sobota 18. června 2011

MOBY DICK 2001: Závazkové hnutí BSP

Pondělí 18. června
Dnešní porada managorů se konala ve Škol a rekre středisku Bludná Nora (už tam rostou houby). Hlavní managorka CoC SF&CS Lenka Pilná zde všechny přítomné vyzvala k vytčení ambiciózního cíle – dosáhnout v roce splnění plánu na 105 %.
Úterý 19. června
Běsný Kokot včera v B. Noře apeloval na všechny zaměstnance: "Prosazujte v naší firmě dělnou atmosféru podporující osobní angažovanost, kreativitu, odvahu přijmout riziko nesvázanou administrativním plněním předpisů a formálními postupy!" Dnes nám dal Duto Hlav podepsat nový Prac. řád, který sebemenší porušení předpisů trestá okamžitým vyhazovem bez odstupného.

Středa 20. června
Pondělní managorská porada v Bludné Noře nese další plody. Na intranetu se objevila výzva koo koo Mgr. Tluč Huby k založení klubu Best Studio Program. Klub BSP má být "platformou pro sdílení nápadů, názorů, otevřenou komunikaci a inkubátor nejlepších myšlenek ve prospěch Č. Textáren".

Čtvrtek 21. června
Dnešní intranet je plný odezev na včerejší Tluč Hubovu výzvu: "Připojuji se k hnutí Best Studio Program." "Mám zájem aktivně se účastnit činnosti BSP a tím přispět k lepším výsledkům společnosti." "Jsme připraveni dohnat a předehnat všechny ostatní útvary v počtu BSP." Nu což, že bychom oprášili i my své staré Deníky Brigády socialistické práce?

Pátek 22. června
Tlachárník Nunvář, který se nejrychleji přihlásil do hnutí BSP, získal od Mgr. Tluč Huby malý dárek: košíček hub Tlučem osobně nasbíraných v Bludné Noře. Jednou tou houbičkou se pochlubil i Ambrožovi u sodobaru, kde pravidelně krade vodu pro rodinu na víkend. Byla to lysohlávka. Letos se očekává její hojná úroda.
..............................................
Sobota 23. června

Z listárny Moby Dicka
Také u nás bují nové závazkové hnutí. Toto není vymyšleno, jde o závazek uveřejněný na našem intranetu!!!

"Vytvoření stmeleného týmu pracovníků vykonávajících technickou a administrativní podporu mangementu lidských zdrojů pro zlepšení komunikace mezi jednotlivými útvary lidských zdrojů, urychlení vyřizování jednotlivých úkolů pracovníků lidských zdrojů a návazně zlepšení komunikace mezi úsekem lidských zdrojů a ostatními útvary naší firmy."

Zaslal čtenář B:O
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

25 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Proč jsme střežili neproniknutelnost našich státních hranic

Nelze než opět souhlasit s vlastencem Moby Dickem – kapitalismus a demokracie u nás řádí děsivě. Ale živořit u nás v kapitalistickém Česku je pořád lepší než emigrovat do brutální Euroameriky; prostě doma je doma, a Čech Čechovi hlavu neutrhne.

Až zase zastánci multikulti budou plivat na naši socialistickou vlast za ochranu neproniknutelnosti našich státních hranic, doporučuji k přečtení článek „Stovky českých narkomanů žijí ve španělském azylu“, uveřejněný Lidovými novinami, protilidovým plátkem vlastněným velkoněmeckým velkokapitálem.

Ano, my jsme chránili naši vlast před Němci a buržousty, před diverzanty a teroristy, před krizí a nezaměstnaností. A některé naše méně rozumné občany jsme důslednou ostrahou našich hranic uchránili před emigrací do kapitalistického „ráje“. Ráje, kde by je čekalo živoření, zoufalství, zločinnost, prostituce, drogy, a smrt.

STK řekl(a)...

Zcela mimo mísu - "vygooglené moudro" k nedělní snídani:

Nevěřili bychom, kolik nepřátelství může vzbudit člověk, který netvrdí nic senzačnějšího, než že lidé si mají zachovat zdravý rozum a řídit se v obtížných situacích podle něho."
( F. Peroutka)

Větší vlastenec řekl(a)...

Ferdinand Peroutka :
Leninova genialita byla právě v jeho pronikavém realismu. Byl vůdcem a prvním kritikem svého režimu.
Továrník a dělník sotva mohou cítit stejně.
Nedomnívejme se, že neměnnou pravdou je například kapitalismus.
Socialismus tak velice a tak intimně se shoduje se silami přítomnosti i budoucnosti, hmotnými i psychologickými, že vše, co se zásadně staví proti němu, nemůže být pokládáno za nic jiného než za reakci.


Položme si pár palčivých otázek :
Proč opustil vlast velký český vlastenec Peroutka, proč se dal do služeb našich dědičných nepřátel ?
Kdo z nás tak ublížil F.Peroutkovi, že tento inteligentní a sociálně citlivý člověk se stal hanebným emigrantem ?
Byl to snad soudruh Václav Kopecký, jenž ve svém jinak skvělém historicko-politickém díle několikrát dialekticky nesprávně nařkl Edvarda Beneše, našeho prvního socialistického prezidenta, z protisocialistických názorů i činnosti ?

Je potřeba kousnout do kyselého jablíčka, přátelé, soudruzi a soukmenovci, a na tyto otázky najít odpověď. Naše opětovné vítězství se nezadržitelně blíží, jako jaro po sebedelší zimě. Po našem vítězství budeme muset do budování vlasti zapojit všechny čestné a obětavé lidi; nemůžeme si dovolit nechat si proklouznout mezi prsty potenciální našince jen kvůli odstranitelným politickým rozporům či osobním animozitám.
Hledejme proto odpovědi, hledejme metody, a nebojme se přitom adresné kritiky do vlastních řad. Přece nechceme budoucího Peroutku vyštvat do Euroameriky; potřebujeme ho zde, stejně jako on potřebuje svou vlast.

Práci čest !

informace řekl(a)...

Lysohlávka.
Psychoaktivní houba, obsahuje psilocybin a psilocin. Halucinogenní účinky se jeví jako potenciálně perspektivní v psychodiagnostice a snad i v psychoterapii.
Účinný prostředek pro provádění Best Studio Programu.
Dodatek: pištěním myš nevyprostila svůj přiskřípnutý ocas.

informace řekl(a)...

http://www.fr-online.de/panorama/ehec-erreger-im-erlenbach-gefunden/-/1472782/8569508/-/index.html
Bakterie E.coli nalezena ve vodě potoka u Frankfurtu. Pitná voda prý není infikována. Ale vodou z potoka prý zavlažovali salát.
Rusové dostanou materiál o bakterii od evropského bakteriologického ústavu v Římě, aby mohli poosoudit situaci s embargem na evropskou zeleninu a ovoce.

STK řekl(a)...

Odposlechnuto:

Hodinu po půlnoci...
"Poslouchej Pepo, tu někde piští myš!"
"No a co? Mám snad vstát a jít ji naolejovat?!"

Větší vlastenec řekl(a)...

Vzkaz dědičnému nepříteli
aneb
Jak skončí další porušení Dekretů presidenta republiky

Je tomu již 66 let, kdy naši otcové a dědové obnovili práci těžkou i radostnou, práci, jíž započali husitští revolucionáři – humánní odsun Němců, Maďarů, německojazyčných sionistů a humánní znárodnění majetku boháčů. Za tři roky byla hlavní část práce dokončena – v naší vlasti zůstala jen hrstka Němců (které jsme nutně potřebovali na různé speciální práce), o něco víc Maďarů, a prakticky žádný německojazyčný sionista. Buržoasie byla zbavena své ekonomické základny; zbývalo tedy rozkulačit vesnické škůdce a zlikvidovat chamtivé živnostníky. Což se nám podařilo do poloviny zlatých let padesátých.

V roce 1989 však došlo ke Gorbačovově zradě, a naši nepřátelé se vrátili. Dekrety presidenta republiky začaly být hrubě a masivně porušovány – národní podniky i masmédia včetně kinematografie upadla do rukou soukromokapitalistů, do naší země pronikli Němci a jiní Euroameričani. Samozřejmě, okamžitě vypukla nezaměstnanost a krize, bída a exekuce.

Náš lid protestuje a stávkuje, ale kapitalisti a cizáci se jen smějí. V těchto dnech NESMÍRNĚ DRZE zveřejnil své plány jeden z našich dědičných nepřátel : Velkomožný pán princ Jiří Jan Lobkowicz, feudál, buržuj a Němec v jedné osobě, chce stavět NA NAŠÍ PŮDĚ dvě vesnice, a vůbec, ale VŮBEC se s tímto zrůdným zrádným záměrem netají.*)

Nu tak dobrá, pane princi. Stavte, budujte, vybudované cizákům a vykořisťovatelům prodávejte. Alespoň budeme vědět, kam si pro ně po našem vítězství máme přijít. Jen připomenu, pane princi – Němci nám zničili sedm našich vesnic, my jim tři tisíce vesnic a městeček.
Takže klidně germanizujte naši zem; za pár let zčechizujeme „Vaše“ vesnice do základů.

A pak bude tančit všude !

--------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Viz provokační článek „Princ Lobkowicz: Postavím dvě vesnice“, uveřejněný v Lidových novinách, protilidovém plátku vlastněném velkoněmeckým velkokapitálem.

Pedro řekl(a)...

htetepe://cs.wikipedia.org/wiki/Grafomanie

Větší vlastenec řekl(a)...

htetepe://cs.wikipedia.org/wiki/Alzheimerova_choroba

Pedro řekl(a)...

Nekrmte trolla!

Harpyje řekl(a)...

Ten tlustý Lobkowicz není žádný buržoust, kapitalista, lecjaký boháč, nebo dokonce Němec! L. je řádný feudál, s rodokmenem skoro tak dlouhým, jak pedigree mého psa.
On těch 7,5 miliard taky nevysype z vlastního rukávu, nebo jak se říká v jazyce našich krevních nepřátel, er zahlt sie nicht aus der Portokasse. Navíc jsou rozvody velmi drahá záležitost.

s.t.k. řekl(a)...

Troll je tuším napapaný do zásoby.
A navíc občas i zábavný.
Ale že bych podlehl googlemánii, tak to zas prrr. Hledejte si sami...

Větší vlastenec řekl(a)...

Vaše zviřátko jeho dlouhý rodokmen šlechtí, feudála Lobkowicze jeho pedigree dehonestuje. Alespoň v očích všeho našeho lidu, vážená paní Harpyje. Neboť vší náš lid má, doslova ve své rudé krvi, úctu ke svému prostému původu, a nenávist vůči všem šlechticům a jiným podobným povýšencům.
Tohle Vám prostě chybí, vážená paní Harpyje. Jestli jste vůbec někdy měla českou vrozenou nenávist vůči Němcům a ostatním Euroameričanům, vůči jiným rasám a buržoustům, tak jste ji ztratila v důsledku svého strádání v multikulturní, kapitalistické a demokratické Evropě.
My zde doma jsme si své vrozené národní a třídní instinkty naopak vypracovali a vypěstovali do dnešní dokonalosti.

Díky tomu víme, že Němec (a v podstatě každý Euroameričan) je dědičný nepřítel, že buržoa je hamižný, že feudál je krutý a/nebo degenerovaný.
Pedigree pana prince Lobkowicze ukazuje jasně : Ve Švýcarsku narozený feudál, umí spoustu úplně cizích jazyků a, prý, „výtečně česky“. (Buhehechlemst.)
Feudál rodem, buržuj majetkem, Němec myšlením a pracovitostí. My víme, proč chce stavět vesnice na Mělnicku. My pamatujeme úsilí našich otců a Velebné Matky Přírody o likvidaci posledních pozůstatků německých statků a chalup, jež celá staletí hyzdily krásnou českou krajinu na sever od Mělníka.
Já osobně pamatuji, jak česká pracující inteligence, díky bratrské pomoci armád socialistických zemí uchráněná od nezaměstnanosti, skupovala ve zlatých 70.letech ruiny německých a kulackých usedlostí na Mělnicku, na Kokořínsku-Liběchovsku, a v podstatě všude, kde naši otcové s Matkou Přírodou nestačili vše zčechizovat až do základů.

A nyní pan princ chce naši zem opět obsadit cizáky, chce stavět vily vykořisťovatelům a spekulantům. Chce zničit naše pole a lesy, močály vysušit, skály rozdrtit na prach a stavební kámen. Jak dlouho bude trvat, než z těch vil a pyšných sídel opět uděláme ruiny ? Kolik úsilí to bude stát náš samostatný stát ?
Kdyby pan princ postavil paneláky, podle našich krásných socialistických sídlišť – to by byla jiná. Na malé ploše spousta stejných bytů pro naše pracující – to bychom dokázali ocenit. Zvlášť, když by pan Lobkowicz, po osvobození již bez nezákonného šlechtického predikátu, převedl dobrovolně a bezúplatně své nemovitosti na náš stát. To by se mu samozřejmě promítlo do výše trestu; POZITIVNĚ promítlo.

Ovšem drahé vily a luxusní byty - k čemu nám to bude ? Našim nejvyšším Stranickým a státním představitelům postaví náš lid služební příbytky dle jejich představ, cizí (to jest neslovanští) diplomati budou pěkně ve svých pražských rezidencích, na dohled objektivů našich kamer.

Takže – cizácké vesnice pana prince Lobkowicze čeká osud předchozích 3 000 německých vesnic a městeček : Odsun jejich obyvatel (budou opět roztříděni dle své národnosti – Němci a ostatní Euroameričani půjdou domů do Reichu, každý s 50 kg majetku, čeští vykořisťovatelé půjdou na převýchovu do příslušných zařízení, každý s 5 kg osobních potřeb), znárodnění, odvoz použitelného materiálu a druhotných surovin, cvičný cíl ostrých střeleb dělostřeleckých a raketových jednotek naší lidové armády, ozelenění ruin péčí Matky Přírody, a nakonec zapomnění.

Hezké nedělní odpoledne přeji.

Moby Dick řekl(a)...

Vrácena informace informace z 8:19:
http://www.fr-online.de/panorama/ehec-erreger-im-erlenbach-gefunden/-/1472782/8569508/-/index.html
Bakterie E.coli nalezena ve vodě potoka u Frankfurtu. Pitná voda prý není infikována. Ale vodou z potoka prý zavlažovali salát.
Rusové dostanou materiál o bakterii od evropského bakteriologického ústavu v Římě, aby mohli poosoudit situaci s embargem na evropskou zeleninu a ovoce.

drak řekl(a)...

STK:

Mám dotaz, to s tou myší, to je fakt ze života? Pakliže ano, tak to jen potvrzuje mou teorii, že nejlepší vtipy vymýšlí život sám. Má to jen jedinou vadu, je toho poskrovnu ;-)

informace řekl(a)...

Draku,
z mé strany to byla narážka na jeden příspěvek.
STK to náležitě komentoval.

informace řekl(a)...

Dodatek: tomu se říká psaní mezi řádky!

drak řekl(a)...

informaci:

Čtu mezi prací, hltavě a na přeskáčku, něco nečtu s ohledem na původce textu pokud možno vůbec, když mi něco unikne, není divu. Konkrétně toto zmiňované sdělení mezi řádky mi uniká doteď, ale to je celkem jedno, on ten komentář STK, třebas i vytržený z kontextu, je sám o sobě celkem povedený i bez toho zbytku, takže mě to postačí i tak.

informace řekl(a)...

Nemůžete tomu rozumět, Draku, to byl "zakodovaný" vzkaz jednomu avatarovi a velice posměšný. Jestli ho dotyčný pochopil, nevím, a nevím ani, do jaké míry ho pochopil STK, ale jeho komentář tam padl jako "parmazán na makarony". Dodal tomu říz.

drak řekl(a)...

informaci:

Díky, když už člověk začíná pochybovat o kdečem, je dobré, že k tomu aspoň nemusí přidávat pochybnosti o schopnosti porozumění čteného textu ;-)

STK řekl(a)...

Drakovi:
Ne, ten vtip je z nějakého rozhlasového pásma, ale k tomu přiškřípnutému ocásku se mi zdálo pěkné ho odvyporávět.
(Člověk už často čte pouze mezi řádky. Jako kdysi. Takže vavatar určitě pochopil - ale tváří se, že se ho to netýká...)

informace řekl(a)...

STK,
nechci tu zastupovat jiného avatara, ale mám dojem, že jste o slovesa "odvyporávět" spletl umístění předpon. Říká se "povyprávět" a před to je zapotřebí dát další příponu od-.
Gramaticky je "odpovyprávět" možný tvar, nevím ale, jestli se používá.

drak řekl(a)...

informaci:

Mě to neva, já si to přebral tak, jak to je ;-)

STK řekl(a)...

Myslím, že to lze použít, Informace, mě to aspoň přes uši netluče. [;-)
Odvysílat, odehrát, odvyprávět, odtančit...
Hrát, vysílat a vyprávět - až do konce vysílání, hry, vyprávění, tance. To odtančení má ale i druhý význam - odtančit někam pryč...

informace řekl(a)...

Další náznak, který se má číst mezi řádky?