pátek 12. srpna 2011

MOBY DICK: Kdyby tam tak býval veselý medvídek mýval

Naši devianti, pád akcií, nedostatek ráhen, starý fašoun Bátora a dny aktivní mládeže
**************************************************************

Neděle 7. srpna 2011
Na tři sta tisíc mladých Izraelců, pravičáků a levičáků, Židů i Arabů, demonstrovalo v ulicích proti vysokým nájmům.

Naši devianti se přou, který z nich je největší úchyl.

Na Šumavě překáží 60 tzv. ekologických aktivistů čtyřicítce dřevorubců v likvidaci kůrovcové kalamity v "přirozeném" pralese. Ten prales je přirozený od konce 19. století, kdy v něm byly uměle vysázeny smrky. Přičumující "aktivisté" jsou ve skutečnosti "pasivisté". Kdyby byli opravdovými aktivisty, chopili by se nářadí a jali loupat kůru na stojícíh stromech!!!

V pátek ztratila Amerika svůj "na věčné časy a nikdy jinak" platný kredit AAA. Dle agentury Standard & Poor´s za to může zejména politická paralýza, neefektivnost, nestabilita a nepředvídatelnost amerických politiků.

Čeští politici - čtěte!

Američtí politici obvinili - agenturu S&P... Čeští politici, nečtěte!

Mrtvá Kočka: "Nemusejí. Ti už vědí, kdo za vše může. Média a agentury..."

Matka všech amerických hypoték Fannie Mae hlásí dosažení ztráty ve výši $5,15 mld., které žádá zapravit po státu.

V londýnském předměstí Tottenham vypuklo násilí. Už nejde o politický protest proti nevyjasněné smrti jednoho ozbrojeného černocha, kterého v taxíku zastřelili policajti, ale o čisté rabování, na kterém se ekumenicky podílejí bílí, černí, rudí, žlutí, modří, zelení i bílí teenegeři.

70 mrtvých má na svědomí uklidňování napětí v syrských městech pomocí syrských tanků a těžkých kulometů. Sýrie blokuje internet, aby ztížila domluvu povstalců. Podle prezidenta Bašíra Asáda jde o jeho povinnost.

Nikoli Balatón, avšak Blautulón. Tak se jmenuje islandské jezero, ve kterém si zaplavalo 22 klientů české cestovky Adventura, když se s nimi potopil autobus pod hladinu. Jsou promrzlí, avšak nezraněni. Djó - dobrodružství!

Pondělí 8. srpna 2011
Akcie na světových burzách padají volným pádem. Přestala platit logika a nastoupila stádní panika. Opičáci prodávají, až se jim zpod ocasů kouří. Izraelská burza zpevnila - už má druhý den obchodů. Zlato je drahé, akcie ztácejí hodnotu, nešťastní investoři proto kupují - americké vládní dluhopisy...

Ceny ropy a následně i benzinu klesají.

České daňové reformy zřejmě ztroskotají na fundamentálním rozporu ve vládní koalici: Věci veřejné se staví proti "zrušení stravenek" (jejich daňového zvýhodnění).

"To, co se odehrává v Sýrii, nemůžeme v žádném případě přijmout, to nejde nijak ospravedlnit." Nikoli Hillary, avšak sauský král Fahd se takto vyjádřil v TV Al-Arabíja.

Pouliční válka v Londýně Británii se rozšířila i na čtvrť Hackney. Policajti jen čumí, protože je jich málo, a střílet nesmějí a nemají čím. Politici se zlobí, a už našli jednoho z viníků rabování: Twitter, přes který se bandy svolávaly.

Další rána islámskému moru v EU: Starosta severoitalského městečka Citadella zakázal v historickém centru nabízet neitalské občerstvení, jako jsou kebaby. A sendviče. "To sem nepatří kvůli způsobu, jakým se tyto potraviny jedí a kvůli zápachu, který vydávají."
Zápach? Pražské kebaby smrdí dobře!

Úterý 9. srpna 2011
Světové burzy po ranním oživení dále klesají. Opičáci doporučují nakupovat. Nejlepší je však počkat na dno. Ovšem to může být dvojité...
Ambrož parafrázuje Stanislava Jerzy Lece: "Když jsem se ocitl na dně, uslyšel jsem klepání zespod."

OSN vyzývá mezinárodní letecké společnosti, aby pomáhaly s dopravou potravin do hladovějícího Somálska. 2,3 milionu podvyživených dětí zatím marně čeká na pomoc - lodní linky blokují somálští piráti!
Ambrož: "Já bych ty piráty pověsil na ráhno, jak velí tradice."
Mrtvá Kočka: "Dnešní válečné lodě už nemají ráhna."

Další londýnské čtvrti se stávají obětmi rabujících a žhářů. Situace je natolik kritická, že z ohrožených míst utekli nejen policajti, ale i novináři BBC! Premiér David Cameron přerušil dovolenou a okamžitě začal vypouštět tlustá slova. Je velice nevrlý - kvůli zmařené dovolené.
Největší hrozbou v rukou výtržníků, které se policajti nejvíce obávají, je BlackBerry. Žádný blokovatelný a sledovatelný a prastarý internet, ale moderní šifrovaná komunikace v přesně definovaných skupinách. Zatím ji používali podnikatelé. Nikoli politici!

Syrská armáda planýruje pohraniční městečko Dajr az-Zaur. Lidí hlásí 25 obětí. Bašárovi zatím mluví do duše turecký ministr zahraničí Ahmet Davutoglu. Co mu asi tak říkal?
Slyšela to moucha Máša: "Maličko, a Dajr az-Zaur je syrské pohraniční městečko, a maličko, a Dajr az-Zaur je turecké pohraniční městečko."

"To, co se odehrává v Londýně, nemůžeme v žádném případě přijmout, to nejde nijak ospravedlnit." Prezident Asad  vyzývá britskou vládu, aby se svými občany jednala humánně.

Británie odmítá tuto provokaci. Jednu věc by však ráda od arabských potentátů převzala: Kontrolu internetu.

Pražský dopravní podnik se po vyhodění oknem chystá vrátit komínem se svým projektem obnovení turniketů v metru. Projekt na utracení 3,5 miliardy se bude projednávat 1. září na pražském zastupitelstvu.

Středa 10. srpna 2011
Americké akcie se vrátily k "hlubokému propadu", kdežto evropské pouze k "pádu". Opičáci radí nakupovat - a sami prodávají.

Profesor Lawrenc Summers, finanční expert, kterému už Obama nezvedá telefon, se na pana US prezidenta náramně rozzlobil. Označil ho za "bělocha v černé kůži".

Český žhářský seriál: Drážní domek v Krtech na Rakovnicku , kde již čtvrtstoletí bydlí celkom slušná cikánská rodina, "bezproblémoví sousedé", byl napaden zápalnou lahví. Ale ti Romisté jsou trochu divní - s maminkou tam dohromady bydlí dvě rodiny jejich dětí, celkem 12 lidí. A mají malé děti a nezodpovědně spí při otevřených oknech. A v jednu v noci ještě nespali - takže láhev uhasili. Ohořel jen plyšový medvídek roční Kristýnky, nikoli Kristýnka.
Jde o druhý podobný případ v jednom měsíci Jsme žádostivi, jestli se prezident V. Klau. vyjádří i k problému žhářismu. Nebo alespoň jeho óbermluvka Petr Há. Snad by i ministerstvo školství mohlo na místo poslat svého experta, aby podpořil napadené heterosexuály. Bátora by mohl ohrožené Romy označit třeba taky za "bělochy v tmavé kůži", ne? A dát jim přihlášku do D.O.S.T.

Velká Británie: Občanské hlídky chrání majetky občanů. Policajtům to vadí, neb prý jen "překážejí v důležitější práci"(?). Rozzlobený Cameron slibuje nasazení mírných donucovacích prostředků, jako jsou vodní děla a gumové projektily. Skutečně je naštvaný: "To, co se děje, je opovrženíhodné násilí. Některé věci v naší společnosti se ošklivě pochroumaly."
Vpodstatě s ním souhlasí i jeden z rabujících: "Každý poslouchá příběhy o tom, jak policisté pobírají masivní úplatky, nedivte se, že pak někdo dostane chuť vyloupit obchod, aby si také přišel na své."
Jiní obhájci kradecích práv srazili autem a zabili hlídku tří lidí, kteří v Birminghamu chránili proti svoloči - svou mešitu. Ach, ten multikulturalismus!

Norský nordický vrah prý neměl žádného komplice. Skutečně ne? Ani Bátoru?

Český vládní seriál: Čas plyne a vláda jedná a nic nedojedná. Tentokrát se měla projednat daňová reforma. Ale koalice se zasekla na daňových paušálech pro živnostníky. Koaličníci teď prý budou dva týdny "přemýšlet". Vláda místo toho projednávala - školského náměstka Ladislava Bátoru. Premiérovi Nečasovi se nelíbí, když vysoký státní úředník koná "soukromé iniciativy ve svém volném čase" - totiž nosí rezoluce na americkou ambasádu a kritizuje marxismus-homosexualismus, jenž je spojen s liberalismem-multikulturalismem. Ministr Kalousek dokonce pana personálního náměstka nazval "starým fašounem". Dříve již pan prezident V.Klau. označil hon na chudáka Bátoru za "hilsneriádu", což je poměrně chucpe, když stejného člověka označila Židovská obec za antisemitu.

Můžeme směle prohlásit, že Láďa není starý fašoun, vždyť mu ještě není ani šedesát!

Daňové reformy mají v roce 2013 státu přinést výpadek příjmu ve výši 11 miliard korun.

Expertní komise tripartity doporučuje, aby se od 1.1. 2012 zvedla minimální mzda 8000 Kč. Neshoda panuje na jediném - o kolik! Na tuto hranici jsou totiž vázány i jiné státní výdaje, třeba příspěvek do rozpočtu zdravotnictví.

Detektivové protikorupčního útvaru obvinili 38letého muže z trestného činu nepřímého úplatkářství. V říjnu 2010 totiž Martin K. (ODS), exporadce exministra  ŽP Pavla D. (místopředseda ODS), sháněl pro nejmenovanou politickou stranu černé peníze u KB. Banka měla za tento "sponzoring" (výpalné) získat správu peněz ze Státního fondu životního prostředí.

Čtvrtek 11. srpna 2011
Evropské burzy na konci dne skončily překvapivě výrazným vzestupem. Posílila i pražská burza - poprvé po sedmi dnech. Jeden z opičáků konstatuje, že "cesta k zisku bude dlouhá a bolestná". Náš osobní pan Troglodytus doporučuje akcie držet, neprodávat, a když nakupovat, tak jen s rozmyslem.

Další opičáci uklidňují, že už nehrozí tak strmý pád cen ropy, jako v roce 2008. Jak strmý pád tedy hrozí? Že by byl benzin zase pod 30???

Sága Sazka: Věřitelský výbor rozhodl prodat celou společnost sakumprásk tak, jak je. Dostane ji ten, kdo nabídne nejvíce. Když si ji budete chtít koupit, musíte nejdříve složit jistinu půl miliardy korun. Sazku zachránil insolvenční správce Cupka, když zachoval její byznys. Tržby z loterií za jeho regentství stouply z  13 na 55 % původních tržeb. Ale furt firmu řídit nemůže.
Policie dospěla k názoru, že sražení Cupky autem na přechodu dne 21. června nebylo trestným činem. Viník nehody, třicetiletý Rus, je podezřelý ze spáchání přestupku neumožnění bezpečného přejití silnice insolvenčnímu správci Sazky.

"Letoun" Falcon HTV-2, přesněji jeho druhý a poslední prototyp, se při svém zkušebním letu ztratil, stejně jako první prototyp. Stroj dosahuje rychlosti až 20 Mach, v prvním testu se podařilo nažhavit ho až na 22 M. Jde o bezpilotní kluzák, který je vynášen do vesmíru nosnou raketou, načež se místo na oběžnou dráhu vydá zpátky do atmosféry. Během hodiny by mohl "zasáhnout raketami jakýkoli cíl". Mobymu nejde do hlavy, proč už nezůstane rovnou ve vesmíru. K těm 22M by stačilo přidat už jen dva "machy", a měl by orbitální rychlost! A "jakýkoli cíl" by zasáhl už za 45 minut. Zeptali jsme se předního opičáka v kosmonautice, co si o tom myslí. Pan Šaman odvětil:

"Nemůže jít o kosmickou loď, protože ta podle mezinárodních smluv nesmí být ozbrojená".

Konec řádění v anglických ulicích. Masy rabiátských rabujících zkrotily masy policajtů, v Londýně 16.000. Britské soudy makají přes noc, aby zvládly nápor 1500 klientů.  Nejmladší, jedenáctiletý kluk, ukradl popelnici za 50 liber. Kradl i sociální pracovník, který se nejspíše chtěl zapojit do práce v terénu, devatenáctiletá holka, jejímž rodičům patří fara za milion liber či pošťák. Osmnáctiletý DA musí zaplatit 150 liber za dvě ukradená trička, tedy vlastně zaplatit "odebrané zboží". Žádné ráhno! Z vazby byla propuštěna bez trestu žena - která hlídala klenotnictví, kde pracovala. Má jít o jediný omyl!
Policie zveřejnila fotky s tvářemi "podezřelých" a žádá občany o spolupráci. V roce 2002 bylo ve Spojeném království v chodu 4,2 milionu kamer (jen v Londýně je to 10.500 kusů), což značí jednu kameru na 14 obyvatel. Každý  je zachycen v průměru třistakrát denně. Až 90 % kamerových systémů je nainstalováno -  nezákonně. Ale je to pro dobrou věc, ne?

Pachatelé násilností budou moci býti postiženi vystěhováním ze sociálních bytů na ulice. Ty se tím prý stanou bezpečnější...

Mládež (typicky 14-25 let) se podle vyšetřovatele Grahama B. nudí, má pocit odcizení a izolace. A od toho je již jen "krok k vandalismu".

Mrtvá Kočka: "Kupte jim medvídka mývala!"

 Pátek 12. srpna 2011, 50 let od začátku stavby Berlínské zdi
Sovětská vláda před stavebním rozdělením rozparcelovaného Berlína svůj krok patřičně oznámila předem vládám USA a Velké Británie, svým válečným spojencům.

Dnes se z podnětu Valného shromáždění slaví Mezinárodní den mládeže: "Mládeži by měla být dána možnost aktivně se podílet na rozhodování na místní, národní i globální úrovni." Více Love Parad a méně rabování! Méně opičáků a více medvídků mývalů!

Kácení v chráněných a kůrovcem napadených oblastech Šumavy skončilo. Nejspíš už lýkožrout vyletěl, a tak je zbytečno pokračovat. Dobrou chuť!

Miliardář George Soros, který zbohatl na vysávání britské libry, si myslí, že jediným řešením evropské dluhové krize by mělo být - vydání společných evropských dluhopisů. Což třeba Německo odmítá. Celá Evropa byla pomalá. Hlavní chybou bylo rozhodnutí EU, tedy kancléřky Anděly Merkelové, že za závazky budou ručit jednotlivé státy a nikoli Unie.

Mrtvá Kočka: "Existuje jednotné euro. Neexistuje jednotná měnová politika."

Osmnáctiletá Chelsea I., "nadějná atletka" byla obviněna z krádeže, výtržnictví a útoku na policejní auto (házela na něj cihlami). Stalo se při nedávných kraválech ve čtvrti Enfield. V televizi ji identifikovali - její vlastní rodiče. A udali ji policii. Matka prohlašuje, že udělala pouze to, co by v té samé situaci udělal každý čestný rodič.

Mrtvá Kočka: "Nejmenovala se náhodou za svobodna Morozovová?"

Ztráty ratingu AAA se obává i Francie. Rozhodný prezident Sarkozy to rozhodně odmítá. Není důvod! Jde jenom o paniku. Opičák z Citigroup uklidňuje: "Riziko, že by francouzské banky měly nedostatek hotovosti, je zveličeno."

Jen "zveličeno"? Takže to riziko tu reálně existuje???

Mrtvá Kočka: "No právě!"

České banky jsou v dobrém stavu.

Sobota 13. srpna 2011
Žena Moby Dicka:  "Ty zkrachovaly již v 90. letech, a zaplatili jsme to už tehdy."
*******************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík!
>>:)) Moby Dick

125 komentářů:

Harpyje řekl(a)...

K funusu Jiřiny Švorcové a nejen k němu
"A tak se modlím za její duši, která je až nyní velmi překvapena tím, že Pánbůh opravdu existuje - kéž pro ni toto překvapení není příliš tvrdé a nemilé". Msgr. Halík
Jaká velkorysost a nadhled, ve srovnání s ubohou úzkoprsostí jeho oponentů.
Zbytek: http://vera-tydlitatova.eblog.cz/archetyp-stinu-a-jine-kratochvile

informace řekl(a)...

Burzy šly dnes skoro závratně ahoru, poté co
Francie, Itálie Španělsko a Belgie zarazily na čtrnáct dní short selling (krátký prodej) akcií a jiných finančních forem investic.

Moby Dick řekl(a)...

Ale který Pánbůh? Katolický, pravoslavný, židovský či mohamedánský? Podle jedné teorie se každému po smrti splní, v co věřil. A tak se zarputilým komunistům nejspíš zjeví dobrotivý Lenin, který je uvede do komunistického ráje...

Určitě to pro Švorcku nebude překvapení "příliš tvrdé a nemilé" - když se za ni modlí Halík, teolog z církve, která si spasení zmonopolizovala...

I když Švorcka neprošla všemi nutnými rituály (jako soudruh Husák třeba).

Viz i
http://www.prokrestany.cz/katol/spaseni.htm

informace řekl(a)...

Norský deník Aftenposten píše, že podle slov jeho advokáta Breivik volal desetkrát z tábora, kde začal střílet, policii s tím, že se chce vzdát. A prý mu nikdy nedali srozumitelnou odpověď.
Jestli je to pravda a podle některých svědectví skutečně Breivik z tábora telefonoval, tak to skutečně hovoří pěkně o norské policii.

Harpyje řekl(a)...

Vy jste polytheista, Moby Dicku?

informace řekl(a)...

Švýcarsko chce zakotvit kurz švýcarského franku na euro, aby zabránilo jeho dalšímu přehodnocení. Za poslední měsíce vzrostl o 18% vůči euru a o 25% vůči dolaru. Státní banka se snaží růst brzdit pouštěním nových peněz do oběhu, ale nemá takové devizové rezervy, aby v tom umělém ochlazování mohla dál pokračovat.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Proč se jevíte ? Není snad chvályhodná a společensky prospěšná podpora multikulturalismu a menšin ? A jestli je obecně chvályhodná a společensky prospěšná,je prospěšná kdekoli. Neměl by se příští "prajd" v rámci multikulturního obohacení konat v nějaké židovské ortodoxní čvrti ? Místní by nepochybně brali jako osvěžující příležitost na chvilku si odpočinout od studia talmudu a zajuchat si v gay lesbickém průvodu. Nepochybně by tím byli obohaceni o zajímavé zážitky, které by rozebírali v učených disputacích. Třeba by i založili gay lesbickou ortodoxní sekci.

Jakub S. řekl(a)...

Profesor Halík, kterého jsem měl čest poznat osobně a jeho úvahy hltám otevřen dokořán, je ovšem SJ. Jako takový (jaký germanismus) má ovšem právo pronášet a konat cokoliv, jen když to pouze slouží tomu jedinému cíli, že.
K tomu nyní všeobecnému chválení JŠ ze všech stran jenom: víte o té staré metodě vyšetřovatelů - jeden zlý, primitivní, sadistický atp, druhý tolerantní, vstřícný, klidný... já nevím, pochopíte, proč to říkám?
Poznal jsem užasle už na FF několik spolužáků, už od prvního járu v partaji a ve funkcích - úsměvní, s moudrým chápajícím blahovolným úsměvem... nic společného s těma druhýma... nemuseli. To byla taková dělba práce (tento termín nevymyslel dr. Marx, mmch).

Jakub S. řekl(a)...

Ano, ta kolegyně hebraistka z Rokycan má velké zásluhy v neúnavném boji proti antisemitismu atd., sám jsem se s ní zúčastnil jedné pro staršího gentlemana značně nebezpečné akce tuším předloni. I tohle je inspirativní. Jenom s tím už na ultimo provařeným a zvulgarizovaným jungovským s t í n e m se mi to tu nezdá tak úplně na místě.

informace řekl(a)...

Dnes ráno jsem četla zajímavý článek v il Foglio. Kaddáfi využívá běžence jako demografickou zbraň proti Nato, Evropě a Itálii. Běžencům jsou dávány k dispozici plavidla a v poslední době jsou převáženi dokonce zdarma. Někteří běženci dokonce tvrdí, že byli přinuceni násilím do těch loděk nastoupit. Kaddáfi tak chce ochromit činnost lodí NATO, které provádějí námořní embrago a hlavně těch, co provádějí vojenské operace proti libyjskému režimu. Obchodníci s těmi plavidly, kteří byli dříve stíháni libyjskou policií, nyní jskou chráněni režimem. Podle informací UNHRC a pracovníků Frontexu od počátku vojenských operací proti Kaddáfimu na Lampedusu připlulo 25.000 migrantů.
Po skandálu, který rozpoutal v květnu anglický Guardian zprávou, že francouzská letadlová loď Charles de Gaulle neposkytla pomoc běžencům, válečné lodi mají povinnost bežencům v havárii pomoci. Vezmou-li je na palubu, nevědí potom o snimi, protože je nikdo nechce. To je případ španělské fregaty Almirante Juan de Borbón, která dovolila stovce libyjských migrantů nastoupit na palubu. Žádný ze středomořských států je nechtěl přijmout a až po dlouhém naléhání ze strany Madridu a velitelství Nato si je vzalo Tunisko.
Zároveň, podle informací z velení flotily, Kaddáfi využívá těchto loděk s beženci jako přímou zbraň. Byly zadrženy a neutralizovány, podle slov admirála Foffiho loďky naložené asi tunou semtexu a s manekýny, které měly zřejmě vybuchnout a poškodit lodě při poskytování pomoci. Zároveň je tu nebezpečí, že na nějaké to plavidlo posadí libyjský režim opravdového kamikadze vycpaného výbušninami.
V Bruselu prý uvažují, že přímo u afrických břehů zakotví velké dopravní lodě, které budou sbírat uprchlíky a dočasně se o ně starat, než se je podaří někam umístit.

informace řekl(a)...

Už jednou mi to Piksla smazal.
K článku pana Polaneckého na dnešním Psu bych chtěla říci, že tam nevidím nic naivního a neinformovaného (až snad na ty německé nepokoje).

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
Piksla mi už dvakrát smazal příspěvek o běžencích z Libye a o politice Kaddáfiho.

informace řekl(a)...

Proč zrovna pořád mně?

informace řekl(a)...

Hm, nikdo se od rána neozývá. Že by všichni šli pochodovat na gay pride?
To jsem od vás nečekala!

Jakub S. řekl(a)...

Buďa v práglu, du se tam nepochybně někam postavit a dát to na sebe delší dobu působit. Neb první fáze u jakéhokoliv jevu, s nímž se člověk dosud nesetkal, je jeho percepce. Pak potvrzení či oprava dosavadních sekundárních názorů či dojmů. Atd... No nejsu. A du do špitálu na LDN za celoživotním kamarádem, co už tam nějak dochází, sám a sám, z vlastního rozhodnutí, konce své pouti. Nesu mu vlastnoručně nasbírané trnky, é švestky chcete-li. A pak se pustím do nekonečného úklidu bytu - zítra večer přijede banda mláďat z Počernic. To je levingston, sajtno: já už nemožu nadávat na Pražáky - tři moji vnuci sou Pražáci... levá hokna, co? O tym žádná! A do cukrárny přečíst si noviny při quasiobědu. A bude.

informace řekl(a)...

On už ten cirkus skončil, jak píšou Lidovky. Stálo to za to dělat kolem něj takový randál? A ještě při tom asi namokli. Ta rýma taky stála za to?
Venkovani.

Moby Dick řekl(a)...

Bohu žel nesedím celý den na počítači. Oba informativní příspěvky jsem odspamoval, a ten druhý smazal...

Piksla nemá možná rád jenom Itálii (?). Ale my Vás, milá informace, rádi máme.

>>:))

Moby Dick řekl(a)...

Nejsem polyteista, milá Harpyje, jenom přeju každému jeho víru - i mohamedánům. Jedině nesmí tu svou víru vnucovat ostatním.

>>:))

Harpyje řekl(a)...

Otázka
V jednom nestydatém blogu jsem četla následující kritiku prezidenta republiky: "Jeho tři mušketýři mají mastné vlasy, nosí staromódní obleky a na rozdíl od Klause nevoní francouzským parfémem, ale vlastním pižmem ... tedy takoví, kteří smrdí i z fotek"
A skutečně, když se podívám na tuto fotku http://i.lidovky.cz/11/042/lngal/MEV3a7698_DSC_1934.JPG, tak cítím ten smrad, a dělá se mi zle. Na fotky Hájka se smradlavou cigaretou nedávám odkaz, ty jsou notorické, a jeho názor o neškodlivosti kouření též.
Jak je možné, že se hlava státu, která se prohlašuje za konzervativce, obklopuje takovými otrapy? To opravdu nechápu.

informace řekl(a)...

To jsem ráda, že mě máte rádi. Já vás mám také ráda. Teď to naučte i Pikslu. A budeme se mít rádi všichni.
A že jste se šel taky podívat na homo parádu, nemám pravdu? A co jste tam světoborného uviděl?
Doufám, že nám z ní nebudete dělat reportáž.

Harpyje řekl(a)...

Z vlastní zkušenosti mohu, Moby Dicku, říct, že mi, mimo jehovistů, svou víru doposud nikdo nevnucoval.
A to zde máme mohamedánů požehnaně!

informace řekl(a)...

Smrdí i konzervativci, když se nemyjou nebo když snědí něco takového, jehož metabolické splodiny se pak vylučují potem.

Kopretina řekl(a)...

No jo Harpyje,Vám se to mluví, když nejste z židovské krve...Kdysi jste mi dala odkaz, jak mohamedáni přepadli židovský taneční orchestr...A arabští výrostci Židy přepadávají...
http://deutschmann.blog.respekt.ihned.cz/c1-50200860-sam-mezi-muslimy-jsi-zid-a-cely-svet-te-nenavidi
Já jsem šla po Brně a potkala jsem Araby a jelikož nevypadám židovsky, tak mě nechali na pokoji...ale pokud bych byla židovské krve, tak bych byla Araby zmlácena do němoty...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Toto je opravdová soudružská gay pride.
http://www.washingtonpost.com/world/the-berlin-walls-50th-anniversary/2011/08/12/gIQAFH7GBJ_gallery.html?hpid=z5#photo=18

informace řekl(a)...

RRR,
já bych té fotce dala spíš titulek: Z hadího terária. Objetí anakondy s krajtou tygrovitou.

Harpyje řekl(a)...

Můžete mi, Kopretino, vysvětlit, jak Arab pozná, že je někdo z "židovské krve", nebo židovského vzezření, když nenosí klobouk s liščím ocasem, kipu, nebo řetízek s Davidovou hvězdou jako Arye Shalutz Shalicar, který se s ním jednoho dne najednou objevil, a jeho turečtí kamarádi teprve tehdy zjistili, že je Žid? To by Arabové nebo jiní mohamedání museli mít buďto nějak specielně vyvinutý čichový orgán, aby tu židovskou krev cítili, nebo rentgenový zrak.
Jeden z mých předků se jmenoval Lévy, tak si asi můžete domyslet, že nejsem úplně čistokrevný árijec, a mohu Vás ujistit, že se mě doposud žádný mohamedán, ani Arab, nepokusil "zmlátit do němoty".
Pokud, Kopretino, nepřestanete takhle hysterčit, tak Vás už brzo nebude brát nikdo vážně.
Nezdá se Vám divné, nebo neberete vůbec na vědomí, co píše paní Deutschmannová v závěru svého článku? Že to jsou turečtí učitelé a sociální pracovníci, tedy mohamedáni, kteří se snaží sblížit mladé Turky s historií Židů, a s israelskou součastností?

Kopretina řekl(a)...

No já to píši, že můj předek se jmenoval Loen byl vězněn v Buchenwaldu...A jsem mišlink...Na jednu stranu mám v sobě z části německou krev (pradědeček), ale vzdálený příbuzný strýc od babičky byl Žid a zbývající procento jsem z české krve...Tedy bastard...Žádná čistá rasa...V mém rodokmeni se promítla krev všech národností žijící v Československém prostoru (česká, německá a židovská)...Tož asi tak...

Harpyje řekl(a)...

Two beggars are sitting side by side on a street in Rome – one has a cross in front of him; the other one the Star of David. Many people go by, look at both beggars, but only put money into the hat of the beggar sitting behind the cross.

A priest comes by, stops and watches throngs of people giving money to the beggar behind the cross, but none to the beggar behind the Star of David.
Finally, the priest goes over to the beggar behind the Star of David and says, „My poor fellow, don’t you understand? This is a Catholic country; this city is the seat of Catholicism. People aren’t going to give you money if you sit there with a Star of David in front of you, especially when you’re sitting beside a beggar who has a cross. In fact, they would probably give to him just out of spite.“

The beggar behind the Star of David listened to the priest, turned to the other beggar with the cross and said: „Moishe, look who’s trying to teach the Goldstein brothers about marketing.“

Šaman řekl(a)...

Milá Kopretino, nebojte se tak těch Arabů. V Izraeli jsme jezdili s arabským řidičem autobusu a židovským průvodcem. Jinak to nejde - Arab nepůjde do synagogy a Žid zase v sobotu nesmí řídit autobus...

Nu a známá historka: Chrám Božího hrobu v Jeruzalémě má na starosti už od tureckých dob tradičně jedna muslimská arabská rodina. Když padne hodina, všechny vyženou z nejposvátnějšího křesťanského svatostánku a zamknou.

Křesťanské církve by se totiž nedohodly - dodneška se tam mezi sebou hádají, občas se jejich příslušníci i poperou.

Mír křesťanům může na tomto místě zaručit jen - muslimský Arab...

\ :-))

Kopretina řekl(a)...

No a ještě připomínám, že můj pradědeček nejen že byl Němec, ale sloužil také ve Wehrmechtu a z války si donesl tuberkulózu...Táta pocházel z prarodičů, se smíšeného páru...Dědeček se přihlásil k sudetoněmecké národnosti, vybral si špatnou stranu...Je to šílený kontrast, na jednu stranu nacistická zločinecká krev a na druhou stranu strýc babičky z matčiny strany byl Žid a zemřel dva roky po válce...Vůbec to nechápu, jak je něco takového možné...U nacistů bych se měla stydět za kapku židovské krve a u pana Vlka bych se měla stydět za německou krev...Protože vrazi byli NĚMCI, NĚMCI vraždili, obsluhovali plynové komory, stříleli do jámy v Babij Yar...Ale mí rodiče se hlásí k české národnosti, já též, mluvím a píši českým jazykem, vyznávám českou kulturu a chutná mi česká kuchyně...Dzp.

informace řekl(a)...

Poslyšte,Kopretino,
nebyl Váš prapředek nějaký Adam, co ho vyhnali z ráje? A s ním všechno další potomstvo?
Jak se za to zodpovíte?

Kopretina řekl(a)...

Prapředek Adam je prapředek VŠECH lidí, i VÁS...A z prapředka Adama vzešli lidé všech ras a národů, lidí různé krve...Každý z nás má určitou krev a krev není voda...

Kopretina řekl(a)...

Jinak jsem sama zmatená, hledám svou identitu, mnohokrát jsem změnila svou víru, nevím čím jsem...ale jedno vím jistě, jsem sionistka, podporuji Izrael a zbytek je mi jedno...Nevadí mi pan J.Pašek, nevadí mi K.Janyška, nevadí mi K.Křivan...Jsou při Izraeli a to je hlavní...

Kopretina řekl(a)...

Možná mohou mít Janyška, Křivan, Pašek trošičku vyhraněnější názory, nesouhlasím s nimi ve všem, ale s jejich postojem k Izraeli souhlasím...A Izrael má jen velmi velmi málo přátel...Nelze nikoho odmítat...Křivan i Janyška řekli, že židovský národ obdivují...A Pašek proti Židům také nejede...Dzp.

A.S. Pergill řekl(a)...

Až pan profesor Halík zemře, tak se nejspíš bude dost divit, ale to už bude pozdě ...

informace řekl(a)...

Víte, Kopretino,
dost dobře Vás nechápu. Co pořád hledáte. Jste snad ženskou obdobou Hledajícího?
Jsem také zastánkyní Izraele, ale víc než podpořit ho nějakým podpisem nebo účastí na nějaké akci, dělat nemůžu. Židovské komunitě určuji osm promílí ze svých daní.
Co bych měla ještě udělat?
S nějakým antisemitizmem se tu v běžném životě nesetkávám, takže jedině můžu polemizovat proti kritice Izraele ze strany levice.

Harpyje řekl(a)...

Jak se bude moci Msgr. Halík divit, když je podle Vás atheistů v okamžiku smrti konec se vším?
Můžete mi tento rozpor ve Vašem myšlení vysvětlit, Aspergille?

Harpyje řekl(a)...

Kopretino, Informace má pravdu.
Tímto způsobem hledání žádnou identitu nenajdete. Extrémní důsledek takového hledání by taky mohl být, že by se z Vás nakonec stala horlivá islamistka. Nebylo by to poprvé, ani naposledy.
Jste to, co jste, a spokojte se s tím. Je to tak špatné být jihomoravskó děvčicó, která má navíc jako hobby sympatii k našim starším bratrům ve víře, aniž by si z té sympatie dělala víru?

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje, materialismus jako takový (pochopitelně ne vulgarizovaná forma, hlásaná M+E+L) není zcela neslučitelný s připuštěním existence nějakého "informačního pole" materiální povahy, schopného udržet část vědomí umírající / zemřelé bytosti (případně existující jako součást mozkového hardware už během života). Zcela jistě ale přechod na tuto úroveň nebude mít naprosto nic společného s tím, co hlásají abrahámovská náboženství. Ta stojí na vědomé lži části jejich vůdců a stupiditě věřících.
Přinejmenším by vás mělo zarazit, jak si nejomezenější marxisté krásně notují s judeo - christiano - muslimy v potlačování / popírání podobných představ, ať už vycházejí z materialistického nebo náboženského (některá orientální náboženství, animismy apod.) základu.

Kopretina řekl(a)...

Ne není...Spokojím se svou křesťansko-sionistickou identitou...Ale chcete-li se zděsit, tak zde odkaz, něco tak hnusného a nelidského jsem dlouho nečetla...
http://www.outsidermedia.cz/Dvoji-obcanstvi-Ke-komu-jsou-loajalni-1.aspx

žibřid řekl(a)...

Mno, Pergille, jsem dost skeptik. Vždyť software bez hardware nemůže existovat a hardware, pokud přestane být okysličován, podléhá rozkladu do 5min.
Muselo by se přenést software pomocí nějaké fleshky do jiného PC. Ale jak by se to zařídilo?

A krom toho je otázka, co to vůbec jsem "já". Jsem to já v pěti letech, nebo teď, nebo v okamžiku smrti?

Harpyje řekl(a)...

http://www.google.de/search?q=Dan+Eden+&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a
Takoví kreténi mě neděsí.

Kopretina řekl(a)...

Jenomže these, že Židé ovládají Ameriku, že jsou neloajální, to říkal Hitler...A ty komentáře...Zejména jakási "Clair"...
To jsou Protokoly sionských mudrců...

Jakub S. řekl(a)...

S., o těch dvou žebrácích, to je skvostné! Jakkoliv je to zarážející, při svém čtyrycetiletém sbírání těchto fórů, historek a mouder jsem zdá se tohle neslyšel. No nebo zapomněl, bóže... Přeložím. Ale mám po prvních vyčerpávajících pěti hodinách s jednou dcerou a třemi vnoučky a z pudu sebezáchovy musím honem taky jít na pár hodin do betle. Pane, dej mi na tyto čtyry dny sílu, vytrvalost, odolnost, energii.

Harpyje řekl(a)...

Tak, Jakube! A nezapomeň zavolat V. Má zase Dages. Abys v tomhle babylónském zmatení jazyků nezapomněl, že Jiddisch is die schajnste Schprach.

Jakub S. řekl(a)...

H. a všici: před léty a léty jsem se v jedné zlínské vinotéce setkal s jedním postarším moudrým světaznalým izraelitou. Když jsme opět drželi v ruce plnou koštovačku (vysvětlím jindy), pravil mýrnyxtýrnyx, bez varování: Víte... v jedné věci měl Hitler ohledně Židů pravdu! Vyrazil mi dech a téměř aji koštovačku, což očividně zamýšlel a královsky se bavil. Pak, položiv mi ruku na rameno, pravil: Promiňte mi toto mé parádní číslo, příteli - ale je to tak: jde o tezi, že Židé vládnou Americe.
Tož tak...

Kopretina řekl(a)...

Velmi velmi velmi pěkné...Kecy o židovském spiknutí...Nezapomeňte že i u nás v ČR vyšel seznam Židů a židovských míšenců...Antisemitismus je nesmrtelný a nikdy nevymizí...Největší sranda je, že někteří mohamedáni řvali "Kill Yuice" (smrt štávám) ale měli na mysli "Kill Jews for Peace" (také jsem četla takové názory, pokrokových mohamedánů a pokrokových levicově zaměřených občanů)

Jinak mi přišly mi fotky z promoce...Oskenuji a pošlu...Bohužel budou černobílé...

Kopretina řekl(a)...

A víte Jakube a Harpyje co je nejsmutnější, že Přemysl Otakar II. prohrál bitvu na Moravském poli a přišli jsme o česká území...Kdyby toho nebylo, byla by i čeština světovým jazykem...vedle angličtiny, němčiny a francouzštiny...Morduji se s němčinou a angličtinou...

Harpyje řekl(a)...

Tak to dopadá, když jeden frekventuje vinotéky, a stýká se s obstarožními sionisty.
Bat Yeor hadra.

Jakub S. řekl(a)...

Jistěže jsem si už dávno našel ten pomníček u vedlejší silničky na Marchfeldu. Ovšem, mezi náma... on tehdy POII nebyl moc v právu. Neměl moc co dobývat násilím Rakousy. Obcovacím jazykem bysme stejně nebyli - tím byla latina. A v rámci Svaté (pěkně nesvaté) říše římské (po většinu trvání Řím nezahrnovala) by se stejně česky nemluvilo ani nepsalo.

Harpyje řekl(a)...

Mordujte se nadále, Kopretino, bude to k Vašemu prospěchu.
Myslím, a doufám, že Vám všichni na tomto blogu zúčastnění budou držet palce.

Kopretina řekl(a)...

Janečkův idol...
Helen Thomas, bývalá korešpondentka agentúry UPI v Bielom dome:

"Židia by mali vypadnúť z Palestíny a mali by sa vrátiť domov do Poľska, Nemecka, USA a inde." (máj 2010)

"Kongres, Biely dom, Hollywood a Wall Street sú vlastníctvom Sionistov. Vkladajú peniaze tam, kde sú ich ústa."
(december 2010)

Takoví lidé...By zasloužili...No doplňte sami...

Jakub S. řekl(a)...

Bat Ye´Or, šma Jisroel, tyhle konotace sem si snad vod nich nezasloužil...Dcera Nilu, matka Eurabie! Má představa o ní je ale prostě zmatená, nemůžu ji jednoznačně uchopit, tuhle vlivnou babu.
Rovněž o pí Thomasové bych rád věřil, že to vše nemyslí tak prvoplánově a hrubě...

Kopretina řekl(a)...

Bat Ye´Or má v mnohých věcech pravdu, to, že k pronásledování Židů a křesťanů v muslimských státech docházelo je fakt, ale jinak je pravdou, že i já nemůžu Bat Ye´Or posuzovat...These o Eurabii sama nevím...
A Helena Thomasová vše myslí vážně...jako Rudolf Hoess souzený v Polsku...do deníku Komandant in Auschwitz napsal, že důvody vyhlazovacího programu považoval za správné...Heinrich Himmler prohlásil, že je správné, že i při pohledu na hromady mrtvol po odklízení v plynových komorách zůstat slušným člověkem...Lidé jako Thomasová jsou Himlerové, Hoesové a další stvůry...A i vypadá jako stará rozcuchaná vyšklebená čarodějnice...Kdybych jí potkala, tak bych se jí bála a utekla bych pryč...

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino,
národní, nebo obecně etnické lobby existují prakticky v každém multietnickém společenství / státě. Existovaly i u nás, jak za R-U, tak i za první republiky. Pochopitelně na stejném principu existují i lobby židovské (nebo v některých případech žido-judaistické). Faktem je, že do určité míry jejich konání nemusejí být škodlivé, ale po jejím překročení mohou působit destruktivně (a způsobit i zánik státu / společenství) viz zánik R-U na to, že prakticky nebyli žádní rakušané, ale jen nacionalisté různých druhů. Na tom R-U je možno ukázat, že prakticky stejná míra nacionalismu může jednou působit pozitivně a jindy destruktivně v závislosti na zevních okolnostech. I v naší kotlince bylo česko - německé soupeření (s občasným přicmrndáváním dalších etnik) spíše plus pro celek, protože akcentovalo technologický a kulturní rozvoj, ale jakmile padlo "sedm kulí v Sarajevu", tak to samé vedlo k rozpadu R-U.
Takže je jasné, že židovská lobby může za některých okolností působit destruktivně (a při změně zevních okolností začít takto působit) a je naprosto legitimní, že se ostatní lobbisté i společenství jako celek proti ní brání. (Naprosto stejně, jako se jindy brání proti lobby jiným.) A v historii najdeme spoustu příkladů, kdy podobné střety skončily etnickou čistkou, prováděnou ultimátními (z hlediska dobově dostupných technologií) metodami. Najdete je i v Bibli.
Např. genocida Arménů v Turecku po WW1 byla co do počtu obětí i použitých metod plně srovnatelná (nebo i o něco horší) jako genocida německých Židů za holokaustu (tam ten celkový uváděný počet obětí navyšují Židé vyvraždění na okupovaných územích, jichž bylo víc než těch německých, - Turci v době genocidy Arménů územně neexpandovali).

Kopretina řekl(a)...

Palestinská vláda z poskytnutých finančních darů podporuje palestinským teroristům...
http://www.rozhlas.cz/zpravy/blizkyvychod/_zprava/palestinska-vlada-posila-penzi-teroristum-veznenym-v-izraeli--934753

Je ostudou EU, že podporuje Palestince...Ať Palestince podporují arabské státy, proč EU...EU tím podporuje palestinský terorismus...Správné by bylo nedat Palestincům ani Euro, ať se starají sami o sebe...

A.S. Pergill řekl(a)...

Pochopitelně jsem zapomenul na profesionální lobby, které také mají janusovskou tvář: Mohou zajistit zvýšení kvality obsluhy celé společnosti danou profesí na straně jedné, na straně druhé mohou jak překážet v pokroku v daném oboru (viz např. boje Pasteura a dalších mikrobiologů s lékařskou lobby), tak i přerůst natolik, že ohrožují rozkladem celou společnost (viz. např. právnická lobby v USA).

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino,
islámští přistěhovalci tvoří volební základnu proeurounijní levice. Levičáci a EUroúředníci si podporou muslimů zajišťují svou další existenci, bez těchto hlasů by se nejspíš EU dávno rozpadla a nebo by byla transformována na ryze ekonomické, nikoli politické, společenství (bez desetitisíců lukrativních postů v EUrobyrokracii a navazujících organizacích).
Je to velice podobný mechanismus, jakým se dostali v prvních stoletích k moci křesťané: Jejich pověra se šířila mezi otroky a snaha eliminovat to byla limitována snahou jejich majitelů (kteří tehdy sehráli stejnou roli jako bossové levice) udržet si svůj majetek. A, bohužel, nenašel se tehdy žádný dostatečně osvícený císař, který by křesťanské otroky za státní peníze vykoupil a zkrmil lvům, nebo nasekal do vuřtů (což byl osud části zajatých povstalců pod Spartakem).
A v obou případech si dotyční neuvědomují / neuvědomovali, že za cenu dočasných výhod destruují celou společnost, nebo na to dlabou.

Šaman řekl(a)...

Upřesnění k incidentu s autem u mešity v Londýně:
Ti tři zabití hoši (20+30+31 let)hlídali před vypleněním obchody, které patří Pákistáncům, a ta mešita je tam tady. Obviněn byl jeden nezletilec a jeden zletilec - Joshua Donald z "prostředí pouličních gangů v Birminghamu.

Takže gangster zabil ochránce obchodníků, černoch Asiaty, křesťan muslimy, Ježíš Aliho, Abdula a Harúna, britský občan britské občany.

\ :-//

Harpyje řekl(a)...

Viděl jste, Šamane, Clockwork Orange? Nevím, jak se ten film jmenuje česky. Ty orgie násilí a vandalismu v Británii jsou stejně smysluplné.

Harpyje řekl(a)...

Kopretino, a nejen Vy, podívejte se na tyto zázraky Photoshopu, zobrazující tu jedubábu Thomas :-)))
"Good bye, Helen Thomas"
http://www.freakingnews.com/Goodbye-Helen-Thomas-Pictures--2926.asp

Kopretina řekl(a)...

To tedy jo, Harpyje...Vždyť říkám, že bych se takové báby bála, jako malomocného...

Kopretina řekl(a)...

Pergille, s Vašim prvním odstavcem naprosto souhlasím...bez připomínek...

drak řekl(a)...

Pergillovi:

Řekl bych, že užitek už minimálně několik let žádný není z hlediska budoucnosti už žádný ani nehrozí, spíš naopak, jen si někteří soudruzi touží uchovat penězovody, korýtka a vliv ať už to stojí co chce a dopadne to jakkoliv blbě. Nezbývá než doufat, že lidé jako Geert Wilders získají dostatečný vliv dříve, než se nějaký obrovský průšvih stane díky té zaslepené levičácké nenažrané imbecilitě, naprosto nevyhnutelným.

Jakub S. řekl(a)...

Mechanický pomeranč.

STK řekl(a)...

Nemyslím si, že paní Helena Thomas-ová řekla něco, s čím se dá sebeméně souhlasit. Ale hrozivá je taky ona šílená nenávist, slovní i grafická, kterou svými výroky rozpoutala. Přitom to byl jen její názor.
Čekal bych reakci typu "...zase žvaní, stařenka..." ne tuto kouli nenávisti.

To, doufám, není židovství!

Jakub S. řekl(a)...

Byla-li by pro izraelity typické nenávist, běsnění, zloba vůči všem, kdo se byť jen vysloví proti nim... byl by poslední z nich už před dvaceti generacemi zemřel na infarkt či žaludeční vředy. Pro jistotu dodávám, doufám zbytečně, že nemluvím o konkrétním tématu.

Kopretina řekl(a)...

Víte STK popírat právo Izraele na existenci je to samé, jako schvalovat holocaust!...Pokud má někdo takové názory, tak je zločinec a nezaslouží žádný respekt...

STK řekl(a)...

...Pokud má někdo takové názory, tak je zločinec a nezaslouží žádný respekt...

Víte Kopretino, je to Váš názor.
Vy "takové názory" považujete za "zločinné." Souhlasím s Vámi.
Ale jsou na světě jiní lidé, kteří mají názory úplně opačné. Víte určitě, jak se na židovství, Židy i židy dívají muslimové. A že jich jsou mnohé miliony snad nemusím připomínat. Tito lidé (pochopitelně) nenávidí všechno židovské i křesťanské. A přitom i oni mají svého Boha, Alláha, rodí a vychovávají děti, starají se o své staré a bezmocné.
Milují své souvěrce, své děti a zcela určitě svého Alláha. Z jejich pohledu jsou to právě Židé a křesťané, kteří mají být zlikvidováni pro větší slávu Alláhovu.
=====================
Možná jste někdy viděla přírodopisný film z afrických savan. Antilopy se tam klidně procházení pár metrů od svých predátorů - lvů. Ví totiž, že lvi jsou nasycení, protože v nedávné době ulovili některou z jejich družek a nejsou jim tedy toho času nebezpeční. Antřilopy nepociťují nenávist - myslím, že ani nevědí, co to je. Berou život tak, že když má lev hlad, je třeba mu jít z cesty, jinak budou sežrány.
=============
Tady v hospůdce se ale často nenávist a pohrdání přímo programově pěstuje. Mnohé to baví, mnozí by bez nenávisti snad nedokázali žít. Vzájemně se v té nenávisti utvrzují a posilují. Vysmívají se těm, kteří necítí nenávist ke stejným subjektům jako oni.

Myslíte si, že právě tohle je křesťanský postoj k okolnímu světu, bližním (byť "pomýleným") jino- nebo bezvěrcům?

Tohle je tedy ta "správná víra"?

Kde se mýlím?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

STK, proč si myslíte, že tu je samá nenávist a pohrdání? Možná jsem naivní, ale vidím tu spíš zdvořilost a mnohdy i toleranci.
...
Tohle je docela zajímavé. Zejména článek Erika Taberyho v diskusi.
http://vera-tydlitatova.eblog.cz/radovan-lovci-jakes-dobes-klaus-a-spol

Kopretina řekl(a)...

Nechci se vyvyšovat, ale snažím se zde v diskusi nikým nepohrdat...Ten, kdo nenávidí, se užírá sám...Jak ublížíte tomu, kterého nenávidíte...? Nenáviděné osobě vůbec ne...ale trápíte se jen Vy sám...
A co se týká muslimů jsou i názory, že je islám náboženství Satanovým a jeho ideologie zvrácená...Islám, který je založen jen na nenávisti...

Harpyje řekl(a)...

Ještě lepší, RRR, je názor Erika Taberyho, který cituje paní Tydlitátová pod článkem.
Kam až jsou schopni zajít přívrženci našeho pana prezidenta, ilustruje nejlépe tento výrok jakéhosi bolševického pohrobka na http://www.fragmenty.cz/iz000162.html "Tupení a hanění prezidenta nelze nečinně přihlížet ... Proto je nezbytné k havlistům a jejich přisluhovačům přistupovat stejným způsobem a nekompromisně s nimi jednou pro vždy zúčtovat." Za taková slova by se nemusel stydět sám prokurátor Urválek.

Harpyje řekl(a)...

Pardon, teprve teď jsem si všimla, že jste článek taky četl. :-)))

Harpyje řekl(a)...

A další výborný článek od pana Václavka http://vaclavek.blog.idnes.cz/c/204696/Laska-je-laska-kdyz-to-dela-papez-s-klukama.html

Větší vlastenec řekl(a)...

Tleskám vlastenectví milé Kopretiny !
Ano, bitva na Moravském poli znamenala Mnichov 13.století - ztrátu našeho tradičního území (dnešního Rakouska).
Neplačte, vlastenci a vlastenky – po našem vítězství nad Euroamerikou bude obnovena naše tisíciletá vlast v celém původním rozsahu . Opět stane česká noha na našem území, dnes okupovaném Němci, Poláky, Italy, Slovinci, Lucemburky a jinými nepřáteli. Opět zavedeme socialismus na našich tradičních územích, dnes sužovaných kapitalismem a demokracií. Národní nepřátele humánně odsuneme, třídní nepřátele humánně znárodníme a převychováme.

A pak se konečně bude tančit všude !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

In Hertford, Hereford, and Hampshire, hurricanes hardly ever happen :)

informace řekl(a)...

13. srpna britský The Economist uveřejnil krátký článek o východoevropských politicích s názvem "The awkward squad" "Why do some east European leaders court bad publicity?" kde v podstatě kritizuje postoje některých vedoucích politiků států "východní" Evropy, v první řadě předsedy maďarské vlády Viktora Orbana pro jeho kritický postoj vůči předešlým třem premiérům socialistům, kteří dovedli maďarské hospodářství k úpadku nepoměrným zvýšením státního dluhu. Orban požaduje, aby se za svou politiku zodpovídali před soudem. To se zdá britskému novináři neslýchaným bezprávím a nepřijatelným politickým manévrem.
Nesledovala jsem nijak zvlášť reformy poslední pravicové maďarské vlády, ale vím od Maďarů, že daňová reforma, která zavedla jednotnou 16 procentní daň, tak zvýšila de facto platy a tím i kupní sílu obyvatelstva a přilákala do země spoustu dalších mezinárodních finančních, telefonických a potravinových firem, takže je tam teď dokonce sháňka po kvalifikovaných pracovních silách. Italské noviny píšou o ekonomické a ústavní revoluci v konzervativním slova smyslu. Ale the Economist nachází, že se jedná o nepřijatelné vyvádění maďarských ekzotů.
Při té příležitosti novinář britského listu pere špinavé prádlo i dalším politikům, polským bratřím Kaczynským, Saakašvilimu a prezidentu Klausovi, tomu hlavně pro jeho poslední projevy o akci gay pride.
O článku se zmiňují v českém prostředí příspěvek Erika Taberyho, uveřejněný v novém Respektu 33, který ho bere za bernou minci a v Neviditelném psu Tereza Kakosová v článku EVROPA: Parta trapných politiků z Východu , která se rozhořčuje nad úvodními slovy článku a vidí v nich výraz pohrdavého výsměšného postoje novinářů a politiků staré Evropy vůči novým členským státům.
Skutečně již počáteční slova "Poor countries needing investment and favours from their richer counterparts should polish their images and avoid rows. So it may seem odd that so many politicians in ex-communist Europe, with wobbly economies and security, often do the opposite." („Chudé země, které potřebují investice a náklonnost od bohatších států, by měly vylepšovat svůj image a vyhýbat se půtkám. Proto se může zdát zvláštní, že mnoho politiků v exkomunistické Evropě s jejími roztřesenými ekonomikami a bezpečností, dělá pravý opak.“) budí dojem spíš téze anebo rozsudku nad těmito politiky než úvod do problematiky. Normální výklad po přečtení se asi pohybuje v těchto termínech: "Hoši jste na tom bídně, potřebujete pomoc od sousedů a tak raději zavřete hubu a moc se neprojevujte. Hlavně když nejste levicoví."
Podobný projev intolerance by se mohl zdát neslučitelný s britským smyslem pro demokracii, včetně svobody slova. Jenže to není v tradici levicově zaměřeného the Economist, který již léta pere zcela nekriticky a neopodstatněně prádlo evropským pravicovým politikům. A to zcela nezištně, jen v zájmu pravdy? Neřekla bych tak docela, je tu zajímavý precedens korespondentky z Itálie Tany de Zulueta (dcery vlivné osobnosti britského listu), která po radikální kritice pravicových sil italského establismentu, uveřejňovane v listu, byla volena levici do italského senátu, od 1996 r. až do 2009 r., kdy už nekandidovala, a to v tak zv. "snadném" volebním obvodu Říma. De Zulueta zastávala různé funkce v senátních komisích a zastupovala ve funkci místropředsedy italské levicové skupiny Itálii v Radě Evropy.
Můžeme se pak divit, že pak články o Berlusconim a jeho vládě, uveřejňované ve ctihodném britském listu jsou plné vitriolu?
A nakonec, copak jim v the Economist tak vadí na východních politicích. Snad, že berou demokracii tak nějak doslova?

Větší vlastenec řekl(a)...

http://www.youtube.com/watch?v=lsZXKTpAJOw

STK řekl(a)...

Ne, nenapsal jsem "samá nenávist", vážený 3R.
V tomto případě bych totiž nic nepodotýkal, protože bych tu nebyl.
Ale předpokládal jsem, že někteří pochopí o čem a proč byl napsán tento můj podotek.

Nemám totiž žádnou silnou víru*, proto je málo lidí, které bych opravdu nenáviděl. Některými lidmi ovšem pohrdám**, před některými se mám na pozoru a z některých mám strach***.

*/ ani v Boha, ani v člověka a už vůbec ne v "lidstvo".

**/ hlupáky, ať už jejich blbství pochází z prosté duševní nedostatečnosti nebo z tuhé, bezmyšlenkovité víry

***/fanatici

informace řekl(a)...

Páni, to je zázrak. On mi to nejdřív Piksla smazal a pak to sám od sebe vrátil zpátky! Ani jsem neprotestovala!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Sedí pán při malém pivu
ve tváři má zděšení.
Není ani příliš divu.
Padá na něj lešení.

STK řekl(a)...

A před kým se mám na pozoru, 3R?

Před pábiteli levého i pravého ražení. Před těmi, kteří se neustále hlasitě odvolávají na jakési neurčité autority, vzdálené v čase nebo prostoru, protože nejsou schopni vysvětlit svůj postoj jednoduše, "selským způsobem". Za ten "přízemní způsob uvažování" jsem si už tady v Hospůdce vyslechl za dobu, kdy se tu "hřeju u kamen" příliš mnoho výtek, než abych některé "zdejší" mohl brát vážně.

(Patří totiž do kategorie se dvěma hvězdičkami...)

2 Informace: To asi není zázrak. Spíše bude on-line Velký Šaman. [;-))

Harpyje řekl(a)...

Že "východní politici" jako Saakashwili, Orban, Kaczynski, ..., berou demokracii "doslova" je asi stejně výstižný výrok, jako že The Economist je "levicový".

Kopretina řekl(a)...

Nemohu posuzovat deník The Economist, ale nezpochybnitelným, nepopiratelným faktem je, že je většina médií levicových (Le Monde, The New York Times, The Gurdian, Asociated Press, u nás Právo, Mladá fronta Dnes, Haló noviny..., v všude samý a samý vliv levice, CNN, BBC, snad jen televize Fox je čestnou vyjímkou...)...Tož tak...

Harpyje řekl(a)...

A k tomuto poznatku jste se, Kopretino, dopracovala intenzivní četbou těchto médií, nebo jak?

Kopretina řekl(a)...

Četla jsem v časopise Slovo z Jeruzaléma analytický rozbor některých médií...a jejich protirepublikánská zášť, nadšený obamismus, vášnivý antisionistický zápal...odpor k Izraeli, pravicovým evangelikálním křesťanům, nadbíhání demokratům a u evropských médií nadbíhání levici...zejména The Gurdian je hlásná trouba palestinské propagandy (jako Al Arabia či pokroková televize Al Manar), NYT otiskly lživou zprávu o Tuvie Grosmanovi, jistě víte o koho jde...a k Palestincům jsou nekritické a útočí na pravicové představitele...

informace řekl(a)...

Harpyje,
Vaše poznámka zřejmě měla být vtipná.
Asi s Vámi nebude souhlasit většina italských medií, pro ty je the Economist levicový, dokonce jsem našla i přívlastek bolševický. List již dvě desetiletí projevuje neskrývané sympatie s levicí a v poslední době je provokačně urážlivý vůči pravicové koalici a hlavně vůči Berlusconimu. Počátkem čevna při příležitosti oslav 150 výročí sjednocení Itálie věnoval Berlusconimu zvláštní přílohu, kde trůnil článek The man that screwed entire Country (Muž, který podvedl celou zem).
Ekonomické noviny jako Business people to komentovaly: Ancora fango sull’Italia nell’anno del nostro 150esimo anniversario (Znova bahno proti Itálii při příležitosti našeho 150. výročí)
Tato protiberlusconiánská obsese se těžko slučuje s pomyslným liberalizmem, jehož mluvčím se the Economist prohlašuje.
To jen na ukázku. Těch levicových "sympatií" by se našlo mnohem víc.
Pokud jde o pravicové evropské politiky, mají v rámci demokracie právo provádět svúj politický program, pro který byli svobodně zvoleni, zrovna tak jako ti levicoví, ať si the Economist prská jak chce.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach, nezpochybnitelné, nepopiratelné Slovo z Jeruzaléma ...
Co jen to řekl M.J.Hus na hranici, při pohledu na babičku, pečlivě přikládající své polínko ?

Každopádně mne zápal nepopiratelně nepochybující slečny Kopretiny naplňuje velkou nadějí – i v mladé a pochybovačné generaci se najde dost „kopretin“, které nám budou věřit. Budou nám opět všechno věřit, opět půjdou kamkoli jim ukážeme, budou zneškodňovat všechny, na které ukážeme. A budou čistí jako slovo Leninovo, jejich mysl i svědomí budou lehké jako pírko mírové holubice, jejich šátky budou rudé jako jejich horoucí nevinná srdce.

A budou kácet les bez ohledu na létající třísky, budou bořit ve jménu budování, budou likvidovat ve jménu života. Pak pod vlajícími prapory půjdou veselým krokem vstříc šťastným zítřkům.
To bude tak krásné ! A já se toho dožiji.

stk řekl(a)...

No tak, Vlastimile V., nebuďte na ni tak přísný.
Vždyť si snad ještě pamatujete, co je "opiem lidu..." To vím dokonce i já a VUML jsem přitom nikdy neabsolvoval - absolvoval jsem jen nemnohá setkání s jeho absolventy (v různém stádiu rozkladu.)

Harpyje řekl(a)...

To slovo z Jeruzaléma je asi zrovna tak nezpochybnitelné, jako slova většiny italských medií. Proti takovému převaze přehledu není možné oponovat. Dzp.

informace řekl(a)...

To je také dobrý a snadno proveditelný závěr.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale to si přece pamatujeme my všichni absolventi skvělých socialistických škol všech stupňů, vážený STK. Vy inženýři a doktoři přece víte VELICE přesně, jak DĚSIVĚ škodlivé je náboženství, kapitalismus a demokracie – vždyť jste z M-L(-S) dělali zkoušky.
A zaplaťMarx, nic z tak potřebných znalostí jste nezapomněli, nic nového škodlivého jste se v dnešním strašlivém režimu nenaučili.

Čest a Nazdar !

stk řekl(a)...

Ďjó, tak, tak, Vlastimile Vlastenče....
Ale úplně nejhorší není ani EU, ani demokracie, multikulti, pozitivní diskriminace nebo hyperkorektnost. Nejhorší je začít myslet*. To je smrtící. Naštěstí se to nestává lidem tak často...

*/ Pozn. pro samici dr. ptáka: Přímo hlavou!

samice dr. ptáka řekl(a)...

Vy, neohrožený a vážený STK, se rovněž nebojíte žádných bubáků, jak zjišťuji. Gratuluji!

Ptačí vejce řekl(a)...

Ale, ale,
začíná se diskuze vyvíjet jaksi "piquantně", že jo?

Nadpták řekl(a)...

Z vody vzlétl divý pták,
je to tak, už je to tak,
sedm očí, trojzobák,
místo křídel temný frak.

Zamířil si to hned k nám,
je to pravda, přísahám,
zeptal se mě jak se mám
a zas letěl zpátky tam...

Větší vlastenec řekl(a)...

Vám se něco stalo v těch Leninem opuštěných pohraničních krajích, vážený STK ?
Nespadl jste z elektrického kola ? Nezabloudil jste do onoho kletého papeženeckého "svatostánku" na Maria Hilf, mezi zákeřné Němce-fašisty a proradné černoprdelníky-manipulátory-vymývače mozků ?
Protože Vaše věta "Nejhorší je začít myslet" se k Vám vůbec, ale VŮBEC nehodí. Vy přece myslíte přímo hlavou celý život; proto se nedáte opít rohlíkem, na rozdíl od hloupých Euroameričanů a jim podobných.
Každopádně Vám přeji brzké uzdravení. Ať jste co nejdříve zase ve své staré kůži.

Ptačí vejce řekl(a)...

A kampak mi utekla maminka, paní ptačí doktorová. Už je čas, aby si na mne sedla, nebo ze mne žádné ptáče nevysedí.

Harpyje řekl(a)...

Naděje pro všechny, kteří myslí přímo hlavou a berou demokracii tak nějak doslova!
Zájem veřejnosti signalizuje, že volání pravicových voličů po návratu pana prezidenta do politiky je velmi silné. A právě toto jejich přání přišli tlumočit panu prezidentovi zástupci Akce D.O.S.T. Naléhavě ho prosili, aby se věnoval záležitostem politickým i po odchodu z Hradu. Doslova mu sdělili, že je pro národ poslední nadějí, že se věci v budoucnu snad ještě obrátí k lepšímu.
Vyslyší Václav Klaus volání pravicových voličů? http://www.fragmenty.cz/iz000160.html :-)))

Větší vlastenec řekl(a)...

Náš prezident je populární už díky svému sídlu - Pražský Hrad všemu našemu lidu symbolizuje tisíciletou kontinuitu našeho národního státu.
A Václav Klaus všemu našemu lidu ztělesňuje i ideál českého muže - počínaje ideálem odbojáře (předčasné páteční odjezdy na chatu či chalupu = nejlepší boj proti režimu) a láskou k blond letuškám a k Veliké Rusi zdaleka nekonče.
Proto vší náš lid podporuje našeho prezidenta a jeho muže, věrné Čechy, statečné obránce vlasti, národa, rasy a zdravé sexuální orientace.

Co je české, to je hezké!***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Po přečtení tohoto článku jsem měla v očích slzy. Dojetím samozřejmě.

stk řekl(a)...

Mimo mísu: Vážený vlastenče Vlastimile Větší, vězte že Vaše informace nejsou zrovna nejčerstvější. Na Maria Hilf jsem scela pochopitelně zabloudil, musím přece občas něco udělat pro svůj agnosticismus - Boha jeho, to je slovo!
Leč Němců papeženců tam mnoho nebylo. Jen bratři Slované - Poláci. Moji rodní - tak jsem raději své nové kolo* přivázal lankem k zábradlí "Bo pan chtial kupit mojego rovera". A já nechtěl prodat...
A jinak - jsem dle svých chabých možností zdráv a vesel, neexistence internetu na mých latifudiích v Sudetech a nedostatek pozorovacích možností tamtéž (zamračeno jak sfiňa večer co večer) mě nesmírně občerstvila intelektuálně i fyzicky.

*/ s benzínovým motorkem, žádné "bio" nebo "eko"!

Kopretina řekl(a)...

Ale stk Poláci jsou špatní Slované, musíte se obrátit na Matičku Rus...

Větší vlastenec řekl(a)...

No bať; stará, neaktualizovaná, zamřelá informace je nechutnost. Pryč s ní !
Nicméně :
1) Pro svůj agnosticismus (= pro jeho posílení) se držte od papeženeckých "svatostánků" co nejdál. Přímý styk s papeženci posiluje ateizmus.
Vaše zabloudění na Maria Hilf je tudíž naprosto nepochopitelné. Pořiďte si mapu nebo rovnou GPS.
2) Na Maria Hilf jsou Němci-fašisti přítomni latentně, jako zakladatelé a obnovitelé onoho děsivého místa. Ano, návrat Němců-fašistů Marxužel neznamená kýžené obnovení unikulti, byť nikoli našeho slovanského a socialistického. Němci za posledních 50 let načichli multikulti; dnes proto propagují a zavádějí kapitalismus a demokracii, to jest režim nám Slovanům nanejvýš odporný.
3) Poláci jsou skvrnou na tváři Slovanstva. Ti hloupí zbabělci neváhali šíleně pozvednout zbraň proti přesile hitlerovců i našich starších bratří, ba i nás samotných (když jsme jim brali části naší tisícileté vlasti, většina jejich ozbrojenců právě zběsile útočila na naše starší bratry někde u Varšavy).
Proto před nimi všechno přivazujeme. Proto jim humánně likvidujeme jejich elity; nejlépe v letadlech. Proto je, po našem konečném vítězství nad multikulti Euroamerikou, srovnáme "do latě", do naší rusko-české unikulti. Pak naše vlast bude sahat od Jadranu po Balt, od Bratislavy po Marseille.

A tančit, tančit se bude všude !

Větší vlastenec řekl(a)...

No prosím ! Ta milá slečna si snad přece jen z dlouhých studií něco odnesla - tuhle zaplakala nad naší porážkou na Moravském poli, dnes správně posílá váženého STK do země našich starších bratří ...
Za čas bude číst Stranický tisk stejně náruživě a nábožně, jako dnes "Slovo z Jeruzaléma". Stačí zaměnit pravici za levici, a je to ! Pak stačí jen nafasovat služební zbraň spřátelené ráže, a může se připojit k ostatním naším mladým.

K obraně a budování socialistické vlasti buď připraven !

Větší vlastenec řekl(a)...

Ehmm ...
Má být "...ostatním našim mladým."

Za chybu se omlouvám všem vlastencům a vlastenkám.

STK řekl(a)...

Éééé... zcela - ne scela. Jak se tak koukám, "Já pýt za chfíli dobrá čecha!"
... a "občerstvily" - obě skutečnosti. Pardon.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Ano, Kopretino. Izrael má velmi málo přátel. Protože málo komu je přítelem. Pokud vůbec.

Pedro řekl(a)...

Ad 15:30, bod 3: Názory, že Československo zneužilo bojů mezi Polskem a bolševickým Ruskem a vpadlo při tzv. "sedmidenní válce" (23.- 30. ledna 1919) do zad Polsku, aby mu ukradlo tzv. "Zaolzie", jsou dodnes v Polsku velmi populární a jsou stále propagandisticky přiživovány. Skutečnost je poněkud jiná (nebudu se tu zaobírat tím, komu a kdy patřilo v historii Těšínské knížectví - definitivně o toto území přišla Marie Terezie v roce 1745 v tzv. druhé slezské válce proti Friedrichovi II).
Československým jednotkám velel při "sedmidenní válce" podplukovník (později generál) Josef Šnejdárek, polským pak generál Franciszek Latinik (bližší o této válce je možno si najít na wikipedii). Ofenziva československé armády směrem na Bielsko-Bialou byla zastavena před Skoczowem z Prahy rozkazem ministra národní obrany na základě zásahu Dohody (projevily se rozpory mezi Itálií, která podporovala ČSR a Francií, jež podporovalo Polsko) a čs. jednotky byly nuceny stáhnout se za Olši (Olza).
V té době nebojovala polská armáda proti Rudé armádě ("wojna polsko bolszewicka" započala až 14. února 1919 incidentem u městečka Mosty na Bílé Rusi), ale dobývala východní Halič z rukou vlády Západoukrajinské lidové republiky. Spojením Západoukrajinské lidové republiky s Ukrajinskou lidovou republikou 22. ledna 1919 se pak Polsko dostalo do války s Ukrajinskou lidovou republikou (ULR). ULR byla v té době v těžké situaci, neboť 16. ledna oficiálně vyhlásila válku Ruské sovětské federativní socialistické republice, která se snažila obsadit ukrajinské území. Po vojenských neúspěších (obsazení Kyjeva Rudou armádou v únoru 1919) byl sesazen předseda direktoriátu ULR Volodymyr Vynnyčenko a této funkce se ujal Symon Petljura. Ten uzavřel v květnu 1919 s Poláky příměří. 22. dubna 1920 pak došlo mezi Pilsudským a Petljurou k podepsání tzv. Varšavské smlouvy. Na jejím základě pak armáda Ukrajinské lidové republiky bojovala jako součást polské 6. armády generála Wacława Iwaszkiewicze-Rudoszańského při obraně Varšavy proti útočící Rudé armádě (tzv. zázrak na Visle - 13. až 25. srpna 1920). Generál Franciszek Latinik byl v době, kdy probíhala obrana Varšavy před Rudou armádou (srpen až říjen 1920), vojenským guvernérem Varšavy a velel 1. armádě Severního frontu, který se podílel na odražení Rusů od Varšavy.
Později Polsko uzavřelo (v říjnu 1920) v Rize se Sověty tzv. Rižský mír a tím svého spojence - ULR v čele s Petljurou - "hodilo přes palubu". To byl konec samostatné Ukrajiny a smrtelný nepřítel Polska - sovětské Rusko - se stal jeho sousedem. Toho pak mohli Poláci trpce litovat v září 1939.

Jakub S. řekl(a)...

Skvělý přehled, píši vám jedna s hvězdičkou!

Pedro řekl(a)...

Ono toho je víc, o čem se dnes nemluví (protože o tom už nikdo neví) - např. tzv. "bunt Żeligowskiego" (vzpoura Želigowského). Naše znalosti o této době jsou dost chatrné (matně si ze školy pamatujeme, že byl nějaký Děnikin, machnovci a baťka Machno, jacísi petljurovci - a to je vše). Když jsem kdysi pracoval v polské firmě, vyprávěl mi spolupracovník (který stavěl elektrárnu v Turecku a velmi dobře mluvil turecky - on taky jako Turek vypadal a kontroly přijíždějící z Polska ho za Turka považovaly - říkali jsme mu Cygan), že se zkoušel bavit s mladými Turky o polsko-tureckých válkách. Jim mohly oči vypadnout z hlavy - kde je Turecko a kde je Polsko - jak spolu mohly válčit! Dějiny Turecka pro ně začínají u Atatürka. A u nás je to se znalostí historie podobné - niestety.

STK řekl(a)...

Faktem ovšem Pedro zůstává, že právě díky "těšínským událostem" se dostal můj děda do ČR, kde poznal celkem bohatou Slezanku. A měli spolu moji mámu. Stejně jako se dostal druhý děda z Mazur do Wieliczky a nakonec řízením osudu skončil ve Frýdku, kde se poznal s jednou krásnou, ale chudou Němkou - a měli spolu mého tátu.
Takže jsem jako dítě bývával o těšínské válce informován sice nepřesně, zato sdostatek osobně.
Nebýt sedmidenní války, asi bych nebyl na světě. Nebo bych to nebyl já, ale někdo jiný. [;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Nač tolik slov, drahý příteli a soudruhu Pedro ?
Vždyť přece každému opravdovému českému vlastenci je nad Slunce jasné, že naše národní území je všude, kde se někdy v minulosti rozkládala naše vlast, resp. kde stanula česká noha, resp. kde stanout mohla. Samozřejmě, s výjimkou území, kde stanula RUSKÁ noha; to dá rozum.
Takže nám právem patří nejen tzv.Sudety a menší území, na něž si činí „nárok“ hloupí Poláci, ale i Horní Slezsko, celé Rakousko, Kraňsko, Furlánsko, Lucembursko, Brabantsko, Brandenbursko atd. a pod.
Prostě stačí jasně říci, že podlé euroamerické mocnosti nám po 1.sv.válce protiprávně upřely VÍCE NEŽ POLOVINU našeho národního území.

Kdy konečně osvobodíme větší část naší tak těžce zkoušené vlasti od okupantů ? Kdy se nám konečně podaří humánně odsunout Poláky, Němce (Rakušáky), Slovince, Italy, Lucemburčany z našich tisíciletých území ? Ne dříve než po splnění naší slovanské dějinné povinnosti – po osvobození Evropy (Euroameriky) od multikulti, kapitalismu a demokracie. Doufejme, že to bude brzy, abychom se mohli (my dva) plně zúčastnit budování našeho slovanského společenského zřízení na těch zubožených, vydrancovaných územích naší staré dobré vlasti.

Čest a Nazdar !

Pedro řekl(a)...

Kocoure, nebýt toho, že rodina mého dědy z otcovy strany odešla v roce 1938 z Duchcovska (Hrdlovka, za okupace Herrlich) a rodina dědy z matčiny strany z Bílinska (Chotějovice - za války pak Kottowitz), zase bych tady nebyl já. Otec i matka sice oba absolvovali reálné gymnázium v Duchcově, ale protože otec byl o osm let starší, nemohli se tam setkat. Poznali se a vzali se až v protektorátní Praze (a díky tomu, že jsem se narodil, nemusela má matka na totální nasazení do Říše). Takže Vy jste na světě díky Masarykovi (na rozdíl od Beneše Šnejdárkovu akci podporoval), já jsem na světě zase díky Ádovi. [:-)

Větší vlastenec řekl(a)...

No vidíš, drahý příteli a soudruhu Pedro - moji soudruzi rodiče se potkali na Úřadu vlády, začátkem 2.poloviny zlatých padesátých.
Oči mé budoucí s.matky, tehdy mladé a atraktivní písařky, utkvěly na rudé stužce na hrudi elegantního důstojníka ČSLA : "To vyznamenání ti připnul můj soudruh strýček osobně, soudruhu majore ?"
Nu, a zanedlouho byla ruka v rukávě. Skoro jako v nějaké písni s.Kohouta.

Čest a Nazdar !

Jakub S. řekl(a)...

Ach, Pavka - ! Jde dívka jako růže, jde z brány, mám ji rád... Pojď, přivinem se úže, Tesla a Stalingrad! Ach, jak je Praha hezká s ruměncem od brigád - už není pyšná měštka, chtěl bych ji zulíbat... Ach, horečná atmosféra svazáckých schůzí (tak to výstižně shrnul rovněž tento největší básník ČSM). Nu, udeřili nepřátelé... nebyli jsme bdělí, nebyli. Avšak, jak zvolal s. Fleischmann, když odešel Kléma: A třeba zítra již my budeme se bíti. Někde u hranic Čech, v těch sladkých krajinách do rukou kulomet soudruzi vydají ti s bratrským polibkem v lidových kasárnách! A s. Kainar: Slzy pěstí si utřeme!!

informace řekl(a)...

Jo, opravte si tu verzi, Jakube:
Slzou si pěsti utřeme!

Větší vlastenec řekl(a)...

Myslíte s.Ivo Fleischmanna ? Ach, prosím prosím, pošlete odkaz na tuto báseň; není mi známa.
Dávno již tomu, kdy oslovoval jsem s.Fleischmanna "strejdo", stejně jako ostatní kolegy mého s.otce. To jsem ještě netušil, jak příznačně zrádně se projeví jeho sionistický původ ...
Hanební emigranti !
Prostě - včerejší kosmopolitismus se změnil na multikulti, ohrožení naší vlasti zůstalo stejné.

Čest a Nazdar !

idokulil řekl(a)...

D i a l o g . Pro Gustu Fučíkovou.(1953)
A někdy večer zeptá se mě žena: o čem to sníš? o čem to sníš? Nebe je bez mráčku, je širé, konce nemá. Se ženou jdu a objímám se s ní. - Co bylo - bylo. Dávno? Či jen dnes, dnes ráno, v kterém na děťátka spící krahujec dravec zpod mraků se snes, potvora síru s ohněm plivající? - Dík, krásný Fučíku, svou moudrost dal jsi mi... Tak starší bratr za ruku tě vezme a náhle překrásná je hvězda nad zemí a náhle bezmocní a opuštění nejsme. (Pokr.příšť.)
To byste chtěli, že. Takové krásy a pézie tolik najednou.

Pedro řekl(a)...

Tak si tak říkám - Starý tlustý kocour vděčí tomu, že je tady na světě Masarykovi, já führerovi Velkoněmecké říše, nikoliv nejmenší z českých vlastenců návštěvě švarného majora MUDr. Š. na Úřadu vlády ... Berndt Posselt pak zřejmě vděčí tomu, že je tady na světě (ale Kopretino, neříkejte taková ošklivá slova, vy zřejmě máte BMI pod 25, ale většina štamgastů tady v hospůdce je na tom hůře) tomu padouchovi Edvardu Benešovi.

Jakub S. řekl(a)...

A já... soudruhům Hitlerovi a Henleinovi. Neb zabrali staré říšské město Troppau, kdež můj tatíček co lékař v Kateřinkách působil - a on posledního září ale fofrem se do svého rodného štatlu Brünn vrátit musil, a začal v blekfíldu tamějším v kindršpitálu působit. Jak se v poledne procházel ve výši prvního patra protějších domů po obvodu špitální zdi, všimli si se sobě s jistou slečnou z těch oken, a bylo... a do tří let jsem tu byl já. A bylo. A je. Ale vím to jen z ústního podání, takže coby historik musím mít uměřený odstup.

STK řekl(a)...

Opava - Kateřinky - Olomoucká ul.: Ano, správně, léčebna pro duševně nemocné... (Ale nebylo tomu tak vždy a dneska to myslím už taky není blázinec...)
Tady, v Ocelovém srdci republiky se říká "... mě snad odvezou do Opavy!", Opavácí zase říkají "...ty mě přivedeš do Kateřinek!" a lidé z Kateřinek říkají "...chlape, ty snad patříš na Olomouckou!"
Znamená to, kupodivu, totéž. [;-)

Pedro řekl(a)...

A Pražáci mají Bohnice, Plzeňáci Dobřany, Ústečáci Beřkovice a Brňáci Černovice - všude to znamená to samé - šaškec.

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak pozor, příteli a soudruhu Pedro !
E.Beneš není žádný padouch, ale náš hrdina - asi jako Jánošík, Bajaja a Ilja Muromec dohromady. Jestli mu můžeme něco vyčítat, tak jedině přílišnou shovívavost vůči Němcům. Jak zdejší velcí vlastenci již mnohokrát konstatovali, mohli jsme humánně vylikvidovat VŠECHNY Němce, které jsme po osvobození Československa Rudou armádou měli ve své moci. Všechny, ne jen pár desítek tisíc. Mezi nimi i rodiče toho typicky odporně tlustého Němce Posselta. Svět by byl zase o něco lepším místem k životu a budování socialismu.
Jasné ?!
Jistěže ano - jsi přítel, soudruh a vlastenec vysoce inteligentní. Jen občas uděláš nějakou tu chybičku, jako my všichni.

Čest a Nazdar !

Jakub S. řekl(a)...

Východní Morava: Přídeš do Kroměříža - ! (Samozřejmě t o h o , že).
A v Brně jsou rovněž Bohunice. Ovšem tam je taky věznice (částečně krásná stalinská).
Bohnice - Bohunice - neuvěřitelné, že?