neděle 12. června 2011

MOBY DICK 2001: Zvyšování platů v Českých Textárnách

Pondělí 11. června
Hurá! V dnešních mailech byl pokyn, abychom si na intranetových KECECH sami navrhli změny ve mzdách, které mají platit už od 1.7. Program nám předložil doporučené zvýšení, které spočítal z 5 % dohodnutých v kolektivní smlouvě. Těch pár stovek blikajících v okénku vypadalo pěkně. Nejsem nenasyta, jen jsem stiskl ENTER.



Úterý 12. června
Vedoucí ing. Duto Hlav svolal ráno prac. poradu, na které nám vynadal, že jsme si včera v intranetu dovolili sami navrhnout zvýšení platů. Měli jsme pochopit, že se jednalo o omyl programátorů. Kolonku "změna platu" budou vyplňovat pouze vedoucí. Jak je správně napsáno v dnešním mailu, který jsme včera nerespektovali!

Středa 13. června
Ani vedoucí nemají vyplňovat návrhy na zvyšování platů svých podřízených. Mohli by být ovlivněni tím, že je znají. O konkrétní částce pro každého zaměstnance rozhodne Náměstek pro odměňování Dur Durak, který nás vidí alespoň dvakrát ročně. Tedy ty, kteří se pravidelně zúčastňují kulturně sportovních dnů v jeho ARZu na Jižním Městě.

Čtvrtek 14. června
Šéf Divize pro odměňování Dur Durak rozdělí mezi zaměstnance průměrně 2% navýšení platů. Podle kolekt. smlouvy má jít o 5 %. Ta tři zbylá procenta si ponechá v zásobě Managor pro retenci Tluč Huba, jenž sídlí na Severním Městě, aby měl možnost uspokojit zaměstnance, kteří by chtěli dostat víc. Tluč dnes rozeslal hromadný mail, ve kterém sděluje, že do konce roku musí opustit podnik ještě 20 % zaměstnanců.

Pátek 15. června
Viki nám prozradila, jak to se zvýšením našich platů bude: Ani 5 % ani 2 %. Ve skutečnosti jsme dostali pro 4 lidi v naší textárně celkem 350 Kč. Podle ROZŘEĎ 4681/01 má být nejmenší zvýšení 100 Kč, aby nebyla snižována důstojnost zaměstnanců. To jsem žádostiv, koho Duto Hlav neurazí.
..................................................
Sobota 16. června

Z listárny Moby Dicka

Moby, ty děláš u nás! (Nepovím:)
Tady se právě taky "přidává". Včera přišly našemu Duto Hlavovi (také má tři podřízené, náhodou:) 3 maily s obsahem "změna finančních prostředků k rozdělení". Ve 4:31 byl odeslán první, kde se nám třem mělo přidat celkem 900 Kč, v 5:32 druhý, kde to bylo už 1200! Avšak v 6:15 dorazil poslední, který slevil na 600 Kč.
Protože však máme nízké třídy (dle D.H. vysoké platy) praví naše KECY na pokus o jakékoli navýšení: "Zadaná částka převyšuje určený limit platové třídy, což odporuje mzdové politice podniku". Takže dostaneme... houbeles.

Zaslal čtenář K.J.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

10 komentářů:

ČTK řekl(a)...

BLESKOVÁ ZPRÁVA :

Klaus se omluvil za odsun

Augsburg, 12.června 2011; od našeho zvláštního zpravodaje:
Na samotný závěr každoročního provokačního srazu německých revanšistů nečekaně dorazil prezident České republiky prof.Václav Klaus. Pořadatelé fašistické akce byli jeho příjezdem očividně zaskočeni, ale po určitém dohadování mu umožnili přístup k mikrofonu. Václav Klaus v krátkém emotivním projevu k okrojovaným nepřátelům naší vlasti pronesl omluvu za příkoří, kterého se Češi a Slováci dopustili na „těch sudetských Němcích, kteří se neprovinili žádnými zločiny kromě své národnosti a svého rodného jazyka“. Dále uvedl, že k tomuto kroku (omluvě na Sudetoněmeckých dnech; pozn.ČTK) jej přiměla omluva B.Posselta v Lidicích na podzim loňského roku, a také fakt, že v celé České republice zatím neexistuje jediný důstojný památník „našim bývalým spoluobčanům německé národnosti, ani památník zmizelým Sudetům“.
Pres.Klaus na závěr své řeči prohlásil, že Benešovy dekrety, postihující Němce, Maďary a českou buržoasii, postihly především Čechy a Slováky, protože od nich vedla přímá cesta k socialismu.
Ihned po skončení projevu pres.Klaus odcestoval zpět do vlasti.
Jeho mluvčí v telefonickém rozhoru řekl, že zítra odpoledne chce pres.Klaus během návštěvy Plzeňského kraje navštívit také některé z míst, na němž stávala německá obec, a položit tam květiny.

Další zprávy připravujeme.

Harpyje řekl(a)...

To by mu měl vší lid a tahle okrojovaná šohajka za zlé, kdyby se nechal vydírat od sudeťáků!
http://www.prvnizpravy.cz/repository/zpravy/_antialias_9eba137e-e60f-102e-9d3d-00259003513e_9ad6d9e2543c1a8cc8d65f0c15cc6231.jpg

drak řekl(a)...

Značně pochybuji:

http://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/6983.shtml

STK řekl(a)...

Nojo, je neděle večer, nuda, tak musíme vymyslet trochu srandy, že?

drak řekl(a)...

STK:

Proti humoru nic nenamítám, ale všechno má své únosné meze, které by se neměly za normálních okolností překračovat, což někteří přítomní bohužel činí jakoby se nechumelilo.

STK řekl(a)...

Tady bych se, Draku, neznámého vtipálka zastal - to není pokus o desinformaci, to je taková absurdita, že na ni snad nikdo soudný nemůže naletět.

Nebo může? Uvidíme....

Moje vždy poněkud nepřítomná žena na mé sdělení o zprávě ČTK pravila: "Kdy ses tak zřídil, otče?"

informace řekl(a)...

STK,
máte moudrou ženu. Važte si jejich slov.
Já jsem zase četla ve zprávách Muž na Opavsku utonul, když v noci spadl z terasy chaty do řeky.
A tak jsem pomyslela hned, jestli to nebudete Vy. Jo, to víte, ta ruská chandra to není jako nějaký anglický spleen, ta může zavést k všeličemus.

informace řekl(a)...

..."těch sudetských Němcích, kteří se neprovinili žádnými zločiny kromě své národnosti a svého rodného jazyka“ nepřipomíná Vám to něčí slova? Opakovaná už do omrzení?

Moby Dick řekl(a)...

Dnešní jeden komentář od Informace a dvojnásobný VV komentář vytažen z Piksly a vrácen - ale už nevím kam...
>>:))

informace řekl(a)...

Můj příspěvek je pod článkem o Lidicích 11. ČERVNA 2011 22:41