pondělí 30. května 2011

Nedělní oběd


Tak co jsme si dali. Na začátek lososa teryiaki společně se salátem z nakládaného lososa a křupavé zeleniny. Pak kachní prsa "sous vide" a uzenou kaši z celeru a brambor. A nakonec jahodový žahour s pěnou z vína a ze žloutků. Společně se ženou Ivanou jsme opět po roce navštívili Prague Food Festival, který tentokrát probíhal v zahradách Pražského hradu za Jelením příkopem - mezi Míčovnou a Letohrádkem královny Anny.



Nejprve jsme navštívili stánek restaurace Mandarin oriental essensia, kde jsme si dali výšezmíněné - degustační menu. Kdo už byl na Food Festivalu ví, že se skutečně jedná o ochutnávky, které však dokáží zasytit. A které dokážete zaplatit. V krásném prostředí se projdete a můžete si vybrat z desítek stánků, které reprezentují restaurace, kam byste se možná nikdy ani nepodívali - poté, co jste se podívali na jejich ceny na jídelních lístcích. Zde zaplatíte čtyři stovky, dostanete vstupenku (v hodnotě 150 Kč) a balíček 10 Grandů (v hodnotě 250 Kč). A ještě papírový sáček s umělohmotným, avšak pokoveným, příborem. Člověk si tak i doma může vyzkoušet, jaké to je platit Eury. Zmíněné menu bylo právě za 10 Grandů, takže jsme si na místě  přikoupili ještě další čtyři balíčky - a s nimi jsme vystačili až do podvečera.
Akce v Míčovně byly na extra registraci

Jeden pán u vstupu od Prašného mostu si chtěl koupit jenom ten "lístek" za sto pade, že se prý chce jen podívat, ne jíst, a nenechal si vysvětlit, že "cena základní vstupenky činí 400,- Kč, přičemž v ceně vstupenky je zahrnuto 10 ks Grandů. Žádné slevy se neposkytují. Děti do 6 let mají vstup volný". Odešel značně rozladěn, i když jsem mu řekl, že vstupenka stojí 400 - a jíst nemusí...

My tedy jedli. Vyzkoušeli jsme si také Tafelspitz. Specialitu z doby, kdy vídeňská a česká kuchyně byly jedno - protože ve Vídni vařily české kuchařky. Tafelspitz je hovězí květová špička, ale vařená. S cibulovými bramborami, fazolkami a jablečným křenem (grádu wasabi:) a navíc křenovou omáčkou. Žena se ptala na tajemství přípravy, jí se to v papiňáku uvařilo do nesprávné chuti. Dověděla se, že papiňák je nepřípustný! Maso se musí mírně pobublávat ve vodě celou noc, nejméně osm hodin. Hm, tak to si Tafelspitz dám raději v té hospodě zvané Chagall´s - anebo zase za rok na příštím Festivalu.

Letos se podávalo většinou na porcelánu a pilo se ze skleniček skleněných, a to bez zálohy. Mnozí pomocníci pobíhali po zahradě a sbírali odložené nádobí. Picích stánků byly taky přehršle, pivních i vinných, my jsme ochutnali chilské Tocornal Merlot rosé, tedy skutečně růžové, nebylo špatné. Potkali jsme zde rovněž naše děti s jejich partnery, dcerka nás zlákala k návštěvě koktejlového baru Stock Prestige. A dali jsme si: Ivanka Chicago´s godmother (vodka - Stock Prestige, amarreto, zázvorový a pomerančový sirup, limetová šťáva) - plus plátek zázvoru, já Berries from Brussels (vodka - Stock Prestige, Koskenkorva Peach, čerstvé maliny a ostružiny, limetová šťáva a brusinkový džus). A do toho ledová drť. Takže jsme nakonec ušetřili. Už jsme nemuseli chodit na brusinkové speciality a vynechali jsme i ovocný koktejlový Fresh bar Intersparu, a ani zmrzlinu jsme už nepotřebovali. A další víno nemohli...

Ještě nám zbylo, abychom si v našem oblíbeném Alcronu koupili "domácí macarony", což byly drobné barevné plněné buchtičky z laskonkového těsta, jestli dobře popisuji. Ty jsme si vzali na domácí svačinku, protože jsme již nemohli. A na úplný závěr jsme si po vystání dlouhé, avšak rychlé fronty v Chotkových sadech hned pod Letohrádkem odnesli každý sadu tří piv Master - dárek od Plzeňského prazdroje. Třetinky, ale zato ten zlatý je patnáctka ("vhodný jako aperitiv"), polotmavý je třináctka (vhodný k zapíjení jídla) a nakonec tmavá osmnáctka (jako dezert:)! No, máme do Vánoc co pít...

Nedělní odpoledne bylo uvolněné a pěkné - až na jednu nepěknou věc - "fašistickou ochranku", jak nesmlouvavé hochy označil jeden návštěvník. Bylo totiž zakázáno sedati na zídky, a odkládati si na ně třeba i jen jídlo. To ochranní pánové tvrdě sledovali. No jo, baroko, pískovec, no jo. Rovněž na trávník se nesmělo choditi ni sedati. No jo, královské zahrady, no jo. Vloni v zahradách na druhé straně Hradu to bylo v tomto bez problémů. Letos bylo málo míst na sezení a málo míst na odkládání a málo stolků a málo židlí. Snad příště to bude lepší, tedy v květnu roku 2012. A kdeže to bude?

Někde v Praze.

Psáno v Praze dne 30. května 2011

(Doprovázeno sejmutými mobkami:)

38 komentářů:

Šaman řekl(a)...

Jak jsme tam tak debužírovali - důchodkyně a nezaměstnaný - neustále mi v hlavě znělo:

"Prostíráš mi stůl před zraky protivníků, kalich mi po okraj plníš..."

\ :-))

STK řekl(a)...

Selbstverständlich, Šamani umí žít!

Zatímco Starý kocour v tento den sváteční připravoval Hole dupy. Muzikál. Naja, prdůch...

Větší vlastenec řekl(a)...

Dělá se mi zle ...
Tak TOHLE nemohu ani dočíst.
Opět začínám mít vážné pochybnosti o vlastenectví Velkého Šamana. Však kolikrát jsem zde již napsal, že jedině nepřítel, zákeřný nepřítel všeho českého, může jedny Dekrety presidenty republiky chválit (naoko), a druhé ignorovat či dokonce hanět.
Vždyť bez humánního odsunu by se nezdařilo humánní znárodnění a naopak ! Zpochybníme-li Dekrety o znárodnění, Němci a Euroameričani okamžitě zpochybní Dekrety o trestech pro národní zrádce.
COŽ SE DĚJE DNES A DENNĚ !
A "veliký český vlastenec", "veliký bojovník proti Němcům-fašistům" se tomu směje. Směje se, cpe se vesele, utrpení pracujícího lidu s úsměškem přehlíží.

Ano, takto plíživě začíná pád. Plné hrnce, plný břich, prázdná srdce. Lipany, Bílá hora, Mnichov, Listopad.

Beze sporu je, že za tímto černým pátkem vězí temné síly reakčního velkokapitálu. Třídní zájmy reakční velkoburžoazie v Anglii a Francii to byly, které velely v Mnichově na účet Československa zachraňovat Hitlerův režim. Třídní síly reakční buržoazie v Československu to byly, které velely kapitulovat a obětovat zájmy státu, republiky a národa třídním zájmům velkoburžoazní smetánky. Máme co činit s dalekosáhlým spiknutím proti lidu, proti republice a proti demokracii.
(Klement Gottwald, 11.10.1938)

Lidé, bděte !

EK řekl(a)...

Jen vstanu a je tu zase zmar a chvat, já hladov jako pes začínám pracovat.
Čest práci.

informace řekl(a)...

Po ránu ve mně ten Váš oběd, Šamane, zvláštní chutě nevzbudil. Naopak. Splácat tolik věcí dohromady a ještě k tomu ne zvlášť lehko stravitelných.
A kde ten použítý porcelán a sklo pak myli?

drak řekl(a)...

Takhle bojuji s nadváhou jak se dá, takže o návštěvě takovýchto akcí si mohu nechat leda tak zdát, pakliže nechci výsledky svého dlouhodobého snažení za jedno až dvě odpoledne zhatit. Dříve jsem na takovéto festivaly a podobné chodil rád, ale teď už je to minulost.

Harpyje řekl(a)...

Laskonky jsou baiser? Ten výraz jsem v životě neslyšela.
Připadám si jako před lety, když jsem se na obalu zboží dočetla, že věc zvaná německy "Duebel" je v češtině "hmoždinka".
Učit se, učit se, učit se! :-)))

Větší vlastenec řekl(a)...

Jo.
Říkat hmoždince "dübel" dokáže jen Němec.
A to prosím měli skoro 1500 let na vzdělání, na přijetí vyšší slovanské kultury, na osvojení si naší laskavé (viz laskonky) mateřštiny.
Prostě, jedním slovem, Němci měli skoro 1500 let na POLIDŠTĚNÍ.
Nevyužili toho času, nevyužili svých porážek a naší podané ruky k odhození svého němectví, své faktické němoty, svého Temna.
I takový Holzdübel je pružnější než Němec-zarytec.
Ach jo.

Harpyje řekl(a)...

Ovšem Holzdübel není hmoždinka. Taky nevím, jak se jmenuje česky. Ve slovníku toto slovo chybí.

Anonymní řekl(a)...

Vy dva jste tady sůl a pepř všech diskusí :-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Žranice v předvečer katastrofy
aneb
Zákopy příští války se rýsují

Ačkoli nejsme a nikdy jsme nebyli součástí Evropy, součástí prohnilého, nevzdělaného, brutálního Západu, nyní se chováme (NĚKTEŘÍ z nás se chovají) jako nekulturní Euroameričani.
Jako v předvečer 1.světové války, místo starání se o věci příští, euroamerické národy (a odrodilí našinci) se vyžívají v dekadentních radovánkách. Viz výše : Bezuzdná žranice, později následovaná zoufalou odtučňovací kúrou.

A přitom, jak správně píše opravdový český vlastenec Václav Vlk starší, "Zákopy příští války se rýsují".
V diskuzi pod podnětným článkem (na Neviditelném psu) vidíme počínající se rýsování zákopů i přes naši vlast, zákopů mezi námi vlastenci a "jimi", odrodilci, zaprodanci, samozvanci. Na jedné straně ONI, multikulti vzdělanci a národní zrádci, na druhé my vlastenci, bránící s cepem v jedné a samopalem v druhé ruce naše nám tak drahé unikulti.

Žranice na Hradě ! Žranice v blízkosti nám tak drahé lidové katedrály takzvaného svatého Víta, v blízkosti nám tak drahých kostí protilidových feudálů !
Čeho dočkáme se příště ? Danse macabre na Slavíně ? Jarmarku na Staroměstském náměstí ?

Lid hladoví, buržuové se cpou, odboráři bojují, vykořisťovatelé tančí, dělníci v továrnách robotují, fabrikanti na jachtách se rozvalují ...
TO MUSÍ SKONČIT !

Již chví se světa základ vratký !***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Holzdübel je správně a hezky česky dřevěný kolík.
Zde jich máte hrst : http://www.nastatecku.cz/obr/tybl6.jpg

Vidíte již, co je ohebnější než Němec, tvrdošíjně odmítající odhodit břemeno svého němectví ?

Harpyje řekl(a)...

Jak vypadá "dřevěný kolík" ví snad každý, kdo alespoň jednou smontovával nějaký kus nábytku od IKEI. Děkuji přesto za překlad.
Vlku st. se dokonce dostalo pomoci od nejmenovaného "významného psychologa", který v dálkové diagnóze na diskusi zúčastněným národním odrodilcům, a jmenovitě Finrodovi potvrdil, že mají "pocit omnipotence a představu vlastního života bez předpokladů". :-)))

Kopretina řekl(a)...

Milá Harpyje,víte, proč považuji deník Harec za velezrádný? Protože tento deník pořád pořád píše nenávistnou propagandu vůči Státu Izrael, zdrbali pana Netanjahu za jeho projev, trvale upírají nárok vlastní země na sebeobranu... Také web outsidermedia z Harecu pořád pořád cituje... Je to něco jako naše Haló noviny. Deník Harec se klaní k Mece, Sturmerovi, něco jako naše deníky v době Protektorátu, když žádali k začlenění českých zemí do III. Říše... To samé chce deník Harec. Zničit vlastní Stát Izrael, vyhnat svůj vlastní národ ze své vlastní země... Deník Harec by měl být zakázán a jasně označen za velezrádný a novináře Harec uvěznit. To není regulérní kritika, to je jed a podněcování k arabskému terorismu vůči vlastní zemi... Dnešní překlad Harecu na outsidermedia mi mou domněnku potvrdil. Není rozdíl mezi Harecem a Haló novinami či Sturmerem...

Pedro řekl(a)...

Finrod zatím nepokračuje ve svém zajímavém seriálu o evropských zapadlých vlastencích (hatetepe://naszviretnik.net/2010/09/03/zvedave-historicno-evropsti-zapadli-vlastenci/), zřejmě mu studijní povinnosti v Maastrichtu zatím neumožňují tomuto tématu se věnovat. Doufejme, že až se v létě vrátí na prázdniny do Česka, že zameškané (viz plánovaná data vydání jednotlivých dílů). Zároveň že nám sdělí i zdroj, v němž našel onen Benešův výrok o modrých a červených Němcích - v pamětech Ladislava Karla Feierabenda jsem ho nenašel.

Větší vlastenec řekl(a)...

Stoprocentně souhlasím s nejmenovaným významným českým psychologem. Jako ostatně každý opravdový český vlastenec.
Ano, pocit omnipotence a představa vlastního života bez předpokladů jsou PŘÍMÉ DŮSLEDKY odnárodnění jisté části dnešní populace, navenek sebevědomých, ve skutečnosti však ubohých obětí globalizace a multikulti.
Odtržení od národních kořenů považují tyto oběti za možnost vzletět k výšinám takzvaného úspěchu. Tam "nahoře" pak zjistí, že na ně z výše shlížejí nadutí Euroameričani, jejich šéfové a otrokáři. Pak přijde pád a prozření, však příliš pozdě jest pro mnohé z odrodilců; zpřetrhané kořeny nelze navázat, k národu nelze se jen tak jednoduše zpět přivinout.
I Finroda čeká pád, a snad i prozření; však škod, jež napáchal, kdo spraví, kdo rány zacelí ? Po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou a jejími domácími přisluhovači nezbude finrodům, havlům a jim podobným než přijmout trest nebo před ním prchnout. Na chvíli, než si pro ně přijde vší náš lid do jejich euroamerických skrýší.

Již duní právo v jícnu temně !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Měla byste si, Kopretino, vzít příklad z tolerance, kterou tento deník praktikuje, a ne volat po jeho zákazu. Zřejmě Haaretz nečtete, když tvrdíte, že "pořád píše nenávistnou propagandu vůči Státu Izrael". Vámi zmíněný článek nepředstavuje mínění redakce Haaretzu, nýbrž názor Gideona Levyho. V Haaretzu publikují osobnosti z celého politického spektra, například i takový Moshe Arens. V Israeli existuje svoboda projevu. Zkuste se na to dívat s troškou nadhledu.

Harpyje řekl(a)...

Tak to mám černé na bílem! :-)))) Prý ze mě "mluví starý velkoněmecký nacionalismus typu myšlení Othmara Spanna", jsem ekonacistka, a fanatická nepřítelkyně všeho "neněmeckého".

informace řekl(a)...

Ještě že toho Vlka máte, máte do koho řezat. A to je přece smysl vaší diskuze, ne? Vyprázdnit si žlučník.

Harpyje řekl(a)...

Tak za nacifeministku mě nepovažuje. To je útěcha.

Větší vlastenec řekl(a)...

Kdo chce Vlka bít

Stačí jen pohled na ta nečeská jména; v abecedním pořádku John, Krystlík, Netzer, Ruščák. Píší česky, ale jejich ledví je nečeské. Jejich zarputilá obhajoba multikulti, kapitalismu, demokracie a dalších euroamerických „hodnot“ je z našeho národa jasně vyděluje.

Jsou-li to cizáci, pak budou po našem vítězství nad multikulti a Euroamerikou humánně odsunuti (po odpykání spravedlivého trestu). Ovšem jestli jde o našince, pak shovívavost není na místě.
Jen vzpomeňme, vážení vlastenci a vážené vlastenky, na naši největší chybu : Byli jsme příliš shovívaví k našim dědičným nepřátelům, buržoustům a feudálům. Jen v důsledku této naší chyby se mohli k moci vrátit všichni ti havlové a schwarzenbergové. Jen v jejím důsledku u nás nyní řádí kapitalismus, demokracie a multikulti.

Po našem blížícím se vítězství nesmíme tuto chybu opakovat; nesmíme připustit opětovný ústup našeho unikulti zřízení.
Prostě – příště musíme postupovat opravdu po husitsku, po leninsku.

Čest práci a Míru zdar !

Anonymní řekl(a)...

ŽALM 23
Davidův.

Hospodin je můj pastýř, nebudu mít nedostatek.
Dopřává mi odpočívat na travnatých nivách, vodí mě na klidná místa u vod,
naživu mě udržuje, stezkou spravedlnosti mě vede pro své jméno.
I když půjdu roklí šeré smrti, nebudu se bát ničeho zlého, vždyť se mnou jsi ty. Tvoje berla a tvá hůl mě potěšují.
Prostíráš mi stůl před zraky protivníků, hlavu mi olejem potíráš, kalich mi po okraj plníš.
Ano, dobrota a milosrdenství provázet mě budou všemi dny mého žití. Do Hospodinova domu se budu vracet do nejdelších časů.

Přeji všem mír a mnoho lásky.

Harpyje řekl(a)...

Ponaučení, plynoucí z pozoruhodné geostrategické úvahy Vlka st.:
EU je zlá. Západ je zlý. Němci jsou zlí.
"Každý útok na Slovany začne vždycky útokem proti Praze - to je náš osud a naše největší čest zároveň. A tento fakt sám nutí k tomu, abychom se především nikdy neodpoutávali od Východu, tj. od Sovětského svazu ..." (Edvard Beneš: Úvahy o slovanství, Čin 1947, s. 301-302)
Lze jen doufat, že zodpovědní politici si vezmou tento orientační axiom k srdci, a povedou naši vlast máti pryč od uzurpátorky suverenity EU, pryč od dekadentního Západu prolezlého rakovinou politické korektnosti a multikulti, zpět do náruče našeho velkého slovanského bratra.
Žije, žije duch slovanský,
bude žít na věky.
Hrom a peklo, marné vaše,
proti nám jsou vzteky.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Jeden debužíruje ( zajisté ne košer dlabance)a píše o tom slinty vzbuzující reportáž, pohříchu bez fotek když už soudobá technika neumožňuje zprostředkování chuťových vjemů, další má problém s tím co o čemsi kdesi píše nějaký Haarec a jak by se s ním a jeho proradnými novináři mělo zatočit, další že je nazvána ekonacistka, a fanatická nepřítelkyně všeho "neněmeckého".
Já v sobotu místo lemtání kalorií či rozčilování nad nesmrtelnými chroustovinami trápil tělo rundami veslování na pramici kol Střeláku od jezu k jezu. Když se Šaman může ládovat košer nekošer, co bych já bezvěrecký nešábesdeklista nemohl o šábesu pocvičit tělo. Diskusi tom, jestli sport je práce ponechám šábesdeklistům k učenému hádání aby měli téma jestliže už se shodli jestli elektrická jiskra ve vypínači je či není oheň. Tohle učené hádání a mudrování je docela dobrý tréning jestliže není hlavní náplní života. Šli jsme Národní třídou a byl jsem dotázán drahou polovičkou jestli bych neměl chuť na obloženou bagetu, odvětil jsem, že ne. Přitom se hluboce, velmi hluboce zamyslel a dotázal, zda si přeje abych se zruinoval. A přitom se rozčílil. No, to dá rozum, že takové rozčílení přijde snadno, když máte za sebou hodinu veslování, kručí vám v břiše a máte ukrutnou chuť na obloženou bagetu. Tak jsem jí vyložil, že ta bageta je tak ukrutně hrozně drahá, že si ji nemohu dovolit. To se podivila, že stojí padesát korun. Padesát korun ? Já na to. Zadarmo by bylo drahá. Jak to ? Bageta stojí padesát korun. Abych spálil kalorie z ní, musel bych usilovně veslovat nejméně hodinu. Nájem pramice stojí bratru, mám abonentku, pětasedmdesát korun. Po hodině veslování v horku přijde žízeň, je třeba doplnit tekutiny. A nejen tekutiny ale i soli. Co je k tomu nejpříhodnější než pivo ? To stojí čtyřicet korun. Ale řekněte, spraví tu hodinu veslování jedno pivo ? Nespraví. Kromě toho, po pivu je žízeň na další pivo. Tak to máme padesát korun za bagetu, pětasedmdesát za nájem lodi, nejméně osmdesát za pivo. Celkem dvě stě a pět korun. Jenže čas a práce také něco stojí, jestliže řeknu, bratru pět set korun, ať tratím, je to dohromady sedm set a pět korun. No, řekněte, dali byste za obloženou bagetu víc než sedm set korun ? Tak se nedivte, že jsem se tak rozhněval na tu drahotu. Jenže to není všechno. Kalorie z piva je také třeba spálit a všechno začne nanovo. A kdyby jen to. Aby se má drahá polovička při mém veslování nenudila, čte si třeba v realitní inzerci. A reality jak známo, hlavně pěkné reality, něco stojí. Co stojí, jsou ukrutně drahé. Žádná láce. Co když jí nějaká z nich padne do oka ? A jsem já snad Rotschild ? To by mě ta bageta přišla pěkně draho. Pak jak jeden nemá být antisemita, když má chuť na bagetu, a židi mu ji takhle zkazí. Že já si s tou jejich věroukou vůbec začínal. Abych zdráv byl a zdráv zůstal.

Větší vlastenec řekl(a)...

Kéž byste svá vlastenecká slova mínila upřímně, vážená paní Harpyje.
Ano, Němci jsou zlí.
Ano, Euroamerika je zrádná a zákeřná.
Ano, EU je MNOHEM horší než RVHP a Varšavská smlouva dohromady.
Ano, multikulti je mor, rakovina a AIDS dohromady.

Ano, náš E.Beneš viděl jasně již po roce 1918, že přítomnost Němců a Maďarů na našem tisíciletém území nám zabrání v provedení socializace naší vlasti, a geniálně proto naplánoval jejich humánní odsun.

Ano, proti moru, rakovině a AIDS Evropské unie (a celé Euroameriky) není lepšího léku než co nejužšího a nejtužšího spojení s tamtím na Východě mocným dubiskem, s našimi staršími bratry, s Matkou Pravlastí všech Slovanů.

Ne, nemusíme odcházet z našeho životního prostoru do naší Pravlasti. Jsme tady doma, v tomto koutku Západní Asie, střežíme nejzápadnější výspu pokrokového Slovanstva.
Postačí, když si naše dvojnásobné osvoboditele pozveme na pomoc potřetí.
A pak se bude tančit všude !


Bratrská internacionální pomoc ze dne 21.8.1968 zachránila naši vlast před hrůzami multikulti, kapitalismu a demokracie !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Tafelspitz byl oblíbeným jídlem stařičkého mocnáře. (Asi měl problémy s chrupem.)
Nevím, kdo Vaší paní, Šamane, nakukal ten nesmysl, že se maso musí vařit v "mírně pobublávající vodě celou noc, nejméně osm hodin", ale ona osoba musela být trestuhodně neznalá všech základních pravidel vaření. Když vaříte maso "nejméně osm hodin", tak získáte snad dobrou polévku, ale to maso je tak vylouhované, že už nemá vůbec žádnou chuť.
Stařičkého mocnáře krmili v poslední fázi jeho života (než ho začali kojit), takovými silnými vývary, možná se proto dožil tak vysokého věku. Královně Viktorii se zase přičítá její dlouhověkost pravidelné konzumaci skotské whisky. A královně matce Alžbětě ginu.
Takže ti, kteří se chtějí dožít vysokého věku, by měli užívat kombinaci těchto tří životaprodlužujících ingrediencí.

Harpyje řekl(a)...

Taqiyya, co jiného mezi námi muslimy, Vlastenče?

Schumacher antisemita řekl(a)...

Harpyje, Šaman si to asi plete s konfitováním při nižší teplotě, tak mezi šedesáti až sedmdesáti C. Já radši klasicky cmuděný pořádný dlabanec nepřipomínající talíř umazaný abstraktním uměleckým dílem.

Harpyje řekl(a)...

Prosím jich, antisemito Schuhmachře, snad se nechcete přiřadit k oněm "weltmanům co plavou na pěně dní", nebo dokonce k "rádobyvzdělancům", které má na mušce nejmenovaný významný psycholog?
Šaman si, na rozdíl od Vás, nic neplete.
http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/vareckou-po-mape/co-maji-radi-ve-francouzskem-midi-confit-de-canard_17707.html

stk řekl(a)...

Jak tak tu čtu dnešní diskuzi, konstatuji, že se jedná převážně o dialog dvou-tří Googl-manů a Wiki-manů (i -woomen, abych byl genderově rovnoprávný) kdo co a jak rychle to na síti vyhrabe.

Nemám šanci s vámi jakkoliv soutěžit a tak se tu mějte fajn a přeji príma zábavu.

Harpyje řekl(a)...

Máte na mysli, vážený STK, onu woomen, která si vygooglila znění žalmu 23?

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak jsem si do sionisticko-imperialistického internetového vyhledávače zadal výraz „i –woomen“, a nestačil jsem valit voči.
Za 0,17 sekundy přiběhlo přibližně 25 270 000 000 výsledků (takové číslo ani nedokážu přečíst), a ANI JEDEN K VĚCI !
Prostě – opět se potvrdila stará pravda, že ne každá informace, která se na internetu objeví, stojí za víc než za zlomenou grešli.

Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

Dobrý den mám jednu urgentní zprávu. Z mého noťasu mi nejdem otevřít a stáhnout jeden velmi velmi důležitý dokument.
Mohla by mi nějaká svatá duše tento email přeposlat?
internetová schránka je vsa-aj@seznam.cz
heslo je sociologie
dokument se jmenuje ochrana práv a oprávněných zájmů OSŘ, autor je Halfarova.l, datum 13.5.2011,
potřebuji nutně poslat tento mejl na můj osobní mejl haluk@seznam.cz. Spoléhám, že jsou zde slušní internetoví diskutéři a že informace nezneužijí. Dzp.

Harpyje řekl(a)...

i -woomen?
Proč? woomen je slovo, o které jde.
Najdete skvosty, jako "Pretty woomen MP3 ke stažení zdarma | MP3 stahuj", "RUSSIAN POP MUSIC- MILANA- THEY BEAT A WOOMEN", nebo "3 Hot Woomen lesbian. rar - ke stažení, download", ...

Schumacher antisemita řekl(a)...

Tak tak, Harpyje. Jsem na dietě, jaro a blížící se léto připomíná hříchy páchané v zimě a pěna dní moc kalorií nemá. O konfitování cos vím, ale masíčko bych ve vodě louhovat nenechal.

Větší vlastenec řekl(a)...

Obezita ?
Přežranost ?
Lenost či zápecnictví ?
No to je snadná pomoc, vy kancelářské krysy ! Do práce s vámi !!
Do pořádné dělnické práce, jako po našem prvním vítězství nad Němci a ostatními Euroameričany ! Zas je v naší republice co budovat, co bořit !
Na demolicích, na Stavbách republiky, na budování Širokorozchodné ze Slovenské socialistické republiky do Karlovarské autonomní oblasti, na polích, v dolech, lomech, lesích, na stavbě našich tradičních pohraničních opatření proti pronikání špiónů a unikání emigrantů - tam všude budete ztrácet přebytečný tuk a nabírat zkušenosti a podněty do vaší další práce.
Jistě, vaše dnes měkké ručičky pokryjí se mozoly, mozoly krvavými. Vaše nalakované nehtíky, vaše umně upravené vlásky, vaše šminky, milé vlastenky, budou jen mlhavou vzpomínkou na trpkou minulost.
Ale vaše vypracované postavy s dělnickými rameny vám budou odměnou. A samozřejmě, odměnou největší a nejsladší bude polibek s.předsedy závodní organizace Strany, při předávání odznaku členům a členkám Brigády sociálně-demokratické práce.

Budoucnost patří nám !***Volte ČSSD a KSČM !

Schumacher antisemita řekl(a)...

Kpretino, proč tak krkolomně, stačí když se na net připojíš odkudkoli z jakéhokoli počítače.

Kopretina řekl(a)...

Bývalý zakladatel ODS komouš! No to je tedy hnus...
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/7635-proc-jsem-komunistou-zpoved-zakladatele-ods.aspx
Stalinista, zločinec...