pátek 24. června 2011

MOBY DICK: Uličky hanby

Na čem budeme létat, sražený Cupka, (ne)osvobozený Magor, ústavní lenoši a šikovní a nešikovní demagogové
**************************************************************
Neděle 19. června 2011,
Až Řecko zkrachuje, dotkne se to ponejvíce Německa, a bezprostředně na to i  českých bank a českého hospodářství. Jak se s následnou celoevropskou krizí vyrovnáme?
Dočasně zvýšíme nepřímé daně (jež nejsou daněmi, jak je nám stále opakováno). Třeba místo plánovaných 17,5 % se DPH posune na 19 %. Pravil premiér Petr Nečas.
A já bych dal třeba 40 %, dočasně klidně i na 20 let. Jen když to našemu křehkému hospodářství a nově budované demokracii pomůže.



BTW: Po "bankrotu" a "restrukturalizaci" se našlo pro řeckou situaci nové slovo "reprofilace", což vše označuje krach. S každým novým slovem o sto miliard eur větší...

Čína: 170 mrtvých mají na svědomí povodně, nejhorší za posledních 20 let. Postiženo je celkem pět milionů lidí, zničeno 7.000 domů, zapaveno 432.000 ha zemědělské půdy. Produkce zeleniny poklesla o 20 %, její cena o 40 % stoupla.
Mrtvá Kočka: "Tak to na tom jsou čínští farmáři lépe než španělští, které zdrtila aféra smrdící bakterie v šílených okurkách."

Německo: Spořádaní milovníci klidu zatím dokázali bránit své domovy před "vlivem, škodlivým pro životní prostředí", tedy hlukem, způsobeným "zařízením, zamořujícím okolí zvukovým znečištěním". Dařilo se jim nejen vetovat výstavbu nových "škodlivých zařízení", ale rušit už ta existující. Ekologický zákon, původně určený před ochranou hluku z průmyslových zařízení, takto skvěle posloužil při likvidaci - mateřských školek a jeslí!!! To je ale blbý zákon!
Mrtvá Kočka: "Zákon ne. Ale občané."
Ministr stavebnictví Peter Ramsauer nedokázal přesvědčit pořádkumilovnou společnost, že randál, linoucí se z hřišť a pískovišť je "výraz radosti ze života" dětí, před kterou není třeba občany chránit. Až nakonec Bundestag na konci minulého týdne schválil zákon, který zakazuje stěžovat si občanům na řev dětí. Německo má jednu z nejnižších porodností v Evropě.

Česko: Začíná se rozbíhat boj o to, na čem budou naši stíhači po roce 2014 létat a jestli vůbec potřebujeme české supersoniky.

Pondělí 20. června 2011, den daňové svobody
Za machinace s evropskými dotacemi odsouzen likvidátor nadace, přes kterou z ministerstva financí proteklo 430 milionů. Lup 230 milionů ve formě státních akcií stačili vyšetřovatelé zmrazit. Likvidátor vyfásl sedm let naostro, bílá kobyla, přes kterou peníze sosal, jen tříletou podmínku (má malé dítě). Osm dalších obviněných, bývalí úředníci z Ministerstva pro místní rozebírání dotací, bylo osvobozeno. Státní zástupce se odvolal.

Ministerstvo financí za poslední čtyři roky odpustilo sankce za zneužité či chybně vyúčtované dotace. Finanční úřady nařídily zneuživatelům a chybujícím vrátit celkem 34,5 miliardy KČ, dobrotivé ministerstvo financí odpustilo 31,1 miliardy korun...
Nebylo by lepší zrušit prostě kontroly a nechat téci peníze samospádem? Co miliard by se ušetřilo za předražené poradce???

Mrtvá Kočka: "Nebylo. Brusel by zavřel kohoutek. Musíme se alespoň tvářit, že se snažíme."

Sazka: Ministerstvo financí zastavilo správní řízení k odnětí loterijní licence. Sazka zaplatila 67 milionů, které dlužila státu na správních poplatcích. Tah od tahu se rovněž zvyšuje počet sázejících. Krkolomný růst akcií konkurenční Fortuny se snižuje.

Každý okresní vyšetřovatel si může sehnat výpisy hovorů ústavních činitelů. Je na to zákon. Policajtskou žádost nemají soudci jak zkoumat! Načež musí vyhovět. Případ varnsdorfského policajta Mariana Hudce, který takto sledoval tok hovorů z mobilu předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského navíc ukazuje, že naši důvěřiví ústavní činitelé vůbec nepoužívají služební šifrované telefony! Ani premiér Nečas, ani jeho předchůdci Fischer a Topolánek, ani ministři vnitra, ani poradci prezidenta republiky...
Dřívější textárenský kolega a přítel Mrtvé Kočky, poněkud vzpurný Ambrož: "Jé, teď se to profláklo! To budou mít Al Kejda a  ruské tajné služby hody! Žes to vůbec napsal, a navíc tučně!"
Pardon: Čeští ústavní činitelé vůbec nepoužívají služební šifrované telefony! Potahovaný bude trouba, co se nechal chytit, když toho využil.

Úterý 21. června 2011,
Německo: E.ON a RWE se chtějí soudit s vládou. Podle jejich právníků je zrušení výroby elektrické energie z jádra k roku 2022 neústavní. Z čeho bude platit Německo odškodnění?
Mrtvá Kočka: "Počká, až bude šedesát let po téhle válce, a pak zaplatí těm, co přežili."

Další rána atomčíkům: Kompletní vedení ruské firmy Gidropress, která vyrábí systémy pro jaderné reaktory, zahynulo při havárii letitého Tu-134 u Petrozavodska, když letěli na konferenci o jaderném strojírenství. Nehoda si vyžádala životy celkem 44 lidí. Na vině je hustá mlha při přistávání a chyba pilota. Ruská veřejnost netvrdí, že je sestřelili Poláci, ale požaduje zákaz provozu dosluhujích túček. (Ruské aerolinky je užívají už od roku 1967 a ještě jich mají 25 kusů.)
"Nu vot. Zakázat můžeme cokoli. Na čem se pak ale bude létat?" (Vicepremiér Sergej Ivanov.)

Řecko: Parlament dal pozdě večer přece jen důvěru obměněné vládě George Papandrea. Jinak by došlo k nevyhnutelnému bankrotu země, jak pohrozil premiér. Ministrem financí se nově stal bývalý ministr kultury, obrany a dopravy "zkušený" Evangelos Venizelos. Jako ministr je tedy velice zkušený, akorát nikdo nic neví o jeho názorech na  finance, zejména řecké finance. Možná bude jeho názor patrnější dle jeho účinkování v čele olympijského výboru pro athénské hry roku 2004, které skončily mankem 15 mld. dolarů. Teď bude prosazovat úsporný balíček! Experti se diví: Proč si ho Papandreu vybral?
Mrtvá Kočka: "Aby vyžral, co si navařil."

Kdo nepracuje, ať se nesprchuje. České vězeňství šetří na teplé vodě - pro uklízení i sprchování. Šůruje se studenou a sprchuje se jen jednou týdně po dobu tří minut, už jak za bolševika. Taky máme hodně vězňů - přes 23.000. V hustotě vězňů na obyvatele jsme se dostali už na pěkné 4. místo v EU. Jeden vězeň má pro sebe 3 m2 plochy, místo zákonných čtyř. A to ve vězení ještě nejsou všichni, co by tam patřili!
Ale určitě tam jsou i někteří, kteří tam nepatří...

Česko: Zpráva, kterou jsem si musel přečíst dvakrát, abych uvěřil vlastním očím: Insolvenčního správce Sazky Josefa Cupku srazilo na přechodu auto! Vůz, řízený ruským občanem, nejdřív zastavil, když byl Cupka v půlce přechodu, tak se rozjel a povalil ho. Pak opět zastavil. Nejspíš nepozornost při řízení. Řidič předal poškozenému dobrovolně své doklady k zapsání totožnosti. Cupka, dnes ústřední postava při miliardových tocích kolem zachraňované Sazky, má jen lehká zranění, nehodu sám policii neoznámil.
Nejhorší je, že nikdo nevěříme tomu, že šlo o náhodu. Možná o stejnou náhodu, s jakou jiný Rus zastřelil omylem Hušákova řidiče. Ale Cupka má kliku - dostal šanci rozmyslet si svůj další postup po prvním varování...

O2 obnovuje možnost nabíjet si telefonní kredit přes sběrny Sazky.

Koaliční poslanci prohlasovali potřebné reformy penzijní a zdravotnickou. S úplně všemi nepotřebnými kravinami, které obsahují. A bez toho podstatného - co bude standard a co nadstandart. Zdravotní reforma tak možná ani žádné úspory nepřinese.
"Takhle jsme si to nepředstavovali." (Experi vládního (?) NERVu)
Levice tentokrát neházela klacky ani pod nohy, ani po hlavách. Všichni poslanci se už těší na prázdniny. Tenhle týden je čekají  ještě desítky dalších zákonů! Nakonec - vždyť dají všechny reformy k Ústavnímu soudu.

Sopky: Popel z chilské Puyehue se po týdnu vrátil nad Nový Zéland a Austrálii. Tentokrát zastavil leteckou dopravu nad Adelaidou, Canberou, Melbourne a Sydney.

Tornáda: Na Pardubicku stačilo utéci 200 lidí ze společnosti JTEKT z výrobní haly dříve, než jí tornádo srolovalo střechu.

Středa 22. června 2011,
"Rasismus a antisemitismus nemají ve společnosti místo."Módní přeslavný supernávrhář John Galliano popírá, že by na terase pařížské kavárny La Perle pronesl loni na podzim ke svým sousedům výroky, jež mu jsou přisuzovány. Jaké výroky? Takové, které zaznívají z videozáznamu, co ho prokazatelně usvědčuje:
"Zbožňuju Hitlera, lidé jako vy byste byli mrtví, vaše matky a otcové by šli do plynu."
Vysvětlení celebrutálního Gallianiho? Byl ožralý - ale už se léčí!
Ambrož míní: "To je skvělé, já se také léčím. Z agresivity. Takže vlastně můžu komukoliv za podobné výroky dát beztrestně přes hubu! Ale to bych se musel ještě dopředu ožrat jako prase, abych byl sichr beztrestný."
Ubohý Galliano je pronásledován: Dior s ním ukončil smlouvu. Johnův právník tvrdí, že jeho chráněnec je "závislý na alkoholu, benzodiazepinu a prášcích na spaní, a proto se neovládal". (Neovládal, takže řekl jen to, co si myslel.)  "Jestli je něco jisté, je to fakt, že John Galiano je vážně nemocný člověk, který v době, kdy k incidentu došlo, nebyl při smyslech." Právě dnes začíná soud, kde JG může vyfásnout až půl roku za mřížemi plus pokutu 20.500 €. Stojí před ním bledý, zlomený člověk oblečený v černém, propuštěný z odvykací léčby, aby se obhajoval před nesmyslným obviněním.
Ambrož: "Vidíte - raději měl dostat hned po tlamě, a všichni by byli spokojení."

Zlé Evropské unii se nelíbí nakládání s jejími dotacemi a hodlá si na nás posvítit. Ze strachu již začala různá ministerstva stahovat žádosti o další dotace.

Chytrá EU přišla na to, jak zajistí úspory energií u spotřebitelů každoročně o 1,5 %: Bude to povinností dodavatelů energií, aby donutili zákazníky k zateplování. Jak to udělat, to donucení? Žena Moby Dicka ví: "Stačí dvakrát, třikrát zdražit dodávku tepla, a odběratel se o to ještě rád postará sám."
Veřejný sektor by měl šetřit 3 % ročně. Jak na to, ví i Moby Dick: Stačí v zimě vytápět o půl stupně míň a v létě chladit na úroveň o půl stupně výše! Není důvod, proč by v zimě měly panovat v kancelářích trenkové teploty a v létě, aby tam musel chodit člověk ve svetru!!!

Policajt, který vloni ukradl po dopravní nehodě mobil mrtvému řidiči, dostal od pardubického soudu 8 měsíců s podmínkou na tři roky. Obviněný se vytáčel, že žádný mobil na místě nehody nebyl. Výpisy z hovorů ho však usvědčily, že si SIM kartu založil do ještě teplého mobilu už ten večer po nehodě. Navíc si v něm uchoval fotky ze svatby bratra... "Devětatřicetiletý policista se proti rozsudku na místě odvolal."

Policista? Taková zrůda ještě pomáhá a chrání???

Koaliční K9 stále jedná o koaličních dodatcích ke koaliční smlouvě. Bitva o desítky bodů probíhá hodiny a hodiny. Už to nikoho nezajímá.

Jistý "pan Holub", se ozval proti provokaci takzvaných umělců, kteří zpívali ožralí v hospodě protisovětskou píseň ("Zahnat Rusy vrahy do pekel, kam patří.") Nazval  je "špinavými vlasatci", načež mu Magor Jirous odvětil, že je "holohlavej bolševik". Protože "pan Holub" byl kapitán StB - sice v civilu, ale veřejný činitel - byl Jirous odsouzen za urážku důstojníka StB. A vůbec mu nepřidalo, že navíc vykousal díru do Rudého práva, načež pronesl: "Dnes jsem snědl Rudé právo, takhle jednou sežereme bolševiky." Soudce mu to neuznal za akceptovatelné v rámci svobody slova, psalť se rok 1973. Magor vyfásl rok, a stal se tak recidivistou. Celkem ho bolševik zabásl na osm předlouhých let.
Žádného komunistu jsme nesežrali. Magor a jeho přátelé po 38 získali rozhodnutí Nejvyššího soudu, podle kterého byl ten dávný rozsudek zrušen, a už bude mít čistý trestní rejstřík!
Stejně jako "pan Holub".
Podnět dal k soudu ministr spravedlnosti Pospíšil. že prý tejhdejší výtržnost nebyla "společensky nebezpečná"!

Jako by dnes Nejvyšší soud osvobozoval ty kluky z Vyššího principu, kteří byli za podobnou výtržnost zastřeleni!!!

A nejlepší na tom je, že Magor prostě je výtržník. Jak ho poučil soudce nejvyššího soudu František Hrabec: "Formální znaky trestného činu výtržnictví tam skutečně naplněny byly, protože nelze připustit porušování veřejného klidu a pořádku obdobnými nepřístojnostmi." (V hospodě, vole.) Správně prý měli dostat podmínku! Ale to už je skutečně k posrání!

Pohrdám soudcem Nejvyššího soudu Františkem Hrabcem. Pohrdám naší postbolševickou částí justice, která neumí potrestat zločiny komunismu a ještě by zpětně chtěla trestat čestné lidi, kteří v té hnusné době nedrželi hubu a krok!!!

Nejvyšší soud se zabývá i podobnými záležitostmi z 50. let? Proč?

Ambrož: "Protože u nás platí právní kontinuita bolševismu."

Mrtvá Kočka: "A KSČM je v parlamentu."

Čtvrtek 23. června 2011,
Před třemi roky vyhrála firma ADS Software zakázku na informační systém investiční agentury CzechInvest. Za tři týdny poslala 7,9 milionů na účet firmy E-institut, zabývající se školením. Za IT služby. Za další tři dny E-institut poslal 7,1 milionu (tedy onu sumu, sníženou o 10 %) na konto firmy, kterou založil, a později na svého tatínka převedl jistý M.E. Tedy v té době ředitel sekce evropských fondů na ministerstvu průmyslu, jež spravuje jistou společnost CzechInvest. (Pan M.E. již není ředitelem. Vyhodil ho ministr Kocourek poté, co v roce 2009 mělo dát ministerstvo financí bez výběrového řízení třičtvrtě miliardu za dodávku SW pro nákup dluhopisů jisté firmě ADS Software.) Toto podivuhodné kolečko zmapovala Transparency Internacional, která na M.E. podala vloni v srpnu trestní oznámení. A co dnes zjistila čacká česká protikorupční policie?
"Ani jsme neměli podezření na trestný čin."
Zase stejný opakovaný trik - když nemá policie podezření, tak přece ani nic nezjišťuje, ne? Nebo ano? Něco se vyšetřovalo?
Po tom vám nic není.

Protikorupční policie hodlá vyšetřovat senátora Jiřího Lajtocha (ČSSD). Senátor je zároveň starostou v Přerově, který si nechal opravit domov důchodců a zimní stadion, přičemž byly překročeny "vícepráce" o více než 20 %, což bylo více práce a více peněz, než bylo smluveno.

Stávka (vy víte která): Železniční odbory se odvolávají proti předběžnému opatření Městského soudu v Praze, které zarazilo minulopondělní termín dopravní stávky. Zpětně ji už konat nechtějí, ale jde jim o "precedens". Železniční šéfodborář Jaroslav Pejša volá: "Naším cílem bylo hlavně dokázat, že jsme měli pravdu a že stávka byla vyhlášena v souladu se zákonem." Se zákonem - který ještě neexistuje, který ústava předpokládá, a který vy, společně se svými soudruhy z ČSSD, odmítáte, Pejšo!
Primitivnost soudruhů odborářů potvrdil Pejša dalším svým výrokem: "Je otázka, jestli potom ministerstvo financí může vydat předběžné opatření třeba proti stávce někde v podniku v Horní Dolní."
Kontrolní otázka pro Pejšu: "Kdože vydal to předběžné opatření?"
Stávka nepřinesla prakticky žádné škody firmám, které se na ni mohly v předstihu (díky tomu kritizovanému přeběžnému opatření pražského městského soudu, Pejšo), připravit. Pochvaluje si to nakonec i šéfodborář z Odborového svazu dopravy Luboš Pomajbík, který zdůrazňuje, že stávka byla vedena proti vládě a jejím reformám. "Firmám ani občanům jsme problémy způsobit nechtěli." Tak se nějak, soudruzi, domluvte, ať nevypadáte jak pitomci.
Nicméně škody jsou, zejména v železniční dopravě: Také proto, že se musely vracet peníze za lístky. Pražské metro naopak sčítá zisky za ušetřenou elektřinu v metru a za mzdové náklady na 3283 stávkujících. Vrácení jízdného se v případě předplacených kuponů nekoná.

A proč vlastně? Tak nic nevracejte, a prodlužte mi platnost opencard!

Premiér Velké Británie David Cameron zavítal do Prahy na krátkou pracovní návštěvu ke svému kolegovi Petru Nečasovi. Během jediné hodiny podrobně probrali ekonomickou situaci v Řecku ("je blbá"), konkurenceschopnost zemí EU ("je blbá"), vojenskou přítomnost v Afghánistánu ("je to tam blbý, ale stahujeme se, včetně rekonstrukčních týmů"), spolupráce při vyšetřování doložené korupce při výběru stíhaček Gripen ("je blbá, ale podíváme se, co se dá zlepšit") a spolupráci bratrských stran ("je skvělá!").

US prezident Obama: Situace v Afghánistánu je tak skvělá, že ještě letos odejde deset tisíc našich hochů a děvčat, dalších 23 tisíc pak v příštím, volebním, roce.

Nizozemí: Výtržník Geert Wilders zproštěn ve všech bodech obžaloby. Nepodněcoval nenávist vůči muslimům, když veřejně přirovnal korán k Mein Kampfu. Soudce Marcel van Oosten pravil, že podobné výroky jsou "přijatelné v kontextu veřejné debaty". Načež Wilders pravil anglicky (kvůli přítomnosti zahraničních novinářů) "To znamená, že kritizovat islám je legální."
Mrtvá Kočka: "Well, Geert, avšak pouze v Nizozemsku a acceptable jedině within the context of public debate!"

 Pátek 24. června 2011, Mezinárodní den firemního dobrovolnictví, 20. výročí odchodu posledního sovětského vojáka z československého území - do pekel
Čína: Komunistickým režimem zdisidentštělý výtvarník Wej-wej (olympijské "Vlaštovčí hnízdo"), jenž byl ve středu propuštěn na kauci z vězení (neb má vysoký tlak a cukrovku) nesmí po dobu jednoho roku opustit Peking, a i nadále je proti němu vedeno vyšetřování. Proti daňovým únikům a "pornografii". (???)
Mrtvá Kočka: "Asi řekl, že komunisti jsou kurvy."

Nový britský zákon zakazuje vystupování zvěře v cirkusech. V některých cirkusech se k drezúře zvěře prý používalo "mučení". Tak zrušili možnost vystupování všem zvířatům. Nebojte se, neunudí se ve svých klecích, budou nejspíše humánně usmrcena - pokud se jim nepodaří emigrovat.
Mučení dětských akrobatů nebylo ve Velké Británii zakázáno.
Čtyři nohy jsou lepší než dvě nohy!

Itálie: V Neapoli vyjeli hasiči k 55 požárům. Hořely - haldy odpadků, které zapálili naštvaní občané. Odvoz odpadků zajišťuje ve městě mafiánská Camorra. Chvíli vozí, chvíli nevozí, jak potřebuje vyvolat napětí a schválení plateb za své služby/neslužby. Za zamoření města odpadky může - premiér Berlusconi. Jehož vláda odmítla plán na odvoz sajrajtu do jiných regionů.

Hrad: Prezident Václav Klaus si na kobereček zavolal ministra vnitra Jana Kubiceho, aby mu vysvětlil "sledování telefonních hovorů" jeho spolupracovníků Ladislava Jakla a Jiřího Weigla. Upřesnění tiskové zprávy: Zdaleka nejde o "sledování hovorů", ale o "získání výpisů z telefonních hovorů". "Výpis" není stenografický záznam, ale list se seznamem volaných telefonů - komu , kdy a jak dlouho se volalo. Nicméně i to je náramný zásah do osobnostních práv. Řešení? Kubice je "zděšen", "celý případ není pouze pochybením jednotlivce" a "je třeba přijmout opatření, aby se podobná záležitost nemohla opakovat". Případ "rozhodně nebude uzavřen v řádu dní".
Něco by šlo udělat hned: Používejte ty služební šifrované telefony, lenoši!

Inteligentní šéfodborář Josef Středula z odborového svazu KOVO v dnešním rozhovoru pro Hospodské noviny uvádí: "To, co připravuje současná vláda, je nepromyšlené, amatérské, tlačené silou... Reforma má být od toho, aby se něco zlepšilo. Ale u některých reforem dokonce i ministerstvo financí přiznává, že dopad do veřejných financí bude negativní. Proč se taková reforma dělá?... Není pravda, že chceme svrhnout vládu. Já jsem nic takového neřekl. Nejsem zodpovědný za každé slovo, které řekne předseda jiné konfederace..."
A: "Uličku hanby si člověk, který nestávkuje, zaslouží, protože stávkující bojují nejen za sebe, ale i za něj." Tak přece zase jen primitiv!

Mrtvá Kočka: "Ó ne. Šikovný demagog."

Policie donesla do Sněmovny žádost o vydání poslanců VV Víta Bárty a Jaroslava Škáry k trestnímu stíhání. Bárta je podezřelý z předání úplatku, Škárka z jeho přijetí. Vždyť to Škárka oznámil, ne?

Sobota 18. června 2011
Pochybovačná žena Moby Dicka: "On si to možná ještě rozmyslí."
*******************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

24 komentářů:

Kopretina řekl(a)...

To jsou ale zhovadilosti, ti antisemiti.To je také jeden z mnoha důvodů nutnosti existence Izraele. Někteří z nás Evropanů by Židy vraždili do jednoho, dědky, báby, mladé,středně staré, děti, kojence...A takovým Vodníkům vadí, že je Izrael hrdý národ a své lidi zachrání...Jedině silný,hrdý a statečný Izrael může židovský národ ochránit. Max Nordau na sionistickém kongresu představil nový profil Žida, "svalnatého Žida", nejen "uplašeného, bázlivého intelektuála", ale bojovného a statečného... Izrael jedná správně, když těm zmetkům, kteří pálí rakety dá za vyučenou. Doufám, že nedovolí další provokační flotile narušovat suverenitu Izraele... Am Jisrael Chaj...

žibřid řekl(a)...

Informace,
jak je to s tou Neapolí? Z Vašich předchozích zpráv to vypadá, že neapolci jsou špindírové, ze zdejších novin naopak, že za to mohou úklidové služby ovládané mafií.

stk řekl(a)...

Čtyři nohy jsou lepší než dvě nohy! (Kůň je silnější než vrabec!)
A šest nohou je lepší než čtyři! (Ovád si klidně žere koně!)
A osm nohou je lepší než šest nohou! (Pavouk uloví ováda!)
Dvě nohy jsou víc než osm! (Pták sezobne pavouka!)

Takže to není žádná reminiscence na Farmu zvířat, že, Moby Dicku?!

informace řekl(a)...

Žibřide,
ta věc je problematická. Že je tam camorra, je známo a že nějak do té sbírky odpadků zasahuje, to se říká. Hlavně to tvrdí novopečený starosta Neapole, bývalý prokurátor v jihoitalském Catanzaro, kde pořád vyšetřoval a vyšetřoval a nedovedl ani jedno vyšetřování k takovému výsledku, aby byli vyšetřovaní odsouzeni. Jen vyházel spostu peněz za odposlechy tf. hovorů (psaly noviny o nesmyslném čísle jako milion osob pod kontrolou). Pak ho přeložili a nakonec v minulém roce zvolili di europarlamentu za stranu soudců. Tam toho nechal a kandidoval v Neapoli. Slíbil, mezi jiným, že osvobodí během šesti dnů město od odpadků. Teď je tam situace skutečně dramatická. Bojí se, že tam vypukne epidemie a neapolský prokurátor již započal vyšetřování o trestním činu "zavinění epidemie".
Tedy nový starosta nejen že nezvládl situaci, ale teď volá na pomoc vládu, že je to v podstatě její záležitost. Uvidíte, že nakone neapolský prokurátor obviní z epidemie Berlusconiho a pošle ho před soud. Berlusconiho vláda by měla, podle starosty vydat dekret o odvozu odpadků do jiných regionů, aby je spálily, ale proti tomu se staví rozhodně Severní liga, že severní regiony neapolské odpadky nechtějí. Při předešlé podobné akci se vzbouřili obyvatelé Sardinie, že si nenechají z ostrova udělat svinčák. Kromě toho velká část byla tehdy odvezena do Německa a Švýcarska, kde je za "mírný" poplatek zpopelnili.
Neapolci nechtějí ani otevření nových skládek ani otevření jejich jediného spalovače, který stojí, protože to všechno podle nich zamořuje vzduch.
Jakou roli v tom má neapolská camorra, nevím, ale četla jsem, že předevčírem zatkli jejího hlavního bossa, kromě desítek jiných. Že by byla stále tak silná?
Fakt je, že ty popelářské vozy doprovází policie, aby neapolci zaměstnance nezbili. A odpadky skladují do starých hangárů, protože je nemají kam dávat.
Předešlá správa města - levicová byla suspendována a nahrazena vládním komisařem, protože rozkradla peníze, takže nemohla platit ani firmě, co odpadky odváží a ta pak neplatila zaměstnancům.
Totiž nešlo by o to jednou ty odpadky odvézt, ale ta situace se táhne už léta a Berlusconiho vláda tam musela zakročovat víckrát nasazením vojska a policie.
Proč to jinde jde a zrovna v Neapoli ne? Neapolci jsou zvláštní "rasa", to byste je musel znát.

informace řekl(a)...

Vidíte, Žibřide,
ještě jsem to ani nestačila dopsat a už mi přichází zpráva, že hlavní neapolský prokurátor o Giovandomenico Lepore vyšetřuje několik osob pro podezření ze zaviňování epidemie. Prohlásil to tiskové kanceláři ANSA "aniž by uvedl jména podezřelých".
Aby pak nakonec neobvinil Berlusconiho. Italští prokurátoři to mají ve zvyku!

STK řekl(a)...

2 Informace a a Žibřid:

Tady z dálky je to neapolské hemžení docela legrační, v Itálii už asi méně a v Neapoli samé je snad lepší nebydlet.
Ale ta zvláštní víra v nadpřirozeno se teď rozlézá po celé Evropě. Řekové taky doufají, že si něco vystávkují na vládě, která ovšem ví, že Řecko je ne na pokraji krachu, ale už padá do černé díry. Aby si někdo nekoupil pod cenou od krachujícího Řecka Akropolis!
Není to jen mentalitou (máme tu v Ústavu i dva Řeky - jsou opravdu jiní než my, upocení "Slovani"), je to i komunistickou minulostí - naší i řeckou. Bojím se, aby se ta iracionální víra ve vyšší moc, (která přece nenechá "národ padnout") neprosadila i v české kotlince.
Protože si myslím, že ani hodně zkorumpovaná vláda nedokáže toho nakrást tolik, jako toho dokáže "prožrat" lid, vedený neodpovědnými odbory. Ta víra "ono to nějak dopadne" ale není jen postkomunistická. Třeba zadlužení domácností máme 4x menší, než je průměr EU - a to prý je špatně.

Tak nevím, já se snažím nikdy nebýt nikomu nic dlužen a na dobu, kdy jsem si vzal tzv. "novomanželskou půjčku" vzpomínám s nechutí - už jenom proto, jak přezíravě se ke mně chovaly úřednice tehdejší Státní spořitelny. Jako by to byly jejich peníze a já je chtěl o ně okrást. Ulevilo se mi, když jsem půjčku (s obtížemi) předčasně splatil.

Kopretina řekl(a)...

Protiizraelský běs
Je hrozné, jakou špínu vychrlí ze sebe člověk, chovající v sobě nenávist k Izraeli. Dostal jsem před chvíli mail, obsahující nenávistné výpady bruselského korespondenta agentury Inter Press Service Davida Cronina. Uvedu alespoň několik jeho nenávistných lží:



- „Izrael je hlavní agresor na Blízkém východě“;

Jen trochu informovaný čtenář ví, že válku na Blízkém východě začaly po vyhlášení státu Izrael v 1948 sousední arabské země. Jen jednu válku zahájil Izrael. Bylo to 5.června 1967. Kdyby nezačal preventivním úderem jako první, svět by byl svědkem druhého holocaustu. Chápu, že je to antisemitům líto, že se tak nestalo, ale židovský národ už druhý holocaust odmítl. Válku z 1973 opět zahájily armády sousedních arabských zemí s cílem zničit Izrael.



- „Čtvrtá Ženevská úmluva z roku 1949 výslovně zakazuje okupační mocnosti přesídlovat své vlastní civilní obyvatelstvo na území, které okupuje.“

To je oblíbena antisemitská lež. Žádná izraelská vláda své občany na historické území Judeje a Samaří nepřesídlovala. Věřící židé tam jsou naprosto dobrovolně, plní náboženské horlivosti, aby zúrodnili devastovanou zem. Každý z osadníků se může kdykoli odstěhovat jinam.



- „V mezinárodních vodách bylo brutálně zavražděno devět mírových aktivistů…“

Tuto lež viděl na videu celý svět. Jen pan Cronin zaměnil brutální levicové pachatele za oběť.



- „Sám Nelson Mandela mluví o Palestině jako o morálním problému naší doby.“ Tuto větu by mohl podepsat každý příznivec Izraele. Pan Cronin ovšem nechce vidět, kdo stojí za tím morálním problémem. Izrael to není. Izrael nedrží násilím palestinské Araby v ponižujících podmínkách v lágrech. Drží je tan nemorální arabští politici. Kdo ze slušných Arabů chtěl, dostal izraelské státní občanství a má všechna práva, až na jedno. Nemusí na vojnu.



- „Evropská unie proti izraelskému apartheidu žádná rozhodná opatření nepodnikne.“ To je pravda. A proč? Protože „izraelský apartheid“ existuje pouze v antisemitských hlavách.



-„S Izraelem je třeba zacházet jako se zavrženíhodným státem, a to do té doby, dokud nezačne dodržovat základní práva Palestinců.“

Mohli bychom se shodnout, že jedno právo Izrael přece jen palestinským Arabům odpírá. Není jim dovoleno beztrestně zabíjet Židy! To není nic zavrženíhodného, ale je to povinností vlády chránit své občany před teroristy. Co naopak zavrženíhodné je, tak to je špatně utajovaná Croninova nenávist k Izraeli.



- Izrael spoléhal na Mubarakovu podporu svých zločinů, zejména při uplatňování blokády Gazy.“

Croninova nenávist a demagogie je opravdu bez hranic. Celý svět byl a je téměř denně svědkem ostřelování Izraele od islámských teroristů z Gazy a on označí blokádu za zločin. Měl by zřejmě velkou radost, kdyby se islámští teroristé v Gaze dostali k takovým zbraním, kterými by mohli Izrael zničit.



- Cronin podporuje jednostátní řešení.“

Až příliš čitelné Croninovo přání, aby postupně palestinští Arabové početně „převálcovali“ v jednom státě židovské obyvatelstvo a začalo je vyhánět. Řešení problému v podobě jednoho státu nenapadá žádného slušného člověka.

A.S. Pergill řekl(a)...

Ad rozkrádání dotací:
Podmínku pro "bílého koně" vidím OK. Vesměs se tihle lidé verbují z těch, kdo by měli být (nebo dokonce jsou) pod kuratelou pro neschopnost pochopit složitosti světa.
Zato ti ministerští úředníci by to měli dostat IMHO na tvrdo, protože z některých aspektů je jejich jednání společensky nebezpečnější než jednání "vítkovských žhářů".

Větší vlastenec řekl(a)...

Na hanbu, Moby Dicku !

Do kouta, žáku poškoláku ! Kleknout, předpažit ! Na předpažených pažích držet učebnici dějepisu pro ZDŠ ! DRŽET, NEŠVIDLOVAT !!!
Proč klečí na hanbě ten nezdárný žáček, milé děti ? Inu proto, že zapomněl na opravdu důležitá výročí tohoto týdne.

Tak například :
21.června roku 1961, na samém začátku „zlatých šedesátých“, naše Strana mohla směle vyhlásit splnění plánu kolektivizace naší vesnice. Konečně byl rozdrcen poslední pozůstatek ekonomické základny třídního nepřítele; byla tak dokončena socializace, byl splněna tisíciletá touha našeho lidu i sny 360 000 československých vlastenců, kteří za svobodu a socialismus položili své životy v boji proti hitlerovským okupantům a ostatním silám reakce.

22.června roku 1941 hitlerovští fašisti přepadli Sovětský svaz. Začala Velká vlastenecká válka, druhé nejvýznamnější období lidských dějin, hned po VŘSR a Občanské válce. Toho dne skončila první etapa 2.světové války, skončila válka imperialistická, z obou stran nespravedlivá.
Pro nás Čechy a Moravany je důležité vědět, že náš pres.Beneš Velkou vlasteneckou válku předvídal, že ji předjímal ve svých dějinných a dějinotvorných rozhodnutích na konci 30.let. Sny a touhy pres.Beneše, jednoho z největších českých (československých) vlastenců, se beze zbytku splnily : Rudá armáda osvobodila naši vlast, vší náš lid tak uviděl naše starší ruské bratry, uviděl sílu a bohatství krásného sovětského lidu, uviděl skvělé přednosti socialismu. To vše pomohlo našim pokrokovým stranám vítězit ve volbách v roce 1946, i v rozhodujícím střetnutí mezi silami pokroku a reakce v červenci roku 1947.

Tak, náš malý neználek může vstát a jít se si sednout do lavice. Učebnici dějepisu si ale vezme sebou, a BUDE SE Z NÍ UČIT ! Bude se učit, aby nám příští týden mohl povyprávět nikoli o hloupostech, ale o opravdu významných událostech a výročích.

Hodina končí; brzy zas nashledanou, milé děti.

informace řekl(a)...

Neapol - město hanby
Chaos pokračuje dál a zasáhl už i vládní koalici. V městě, přes všechny snahy je na ulicích stále 1.850 tun odpadků. V noci požárníci byli nuceni hasit 34 požárů, včera 29. Neapolci převrátili kontejnery a odpadky zablokovali ulice, přes snahu policie kontrolovat situaci.
Od vlády se požaduje, aby vydala zvláštní dekret o odvozu odpadků do jiných regionů, ale tomu se zuřivě brání Severní liga a hrozí, že rozbije koalici. Opozice požaduje vyhlášení nouzového stavu a donucení všech regionů, aby si mezi sebou odpadky rozdělily a spálily.
S odvozem souhlasí předseda Konference regionů, ale protestují proti tomu legističtí severoitalští guvernéři, namísto odvozu nabízejí neapolskému starostovi "know how", jak se odpadky sbírají a zpracovávají.
Novopečený nepolský starosta prohlásil velkohubě, že "již provádí revoluci proti temným silám" a že pouliční protesty a zapalování odpadků je reakcí camorry proti jeho plánované revoluční reorganizaci sbírání odpadků.
Hlavní neapolský prokurátor začal pátrat proti autorům pokusu o zapřičinění epidemie. Na koho se soustředila především jeho pozornost? Na guvernéra regionu Campania, zvoleného za Berlusconiho stranu Pdl. (Neříkala jsem to, že nakonec bude za všechno souzen Berlusconi? - Jo věčný problém: levicová justice - právo - spravedlnost!)
Na vydání zvláštního dekrety naléhá i prezident republiky.
Berlusconi slibuje vydat dekret v polovině příštího týdne, jestli tedy Severní liga ustoupí, ale mezitím ten hrozný bordel bude pokračovat dál.

STK řekl(a)...

Inu Informace,
jsouť ti Neapolitáni přece jenom jižní rasa. Cholerici. Nebo jsou navedení. Dělat si s prominutím "bordel" před domem a pak se v něm brodit, to je takové - odborářské. V okamžiku, kdyby se vedení města na nouzové odklízení odpadků vykašlalo a nechalo zuřivé obyvatelstvo Neapole jeho osudu (nakažlivé choroby, krysy, hmyz, nemožnost dojet někam se sanitou nebo hasičským autem), začali by buď používat mozku a tím pádem by zahájili sebezáchovné akce nebo by se odstěhovali.

Proti vydírání je jenom jeden účinný prostředek - neustupovat. Když to znamená prohrát, ani tak neustoupit, protože po ústupku nastane další vydírání a situace se opakuje a k prohře vydíraného dojde jen o něco později. Platí to naprosto obecně - od dítěte, které si cosi vynucuje pláčem přes manželky, zuřící, že nemají na nový kostým až po obvyklé odborářské nátlaky. Jediný okamžik, kdy je snad vhodnější podlehnout je ten, kdy se nátlak s velkou pravděpodobností nebude opakovat - např. lupič vyžadující peníze pod pohrůžkou zbraní.
Ale je nemálo případů, že i v takových případech zřetelné odmítnutí ultimáta a protiútok, byť jen slovní, zahnal lupiče na útěk.

informace řekl(a)...

STK,
je to těžké, nebo spíš nemožné, neustoupit. Tam skutečně hrozí nějaká epidemie a umíte si představit, co bude po ulicích krys? Fuj, tajbl! Jenomže za tu epidemii by pak někdo před soudem musel odpovídat. Kdo? Někdo ze správy regionu nebo vlády.
Napolitánci ani nechtějí, aby se odpadky dočasně skladovaly v hangárech, bouří s i proti tomu a tak je budou nakládat přímo do kontejnerů a skladovat na nádkladních lodích.
Mezitím Asociace pro ochranu spotřebitelů žalovala u soudu Bossiho a legistické ministry pro přispění k vypuknutí epidemie.
Totalitní režim by tam už poslal těžkooděnce a bylo by po vzpouře. Demokratický jim ustupuje.
Stejně teď jim sajrajt odvezou, ale pak to začne znova. Vždyť Berlusconi jim tam posílal vojsko na úklid už několikrát za ty dva poslední roky.
Jsou, s prominutím, svinská rasa a ne jižní. Jinde na jihu nic podobného není, ani na Sardinii (naopak, tam v létě myjí a dezinfikují kontejnery každý den), jen občas se nahromadí odpadky v Palermu, ale tam to během dvou - tří dnů zas sklidí.
A pak jsou napolitáci hysteričtí. Jak je popadne davová hysterie, jednou jsem tomu byla svědkem v přístavu, kde se tlačili na loď, tak jsou nezvládnutelní. Upřímně řečeno, nikdy jsem před tím něco podobného neviděla. Tlačili se na schůdkách tak, že někteří z nich spadli do vody, pak vylezli ven a celí mokří se tlačili znova. Jeden si sedl na zem a začal si ze zoufalství rvát vlasy a spustil tu neapolskou typickou lamentaci.
Ale co je na tom, nevím jestli komické nebo tragické, že za půl hodiny přirazila nová loď, která jela na totéž místo. A oni to věděli, protože to oznámil místní rozhlas.

informace řekl(a)...

Jo, a jak vyřešili neapolci otázku integrace Romů. Jednoduše dav vtrhl do tábora, zapálil ho a cikány zbili. A tak musela policie odvézt cikány narychlo někam jinak. Neapolci je na okraji města nechtěli. To asi tak před čtyřmi roky. A imigranty teď také umístili do nějakého prostoru ohraženého vysokou zdí, aby na ně neapolci nemohli a imigranti ven ani nevylézají.

Anonymní řekl(a)...

Moby Dicku,
možná se pletu, ale IMHO jsou šifrované telefony odolné proti ODPOSLECHU - tj. nemunož%nují zjistit OBSAH hovoru. Kdo, komu a jak dlouho naproti tomu operátor vědět MUSÍ.
jabo
PS: omlouvám se za off topic.

stk řekl(a)...

pro Informaci:
Jasně, věřím, že je to TÉMĚŘ nemožné. Ale dokud se tak nestane, bude se sitace v Neapoli stále opakovat a myslím že bude i eskalovat. O davové hysterii slyším velmi nerad, jednou jsem ji zažil, vícekrát nechci. Aspoň ne zblízka.
Ostatně - podobné hysterické reakce se dají brzy čekat v Řecku. Bude ještě dost legrace v té "naší" (N)EU.

informace řekl(a)...

STK,
každou chvíli vychází na světlo něco jiného. Odpadky z kontejnerů prý rozhazují po ulicích někteří zaměstnanci firmy, kteří nemají pevný pracovní úvazek a chtěli by být přijati jako regulérní.
Pak vyšlo najevo, že z Campanie odváželi denně 600 tun odpadků na Sicilii a do Puglie, dokud jim to nezatrhl administrativní soud. Takže proto se tam tak odpadky nahromadily. Ačkoliv, říkám, odpadky tam byly po ulicích už před rozhodnutím soudu.
Upřímně řečeno dost dobře nechápu, kdo a jak na tom obchodu s odpadky vydělával, ale fakt je, že v Neapoli a campánském regionu se věci musí změnit. Rozhodně Vám radím, nekupujte campánskou mozzarellu z bůvoličího mléka.
Není to moc příjemné téma k diskuzi, že?

STK řekl(a)...

Jenom jedna věc je jasná, milá Informace: Sdělovací prostředky respektive novináři si beztrestně píší, co je napadne. Zdá se, že je to na celém tzv. svobodném světě stejné. Pravdivou informaci těžko, přetěžko nerozeznáš od vymyšlené nebo úmyslně zfalšované. Tenhle problém začíná být stále tíživější - čím více informačních zdrojů použiješ, tím širší spektrum "pravd" obdržíš.

(Jenom tu naši Informaci najdeš v obvykle v hospůdce U hřbitova. Tedy jejího avatara. [;-)

Myslím, že značná část sporů na tomto blogu vzniká právě tím, že různí diskutéři obhajují zprávy z různých zdrojů a předpokládají, že právě "jejich" zdroje jsou na rozdíl od těch ostatních validní.

Podle Bible Bůh potrestal stavitele babylónské věže za jejich troufalost zmatením jazyků. Asi jsme čím dál tím drzejší, protože začínáme být značně paralyzováni právě "zmatením informací".

Propaganda samozřejmě existovala odedávna, ale v současnosti to vypadá na lítý souboj mnoha propagand - tedy ve výsledku na jejich totální zmatení. Orwell a jeho 1984 začíná být mírňoučkou selankou proti tomu, co se děje dnes.
Nakonec to skončí tím, co se snažím propagovat já: věř nejvíce tomu, co jsi viděl, slyšel a zažil na vlastní oči a uši (ale ani tomu nevěř na 100%). Pak na informace od přátel, kteří to zažili na vlastní oči či uši a pak už raději moc nevěř nikomu.

Takže k čemu nám jsou ty "vymazlené" informační technologie, když zprávám nelze věřit? Na tohle slibné téma ani nejde napsat SF román - to, co by spisovatel popisoval je vlastně realita, tedy žádná fikce, tím méně vědecká... [;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Snažíte se komunikovat s "tou" entitou Informace, vážený STK ?
Jestli ano, tak předvádíte své podlehnutí možnostem moderních (dez)informačních technologií.
Ale nic si z toho nedělejte; já jsem před časem panu Informaci taky pěkně skočil na špek.
Konečně, důvěřiví nezletilci jsou dnes a denně lákáni na virtuální podobu proslulých "sladkých karamelek"; ovšem pokud lákání podlehnou, jsou zneužity(-ti) zcela tradičním způsobem.

Dobrou noc přeji.

informace řekl(a)...

STK,
já osobně problémy se zdroji informací nemám. Snad to bude proto, že je tady mnohem větší výběr novin a televizí. U každého znám jeho orientaci, takže si mohu různé verze a názory porovnat. Kromě toho některé noviny jsou skutečně dobře dělané, přinášejí řadu reportáží a článků psaných na základě vlastní zkušenosti novináře a ne jen na základě zpráv informační kanceláře. A i těch je tu větší množství. Moc dobré jsou kulturní stránky. U některých listů to jsou skutečně odborná pojednání daná v prosté dostupné formě.
Myslím, že tato "pluralita" je mnohem lepší než nějaké uniformované zpravodajství, které pak není ničím jiným než hlasem režimu.
Na webu čtu i cizí noviny, zajímavé jsou ty ruské, hlavně nezávislé.
U českých vidím dost otrockou závislost na zprávách agentury, zprávy v jednotlivých novinách se mezi sebou téměř neliší. Novináři nemají svůj vlastní názor, aby komentovali?
A v debatách pak shledávám dost velkou monotonii, jak v tématech, tak v příspěvcích. Na světě se děje tolik věcí, ale na ty neobracíme pozornost, jako by nic neznamenaly.
Jen jednu otázku, co mínil Menší Makotřas těmi "sladkými karamelkami"? Mně to nic neříká, ten výraz neznám. Má to být nová impertinence?
Vidíte, jak jsem to dopracovala, už dva avataři tady se mnou nemluví. Co jsem udělala Makotřasovi, dost dobře nevím. Ten nový řekl, že dávám rány pod pás. Pánové asi neumějí diskutovat a nerozumí "lehké italské ironii". Jsou snad uraženi, že jsem před nimi nepadla na zadek a nezírala s obdivem otevřenou hubou na jejich verbální exhibici? Na to by museli přijít s jiným kafem. Italové jsou v porovnání nepřekonatelní rétoři, i když do jisté míry žvaní naprázdno.
Tak na zítra.

informace řekl(a)...

Spusť hledí a pozor na rypák, Vašnosto!
Sice mé "spisby" deklarativně nečteš, ale oko ti na ně zabloudí, že?

s.t.k. řekl(a)...

Oběma avatarům:

Kdyby měl člověk soudit jen podle "zjevu" avatarů, asi by s hrůzou tohle panoptikum urychleně opustil.

Jak už jsem psal, je mi jedno, kdo tu je postarší gay z Plzně a zda je gay nebo z Plzně. Pokud je avatar slušný, zábavný (a není hloupý), budu jej klidně považovat třeba za 18-tiletou naivní slečnu z Hradce Králové a odpovídajícím způsobem se k "ní" chovat - pokud si to bude přát.
Ale i když mohu několika spoluštamgastům zavolat na mobil nebo jim poslat pohlednici, nedovedu si představit dostatečně závažný důvod, proč bych to měl udělat nebo proč bych tím měl hrozit.

To celé tady je hra, tak ji k sakru nekažte.

informace řekl(a)...

STK
Dneska jsem si na Týdnu přečetla článek "Vulgární Topolánek napsal novinářce: Mr..ka nemá pohlaví". Takže mi konečně došlo, že ty různé řeči M.makotřasa o mně jako bezpohlavní entitě a pod. měly být vulgární urážkou. Sorry, nepochopila jsem to, tady podobné výrazy jsou chápány jako něco nesmyslného a basta! Lidi si při nich jen zaťukají na čelo. Každý národ má svůj registr urážek a neslušností.
Urážet se dodatečně, na to nemám čas.
Jsem v plném organizačním chaosu a tak si, STK, pohovoříme, až všechno vyřeším.

informace řekl(a)...

В.П.
ПОСЛУШАЙТЕ. молодой человек, не тревожте лебедей! Они интересную забаву обещают, вроде: "если приложить ухо к раковине, то можно услышать звук воды, льющейся во второе ухо".
ПОНЯТНО?

Pedro řekl(a)...

Až Řecko zkrachuje ... (a ti jejich odboráři se snaží, aby k tomu došlo co nejdřív), tak snad ti naši odborářští pošuci přijdou k rozumu. BTW: Řecku a Řekům to v žádném případě nepřeji (v životě jsem měl dva řecké spolužáky - oba prima kluci - jednoho jsem tu kdysi citoval: "Deset Židů nestačí na jednoho Řeka, ale deset Řeků nestačí na jednoho Arména"), ale tady vývoj situace připomíná antickou tragédii - krach se zdá být neodvratitelný.