pátek 26. srpna 2011

MOBY DICK: Neomezené prostředky

Prezidentův poskok, dobré známky od S&P, geneticky hodnotné potomstvo a konec pastelkovného
**************************************************************

Neděle 21. srpna 2011
Podle vojenských odborníků bude pro libyjské povstalce "obtížné" dobýt Tripolis. Během posledních dvou týdnů ramadánu se to určitě nepovede.
Kmeny na předměstích Tripolisu se přidaly na stranu povstání, dříve než k nim stihli dorazit rebelové.
Mrtvá Kočka: "Jejich vůdci hodlají zůstat vůdci i po vítězství libyjské revoluce."

Vítězící lid obsadil Zelené náměstí a vrátil mu původní název náměstí Mučedníků. Lid má v rukách jednoho z mladších Kaďourů a státní rozhlas. Státní televize vysílá předtočené projevy, moderátorka mává těžkou pistolí, se kterou se prý ona - jako všichni ostatní televizáci - bude bránit. Z opevněné kaďourské oblasti vyjely tanky. Vojenští odborníci připomínají, že režim má v rukách ještě rakety ráže "Scud" (sovětských Fau zwei) a to až do počtu 200.
Kontextová reklama: Squashové rakety za skvělé ceny. Rakety v akci. Expedice do 24 hodin.

Po čtvrtečních palestinských teroristických útocích na jihu Izraele přispěli obyvatelé Gazy k občanskému dialogu stovkou dalších raket. Nikoli tenisových. Avšak expresně expedovaných.
"Nyní přišel moment, kdy je potřeba něco udělat," míní Trinidad Chiménez, španělská ministryně zahraničí. A sice odměnit takovou snahu: "Dát Palestincům naději, že jejich stát může být realitou."

Žebračka z Bruntálska dostane sto milionů. Tato technická památka, původně středověké důlní dílo, je obkolesena děravým drátěným plotem. Než by se postavil nový plot, bude nutné díru zasypat. Protože se "náhle zhoršila stabilita jejího propadu". To "náhle" znamená, že se za 20 let nic nezměnilo - jen plot kolem díry v lese ještě více zchátral. A lidé, kteří tam lezou "by se mohli zranit".
"Posudky by byly zbytečné, protože žádný posudek nemůže zabránit nedovolenému vniknutí do oploceného areálu." (František Ševčík, mluvčí báňského úřadu.)
"Takhle by se mohly zasypat všechny díry v zemi. I propast Macocha." (Vratislav Pecina, Česká geologická služba.) Pro Pražáky zase třeba obě Ameriky - Malá i Velká.
Na území ČR máme asi 26.000 antikvárních důlních děl.

Ze sportu: Olomouc - Slovácko 1:1. Přišlo 6.000 diváků. Šlo o první zápas poté, co disciplinární komise FAČR (zvykejte si na novou zkratku) za korupční skandál odebrala klubu devět bodů a čtyři melouny. Takže je nyní v tabulce poslední s mínus jedním bodem. Korupci rovněž vyšetřila policie a bude ji projednávat soud.
První zprávy o nabídce trapných 300.000 Kč, kterou hráči Bohemians Praha dostali od Petra Drobizse z Olomouce, když prohrají, se v médiích objevily loni v březnu. Tehdy čtyři hráči Bohemky podepsali u notáře své výpovědi, kde popsali, jak v květnu 2009 k uplácení došlo. Insider Jiří Kubíček z Olomouce dokonce předložil nahrávku, která dokazuje transfer peněz. Nyní mu hrozí obžaloba - za vydírání.
Šéf Bohemians Praha předpokládá, že vedení jeho klubu vyjde z kauzy bez ztráty kytičky. Nabídli totiž hráčům Bohemky zvýšené prémie 600.000, když vyhrají. No a protože prohráli - tak si těch 300 tisíc od Olomouce vzali!!! Šéf obálku se zaslouženým obolusem převzal od hráčů "k dalšímu vyřízení". Až po několika měsících ji předal policii do úschovy. Zpoždění prý řádně zdůvodnil. Smůlu má v tom, že se jmenuje Karel Kapr...

Pondělí 22. srpna 2011
Libyjská státní televize vysílá v režii vítězné lidové revoluce. Mediální odborníci to považují za pád Kaďourova režimu. Lid na ulicích Tripolisu slaví vítězství, třebaže část města je stále v rukou diktátora. Kde je on, se neví - ale ruce má dlouhé. A velkou spoustu synů. Tři z nich byli zadrženi - včetně následníka trůnu. Záhadou je, kam zmizely desetitisíce bojovníků elitní gardy.

Mrtvá Kočka: "To jsou ti »utajení povstalci«."

V době mezi 9:00 a 16:00 předalo na podatelnu na Kavčích horách 36 lidí své žádosti o ředitelování České televize. Současný ředitel Kavkárny Jiří Janeček rezignoval ze zdravotních důvodů k 31. srpnu 2011. Svůj záměr ohlásil už začátkem června, Rada ČT však dřívější termín konkurzu nestihla vyhlásit. O postupu pěti nejlepších do druhého kola rozhodne Rada ČT dne 7. září. Definitivní výběr má proběhnout 21. září. Nomenklatura OV KSČ se nepožaduje, "politická vyspělost" však ano.

Z českých černých děr: Důl Frenštát by se měl zlikvidovat. Usiluje o to sdružení 31 obcí zastupující téměř 200.000 lidí. Ty znepokojuje, že OKD v zakonzervovaném dole hodlá provádět geologické průzkumy. Tak ho taky zasypejte...

"Když Bátora neodejde, tak půjdeme my. To je zásadní věc. Buď jsme stále demokratická republika, nebo bereme fašismus jako docela zajímavý názor, který by měl být zastoupený na ministerstvu školství. To je pro mě důležitější než čísla v rozpočtu či otázka nějakého konzulátu v nějaké zemi." (Karel  Schwarzenberg ve vyjádření pro deník Právo.)

Po tropickém dni přišly na sever Moravy deště, kroupy a vítr. Hasiči zasahovali čtyřicetkrát.

Sever: 2 čeští Romové obviněni za útoky v Rumburku.

1.000 úředníků z Úřadu práce mění stranu návštěvnické přepážky: Ouřad tak chce za letošek ušetřit 180 mil Kč. Lidé odcházejí, práce zůstává. Úředníci nemají čas věnovat se klientům - ani jim nemohou poskytnout pomoc, ani je nemohou zkontrolovat  Z návštěvy se stala bezuzdá formalita a z ouřadu jen výplatní místo. Od ledna 2012 začnou úředníci vyplácet i sociální dávky.
Jestli by nebylo levnější úřad prostě zrušit a nezaměstnaným posílat peníze rovnou!

Království Sazka: Král Aleš I. abdikoval. Zároveň ho odvolala valná hromada ČSTV, většinový majitel akcií. Ono je to jedno, protože ve zkrachovalé firmě panuje konkurzní správce Cupka. O kvalitě našich sportovních managorů svědčí to, že stále ještě nepochopili, která odbila už v květnu!

Zlato: Vystoupilo k 1890Kč/troyu. Opičáci radí nakupovat.  Česká mincovna už vyprodala všechny své zásoby. Pro urychlení obratu zboží hodlá zprovoznit zlatomaty.

Diamantová hora: V této pohraniční oblasti KLDR, proslulé přírodními krásami, investovala jihokorejská automobilka Hyundai do výstavby hotelového komplexu $370 milionů. Teď tam přestali jezdit turisti z jihu. Nějak je přešla chuť po tom, co komunistický pohraničník zastřelil 53letou zbloudilou turistku, která vstoupila pár metrů za zakázanou čáru. Za trest bylo 14 jihokorejských hotelových managorů vykázáno ze země. Majetek imperialistů, kteří odmítají platit za adrenalinovou zábavu, bude znárodněn. A turisti z jihu? Zastoupí je čínští soudruzi!

Mrtvá Kočka: "Ti mají dolarů dost."

Úterý 23. srpna 2011
Zlato stouplo na $1911,46/ troyu. Prý "rekordně". Cena z roku 1980 by však po očištění od inflace byla dnes 2400.

Pštros Kán byl odviněn. Prokurátor C.R.V. se rozhodl ukončit stíhání. K sexu mezi magnátem a pokojskou skutečně došlo, jen nelze dokázat, že byl ze strany DSK "násilný". Pštrosova rodina má převelikou radost, zejména jeho manželka. Cesta k prezidentství sladké Francie se opět otevírá!

V Rusku byl zadržen bývalý podplukovník moskevské správy vnitra Dmitrij Pavljučenko za podezření z organizování vraždy novinářky Anny Politkovské. Dmitrij dal 7.10. 2006 bývalému plukovníkovi KGB,  který měl ten den narozeniny, pěkný dárek. Prezident VVP měl jistě radost!

Násir Elfeghí z hnutí Free Libya zdůraznil v rozhovoru pro Hospodské noviny, že rozdělení jeho vlasti na Západ a Východ bylo výsledkem Kaďourovy propagandy. Ale: "Jsme jeden libyjský lid!"
Skutečně jeden. Jak píše Šaman: 1. Východňári z Benghází. 2. Zápaďáci, kteří vstoupili do Tripolisu. 3. Kaďourská nomenklatura. Tedy ta "bývalá".

Kaďour se skrývá někde ve stovkách podzemních tunelů nebo i v Syrtě. Boje pokračují.

Premiér Nevčas se probudil a razantně vstoupil do bublajícího šluknovského kotle svým  prohlášením, že "prostředky nejsou omezeny." Prostředky pro vytváření nových míst, podporu romských podnikatelů, podporu právních poraden, podporu humanitárním organizacím, podporu vymýcení zákonů, které programově zneužívají (a nejspíše i vytvářejí) zločinné "bílé límečky"? Ne, prostředky na represi v jednom regionu. Ministr vnitra na rozvrkočený sever posílá osmdesát příslušníků Tvrdé roty. A ještě přijdou další. Dokud se situace "neuklidní". (Tedy nafurt.) Situace, do které jsme se dostali za posledních 15 let svým nezájmem o české kšefty s cikánskou chudobou.

Nevčas (ODS), ještě v rauši svého adrenalinového vystoupení, veřejně napadl hloupou ideu pracovněsociálního ministra Jaromíra Drábka (TOP 09) jíž by se pro důchodce povinně zavedla jejich "karta Opencard" - spešl platebních karta k výplatě důchodů. Tedy svoje mínění nesdělil někde v koutku na vládě, ale napálil to rovnou mezi parohy skrzevá média.
Btw Opencard: Policie vyšetřuje nejmenované ouředníky pražského magistrátu. Kdy začne vyšetřovat (ne)odpovědné politiky?

Poskok prezidenta republiky Petr Há. se hodlá právní cestou hájit před knížecími výroky na svou adresu. Urážka poskoka se prý rovná "hrubému uražení hlavy státu". Kdy Petr předloží svou kandidaturu?

Umění: Švédští cirkusoví umělci předvádějí v rámci Letní Letné žonglování s třemi motorovými pilami. Nastartovanými. Nenápadná PR akce pilní lobby...

Středa 24. srpna 2011
Konec zlatého období zlata: Pokles na 1800 $/tr.ou.

US prezident Obava se obrátil na svého neofiš poradce superopičáka Warrena Buffeta, s dotazem, jak by se měla podpořit US ekonomika.

V Ohiu byl s vojenskými poctami pochován odbojář/terorista Ctirad Mašín. Při této příležitosti obdržel od přítomného českého ministra obrany Saši Vondry vojenské vyznamenání Zlatá Lípa. Ctirada dostala leukémie, na kterou si možná zadělal, když byl 2,5 roků zabásnutý v Jáchymově "na uraně". Komunisté prací v prostředí s radioaktivním prachem bez náležitých ochranných pomůcek zavraždili tisíce lidí. Způsobení například rakoviny plic však prý není zločinem.
Ani rakovina mozku, jakou projevujue socialistický vůdce Bohumil Sobotka. ("Je nutno trvat na tom, že vražda zůstává vraždou." ? : Pokud se zastřelí komunista, "normální občan".)

Ekvivalent $1,7 mil. dostane křapík, který dodá Kaďoura mrtvého či živého. Soutěž o "cenu K." vyhlásil soukromý příznivec nové libyjské vlády. Kaďour se však nechal slyšet, že bude bojovat až do konce. Opuštění opevněné rezidence v Tripolisu bylo jen "taktickým krokem".

"Ve vyšší třídě je z 50 - 60 % běžné, že majitelé velkých podniků, ředitelé, předsedové představenstva mají asistentky, které jsou zároveň jejich milenky. To není nic nemorálního." (MUDr. Jaroslav Barták, prezident modřanské polikliniky, v rozhovoru pro Lidovky) Jeho asistentky mají jiný názor. Česká policie se probouzí až rok poté, co jedna z obětí podala na svého šéfa oznámení za sexuálně motivovaný útok. A vpodstatě až poté, co poslední asistentce pomáhal na Filipínách před dychtivým lékařem telefonicky sám Kníže, který do věci zapojil i českou ambasádu.
Inu, není prezident (MMF), jako prezident (polikliniky). I když oba mohou být brutálními psychopaty.
A není policie (NY) jako policie (Praha)!

Zasedá česká vláda. Má se projednávat mj. daňová reforma. Kvůli bátorismu ministra Dobeše Josefa (VV) se místo ministrů TOP 09 dostavili pouze jejich náměstci.
Vůdce levice Bohumil Sobotka si hodlá "sednout" se zástupci všech politických stran. Na sezení chce dohodnout nejjednodušší cestu k předčasným volbám. Protože - když se koalice nedokáže domluvit, pak je nutno sestavit novou vládu.
Smůla, Mílo! Vláda schválila všechny návrhy pana Kalouska (TOP 09), tak, jak je jeho náměstek Minčič (ODS) předložil. Stravenky budou zrušeny! Na slevách na dani se ušetří několik potřebných miliard. Při nepřítomnosti Kalouska došlo ke schválení nápadu ODS - daňového bonusu ve výši 3.000 Kč/rok. Nejde jen o snížení daní, bonus dostanou i ti, kteří daně neplatí. Stát zacáluje asi 12 nepotřebných miliard.
Vévéčkaři napadnou rušení stravenek až při projednávání zákonů ve Sněmovně - takže možná bude jak bonus, tak stravenky.

Ze sportu: Viktorie Plzeň porazila na Slávii před téměř 20.000 platícími diváky FC Kodaň 2:1. (Jde o fotbal.) Postupuje tak do Ligy mistrů. Češi, skákejte - stalo se tak po 4 letech. Slávie moc neskáká, ani nemůže. Skákat může Plzeň, ale ta vůbec neskáká. Těší se na silné soupeře! Hodlá hrát a neřeší tu asi čtvtrmiliardu korun, která "jen" za postup přiteče do kasy klubu. Plzeňský klub v kvalifikaci vyhrál všech šest zápasů. Hlavně dával góly - i bez podplácení soupeře. "Plzeň má nejlepšího trenéra v lize." (Pavel Kuka, bývalý reprezentant.) Dostal čas a prostor na koncepční práci, jak mu to slíbil v roce 2007, když nastupoval, generální ředitel klubu Adolf Šádek. Což většina trenérů a vlád nemá.

Mrtvá Kočka: "A většina z nich nemá na to."

Do první finanční ligy se dostala i celá Česká republika:
"Rozpočtové cíle ČR stanovené na období 2011-13 jsou všeobecně vzato dosažitelné pomocí reformy vládních výdajů... V hodnocení je rovněž zahrnuto očekávání, že bude schválena důchodová reforma." Ratingová agentura Standard & Poor´s takto zdůvodnila posun naší země o stupínek výše na známku AA-, tedy do nejvyššího pásma jistých, zcela bezpečných investic. Sláva, sníží se nám úroky za státní půjčky! Prý je u nás taky stabilní politické prostředí a máme předvídatelné politiky...

Žena Moby Dicka: "Ještěže S&P nečte tvůj deníček!"

Čtvrtek 25. srpna 2011, 20. narozeniny operačního systému LINUX
Zlato překvapivě klesá už od začátku týdne. Dnes spadlo k 1700 $/tr.ou.

Akciové trhy jsou "lehce nervózní", světové akcie oslabují. Čeká se, jestli Fed spustí rotačky nebo ne. "Akcie nejspíše posílí, ať už se šéf Fedu Bernanke rozhodne jakkoli." (Pan Troglodytus, finanční odborník Moby Dicka)

Finanční superopičák Warren z Buffetů se rozhodl pomoci US ekonomice, snad ho včera přesvědčil Barák: Kupuje balík podhodnocených akcií Bank of America za $5 miliard. Bernanke snad peníze ani tisknout nebude muset...

110 miliard € Řekové už dostali v prvním balíčku, 109 miliard mají dostat v 2. balíčku. Totiž ne "dostat", ale "dostat půjčeno". Kdyby snad nechtěli/nemohli zaplatit, měli by ručit třeba svými ostrovy, jak hodlají požadovat za svou půjčku Finové. Ani Němci už nejsou nadšeni, že by měli zachraňovat Evropu...

"Evropa bude muset podniknout kroky v ochraně našich investic." (Chu Ťin-tchao, čínský prezident, takto pravil k Nicolasu Sarkozymu, prezidentu sladké Francie v Pekingu, kam Nicolas přibyl ku návštěvě. Klanět se nemusel. Pokud budou investice ochráněny, bude Čína i dále v Evropě investovat. Mohli bychom se těšit i na čínské škodovky?)

Koncern VW, včetně poboček ve 22 státech světa (týká se i Škodovky v MB) nemá zabezpečeny své servery. Může dojít k napadení a zcizení patentů a obchodních tajemství. Ajťáci pracují na odstranění nebezpečí, protože vedení Volkswagenu to už "jistou dobu ví". Tak teď, po zveřejnění závěrů PricewaterhouseCooper ve Financial Times Deutschland, to už vědí i hackeři.

Po sérii parných dnů udeřila v Česku série bouřek. V Jizerkách spadlo 40 mm vody během jediné hodiny. Padaly i stromy a střechy.

Gorilí slečna Moja se stěhuje z Prahy do Španělska. Již tam na ni čeká sličný mládenec z divočiny, s nímž by měla povít geneticky hodnotné potomstvo.

Ze sportu: Plzeň (Viktoria) si to rozdá s Milánem (AC), Barcelonou (FC) a Borisovem (Bílá Rus). "Jsem šťastný. Je to masakr, ale nestál jsem o nějaké kompromisy." (David Limberský, plzeňský obránce.)

 Pátek 26. srpna 2011
Řecko hoří. Tentokrát plamenem jeho lesy. S hašením by měla pomoci i EU...

Větší balíček než Řecko dvě se čeká od Bena Bernankeho, ředitele Fed. K již prošustrovaným $600 miliardám ze dvou předcházejících balíčků by prý měl přidat i QE3 (další tištění peněz). Budeme vědět více po dnešním večerním výročním projevu v horském letovisku Jackson Hole, Wyoming.

Na Chebsko se po 3 letech vrátila drobná zemětřeseníčka. Jsou nepříjemná "docela dost".

Nastal pravděpodobně nejteplejší letošní český den. Předpovědi hovoří až o 36° C ve stínu. (Klementinum mělo nakonec 31,9) Ale kde ten stín brát? Lépe je u vody než na asfaltu. Doporučené množství nápojů na den: 3 litry. Vynechat se mají sladké nápoje a zejména alkoholické!

Někteří přesto přišli na demošku do Rumburku. Těžkooděnci se těžce potí i bez boje.

Školníci i školní kuchařky i uklízečky si oddechli: Platy se jim nebudou snižovat - rozpočet na udržení jejich výšky se má naplnit i - zrušením pastelkovného.
Žeby šli do stávky rodiče?

Mandátní výbor Sněmovny doporučil "vydání" poslanců Škárky a Bárty. Sněmovna o tom bude jednat  snad už příští týden.

Bartákoviny: Už šestá asistetka sexualisty MUDr. B. podala na svého bývalého šéfa žalobu, nejspíše jakožto agentka českých tajných služeb. Všechny ty ženy  jsou podle pana doktora "prostitutky" a chtěly ho vydírat. To svědčí o zoufalé personální politice Modřanské polikliniky.

Sobota 27. srpna 2011
Žena Moby Dicka:  "Měli by zaměstnat Ladislava Bátoru."
*******************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

48 komentářů:

informace řekl(a)...

Na HN jsem našla hezký titulek, který komentuje situaci odchodu ministrů TOP09 ze zasedání vlády: Kalousek nepřišel do práce, a Česku vzrostl rating.
Řekl to sice šéf poslanců VV Vít Bárta, tedy osoba zainteresovaná, ale to nic neubírá na komicko absurdní souhře okolností. Vzniká podezření, že ta souhra nebude asi náhodná. Ministr financí spolu s kolegy práskne dveřmi a ratingová agentura S&P zvýší hned hodnocení ČR a to dokonce o dva body. Co tomu asi říká předseda strany? Celá jeho pečlivě naplánovaná strategie přímé cesty na Hrad tak dostala pěknou ránu. Uvědomil si to alespoň?

Harpyje řekl(a)...

"Cesta k prezidentsví sladké Francie se opět otevírá!"
To má být vtip?

Větší vlastenec řekl(a)...

V hodnocení teroristických činů skupiny bratří Mašínů se shodují nejen předsedové a členové obou našich bratrských Stran; VĚTŠINA českého národa tyto činy a jejich pachatele odsuzuje. *)
Co tedy nechápe v.č.v.Moby Dick na větě "Je nutno trvat na tom, že vražda zůstává vraždou." ? Snad má na mysli slavnou vlasteneckou větu „Vražda na tyranu není zločinem.“ ? Prostě „Mrtvý komunista = dobrý komunista“ ?? Kolik ze zdejších přispěvatelů by nespatřilo světlo světa, kdyby jejich rodiče (prarodiče), členové KSČ, byli brutálně zavražděni nějakými „odbojáři“ ?
Navíc - zavražděný příslušník SNB Kašík byl členem ČSL (dokonce věřil v tzv.boha), zavražděný pokladník Rošický byl bezpartijní. Prostě – mohl to být i otec (dědeček) Moby Dicka.
Ví velký český vlastenec Moby dick, jak se na „odboj“ Mašínů&spol. dívá Stanislav Rošický, syn zavražděného pokladníka ? Jak se na Mašíny dívá VĚTŠINA českého národa ? Jistě ví; otázkou tedy je, proč si to nechce přiznat.

Připomeňme si, vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci : Zdejší oběti Mašínů byli Češi, byli zavražděni roky po osvobození od fašismu, kapitalismu a demokracie. To jest v krásné době, kdy jsme se v naší vlasti těšili z našeho krásného národního a třídního unikulti. Budovali jsme a žili, milovali se a dobrou vůli spolu měli, a nejednou se objeví sveřepý a necivilizovaný terorista, a PRÁSK ! resp. ŘÍZ ! – a je konec budování i života.

Pamatujte – tohle se může stát NÁM, po našem opětovném vítězství nad EU a multikulti. Opět se může objevit nepřátelskou propagandou podnícený vrah („odbojář“) s pistolí nebo dýkou v ruce.
Nedokážete si představit tu situaci, vlastenci a vlastenky ? Jste pracující důchodci, ke starobnímu důchodu si přivyděláváte jako členové Závodní stráže svého národního podniku. V budově je sklad zbraní Lidových milicí. V poklidu čtete Němou barikádu (či Dubnové teze), vůkol je tichá noc, a náhle na sklo vaší „kukaně“ zaklepe slušně oblečený mládenec - prý si musí zatelefonovat pro záchranku. Vy mu otevřete, on se na vás podívá podivně přímým pohledem a vytáhne zbraň ...
Dokážete si to představit, že ?
Prostě : KAŽDÝ Z NÁS se může stát obětí „odboje“ nových Mašínů.

Mimochodem, jeden ze členů skupiny bratří Mašínů, jejich strýc Ctibor Novák, nebyl vždy protičeským teroristou. Naopak – ve funkci velitele několika sběrných táborů pro Němce-fašisty, na Jesenicku, humánně a obětavě vylikvidoval řadu Němců-fašistů všeho věku. To byl panečku vlastenecký čin !
A zastánci multikulti jej za to chtěli vláčet před soud, mizerové. Naštěstí už neměli dost sil, naše vítězství se kvapem blížilo. A on se nám tak strašně „odvděčil“ ...

Zabraňme snahám o revizi výsledků 2.světové války ! Německo musí zůstat rozdělené a Československo jednotné !***Volte ČSSD a KSČM !

--------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Viz např. http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=711454&sym-ok=10895#anketa-10895

Větší vlastenec řekl(a)...

Po Bátorovi Barták
aneb
Další útok multikulti fronty na prezidenta republiky

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
Velkoněmeckým velkokapitálem vlastněné protilidové Lidovky právě uveřejnily zprávu o zatčení velkého českého vlastence MUDr.Bartáka. Je jasné, že v opravdové, to jest socialistické demokracii by k něčemu takovému prostě dojít nemohlo – vysoce postavený vlastenec, mající přístup na Hrad, by se mohl vysmát snaze o pomlouvačnou kampaň hrstky ženštin. Navíc žádné svobodný sdělovací prostředek svobodného socialistického Česka by se takové kampani nikdy nepropůjčil (ani Večerní Praha).
Dnes je situace stále ještě špatná, dnes ještě mohou různé ženštiny útočit na své mužské nadřízené, a různé cizácké organizace na pravdomluvného vlastence L.Bátoru. Je jasné, komu to vše slouží : nepřátelům naší vlasti a našeho národa. Zahraniční ideodiversní centrály se snaží diskreditovat našeho prezidenta, neochvějně vedoucího naši vlast zpět do bezpečí, k tamtomu na Východě mocnému dubisku. Žádný prostředek není našim nepřátelům příliš špinavý – máme ještě v živé paměti pokusy o přímé pošpinění čistoskvoucího profilu našeho prezidenta prostřednictví zákeřného zveřejnění jeho čistého přátelského vztahu k několika letuškám. Jenže vší náš lid, k obrovskému zklamání našich dědičných nepřátel, svého prezidenta podpořil.
Další útoky jsou tedy vedeny oklikou, přes spolupracovníky a známé našeho prezidenta. Jsou to útoky v podstatě směšné; hrozná je na nich jen jejich neomalenost. Jako by nějakému roduvěrnému Čechovi vadil vpravdě národní odpor v.č.v Bátory vůči sionistům a úchylům. Nebo odhalení děsivých machinací vládců USA, kterého se „dopustil“ prezidentův spolupracovník a spolubojovník P.Hájek.
Nebo ta troška násilí, nezbytná pro zajištění kázně, kterou je MUDr.Barták nucen používat vůči drzým a líným asistentkám.

Ne, nám roduvěrným Čechům (a Moravanům) nic z výše uvedeného nevadí. Proto stojíme za vlastenci Bátorou, Hájkem a Bartákem. Proto neochvějně stojíme i pevně kráčíme za naším prezidentem, kráčíme vstříc vycházejícímu slunci svobody, socialismu a unikulti.


Z východu světlo, z Východu svoboda !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

U s.a s. Hájka a Bátory bych chápala, že za nimi stojí vší lid. Mají zdravé názory a jsou oběti kvazisanitárních hyen. Sympatický dr. Barták, oběť zdivočelých feministek, si ale nesmírně uškodil svým prohlášením, že je příslušníkem "vyšší třídy". Neumím si představit, že by vší lid takové povyšování schvaloval. To je stejně neodpustitelné, jako kdyby se obyčejný smrtelník snažil prodrat do Věčného Kremlu!

Harpyje řekl(a)...

Zapomněl jste na s. a s. Jakla, který na včerejším Psu popsal své znechucení z mediální fronty, která mu zrovna tak křivdí jako jeho spolutrpícím s. a s. Hájkovi a Bátorovi.
Od včerejška také vím, že větší krávu než jsem já, si lze jen velmi obtížně představit!
Asi jsem tu opakovanou sebelítost vlastence Jakla špatně pochopila.

Harpyje řekl(a)...

V souvislosti s protestní peticí ohledně úchylů a "odkazu prezidenta Reagana", kterou s. a s. Bátora adresoval americkému velvyslanci, mě zaujal tento článek http://igfculturewatch.com/2004/06/10/reagan-and-gays-a-reassessment/
Článek končí větou "Gays, like all other Americans, continue to benefit from his legacy". S. a s. Bátora asi článek tohoto autora devianta nečetl.

Větší vlastenec řekl(a)...

Independent Gay Forum ? Ach Velký Marxi ! Vy mně ale dáváte, vážená paní Harpyje; měl jsem vážně potíže se na ony stránky vůbec podívat, natož dočíst ten úchylný článek do konce.
Nakonec jsem s vypětím všech sil dočetl; nu, co k tomu dodat. My čeští vlastenci víme, co to byla „reaganomika“ : politika Reaganovy administrativy, posilující vojensko-průmyslový komplex, a ožebračující prosté americké pracující. Takže - kteří asi Američané, kromě úchylů, dodnes tyjí z období vlády toho prokletého bytostného antisocialisty, toho zarytého propagátora multikulti ? Jen bohatí a jejich poskoci.

* * * * *

Vší náš lid samozřejmě tzv. vyšší třídy vnímá jako cizácký prvek, jako lidi včerejška. Jenže v případě MUDr.Bartáka vší náš lid vidí především jeho pronásledování pár najatými ženštinami. Vší náš lid dobře ví, často z vlastní žité zkušenosti, že každá tzv.znásilněná si o to říkala, oblečením, mluvou, gesty; že prostě muž je v podstatě vždy nevinný. Prostě jsme Slovani, na nějaký hypertrofovaný feminismus a ostatní podobné projevy multikulti, kapitalismu a demokracie opravdu NEJSME zvědaví.

* * * * *

Divíte se, že Vás čeští vlastenci nazývají sudokopytnicí ? Tak přestaňte kritizovat vše české a socialistické; přestaňte propagovat nám naprosto cizí mravy a myšlenky Euroameriky. Napište, že souhlasíte s humánním odsunem (všech Neslovanů) a humánním znárodněním, že souhlasíte s našimi prezidenty Benešem, Gottwaldem, Zápotockým, Husákem a Klausem.
A vší náš lid Vás bude oslovovat přívětivě a zdvořile.

Čest a Nazdar !

STK řekl(a)...

Od včerejška také vím, že větší krávu než jsem já, si lze jen velmi obtížně představit! napsala naše známá ptačí predátorka Harpyje.
Nikoliv, Harpyje! Harpyje přece není kráva* - ani malá.

*/ kráva - dobrosrdečné domácí zvíře, které nám dává mléko a je proslulé svým mírným, bezelstným pohledem. Je nám užitečná i po své smrti. (Maso, kůže, rohovina.)

informace řekl(a)...

Pěkně vítám zas v hospodě, STK. Jak to, že jste se vrátil z chalupy? Snad nevěříte předpovědím počasí.
Tady taky na dnešek ohlásili příchod mistrálu a snížení teplot o 10 stupňů. A zatím přišel jen větříček a pečeme se dál.
Jdu zas hlídat batole, aby nespadlo ze schodů. Všude vleze, na všechno musí sáhnout, na všechno se podívat. Na pláži navazuje známosti s mladými ženami tak, že je ze zadu štípe do lýtek. Výš zatím nedosáhne. Takže prozatím nebudí veřejné pohoršení. Po kom ten kluk bude?

Větší vlastenec řekl(a)...

I lidi nám mohou být užiteční; třeba dlouhé ženské vlasy se dají využít na výrobu paruk. A tuk, vážený STK, lidský tuk lze použít jako jednu z hlavních surovin k výrobě vysoce kvalitního mýdla.
Na druhou stranu - kocouří kožka se dá zpracovat lépe než lidská; to tedy ano.

Hezký večer přeji.

informace řekl(a)...

A ze vší nebo bleší kůže se mohou dělat botičky! Tak pozor!

drak řekl(a)...

Co se Libye týče, tak teď teprve bude vidět, zda to co přijde a nahradí Kaďoura, bude aspoň o poznání lepší nežli on, nebo ne. Nelze totiž vůbec vyloučit, že země skončí chaosem podobně jako Čad nebo Somálsko, ale to asi investoři přeci jenom nedopustí.

Palestinští magoři a otrapové mi starosti nečiní, neb protistrana nepřišla o zdravý rozum a odpovídá tak, jak se v takové situaci patří a náleží.

Toho zmetka, nebo spíš jejich uskupení, kteří si usmysleli obrat každého obyvatele naší země o 10,- Kč pod záminkou naprosto zbytečného zasypání jakési díry v zemi, by měli s patřičným humbukem na hodně dlouho zašít, pro výstrahu ostatním, které by napadalo něco podobného.

Karel to s tím Bátorou hodně přehání a měl by konečně kápnout božskou proč, protože je to hodně nemístné, hodně otravné a nechutné. Já si myslím, že si hodně fandí co se týče volebních preferencí TOPKy nastanou-li předčasné volby kvůli tomuto pseudoskandálku.

Akcionáři Sazky jsou dílem padouši a většinou troubové, jinak by si tam takovou pijavici a zmetka jako je Aleš I. ani nenasadili, ani celá léta nepěstovali.

To má Hyundai z toho, že věří bolševikům, nechápu, co to do nich vjelo.

Pštros Kanec měl asi kliku, nechtěli ho zašít, chtěli ho jen zdržet, nebo pokud možno znemožnit, nebo jen pořádně oškubat, nebo tak trochu od všeho.

Nevěřím, že někoho za smrt Politkovské odsoudí a když ano, tak určitě ne toho pravého, ale nějakou nastrčenou figurku.

Libye je země plná kmenů, které se zrovna navzájem nemusí a ani si moc navzájem nevěří, takže to nebude jednoduché.

Má-li Kaďour rozum, tak už v Libyi není.

Ty kšefty s tou cikánskou chudobou už jsou tak dobrým a výnosným byznysem, že jestli se ho někdo pokusí zarazit, bude z toho takový humbuk, že Matiční proti tomu bude pobledlá závist a procházka růžovým sadem a jestli se to vůbec někdy zarazit podaří, tak možná dojde i na násilí a vraždy.

Drábek má sice dobrý nápad ale blbě ho prosazuje, kdyby každému důchodci po dobu 1. roku zavádění této novoty nabídl polovinu toho, co se na něm ušetří na poštovních poplatcích, tak by se ti důchodci mohli potrhat samou ochotou ty karty získat, takhle jak to leží a běží to vypadá jako mocenský tlak a vzpupnost a to nikdy nedělá dobrotu.

Opakuji, že Bátoru ani to hradní panoptikum opravdu nemusím, ale Karel se už také dost odchyluje od normálu a buď by měl jasně sdělit proč tak činí, nebo by měl dát pokoj.

Buffeta s Obavou nemusím.

Mašíny už jsme probrali níže.

I kdyby za toho Kaďoura dávali 100x tolik, tak do Afriky bych kvůli tomu rozhodně nejel, na to se mám moc rád :-)

Barták je opravdu odpudivá kreatůra bez trochy morálky a studu v těle, myslím, že by mu nemělo být poskytováno tolika prostoru v médiích, neb je to sune ještě blíž k žumpě či kanálu, kam už bez toho nemají zrovna daleko.

drak řekl(a)...

Co vládou prošlo nebo ne, je celkem jedno, musí to projít sněmovnou a to asi 2x, protože to pravděpodobně zkusí seknout senát a pak až bude o čem hovořit, pakliže z toho původního návrhu vůbec ještě něco zbude.

S tím Řeckem jsem opravdu zvědav, jak to nakonec dopadne. Za mého života to určitě nesplatí, to spíš zkrachnou a pak teprve propukne ten správný blázinec.

Správně by se mělo říkat crackeři, od hackerů totiž žádná škoda nehrozí, viz odkaz:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Hacker

Já si ale myslím, že ti crackeři už si dávno vytáhli vše, co potřebovali, protože oni s jejich znalostmi opravdu nepotřebují čekat na to, až se něco, co oni vědí celá léta provalí i mezi ty ignoranty v mainstreamových médiích. Takže ajeťáci ve škodovce s největší pravděpodobností už jen zalátají díry u dávno vykradeného krámu.

Moji držme palce, díky bezohlednosti lidí, konkrétně afrických domorodých pytláků, už těch goril na světě zrovna moc nezbývá.

Amerika a tisk dolarů to je také velmi zajímavé téma...

Na tom Šluknovsku už asi ta míra positivní diskriminace těch hodně opálených a málo přizpůsobivých překročila všechny únosné mezi pro ty ostatní, diskriminované pak logicky negativně.

Pastelkovné byla totální populistická Paroubkova kravina a je správné jí zrušit. Stejně blbé by bylo rušit jídelny, propouštět školníky a uklízečky a nahrazovat je placenými službami. Tam kde je to aspoň na 1/2 úvazku pro jednoho člověka to postrádá ekonomický smysl.

Sázím si na nevydání jak Bárty, tak Škárky, jen jsem zvědav pod jakou to bude záminkou.

Už aby toho nemravu Bartáka zašili, a na pořádně dlouho, ať už je od něj konečně klid.

drak řekl(a)...

STK:

Vítejte zpět v hospůdce, neb léto se nám na pár dní ukázalo, snad proto, abychom nezapomněli jak vůbec vypadá slunce na obloze a co je to pořádný pařák a už tu máme zase zpátky podzim.

STK řekl(a)...

4 VVV: Jistěže, kvalitně zpracovaná kocouří kůže je velmi příjemná na omak a krásně hřeje - ale zase se z ní nedají dělat stínitka. Je málo průsvitná.

Pro Informaci: Dojel jsem do svého doupěte s předstihem pouhých 3 hodin. Už jízda na kole byla spíše nízkým letem kopírujícím terén - vítr jaxvinja! Už "to"* dorazilo i do ocelového srdce republiky - a vítr mi ukradl vyprané ponožky z balkonu... [;-)

*/ = fronta, studená. Konečně!, bylo tu k padnutí. V 700 m n.m. ráno +22°C, odpoledne +29°C. No řekněte, je to normální koncem srpna?

Uctivá žádost pro Harpyji: Znáte se asi dobře s panem Karlem Janyškou. Co to znamená to jeho "Dzp."? Je to snad nějaká zkratka, třeba "Divný, zamindrákovaná patron" nebo tak něco?

drak řekl(a)...

informaci:

Máte-li hezké počasí, užijte si ho, tady je teď za oknem 14 st. C a lije jako z konve. Jeden by nejraději popadl do jedné ruky lampu koňaku či sklenku dobré whisky, do druhé detektivku, nacpal nohy do krbu, napil se té dobroty, začetl se do detektivky tak, aby přestal myslet na tu Čínu tam venku.

Jsem zvědav, zda to tomu mladíkovi vydrží až do dospělosti, já jsem byl jako malý kluk celkem divoch, v necelých čtyřech letech jsem způsobil skandál v cukrárně, neb jsem zaletěl jedné dámě pod sukně a nalezl si tam pupík, což sice plnilo nadšením mne, ale nikoliv ji, první vážně míněnou známost jsem měl ještě ve školce, druhou někde ve druhé a třetí třídě a pak se to nějak přibrzdilo a vrátil jsem se k tomu až kolem 15 let znovu, ale to už probíhalo přeci jenom v takové kultivovanější podobě. Občas povyprávějte, s malými dětmi se užije spousta zábavy, byť je to s nimi někdy dost hektické.

drak řekl(a)...

STK:

DZP prý znamená toto:

http://www.zkratky.cz/Dzp/18282

tedy "děkuji za pozornost", ale vzhledem k tomu, kým a za jakých okolností to vídávám používat bych se spíše přikláněl k tomu Vašemu významu či vysvětlení.

informace řekl(a)...

Draku,
je mi to líto, letos jste moc léta neužili. Tady teď teplota z 39 stupňů klesla na 29. A to díky mírnému mistrálu. Doufejme, že se během dvou dní uklidní.
Kdyby to nebylo asi pro Vás pozdě, řekla bych, abyste se sem přijel počátkem září na pár dní podívat. Třeba spolu s STK, ten si chtěl letos zajet do Itálie. Máte-li zájem, řekněte si Šamanovi o mou adresu. Jsem přes léto na Sardinii. Jinak něco smluvíme na příští rok.

informace řekl(a)...

Kaddáfi byl zamilovaný do Condoleezzy Rice (ové), jak dokazuje album fotografií, které nalezli rebelové v jeho sídle.

Kdo by to byl řekl. Říká se přece, láska kvete v každém věku, ve zvířeti i ve člověku.
"... Leezza, Leezza, Leezza. ... I love her very much. I admire her, and I'm proud of her, because she's a black woman of African origin."
http://photoblog.msnbc.msn.com/_news/2011/08/25/7470058-in-the-ruins-of-gadhafis-lair-rebels-find-album-filled-with-photos-of-his-darling-condoleezza-rice

STK řekl(a)...

Mám (stejně jako Drak) velké pochybnosti o tom, zda nyní bude v Libyi opravdu lépe. Pokud jsem se dočetl, jsou tam nejméně tři klany (kmeny) které se teď budou rvát o moc - čti o peníze z ropy. Města zničená, infrastruktura v troskách, nestačí nemocnice, lékaři. Mrtví se rozkládají v ulicích.

Nová vláda už žádá 5 miliard dolarů jako první pomoc pro rozběh administrativy země. Jsem zvědav, kdo sáhne do kapsy první a co za to bude chtít.

P.S.: To album mi "plukovníka" Kaddáfiho dost zlidštilo. Jsem vůbec poslední dobou nějak moc měkkej...

drak řekl(a)...

informaci a STK:

Dík za krásnou nabídku, ale jak se tak dívám na to, co se bude muset letos ještě zvládnout ohledně práce, tak už tam dovolenou během září, byť i sebekratší už asi nenacpu, ledaže bych se rozkrájel, a možná by nepomohlo ani to. Musím se přiznat, že s Vámi a STK bych se v reálu setkal velice rád, stejně tak s Pedrem, o to je to s tím nedostatkem času mrzutější, ale na příští rok si něco smluvím velice rád. Navíc k tomu všemu, Itálie je fotogenická a já fotím rád a v Itálii jsem dohromady ještě pořádně ani nebyl, takže to půjde k sobě. Když se přidá někdo další, třeba STK, budu jenom rád.

To s tou Riceovou je velice zajímavé, rozhodně to o Kaďourovi vypovídá cosi v o něco lepším světle, než co je o něm dosud známo.

Řekl bych, že v Libyi šlo a jde o prachy (ropu) především na tom prvním místě a tak tedy doufejme, že tak jako při likvidaci Kaďoura a jeho režimu bylo jen máloco ponecháno náhodě a samovolnému průběhu, tak předpokládám, že ani po jeho svržení tento dozor a péče neustanou a dokud nezavládne nějaká rozmná stabilita, tak se tam budeme nějak angažovat a nasazovat. Kolik to spolyká prostředků a úsilí bůh suď, levné to ke dnešnímu dni nebylo a nic nenasvědčuje tomu, že by se to v dohledné době mělo zlepšit.

Skoro už na nic nevidím, nechám toho,

Dobrou.

Harpyje řekl(a)...

Jako obvykle, je vážený STK perfektně informován, a zastává čistě vlastenecké stanovisko: "Nová vláda už žádá 5 miliard dolarů jako první pomoc pro rozběh administrativy země. Jsem zvědav, kdo sáhne do kapsy první a co za to bude chtít."
Božínku!
Sice vím, že jako každý správný vlastenec pokládáte EU za všehoschopnou, ale v tomto případě se nemusíte obávat, že po Vás bude chtít, abyste z Vašich daní podporoval libyjské rebely. To jen OSN dala souhlas s uvolněním blokovaných libyjských peněz za ropu na zahraničních účtech k jejich dispozici.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale prosím Vás, vážená paní Harpyje. Komu tohle chcete namluvit ?
My opravdoví čeští vlastenci víme svoje - EU, USA, NATO atd. jsou lupičské organizace, zuby nehty hájící kapitalismus a demokracii. Takoví nás oderou o poslední spodky, budou-li k tomu mít příležitost.
Nyní se taková příležitost opět naskýtá : Pod záminkou obnovy Libye, zničené "humanitárním" bombardováním & řáděním muslimských povstalců, z nás (nás Čechů a Moravanů) opět vytáhnou miliardy € (nebo dokonce Kč !!), a jako obvykle, je téměř bezezbytku zpronevěří.
Takové prosté pravdy byste dokonale znala (a dovedla je odříkat jako když bičem mrská), kdybyste místo zrádné emigrace prožila život mezi námi, roduvěrnými Čechy a Moravany.
Tečka.

Pedro řekl(a)...

Drak 0:16 - Vidím to podobně - mohli bychom se setkat příští rok (nejspíše asi v Praze, tu Sardinii nevidím jako moc pravděpodobnou). Tedy jestli toho příštího léta dožiji, jsem přece jenom už neduživý stařík nad hrobem (jak mi připomenul jeden štamgast). Šaman má na všechny kontakt.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, drahý příteli a soudruhu Pedro :
PROLETÁŘI VŠECH ZEMÍ, SPOJTE SE !

STK řekl(a)...

Drahá Harpyje, Vaše informace jsou patrně o řád lepší, než moje. Ale obávám se, že buď jsou naši novináři paka (a ti vaši jen a jen skvělí) nebo mluvíme o dvou různých případech. [;-)
=================
Udivuje mě však znovu a znovu, proč se tady v hospůdce vůbec zahazujete s takovými pitomci (STK, Drak, Kopretina, Pedro atd.) a nenajdete si s VV nějaký jiný tichý koutek, kde byste se mohli nerušeně vzájemně obdivovat. Ne, že by mne vaše přítomnost nějak významněji iritovala (snad jen, že se mezi těmi kupkami slov malinko obtížněji hledají příspěvky od lidí, jejichž názor mě opravdu zajímá) ale mít pořád pravdu, to musí být strašný úděl. Nezávidím Vám!

drak řekl(a)...

Pedrovi:

Kdykoliv pojedete do Prahy, nebo já do Teplic, nebude problém se uvidět, my už na sebe kontakty máme, takže už je to jen otázkou času. A na tu druhou stranu nám prosím nespěchejte, na to je zpravidla vždycky času dost.

informaci:

Už jsme na tom o něco lépe, ukázalo se slunéčko a za oknem jsou 22 st. C ve stínu. Protože mám ale trochu binec v papírech a zbylo mi něco práce, kterou potřebuji mít zítra z krku, tak nikam nepůjdu a zůstanu doma a dodělám to.

Větší vlastenec řekl(a)...

Škoda, že jste si mne vypnul, vážený STK. Povzbudil bych Vás ve Vašem statečném boji s lítou Harpyjí, nepřestávající napadat vše hezké a české.
Opravdu, stačí si zadat do imperialisticko-sionistického vyhledávače např. „release billion dollars Libyan“, a hned vidíte, že máte pravdu : Cizí žurnalisti, ponížení slouhové velkokapitálu a multikulti, přinášejí ÚPLNĚ JINÉ informace než naše česká média, například Haló noviny.
Tedy, v případě cizích pisálků bych měl správně psát „informace“, neboť se samozřejmě jedná o desinformace, o lži. Nejlépe se to pozná velmi prostým způsobem – cizí desinformace se neshodují s našimi bohatými znalostmi světového dění a reálií, politické ekonomie, marxismu-leninismu-stalinismu atd., které jsme načerpali díky našemu kvalitnímu vzdělání a přebohatým životním zkušenostem.
Ano, my to poznáme, my a naši starší ruští bratři; ubozí hloupí a nevzdělaní obyvatelé Euroameriky proto musejí čekat na naši kulturně-polticko-vojenskou misi, na osvobození od kapitalismu, demokracie a multikulti.

Nic cizího mi není české !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

"Vaši" novináři jsou, vážený STK, pokud jsem správně informovaná, z vlasteneckého úhlu pohledu, který nepochybně sdílíte, "agilní hrobaříci demokracie" a "kvazisanitární hyeny". Vy sám jste si už opakovaně posteskl, že se v oficiálních médiích hlásá oficiální propaganda, a jeden žurnalista opisuje od druhého. Vaše "mediální fronta" je veskrze levicová, jak mě taky poučila Kopretina.
A jejich zprávám Vy důvěřujete?! Kam se poděla Vaše bdělost a ostražitost? Ještě ráno jste si stěžoval, že se "veřejnost (hobiti v kotlince) informuje tendenčně, hyperkorektně". To tak rychle měníte názor?
K dopátrání se pravdy můžeme použít buďto Google, jak Vám navrhl Vlastenec, anebo i svůj vlastní selský rozum. Jenom v USA suma zablokovaných libyjských financí přesahuje 30 miliard dolarů. Proč by tedy měli libyjští rebelové žebrat, umíte mi to vysvětlit?
O "mých" novinařích může být těžko řeč, protože na rozdíl od Vás, autentického českého vlastence, jsem se už dávno "rozpynula v tavícím kotlíku vykořeněného kosmopolitismu" a mé informace paběrkuji tuhle a támhle. Tak mi právem nemáte co závidět, jak velmi trefně poznamenáváte.

informace řekl(a)...

Draku,
neumíte si ani představit, o co přicházíte. Moře na Sardinii je v září přímo kouzelné. Není vedro, moře má krásné měkké barvy, je teplé, a není tu tak velký nával jako v srpnu. V září sem jezdí turisti hlavně ze severu.Právě dnes se sem nahrnula spousta Němců, slyšela jsem, jak matka na ulici kárá přísně syna: "Scheisse!"
Budete-li smlouvat výlet sem, nezapomeňte na Šamana, tomu by plavání v mořské vodě přispělo k vyléčení ruky.
Díky neúnavné společenské činnosti našeho batolete, které proleze po čtyřech celou pláž a naváže hned kontakt se sousedními slunečníky, jsem se dozvěděla, že rodiny z Benátska, Rimini, Riccione, což jsou renomované přímořské lokality, jezdí na dovolenou na Sardinii, protože tu je moře čisté na rozdíl od Jaderského, je tu zeleň, zatímco tam jsou baráky nastavěné až ke břehu a hlavně tu není takový cirkus a randál jako tam.
Ono se také nedoporučuje ani jíst ryby, ulovené v Jaderském moři, prý jsou plné různých svinstev z Pádu.
Takže, nemůžete-li letos, naplánujte si to na příští rok.

informace řekl(a)...

Mrkněte se.
http://images01.olx.it/ui/11/23/05/1311051106_75871805_1-Immagini-di--VACANZE-AL-MARE-DELLA-SARDEGNA-ESTATE-2011.jpg

drak řekl(a)...

informaci:

Máte to tam nádherné, nejradši bych hned teď všeho nechal, a rozjel se tam, ale to by mé okolí určitě nepochopilo a asi by mi to ani neodpustilo, takže to odložím až na příští září, protože to půjde lépe naplánovat, tolik co se práce týče. Dalším důvodem proč to letos nejde je, že naše "značková" kočka má koťata, takže o ně pečujeme spolu s ní a také jim budeme muset najít nějaké kloudné umístění, takže spolu s tou prací toho máme až nad hlavu a hlavně za téhle situace prostě nejde jen tak na honem někam odjet, to by byla dezerce. No a já, když jsem u moře, tak se skoro nesluním, naopak, namažu se nějakým velmi ochranným krémem s vysokým ochranným číslem, pro jistotu na sebe natáhnu nějaké tričko, něco na hlavu, vezmu si ploutve, šnorchl, brýle a foťák v podvodním pouzdru a celé dny si tak krásně strávím čvachtáním ve vodě a oblíbenou činností, tedy focením. V přestávkách mezi tím něco popíjím, čtu, případně jím. Průšvih je, že podvodní pouzdro na můj nový foťák je pekelně drahé, ale třeba si na něj do příštího roku stihnu nasyslit penízky a pořídit si ho. Poloha na ostrově je dobře zvolena, neb z mé zkušenosti plyne, že díky ceně trajektu nebo jiné dopravy se na ten ostrov přeci jen dostane o něco méně otrapů, nežli do letovisek na pevnině či poloostrovech. Já si za ten klid rád připlatím, zejména když bude z čeho, což doufám bude ;-)

Pedro řekl(a)...

Draku, až se příští rok z toho výletu na Sardinii vrátíte, tak se sejdeme v Praze a poreferujete (hlavně udělejte hodně fotek!). Já osobně už se na takovéto výpravy neodvažuji, ani letadlem ani zájezdovým autobusem. Dopadl bych zřejmě jako nedávno manžel jedné naší známé. Vypravil se s manželkou do Dominikánské republiky, v Santo Domingo ona vystupovala z letadla "po svých" a jeho vykládali do "pohřebáku" (trombóza z dlouhého sezení - následek nám tady z lékařského hlediska může exaktně popsat A.S.Pergill). Takže se po vyřízení nutných formalit vraceli neprodleně domů do Česka - on bohužel v zinkové rakvi.

informace řekl(a)...

Draku,
samozřejmě budete naším hostem, jestliže se spokojíte s prostou stravou, totiž rybami, zeleninou, ovocem a jogurtem. Případně s chlebem. Nic jiného nejíme, kromě, samozřejmě, výborných místních sýrů. Takže máte naději i na to, že shodíte pár kil. No dobrá, dojednáme to na příští rok.

informace řekl(a)...

Pedro, Vy jste skutečně pesimista. Sardinie je o něco blíž než Santo Domingo.

stk řekl(a)...

Nikoliv Harpyje, nevěřím nikomu, ani Vám, ba ani Vlastenci ne. (Tomu vlastně vůbec ne.[;-))))

Ale nemám bohužel (bohuhudík!) dostatek času, abych podrobně sledoval všechno, o čem se tu hádáme. Takže informace mám kusé - ale kdo je nemá kusé...
Snad je máte méně kusé než já, ale skutečnost přesně nezná nikdo. (To jsou ty "neščastne" úhly pohledu.) Ale já si uvědomuji, že nejen nemusím mít vždy pravdu (jsem člověk chybující a nedovzdělaný) ale že ji často nemám, třeba i proto, že žádná jediná pravda prostě neexistuje.

P.S.: Probůh, kam chodíte na to výrazivo! "Hrobaříci demokracie" a "kvazisanitární hyeny". To jsou ty nové EU termíny? A jsou už opravdu uzákoněné?

A.S. Pergill řekl(a)...

Pedro, je to odborně o.k. Při dlouhodobé nehybnosti dolních končetin se mohou v žilách z důvodu extrémně zpomaleného toku krve vytvořit krevní sraženiny - tromby, a ty se při následujícím pohybu dostanou do plic a ucpou tepny plicního oběhu. Nastane prakticky okamžitý kolaps a smrt. (Je-li pacient na operačním sále, dá se mu otevřít hrudník a sraženiny z plicních tepen dostat, část pacientů to pak přežije.)
Může se to stát nejen v letadle. ale i autobuse. Problematické jsou zejména levnější firmy, které mají nacpány cestující (ať tam či tam) ve velmi malém prostoru s minimální možností pohybu. V autobusech by měli o každé zastávce cestující vystoupit a projít se.

STK řekl(a)...

Vážení přátelé Informace a Draku,
kdybych dokázal věštit, jak to bude s mm časem za rok, hned bych se přidal k vám do party. Ale už letos jsem chtěl naposledy zajet na jih Itálie zavzpomínat, jak to bylo pěkné, když jsem byl mladý (a svobodný - i když já si na svoji starou štíhlou kočku stěžovat opravdu nemohu)se mi nepodařilo záměr uskutečnit. (Informace si na ten můj plán vzpomněla.) Naskytl se mi totiž docela zajímavý "kšeft" v Praze a jsem příliš pověrčivý na to, než abych takovou věc odmítl. Říká se, že pak už dlouho žádná příležitost nepřijde. A mě pořád ještě moje profese baví a najdou-li se takoví šílenci, kteří jsou mi za práci ochotni zaplatit slušné peníze... (A přiznám, že mi zajímavé pracovní nabídky i trochu lichotí.)
Kromě 2/3 úvazku v ústavu mám další akce, z letošní prázdninové práce vyplývající, v říjnu, v prosinci a příští rok v únoru - to bych se dokonce mohl dostat do Ruska, kde jsem zatím nikdy nebyl.
Pak uvidím. (Dominikánské republice se raději vyhnu, přestože se za neduživého staříka nad hrobem (zatím) nepovažuji.)

Otázka ovšem zní, jestli se kardinálně nemýlím!

drak řekl(a)...

informaci:

Já jsem na stravu relativně skromný, nemusí to být ani moc vytříbené, ani moc sofistikované, mě postačí, že to není ze supermarketu, a že to má nějakou přijatelnou vůni a chuť, tedy že se to nějak odlišuje třeba od slámy nebo kombinovaného krmiva pro krávy, což je možná svého druhu neskromnost, aspoň tady u nás už pomalu ale jistě ano :-) No ale od té doby, co mi zakázali se přejídat už mám aspoň o 12 kilo méně, když se zbavím dalších 12-15 tak mi to vůbec neuškodí, ale to doufám že zvládnu ještě před tím, než k tomu výletu dojde :-) V Praze mi v italských restauracích zpravidla vždy chutnalo, pakliže v nich nepracovali vyložení šizuňkové, takže nepochybuji o tom, že to přímo na místě bude ještě lepší. Když to vyjde, pravděpodobně pojedu autem a pak trajektem, kdokoliv Vámi pozvaný se připojí, bude samozřejmě vítán. No a samozřejmě, že když už se zadaří a přijedu, tak si rád nechám poradit s ubytováním, rád si nechám poradit s místní stravou, rád přijmu pozvání třeba na dobrou večeři, ale určitě bych Vám nerad nějak visel celý pobyt na krku jako přítěž, to by ani nebylo správné.

Pedrovi a A.S. Pergillovi:

Koukám že v pokročilejším věku je velice vhodné se pravidelně pohybovat a možná není od věci sem tam slupnout tabletku aspirínu, nebo něčeho, co ředí krev, zejména pak při cestování v přecpaných letadlech. On právě když člověk jede autem, tak si do určité míry zastaví, či může zastavit kdy chce, kde chce a na jak dlouho chce, či potřebuje a může se tak trochu protáhnout, proto bych řekl, že se tím autem přepravuji tak rád, poskytuje to totiž ze všeho nejvíce svobody nezávislé na jiných.

Pedrovi:

Američané říkají, že prý lze jenom těžko vymyslet otravnější činnost pro nezúčastněného diváka, nežli je prohlížení spousty fotek a naopak prý něco, co by jejich autor dělal raději, nežli je někomu ukazoval, takže hrnete-li se s nadšením do prohlížení fotek, Jste podle Američanů velice troufalý až odvážný, ale odvážným prý štěstí přeje ;-)

Práci mám hotovou, přeji všem dobrou noc, zítra, tedy dnes budu muset vstávat a hned po opadnutí ranní špičky vyrazit do města, takže dobrou.

informace řekl(a)...

Chtěla bych se omluvit,že jsem příšla tak znenadála s návrhem, aby se ubozí zmoklí přátelé z Doupěte přijeli podívat na Sardinii a prodloužili si tak léto. Nevzala jsem dostatečně v úvahu, že to některým může narušit pracovní plány anebo závazky. Chápu, a je mi to skutečně líto, nechtěla jsem způsobit nějaké nesnáze.
Léto končí i tady a my se také vrátíme domů, kromě jiného dětem začíná škola.
Takže, buon lavoro a tutti!

drak řekl(a)...

informaci:

Neomlouvejte se, vůbec není zač, já se cítím být Vaši nabídkou poctěn a velice si jí vážím a věřím, že podobně to vnímají a cítí i ostatní. Já i STK se živíme v takových profesích a takovým způsobem, že si svých závazků musíme hledět, abychom o ně nepřišli. U mě se to projevuje tak, že volno musím opatrně plánovat poměrně dlouho předem a pak to buď klapne, nebo ne, když ne, nedá se nic dělat, obživa má přednost, na pracáku skončit opravdu nechci. STK zase neodmítá nic slušného, co přijde, takže předem neví, kdy to půjde a kdy ne, a když to zrovna vyjde, že kšeft nepřijde, no tak si vyrazí buď do hor, nebo někam jinam.

Chci se zeptat, zda je v Itálii škola klasicky jako u nás, tedy od 1.9 do 30.6, nebo je to jinak? Vím že v Německu se to liší podle jednotlivých spolkových zemí, neb se tím snaží předejít dopravním zácpám v souvislosti s prázdninami jak v Německu, tak i v okolních zemích, tedy třeba u nás, v Rakousku a Francii.

Jakub S. řekl(a)...

Buon lavoro di tutti - tohle vzkážu svým vnoučkům k prvnímu září!
Ovšem dálkově. Osobně - to bych si to schytal!! Přát pěknou práci, když sám, dědinec jeden uštěpačný nikam chodit nemusí - ?

STK řekl(a)...

...nikam chodit nemusí!
Tak to je jeden z důvodů Jakube S., proč nesedím v důchodu klidně doma (vyžil bych pohodlně, byť bez luxusu) a jsem "prdůchem". Ta představa, že se ráno probudím (celá desetiletí jsem vstával obvykle v 07:30, teď se v tuto dobu probouzím sám ať chci nebo ne) a nemusím nic udělat mě děsí. Mohl bych jít fotit, mohl bych si číst nebo poslouchat muziku nebo jet na hory nebo jít do ZOO nebo zůstat v posteli nebo... No prostě představa je to strašná. StrašnááÁÁ!
Jsem holt zvyklý si ráno udělat kafe s mlíkem, opéct dva až čtyři plátky veky nebo krajíček chleba, namazat ho česnekovou pomazánkou nebo si na něj nakrájet eidam, to celé zapít mlékem od krávy (těžko se shání) - a vytáhnout si diář, co mám ten den udělat. No a pak - to udělám.
Ta naprostá svoboda volby by mě dostala do strašných rozpaků... [;-)

STK řekl(a)...

Zpráva na českém netu. Může prosím někdo zjistit*, zda to ten ministr opravdu řekl? A kdy?
Německá vláda oznámila, že první část 100 milionové půjčky je v procesu vyplacení Národní přechodné radě (NPR). Německý ministr zahraničí řekl stanici ARD, že bylo vyplaceno 75 milionů.


*/ chtěl bych si totiž ověřit, nakolik se české zprávy liší od německých - když nejde o Sudety...

Větší vlastenec řekl(a)...

Ne naši nepřátelé, ale vlastenec s.s.Bátora !

Božínku, vážený STK, to si nedovedete najít ani takové základní věci ? Vždyť přece pojem kvazisanitární hyeny (i hrobaříci demokracie), který se vážená paní a zrádná emigrantka Harpyje vehementně snaží zesměšnit, nevymyslel žádný hloupý a nevzdělaný Euroameričan ani směšný český hobit – poslušný ovčan ČR, lokaje EU a NATO.

Tato SKVĚLÁ charakteristika určité části českých novinářů pochází z pera převelikého českého vlastence, přímo hlavou myslícího doktora Ladislava Bátory : „...Vždyť přece čeští novináři jsou už předlouho povýtce jen kvazisanitárními hyenami demokracie a jejími agilními hrobaříky zároveň. Kvazisanitární proto, že se na rozdíl od příslovečných hyen vrhají začasté i na zdravé kusy, a jako by to samotné nestačilo, se zvráceným apetytem se navíc každodenně zahryzávají do naší vlasti a do našeho národa....“
(...p://www.narmyslenka.cz/view.php?nazevclanku=o-kvazisanitarnich-hyenach&cisloclanku=2010120025)

Ano, naši euroameričtí protektoři a okupanti (+ jejich domácí přisluhovači) nad takovým „drzým“ odhalením pravdy jen slintají bezmocnou zuřivostí. Našeho soudruha a soukmenovce Bátoru se jim sice podařilo odsunout z jeho pracovního zařazení, ale radovat se nemohou. Díky podpoře našeho prezidenta i všech progresivních sil českých sil s.s.Bátora v podstatě povýšil.
Proslýchá se, že v rámci přípravy na svou budoucí funkci ředitele Úřadu pro začlenění menšin pojede s.s.Bátora v nejbližší době na studijní cesty do Terezína, Let a Treblinky. Nu, začíná se blýskat na časy.

Učit se, učit se, učit se ! (V.I.Lenin)***Volte ČSSD a KSČM !

STK řekl(a)...

Jojo, viděl jsem v TV reklamu na internet: "Život je hledání!" Tak jo, to je asi ono...
A kdy už TO jednoho krásného dne najde, tak co s tím bude dělat?

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach jo.
Vážený STK, pro Vaši informaci : Reklama "Život je hledání", kterou jste viděl v televizi, NENÍ reklamou na internet. Jde o reklamu na Google.
Asi namítnete, že jak internet, tak Google jsou odporné imperialisticko-sionistické vynálezy, určené k posílení imperialismu + zotročení nás Slovanů a ostatních Nesionistů. V tom máte naprostou pravdu. Nicméně pořád ještě NEPLATÍ rovnice "internet = Google".

Jednou opět zvítězíme, zbavíme naši Západní Asii multikulti, kapitalismu, demokracie a internetu. A potom celý svět.
A pak už se bude tančit všude !