovatele Klementa Gottwalda. Což se nepochybně dost rozcházelo s realitou, jako mnohé další, co se nám pokoušeli nakecat. Ale na to jsem přicházel až postupně později.

drak řekl(a)...

Parlamentní listy jsou soukromý subjekt:

domain: parlamentnilisty.cz
registrant: FORPSI-WGN-S337162
nsset: FORPSI
registrar: REG-INTERNET-CZ
status: paid and in zone
registered: 24.07.2003 13:36:00
changed: 18.11.2009 13:35:51
expire: 23.07.2011

contact: FORPSI-WGN-S337162
org: OUR MEDIA a.s.
name: Petr Horáček
address: Vinohradská 174
address: Praha 3
address: 13000
address: CZ
registrar: REG-INTERNET-CZ
created: 29.10.2009 15:31:04

a pokud vím, tak pan Semín nezastává žádnou státní funkci. Pokud vím tak se pořád ještě můžeme těšit ústavou zaručené svobodě slova, nebo že by už ne?

Já se neztotožňuji s tím, co ten člověk (spíš trotl až cvok) napsal, ale rozhodně mu nebudu upírat právo to vyslovit.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Jistě by bylo zajímavé vědět, jak a kým jsou Parlamentní listy financovány. Že by z vlasteneckých sbírek jako Národní divadlo?

A.S. Pergill řekl(a)...

Bylo by zajímavé, kdyby se Moby Dick pokusil jmenovat nějakou demokratickou stranu (nebo alespoň k demokracii se formálně hlásící), která by měla v agendě problematiku nepřizpůsobivých a potenciálně vysoce nebezpečných islámských imigrantů i problematiku romské kriminality.
Přiznám se, že takovou neznám.

A.S. Pergill řekl(a)...

Mladí přestávají platit sociální pojištění s, bohužel realistickým, zdůvodněním, že do jejich odchodu do důchodu se tu vystřídají tak dva tři režimy, které peníze z důchodových fondů rozkradou.
Vzhledem k tomu, že tak učinili jak nacisté, tak následně komunisté a i polistopadoví "demokraté" "rozpustili" peníze ze sociálního pojištění ve státním rozpočtu, tak na tom odhadu asi něco je. Druhá věc je, že tam můžete mít naspořen milion a on v době vašeho odchodu do penze nemusí mít o mnoho větší cenu než tč. tisícovka.

informace řekl(a)...

Ona je celá ta věc dost kontroverzní. Myslím, že kámen úrazu bylo vystoupení pana Hájka v televizi, kde byl představen jako zástupce vedoucího prezidentovy kanceláře. Nevím, jak celou věc prezentoval, jestli explicitně jako své vlastní mínění nebo jestli citoval novinové zdroje, v každém případě ten jeho projev nabyl polooficielní charakter.
Je dost neobvyklé, že na to americká ambasáda hned zareagovala. Tady zase nevím, jakým způsobem: oficielní notou nebo jen v pohovoru se zástupcem MZV, pozvaným na kobereček?
V každém případě i manželka velvyslance USA si měla své komentáře o české situaci ušetřit. Jako choť zástupce cizího státu má zachovávat protokol a nechat si své komentáře pro sebe. Tím také narušuje vzájemné vztahy. Ale to asi nikdo americké ambasádě nepřipoměl.

Větší vlastenec řekl(a)...

Skvělý článek ! Děkuji za odkaz, vážená paní Harpyje.

Ano - přátelé, soudruzi a soukmenovci Semín, Klaus, Filip, Paroubek, Bátora, Moby Dick, Dvořáková, Bobošíková a přemnozí další vlastenci a vlastenky mají stejný cíl. Každý podle svých sil, každý svým dílem, ale všichni přispívají k obnovení naší samostatnosti, k obnovení co nejtěsnějšího spojenectví s našimi staršími ruskými bratry.

Ano, USA, Francie, Německo, a vůbec celá Euroamerika může jen kušovat. Co se do nás vměšují ? O čem nás, NÁS, chtějí poučovat ti nekulturní a nevzdělaní (nevzdělatelní) orangutani ?!
Dokázali snad to co my ? Dokázali očistit svoje země od menšin a buržoasie ? Dokázali vybudovat socialismus ? Ne, ne, a ne ! Dokáží jen bít černochy a zavádět multi-kulti ! Prostě ORANGUTANI !
Prostě : Česko je proti Euroamerice zemí, v níž (jejich) zítra je naše včera.

No ale něco dokázali, ti „slavní“ Euroameričani, naši „slavní“ protektoři a okupanti; to jim přiznejme : Dokázali ovládnout skupinku „českých“ odrodilců, kolaborantů, hrstku příslušníků dávno poražených vykořisťovatelských tříd a jejich novodobých poskoků.
Pan kníže Schwarzenberg, pan Havel, jejich poskok Topolánek a pár jim podobných – ti za jidášský groš resp.€ zrazují naši vlast a náš lid, válejí se ve vlastních výkalech (jak napsal do diskuze v Parlamentních listech jeden z českých vlastenců). Tihle quislingové a háchové zničili naše pohraniční ženijně-technická opatření, ti nás zavlekli do EU a NATO, ti do naší země vpustili Němce a ostatní Euroameričany, ti jim dali naše závody, a teď jim dokonce chtějí na stříbrném podnose nabídnout ke koupi naši posvátnou půdu !!!

Ne, to nejde dál. Vší náš lid již vidí, že pohár přetéká. Bída, hlad, nemoci, privatizace, Němci, Američani, kapitalismus, demokracie, multi-kulti, Romové, sionisti, feministky, fabrikanti, fláterníci ... FUJ !!!
Již chví se světa základ vratký, brzy výbuch zahřmí naposled. Buď ve volbách, nebo jiným způsobem smeteme současný brutální cizácký režim, a obnovíme náš typický slovanský společenský řád, socialismus. Napravíme všechny škody, pomstíme všechny křivdy, potrestáme všechny zločiny kapitalismu a demokracie, rozoráme a překročíme všechny meze.
A pak se bude tančit všude !

Česká pole do českých rukou !***Volte ČSSD a KSČM !

drak řekl(a)...

RRR:

Z čeho a jak jsou financovány Parlamentní listy je mi celkem jedno, když vám na tom nějak záleží, zkuste si to zjistit.

Mě třeba zase mnohem víc vadí, že například Česká televize, kterou povinně financovat musím, funguje jako cosi mezi českou pobočkou Al Jazeery a hlásnou troubou ČSSD, ČMKOS a SL jinými slovy za mé peníze působí velmi proti mé vůli a zájmům.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-28527700-lobbing-schovany-za-statnim-znakem

To se mi ulevilo:
http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-51768240-prezident-klaus-pokaral-hajka-za-vyrok-ze-smrt-bin-ladina-je-fikce

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ještě k mentionům a k práci týmu prof. Kahudy pár střípků z podnětné diskuse pod článkem pana Drábka:
... Tiše doufám, že si někdo ty práce (jsou v závěru uvedeny) půjčí a prostuduje. Je to ale jenom výběr. Jsou to poklady, naprosto nedoceněné. Už jenom metodika je fantastická, použití statistiky, kdy se 2/3 údajů vynechají, aby byl vůbec nějaký výsledek, je také unikátní.
... Podle kvantové teorie má každá částice antičástici. V případě mentionu je to demention, který zde někdo zmínil. Tyto částice vznikají vždy v párech, ale při jejich zániku se projevuje asymetrie. Diky asymetrii ve Vesmíru převládá hmota nad antihmotou, a při Kahudových pokusech se bohužel projevil přebytek dementionů při anihilaci, a proto byla laboratoř v utajení urychleně zrušena. Podařilo se alespoň experimentálně potvrdit úsloví Krása pomíjí, blbost je věčná.
...Podobný antény jsem viděl v Izraeli, pár km od Ashdodu
K. Drábek: Raději jsem do článku nedal, že antény u nás byly časo maskovány jako chmelnice. Tento poznatek snad někdy rozvedou skuteční záhadologové.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Nevím co všichni porád proti tomu H. mají. Před koncem prohnilého Rakousko-Uherska tatíčci zakladatelé mudrovali jestli monarchii nebo republiku. Tatíček Masaryk prosadil republiku a byl zvolen presidentem. Ačkoli president, těšil se úctě a výsadám královským. President totiž ať kdekoli není nikým jiným než jinak nazvaným králem. Dokonce leckde spatřujeme i dynastické projevy, například v rodině G.W.Bushe, presidenta nedemokratičtější světové mocnosti. Snad si ho nepletu s neméně slavným G.B.Shawem. Je známo, že ke království patřil dvůr a do královského dvora šašek. President Masaryk takové štěstí neměl a tak ačkoli v rozličných funkcích šašků bývalo dost, teprve nynější prezident má jednoho přímo na svém dvoře a tak důstojně navazuje na středověké feudální tradice. Jediným problémem je, že funkce hradního šaška není systemizována a účetně vedena. A tak aby mohl být vydržován, je účetně veden pod jinou položkou.

Schumacher antisemita VV řekl(a)...

Částečně s Vandasem souhlasím. Není to špatný nápad. Do kostelů beztak téměř nikdo nechodí a bourací práce jsou drahé. Takhle to přijde levněji. Na mešity nebudou peníze natož pak na úplatky příslušným úřadům. Uvolněná místa busou využita vhodněji k výstavbě shopping center, novodobých chrámů konzumu.
VV jako velký vykořisťovatel.

Ať žije vykořisťování, volte markýze Gera !

STK řekl(a)...

4 RRR:
Pábitelé a Ovčané.
Moje nekonečné téma. Schopnost běžného ovčana uvěřit čemukoliv bez toho, že se alespoň pokusí získat reference z jiného zdroje.
Tady bohužel není žádné "Ale na druhé straně.." Jedni pevně věří lži č.1, jiní neméně pevně lži č.2, která od základu popírá tvrzení č.1. Prostě fatální nedostatek malých "hloupých" chlapečků, kteří by vykřikli to své "Císař je nahý!" Když se podíváte na jakoukoliv (téměř jakoukoliv) "svobodnoou diskuzi pod jakýmkoliv politickým článkem, hned zjistíte, že nelze věřit "modrým strakám" nebo "oranžovým zlodějům". "Černoprdelníci" nebo "staré rudé struktury" se už snad ani neberou v potaz.
Diskuzí se obvykle jakýkoliv pokus o zjištění postoje veřejnosti k čemukoliv po několika desítkách replik, které eskalují nenávist k druhé straně podaří zabetonovat kdesi uprostřed a protivníci se rozdělí do dvou téměř stejných částí. Problém se nehne, nikdo neříká nic nového, lidi si nadávají čím dál tím vášnivěji.

Takže většinu diskuzí delších než 10 - 20 replik ani nečtu. (Neplatí to pro naši hospůdku, protože tady, patrně k Šamanově velkému smutku je po deseti replikách téma už naprosto OT, nesouvisející s článkem samým.) A "boje na jedné straně barikády" se tu chvála Bohu taky nepěstují.
Jsem (mluvím za sebe) velmi vděčný Šamanovi, že diskuzi nijak výrazně neusměrňuje a nechává tu psát i lidi, se kterými bytostně nesouhlasí. Názory jsou tu všeliké. Zvláštní ale je, že trollů je tu minimum...
Že by jim škodil zdejší zdravý (vz)duch?

STK řekl(a)...

4 Pergill:

Demokratických
stran je v české kotlince poomálu - jsou-li tu vůbec jaké. Chce-li strana něco znamenat, něco doopravdy ovlivňovat, musí být zvolena hodně hlasy. To znamená, že musí působit na voliče kompaktně, jednolitě, důvěryhodně. Stranická disciplína ovšem do značné míry potlačuje vnitrostrackou demokracii. Zdá se mi, že strana může být buď demokratické nebo významná. Obojí najednou nejde.

To, že je u nás zatím klid, žádné významnější politické či lidové bouře, je způsobeno tím, že témata romské nepřízpusobitelnosti a islámský atak ze zahraničí zatím nezasahuje větší počet lidí. Až bude, stanew se to i tématem (dost možná že i hlavním) obecně známých "středových" uskopení. To nemusí trvat až tak dlouho.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

STK, děkuji za Váš P a O příspěvek z 21:15. Nepochopil jsem, zda je obecný nebo se vztahuje k něčemu konkrétnímu (kahudologii?). Přestože o učení profesora Kahudy jsem měl jen útržkovité informace, nadšeně jsem ho obdivoval jako našeho českého následovníka velkých sovětských biologů Trofima Děnisoviče Lysenka a Olgy Borisovny Lepešinské.
Netýká-li se P a O prof. K., prosím více po lopatě.

drak řekl(a)...

STK:

Ano, je poměrně zajímavé, že dříve na NP jsem pozoroval to samé co Vy tedy že jedna skupina se "zabetonovala" na pozicích řekněme modrých, druhá zase na těch oranžových, věcné argumenty se vytratily a nahradilo je vzájemné si spílání do padouchů. Těch, kteří by se zmohli vlastní myšlenky místo rozhořčeného papouškování médii předžvýkaných klišé, těch tam bylo opravdu málo. Také bych řekl, že většina těch myslících tvorů se z toho NP po zavedení povinné registrace stáhla buď sem nebo jinam.

STK řekl(a)...

4 RRR: Lopaty netřeba. Vám určitě ne!

Pro pořádek: Pohádka "O Ovčanech a Pabitelích" je bohužel platná zcela obecně - dokonce platí i mimo Českou Kotlinku. (Ba i mimo EU...)
My, (Homo Sapiens Recens) totiž máme pohádky rádi. Jsou, na rozdíl od syrové reality života jednoduché, jednoznačné a snadno zapamatovatelné. A často mívají dobrý konec. Nebo aspoň slzavě mravoučný...
(To mohu klidně podepsat - ty pohádky už celá desetiletí pomáhám vyprávět...)

Pozn. pro Draka: "Fronta" vzniká nejen na NP...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Grand Princ
Pane draku, vypadá to, že na Parlamentní listy přispíváte ze svých daňových odvodů. Možná ale jen zčásti. Třeba přijde něco i ze zahraničí.

Parlamentní listy kvůli nízké ceně živí z velké části inzerce. "Pokud si u nás někdo zadá určité množství inzerce, tak jako bonus s ním potom třeba může vyjít rozhovor. Ten už ale jako inzerce označený není, protože to už je přece rozhovor a ne reklama," říká Jana Hryzáková z inzertního oddělení titulu. Společnost Grand Princ, která magazín vydává, spolupracuje s několika veřejnými institucemi. Podílí se na distribuci časopisu Listy hlavního města Prahy a pro České dráhy připravuje časopisy. Právě dráhy jsou přitom velkým inzerentem v Parlamentních listech. "Společnost Grand Princ s ohledem k exkluzivitě distribučního prostoru zajišťuje vydavatelský servis periodik ČD. Grand Princ získal exkluzivitu na základě obchodní soutěže," reagoval na dotaz HN Petr Šťáhlavský z tiskového oddělení Českých drah. Kolik ale dráhy za služby Grand Princ platí, nesdělily. Prozradily jen to, že za reklamu vydají ročně "desítky milionů korun".