středa 10. srpna 2011

Bitva o Anglii


Minulý čtvrtek zemřel devětadvacetiletý Mark Duggan. Byl zastřelen v taxíku ranou do hrudníku při akci policejní jednotky Trident, specializované na zločiny v černošské komunitě, které jsou spáchané střelnou zbraní.



Podle jedněch byl Mark gangster, drogový dealer, který padl v přestřelce s britskou policií, jiní o něm pějí jakožto o milujícím otci čtyř dětí - i toho nastávajícího pátého. "Byl to dobrý táta a děti ho zbožňovaly," praví matka jeho dětí. "Párkát sice byl v policejní vazbě, ale nikdy nebyl zatčen..." Dle své matky byl prý tichý a plachý, zrušený facebookový profil zase svědčí o jeho příslušnosti ke Star Gangu ze severního Londýna, který již v několika pouličních válkách má na kontě nejméně tři smrti v posledních letech. Podle bratra nebyl Mark "tak hloupý, aby střílel na policisty".

Už v neděli bylo jedno, kdo byl Mark. Anglická města zachvátila válka. Záběry z ní občas připomínaly filmy z bombardování v době Bitvy o Anglii. Hoří auta, autobusy, obchody i obytné domy. Ošklivých chlapců bylo na londýnských ulicích tolik, že se policie bála zasáhnout. Situace v Croydonu prý začala být děsná natolik, že dokonce začali utíkat i otrlí novináři BBC! Vandalů byla už taková síla, že se nerozpakovali krást za bílého dne. Alespoň lépe viděli a mohli si vybrat správnou velikost bot či značku televizoru.

Jako hrdinové se opět ukázali normální lidé. Ženská, která byla schopná loupežícím banditům vynadat. Občané, kteří ráno na ulicích uklízejí rozbité sklo a pomáhají sousedům. Černo-bílé vidění zde není na místě. Ta hrdinná matrona byla černoška, nešťastný poslanec z místa prvních střerů byl taky černoch. (Nejde o "Afroameričany", ale o Angličany černé pleti většinou pocházející z bývalých afrických kolonií Velké Británie.) I loupežní bandité jsou "multikulturní" - bez zábran kradou černí, žlutí, hnědí, modří, zelení i bílí... A také jsou vesměs nezaměstnaní - na jedno volné místo v lokalitě připadá 54 zájemců.

Ministři, ministryně i premiér se vracejí ze svých dovolených a můžeme slyšet jejich tlustá slova o tom, že všichna sběř bude zkrocena. Útočníci jsou moc dobře známi, a nikdo neujde spravedlivému trestu. "Výtržníci pocítí plnou moc zákona," ukazuje před voliči svaly premiér Cameron. Už je tisíc zatčených, pět set podezřelých si vyslechlo obvinění. Většinou jde o teenagery. Aktivizují se hlídky občanské sebeobrany i bojůvky ultrapravice.

A tu bych se přimlouval, aby Britové použili "norskou cestu". Nikoli tedy slabomyslné "více demokracie" - ale "stejně demokracie"! Stejně spravedlnosti, stejně džentlmenství. Usvědčení mládenci by měli zejména dostat za trest práce na opravách v místech, kde kradli a rozbíjeli. (Netýká se vrahů a žhářů.) Moc si totiž přeju, aby Anglie zůstala - klasickou dobrou Anglií.

Ukazuje se, že podezřelý Mark Duggan nestřílel, jak dříve tvrdila policie. I když by nebylo divu - jeho taxík totiž zastavili ozbrojení civilisté, přesněji policisté v civilu. Střílel policista, který se cítil ohrožen. Střela, která skončila ve vysílačce dalšího policajta byla vystřelena - z policejní zbraně. Na místě byla ještě jedna pistol, která policajtům nepatřila. První sobotní shromáždění před policejní stanicí vedla Dugganova rodina v pokojném duchu a jeho požadavkem bylo - vysvětlete nám Markovu smrt. Odpovědi se nedočkali.

Také čeští policisté rádi střílí na veřejnosti. Jako před rokem v Řeporyjích a také do obsazeného auta. Až po roce pak inspekce sdělila, že zastřelený podezřelý recidivista nebyl ozbrojen a mrtvý policista byl zastřelen kolegou. Tentokrát se kulka ve vysílačce nezastavila. Čeští policajti se nedopustili ničeho protiprávního.

Rozdílů mezi Řeporyjemi a Tottenhamem je hned několik: Výsledky zprávy nezávislé komise měla britská veřejnost během několika dní. V Řeporyjích není taková nezaměstnanost jako v Tottenhamu. Česko nikdy nebylo impériem se stovkami milionů různobarevných lidí. A zatím neoplýváme spravedlivými soudci, neúplatnými policisty a schopnými politickými vůdci. Ani tím gentlemanstvím.

Bůh ho uchovej alespoň ve staré dobré Anglii!

Psáno v Praze dne 10. srpna 2011

50 komentářů:

Jakub S. řekl(a)...

Takže to shrňme: Tichý, plachý, láskyplný drogový dealer ze severolondýnského gangu, pouhopouze párkrát ve vazbě. Dokonce věděl, že se nemá střílet na bobbies!! Chlapec ubohá...

EK řek)la)lalala... řekl(a)...

začíná to pochody LES+G, pak přijde drancování!
Nemám rád církve, ale s tímto nelze než souhlasit:
http://www.lidovky.cz/duka-festival-gayu-propaguje-nezodpovedny-a-nedustojny-zivotni-styl-1k7-/ln_domov.asp?c=A110811_072925_ln_domov_OGO

Duka u mne zabodoval.
čest v šest!

Harpyje řekl(a)...

Vy jste snad očekával od katolického hodnostáře, že bude tuto akci podporovat?

Schumacher antisemita řekl(a)...

Co se jevíte ? Vždyť tohle je naprosto normální "Hooligan pride".

Harpyje řekl(a)...

Dlaším vedlejším politováníhodným účinkem britských kraválů je, že se z něj snaží vytřískat politický kapitál jak "hodní vlastenečtí hoši" z EDL na jedné, a britští islamisté na druhé straně.
Ti první organizují "lidové milice", hlídkují po ulicích, zametají a starají se o pořádek, zatímco islamisté vyzívají k dalším nepokojům podle vzoru arabských ulic.
I Ahmadineřád a Ghaddafi se nechali slyšet, a odsoudili postup britské policie jako inhumánní. Divím se, že se k nim nepřidal i Assad.

Jakub S. řekl(a)...

Ale ne, přece... jenom mohl, jako ta většina ostatních, držet pusu. Nedržel. O to jde. Palec nahoru, že šel s názorem na trh!
Jde přece o tu prezentaci, o to vnucování se (akustické, vizuální...) celému nebohému okolí. Dětem. Adolescentům. S.: kdyby to byl kdokoli. Už jste můj/náš postoj konečně pochopila, doufám...

Harpyje řekl(a)...

Vyzívají! :-)))
Sorry.

Harpyje řekl(a)...

Jakube, komu se to nelíbí, ten se na to nemusí dívat.
Nikdo ho nenutí.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pryč s úchyláky a jinými mrzáky !

Neuvěřitelná hrůza, tohleto multikulti ! Jak může být někdo tak děsivě drzý, a tvrdit NÁM, nám roduvěrným Čechům správné barvy pleti, nám Západoasiatům správné sexuální a hodnotové orientace, že jiné „kultury“ a jiné životní styly jsou stejně hodnotné jako ty naše, slovanské, pokrokové ?!?
Drzí propagátoři multikulti, jak cizáci, tak „domácí“ zrádci, samozvanci a zaprodanci, se nerozpakují tvrdit, že úchyláci mají „právo“ se veřejně hlásit ke své úchylce, a to zcela beztrestně (!). Hnus !
Samozřejmě, multikulti zločinci se nezastavují u úchylného sexu – tito nepřátelé národa a vlasti úchylně tvrdí, že prý nejenže nemáme právo na trestní homosexuálů, ale ani Němců, Romů, sionistů, křesťanů, buržoustů, feudálů a jiných podobných deviantů. Že prý mají nějaká „lidská práva“ !! Tuplovaný hnus !!
Že prý homosexuálové, vozíčkáři, slepí i jinak tělesně a duševně postižení mají právo vycházet na ulici, mezi nás zdravé příslušníky všeho lidu ! Trojnásobný hnus !!!

Prostě, vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci, na příkladu pochodů úchyláků a nepokojů v Anglii vidíme, k čemu ZCELA NEVYHNUTELNĚ vede kapitalismus a demokracie – k zavedení multikulti, k vražení, ničení, vykořisťování všeho lidu. Ke „zrovnoprávnění“ úchylných menšin s většinovou populací.
DĚS & BĚS !

Proto se těšíme z každého urychlení procesu návratu našeho tradičního společenského zřízení. Ano, opětné zavedení socialismu vyřeší i problém s úchyláky všeho druhu. Němce a ostatní Euroameričany opět humánně odsuneme, homosexuály, buržousty a feudály humánně potrestáme, tělesně postižené humánně odsuneme z center našich měst. A taky přestárlé, samozřejmě.
Prostě úchyláci, geronti, cizáci a mrzáci nebudou na očích nám a hlavně našim dětem. Jen tak z našich dětí vyrostou stejně stejně dobří budovatelé šťastných zítřků, jako jsme my.

Čest a Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

Ano, parádami buzen to začíná, a pleněním a rabováním jako v Londýně to končí.
http://www.lidovky.cz/putna-hrdost-stud-a-karneval-dgb-/ln_nazory.asp?c=A110810_201043_ln_domov_mc

Větší vlastenec řekl(a)...

Přesně tak, vážená paní Harpyje.
Jak k tomu přijdeme, my roduvěrní Češi a Moravané ? My jsme nezradili, neemigrovali; my jsme setrvali v naší krásné vlasti, a dnes se máme bát vytrčit nos z domu ? Vždyť to v naší vlasti začíná vypadat jako někde v Evropě ! Samý cizinec, kdekdo má jinou než naši barvu pleti, česky neumí ta svoloč ...
A teď ještě ti úchyláci - to už vážně přestává všechno.
Prostě - jestli se kvůli multikulti úchylákům na našich ulicích bude střílet, tak s tím začněme my. Ať CO NEJDŘÍVE obnovíme socialismus, náš osvědčený a tradiční slovanský unikulti systém.

Nazdar !

informace řekl(a)...

Když jsem ráno otevřela stránky českých novin a celkem, až na dvě vyjímky, jsem tam nenašla nic o včerejším zahájení akce homosexuálů, tak jsem si řekla: "hele, oni ti Pražáci zmoudřeli a přišli na to, že to nestojí za to se tou akcí tak moc zaobírat." Na západě už jsou natolik otřené tyto festivaly, že o nich noviny píší, jen když na ně přijede nějaká celebrita jako na př. Lady Gaga, jinak o nich napíší z povinnosti článeček.
A vy jste tu zas vytáhli homo na světlo boží. Mě by na tom všem nejvíc zajímalo, kdo tu čtyřdenní akci financuje. Program je dost nabitý a jistě jednotlivá "happenings" něco stojí. Kde vzal organizační výbor peníze? A bude někomu skládat účty? A bude platit nějaké daně?
Z čeho vlastně žije toto hnutí lesbo-homo-bisex-transex? Kdo platí těm pomalovaným anabolikům tělocvičny?
Ví to někdo?

drak řekl(a)...

informaci:

Nevím o tom zbytečném humbuku nic jiného, nežli jsem si více méně nedobrovolně vyslechl a přečetl v médiích, upřímně řečeno mi to vůbec nemrzí, takže na tom nechci vůbec nic měnit. Zaujal jsem vůči tomu úplně stejnou taktiku, jako vůči trollům, zařadil jsem to mezi informační sajrajt a balast a důsledně to ignoruji. Budu to tak činit i nadále, dokud se nestane něco, co mi například dovede k závěru, že by kvůli tomu měl někdo dostat přes pazoury proto, že mrhá veřejnými penězi na kraviny, to se pak pokusím přičinit o to, aby se tak stalo.

informace řekl(a)...

Draku,
bylo by dobré zeptat se obecního představitelstva, nakolik a jakým způsobem k provedení akce přispělo. Buď přímými peněžnimi příspěvky nebo různými úlevami v placení městských poplatků, na př. za vylepování plakátů, pronájem místností a pod.
Tady taky v Janově požadovali od starosty měata, by zveřejnil podrobný rozpočet na celoroční výdaje, aby zjistili, jestli tam není nějaká položka, týkající se té jejich parády.
Co znamená to "pod záštitou"?

Šaman řekl(a)...

Harpyji k "EDL na jedné, a britští islamisté na druhé straně.
Ti první organizují "lidové milice", hlídkují po ulicích, zametají a starají se o pořádek, zatímco islamisté vyzývají k dalším nepokojům podle vzoru arabských ulic."

Tři mrtví, které smetlo auto, byli hoši, co hlídali, aby se něco nestalo - jejich mešitě...

Šaman řekl(a)...

Jestli tedy skutečně Trident je "policejní jednotka, specializovaná na zločiny v černošské komunitě, které jsou spáchané střelnou zbraní" ozbrojená jednotka, jejíž členové chodí v civilu, pak jde skutečně o průser.

To znamená, že zastavují auta s černochy a kontrolují, zda nejsou ozbrojeni. Norský blonďatý vrah by jim unikl. Islámský džihád v Americe provozují často rodilí Američani, a to i bílí. Nejde o to, že je to "rasistické", ale že je to neúčinné.

Specializace na černochy je jeden průser, druhý je, že jsou v civilu! Co byste dělali, kdyby vás zastavili ozbrojení civilisté, a vy s sebou náhodou měli svoji legálně drženou zbraň?

\ :-(

drak řekl(a)...

informaci:

Upřímně řečeno, poté co předvedly obě dvě velké partaje na pražské radnici, myslím teď ČSSD a ODS, které tam spolu vytvořily onu dojemnou koalici a po jejímž uzavření se pak tito padouši pokusili prosadit pokud možno co nejdražší variantu nové čističky odpadních vod, už mám ohledně těchto jak partají, tak i konkrétních lidí celkem jasno a nějakých pár korun zbytečně vynaložených na ty naše uřvané a otravné sexuální menšiny už na tom nic moc nezmění. Tu předraženou čističku se podařilo zarazit unijním byrokratům, aspoň občas jsou k něčemu dobří. Co se pražské radnice týče, tak tam ten chlívek potřebuje pořádně vyčistit a vyvětrat už dávno. Doufejme, že se to během příštích komunálek podaří.

drak řekl(a)...

Šamanovi:

Je-li pravdou, že "Tridenti" jsou v civilu, ale zastavují auta a pod. tak je to asi opravdu pěkná kravina, za takové "prudce inteligentní" nápady by asi měl někdo z policejních šéfů s třeskem vyletět. Na takové věci jsou uniformovaní, případně zásahovka a ti by od těch v civilu měli být případně jen navedeni na cíl. Známo je o tom ale zatím velmi málo, a protože bych se rád vyhnul unáhleným soudům, čekám co časem vypluje na povrch. Ať už se stalo cokoliv, mělo to být důvodem maximálně tak k tomu, aby si nějaký šikovný advokát a pozůstalí namastili kapsu, média se vyřádila na tom, kdo za to může, ale pakliže se rozpoutala takováto vlna řádění chátry a lumpenproletariátu, tak si to možná i říkalo o vyhlášení mimořádného stavu a ustřelení hlavy každému, kdo bez povolení vyleze mezi 21:00 a 7:00 vyleze na ulici. Naštěstí to s poměrně velkým nasazením a vypětím sil zvládli policajti sami, ale myslím, že k nasazení armády už asi moc nechybělo. Určitě se o tom aspoň uvažovalo a chvílemi asi i dost vážně.

Co se mešit na evropském území týče, tak si myslím, že není o co stát ani z hlediska architektury, ani z hlediska jejich návštěvníků, co si chtějí na náš úkor usurpovat naše území a ještě se při tom námi nechat živit. Nedivím se že nás mají za idioty a nedivím se, že s námi podle toho také jednají a zacházejí. Určitě by nebylo od věci dávat podpory jen těm, co jsou ochotni se integrovat, tedy naučit se jazyk a přijmout naše hodnoty a způsob života, islám a šaríju si mohou provozovat kdekoliv jinde mimo evropské území. My máme svých ekonomických a dalších problémů až nad hlavu a už dávno nejsme schopni utáhnout štědrý sociální stát, natož pak u muslimů, jejichž porodnost spíš připomíná hlodavce, než lidské bytosti. Když chce někdo mít auto, musí si udělat řidičák, když chce mít zbraň, tak mu to v mnoha evropských zemích ani nedovolí a když ano, musí mít zbrojní průkaz, ale přivádět na svět nevychované a agresivní zabedněnce, to může každý a v libovolném množství, když to sám neuživí, tak mu to uživí tatíček stát. A to jako proč? Agresivní zabedněnec je svým způsobem také zbraň, možná dokonce je to ještě něco horšího a podle toho by se k tomu také mělo přistupovat. Myslím, že nám standardní politici v této oblasti hodně dluží a že by s tím měli honem rychle něco začít dělat dřív, než iniciativu převezme nějaký novodobý Hitler, nebo islamisté a z našeho celkem normálního +/- lidského ekonomického a politického systému pak nezůstane kámen na kameni a jen bůh ví, kdo to ve zdraví přežije.

Harpyje řekl(a)...

Nechápu, jak mám Váš příspěvek interpretovat, Šamane.
Je to podle Vás špatné, že hlídali aby se něco nestalo jejich mešitě, nebo ne?

informace řekl(a)...

Co se vlastně stalo v Anglii? Z komentářů různých novinářů, politiků anebo sociologů vychází zmatený, kontroverzní obraz. Byly nepokoje výrazem vzpoury mladé generace proti sociální degradaci periferijních čtvrtí, byl to výbuch xenofobie jako důsledek multikulturální politiky Anglie anebo to byl chuliganizmus mladých bílých Angličanů, kteří šli rabovat a loupit pro zábavu? Je anglická situace předzvěstí podobných budoucích nepokojů i v jiných zemích Evropy?
Kdo vlastně raboval, zapaloval domy a kradl, zatím není dost přesně známo. Rozhodně to nebyly zbídačené davy, když Cameron hovoří o zrušení social networks, jejichž pomocí se tlupy svolávaly a organizovaly. Nebyly to rasové nepokoje, byly to právě národní a náboženské komunity, které se zorganizovaly na obranu svého majetku nebo chrámů: Turci spolu s Kurdy, Indové, Afghánci, Arabové se postavili proti ozbrojení noži a železnými tyčemi, jak píší některé noviny. A rabující bandy před nimi ustoupily, neměly zájem se s nimi potýkat a tak se obrátily jinam. Proti bandám se postavili i praví chuligánové a fotbaloví ultras. A co kradli ti sociální "vzbouřenci"? Drahé zboží - hlavně elektroniku a modní šatstvo.
Na druhé straně sociologové jako Alain Touraine z Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, hovoří o novém typu protestního hnutí, které vzniká následkem hospodářské krize a úpadku politiky a živí se xenofobií. Hovoří o tom, že tato krize zničila společnost a vzpoura mladých je odpovědí.
Na druhé zase znalec politiky a filozofie Philip Blond hovoří o vítězství pravé Big Society, která tak suplovala za stát ve chvíli jeho slabosti. Proti těmto malým zločincům musí vláda zakročit s velkou rozhodností a navrhuje založit malé místní společnosti, které by daly práci mladým nezaměstnaným.

Větší vlastenec řekl(a)...

Opět musím konstatovat, že příspěvky zdejších vlastenců mi vhánějí slzy radosti a hrdosti do mých modrých očí. Ano, my Češi jsme tak chytří, tak vzdělaní, že se právem pyšníme čestným označením "Druhý nejlepší národ světa".
Stejně jako po vlasteneckém činu norského ABB, i v případu zavražděného M.Duganna čeští vlastenci vědí, kde Euroameričani udělali chybu. Naši vlastenci navíc přesně vědí, jak se mělo postupovat, a jaká opatření se musejí udělat nyní. A co je na tom nejlepší – naši vlastenci se klidně o svoje přesné analýzy a řešení NEZIŠTNĚ podělí s hloupými a neschopnými Euroameričany.
Díly, Velký Šamane, díky, draku; nastavili jste zrcadlo těm hloupým Euroameričanům. A přidali jste blankytu do křídel míru.

Čest !

Šaman řekl(a)...

Vážená Harpyje,
není dle mne špatné, že hlídali aby se něco nestalo jejich mešitě. Ale někdo by je mohl kvůli tomu považovat za "islamisty", svoloč, která se jen množí a přináší do Evropy "neevropské" ideje. A někdo takový je cíleně smetl a zabil. Čili nejspíše nějaký heterosexuální utlačovaný bílý muž, který už toho měl D.O.S.T......

Větší vlastenec řekl(a)...

Muslimové si mohou svobodně hlídat mešitu, ale jen v muslimské zemi. Kdekoli jinde, u nás i v současné Euroamerice, je mešita známkou multikulti. To jest, je objektem k vyhození do povětří (v Euroamerice), resp. k čechizaci do základů (u nás).
Tečka.

Harpyje řekl(a)...

Že by se ten bílý, heterosexuální muž, který toho má DOST, náhodou vměšoval do věcí které se ho netýkají, a přivlastňoval si kompetence, které mu nepřísluší?
Vigilantismus je v civilizovaných zemích trestní čin, a žádná demokratická země nepotřebuje nějaké samozvané obdoby jednotek SA, Lidových milic, nebo Pasdaran.
Na rozdíl od toho je přiměřená obrana majetku, pokud nepřesáhne zákonem určenou míru, legitimní.
Když si ale nějaký bílý, heterosexuální nýmand, který toho má DOST, přivlastňuje právo předávat americkému velvyslanci protestní nótu proti pochodu homosexuálů, ve jménu jakéhosi pofiderního seskupení, osob, které toho mají DOST, tak je to hochštaplerství a blbost. A ta, jak známo, není trestná. :-)))

Kopretina řekl(a)...

Špatné je to, že když vraždí běloch (ABB) tak to média rozmáznou, dokonce mu dávají nálepku "fundamentální křesťan" (hon na evangelikály a pravičáky započal),ale když zločin spáchá černoch, Arab či Turek, tak média nenapíší "černošský zločinec" nenapíší "Arabové rabovali" nenapíší "turečtí výrostci"...To je špatné, všem měřit stejně ne barevné nadřazovat nad bílé...Všichni jsme lidi stejných práv bílí i barevní, tak proč Pane Bože barevné nadřazovat?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Otázka pro Kopretinu: Je "bílá" barva nebo mezi barvy nepatří?

Kopretina řekl(a)...

Bílá barva je bílá barva a patří mezi barvy pleti, stejně jako barevní patří mezi barvy pleti...A nadřazovat barevné nad bílé je chyba...Opačný rasismus...Dříve byli barevní krutě pronásledováni, mláceni, ale nyní jsou diskriminováni běloši...Pan Ulč na toto téma napsal mnoho mnoho článků...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Když je bílá také barva, tak i běloši, včetně etnických Evropanek, jsou vlastně barevní. Nemyslíte?
Jsou země, kde se výraz "barevný" (colored) dnes považuje za hanlivé označení. Něco méně než bílý. Myslím si, že Česká republika mezi tyto země již také patří.

drak řekl(a)...

RRR:

Já bych řekl, že většině lidí je barva kůže vcelku lhostejná, alespoň v dětství nepochybně ano. Měli jsme kdysi ve školce na pár měsíců jednoho malého černocha a byla s ním opravdu zábava, prostě to byl bezva rošťák do party. Jenže to celé má tak trošku háček, když se přiblíží například cikánská věštkyně, začnu se ihned chovat obezřetně a opatrně, neb je skoro jisté, že si ta osoba začne za její nevyžádané služby nárokovat celý obsah mé peněženky a při vzniklém zmatku se snadno stane, že se aspoň části jejího obsahu zmocní, nebo se o to aspoň pokusí,nebo když se třeba někdo ze známých chystá pořídit si v nějaké sousední zemi ojetý vůz a při tom jeho horlivém nadšení kvůli láci toho nákupu pak postupně zjistíme, že majitelem bazaru a prodejcem je buď Turek, nebo Albánec, tak hned zpozorníme a začneme být opatrnější. To všechno má jeden společný jmenovatel, u mnoha lidí s opálenější barvou kůže je ta kriminalita statisticky vzato mnohem vyšší, nežli u té bílé a proto tu je zcela logicky na místě určitá větší odtažitost a předběžná opatrnost. Prostě nás už nebaví být pořád za dojné krávy a blbce, toť je asi tak vše podstatné k tomuto problému, to nemá co dělat se barvou kůže jako takovou, to je prostě jen aplikované využití statistických údajů v praxi, uzříte někoho opálenějšího a vzhledem k předchozím neblahým zkušenostem začnete být automaticky odtažitější a opatrnější.

Jakub S. řekl(a)...

Upozornění kunsthistorika, a fyzik by souhlasil: bílá a černá nejsou barvy v úzkém smyslu. A taky psychologicky jsou vždycky chápány nějak jinak, jako něco nějak absolutního - kladně či záporně, jako symbol/příznak vznešenosti, nejvyššího, nejnižšího, neexistence (už-ještě ničeho), naopak nejvyšší plnosti... tož tak.
Obsah slov černoch, barevný atd. v různých jazycích, zvl. koloniálních mocností, se v čase a místně vyvíjel - i bez příkazu orwellovských korektur. Např. po staletí běžné slovo Maur (Moro, mouřenín atd.) shrnovalo všechny přišlé z jižního pobřeží Mare nostrum - Araby, Tuáregy, Berbery, černochy...což byli vesměs muslimi. Víte, pro naše venkovské předky byli třeba turečtí nájezdníci v 17. st. Tataři. Měli v tom beznadějný guláš, přímo pörkölt.
MMCh italština: moro znamená většinou černý, ale o pleti/pokožce tmavý, a o koni je to hnědák. Němci mají krásné mohrenschwarz! A u řeků mauros bylo stejně černý /tmavý.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Všechny barvy duhy. Ano, významy slov se v čase a prostoru posunují. Například "Bohemian", že.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

"Where black is the color, none is the number
And I’ll tell it and think it and speak it and breathe it
And reflect it from the mountains so all souls can see it
Then I’ll stand on the ocean until I start sinkin’
But I’ll know my song well before I start singin’
And it’s a hard, it’s a hard, it’s a hard, it’s a hard,
It’s a hard rain’s a-gonna fall.

Harpyje řekl(a)...

Dovolím si, RRR, doplnit Váš příspěvek o tento odkaz.
http://samanovodoupe.blogspot.com/2011/08/bitva-o-anglii.html?showComment=1313325488129#comment-c8383476230998863920
Nejsem si jistá, že každý ví, že se jedná o citát sionisty Zimmermana.

Harpyje řekl(a)...

Sorry, ten odkaz je http://www.youtube.com/watch?v=Z9hMtVWN91M

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

1962, bylo mu 21. Změnil jméno na Bob Dylan a přišel s Hard Rain.

Harpyje řekl(a)...

Můj sionistický předek Loewy byl taky konvertita. Těmi pohrdal (jestli právem, nevím) Jan Masaryk. Mně osobně bližší je sionista Leonard Cohen. :-)))

Šaman řekl(a)...

Harpyje, Jan Masaryk neměl rád žádnou církev. Moc mu připomínaly politické partaje...
\ :-)

Šaman řekl(a)...

Černá: Na technice (specializace užití el. energie - teplo, světlo:) jsme se učili, že "černá je bílá s nulovou intenzitou světla".

V astronomickém kursu jsme se učili: "Povrch zářících hvězd má charakteristiku vyzařování absolutně černého tělesa."

Tolik k fyzice.

\ :-)

Šaman řekl(a)...

Ke konvertitům:

"A co mám říkat Já?"

\ :-)

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane, vzhledem k tomu, že restrikce držení zbraní je v GB výrazně vyšší než u nás, dost pochybuji o tom, že by mnohonásobný recidivista byl držitelem legální zbraně (takový by měl smůlu i u nás).
Je zajímavé, že všichni obcházejí to, zda dotyčný střílel nebo ne (zbraň měl, to se zatajit nepodařilo). Ona na vyvolání přestřelky stačí i rána do vzduchu nebo rána, která netrefí.

K těm sebeobranným sdružením: Ono je to dáno tím, že britský stát (podobně jako loni Francie a další kontinentální země) v podstatě selhal při udržování pořádku. Je to jakýsi signál k načalstvu: "Pokud nebudete dělat to, co máte, pak se bez vás zkusíme obejít".

Ten střet mezi muslimskými obranáři a kýmsi jiným možná (pokud se situace vyvine zvlášť průšvihově) bude jednou považován za přelom, vedoucí k celoevropské občanské válce proti islamizaci. Oni současníci ani atentát na rakousko-uherského následníka trůnu, ani např. sesazení Romula Augustula nevnímali nijak "přelomově".

Harpyje řekl(a)...

K uplatnění ABC zbraní v souvislosti s nepokoji v GB, nemáte co poznamenat, Aspergille?

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje, nedělejte si legraci. Na ABC zbraně dojde s pravděpodobností hraničící s jistotou; je jen otázka, jak k tomu Evropa dospěje (teroristé, občanská válka, regulérní válka ...).

STK řekl(a)...

Bohužel, přátelé štamgasti, ani masivní nasazení ABC zbraní nedokáže ty nahé opice (všech možných barev kůže i mysli) donutit přemýšlet o příčinných souvislostech dějů.

...vrátil jsem se dnes v podvečer z pustých sudetských lesů, potkav za celý týden (až v sobotu) jednoho psa a hajného, jak nesl lesní zvěři zbytky jídla. Každou chvíli pršelo, byla mi občas zima, měl jsem hlad - ale nikdo tam hloupě nežvanil. Zajíci se pokud možno vyhýbali liškám, ale nemudrovali o tom, zda mají lišky právo na život. Vyřvávaly jen sojky, že tam hamtám v mlází.
Skvělý týden...


Was neue?

Jakub S. řekl(a)...

Zajíci se pokud možno vyhýbali liškám, ale nemudrovali o tom, zda mají lišky právo na život. To je parádní. Blahopřeju! V tom je ten rozdíl.

drak řekl(a)...

Co je nového? Naše české smějící se bestie, možná v návaznosti na události v Británii a neskutečné plky v médiích kolem toho, vymyslely nový vtip:

______________________________
Wikipedie - popis živočicha

Cikán obecný (ROMUS Vulgaris)

Noční živočich, příbuzný šimpanze.
Má hnědé zbarvení, samička může mít světlou srst v oblasti hlavy. Bojí se vody, a je charakterizován specifickým pachem. Původně stepní druh se přizpůsobil životu ve městech. Vyskytuje se po celém území ČR. Je stěhovavý, někteří táhnou za potravou až za oceán. Samička rodí několikrát do roka. Mláďata sají sociální dávky až do smrti. Cikán obecný loví kořist bezbrannou a na tu útočí v tlupách. Škodlivý, zákonem chráněný.
______________________________

Vzhledem k současnému stavu některých problémů ve společnosti, které máme a které se rozhodně neřeší uspokojivě, se vůbec nedivím, že něco takového vzniká a koluje mezi lidem. Jako reakce na oficiální zaslepenost až debilitu je to celkem normální reakce, za bolševika se dělo cosi podobného, jen se to vzhledem k tehdejší absenci internetu šířilo po pracovištích, hospodách a zájmových sdruženích. Je to dosti výstižné. Uvidíme, zda chystané reformy a škrty v sociální oblasti pomohou něco z toho vyřešit a pohnout s tím kupředu, spíš se obávám, že to skončí v rozbředlých tahanicích kolem stravenek a podobných kravin a místo ke zlepšení se to všechno rozplizne do ještě větší nic neříkající zmatené legislativní břečky. Jen pro ilustraci, se zákonem o daních z příjmů (586/92 Sb.) už nechtějí pracovat ani daňaři, takový je v tom čurbes, říkají, že by se to mělo celé zrušit a znovu napsat v mnohem jasnější a jednodušší podobě. A tak je to s kdečím. Z legislativy je minové pole, kde je těžké neudělat chybu. Její časté změny pak samozřejmě protahují z objektivních příčin i soudní spory, protože se musí dávat pekelný pozor na to, co kdy platilo a kdy co bylo podáno a kterým zněním se co vlastně řídí no a takový čurbes opravdu není jednoduché zvládnout...

No a jak jinak, našich 200 sněmovních termitů nadšeně pokračuje v lidové tvořivosti, jako by se nechumelilo, začínám z toho mít pocit, že jim to, co páchají a jaké peklo dělají lidem ze života vůbec nedochází, že si žijí v nějakém jiném vesmíru a ze života v něm je nevytrhne snad ani případná defenestrace, kterou už nepochybně dávno zasluhují zažít.

informace řekl(a)...

Co je nového?
Na Lampedusu za posledních 24 hodin přistálo 2.000 běženců z Libye.
Dumejte dál o budoucnosti Evropy, máte materiálu dost.

drak řekl(a)...

informaci:

Ty libyjské přírůstky jsou vskutku nepovzbudivé. Když si uvědomíme, že spousta z těch lidí jakožto občané Libye dostávali díky jejímu nerostnému bohatství poměrně slušný peníz od státu, tak občas až nechápu, co si vlastně slibují od odjezdu sem. Navíc, tady stejně za chvíli dojdou prachy a to teprve nastane ten správný čurbes a tóčo.

STK řekl(a)...

V téhle EU-sešlosti prachy dojít nemohou! Když se už jich bude zdát málo, vytisknou se přece nové!
Osobně si myslím, že dřív dojde trpělivost. Jenom si nejsem jist, komu. Abychom si ještě my neříkali : Ten A.S.Pergill měl pravdu. Ten to věděl...

Jak tak pozoruji cvrkot v hospůdce, k jednomu stolu se sesedají cyničtí pesimisté, k dalšímu pak naivní optimističtí vzdělanci. Ten zbytek hospody na nás civí, nevěda, co si o tom všem myslet. Polarizace hospůdky pokračuje.

P.S.: Už dávno jsem slezl ze zápecí. Nevíte prosím, kam si mám sednout?

drak řekl(a)...

STK:

Přisedněte, si dle libosti :-)

Jakub S. řekl(a)...

Ale no tak, draku... nechápete - Elementary, my dear Watson: právě že jim ten peníz už půl roku nechodí, a chodit nebude, už za žádných alternativ budoucnosti. Takže, jak sa praví u nás: dobrá psovi mucha. A pokračujme ve zvířectvu: Lepší vrabec v hrsti... howgh.