pátek 22. července 2011

MOBY DICK: Zbabělost a nedůslednost

Jen takové oťukávání, daňoví králíci, soudný Bárta, tajemný život Sazky, evropská ruleta a výbuch v Oslu.
**************************************************************

Neděle 17. července 2011
"Respektujeme rozhodnutí organizace, nemá to nic společného s rusko-německými vztahy." (Dmitrij Peskov, mluvčí ruského premiéra V.V. Putina, ve včerejším vyjádření k rozhodnutí neudělit prestižní cenu Quadriga.)

Asi před měsícem hodil vějičku premiér Nečas, když se zmínil o hypotetické možnosti jednotné 19% (ne)daně z přidané hodnoty. Dnes se o ní mluví jako o "alternativním" návrhu ministra Kalouska. Buďto tak - anebo se bude muset někde ještě více škrtat. Nad všechny předvolební řeči je totiž krutá realita: Česká ekonomika roste pomaleji, než si naplánovala a tak se sníží příjmy státního rozpočtu o 30 mld.
Podle Víta Bárty, přednosty poslaneckého klubu VV jde jen o "takové oťukávání". "Když tam nedáme 14 miliard, přijdeme minimálně o 50 miliard. Tedy - když nepostavíme a neopravíme silnice ze svého, propadne nárok na podporu EU.

V Česku prší. "Povodňová stokoruna" má letos přinést 4 miliardy, dvě by tedy už měly být vybrány. A kolik se tedy vybralo? Stát neví. "Není to omašlováno tak, že přesně ta stokoruna, jakmile přijde, hned někam putuje." (Ladislav Minčič, náměstek ministra pfinancí)
A proč tedy ta stovka není omašlovaná? "Pokud letos nebudou ty prostředky nebudou využity, měly by obecně sloužit ke snížení celkového salda státního rozpočtu." Minčič to vlastně vysvětlil: Plaťte, my už to nějak utratíme.

Do regionů přišlo kulový. Poničené mosty a komunikace jen v Libereckém kraji si ždají miliardu. Stavby byly zastaveny kvůli - zpochybněnému výběrovému řízení. V regionu se jezdí po provizorně opravených komunikacích a provizorních mostech. V Chrastavě se vinou přetížení rozpadl provizorní most, který vloni postavila armáda. Za rok nebyl stát schopen nechat postavit nový. Kraj na to nemá. Armáda už to udělat nemůže - prasknutí mostu není živelní katastrofa...

Doba oprav se odhaduje na pět až osm let. Ale možná, když se chvilku počká, tak přijde další povodeň - a ušetříme na dnes neopravených silnicích!

Evropská unie učinila další krok v ochraně práv spotřebitelů: Poté, co jsou výrobci potravin povinni udávat jejich složení a další podstatné údaje, budou muset napříště tyto informace na obalu vytisknout čitelně...

Pondělí 18. července 2011
Dnes se rozbíhá další číselná loterie Fortuna LOTO.

Návrh chytrého ministra českých pfinancí: 19 % (n)DPH se netýká léků, knih a tiskovin. Zacpala by se tak huba nemocným, vydavatelům - a majitelům tisku. Deset vybraných miliard by dostala doprava (zacpání huby VV) a 10 miliard důchodová reforma (o které se s vytahováním dalších daňových králíků z klobouku přestalo poslední dobou mluvit).
"Mě osobně zajímá jen celková výše výdajů, která nesmí překročit výdajový rámec ani o korunu a výše deficitu, která nesmí jít přes 105 miliard. Jak se peníze rozdělí mezi resorty, bude řešit až vláda." (Miroslav Kalousek)
A co příjmy??? Pozor - příjmy nejsou sazba daní!!!

Premiér Nečas vyhlásil záměr dostat do roku 2020 Česko mezi 20 nejkorupčenějších, pardon, nejkonkurenceschopnějších  států světa.

Ve stejném roce bude mít EU spotřebu energií krytou ze 20 % ekologickými zdoji, sama spotřeba energií klesne o 20, snížení emisí CO2 bude 20 % - a EU dožene a předežene USA. Asi tak se stejnou pravděpodobností. Možná by stačilo, kdyby v roce dvacet bylo přijato jen 20 zákonů a 200 novel, a ne 150 nových zákonů a tisíc novelizací, jako předloni!!!

Ruský prezident Dmitrij Medveděv přivezl do Hanoveru několik letadel ministrů, podnikatelů a obchodníků.  "Pokud bude jaderná energetika nahrazena plynovými elektrárnami, bude Německo muset dovážet dalších 36 miliard kubíků." (Konstatnitn Simonov, expert Fondu národní energetické bezpečnosti.) Ukazuje se, že hrozba překlopení vývozu ruského plynu do Číny není aktuální poté, co Číňané hodlají platit jen třetinu až polovinu evropských cen...
Medveděv  navrhuje alternativu, podle které by do RWE Gazprom i přímo kapitálově vstoupil. Tuto variantu prosazuje rovněž předseda představenstva RWE Jürgen Grossmann. V samotné firmě se však tato idea setkala s "prudkým odporem"
Rusové by zároveň chtěli požádat, aby jim Němci zrušili víza. Zatím snižují počet víz pro německé podnikatele Rusové, což je dle Eckarda Cordese, přednosty lobistické organizace Ostausschuss "varovný signál". Ne varovný signál klasického ruského velmocenského nátlaku, ale signál, že by Němci měli sklopit uši. Zrušení víz by prý mělo proběhnout do roku 2018, kdy se v Rusku bude hrát fotbalový šampionát.
No moment - to se jedná o zrušení víz do Schengenu, ne? Co na to bratři Poláci, kteří by museli bez víz pouštět bratry Rusy i do - Východního Pruska? A co na to zbytek EU? Bude se nás na to Německo alespoň ptát - nebo to jen oznámí?

Demokratičtí a republikánští kongresmani v USA se shodli! "Nezvýšení hranice pro státní dluh nelze dopustit. V rozpočtu je nutno škrtat." Drobná neshoda panuje pouze v tom, co se má škrtat, a že zatímco republikáni tvrdě odmítají zvyšování daní, demokraté na nich trvají.

Úterý 19. července 2011
"Každá organizace má právo rozhodnout, komu svou cenu udělí a komu ne, ale pokud rozhodnutí padne, tak odvolat ho je zbabělost a nedůslednost." (Dmitrij Medveděv, ruský prezident, tak na energetickém summitu v Německu hodnotí odvolání udělení ceny Quadriga příteli Putinovi)
Když oni Rusové pořád nevědí, kolik má Havel divizí!

Mrtvá Kočka: "Nevědí to ani Češi."

Budoucí prezident V.V. Putin  dovolil velkomyslně transformovat své "Jednotné Rusko" na "Všeruskou lidovou frontu". Aby ukázal, jak moc je všeruská, setkal se dnes oficiálně s pravoslavným patriarchou Kurrilem, hlavním muftím Ravilem Gajnutdinem a vrchním rabínem Berlem Lazarem. Všechny tyto soudruhy spojuje když už ne Bůh, pak jejich podpora Lidové frontě - a státní podpora jejich náboženství.

Mrtvá Kočka: "Podpora jejich státem placených náboženských funkcí."

Rupert Murdoch se v britském parlamentu omluvil za zločiny svých novinářů, ale sám za nic nemůže. Umělou hysterii rozpoutala konkurence. Jakýsi atentátník v převleku komika se ho pokusil popěnit pěnou na holení, ale rázná manželka Wendi mu v tomu zabránila.
Nejlepším bodygardem pro návštěvu parlamentu je vždy manželka, pamatujte si to, milé děti!

Prezident Obava podopřil gang šesti - tří demokratických a tří republikánských senátorů na pfinanční záchranu USA i zbytku planety.

Ministerstvo dopravy zjistilo, kde lze získat chybějící miliardy na rozbité silnice: U řidičů. Ve zpoplatnění silnic 1. třídy. 600 Kč pro osobáky a 3000 pro náklaďáky. Dálniční známky by měly taky zdražit až na 1500 Kč, a platili by i motorkáři. (A co cyklisti na cyklostezkách?) Možná by se taky ale mělo chtít po dodavatelích, aby stavěli kvalitně - a penalizovat je za silniční zmetky.

KRNAP uzavírá některé části národního parku. Kvůli tomu, že je málo borůvek, a černí borůvkáři jsou o to zběsilejší. Takže část Krkonoš bude zavřená do 15. října. Zavřít jen borůvkáře nelze.

Království Sazka: Dnešní den měl být posledním v panování krále Aleše I. Odvolat ho měla valná hromada. Ta se však nesešla, neb většina akcionářů nemohla prokázet, že drží akcie!  Ty zůstaly zamčeny v trezoru Sazky a klíče se nenašly. Tohle už je fraška.
Aleš Hušák ukázal státnickou rozvahu, s níž stáhl z Vrchního soudu odvolání proti konkurzu. Zdá se, že se spojil s dalším svým bývalým nepřítelem - duetem PPF a KKCG, kteří se lekli možného Alešova zástupce Jana Prádlera, současného dočasného koně konkurenční Penty. Penta (Fortuna LOTO) prohlásila, že Hušákovo stažení odvolání je protiprávní.

"Sazka žije".

Středa 20. července 2011
"Není to fatální ne." (Vít Bárta, tentokráte v roli vůdce poslaneckého klubu VV, k jejich odmítnutí vládního návrhu státního rozpočtu.) Vládní rozpočet ve vládě prošel - proti hlasům VV. Teď ještě co na to sněmovvna...

Vláda se dohadovala o nových (ne)daních, a dohodla se, že se dohodne, na tom, na čem se dohodla už před časem a ne před Nečasem.

Králík 19 % šup zpět do klobouku! DPH tedy bude příští rok (platí tento týden) 14 + 20 % od 1.1.2012 a 19 procent až v roce 2013.
Mrtvá Kočka: "Pokud tu bude ještě tato vláda."
Bohužel většina firem v tomhle daňově zákonném bordelu nějak fungovat musí. A což teprve občané!

Chybějící peníze zajistí - další škrty. A třeba nebude tolik pršet. Ministr zdravotnictví navrhuje zdvojnásobit spotřební daň na cigarety, aby ve zdravotnictví zůstaly nějaké peníze.

Shodou okolností teď jako jediný soudný člověk ve vládě působí - Vít Obálka Bárta: "Žádné debatě se nebráníme a rádi ji povedeme. Máme jen problém, že neproběhla."

Vláda "vybídla" ministra vnitra, aby připravil návrh na pozastavení činnosti KSČM. Lépe by komunisty likvidovala - kdyby představila reálný rozpočet a přednesla svou skutečnou daňovou politiku!

Britská občanka, které byla v Česku odebrána dvouletá holčička, neb se o ní neuměla starat, prohlásila již podruhé: "Bez dcerky neodejdu" a odešla - vystříhanou dírou v plotě kojeneckého ústavu. Soudkyně a kojeňák se teď hádají, kdo za to může.

Možná by pomohlo, kdyby kojeňáky, sirotčince, domovy mládeže, eldéenky a starobince rovnou přešly pod Vězeňskou správu.

Království Sazka: Vrchní soud odmítl námitky firem Gladiolus (prakticky Sazka) a E-Invest (bývalý esesmák Ulčák) a potvrdil konkurz Sazky. Zatím největším králem zůstává Aleš Chapman Krakonoš Hušák, mozek , vyšlý z líhně mozků v socialistických Restauracích a jídelnách Praha 4.
"Počítali jsme i s tím, že se k nám obrátí zády, jakmile mu nebudeme ochotni garantovat jeho pozici.. Překvapilo nás však, že pro svou záchranu obětoval sportovce." (Bývalý přítel Ulčák.)
Akcionáři z ČSTV ještě nepochopili, že si nyní svými akciemi mohou leda vytřít zadnice (pokud včas seženou klíče od trezoru).

Pokud selže zítřejší potlach eurozóny, bude ohrožena světová ekonomika. Míní jak předseda EK José Manuel Barroso, tak prezident USA Barack Obava, který vyzval k "rychlému řešení krize" (tentokrát ne americké senátory - je "poslední pátek", vímeť?, kdy lze zachránit USA - alespoň podle týden starého Obavova prohlášení).

Veřejný dluh na obyvatele eurozóny páčí 23.909 €. Veřejný dluh průměrného Amíka činí  - 35.650  - taky v eurech...

Mrvá Kočka: "Aha, tak toho se týkalo ono »doženeme a předeženeme USA«?!"

Čtvrtek 21. července 2011
Optimistický scénář ministerstva financí se naplňuje: V Česku prší furt, nejvíce okolo Smědavy. Přicházejí povodně. Smědá ohrožuje tradiční Višňovou i celé Frýdlantsko - má stoupnout ještě o metr. Ve Frýdlantu se pokusili zvednout stavidla rybníka (až při povodni, jako vždy) - a nešlo to.  Rybník přetekl.
V Chrastavě se těší, že jim prasklý provizorní most odnese velká voda. Nový by už armáda mohla zase postavit...
Povodňová stovka se bude moci platit i příští rok, a stát už najde důvod, jak ji moudře použít.

V Bruselu se konečně schází superdůležitá porada superdůležitých ministrů všech států eurozóny, která se měla původně sejít už minulou středu. V Berlíně ještě před tím proběhla sedmihodinová schůzka Angely Merkel a Nicolase Sarkozyho. Francie a Německo se dohodly na záchraně eurozóny - a v Bruseli oznámí ostatním, jak to bude. A bude tak:

Řecko dostane k "dispozici" dalších 106 mld. € hned.
Úroky půjček půjdou dolů až na 3,5 %, splatnost nahoru - na 15 - 30 let.
Státy se dohodly, že půjčky poskytnou ze záchranného fondu eurozóny EFSF, Evropská investiční banka banka i "další zdroje" (MMF?). Jen drobnost chybí: zatím se nedohodlo kdy dá kdo a kolik.
Zatto se rozhodlo, že soukromé banky "dobrovolně přispějí" 37 miliardami €, které do roku 2014 oželí. Během dalších let by mohly oželet celkem 100 mld. €.
Tuto dobrovolnost budou sice ratingové agentury vykládat jako "výsledek nátlaku", a označí tento postup zža "řízený bankrot", ale už je tu řešení:

Francie a Německo prosazují vznik "Evropské ratingové agentury", aby si mohli dělat rating nezávisle na soukromých šejdířích.

Mrtvá Kočka:"To už tu bylo, rating AAA každých pět let vyhlašovaly komunistické stranické sjezdy."

Další závěry z potlachu zemí eurozóny, přesněji z jednání Německo - Francie, úplně přesně z německých podmínek (když už to Němci platí):
1.Změní se evropská finanční architektura.
2.Změní se pravidla pro financování EU
3. Posílí se evropská integrace.

Avšak nebyla vyhlášena "striktní" pravidla, omezující zadlužování na 3 % ročně. (Tato "striktní pravidla" přitom na samém začátku definovala možnost vstupu do eurozóny.) A to proto, že - by je Francie nebyla schopna dodržet!!! Sarko proto upustil od "bankovní daně", zato Merkel prosadila do závěrečného prohlášení zmínku o "jednotných daních"

Však se Nicolas zlobil: "Jedinými, kdo postrádá jakoukoili solidaritu jsou Němci. Jejich egoismus je zločinný a prohlubuje krizi." K tomu, že Evropská centrální banka (šéf Jean-Claud Trichet) odmítá "dobrovolné zapojení" soukromého sektoru, které může v důsledku vést k sešupu ekonomik Španělska a Itálie, pak prohlásil: "Trichetova strategie, to je belgická ruleta. V ruské ruletě máte jeden náboj, při belgické jsou tam všechny."

 Pátek 22. července 2011
Optimistická zpráva: Deště - a povodně - se přesunují do Orlických hor a Beskyd. Chrastava má smůlu - most nebyl spláchnut.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil vyslyšel požadavek nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana (kterého dosadil v lednu) a odvolal vrchního státního zástupce v Praze Vlastimila Rampulu. Rozhodnutí má 36 stran a trvalo slabé čtyři měsíce. Ministretvo spravedlnosti tak překročilo dvouměsíční správní lhůtu, ve které mělo dle zákona rozhodnout. A co? A nic - zase.

Daňová předověď pro ČR na příští týden: Ani zlý, ani solitérní, ale zcela schizofrenický ministr pfinancí Miroslav Kalousek uvažuje o vyšší daňové progresi. Ale pouze v rámci vyššího vládního konzesu, zdůvodněně a časově omezeně.

K miliardám, chybějícím ve státním rozpočtu. Podnikatelská sféra je ochotna a připravena poskytnout úplatek v rámci Evropy takto: V Řecku je to 44 % podnikatelů, v Rusku 39 % a v Česku 23 %. (Což je totéž jako v Pobaltí, a Španělsku.) V Británii je tato ochota omezena na 13 %, Německu 10, Itálii 8 a Francii 5 %.

No, tak alespoň teď budou mít Řekové na úplatky....

Vláda se dohodla s opozicí na úsporách. takže snad Kypr vybruslí z nedávného požáru elektrárny. Zbytek Evropy elektrárny nespálí, jen je odstaví.

Sýrie: V dnešní klasický protestní den vypnuly bezpečnostní síly v Damašku elektřinu pro čtvrtě Harasta a Daman. Čvrtě Kabun a Ruknidin jsou izolovány vládními ozbrojenci. Vojáci před nadcházejícím ramadánem změnili taktiku. Prý unášejí lidi na ulicích a v kavárnách. O ramadánu by se totiž "mohlo protestovat každý den."

Výbuch kolem 15:30 v norském Oslu poškodil budovu nejčtenějšího bulvárního listu VG. Krom baráku novinářských superhyen byl poškozen i státní majetek - VG má hnízdo u vládní čtvrti. Ministerstvo ropného průmyslu - hoří. Poškozeno je sedmnáctipatrové sídlo premiéra, vyskleny jsou budovy kilometr daleko. Na ulici leží zakrvácení lidé. Jsou nejspíše dva mrtví a asi deset zraněných. V 17:50 se ještě neví, jestli je důvod výbuchu teroristický, zločinecký či technický. Prý vybuchlo auto.

Sobota 23. července 2011
Žena Moby Dicka dnes nekomentuje. Teoreticky je možný další výbuch.
*******************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick
---------------------------------------
Neregistrovaným komentátorům je možno vyjádřit se k tomuto článku
v Šamanově hospůdce U hřbitova.

52 komentářů:

Harpyje řekl(a)...

Zemřel Lucian Freud.
Jak by asi o jeho díle smýšlela ona Šárka Kašparová, jejíž podnětný článek tak inspiroval váženého STK?
Jeho portréty nebyly ani o hovnech, ani abstraktní, ale ukazovaly lidská těla tak, jak se na nich život podepsal. Jako krajinu utrpení a hříchu. Zjizvené duše, zviditelněné na obličejích a tělech portrétovaných.
Ästhetik des Hässlichen.

informace řekl(a)...

Harpyje,
Dmitrij Priov a Venezia.
http://www.ilsole24ore.com/art/cultura/2011-07-19/venezia-vedere-russia-dmitrij-194208.shtml?foto&uuid=AaVlBWpD&mccorr=Aa8GxWpD

informace řekl(a)...

Pardon,
chtěla jsem Vám ukázat tohle. Viktor Prigov: Bestiary
http://www.artribune.com/wp-content/uploads/2011/06/612.jpg

informace řekl(a)...

Ještě jedna oprava: Dmitrij Prigov: Bestiary

Větší vlastenec řekl(a)...

Lucian Freud. Němec, Angličan a sionista.
Opravdu si myslíte, vážená paní Harpyje, že "dílo" takového dědičného nepřítele (trojnásobného !) může nás české vlastence oslovit POZITIVNĚ ?!

Harpyje řekl(a)...

Máte samozřejmě pravdu. Dekadentní kosmopolita. O to víc si jako dobří vlastenci musíme cenit díla našeho Josefa Lady. Jak praví souhlasně náš pan prezident s vlastencem a autentickým konzervativcem Bátorou: "...raději Prodanou nevěstu než Odcházení, raději čecháčky než světáčky, ... A už vůbec ne evropeismus, humanrightismus, genderismus, multikulturalismus,
feminismus, antidiskriminacionismus, politickou korektnost, oikofobii, ekumenismus,
positivní diskriminaci, homosexualismus ...".
Ten atentátník z Osla byl prý taky konzervativec, vlastenec, odpůrce multikulti a muslimů. A střílel do socanů. Tak co? Svět je prý stejně přelidněný, jak tvrdí vlastenec Matějka a vážený STK.

Anonymní řekl(a)...

Vážené dámy, vážení pánové
Dle údajú uveřejněných 2011-07-23 v online bavorském Merkur zahynuli v norském hlavním městě Oslo 91 lidí. 7 při pumovém atentátu ve vládní čtvrti v Oslo, 83 mladých lidí v táboře socialistické mládeže na ostrově Utoya blízko Oslo.
Dle polizejních údajů je to pravicový a anti-islámský 32-letý Nor.Dle údajů vedoucího vyšetřovatele Øystein Mæland se atentátník popisuje jako křesťansky fundamentalista.

Táži se diskutujícich, většinou dle jejich údajů křesťanské víry, jak může křesťan pozabíjet 91 většinou mladých lidí? Co mu udělali? To že byli v táboře socialistické mládeže? Jak se tento zločin shoduje s křesťanskou morálkou, s křesťanskými zásadami?

Svůj příspěvek končím modlitbou, a doufám že admistrátor tohoto diskusního fora mě proto můj přispěvek nevymaže, jak mě již jednou vyhrožoval.

Otče náš,
jenž jsi na nebesích,
posvěť se jméno tvé.
Přijď království tvé.
Buď vůle tvá, jako v nebi,
tak i na zemi.
Chléb náš vezdejší dej nám dnes.
A odpusť nám naše viny,
jako i my odpouštíme našim viníkům.
A neuveď nás v pokušení,
ale zbav nás od zlého.
Amen.

Harpyje řekl(a)...

83 + 7 = 90, pokud vím, Hledající.
A co kdyby zavraždění byli muslimové? Pomodlil byste se i za ně?

Anonymní řekl(a)...

Oprava k mému přispèvku : dle policejních údajů je pachatel toho zločinu pravicový a anti-islámský 32- letý Nor.

Anonymní řekl(a)...

Paní Harpyje
Já se modlím za všechny lidi, a tedy i za muslimy. To víte dobře, jenom mě provokujete, že ano? Ale i tu provokaci Vám odpouštím.
Mnoho Lásky a Moudra Hledajíci

Schumacher antisemita řekl(a)...

Hledající,to, že se někdo označuje za křesťana, neznamená, že jím je. Křesťanem se nestává napořád nějakým formálním aktem, ani slovy, ale pokud jím je, je jím skutky, které odráží především obecné ctnosti. Vyznání víry je jen kopečkem šlehačky. Proto kopeček šlehačky z hovna neudělá dort. To platí obecně.

žibřid řekl(a)...

Nějak v Norsku nemohou rozlišit, jestli atentáty jsou dílem muslimů, nebo naopak jejich odpůrců.

Mimochodem, Hledající, vložil jste do svého příspěvku takový záměrný řečnický omyl. Ve skutečnosti se na tomto fóru ke křesťanství hlásí spíše menšina přispěvatelů.

STK řekl(a)...

Takže to byl pravičák...
V okamžiku, kdy začal střílet je to už ale jedno. Pravičák - levičák nebo puntíkovaný; v každém případě naprostý šílenec.
Vrah.
Jenom (a klidně se mi můžete smát) mi něco říká, že ty díly informační skládačky tak nějak příliš dobře a hladce zapadají do sebe. Propagandisticky je to totiž dokonalý případ.
Inu uvidíme co bude dál, až se Norové doberou všech skutečností.
Co se bude psát odjinud je irelevantní - jsou to jen úvahy, někdy jen neinformované žvásty a (až příliš často) propaganda.
---------------
V každém případě je to hnus. Zabíjet bezdůvodně mláďata svého druhu je proti přírodě.

Anonymní řekl(a)...

Vážené dámy, vážení pánové
Asi jsem špatně pochopil mnohokrát opakovaný výrok, že západní civilizace je založena židovsko-křesťanských základech, a že muslimští immigranti buďto musí přijmout tyty zásady, anebo státy západní civilizace opustit.

Jaké zásady, jaký světový názor má tento pravicový křesťansko fundamentalistický Nor?
Takových pravicových křesťanských fundamentalistů je v západní civilizaco dostatek. Stejně jako je dostatek židovských / muslímských / budhistických / hinduistických / komunistických / pravicových / levicových / atd fundamentalistů.

Otče náš,
jenž jsi na nebesích,
posvěť se jméno tvé.
Přijď království tvé.
Buď vůle tvá, jako v nebi,
tak i na zemi.
Chléb náš vezdejší dej nám dnes.
A odpusť nám naše viny,
jako i my odpouštíme našim viníkům.
A neuveď nás v pokušení,
ale zbav nás od zlého.
Amen.

STK řekl(a)...

Zmizte, člověče Hledající!
Běžte se modlit třeba do kostela, tady v hospodě to není k ničemu. Navíc je z vaši řeči cítit faleš.

Harpyje řekl(a)...

Diskuse na úvodníku se stáčí osvědčeným směrem. Vinni jsou v podstatě multikulturalisti, humanisti a P & L.
Že ten chlap je psychopat, a že by pravděpodobně vraždil i z jiných důvodů tyto chytráky nenapadne.

Anonymní řekl(a)...

STK
podle sebe soudím tebe, že ano?
Já stejně tak mohu říci zmizte STK. Ty vaše vznešené řeči jsou k ničemu!

Já dobrovolně mizím z thoto diskutního fora. Nechci přivodit STK / Drakovi / A.S.Pergylovi / atd srdeční záchvat anebo mozkovou mrtvici z rozčílení, že se někdo opavažuje mít jiný názor než ono, a že se dokonce opavažuje jej vyjádřit na jejich milované Hospůdce u hřbitovy. Ale svůj názor nezmění, je Vám to jasné?

Mnoho Lásky a Moudra přeje Hledajíci

STK řekl(a)...

Děkuji Hledající!
Nejde vůbec o Váš názor, ten tady má každý svůj, jde o ty nesmyslné modlitby. Myslím, že je znají všichni, ať jsou věřící nebo bezvěrci. Ale opisovat je tady dokola - to je přešně to, co já považuji za falešné.

Modlit se nahlas v hospodě...

STK řekl(a)...

Ad Harpyje:

Jistěže je to psychopat. Ale bude dokonale propagandisticky "vytěžen" z obou, přesněji řečeno "ze všech" stran.
Už teď se mi chce blinkat.

Anonymní řekl(a)...

STK
Ještě jednou se odvažuji oponovat Vášim názorům a rušit Vás bohorovný klid.

Po nějaké době práce v německé firmě jsem došel k názoru, že by vedoucím pracovníků firem vůbec neuškodilo se modlit pětkrát a i vícekrát deně. A to úpřímně, a ne modlitby rychle odhrkat. Firmě by to velmi prospělo, kdyby svá rozhodnutí dělali v klidu, po uvážení, a ne letem světem.

A já se modlím, a to upřímne, protože ty hezké řeči o demokracii a svobodě, ty hezke řecí o židovsko křesťanské civilizaci jsou doopravdy k ničemu.

STK řekl(a)...

K tomu "klidu" jsem Hledajicí dospěl po velmi rušném životě. A modlitba je podle mne věcí ryze soukromou. Jen Vy a Bůh. Nejsem věřící, ale věřící chápu. Proto nic ve zlém.
O "bohorovnosti" se v mém případě opravdu mluvit nedá. Ten pocit jsem nikdy neměl a doufám, že tak zvenku nepůsobím. Pokud ano, omlouvám se, je to omyl.
Žijte blaze, Hledající.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Především to nebyl extrímní pravičák, tedy někdo například ještě více napravo od Winstona Churchilla nebo Margaret Thacherové. Toto řazení je bolševickým výmyslem převzatým multikulti levicí aby diskreditovala pravici. Stejně jako zaměňování nacismu za fašismus a řazení obého na pravici. Přitom fašismus, nacismus a neonacismus v různých jeho formách pocházení z levicového kolektivistického kadlubu tak jako bolševismus. Co se týče pachatele, politickým motivem jeho činu je státní imigrační politika vstřícná a tolerantní k problémovým přistěhovalcům islámské víry. Je neúspěšný v osobním životě, má vážné problémy v mezilidských vztazích a je psychopatem se sektářským a mesianistickým myšlením. Osobnosti pachatelů podobných činů jsou podobné jako přes kopírák. Nelze ale nevidět racionální podstatu jeho činu namířeného proti vlastním spoluobčanům a proti vládě a státu, nikoli proti islámským přistěhovalcům. Ti jen využívají možností které jsou jim dány. Chovají se v souladu se svoji kuturou a mají přirozenou potřebu v jejím duchu reformovat prostředí v němž se usidlují. Nevnikli na území Norska násilím a činí co jim je dovoleno a umožněno. To vyvolává konflikty a pocity ohrožení domácího obyvatelstva. Někteří disponovaní jedinci v té situaci mohou reagovat jak pozorujeme. Otázka je, zda důvod který uvádím, je pravým důvodem nebo jen zástupnou záminkou. Jiní frustrovaní, bez politického motivu vraždí své spolužáky, spolupracvníky, nebo náhodně vybrané oběti.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Hledající, to Vás připravuje o spoustu času, nehledě na to, že u obecně užívaných datových sekvencí transformovaných do zvukové podoby není pozorovám žádný mimopersonální účinek. Já to naposledy zkoušel, když mi přestal fungovat fotoaparát. Asi jsem nepoužil správnou sekvenci, tak jsem musel použít šroubovák a další nářadí. Přinejmenším stejnou efektivitu obstará modlicí mlýnek poháněný z USB a spouštěný v naprogramovaných intervalech. Předpokládám, že intenzívnější personální účinek by mělo něco konopí vypěstovaného v truhlíku, do pěti rostlin je to jen přestupek. Já dávám přednost kolektivním seancím při chmelovině a komorním posezením nad extraktem z červených či vílých bobulí.

Harpyje řekl(a)...

Propagandistické vytěžování už nastalo: http://olser.blog.idnes.cz/c/201903/Za-dobrotu-na-zebrotu-aneb-Zrob-islamu-dobre-zabije-ti-sedm-Noru.html
A jeden německý blog píše o "konzervativní katastrofě".
Blbost nezná hranic.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Myslím, že Jste vystihl podstatu toho, k čemu došlo a proč k tomu došlo a není moc co k tomu dodat. Samozřejmě, že si na tom propagandisticky pokusí přihřát polívčičku kdekdo z mnoha rozličných důvodů. Na podstatě věci, tedy na tom, že tu existuje určitá zatím ještě menšina, která si usurpuje na úkor ostatních více práv, než by se slušelo a než jí náleží a že je to problém, který se zatím adekvátně neřeší, na tom se zatím nic podstatného nemění, a ve změnu k lepšímu můžeme zatím jen doufat. Třeba k ní dojde ještě včas.

Harpyje řekl(a)...

Navíc zemřela Amy Winehouse.
Proč se takoví nadaní lidé tak ničí?
Smutné.

STK řekl(a)...

Pro Draka:
Těch menšin je bohužel Draku mnohem víc a každá z nich se domnívá, že jí musí zbytek populace ustoupit, protože "ona přece má pravdu".

Kdyby byla jen jedna nebo jich bylo třeba pět, to by byl svět nádherně přehledný...

žibřid řekl(a)...

Schumachere,
nemohu souhlasit s tím, že "Nelze ale nevidět racionální podstatu jeho činu namířeného proti vlastním spoluobčanům a proti vládě a státu, nikoli proti islámským přistěhovalcům." Agresivita má smysl jen je-li namířena směrem k problému. Problémem není přece chování dětí levicových občanů, ale chování přistěhovalců. Podstata činu toho psychopata je naopak iracionální (což je koneckonců logické a očekávatelné).

STK řekl(a)...

Vážený Obuvníku,
při modlení o žádný mimopersonální účinek nejde. Jde výlučně o regulaci vlastního pocitu - Boha si přece každý nosí ve své hlavě. [;-)

Harpyje řekl(a)...

Masakr v Oslo spáchal zednář. Něco tady nehraje

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/ze-zahranici/masakr-v-oslo-spachal-zednar--neco-tady-nehraje/

:-)))

STK řekl(a)...

Pro Harpyji:
Ten ABB má, zdá se, mnoho rysů paranoika. Tam, kde by měl přestat s tím, že vlastně ví p*d, začne vymýšlet spiklenecké teorie. Zajímavý týpek, dost fantaskní názor. Myslím, že tam občas "zabrowsím".
Odhadoval jsem, že celá věc bude zlatým dolem pro prezentaci a dokazování těch nejfantastičtějších "pravd". Zatím mi, zdá se, odhad vychází.

Harpyje řekl(a)...

http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/202010/Vrahem-z-Osla-bych-mohl-byt-i-ja-Mam-rad-Churchilla-i-Orwella.html

Harpyje řekl(a)...

Odchad vychází. Dobrou noc.

Kopretina řekl(a)...

Ondřej Štastný je "prostitut" a "homosexuál"...
http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/nabizel-se-gayum--ted-utoci-na-klause/

Harpyje řekl(a)...

Odhad, sorry

STK řekl(a)...

Matějka mmj. tučně píše:...Anders Behring Breivik je vrah a žádná z jeho obětí nebyla příčinou toho všeho, proti čemu vystupoval. Je mi jich upřímně líto. Co však z této tragické události dokážou média udělat, to je podobně hrozné...
Nevím, co je na tom k "nesouhlasu".

Harpyje řekl(a)...

Nemohu za to, vážený STK, že nejste schopen prohlédnout perfidnost Matějkovy argumentace. Jeho článek není totiž ničím jiným, než obhajobou stejných pozic, které zastával norský vrah.
Vám stačí, že Matějka přizná nepopíratelný fakt, že dotyčný je vrah (dokonce hromadný) a že je mu líto jeho obětí, a tím je pro Vás věc vyřešená, a další otázky pokládáte za zbytečné.
Pro Matějku je totiž tato tragická událost příležitostí k hlásání jeho fašistoidních názorů, pokud jste si toho nevšiml. Matějkou haněná média totiž neudělala z norského řezníka konzervativce, křesťana, přívržence Israele (!), milovníka Franze Kafky a obdivovatele Winstona Churchilla, on se jako takový deklaroval sám.
V blogosféře existuje nespočet protiislámských blogů, mimochodem ne všechny mají tak ubohou úroveň, jako ty české, a v těchto se onen "autentický konzervativec a křesťan" pohyboval. Tento virtuální prostor ovlivňuje názory mimo jiné i psychicky labilních, nebo psychopaticky založených jedinců, a pak může dojít k takovému činu.
Mě mrazí, když čtu souhlasné reakce na Matějkovy články.

Kopretina řekl(a)...

Norský vrah nebyl žádný "příznivec Izraele"! To je urážka! Pravý sionista by takového činu nebyl nikdy schopen se dopustit...Bolševička Spencerová označila norského vraha za "sionistu"...Ta dáma je stvůra...Využít neštěstí v Norsku k útoku na sionisty a obecně Izrael je hnus...Něco jako když pan Bartoš napíše, že USA je pod vládou "bohatých, kosmopolitních židovských rodin"...Fuj...Dzp.

A.S. Pergill řekl(a)...

Tři aspekty Norské tragédie (všechny svým způsobem hnusné, jako ten čin sám):

Aspekt první: Je to názorná ukázka skutečnosti, že judaismus, islám a křesťanství jsou anticivilizační kukačky, nasazené do evropského hnízda. Vůbec nemá cenu mezi nimi rozlišovat. Má cenu se pouze starat o intenzitu prožívání těchto "náboženství", přičemž čím vyšší intenzita, tím je věřící potenciálně nebezpečnější (a z tohoto pohledu jednoznačně vychází nejhůř islám).
Je to také důvod, proč zpochybňovat "židokřesťanské kořeny evropské civilizace", které chtěli někteří fanatici procpat do oficiálních dokumentů EU. Jistě, židokřesťanství se na evropské civilizaci podepsalo, ale asi takovým způsobem, jako nacismus na Židech. A o "nacistických kořenech židovství" asi nikdo vážně mluvit nebude, protože tady ta absurdita je jasná i intelektuálně utlumeným věřícím.
Aspekt druhý: Jsem zvědav, kdy se vyrojí kolem různé konspirační teorie.
Teroristický útok někoho, kdo se hlásí ke konzervativním hodnotám a obraně Evropy proti islámu přišel nápadně vhod (Harpyje v tomto ohledu nezklamala mé očekávání). Faktem je, že náboženští fanatici jsou velice snadno manipulovatelní (protože víra a rozum se v mozku vzájemně vytěsňují). Dotyčný mohl být do podobné akce zmanipulován nějakým "duchovním vůdcem" v pozadí. Jak? Přečtěte si příslušné kapitoly ze Tří mušketýrů, jak Milady ukecává Fentona, aby zapíchnul Lorda Buckinghama. Tam je to pochopitelně podáno v umělecké zkratce, denník psychologa, provádějícího něco podobného, by byl podstatně nudnější čtení. To jsou ovšem věci, kterým se soudy budou zuřivě snažit vyhnout.
A pokud se týká o morálku těch v pozadí: Je nutno si uvědomit, že se jedná o islamizaci Evropy, což je proces, který v případě úspěchu bude koštovat přes sto milionů mrtvých. Proti tomu je těch 93, ať už jako "nutná oběť vyšším cílům" nebo "předkrm pro Smrtku" naprosto zanedbatelný počet.
Aspekt třetí: Norští sociální demokraté natahali do Norska spousty imigrantů, kteří s sebou dotáhli obrovský nárůst kriminality, od vražd přes znásilnění a loupeže až po lehčí kriminalitu. Křesťanský vrah v podstatě ani nesrovnal skóre mezi norským obyvatelstvem a touto stranou.

Kopretina řekl(a)...

Pargille, křesťanství ani pravice nemají s tímto podlým činem NIC společného...To jsou lži levice, shazovat vinu za masakr pravici a křesťanství...

Šaman řekl(a)...

Ad ASP (přece jen dorazil):
"Křesťanský vrah v podstatě ani nesrovnal skóre mezi norským obyvatelstvem a touto stranou."

V tom případě si dal vlastňáka. K aféře viz právě publikovaný dnešní článek Samonasírací vrah.

informace řekl(a)...

Ještě několik málo slov k článku pana Matějky o hladomoru v Somálsku. Časopis pro mezinárodní politiku lˇInternazionale otiskl zajímavý článek amerického profesora historie na Yale university Paula Kennedyho o budoucím vývoji populačního trendu na zeměkouli. Je to téma, kterým se současní politikové neradi zabývají, protože se jim nezdá aktuální. Ale je to snad nejdůležitější problém naší budoucí existence. Lidstva stále přibývá, na počátku tohoto tisíciletí nás bylo šest miliard, dvanáct let poté je nás, podle údajů OSN, o miliardu víc. Při tom ta miliarda přirostla v Africe a v Arabských zemích, zatímco USA zachovávají stejný trend, a v Evropě a Japonsku klesá. V Číně demografové předvídají, že následkem restriktivní demogafické politiky současná miliarda a 400 milionů se zredukuje v příštích desítiletích na 940 milionů. Neúnosný demografický přírůstek předvídají demografové v Africe, kde neznají antikoncepční prostředky. Tak na příklad v r. 2100 obyvatelstvo Kényje vzroste z dnešních 162 milionů na 730 milionů. (To je jen jeden z údajů, které prof. Kennedy cituje ze zdrojů Population Division OSN. Tedy údaj oficielní a ne vymyšlený pro nějakou propagandu.)
Je podobný vývoj reálně možný? Demografové tvrdí, že Země může uživit 9 miliard osob. Ale to jen teoreticky, protože neberou v ůvahu celkovou situaci zemědělské produkce a spotřeby. Neberou v úvahu trh a ceny produktů. Neberou v ůvahu hlavně, že v zemích největšího potenciálního přírůstku obyvatelstva chybí ta nejhlavnější podmínka pro život lidí a to voda. Bez vody tyto nadměrně vzrostlé populace nemají žádnou šanci k přežití. Kenye nikdy nedosáhne 730 milionů, stejně jako Jemen se nerozroste do sta milionů, protože obyvatelstvo bude umírat na nedostatek pitné vody, na disenterii, podvýživu.
Může tuto situaci vyřešit Evropa, USA, Kanada nebo Brazilie? ptá se prof. Kennedy. Rozhodně ne, bude-li pokračovat v dosavadní politice jednorázových nebo vícerázových pomocí. Mohou tyto vyspělejší země a státy naučit nebo donutit africké nebo arabské obyvatelstvo k používání antikoncepčních prostředků, což samo o sobě předpokládá jistý stupeň kultury a občanského vědomí?
Tento problém - totiž nepřiměřený počet obyvatel oproti potenciálním možnostem teritoria poskytnout obživu lidem, co ho obývají - se objevuje s jistou pravidelností na mezinárodní scéně již nyní. V budoucnu se stane absolutně naléhavým. Budeme přerozdělovat potraviny? Budeme válčit o úrodnější půdu a hlavně o vodu? Neohumanitaristům se zřejmě myšlenka, že přírodní podmínky teritoria budou samy o sobě regulátorem počtu obyvatel, značně příčí. Ale to nemění nic na faktu, že před problémem schovávají hlavu do písku jako pštros.
Pan Matějka jen poukázal na tentýž problém, jen snad méně elegantním způsobem.

informace řekl(a)...

Premier Stoltenberg, podle it. tiskové agentury, prohlásil na mši za zavražděné "Odpovíme zvýšením demokracie".
Taky pěkná demagogie.

stk řekl(a)...

Harpyje,
probůh, můj soud se týká jen citované věty, ne Matějova článku nebo jeho názorů celkem. Někdy s ním (Matějkou) souhlasím, někdy ne. Nejsem fanatik, na jiném webu se už léta hádám s ultraliberály - tedy s opačnou frontou než zde. (Rovněž nepříliš úspěšně. Tady jsem málem za libertariána, tam mě zase někteří nazývají kryptokomunistou. Bude to možná tím, že každý tlak budí protitlak. [;-)

Tedy nic globálně, moc prosím. Mám přece jenom trochu pestřejší názory, než předpokládáte.

STK řekl(a)...

Díky Informace,
vypsala jste to za mě. Matějka má s těmi fakty společného jen to, že je "řekl na plnou hubu". To je ale přesně to, co budeme muset začít dělat, abychom se nedostali do průšvihu, jakým teď prochází Norsko. Mlčet k jasným faktům, potlačovat diskuzi o nepříjemných věcech, používat zástupné výrazy a zástupné problémy - což je to, co se dneska v Evropě (ale i jinde) děje a co nepovede k ničemu dobrému. Jak jsem psal o kousek výš Harpyji: Každý tlak budí protitlak. To je nejen fyzika, ale i stav mezilidských vztahů. Takzvaný "selský rozum" povyšuji nad naučenou "kulturnost". Tedy slupku kulturnosti, kterou snadno odloupne každý větší vztek nebo strach.
---
Mě totiž daleko víc zajímá reakce dámy, kterou v kavárně polil číšník horkou kávou než slova téže dámy, která se vyjadřuje k problémům antikoncepce v rovníkové Africe, sedíc v kavárně u Ženevského jezera. Snad proto, že u nás v Ústavu jsem byl svědkem opadnutí "kulturního nátěru" už mnohokrát. Jsou to velmi poučné lekce z nauky o lidské duši.

Větší vlastenec řekl(a)...

Mne by docela zajímala Vaše zdravá selská reakce, vážený STK, kdyby dotyčná politá dáma NEZAHODILA tenkou slupku kulturnosti. Resp. kdyby její kulturnost měla tak tuhou slupku, jakou dává jen opravdu zažitá příslušnost k euroamerickým vykořisťovatelským třídám.
Prostě - co byste s ní udělal, kdyby toho číšnického penise neposlala do zadele.
Doufám, že byste tu kulturní krávu zdravě selsky nakopal, vážený STK.

Dobrou noc přeji.

stk řekl(a)...

Nenakopal!

Po ruském způsobu bych se jí po pás poklonil a čepicí zemi ometl. Ale taková míra sebeovládání je na starém kontinentu tak vzácná, že se něčeho podobného asi už nedožiji...

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano. Staroruské klanění po pás & ometání čepicí je naštěstí minulostí, díky Leninovi. Zmizelo spolu se svými nositeli, kteří se odrodili prostému ruskému lidu, a začali se klanět Euroamerice.
Ano, v celé naší Západní Asii díky VŘSR a vylikvidování nepřizpůsobivých živlů (Němců, Maďarů, sionistů, feudálů, buržoustů atd.) převládají zdravé selské mravy. Míněno samozřejmě VENKOVSKÉ mravy, protože sedláci ke konci svého stavu již začínali napodobovat úpadkovou buržoasii.
Ano, my Češi a Moravané jsme na našem území postupně humánně zlikvidovali všechny nám cizí národy *), třídy i jedince, a začali jsme se chovat prostě, přirozeně, nevyumělkovaně. Tak, jak to pozorujete ve "svém ústavu", vážený STK, tak, jak to pozorujeme v restauracích nižších cenových úrovní.

Leninužel, v Euroamerice stále ještě přežívá chování vyumělkované, přežívá ona kulturní slupka. Buržoasie v těch zemích podléhá politické korektnosti a multikulti, tváří se, jako by jí nevadili příslušníci jiných ras a kultur. Dokonce tamní vykořisťovatelé jednají s příslušníky nižších ras jako se sobě rovnými !!
Dokážete si to představit, vážený STK ? Představte si (nebo to alespoň zkuste) Švýcarsko – ta ubohá země je PLNÁ všelijakých barevných; jsou prostě všude. Spousta z nich je již švýcarskými občany, jiní na udělení občanství čekají. **)
A teď se představte onu distingovanou, euroamericky nekvalitně vzdělanou dámu, jak sedíc v kavárně u Ženevského jezera, žvaní s jinými podobnými příslušnicemi vykořisťovatelských tříd o problémech antikoncepce v rovníkové Africe, českých klecových lůžkách, konci raketoplánů, humánní likvidaci romských zločinců v českém Vítkově, Michelangelovi, Benešových dekretech ... v tom CHRST a ŠPLOUCH a ÁÁÁÁÁ – hovadský číšník, hanebný český emigrant, jí nalil na pěstěný krk horkou kávu.
Prostá česká venkovanka by mu dala facku, ruská žena pěstí (nebo by ho dala rovnou odstřelit). Dekadentní Švýcarka se jistě zachová jinak. Možná bude chtít po restauratérovi náhradu škody + bolestné, ale nenazve pingla kreténem, nekopne ho do rozkroku.
Něco takového našinec nepochopí.

Našinec, upřímný Slovan, s typickým světovým rozhledem dělníka resp. rolníka, černochům a Asiatům tyká, jinou než slovanskou kulturu zdravě venkovsky neuznává, v hospodě ani jinde si servítky nebere. Důkazů o stále rychlejším přizpůsobování našeho chování krásným mravům našich starších ruským bratří je všude spousta.
Díky naší přirozené zemitosti a sepětí s velkým ruským národem my Češi a Moravané přežijeme, plně obnovíme naši tradiční všestranně unikulturní společnost (jeden mateřský jazyk, jeden cizí jazyk – ruština, jedna společenská třída, jeden světový názor atd.). Díky tomu my Slovani jednou rozvrácenou multikulti Euroameriku osvobodíme, a připojíme k naší velké socialistické vlasti.

A pak se bude tančit všude !

--------------------------------------------------------------------
*) Ještě jedno nepřizpůsobivé etnikum u nás přežívá, ale když jsme se dokázali zbavit Němců, Maďarů a sionistů, dokážeme se zbavit i toho zbytku Neslovanů.
**) Nevím jak dnes, ale před pár lety v menze ETH obsluhovala jediná rodilá Švýcarka – pokladní. Jinak samý Tamil či co. Až strach – co když mají nějaké exotické nemoci ? Co když se právě teď rozhodli projevit své přirozeně zrůdné ledví, a já mám v tom na pohled chutném jídle nějaký strašný asijský jed ?!
Prostě děs.

drak řekl(a)...

K tomu co napsal pan Matějka bych řekl jen to, že až na ty sympatie ke zbraním od fy Glock (preferuji jiné), bych se pod to co napsal, klidně podepsal také. Nevidím na tom co řekl nic fašisujícího. Jako prvotní fašisující tlak a příčinu vnímám agresivní úsilí islámu přizpůsobit si evropskou realitu k obrazu svému. Rostoucí znechucení ostatních částí společnosti s tímto jevem a vznikající protitlak vnímám jako druhotný, ale velmi žádoucí. Co je fašisujícího na legitimní touze mít budoucnost pro sebe sama a své potmstvo ve vlastní zemi? Jestli toto není normální tak co potom je?

STK řekl(a)...

Pro VVV:
Jenom malinkou poznámečku na odlehčení neveselých témat: Před lety mě a mé přátele obsluhovala ve Frankfurtu v restauraci na výstavišti černoška. Milá, mladá, usměvavá, černá jak noc, přiměřeně tlustá - prostě černoška jako z karikatury.
Úporný průjem jsme ale měli všichni tři - přitom onen oběd byl naším jediným společným jídlem. A jak je ten rasismus v nás zažraný, vzpomněli jsme si při shánění něčeho proti průjmu v lékárně na tu černošku všichni tři. Přitom nákazu mohl mít kuchař, kterého jsme ani nezahlédli a to mohl klidně být náš český Emmy Grant.

K tykání: Chodím domů kolem "Asijského bistra", ke se vaří docela zajímavě, levně a porce jsou celkem hypertrofované. (Někdy uvažuji, že si tam někdo pere špinavé peníze a bufík dotuje. Nebo že v nás v českých hospodách berou dost hanebně na hůl.)
I když zrovna není chuti na nudle/rýži s kuřetem/kachnou na 99 způsobů, kuchař na mě vždy kývne, usměje se - opravdu musím projít kolem jejich jídelny 2-4x denně. Nedávno tam měli jen pár hostů a kuchař stál před vchodem na sluníčku. Když jsem šel kolem, usmál se a pravil: "Tak proč k nám zase nepřijdeš?" Nikdy předtím jsem mu pochopitelně netykal. "Přijdu pane, přijdu!" odvětil jsem neutrálně a teď čekám, na jaké platformě se dohodneme, až dostaneme se ženou chuť na něco "asijského"...

Schumacher antisemita řekl(a)...

Žibřide, problémem, prvotní příčinou nejsou problémoví islámšti přistěhovalci. Problémem jsou ti občané, politici, jejich politická strana a vláda té strany, která je odpovědna za tento stav. Za poskytování azylu nepřizpůsobivým a nepřátelským, za omlouvání a trpění jejich kriminálních činů. Ovšem nemyslím si, že situace je natolik vážná, aby problém nebylo možno řešit politicky, volbami místo vraždění členů a příznivců vládnoucí politické strany. Ovšem aby zafungovala zpětná vazba, problém musí být vážnější. Teprve až naroste kriminalita, nastanou teroristické útoky a pouliční nepokoje frustrovaných přistěhovalců nespokojených s tím , že se nemají tak dobře jak si myslí, že si zastlouží, a že stát ve kterém jsou hosty, jse málo islámský, a že většina odmítá dodržovat jejich zvyky a pravidla. Pak občané zvolí někoho jiného. Jestli ještě bude "demokracie" a jestli jim to bude dovoleno. Ještě nějakou dobu to potrvá. Co se týče ABB, jeho čin bude mít opačné účinky než předpokládal.

žibřid řekl(a)...

Schumachere, myslím, že letní tábor sociálních demokratů má velmi málo společného s podporou imigrace, což je jen jeden z mnoha bodů jejich volebního programu. Krom toho celková politická situace v Norsku je taková, že vyslovení odpůrci imigrace, jako například ABB, jsou v menšině. To mohl stejně dobře jet zabíjet děti voličů (nebo papalášů) i mnoha jiných norských stran.
Myslím, že si ve své mesiánské pomatenosti spletl cíle. (Dal si vlastňáka, jak píše Šaman.)