pondělí 25. července 2011

Bezmocné Norsko

Norsko je prý klidná země, to však neznamená, že by její bezpečnostní složky měly být ospalé. Či ochromené v případě nějakého útoku. Či neakceschopné! Jak se evidentně stalo minulý tragický pátek. Hrdiny, kteří čelili teroristovi, se tak museli stát prostí občané: organizátorka ostrovního života, bývalý neozbrojený policajt, rekreanti...

15:26 vybuchla v Oslu nastražená bomba. Chladnokrevný terorista se přepravuje asi 35 kilometrů k jezeru Tyrifjord. Na ostrov se dostává trajektem v policejní uniformě. Dává se s ním do řeči 45letá Monica Bosei, zvaná "Matka Utøyi". Zdá se jí podezřelý, odpovídá úsečně, je zjevně nervózní. Proto Monica hned po přistání běží za ochrankou. Vlastně jediným ochráncem, 51letým Trondem Berntsenem, bývalým policejním důstojníkem, který se tábora mladých socialistů účastní v době své dovolené už poněkolikáté. Tento nevlastní bratr korunní princezny Mette-Marit je neozbrojený. V konfrontaci s automatickou puškou mu nepomůže, že je bývalým boxerským šampionem. Přesto se na vraha vrhne, aby ochránil svého přítomného desetiletého syna. Nejspíš se tak stal jednou z první obětí - podobně jako Monica.

Tito hrdinové svým konáním za cenu svých životů znemožnili, aby terorista použil připravené výbušniny. Nechtěl ztrácet čas a začal střílet. A toho času měl nakonec hodinu a dvacet osm minut!

16:59 se na ostrově ozvala poprvé střelba, kterou slyšeli i rekreanti na břehu jezera ve vzdálenosti 600 - 700 metrů. Nechce se věřit, že by nevolali policii. Nechce se věřit, že by ani nikdo z těch 700 lidí na ostrově nevolal policii nebo sanitku. Přeživší se svěřovali, že volali rodiče, sourozence, přátele a loučili se s nimi. Ale snad policii přece jen někdo volal, ne? Prý ano - místní buskerundská policie má u záznamu telefonu čas 17:27!!! V 17:52, tedy za 25 minut, jsou "už" u jezera. Jenže, "místní policie" u rekreačního jezera, plném ostrovů nemá člun. Podle jiných zpráv má, ale nemůže ho najít. Další upřesnění - po nastartování mu vysadil motor. Ve filmu, nebo u logicky uvažujících lidí, by si půjčili nějaký člun od rekreantů! Prakticky to vypadá, že policajti nehodlali riskovat své životy. Nebo dostali pokyny, aby "vyčkali".

Své životy zatím riskovali rekreanti, kteří vyjeli na člunech pomoci. Například Otto Lövik zachránil pod palbou 40 až 50 lidí.

Z Osla zatím byla "už" v 17:38 vyslána "speciální policejní jednotka Delta". Více než dvě hodiny po atentátu, v době nejvyšší pohotovosti, kdy byla v akci i armáda, trvalo specialistům deset minut (pokud jim místní policajti volali hned ze služebny), než se oblíkli do neprůstřelných vest a naládovali zásobníky. A pak se přesunovali - auty, protože tito antiteroristé - nemají vrtulník. Ačkoli o něj už žádali. Policie prý měla k dispozici pouze jediný  vrtulník na monitorování dopravy, ale ani ten nešlo použít, protože "celý příslušný personál měl dovolenou". A co armáda, člen NATO? Jediný vrtulník, který prý mohla poskytnout, "byl mimo Oslo". Dvě hodiny po útoku na hlavní město státu! Co kdyby byla válka???

Je mi k blití nad takovou snůškou žvástů, odhalující tak zrůdnou neschopnost!

Střelec přitom systematicky procházel ostrov a měl dost času ještě na rány jistoty. 

V 18:09 dorazila tzv. "Delta" k ostrovu, 35 km tedy překonala auty za pouhou půlhodinu a minutu, tedy asi "šílenou sedmdesátkou". Pak si nejspíš počkali na trajekt, který je k břehu ostrova dopravil v 18:25. 600 metrů za čtvrt hodiny. Rychlostí 1,3 km/hod, což není ani uzel a půl. Ne, oni asi počkali, až odjede dle jízdního řádu... Nejspíš vyrazili tím člunem, který pak měl problém s motorem, místní policajti přece čekali na "specialisty"! Zatímco rekreanti zachraňovali...

Pak antiteroristé pustili na střelce slzný plyn. A možná ani nepustili. Za pouhé dvě minuty po příchodu ozbrojených policajtů, v 18:27, se vražedný střelec vzdal. Nejspíš se už nudil!!!

Doufejme, že až odezní vlna zoufalství, vezmou si norské bezpečnostní síly "poučení". Doufejme, že příslušnou analýzu provedou i české bezpečnostní síly. A měli bychom si nechat snad poradit konečně od Izraele. Kde jsem po několik týdnů neměl jediný pocit buzerace, ačkoliv bezpečnostních prohlídek na jordánsko-izraelské hranici a pak na letišti bylo nespočet a zdržovaly.

Zato na Ruzyni mám pocit buzerace neustále - aniž by se však jakkoli zvýšila má bezpečnost.

Psáno v Praze dne 25. července 2011

174 komentářů:

Šaman řekl(a)...

Teroristé si nepochybně už analýzu udělali...

Kopretina řekl(a)...

Článek pana Matějky, tentokrát se zdá rozumný
"Jsem hluboce přesvědčen, že nejhorším, co by politici nyní mohli v Evropě udělat, je pod dojmy z Norska odebrat, zakázat, či zpřísnit držení zbraní občany. Na zločineckou či teroristickou činnost to nebude mít žádný negativní vliv, zatímco občany to dostane jen do pozice odzbrojené lovné zvěře."
http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/202173/O-norske-tragedii-procesu-podilu-politiku-a-drzeni-zbrani-obcany.html
Teroristi si zbraně vždycky opatří, ale my civilisté ne, kdykoliv se můžeme stát lovnou zvěří...

Harpyje řekl(a)...

A v předešlém článku ten kretén psal: "A to si představte, že i já inklinuji ke značce Glock, na kterou nedám dopustit…"
Máte taky v úmyslu se ozbrojit, Kopretino?

Harpyje řekl(a)...

Co se mé osoby týká, tak dávám přednost značce Sig Sauer, specielně modelu http://www.sigsauer.de/index.php?id=1024
Co Vy na to, Kopretino?

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane, to, co jste popsal, je naprosto charakteristické pro EUrounijní politickokorektní společnost, která je nám sem cpána. Ona si sama kope hrob tím, jak sama sebe zneschopňuje.

To není jen masový vrah ABB. To je i Paříž (a další francouzská města) která byla několikrát za naprosté nečinnosti policie přepadena a pleněna muslimskými gangy, to jsou oblasti západoevropských měst, které v podstatě fungují jako islámské státy, kde nevládnou civilizované zákony, ale podzvířata, hlásající šaríju, a jsou to pochopitelně i soudy, vydávající směšně nízké tresty za vraždy podle šaríje s odůvodněním, že "pro obžalovaného je takové jednání normální". Je to i praktická beztrestnost dalších etnických skupin, protože jakékoli bránění jejich zločinům je EUnijními ideology prezentováno jako "rasizmus". A k rozvratu Evropy do značné míry přispívají i judaisté a křesťané, dožadující se vehementně začlenění prvků své víry (= stejných bezcenných blábolů, jaké hlásají muslimové) do civilizovaných zákonů. Jistěže je to také EUnijní podpora zločineckého pseudostátu Kosovo, jehož ekonomika je založena na distribuci drog a orgánů na transplantace i zločineckých organizací Hamas a Hisballah (a mnoha dalších).

Mimochodem, ABB může dostat maximálně 21 let (Vítkovští žháři dostali 22 - jedno bez prokázaného úmyslu zaviněné zranění příslušnice etnické menšiny je prostě mnohonásobně víc než několik desítek životů "bílé svoloče" - to je jasný signál EUrounijních ideologů autochtonním Evropanům).
V zásadě podobným signálem bylo i nedávné propuštění mnohonásobných masových vrahů z "Frakce rudé armády" z německých vězení, kam byli odsouzeni na doživotí. Proč by je nepropustili, když klíčové posty v německém státě i v EU zastávají lidé se stejnými politickými názory, pouze nezkompromitovaní usvědčením z konkrétní trestné činnosti! Opět je to ukázka, že pro EUroideology jsou práva zločinců vysoko nad právy jejich obětí (a pozůstalých po nich).

Doufejme jen, že se tyhle složky dostatečně rychle zneschopní natolik, že nebudou vážnou překážkou v zakládání domobran.

Harpyje řekl(a)...

Něco o ABC zbraních by tentokrát nebylo, Aspergile?

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje, na ně zcela jistě dojde. Otázka není "zda", ale "kdy". (Platné pochopitelně pro Evropu, v Japonsku už měli útok Sarinem, v USA anthraxem.)
MMCH někdo jako ABB by patrně byl schopen něco takového vyrobit. A opět: Informací o tom je tolik, že zablokování pár stránek na webu má jen velmi omezený (pokud vůbec nějaký) preventivní význam. A má-li nějaká organizace dostatek dobrovolníků, ochotných položit život třeba v rámci džihádu, pak vyrobit kombinaci lidské a prasečí (nebo ptačí) varianty chřipkového viru je práce, kterou by měla zvládnout i mírně vycvičená opice.

Kopretina řekl(a)...

Zajímavý model Harpyje, ale asi bych se bála, a druhak když zkouším střílet ze vzduchovky, tak se mi třesou ruce, když já bych nebyla schopna se ani trefit...Ozbrojit se nehodlám, ale chápu lidi, co po tomhle masakru se ozbrojit chtějí...Já se spokojím s tím, že se můžu stát tedy lovnou zvěří, oběť predátora...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Pane docente, zapomněl jste dodat, že útoky anthraxem v USA prováděl kolega z ABC branže, Dr. Bruce Ivins. Motivací bylo nejspíše naléhavé nutkání upozornit na nebezpečí biologických zbraní.

Harpyje řekl(a)...

Pan docent občas zapomíná na tohle, nebo na támhlecto. Podle toho jak se mu to hodí.

stk řekl(a)...

Dnes jsem se díval na TV zprávy,
abych se ujistil, že vše probíhá tak, jak jsem předpokládal. Ale je to ještě horší. Nejen že první slyšení u soudu bylo neveřejné (co kdyby někdo slyšel, co ABB o svých pohnutkách doopravdy řekl) ale mám neblahý pocit, že i rozhovory "s prostými Nory" byly "vyselektovány".
Protože se mi nezdá, že by úplně všichni byli zcela proti ABB. Čekal jsem aspoň jeden hlas, který by řekl, že ABB má v podstatě pravdu, ale ten způsob protestu byl šílený - ale nic. Jedna dívka dokonce chtěla vrahovi předat růži se vzkazem, že "Norů je jen 4 a půl miliónů a každý přistěhovalec je vítán!" Tento vzkaz je velmi, velmi zvláštní. Buď byla dívenka propagandisticky hodně zpracovaná (a pokud není výjimkou, tak to s Norskem dopadne příšerně) nebo to byla herečka, která měla prezentovat žádaný myšlenkový proud.
(Případně jsem vedle jak ta jedle - a byl bych tomu rád. Už jenom proto, že Norsko je krásná země.) Ale dávat svou zemi, zemi, kde jsem se narodil, kde se narodili i mí rodiče k dispozici cizí kultuře si totiž zaslouží trest. Možná už blábolím podobně jako ABB, ale postoj, jaký předvedla ona dívka mě děsí a zdá se mi naprosto nepřirozený. To s pohostinností nemá nic společného, to je "národní sebevražda."
A zpětně chápu pohnutky ABB - byť jeho způsob řešení je pro mě osobně nepřijatelný. Ale musím uznat, je účinný. Už třetí den se o ničem jiném nemluví. Tedy až na blížící se bankrot USA, který podle mého odhadu nenastane. Je to ten americký souboj, kdy se proti sobě rozjedou plnou rychlostí dvě silná auta. A když jsou hrdinové oba dva řidiči, vzpomíná se na ně se slzou v oku. Ale ve filmu i v životě je jeden z nich přece jenom o něco větší posera...

Kopretina řekl(a)...

Výborný postřeh milý STK...Zabíjet vlastní kulturu přistěhovalci jiné kultury, jiných mravů, to je skutečně zločin...Ti přistěhovalci, co už tady jsou, co se dá dělat, vykopat je nemůžeme, i když by si to někteří zasloužili, ale zvát další a další přistěhovalce, to je hrozné! V Evropě je nyní dost přistěhovalců! Nepotřebujeme žádné jiné...Kecy, že bez přistěhovalců Evropa vyhyne...No a...Lepší vymření Evropy než její proměna v muslimský chalífát...nejsem nacifeministka, ale nejsem také masochistka, o aparteid žen nestojím...Nechci nosit burku, nechci být sexuální otrokyně muže, nechci být třískána jak ten pes, nechci být polévána kyselinou, nechci, aby naše pětileté dcery byly nuceny se provdat za padesátileté úchylné nadržené dědky...Nechci šariu, nechci islámský náboženský stát...

stk řekl(a)...

Kopretino,
na jiném fóru mi spoludiskutér, který několik let v Norsku žil, napsal, že ta dívka svůj výrok nejspíš myslela upřímně. Ze prý je tam taková nálada. Odepsal jsem mu frází "Jako že nejsem věřící, Bůh buď Norsku milostiv!"
Trochu se o ty Nory bojím - ale je to kone konců "jejich soutěž".

EK dodala)hahaha řekl(a)...

TO HARPYJE:Hraběcí rady nepotřebujete , je tu dost hrabat.
Však věcně, lepší než dlouhé sportovní železo je tohle:
http://www.sigsauer.de/index.php?id=614&lang=de,
kapacitní zásobník, lehká,nerezatí, blbovzdorná, přesná, excelentně opracovaná no prostě "CH".I třaslavá kytka se trefííííííí !
čest v šest

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino, viděl jsem nějakou vaši fotku s brýlemi. Pokud máte refrakční vadu, tak je docela pravděpodobné, že budete úspěšnější se zbraní s krátkou hlavní. Já sám jsem nastřílel na vojně z pistole líp než ze samopalu, protože u toho samopalu jsem měl v obraze v oku ostrou buď mušku nebo hledí, ale ne oboje současně, zatímco u té pistole jsem to současně proostřit dokázal.

A.S. Pergill řekl(a)...

to RRR:
Vzhledem k tomu, že vyšetřování anthraxových útoků vyznělo do ztracena, tak se o motivech (které jsou v tomto případě nejdůležitější) můžeme jen dohadovat. Nicméně vzhledem k tomu, že USA v 50. letech vystavily svoje civilní obyvatelstvo záměrně rozptýlenému radioaktivnímu prachu (v rámci testování následků jaderné války)*, tak je docela možné, že se jen testovalo, jestli už je vyšlechtěný kmen Bacillus anthracis dostatečně invazívní. Vzhledem k tomu, že do plic vnikne z primárního zdroje pěkně a účinně, zatímco následně do dalšího člověka hůř, tak buď mají co chtěli (kmen, kterým mohou ošetřit území krátce před vstupem vlastních vojsk), nebo se pokorně vrátili ke zkumavkám a termostatům a bádají na kmeni, který by se v napadené populaci lavinovitě šířil. Čest jejich práci!
--------------
* Sověti se v té době nekašlali s nějakým radioaktivním prachem a rovnou na svoje lidi shodili jadernou bombu.

jiný Honza řekl(a)...

Harpyje, já dávám přednost tomuhle: http://cs.wikipedia.org/wiki/Desert_Eagle Znalci praví, že v ráži .50AE je schopen oddělit libovolnou končetinu od těla jedinou ranou. Nicméně pro běžné nošení bohatě stačí klasická ČZ 75 ve verzi Phantom nebo Duty (http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8CZ_75)

jiný Honza řekl(a)...

Šamane, ono to možná bylo ještě horší: http://www.lidovky.cz/zoufale-volali-o-pomoc-ale-slyseli-jen-neblokujte-linku-pj2-/ln_zahranici.asp?c=A110725_210734_ln_zahranici_bet
Tohle už fakt vypadá na úmysl nebo neschopnost hraničící s debilitou!

A.S. Pergill řekl(a)...

Jak nemusím Britské listy, tak tohle je opravdu zajímavý článek:
http://www.blisty.cz/art/59493.html
Čest Čulíkovi, že ho uveřejnil (a dokonce bez dehonestujících komentářů), ačkoli je prakticky ve 180 stupňovém rozporu s oficiální linií jeho deníku.

A.S. Pergill řekl(a)...

Možná ještě něco: Ta dlouhodobá frustrace ABB z morálního rozkladu společnosti, způsobeného nepřátelskou invazí, mi do jisté míry připomíná motivaci Jana Palacha.
Je pochopitelně otázka, proč ten rozdíl (teatrální sebevražda versus rovněž teatrální masová vražda). Může to být jistě rozdíl v osobnostech, ale je docela možné, že se věrchuška naučila zvládat protesty typu Jana Palacha natolik účinně, že bylo ABB jasné, že by se politý benzínem a zapálený na hlavním náměstí v Oslo ani nedostal do zpráv (natož pohnutky, které ho k tomu činu vedly). Ty reakce v norské televizi, které jsou zde v diskusi výš uvedeny, by pro tuhle možnost svědčily.

Petr Kohout řekl(a)...

Jsem zvědavý, jestli někdo bude chtít vysvělení po soudkyni, která rozhodla, že ABB lépe vychová jeho matka. Zdá, že tato soudkyně se, mírně řečeno, zmýlila. Dostane za to alespoň vynadáno ?

Harpyje řekl(a)...

Včerejší článek Ulricha Sahma, blízkovýchodního korespondenta různých německých médií ("Simulation der Gräuel Israels" http://neviditelnypes.lidovky.cz/zprava-simulace-ohavnosti-izraele-dtg-/p_zahranici.asp?c=A110724_172614_p_zahranici_wag), kterou Neviditelný Pes převzal z německého haGalil, a který se objevil i na jiných německých blozích, způsobil na některých nemalý poprask.
Jsem přesvědčená, že autor svůj text tak nemínil, ale jeho slova a sugestivní obrázek plakátu vyzývajícího k boykotu Israele, nechaly jeho nešťastný článek vyznět tak, jako by zavražděné děti stihla spravedlivá pomsta.
Tímto způsobem si ale článek vyložili někteří čtenáři. Čeští i němečtí.
Korunu těmto hanebným komentářům na Psu nasadila Kopretina krátce před půlnocí: "Ano, povšimla jsem si! Je to pěkná sběř, připomínají mi malé děti v Hitler-Jugend...To není žádná budoucnost lidstva, ale záhuba lidstva!"
Měla byste se stydět, Kopretino! 80 z nich už skutečně není žádná budoucnost lidstva! To si říkáte křesťanka?

STK řekl(a)...

A.S.Pergill dneska v 08:24:
Včera jsem tom (paralela s Janem Palachem) přemýšlel. Kromě té hrůzy z toho, co se stalo ještě přibyly obavy z toho, co všechno se musí stát, aby to žurnalisty donutilo o věci psát. A lidi přemýšlet.
A taky o hlavním tématu článku: Nakolik je policie (i ta naše!) připravena účinně zasáhnout, když se stane něco nestandardního.

Větší vlastenec řekl(a)...

Multikulti – zločin horší než vražda

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !

Čtu si vaši diskuzi, a cítím, jak těžká únava ze mne padá. Náhle je mi do tance – tak sladce česky znějí vaše hlasy, tak jednolitě line se vaše česká píseň. Ano, je to tak : Můžeme mít poněkud odlišné názory na soukromé vlastnictví výrobních prostředků, ale v jednom se shodneme stoprocentně : Multikulti je horší zločin než vražda !
Váš libozvučný vlastenecký chór narušuje jen vzdálený křik dvou zrádných emigrantů – jedné z Německé spolkové republiky a jednoho z USA. Není divu - kdo ilegálně opustil vlast, kdo přerval své kořeny, kdo v Evropě resp.Euroamerice načichl tamními myšlenkami a idejemi, vyděluje se zřetelně z Doupěte, z našeho vlasteneckého hejna.

Leč dosti emigrantů, hanebných zrádců vlasti. Obejměme se navzájem, vlastenci a vlastenky, pohlédněme si do našich prostých českých zornic : Jsme zde mezi svými, cítíme milé teplo a domácký pach členů naší smečky. Žádný cizák, žádný příslušník neslovanské rasy se mezi nás nemůže vetřít. Žádný Euroameričan či jeho domácí přisluhovač-pravičák nevkročí do Doupěte, aby v něm šířil zrůdné a vražedné euroamerické „myšlenky“. Nás prostě jed multikulti v žádném případě neohrozí.
Ach, jak dlouho již a jak těžce bojujeme za unikulti ? Kolik obětí jsme přinesli na oltář vlasti a socialismu ? Ano, již více než jeden a půl tisíce let bojujeme proti multikulti, kterou by v naší vlasti chtěli šířit naši nepřátelé. Sotva se nám podařilo humánně vylikvidovat původní obyvatele naší vlasti, jen jsme naši zem, původně součást zaostalé východní Evropy, přebudovali na nejzápadnější výspu Západní Asie, už se na nás začali všichni hrnout : Němci, Avaři, Románi, Rómové, Tataři, Němci, Žabožrouti, Špageťáci, Němci, Turci, Američani, Germáni .... Ohavná sběř, v lepším případě nekulturní opičáci, většinou však okupanti. A většina z nich nás chtěla učit. Nás, nositele kultury ! Nás, Slovany, z jejichž řad vyšel Vladimír Iljič Lenin, největší člověk celých dějin !!! Směšné i hnusné; vážně.

Samozřejmě jsme pokusy nás předělat na Euroameričani odmítli. Kolik jsme kvůli tomu vytrpěli ? Kdo spočítá, kolik úsilí a obětí přinesli Češi, Moravané a Rusové, aby zůstali svými, abychom zůstali nepokořenými Západoasijci ?!
Ne, to spočítat nelze.
Docela snadno však lze odhadnout další vývoj : Vší náš lid pochopil, k čemu vede napodobování tzv.Západu, co nám přineslo krátkodobé poklonkování Euroamerice. Vší náš lid vidí hrůzy, jež způsobilo multikulti, typický produkt euroamerické úpadkové „civilizace“, kolik bídy a utrpení nám denně přináší kapitalismus a demokracie. Vší náš lid vidí bídu a smrt utlačovaných euroamerických pracujících, vidí imperialistické války v Libyi, Afghánistánu a jinde, vidí zoufalé činy zmučených vlastenců v Oslu, Palestině a jinde.
Vší náš lid, jak s radostí a dojetím čteme i v této diskuzi, zoufalý čin ABB v podstatě schvaluje : Raději konec s hrůzou, než hrůza bez konce.

Vlastenci a vlastenky, jednou splníme svoji internacionální povinnost. Jednou naše slovanská unikulti civilizace osvobodí euroamerický proletariát od okovů kapitalismu a demokracie, osvobodí jej z přetěžkého jařma multikulti.

A pak se bude tančit všude !

Anonymní řekl(a)...

Pro Harpyji:
Na mládežnickou organizaci politické strany jest nahlížet jako na cosi spíše nežádoucího.
Ono v historii se to jaksi neosvědčilo, ať už vezmeme v úvahu křižáckou dětskou výpravu, bolševického pionýra, komsomolce nebo mladé SSMany, o Hitlerjugend ani nemluvě. Imprinting politických názorů nedospělým může být v budoucnu skutečně velmi nebezpečný a politika by měla být, stejně jako alkohol nebo sex přístupná jen dospělým...

Větší vlastenec řekl(a)...

Zapomněl jste napsat, Anonymní, že politika je stejné svinstvo jako drogy.
:-)))

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, jsem proti jakémukoliv vraždění, odsuzuji tuto masovou vraždu! To jsem napsala mockrát! Jen jsem napsala názor, že tyto lidi za budoucnost lidstva nepovažuji...Máte pravdu, křesťanská morálka hlásá lásku k bližnímu i vůči nepřátelům...Nikdy bych nikoho nezabila, jsem vždy a za jakýchkoliv podmínek proti vraždám...Jen jsem vyslovila názor, že tito lidé pro mě žádnou budoucnost lidstva nepředstavují...

informace řekl(a)...

Všichni teď rozebírají pohnutky a charakter ABB, mluví se o poruchách osobnosti, hledají se příčiny ve vychování, rozvodu rodičů a pod. Nikdo se nezabývá problémem, nakolik ty poruchy osobnosti jsou svázány s poruchami společnosti, ve které se mentalita Abb vyvíjela. A bylo by to velice zajímavé téma, rozhodně aktuálnější než povídání o nákupu zbraní na sebeobranu. Norská společnost je beze sporu společnost s funkčními poruchami - jejím členům chybí základní lidský instinkt sebezachování a sebeobrany. Na to poukázal částečně úvodník v il Giornale. Pět set mladých kluků a děvčat se nechá povraždit jedním člověkem, i když ozbrojeným. Instiktivní chování skupiny nebo smečky je napadnout útočníka, i když je silnější a i když při tom několik jedinců ztratí život. Kdyby na ABB zaútočila skupina kameny anebo i holýma rukama, byli by to utloukli k smrti. O tom bychom mohli různě diskutovat, není jasné, v jakém stavu nebo seskupení je vrah zastihl, zda měli možnost se zorganizovat atd.
Ale tato úvaha vede podle mého názoru i k úvaze širšího dosahu. Neztratila instinkt sebezáchovy a sebeobrany celá společnost? Včera jsem tu napostovala odkaz na článek jednoho norského učitele z Osla o situaci v norských školkách, hlavně ve čtvrtích, kde pomalu imigranti začínají vytěsňovat autoktonní obyvatelstvo. Odkaz Piksla smazal, ale to nevadí, stejně byl v originálu z norského deníku a pak v italském překladu. V norských školkách poměr počtu dětí imigrantů k počtu norských je 15:5, to znamená, na pět malých Norů ve třídě přijde patnáct malých imigrantů pocházejících ze všech částí světa, hlavně muslimských. Ti většinou neumí norsky jako jejich rodiče. Učitelé mají velké nesnáze s nimi vůbec komunikovat. Důsledek toho je, že nemluví správně norsky ani malí Norové, protože se to ve školce nenaučí. Norské děti jsou pak vystaveny šikaně ze strany malých muslimů, na příklad nemohou si nosit svačinu se salámem, protože jim muslimkové nařežou. Dokonce holčičkám matky barví vlasy na černo, aby zamaskovaly jejich původ.
Když se malí občané vychovávají v podobném prostředí, co z nich může vyrůst? Defétisti už od předškolního věku. A mezi nimi pak vyroste několik jedinců patologicky agresivních, kteří na situaci nemohou ic změnit, alespoň v pozitivu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá Kopretino, považujete sebe sama za "budoucnost lidstva" ?

Harpyje řekl(a)...

Vy jste neměl v mládí sex, Anonymní? To je mi Vás ale líto!

Schumacher antisemita řekl(a)...

Především je to dobré "mediální" téma plnící stránky bulvádu i nebulváru a znamenitě zvyšující náklad a zisk. Protože "každá zpráva je dobrá, když je špatná". Vždycky přemýšlím o tom co by bylo na těch stránkách kdyby tam nebylo tohle a podobné. Co by nám podstrčili pod nos, co by nám rvali do hlav nebýt tohohle. Ano, to co se stalo je neradostné. Mezi tragédiemi ke kterým dochází denně na celém světě je to zanedbatelné. Těch pár desítek mrtvých není víc než výsledek dopravních havárií za několik týdnů na nevelkém území. Vezměte celou Zemi, všechna neštěstí, úmrtí na infekční choroby, války, hladomor a všeobecně lidkou blbost a dostanete hrozný počet mrtvých za den. Přesto toho nejsou plné stránky novin. Je to bráno jako normál. Děsím se toho, jaké další okleštění svobody nám to přinese. Chopí se toho podobní iniciativní blbci jako po neštěstí ve Fukušimě. A budou chelit zákony a nařízení.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Proč policie jednala tak jak jednala ? Nebo spíš nejednala ? Protože dodržuje zákon, předpisy a nařízení. Nemůže sebrat cizí člun a porušit tím občanská práva. Nemůže si člun ani vypůjčit. To by bylo nemístné obtěžování. Musí použít výlučně policejní prostředky. Kromě toho na případy thhle druhu není připravená. Připomíná mi to film o za trest zmraženém policajtovi, který se dostane do budoucnosti....

Schumacher antisemita řekl(a)...

Informace, ty přirozené instinkty jsou v nás potlačovány. Ideálem je občan ovčan.

žibřid řekl(a)...

Ad Petr Kohout:
to stojí za zamyšlení. Minimálně v tom smyslu, že muži bez otcovského vzoru inklinují nejen k oidipovskému komplexu, ale i k náboženství a mesianismu.

K tomu, že podle Informace je norská společnost defétistická, ale ABB vraždil namísto aby se (jako Palach) upálil, mě ale nenapadá nic. To už je spíše sociologie a té moc nerozumím.

Harpyje řekl(a)...

Nemám slov pro to, abych vyjádřila jak se mi hnusí ono hledání hnid v norské společnosti, pro "vysvětlení" obludného činu těžkého psychopata, který podle slov svého advokáta vnímá realitu velmi osobitým způsobem.
Správně to řekl včera na diskusi pan Tejkl té babě Kaniokové, která taky pořád omílá své mantry o multikulti a politic´e korektnosti: "Jen upozorňuji některé zdejší diskutující "konzervativce", že snaha vysvětlovat, chápat či dokonce omlouvat brutální vraždu nevinných lidí poukazem ke "společenskému kontextu" činu (v tomto případě problémy s imigrací, multikulturalismus atd.), je oblíbenou pomůckou různých levicových a socialně inženýrských teorií, které zde jindy mnozí tak rádi pranýřují... "
A navíc je takové počínání naprosto neuctivé a bez piety vůči zavražděným. Velmi připomíná ony hlasy, které po 911 tvrdily, že si za to mohou Američani sami.

Větší vlastenec řekl(a)...

Přirozený instinkt je chytit nejslabší možnou kořist, resp. se sdružit do smečky za týmž účelem.
Cokoliv nad to je potlačování přirozených instinktů.
Kolik hodin přežijete v přirozeném světě, soukmenovče Schumachře ?

Harpyje řekl(a)...

:-))) Jeho Prezidentská Výsost odmítla bezpečnostní prohlídku a odešla z parlamentu.
Ah ! ça ira, ça ira, ça ira,
Les aristocrates on les pendra ;
Et quand on les aura tous pendus,
On leur fichera la pelle au cul!

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje, zdejší diskutující vlastenci zcela přirozeně a česky hledají vysvětlení pro vlastenecký čin ABB v hrůzách euroamerické společnosti.
Chcete snad napsat (viz Váš příspěvek z 12:38), že zdejší diskuze je plná psychopatů, vnímajících realitu velmi osobitým způsobem ?

Anonymní řekl(a)...

Pozdrav všem vzkazuji... Půlka z vás mne zná, takže stačí takto: jeden mně velmi blízký člověk z centrály té české organizace, jež je teď v NOR tak kritizována, mi na mou žádost shrnul: Nemysli, u nás by to nemuselo být ani perfektnější, ani rychlejší... MMCh, v NOR byl třikrát, jednou tam dokonce vedl tábor jedné záslužné organizace, zná to tam. - A K TĚM ŠKOLKÁM TAM - HOLKA, TOHLE ALE U NÁS NENÍ ZNÁMO - ŽE? P r o č se tohle u nás nepopisuje, nesděluje, tento stav a trend? To je naprosto vymknuto z kloubů a byla otázka času, kdy si z toho paranoidní či jiný vyšinutec něco vyšinutého vyvodí - a bude. A je... S., je tomu ve školkách SRN obdobně?

Anonymní řekl(a)...

Bože... to su já, Jakub S., pro vás nechci být anonymní, že.

Kopretina řekl(a)...

Milý Vlastenče, ani sebe nepovažuji za budoucnost lidstva, být student a dostudovat ze mě automaticky nedělá budoucnost lidstva...Užitečným a prospěšným se člověk stává teprve tehdy, když něco dokáže...

Větší vlastenec řekl(a)...

Vy to samozřejmě nechápete, vážená paní Harpyje, protože jste se už odrodila, načichla jste Euroamerikou.
Ale my opravdoví čeští vlastenci čin našeho prezidenta schvalujeme. Náš prezident není jen tak někdo, aby musel procházet nějakým bezpečnostním zařízením kdesi v zaostalé Austrálii.
Myslím, že za takovou urážku hlavy našeho státu bychom měli prohlásit australského velvyslance za personu non grata, nebo mu rovnou hezky česky nakopat zadek.

Harpyje řekl(a)...

Nějakých pár výjimek by se snad našlo.

Harpyje řekl(a)...

Kdy už konečně napíšeš ten článek o Israeli, Jakube?

Větší vlastenec řekl(a)...

Aha. Takže jestli Vás správně chápu, milá Kopretino, teprve budoucnost ukáže, zdali jste budoucností lidstva.
No tak si tedy počkáme.

Harpyje řekl(a)...

Skutečně, to se jednomu nechce věřit!
"A já mám zase pocit . . . . .

. . . . (hraničící s jistotou) . . . . . že Vy jste pravý český MAGOR, který nedokáže pochopit, že je těžkou urážkou hlavy jakého-koliv státu, procházet do podělaného nahrávacího studia zpravodajských hyen . . . . . přes bezpečnostní rám !!!!!!

President přece není obyčejný strejc z Horní Dolní . . . . . .ale nejvyšší hlava svrchované země !!!

To snad musí pochopit i bolševik s Jakešovým mozkem . . . . . respektive . . . . .s Jakešovou dírou v mozkovně !!!!"
:-))))
To bude asi taky "konzervativec". Autentický.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Možná ještě něco: Ta dlouhodobá frustrace ABB z morálního rozkladu společnosti, způsobeného nepřátelskou invazí, mi do jisté míry připomíná motivaci Jana Palacha...
Columbine High School, Virginia Tech, Oklahoma City, Lockerbie, Madrid, Londýn, 9/11, World Trade Center, ...
Prosím nedělejte z vraha mučedníka. A jestli jste též dlohoudobě frustrován, sublimujte to do románu o Conanovi, bijci polozvířat, podzvířat a barbarů vůbec.

Harpyje řekl(a)...

Odešel?
Tady to ale zní jinak: "Vaclav Klaus is barred from Parliament House as Czech President refuses security screening"
http://www.theaustralian.com.au/national-affairs/capital-circle/vaclav-klaus-is-barred-from-parliament-house-as-czech-president-refuses-security-screening/story-fn59nqgy-1226102221962

drak řekl(a)...

Ve 13:30 má vystoupit Breivikův advokát, jdu se podívat.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale prosím Vás, vážená paní Harpyje !
Snad ve Vás zůstal alespoň střípek češství; takže dokážete porovnat hodnověrnost australských orangutanů a našeho vlasteneckého prezidenta, ne ?

Jakub S. řekl(a)...

Jo, Izrael... čtvrt roku mě všici bombardujou... když já tím vším su prostě zahlcený po kraj. Korekce realitou, mimo jiné. Přeplněn. Pomalu se to ve mně třídí, přemisťuje, ukládá... no jo, já su last minute man.
Teď jsem si našel ten článeček v nedělním Il Giornale - velice zajímavý. Měl bych z něj zrobit shrnutí v bémiš - čili, jak říkáme my Španělé, cuzamenfasuňk neboli resumééé - ? Abych vám byl un poco utile...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Stojíme za Tebou, Václave.
Zde je odkaz na ABC News, kde měl mít pan prezident rozhovor.
http://www.abc.net.au/news/2011-07-26/czech-president-bounced-by-security/2811236

Harpyje řekl(a)...

To bude zase ostuda.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Dívejte se na to pozitivně a s hrdostí. Jako správná celebrita umí pan prezident připoutat pozornost na sebe i na zemi, kterou zastupuje.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro nás opravdové české vlastence je náš prezident a jeho vlastenecké chování zdrojem oprávněné hrdosti, vážená paní Harpyje.
Jeho neohrožené znárodnění vzácného plnicího pera, vzdor celému světu, je krásným příkladem české statečnosti a sociálního cítění.
Jeho odchod z budovy australského parlamentu nám roduvěrným Čechům názorně ukázal, jak se máme chovat k hysterickým Euroameričanům, vidícím teroristu na každém rohu.

Prostě - jako pres.Beneš, bude mít i prez.Klaus zákon o svých zásluhách v Ústavě Česko-Moravské sovětské socialistické republiky.

Hezké odpoledne přeji.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Ve většině případů zkoumání osobnosti pachatele prokáže, že prvotní příčinou jsou jeho vážné osobnostní a tím zapříčiněné osobní problémy. Pocity méněcennosti kompenzované pocitem nadřazenosti až božskosti. Násilný čin je výsledkem maladaptace, hledání nějakého vnějšího zla jako příčiny, proti které je nutno bojovat. V tomto případě byl čin extrémním řešením politicky řešitelného problému, nikoli bezvýchodné situace. Co ale vystihl, je, že podstata problému není v islámu ani v muslimech. Postata je v politice těch kteří umožnili aby takový problém v Norsku nastal, kteří dovolili a dovolují nepřizpůsobivým cizincům s cizorodou a nekompatibilní kulturou aby se tam usadili a kteří tolerují, omlouvají a bagatelicují jejich škodlivé a kriminální činy a požadují po Norech aby se sami přizpůsobili. Totéž v ostatních zemích. Neviňme muslimy, kteří činí jen to co pokládají za jim prospěšné, kteří se chovají v souhlasu se svoji islámskou a kmenovou kulturou, kteří činí jen to co jim je prakticky dovoleno a kteří přirozeně všude tam kde se usídlí, přetvářejí místní kulturu na vlastní. Viňme ty, kteří jim to dovolují a neodsuzujme ty, kteří kdekoli na světě brání svoji kulturu, třebaže rozdílnou od naší a podle našeho mínění ne dobrou. Jiná země jiný mrav. U nás máme dvacetkrát i více trestané marně převychovávané recidivisty, jinde nemají, protože to řeší useknutím ruky nebo hlavy. U nás je považováno za žádoucí projev svobody vystrkovat nahé zadele při různých "loveparádách" a podobně, jinde ženy chodí pod lajntuchem a muži v dlouhých kalhotách. Nevidím žádné porušování lidských práv to, když se například v Saúdské Arábii nesmíte ožrat a sahat ženským pod lajntuch. Nestěžujme si na cizince, které si sem pouštíme a strpíme i přes to, že porušují nejen naše zvyklosti, ale i naše zákony, nestěžujem si na naše zákony, že ztěžují jejich vyhošťování. Vina je výlučně na naší straně. Máme zákony a zákonodárce jaké jsme si zvolili. Jestliže se nám nelíbí, můžeme si vybrat a zvolit jiné. Jestliže toho nejsme schopni, ne protože jsme pod krutovládou, ale protože jsme hloupí a líní, nezbývá nám než to trpět do té doby než problémy budou tak vážné, že vyvolají násilnou změnu. Neslibujme si od ní spásu, je historickou zkušeností, že při ní se dostávají k moci ještě horší lidé. Sice se nám to nelíbí, ale nic se s tím nedá dělat, tak funguje lidská společnost a žádné uspořádání, ani "demokracie" není na věky. Po všech hrůzovládách které čas od času nutně nastávají připadají trochu lepší nehladové poměry jako ráj. Tak by blahobytný nynějšek připadal mnohým našim předkům. Nemáme si nač stěžovat. Ještě ne.

Šaman řekl(a)...

Schumachere: Policie nemůže sebrat cizí člun a porušit tím občanská práva? A co když ho občané chtějí poskytnout?
ASI 20 MALÝCH MOTOROVÝCH ČLUNŮ MÍSTNÍCH REKREANTŮ ZACHRAŇOVALO MLÁDEŽ Z OSTROVA. BYL TAM JEDEN POLICEJNÍ člun, odkud na ně policajti volali - nejezděte blízko, je to nebezpečné!!!
Policajti v Norsku nejsou ozbrojení, ale pomoc mohli i neozbrojení - když civilové mohli. Aha, oni ti civilové neměli předpisy...

Zásahovou jednotku prý bylo třeba na akci vybavit, protože policajti nejsou ozbrojeni... Pak ale ať si proboha neříkají "Delta"... V Norsku ještě nikdo nepřepadl banku???

Ten člun pro "plně vybavenou jednotku" prý pod jejich vahou potopil... Kdyby ten vůl na ostrově měl náladu, mohl je postřílet, když se blížili komplet na jediném člunu. Ale to by riskoval, že by snad přece jen vystřelili. Někam směrem k němu. Padesát výstražných výstřelů.

Ale k čemu mají armádu? Všechny bezpečnostní složky se prý soustřeďovaly na Oslo - ale většina teroristických akcí je právě proto konána sériově, a to se už pár desítek let ví...

Opakuju: Co kdyby byla válka, volové?

Nakonec, co jsem nepsal - zděsila mne zpráva, že za vysklenými okny mohou být nějaká roztrhaná těla, ale do baráků nikdo nejde, protože co kdyby spadly. Tak takhle se ani newyorští ani čeští hasiči nechovají - když mají podezření, podstoupí přiměřené riziko a ty zasažené budovy zkontrolují.

Uf. Doufám, že český záchranný systém takovou zkoušku v praxi nezažije. Ale v zemi, kde se počítá z dojezdem sanitky 15-20 minut by se snad podobná selhání neměla stát. Nicméně - v Norsku by měly padat nějaké bezpečnostní hlavy.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Souhlasím s Klausem. Bylo by zajímavé, kdyby například britská královna pokud by navštívila Česko, byla nucena všechno vyndat z kapes a projít bezpečnostním rámem. Už vidím ty rozhořčené komentáře....

Schumacher řekl(a)...

Šamane, viděls "Demolition man" Nepřipomíná Ti to lecos ? Předpisy jsou předpisy....Policie nebyla připravena na takovou vymykající se událost. Technicky ani mentálně. Příklad ze života který se stal : cestovatelům v poušti se porouchalo auto a než dorazila pomoc, umřeli žízní. Zachránci zjistili, že auto má plný chladič vody dostačující k přežití po potřebnou dobu.... Že Norsko není připraveno na válku ? A s kým by mohlo válčit, když má širokodaleko samé mírumilovné sousedy ? Na jakou válku by se mělo připravovat ? Jaké ozbrojené síly a specielní jednotky by mělo mít třeba Lichtenštejnsko ? Jsem zvědavý jakým opruzem na to bude reagovat EU. Kolik uspořádá konferencí, kolik nových komisařů zřídí, co všechno vymyslí k implementování do právního řádu členských zemí a kolik nás to všechno bude stát.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Nepředpokládám, že by pan prezident měl něco ošklivého v kapse. Jistě chtěl jen upozornit, že nejsme národ lokajů a služek. Na druhé straně, snaha neurazit důležitou osobu bezpečnostní kontrolou může mít i neblahé následky.
http://www.stratfor.com/weekly/20100111_khost_attack_and_intelligence_war_challenge

Větší vlastenec řekl(a)...

Chránit je třeba vedoucí představitele, ne nějaké hloupé Australany

Ke sprosté urážce našeho prezidenta sdělil Pražský Hrad : „...U nás i ve většině světa jsou rentgenové kontroly ve státních institucích právě kvůli bezpečnosti prezidentů a ostatních ústavních činitelů, nikoli obráceně.“
A my opravdoví čeští vlastenci s tím souhlasíme : Našeho prezidenta je nutno chránit před australskými (a euroamerickými) domorodci a orangutany, nikoli obráceně.

Mimochodem - náš prezident by přes detektor kovů stejně neprošel, protože sebou neustále nosí svoji masivní ocelovou vůli.

Čest a Nazdar !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Jak to možná bylo. Volně podle ABC(!) novinek:
Produkční: "Jak uviděl bezpečnostní rám, zabejčil se a řek: 'Skrz tohle nepolezu'.
"Tak sem mu řekla, že každej musí skrz. Na to opakoval, že on skrz nepude.
"Řekla sem bezpečákovi, že to je šekový prezident a že s nim máme mít rozhovor.
"Bezpečák byl neoblomnej. Je mi jedno, kdo to je. Skrz musí každej.

Anonymní řekl(a)...

Poznámka k času dojezdu k ostrovu. Uvedenou cestu z Osla k ostrovu Utoya dobře znám (často zde jezdím) a uvedený čas (cca 25 min) je při dopravě po silnici velmi dobrá hodnota. V běžném provozu vyžaduje ujetí tohoto úseku téměř dvojnásobný čas. Takže minimálně v tomto bodě mám pro norskou policii plné pochopení.

Harpyje řekl(a)...

El Pasionario ("No pasaran!") nenosí pouze svou ocelovou vůli, ale i titánové endoprotézy. Ti hlupáci na Spiegel online to neví, a proto píšou: "Důvod pro Klausovu averzi vůči detektorům metalů není znám."

drak řekl(a)...

Sledoval jsem chvilku vystoupení Breivikova advokáta, pan Lippestada a souhlasím s ním především v tom, že celé to vypadá jako čin někoho duševně hodně vyšinutého a že na jakékoliv další závěry, že je zatím příliš brzy. Logicky, protože musí proběhnout vyšetřování, Breivika musí prohlédnout psychiatři atd atp, prostě celá ta mašinérie a soukolí se musí dát do pohybu a na konci z toho musí něco vypadnout. Ten pan Lippestadt působil celkem duchapřítomně a nečitelně zároveň, což je asi u advokáta přednost. Ono asi u něčeho, co hýbe médii takovou silou a intensitou je asi marné dožadpvat se trpělivosti na straně obecenstva a čtenářstva, ale koho to zajímá víc než jen povrchně, tak si prostě bude muset na serioznější analýzu aspoň trochu počkat.

Norskou policii raději komentovat nebudu, doufejme, že se z toho pánové poučí a dojdou k těm správným závěrům, když ne, další exces je zaskočí nepřipravené úplně stejně jako tento.

Když už jsme v souvislosti s událostmi v Oslu dotkli zbraní vhodných k osobní obraně, tak na většinu běžných situací by mělo postačit toto:

http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product4_750001_750051_766343_-1_757767_757751_757751_ProductDisplayErrorView_Y

Je to věc malá, lehká, ale dostatečně výkonná, jednoduchá, nenáročná a hlavně spolehlivá, dobře se to vejde do kapsy a nezasekne se to v ní při pokusu o vytažení ven. Pro denní nošení za účelem sebeobrany naprosto optimální věc. Netuším jak je to v Norsku s držením zbraní, zkusím si o tom něco zjistit. Nepochybuji o tom, že Breivikův čin způsobí, že se někteří političtí dárečci pokusí pod touto záminkou omezit právo držet zbraně, ačkoliv do nebe volající neschopnost norské policie by spíš volala po opaku něčeho takového.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Draku, podle mě z něho chtějí udělat duševně vyšinutého. Klasický postup obhajoby, když nezbývá nic jiného. Je to chladnokrevný vrah.

Větší vlastenec řekl(a)...

Naši prezidenti inspirací pro vlastenecký čin ABB

IDnes, jeden z „českých“ plátků vlastněných velkoněmeckým kapitálem, napsal mimo jiné :
"...Václav Klaus také zdůraznil, že národní stát je nenahraditelným garantem demokracie (na rozdíl od všech druhů říší, impérií a konglomerátů států)," píše Breivik v dokumentu.
Inspiraci hledal i v Benešových dekretech, které po druhé světové válce rozhodly o vysídlení sudetských Němců z Československa. Vnímá je jako vhodný zdroj inspirace pro západní země, jak postupovat vůči části muslimů.
( http://zpravy.idnes.cz/norsky-vrah-v-manifestu-vyzdvihuje-nazory-prezidenta-klause-na-eu-1dy-/zahranicni.aspx?c=A110725_083133_zahranicni_stf )

Prosím zdejší opravdové vlastence : Mohli byste najít příslušné pasáže v dosud zveřejněných úryvcích z díla ABB, našeho norského spojence v boji proti multikulti ?
Hodně by to pomohlo naší národní a sociální věci. Já Leninužel nemám čas.

Děkuji vám předem, a jsem s pozdravem Světu mír !

Schumacher antisemita řekl(a)...

Doplňuji chladnokravný sprostý vrah. Tak by se s ním mělo zacházet. Nepřipustit žádné extrabuřty jako že by chtěl před soud v uniformě a vést politické proslovy. Předvést jako ostatní souzené zločince a připustit aby vypovídal jen k k předmětu obvinění. Nepřipustit rozhovory s novináři a nepřipustit aby ze zločinu měl prospěch a zisk třeba publikací svých názorů. Jenže norská justice je humanistická, tak se dočkáme lecčeho.

Větší vlastenec řekl(a)...

Prohlásit vraha za duševně vyšinutého ?
Někteří Norové tak uvažují, soukmenovče Schumachře. Přečtěte si román "Kolos" od Alnæsa Finna.

Harpyje řekl(a)...

Prosím Vás, Vlastenče, rozlišujte mezi ABB I a ABB II.
Otcem myšlenky odsunu muslimů z Evropy je ABB I (Bůh, vlast, rodina): "Pojďme se vážně bavit o odsunu muslimů z Evropy"
http://abbartos.wordpress.com/2011/04/13/pojdme-se-vazne-bavit-o-odsunu-muslimu-z-evropy/

drak řekl(a)...

Z toho co vím o diplomacii, protokolech hlavách států atd atp se domnívám, že president Klaus jednal v tomto případě správně a adekvátně. Ztotožňuji se s Schumacherovým názorem, že onen australský opičák by se asi jen těžko dovolil nutit procházet bezpečnostním rámem amerického presidenta, britskou královnu, nebo třeba presidenta Francie. Hlava státu prostě bezpečnostními rámy neprochází a je věcí hostitele toto zařídit. Klausovo odmítnutí a nabídka, že poskytne rozhovor v hotelu mi připadly jako naprosto přiměřené situaci.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Pan prezident není v Austrálii na státní návštěvě, ale na soukromé misijní cestě. Pán nebo paní u bezpečnostního rámu nemuseli vědět, že se jedná o královnu. Uvedení "šekový" president jim nemuselo nic říkat. Přehršle presidentů má kdejaká firma.

Harpyje řekl(a)...

A co víte o demokracii, jejímž z jedních základních principů je rovnost všech lidských bytostí, vážený draku? Viděl jste někdy foto Queen v mešitě s pokrývkou hlavy a v ponožkách? Ráda Vám ho vyhledám. Myslím, že by tenkrát měla daleko pádnější důvod, odvolávat se na svůj majestát, než prezident republiky na soukromé návštěvě Austrálie.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Nemám dost informací k tomu, abych dovedl říci, zda je Breivik chladnokrevný vrah, nebo vyšinutý cvok, nebo cosi mezi tím. Od toho mají v Norsku justici a odborníky, aby se tím zabývali a k nějakému závěru došli. To bude potřebovat nějaký čas. Vzhledem k charakteru případu ale určitě máte pravdu v tom, že by mu mělo být zamezeno v producírování se před médii v uniformách, čtení manifestů a podobných záležitostech, protože on o to evidentně stojí, to už z toho průběhu vidět je. Chápu i určité obavy norské justice před veřejným projednáváním, protože kdyby šlo o skupinu lidí, mohlo by se dostat ven něco, co by další vyšetřování mohlo ztížit, či znemožnit. Na druhé straně vzhledem k dosahu a rozsahu té události bude muset norská justice zvažovat, jak to celé udělat co nejvíce transparentním, aby se zabránilo zbytečným spekulacím a nějak rozumně vyšlo vstříc médiím.

drak řekl(a)...

Demokracie? Rovnost? Nenechte se vysmát, skoro žádná už tu nezbyla a i o ty zbytky, které ještě máme, se nás pod rozličnými záminkami pokoušejí připravit padouši domácí i zahraniční.

Klaus je v Austrálii na soukromé cestě mimo jiné proto, že ho tam paní australská premiérka nepozve, protože nežli by učinila toto, radši by sebe sama kousla do zadnice. Ona totiž asi nesnese fakt, že někdo může mít na věc jiný názor, než ona a IPCC. Když už se s Klausem nechce setkat a pokusit se mu vzdorovat argumenty (asi na to nemá), tak se to musí zkusit aspoň přes provokaci u nějakého pitomého rámu. V podstatě je to trapné a ubohé, ze strany Australanů samozřejmě. Jinak mívám poslední dobou pocit, že rovnost je tu jen pro Cikány, muslimy a zelené khméry, my normální občané máme už jen právo držet hubu a krok a počestné právo a povinnost zároveň platit na to všechno blaho i za cenu rostoucího zadlužování, případně rovnou státního bankrotu a když se zkusíme ozvat a naznačit, že tu cosi není v pořádku, tak je nám naznačeno, že jsme zaostalí, že tomu nerozumíme, ani nemůžeme atd atp. S takovouhle demokracií a rovností jděte do háje, takovou nepotřebujeme.

Harpyje řekl(a)...

No jo, tak to je samozřejmě něco jiného.
Asi se Vám stýská po té lidové. Tehdejší papaláši by se něčemu tak ponižujícíímu taky nebyli podrobili.
Z toho vyvozuji, že prezident ČR má zažitou papalášskou mentalitu.
Ale je od Vás pěkné, že podporujete pana prezidenta. Zaslouží si to!

drak řekl(a)...

Práce politických stran s mládeží takovým způsobem, aby si pěstovaly oddanou členskou základnu pomalu od mateřské školky se mi hodně nelíbí. Myslím, že je to hodně neetické. Můj názor je, že by mělo být obecně platnou celoevropskou zákonnou normou, že členem politické strany se může stát kdokoliv, ale až od 21 roku a pokoušet se politicky ovlivňovat někoho mladšího 20 let by měl být trestný čin se sazbou tak aspoň na 2 roky nepodmíněně. Ten norský tábor mi tak trochu mimoděk připomněl ono vymývání mozků, které probíhá v oněch palestinských táborech za evropské peníze, které jsou jakoby poskytovány na vzdělání. Vymývání mozku sice nemá se vzděláním nic společného, spíš naopak, ale ve výkazech a žádostech o podporu z evropských fondů to lépe vypadá.

Kopretina řekl(a)...

Mně na panu prezidentovi vadí jiná věc...ani je pero, ani ne podrobování či nepodrobování různým procedurám...Mně vadí orientace Hradu na Semína, Bátoru, Bartoše a vůbec celou skupinu DOST...Jinak na NP schází DZP Kajan...Doufám, že nedostal ban...

Harpyje řekl(a)...

Tak se mi zdá, že ten, kdo má vymytý mozek, jste spíše Vy, vážený draku.

Kopretina řekl(a)...

Ano, souhlasím draku...Děti v tom táboře jsou očkovány stejnou protiizraelskou propagandou jak ty hamasnické děti...Bojkotovat Izrael...To mi připomíná to slavné nacistické...Nekupujte u Židů...Jsou to Hitler-Jugenti...Ale zdůrazňuji po x-té nezasloužili si zemřít, jsem proti jakýmkoliv vraždám kohokoliv...I antisemita má právo na život...ale pohrdat jimi můžu...V čem se liší výrostek z norského tábora od hamasnického dítěte? Víte to někdo?

drak řekl(a)...

Kopretině:

Ano, máte pravdu, poradenský sbor pana presidenta je vskutku zajímavá sbírka exotů, někteří z osazenstva jeho kanceláře zrovna tak.

drak řekl(a)...

Kopretině:

Dítě má podle mého nárok na to, aby si vyrostlo v klidu a přiměřeně politicky neutrálním prostředí. Až vyroste, tak ať se pak rozhodne pro co chce. To, že se to neděje v Norsku, které je považováno za politicky i společensky velice vyspělou zemi je dost zarážející, aspoň pro mne.

Předpokládám, že fakt, že vraždit se nemá a že politická příslušnost (byť i hodně nesympatická) není dostatečným důvodem k vraždě je snad věc nad slunce jasná, tím snad nemusíme ztrácet čas ;-)

STK řekl(a)...

Pro 3R (z 13:24):
Že ABB neměl vraždit, ale měl se raději upálit?
Jak malou pozornost by to vyvolalo si zajisté vážený RRR dokážete představit. ABB ten hrůzný čin provedl přece právě proto, aby měl šanci něco světu sdělit (ať už to pro svět má nebo nemá nějaký význam). Je to samozřejmě velmi nepěkné a leckteří krasoduši to odsuzují celou váhou své osobnosti, jenže: mluvit o tom proč a co chtěl ten člověk (?) sdělit je naprosto legitimní. Nikdo by tu neměl okřikovat druhé, že tohle nebo onohle téma je TABU. Tenhle blog byl přece Šamanem zřízen právě proto, aby nebylo žádných "tabu" - snad kromě obecně neslušného chování.
Pokud se někomu z popisu stavu norské populace vzhledem k imigrantům dělá špatně, udělá lépe, když půjde diskutovat jinam nebo vypne svůj PC. O norské mentalitě toho opravdu moc nevím, takže mě zajímá, proč se stalo to nebo ono.
Nikdo by si asi neměl namlouvat, že ten, který má jiný názor než on sám je blb s "vymytým mozkem". Tenhle přístup k spoludiskutujícímu je hodně podobný přístupu komunistických papalášů - tak jak já jsem je měl "tu čest" poznat. Byli to nesnesitelní nadutci.

Tenhle způsob diskuze tady prostě nepatří.

Harpyje řekl(a)...

Tu otázku "V čem se liší výrostek z norského tábora od hamasnického dítěte" myslíte vážně, Kopretno? Jsem z Vás opravdu zklamaná.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

STK, tak znovu.
Columbine High School, Virginia Tech, Oklahoma City, Tucson, Oslo ...
Postřílet nebo pozabíjet něco dětí, aby měl člověk šanci sdělit, že něco je v nepořádku.
Podle mne zabíjení není optimální ani legitimní prostředek komunikace a sebevyjádření. Také jím nejsou sebevražedné ani jiné atentáty.

Kopretina řekl(a)...

Víte Harpyje, možná, že se jedná o nadsázku, ale i norští mládežníci cítí stejnou nenávist k Izraeli, jak ten Hamas...Jistě nenávist norských mládežníků nejde tak daleko, jako nacisti a islamisti, ale princip nenávisti je stejný. ..Z jakého důvodu žádají tyto děti bojkot Izraele? Proč? Co jim Izraelci udělali? Říkáte, že jste proizraelsky orientovaná, tak by Vám postoj těchto mládežníků vadit měl...To vadí každému proizraelsky orientovanému člověku...Vše je ale řešitelné...Sílou argumentů a dialogu...Antisemité z filosemity by se měli setkávat a argumentovat,diskutovat, předkládat argumenty...

Harpyje řekl(a)...

Ano, vážený STK.
Takový Herostrates se chtěl zapsat do dějin, Theodore Kaczynski měl též poselství, i islamističtí atentátníci jsou přesvědčeni o tom, že jejich čin je fanál, která osvítí veřejnost o správnosti jejich kauzy. (Zlo)čin ABB II byl zrovna tak smysluplný: "ABB ten hrůzný čin provedl přece právě proto, aby měl šanci něco světu sdělit ..."
Opět jste se zamyslel přímo hlavou.

stk řekl(a)...

Pro "fšechny":

Budeme se muset nějak dohodnout (doporučuji všelidové proklamativní hlasování) zda je ABB:
a.) chladnokrevný vrah, který si chtěl tímto zrůdným způsobem zjednat pozornost nebo
b.) šílenec, kterého se sluší zavřít na oddělení psychiatrické léčebny a už nikdy nepustit mezi lidi.
----
Zdá se mi, že pokud je pravda a.), nebude potřeba ani povolovat ani zakazovat divadýlko před soudem. Manifest již totiž napsal a určitě je už mnohokrát stažen a okopírován, pro jistotu, než napadne nějakého svobodomyslného "liberála" že "myšlenky zločince" jsou zcela zcestné a bude je třeba z netu odstranit. Nebude-li k dispozici uvěřitelná verze jeho prohlášení, začnou se objevovat jeho padělky, upravené tak, jak se to bude tomu nebo onomu majiteli "Manifestu" hodit. (A jsme s pravdou tam, kde byl Baťa s dřevákama.)
Pokud uznáme, že pravda je b.) by se jeho spisek měl opět celý zveřejnit a podrobit nemilosrdné kritice nás duševně nevyšinutých, protože "šílenec přece nemůže psát pravdu, že áno..."
----

Myslím, že snaha politiků bude tohle rozhodování zmanipulovat na nějakou "ZLATOU STŘEDNÍ CESTU" aby jej bylo možno zavřít a nedopustit, aby řekl PROČ to udělal.

P.S: Netroufám si tvrdit, že i já jsem tzv. "normální". On asi "úplně normální" není nikdo.

A ještě něco: Ne, opravdu není normální ani legitimní zabíjet jiné (nebo sebe!) jako protest proti tomu, co je "špatně" a co se nedá silou jednoho nebo několika lidí změnit.
Odsuďme tedy Jana Palacha, Jana Zajíce, tibetské mnichy atd. jako škůdce nebo hlupáky. Bravo!

Ale vážně: Ono se to RRR asi bude lišit případ od případu a také podle závažnosti onoho sdělení. Nakolik toto sdělení může ovlivnit osudy lidí, národů, lidstva.

Harpyje řekl(a)...

Že mi jejich postoj vadí, snad ještě neznamená, že budu tuto mládež přirovnávat k členům hnutí, jehož cíl je zničení Israele?!

stk řekl(a)...

"ABB ten hrůzný čin provedl přece právě proto, aby měl šanci něco světu sdělit ..."

Nezlobte Harpyje a čtěte, co píšu. Ne to, co si myslíte, že píšu.

Harpyje řekl(a)...

Prosím i Vás, vážený STK, označujte ho jako ABB II, aby nedošlo k nedorozuměním.
ABB I sice tvrdí o ABB II, že je svobodný zednář, ale i přesto jsou oba hoši duševně a ideologicky spřízněni.

Kopretina řekl(a)...

Jenže norská mládež také chce zničení Izraele, také neuznává jeho právo na existenci...To by jinak nežádala všelijaké bojkoty, vyčlenit Izrael...Tím začínali nacisti, požadovali bojkot Izraele, malovali na židovské obchody Davidovy hvězdy...Pak začali stavět gheta, pak koncentrační tábory a pak tábory vyhlazovací s plynovými komorami...Jistě, Norové by nestavěli plynové komory, ale chtěli by Izrael bojkotovat, vyčlenit ze slušné společnosti...Od Izraelců by nikdo nebral výrobky a Židé by museli opustit Svatou zemi Izraelskou, aby neumřeli...A stalo by se nenásilné zničení Izraele. Nejsem sto pochopit, proč je někdo proti Izraeli a žádá jeho bojkot...To nikdy nikdy nepochopím...

Kopretina řekl(a)...

tedy pardon, za doby nacistické éry Izrael neexistoval...Ten, kdo nenávidí Izrael, je zlý a bezcharakterní, nelidský člověk...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

STK, myslím, že a i b. Chladnokrevný vrah i patologická osobnost.

Kopretina řekl(a)...

Přesně a s pravicí a křesťanstvím neměl nic společného...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Kopretino, to je jiná rovina. I vrazi a psychopati mohou mít politickou orientaci a víru.

stk řekl(a)...

Pro Harpyji:
Shoda zkratek mi tedy nedošla. Pardon...

Kopretina řekl(a)...

Bratr mi pořád předhazuje knihu Richarda Dowkince Boží blud...ale kniha je urážlivá vůči katolíkům,píše, že údajně Goering řekl: "Hitlera dobře znám, je to dobrý křesťan, dobrý katolík"...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ten pán je biolog a jmenuje se Richard Dawkins. Kopretino, čtěte. Rozšiřování zorného pole Vám neuškodí. Také Matt Ridley a Robert Wright napsali docela zajímavé knihy. Řada jich byla přeložena do češtiny.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Kopretino, když už o knížkách, pan drak zde před časem doporučoval tuhle:
Tomáš Sedláček, Ekonomie dobra a zla.
http://www.goodreads.com/book/show/6557582-ekonomie-dobra-a-zla
Přidávám se. Krásná srozumitelná čeština, čtivé a zajímavé.

Harpyje řekl(a)...

Odsuňme muslimy z Evropy, hlásá český server
http://www.lidovky.cz/odsunme-muslimy-z-evropy-hlasa-cesky-server-fmx-/ln_domov.asp?c=A110726_192645_ln_domov_kim
"Celoevropský koordinovaný odsun muslimů by jistě přinesl mnoho... otázek... Dokážeme ho provést tak, aby při něm nikdo nezahynul a nikdo netrpěl?" Bartoš je přesvědčen, že to jde zařídit: "Ukázkově provedený odsun sudetských Němců z území Československa by se mohl stát vzorem pro celou Evropu." Jako vzorový příklad uvádí český odsun Němců ve svém manifestu i norský vrah Breivik.

STK řekl(a)...

Poznámka k dramatu: Detekční rám a první muž Kotlinky.
Zase jeden pseudoproblém. Každý má tolik sebeúcty, kolik si zvolí. Pokud někdo pozve hlavu státu na natáčení a potom jej perlustruje, zda u sebe nemá pistolku nebo dynamit musí přece počítat s negativní reakcí. Měli to dohodnout předem. Označil bych to za neprofesionalitu produkce australské TV.
Dokonce se malinko vnucuje otázka, zda to celé nebyla situace na V. Klause připravená, narafičená - australská premiérka je přece zelená jak brčál a s Klausovými názory horlivě nesouhlasí. Proto jej (údajně) také nepozvala na oficiální návštěvu. Takže tento incident, který lze snadno interpretovat jako "nafoukanost presidentíka směšné zemičky ležící kdesi v Evropě" se paní "první ministryni", která je u moci rozdílem pouhých dvou křesel docela hodí, ne?

Mezi námi - jsem proti V. Klausovi naprostá nicka, ale toto by se mě dotklo rovněž a rovněž bych s úsměvem tuto ponižující proceduru odmítl postoupit. Prohledávat hosta... Když mám pocit, že by mohl v parlamentu začít střílet, tak jej tam prostě nezvu! Rozhovor mohl být přece natočen kdekoliv. Ale "kdekoliv" by se asi nezdůvodnily ty detekční rámy...

Srovnání s "paní královnou v ponožkách" trochu kulhá. Ta se pouze přizpůsobila tamním zvyklostem a věc byla určitě dlouho dopředu protokolárně projednaná a schválená.

stk řekl(a)...

Sákryš - není to jeden a tentýž člověk? [;-)

Kopretina řekl(a)...

Dobře, Ravishingu, díky, podívám se na to...

Kopretina řekl(a)...

ABB je magor, je to antisemita a antiislamista...Web Eurabia je server na bázi primitivního bulvárního antiislamismu...Styděla bych se psát články do tohoto serveru...Eurabia je stejně hnusná jako Blicí listy, Outsidermedia, Zvědavec a další...

Harpyje řekl(a)...

"Dokonce se malinko vnucuje otázka, zda to celé nebyla situace na V. Klause připravená, narafičená - australská premiérka je přece zelená jak brčál a s Klausovými názory horlivě nesouhlasí."
S touto geniální myšlenkou přijdou nejpozději zítra ráno i ABB I, František Matějka, nebo Břetislav Olšer. S trochu malým zpožděním bude následovat baba Haslingerová, vynálezkyně "protokolárního pera".
Může, prosím, někdo z diskutérů napovědět mé skleróze, a říct mi, jak se jmenoval onen legendární šéf protokolu za dob prezidenta Masaryka, a navíc jak je to možné, aby se nyní mohl takový nezralý nakynutý vepřík stát šéfem protokolu Kanceláře prezidenta ČR? To je neuvěřitelné!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

STK a draku, ono je možné, že pana prezidenta Klause moc nezvou na oficiální státní návštěvy i z nějakého jiného nevyřčeného důvodu. Jistou výjimkou jsou Rusko a přidružené stány.

Kopretina řekl(a)...

Článek Břetislava Olšera: jaký je rozdíl mezi vrahem z Norska a mučedníky z Palestiny?
http://olser.blog.idnes.cz/c/202251/Jaky-je-rozdil-mezi-vrahem-z-Norska-a-mucedniky-z-Palestiny.html

STK řekl(a)...

Pro Informaci a Schumachera, ba i Draka:
Krátká informace Informace o stavu přistěhovalectví v Norsku je docela zajímavá. Pokud se taková situace běžná, Norové se chovají podle mě sebevražedně. Pokud chtěl Anders Breivik "změnit Norsko", předpokládám, že to bylo právě z důvodu laxního až sebezničujícího přístupu Norů k imigrantům. Na to logicky správně upozornil Schumacher.
To už tu zaznělo mockrát - a pozoruji s údivem, že někomu se nelíbí, že by se tu mělo mluvit o příčině šíleného činu. Takže se stále tenhle problém bagatelizuje, odvádí se pozornost, mění se téma.
Ale zjišťovat PROČ se Anders Breivik pustil do toho šíleného masakru se asi nesmí.
Opravdu není příliš podstatné, je-li Anders Breivik šílenec nebo chladnokrevný vrah. Těm mrtvým i jejich blízkým je to jedno.
Bylo by ale moc dobré z dobrých pramenů zjistit, jak Norsku funguje to profláknuté "multikulti". A jestli jsou Norové stejní ovčané, jako ti naši.

Zjednodušeně: Proč vlastně zabíjel Anders Breivik?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

STK, ostatně bezpečnostní rámy a celotělové skannery (piloty laškovně nazývané dick sizers) jsou vedlejším produktem snahy některých frustrovaných jedinců něco světu sdělit.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

STK, zdá se Vám jakýkoli důvod ospravedlnitelný?

STK řekl(a)...

Takže je Harpyje tenhle kalkul s "narafičeností" už tak nazrálý, že zítra houfně spadne? Nebo zmínění opisují jeden od druhého? Nebo, pro krindapána - Vy o tom víte víc?![;-))

STK řekl(a)...

4 3R:
Ano tyhle prostředky jsou vedlejším produktem. A jsou pochopitelně přelstitelné - jestli ne dneska, tak zítra určitě.
Jenom běžný občan se pak cítí jako zločinec. Kolegyně (bývalá) se předevčírem vrátila za Států (má tam syna) a byla velmi znechucena procedurami při vstupu na území USA. Prý je to rok od roku horší.

K důvodu: Neříkám nic o "ospravedlnitelnosti" nebo "neospravednitelnosti". Nesoudím, nejsem soudce.

Jenom bych ten důvod moc rád znal.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ano, USA se brání. Vedlejší produkty snahy něco světu sdělit otravují život milionům lidí.
Důvody pro své sdělení, jak je ten norský vrah nazíral, popsal na údajně 1500 stranách. Nic nového se asi nedozvíte.

Větší vlastenec řekl(a)...

Je to sprosté protičeské spiknutí !

Opět jste udeřili hřebíčkem rovnou na hlavičku, vážení vlastenci STK a draku. Drzost a hloupost nejvyšších představitelů Austrálie a vůbec většiny euroamerických zemí je doslova NESNESITELNÁ.
Místo co nejčastějšího zvaní našeho prezidenta jej okázale ignorují. A když už Václav Klaus do jejich vzdálených, nám Čechům neznámých zemí zavítá jako soukromý občan, místo slavnostního přivítání a uctivě kajícného pozvání do vládních paláců i soukromých rezidencí - jej ti hlupci a hlupaně opět ignorují.
To prostě není náhoda. To je protičeské, protislovanské spiknutí.

Náš prezident je naštěstí obrovská a přitom skromná osobnost, které je jakákoli ješitnost či domýšlivost cizí. Proto jej také tak milujeme. Proto nevyžaduje, aby mu nejvyšší představitelé úpadkových euroamerických států líbali ruku či lem roucha. Ale uvítání na letišti, vojenská kapela, červený koberec, přehlídka Čestné roty, slavnostní recepce, zajištění placené přednášky v prestižní univerzitě + udělení čestného doktorátu (doporučené obory : ekonomie, politologie, ekologie), plnící pero v hodnotě min. 500 € atd. - to je prostě samozřejmost, když nějakou zemi poctí svoji návštěvou jeden z nejvýznamnějších mužů 20. a 21. století.
Samozřejmě, pro takovou osobnost je požadavek na projití bezpečnostním rámem doslova SMRTELNOU urážkou. Kdyby byl náš prezident urážlivý, byl by to též casus belli.

Mimochodem – dokážete si vůbec, vlastenci a vlastenky, představit rozměr nevzdělanosti onoho pracovníka ostrahy australského parlamentu ?? Vždyť V.Klaus je známý jako .. jako třeba V.V.Putin. Nebo ta „slavná“ anglická královna, například.
Prostě - kdyby onen australský „bezpečák“ nebyl úplný idiot doslova euroamerického rozměru, postavil by se před naším prezidentem do pozoru, pak by mu otevřel hlavní vchod pro V.I.P. (Ať mi nikdo netvrdí, že důležití australští činitelé chodí skrz bezpečnostní rám – to by je přece muselo STRAŠLIVĚ urážet, muset se chovat jako jejich voliči !), a nakonec by požádal českého prezidenta o autogram.
A jestli by náhodou zrovna nemohl vchod pro V.I.P. otevřít, tak by prostě VYTRHNUL BEZPEČNOSTNÍ RÁM Z PODLAHY, jen aby náš prezident nemusel strpět tu urážku.
Jenže „bezpečák“ to neudělal, žvanil cosi o tom, že rámem musí projít „každý“ (To nám Čechům prostě nenamluví, my nejsme žádní euroameričtí hlupáci, kteří se nechají opít rohlíkem.), a vystavil tak nelichotivou vizitku nejen sobě, ale celé Austrálii. No, alespoň konečně víme, proč se těm popletencům říká „protinožci“.

Ať dlouho žije prezident Klaus, obnovitel pevného bratrského svazku mezi Českem a Ruskem ! ***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Jak to tak poslouchám, tak to musí to být hrůza v těch USA s tím omezováním svobody. Zvláště hrůzně to musí působit na ty osoby, které žily v uvolněné a svobodné atmosféře normalizační doby.
Ale v jednom bodu Vám, STK, musím odporovat. Takového dick sizera nepřelstíte, ani kdybyste udělal stojku.

Jakub S. řekl(a)...

Jiří Stanislav Guth-Jarkovský. Možná vás překvapí, že dokonce překládal z franiny a němčiny, mj. Zolu a dokonce Karla Maye! S tím skutečně tohohle nelze stínem v ničem srovnat. Nicméně trochu pravdy mu, S, přiznávám! Jakož i pp. Olšerovi a Matějkovi. Taková bojovnost a jednoznačné vysmívání ve mně budí tíseň... což platí i o tobě, Hani. Můj styl to není. Jen vůči jasným gaunerům, blbům, křivákům...

Harpyje řekl(a)...

:-)))
Dobrou noc!

STK řekl(a)...

4 3R:
Naučení tedy zní: Nikdy se nesnaž světu (bližním) něco sdělovat. Budeš pak perlustrován, perzekuován a s tebou i ostatní.
Neboli to naše staré známé: "Držet hubu a krok!"
Tak jste to myslel?

Harpyje řekl(a)...

Guth Jarkovský, halelujá, díky Jakube. Nemohla jsem si vzpomenout!

žibřid řekl(a)...

Ad Schumacher: "Nestěžujme si na cizince, které si sem pouštíme a strpíme i přes to, že porušují nejen naše zvyklosti, ale i naše zákony, ... Vina je výlučně na naší straně."
No tak tohle tvrzení mi připadá ve výsledku silně defétistické. Takže možná má pravdu Informace ohledně norského defétismu, protože ABB se sice neupálil, ale střílel zbaběle do vlastních. Začalo mi to do sebe logicky zapadat. (Pozn.: k sebeupálení je také zapotřebí určitého étosu, k hromadné vraždě nikoli.)

STK, důvod ABB uvedl. Problém je v tom, že Vám a mnohým dalším se zdá logický. A jen krůček tedy chybí k tomu, aby se Vám proto zdál i tak nějak trošičku pochopitelný... a tudíž ospravedlnitelný... sákryš, kde chcete tohle logické vlákno přeseknout, když ne hned na začátku!?!

STK řekl(a)...

Nejsem lstivý, nehodlám přelstívat "sizera". Co zjistí je jeho věc. Faktem je, že letadla budou padat dál - oni ti chlapci terorističtí jsou vždycky o krok napřed...

Dnes v TV hlásili, že ten inkriminovaný Ostrůvek pečlivě hlídá norská policie. Nějak mi uchází, proč.

Šimurda řekl(a)...

Ať žije prezident Václav Klaus, a jeho paní Livie!

stk řekl(a)...

Žibřide,

hrát si v těchto případech na morálku je trochu divné. Lidé, kteří zahynuli během Heidrichiády - jak ti k tomu přišli? Nebo lidé z z anglického Coventry, které bylo vybombardováno a náletu se nebránilo, přestože se o něm vědělo. Anglie nemohla ze strategických důvodů přiznat, že zná kódy Enigmy. Atd. atp. Kde a v čem hledáte morálku, příteli?

Není Vám taky líto ptáčka, kterého sežrala kočka? Ale víte - ona asi měla hlad. Nebo jí to poručil lovecký pud. Takže až se k Vám přijde lísat,tak ji nakopnete, že?

Nene, i člověk je součástí přírody. Morálka a etika jsou nástavby. Bez nich to funguje taky.

s řekl(a)...

Jo, ať žije DADA!

Jakub S. řekl(a)...

S křížkem po funuse, stk... pámbů ví, jak to říkají (teď jistě) Norové. To je tak holt zákonité. Můj blízký kriminalista mi před lety shovívavě pravil: -sím tě pochop, že napřed musí být zločin a pak teprv postih a zákon na něj! Chápu. A l e -

s.t.k. řekl(a)...

Vlastimile, jak se říká samečkovi od krávy? Kráv?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ale STK, "Nesnaž se světu (bližním) něco sdělovat zločinným počínáním. Zejména ne zabíjením dětí.
Tak bych formuloval to naučení. Vždyť jistě víte.

STK řekl(a)...

Pro RRR:
Chtěl jsem ještě něco podotknout, ale vidím, že to nemá cenu. Posloucháme už jenom sami sebe.
Dobrou noc tedy.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

"Není to děsivé, že jeden muž může způsobit takové peklo?" řekl v roce 1995 Timothy J. McVeigh, pachatel bombového útoku v Oklahoma City, který zabil 168 lidí.
Úvaha o teroru pocházejícím z vlastních řad
The Terror From Within
http://www.nytimes.com/2011/07/26/opinion/26jacoby.html?_r=1

Větší vlastenec řekl(a)...

No tak jsem si to teda přečetl. No to jsem si dal.
Konečně - co jsem mohl očekávat od článku v jakési US tiskovině, navíc potměšile doporučeného zrádným emigrantem, že ?
Prý sousedi jsou často horší než cizáčtí vetřelci. Převedeno na naše poměry : Čech může být horší Němce, Roma, sionisty, Američana atd.
Takový zlovolný nesmysl může opravdu napsat jen hluboko zarytý obránce multikulti. Každý přece ví (alespoň každý roduvěrný Čech ví), že našinec je prostě našinec. Že cizinec zůstane cizincem, i kdyby jeho famílie žila v naší vlasti tisíc let.
Prostě xenofobie je přirozený a zdravý instinkt, který rádi sdílíme s našimi předky a příbuznými včetně australopitéka. My Slovani jsme díky xenofobii zůstali po dlouhou dobu ušetřeni hrůz kapitalismu a demokracie, těch zhoubných euroamerických nákaz. Dodnes jsme zůstali ušetřeni moru 20.století - míšení čisté krve původních obyvatel s nečistou krví všelijakých přistěhovalců. Ano, když dnes vidíme na české či moravské ulici nějakého míšence, téměř vždy jde o cizince. Zato v Evropě a vůbec celé Euroamerice – tam vidíme míšence, děsivé důsledky multikulti, téměř na každém kroku. O pakultuře imigrantů ani nemluvě – média i ulice Euroameriky jsou zaplavena přívalem džezu, klezmeru atd., v euroamerických filmech vidíme nebílé herce hrát i kladné a významné postavy atd. apod.
Čili neustálá, masivní, brutální obhajoba multikulti. Člověk se pak ani nediví, že zoufalí Euroameričani se chápou zbraní. Být něco takového u nás v Česku, už dávno by naši vlastenci promazávali závěry samopalů.
Ale ne, nemusíme se bát. Jazyková, etnická a třídní očista naší společnosti probíhala od roku 1918 do poloviny 50.let, byla všestranná, důkladná, důsledná a především ÚSPĚŠNÁ. Naše česká společnost je očištěná od všech cizorodých živlů, svoji čistotu si nadále udržuje, přijímá za sobě rovné (resp. sobě nadřazené) jen naše starší ruské bratry.
Díky tomu se držíme nad vodou i přes typické a neodstranitelné krize kapitalismu. Díky naší tradiční unikulti přežijeme i nevyhnutelně a rychle se přibližující zánik světové kapitalistické soustavy, zánik způsobený nepřirozenou tolerancí k cizákům a cizáckým myšlenkám.

Míru zdar !

Petr Kohout řekl(a)...

ad: prohlídka Václava Klause.
Začneme prostým faktem, že Václav Klaus takovým rámem prostě projít nedokáže - má umělý kloub a tedy píská i nahatý. Nepochybuji, že tohle ta televize věděla. Čili Václav Klaus pronesl prostou oznamovací větu "Já rámem projít nemůžu.".
Že šlo o plánovanou provaci naznačují tři věci:
- Václava Klause nikdo předem o rámu neinformoval.
- nikdo se nepokusil o dohodu s bezpečáky (u prezidenta člena OSN, EU a NATO,
kolegy královny - hlavy commenweltu by to jistě šlo)
- televize následně odmítla rozhovor na jiném místě (v hotelu).
Jenom poznámka: televize sídlící v budově parlamentu má jistě blízko ke zdejší extrémisticky zelené vládě.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, commenwelt.
Prostě - Petr Kohout, velký vlastenec a neochvějný obhájce spravedlivého společenského systému, neposkvrnil ústa ani hruď cizí řečí.
Takových soudruhů a soukmenovců potřebujeme co nejvíc. Vezměte si proto s.s.Kohouta za zářný příklad, vy všichni, co marníte čas zbytečným studiem angličtiny. Po našem opětovném (a konečném) vítězství vám vaše tak těžce získané znalosti budou opět k ničemu.
Ano, až budeme opět svobodným, na Euroamerice nezávislým státem, až nás před teroristy, Němci, Američany a jinými podobnými bude chránit Střední skupina vojsk, budeme opět mluvit jen našimi rodnými jazyky - česky a rusky.

A tančit, tančit se bude všude !

drak řekl(a)...

RRR a STK:

Myslím, že normálně myslícím lidem je snad jasné, že sdělovat něco celé společnosti způsobem, kdy to někoho jiného stojí život, navíc ještě ve větším množství, tedy mnoho životů, je způsob komunikace, který bychom, pokud tedy chceme býti považováni za civilisované bytosti, určitě volit neměli. Bohužel ale je také pravdou, že cokoliv jiného je s přehledem ignorováno, jenže ani to ještě nikomu nedává právo připravovat jiné o život jen proto, aby mu byla věnována patřičná pozornost. Určitě stojí za to zamyslet se nad tím, jak té pozornosti dosáhnout i jinak, není to snadné, ale také to není nemožné.

Větší vlastenec řekl(a)...

Snad nebudu nucen humánně zneškodnit větší počet osob, aby si Češi a Moravané konečně uvědomili prostou skutečnost :
Pro naši vlast je islamizace menším nebezpečím než europeizace resp. amerikanizace.

Vysvětlím, již asi podesáté : Kdyby u nás nedejLenine nezvítězil socialismus, nýbrž Islám, mohli bychom pít jen nealkoholické pivo. To by byla velká ztráta, samozřejmě.
Ovšem přínosy by byly obrovské :
1) Naše děti by nebyly vystavovány pohledům na pornografické obrázky v každém novinovém stánku, o televizi a internetu ani nemluvě.
2) Naše manželky a dcery by nás musely hezky poslouchat, jinak by byly bity.
3) Feminismus je v Islámu VELICE sprosté slovo.
4) Multikulti je v Islámu těžký zločin.
5) Kdyby se naše výspa Západní Asie stala muslimskou zemí, nemuseli bychom se už obávat návratu Němců a buržoustů, nemuseli bychom se bát vpádu žoldáků NATO, nemuseli bychom posílat naše vojáky umírat do Afghánistánu kvůli zájmům petrolejářských firem.
A tak dále a tak podobně.

Prostě, vlastenci a vlastenky, ať či tak, naše budoucnost nyní vypadá mnohem lépe než před dvaceti lety.
Na shledanou v lepších časech !

Harpyje řekl(a)...

Běžte do háje, Vy commenweltu.
Každý pacient, kterému je implantovaná endoprotéza, dostane pas, kterým se může prokázat u každé bezpečnostní kontroly.
To jsou argumenty!

Větší vlastenec řekl(a)...

Průkaz nositele endoprotézy ? To je pro obyčejné lidi, vážená paní Harpyje.
Jak jsem napsal výše, Václav Klaus, světoznámý prezident druhé nejlepší země světa, měl být v budově parlamentu oficiálně přivítán, a po červeném koberci doprovázen nejvyššími australskými představiteli. I když byl u popletených protinožců jako soukromá osoba.
Nyní, po takové bezprecedentní urážce naší vlasti, musí následovat oficiální omluva Austrálie. Jinak si Australani mohou balit svých pět švestek, a z naší vlasti se vrátit zpět, do té svojí nerozvinuté, přitom již úpadkové trestanecké kolonie.

Čest a Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

Třeba existují i diplomatické, nebo platinové pro příslušníky vyšších kast.

Větší vlastenec řekl(a)...

Není vůbec jasné, zdali bezpečnostní zařízení u vstupu do vnitřních prostor australského parlamentu byl ausgerechnet detektor kovů. Možná to je pokročilejší zařízení.
Ale o to přece nejde; jde o princip. Taková světová osobnost jako Václav Klaus je přece mnohem víc než obyčejný smrtelník; je prostě nemyslitelné, aby se pokořoval jako nějaký nýmand.
Jak správně uvedl Pražský Hrad, ono bezpečnostní zařízení bylo vyvinuto právě na ochranu významných osobností před obyčejnými lidmi. A nyní mělo být použito na diskreditaci vysoce významné osobnosti, prezidenta České republiky, osobnosti myslící přímo hlavou, muži, jenž se nesehnul před mocnou Euroamerikou, vlastenci, který Západu nikdy poklonkovat nebude.

Což to opravdu nechápete, vážená paní Harpyje ? Kdyby se byl Václav Klaus snížil na úroveň obyčejného člověka, prestiž naší vlasti by přímo DĚSIVĚ poklesla. Takto naopak stoupla; doufejme, že z hrdého odchodu našeho prezidenta existuje tak názorný videozáznam, jako z procesu znárodnění onoho plnicího pera.

Přeji Vám pokud možno hezký den, v té „Vaší“ děsivé Evropě.

Harpyje řekl(a)...

Jak se asi vyhne bezpečnostní kontrole na letišti při zpátečním letu?

STK řekl(a)...

Pro Draka a RRR:
Nemusíme se tu doufám vzájemně přesvědčovat o samozřejmostech. Nikdy jsem neobhajoval hrůzný čin norského atentátníka. Pokud to tak vyznělo, nebyl to můj úmysl. Ale pořád si kladu otázku PROČ to udělal. Jeho testament či Manifest nechci číst - nemám žádnou záruku, že je pravý (vzhledem k tomu, že je v lochu tak to nemůže ani potvrdit, ani vyvrátit) a že si na jeho případu nepřihřívá polívčičku někdo jiný. Pánové od IT mi dozajista potvrdí, že antedatovat stránky jde a že to dokáže každý lepší hacker.
Proč PROČ? Protože pokud byly důvody reálné (a to se třeba týká i pocitu části Norů - i pocit je reálná síla) bude se něco podobného za čas opakovat.
Co mě zaráží, že od této otázky tady několik diskutérů zahání diskuzi stále do roviny kriminálního činu nebo činu nesvéprávného člověka. Obojí je možné a dokonce pravděpodobné.
Ale to mě nezajímá. Já se pořád chci dobrat toho, proč. Nakousla to tu už Informace a Obuvník, ale někdo tu stále onu otázku PROČ usilovně zametá pod koberec.
Bavme se tedy o tom, PROČ to udělal a ne o tom, je-li šílený (to je hezký předpoklad: umožňuje říkat, že to udělal proto, že je šílený (potom se nezabývejme jeho Manifestem, sepsal ho šílenec) nebo to je chladnokrevný vrah - pak se zabývejme otázkou PROČ a ne tím, zda má nebo nemá právo takovou věc udělat. Podle křesťansko-židovského povědomí nemá, to je naprosto jasné a není to třeba opakovat a rozvádět.
-----
Pokud spadne lavina, vybuchne sopka nebo jiná přírodní katastrofa, taky nedumáme o nějakém morálním rozměru katastrofy, ale ptáme se PROČ se to stalo a zda by se proti tomu PŘÍŠTĚ nedalo něco podniknout.

Schumacher antisemita řekl(a)...

STK, proč ? Cílem útoku byla vláda, vládní politická strana, její členové a příznivci. Účelem byla pomsta za její imigrační politiku ohrožující bezpečnost a zámy norského národa a jeho státu. Norové jsou národem spojeným se svojí zemí. Nejsou spojeni výlučným náboženstvím a ideologií například jako Židé. Proto jako národ nemohou existovat bez země ve které žijí a ve které se formovala jejich kultura. Jsou pohostinní, mírumilovní a tolerantní. Hrozí jim, tak jako jiným, že při nárůstu cizorodé menšiny budou nuceni jejím politickým vlivem a vlivem multikulti užitečných idiotů šířících hodnotový relativismus, nejen tolerovat cizorodé zvyky a mizérii jejich nositelů, ale s s rostoucí silou menšiny ji i respektovat a umožnit jí i podíl na vládě. S tím následkem, že zavládnou stejné neutěšené poměry jako v domácích zemích obývaných onou etnickou, kulturní a náboženskou menšinou. To v krajním případě. Nyní jsou ohroženi vysokou kriminalitou, krádežemi, loupežemi, násilím i vraždami. Je snad nepochopitelné, že leckteří jsou rozhořčeni výroky vládních představitelů, že sami jsou tím vinni, protože nejsou dostatečně opatrní a že provokují svým způsobem života, že neberou ohled na zvyklosti cizinců ? Není snad legitimní, jestliže jsou mezinárodně a i silou vynucována práva významných "menšin", nepřipustit aby počet cizinců narostl do té míry, že by se stal takovou uznanou, chráněnou ale i privilegovanou nenšinou ? Co podniknout, jestliže síla cizinců za vydatné podpory domácích multikulti pohrobků Kominterny a interncionálního socialismu je tak slná, že umlčuje kritické hlasy, kaceřuje a kriminalizuje odpůrce jejich hlásaných svatých pravd a znemožňuje jim účastnit se svobodné politické soutěže ? Každá reakce má nějakou příčinu. To co se stalo, je kruté a zavrženíhodné. Ale je chybou neptat se po příčině a po důvodech. A je zločinem zakazovat takové "nevhodné" otázky. Od zakazování otázek je blízko k zakazování tazatelů.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, podle křesťansko-sionistických idejí se likvidovat nemá, ani na protest proti sebevětším nespravedlnostem. Proto taky největší a nejskrytější manipulátoři vpašovali nepřirozené a úpadkové křesťansko-sionistické ideje do povědomí většiny Euroameričanů – aby je mohli snadno ovládat. A snaží se totéž spáchat i nám, roduvěrným Čechům a Moravanům, nám, prostým, ale inteligentním a vzdělaným obyvatelům Západní Asie.
My se však nedáme, raději jim ty hloupé ideje zbouráme. My víme, že multikulti je horší než vražda, protože vede ke ztrátě národních specifik.
Takže nediskutujme o tom, kdo napsal 1500 stránek "testamentu" našeho spolubojovníka ABB; zdali hacker, vládní organizace, či dokonce sám ABB, bojovník rozměru doslova conanovského.
Raději podumejme nad tématy, jež nanesl vážený STK : Jak zastavit lavinu resp. sopečnou erupci, a jak co nejhumánněji zlikvidovat multikulti a všechny jeho nositele.

Čest a Nazdar !

stk řekl(a)...

Absolutní souhlas, příteli Schumachere.
Teď to slíznem od zastánců multikulti oba dva a budeme tu za idioty. No nic, to mi (a myslím ani Vám) náladu nezkazí.
Ať si žhaví klávesnice, hošánci a děvenky...

stk řekl(a)...

P.S.: Už to začalo...

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen klid, vážený STK.
Zastánci multikulti se zde vyskytují pouze dva, oba věku středního (Harpyje a RRR). Je příznačné, že oba ilegálně opustili naši vlast, že na sebe nechali dlouhé roky působit zahnívající produkty úpadkové euroamerické „civilizace“ : kapitalismus, demokracii, feminismus, multikulti atd.
Je to s nimi prostě špatné; snad kdybychom je polapili brzy, hned po našem osvobození Euroameriky od multikulti, kapitalismu a demokracie, tak je oba ještě dokážeme převychovat na roduvěrné Čechy, na obětavé obránce vlasti, unikulti a socializmu.

Hezký den přeji.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Nositele multikulti netřeba likvidovat. Zlikvidují je příznivci jimi protežované "kulti" až se dostanou k moci. Říkávám si, že by nebylo špatné, kdyby tu na chvilku zavládl tuhý islám. Aby okusili z toho co navařili. Jestli si to chtějí ověřit, ať se přestěhují do Saúdské Arábie nebo Íránu a šíří tam své učení...To jsou extrémní polohy. Realita je taková, že extrémům brání přirozené protiváhy tak jako u jiných přírodních procesů.

Větší vlastenec řekl(a)...

Aha.
Došlo očividně ke zmatku, někde na cestě od zdroje informací k mysli soukmenovce Schumachera a zpět.
Takže ještě jednou, vážený soukmenovče : Odporní obhájci multikulti se snaží zabránit nastolení jediné správné kultury a společenského zřízení. Proto se nerozpakují tvrdit, že všichni lidé mají stejnou cenu. I třeba Arabové, Němci, křesťani, sionisti a buržousti. Což je samozřejmě takový nesmysl, že by opravdový český vlastenec nejraději vraždil.
Prostě - s přívrženci multikulti bude konec, až vyhrajeme my nebo Muslimové. (Že vítězství Islámu je pro nás menším zlem než vítězství multikulti, jsem dovodil o pár příspěvků výše.)

Čest práci a Míru zdar !

Harpyje řekl(a)...

Já už z toho všeobecného mudrování o škodlivosti multikulti dostávám kopřivku.
Každý mudrc, který za celý svůj život nevystrčil paty ze své rodné vísky, se cítí povolán rozjímat o integraci a má řečí jako opice blech o "nepřizpůsobilých občanech", protože jediné cizí etnikum které kdy poznal, jsou Cikáni.
Přitom za většinou těchto řečí nevězí nic jiného, než strach z neznáma, příčina xenofobie a rasismu.
Tihle jsou alespoň upřímní: "Děkujeme, bratře! oslavují norského vraha čeští radikálové"

Schumacher antisemita řekl(a)...

Harpyje, třeba Albánci kteří si říkají Kosované, Alžířani, Nigerijci kradoucí v restauracích rychlého občerstvení a obchodující s drogami. Když mi na Václaváku jeden takový nabízel "entertaiment pills" byl jsem tím tak překvapen, že jsem ho rovnou nepraštil. Mohl bych vyprávět. Jenže tohle v médiích neukazují.

Harpyje řekl(a)...

To musí být úleva, když našinec zjistí, že nekradou pouze Češi.

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, v LN jsem četla, že se čeští nacisti od ABBII distancují, protože ho považují za "sionistů" a "slouhu židovské lobby"...
A ABBI píše, že ABBII byl svobodný zednář...

žibřid řekl(a)...

Vlastimilovu tvrzení: "obhájci multikulti se snaží zabránit nastolení jediné správné kultury a společenského zřízení. Proto se nerozpakují tvrdit, že všichni lidé mají stejnou cenu." bych oponoval tím, že ačkoli kultury mají zcela určitě různou hodnotu (např. kultura nacistického Německa), tak všichni lidé mohou mít hodnotu stejnou (pokud např. nevraždí).

STK a Schumachere, tázat se zda norská společnost netrpí vlivem přistěhovalců, nebo kdo je zodpovědný za jejich příliv, je jistě legitimní. Ale zvedá se mi žaludek, když to tázání je zdůvodněno hromadnou vraždou ABB. To je to, oč mi jde.

STK řekl(a)...

To musí být úleva, když našinec zjistí, že nekradou pouze Češi.
Tož za tuhle větu by Vám Harpyje "roduverný Čehúň" měl dát lepanec.
Škoda, že jsem pouhá směska, takže to považuji jenom za hloupé, nikoliv za urážlivé tvrzení.


(A nenafukujte se tu porád s tím, že bydlíte v "Dojčlandu" a projela jste kus světa. Takových znám víc a mívají i jiné názory než Vy.)
[;-)))

STK řekl(a)...

2 Žibřid:
Nojo, ale právě onen atentát byl příčinou, že jsme se o to PROČ? začali zajímat. To je prostě fakt. Do té doby jsem o tenzi v Norsku neslyšel, dokonce ani od syna, který tam předloni strávil skoro dva měsíce. Tož tak.
Nevolnost bych si schoval na horší věci.

Harpyje řekl(a)...

Kladu Vám na srdce, vážený STK, abyste se podíval na tuto ceduli http://www.punk.cz/data/usr_131_default/cesi.gif s následujícím textem:

"ČEŠI NEKRÁST TADY
Pokud jste už někdy viděli podobou ceduli někde v zahraničí,
pak přesně víte, jaký je to pocit, být obětí rasismu. Možná byste si měli ten pocit připomenout, až budete příště někoho odsuzovat předtím, než ho osobně poznáte.
NESUĎTE SKUPINU. SUĎTE ČLOVĚKA."

a pak se prosím zamyslete nad tím, proč je pro Vás a Vám podobné samozřejmostí, že
"přistěhovalci" (muslimové) jsou vesměs líní, asociální, štítící se práce, nepřizpůsobiví, zločinní, etc pp., a následovně si dejte facku sám.
A za tu hloupou poznámku o "nafukování" si laskavě dejte facku druhou.
A facku třetí si, prosím, dejte za výrok "Nevolnost bych si schoval na horší věci".
Dzp.

Kopretina řekl(a)...

Richard T. říkal, že je Karel J. na dovolené...Škoda. Doufám, že se brzy vrátí...Jeho komentáře jsou ozdobou diskusí...Dzp.

Petr Kohout řekl(a)...

ad. průchod Václava Klause bezpečnostním rámem.

To, že existuje průkaz držitele umělého kloubu je pouze jiné vyjádření pro: "nikdo předem Václava Klause neinformoval" že bude tento průkaz potřebovat při návštěvě televizního studia.

"Větší vlastenec" upozornil na mou hrubou pravopisnou chybu - tedy opravuji, Austrálie je členem Společenství (Commonwealth). Zatracené nedostatečné propojení anglické výslovnosti s aglickým psaným textem. Nicméně, tím "větší vlastnenec" provedl v debatě klasické "napadení osoby". Takovéto "napadení osoby" se zpravidla provádí, když proti myšlence, kterou tato osoba vyslovila nedokážeme říci nic, ale naprosto nic. (A teď jsem všem ukázal, umím taky urážet oponenta, heč).
Petr Kohout

Harpyje řekl(a)...

Mohl byste, prosím, dodatečně osvětlit onu myšlenku ve Vašem příspěvku?
Já jsem tam žádnou nespatřila, ale třeba jsem nechápavá, nepřizpůsobilá, neznalá tématu, atp.
Dzp.

Šaman řekl(a)...

V okamžiku, kdy nějaký člověk prohlásí, že má umělý kloub, umělou chlopeň atd., je volně puštěn mimo bránu. Někdy ani nemusí mít průkaz (zažil jsem to na letišti Ruzyně). Nikoho přitom nikdy vůbec nenapadne, že by nemohl mít ve svém těle taky - umělou bombu!!!

\ :-//

Harpyje řekl(a)...

Tak laxní nejsou všude.
Mně se naposledy dívali dokonce i do podpatků.
Ale nevím, jestli je možné, aby full body scanner (omlouvám se, ale tento výraz neznám v češtině) byl schopný detekovat bombovou nálož nácpanou v konečníku, jako u onho atentátníka v Saudské Arábii, nebo dokonce implantovanou v těle.

Šaman řekl(a)...

Když je celotělový, tak asi jo...
\ :-)

STK řekl(a)...

To Harpyje: Vypínám.

Větší vlastenec řekl(a)...

Je to tak, drahý soudruhu a soukmenovče Kohoute. Ti idiotští Anglosasové opravdu jinak píší a jinak vyslovují.
Je to prostě nevzdělaná banda. Po našem konečném vítězství nad multikulti, kapitalismem a demokracií v celém světě jim přineseme opravdovou kulturu, přineseme jim naši azbuku a pořádné jazyky - ruštinu a češtinu. Budou nám za to v slzách líbat ruce.

Mimochodem – opravdu si náš prezident píská nahatý ?

Větší vlastenec řekl(a)...

Lidé nemají stejnou hodnotu, soukmenovče žibřide. Neboť jsou lidé (spíše zvěř v lidské podobě), kteří jsou ochotní a schopní loupit i vraždit kdykoli a kdekoli, v důsledku svých zděděných a nevykořenitelných dispozic. Myslím samozřejmě Němce, Američany, feudály, buržousty atd.

Takže "kultura" vytvořená výše zmíněnými stvůrami, prostě NIKDY nebude tak hodnotná jako kultura naše, jako socialismus.

Čest a Nazdar !

Petr Kohout řekl(a)...

"Větší vlastenče", opravdu mě těší, že jsi všechny mé argumenty ohledně průchodu Václava Klause bezpečnostním rámem bezvýhradně uznal a dál se bavíš jenom o tom, jestli je anglické hláskování obtížné, nebo nikoli.

Větší vlastenec řekl(a)...

Už jsem Tě vícekrát chválil, pochválím Tě i teď, drahý soudruhu a soukmenovče Kohoute.
Ano, díky své naprosté neznalosti cizích jazyků (= jazyků cizáků) nejsi zbytečně ovlivňován a znepokojován cizáckými „informacemi“, „názory“ a „myšlenkami“. Můžeš se proto k čemukoli vyjadřovat s jasnou znalostí a přesnou orientovaností opravdového vlastence-internacionalisty, věrného marxisty-leninisty-stalinisty.
Takových jako Ty je nás spousta, ale pořád ještě ne dost. Až nás budou miliony, obnovíme plnou samostatnost naší vlasti a nerozborné spojení s Ruskou federací, obnovíme náš tradiční slovanský společenský řád – socialismus.
A pak se bude tančit všude !

Do té doby, drahý s.s.Kohoute, piš. Piš co nejčastěji, nejen na toto vlastenecké Doupě, ale všude, všude. Piš o hrůzách kapitalismu a demokracie, piš o velikosti naší vlasti a jejího nejvyššího představitele, piš o malosti euroasijských drzých hlupců.

Čest Tvojí práci dosavadní i budoucí.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ještě bych chtěl alespoň v rychlosti pochválit Velkého Šamana, za další potvrzení potěšitelného faktu : My Češi prostě jsme druhým nejlepším národem na světě.
Ano, příspěvek Velkého Šamana z 26.července 14:43 jasně ukazuje, oč lepším místem k životu bude Evropa, až ji osvobodíme, až hloupým a neschopným Evropanům budeme my Západoasijci přátelsky a soudružsky vládnout.

Díky, Ó Velký Šamane ! Přidal jste blankytu do křídel míru.

drak řekl(a)...

Petrovi Kohoutovi:


Myslím, že nejlepším co můžete udělat, je přečíst si následující dva odkazy:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)

http://cs.wikipedia.org/wiki/Flame_war#Grammar_nazi

a zařídit se dle jejich obsahu, tedy dát na rady těch zkušenějších, kteří už mají podobné zkušenosti za sebou, tedy přestat obrazně řečeno "krmit trolly", protože to je jen zbytečná ztráta času a investice do emocí, která ale zhola nikam nevede. Chcete-li mít svůj klid, naučte se trolly ignorovat, protože oni tím přestanou mít možnost parazitovat na Vašich emocích a tím pádem časem zajdou hladem (emočním samozřejmě :-), což je asi to jediné a správné, co pro nás ostatní mohou udělat.

stk řekl(a)...

Pro Petra Kohouta:
Kdyby se Vám nechtělo číst povídání o trollech (i když je zajímavější, než některé zdejší příspěvky), mám tu zkrácenou verzi od starého kocoura:
Když si nasíračů přestaneš všímat, nemohou tě nasírat a to je nebaví. Po čase zmlknou, neboť píšou do prázdna.

Jakub S. řekl(a)...

Tak... alternativně ovšem lze - dělal jsem to na NP léta, víte to - ty podsírače, rozeštvávače a plamenné bojovníky činit vděčným předmětem legrace, ironie, srandy, prče, a l í t o s t i . Účinné jak hrom, pánové...

Anonymní řekl(a)...

Vážené dámy, vážení pánové
Při hledání zprávy o panu Klausovi v australských mediích, který je privátně v Australii, a kde odmítl projít scanner v Parlament House Canberra, jsem narazil na jinou zprávu nazvanou „Pen-stealing Czech president a YouTube Hit“ z 13. Dubna 2011 http://www.heraldsun.com.au/ipad/czech-president-a-youtube-hit/story-fn6s850w-1226038233421 . Což česky znamená „Český president kradoucí pero je YouTube senzací“. Fotografie na této zprávě je z klipu vysílaném českou televizí o návštěvě pana Klause v Chile. V článku je zdůrazňováno, že pan Klaus není žádný nováček v mezinárodních protokolech. Pan Klaus ale řekl Novinky.cz že je to „standard si vzít péro pri těchto přiležitostech“. Tato zpráva s fotografií inspirovala Facebook kampaň vyzývajíci lidi aby poslali panu Klausovi péra.
Mnoho Lásky a Moudra přeje Hledající

Petr Kohout řekl(a)...

pro "stk" a "draka" i "Jakuba S."
máte hlubokou pravdu.

Jakub S. řekl(a)...

Děkuju!