pátek 17. června 2011

MOBY DICK: Necitlivost a nepoučitelnost

Americké sextárny, lidé jako my, náklady vojenských letadel, vítězná stávka odbossů, lvice požírající dítě a šílený Klaus
**************************************************************

Neděle 12. června 2011, Mezinárodní den boje proti dětské práci
 Franz Pany, spolkový předseda Sudetendeutsche Landsmannschaft, vyzval včera v bavorském Augsburgu na každoročním sčuchu sudeťáků  prezidenta Václava Klause k omluvě vyhnaným/odsunutým Němcům za příkoří, jehož se jim dostalo. Když už se i královna Alžběta II. nedávno omluvila Irsku. Mluvčí Bernd Posselt Klause "srdečně vyzval", aby rok 2012 nebo 2013 (než přestane být obtížným prezidentem) vyhlásil "rokem sudetských Němců". Když už slovenský prezident Gašparovič vyhlásil letošní rok "rokem karpatských Němců"... Co v tom Klausovi brání?
(Václav Klaus se nedávno vyjádřil, že "Češi se nemohou pyšnit svým chováním během odsunu sudetských Němců po válce, kdy si často s nevinnými lidmi vyřizovali účty", avšak příkoří, která museli trpět od nacistů byla nesrovnatelně větší.)
Klaus na srdečné vyzvání reagoval po klausovsku: "Omluva vždy měla smysl jako krásné lidské individuální gesto, které člověk dělá ze svého vlastního rozhodnutí. Spory ohledně zodpovědnosti za druhou světovou válku a za všechno, co s ní souviselo, nelze řešit omluvami a už vůbec ne nás, kteří žijeme dnes, tedy po 66 letech." A ve stylu toho proklatce Benesche, dodal: "Všechny dosavadní omluvné výroky z české strany někteří v Německu slyšet nechtějí. Navíc žádat omluvu ve dnech výročí lidické hrůzné tragédie je výrazem mimořádné lidské necitlivosti a nepoučitelnosti."

Žena Moby Dicka: "Omluva patří lidem, ne posthenleinovské organizaci."

Své vlastní fotografie ve spodním prádle sebou samým pořízené rozesílal prostřednictvím sociálních sítí šestačtyřicetiletý, tři roky šťastně ženatý Anthony Weiner. Šťastně ženatý s poradkyní jisté Hillary Clinton. Weiner je zároveň kongresmanem za demokraty v NY. 56 % dospělých v jeho volebním obvodu stojí za svým politikem. "Jsem si vědom svého špatného chování, ale zákon jsem neporušil", míní Toník. Přesto se půjde - léčit! Z čeho? Z toho, že neví, co je internet? Ne - ze "sextingu"... Další nová choroba po "prokrastinaci" (flákání)...

Sýrie: Bratranec prezidenta Asáda II. Átif Nadžíb má zaracha a nesmí vycestovat ze země. Je vyšetřován kvůli březnovým násilnostem proti protestujícím občanům v jižní provincii Dará, které začaly syrskou revoltu. Zatím prezidentův bratr Mahrír tanky a vrtulníky útočí proti severosyrskému padesátitisícovému městu Džísr-aš-Šughúr (Jisr Ash-Shughur). Jeho vojáci střílejí lidi a dobytek, zapalují domy a pole. Ten bude vyšetřován asi tak za tři měsíce.

A kdy si přijde spravedlnost na Bašára?

Strana spravedlnosti a zákona premiéra Ergodana vyhrála turecké volby - potřetí za sebou. Nadpoloviční většinu hlasů i poslanců získala díky tomu, že dokázala zajistit zemi hlavně rozvoj (9% růst při 6% inflaci).

 Vietnam: Druhá povolená protičínská demonstrace v Hanoji. Zároveň začíná námořní cvičení s ostrou municí v oblasti Spratleyho "ostrovů" (přesněji písčin). Podívat se přijedou i raketové čluny Tchajvanu. V oblasti je vyhlášeno asi šest různých hospodářských pásem šesti různých států - které se navzájem překrývají. Pod písečným dnem mělkého moře se zde nacházejí obrovské zásoby ropy.

Sopky: Sopečný mrak z chilské Puyehue zastavil lety na Novém Zélandě a z australského Melbourne.
Soptí též Nabro v Eritrei. Silný vítr žene sopečná mračna na severozápad.

Velké vrkočení v médiích se vede o včerejší předběžné opatření městského soudu v Praze, které stávku, vyhlášenou v pátek na pondělí, zakázal - protože byla vyhlášena v rozporu z dobrými mravy...

Ministr vnitra Jan Kubice se k chystaným "živelným" blokádám vyjádřil v tom smyslu, že nejdříve nastoupí konfliktní týmy, které blokády blokujícím rozmluví. V "nepředstavitelném případě", kdy by snad blokárníci blokády neodblokovali - "budou vytlačeni"...

Pondělí 13. června 2011, první výročí posledních belgických voleb
Belgie je právě rok bez vlády. Většina Valonů (79 %), Vlámů (62 %) a Bruselanů (74 %) věří, že se země nerozpadne.

Mrtvá Kočka: "A co si myslí Belgičané?"

Itálie: Ve víkendových referendech lid rozhodl takto:
Ne jaderné elektřině! (Nebude elektřina.)
Zrušit zákon, podle něhož je voda pokládána za zboží. A zrušit zákon, podle něhož se mohlo na prodeji vody vydělávat. (Nebude voda.)
Zrušit zákon, podle kterého se nemuseli premiér a další činitelé účastnit kvůli pracovní zaneprázdněnosti soudů, které se jich týkají. (Nebude Berlusconi.)

Česko: Dnešní stávka je přesunuta na čtvrtek - a o to má být silnější. I nekonání dopravní stávky už vyvolalo jisté škody například na vysokých školách, kde právě probíhají přijímačky.

Odboss (odborový boss) Bohumír Dufek přesměrovává cíl blokád - mají být blokováni "papaláši". Premiér Nečas na to reagoval: "Je to blokáda, kterou vyvolali odboroví papaláši." Zároveň premiér couvá s důchodovým věkem - má být 67 let - a pak se nasadí "vzoreček, který naváže důchodový věk na průměrnou dobu dožití" Zároveň budou moci jít horníci (opětně) do důchodu už v 58. Podle odborářů jde o "gesto dobré vůle". Nehodlají však ustoupit od čtvrtečního omezení dopravy...

Socialističtí hejtmani  podporují odboráře v jejich dopravní stávce - a zároveň budou žádat po státních drahách - náhradu! ?
Neměla by ji platit s odbory personálně a ideologicky propojená ČSSD??? Mohlo by se to hradit z kolonky "různé" ve volebním programu - tam by se to vsáklo...

Tisíce Syřanů, uprchlých z Džísr-aš-Šughúr do jihoturecké Hatayské provincie, našly ubytování v tureckých stanových táborech, hlavně ženy a děti. Muži sídlí v neoficiálním táboře hned vedle neoficiálního hraničního přechodu Turecko-Sýrie, aby mohli pendlovat přes hranice. Další tisíce Syřanů našly pomoc přímo v tureckých rodinách - u příbuzných a známých. Ostatně Hatayská provincie byla do roku 1938 součástí Velké Sýrie. V případě ochrany, kterou by Turecko (NATO) poskytlo civilnímu syrskému obyvatelstvu ve zmučeném městě, by se turecká hranice posunula jen o dalších 14 km. A tak by byla zajištěna spravedlnost...

"Jsou to muslimové, lidé jako my. Dnes potřebují pomoc oni, zítra ji můžeme potřebovat my." (Jeden z jižních Turků pro CNN)

 Úterý 14. června 2011, Světový den dárců krve

Belgie: Končící ministr obrany USA Robert Gates v bruselské centrále NATO konstatoval: "Budoucnost NATO je matná, ne-li temná... Byla vyčerpána ochota a trpělivost Kongresu a celé americké politiky vydávat stále cennější zdroje na země, které samy nejsou ochotny adekvátně přispívat na svou bezpečnost." (A ještě si za to nechat nadávat.) Jen 5 z 28 zemí dává na obranu alespoň 2 % z rozpočtu. Takže Evropanům, těm několika málo bojechtivým a bojeschopným, došla v Libyi munice už po 11 dnech poměrně omezené kampaně! A Evropě ji museli dodat - imperialističtí Amíci.
Žena Moby Dicka: "Ale třeba na šestidenní válku by to mohlo stačit."
Jenom šest dnů budeme válčit proti Rusku?
Mrtvá Kočka: "Než nás zabere."

Belgie: Bruselský sčuch ministrů eurozóny bádá, jak zachránit německé miliardy, utopené v Řecku. K loni v květnu schváleným 110 miliardám by se mělo přidat dalších až 100 mld. €.

Sopky: Eritrejská Nabro dosoptila. Letecká doprava na jihu Izraele a do egyptských rudomořských letovisk tak nemusela být omezena.

České vojenské letectvo: Předražené dopravní letadlo Casa veze do Mongolska Matyáše, Limu, Kordulu a Cassoviu. Čtyři koně Převalského. Předpokládá se, že nefunkční protiraketová obrana při přeletu nad Ruskem nebude potřeba...

Praha: Radní zrušili společnost Praha olympijská. Bémův projekt stál naštěstí pouhých 70 milionů Kč (opozice tvrdí, že 100). Neplakejte za stamilionem, jásejte nad ušetřenými miliardami. Díky zde patří i zpackanému libereckému lyžařskému šampionátu i Aleši Aréně Hušákovi! Olympijské hry v Česku však být samozřejmě mohou  - a také mohou přinést rozvoj země. Ale až po vypálení korupčního prostředí.

Mrtvá Kočka: "Ve kterém století?"

Středa 15. června 2011, Mezinárodní den odpůrců vojenské služby
Jemen: Lid slaví odjezd prezidenta Alího Abdalláha Sáliha do Saúdské Arábie, kde se léčí ze zranění hrdla. Jeho stav je prý "tragický". Statisíce lidí však žádají potrestání prezidentovy rodiny a jeho spolupracovníků.

USA: Hlavní město státu Idaho Boise (200 tis. obyvatel) se má rozrůst. Vedle místního letiště by měl vyrůst průmyslový park s výrobními, skladovacími i obytnými objekty o rozloze 129 čtverečních kilometrů. Takový nový Amsterdam. Projekt za několik desítek mld. $ hodlá realizovat China National Machinery Industry, státní čínská společnost.

Česko odpísklo americké středisko včasného varování, které mělo být umístěno v Praze. Prý nechceme "cenu útěchy". A co nás tedy "utěší"?
Mrtvá Kočka: "Až dáme 2 % místo 1,3 % rozpočtu do armády - a nenecháme ho rozkrást."

Stávkování:  Stávka bude. Důvody nepominuly. Ba naopak. "Urážky ze strany ministra Kalouska a prezidenta Klause naše protesty jenom dále ospravedlňují." (Jindřich Hlas, předseda federace strojvůdců.) Příště, pokud nedojde k dohodě s vládou, není vyloučena ani generální stávka. To by se přidaly i školy.

Co řekl Klaus na cestě po Plzeňském kraji jako odpověď na dotaz občana? "Doporučuji, aby vláda byla daleko, daleko rezolutnější. Já být na místě vlády a pražského primátora, tak bych se snažil po celé republice najmout soukromé autobusy, nahradit ty stávkující a řekl jim na shledanou, pokud nepřijdou... Je to strašná chyba, divím se odborářským bossům, že tímto způsobem si chtějí pozvednout svoje ego. Není to fér, brát si občany naší země za své rukojmí... Nezahrávejme si se stávkami. Naše země a společnost je křehká nádoba a moc se do ní drcat nesmí. Zkusme vyjednávat, ale nikoli tou formou, kterou volí naši odboráři. Je to ukradení si stávky pro politické cíle."

Řecko: Zde rozhněvaný lid vyšel do ulic už dnes v rámci 24hodinové generální stávky. Aktivní část z dvacetitisícového davu vrhala zápalné lahve na policejní kordon i na ministerstvo financí. Stávkovalo asi pět milionů lidí. Ožebračovat se nedáme!
Pokud vláda neschválí ozdravnou dietní pětiletku, nedostane další slíbené půjčky od EU a MMF.

Francie: Banka Sociéte Générale vlastní nejen českou Komerčku, ale i řeckou Geniki.  Ta má v řeckých úvěrech vázáno 3,4 mld. €. Další 2,5 mld. € drží přímo Sociéte Générale v řeckých dluhopisech. Francouzské banky do řeckých dluhopisů vylily celkem 39 mld. €.

Ze sportu: Dluhy fotbalové Slavie (110 mil. Kč vůči ENICu a nedoplatky hráčům) byly zapraveny. Klub nyní téměř stoprocentně vlastní společnost Viscontia, kde má 70 % Natland GrGroup a 30 % Aleš Řebíček, bývalý ministr dopravy a českých rozkradených dálnic.

Čtvrtek 16. června 2011, Evropský den židovské kultury
V českých školách stávkují - studenti!
V Praze stávkuje metro - a řidiči osobních aut!!
Vlaky nejedou, a tentokrát to není normální tříhodinové zpoždění!!!
Zbídačelý pracující lid v počtu 100 osob (plus 50 policajtů a 200 novinářů) se vyhrnul do pražských ulic. Při pochodu kolem ministerstva financí neházel zápalné lahve, ale - mandarinky a pomeranče! (Zřejmě zbídačelé řecké.) Provokatér ministr Kalousek dokonce vyšel před barák "pohovořit si z pracujícím lidem". Zablokoval tak průvod, což odbbosse Dufka i jeho parťáky rozhořčilo natolik, že žádají "jeho hlavu". A pokud Nečas Kalouska neodvolá?  "Jestli tohle zůstane bez odpovědi premiéra Nečase, zorganizujeme takovou akci, která je smete." (Odboss Dufek)

"Je to vítězství občanů České republiky, kteří projevili větší rozum než vedení odborů." (Premiér Petr Nečas)

Je to vítězství vlády, která v tichosti, bez pískání VeVerek, schválila další reformy.

Řecko: Tady vláda kvůli stávce sice nepadla, ale bude se obměňovat i o zde nepopulárního ministra financí Jorgose Papakonstantina. Pokud země nepřijme jím ordinované škrty, nedostane 60 mld.€ z EU  a bude muset vyhlásit bankrot!  Na zastavení "řetězové reakce", tedy rozpadu eura, by bylo potřeba 1,5 bilionu € (asi 36500 miliard korun českých). Což jsou fakticky "ztráty soukromého sektoru" v eurozóně. Což se naší vývozní ekonomiky drsně dotýká - protože se to dramaticky týká německého trhu.

K čemuž stejně dojde, i bez vaší stávky, bídný Dufku.

Francie: Sedm dětí ochořelo na severu země smrdící bakterií, která pocházela - z nečistotných německých mražených "sekaných steaků" (hamburgerů), koupených v řetězci Lidl.

USA: Kongresman Anthony Spoďáry Weiner rezignoval.
Mrtvá Kočka: "Raději, než by se léčil ze sextismu."

 Pátek 17. června 2011, Světový den boje proti suchu a rozšiřování pouští
Hit dnešního internetu: Lvice chtěla v zoo sežrat malé dítě! Jenže se jí to nepovedlo. Byla totiž za sklem. (Jaká šťastná náhoda!!!) Ale třeba si chtěla pouze hrát...
Na třídě Theodora Herzla v Netanji

Izrael: Výbuch v přímořském letovisku Netanja zabil čtyři lidi a 88 zranil. Obětmi byli zejména francouzsští turisté. Trosky jsou rozházeny po celé Herzlově třídě. Pravděpodobnou příčinou je - zcela neteroristický únik plynu.

Irák: Před sedmi lety vozila americká transportní letadla do země peníze ze zmrazených Saddámových kont na podporu demokracie. Do jednoho Herculesu se vešly balíky se stodolarovkami v ceně nanejvýš 2,4 mld. $. 12 letů takto přepravilo asi 12 miliard keše. O polovině "nelze doložit, kam se poděly" (byly rozkradeny). Zvláštní inspektor Bowen však tvrdí: "Ty peníze byly předány Íráčanům a v minulosti nám bylo hlášeno, kdy se prozatímní ministři podíleli na rozkrádání." Veselé je, že stejní ministři žádají po USA "ukradené miliardy" zpátky.
Rekonstrukce Íráku si vyžádala od amerických daňových poplatníků celkem 60 mld. dolarů - u nichž rovněž neexistuje "řádná evidence"...

Petrohrad: Prezidenti Ruska a Číny, Dmitrij Medveděv a Chu Ťin-tchao, dnes nakonec na investičním fóru nepodepíší dlouho připravovanou smlouvu o dodávkách ruského plynu čínskému průmyslu. Mělo jít o 68 miliard m3 plynu ročně. (Evropa má letos odebrat přes 150 miliard m3.) Všechno se vyvíjelo zdárně - až nakonec nedošlo k dohodě o ceně. Číňané nechtěli kupovat za evropské ceny, ale za čínské - poloviční.

Rusko je ochotno pomoci bezjadernému Německu a pošle mu "dodatečné objemy plynu". Za evropské ceny.

Prezident Václav Klaus ke včerejší stávce: "Jestli to všechno mířilo na jakési hypotetické papaláše, jak říkali někteří odborářští papaláši, tak já myslím, že ti tím zasaženi nebyli. Zasaženi byli obyčejní, prostí lidé, zejména ti, kteří nemají vlastní automobil, a ti se nikam nedostali." Pravil Klaus v Míčovně Pražského hradu, kde mu byla u příležitosti jeho nedělních sedmdesátin věnována kniha s názvem "Václavu Klausovi". Do knihy přispělo 53 osobností z 15 zemí. "Je to kniha o názorovém světě Václava Klause," (nikoli o VK) upřesnil kancléř Jiří Weigl.

Německo: Naši odboráři našli spojence. Die Welt k 70. našeho pana prezidenta ostře kritizuje proklatce Klause, že se neomluvil sudeťákům. Dále vadí Klausova kritika německého záměru opustit jadernou energetiku i slova o kácení kůrovcem zasaženého "přirozeně rostoucího pralesa na hranici Bavorska". Článek se v internetové verzi jmenuje "Neoblíbený český prezident: Klaus se chce zachránit protiněmeckými hesly". Zdá se, že v tištěné verzi, alespoň podle novinek.cz, zní titulek ještě výživněji: "Narozeniny slovního šíleného střelce."
Reprofoto obalu DVD Alles Gute

Sobota 18. června 2011
Rozveselená žena Moby Dicka: "Inu, v Německu je svoboda slova. I když si to možná Němci nemyslí o nás - když německé ministertvo zahraničí protestovalo vždy po vysílání dalšího dílu kurzu německého jazyka Alles gute s Egonem a Kcharlem v České televizi!"
*******************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick



96 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Správně to řekla vlastenecká žena soukmenovce Moby Dicka; VELMI správně : „Omluva patří lidem, ne posthenleinovské organizaci." Organizaci samých německých bestií, dodávám.

Lidem se my Češi (a Moravané) samozřejmě omluvíme, kdybychom jim někdy, nedejLenin, nějak ublížili. Ovšem Němcům, Maďarům, německojazyčným sionistům, buržujům, feudálům a jiné podobné havěti se omlouvat nikdy nebudeme, neboť není za co.
Líbat ruce nám mohou přeživší protičeské a protisocialistické bestie svými krutými pysky za naši ohromující humanitu; za to, že jsme je nechali naživu, i když jsme měli ve svých rukou, i když jsme měli plné právo je humánně zneškodnit.
A všichni ti havlové *) a topolánkové, kteří se omluvili Němcům a buržujům, se jen odhalili, a přiřadili ke schwarzenbergům*), trautenberkům a jiným podobným nelidským nepřátelům našeho vzdělaného, inteligentního, a přirozeně slovansky humánního národa.

Čest a Nazdar !

---------------------------------------------------------------------------------------
*) Na příkladu Havla (a ostatních potomků buržoasie) i Schwarzenberga (a ostatních přežívajících feudálů) si můžeme jednoduše ukázat, že po našem opětovném vítězství nad multikulti a Euroameričany už tak humánní vůči našim dědičným nepřátelům prostě být NEMŮŽEME.

informace řekl(a)...

V Itálii zdravotní oddíly policie NAS zabavily 97 tun hamburgerů a sekaného masa. Bude analyzováno ve speciálních laboratořích.

STK řekl(a)...

Vážení "spolu-štamgasti",

doufám, že po přečtení Moby Dickova pravidelného týdenního "shrnutí látky" a primárního komentáře Vlastencova nechcete tvrdit, že se nějak podstatněji liší jejich pohled na pitoreskní svět kolem nás. Můj "úhel" je +/- stejný, jenom to neumím tak pěkně napsat. Theatrum Mundi v čisté podobě, dada, neskutečná (dámy zajisté prominou) sranda, prdel.

S jakou smrtelnou vážností se například pustili naši "sqělí" publicisté do hodnocení dopadů včerejšího celonárodního happeningu, kterému tady u nás v kotlince říkáme "stávka". Jak důležitě řeší incident, kdy rozjívená "demontrantka" přetáhla přes hlavu policajta megafonem. Celonárodní problém!

Nebo: Lvice chtěla sežrat dítě! Video pěkné, maminka rozumná - nechala dítě dál laškovat přes pancéřové sklo s lvicí. Ale novinář - buď je to náš "dada" člověk nebo člověk neskutečně alternativně inteligentní. Ještě nikdy neviděl, jak si hrají lvíčata.

Nebo: Včera měl v Divadle Jiřího Myrona premiéru muzikál Donaha! Po více než třech hodinách švady, srandy a prdele občasně vkusně proložených písničkami nastává finále, chlapi jdou opravdu donaha. V ten okamžik se má zhasnout, aby to s útlocitnějšími dámami v P.T. publiku neseklo (v Ocelovém srdci republiky to ovšem nehrozí, dámy jsou tu odolné). Chybička se vloudila - osvětlovači nezhasli, ale rozsvítili plné děkovací světlo. Inu - ani jeden kleštěnec.
Už dnes dopoledne došla shora důrazná žádost, abych při sestřihu tento záběr vypustil a nahradil pohledem do publika nebo jinou vycpávkou. Slíbil jsem, že video "nějak vyřeším". Přes inkriminovaná místa obrázku natáhnu černý (nebo rudý) obdélník se zřetelným nápisem CENZUROVÁNO!

Já to bohužel netočil, odbavoval jsem "Den Ruska" v jiné budově. Pokud si vzpomenete na předsametová "shromáždění s kulturními vložkami" tak to bylo přesně ono. Pohovořil oficiální ruský konzukl v ČR, pohovořil i ruský konzul honoris causa, moderátor včas důrazně vyzval publikum, aby "hóplo do haptáku" a vyslechlo si ruskou hymnu vstoje, takže se "fópá" nekonalo. Vzhledem k tomu, že melodie je stejná jako byla u hymny sovětské (proč se učit novou melodii, proč přepisovat noty!!!), obdivoval jsem zpěvačku, že to nespletla. "Sajúz něrušímyj, rjespúblik svabódnych splatíla věki vělikaja Rúús..."
Ale zpěvačka byla mladá a třeba původní text ani neznala. Ale zpívala moc krásně i jiné písně, nejen tu oficiální. Což bylo naštěstí a na rozdíl od dob uplynulých převažující náplní večera.

Před hodinou se v záři zapadajícího Slunce objevilo šest balónů na teplý vzduch. Udělaly kolem oslepující nebeské koule téměř přesný kruh. Nevíte, co by to mohlo znamenat, vážení kolegové záhadologové?

Ad snímky "Eisernes Hertz der Republik": Ledacos je krásné, když se na to díváte nezaujatě. A naopak. A já se tu poblíž narodil a více než 1/2 století žiju. Mám prostě tu sprostou škaredku rád.

P.S.: A jak vidíte, škaredá vůbec není. A té sprostotě se říká přímočarost, upřímnost. Neznáte, že?

informace řekl(a)...

STK,
A co nám povíte o ostravském herci Stanislavu Žižkovi, co umlátil souseda o madlo židle? Jste tam nějak moc horkokrevní, v tom ocelovém srdci.

s.t.k. řekl(a)...

To Informace:
Krátce a jen zcela osobně: operetní sborák, bývalý baleťák, malý tlustý vzteklý blb. Při rekonstrukci (likvidaci) operetního souboru ho nemilosrdně vyhodili na dlažbu.

Drby: Soused se mu vysmál, když se byl za ním Žižka pochlubit svými divadelními fotografiemi z dob, kdy byl relativně "slavný". Tak jej asi ve vzteku chytl za vlasy a umlátil o opěradlo křesla. Mrtvého souseda našli až za měsíc "po čichu", na Žižku přišli dokonce až za 1/2 roku. Důkazy proti němu jsou ale chabé. Jen pes a detektor lži. Je možné, že mu nakonec nic nedokážou. Ti, kteří jej znali lépe říkají, že ho výpověď z divadla velmi "vzala" a že by asi byl vraždy v afektu schopen.

Smutná postava ten Standa Žižka...

informace řekl(a)...

BRRRRR!

stk řekl(a)...

Ovšem na druhé straně, jak říkává mlíkař...

...ten člověk už asi neměl jiný smysl života. Jenom se navléct večer co večer do kostýmu a jít někoho představovat. To mu vzali.
Pokud vím, ženu měl jen krátce (byl dost sebestředný), nikdo s ním moc "nekamarádil, protože byl - inu, jak jsem psal. A když mu soused pokálel to jediné, čím kdy byl, na co mohl být aspoň trošku hrdý...

Asi mohl udělat jen dvě věci. To, co asi udělal - nebo zajít domů, otevřít si okno a zkusit létat...

Jak říkám, smutek. Nerad o tom přemýšlím.

informace řekl(a)...

Asi musel být hodně "šáhnutej", když byl ve vzteku schopný zabít.
Četla jsem tom právě v novinách, když jsem hledala, jaká opatření udělaly české úřady v případě nové nákazy E. coli.
Ale o tom, jsem nic nenašla.

drak řekl(a)...

informaci a STK:

Imbecilita, demence a až jakási ubohost našich mainstreamových médií je vskutku imposantní, to se opravdu jen tak nevidí. Věřím ale, že může být klidně i mnohem hůř, časem možná i bude. Jsem rád, že to někdo vnímá podobně jako já ;-)

Z ruských večerů zrovna nadšený nejsem, od té doby, co se tady vzedmula jakoby náhodou taková ta vlna mírotvorných organisací, jako jsou ty spolky "Ne základnám" a další, které bůh ví odkud nabraly ty desítky až stovky milionů v penězích na protiradarovou kampaň, začínám být na jakékoliv aktivity nesoucí v sobě přívlastek ruský dost citlivý až vyloženě nevrlý.

K tomu Standovi Žižkovi podotknu asi tolik, že si myslím, že zabití v afektu je schopen za určitých okolností skoro každý, je jen otázkou, zda se někomu podaří buď náhodou, za určité souhry dalších nešťastných okolností, nebo rovnou se záměrem někoho zdeptat se třeba mimořádně necitlivě vyjádřit k něčemu, kdy by bylo bývalo mnohem lepší být zticha, nebo říci něco úplně jiného. Prostě psychická odolnost každého z nás má navíc ještě v závislosti na dalších okolnostech jen určité meze.

Pokud vím, tak naše hygiena žádná opatření ohledně bakterií nepřijala, konec konců, podrobněji zde:

http://www.mzcr.cz/obsah/upozorneni-hlavniho-hygienika-cr_865_1.html

Myslím, že je dobré být preventivně opatrný na to, co a odkud kupuji k jídlu a dbát raději více na hygienu, ale od úřadů a orgánů, aspoň těch našich či evropských, bych opravdu nic moc smysluplného a užitečného nečekal, mnohem více se spoléhám na svůj vlastní úsudek a rozum.

drak řekl(a)...

STK:

S tím obdélníčkem s nápisem CENSUROVÁNO Jste mi připomněl jednu bezva hru, která se jmenovala Larry a kterou jsme ještě za bolševika pařili s kolegy v práci, tam se cosi obdobného objevilo ;-) Že vy jste to v práci tenkrát pařili taky?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Nevím, jestli štamgasti docenili slangový význam jména odstoupivšího senátora. Jako jména v záhlaví této zajímavé rubriky. Při vší úctě k autorovi.

Větší vlastenec řekl(a)...

Nedocenili.
Leninudík, my ten nelibozvučný jazyk Labuťáka Avonského a imperialismu zas tak moc neovládáme.
Viz nedávné podivení autora výše uvedeného článku nad cenzurními zásahy automatického strážce mravnosti proti jeho nicku.
Nicméně Vám děkuji jménem všího našeho vzdělaného lidu za další poučení o skutečné velikosti hrozby, jejíž rozměry podvědomě tušíme : Cizí řeči jsou jako cizí země - kam šlápneš, tam propast či past.
Prostě - cizí jazyk do české huby nepatří.

Přeji Vám pokud možno hezký večer v té děsné cizí zemi.

informace řekl(a)...

RRR,
tak kde je nějaký skandál? Pán jen představoval názorně, kým je. Ne všichni znají americký slang. Asi to byl začátek předvolební kampaně.

informace řekl(a)...

Určitě to byl počátek předvolební kampaně. Už v posledních prezidentských volbách tak získával hlasy pro demokraty. Snažil se přesvědčit i Sarah Palinovou, aby hlasovala pro Obamu.
http://media.photobucket.com/image/weiner/hco12345/palin_email_from_weiner.jpg?o=5
Kdoví, jestli se mu to podařilo!

informace řekl(a)...

STK,
lamentujete si, že česká media jsou pod psa? To se v Itálii dělá taky.
Včerejší il Foglio uveřejnil zase něco dost poučného o amerických mediích.
Center for Responsive Politics (organizace no profit, která bdí nad moralitou politického života) před třemi dny uveřejnil ve své zprávě , že v Americe šedesát poslanců má finanční podíl v mediovém průmyslu. Demokratičtí a republikánští politikové si koupili partecipaci v novinách a televizích, dělají štědré dotace. Senátor John Kerry, kandidát na místo prezidenta v r. 2004, investovat dva a půl milionu dolarů do Comcast, která vlastní desítky místních televizí a další milion do NewsCorp Ruperta Murdocha, který kontroluje mimo jiné Fox News a Wall Street Journal. Náš hrdina v anebo bez spodního prádla Weiner investoval 15 tisíc dolarů do New York Times. Asi to bylo málo a tak jeho malý žertík vyšel najevo.
Často politici používají manželku jako nastrčenou osobu, aby se neexponovali přímo. Il Foglio uvádí další příklady. Media nejsou nějaká améba, která se dívá na svět nezúčastněně a informuje, jako by byla mimo něj a to, co se děje se jí přímo netýkalo. To musí mít čtenář pořád na paměti.

informace řekl(a)...

Už mi zas Piksla sežral příspěvek o amerických mediích. Proč si zased zrovna na mne?

Harpyje řekl(a)...

Máte na mysli "Weiner´s Wiener", RRR? :-)))
Mě na celé té aféře nejvíce překvapilo, že tam u Vás, za velkou louží, taky znáte "Wienerle" (švábský diminutiv = páreček, helvétský diminutiv zní "Wienerli"). Nevím, jestli je tento opodstatněný, až tak dalece mě tělesné atributy senátora nezajímají.

Harpyje řekl(a)...

K Vašemu příspěvku o "pivku" (17. června 2011 15:45), jsem našla krásný, odpovídající citát, Vlastenče:
"Papaláši si u nás mohou být jisti, že revoluce nebude, a pokud přece jen bude, skončí v nejbližší hospodě ... Války ať vedou jiní, ty šťastná Bohemie, se opíjej." :-)))
http://vera-tydlitatova.eblog.cz/lidova-tvorivost-k-politickemu-deni

Harpyje řekl(a)...

"Na člověka se, Kefalín, vys..te, lidí je jako sr..ek", asi napadlo mého oblíbence, "geniálního" Adama B. Bartoše, když psal svůj nejnovější, poučný článek, zvaný "Havel: Lidstvo je rakovina, zredukujme ho", v kterém vysvětluje, co exprezident neřekl, ale co si myslí.

Temné síly, seskupené v elitním Club of Rome, jehož je jmenovaný čestným členem, totiž "usilují o depopulaci" planety. Cíl a raison d´etre této obskurní organizace je podle dalšího známého klimato- a záhadologa Vítězslava Kremlíka "světovláda, globální centrální plánování a omezení kapitalismu". Tato globální vláda ovlivňuje růst populace pomocí "potratového průmyslu, vakcín, v laboratořích vyvinutých a úmyslně šířených nemocí jako AIDS" a pod.

Havel, věrný své rodinné tradici ("okouzlení okultismem, Svobodným zednářstvím a dalšími démonskými věroukami bylo pro rodinu Havlů typické"), legitimizuje svým jménem zavrženíhodné cíle a metody této zločinné organizace, v které nemá své špinavé sionistické prsty nikdo jiný než David Rockefeller, člen a iniciátor jiných tajných spolků, usilujících o světovládu.

Kdo by, vzhledem k těmto faktům, mohl ještě dnes popírat, že „svět je řízen zcela jinými osobami než se domnívají ti, kdo nejsou za scénou?"

Větší vlastenec řekl(a)...

No ne, vážená paní Harpyje ?!
Jeden by nad Vámi užuž lámal hůl, a Vy najednou píšete (a možná i myslíte) jako roduvěrný Čech ! Jako roduvěrný Čech, myslící přímo hlavou, a čtoucí jedině mezi řádky !!
Neboť předposlední odstavec Vašeho příspěvku z 10:14 je tak český, tak hezký !
Že by přece jenom vliv prostředí (ve Vašem případě tedy vliv brutální, nám Slovanům naprosto cizí Euroameriky) měl menší význam než vrozené vlastnosti (to jest autentické češství) ?
No, uvidíme podle Vašich dalších příspěvků. Pokud konečně přestanete hájit "právo" Němců, Muslimů a buržoustů na vlast, majetek a život, bude to důkaz Vašeho návratu k našemu národu a vlasti.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Němci, Maďaři, buržousti a stávkokazi
aneb
Koho hájí zrádce Doležal

Koho z nás opravdových českých vlastenců překvapí, že Bohumil Doležal, zuřivý obhájce bestiálních Němců, zákeřných Maďarů a nenasytných buržoustů dnes hájí i zrádné stávkokaze ?
Jistě nikoho.
Nás prostě nepřekvapí, že pan Doležal, placený německý (a nejspíše i americký a sionistický) agent chválí „občanskou statečnost“ zaprodané a samozvané stávkokazkyně Kostkové.*) Naopak by nás nesmírně překvapil opak – kdyby pan Doležal pochválil naše statečné odboráře za jejich boj proti kapitalismu, multikulti, demokracii a Euroamerice, za jejich boj za svobodné Česko bez vykořisťovaných a vykořisťovatelů, bez tyranů a multikulti zrádců ze spolku Pravda&Láska.

Jak říká náš lid : Všeho do času, jenom Lenin na věky. Jednou odbory zvítězí, jednou zvítězí vší náš lid. Němce a ostatní Euroameričany opět odsuneme, buržoasii opět potrestáme. A co uděláme po osvobození od kapitalismu s Doležalem a Lidovými novinami ? Totéž, co jsme s takovými zrádci a jejich hlásnými troubami udělali po osvobození od fašismu.

A pak se už konečně bude tančit všude !

-------------------------------------------------------------------------------------
*) Viz „DOLEŽAL: Profily odvahy“, ://www.lidovky.cz/dolezal-profily-odvahy-0vd-/ln_nazory.asp?c=A110617_115437_ln_nazory_glu

STK řekl(a)...

Loutky a loutkáři...

Loutkáři si myslí, že jsou to oni, kteří řídí své vznešené krále, udatné prince a veselé šašky. A taky lid, namalovaný na kusu papundeklu.

Otázkou ovšem zůstává milá Harpyje, kdo je režisér ale hlavně autor tohoto divadla svět...

On?

Mnozí Ho vykládají, ale nikdo o Něm nic neví...

Za kulisami jsou jen - další kulisy.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ó jé, vážený STK.
„Za kulisami jsou jen - další kulisy“ ?? A za nimi – co ? Prázdno či další kulisy ? Entity zmnožené až do aleluja ?!
Hohohohoho !

Přiznejte se - Vy jste byl s dalším velkým vlastencem drakem filosofovat v hospodě, že ano ? (Viz jeho dnešní příspěvek z 0:33 do jiné zdejší debaty *).)

-------------------------------------------------------------------------------------------
*) http://samanovodoupe.blogspot.com/2011/06/dneska-kdyz-je-ta-stavka.html?showComment=1308350017519#c1689519981081609439

Harpyje řekl(a)...

Vy svou moudrostí předčíte i sionské mudrce, STK. Ten citát je totiž z jejich "Protokolů", víte?
A ten předposlední odstavec nepřičítejte mé osobě, Vlastenče, tak daleko jsem ještě neprozřela. Jedná se o autenticky český a konzervativní názor ABB.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jak příznačné !
Zrádci naší vlasti a národa, všichni ti propagátoři multikulti (a vůbec celá ta smečka jménem Pravda&Láska) útočí stejně zavile proti soukmenovci Bartošovi, Protokolům, Rukopisům, Dekretům, i přímo proti pokrokovým presidentům Benešem počínaje a Klausem konče.
Našinec už ani neví, kdy zrádní multikulti citují Protokoly a kdy někoho ze spolupracovníků prez.Klause.

Děkuji za upřesnění, vážená paní Harpyje.

Harpyje řekl(a)...

Co si to jen ten německý deník Die Welt dovoluje, psát o "našem panu prezidentovi" v předvečer jeho narozenin jako o "šíleném slovním střelci"?
Otázka by ale měla správně znít:
Co si to dovoluje český internetový portál Novinky.cz překrucovat a záměrně dezinterpretovat titulek citovaného článku, v kterém není ani náznak nějakého výroku o "slovním" nebo jiném "šílenství" "našeho pana prezidenta".
Je to pouze jeden ze stále častějších projevů antigermanismu, který tak mistrně "náš pan prezident" rozehrává, a za který ho Die Welt právem kritizuje. V Německu naštěstí nejsou osoby jeho stavu povznesené nad jakoukoli kritiku, jak je tomu v Česku, kde se okolo jeho osoby na některých internetových portálech vyvinul nefalšovaný a doslova nechutný kult osobnosti, který nemá na Západě obdoby, a který je snad pouze srovnatelný s putinovým Ruskem. Západoasijskou mentalitu tito opěvovatelé výjimečnosti "našeho pana prezidenta" nezapřou.
Snad nejtragičtější je extrémní a odstrašující příklad nechvalně známého Karla Janyšky, propagátora ODS a učení velikého A.F.Hayeka, z Vrbna p.Pradědem, který názorně demonstruje, kam až taková oddanost může dospět. :-)))

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, Karel Janyška není zlý ani hloupý, je jen trochu mišuge... Každý se dá zfanatizovat, Karla zfanatizoval náš prezident drahé země České Václav Klaus...

Kopretina řekl(a)...

A s čím může s Karlem plně souhlasit je "do socdem kvůli její zločinné podstatě je nutné kopat neustále"... Levice zasluhuje spráskat bičem jako otroci... Rozdíl je v tom, že otrokářství bylo hnusné, věznit a držet otroky lidi jen kvůli rase, ale levičáci jsou od přírody neskonale zlí, kohokoliv kdo není levicový, chtějí zlikvidovat, oběsit, nahnat do dolů... Sebrat ,majetky, zničit nás jako nacisti Židy... Levice je zkažená a zlá ze své přirozené podstaty, ze svého člověčenství, hlavní program levice je závist a nenávist. Závistivá a krutá vrstva nás chce zničit. Vždyť jste překládala článek o "warenmetamorfoze" plánu vládnoucí třídy atd... A to se učí i na současných školách... Marxistické zhovadilosti... To rovnou můžeme z němčiny do češtiny překládat články z Der Sturmer...

Větší vlastenec řekl(a)...

ČTK slouží naší vlasti a našemu národu

Nejen „Novinky“, vážená paní Harpyje.
O sprostém německém útoku na našeho prezidenta píší všechny české sdělovací prostředky, včetně těch českých jen podle jména.
Ano, i plátky vlastněné velkoněmeckým velkokapitálem (to jest všechny deníky s výjimkou Práva a Haló novin) přejaly zprávu ČTK o článku německé reakční tiskoviny Die Welt „Klaus je šílený slovní střelec“. V odporně německém originále „Klaus will sich mit antideutschen Parolen retten (Unbeliebter tschechischer Präsident)“ *)
Hle, jakou lež o našem milovaném prezidentovi vyplodili němečtí pisálci, slouhové nejreakčnějších euroamerických kruhů : „Deshalb schießt er mal wieder gegen die Deutschen – das bringt innenpolitisch Punkte.“ HNUS !
Vždyť náš prezident jen vyjadřuje nejvnitřnější přesvědčení našeho lidu, přesvědčení, jež jsme nasáli s mateřským mlékem, stejně jako lásku k míru a socialismu, jako lásku a úctu k Leninovi, Stalinovi, Žižkovi, Benešovi a Gottwaldovi !

A drobná historická chybička našeho prezidenta (ohledně hotelu Adlon a Háchova čekání 14.března 1939 na výsledky Mnichovské konference) rozhodě nepřeváží velké historické pravdy jeho projevů a statí **) :
a) hanebný emigrant Gruša samozřejmě jedná jako vyslanec našich dědičných nepřátel ***)
b) Němci samozřejmě nemohou s kůrovcem na Šumavě bojovat tak dobře jako my (nemají ani potřebné znalosti marxismu-leninismu-stalinismu, ani největšího experta - prez.Klause)
c) tzv.EHEC je uměle vytvořená bublina; Němci umírají na vyplašenost a ne na průjem

Prostě – Čukšská tisková kancelář (ČTK) opět posloužila bytostným zájmům našeho národa a naší vlasti, neboť národní a třídní nenávist je navýsost zdravý cit. Naše tradiční národní a třídní nenávist vůči Němcům a vykořisťovatelům nás vede pod náš národní prapor, pomáhá našim čelným představitelům vést naši vlast a náš národ zpět k tamtomu na Východě mocnému dubisku.
Tam, pod ochrannou korunou onoho dubiska, v konejšivé náruči velkého ruského bratra přečkáme bouře hněvu. A pak se vláda věcí lidu do našich rukou zpět navrátí, ó lide, navrátí.

Bratrská internacionální pomoc ze dne 21.8.1968 zachránila naši vlast před euroamerickou okupací !***Volte ČSSD a KSČM !

--------------------------------------------------------------------------------------------------
*) ://www.welt.de/politik/ausland/article13433482/Klaus-will-sich-mit-antideutschen-Parolen-retten.html
**) Vždyť dokonce i Velký Šaman si občas splete rok nějaké historické události
***) Viz páně Grušovo plivnutí na jednu z největších postav našich dějin (zrádce Gruša označil pyramidálního giganta E.Beneše za trpaslíka)

stk řekl(a)...

Vy jste tak úžasně chytří a sečtělí, paní Harpyje a pane Větší Vlastenče! Tleskám ve stoje!

Vámi zmiňované "Protokoly" jsem ke své škodě nikdy nečetl, (moc se omlouvám zdejší inteligenci za svou nevzdělanost) a tak jsem vymyslel, jak rádi oba stále a do omrzení připomínáte "přímo hlavou" (vlastní) tento příměr. Ať je to cokoliv, není to citát.

Tady píší patrně samí pitomci, z nichž mnozí ani neznají základní texty, nutné pro orientaci ve světě a životě - "Protokoly".

Prostě na Vás dva nikdo nemá, milí náfukové. Co kdybyste si našli inteligentnější "hospodu", která by svou hloupostí neurážela váš jemnocit?

Nebo raději ne. Raději tu zůstaňte, abyste mohli čas od času rozčeřit ty bahnité stojaté vody plytkých diskuzi polointeligentů a tupců ve zdejší komunuitě...
Děkuji předem!


[;-)

drak řekl(a)...

STK:

To chce klid. Některé příspěvky nečtu, protože je to tak nejlepší. Jednak mi bylo doporučeno se ve vlastním zájmu nerozčilovat no a také bych nerad zblbnul ;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Že jsem sečtělý ? Bejvávalo, vážený STK. Jo, to byly časy, když jsem po celodenní práci se sbíječkou, kolečkem, krumpáčem, kladivem a lopatou přišel na ubytovnu, svalil jsem se na postel, a začetl do knihy, jíž jsem si vystál v pravidelné čtvrteční frontě. Za chvíli jsem pokaždé usnul, samozřejmě.
(Teď se musím přiznat, ještě před mučením : Na pivko jsem se svými podřízenými a spolupracovníky chodil jen jednou měsíčně, po dobírce. Inu, nebyl jsem v kolektivu příliš oblíben, nebyl.)
Za to o víkendu, zvláště v zimě či za špatného počasí, kdy nemohl jsem svým přátelům a soudruhům zdarma budovat jejich nemovitosti – tehdy jsem využíval ticha dělnické ubytovny na brněnské periferii, a četl jsem a četl ... No ano, párkrát jsem se sečetl úplně do němoty; čuně jedno.
Leč po necelých čtyřech letech veselého života nastala další změna; Strana mně z rukou vzala lopatu, a vložila mi do dlaně pero. Musel jsem se vrátit do Prahy, svléknout montérky, obléci se (skoro) jako pracující inteligent, a začít se intenzivně připravovat na plnění dalších Stranických úkolů.
Četl jsem učebnice a povinnou literaturu, četl jsem tiskové orgány všech tří stran Národní fronty. Přestaly mne bolet ruce, kolena a záda, začaly mne bolet oči. „Zlatá sbíječka, zlaté bahno velkých staveb !“, povzdechl jsem si mnohokrát. A studoval jsem a studoval, bez většího odporu se podroboval vzdělávacímu procesu bez ohledu na svou omezenou inteligenci.
A hle - sotva jsem dostudoval, došlo ke Gorbačovově zradě, k dočasnému ústupu našeho zřízení a k dočasnému zavlečení naší vlasti do Evropy. Ztratil jsem práci, stejně jako desetitisíce ostatních soudruhů, a musel jsem zpět k lopatě.
A co víc - i ty Knižní čtvrtky nám kapitalisti a demokrati vzali.

Ach, jak já se těším na návrat naší plné samostatnosti, socialismu a Střední skupiny vojsk ! Zas mně bude stačit moje dávné vzdělání (nejen mně, ale i Vám, vážený STK, a všem mám úspěšným absolventům ZDŠ, PŠM, VUML a všech ostatních skvělých socialistických škol), zas budu číst jen to, co mne zajímá a baví.

Čest a Nazdar !

STK řekl(a)...

Ty avatary zase netřeba brát tak moc vážně, Draku... [;-)))
(Viz ikonka na konci mé "rozčilené reakce".)
Faktem je, že když usoudím, že to opravdu myslí vážně, vypnu prostě komunikaci - protože "náfuka je dobrý jen jako polštář proti nárazům zuřivců." (Doufám, že tato formulace není není rovněž v oněch "Tezích" - totiž "Protokolech". Ale slyšel jsem o nich mockrát, patrně nějaké skupině lidí lezou hodně moc na nervy a proto si v nich něco málo počtu, pokud je seženu.
Když už jsem je, nic zlého netuše, "citoval", tak to možná nebude zcela debilní literatura. Pokusím se zjistit, proč působí na některé "myslitele" jako rudý hadr na býka.)

STK řekl(a)...

Zabralo to jen pár minut. Mám je v .pdf, už je cpu do čtečky a beru si je zítra do ZOO, když budu čekat, až mi zvířátka budou panáčkovat tak, jak to potřebuji. Asi to bude dost známá věc - a já o tom nic nevím...
Fakt - hanba mi!

Harpyje řekl(a)...

Ano, vážený STK, Protokoly sionských mudrců lezou na nervy všem lidem, kteří sympatizují s oním početně malým národem, který se ale významně prosadil ve všech možných vědeckých, uměleckých, humanitních, a jiných disciplínách. Detaily může doplnit Kopretina.
Dzp.

Harpyje řekl(a)...

Děláte velmi dobře, vlastenče Draku, že se vyhýbáte čtení Vám nesympatických příspěvků. Nakažlivé nebezpečí zblbnutí, které z těchto příspěvků hrozí, je srovnatelné s toxicitou německých sekaných steaků od německé firmy Lidl, nebo německých fazolových výhonků. Též se nedoporučuje četba britského Guardianu, nebo, podle Kopretiny, "vlastizrádného" Haaretzu. Konfrontace s podobně nepohodlnými názory škodí zdraví, zvláště tehdy, když je čtenář obézní, a trpí vysokým krevním tlakem.

STK řekl(a)...

Asi to nevydržím Draku a pustím se do těch Protokolů hned. Je to záhadologické, protižidovské a velmi mi to připomíná jeden takový spisek, který začíná: "Strašidlo obchází Evropou. Strašidlo komunismu..."
Mein Kampf byl nudný, nedokázal jsem ho přečíst. Tohle se jeví mnohem zajímavěji.

STK řekl(a)...

O tom, že Židů je málo by se možná dalo s úspěchem pochybovat, Harpyje. V Izraeli je jich málo. Ale židovská diaspora ve světě je docela početná. (I když se počítá těžko.)

Ale vzhledem ke svému silně mixovanému původu se odmítám bavit na téma, který národ je lepší a který horší. To už raději dišputujme o tom, kolik andělů vejde na špičku jehly.

Kopretina řekl(a)...

Drahu, ne tak docela... Židů je ve světě asi 14 milionů, z nich 5,8 Židů žije v Izraeli, 5-6 v USA,1,5 milionů v Evropě ( o to jsme se postarali, abychom se Židů zbavili) zbývající komunity v Jižní Americe, Kanadě...

Kopretina řekl(a)...

Ačkoliv Židé tvoří jen 0,2% světové populace, jsou zastoupeni mezi šachovými velmistry 54%, mezi nositeli Nobelovy ceny za fyziku 27% za medicínu 31%. V USA tvoří Židé jen 2% populace, ale mezi držiteli Oskara za režii 37%, mezi předními filantropy 38% a mezi laureáty Pulitzerovy ceny 51%. Technologický úspěch je naplněním sionistického snu. Izrael se stává Hongkongongem Blízkého východu. Např. v letech 1980-2000 nechal Egypt patentovat 77 patentů, Saudská Arábie 171 a Izrael 7 652. Hollywood je bez Židů nemyslitelný. Židé vytvořili Paramount, Universal, Artists, Warner Bros, Miramax, Dreamworks. V oděvním průmyslu založili Židé společnosti Levi Strauss, Calvin Klein, Ralph Lauren, Donna Karan, Liz Claiborne, Guess, Jordache, Van Heusen, Florsheim Shoes, Reebok, Adidas a Medeiform.
David Brooks čerpal z knihy křesťanského spisovatele Stevena L. Peaseho, The Golden Age of Jewish Achievemnt, NAI, Ch, 3/2010
uveřejněno v New York Times 11.1.2010

Kopretina řekl(a)...

Jinak názorově zpřízněné noviny mám israel national news, tyto noviny překládá eretz.cz.
Víte Harpyje, po brutální vraždě izraelské rodiny v Itamaru, vlastizrádný Hárec napsal, nelitovali vyvražděnou rodinu, ale kydali špínu na židovské osadníky a báli se odplaty židovských osadníků... Copak to je normální? Tak na čí straně stojí Hárec? Na straně Izraele a nebo palestinských Arabů? Místo, aby se zastali nebohé rodiny, jejichž vražda šokovala celý Izrael, tak si rýpnou do osadníků. Deník Hárec má komunistickou orientaci... Dzp.

Kopretina řekl(a)...

Omyl, STK, vysvětlení o židovské diaspoře a Izraeli patří STK...

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak samotné Protokoly Siónských mudrců v podstatě nevadí nikomu, vážený STK. Jde o historický dokument, o určitý text.
Nám vadí CÍLE Protokolů, a METODY, které mají vést k jejich dosažení. Našim nepřátelům, autorům onoho textu, vadí jeho ZVEŘEJNĚNÍ, jeho zpřístupnění „nepovolaným“ osobám.
Proto se naši nepřátelé neustále snaží o stažení všech kopií Protokolů, proto pečlivě zabezpečují svá dnešní setkání proti nepovolaným osobám. (Viz ://www.prvnizpravy.cz/sloupky/prijizdi-cirkus-bilderberg/)
Proto nejnovější plány našich dědičných nepřátel známe jen dle jejich okrajových projevů – např. globálního oteplení, tsunami, zemětřesení, HIV, tzv. Islámského terorismu atd. apod.

Díky Leninu i mravenčí a nebezpečné práci mnohých vlastenců a bojovníků za unikulti je stále ještě možno přečíst si původní a nefalšovaný text Protokolů.
Přeji Vám příjemné počtení v onom hrůzném dokumentu, vážený STK.

Harpyje řekl(a)...

Adi Dassler, vyznavač nacismu, byl Žid?! No to snad ne, Kopretino!
Jinak, Kopretino, to "nanapsal" Haaretz, nýbrž otiskl pouze nějaké mínění.Už jsem Vám jednou psala, že Haaretz publikuje názory celého politického spektra. Bez výjimek.

Kopretina řekl(a)...

První tu byl judaismus. Není výplodem, ale programem a Židé jsou nástrojem jeho naplnění. Židé věřili, že byli stvořeni k tomu, aby byli světlem pro Nežidy. Řídili se tím ze všech sil a ty byli značné. Důsledky ať už z hlediska náboženského nebo světského byly pozoruhodné. Židé poskytli světu etický monoteismus, který se dá popsat, který se dá popsat jako použití rozumu na princip božství. V profánnjším věku uplatnili principy racionality na celou škálu lidských činností, často v předstihu před zbytkem lidstva. Světlo, které takto šířili, bylo jak znepokojivé, tak inspirující, neboť odhalovalo nepříjemné pravdy o lidském charakteru, a také prostředky, jak tento charakter zlepšit. Židé byli velkými vykladači pravdy a to je jeden z důvodů, proč byli Židé tolik nenáviděni a zabíjeni. Židé neustanou ve sledování pravdy, jak se jim zjevuje, ať vede kamkoliv. Židovské dějiny nás poučují, pokud jsme vůbec poučitelní, že lidská existence má cíl, a že jsme se narodili, jen abychom žili a umřeli jako zvířata. Židé budou dál ozřejmovat proces stvoření a přitom čerpat útěchu z injekce vyslovené v první kapitole Knihy Jozue: "Buď rozhodný a udatný, neměj strach, neděs se, neboť Hospodin, tvůj Bůh, bude s tebou všude, kam půjdeš"...
A právě svůj národ, svou kulturu, židovské dědictví, židovský národ, Hárec nenávidí... a dává prostor zvráceným darebákům ctící teroristy... Např. grázl Gideon Levy, Amira Haas... Lotrové...

Kopretina řekl(a)...

Tak já jsem to vrzla z deníku České společnosti přátel Izraele... A svůj dlouhý příspěvek jsem napsala po Vaši reakci...

Větší vlastenec řekl(a)...

"To už raději dišputujme o tom, kolik andělů vejde na špičku jehly."
To jste vybral opravdu excelentní exemplum, vážený STK. Ano, nesmyslná diskuse o počtu andělů, kteří se ve stejný okamžik vejdou na jediný bod, byla vedena starými scholastiky, čili hloupými a nevzdělanými papeženci.
Kdyby je tak byli dostali do rukou Husité, to by měli ti bradatí papeženci hned jinačí starosti.

Ovšem na druhé straně, jak říkává jistý sionistický mlíkař, středověká disputace o hmotné či nehmotné podstatě andělů má svůj moderní protějšek – v rozpravě buržoasně orientovaných fyziků o nulové či nenulové hmotnosti neutrina.
Ty tak dostat do rukou náš pokrokový a vzdělaný lid ! Hned by makali na 200% procent, docent nedocent ! Voni by je ty myšlénky setsakra rychle přešly !

Kopretina řekl(a)...

Možná se zamyslím a zkusím si polistovat v Hárecu a najít si některé autory... Já znám jen ty darebáky, na které se odvolává Spencerová z Outsidermedia... Ty autory, které jsem z Hárecu vyčetla, mě šokovali...A myslím si, že by autoři podrývající státnost Izraele, neměli být otiskováni. Blood and Honour také neostiskujeme, neotiskujeme názory Ku-Klux-Klanu...

Kopretina řekl(a)...

A Vlastenče, jestli uznáváte Protokoly sionských mudrců, tak to jste antisemita...nejhoršího zrna...

Větší vlastenec řekl(a)...

"Genocidní", milá Kopretino. Ať už to znamená cokoliv.

Hezký večer přeji.

Kopretina řekl(a)...

I Vám přeji pěkný večer Vlastenče... Ale Váš antisemitismus se mi nelíbí...

Větší vlastenec řekl(a)...

Jsem prostým českým vlastencem-internacionalistou; prostým, však (doufám) nikoli nejmenším.
Proto prostě MUSÍM jít cestou našich slavných předků, bojujících tisíce let za národní samostatnost a čistotu.

Dozvěděla jste se na té "Vaší" škole něco o člověku jménem Jan Žižka, milá Kopretino ? O jeho doslova leninském řešení sionistické, německé a papeženecké otázky v českých zemích ?
Učili Vás o českých buditelích 19.století, o Havlíčkovi-Borovském, o Boženě Němcové, o Janu Nerudovi ? O jejich názoru na Němce a sionisty ?

Tady jsou prostě určité národní tradice, jež nelze obcházet či opomíjet. Prostě naše osobní sympatie či antipatie ke konkrétním osobám musejí zůstat stranou, když jde o princip, když jde o národní a státní bytí.

Učit se, učit se, učit se ! (V.I.Lenin)***Volte ČSSD a KSČM !

Kopretina řekl(a)...

Tak o Husovi, Borovském atd. jsme se učili na gymnáziu a jestli pak víte, že Hus či Žižka se snažili o zlepšení postavení Židů,zmírnění nenávisti tehdejších papeženců? Jan Neruda byl jistě antisemita, napsal "Pro strach židovský" hnus nad hnus... Ale Havlíček Borovský antisemita nebyl, uznával Židy jako národ...a byl proti jejich diskriminaci a Božena Němcová se k Židům nevyjadřovala... A jinak co říkáte, že měl Lenin židovskou babičku? Uznáváte ho? A Lenin na rozdíl, jak to byl hnusný zločinec a vrah, zakladatel gulagů, na rozdíl od Stalina a dalších potentátů antisemita nebyl... Nástupem Stalina začalo pro Židy teprve peklo... Stalin chtěl deportovat všechny Židy na Sibiř do gulagů, naštěstí pro Židy, Stalin pošel a jeho zrůdný plán se nenaplnil...

Větší vlastenec řekl(a)...

A ještě jinak, vážený STK :
Až si přečtete Protokoly, uvědomíte si, že ne nějaký „bůh“, ale zcela konkrétní zlovolné osoby manipulují námi prostými loutkáři. Tyto osoby stojí někdy hned za kulisami, někdy jsou skryty dovedněji (to když příslušným „loutkářům“ voperovaly dálkové ovládání).
Každopádně cíle a metody těchto osob jsou známy; stačí tedy strhnout kulisy, strhnout si vodící drátky resp. okovy a antény, vyjít masově do ulic, a kolektivně rozdrtit manipulátory.

Už se to několikrát v dějinách povedlo (Spartakovo povstání, Husitské revoluční hnutí, VŘSR, naše národně-socialistická revoluce 1945-48 atd.). Povede se to opět, a tentokrát si už vítězství nenecháme žádnými sionisticko-papeženecko-buržoasními rejdy vyrvat z rukou. Nikdy !

Čest práci a Míru zdar !

Kopretina řekl(a)...

Milý Vlastenče, odpovězte mi na otázku, co říkáte, že měl Lenin židovskou babičku?

Větší vlastenec řekl(a)...

Ajaj.
Co kdybyste místo dojmů raději hledala, milá Kopretino; i ten imperialisticko-sionistický internetový vyhledávač Vám může být nápomocen.
Dozvíte se kupříkladu o názorech naší Boženy N. na Němce a sionisty (používala jiné slovo, jemuž se chci vyhnout), kteří chtěli (a stále ještě chtějí !) poplivat naše drahé Rukopisy.

Že Jan Žižka chtěl zlepšit úděl sionistů ? No, tedy ... Vlastně, z určitého úhlu pohledu je rychlá smrt (např. na hranici) lepší než dlouhé utrpení v důsledku vrozeného postižení. Takže vlastně máte pravdu.

Mimochodem - když tedy máte to právní vzdělání, budete prosazovat obnovení absolutního trestu za velezradu (míněno i v mírovém údobí) ?

Kopretina řekl(a)...

Jinak naše národní umělkyně Lucie Bílá, chodila s Židem Kratochvílem a má s ním dítě, tedy jejich dítě je poloviční Žid... Také měl Kratochvíl někdy rozmlácený obličej od našich uvědomnělých soudruhů nacistů...

Větší vlastenec řekl(a)...

Přiveďte mi podezřelou osobu (babičku s.Lenina) k výslechu; po uzavření vyšetřování se můžeme o věci pobavit.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Lucie Bílá, jak již víte, pomýšlí na přestup na Islám. Možná i po zkušenostech se sionistou Kratochvílem.
Budete pro ni žádat absolutní trest za velezradu, milá Kopretino ?

Mimochodem, Váš seznam "českých" sionistů je obdivuhodný. Už jste jej publikovala na webu ?

Kopretina řekl(a)...

Jsem proti trestu smrti... Nejhorší zrůdy zavřít do vězení na doživotí, bez možnosti propuštění... I za velezradu jsem pro doživotní trest...
Vyjímku tvoří procesy s nacisty... To bylo něco tak nepřestavitelné, zločiny, které dějiny nepoznaly, něco tak děsivého, šokujícího, tak jsem pro trest smrti pro nacisty, velitele Osvětimi Rudolfa Hoesse,Frize Kleina, sadistického lékaře v Belsenu, Irma Greese(ová) milenka Mengeleho, mlátila židovské děti bičíkem... či Adolfa Eichmanna... Když Američani osvobodili koncentrační tábor Dachau, viděli hromady nepohřbených mrtvol do výšky lidské postavili, trosky, které nemohly chodit, umírali v bolestech, tak byli natolik šokovaní, že nahnali VŠECHNY dozorce a na místě zastřelili... Mladí kluci (18-19letech) si stoupli k lehkému kulometu začali pálit... Běsnící chlapce nešlo zastavit, chlapci plakali, stříleli a stříleli...
A proč mi nechcete odpovědět, co říkáte tomu, že měl Lenin židovskou babičku?

Kopretina řekl(a)...

Soudruh Lenin, stejně tak soudružka babička Lenina jsou mrtví... Jak jsem psala, Lenin na rozdíl od jiných komunistických potentátů nebyl antisemitou... Jsem proti trestu smrti i pro zradu... A konverze k islámu? Je to její věc, když se chce dobrovolně stát otrokyní krutého patriarchálního systému... Bezprávnou bytostí...Měl byste mít k Židům lepší vztah, Lenin měl židovskou babičku...

Kopretina řekl(a)...

Dachau-
http://en.wikipedia.org/wiki/Dachau_concentration_camp
Dachauský masakr
http://en.wikipedia.org/wiki/Dachau_massacre
http://www.youtube.com/watch?v=_eoKJ-Zr6Rc

Větší vlastenec řekl(a)...

Tzv. západní spojenci jednali se zajatci jako Tataři nejen v Dachau; odkazy si jistě dokážete najít sama.
A nejen se zajatci – odkaz na vyvražďování italských fašistů-civilistů západními spojenci po bitvě u Monte Cassina jsem na tento vlastenecký blog poslal již dvakrát.

Víte, milá Kopretino, jak probíhalo „osvobození“ žabožroutského města Caen ? 6.června 1944, po vylodění angloamerických agresorů, němečtí fašisti zastřelili 87 odbojářů, tedy prakticky všechny zadržované odbojáře z městské věznice.
Ovšem v důsledku brutálních útoků angloamerických leteckých pirátů zahynulo ve městě a jeho nejbližším okolí, mezi 6.červnem a 19.červencem (poslední den před konečným obsazením Caen), přibližně 15 000 Žabožroutů. Slovy patnáct tisíc.

To jen na okraj; kdybyste někdy studovala historii, tak takových paradoxů naleznete celé haldy.

* * * * *

Ad „Leninova sionistická babička“ : Jak všeobecně dobře známo, otec A.Hitlera byl sionista pravděpodobně 100% čistokrevný, dědeček R.Heydricha jakbysmet. Takže navrhuji, milá Kopretino, udělat kompletní rasový profil našich lidí i našich nepřátel.
Začneme Marxem a Engelsem; co Vy na to ?

stk řekl(a)...

Jak se dnes večer vynachází Váš antisemitismus, Vlastimile?

"Protokoly" zas nejsou tak dlouhé, přečetl jsem si je (no spíš přeskákal), je to politický spisek jako každý jiný a jako kdekterý rovněž silně zastaralý. Něco z uvedených myšlenek jsem si však snad zapamatoval, několik zjevných perel i vytáhl pomocí Ctrl + C atd. Budu je používat jako bonmoty - nic jiného si nezaslouží.

Pochopil jsem, že kolem mě je spousta Židů i "kryptožidů" a že jsem fatálně předurčen k tomu, abych jim a jejich budoucí světovládě do své brzké smrti sloužil. Z "Poučení" jsem kdysi získal podobný pocit, ale týkal se komunismu. A něco o tom, že "...jsi přece křesťan a toho se nedokážeš zbavit nikdy!" taky vím. Jsem prostě slouha k roztrhání.

Jo, abych nezapomněl: Málem mě urvalo, když jsem četl diskuzi, která zde v putyce U krematoria proběhla během mého samostudia "Protokolů". Že se nestydíte, opravovat Kopretinku! To dělá gentleman? To dělá slušný avatar svým spoluavatarům, aby se řehtali jak koně při čtení tak vážných sentencí?

P.S.: Ze čtečky jsem Protokoly už raději vymazal. Kdyby je tam někdo po mé smrti* objevil, třeba by mě pak ani nepochovali do posvěcené půdy! Nene, s ideologiemi si opravdu není radno hrát, vznešený příteli Vladimíre Ivanov... éééé Vlastimile Větší!

Zdař Bůh!

*/ ...která může nastat každým okamžikem. Ještě to není rok, kdy k nám "načuhovala"

Větší vlastenec řekl(a)...

Jinak Vaše umělkyně Lucie Bílá NENÍ umělkyní Národní, milá Kopretino.
Ten krásný titul současný protilidový režim zrušil již 15.října 1990; letošní oznámení o jeho uvažovaném znovuzavedení byl jen nejapný aprílový žert.
Nicméně nezoufejte; po našem opětovném vítězství titul Národní (i Zasloužilý) umělec obnovíme. Stejně jako Státní cenu Klementa Gottwalda a jiná podobná významná ocenění.

Takže, pokud s.Bílá učiní jasné prohlášení, ve kterém se zřekne svých omylů a pomýlených názorů, může být navržena na onen hrdý titul, jenž zdobil například Jana Wericha a (stále zdobí) našeho Božského Káju.

Co je české, to je hezké !***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, vážený STK.
Jediný nečlen Strany (dokonce ani jedné z našich dvou bratrských Stran) z mé rodiny, moje moravská babička-papeženka mně o smrti často vyprávěla. Vodila mě na místní lesní krchov (děsná romantika !), vyprávěla mi o místních umrlcích, o jejich životě, díle, umírání, smrti, pohřbu; jako by to všechno ožívalo před mýma dětskýma očima.

Vyprávěla mně (Lenin odpusť té prosté ženě) i příběhy z dob, kdy tzv.Pán Ježíš chodíval po světě s tzv.Sv.Petrem, z dob, kdy lidé ještě znávali datum své smrti.
Jak tak ti „svatí“ šli po české zemi, přišli k poli neobdělanému, pýrem a bodláčím zarostlému. Na mezi seděl sedlák, v ústech čibuk, po ruce klobásu a láhev s vínem. I zeptal se tzv.Sv.Petr kulaka : „Proč, šelmo sedlácká, neořeš ? Pole ti zarostlo plevelem, a ty sedíš a nic neděláš !“
„A proč bych se dřel, dědku ?“, opáčil venkovský bohatec. „Za pár týdnů mám umřít; raději jsem osivo prodal, a teď si užívám, jak jsem si ještě nikdy neužil.“
I zamyslel se tzv.Pán Ježíš, a rozhodl pak, že od té chvíle už nikdo nebude vědět dne ni hodiny své smrti, aby až do konce pracoval, a své povinnosti vůči tzv.bohu, vrchnosti i potomkům bezezbytku splnil.

Takže – optimismus, vážený STK ! Ještě se dožijete našeho opětovného vítězství ! Ještě si zatančíte na náměstích s ruskými osvoboditeli !

Žít se musí, soudruzi !

Moby Dick řekl(a)...

Vrácen příspěvek Informace z 9:19. Zde ještě jednou:

informace řekl(a)...
STK,
lamentujete si, že česká media jsou pod psa? To se v Itálii dělá taky.
Včerejší il Foglio uveřejnil zase něco dost poučného o amerických mediích.
Center for Responsive Politics (organizace no profit, která bdí nad moralitou politického života) před třemi dny uveřejnil ve své zprávě , že v Americe šedesát poslanců má finanční podíl v mediovém průmyslu. Demokratičtí a republikánští politikové si koupili partecipaci v novinách a televizích, dělají štědré dotace. Senátor John Kerry, kandidát na místo prezidenta v r. 2004, investovat dva a půl milionu dolarů do Comcast, která vlastní desítky místních televizí a další milion do NewsCorp Ruperta Murdocha, který kontroluje mimo jiné Fox News a Wall Street Journal. Náš hrdina v anebo bez spodního prádla Weiner investoval 15 tisíc dolarů do New York Times. Asi to bylo málo a tak jeho malý žertík vyšel najevo.
Často politici používají manželku jako nastrčenou osobu, aby se neexponovali přímo. Il Foglio uvádí další příklady. Media nejsou nějaká améba, která se dívá na svět nezúčastněně a informuje, jako by byla mimo něj a to, co se děje se jí přímo netýkalo. To musí mít čtenář pořád na paměti.

Kopretina řekl(a)...

Tak Heydrich byl Árijec, ten byl čistokrevný germán, krev židovskou v sobě neměl, vysoký, blonďatý, štíhlý a modrooký, přezdívaný "plavá bestie"... Mimochodem předsedal schůzi, která se sešla ve Wansee, kde se rozhodlo o "Endlosung der Juden Frage" (Konečné řešení židovské otázky, nevím, jestli to mám dobře v němčině napsané), kde se rozhodlo o vyvraždění VŠECH Židů, starých i mladých lidí, kojenců, do posledního děcka a Hitler? No spekuluje se, ež Hitlerova babička sloužila u židovského statkáře a ona se s ním "zaběhla"...Ale to je pouze spekulace...
A nyní zpátky. Víte milý Vlastenče, že manželka udatného soudruha Molotova byla Židovka? Stalin měl Molotova v hrsti...

STK řekl(a)...

Konstatuji vážená Informace, že lamentování nemá význam - nikdo ho stejně neposlouchá.

Lamentoval bych, kdyby někdo poslouchal spíše o tom, co znám, co se mě týká. Ale nemám dost odvahy být

adresný, dotkl bych se svých "živitelů" a z prasete* bych hladce mohl stát prostým penzistou, se kterým by asi nebylo doma k vydržení. Nejsem si jist, zda bych se dokázal dostatečně zabavit. Je veliký rozdíl mezi "mohu jít něco dělat" a "musím jít něco dělat". Zatím mii stačí prázdniny a to, že už nikomu nešéfuji. To je, jak jsem zjistil, obrovská úleva. (Myslím, že Vlastimil by mi to mohl potvrdit.)

Ale něco k tématu přece: V kulturních institucích bývávalo (nedobrým) zvykem, že si umělci na vyšších příčkách pomyslného žebříčku vzájemně ohazovali "kšefty" - tu nastudování opery, tu nějakou režii nebo návrh scénické výpravy. Jednou ty v Česku, příště já v Německu, (Itálii, Polsku, Rusku, Litvě, Kanadě, Mexiku, Izraeli) atd. Za hostování jsou větší peníze než za práci doma. Tedy - podstatně větší peníze. Tak to chodí od nepaměti. Teď se to ovšem "vylepšilo". Aby si inscenátoři "z ciziny" mohli sebou vzit svůj obvyklý tým, místní tým se potlačí, naznačí se mu, že se není "dostatečně schopný" a dokonce se mu pomocí vnějšího auditu snaží věrchuška dokázat, že je zbytečný. (To těm dotčeným lidem určitě zlepší náladu a budou podávat skvělé výkony...) Na vraždu to nevypadá, ale kdyby někdo z postižených došel k onomu šéfovi a vyťal mu jednu - dvě "dělnické", považoval bych to za naprosto spravedlivé. Nejde to, je to totiž žena.
(Vlastimile, nechte prosím ty indície tak.
Vím, že jste velmi schopný "searcher". Nerad bych doplňoval "všeho".)


A s takovými lidmi musím v našem Ústavu denně jednat, pracovat. Vycházet s nimi a stále dbát na to, abych se nedotkl nějakého jejich rozjitřeného "bebíčka". Proto asi mám pochopení pro Vlastence, který si taky kdysi asi musel projít svou "uličkou hanby" a proto je takový, jaký je. Nezničitelný. Nebo téměř nezničitelný.
O Harpyji toho tak moc nevím, domnívám se ale, že od života taky dostala nějakou facku. Není přece normální čekat na nějakou neobratnost nebo neznalost spolubesedníka a hned zaútočit a prokazovat svou informační (nebudu raději používat slova intelektuálmí) převahu. To obvykle dělají lidé s chybějící sebeúctou. Někdo by měl Harpyji říct, že si ji váží a že ji má rád. Svým způsobem to dělá Vlastimil V. Pokud to ovšem nepomůže...

Čas od času i mi ono "natřásání peříček" trochu naruší klid, nafoukanců potkávám několik denně - ale účast v Hospůdce je čistě dobrovolná a koho tu hospodský Šaman chce mít, toho tu nechá. Určitě občas čte zdejší diskuze a pokud usoudí, že někdo prudí víc, než je v kraji zvykem a ostatní hosté proto odcházejí, má patrně možnost dát prudilovi BAN. To, že to zatím viditelně neudělal svědčí o jeho značné smířlivosti.

*/ prase = pracující senior

Kopretina řekl(a)...

Tak milý STK, tak jak umí Harpyje cizí jazyky, kde kdo neumí... Harpyje, mi překládala německé texty, které jsem měla na zkoušce, vytáhla jsem si otázku "Inferno", vlastně o jaderném pekle.Zkoušející byli u vytržení, jak jsem nádherně překládala. Konverzační téma jsem si vybrala počasí, používala jsem dětské primitivní věty jako "Das Jahr hat vier Jareszeiten, den Fruhling, den Sommer, den Herbst und den Winter... Der Sommer begint am 21. Juli...atd... Das Weter ist shon... "Tak jsem odvykládala 10 minut, paní učitelka se mě moc neptala, byla úplně elektrizovaná... A dostala jsem za 2. A moc jsem Harpyji za to vděčna. Umět německy, anglicky, francouzsky, kdo to umí? I většina našich českých politiků tolika jazykům nevládne.Já rozhodně ne, Vy jistě také ne (jestli se mýlím, tak se omlouvám) a troufám si říci, že nikdo zde na Šamanově doupěti či diskutérů na Neviditelném psu. Když jsem se diskutérů ptala na jazykové znalosti, tak nikdo nebyl schopen... včetně mě. Na dovednosti jazyků je třeba veliká inteligence a um. Mě to mrzí, nyní mám po škole, tak veškerou svou energii (vyjma zaměstnání) budu soustřeďovat na znalosti jazyků... alespoň němčiny, když žiji na jižní Moravě, blízko Rakouska...

Větší vlastenec řekl(a)...

Nikdy jsem se o žádném seniorovi nevyjádřil jako o praseti, vážený STK. A že se ve "svých" domech setkávám s opuštěnými staříky a stařenkami, kteří (které) se už nedokáží moc dobře postarat ani o sebe, ani o byt. Jo, někdy musím i tu ucpanou záchodovou mísu prošťouchnout; třeba i rukou, božínku. Já prostě opravdu nejsem nějaký intelektuál, který se lejna ekluje.

V nemocnici jsem kdysi krmíval jednoho dědečka jako z pohádky - milý, usměvavý, s krásnými bílými vlasy ... a Alzheimerem jako řemen. Seděl na posteli, usmíval se na celý svět, ale co má dělat s jídlem, nevěděl. Jednou se mi uprostřed krmení pokálel. Stále na mne hleděl s tím krásným úsměvem ... No, naštěstí od úklidu takových neštěstí byly sestry.

Takže, vážený STK, račte odpustit, ale pracující důchodce pro mne je a navždy bude PRDUCH.

Dobrou noc přeji.

s.t.k. řekl(a)...

Pro Kopretinu:

To, že paní Harpyje umí jazyky je chvályhodné a možná pro její profesi i nesmírně důležité.
O tom tu ale řeč nebyla. (Já sám absenci jazykových znalostí beru za svoji největší chybu. Umět dobře anglicky, nesedl bych teď v České kotlince, ale byl bych za vodou. Tedy za Velikou louží.)
Několik jazyků a to perfektně už dneska umí a musí umět každý, kdo se pohybuje po Evropě a po světě.

V žádném případě Vás nechci urážet, ale přečtěte si prosím můj povzdech pozorněji. Nikde neříkám, že paní S. N. je nevzdělaná nebo hloupá. Jde o povahu, reakce, nic víc. Ale ani to ji nemohu a nechci brát - je jaká je a dokonce věřím, že kdybychom se potkali kdesi u Bodamského jezera, (téměř nemožné) tak bychom spolu mluvili daleko přívětivěji, než tady v Hospůdce. Tady prostě naplňuje svou roli semetriky, roli, která odpovídá jejímu nicku.

Vy jste třeba Kopretino hrozně hodná a upřímná osoba i když se občas kardinálně mýlíte. Kopretina. Ale to se časem (bohužel) setřese.
Přál bych si, aby Vám ta milá povaha vydržela co nejdéle.

Větší vlastenec řekl(a)...

Aha.
Takže jestli Vás dobře chápu, milá Kopretino, tak sionista musí být malý, tlustý, tmavovlasý, hnědooký. No fajn.
Ještě jste zapomněla na skobovitý nos a odulé rty. Kolik sionistů znáte osobně ?

Co se týče Heydrichova sionistického původu, zadejte si do imperialisticko-sionistického vyhledávače "heydrich jewish". Obdobně s Hitlerem, i se soudruhem Leninem. Při svém vzdělání si jistě s přehledem roztřídíte internetové zrno od plev.
Při svém vzdělání si jistě dokážete opravit vlastní chyby v jazyce našich dědičných nepřátel, a to BEZ pomoci vážené paní Harpyje.

Dobrou noc Vám přeje starý a protivný genocidní antisemitický český vlastenec-internacionalista.

. řekl(a)...

geniální aseptický český vlasatec - internista

STK řekl(a)...

Informace pro Informaci

Konstanty Ildefons Gałczyński řekl(a)...

Rozmowa liryczna

- Powiedz mi jak mnie kochasz.
- Powiem.
- Więc?
- Kocham cie w słońcu. I przy blasku świec.
Kocham cię w kapeluszu i w berecie.
W wielkim wietrze na szosie, i na koncercie.
W bzach i w brzozach, i w malinach, i w klonach.
I gdy śpisz. I gdy pracujesz skupiona.
I gdy jajko roztłukujesz ładnie -
nawet wtedy, gdy ci łyżka spadnie.
W taksówce. I w samochodzie. Bez wyjątku.
I na końcu ulicy. I na początku.
I gdy włosy grzebieniem rozdzielisz.
W niebezpieczeństwie. I na karuzeli.
W morzu. W górach. W kaloszach. I boso.
Dzisiaj. Wczoraj. I jutro. Dniem i nocą.
I wiosną, kiedy jaskółka przylata.
- A latem jak mnie kochasz?
- Jak treść lata.
- A jesienią, gdy chmurki i humorki?
- Nawet wtedy, gdy gubisz parasolki.
- A gdy zima posrebrzy ramy okien?
- Zimą kocham cię jak wesoły ogień.
Blisko przy twoim sercu. Koło niego.
A za oknami śnieg. Wrony na śniegu.

stk řekl(a)...

"Gałczyńskiemu":
Poezie, to není zrovna moje parketa. Jsem člověk prozaický. Ale tahle báseň je opravdu moc hezká - i když naprosto nevím, na co navazuje. Ale (aspoň pro mě) tady pročistila a provoněla vzduch.
Díky.

Větší vlastenec řekl(a)...

Není zač, rádo se stalo, vážený STK.
Na co zde navazuje lyrická báseň pokrokového polského básníka ? Inu, dělal jsem si virtuální pořádek na tvrdém disku, a při čtení této básně jsem si náhle uvědomil, jak DĚSNĚ je nutno napsat něco hezkého do diskuze plné sionistů, do diskuze, v níž jsou pracující důchodci označováni jako ... Prostě : Necitlivost a nepoučitelnost.
Takže tak.

* * * * *

Ještě k s.Gałczyńskému : Asi jste si již o něm našel údaje na celosvětové síti; Vám překladu z polštiny ně nužno. Všiml jste si, jak důrazně a elegantně se pokrokový polský vlastenec (ano, i takoví existovali) vypořádal s hanebným emigrantem C.Miłoszem ?
A možná, že jste si již našel i reakci buržoasního dekadenta Miłosze. Takto M. „ohodnotil“ Gałczyńského nepolitickou tvorbu, mimo jiné právě výše uvedenou báseň, a její soudobou vnitropolskou recepci :
„...W parę lat po tym upadku na Deltę spłynęła znów łaska. Zorganizowano w Warszawie dyskusję nad jego twórczością, gdyż, jak się wyraził jeden z urzędników, taki "gejzer poezji" nie powinien pozostać nie wykorzystany....“ (Viz Czesław Miłosz - Zniewolony Umysł)

Hezkou neděli přeji.

Harpyje řekl(a)...

Žasnu! Nevycházím z údivu!
To, co jsem se od Vás dočetla o vlastní osobě, vážený STK, je názornou ukázkou toho, jak se dá marnit čas.
V němčině se tento obor nazývá "Küchenpsychologie" (kuchyňská psychologie), ale zrovna tak může být v daném případě řeč o hospodské psychologii.
Je to zbytečné počínání, snažit si na základě výroků anonymního někoho udělat představu o jeho osobnosti, nebo dokonce o jeho vzhledu. Věnujte se raději užitečnějím činostem.

drak řekl(a)...

STK:

S těmi jazyky si myslím, že nikdy není pozdě na to, se pokusit aspoň jeden zvládnout. Můj dobrý kamarád z Norimberka, který už dnes nežije, tak když si potřeboval si k penzi přivydělat, tak chodil dělat do hotelu nočního recepčního. Protože bylo časem potřeba se domluvit anglicky, tak si kvůli tomu zašel ještě aspoň na začátečnický kurs angličtiny a přesto, že mu bylo nějakých skoro 70 let tak na to, aby člověka přivítal, zvládli spolu přihlašovací formality a odeslal ho do jeho pokoje, na to mu to stačilo a později si dokonce i zkoušel číst i něco v originále a sice říkal, že musí poměrně často do slovníku, ale jinak že mu to jde a že ho to celkem i baví. Myslím, že vzhledem k tomu jak se dnes věci mají, tak ani není třeba umět těch jazyků několik, slušně zvládnutá angličtina bych řekl, že celkem postačí. Němčinu jsem už nepoužil ani nepamatuji, naposledy jsem s její pomocí navigoval jakéhosi zbloudilého Maďara, který uměl buď maďarsky, což bylo nepoužitelné, nebo německy, což nám dalo šanci se trochu dorozumět, no a snad se buď úspěšně vymotal, nebo aspoň zabloudil někam jinam, ke mě už se v každém případě nevrátil ;-) Chce to odhodlání a trpělivost, já se to také neučil zrovna v optimálním věku, takže ano, není to snadné, není to lehké, chce to práci, chce to čas a chce to vůli u toho vydržet a neseknout s tím, když to nejde, ale zvládnout to jde a určitě se to neztratí. No a teď, když je k mání takových knížek, nahrávek a dalších pomůcek, no tak to už pak opravdu chybí jen ta vůle a čas. Věřím tomu, že když budete opravdu chtít, že to zvládnete. Když překonáte tu první vlnu beznaděje, kdy si myslíte, že se to do té hlavy prostě nemá šanci dostat a vytrváte, tak on ta zabedněná palice povolí, vytvoří nová spojení, cosu rupne, křupne, vše se usadí na svá místa, nastane jakési porozumění a s další látkou zase přijde jakási vlna beznaděje, že tohle už fakt nejde, ale zase to chce vytrvat a ono se to zase usadí a zase nastane ten báječný pocit, že se to zvládlo no a takhle to vydržíte dokud Vám to nevykryje Vaše běžné denní a občasné pracovní potřeby a pak už se tomu věnujete jen když chcete, nebo si něco přečtete kvůli udržování schopností.

Mimochodem s tím zatměním Jste měl docela kliku, já kvůli tomu strávil ve středu večer 2 hodiny v dopravní zácpě, protože Pražáci evakuovali kvůli té čtvrteční stávce, najel jsem tam a zpátky skoro 400 km, atd atp, někde jsem to už psal, no a Vy v ten večer dítě štěstěny, Jste si to krásně bez všech těch avantýr vyfotil z okna :-) Já také cosi zachytil, ale rozhodně to stálo mnohem víc práce, peněz a nervů, ale ničeho nelituji, jen kdyby se to mělo opakovat, vyjel bych o 2-3 hodiny dříve. To se sice lehko řekne, ale asi bych kvůli tomu musel odfláknout práci a to já asi neumím, já buď pracuji pořádně, nebo raději vůbec, ale to druhé jsem si ve středu dovolit prostě nemohl, to by prostě nepochopili ;-)

s.t.k. řekl(a)...

Milá Harpyje,

v žádném případě si na rozdíl od Vás netroufám vynášet striktní soudy, že taková nebo onaká opravdu jste. Nemám ani dost informací, ani dost "zdělání" na psychologické rozbory, takže jen ta "kuchyňská psychologie".
Jen jsem pro pobavení napsal jak se mi jevíte. Těch třech minutek na "rozbor" vašeho avatara nelituji - bavil jsem se, stejně dobře jako teď. [;-)))

Kopretina řekl(a)...

Ale jo, STK mně se to líbilo, popis mého vzhledu či vzhledu Harpyje, já jsem se skutečně náramně pobavila...Jestli se vydaří fotky z promoce tak je Harpyji pošlu. A zřejmě se poprvé dozví, jak vypadá můj vzhled. Kdybyste mi dal mejl, tak klidně pošlu i Vám, já se za sebe nestydím a dělá mi dobře se pochlubit svým úspěchem a poznal byste, jak skutečně vypadám a zda-li jste měl či neměl pravdu. I Vás považuji za slušného člověka. Já jsem bytost naivní, věřím v dobro člověka, věřím, že většina lidí zlí nejsou, větším ve všelidské hodnoty, věřím, že většina lidí v Evropě nejsou nacibolševickou svoločí... Všichni u zkoušky byli na mě moc hodní, snažili se pomáhat...

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá Kopretino,
to opravdu nevíte, že Vaše fotografie je na webu již dlouho a snadno dostupná ?
Vždyť jsem Vám to před časem už jednou psal - když jste byla celá zmatená, odkud že znám Vaši podobu.

No nic; hezké odpoledne přeji.

Kopretina řekl(a)...

Víte, že to ani nevím kde. Nevím to. Nemám estébáckou povahu, abych o každém zjišťovala, kde co má...Nevím, kde mám o sobě údaje...Jinak pro všechny estábáky jmenuji se H.Lukešová... Ale to jistě víte...

Větší vlastenec řekl(a)...

Už "to" máte v poště.
Neboť já takovou povahu mám, po svých předcích soudruzích a budovatelích, po svých předcích, kteří za naši (i Vaši, milá Kopretino) svobodu trpěli v žalářích nelidského Rakouska-Uherska, brutální masarykovské ČSR i fašistického Německa.

Čest a Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

Děkuji... A upřímně své činnosti lituji... Je to tak staré... z roku 2007... To jsem netušila, že dobytci (tím chraň Bůh nemyslím Vás) jako např. Jílek a spol. budou zneužívat...

Větší vlastenec řekl(a)...

Jaké „chraň Bůh“, milá Kopretino ??
Vždyť dobytek ve státním či družstevním vlastnictví, čili dobytek uvědomělý, dobytek správně opečovávaný a využívaný, může být vzorem mnoha lidem.
Nestyděl bych se být dobytkem, kdybych se nenarodil jako český vlastenec. Ochotně bych tahal vůz či pluh, stejně ochotně jako pracovával jsem s lopatou a krumpáčem, jako dnes ořu svou skromnou brázdu na národa roli dědičné.
A položil bych ochotně svůj život na oltář vlasti a svalstvo své na talíře prostých pracujících, jako jsem po celou dobu svého lidského bytí ochoten položit svůj život na obranu vlasti proti Němcům, buržoustům a ostatním dědičným i novým nepřátelům.

S upřímným pozdravem Můůůůů Větší vlastenec, dvounohý antisemitský dobytek.

Pedro řekl(a)...

Tak jsem si zadal do vyhledávače H.L. a našel jsem kolokvium o soudobém antisemitismu z 8.11.2007. To se ale Kopretino nemáte zač stydět! Ty brýle nosíte jenom na čtení, nebo trvale? Hodí se k Vašemu typu a sluší Vám!

Kopretina řekl(a)...

No nosím je trvale... Jsem slepá jak patrona...Nechci se litovat, ale můj život nebyl vždy snadný, vážně jsem onemocněla a než jsem dostala léky, které mi "seděly" tak to nějakou dobu trvalo... Zdárně dostudovat se mi podařilo až na druhé škole, první školu se mi nepodařilo udělat. Třikrát jsem byla po týdnu v nemocnici, jednou jsem ležela na 14 dní. Nyní jsem snad v pohodě, ale má nemoc se mi může naplno rozjet znovu...Nemůžu si užívat všechny radosti, nemohu sjížděť tobogány, údajně bych neměla i pít, ale na to kašlu, ať silékaři říkají, co chtějí, nějaké ty 3 piva si občas sám nebo nějaké to vínko... Nějakou tu radost ze života chci mít...

Anonymní řekl(a)...

Bášár Asád prostě a jednoduše nemůže být potrestán za brutální zacházení s civilisty v neprůstřelných vestách a samopaly v rukou. Obojí samopaly i neprůstřelné vesty jsou západní humanitární pomoc. Stejně jako školení těchto civilistů v demokracii - míněno obsluha a údržba střelných zbraní, taktika pěchotního boje, vše samozřejmě přísně demokraticé. A samozřejmě finanční podpora těchto civilistů. Jak se objevilo ve vynesených amerických tajných depeších (ovšem nikdo o tom podruhé raději nemluvil).
Důvodem, proč Bášár Asád nebude potrestán za to, že se nenechal i s rodinou povraždit lumpy kteří za mírný podíl na zisku chtějí pomahát při rozkrádání nerostného bohatství země západními firmami je to, že podobné potrestání Kaddáfího i celé jeho rodiny se pro tvrdý odpor Libyjského obyvatelstva jaksi nedaří.
Čili Bášár Asád prostě a jednoduše nebude být potrestán za brutální zacházení se samopaly a neprůstřelnými vestami vyzbrojenými civilisty. Obojí, samopaly i neprůstřelné vesty, jsou západní humanitární pomoc. Stejně jako školení těchto civilistů v demokracii - míněno obsluha a údržba střelných zbraní, taktika pěchotního boje, vše samozřejmě přísně demokraticé. A samozřejmě finanční podpora těchto civilistů. Tohle všechno se totiž objevilo ve vynesených amerických tajných depeších (ovšem nikdo o tom podruhé raději nemluvil).
Petr Kohout

drak řekl(a)...

Kopretině:

Já nikam nepolezu a nic googlit nebudu, zachovejte si své soukromí vůči mě tak dlouho, jak uznáte za vhodné. Ne, že bych nebyl zvědavý, ale existuje zvědavost přijatelná a zvědavost nemístná, tento druh zvědavosti je podle mého už za hranou té nemístné.

Harpyje řekl(a)...

Váš příspěvek, soudruhu a soukmenovče Kohoute, je hodnotný a nesmírně informativní, díky Vaší znalosti amerických tajných depeší. Zapomněl jste ale vyzdvihnout podíl sionistů na vyzbrojování syrských civilistů a jejich indoktrinaci a ohlupování demokratickými bludy.
Též si myslím, že "Bášár Asád prostě a jednoduše nebude být potrestán za brutální zacházení se samopaly a neprůstřelnými vestami vyzbrojenými civilisty", pokud bude být vůbec potrestán, tak za masakrování vlastního neozbrojeného obyvatelstva, včetně nevinných dětí.
S pozdravem
Míru zdar!

stk řekl(a)...

Nezničitelný Berlusconi

informace řekl(a)...

STK,
nezničitelný, protože nepostradatelný. Bez koaliční vlády Pdl a Severní ligy žádná jiná kombinace není možná. Jinak by tu byl chaos. Berlusconi v senátu přednesl pěkný, klidný proslov. Během 40 minut byl dvanáckrát přerušen potleskem ve stoje.
Levice vyhrála v Neapoli, za týden se tam už nahromadilo dva a půl tisíc tun odpadků na ulicích. Tentokrát jim tam Berlusconi vojsko posílat nebude.

drak řekl(a)...

informaci:

A správně udělá, ať si soudruzi odboráři pěkně ohrnou rukávy, plivnou do dlaní a jdou si ten svůj stávkový bordel vyklidit sami ;-)

informace řekl(a)...

Draku,
nový starosta Neapole, Luigi De Magistris byl zvolen za stranu soudců (IdV). Je to bývalý prokurátor v Catanzaru, kde vyšetřoval s takovou horlivostí, že mu nakonec případy museli vzít a ze 20 vyšetřovaných případů jich archivovali všech dvacet a v listopadu minulého roku proti němu zavedli soudní řízení, protože založil do šuplíku případ, který mu byl nepohodlný. V r. 2009 byl tedy za stranu soudců zvolen do Europarlamentu a tak se dočasně sklidil ze scény.
Teď jako starosta doufal, že si znova, jako v minulých měsících, ostatní regiony odvezou neapolské odpadky a zpracují je. Když se proti tomu postavila Severní liga, hrdě prohlásil, že tedy vyřeší situaci sám a to do pěti dnů. Mezi tím se jich na ulicích nahromadilo dva a půl tisíce tun.
Mrkněte se na video, ten mladší pohledný pán s oranžovou kravatou je nový starosta. Ale hlavně se podívejte, jak to v Neapoli vypadá.
h://tg24.sky.it/tg24/politica/2011/06/17/de_magistris_primo_consiglio_comunale_parte_da_rifiuti.html