sobota 11. června 2011

MOBY DICK: Všeobecné ohrožení

Smrdící bakterie, rychlé plomby, veverčí nic, chudák Hušák, ztrátové reformy, bambula na trati a blokáda Prahy
**************************************************************

Neděle 5. června 2011, Světový den životního prostředí
Hušákovo království: Krále nemá kdo odvolat. Představenstvo Sazky má nominální počet 7, včetně Aleše I. Odvolat ho z místa ředitele firmy může jen "šestičlenná většina" - tedy všichni ostatní. Po odvoláních a rezignacích má však představenstvo už jen 3 členy...
Ani členové předsednictva nevěděli, jaké dostává Aleš I. královské odměny. Oni jen vyplňovali hodnocení. Vzoreček, do kterého se jejich bodíky promítaly, neznali (??!!??). Stačil jim "srovnávací materiál o podmínkách práce manažerů ve firmách s obratem podobným, jako má Sazka".
"Nevěděli jsme, že by se podmínky pana Hušáka od ostatních lišily," hořekuje dnes ředitel Autoklubu Roman Ječmínek.
Jaké jsou ty "standardní podmínky"? 1,2 milionů průměrná měsíční  mzda. 150 milionů ročně na provoz ředitelské kanceláře. Plus opulentní penzijní, životní a zdravotní pojištění. Diamantovou zdravotní karta, dva řidiče, dva bentleye ( i pro manželku), služební byt a oblečení. Na služební - i soukromé! - cesty "přiměřený typ letadla" (ne "letenky"!), na služebce bydlení a cestovné i pro paní choť... A podle manažerské smlouvy i úhrada na právníky při jakémkoli správním, civilním, občanskoprávním a dokonce i trestním řízení - a to i po ukončení pracovního poměru!!!
Žena Moby Dicka: "Chdák - jednak ty daně, a jednak jako zaměstnanec může zaplatit náhradu škody až do trojnásobku svého platu!"
Mrtvá Kočka: "Tak proto on pracuje poslední tři měsíce zadarmo!"

Křižanovice u Vyškova: Na páteřní trati Brno – Bohumín vykolejil nákladní vlak. Na  místě, na které už mnohokrát upozorňovali strojvůdci, že jsou koleje v háji. Naposledy dva dny před nehodou, při které naštěstí nikdo - pouze čistou náhodou - nezahynul. Asi si nestěžovali Fejkovi, ale jen svým nadřízeným...

Čínské firmy na světových burzách strmě padají. A přitom to jsou firmy, které mají z dřívějška skvělá jména. Než je koupily malinké firmičky - tedy ta jména... Všechny takto postižené firmy popírají "fámy o falešném účetnictví". Investoři nehodlají jet do Číny a poslouchat tam nějaké historky - kvapem se zbavují jedovatých akcií...

Německé ministerstvo financí má pro Evropu další plán na záchranu Řecka - tedy vpodstatě záchranu německých firem v Řecku a půjček německých bank Řecku: Věřitelé (všichni, nejen němečtí), dobrovolně svoje dluhoipisy vymění za dluhopisy, jež nejsou splatné v letech 2012-14, ale až o sedm let později. Těm, kdo na tento návrh přistoupí, se dostane "prioritního zacházení" - když se znovu prodlouží termín splatnosti! (Jakože oni dostanou zaplaceno a ty svině, co nebudou chtít čekat dalších sedm let, ne.)
Žena Moby Dicka: "Vždyť je to jedno, jestli nedostanou zaplaceno příští rok, za osm let nebo za dvacet!"
Suma schváleného úvěru zatím činí 110 mld €. Protože však Řecko neplní podmínky úvěru - dostane "jen" jeho část (!)
Žena Moby Dicka: "Při neplnění podmínek úvěru by správně nemělo dostat nic."
Mrtvá Kočka: "»Prioritní zacházení«? Nemá to být »zvláštní zacházení«?"

Ubohé zbídačené Bělorusko si (hlavně) od Ruska půjčuje trapné 3 miliardy dolarů na tři roky. O další peníze na dobu 10 let škemrá u MMF. To však bude muset privatizovat státní majetek za 7,5 mld. $. Nejlépe do - ruských rukou.

Německo našlo dalšího sprostého podezřelého diverzanta, který může za smrdící nákazu: Klíčky z luštěnin z farmy v Dolním Sasku.

Pondělí 6. června 2011,
ČSSD: Pavel Poc, syn europoslance (ČSSD) má kvalitní květinářství. Svou rodnou stranu dokázal v loňské předvolební kampani zásobit oranžovými  růžemi za 15 milionů korun. Tyto náklady taky nějak ve vyúčtování chybí. Nejspíš bude v kolonce "ostatní" - společně s estrádními umělci, parkováním, ostrahou, překlady, tlumočením a zahraničními poradci. Co ti poradci radí teď, když Hospodské noviny šlapou socialistům na paty?
Žena Moby Dicka:"Nic. Partaj už nemá prachy na jejich zaplacení."
A co jim radí zdravý rozum?
Mrtvá Kočka: "Ten nemají. Poslouchají Plzáka: Zatloukat, zatloukat, zatloukat!"

Zatímco české ministerstvo zubařství odvolalo svůj plán na zpoplatnění hnusných amalgámových plomb, zubaři je dále nehodlají platit "ze svého". Plomba vyjde na 400 Kč, pojišťovna platí jen 220. Proč je ten hnus černej tak drahý? Jsou do něj započteny i náklady na zubařovu práci - a ty činí 20 až 25 Kč/ minutu.
1200/hodinu? To je přece rychlost zvuku!

Český stát jmenoval do přezkumného arbitrážního tribunálu, který rozhoduje o desetimiliardové pokutě za krevní šťávu, exděkana plzeňských práv Milana Kindla, za jehož děkanování se podle šéfky akreditační komise Vladimíry Dvořákové stala tato právnická fakulta rizikem pro stát.  

Německo: Klíčky v tom jsou nevinně! Postižený farmář nechápe, co ke lživému tvrzení dolnosaského ministra zemedělství Gerta Lindermana vedlo.

Zemedělci ze Španělska žádají po Německu odškodné. Platit ho bude - Evropská unie. Proč ne Linderman a spol? Tak je to spravedlivé - kdo nejvíce platí do rozpočtu EU? Přece Německo...

Pštros Kán pravil před soudem v New Yorku: "Necítím se vinen." Tedy - za svou nahotu před silně věřící pokojskou, kterou se prý pokusil znásilnit.

Peru: Příštím premiérem bude rudoch. Toto není rasistická poznámka: Ollanta Humala je sice indián, ale hlavně - levičák. Plánuje zvýšit daně o 30 % ziskovým těžařským firmám a poskytnout chudým sociální programy. Pro které bude nutno náramně zvýšit zkorumpovaný byrokratický aparát.

Sýrie: Státní televize ukazuje těla 120 zavražděných vojáků. Ubohá žena, skrývající se v jednom ze sklepů v 50tisícovém Džis aš-Šughúr volá úpěnlivě soudruha prezidenta Asáda II., aby poslal na záchranu města letadla.

Podle místních se demonstrace odehrávaly v klidu. 120 mrtvých vojáků - to je ale prohraná bitva! Kde jsou mrtví gangsteři? Nebo byli vojáci ve střetu s nimi neozbrojení. Nebo to nebyli vojáci - ale mrtvá těla v uniformách.
Mrtvých těl je v dnešní Sýrii dost. Od půlky března už 1100.

 Úterý 7. června 2011,

Svět stojí v bdělé pozornosti: Ve 14:00 vyprší ultimátum, které daly Veverky premiérovi Nečasovi. Pokud se nevrátí Radek na vnitro, pokud nedostanou další dvě ministerstva a pokud nepůjdou nepohodlní ministři jiných stran z vlády - půjdou z vlády Veverky!
13:59: Zbývá jen minuta, svět ani nedutá. Padla druhá hodina - a Veverky svoje ultimátum odložily až do 30. června. Co chtějí? Dodatek koaliční smlouvy. Dodatek, dodatek, DODATEK! A co v něm má jako bejt?
"Ne zcela chápeme, co má být jeho předmětem." (Premiér Petr Nečas, ODS)
"Žádný návrh nepředložili, nic konkrétního neřekli." (Petr Gazdík, předseda poslaneckého klubu TOP 09)
Že nic neřekli ? Ale toto NIC vyřvávají docela hlučně. A nepřestanou - pokud ho už konečně jednou nedostanou!

Hušákovo království: Král Aleš již není více ředitelem! Avšak pouze předsedou představenstva. A jako takový nemůže být zároveň zaměstnancem. Hloupý zákon ještě před svým zrušením pomohl odstranit vyžírku z křesla - a bez zlatého padáku. Pan král "odmítl" propouštěcí dopis přijmout. Jenže do baráku ho už nepustí. Dokonce se protektor Cupka i se svým týmem rozmístil v královských komnatách!
Chudák Hušák musel vzít zavděk svým luxusním Skyboxem v Sazka (Ódva) Areně. Ve velkovévodství Bestsport kraluje totiž nadále.

Ach, kolik asi Česko bude muset zaplatit v arbitráži dalšímu zloději! Zejména, když v ní bude zastoupeno zase nějakým ksindlem.

Stovky lidí demonstrovaly na Václaváku na rohu s Opletalkou, kde má být zbourán kvalitní zdravý barák. Problém s památkovou rezervací UNESCO vyřešil ministr kultury  Jiří Besser svým rozhodnutím z minulého týdne, proti němuž není odvolání: Barák se bourat může. Rozhněvaný lid z Klubu za starou Prahu, architekti a příznivci úpadkové secese rozhořčeně protestují. Proti se písemně postavil i exprezident Václav Havel. Tomu Besser odvětil:
"Ano, mohl jsem si to ulehčit, nerespektovat jednomyslné doporučení devíti právníků z rozkladové komise, naoko zachránit starý dům a být populární. Dal jsem ale přednost rozhodnutí, které je po právu. O demolici v tomto případě jsem nerozhodl já, ale především odpovědní lidé z pražského magistrátu. Moje rozhodnutí „pouze“ respektuje práva vlastníka nabytá v dobré víře, zákony této země a potvrzuje jednomyslný závěr rozkladové komise."
Jó - "odpovědní lidé z pražského magistrátu". Kněžínek pryč! Besser neser! (Dvě z hesel nesených, na demošce.)

Růže pro ČSSD byly jen za pět melounů, tvrdí Tvrdík.

Brusel odškodní farmáře (a možná i některé sedláky) celkem 150 miliony €. Španělsko chce nový systém varování v zemích EU. Moby Dick je taky pro - aby totiž další prů...jmy byly nejdříve nahlášeny v tomto systému národním epidemiologům, a ne, aby ministři zdravotnictví troubili nesmysle rovnou do médií! Smrdící baktérie přitom zahubily během měsíce už 22 lidí, zatímco ty nesmrdící, normální průjmové, nejméně stovky...

USA: Anděla Merkel přibyla na státní návštěvu. Prezident B.O. Obava ji udělil nejvyšší civilní vyznamenání - Medaili svobody - a varování: "Bankrot některého ze členů eurozóny by byl neštěstím pro světovou ekonomiku."

USA je technicky před bankrotem. Lze ho odvrátit jednoduše - dalším zvýšením stropu zadlužení. Mám obavu, že bankrot USA by znamenal totální rozpad světové ekonomiky

Středa 8. června 2011, Mezinárodní den oceánů

Stálá rada Rusko-NATO v Bruselu projednává požadavky ruských imperialistů na omezení plánované protiraketové obrany. Rusáci chtějí omezit počet antiraket i jejich rychlost. Zároveň by měl být vydán seznam zemí, kde "smí" být systém rozmístěn. Velvyslanec Ruska při NATO, Dmitrij Rogozin, volá: "Co má co dělat radar v Česku? Každý radar, který hledí směrem k Rusku, je důvodem k legitimní protiakci."
Tak nějak jsem si vzpomněl, jak nám komunistický profesor na gymplu v vysvětloval, že Sovětský svaz přece musel zaútočit v roce 1939 na Finsko, když to si zpupně a agresivně postavilo svoji obrannou linii.

Co má co žvástat agresor a imperialista o obranných zařízeních na územích cizích států, které dříve okupoval? Proč evropští a američtí diplomati ze zemí NATO na tyto opakované a nezakryté výhrůžky už jednou konečně nevyjádří "legitimní" protest???

Vládní reformy: Příští rok podraží jídlo, knihy a energie kvůli zvednutí dolní sazby DPH. Budou zrušeny stravenky a další zaměstnanecké benefity. (Nebudou "zrušeny", ale přestanou být daňově zvýhodněny.) Pacienti si připlatí. Chudí důchodci budou ještě chudší. Lid se bouří. Stát zato zvýší slevy na poplatníky, sníží zdravotní pojištění, zavede pro zaměstnance výdajový paušál. A lid mlčí. O kolik si polepší státní rozpočet?
Suma sumárum: Příjmy státu klesnou o 12 miliard ročně!!!

Jděte do háje s takovejma "reformama"!

Senát, ovládaný sociální demokracií, zamítl zvyšování důchodového věku. Nikoli levicově nebo pravicově, ale čistě matematicky: Zákon, který nemá zabudován věkový limit, sám sebe znevěrohodňuje - ani jeho autoři totiž zřejmě nevěří, že přežije rok 2070, pro který je konstruován!!!

Česká televize: další dinosaurus odchází. Generální ředitel Jiří Janeček odejde na konci srpna ze zdravotních důvodů. Škoda, byl to dokonalý manažer - dokázal udržet vyrovnaný rozpočet. Ten rozpočet byl ale "vyrovnaný" jen díky tomu, že rozpouštěl rezervu z roku 2008, kdy jsme všichni majitelé televizorů začali platit dvakrát vyšší koncesionářské poplatky. Skutečná letošní sekera může vylézt až na půl miliardu. Janeček odchází dříve než dopadne...

Španělsko/Německo: Bez ohledu na evropské odškodnění se jedna ze španělských firem obrací se žalobou k soudu v Hamburku. Tato firma chce zaplatit způsobenou škodu, nikoli "být odškodněna".

Čína si staví první letadlovou loď. Na rekonstrukci 300 metrů dlouhé sovětské lodi Varjag, která nebyla nikdy dokončena, se učí stavět další.

Evropský parlament odmítl zmrazit výdaje EU. Ty by měly naopak vzrůst o 5 %.

Sýrie: Asad II. vyslyšel naléhání lidu a k zlořečenému město Džis aš-Šughúr stahuje tanky. Británie, USA a Francie hodlají v Radě bezpečnosti předložit rezoluci, která odsuzuje násilí na civilech a mučení zatčených. "Je nepřijatelné, aby Spojené národy zůstaly zticha tváří v tvář této situaci." Tak UN "nebudou zticha" - a co? A - nic. Už tak je dost starostí s Libyí, pravil sovět, é, ruský ministr zahraničí Lavrov. Rusko se připravuje na veto i této bezzubé rezoluce. Čína bude vetovat taky.

Běloruský lid strádá po další devalvaci místních rublíků. Dokonce i cigarety zmizely z krámů! Benzin zdražil o třetinu. Řidiči v centru Minska proto uspořádali noční protest. Dobrotivý prezident Lukašenko tedy vydal dekret, jímž omezil cenu benzinu na - 15 Kč za litr. Benzin bude levný, akorát, že - nebude...

Rusko a Norsko se dohodly na rozdělení sporného pásma šelfu s plynovými a ropnými poli v Barentsově moři. Finsko utřelo nos - samozřejmě. Proč Finsko, když zde nemá pobřeží? Nemá, ale mělo - než je Sovětské Rusko v roce 1939 okupovalo. Tehdejší okupace tedy znamená pro Finsko ještě dnes vážnou ztrátu.  Ale třeba by si mohli Finové zatěžit v baltských břidlicích...

Čtvrtek 9. června 2011
Brusel: Rada Rusko-NATO projednala "společný projekt evropské protiraketové obrany". Výsledek jednání: Projekt je ve stavu "zdržení" (Robert Gates, ministr obrany USA), "jednání byla bez výsledku" (Anatolij Serďjukov, ruský ministr obrany), "plán byl ze strany Ruska plánovaně usmrcen" (Moby Dick, nezávislý odborník na všechno). Tím pádem padá i pražská dohoda START. US Senát chtěl, aby tato smlouva neomezovala americkou protiraketovou obranu, a ruská Duma zase hodlá odstoupit od smlouvy, pokud se "Rusko bude cítit ohroženo". No a Rusko se samozřejmě cítí vždy ohroženo, když chce někdo jednat ve svém (tedy "protiruském") zájmu - nenechat se zchlamstnout Ruskem...

Království Sazka: Zaměstnanci, kteří stěhovali soukromý majetek Aleše I. z baráku, byli neurvale zastaveni policií, kterou povolal správce Cupka, když vynášeli obrazy. Nosiči nebyli schopni prokázat, že se jedná o soukromý majetek Hušáka.
No co, co, co? Vždyť přece - co patřilo Sazce, patřilo i Hušákovi. Může to být i obráceně: Cupka chce z Hušáka vyrazit plat za tři roky zpátky. Podle podivného zákona ho Aleš  - jakožto statutář, co nemohl být zároveň zaměstnancem  - neměl dostávat. Stejně jako polovina českých topmanažerů...

Spočítáno: Čtyřem německým energetickým firmám s jadernými elektrárnami klesla na burzách kapitalizace o 15 mld. €. Ztráty na budoucí výrobě elektřiny do roku 2022 páčí 21,7 mld. €, tedy přes půl bilionu korun. Dvě firmy - E.ON a švédský Vattenfall už o svůj (zhruba poloviční) podíl žalují německý stát. Vloni jim totiž Merkel slíbila prodloužení životnosti jaderek do roku 2035, načež je z tohoto hlediska už zainvestovaly. RWE zatím poslala jen dopis, kterým žádá Andělu o dodržení slibů. Zároveň RWE hodlá přestat platit speciální daň z jaderného paliva - jež byla součástí loňské domluvy.
Co se vlastně v Německu změnilo po japonském zemětřesení a tsunami?
Mrtvá Kočka: "Narostly preference Zelených."

76 % kontrolovaných internetových obchodů porušuje zákon. Zejména "použitím nekalých praktik". Co je to "nekalá praktika" v internetovém obchodě?
Mrtvá Kočka: "Prodávají mnohem levněji než v kamenných obchodech."

3600 maturantů poslalo ministrovi sportovní mládeže a škol Josefovi Dobešovi protestní dopis, že otázky ve státních maturitách byly  - nesmyslné...

Itálie pošle libyjské opozici 400 milionů € v hotovosti, jako zálohu na rozjezd pokaddáfíjského státu. O peníze by neměla přijít - jsou kryty zmrazenými libyjskými milardami.

Eurostat: Do roku 2040 vzroste počet obyvatel EU* z 501 na 526 milionů. Do roku 2060 se ale sníží** na 517.
(*Asi myšlen počet obyvatel současných členů EU)
(**Asi myšleno bez ne-evropského přistěhovalectví a natality budoucích přistěhovalců.)

Čínská vláda hodlá zakročit proti "nelegální a neekologické" těžbě uhlí ve Vnitřním Mongolsku, která vedla k masovým nepokojům (vnitřních) Mongolů. Jak? Nejspíš začne na pastvinách těžit uhlí státní společnost - po vyvlastnění pastvin. Jo - a ta státní těžba bude už pověstně čínsky ekologická...

Sýrie: Po třináctiletém Hamzovi přichází řada na patnáctiletého Tamila. Také jeho zmučené tělo vrátili bezpečnostní síly rodičům, i s prostřelenými koleny. Podle místních vracejí těla dětí rodičům úřady v zuboženém stavu  záměrně, aby všichni věděli, co se jim přihodilo.

Jako kdysi nacisté v Lidicích.

 Pátek 10. června 2011, Den vyhlazení Lidic (1942)
Sýrie: Dnešní den protestů si vyžádal 28 civilních obětí. Armáda pravděpodobně zahájila za použití těžkých zbraní útok proti gangům, kteří do této chvíle bydleli v Džis aš-Šughúr. Tisíce lidí prchají do Turecka, členské země NATO. Hranice zůstává otevřená.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov míní, že rezoluce RB OSN proti Sýrii by byla "kontraproduktivní, a znamenala by, že se "OSN postavila na stranu jednoho z účastníků vnitropolitického konfliktu".

Uprostřed Moskvy byl zastřelen Jurij Budanov, bývalý plukovník, který v druhé čečenské válce unášel, znásilnilňoval a vraždil čečenské holky. Dokázána mu byla Elza Kungajevová, kterou zavraždil v březnu 2000.  Budonov si to pohnojil svým neplzákovským přiznáním. Učinil tak prý v zuřivosti při výslechu, neboť děvče byla čečenská povstalkyně. Vojenský soud ho nejprve zprostil obžaloby, protože "zabíjel v nepříčetnosti". (!!!????!!)  Nejvyšší soud to nesežral a v červenci 2003 mu vyměřil deset letům vězení. Že už byl venku v roce 2011? Přece - za dobré chování ho pustili dříve. Rodina zavražděné dívky prchla do Norska, její právník byl před dvěma lety zavražděn.

Německé protijaderné šílenství: Zatímco Bundestag projednává balík (proti)energetických zákonů, zelení kontrarevolucionáři poukazují na další debility protiatomových plánů. Rok 2022 a 35 % energie z "obnovitelných zdrojů" se zdá odborníkům jako přehnaný optimismus. Když se likviduje jádro, těžko se pak dodrží jiná desetiletka: Do roku 2020 snížit emise o 40 % proti roku 1990.
No tak - v roce 2020 se to snad může povést - jaderky se odstaví až o dva roky později. To už určitě nebude Merkel premiérkou...

Zelení Khmérové se radují z "odklonu od jádra" - ale: "Odmítáme mít nad sebou dráty vysokého napětí, které škodí zdraví". (Gunnar Hemme, braniborský ekologista.) Co neškodí zdraví? Prý elektrické kabely - protože ty nejsou vidět...

Výsledek Anděliny snahy? Zdraží energie, zhorší se životní protředí - a CDU stejně projede volby. Zvítězí zelení, kteří chtějí jaderky odstavit HNED. Kdy, když ne teď? Kdo, když ne my? Naštěstí čeští energetici již mají zkušenosti z prací energetických sítí v ostrovním provozu. Ne, že by to bylo úsporné a pohodlné, ale energetická bezpečnost Česka by mohla být snížena alespoň stupeň nad německým budoucím blackoutem...

Původ smrtící E.coliové nákazy byl v Německu s "konečnou platností" potvrzen. Jak oznámil Johannes Remmel, ministr pro ochranu spotřebitelů spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko (není to moc spolkovězemních ministrů na jednu bakterii???): Jsou to přece jen ty klíčky ze zlopověstné dolnosaské firmy. Linderman měl tedy nakonec pravdu. Důkaz? Nakažené klíčky byly nalezeny v nakažené popelnici nakažené rodiny.
Ministr Remmel rovněž pravil, že v něm stále "dříme zbytek nejistoty" - zdroj nákazy byl nalezen v otevřeném, nikoli v nerozbaleném vzorku klíčků. Tohle by u soudu v právním státě neobstálo...
Okurky, rajčata a salát prý už nejsou nebezpečné, pravili odborníci. Nedodali ale - myjte si je před jídlem zasyrova! A neřekli - dejte si pozor na ptačí chřipku! Protože by se v odpvěď ozvalo:

"Na ptačí co?"

Jak se smrdící Escherichia coli dostala do klíčků se stále neví.  Přitom němečtí experti otestovali 5.000 sprostých podezřelých vzorků, 800 jich bylo přímo z inkriminované biofarmy. Testovaly se klíčky a klíče, osiva a hnojiva (nepoužívá se zde močůvka), voda a vzduch, pracovní nástroje a ochranné pomůcky, lidi i zvířata. A vono se neví, jak se nákaza do klíčků dostala?
Přece z té popelnice!!!

Křižanovice u Vyškova: "Došlo k pochybení v tom smyslu, že nebyly dostatečně hlášeny a dál předávány zjištěné závady a nebyly odstraňovány. Naopak byly tolerovány. Z našeho pohledu to bylo na hraně bezpečnosti." (Pavel Halla, mluvčí Správy železniční dopravní cesty). O problémech prý vědělo celé brněnské ředitelství firmy. "Zabýváme se tím, kdo další z toho řetězce pod traťmistrem a nad traťmistrem nekomunikoval. Zajímá nás, proč ta zjištěná situace dlouho nebyla řešena." Proč? Sakra - dyť se musí dodsahovat tydlencty úspory v rámci saratovského hnutí, ne?
Odvolán byl vyškovský traťmistr, jemu podřízený mistr, odejit byl i bambula ředitel brněnské pobočky SŽDC.

Bylo uvolněno 98 % šroubů na trati!!!

V normální zemi je to všeobecné ohrožení.

Bossové dopravních odborů vyhlásili na pondělí 13. června od 3:00 hodin do 16:00 stávku. Když nejede vlak hodinu, tak to se prý nepozná, že je to stávka!!! Jezdit nebudou vlaky a MHD v Praze, Plzni, Olomouci a Brně. V jiných městech se ještě uvidí. Kdy? Až vám ráno nepojedre autobus, tak to není zpoždění.

Zatímco ROPID připravuje náhradní atobusy místo příměstských vlaků do Prahy, vyhlásily odbory blokádu příměstských komunikací.

Naposledy toto udělaly odbory v únoru 1948!

Sobota 11. června 2011,

Rozhořčená žena Moby Dicka: "Já bych jim rozbila hubu - za jejich blbost."
Mrtvá Kočka: "On už jim hubu někdo rozbije."
*******************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

116 komentářů:

s.t.k. řekl(a)...

* VeVerky jsou žertovná zvířátka. Je s nimi legrace. Jenom by nemusela být tak vytrvale hlučná.

* Útočný radar... Skvělý fór. Skoro tak dobrý jako tenhle: "Róm dře."

* 98% šroubů že bylo uvolněno? Ale 2% bylo v pořádku, ne? A jak dlouho to vydrželo. Tak vo co jde?

* Do důchodu "nikdy"? To je opravdu hodně motivující sdělení. Řekl bych, že by si tak 15 - 20 let důchodu měli vybrat mladí mezi 20-ti a 40-ti - a pak děj se vůle Páně...

* Na Ostravsku nakonec skončila stávka MHD na základě "mezidruhové nenávisti". Stávkující tratili cca 1 000.- denně, zatímco těm, kteří jezdili bylo slíbeno rozdělit ušetřené peníze. Kolegové si začali nadávat, posílat výhrůžné SMS a prý po sobě i plivali. A bylo po stávce. Tak se na ně musí!

* Atom ne, dráty ne, nepálit uhlí, bo CO2... Hotová SF! Nebo "zpátky na stromy", Andělko?

* Evropu obchází strašidlo. Strašidlo E. Coli. Prý ji vyvinuli ve vojenských laboratořích v USA a teď to zkoušejí na lidech. Zpět - jen na Němcích. V mailu mám několik různých textů, které to tvrdí. (Pramen je ale kupodivu jen jeden). Že by? Už mají velké farmaceutické koncerny vyvinutou nějakou vakcínu? Až ji vlády nakoupí za pár set melounů, to bude žrádlo...

Polomrtvý Kocour jde raději spát...

informace řekl(a)...

*K případu Budanova: ruská media píší, že se jedná pravděpodobně o krevní mstu. Budanov byl již několik měsíců sledován neznámými individui, jak je vidět na videozáznamech skrytých kamer, po zavraždění neznámí pachatelé uprchli v ukradeném autě, které pak policie našla spolu se zbraní, kterou byl Budanov zabit. Italské noviny připomínají, že kvůli Budanovovi již byli zavražděni tři lidé: novinářka Anna Politkovskaja, které o jeho řádění v Čečensku psala ve své knize Putinovo Rusko, advokát za lidská práva Stanislav Makelov, který proti snížení trestu podal odvolání a novinářka Anastasia Baburova.
Spravedlnost po-russki?

**Po včerejší dohodě mezi EU a Ruskem na zrušení ruského embarga na evropskou zeleninu (můj příspěvek z 10. ČERVNA 2011 18:57, abych to nemusela psát znova), Rusové už začali studovat způsob, jak provádět kontroly.
S dohodou o bezvízovém styku prý Rusko velké pokroky neudělalo. Mohou jezdit bez viza do EU jen ti, co v poslední době už vizum dostali.

***Ruské Direct News píše, že při pitvě Bin Ládina "даже врачи были в шоке!" Byl prakticky chodící mrtvola, zbýval mu asi jen rok života.

****Moby Dick jaksi pozapomněl na imigrační proud ze severní Afriky na Lampedusu. Pokračuje dál stejným tempem, když to počasí dovolí. Některé kocábky doplují, jiné se převrátí a migranti se většinou utopí. Dnes v noci pobřežní hlídky hlásily, že v teritoriálních vodách Malty jsou dvě plavidla v havárii s 200 migranty, další bylo zadrženo u tuniských břehů. NATO energicky bombarduje sídlo Kaddáfiho v naději, že se do něj strefí. Ten se ale pokaždé objeví znova, jeho oddíly bombardovaly dělostřelecky Misuratu, při čemž bylo zabito 17 osob a 60 raněno. Pokoušejí se prolomit obranné hradby města. Kaddáfiho oddíly napadly včera i město Gadamis ležící 600 km od Tripolisu. Dosud bylo město Gadamis krveprolití ušetřeno.

*****Zítra bude v Itálii probíhat referendum proti jaderným elektrárnám. Poněkud podivné, protože se bude rozhodovat o zrušení zákona, který neexistuje, vláda ho tedy včas stáhla sama, po japonské katastrofě. Koncem osmdesátých let Itálie začala stavět své jaderné elektrárny, když do toho vyletěla černobýlská bomba. Po tehdejším referendu byla stavba přerušena a Itálie se zřekla výroby jaderné energie na víc jak dvacet let. Zato ji ale dovážela z Francie. Před rokem Berlusconiho vláda rozhodla, že se vrátí k jádru a začala monitorovat území, kde by stavba byla bezpečná, vzhledem k tomu, že poloostrov má sismická pásma. Vyhraje-li zítra "ne" neexistujícímu zákonu, Itálie asi nikdy jaderné elektrárny nepostaví.
Že zákon prakticky neexistuje, organizátorům referenda (levice, Itálie hodnot, jakési veřejnosti neznámé zbytky radikálů a zelení) nevadí, bude to hlasování proti Berlusconimu, který před 14 dny (totiž jeho strana a kandidáti) prohrál administrativní volby v Turině, Miláně a Neapoli. Pro opozici by to bylo významným znakem, že jeho popularita upadá. Ejhle k čemu může být dobrý atom!

informace řekl(a)...

Nevím, co proti mě Piksla má, ale sežral mi zas příspěvek. Chce mě snad odtud vyhodit?

Větší vlastenec řekl(a)...

Obranná raketa.
Dobrej fór, že jo, vážený STK ?

S těmi Romy : Po našem opětovném vítězství je naučíme pracovat; žádný strach. Máme s tím ty nejlepší zkušenosti.
Škoda, že na místě převýchovného tábora v Letech stojí velkovýkrmna našich krásných českých vepříků; musíme tedy postavit tábor na jiném místě. Tedy - postaví si ho Romové sami, za našeho laskavého, leč přísného vedení. Prostě jako obvykle.

Hezkou sobotu přeji.

STK řekl(a)...

Antiraketa čili raketa zemlja-vózduch. Je velmi agresívní - vůči útočícím raketám země-země.

Znáju óčeň charašó. Ja specialíst lokácii. No mnoga ljet tamú nazád.

Větší vlastenec řekl(a)...

Aha.
Chtěl jsem Vás nenásilnou formou přivést k pochopení prosté pravdy : Meč slouží obránci, štít chrání útočníka.
No nic.

* * * * *

Ale no tak, vážený STK. Vy že jste taky byl v převýchovném táboře v Letech ? Nebudete na stará kolena předstírat romský původ, že ne ? Na to jste přece moc velký dříč.

Už musím do práce, takže ještě jednou přeji hezkou sobotu.

Harpyje řekl(a)...

Mobby Dick zapomněl oznámit jednu velevýznamnou událost, která se bude ohrávat tento weekend ve Sv. Mořici, o které, rozumí se samo sebou, neopomněl pohotově referovat můj "oblíbenec" Adam B. Bartoš.
Jedná se o každoroční setkání židozednářské skupiny Bilderberg, které je podle autora předzvěstí další katastrofy, která postihne svět. Zlý omen je právě místo schůze, Švýcarsko. Věstí nejenom další ekonomickou katastrofu, nýbrž i konec západního světa, a rozpad jeho institucí, které vystřídá "regulérní světovláda". Je prý i docela možné, že nás od třetí světové války "dělí možná už jen měsíce".
Bartošova zasvěcená analýza končí výstražným varováním: "Na tuhle chásku pozor. "Kdo je tato "cháska" v očích "geniálního"?
1. Vrazi z Vólstrýtu: "... Wall Street brání západní civilizaci, když si s chutí smlsne na jednom z jejích dvou stavebních pilířů ..." (pouze dvou, protože "židovskou tradici jako údajný třetí pilíř vypusťme, jde o pouhé módní tvrzení")
2. Sionisti, jako "Rockefellerův slouha DSK", "který zmíněné země (pozn. EU země na pokraji bakrotu) tlačil do lichvy a dalších podobných z ní odvozených finančních vynálezů, kterými Židé "obohatili" západní cilizaci ..."
Tato pozoruhodná dikce je dalším z důkazů, že ABB je ryzí a autentický konzervativec, a ne, jak mu někteří sionisté neprávem předhazují, primitivní antisemita.

Anonymní řekl(a)...

Data pro kartotéku závadových osob VV:
Technické učiliště Liptovský Mikuláš 1968-70, vyřazen v hodnosti podporučíka, oficiálně jako velitel PRV11 a P35, velitel plk. Vasil Tegza, několikanásobný hrdina CCCP. (PTZD)

Šaman řekl(a)...

Informace od Informace z 9:01 vrácena.
Piksle se možná nelíbí Itálie (?).
\ :-)

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, Bartoš je skutečně hovado... šířící protižidovskou zlobu. Když se někteří extrémisti snažili hodit zodpovědnost ne na Židy, tak to Američany nevedlo ke snaze o pogrom, inteligentní Američani se spikleneckými teoriemi neživí... A říkat, že Židé světu přinesli jen lichvu, je ubohost. Mnoho vědců, umělců, nobelistů jsou židovského původu, ale vám to vysvětlovat nemusím, tedy kromě Vlastence, který by všechny sionisty nechal prolétnout komínem...jeho nenávist k Židům a sionistům je známá...

Harpyje řekl(a)...

Miluji tyhle zprávy z Rusosovětska, které na Outsidermedia figurují pod rubrikou "Svět ruskýma očima".
Nejvíce mě rozjařila zpráva o obdukci Bin Ládina, která údajně uvedla ruské vrače do stavu šoku, protože nebohému BL zbýval prý už jen pouhý rok života! Chudák. Autor článku si zřejmě pitvu arciteroristy představoval jako veřejnou "Anatomii doktora Tulpa", dostupnou zainteresovanému publiku. :-)))

Harpyje řekl(a)...

Asi jsem, Kopretino, výjimkou, ale mě o Vlastencově nenávisti k Židům není nic známo.

informace řekl(a)...

Každoroční schůzka skupiny Bilderberg Group se koná již od včerejška v Hotelu Suretta ve švýcarském Saint Moritz. Končí zítra.
Seznam pozvaných:
há://wé.net1news.org/bilderberg-2011-la-lista-dei-partecipanti-c%C3%A8-tremonti.html
Skupina, která představuje ekonomicko-politicko-vojenskou elitu světa se tak schází už od 1954 r., aby dohodla celkovou vedoucí linii, jíž by se měly přidržovat jednotlivé vlády.
Jednání jsou přísně tajna a jen málokdy pronikne navenek, o čem se jednalo. Mezi mocné světa není možné proniknout ani se nějak vetřít. Na jednání chtěl být přítomen i europoslanec za Severní ligu, Mario Borghezio, ale byl neúprosně vyhozen ven soukromou stráží. Rozbili mu při tom i nos.
Chápete už, vážení, kdo rozhoduje o budoucnosti světa? jestli tedy rozhoduje. Na čem se taková pestrá směsice národností a zájmů může dohodnout?
Co o tom píše nějaký pan Bartoš nikoho nemůže moc zajímat.

Kopretina řekl(a)...

To ale můžete vidět, Vám to možná nepřijde, ale když Vlastenec něco napíše proti sionistům, tak je to vždy něco záporného... Možná Vlastencovi nerozumím, ale když čtu doslova, co píše, tak to jinak chápat nemůžu...A "svět ruskýma očima" píše jakási zajoch... A z amerických deníků překládá jakási Clair... A outsidermedia se odvolává na Blicí listy a do jisté míry i na zvědavce... Kvůli takovým grázlům byl umožněn holocaust... Nevím, co si mám myslet o Vlastenci, ať čtu, jak čtu, o Židech píše vždy jen záporně a staví se vždy na stranu muslimů. Muslimy považuje za pokrokové lidi a Izrael za zápolrný stát...

Harpyje řekl(a)...

Tož jistě, co píše ABB nemůže nikoho zajímat.
Na rozdíl od vysoce zajímavé informace, že Bilderberg Group rokuje v hotelu Suvretta, a že do jeho zasedání se chtěl vetřít europoslanec Mario Borghezio.
To jsou údaje, které každému kdo neví o jaký spolek se jedná, zřetelně objasní, kdo rozhoduje o budoucnosti světa

Harpyje řekl(a)...

Na rozdíl od zajocha nesmíte Vlastence chápat doslova, Kopretino.

informace řekl(a)...

Ojoj!
Co se Vám, vážená Harpyje zas nezdá? Že nenadávám nějakému pánovi, který si pustil hubu na špacír?
Mně na něm skutečně houby záleží, když dovolíte.
Kromě Borghezia zadrželi i dva muže z kantonu Vaud pro podezření, že chtěli dělat nejaký atentát.
há://wé.20min.ch/ro/

Kopretina řekl(a)...

Víte, informace,jestli mluvíte o Adamovi Bartošovi, tak má Harpyje pravdu. Kdyby psal o Bilderbergu, spiknutí Satanistů nebo Eurohujerů nebo pravodláskařů, tak ať, má na to plné právo, ale když si při každé příležitosti bere Židy do úst, tak zde končí i legrace... Když obviňueje Židy z 11.9.2001, neokonství, bušismu (což je nesmysl, 80% amerických Židů volí tradičně demokraty,) sionisty vidí na každém rohu, zkoumá, kdo je a kdo není Žid, tak nevím...
Jinak z jiného soudku, chybí mi Janyška, kde je? S ním je diskuse obohacena o humor... Mám ráda Janyšku, zasměji se a to je hlavní, a to jeho Dzp. je úžasné...:-) Na rozdíl od Bartoše není zlý člověk...

informace řekl(a)...

Kopretino,
kdyby Bartoš neměl publikum, co ho čte, tak by ostrouhal kolečka. Tady by s ním a jeho řečmi už dávno vyběhli.
Proto ani na jeho stránky neklikám. Za prvé mě jeho kecy nezajímají, za druhé mu nechci zvyšovat návštěvnost anebo karmu.
Ať se jde vycpat! Antisemity prostě ignoruju.

stk řekl(a)...

Zpráva z TV
=========
Ministerstvo financí (Kalousek brýlatý) podalo žalobu na odborové svazy a vyžádalo si předběžné opatření - zákaz pondělní stávky.
Odboroví bossové se bouří a nazývají rozhodnutí pražského městského soudu "cárem papíru". Jeden šedovlasý vypasený právní analytik v TV interview prohlásil větu, která mě vždy zdvihne ze židle: "Co není zakázáno, je dovoleno!"
Když tenhle výrok domyslíte do konce, začnete uvažovat o tom, že demokracie, na kterou se tento žvást odvolává, asi není to nejlepší, co může lidstvo potkat. [;-)

Bude ještě veselo...

informace řekl(a)...

Evropský komisař pro zdravotnictví John Dalli přijal s uspokojením oficiální zprávu německých úřadů, podle které zdrojem nákazy E.coli jsou klíčky. Prohlásil, že Unie okamžitě zaktivizuje sjednané kontroly pro certifikaci zeleniny a ovoce vyvážených do Ruské federace. Zároveň se zvýší v budoucnu kontroly na ochranu spotřebitelů. No, doufejme, že se k tomu Německo konečně rozhoupá po všech minulých skandálech, a teď po epidemii, která si vyžádala 30 mrtvých a položila na kolena celé evropské zemědělství, říkáme si všichni. Bylo by na čase. Mezi tím i Itálie ještě zvýší kontroly na dovozem z Německa. Spořádané Německo!
Předseda německé konfederace zemědělců Gert Sonnleitner prohlásil, že celková škoda, způsobená epidemií dosahuje 600 milionů euro a žádá o zvýšení podpory EU pro poškozené pěstitele.

informace řekl(a)...

STK,
nevím, jaký je český stávkový zákon, ale v Itálii, pokud jde o služby veřejnosti, jako zdravotnictví a hlavně doprava, může vláda stávku odročit nebo zrušit nebo zasadit vojsko, tedy odborníky nebo připravené lidi.
Kalousek má pravdu. Ty vaše odbory jsou nějak moc "sebevědomé".

stk řekl(a)...

Nejde ani tak o sebevědomí. Problém je ten, že už se opravdu špatně rozeznávají od levicových politických stran. Jsou stále na jedné lodi.
Druhý problém je v tom, že zastupují pouze levicově uvažující členy odborů a to ještě ne všechny. Toto nejsou odbory budované odzdola. To jsou, zdá se mi velmi, samozvanci, kteří sice občas dokáží "zvednout" své ovečky k protestům proti čemukoliv, potřebují na to ovšem sliby a podplácení (doprava do Prahy zdarma, peníze na útratu atd.) Relikty.

Větší vlastenec řekl(a)...

Není pravdou, že nenávidím sionisty, ale ...

Milá Kopretino, musím s lítostí konstatovat, že se mýlíte. Minimálně o dvou sionistech se vyjadřuji NAPROSTO pozitivně.
Jinak ovšem jsem dobrým Čechem; jako zdrcující většina našeho vzdělaného a inteligentního národa tudíž vím, že sionisti ve své většině jsou zastánci a propagátoři multikulti, že nás celá tisíciletí židí, že nás chtějí zatáhnout do další světové války.
Všichni moji soudruzi předci mne před sionisty varovali; jediný nečlen ani jedné z našich dvou bratrských Stran z mojí rodiny, moje moravská babička-papeženka, měla pro sionisty (používala jiný výraz, který zde nechci uvádět) jen slova, která zde nechci uvádět.
Můj s.prastrýc byl hrdý na svůj osobní přínos ke zneškodnění jistého sionisty, jenž se vloudil až na nejvyšší posty v naší Straně.
Můj předseda SSM, přítel a později švagr, po svém přestupu od pokroku k papeženectví přejal i staropapeženecký přístup k sionistům. (Vzhledem k faktu, že již roky úspěšně šéfuje jisté velmi důležité státní instituci, se svým názorem nejspíš nechodí na trh.)
A v současné době, kdy nás jistí sionisti chtějí ožidit o skoro 80% našich padlých československých odbojářů, se city našeho národa jistě měnit nebudou.

Mimochodem – dnes jsem konečně dostříhal DĚSIVĚ přerostlý živý plot kolem jisté výstavní „prvorepublikové“ vily, kterou si nechali postavit – německojazyční sionisti-vykořisťovatelé. Po osvobození naší vlasti Rudou armádou měli tu neskutečnou drzost se vrátit z hanebné emigrace, a dokonce požádat o vrácení vily, továren, obrazů atd. apod.
Samozřejmě - náš národ jim ukázal, zač je v Pardubicích perník.

Hezký zbytek večera přeji.

Větší vlastenec řekl(a)...

Omyly vlasteneckého árijce Kocoura z Moravské Ostravy

No prosím; informace „anonymního“ z 10:43 vedou na starší příspěvek jakéhosi Kocoura z Moravské Ostravy.*) Jaká náhodička, že ?
Takže jen v rychlosti - anonymní Kocour z Moravské Ostravy se mýlí minimálně ve dvou svých tvrzeních :
1) Soudruh plukovník Vasil Tegza samozřejmě nebyl ani jednonásobným Hrdinou SSSR, natožpak „několikanásobným“
2) Při onom politováníhodném incidentu „to“ nevypadalo, že za tři vteřiny začne střelba. Zřejmě to tak připadalo vlasteneckému Kocourovi, ale ne střelbyschopným aktérům. To jest
„šikmookým“, „Molgolčíkům“, prostě neslovansky vyhlížejícím sovětským vojákům. **)
Vlastenecký Kocour si možná při zvuku natahovaných závěrů samopalů „cvrnknul“ do kalhot, ale ne tak „šikmoocí“ sovětští vojáci. Na onu popisovanou krátkou vzdálenost snadno rozpoznali (sluchem a pravděpodobně i zrakem), že vojáci bratrské ČSLA mají prázdné zásobníky. Čili že jsou v podstatě bezbranní.
Čili – čím více se naši „hrdinové“ tvářili bojovně, tím více byli pro smích.

Jinak mně celá tato historka připomenula jednu známou historku z prvních dnů internacionální pomoci proti Němcům, Američanům a buržoustům – jak s.A.M.Píša dokázal uhájit svou třídu budoucích českých filmařů před vyvedením z učebny : Po příchodu sovětských vojáků do učebny prostě (a klidně) dál vykládal historii sovětského filmu, samozřejmě plynulou ruštinou. Po několika minutách soustředěného poslechu velící sovětský důstojník strhnul svou krásnou čepici, a vyhnal s ní vlastní vojáky : „Yходитe, дураки ! Bы заняли институт советского фильма !“.

Ano, tak se mají řešit spory mezi dvěma bratrskými národy (pro vlasteneckého árijce Kocoura – mezi osvoboditeli ČSR byla SPOUSTA šikmookých Mongolčíků; doufám, že Vaši rodiče se při jejich spatření křižovali a volali „Šmarjá Panno, Tataříni jsou tu ! Teď nás všecky pomordují ! Hitler měl pravdu !“ či něco na ten způsob).

* * * * *

Nuže, co mi v té historce trochu chybí – popis dalších osudů „našich“ aktérů. Jak víme, vzedmutí vášní po prvním dni bratrské pomoci vydrželo našemu hrdinnému a nezlomnému národu celý týden. Pak se zas vše vrátilo do starých kolejí, národ žil, budoval, miloval. Někteří zrádci a agenti se připravovali ke zrádné emigraci, ale drtivá většina našeho lidu pochopila, jak se věci mají.
Takže – jak asi dopadl s.plk.Tegza ? Byl degradován, propuštěn z ČSLA ? Nevíme. Jak dopadli vojáci základní služby ? Víme jen o Kocourovi – v určenou dobu se vrátil do civilu, žil, budoval, miloval.
A tak to má být, vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci. Jsme Češi (a Moravané), jsme hrdí a stateční, a jeden druhému hlavu neutrhneme.

Čest práci a Míru zdar ! Nazdar !

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) ://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/tenaruv-blog.php?itemid=4318
**) Náš árijský vlastenec Kocour z Moravské Ostravy, pracovitý a inteligentní Čech (resp. Moravan), uvědomělý zastánce unikulti, v nich viděl pouze jistý druh Romů, čili líné a hloupé podlidi.

Větší vlastenec řekl(a)...

No prosím - stačí smazat "http" z adresy, a příspěvek "přežije". Alespoň pár minut.

Hezký večer všem vlastencům a vlastenkám.

Větší vlastenec řekl(a)...

Upřesňuji : DVĚ minuty.
No nic.

Kopretina řekl(a)...

Tím jste milý Vlastenče dokázal svůj hrubý, genocidní antisemitismus. Kdyby bylo na Vás, tak by všichni sionisti (Židé) prolítli komínem...Nechápu Vaši nesmiřitelnou nenávist. Vždyť se vyrovnáte Adolfu Eichmannovi či Heinrichu Himmlerovi... V čem se od nich lišíte?... Právě kvůli takovým lidem jako jste Vy, byl umožněn holocaust...

Kopretina řekl(a)...

Je smutné, že ožívá Streicherovský duch...V naši rodině se nenávist k Židům nebo k Izraeli nikdy nepěstovala a můj otec má v kanceláři nad počítačem přilepenou křesťanskou rybu a židovskou (Davidovu hvězdu). Patříme k židomilcům a sionistům a bude-li třeba, budeme solidární... Čtu 2 časopisy, Slovo z Jeruzaléma (zpravodaj ICEJE) a deník České společnosti přátel Izraele...Antisemitismus se dotýká i mě, i když nejsem Židovka, ale jsem sionistka, a jsem na to hrdá a svůj postoj NIKDY nezměním, i kdyby mě měli lidi jako Vy oběsit, zastřelit a nebo zplynovat... Dzp.

Kopretina řekl(a)...

Jinak důležitá poznámka, na italském fašismu nevidím nic špatného. Mussoliny nevraždil Židy ani neponižoval. Mussoliny přijal protižidovské zákony až na nátlak Hitlera. Dokonce ve 20. letech zastávali některé funkce Židé... Až pod tlakem Hitlera přijali fašisté protižidovské zákony. A než obsadili nacisti Itálii (do r.1943) mohli Židé žít a nebyli deportováni... Bohužel s obsazením Itálie začaly na Židy hony, ale to dělali nacisti. Papeženci ukrývali Židy v klášterech a i od jiných Italů se dostalo nacisům pramalé pomoci.Herbert Kappler, pokrokový levicově zaměřený socialista (nacista) žádal po Italech zlato za to, že budou Židé ušetřeni deportací... Zlato se podařilo sehnat. Heinrich Himmler zuřil, řekl, že chce Židy ne zlato... Proto odsuzovat italský fašismus je hloupost. A invaze do Habeše? Vždyť to byl pokrok. To nikdo nevíte, že v Habeši existoval otrokářský systém!!! Vstupem Italů bylo otroctví zrušeno. Jistě, fašisti asi byli zločinci, ale německým socialistům se zdaleka nevyrovnali... Označoval německý socialismus za fašismus je marxistická lež... Nacismus bylo levicové hnutí, s pravicí nemělo NIC společného... Nacismus je zločin moderního levicového novopohanství. Novopohané spáchali nesmírná zvěrstva, když sami sebe povýšili nad mesiáše, zabili živého Boha a dosadili se na jeho místo... Novopohanství je zlo... i ti mohamedáni v něco věří, mají svou mohamedánskou víru, byť násilnou a rozpínavou, mnohdy antisemitskou, která je vede k bojovnému konání, ale mohamedáni za to nemůžou, v jádru nejsou zlí lidé, jakákoliv diskriminace a násilí proti mohamedánům je ryzí zlo, jsou pomýleni falešnou vírou, která je svádí z cesty, ale co novopohané (socialisti němečtí a ruští)?

informace řekl(a)...

Kopretino,
o životě židovských komunit v Itálii najdete blíže na portálu Ebrei e societá italiana.
museoshoah.it/mostra-la-persecuzione-degli-ebrei-in-italia.asp
Židé žili v Itálii jž od dob říše římské, a i když soužití neprobíhalo vždy na základě rovnoprávnosti, přece můžeme vidět, na příkladu Florencie, že bylo v podstatě mírumilovné, že Židé byli plně integrováni do sociálního a ekonomického života. (Výjimku činí případ Šimona z Tridentu v 1475 r., o tom jsme tu už jednou diskutovali, jestli si dobře pamatuju.) Podrobně najdete na Wikipedii pod heslem Comunità ebraica di Firenze. Židé byli plně emancipováni v celém italském státě už v polovině 19. stol., ve Florencii jim byla přiznána plná občanská práva v první polovině 18. V létech 1881 - 1898 bylo srovnáno se zemí ghetto a na jeho místě (dnešní piazza della Repubblica) postavena monumentální synagoga, jedna ze synagog t.zv. židovské emancipace. Na Wikipedii je i její fotografie.
Italové snad pro svůj charakter nebo pro dlouhou tradici skutečně nechovají vůči Židům nějakou předpojatost, totiž vůbec mezi sebou a židy nepociťují a nedělají žádné rozdíly.
Jinou kapitolou je řádění německých nacistů mezi zářím 1943 a květnem 1945 roku.
Herbert Kappler, jmenovaný v r. 1943 velitelem římské Sicherheitsdienst, nejen že vymámil z římských Židů 50 kg zlata a čtrnáct dní nato jich poslal přes tisíc do koncentráků, z nichž se vrátilo jen 16 osob, ale nechal odvézt z Itálie do Německa italský zlatý poklad - 120 tun zlata. O jeho řádění, na př. u Ardeantinských jeskyň najdete na italské Wikipedii pod heslem Herbert Kappler nebo zkráceně na polské. Byl to stejný zločinec jako ostatní.
Fašizmus byl svinstvo, ale do nacizmu měl daleko.

guerrier řekl(a)...

VV, vydržať. nemáte to lehké koukám.
To jste Kopretino vážně nic nepochopila?

Harpyje řekl(a)...

Zlo zůstává zlem, Kopretino, a italský fašismus nebyl proto přijatelný, že se neřídil v prvé řadě proti Židům. Každá totalitní ideologie je zlo samo o sobě, a jejich srovnávání vede nanejvýš k relativizování jedné z nich. Váš názor, že "na italském fašismu nevidíte nic špatného" protože Mussolini "nevraždil Židy", nebere vůbec v úvahu možnost, že by mohly existovat i nežidovské oběti tohoto režimu.
Na takové "fandění Israeli", kterým se zažehnávají mnozí diskutéři na Psu, kteří jinak nemají vůbec žádné zábrany přiznat se ke ke svým sympatiím vůči FN, může Israel zvysoka kálet, a taky to dělá. Nejenom u israelské veřejnosti, ale i u francouzských a belgických Židů způsobil nedávno poprask MK Ayub Kara, když se na své cestě po Evropě setkal s Filipem Dewinterem a snažil se o přijetí u Marine Le Pen.
Stejně tak hloupé je bagatelizování antisemitských a fašistoidních projevů, které pěstují určité kruhy v Česku pod záštitou rebelie proti politické korektnosti (Václav Klaus "Politická korektnost je největším nebezpečím současnosti" http://eportal.parlamentnilisty.cz/Articles/3546-politicka-korektnost-je-nejvetsim-nebezpecim-soucasnosti.aspx). Že byl to byl onen "nový obsah pro pravicovou politiku, vyprázdněnou tím, jak se pravice celosvětově přesunula do středu", o kterém píše "geniální ABB"? Prý "bylo vždy devízou Klause a těch, kterými se obklopoval - udávat směr, vidět o několik kroků dopředu".
Pán Bůh s námi a zlý pryč, jak se modlili Broučci, než ulehli.

Kopretina řekl(a)...

ABB, Semín a Klaus nejsou žádní "pravičáci"... ti se jen za pravicovou politiku schovávají...Od doby, když se Klaus začal bratříčkovat se Semínem (který považuje Židy za ďábelské plemeno) Bartošem ztratil i mě respekt...

Větší vlastenec řekl(a)...

Nemusím zde vydržet, guerriere. Vážně. Už jsem zde jen pro vlastní potěšení.
Ano, přiznávám bez mučení : Stranický úkol zde již dlouho neplním. Už to není potřeba.

Jak řekl náš Soudruh, soudruh Lenin : "Lékaře nepotřebují zdraví, ale nemocní."
A zde, na tomto vlasteneckém blogu, jsou "nemocní" jen zrádní emigranti. Tedy cca tři (3) kusy přispěvatelů.
Kvůli takové hrstce zde opravdu nemusím působit. Takovou hrstku hravě překřičí zástup opravdových českých vlastenců a vlastenek, hájící věrně a halasně unikulti, hájící prezidenta Klause a odkaz presidentů Beneše, Gottwalda a Zápotockého.

Co se milé slečny Kopretiny týče, tak její zápal vítám. Takové zapálené mládežníky jsme vždy dokázali využít, snadno jsme je dokázali přesvědčit o pravdivosti naší věci.
Zato staří skeptici, zarytí, zakotvení ve svém multikulti vidění světa – ti pro nás byli a budou nebezpeční. Těm nasadit klapky na oči jako koním – to vážně byla (a bude !) práce pro vrahy.

Čest práci a Míru zdar !

informace řekl(a)...

Zřejmě mu v Minsku žádnou medajli nedali.
Nějak nám schřadl. Jen aby nezačal lomit rukama a kvílet.
Co my potom?
Ten Lukašenko, ale, to je špína!

Větší vlastenec řekl(a)...

Ne Karafiát, ale Jirásek !

Broučci.
No to by nám tak ještě scházelo, vážená paní Harpyje.
Broučci se pomodlili k tomu svému „pánubohu“, ulehli, a ...
...A bylo jaro. Všecko, všecko kvetlo, ale pravšecko, a tam pod jalovcem kvetlo dvanáct chudobiček, devět bělounkých jako mléko, a tři s kraječkem jako krev červeným....
...a zmrzli. Pánbu se na ně vykašlal

Hlavně že byli poslušní, že ? Pak je čekalo nebíčko, že ?
Prostě všecko přijmout poslušně, i útlak a smrt, v naději na „život věčný“. Poslušně se sklonit před cizí mocí, poslušně zmrznout či se nechat zastřelit bez odporu.
Kam bychom došli, my stateční a nezlomní Češi a Moravané, kdybychom jednali tímto způsobem, kdybychom věřili v nějaké nadpřirozené síly a „nebe“ ?!? (Prosím, nepleťme si „nebe“ černoprdelníků s Věčným Kremlem. Ten reálně existuje v jiném lepším světě, kam se dostane každý věrný generální tajemník Strany a všichni Hrdinové Sovětského svazu resp. Ruské federace.)
No ano – kdyby lidičtí muži věřili v „nebe“, nechali by se „připravit na smrt“ nějakým černoprdelníkem ve směšné čepičce, nějakým přestárlým papežencem, a šli by pak před popravčí četu mlčky, bez odporu, bez volání „Ať žije svobodná a sociálně spravedlivá Československá republika !“, „Ať žije president Beneš !“, „Smrt Heydrichovi a Hitlerovi !„ atd.
Prostě, vážená paní Harpyje, kdyby obyvatelé Lidic podlehli nerevolučnímu a nečeskému „brouččímu“ přístupu k životu a smrti, nemohli bychom je dnes řadit mezi 360 000 padlých československých odbojářů. Jako řadíme i cca 280000 odbojářů sionistického původu, položivších své životy v boji za svobodnou a socialistickou ČSR, očištěnou od Němců, Maďarů, buržoustů a německojazyčných sionistů.

Proto volejme : Ne Karafiát, ale Jirásek ! Ne poslušnost cizí moci, ale jen vlastní Straně a prezidentovi ! Ne „nebe“, ale Věčný Kreml, zářící nad všechny paláce, nad Řím a Jeruzalém trvanlivější !
Ne „bůh“, ale Lenin !

informace řekl(a)...

Macchè 'un ce la fa! 'Un è più lui.
Poveraccio°

Harpyje řekl(a)...

Je, Vlastenče, věčný a dobrotivý Lenin všemocný a vševědoucí?
Jak tedy mohl dopustit, aby po některých věrných a poslušných nezůstaly ani ty chudobky, nýbrž jen trocha popele, kterým jiní věrní a poslušní posypali kluzkou vozovku?
Proč milující a dobrotivý Lenin dopustil, aby se Váš nejlepší ze všech existujících světů proměnil v kapitalistickou a demokratickou džungli?
Jak může dobrý a milosrdný Lenin dopustit existenci utrpení nebohé stařenky Brožové Polednové, uvězněné v žaláři v naprosto nelidských podmínkách? (Ještě že milosrdný Lenin vnukl panu prezidentovi myšlenku milosti).
"Lenin na Vás kašle" zrovna tak, jako "Pánbu" na své věřící, Vlastenče, a Vaše theologie čelí stejným otázkám týkajících se zla, jako jiná monotheistická náboženství.
Podvečer tvá čeládka
co k slepici kuřátka
k ochraně tvé hledíme,
laskavý Lenine.

Kopretina řekl(a)...

To by Vlastenec neunesl, Lenin měl i židovské předky, měl předky ruské, kalmické a jeho babička byla židovského původu, takže Lenina byste měl Vlastenče navždy proklet... Lenin na rozdíl od jiných komunistických potentátů se o Židech negativně nevyjadřoval, naneštěstí pro Židy se k moci dostal Stalin a jeho klika a pro Židy v SSSR se situace dramaticky dramaticky zhoršila. Stejně mi to přijde absurdní považovat příslušenství k národu jen na základě jednoho prarodiče... To mi připomíná seriál Sever a Jich na ČT1 prostřední z americké občanské války, kde byli Seveřané, svobodomyslní a Jižané, otrokáři... A stačilo dokonce mít prabababičku černošku a už Vás považovali za černocha... To by pan Vlk nerozdýchal, dědeček mého otce byl Němec, údajně sloužil Wehrmachťákovi (tedy říkala to má babička), / i když německy příliš neumím, vůbec vyjma pradědečka v rodině nikdo německy nemluvil/tudíž nacista, rodiče na mě německy takže i já mám částečně německou nacistickou krev,krev není voda, krve se nezbavíme, částečně nacistická krev mi protéká tepnami a nesu spoluzodpovědnost za Osvětim... Svou děsivou vinu nikdy neodpářu. Sice zbývající krev mám českou, ale stačí přece kapka... Dzp.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach jo. Vážená paní Harpyje, vždyť Vy o marxismu-leninismu-stalinismu víte jen o nemnoho víc, než já vím například o ... no, co já vím ... o těch vědách a oborech s divným názvem, který Vy jste léta studovala v těch "Vašich" kapitalistických školách.

Využiji nyní této příležitosti, a pokusím se uveřejnit příspěvek, který jsem nemohl před časem odeslat kvůli krachu sionisticko-imperialistického systému Blogger :


Marx a Engels NEJSOU ve Věčném Kremlu
aneb
Žádný limbus patrum pro naše Věrozvěsty


Ne trojice, ale dvojice předsedá ve Věčném Kremlu; ne hodokvasu, leč schůzi.
Při vší úctě, vážená paní Harpyje, v M-L-S se nevyznáte. Prostě postrádáte naše české kvalitní socialistické vzdělání, náš typicky český světový rozhled z naší malé krásné kotlinky. Prostě Vám chybějí desetiletí života mezi příslovečně inteligentními našinci, myslícími přímo hlavou.
Proto Vám unikla podstatná skutečnost : Věčné schůzi ve Věčném Kremlu předsedají pouze soudruzi Lenin a Stalin. Soudruh Marx v místě věčné dělné radosti chybí.
Proč ? Protože do Věčného Kremlu se nemůže dostat nikdo, kdo zemřel před 7.listopadem 1917 (počítáno dle euroamerického kalendáře). Tedy, Marxužel, ani Engels, ani Marx.

Pokud se Vám tento přírodní zákon zdá být nespravedlivý vůči našim největším prorokům, tak Vás mohu ujistit, že tento názor s Vámi sdílejí mnozí teoretikové M-L-S. Leč jinak nelze – pořádek musí být. Tudíž Velebná Matka Příroda tento svůj zákon nemůže prolomit ani kvůli našim Věrozvěstům.
Navíc není žádná naděje na nějaké budoucí vstoupení Marxe a Engelse do Věčného Kremlu, třeba na samém konci dějin, v době po Posledním třesku. Je to způsobeno revolučním přístupem Velebné Matky Přírody k vyšším formám existence - jestvuje jen a pouze Věčný Kreml, místo nekonečné plodné práce, radosti a štěstí, svatyně, do níž se nedostane nikdo jiný než :
1) všichni Hrdinové Sovětského svazu resp. Ruské federace
2) všichni vedoucí tajemníci Leninovy strany od krajské úrovně výše (kromě tajemníků potrestaných za úmyslný trestný čin)
3) všichni první (generální) tajemníci komunistických stran celého světa, s výjimkou zrádců principů M-L-S

Jinak řečeno, není žádného místa věčného resp. přechodného zavržení, žádný „Věčný Bílý dům“ resp. limbus patrum.
Což znamená, že nepřijatí, mezi nimi i Marx a Engels, prostě zmizeli v černé prázdnotě. Jako zmizíme my všichni obyčejní.

Hezké odpoledne přeji.

Větší vlastenec řekl(a)...

Eh kletě !

Má být : "...o těch vědách a oborech s divným názvem, které Vy jste léta studovala ..."

Za anakolut se omlouvám všem vlastencům a vlastenkám.

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá Kopretino, víte, že Lucie Bílá chce přestoupit na Islám ?

Kopretina řekl(a)...

No to snad ne! Taková sebevražedkyně snad není! Je to národní umělkyně, pravá roduvěrná Češka, Lucie Bílá důstojným způsobem reprezentuje naši drahou zemi českou... V burce, nikábu či hižábu by zpívat nemohla... To, jak nazpívala Lorain partnerku Daniela Hůlky co by Drákuly, také pravého Čecha s nádherným hlasem, kterého zastínil kosmopilta Karel Gott, tomu se snad nikdo nevyrovná. A víte, jak arogantní je Helena Vondráčková? Ona se vsteká, že ji v rádiu málo hrají.A Lucka Bílá? To je pravá kapacita... Dokonce si z Drákuly dělali tu srandu, že ho označovali jako muzikál pro slepce, "Bílá Hůlka"...

Harpyje řekl(a)...

Chápu. Už mi to pomalu začíná být jasné.
Existuje taky nějaký věčný Gulag pro odpadlíky a revizionisty? Kdo je v tom případě הילל בן שחר ?
Enver Hodža nebo Kim Il Sung?

Kopretina řekl(a)...

No to ještě když na diskuse psal soudruh "Kastelan" později "Posel z hůry" tak napsal, že Židé nejsou nikde doma, jenom v Auschwitzu... Holt pokrokový, levicově zaměřený člověk.
Jinak kam se nepřáteli? Osvětim již není v provozu, stejně tak již neexistuje KT Dachau, ale exituje gulag Nižnij Tagil, jeden z nejkrutějších gulagů, tak s nepřáteli režimu, sionisty, revizionisty...

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale nenenene.
Stejně jako neexistuje tzv.očistec, neexistuje ani tzv.peklo. Mimochodem – někteří odvážní křesťanští teologové tvrdí něco podobného.
Ještě jednou, vážená paní Harpyje : Existuje pouze Věčný Kreml (něco jako vaše „nebe“), ale jen pro opravdu zasloužilé.

A naše druhdy zářivá, pak však odhalená a svržená „jitřní hvězda“, náš zrádný „světlonoš“ je samozřejmě Trockij, budiž jeho jméno navěky prokleto.

Kopretina řekl(a)...

Pokrytecký Abbás. I s Fatahem se o míru jednat nedá. Izrael nemá partnera k míru. Veškerý "mírový proces" je jen hra. Doufám, že bude Izrael statečný a že se nenechá oslepit zlem...
http://olser.blog.idnes.cz/c/184708/Kdyby-Arabove-uznali-Izrael-byl-by-v-Pasmu-Gazy-raj-uz-na-zemi.html

Kopretina řekl(a)...

Jenomže bez Trockého by nevznikla žádná Rudá armáda. To Trockij vybudoval Rudou armádu, která se stala mocnou neporazitelnou armádou, Vlastenče. Ano Trockij... Tomu byste měl poděkovat... Díky němu pak Rusové Němce hnali mílovými kroky zpět do Berlína...

Větší vlastenec řekl(a)...

Titulovat zapáleného křesťana "soudruhu" je urážka pro křesťany i soudruhy, milá Kopretino.
Ne „Rusové“, ale sovětští lidé. Mezi nimi řada Muslimů. Atakdále.
Jen mi prosím vysvětlete, jak jste se vlastně dostala na školu.

stk řekl(a)...

Pro Informaci:
Nebylo by krásné, kdyby Kopretinu ve skutečnosti "psal" Vlastimil? A nakonec Harpyji taky? Role moudrého otce mu totiž jde perfidně. (Nebo perfektně? Já už jsem z těch cizích slov dost vykolejen - jelen.)

Multipolární role. Nádherná studie pro kovaného psychologa.

Dodnes mě mrzí, že Vlastencovu báseň o modrých mlocích mi nakonec pan F. nedovolil vyvěsit na web. A namluvil ji s takovou chutí...

Větší vlastenec řekl(a)...

Poděkování & prosba Velkému Šamanovi či Tess

Děkuji Správci (či přímo Otci Zakladateli) tohoto vlasteneckého blogu za vrácení mého příspěvku z 11.června 23:36, a zároveň prosím o opětné odstranění příspěvku z 11.června 23:50.
Příspěvky jsou prakticky totožné; ten druhý je minimálně upraven k oklamání automatického strážce mravnosti (Marxužel strážný byl tentokráte mimořádně bdělý).

Děkuji Vám předem, a jsem s pozdravem Míru zdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen pro Vaši informaci, vážení návštěvníci :
Moje maličkost používá, mimo jiné, i nick "STK". Budiž mi prominuta tato malá mystifikace - jde o prastarý princip edukačního dialogu (Seneca, Komenský atd.).
Zdůrazňuji, že toto vše nedělám pro zisk či vlastní slávu, ale pro větší slávu vlasti, Strany a Slovanstva.

Čest a Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

VV, urážet mě nemusíte, ale když mluvíte o sovětském lidu, tak mezi sovětský lid patřili i Židé... V době komunistické v SSSR žila třetí nejpočetnější židovská komunita hned po Izraeli a USA... Ale víte, co mě těší? Že Rusko je jedna z mála zemí, kde se Izrael těší podpoře... Ve většině zemí se těší podpory palestinští Arabové. Jinak soudruh Kastelán není křesťan, je to soudruh nacista. Pro něho označení soudruh sedí, jak by řekl soudruh Jandák jako "prdel na hrnec"...A jak jsem se dostala na školu? Přijímačkami... A jinak se o mě neopírejte... KSČSSD jsou zločinci ze své podstaty, rozvracejí republiku, dopouštějí se velezrady...

Větší vlastenec řekl(a)...

A ještě pro Vaši informaci, milí a předrazí hosté.
Ač nerad, skutečně nerad, musím přiznat, že i nick informace je jedním z mých způsobů jak plodně zasahovat do diskuze.
Posýpám si hlavu struskou a prosím Všemohoucího Lenina, aby mi prominul tuto další mrzkou mystifikaci.

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak to tedy ne; druhý Větší vlastenče.
Stvoření skrývající se pod nickem "informace" (a řadou dalších) je mi zcela cizí.
Spisbu nicku "informace" nečtu od loňského března; leč, Marxužel, na ni (na onu spisbu) neustále narážím jak na lejno na chodníku (dámy prominou).
Dle frekvenci příspěvků o Itálii a žrádle soudím, že jde o nepříliš povedený spamový program nějaké italské cestovní kanceláře.
(A ještě něco, milý druhý Větší vlastenče : Pokud budete nadále páchat předškolácké chyby, půjde nás rozlišiti dosti snadno.)

Čest práci a Míru zdar !

stk řekl(a)...

Ano, už Vám konečně mohu věřit, Vlastimile:
Metoda, kterou užíváte, je známá už mnoho desítek let a oběma vašimi stranami je hojně užívaná v internetových i jiných diskuzích.

To je skutečný a nezpochybnitelný ar-gu-láš s pěti. A jednu plzeň prosím... ...rychle dopijme synci, bo se stmiva... Humorem k trvalé invaliditě! Zdruv!

informace řekl(a)...

Že jste prvotřídní sprosťák, ba co dím, podle Vašich vlastních slov sviňák, tak jste mně ráčil představit svou nepatrnost, to nemusíte nikomu dokazovat. Rozhodně se nesnížím k tomu, abych replikovala na Vaše urážky. Držte hubu, nebo lépe rypák, než Vám z něj udělám tlačenku! A k tomu nepoživatelnou, nakaženou německým dioxynem. Hovniváre!

informace řekl(a)...

Pardon, oprava: Hovnivále!

Šaman řekl(a)...

Prosba VV vyslyšena, duplicitní příspěvek vymazán. Neměl bych toho vymazat víc?
\:-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Nevím, kdo se o Vás opíral šest minut po půlnoci, milá Kopretino, ale já to nebyl. Vážně ne; díval jsem se dvakrát.

* * * * *

Ve Vašem slovníku je výraz "velezrada" opravdu vysoce frekventovaný; už se těším, jak budeme spolupracovat na odhalování a trestání velezrádců.

* * * * *

Tak "přijímačkami" ? Toho jsem se obával. No nic.
Ale vlastně ano - když už tam jste, zeptejte se nějakého pedagoga na původ a význam slova "soudruh".
Prosím : Neptejte se tělocvikáře. Děkuji Vám předem.

* * * * *

Jsem rád, že jste konečně objevila Ameriku : Ano, Sovětský svaz byl pro Židy zemí zaslíbenou. A ti sionisti nás přesto tak podle zradili ...

* * * * *

Přeji Vám dobrou noc, a hezké sny o spravedlivém trestání velezrádců.

Větší vlastenec řekl(a)...

Mažte, co je libo, Ó Velký Šamane. Toto jest Vaše území; dokud vůkol běsní kapitalismus a demokracie, máte právo dělat si zde cokolivěk se Vám zamane.
Jen prosím - nemažte příspěvek "druhého" Většího vlastence (13.června 0:07; bondovský čas). Ať je na věčnou paměť zaznamenáno chvilkové rozdvojení mé jinak prajednoduché osobnosti.
Děkuji Vám předem.

Nazdar !

informace řekl(a)...

Chce tady snad někdo uměle vzbouzet zájem o svou osobu?
Vždyť Vás už známe jako staré boty! Co můžete k tomu obrázku ještě dodat.

Pedro řekl(a)...

No teď jsem už naprosto zmaten - dohadují se tu dva kocouři, řádí tu falešný patriot, páchající předškolácké chyby. No ten se zde zřejmě ozval nedávno, když napsal: „Byly doby, kdy dovedl jsem vyjmenovati maršály Stalinovi i Napoleonovi….“ Šmankote, vyjmenovat Stalinovi Napoleonovy maršály to bych ještě pochopil, ale vyjmenovat Napoleonovi Stalinovy maršály - to už je nad mou představivost. Anebo by to vlastně mohl být senzační námět pro sci-fi povídku. Napoleonovi se v jeho stanu před tím, než začal 24. června 1812 přepravovat svou armádu přes Němen, zjevila dvě podivná stvoření (něco jako v té sci-fi povídce o bitvě na Bílé Hoře a Descartovi). A varovala ho před tím, co hodlá učinit, neboť tím neodvratitelně započne svůj pád. A jeho chybu že bude opakovat jednou i jiný diktátor, kterého vyženou z Ruska maršálové budoucího ruského cara, zvaného Stalin. A ty Stalinovy maršály ta stvoření Napoleonovi vyjmenují. Omluvte prosím prostého návštěvníka hospůdky, skutečně nemám literární talent a tudíž zde neustále nepíši dalekosáhlá pojednání, jako někteří jiní štamgasti, ale ten námět by snad stal pro zdatného literáta za zpracování. Dzp.

Anonymní řekl(a)...

Syrská armáda byla v bitvě s Civilisty poražena a musela ustoupit. Následně Civilisté posbírali své mrtvé A PROTO NA MÍSTĚ NEJSOU MRTVÍ CIVILISTÉ. Kterých vzhledem k údajné taktické chybě (Syřané se dostali do křížové palby Civilistů) ani nemuselo být tolik. Což protiúder syrské armády rychle napraví.
Poznámka: slovem civilisté se v poslední době označují ozbrojené bandy, zpravidla z ciziny vyzbrojené, řízené a někdy i leteckým bombardováním podporované.
Petr Kohout

informace řekl(a)...

Teď jste mě zas Pedro rozesmál. On ten druhý nebo snad ten první? Patriot není moc silný v gramatice, ale ví, co je to anakolut a oxymoron. To je pokrok, to musíte uznat.

Větší vlastenec řekl(a)...

Zdar příteli a soudruhu Pedro !

Rád vidím, že neochabuješ ve své celoživotní práci (a zálibě). Ano, shromažďování všech dostupných údajů o zájmových osobách je nedílnou součástí práce každého pracovníka kádrově-personálního oddělení i pracovníků a spolupracovníků bezpečnostních orgánů. Nemám Ti proto za zlé, že sleduješ i mne, i když já přirozeně NEJSEM zájmovou osobou z hlediska dělnické třídy a její Strany.
Konečně – i můj s.prastrýc pomáhal shromažďovat materiály na své nejbližší spolupracovníky a nadřízené, a po osvobození naší vlasti od Němců a kapitalistů se mu to VELICE hodilo. I naší Straně.

Takže, drahý příteli a soudruhu Pedro, až se vláda věcí lidu do našich rukou zpět navrátí, sejdeme se, a dáme naše poznámky dohromady. Ano ? Nemá přece cenu, abychom jeden na druhého nesli nějaké materiály našim řídícím orgánům nebo přímo na Vnitro. Že ne ?

Ovšem co se týče Tvé gramatické poznámky, tak tápu v mlhách. Jak víš, nemám Tvoje vzdělání; na rozdíl od Tebe mně Strana nedala důvěru, abych hned po ZDŠ mohl jíti na školy. Tudíž jsem pouze prostý zedník, jenž se v potu tváře vzdělával až ve zralém věku.
Proto prosím, pomoz mi : Neživotní jsou maršálové a/nebo Napoleon ? (S.Stalin je samozřejmě nejenom VELMI životný, ale neustále přítomný všude, kde jsme my dva; takže v něm asi chyba nebude, že ?)

Děkuji Ti předem za soudružskou pomoc, a zůstávám s pozdravem Čest práci !

STK řekl(a)...

Falešne identity jsou v módě

STK = Starý Tlustý Kocour. Ten později přivandrovalý není tak starý, ale nevím, jak je na tom s nadváhou. Každopádně, byť je právník, vyznává podobné principy, jako ten starý...

stk řekl(a)...

Falešné pochopitelně, do té míry lokálpatriot nejsem.

Harpyje řekl(a)...

Ti Civilisté budou asi něco podobného jako Klingoni, jejichž území se nachází v Beta kvadrantu galaxie Mléčné dráhy, nebo Vulkánci. Jenom jsem netušila, že Syrie vede válku proti mimozemšťanům.
Věrný syn jsi Čechů kmene,
věrný bratr bratřím svým;
jazyk Český je i Tobě
otců drahým dědictvím.

Větší vlastenec řekl(a)...

Já bych se moc nesmál, být na Vašem místě, vážená paní Harpyje. Německo se rozpadá pod náporem krvácivého průjmu a podobných vnějších projevů multikulti, zatímco naše vlast směřuje mílovými kroky zpět k našemu krásnému slovanskému unikulti.
Takže, i kdyby v nejbližších letech nedošlo k uskutečnění dějinného poslání Slovanstva – osvobození Euroameriky od kapitalismu a demokracie - budete se brzy chtít vrátit do vlasti, abyste mohla využívat všech výdobytků socialismu, a především se těšit z našeho vrozeného protepleného lidství a laskavého humoru.

Jenže k získání souhlasu našich Stranických a státních orgánů k udělení občanství ČMSDR (Česko-Moravské sociálně-demokratické republiky) budete muset absolvovat několikaletý pracovně-převýchovný pobyt v některém z mnohých příslušných táborů. Tam získáte znalosti a návyky, které Vám NAPROSTO chybějí.
Ano, musíte získat znalosti a návyky, jež má každý z nás opravdových českých vlastenců a vlastenek, které naopak chybějí prakticky všem vám hanebným emigrantům, absolventům kapitalistických a demokratických škol, vám, ubohým poddaným Euroameriky, kteří jste se nikdy neúčastnili opravdu svobodných voleb v socialistickém státě.

A teď pozor : Na délku Vašeho pobytu v příslušném zařízení Ministerstva spravedlnosti bude mít velký vliv mimo jiné i posudek Vaší činnosti na tzv.internetu. Víte, že jste již byla př.s.Pedrem odhalena jako exponentka Němců, našich dědičných nepřátel. Nyní si děláte „šoufky“ z Petra Kohouta, dalšího velkého vlastence-internacionalisty.
S.Kohout neúnavně odhaluje pokrytectví a špinavé praktiky Euroameriky, odhaluje temné rejdy sionistů a jiných nepřátel míru a pokroku. Jeho způsob psaní slova „Civilisti“ jen upozorňuje na nám dobrým Čechům známý fakt, že ti údajní „civilisti“ v Libyi, Sýrii, Jemenu a jinde jsou ve skutečnosti Euroamerikou a Al-Kájdou vyzbrojené a řízené bandy teroristů.
Prostě – DVA špatné posudky Vaši pozici ještě dále zhorší.

Takže tak. Přeji Vám hezké odpoledne.

Harpyje řekl(a)...

Budou v oněch příslušných pracovně-převýchovných táborech dělat vychovatelé z hub, respektive z rypáků chovanců tlačenku? To by mě přece jenom odradilo od návratu do vlasti, z fyzického násilí mám strach.

Moby Dick řekl(a)...

Z listárny Moby Dicka
Vážený, ve Vašem článku /11.6./ jsem se dočet o tom, že blokování komunikací odboráři proběhlo naposledy v únoru 1948. Máte pravdu, ale má to jednu vyjímku. V roce 1948 dal Zápotocký do rukou pušky s příkazem - střílejte do těch kolaborantů a imperialistů. Dnešní blokace /alespoň zatím/ se snad bez toho obejde. Soudruh Štěch ZATÍM nemá takovou moc. Pravděpodobně počká až prezident odcestuje na delší zahraniční návštěvu a pak jako /bohužel/ zastupující vrchní velitel něco vymyslí. Zvláště, když mu v tom pomůže geniální myslitel Škromach. Ale na druhou stranu jsem "potěšen", že se o blaho lidu zasazují "bývalí" komunisti, kteří za dosavadní život nijak moc nepracovali a váleli si šunky na různých sekretariátech.
F.J.

Větší vlastenec řekl(a)...

Dělat "z hub, respektive z rypáků tlačenku" ???
ProMarxe, kam na takové výrazy chodíte ?! V tom "Vašem" Německu to ale vážně musí vypadat !
Takže pro Vaši informaci, vážená paní Harpyje : Naši vychovatelé resp. kulturně-osvětoví pracovníci mají ke svým svěřencům otcovský a soudružský vztah. Jako otcové musejí někdy i trestat, to dá rozum, ale který otec či soudruh by dělal taková zvěrstva, o nichž píšete ? To dělali snad jen fašisti.

Prostě - nic takového Vám nehrozí; klidně se můžete vrátit, nebo počkat naše a ruské jednotky. Pokud budete plnit normy, dostanete plné dávky stravy, pokud budete dodržovat táborový režim, budete ubytována s ostatními převychovávanými emigrantkami a příslušnicemi vykořisťovatelských tříd (to znamená, že nebudete v samovazbě).
Pokud budete vysoko překračovat plán (žádný strach, práce Vám bude přidělena dle Vašich fyzických dispozic - v prádelně, krejčovské či ševcovské dílně, možná v živočišné výrobě; takže žádné doly, lomy či hutě), dostanete zvláštní příděl jídla, každou sobotu. A tak dále a tak podobně, princip zásluhovosti bude striktně dodržován. Ovšem výchovy a osvěty se Vám dostane přesně dle Vašich POTŘEB.
Ano, takoví jsme my, roduvěrní Češi, praví leví Slovani, neohrožení obránci unikulti, míru a socialismu.

Na shledanou lepších časech.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen poznámku k příspěvku váženého Moby Dicka, našeho zasloužilého spolubojovníka proti kapitalismu a demokracii :
V únoru roku 1948 se zastánci kapitalismu a demokracie pokusili o puč proti legální vládě. Pokusili se zvrátit naši nezvratnou cestu k socialismu, cestu, na kterou naše vlast vykročila již v prosinci roku 1943.
Šlo o pokus v podstatě operetní; poslední příležitost ke zvratu ztratili pravičáci v červenci roku 1947, kdy naše vláda jednomyslně odmítla účast na remilitarizaci Západního Německa, odmítla hrubé vměšování USA do našich vnitřních záležitostí (tzv. Marshallův plán). Hloupost zrádných pravičáků (těch ve vládě i těch postižených Dekrety presidenta republiky) si můžeme ukázat na veselém faktu : Neuměli do třinácti počítat. A to v těch partajích byl samý doktor a inženýr. Prostě hlupáci.
Ano, většina ministrů zůstala věrná lidu a presidentu Benešovi, včetně Jana Masaryka. Pravičáci, kolaboranti, přítelíčkové Němců a Američanů prohráli, a nestačili pak zbaběle prchat před spravedlivým trestem. Marxužel ještě stačili uštvat J.Masaryka k smrti.
Ale díky rozhodnosti a statečnosti všeho našeho lidu se pokus o puč téměř obešel bez násilí.

A pak už se tančilo všude !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

O internetu a identitě, aneb veselé děvče z Damašku
Washigton Post: ‘A Gay Girl in Damascus’ displays ease of fudging authenticity online.
This week it was revealed that Amina Arraf, the wildly popular gay Syrian female blogger, wasn’t. Who she was: a straight man from Georgia, living in Scotland. On Monday, another twist: Paula Brooks, the deaf lesbian editor of Lez Get Real — who had criticized Tom MacMaster for creating the identity of Amina — wasn’t either. She was Bill Graber, a straight man living in Ohio.

Harpyje řekl(a)...

"There are bloggers in Syria who are trying as hard as they can to report news and stories from the country. We have to deal with too many difficulties than you can imagine. What you have done has harmed many, put us all in danger, and made us worry about our LGBT activism. Add to that, that it might have caused doubts about the authenticity of our blogs, stories, and us. Your apology (http://damascusgaygirl.blogspot.com/2011/06/apology-to-readers.html) is not accepted ..."
http://gaymiddleeast.com/news/news%20317.htm

Harpyje řekl(a)...

Nemohu si už přesně vzpomenout, odkud tento výraz mám, ale mám dojem, že jsem ho viděla v jednom článku o bachaři Vondruškovi.
Rozhodně jsem si ho nevymyslela, pokud chcete naznačit něco takového, Vlastenče.

informace řekl(a)...

K příspěvku RRR
Psychiatři pro to už v 2000 r. našli termín "Munchausen by Internet".
Dost podrobný článek na anglické Wikipedii.
Baronů Prášilů může člověk potkat v reálném životě spoustu, i když se neskrývají za anonymitu, a nakonec není ani těžké je odhalit. Takový baron je značně omezen ve své činosti svým přírozeným zjevem a svými znalostmi. Může se snadno přestrojit za ubohého tělesně postiženého žebráka, ale mnohem nesnadněji za burzovního makléře. Tam mu naletí jen hejlové, ale v případě žebráka může vzbudit soucit mnoha lidí.
Tak jsem snadno odhalila jednoho barona, co se vydával za znalce slovanských jazyků: česky uměl jen "Dobrý den" a rusky "nu vot" sice s perfektním přízvukem a intonací ale nic víc.
Na internetu je činnost takové fiktivní osobnosti mnohem snadnější: nikdo nevidí, jak vypadá a jakés takés znalosti může nahnat na googlu. Dřív nebo později se podvod odhalí, ale mezitím se mu už podařilo napálit spoustu důvěřivých lidí.
Další případ je uživatel internetu, který se vydává za víc osobností současně. Třeba, nebo většinou, jen s cílem zábavy vlastní nebo ostatních. Co říci o takovém ilusionistovi? Dokud neotravuje a neuráží, ať si hraje dál. A ať dodržuje a respektuje pravidla anonymátu, které využívá pro sebe, i pro ostatní. Ať se nesnaží různými fígly a podvody vymámit osobní data u druhých.

informace řekl(a)...

Internetový anonymát poskytuje větší možnosti pro seberealizaci?
Co ty vondruško, už ses omluvil za vymlacený zuby když si delal bachaře v lagru? estě pořád by nebylo pozdě vás komunistický svině rozvěsit na kandelábry
vlákno PanePávekJáNechciKTurkovi 22.2.2007 12:50
Re: ..
...toho bachařského zm?da bych pověsil taky - za koule do průvanu.
vlákno FiatVamp
Z diskuzí na IDnes
Anebo k nepříjemným nebo urážlivým narážkám?
Nemohu si už přesně vzpomenout, odkud tento výraz mám, ale mám dojem, že jsem ho viděla v jednom článku o bachaři Vondruškovi.
Z dnešní diskuze na blogu.

Harpyje řekl(a)...

Když člověk "práší", a není psychicky nemocný, tak se jedná o prachobyčejného hochštáplera, zatímco u zmíněného " Münchausen by Internet" se jedná o psychickou poruchu.
Na překladač od Googlu zřejmě není vždycky stoprocentní spolehnutí.

informace řekl(a)...

Asi stálo za to, přečíst si celý článek až do konce.
Joinson, Adam; Dietz-Uhler, Beth (2002). "Explanations for the Perpetration of and Reactions to Deception in a Virtual Community", Social Science Computer Review, 20, pp. 275–289.

Větší vlastenec řekl(a)...

Aha.
Takže, vážená paní Harpyje, Vy jste ta brutální nečeská slova viděla v jednom článku o s.Vondruškovi. Tak to ano.
Takže nějaký pravičák, nějaký zvlčilý zastánce multikulti chtěl poslanci českého parlamentu dělat "z huby, respektive z rypáku tlačenku" ? Rozumím.
Tato německá, ba co dím – tato euroamerická brutalita jen dokresluje obrázek protičeských a protisocialistických aktivistů, všech těch havlů, vondrů, schwarzenberků, trautenberků a jiných podobných.
Ano, bít nás chtějí, mučit a vraždit. Znovu by nás chtěli zotročit, poněmčit, rozdělit politicky i sociálně. Ano, právě kvůli tomu chtějí naši dědiční nepřátelé, Němci a buržousti, zrušit Dekrety presidenta republiky. Nejdřív by se vrátili Němci, hned za nimi Baťa a spol. A opět by to začalo : Privatizace, okupace, katolizace, demokratizace. Temno, strach, oprátka a jáma.

TO NELZE DOVOLIT ! V nejbližších volbách musí konečně zvítězit vší náš lid nad cizáky a jejich domácí přisluhovači ! Havel, Schwarzenberg a ostatní multikulti musejí přijít do soudružské péče s.Vondrušky ! Dekrety presidenta republiky nesmějí být rušeny ani cizáky, ani domácí buržoasií !


Zabraňme snahám o revizi výsledků 2.světové války ! Zabraňme návratu Němců, kapitalismu a demokracie !***Volte ČSSD a KSČM !

STK řekl(a)...

Napíšu to trochu jednodušeji, dámy:

Anonymita internetu je poněkud pofiderní jistota - pokud člověk píše déle pod jedním nickem, vždy se mu do textu vloudí nějaká jeho reálie. Pak jenom záleží na pozornosti čtenáře a jeho chuti si avatara "ztotožnit". Sám sebe jsem pokusně "vygooglil" za 10 minut i s tlf. číslem, jistého štamgasta za 1/2 hodiny (rovněž s bydlištěm i telefonem).
==============
Otázka zní možná trochu jinak - je to k něčemu dobré? Jedině pokud zjistím, že onen člověk nedodržuje tzv. "netiketu" tak mu mohu pohrozit, že jeho identitu prozradím - ale tím se dostávám na jeho úroveň.
Proto to nechám tak, zdejší hospoda je maškarním bálem, kde se masky nesundávají - není proč. Pokud chci s někým "mluvit s očí do očí" mohu jej o to požádat přes admina a je na něm, zda to chce nebo ne. Ale jak už jsem tu kdysi dávno psal: Toto zde je zábava, nikoliv život. Je mi jedno, když bude někdo vystupovat jako krásná třicetiletá žena z mondénního prostředí N.Y. a ve skutečnosti to je postarší gay z Plzně. Pokud on nezkazí hru a já náhodou zjistím jeho identitu, (náhoda je "sbviňa, dámy!) tak rozhodně nebudu kazit hru.

Pořád je lepší, když si někdo uleví od stresu zrovna tady, neboť jak praví jeden slovenský komik (s igelitkou): "Ta atmosféra sa dá rýchlo vyvetrať!" Ostatně - odsud se člověk dostane rychle a bez následků ven použitím křížku v pravém horním rohu obrazovky a ani není třeba se vracet a platit útratu. Mnohem horší je, když se takový frustrát vybíjí na své rodině, dětech nebo spolupracovnících.

Ti ten křížek vpravo nahoře použít nemohou. A pěst, sekerka nebo pistole na umravnění frustráta vhodný nástroj opravdu není...

Harpyje řekl(a)...

Omyl vlastenče!
Pokud mě má paměť nemate, tak tato slova byla připisovaná soudruhu Vondruškovi himself. Měl je použít během své vychovatelské činnosti ve vězení v Minkovicích.

Harpyje řekl(a)...

Článek na Wikipedii, zvaný "Muenchhausen by Internet" jedná, jak se může každý snadno přesvědčit, o případech pathologického chování, kdy postižení se snaží vzbudit pozornost ostatních účastníků chatu předstíráním různých nemocí. Jedná se psychickou poruchu, která nemá nic společného s případy, kdy se účastník chatu v anonymitě internetu vydává za někoho jiného.

informace řekl(a)...

Páni, že bych byla Vondruška "himself"? Nechte mě vzpamatovat z tohohole šoku. Musím se nejdřív informovat, co ta má nečekaně mi vyjevená identita obnáší.
Mám to brát nebo ne? Nebo je snad lepší postarší gay z Plzně? Poraďte mi, Šamane nebo nějaká nezainteresovaní duše!

stk řekl(a)...

Poznámka o internetové "anonymitě" se váže ke zprávě z 13. června 14:02 a zprávám navazujícím.
Ostatně - předstírání nemoci, moci či čehokoliv jiného není spojeno jen s určitým komunikačním prostředkem. Je-li to fikce kvalitní, je multibázová, multikanálová, jednotlivé kanály se vzájemně doplňují nebo jinak podporují.

To jen pro vysvětlení, pokud jej někdo potřebuje. [;-)

Další informace např.: Dr. Paul Joseph Goebbels

Harpyje řekl(a)...

Co je "multibázová, multikanálová" fikce v níž se "jednotlivé kanály vzájemně doplňují nebo jinak podporují" sice nevím, ale vím, že duševní porucha není žádná fikce, a že duševní porucha zvaná "Muenchhausen by Internet" je virtuelní obdoba Muenchhausenova syndromu.
Co s tím má společného Goebbels je mi záhadou.

s.t.k. řekl(a)...

"Muenchhausen by Internet" je virtuelní obdoba Muenchhausenova syndromu...
To Vám Harpyje nikdo nebere. Zkuste číst, co je psáno. Jde o jiné téma.

stk řekl(a)...

Zkuste číst co je psáno Harpyje. Jde o jiné téma.

Větší vlastenec řekl(a)...

Spravedlivě potrestaní zrádci a přisluhovači Němců a Američanů si stěžovali na soudruha Vondrušku, ale vesměs pohořeli. A to je co říci, dnes, kdy brutální třídní justice uvrhla do žaláře stařenu nad hrobem, za její podíl na obraně vlasti proti agentům německých revanšistů a anglických plutokratů.
Takže, vážená paní Harpyje - pokud jsou Vámi uvedená odporná slova připisována (bývalému) poslanci Poslanecké sněmovny s.Vondruškovi, je nutno zjistit, KDO jej tak osočuje : Není to někdo z bratrstva Pravdy&Lásky ? Nějaký multikulti terorista ? Nějaký havel či jiný quisling ?
Nejspíš ano, že ?

* * * * *

K výše zuřící rafanici o podvrhy nicků : Vůbec tomu nerozumím, ale vzpomínám si stále velmi živě na případ s „informací“, oním nepříliš povedeným spamovým programem nějaké makarónské cestovní kanceláře.
V dobách „starých“ Lidovek se dalo leccos vyčíst z IP adresy. Takže jsem si postupně dal dohromady více než deset nicků, pod nimiž nám ten program vnucoval svou nudnou spisbu. Možná si pamatujete, vážená paní Harpyje, jak mocně ukazoval ramena i prvotní pohlavní znaky.
Jenže lidi nelze klamat navěky. Zanedlouho jsem si povšiml, že ta „mocná“ ramena i rozkrok jsou pouhé vycpávky. A začal jsem program provokovat, v přesvědčení, že ELIZA se jednou prozradí. A taky že ano.
Ale to už je jiný příběh; každopádně od té doby vím, že i placatý, indiferentní „styl“ v delším textu nebo v delším období prozradí „rukopis“ svého „tvůrce“.

Dobré ráno přeji.

informace řekl(a)...

K 1:08
Wikipedia:
"ELIZA je jednoduchý počítačový program, který vede s uživatelem konverzaci tak, že opakuje jeho vlastní výroky a klade jednoduché otázky založené na klíčových slovech zachycených z předcházející diskuze. V diskuzích vystupuje program jako psychoterapeut, vzhledem k principu, na němž pracuje, totiž není složité určit vhodné otázky.
Program byl napsán v letech 1964 až 1966 německo-americkým profesorem Josephem Weizenbaumem. Jeho jméno je odvozené od postavy Lízy Doolittleové (Eliza Doolittle) z komedie George Bernarda Shawa Pygmalion. Dnes se ELIZA často používá na poli umělých inteligencí na důkaz toho, že počítač, který vede rozhovor, nemusí být vždy inteligentní."
Později byly vytvořeny kopie ELIZY v jiných institucích. ELIZA tvořila základ některých počítačových her. Don Daglow z univerzity v Pomoně r.1973 sestavil vyvinutější verzi programu se jménem Escala.
Jedna z internetových her, založená na této verzi antropomorfní umělé inteligence, nazvaná CASANOVA 2009, se představovala ženským účastnícím diskuzí slovy "Sviňák zvedá hledí".
Mužským účastníkům pak: "Já jsem tu v poslední době postrádala Vaši alternativní inteligenci." a podobnými lichotivými výroky.
Jakých bylo dosaženo výsledků? Programátorům se doposud nepodařilo najít ani jednu kladnou reakci ze strany uživatelů této hry.

stk řekl(a)...

AI! Moje oblíbené téma!

Ta absence jakékoliv kladné odezvy byla způsobena špatným výkonem programátora nebo tím, že program testovali IT specialisté? Protože málokterý IT specialista je schopný se s "IT nespecialisty" normálně pobavit. (Osobní zkušenost...)

Mám stále nutkavý pocit, že několik takových "konverzačních automatů" funguje va webech typu (lž)I-dnes a podobně. Dokonce předpokládám, že jsou psané na 8-mi bitové základně a jsou naprogramovaní ve dvou verzích: "oranžové" a "modré".
Skuteční lidé by se přece spolu takhle primitivně bavit nemohli!!

stk řekl(a)...

V SUOIVSOLTSI S VZÝUKEMM NA CMABRIDGE UINERVTISY VLŚYO NJAVEO, ŽE NZEÁELŽÍ NA POŘDAÍ PSÍEMN VE SOLVĚ. JEDNINÁ DLEŮITŽÁ VĚC JE, ABY BLYA PNVRÍ A PSOELNDÍ PÍMESNA NA SRPVÁÉNM MSTÍĚ. ZYBETK MŹŮE BÝT TOTÁNLÍ SĚMS A TY TO PŘOÁD BEZ PORLBMÉŮ PEŘČETŠ. JE TO PORTO, ŽE LDIKSÝ MEZOK NETČE KDAŽÉ PENSÍMO, ALE SVOLO JKAO CLEEK.

(Pravil Osel)

STK řekl(a)...

Ještě poznámečka:
Protože tvrzení Cambridžské univerzity je podpořeno praktickým příkladem, nelze než konstatovat, že většina zdejších příspěvků je redudantních a to velmi. Někdy jsou to 2-3 slova obsahu a několik řádků balastu, zabalených v balastu obvyklém, standardním.
Kdybychom zavedli platbu "za písmeno", byly zdejší diskuze podstatně kompaktnější.. [;-)

informace řekl(a)...

Víte, STK,
koho byste tím opatřením nejvíc postihl?
Láska se může změnit i v nenávist ale takovouhle radikální změnu jsem od Vás nečekala!
Jo, říká se "nic netrvá věčně ani láska k jedné (jednomu?)..."

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
Münchhausenský syndrom (pojmenovaný po známé literární postavě Baronovi Prášilovi) je desítky let známý a popsaný v učebnicích psychiatrie. Nové jsou jen projevy této poruchy prostřednictvím internetu.

stk řekl(a)...

Informace,
někdy pár dobře mířených slov (nebo facek) dokáže divy. To, že jsou doprovázeny složitými "obřadními tanečky"? No, co se dá dělat...

Jenom je to někdy jako s mýmí chlupatými "kocourky". Z přítulnosti se někdy stávají až obtížnými, neznají míru a je jim třeba zřetelně naznačit, kam až mohou...

Harpyje řekl(a)...

Děkuji, že jste potvrdil to, co jsem napsala.

žibřid řekl(a)...

Jedna bordelmamá prý dokázala většinu svých svěřenkyň provdat za bohaté pány díky radě, aby opakovaly v rozhovoru druhou půlku pánovy věty vlastními slovy.

Větší vlastenec řekl(a)...

Zdar soukmenovče žibřide !

To je informace vskutku pozoruhodná. Svědčí o :
1) přirozené inteligenci žen z lidu, ubohých vykořisťovaných proletářek
2) přirozené hlouposti „pánů“, příslušníků vykořisťovatelských tříd
3) dějinné nevyhnutelnosti vítězství utiskovaných inteligentů nad blbými utlačovateli (viz např. průběh československých dějin v letech 1943 až 1948)

Jen mě napadá : Po kom jste opakoval onu podivuhodnou „informaci“ o přežití poručíka Mancinelli-Scottiho ? Taky po nějaké ženě z lidu a veřejného sociálně-relaxačního domu ?
A kde vlastně slyšel Váš známý dědeček známý rozkaz k sestřelení letounu s třemi Makaróny a jedním slovenským buržoasním nacionalistou ?

Děkuji Vám předem za odpovědi, a přeji hezký zbytek večera.

informace řekl(a)...

Žibřid si informaci o očitém svědectví nadporučíka Mancinelli Scottiho mohl přečíst v článku
Prof. Col. Kláry Siponé Kecskeméthy Ph.D.
Protože na rozdíl od jakéhosi drzého sviňáka mu zbytnělý rypák nepřekrývá prasečí očička.

informace řekl(a)...

Umí normálně číst a myslet.
Jen svińáci mají mozek zarostlý sádlem a nevidí dál než své obvyklé hnojiště..

žibřid řekl(a)...

Informace, zdravím a děkuji za vykrytí úderu ;-)

informace řekl(a)...

To nic, Žibřide,
mám s tím ?pánem? otevřený účet a bude-li mě dál urážet, přitvrdím úder. I když mu při tom třeba vyletí nějaký zub. Ať pak hořekuje sám nad sebou.

Větší vlastenec řekl(a)...

Drahý soukmenovče žibřide,

kvůli Vám si dal tu odpornou práci*), a PŘEČETL jsem si (na rozdíl od obvyklého co nejrychlejšího „přeletění očima“) poslední tři spisby entity „informace“.
Vše, co jsem četl, mne jen utvrdilo v názoru, k němuž jsem dospěl loni v březnu : Děkuji, nechci.
Nechci dezinformace, vytahování se, lži, napadání, urážky. Když té entitě strčím její omyl + svou opravu jejího omylu pod místo, kde lidé mají hlavní čivy, nereaguje. Nebo, v nejlepším případě, jen vytáčkami.

Takže tedy od stvoření (spamového počítačového programu ?) „informace“ jste přejal dezinformaci o přežití jednoho z posádky letounu gen.Štefánika. No fajn; máte SKVĚLÝ vzor, který za Vás dopovídá věty.

Jen si Vás jemně dovolím upozornit na jisté „drobnosti“, jež Vaše láskou oslepené oko (zcela přirozeně) nevnímá : Pod opadanými šminkami intelektuálky „informace“ se zjevila promodralá morda a buldočí čelist, mluva předměstského pasáka dere se ze zmalovaných rtů, z dámské rukavičky vyklouzla masitá chlupatá pěst.
Pouze ten rozkrok stále ukrývá nechutné tajemství – je to či není to vycpávka ? Modleme se k Velebné Matce Přírodě, aby tento taj před námi zůstal skryt navěky.

Přeji Vám dobrou noc resp. dobré ráno.


P.S.: Ono stvoření, skrývající se pod nickem „informace“, již jednou předvedlo svůj přitvrzený úder. Po delší vzájemné komunikaci v diskuzích na LN a NP mne napadlo pod úplně jiným nickem, ovšem slovy, jež jsem snadno identifikoval.
Když jsem reagoval jako na urážku od chlapa (za kterého se to stvoření tehdy NESMÍRNĚ tvrdošíjně vydávalo), dostal redaktor Neviditelného psa pan W. mail zhruba tohoto obsahu : „Jestli ten sprosťák, který mne napadl cizí řečí a cizími slovy, nejste přímo Vy, pošlete mu můj mail. Neboť já jsem osoba zasloužilá, pohlaví ženského, vzdělání olbřímího, a tohle si nezasloužím.“
Následoval podpis, ovšem ZCELA SMYŠLENÉ, NEEXISTUJÍCÍ OSOBY.
Budiž mojí nesmrtelnou ostudou, že tuto lež jsem oné entitě sežral i s navijákem.

---------------------------------------------------------------------------------------------
*) Přiznávám, že zas taková hrůza to nebyla. Občas musím, v rámci péče o různé staříky doslova nad hrobem, prošťouchnout jejich ucpané WC mísy. Běžná gumová rukavice je krátká; takže, než aby mi do ní obsah mísy natekl, udělám práci holou rukou. Odměnou jsou mi díky těch staroušků. Zde mně asi nikdo nepoděkuje za pročištění, ale udělat jsem to prostě musel.

informace řekl(a)...

Dobrá, jak vidím, tak si tu náš Casanova 2009 ulevoval. Zřejmě ho dosud jeho neůspěch nepřestal pálit. Co asi ten ubohý pomatenec mohl očekávat od ženy, které se představí slovy: "Sviňák zvedá hledí"? Dojem tedy udělal, ale trochu jiný, než jaký očekával. Řekla bych diametrálně odlišný.
A toto mé nepochopení pro jeho originalitu mi doposud nemůže odpustit.
Kdyby raději zas to hledí spustil (tenkrát mě opravil, že prý se neříká "sklapl"), jak jsem mu už jednou radila, a to v zájmu uchování celistvosti svého rypáku.
Já jsem prozatím vytáhla na světlo boží jen tento detajl z našeho přímého styku, takže na jeho místě by každý jen trochu soudný člověk, nechce-li dál bavit poblikum, celou aféru ukončil tady. Originálnost má taky své hranice, potom už začíná být něčím jiným.
Uomo avvisato mezzo salvato.

informace řekl(a)...

Pardon, opravuji překlep, "neúspěch",aby sviňské "kopítko" nejásalo nad mou neznalostí pravopisu.

žibřid řekl(a)...

Jsem duše útlá: jdu si přesenout k nějakému něžnějšímu stolu. Jak se chcete bránit rapírem někomu, kdo jde na Vás s vidlemi na prošťouchávání kadibudek?

Pedro řekl(a)...

Jedno voko nezustalo suchý ... Takto surově na našeho krasoducha a vzor galantnosti? To si přece nezaslouží! Takový nadaný a plodný literární talent! Možná by tu mohl pro nové hosty v hospůdce zopakovat tu komickou historku ze své maturity z ruštiny na průmce v Mejtě. Prosím, prosím …

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano : Vidle, sekery, motyky, kosy (kůsy), cepy, srpy, kladiva atd.
To jsou tradiční zbraně prostého lidu proti utlačovatelům. Pod těmito improvizovanými zbraněmi padly celé lány pánů v ocel zakutých, padly i vyšňořené armády pozdního feudalismu.
Přiřazujte sám sebe mezi nepřátele národa a vlasti, soukmenovče žibřide ?
No prosím, jak je libo. První rána cepem přerazí to ocelové párátko. Druhá Vás pošle za německými křižáky.
My jsme národ Žižkův, národ Benešův a Gottwaldův, soukmenovče (?) žibřide. Kampak na nás s rapírem.

Čest a Nazdar !

informace řekl(a)...

Nebojte se Žibřide,
vono to s těma vidlema nebude tak divoký. To se jen pán kasá, protože je ve stavu abnormální hyperaktivity. A tak si ji vybíjí psaním. Na víc se stejně nezmůže. Umíte si ho představit s nějakým palcátem? Já ho vidím jen tak za nějakým rohem, kde se schovává, aby nedostal přes rypák.
V italštině je jedno přísloví o jazyku a bolavém zubu. Asi jsem se nešetrně toho zubu dotkla. A to jsem ani nevyprávěla anekdotu o livornském páterovi. Ta ho dovedla až k nepříčetnosti, takže si marně snažil vybavit v mysli tu nejhorší nadávku na světě.
Nebudu mu už víc replikovat, pak tu jeho jazykovou hyperaktivitu odneseme všichni.
Omlouvám se i za něj, ubohý prchlivec, neví ani, co mu vylézá z huby. Mějte pro něj trošku porozumění.

guerrier řekl(a)...

?:> jiný Honza

blabla

zkouška písma, omlouvám se

guerrier řekl(a)...

jiný Honza

blabla
ještě jednou

žibřid řekl(a)...

Guerriere, to není špatné. Taky se přidám:

blabla

a ještě jednou

blabla

Sice to nemám kurzivou, ale smysl zůstal zachován ;-)