pondělí 2. května 2011

Satisfakce

Usáma bin Ládín byl zabit. A americká mládež tančila, zpívala a radovala se. Až nekorektně, jde přece o smrt člověka. Člověka, po kterém v N.Y. zbyla díra v zubech mrakodrapů. A opuštěná místa u rodinných stolů. Pozůstalí po obětech 9/11 2001 cítí jistou satisfakci.




Tato lidová oslava na Time Square byla však poněkud jinou oslavou, než jaké pravidelně pořádávají palestinští Arabové. Ti se radují, když jejich teroristé zavraždí třeba malé dítě. Tančí, střílí do vzduchu, ženy rozdávají na ulicích cukroví. Tančili na ulicích, když padla Dvojčata! Mají právo Američané dnes tančit? Mají, stejně jako měli lidé po smrti Hitlera.

Ještě během druhé světové války vznikla v Nizozemí taková nekorektní historka, kterou se ten okupovaný národ utěšoval: Je po válce, Hitler je zajat. A odsouzen k upálení. Na hlavním amsterodamském náměstí je postavena velká hranice, ke kůlu je připoután Áda, který se svíjí strachem. Jeho smrt chtějí naživo vidět všichni Holanďani, ale na náměstí se nevejdou. Tak je přes celou zemi, všemi městy, natažena zápalná šňůra, aby si lidé mohli vychutnat alespoň pohhled na zápalný oheň, který se neúprosně blíží ke své oběti. Po celém dni čekání se konečně dostane až na Hitlerův dohled. Ten už je polomrtvý strachy. Najednou vyběhne z davu nějaký člověk a tu šňůru zašlápne. Všichni se seběhnou, aby ho roztrhali, a on jen řekne:

„A teď si to zopakujeme.“

Tak byli nekorektní i korektní Holanďani. Nekorektní svět vítal i smrt Hitlera, po které již brzo měla následovat i porážka nacistického Německa.

Američané dnes vyhráli jednu válku – i když jen psychologicky. Ve skutečnosti jsme v podobné situaci, jako když byl zabit jiný pečlivý otec rodiny, pan policejní generál Heydrich. Nacisté tenkrát popravili tisíce lidí, které měli zrovna ve vazbě, rodiny všech, kteří nějak přičichli k atentátu – a také vypálili Lidice. Nepochybně něco podobného budou chtít udělat i Usámovi nástupci. Jenže „stanné právo“ Al Kajdy prožíváme už od roku 1998, kdy Bin Ládin vyhlásil válku všem Američanů, Židům a jejich spojencům.

Jsme spojenci USA nejpozději od vstupu do NATO v roce 1999. Naši vojáci jsou v Afghánistánu. My ve válce jsme! Stejně jako USA a Izrael. Jenomže to nevíme. Lépe řečeno – nechceme vědět. Likvidace hlavy stále nebezpečné tisíciruké organizace – neorganizace je i naším vítězstvím. Je tedy fakt, že neslavím, netančím a nejásám. Vím, že nás čekají nové Lidice. Jenže ty by nás čekaly tak jako tak. Stejně nejsem nadšený.

Jenom cítím určitou satisfakci.

Psáno 2. května 2011 po návratu z pietní vzpomínky, která dnes proběhla na vinohradském náměstí Míru ke Dni památky na oběti šoa a hrdinství.

57 komentářů:

Harpyje řekl(a)...

Tohle snad opravdu není možné
Klausův Hájek: Bin Ládin je jen fikce
http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/195993.aspx

stk řekl(a)...

To nic Harpyje, jsou i horší blouznivci. Pár jich znám. Jejich "pravda" je nad fakta, nad logiku, nad Boží zákon. Neposlouchám je a nehádám se s nimi - to je pro ně ten nejstrašnější trest.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Petr Hájek může být blouznivcem a jako svobodný občan si může říkat, co chce. Trochu jiná věc je, když vícekancléř prezidenta republiky poskytne vyjádření Parlamentním listům.

STK řekl(a)...

Šamane, neberu "vítězům" právo tančit na náměstí. Neber mi ale prosím právo na to, aby se mi to hrubě nelíbilo. Rád bych, aby bylo aspoň trochu realizováno heslo "Nejsme jako oni!" Proto že jinak - jsme jako oni.

Táta mi kdysi vyprávěl jaké to bylo, když Amíci osvobodili jejich Konzentrationslager. Velitele tábora a jeho snad "ochranku" přivedli na Appelplatz a předhodili cca 800 čerstvě osvobozených vězňů. A ti se těch esesáků ani nedokli rukou - za půl hodinky je umlátili namrzlými bramborami. Táta si taky párkrát hodil. Ale pak odešel stranou - bylo mu zle.
Těsně před svou smrtí mi v nemocnici říkal, že ví, že už brzy umře a že to tenkrát na tom Appelplatzu neměl dělat. Myslel jsem si, že už blouzní a pustil jsem tu větičku z hlavy. O co jde jsem si spojil, až když jsem rozsypával jeho popel. A jak už jsem byl v ten podmračený podzimní den smířený s tím, že táta umřel, tak mi najednou zabylo hrozně líto, že umíral s tím nepatrným detailem ve svém životě nesmířený. Měl jsem totiž tátu rád.

Do mrtvol se nekope!

stk řekl(a)...

4 RRR: Je věcí presidenta, koho si vybere za vicekancléře. Jaký pán, takový ...

STK řekl(a)...

A aby nebyla mejlka: Usámu, Ládinova syna jsem považoval za neskutečné bohaté hovado, za něco, co by se mělo velmi rychle zlikvidovat.

Povedlo se, amíci se zachovali kupodivu slušně i k neslušnému nepříteli, přestože takt nebývá u Američanů zrovna obvyklým jevem. Můžeme být spokojení se stavem věcí a ostražitější, aby pomsta islamistů měla co možná nejmenší počet obětí. Protože není otázkou, zda a k jaké pomstě za Bin Ládina dojde.
Otázky jsou jen dvě: Kdy a kde k ní dojde.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Právě, STK. Jaký pán, takový ... Pan prezident a potažmo jeho vícekancléř reprezentují Českou republiku. I Vás, i mne.

drak řekl(a)...

O mrtvých se prý má mluvit jen v dobrém, ale o tomhle mrtvém se dobrého dá říci snad jen to, že je dobře, že už je po smrti. Zubatá si ale dala tentokrát docela načas.

Lucifer řekl(a)...

Už máme Usámu v jednom speciálním kotli a věřte nebo ne, také se v Pekle radujeme. Už dlouho jsme takový kousek neopékali ];-)

http://lucifer.bloguje.cz/873499-sabbath-bloody-sabbath.php

Anonymní řekl(a)...

- Usáma bin Ládin byl zabit do 24 hodin poté, co NATO odhalilo úkryt tří malých dětí (vnoučat Libyjského vladaře Kaddáfího) a plánovitě i s plným vědomím této skutečnosti je zavraždilo.
- Tělo Usámy bin Ládina bylo zlikvidováno, důkazem úspěchu bude pouze film. Hezká věc, v době digitálních triků.

Z čehož vyplývá: Usáma bin Ládín nebyl zabit u udanou dobu. Buďto žije, nebo zemřel mnohem dříve přirozenou smrtí.
Petr Kohout

A.S.Pergill řekl(a)...

Faktem je, že fotka, která prošla v souvislosti s ohlášenou smrti UbL, je fotomontáž a příčinliví novináři už našli obě fotky, ze kterých ji kdosi dal dohromady. Věrohodnosti celé zprávy nepřispívá ani prohlášení, že byl odvezen do Afghánistanu a tam pohřben do moře.
UbL měl od roku 2001 trpět ledvinovou chorobou, která se nepřežívá bez umělé ledviny nebo transplantace. Protože obojí je docela obtížně dostupné v pustinách na pomezí Pákistanu a Afghánistanu, tak je docela možné, že naprosto neteatrálně zcepeněl před skoro deseti lety v nějaké díře. BbO prostě potřebuje nějak zahájit kampaň za svoje znovuzvolení a poloshnilá mrtvola hlavního padoucha, pošlého za presidentování jeho předchůdce, by asi nebyla to pravé ořechové.

Harpyje řekl(a)...

Vy zřejmě taky nepocházíte z opice, Aspergille.

informace řekl(a)...

Koho americké speciální jednotky zabily v tom opevněném domě, jestli tam vůbec někoho zabily, není jisté. Je kolem toho tolik dohadů, že M. Moore už jistě sbírá materiál pro nový film, jak zostudit Ameriku.
Jeden odborník italské Intelligence prohlásil, že v domě nebyly žádné elektronické přístroje pro komunikaci, že ObL komunikoval prostřednictvím kurýrů. A že tedy už nebyl efektivním velitelem AlKajdy. I video z domu neukazuje, že by se jednalo o nějakou opevněnou skrýš. Ukazují jen rozházené postele a plechovky na polici.
A i to hození mrtvoly do moře, bez příslušného předchozího ofotografování mrtvoly, je taky dost záhadné.
Zase jedna věc, o které se nic určitého nedozvíme.

Harpyje řekl(a)...

Ano, jistě.
A to, co sledoval US prezident spolu se svými nejbližšími spolupracovníky údajně "live" http://www.spiegel.de/images/image-209782-galleryV9-pelt.jpg, bylo natočeno dávno předem v Holyvůdu, tak jako ono slavné "přistání na Měsíci".

informace řekl(a)...

Totiž to, co píše pan Hájek o neexistenci ObL, jsme mohli číst nebo slyšet v TV pokaždé, když se objevilo nové video s touto postavou. Pokaždé se objevila otázka: kolik má Osama dvojníků? Takže je dost přirozené, že se tyto dohady objevily znova po zprávě o Osamově zabití. I to, co píše Pergill o Osamě smrti následkem ledvinové nemoci, jsem četla nesčíslněkrát.
Ruské IARegnum nekomentuje zprávu, uvádí, že skrýš byla objevena právě sledováním kurýra, jeho pohybu po terénu a když se několikrát odebral do toho opevněného domu, americká rozvědka na základě počtu osob v domě a složení rodiny usoudila, že se tam skrývá ObL.
V tomto moři pochyb mám snad mít neochvějnou víru v to, co oznamují oficielně média?

Harpyje řekl(a)...

Ale kde.
Jediná věrohodná média jsou ta, která patří našemu velkému slovanskému bratru, anebo ta neoficiální, nezávislá na židovském velkokapitálu.

informace řekl(a)...

Když Vás ta oficielní verze plně přesvědčuje, tak jí věřte. Nikdo Vám v tom nebrání, ani se nad tím nepozastavuje.
Mým zvykem je podívat se i na jiné zdroje, třeba i ruské, nejen pro posouzení zpávy, ale i reakcí.
Americká jednotka zabila v opevněném domě nemocného ObL anebo jeho dvojníka. V každém případě člověka, který už nevelel AlKajdě. Ale nezabila symbol islámského terorizmu, jak je vidět z reakcí. Možná ho i zesílila.
Nad tím je třeba se zamyslet.

EK řekl(a)...

INFORMACE to je Vaše dezinformace. Malinko pogoogluji a je z toho :podle informace a CNN nebyl U...B...L zabit, ale naopak!

informace řekl(a)...

Jestli tím "naopak", myslíte UbL jako mýtus islámského terorizmu, tak si přečtěte něco o amerických obavách z reakcí AlKajdy, talibánů a spol. Ty Vám to potvrdí. Nebo výroky různých musulmánů, na př. z Jemenu, co najdete na webu.
Nechovám nějaké aspirace informovat nebo dokonce dezinformovat. Čtu a dělám si z toho pro sebe závěry. Můžete s nimi souhlasit nebo ne, to je Vaše věc.

EK řekl(a)...

Ano, CNN a BLISTY mi potvrdí nekonečnou podporu ras Putina,UBL, VV, WC ............... ČEST.

EK řekl(a)...

Joo, a pamatujte: vražda tyrana není zločinem!!

ČEST V 6.

informace řekl(a)...

O čem se vlastně hádáte, člověče? Čtěte si, co chcete, kde a kdy chcete, třeba při fyziologických úkonech.
Právě čtu v Libero news, že Bílý dům chce zveřejnit video pohřbu UbL a fotografie jeho mrtvoly, aby tak rozptýlil pochyby o celé operaci. Američani se rozhodli k pohřbení v oceánu, protože prý žádný stát nechtěl poskytnout místo k jeho pohřbení v zemi z obavy, že by se z hrobu stalo poutní místo.
Můžete tomu věřit nebo ne, jak říkám, nic Vám nevnucuju.

informace řekl(a)...

Nová zpráva.Libero news.
Podle pakistánské jihadské Jamàa, UbL nebyl zabit Američany ale jednou ze svých osobních stráží, aby nebyl zajat a souzen. Byl to prý příkaz zabít ho v případě že by byl objeven, který svým bodyguards dal osobně.

EK řekl(a)...

Já se nehádám a s informací vůbec, budu si dělat co chci, a Vám doporučuji jen totéž, jen za předpokladu že mi to nebude vadit v mém dělání. Čest.

E řekl(a)...

Nová informace: královský novomanželský pár odložil ve skutečnosti líbánky pro včasném varování před pomstou al kajdy získané od MI6. Zveřejnila to ag. JPP
ČEST VV.

informace řekl(a)...

Taky Vás chytla gossipová horečka o UbL?
To já zas vím, že UbL měl v domě PC a CD rom.
A kromě toho, že it. levice odsuzuje jeho zabití. Měl prý být souzen. Bylo by to humánnější.

Harpyje řekl(a)...

Speciální team expertů vyhodnocuje "Geronimovy" zabavené počítače, CD a DVD.
Fotky jeho mrtvoly jsou prý hrůzné, a z toho důvodu se úřady zdráhají je zveřejnit
http://www.politico.com/news/stories/0511/54151.html , na rozdíl od videa jeho pohřbu http://www.politico.com/news/stories/0511/54132.html.

drak řekl(a)...

Budeme-li veřejně projevovat obavy z toho, jak na to, či ono zareagují ti, či oni zmetci, tak si to ti zmetci tak akorát vysvětlí jako naši slabost a s o to větší chutí pak ten útok provedou. To se ale některým novinářským ignorantům a ptačím mozkům bohužel špatně vysvětluje. Čím tvrději a rasantněji se budeme vůči určitým zmetkům vymezovat a čím razantněji budeme vůči nim postupovat, tím budou naopak oni mít z nás obavy a respekt a bát se našich reakcí a ne my těch jejich. Ne, že by mi to činilo nějakou radost, ale jinak si akorát tak koledujeme o průšvih.

EK řekl(a)...

Draku, a mi to radost dělá .............reagovat je třeba rozhodně a s největší možnou razancí.....tu máte do držky! CEST.

informace řekl(a)...

Počkám do zítřka, jaké nám agentury přinesou nové zprávy. Nemá cenu klikat sem a tam z jedné na druhou, stejně mají tytéž zdroje.
Je lepší dělat něco užitečnějšího.
Bude-li tu nějaká velká důležitá zpráva, stejně neuteče.
Nashledanou.

Harpyje řekl(a)...

A přesto. I can't get no satisfaction. Těch darebáků je tolik, a množí se jako houby po dešti. Nevím, jestli česká média přinesla zprávu, že Britové zatkli dvě individua, původem z Bangladeshe, která ofilmovávala jadernou elektrárnu Sellafield. Možná, že ve světle těchto událostí není rozhodnutí spolkové vlády odpojit 7 jaderných elektráren přece jenom tak pitomé.

STK řekl(a)...

Zrušit JE v Němcích je Harpyje, myslím, moc dobrý nápad - hlavně pro okolní země. Elektřina půjde nahoru, vyděláme majlant. Tedy i já prostřednictvím akcií ČEZ-u.
Pokud jako "lidstvo" dokážeme ušetřit podstatnou část energií a paliv, budou muset energetici svůj byznys utlumit bez jakéhokoliv státního zásahu - bude přebytek elektřiny. S palivy je to stejné. Jenže: "pokud".
S šetřením energiemi souvisí i šetření s výrobky. Zatím vidím trend zcela opačný - všechno se dělá krátkoživotní, pro jedno použití, zahazovací. S recyklací uvažujeme jen jako s marketingovým tahem - ty dvě zelené šipky vypadají na obalu přece tak dobře. Téměř jako Jing-Jang.
Takže to celé "zelenění" je jenom způsob, jak vymáčknout z lidí i ze státu poměrně bezpracně nemalé peníze. ;-/

Ad pravost či nepravost Usámovy mrtvoly: A není to vlastně jedno, přátelé? II. WW taky začala napadením německé vysílačky - Němci. Případ Gleiwitz, vzpomínáte? Přispěji do sbírky teorií: Usáma zesnul či umíral na ledviny. Užší vedení Al Káidy se rozhodlo věc propagandisticky využít a nechalo "provalit" bin Ládinovu skrýš. A mají záminku...
Jsem zvědavý, kdo na toto téma napíše povídku jako první. ;-)

Ad teroristický atak na JE: Dobře připravená exploze v chemické fabrice, nalití jedu / bakteriologické zbraně do vodárenské nádrže nebo odstřelení horní přehrady z kaskády může způsobit daleko víc škod, než nějaký výbuch v JE, která je navíc na takové případy stavěná a je dobře hlídaná. Což se o těch ostatních provozech až tak přesvědčivě říct nedá.
O diverzních akcích v týlu totiž něco málo vím - a za těch cca 35 let se toho zas tak moc nezměnilo. ;-)

Šaman řekl(a)...

Ke spikleneckým teoriím:

Uvědomte si, že Američani vnikli na cizí území s ozbrojeným vrtulníkovým výsadkem bez vědomí tamější vlády, a to jen asi 60 km od hlavního města! S ohledem na to, jak pobouřeně na to Pákistán vždy reagoval, k tomu museli mít sakra dobrý důvod!

K Mooremu a spol: Podle sebe soudím tebe.

K Měsíci: Apollo 11 se zpochybňuje. Apollo 12, 13, 14, 15, 16, 17 už ne...

Kopretina řekl(a)...

Je to jistě bezvadná zpráva likvidace Usámy. Ale Aston dnes na úvodníku ujel. Byl psán ve stylu levicového multikulti. Že i Aston? Aston psal, že je 99% mohamedánů slušných. Samo sebou neříkám, že jsou všichni mohamedáni špatní, ale procento zločinců mezi mohamedány je daleko daleko větší. Aston udělal z islámu svaté náboženství...

Harpyje řekl(a)...

Ujel. A jeho argumentace neměla nic společného s multikulti, nýbrž byla jednoduše nemravná.

Harpyje řekl(a)...

Daniel Barenboim "prolomil blokádu Gazy".
http://www.ct24.cz/kultura/122895-barenboim-dirigoval-koncert-v-gaze/
Jak říkal jeden kamarád mého otce, který přežil Mauthausen, "wenn ein Jud blöd ist, dann ist er saublöd".

Kopretina řekl(a)...

Svatá pravda! Když je Žid dobytek, tak je super dobytek... No Self Hating Jew... Něco jako Chomsky, Finkelstein, Falk, Hass a Naturej Karta...

Kopretina řekl(a)...

Židovský SHIT list, skuteční židovští kolaborantští gauneři
http://www.focusonfacts.com/downloads/PDFs/Zionists_SHIT_List.pdf

Kopretina řekl(a)...

http://clipmarks.com/clipmark/A3B8C476-E519-496E-BAAA-3AB323291D01/
atd... A to je jen zlomek, fakta ukazují jenom darebáky začínající na A a K...Dzp.

Kopretina řekl(a)...

ŠOK!!! Česká policie pozatýkala muslimské teroristy. Islámský terorismus se nevyhne ani naši drahé zemi české...
http://eretz.cz/2011/05/sok-ceska-policie-pozatykala-v-praze-islamske-teroristy/

Šaman řekl(a)...

Voni si tady jen v poklidu připravovali pfinance a zbraně pro Severní Kavkaz. Na Česko neútočí, my jsme pro teroristy už desítky let poklidné zázemí. Až doteď...

Doteď obojí: jak klidné zázemí, tak neútočení.

\ :-/

Pedro řekl(a)...

To Šaman 18:12: Někteří lidé zpochybňují všechna Apolla. Kdysi mi v diskusi na NP pod článkem Karla Pacnera vynadal nick lesov do hlupáků, že věřím tomu, že Amíci skutečně byli na Měsíci a nenafilmovali si to všechno v Hollywoodu.... Cituji: Když si k tomu ještě přidáte to, že si mise na Měsíc natočili ve studiu, ze zištných důvodů si sami zdemolovali půl New Yorku, že při přerušené dodávce proudu páchají hromadně sebevraždy a že věří na marťany, tak Vám musí být jasné, co je to za magory..... Apolla by samozřejmě k Měsíci s lidskou posádkou nedoletěla, kvůli silné radiaci ve Van Allenových pásech. Taky s přistáním by byl problém, když to na Zemi Armstrong vždycky rozflákal a to znal terén a mohl se katapultovat, takže v klidu, žádnej stres! A takových "lesovů" je u nás i po celém světě spousta. Přesvědčilo by je jenom to, kdyby je někdo odvlekl až na ten Měsíc a omlátil jim hlavu o ty přistávací moduly Apoll, jinak neuvěří. O tom, kde zdemoloval 11. září 2001 newyorská dvojčata, ani nemluvě.

stk řekl(a)...

4 Pedro: LESOV je pozpátku VOSEL. Možná to něco znamená. S jedním provokatérem s nickem Vosel jsem se už setkal. Byl.

Pedro řekl(a)...

No už tehdy na onoho entelikenta zareagoval jirka s.: vosel:"Když si k tomu ještě přidáte to, že si mise na Měsíc natočili ve studiu, ze zištných důvodů si sami zdemolovali půl New Yorku, že při přerušené dodávce proudu páchají hromadně sebevraždy a že věří na marťany, tak Vám musí být jasné, co je to za magory."
Do (Y), Chocholoušku, kde se pořád flákáš???
A po něm i Kobylka Lajda: LESOV - VOSEL! Co k tomu dodat! :-)))

drak řekl(a)...

Za bolševika tu těch Arafatových teroristů docela dost vyzbrojili a vycvičili. Konec konců Semtex pochází z té doby, takže mají hoši nač nostalgicky vzpomínat. Lidé z letiště si ještě vzpomínají, jak čas od času přilétaly charterové lety s po zuby ozbrojenými cestujícími, které si kdosi bez celní a pasové kontroly vyzvedl a odvezl a pak je zase po nějakém čase, asi po absolvování výcviku, přivezl k jinému letadlu, kterým odletěli.

Nevím jak je to dnes, ale ze strany Ruska byla organisace Člověk v tísni nařčena z podpory terorismu. Nemyslím si, že by byli tak pitomí, aby něco takového prováděli formou pašování zbraní a pod., ale podobně jako se zapletli do prolamování blokády Gazy, tak se nepochybně zaangažovali ve prospěch čečenské strany konfliktu, ačkoliv ta není o nic lepší než ta ruská a v mnoha ohledech bych řekl, že je i horší. Rozhodně aktivity této organisace u mě vyvolávají přinejmenším pochyby a tudíž bych určitě na její činnost nepřispěl.

A.S.Pergill řekl(a)...

Už se ozval také pláč nad tím, že ObL vlastně Al Kejdě už celá léta nevelel a přesto byl krutě pronásledován (viz články na BL) a tak nějak se "zapomíná" na skutečnost, že právě to pronásledování s akcentem elektronické špionáže ho toho efektivního velení zbavilo (nemohl nakonec velet ani vysílačkou nebo po internetu).

IMHO pokud se musulmani pokusí o nějaký "odvetný útok", tak by měla být reakce naprosto likvidační, třeba zamoření Mekky radioaktivním kobaltem, aby příští statisice let mohli pořádat "hádž" jen v olověných tancích.

Šaman řekl(a)...

Harpyji k Bangladéšanům, co si natáčeli jadernou elektrárnu: Ona se taková JE dobře natáčí, protože se nepohybuje! To, prosím, není trestný čin - ani být Bangladéšanem, ani si natáčet JE. Lepší a přesnější fotky by měli z Googlu. Teda - kdyby chtěli. Vyčkejme, než je Britové zase pustí. (Jako ty teroristické uklízeče předtím.) Když už je naštěstí nezastřelili (jako toho tmavého pospíchálka v metru).

Šaman řekl(a)...

A.S.Pergilovi: Když jsem minule psal, kdo asi nebude slavit, tak jsem přesně myslel Blicí listy...
\ :-)

Šaman řekl(a)...

K Danielovi Barenboimovi: Jsou takoví. Je jich víc. Říká se jim "levičáci", což je mimo evropský význam. Myslí to dobře. Soucítí s ubohým palestinským lidem. Palestinci jsou skutečně ubožáci. Teď zrovna se zlobí, že jsme jim zabili Usámu.
\ :-)

Harpyje řekl(a)...

O tom, že Daniel Barenboim je "levičák" bych si dovolila vážně pochybovat. :-))) Je idealista, a jeho aktivity, které jdou jak Arabům, tak i Israelcům proti srsti, byly vždycky motivovány snahou o smíření.
S tím koncertem v Gaze zašel ale trochu moc daleko. Jistě že ne všichni Gazané jsou přívrženci Hamasu, a počet těch nespokojených stále roste, ale takhle vědomě poctit ten hnusný islamistický režim nemusel.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Šamane, focení jaderné elektrárny sice není trestný čin, ale za jistých okolností, v případě nevhodně vypadající osoby zdržující se v nevhodný čas na nevhodném místě by pro ni mohlo mít důsledek depozici za mřížemi na neurčitou dobu, například kdesi na Guantanamu bez možnosti soudního přezkumu. K vyloučení z letecké přepravy stačí i nevhodně se jmenovat a tak se stát potenciálním teroristou ve věku několika měsíců. Podobné nepříjemnosti popsal třeba Ladislav Mňačko v Opuštěných reportážícch. Případně i přijít o život jak se to stalo nějakému číšníkovi ve Švédsku, když si ho tam vyslaný hit team Mossadu spletl s teroristou určeným k zamordování.

aliB řekl(a)...

Chtěl bych jen upozornit zadumané, rozvášněné a pohoršené- neradovali se veřejně "Amici", ale pár tisíc lidí z 300 miliónového národa. Většina z nich byli mladí lidé, které vzrušovala "ta energie", kterou "ještě nikdy nepocítili"; jako spousta lidí, kteří zvonili klíči na náměstích a dnes toho lituji, povede se mnohým "Amis", kteří jásali nad mrtvolou. Toje celé.

STK řekl(a)...

Ano, myslím, příteli (?) aliB, že nikdo si tu nemyslí, že se radoval "vší americký lid". Pochopitelně šlo jen o ty, kteří byli vidět ve zpravodajství.
Dokonce si myslím, že daleko více lidí (militantních amerických muslimů) má smutek a už přemýšlejí o pomstě. Je to něco jako s těmi klíčemi: někdo zvonil, někdo se radoval protože byl naivním dealistou, někdo se raduje teď, protože včas naskočil do tehdy se rozjíždějícího se vlaku...

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino, vy jste mi něco připomenula!
"Když je Žid dobytek, tak je super dobytek..."

Říkalo se za totality:
Ve Washingtonu mají mrakodrap o sto patrech, ale výtah jezdí jen do osmdesátého, výš ne. Proč? Protože liftboy je trpaslík a na vyšší knoflík než 80. nedosáhne.
A v Moskvě mají úplně stejný mrakodrap a liftboye trpaslíka a přitom výtah jezdí až do stého patra. Proč? Protože sovětský trpaslík je největší trpaslík.

Harpyje řekl(a)...

Ale no jistě, pane Brodský.
Jak by tomu mohlo ve svobodné společnosti jinak být? Ti, kteří se veřejně radují, to dělají spontáně. Oni ale nejásají "nad mrtvolou", nýbrž nad jejich představou spravedlnosti.

Šaman řekl(a)...

Připomínám přítomným, aby ctili nicky přispívajících.
\ :-/

Hlinsky řekl(a)...

fuj, kecáte blbiny a karavana jde dál a dál...