sobota 25. června 2011

MOBY DICK 2001: Vysávání chlebodárce

Pondělí 25. června
Naše textárna doznala velké změny: Nastěhovali se k nám tlachárník Nunvář a mektárník Drn. Totiž - k nám. Dostali k dispozici kancl Viki Vykulené, která teď sedí přímo u vedoucího ing. Hlava. Ten povýšil - dostal další pracovníky. Jenom aby s nimi dostal i peníze na zvyšování platů!



Úterý 26. června
Psal jsem včera, že se k nám "nastěhovali" noví kolegové. Ve skutečnosti jsme jim se stěhováním nábytku i lejster pomáhali my. Ještěže nám nádvorní parta půjčila rudl - sami ti chlapi stěhovat nemohli, většina z nich má potíže s páteří a nesmí zvedat těžká břemena.

Středa 27. června
Noví spolupracovníci Nunvář a Drn si stěžují na hygienické podmínky na pracovišti. Klimatizace drnčí a občas vyplivne chuchvalce prachu. Byla se u nás podívat podniková hygienička. Pravila: "Co byste chtěli od dílenské klimatizace!"

Čtvrtek 28. června
V rámci sjednocení odměňování všech pracovníků v jednom kolektivu jsme se dočkali jednoho vylepšení - už nám nebudou propláceny občasné přesčasy, ale suma bude zahrnuta přímo do platu, jak to mají Nunvář s Drnem. Skvělé!
Psáno odpoledne: Tak nám nepřidají, prý to v těch platech už máme. Tedy přesněji - ne v platech, ale máme zvýšený horní limit třídy.

Pátek 29. června
Další aspekt nového způsobu odměňování nám dnes objasnil Duto Hlav: Může nám přikázat až 12 hodin přesčasů měsíčně, které odpracujeme zdarma. Jde o zlepšení, protože máme vyšší rozmezí platu. Samotný plat ne. Ambrož si stěžoval šéfovi odborů Plachému. Ten ho odmrštil se slovy: "Nemůžete neustále vysávat svého chlebodárce!"
..............................................

Sobota 30. června

Z listárny Moby Dicka
V naší organizaci se hodně cestuje po Evropě letadlem. Na jednu prezentaci do Düsseldorfu letěl kolega a šéf, každý jindy a jinou linkou. Zpět letěli spolu. Bohužel zmeškali spoj do Prahy v 17h. Kolega měl letenku ve třídě business, která kromě širších sedadel poskytuje možnost kdykoli změnit termín letu bez poplatků a průtahů. Milá pracovnice u přepážky mu tedy ihned s úsměvem vydala palubní lístek na další spoj v 19h a popřála příjemný let. Šéf si z úsporných důvodů koupil o 1500 Kč levnější letenku v třídě economy. Tatáž pracovnice šéfa vykázala s německou přísností k přepážce, kde se dělají změny v letenkách ve třídě economy. U té stála fronta desítek rodin tureckých, pákistánských a pandžábských imigrantů. Na řadu se dostal po dlouhém čekání. Sotva stihl spoj v 19h. Za změnu letenky zaplatil 250 DM, tedy asi 4500 Kč (přičemž flexibilní letenka ve třídě business je o 1500 Kč dražší než economy:)

Šéf hned další den svolal poradu, na níž striktně zakázal cestování ve třídě business.

Zaslal čtenář P. M.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

3 komentáře:

Větší vlastenec řekl(a)...

Dobrá zpráva pro Mobyho i čtenáře P.M.:
Dnes jsou již naše odbory opět sebevědomé, opět brání lid před vykořisťovateli a pravičáky.
Až náš lid opět zvítězí, dnešní managoři půjdou do dílen a dolů (lomů, hutí ...), a dnešní vykořisťovaní pracující půjdou na jejich místa. Prostě - jako po našem prvním vítězství.

Co se zahraničních cest týče, tak se dnešní vykořisťovaní pracující (m.j.Moby Dick a P.M.) nemusejí ničeho bát. Do zahraničí budou cestovat jen zvlášť prověření a speciálně pověření pracovníci pézetóček (PZO = Podnik zahraničního obchodu), resp. příslušní Straničtí a vládní představitelé. Představitelé poletí vládním letadlem, pracovníci PZO samozřejmě použijí soudružských služeb Českých aerolinií n.p.

Prostě - všichni si budeme rovni, všichni si tak nějak budeme blíž. Nebude již pánů ani sluhů, budeme opět všichni soudruhy.
A tančit, tančit se bude všude !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

MSNBC Suspends Analyst for Calling Obama a “Dick”
The NBC statement:
Mark Halperin's comments this morning were completely inappropriate and unacceptable. We apologize to the President, The White House and all of our viewers. We strive for a high level of discourse and comments like these have no place on our air. Therefore, Mark will be suspended indefinitely from his role as an analyst.

http://slatest.slate.com/posts/2011/06/30/mark_halperin_suspended_msnbc_suspends_time_magazine_editor_for_.html?from=rss/&wpisrc=newsletter_slatest

Větší vlastenec řekl(a)...

Jak má český vlastenec chápat výše uvedenou zprávu z daleké a temné Ameriky ?
Zaprvé pozitivně : Jako potvrzení nám vzdělaným a inteligentním Čechům dávno známé skutečnosti - v těch "svobodných" USA zuří neshoda tisku i slova. Za pojmenování presidenta agresivní mocnosti "Ríšou" se vyhazuje na dlažbu.

Zadruhé - také pozitivně : Neboť ze zprávy vyplývá, že i v daleké a temné Americe existují alespoň částečně zdravé síly, jež nedovolí pravičákům beztrestně si otírat mordy o pokrokového a černého presidenta Husseina Obamu.

Venceremos !***Volte ČSSD a KSČM !