pátek 3. června 2011

MOBY DICK: Ech, prašivina!

Nevinné okurky, tak trochu kořeni, dobrovolník Aleš Hušák, ulítlý ruský vrabec a ctěné koule
**************************************************************
Neděle 29. května 2011,
Delegáti sjezdu odhlasovali, že premiér Petr Nečas (ODS) má plnit koaliční smlouvu. Delegáti sjezdu Věcí Veřejných. Radek Kašpárek John  pravil, že Vít Obálka Bárta bude vyjednávat v koalici "podobu klíčových reforem. Ale nebude určovat strategii strany." "To mu zakážeme a bude to dělat předsednictvo strany",, pravil RKJ. VOB nato vytyčil tuto strategii: Zůstat v koalici, ale! "Premiér nebere vážně, co mu říkáme. Už nemůžeme být dále trpěliví."Trpěliví v čem? V tom, aby Veverky opět získaly "důstojné postavení ve vládě".



Do Česka se dostalo 100 "nebezpečných okurek". Tedy bio-okurek ze Španělska, které hamburská laboratoř označila jako pravděpodobný zdroj smrtelně nebezpečné infekce - krvácivého průjmu.

Hušákovo království: Pavel Kořan, velitel ČSTV, majoritního akcionáře a spolupachatel krachu Sazky, který odmítl nabídku věřitelů na 200 milionů pro český sport a ponechání 20% podílu akcií nynějším akcionářům, považuje vyhlášený konkurz za "nepříznivou variantu". "Je to o matematickém propočtu. Za Sazkou jsou miliardové pohledávky, ekonomický projekt nových majitelů nesmí být ztrátový." Opakovanou nabídku PPF a KKCG by chtěl znovu projednat. (Podmínkou byl vyhazov Aleše I. Hušáka.) Avšak: "Nechci ale, aby to vyznělo, že pana Hušáka házím přes palubu".

Mrtvá Kočka: "Dejte nám prachy, my je už s Hušákem společně roztočíme."

Prezident Barack Obava Obama po svých irských kořenech, které našel v Irsku, objevil v Polsku i své polské kořeny: "Když vyrostete v Chicagu a nestanete se tak trochu Polákem, tak s vámi není něco v pořádku". Na území Polska se otevře nová americká letecká základna s US posádkou. Čímž se Polsko stane tak trochu americké. Ostatním středoevropským prezidentům Obava potřásl rukou, zůstali tak trochu kořeni...

Pondělí 30. května 2011, Mezinárodní den ochránců míru
Po dvou týdnech zjistila inspekce ministerstva vnitra, že při pokusu zahrát vyšetřování obálek Víta Obálky do autu, "nebylo pracovníky inspekce zjištěno podezření ze spáchání trestného činu". Přitom oba bývalí náměstci protikorupční policie, kteří byli po vyvinutí aktivity vyhozeni a podali trestní oznámení - nebyli vyslechnuti! Proč? Oni prý totiž nepodali trestní oznámení, nýbrž "stížnost". Jak se liší trestní oznámení a stížnost? U stížnosti nemusí být vyslechnut stěžovatel. A jak se rozezná, jestli šlo o stížnost nebo trestní oznámení? To posoudí vyšetřovatel podle toho, jestli se mu chce nebo nechce vyslechnout podávajícího - ztěžovatele...
Pro inspektory: Podezření existuje, to nemůžete zjistit nebo nezjistit. Vy máte zjistit, jestli nedošlo k trestnému činu, nikoli k "podezření", kruciš!

Čína: Mergen byl pastevec  a zabil ho náklaďák, když se s ostatními pastevci snažil zabránit příjezdu kolony náklaďáků uhelné společnosti. Stalo se ve Vnitřním Mongolsku. Vnitřní Mongolové vyšli do ulic a  moc se zlobí. Policie a armáda zajistila klid, pořádek i těžbu nerostného bohatství a ničení pastvin a vnitromongolského národa.

Libye: Jihoafrický soudruh Muammara Zaddáfího prezident Jacob Zuma opět navštívil Tripolis, aby dojednal příměří. Už podruhé. Potíž je, že Zuna, tedy Zuma, jedná stále v Tripolisu - a ne v Benghází. Takhle je slyšet stále a opakovaně - Hušák musí zůstat vládcem! Pardon, Muammar...

Hušákovo království: Od 12:00 zde dle českého práva vládne protektor Cupka, insolvenční správce. Ukázalo se, že Hušák se minulý pátek domluvil s dvacítkou klíčových lidí na ukončení pracovního poměru dohodou. Odešli ti klíčoví zaměstnanci, nikoli Hušák. Kam? Ke konkurenci - do Penty, přesněji do Fortuny a její nově se rozjíždějící loterie. Aleš I. však za svou práci pro Pentu nebere žádnou výplatu. Pardon - Aleš říkal, že teď nebere žádný plat od Sazky, pracuje pro ni "zadarmo". A možná mu ještě vaří kuchař, masíruje masér, řídí řidič a pilotuje pilot...

Ze sportu: Podle uniklých mailů si Katařané skutečně koupili mistrovství světa v lyžování, pardon, ve fotbalu na rok 2022. Přednosta FIFA a jediný kandidát na další přednostenství Sepp Blatter na tiskové konferenci - ještě předtím, než skončila hádkou s novináři - pravil k dotazům na úplatky uvnitř FIFA udiveně: "Krize? Jaká krize? Máme jen nějaké potíže - a ty si vyřešíme uvnitř FIFA." Tak pravil Sepp, nikoli Aleš...

 Úterý 31. května 2011, Světový den bez tabáku
Po novinářích se diví, jak probíhá vyšetřování/nevyšetřování podezření na podezření z podezření korupce ve VV nejen dozorující žalobkyně Hana Vrbová, ale i ministr vnitra Jan  Kubice. O Obálkových obálkách vedělo šest poslanců VV - ti ale k výslechům nechodí, jsou zaneprázdněni plněním svého volebního programu - boje proti korupci.

Ruský dluh jsme na konci 90. let vyřešili tak, že si necháme vrabce v hrsti a tlustého krocana necháme odkráčet. Nyní se ukazuje že i ten vrabec - čtvrtmiliarda korun - ufrnkl. Peníze měla zaplatit  firma BCM Agro-Industry. Dostala od zlodějského ruského státu tři JAKy 42 D, ale Česku nedala nic, protože smlouva byla tak fikaná, že zaplatit se mělo až po prodání oněch dopravních letadel. Proč by je tedy BCM prodávala? Tak jedno to letadlo už prodala - za 7 milionů dolarů. Ale jen proto, aby mohla opravit ta dvě zbývající. Aby je pak zapůjčila "sesterské firmě" - která "je provozuje, než se prodají". Soudce Václav Kašík o tomto podvodu míní: "Obžalovaný jen realizoval to, co bylo domluveno s ministerstvem financí." Vůbec se to nemělo soudit. Smlouvy zprasilo ministerstvo financí v roce 2000. Ministerstvo do 20.7.1999 řídil Ivo Svoboda. Pak byl odvolán kvůli kauze Liberta. (V roce 2005 odsouzen na pět let, podmínečně propuštěn 2008.) Jiří Rusnok jako ministr financí nastoupil až 13.4.2000. Mezitím měli úředníci pré...

My jsme je nearbitrovali, kvůli dluhu, Rusy. Původně šlo o celé hejno tučných krocanů za sumu přes 140 miliard korun (proto volím výraz "zlodějna"). Z toho jsme měli dostat - 268 milionů. Teď máme LDH. Letadla? Uletěla! Ech, prašivina!

Ruský dluh byl zašantročen za jednobarevné dobrodějné vlády Miloše Zemana (ČSSD). Podmínka, že se "vyrovnání" povede přes BCM padla ze strany dlužníka - tedy Ruska.

To jistá jedovatá šťáva si vede lépe. V arbitráži za zmařený kšeft s českou krví hodlá získat 10 miliard. Tedy - už nějaké ty miliardy nejspíše získala, protože i když prý už arbitráž "vyhrála", přesto se pohledávky zbavila prodejem "třetí straně". Nejspíš nějakým dalším šikovným zlo dějům. Český stát je rozhodnutím vídeňského soudu - v exekuci. Ve Vídni byla zabavena tři umělecká díla - bez ohledu na předchozí garance, dané vystavovatelem.

Česká zdravotnická "reforma - preforma". Podle ujištění vlády se v léčebnách dlouhodobě nemocných platit více nebude. Jenom se postele pod jejich klienty přejmenují z "lůžka následné péče" na "lůžko dlouhodobé péče" - a to už se bude platit stejně jako ve starobinci, tedy 330 Kč denně. Ti, co mají důchod menší než 10.000, budou platit míň... Nešlo o "mystifikaci", ale o  - přeformátování lůžek...

Středa 1. června 2011, Mezinárodní den dětí
Tělo dítěte, 13letého syrského chlapce Hamzy Chatíba, bylo vydáno jeho rodičům. Hamza nepřežil měsíc trvající "vyšetřování" pomocí elektrických šoků, pálení cigaretami a neustálého bití. Rodiče si to, co ze synka zbylo, natočili a video umístili na web. Americká ministryně Clinton je, jak už je u amerických politiků obvyklé, "znepokojena". Austrálie hodlá postavit pana prezidenta Asada II. před mezinárodní soud.

Mučení českých dětí jejich tyranskými rodiči by brzo mělo být lépe zjistitelné. Dnes informace o týraných dětech školy, lékaři, policie a sociální odbory nesdílejí!. A jak se tedy pracovníci na sociálce rozhodují? "Na základě své intuice." (Vyjádření Miloslava Macely z ministerstva práce a dalších zbytných věcí, který připravuje novelu zákona "proti týrání dětí".)

No jo, my máme jenom zákon proti týrání zvířat...

Království Sazka: Hušáka nelze vyhodit. Protože přivedl "svou" firmu cugrunt, nemá Sazka peníze na jeho sedmdesátimilionové odstupné.

Evropou obchází okurkové strašidlo. Makro v Česku - na příkaz německého majitele - nechalo sešrotovat okurky za půl milionu korun.
BTW: Šrotováním se případný zdroj nákazy jenom roze..stře...
Němci už kvůli "okurkové prašivině" přestali jíst veškerou zeleninu - okurky, saláty, bio-nebio, vsjó ravnó, a vrhli se na zapovídané klobásky. Zdrojem nákazy přitom nejsou okurky, ale mutant E. coli. A ten se podle posledního prohlášení - může skrývat ve špatně zpracovaném mase...
Španělsko hodlá z Německa vyrazit nejméně 200 milionů €, o které přišlo za první týden okurkové paniky.  V okurkách totiž nebyl vrah EHEC typ O104, ale jiný typ EHECu, což laborky našly už před týdnem. Ministryně zdravotnictví zeměměsta Hamburk Cornelie Prüfer-Storcks se hájí: "Bylo správné, že výsledky prvních testů byly zveřejněny".

Mrtvá Kočka: "Ony nebyly zveřejněny, ale interpretovány."

Český stát začíná v panice před prašivinou firmy Diag Human stahovat svá umělecká díla z výstav ve Francii - i tamní soudy uznaly oprávněnost šťávy na českou krev.

Oficiální vládce VV Radek K. John se chce vrátit do vlády. A znovu na ministerstvo vnitra. Rychle, rychle - dříve, než mu odvedou polecajti Vítka v klepetech...

Ze sportu: Sepp Blatter znovu zvolen prezidentem FIFA. Nikdo se proti tak těžké váze neodvážil kandidovat. Ani Hušák!

Čtvrtek 2. června 2011,
Království Sazka: Ukazuje se, že Kořan měl v neděli pravdu - je třeba počítat. A když chce věřitel dát do Sazky na sport 200 milionů, tak je to málo, protože jen provoz královské kanceláře přišel na 150 melounů ročně. "Je to o matematickém propočtu." A že jste si to nespočítali - 150 milionů na kancelář a 180 milionů na sport. Ten sport byl v Sazce skutečně zbytečný. A dobrý jen proto, aby se mohlo obcházet placení daní...

Ambrož: "Hušáka prý nejde propustit. A co takhle zavřít?" Ale za co? Vždyť ta prašivina jenom "realizovala to, co bylo domluveno." A těch 150 milionů určitě nešlo jen na letenky a kuchaře.

Junior: "Možná něco ukáplo i slepým sportovním akcionářům, že?"

Jemen: Kompromisní dohoda o předání moci se už tři týdny zadrhává na jedné maličkosti. Prezident Alí Abdalláh Sálih nechce předat moc ozbrojenému nepřátelskému klanu ani teď - a bombarduje. Tedy bombarduje Al-Kajdu, její jemenskou odnož. A města, která obsadila. I s těmi lidmi uvnitř...

Politici EU "přehodnotili" pomoc Řecku. Prachy tam mají dávat hlavně - soukromí investoři. Ti už to ovšem dělají  - a to za "nekřesťanské" úroky.

Klára Samková, která zastupuje majitele domů, se omluvila Stanislavovi Křečkovi, poslanci za ČSSD, který nejen bydlí v obecním bytě, ale hájí i svoje zájmy jako zástupce lidí, bydlících v obecních bytech. Za výraz "s rozběhem... mu rozkopnu jeho ctěné koule" a další nepřípustné arizace sepsala ještě během soudu, který proti jejím výrokům Křeček vyvolal, omluvu. K tomu prohlásila: "Jsem huba nevymáchaná a musím za to pykat." Není jisto, zda "pykání" měl být ten papír, nebo bude něco ještě platit?

Pátek 3. června 2011,
Smrtící E.coliová nákaza se může předat i podáním ruky - mejte si ruce!

Jemen: Prezident Alí Abdalláh Sálih lehce zraněn střepinami granátem při ostřelování paláce, v kritickém stavu předseda parlamentu. Zabiti byli čtyři strážci. K palbě na prezidentský palác došlo v odvetu za palbu na dům šajcha Hamíd Ahmar, bratra vůdcevzbouřenců.

V Česku se střílení politických odpůrců, koaličních partnerů a obchodních konkurentů zatím příliš neujalo. Dnešní výbuch granátu v ubytovně v Otrokovicích, který zabil tři přítomné, byl nejspíš pouze důsledkem opilecké chvástavosti.

Zpráva dvacetiletí: Farmářka Ludmila Havránková podepsala s Ředitelstvím silnic a dálnic smlouvu na prodej svých pozemků pod dálnicí D11 před nešťastným Hradcem Králové. Dálnice bude postavena za dva roky - pokud na to bude mít stát peníze.

Ze sportu: Bourané kulturní památce na Štvanici kyne "záchrana": Dřevěná konstrukce je sice už zcela prožrána dřevomorkou, ale možná by se dala zachránit - časomíra...
Město jako jeden z důvodů, proč stavba není unikátní , uvádí, že je - "nezdobená".

Sobota 4. června 2011, Mezinárodní den nevinných dětských obětí izraelské agrese, (výročí dětských obětí izraelského vpádu do Libanonu roku 1982); připomínán od roku 1983 z rozhodnutí VS OSN z 19. srpna 1982.

Architektury a umění znalá žena Moby Dicka: "Což je právě unikátní znak funkcionalistické architektury..."
*******************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

40 komentářů:

informace řekl(a)...

V severním Tyrolsku se vyskytly dva případy infekce E.c., onemocněl jeden chlapec a německá turistka. Rakouské zdravotní úřady započaly s analyzou všeho potravinového zboží a přišly na to, že bakterie E.c. byla na povrchu jednoho salámu z jeleního masa, vyrobeného v Toskánsku. Italové tedy salám analyzují. Prozatím se zjistil původ, číslo partie, doba použití, prodejce - ambulantní obchodník na trhu v Linci, salám není prodáván v obchodech. ( il numero di lotto 1003 e la data di scadenza: 2011/10/10. Prodotto della srl ineria NORC Toscana IT in 52 048 Monte S. Savino). Ministerstvo zdravotnictví považuje za zcela nepravděpodobné, že původcem epidemie v Německu by byl toskánský Hirschsalami, v případě že se potvrdí přítomnost vražedné varianty E.c. na kusu toskánském salámu.
Kolem epidemie v Německu se už rozpoutala obchodní válka, na kterou doplácejí prozatím jihoevropští producenti zeleniny a ovoce. Nejmarkantnějím případem je ruské embargo dovozu zeleniny z celé Unie.
To není jediný případ, kdy obchodní firmy nebo výrobci využívají situace, aby oslabily konkurenci.
Zvláštní kapitolou obchodní války je Čína. Sama vyváží všelijaké šmejdy do celého světa (jejich konzervy rajských obsahují všechno možné jen ne rajčata nebo nedávný skandál s jejich mlékem, obsahujícím melamin) ale pro dovoz stanovila tak přísné normy, že prakticky zrušila dovoz z ostatních zemí. Italské mléčné výrobky se na čínský trh nedostanou, protože dřív než jejich laboratoře provedou zkoušky, zboží se v karanténě zkazí.
Nevěděla jsem, že v Toskánsku je tolik jelenů, že by z nich dělali salám. A že by ho dokonce vyváželi. Koupila jsem salám z jeleního masa v zimě v Dolomitech, jedli jsme ho všichni a nic se nám nestalo. A mezi námi řečeno, nebylo to nic zvláštního. Že by Rakušani chtěli odstranit severoitalskou konkurenci?

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace,
byl potvrzen stejný kmen E.coli, tedy O104:H4?

A, mimochodem, aktuální a shrnující článek na Oslovi:
http://www.osel.cz/index.php?clanek=5731

informace řekl(a)...

Pergille,
bude to něco podobného jako se španělskou okurkou. Vedoucí bakteriologického oddělení ISS (Istituto Superiore Sanitá) včera večer vysvětloval, že rakouské úřady udělaly poplach, aniž by specifikovaly o jaký kmen E.c. se jedná. It. ministerstvo zdravotnictví si vyžádalo prostřednictvím WHO upřesnění o jaký kmen jde a další podrobnosti. Samo provedlo inspekci u výrobce, kde odebralo vzorky a dnes večer nebo zítra by měly být známy výsledky. Prozatím o případu vydalo komuniké.
Proto se hovoří o obchodní válce.

Harpyje řekl(a)...

Co je to za sběř, která je schopná udělat tohle http://www.youtube.com/watch?v=hsevie-iAAA&skipcontrinter=1 třináctiletému dítěti? Jeho rodiče to ale nenafilmovali, Moby Dicku. Jeho matka tělo neviděla, a jeho otec se zhroutil, když uviděl zubožené tělo svého syna. Který rodič by byl schopen držet v ruce klidně kameru vzhledem k takovému zvěrstvu?

informace řekl(a)...

Už je to tady, první případ německého turisty, který byl hospitalizován v Meranu pro podezření z onemocnění smrtící variantou krvácejícího průjmu.
Proč nesedí Němci doma, místo aby to svinstvo roznášeli po Evropě?

informace řekl(a)...

Il ministero della Salute comunica che sono risultati negativi gli esami per verificare la presenza del cosiddetto batterio killer sui campioni di salame di cervo, prelevati ieri in Toscana, in seguito a un'allerta comunitaria inviata dall'Austria. Il campione e' stato esaminato dal Laboratorio Nazionale di Riferimento per E.coli dell'Istituto Superiore di Sanita' di Roma ed e' risultato negativo per presenza di Escherichia coli produttore di verocitotossina (VTEC).
.
Italské ministerstvo zdravotnictví oznamuje, že vzorky salámu z jeleního masa, odebrané včera v Toskánsku v místě výrobce, analyzované ve Státní laboratoři speciálně vybavené pro studium E.c., neobsahují bakterium Escherichia coli, produkující verocitotoxin (VTEC).

informace řekl(a)...

Jelení maso na výrobu inkriminovaného salámu je dováženo z Polska, jak bylo právě zveřejněno.
Mně se to zdálo divné, kde by se v Toskánsku nabralo tolik jelenů. Snad budou nějací na Appenninách, ale ti budou zákonem chránění. Ne aby z nich dělali toskánci salám.

Kopretina řekl(a)...

Spokuluje se o fekálním džihádu. Je možné, že Turci chtějí dát Němcům za vyučenou...

STK řekl(a)...

Ad Harpyje z dneška, 4. června v 11:11

V roce 1989 byl rozbuškou dalších událostí mrtvý student Martin Šmíd. Nebyl to ale student MatFyz-u, ale poručík Ludvík Zifčák, zaměstananec správy StB Praha a nebyl mrtvý - to celé byla provokace a dodnes se neví, které strany konfliktu.

Může někdo zaručit, že toho ubohého chlapce neumučili (nezohavili) sami revolucionáři, aby měli po ruce nějakou "ikonu" pro oživení již umdlévajících pouličních bojů?
Něco takového v žádném případě netvrdím, jenom připomínám podobné příhody z dějepisu. Jedna z nich rozpoutala útok Německa na Polsko - tedu II. světovou válku - případ Gleiwitz.

Inu, to je ta moje "nepevnost ve víře", Harpyje...

stk řekl(a)...

Fekální džihád je zajímavý výmysl.
T.j.: bojovníci musí mít mezi sebou nemocné a ti poskytují své fekálie na kontaminaci potravin či jiných věci. Nwléčí se, aby se neprozradili. Až zemřou, nastoupí další, kteří se mezitím dobrovolně nakazili. Opravdu - opět ten typický sebevražedný způsob boje. Ty panny asi dost lákají...

informace řekl(a)...

Ona ta bakterie může pocházet z laboratoře a ne nutně ze střev.

stk řekl(a)...

Pro Informaci:
Jistě, ale už to není tak dobrodružné...

informace řekl(a)...

STK,
neprovokujte k nepřístojným odpovědím.
Zkuste něco podobně salonního říct sanitářům nebo pěstovatelům okurek.

stk řekl(a)...

Tady takoví jsou, Informace?
Myslím tím pěstitele zeleniny, zvláště pak jahod...
;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

"Může někdo zaručit, že toho ubohého chlapce neumučili (nezohavili) sami revolucionáři, aby měli po ruce nějakou "ikonu" pro oživení již umdlévajících pouličních bojů?"

Moje řeč, vážený STK.
Gliwice, poprava vom Ratha, Sarajevo (dokonce dvakrát, 1914 a 1994), Emser Depesche, poprava von Kettelera, Pearl Harbor, otrávení R.Heydricha, Gulf of Tonkin, požár Říšského sněmu, 9-11 a tak dále a tak podobně – provokace Němců a Američanů, a samozřejmě, vždy v pozadí se ukrývajících sionistů.
My Češi naštěstí nesedneme provokatérům na lep tak snadno jako Euroameričani; my víme své, a nevěříme ničemu, na co si nemůžeme sáhnout.
My víme, že Muslimové jsou sice našimi přirozenými spojenci v našem odvěkém zápase proti Euroamerice, ale také víme, že není Muslim jako Muslim. Víme, že někteří dokonce útočí na nás Slovany, v Jugoslávii, v Čečensku i jinde.
Každopádně „případ“ Hamzy Chatíba je VELICE podivný. Kdo uvěří, že pokroková vláda prez.Assada by mohla být schopna takových zvěrstev ? Z nás Čechů jen hloupí ovčani, uvěřivší v „Muslimy spáchané“ „útoky“ na WTC, v „přistání Američanů na Měsíci“ atd.
My tomu neuvěříme, my vzdělaní, přímo hlavou myslící vlastenci, kteří víme, že nebylo a není lehké zastávat veřejně názory, jež jsou v aktuální situaci „politicky nekorektní“ a jejichž obhajobou si proto člověk často vyslouží negativní mediální nálepky.
My si spolu s naším prezidentem velmi vážíme každého, kdo takové riziko vědomě podstupuje, s vědomím, že občanská angažovanost má přímou souvislost s nikdy nekončícím bojem za svobodu jednotlivce i celých národů.
Proto si vážíme sami sebe.

Zdravím Vás u příležitosti dnešního Dne rozvoje a vzdělávání dospělých.

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace,
bude-li mít laboratoř k dispozici dostatečný počet dobrovolníků, ochotných považovat úhyn na krvavý průjem za "smrt na džihádu", tak se bude dát taková bakterie vyšlechtit v podstatně primitivnějších podmínkách než by mnozí očekávali, v zásadě dosažitelných kdekoli ve 3. světě.

informace řekl(a)...

Promiňte, Pergille,
ale mně se zdá myšlenka, že se někdo nechá dobrovolně nakazit bakterií krvavého průjmu a nebude se léčit jen proto, aby mohl, s prominutím, srát do německého salátu a tak šířit smrt mezi nevěřícími psy, příliš crazy.
Spíš bych věřila umělému šíření té bakterie.
To přímé není moc efektivní - 18 nebo 19 mrtvých nevěřících psů oproti smrti neznámo kolika bojovníků žihádu.
I když to zní dobrodružně.

Harpyje řekl(a)...

To není žádná "nepevnost ve víře", vážený STK, vědění a víra jsou dvě naprosto rozdílné kategorie.
V tomto konkrétním případě se ale nejedná o skepticismus, Vaše abstrúzní srovnání s "podobnou příhodou z dějepisu" vykazuje rysy záhadologického uvažování. Proč se spokojit s nejjednodušším, logickým vysvětlením, potvrzeným z x stran a zdrojů, když to jde i komplikovaněji.
Kdybyste se alespoň povrchně zajímal o dění ve světě, tak byste věděl, že mučení je v syrských věznicích na pořádku dne. Rovněž by Vám bylo známo, že "pouliční boje v Syrii neumdlévají", nýbrž pokračují se stejnou intensitou, a vyžádaly si už přes 1000 mrtvých.
Dávat Vám nějaké odkazy je zbytečné, protože se nad čtení nějakých odkazů cítíte povznešený, jak jste jednou přiznal. Takže si, vážený STK, i nadále pěstujte nedůvěru ve vše, co nemůžete obsáhnout vlastními smysly, abyste náhodou nepodlehl "oficiální propagandě".

Harpyje řekl(a)...

Tentýž německý záhadolog (Dr. Udo Ulfkotte), který je autorem smyšlenky o "fekálním jihadu" (http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/udo-ulfkotte/unterhalb-der-guertellinie-faekalien-dschihad-.html;jsessionid=F2486244C4DBCDB718E7818DEBEEAD37) ja autorem další spekulace o tom, že se jedná o bakterium, které nedopatřením uniklo z "tajných laboratoří" Bundeswehru (http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/udo-ulfkotte/ehec-raetsel-geloest-informationen-ueber-ein-geheimes-b-waffen-forschungsprojekt-der-bundeswehr.html;jsessionid=4998CAC500FD6FA9FB5B628A9B950281). Obojí je bullshit, a nestojí za přečtení.

STK řekl(a)...

A Vy, Harpyje,

si zase spokojeně a neochvějně věřte prvoplánové propagandě. [;-) V tisku, TV, rádiu a nakonec i na internetu. Protože jsem u mnohých jiných událostí osobně byl, o mnohých slyšel z opravdu věrohodných a prověřených zdrojů, tak naprosto bezpečně vím, že reálným informacím ve výsledných zprávách se věřit často, přečasto opravdu moc nedá. Jsou účelově zkreslené nejen v primární zprávě, ale i při jejích opisech. ("Kradení zpráv" - běžná novinářská praxe.) Fakta se ovšem přizpůsobují názoru (nebo zaplacenému / přikázanému trendu) novináře. Tu se něco zvýrazní, tu zase zamlčí. Často ani není třeba si vymýšlet. A ani Vy ze svých nadoblačných výšin nemáte šanci zjistit, který "primární novinář" píše pravdu a který ne - pokud ty novináře osobně neznáte - což patrně není Váš ani můj případ. Vycházet z principu, že "většina má pravdu" je ovšem rovněž mylné. Často je celý shluk zpráv odvozen od jedné, nepřesné, nepříliš věrohodné, ale novinářsky zajímavé zprávičky. (Vlastimil by si o tom mohl někdy promluvit s ředitelem Evropy - pokud se ještě stýkají.)

To vše s jakoukoliv záhadologií nemá nic společného, je to jen Váš pokus znevěrohodnit něčí názor. Což je opravdu marné - prakticky denně jsem konfrontován s "kurvením" zpráv. Ano, našich malých, lokálních, kulturních a možná i "zaprděných". Ale nemám žádných iluzí, že by to nemělo platit i v jakémkoliv "vyšším levelu".

P.S.: Záhadology mám moc rád, když jsou to dobří pábitelé, rád se jimi nechám "houpat". Leč stále s vědomím, že tam fantazie vede nad realitou. Odlišuji SF od života.

(A slůvko "věřit" má víc významů, použil jsem indukce s "vírou". Filologům se tímto omlouvám, Vás i Vašeho souvěrce Vlastimila Většího tímto zdravím. Zkuste se mrknout na tučný text v mém inkriminovaném příspěvku.)

informace řekl(a)...

Paměť je základní složkou poznávacího procesu. Paměť nám dovoluje zachovat ten nebo jiný poznatek , učiněný za jisté situace, a dovoluje nám pak tento poznatek zařadit do serie jiných poznatků, dát je s nimi do souvislosti. Na základě tohoto souboru předešlých zkušeností si člověk vytváří svůj světonázor a hodnotí, klasifikuje zkušenosti nové a podle něj také jedná. Bez paměti by podobný proces nebyl možný. Někteří lidé jsou pak buď více poutáni k získaným předešlým zkušenostem a jsou nedůvěřiví vůči novým tendencím nebo návrhům , jiní jsou zas víc otevřeni vůči novým názorům nebo modám. To závisí od typu charakteru, věku, a také souboru zkušeností. Je-li někdo konzervativec nebo pokrokář, je to jeho osobní záležitost. Můžeme s ním diskutovat ale ne se mu posmívat.

STK řekl(a)...

Informace,

Máte (z pochopitelných důvodů) pravdu. Ovšemže nehodlám nikoho předělávat - ani tu, ani jinde -začátek celé diskuze byl v tom, že ne vždy jsou věci takové, jakými se nám mají jevit. Nakonec - měnit realitu v jinou a případně ji deformovat je vlastně moje práce. Propagandy je kolem nás tolik, že si ji už ani možná neuvědomujeme. A pozorovat vytváření iluzi mě soukromě baví, například (opomenu-li ovšem stranu, na které stál!!!) byl Pepa Göebbels velmi vtipný a úspěšný ve vymýšlení desinformací. Dodnes by se u něj mnozí měli učit.
A z Harpyje si nedělám legraci, jen mě trošinku mrzí její určitá "prvoplánovost". Kdyby si občas připustila, že pravda může být i jiná, než ta, ve kterou právě věří...
...
..tak je pravda, že zdejší diskuze by byla podstatně méně košatá. Škoda, že nejsem filozof. [;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

PROSBA VŠEM VLASTENCŮM A VLASTENKÁM

Už jsem vás několikrát prosil o shovívavost vůči vážené paní a zrádné emigrantce Harpyji. Dnes svoji prosbu zopakuji :

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
Prosím, uvědomte si, že paní Harpyje byla v útlém věku odvlečena z naší vlasti do Evropy, byla odtržena od životodárného prsu Matky Vlasti i Matky Strany. Většinu svého života prožila v Euroamerice, v tom brutálním a zaostalém světě, který nepoznal dobrodiní socialismu a denního styku s nejvyspělejším národem na světě, s našimi staršími ruskými bratry.
Z nedostatku lepších možností byla paní H. přinucena vystudovat tamní kapitalistické (to jest nekvalitní) školy, naučila se spoustu úplně cizích jazyků, leč téměř zapomněla ruštinu. Její znalosti vědy věd, marxismu-leninismu-stalinismu, jsou ve srovnání s průměrným Čechem na velice nízké úrovni.
Paní H. nikdy nevolila ve skutečně svobodných volbách, to jest volbách do zastupitelských socialistického státu. Co víc – nikdy nebyla členkou Strany, nebyla členkou SSM, SČSP, BSP, ba dokonce ani ROH (!!!).
A co je snad nejsmutnější, na rozdíl od zdrcující většiny svých československých vrstevníků se paní H. ANI JEDNOU nezúčastnila veselice či besedy s příslušníky Střední skupiny Sovětských vojsk.

Pokud by se to některému z českých vlastenců zdálo málo pro vysvětlení protičeských a protisocialistických postojů paní H., nechť si uvědomí další strašlivý fakt : Paní Harpyje prakticky nezná naši kulturu, kulturu, jenž nás roduvěrné Čechy a Moravany formovala po celé naše životy, kulturu, která z nás udělala to, co jsme, na co jsme oprávněně hrdí : opravdové české vlastence a vlastenky.
Ano, vlastenci a vlastenky, někomu z nás se to může zdát naprosto zrůdné či zoufalé, ale paní H. skutečně NEVIDĚLA všechny ty krásné filmy a televizní seriály, které jsme tolikrát viděli my, občané ČSSR. Neviděla a nezná (!) všechna ta krásná a vysoce formativní díla, které milujeme, jejichž uvádění v televizi si znovu a znovu vynucujeme i na současných soukromokapitalistech a pravičácích : namátkou Krkonošské pohádky, všechny filmové pohádky s postavami hloupých či krvežíznivých feudálů a chytrých Honzů z lidu, Třicet případů majora Zemana, Okres na severu, všechny ty krásné i smutné filmy o Mnichovské zradě a osvobození naší vlasti Rudou armádou atd. apod. (Nemocnici na kraji města trochu zná, neboť ji vysílaly i protilidové germánské televize.)

Takže si to shrňme : Paní H. vyrůstala, žila a studovala v nepřátelské cizině, bez styku s naší vyspělou kulturou a opravdovou, to jest socialistickou demokracií. Musela dennodenně zápasit o život a suchou skývu v tamním nám téměř nepředstavitelném prostředí, plném Němců, vykořisťovatelů, Muslimů, papeženců, Američanů, sionistů a jiných podobných brutálních nevzdělanců.
Proto prostě NEMŮŽE vidět věci a události našima očima, prostě NEMŮŽE zastávat stejné rozumné a pokrokové názory jako my vzdělaní, zkušení a správně zformovaní Češi a Moravané.

Proto PROSÍM : Dopřejte jí času. Za nějakou dobu po našem osvobození splníme svůj dějinný úkol, daný nám samotnou Velebnou Matkou Přírodou a jejím Synem, Věčně Živým Leninem : Spolu s našimi staršími bratry a mladšími bratranci osvobodíme Evropu od vykořisťovatelů, tyranů a zrádců všech. Zrádné emigranty zajistíme, a převezeme zpět do vlasti.
Zde jim zdarma poskytneme intenzivní výuku, jejíž úspěšné absolvování jim umožní postupné zapojení do našeho života. V pracovně-převýchovných táborech využijeme své bohaté zkušenosti z úspěšné převýchovy příslušníků vykořisťovatelských tříd, zkušenosti obohacené současným dočasným ústupem našeho slovanského společenského zřízení.

Prostě po pár letech (pěti, šesti ?) intenzivního přeškolování bude i bývalá „vážená paní“, v tu chvíli již soudružka a vlastenka Harpyje, schopna porozumět našim myšlenkám, plánům a idejím. Pak ji přivítáme mezi sebou na pracovišti, přivítáme ji ráno na subotniku, pochválíme její sváteční montérky v den dalších svobodných voleb.

A pak se bude tančit všude !

Větší vlastenec řekl(a)...

Do Brusele ! Z textu mi vypadlo důležité slovo !

Má být : "...Paní H. nikdy nevolila ve skutečně svobodných volbách, to jest volbách do zastupitelských orgánů socialistického státu. ..."

Jiným rediguji, sám bych redaktora potřeboval.

Za chybu se omlouvám všem českým vlastencům a vlastenkám.

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,
pokud pojedete přes hranice se záhadně bublající zkumavkou, tak i v době Shengenu můžete padnout na poctivého policistu, který se bude snažit zjistit, co v tom je. Pokud to povezete v dosud nebublajících střevech (protože existuje něco jako inkubační doba), tak to provezete celkem v poho.
Jinak ty dobrovolníky jsem myslel spíše na aktivity typu "je tenhle výpěstek více smrtící než ten z minulého týdne?"

Harpyje řekl(a)...

Obávám se, vážený STK, že toho o svobodě médií víte asi tolik jako já o "indukci s vírou".
Svobodná média jsou jedním z pilířů západních demokracií, žádné instrumenty propagandy.
Proč asi vyzvala EK maďarského premiéra ke změně nového mediálního zákona?
"Kurvení zpráv" v Kozích rozhledech, jehož jste údajně každodenně svědkem, není měřítkem pro práci v redakcích velkých seriózních médií. Nepopírám, že se i taková mohou někdy utnout, to spočívá v lidské přirozenosti.
Když máte takovou zásadní nedůvěru ke svobodným médiím, tak je pro Vás naprosto lhostejné, jestli žijete v bolševické totalitě, nebo ve svobodné zemi. Netřeba dodávat, jak se to asi odráží na Vaší informovanosti.

informace řekl(a)...

Pergille,
na netu koluje už tolik "spikleneckých" teorií, že se člověk nestačí divit, jakou mají lidé bujnou fantazii. Právě před chvílí jsem si ze zvědavosti klikla na "E.c. bioterrorismo" a ihned jsem našla zprávu, že vektorem nákazy je déšť. Mraky, co vidíme na nebi, nejsou přirozené, ale uměle vytvořené americkými vojenskými geoinženýrskými laboratořemi, jejichž pokusy vedly i k amalgamaci oné bakterie do ovzduší. Sice vysvětlují jak, ale v chemii nejsem moc silná a tak mi ten hlavní spojovací článek unikl. Tady máte odkaz, jestli Vás to zajímá. Třeba jako autora sci-fi ano.
http://www.opinioneirpina.it/no-censura-news/28610-epidemia-da-escherichia-coli-in-germania-atto-di-bioterrorismo-governativo
Kromě toho myslím, že problémem se už plnou párou zabývají příslušné služby. Nad čím si lámou hlavu, se mi nepodařilo najít, ale jistě už několik tipů budou mít. Na co nakonec přijdou, to se asi nedozvíme.
Jen mi ta myšlenka dovozu "in natura" inkriminované bakterie připadá moc primitivní v porovnání s ostatními teoriemi.

Větší vlastenec řekl(a)...

Na čí straně konfliktu stál s.Zifčák ?

Máte opět naprostou pravdu, vážený STK; mimo jiné ve svém příspěvku ze 4.června 20:38 :
„...V roce 1989 byl rozbuškou dalších událostí mrtvý student Martin Šmíd. Nebyl to ale student MatFyz-u, ale poručík Ludvík Zifčák, zaměstnanec správy StB Praha a nebyl mrtvý - to celé byla provokace a dodnes se neví, které strany konfliktu...“
Ano, nevíme to, a nejspíš se nikdy nedozvíme. I kdyby CIA otevřela archivy dříve než za 50 let po tragických Listopadových událostech, stejně těm válečným štváčům nemůžeme věřit ani pozdravení.

Ale jaký je VÁŠ názor na tuto podivnou aféru, vážený STK ? Pracoval tehdy s.Zifčák pro nás, české (československé) vlastence ? Nebo pro druhou stranu konfliktu, pro Havla, Schwarzenberga, Němce, Američany a jim podobné ?


Děkuji Vám předem za odpověď, a přeji hezký zbytek dnešního Dne rozvoje a vzdělávání dospělých.

informace řekl(a)...

Kromě toho jsem našla také verzi, že E.c. zavlekli do Hamburku sami Němci. Někteří jejich cestovatelé se živili ve střední Africe syrovým nebo málo pečeným opičím masem a tak se nakazili a pak při návratu do Evropy se stali šiřiteli nákazy.
http://www.utopicoweb.info/wp-content/scimmia.jpg

STK řekl(a)...

Opravdu, nadutců jsem si užil v životě poměrně dost, "vážená Harpyje". Stačilo.

STK řekl(a)...

A pokud je ještě přítomen i "Větší Vlastenec":
Pohledejte si požadované informace na netu. Dozvíte se tam vše potřebné, jste přece vysoce inteligentní, všeho znalý a tudíž je naprosto zbytečné, ba škodlivé, abych Vám něco zprostředkovával. Máte přece svůj rozum, ne?

[;-))

Harpyje řekl(a)...

Opakujete se, místo abyste argumentoval. Dzp.

informace řekl(a)...

Ještě k E.c. Tentokrát fakta.
V minulosti i jiné kmeny E.c. způsobily epidemii krvácejícího průjmu. V r. 1992 ve Swazilandu se nakazily tisíce černošského obyvatelstva, u 20 procent nemocných byly zasaženy ledviny. Zdrojem nákazy byla voda, infikovaná těly chcíplých zvířat.
V r. 1996 v Japonsku během dvou dnů onemocnělo přes šest tisíc dětí krvácejícím průjmem. Byl z toho celostátní skandál, byli souzeni ředitelé výzkumných ústavů, ministr zdravotnictví byl donucen podat demisi, protože nebyli schopni najít příčinu. Až po dlouhé době přišli na to, že vektorem byla semínka dovážená z Oregonu, která s oblibou děti jedly. Jednalo se tenkrát o E. coli 0157. Celkem infekce postihla devět tisíc osob, ale měla mírný průběh. Jak se dostala bakterie na semínka v Oregonu, v článku není.

Harpyje řekl(a)...

V Německu existuje už jedna horká stopa, a tou jsou právě sojové výhonky, jako 1996 v Japonsku.
http://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/0,1518,766750,00.html

informace řekl(a)...

Nelze než gratulovat německým badatelům k jejich "tempizmu". Po té, co se jim podařilo položit celou evropskou produkci zeleniny a ovoce na kolena, takže ji už nechtějí kupovat ani severní africké státy, přijdou na geniální nápad, že vektorem by mohly být sojové výhonky. Třeba je to čínská soja, ne?
Tady o podobné hypotéze psaly noviny už před třemi týdny. Právě proto, že tu je japonský precedens.
Tak mám dojem, že už skutečně nevědí, kam se vrtnout a tak vytahují podobné nápady. V opačném případě, jestliže nevzali tuto možnost v úvahu, svědčí to o jejich mimořádné "bystrosti".

informace řekl(a)...

jestliže nevzali tuto možnost v úvahu už na počátku

informace řekl(a)...

Také Qatar dnes zakázal dovoz zeleniny ze Španělska a z Německa.
A ta zpráva o sojových výhonkách není ještě zcela potvrzena.

Větší vlastenec řekl(a)...

Je mi líto, vážený STK. Je mi líto, že Vás zklamu, ale ani po pečlivém hledání jsem na webu nenašel Váš názor na provokaci s.Zifčáka, přesněji na otázku, pro kterou ze stran konfliktu vlastně tehdy pracoval.
V uplynulých hodinách jsem prošel všech 71 odkazů s Vaším ctěným jménem, pak i téměř všech 1900, jež zobrazí imperialisticko-sionistický vyhledávač při nezúženém vyhledávání. Pokochal jsem se Vašimi fotografiemi a videozáznamy, zasnil jsem se při pohledu na okolí Vaší chalupy (už tomu bude brzy 5 let, co drápal jsem se na zbytky Koberštejnu), usykl jsem znechuceně nad opomenutou zmínkou o vyhnání Čechů z H. Němci-fašisty v roce 1938.
Zesmutněl jsem nad Vaším životopisem, tak zoufale prázdným životopisem na stránkách jisté příspěvkové organizace, i nad dosud nevyplněným „Google profilem“.
Málem jsem poškodil klávesnici, jak jsem se chtěl rychle dostat pryč ze stránek s podivnými, posílení multikulti agresivně požadujícími peticemi, jež podepsal Váš jmenovec.

Ale Váš na názor na výše uvedenou otázku jsem prostě nenalezl. Prostě se opět potvrdilo, že nejsem ani vysoce inteligentní, ani všeho znalý. Že prostě potřebuji Vaši pomoc.
POMOC !

Anonymní řekl(a)...

Jihoafrický prezident Zuna jedná s oběma stranami konfliktu - s Libyjským "vůdcem revoluce" i se zjevným velitelem povstalců francouzským prezidentem Sarkozim. V Benghází není s kým jednat - sídlí tam sice "prozatímní rada", ale ta nekontroluje ani Benghází (pokud vás oloupí na ulici, není kam si jít stěžovat - nejbližší cokoliv alespoň trochu podobné policejní stanici či vojenské posádce je v Brize) a už vůbec nevelí - vzbouřenci jsou pouze několik nepočetných, mizerně organizovaných i vyzbrojených a nikoho a nic neposlouchajících band. Tedy kromě Misuráty, kde už televize Al-Džazíra natočila několik velitelů zřetelně bílé pleti.
Poznámka: i nejmizerněji vyzbrojená, leč dobře ORGANIZOVANÁ a ODHODLANÁ vojenská moc s podporou PODSTATNÉ ČÁSTI OBYVATELSTVA (tabukově se uvádím podpora minimálně 25-30%) by s podporou 100 až 200 bombardovacích útoků denně dávno Kaddáffího svrhla.
Petr Kohout

žibřid řekl(a)...

Nákaza z klíčků je docela pravděpodobná. Všiměte si, že většina nakažených byly ženy. Je velmi málo pravděpodobné, že by muži byli vůči průjmu odolnější, takže obyvatelstvo se muselo nakazit z něčeho, co v daleko větší míře konzumují ženy než muži. Tudíž: klobásy to asi nebyly.