pátek 5. srpna 2011

MOBY DICK: Pes se nemýlí

Nezasloužená tři Á, dětský blázinec, mrtvý brouk, sabotér Kalousek, totální válka a závrať na burzách
**************************************************************

Neděle 31. července 2011
"Pokud se nedohodneme, může naše země ztratit rating AAA. Nikoli proto, že bychom neměli na zaplacení účtů. Máme. Ale protože jsme neměli AAA politický systém, který by ratingu AAA odpovídal." Pravil US prezident Barák Obava v pátečním apelu na US zákonodárce. Po celý následující víkend pak tanečky demokratů, republikánů, jejich různých frakcí ve Sněmovně reprezentantů i v Senátu až nepříjemně připomínaly tuzemskou bramboračku. V neděli večer byla dosažena předběžná dohoda: Příštích 10 let se výdaje sníží o $3 biliony. Na prvním bilionu už panuje shoda, další dva budou dojednány později. Demokraté za toto odkejvnou zvýšení limitu na zadlužení o $2,4 bilionu. Protože však republikáni v Senátu nedovolili zvýšení daní, bude se muset škrtat v sociálních programech a zdravotní péči. Což asi Obava v příštím volebním roce opláče...

Po sérii katastrof ruských letadel nastoupila katastrofální série ruských lodí. Výletní člun Vlaštovka na řece Moskvě narazil v noci do zakotveného nákladního člunu. Z 16 účastníků adrenalinového večírku nepřežilo devět. Vlaštovka jezdila už jenom v noci, kdy milice spí. Její majitel totiž dostal už tři pokuty - za opakovanou opilost posádky i kapitána. Tentokrát to bylo v rozmezí 1-3 promile.

Na sto padesát tisíc mladých Izraelců, pravičáků a levičáků, Židů i Arabů, demonstrovalo v ulicích proti vysokým nájmům.

"Prezident Asad se plete, pokud si myslí, že s krizí v zemi skoncují útlak a vojenská síla." (William Hague, britský ministr zahraničí komentuje další stovku obětí v syrském městě Hamá, které planýrují syrské tanky.) A kolikže má Velká Británie divizí? Tedy divizí, které hodlá nasadit v Sýrii???

Další vlna násilí v oblasti Sin-Ťiang si vyžádala další oběti. V sobotu dva muži, ozbrojení noži a nákladním autem zabili sedm lidí, dnes čínská policie zastřelila čtyři podezřelé. Žádný západní politik se k těmto vnitročínským projevům násilí nevyjadřuje. Oblast je domovem devíti milionů Ujgurů, kteří mluví turkickým jazykem a vyznávají islám. Čínští přistěhovalci už dnes tvoří většinu místního obyvatelstva.

Největší úder organizovanému zločinu v Ciudad Juárez za poslední dva roky: Byl zadržen bývalý policista José Antonio Hernández, který v rámci války mexických drogových gangů osobně přikázal celkem 1500 vražd!

Česká policejní mafie: Bylo obviněno 17 pražských a jeden kolínský polecajt z toho, že si ve svém volnu ve služebních uniformách a se služebními zbraněmi hráli na polecajty - při zajišťování natáčení filmů. "Volno" získávali třeba tím, že se "hodili marod". Jejich dopravní blokády a odtahy vozidel z ulic byly tudíž ilegální. Takto melouchařili deset let, aniž si toho jejich zaměstnavatel všiml!

Německý prezident Christian Wulf přece jen podepsal zákon o zrušení jaderné energetiky v zemi, který u něj ležel od 11. července.

Pondělí 1. srpna 2011, začátek ramadánu
V arabských zemích lze očekávat "každý den pátek", tedy povečerněmodlitební protesty.
Sýrie: 1600 mrtvých a 3000 pohřešovaných. Asad označil vojenské jednotky, masakrující Hamá, za "pýchu národa". "Světlo Sýrie" se zase jmenuje první státní náboženský televizní kanál. Jaké náboženství propaguje? Státní: islámští klerikové na něm velebí vůdceho Assáda II.
Spojené arabské emiráty: Vláda dotuje ceny rýže.
Saudská Arábie: Zákaz zdražování potravin.
Jemen: Spojené klany plánují svržení prezidentského klanu rozhořčeným jemenským lidem.

Ceny amerických baráků klesly od července 2006 o třetinu. 11 milionů nemovitostí má nižší cenu, než hypotéka na nich váznoucí. Federální úřad pro bytovou politiku na pokyn prezidenta Obavy odpustí nezaměstnaným až 12 měsíčních splátek.

Akcie na světových burzách poklesly.

Americký astronaut Andrew Feustel se svou česko-indickou manželkou Indírou a jejím oblíbeným Krtečkem obráží svoje české příbuzenstvo i instituce. Dnes obdržel od České akademie věd medaili za popularizaci vědy, zítra se setká s ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem, přednášky po celé zemi budou probíhat až do příštího pondělka. Podle Andrewa má Krtek i na to, aby letěl na Mars.

Nečekaně nacionalistická Mrtvá Kočka. "Ale měl by ho tam vézt český kosmonaut!"

Na Šumavě zuří bitva o stromy napadené kůrovcem. Současná jeho epidemie je způsobena zločinnou debilitou bývalého ekovedení Národního parku Šumava, které po orkánu Kyrill v roce 2007 prohlásilo zasažené území za "bezzásahové". Obídek z 230 kubíků padlých stromů jejich soudruh kůrovec patřičně využil. Zatímco profesionální vedení NP Krkonoše pokácené dřevo z lesa odvezlo a dnes s kůrovcem nemá problém.
Chyba! Podle Zelených Khmérů "kůrovec do lesa patří". "Příroda si s ním poradí." Proto je potřeba zachovat "původní ekosystém", který vznikl, když byla v letech 1870-1890 po tehdejší kalamitě Šumava osázena smrkovou monokulturou...

Na hřebenech Krkonoš shořela Petrovka. Hořela po 14 dnech už podruhé, tentokrát úspěšně.
Hasiči: Někdo to zapálil.
Majitel: Zapálili turističtí bezdomovci.
Místňáci: Zapálil majitel.

Část demokratických i část republikánských poslanců nesouhlasí se včerejší dohodou mezi vedením Kongresu a prezidentem Barákem Obavou. Republikánům vadí možnost zvyšování daní v budoucnu, demokrati se zlobí, že dohoda obsahuje pouze škrty, a ne nové daňové příjmy. Sněmovna reprezentantů nakonec zákon o zvýšení státního dluhu přijala poměrem 269 ku 161 hlasům.

Úterý 2. srpna 2011
Policejní mafie: V Brně začalo zatýkání policejního gangu. Jeho členové "zametali pod koberec" korupční kauzy i násilné případy.

Mrtvá Kočka: "Oni to možná ani nebyli gangsteři, jenom lenoši..."

Morava: Na více než polovinu klesl výběr spotřební daně na čistý líh. Vloni prý byla neúroda ovoce. Zároveň přestalo být trestné samo držení destilačních kolon. Největí ránu však státním pfinancím dalo - zvýšení spotřební daně!!! Už se vyplatí pálit načerno nejen pro rodinu a kamarády, ale i na kšeft. Podle Stanislava Macha z pálenice Malenovice ze Zlínska: "Je to jako v Americe za časů prohibice."

Které daně sabotér státního rozpočtu Kalousek zase zvýší - aby vybral méně peněz?

Nález Ústavního soudu: Děti nelze trestat zavřením do koncentráku, pardon, psychiatrických léčeben. Děti se ve sporech rozvádějících se a rozvedených rodičů staly jejich rukojmími. Jedná se o desítky případů ročně, kdy se doktoři (snad i při zneužití léků, určitě omezením svobody) snaží, aby (do té doby normální) děti "vymanili" z dosahu jednoho z rodičů - aby mohly mít "rády" i toho druhého. Oba stejně, vyváženě genderově. Jedna matka, Alena D., se už naštvala, když soud na žádost otce nařídil internaci synka do blázince. Synek totiž neměl rád tatíčka. Nyní jí dal za pravdu soud Ústavní - šlo o "porušení práv matky i dítěte". Ale těm dětem měsíce a roky života - a někdy i zmrzačení života - nikdo nevrátí! Syn Aleny byl za katrem protiprávně půl roku. Tolik někdy nevyfasují ani usvědčení korupčníci!!

Mrtvá Kočka: "Do blázince měli dát jejich rodiče. A soudce!!!"

Dřevorubci na Šumavě dnes nenašli žádného přivazovače. Zelení Khmérové obvinili ministra živého prostředí, že prý dělá v kauze šumavského lýkožrouta - mrtvého brouka.
Šumavu prý může "vyřešit" až zákon... Ekologisté chtějí o dalším postupu jednat, až se přestane kácet. Ministerstvo a správa NP Šumava odmítají jednat pod ultimátem. A spící brouci se budí.
Zelenkavý aktivista Martin Marek žádá soud, aby předběžným opatřením zakázal policii uplatňovat předběžné opatření soudu, podle kterého zasahují proti zelenkavým aktivistům. Blázinec!

Itálie a Španělsko jsou pod tlakem nedůvěřivých investorů. Desetileté španělské dluhopisy už "vynášejí" 6,5 %, italské 6,25. Šestiprocentní hranice je přitom signálem pro konání evropských záchranářů. Kdo bude zachraňovat potápějící se třetí plus čtvrtou ekonomiku eurozóny?

"Strašidelná" (odstrašující) videa dala na internet australská vláda. Celkem v osmi jazycích se emigranti ze zemí jako Írán, Írák či Srí Lanka upozorňují: Budetete riskovat život na moři i u břehů Austrálie, a pak vás internujeme na jednom z ostrovů a nakonec stejně vyhostíme. 6.000 azylantů se už tísní na Vánočním ostrově. 800 z nich přijme zpátky Malajsie - výměnou za to, že 4.000 Malajců, co už v Austrálii jsou, tam bude moci zůstat.

US Senát s demokratickou většinou schválil nedělní dohodu v pohodlném skóre 74:26. Avšak za silného skřípění zubů, jenom jako "nutné zlo". Prezident B. Obava obratem ruky podepsal zákon o možnosti zvýšení státního dluhu USA. Jen několik hodin před bankrotem. Naštěstí se nepotvrdila vize mluvčího Bílého domu Jay Carneye: "Od půlnoci 2. srpna v podstatě jedeme na benzinové výpary."

Světové burzy klesají.

Středa 3. srpna 2011, 50 let od sedmi poprav/justičních vražd v kauze Babice
Podle komentář Aleše Tůmy, analytika společnosti Partners, v Hospodských novinách, by o žádný krach USA nešlo, protože "úpadek nastává, není-li dlužník schopen platit úroky nebo jistinu dluhů... Platby držitelům dluhopisů by navíc měly naprostou prioritu, škrtat by se muselo v jiných výdajích." Třeba by se neposlaly šeky s důchody státním zaměstnancům či na zdravotní péči pro seniory. Když stát nemůže platit své zákonem dané výdaje, to pro mladistvé pfinanční odborníky není ani bankrot, ani úpadek, ani krach. Protože pfinančníci dostanou své peníze. A ostatní? "No bóže." Ach, Bože, přece ti mlaďoši snad neměli marxák? Že totiž dávají Karlíkovi M. a jeho kritice kapitalismu zapravdu!

600 milionů se může ročně ušetřit při opravách českých silnic. Do provozu se dostala aplikace mýtných bran, která na dynamických vahách odhalí přetížené kamiony. Zatím to nešlo, protože váhy byly - drahé.

Úřad na ministerstvu vnitra, který měl hledat zbytečné úřady konečně jeden našel. Sebe. A zrušil se. Ušetří se trapných 680 tisíc ročně, aniž by se odhalila či potvrdila známá duplicita , triplicita či multiciplita ouřadů, případně zbytečnost jejich požadavků na občanstvo..

Ambrož, přítel Mrtvé kočky, dřívější poněkud vzpurný kolega z Českých Textáren míní: "Na to nepotřebují úřad. Stačí se zeptat podnikatelů, obchodníků a sedláků!"

Česká Komerční banka odepsala řecké vládní dluhopisy za 1,6 miliard korun. Ještě jich drží za 7 mld. A italských má za 8,2 miliard. (Tedy nikoli v této hodnotě, tolik za ně dala při nákupu.) Akcie KB letos klesly o 16 %.

"Itálii nehrozí dluhová krize." Pravil Silvio Berlusconi. Pan premiér při projevu prý "nejevil známky zhroucení" a "hýřil optimismem". Italské národní hospodářství prý "stojí na pevných základech".

Světové burzy padají.

"Bátora není hrozbou pro stát" Pravil Ladislav Bátora, úředník ministerstva školství . Vyplývá to prý z jeho bezpečnostní prověrky. Dvacet správnělidských organizací si myslí něco jiného. Podle Moby Dicka na Bátorovi vadí nejvíce, že označil Jiřího Pehe za vlastizrádce a zemského škůdce. A pak, že se ho zastal prezident republiky Václav Klaus. Ten sepsal článek na jeho obranu, ve kterém označil "kauzu Bátora" za "produkt diktatury politické korektnosti". A co si myslí Moby Dick?
Něco si myslí, nepochybně ovlivněn médii z "obou stran barikády", ale vyjádří se, až zažije autentického Bátoru.

Možná už brzy vznikne "alternativní sociální demokracie". Aby se mohl Jiří Paroubek stát jejím předsedou. To už je druhý bývalý předseda ČSSD, který potřebuje stranu věrných. Kdy si svou stranu založí Bohuslav Sobotka?

850 mrtvých při protivládních protestech a pět nasyslených vil. To jsou zločiny egyptského exprezidenta Hnusného Mubaraka, za které dle médií "stanul" před soudem. Přičemž podle těchže médií je "upoutaný na lůžko". Při pohledu do soudní síně je patrno, že Mubarak opravdu nestál, a ani nebyl "upoutaný". Prostě ležel na posteli. Spolu s ním jsou v kleci i jeho dva synové.

Rada bezpečnosti OSN tvrdě postihla syrský režim za "porušování lidských práv" (masové vraždy svých občanů): Vydala "prohlášení předsedy RB". Její členové se totiž neshodli na žádné rezoluci. S ohledem na to, že i rezoluce OSN bývají bezzubé, jak nazvat toto prohlášení?

Mrtvá Kočka: "Impotentní."

Vilnius, Litva: Starosta Artur Zuokas řeší porušování zákazu parkování ve městě. Když nepomůže ani domluva, ani pokuta, je třeba nasadit "tank". A ukázat to na You Tube. Tedy jak kolový transportér se starostou, vyčuhujícím z otvoru ve střeše kabiny, přejíždí zpupně zaparkovaný zpupně drahý automobil. Reklamní scénka končí rozhovorem s majitelem bývalého auta, který do kamery říká:
"Děkuji za udělenou lekci. "

V moři u Panamy byl objeven 340 let starý vrak lodi pirátského/korzárského kapitána Henry Morgana. Sir Morgan se neutopil a byl později jmenován britským králem guvernérem Jamajky.

Bývalý ministr silnic Aleš Řebíček z Topolánkovy vlády si od firmy Natland dokoupil akcie sportovního klubu Slavie a stal se tak jeho majitelem. Akce dle odhadu měla přijít sportovního fandu na více než 200 milionů korun. Protikorupční polecajt, který vyšetřoval průtok 900 milionů korun přes Řebíčkovo konto, nechal podezření z pfinančního pirátství vyšumět. Řebíček svého času podepsal korzárskou smlouvu s Kapschem. Za svého kapitánování na ministerstvu utratil 400 milionů na právníky, aniž by se dodnes vědělo, co pro něj dělali. Korzárův bratr Adam je nyní rovněž ve vedení Slavie. Adam nebyl odsouzen kvůli vydírání a korupci, jichž se jako policista dopustil jen kvůli nedostatku důkazů, ačkoliv podle soudce tyto zločiny jednoznačně spáchal.
Sir Aleš Řebíček bere své angažmá ve Slávii jako "osobní záležitost".

Čtvrtek 4. srpna 2011, 705 let od vraždy Václava III. (v roce 1306 vymřela po meči dynastie Přemyslovců), 50. narozeniny mladistvého US prezidenta B.O.
Světové burzy prudce padají.

"Chcete totální válku?" (Dr. Joseph Goebbels v r. 1943 a Heiner Geisler dnes.) Heiner je 81letý politik z německé CDU a uvedenou větu použil jako moderátor debaty mezi příznivci a odpůrci velkolepé / megalomanské přestavby hlavního sttugartského nádraží. Po jeho slovech se však o nádraží přestalo mluvit a mluví se o něčem úplně jiném.

Mrtvá Kočka: "Tak tu debatu zmoderoval, ne?"

Bátora: Dvacet čtyři senátorů z ČSSD, ODS a KDU-ČSL zveřejnilo otevřený dopis premiéru Petru Nečasovi, ve kterém ho vyzývají, aby zařídil odvolání Ladislava Bátory z funkce šéfa personálního odboru ministerstva školství.

Brněnskou policejní mafii vyšetřují státní zástupci z Ostravy. Brněnští státní zástupci jsou "nervózní". Šest lidí bylo obviněno ze zločinného spolčování, korupce a vydírání. Jeden by chtěl zpívat.Jsou umístěni ve vazebních věznicích - mazaně ve třech různých městech. Brněnská chobotnice se například podílela na konkurzu Zbrojovky Brno. Mafián Michal Tofl, důstojník brněnské hospodářské kriminálky zatčen nebyl. Byl zavražděn dvěma výstřely ze samopalu měsíc poté, co případ začala rozmotávat policejní inspekce.
O něco lépe dopadla Ilona S., bývalá konkursní správkyně Zbrojovky Brno. Dokázala zabránit gangu ústeckého soudce Jiřího Berky vytunelovat svěřenou firmu. Jiný soudce ji odsoudil na tři a půl roku natvrdo, teprve nedávno ji předčasně pustili na svobodu. O brněnském gangu vypovídala už před pěti lety. Než ji zavřeli.

"M.K. je obviněný z nepřímého úplatkářství v souvislosti s ukládáním peněz v bankách." (Štěpánka Zenklová, mluvčí žalobců) M.K. byl poradce ministra P.D. (O.D.S), který vedl ministerstvo Ž.P. Poté, co oba práskl Libor Michálek, že po něm chtěli, aby z veřejných zakázek vysosal pfinance na podporu pana ministra, přestal být P.D. ministr. Z této funkce sám odstoupil. Z funkce místopředsedy O.D.S. však ne.

Odstrašování možných soupeřů. To je důvod, proč Číňané zvýšili za uplynulých let svůj vojenský rozpočet o 70 %. Japonské ministertvo obrany varuje, že Čína zvyšuje "nepřiměřeně" svoje aktivity v čínském moři i v Pacifiku. Sevřené půlky má zejména Tchajvan. Čína si mj. nedávno pořídila ruskou nedostavěnou letadlovou loď - aby se na ní naučila stavět svoje letadlové lodi.

H. Mubarak se mohl vyhnout potupné kleci, kdyby využil nabídky poslance Knesetu Ben-Eliezera a léčil se jen kousek od svého oblíbeného Šarm aš-Šajchu, a to v Ejlatu, pár kilometrů za hranicemi. H.M. však tuto nabídku odmítl - "protože je vlastenec".

Mrtvá Kočka: "To měl zas jednou Izrael kliku."

Z kultury: Nějaký "střípek z ložnice" byl nejspíše příčinou smrti Moby Dickovi dosud neznámé nejúspěšnější české spisovatelky Simony Monyové (Sebemilenec, Otcomilky, Citová divočina, Střípky z ložnice...) Z její smrti byl obviněn její nakladatel a manžel. "Byl to příběh plný vášně, intrik, touhy, žárlivosti, sexu, paniky ze stárnutí, osobní nezralosti, lží a pomstychtivosti." (Z autorecenze poslední knížky Srdceboly.)

Ze sportu: Na ligová utkání chodí průměrně 42.101 divák. "Absolutní hvězdy se nám nevyplatí Měli bychom se soustředit na to, abychom rozvíjeli naši kvalitu, a vůbec nehleděli do zahraničí." (Matthias Sammer, sportovní ředitel německého fotbalového svazu.) V Bundeslize hraje přesto 12 českých fotbalistů - o německou ligu totiž jde.

Mrtvá Kočka: "A kolik českých fotbalistů hraje v české lize?"

Disciplinární komise rozhodla, že klub Řebíček Slavia kvůli nezvládnutí řádění fanoušků musí za trest odehrát zápas s Příbramí bez diváků.

Mrtvá Kočka: "A jak se to pozná?"

Ambrož: "Pozná. Průměrný počet diváků na české lize je 4924 diváků."

Pátek 5. srpna 2011, 20 let internetu
"Pes se nemýlí." (Vyšetřovatel trutnovských hasičů Libor Halouzka k psí identifikaci čtyř míst v troskách Petrovky, kde byly nalezeny stopy hořlavin, což dokazuje, že boudu někdo zapálil úmyslně.)

Blesky na obloze a bleskové srážky trápí Česko.

Bátora: Ministr školství Josef Dobeš se svého zaměstnance zastal. Podle něj extremistické názory nemá, naopak, je slušným katolíkem.

Brněnský policejní gang: Policie těžce selhala. A selhal i dráb, který měl dohlížet na individuální pochybení jejích příslušníků. (Petr Lessy, policejní prezident.) Brněnští policajti řádili celkem 13 let! Vyšetřování jejich činnosti začalo před dvěma lety. Zatím je zdokumentováno 17 případů mezi lety 1998 a 2009.

USA "stupňují tlak" na syrský socialistický režim. Jak? Státní tajemnice Hilary Clinton prohlásila, že "prezident Asad ztratil legitimitu vést Sýrii". Pokud by chtěla Hilary něco "stupňovat", pak by měla alespoň trošilinku změnit slovník! Totéž prohlásila už 12. července t.r. A od té doby se stalo v mezinárodním tlaku na nelegitimmního Asáda veliký kulový. Kolikže má Amerika divizí? Tedy divizí, které je ochotna nasadit v Sýrii?

Z kultury: Iveta B., "kontrovezní zpěvačka" absolutně nekontroverzních písní, se naprosto zhroutila. Ačkoliv už s chlastem nemá problémy. Nyní prý už "pije jen na radost", jak pravil její partner Domenico Martucci, který má podle svého vyjádření opravdu vážnou nemoc a neví, jak dlouho bude žít.

Ředitel Ústavu pro jazyk český doc. RNDr. Karel Oliva, Dr. (emajl oliva@ujc.cas.cz) nedávno v rádiu Impuls připustil, že mezi spisovné se dostanou hovorové výrazy "mejlovat" či "googlovat" (když už, tak proč ne rovnou "gůglovat"?). U slov, převzatých z angličtiny se jedná o obvyklý proces. Další proces, totiž zpotvoření češtiny, pokračuje. Hlasatelé rozhlasových a televizních stanic, stejně jako dnešní politici, jsou totiž patrně stejně nevzdělaní jako dávní komunističtí fukcionáři. Vinou jejich špatné výslovnosti se tak mezi "spisovné" výrazy dostaly tak blbé pojmy jako "diskuze", "renezance" či "režizér". (Jenom Miloušův "bojler" se pro urychlená kuřata neujal.) Nyní bude vzato na milost debilní "abysme". (O přechodu od literárního "abych" k debilnímu "abysem" se zatím neuvažuje.) ÚJČ má prý pouze "vyřešit", jestli jako spisovné bude určeno opravdu "abysme" či kreténské "aby jsme".

Mrtvá Kočka: "TO NEŘEŠ!!!"

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy telefonuje s německou kancléřkou Angelou Merkelovou a španělským premiérem Josém Zapaterem po tom, co se včera všichni poradili s prezidentem Evropské centrální banky Jeanem-Claudem Trichetem. Tyto telefonáty "mocných politiků" mají vyřešit nastávající celosvětovou pfinanční krizi a zastavit pád akcií. (Fond na záchranu Řecka ještě není zaplněn pfinancemi.)

Možnáže se najde řešení, jako našla Itálie: V Miláně ve středu karabiniéři provedli razii v kancelářích ratingových agentur Standard&Poor's a Moody's.

Reálný současný dluh USA páčí 500 % HDP. Jeden nezachycený světový pfinanční odborník se nechal slyšet, že problémy USA jsou "řečtější než řecké". Jiný ohledně vývoje cen akcií na světových burzách radí: "Nedívejte se dolů." Proč?

Sobota 6. srpna 2011
Žena Moby Dicka: "Abyste nedostali závrať."
*******************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

62 komentářů:

A.S. Pergill řekl(a)...

K té internaci dítka: Mnohokrát bylo konstatováno, že matka záměrně vyvolala u dítěte vůči rozvedenému otci patologickou nenávist. Faktem je, že při hospitalizaci dítěte se taková věc dá exaktněji prokázat a zčásti i napravit.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vlastenci proti úchylům a jejich euroamerických ochráncům

Jak příznačné ! Jen velcí vlastenci Hájek a Klaus vyjádří typicky český a slovanský odpor vůči homosexuálům, zrůdným nositelům zrůdného „západního“ způsobu života, už se na ně a na celou naši vlast vrhá celá smečka Euroameričanů. V čele smečky – jak jinak – Norman Eisen; americký sionista, protektor naší nešťastné ujařmené vlasti.

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
V tuto tak těžkou chvíli bychom měli pozvednout hlavy i pěsti. Vzpomeňme : Jsme národ Žižkův a Gottwaldův, jsme národ ubohých obětí, jež vždy slavně zvítězily nad přesilou brutálních nepřátel. S touto vzpomínkou před očima odhoďme odhodlaně těžké jařmo demokracie, odhoďme tenkou slupku euroamerické „kultury“ !
Vzpomeňme, co s devianty všeho druhu dělal Žižka a Lenin ! Pozvedněme pěsti, vytáhněme ze skrýší samopaly, všichni sborem volejme : Pryč s multikulti ! Úchyláci nesmějí projít ! Pryč se zrůdnou Euroamerikou ! Zpět do Západní Asie, zpět k Velkému Rusku ! HURÁÁÁ ! NAZDAR !

STK řekl(a)...

Mám mezi homosexuály několik dobrých přátel. Homosexuál je člověk, který raději spí s chlapci než se ženami. Jen tím se liší od nás, hetero. Takhle se narodil a nedá se s tím nic dělat - jenom to popřít a tvářit se, že není homo. A stejně se buď na to přijde, nebo je ten člověk celý život vystresovaný a není s ním k vydržení.
Představte si Vlastimile, že se od Vás bude celospolečensky očekávat, že si do postele nevezmete ženu, ale urostlého mládence.
Ovšem na druhé straně: Opravdu je nutné dělat takové parády a přehlídky? Homosexuál není o nic lepší člověk než heterosexuál. A o nic horší. Liší se v optimálním přípdě jen tím spolunocležníkem.

P.S.: Jeden z mých přátel, homosexuál, je na tu "Parade" pěkně naštvaný. Říká, že to vlastně homosexuály dehonestuje. Jediné, v čem se s ním nedohodnu je to, že mi se nezdá rozumné, aby homosexuální páry adoptovat děti. Vím, že se o ně dokáží velmi dobře postarat - ale v době, kdy si dítě bere své životní vzory z okolních blízkých lidí se taové dítě nemá a o co opřít. Je zmatené, neví, co je přirozenou rolí otce a co matky.
Ne, nestane se homosexuálem. Jen zmatencem...

drak řekl(a)...

Nemám jediný problém ve vztahu k homosexuálům či lesbičkám, mám mezi nimi i přátele a známé. Jediné co mi opravdu leze na nervy, jsou ty neustálé parády, přehlídky a mediální humbuky kolem tohoto tématu, ty mne obtěžují ze všeho nejvíc.

Co se týče výchovy dětí homosexuálními páry, tak pakliže je někdo z homosexuálního či lesbického páru jejich biologickým rodičem, nevím, proč by se o své dítě nemohl starat. Ale osvojování opuštěných dětí těmito páry nepovažuji za nejlepší nápad, ale i to je asi mnohem lepší a lidštější, nežli ústavní péče. Určitě ale bude dobré ještě vyčkat, co nám k tomu poměrně záhy řekne medicína, protože zatím to podle výzkumu na zvířatech vypadá, že se homosexuální jedinci odlišují od zbytku populace stavbou mozku a potvrdí-li se to i u lidí a bude-li to v ranném věku dostatečně a průkazně rozeznatelné (zobrazovací metody s nám rychle zlepšují a zdokonalují), tak by možná naopak bylo žádoucí, aby takové děti vyrůstaly v prostředí jim bližším a v těchto případech by spíš přicházelo v úvahu osvojování těmito páry.

Větší vlastenec řekl(a)...

Je to tak, vážený STK.
V oné šťastné, nepříliš vzdálené době, kdy jsme nebyli ani zmatení ani okupovaní, kdy jsme ještě mohli svobodně říkat, že Evropská unie je stejným nepřítelem naší vlasti a našeho národa jako NATO, bylo homosexuálů stejně tak málo jako svobodných matek.
Alespoň u nás jich bylo tak málo, u nás v pokrokových slovanských socialistických zemích.

Leninužel, po dočasném ústupu naše zdravého společenského systému k nám Euroameričani dovezli, mimo jiných hrůz, i homosexualitu a pohrdání tradiční rodinou. Dnes se u nás úchyláci ani svobodné resp. rozvedené matky pranic nestydí, klidně chodí po ulicích se svou hanbou. Nebohým dětem tak chybí řádný vzor; především chlapcům chybí vzor otce-soudruha, živitele rodiny, majitele tvrdé leč spravedlivé ruky resp. opasku.

Co vyroste z ubohých děti, zmatených z multikulti ? Nic dobrého, samozřejmě. Vyrostou z nich devianti. Narkomani. Zločinci. Prostitutky a pasáci. Nemakančekové a bulači. Chuligáni a narušitelé Pětiletého plánu.
TO SE MUSÍ ZMĚNIT !
Musíme ještě více zliberalizovat potraty a podstatně zpřísnit poskytování rodičovských přídavků – díky tomu počet svobodných matek velmi rychle poklesne. Byty budeme přidělovat jen rodičům do 30 let, pečujícím o minimálně 3 vlastní děti. Díky tomuto opatření budou mít naši chlapci v rodině vzor – hrdého a ženatého budovatele vlasti a socialismu. Žena za plotnou resp. pultem bude vzorem pro naši dcerky.
Domovy důchodců a ústavy pro tělesně postižené opět humánně odsuneme z
měst, aby zdravý vývoj naší zdravé mládeže nebyl narušován pohledem na odporné starce a hrůzné mrzáky. Z kostelů uděláme turistické atrakce, případně je zčechizujeme do základů, aby černoprdelníci nemohli kazit naši mládež.
A tak dále a tak podobně; prostě se současným multikulti uděláme krátký proces.

Naše jasně orientovaná mládež zdravých a pevných politických názorů pak bude zárukou pokračování v budování vlasti a slovanského společenského řádu, až my staří odejdeme do Domovů důchodců resp. Léčeben dlouhodobě nemocných.

A tančit, tančit se bude všude !

Větší vlastenec řekl(a)...

Buzeranti, cikáni, nemakačenkové, eurofilové

Vlastenci a vlastenky, pokochejte se příspěvkem velkého českého vlastence J.Vacka; dříve, než jej protilidové Lidovky, plátek vlastněný velkoněmeckým velkokapitálem, zákeřně smažou v rámci prosazování multikulti :

Pan Hájek má pravdu!!!!!
Buzerantská parade v Praze je výsměchem vše normálním lidem.
Lidem, kteří mají spořádaná manželství, vychovávají děti, pracují....
Dnes je hetersexuální, bílý a daněplatící člověk menšinou. Menšinou, která platí všechny ty zvrhlosti, jako je např. tato buzerantská akce. Pamatujte, jak skončil Řím. Taky samej řiťopich, buzna... Nevěděli už samými roupy coby dělali.... A dnešní společnost se tomu prohnilému Římu velice podobá. Buzeranti, cikáni, nemakačenkové, eurofilové atd mají pré.....

(http://www.lidovky.cz/ambasada-usa-se-ohradila-proti-klausovu-vicekancleri-pcy-/diskuse.asp?iddiskuse=A110805_191902_ln_domov_bet)

Kopretina řekl(a)...

Autentické výpovědi činů pokrokové levicově zaměřené organizace OOP

OSN se zdráhala odsoudit případ, při kterém představitel OOP házel lidi do nádrže s kyselinou (!!!) a jejich těla se změnila v nepřehlednou směť pórovitých tkání...Dr. Torbey podal šokující svědectví zločinů OOP: "Ošetřoval jsem lidi s rukama utrženýma dělostřelbou a muže s rozdrcenými varlaty následkem mučení...(své palestinské lidi, takové ukrutnosti nepáchal Izrael!!!). Viděl jsem muže, zdůrazňuji, že to byli živí muži, kteří byli za nohy taženi, rychle jedoucími automobily..."...Libanonský průmyslník Frederick El Mura vypověděl: "oblíbenou metodou odstraňování odpůrců OOP bylo přivázat oběti mužského pohlaví nohama ke dvěma automobilům, které se pak rozjely opačným směrem"...Tož asi tak...Měli bychom se stydět, děláme z OOP domácí mazlíčky,ale sami jsou zločinci...

Harpyje řekl(a)...

V podobném duchu je též veden článek velkého myslitele a vlastence Dušana Streita. Toho, který se nebojí okurek, jaderných elektráren a jiných bubáků. Ve svém článku přirovnává homosexualitu ("exhibující") k pedofilii.
"Styk mezi muži je nehygienický", protože "těla nejsou uzpůsobena ke styku jednoho pohlaví navzájem".
Jeho shrnutí: u "Querr Parade v Brně" a pochodu homosexuálů Prahou "jde vlasně o politikum spojené s postmodernismem, multikulturalitou, politikou „korektnosti", pozitivní diskriminací, kavárenskou politikou, sociálním inženýrstvím, elitářstvím, vizemi sjednocování, militantním feminismem a agresivní ekopropagandou".

A.S. Pergill řekl(a)...

to Drak a STK:
1. Myslím si, že ty gayprides jsou prostě přirozenou "přestřelovací" reakcí na skutečnost, že toto lidé byli židokřesťanskými polozvířaty, která tu v Evropě rozhodovala cca dvě tisíciletí, systematicky likvidováni.
2. Stran těch adopcí: Jsem toho názoru, že adoptovaný chlapec u lesbického a adoptovaná holčička u gay páru budou mít podstatně menší riziko sexuálního zneužívání, než když je adoptuje pár heterosexuální.
S těmi "vzory" se dost nadělá. A jsou to nesmysly, vyblábolené některými psychologickými školami, bez jakéhokoli experimentálního podkladu. Ve skutečnosti jsou určité vzorce chování do natolik vrozené, že neuspěly i např. pokusy vychovat chlapečky, kteří nehodou při obřízce přišli nejen o předkožku, ale i o penis a varlata, jako holčičky (s patřičnou plastikou toho, co jim zbylo, do ženských tvarů) "aby se jim nekomplikoval život" - v dospělosti se identifikovali jako muži a nechali se předělat zpět na mužské pohlaví (nebo je konflikt identity dovedl k sebevraždě).
Podrobnosti o těchto (a dalších podobných) věcech se dají dohledat ve článcích na massive-error.blogspot.com

informace řekl(a)...

Chtěla jsem tu napsat něco o problémech homosexuality ve společnosti, rodině, na pracovišti, ale pak jsem našla náhodou tenhle vtip jako příspěvek ke zprávě, podle které v Holandsku loňského roku rozhodovali o návrhu strany Zelené levice, aby vítěze první etapy cyklistického Giro d Europa líbali kromě pohledných dívek i homosezuálové, aby nedocházelo k diskriminaci. To tozhodnutí bylo přijato veřejností dost skepticky, ne-li pobouřeně.

Jde chlápek k doktorovi,aby si nechal udělat HIV testy,
vyplní dotazník odevzdá krev.
Za nějaký čas si přijde pro výsledky a ptá se "Tak
pane doktore, jak to dopadlo?!" "No mám pro vás špatnou zprávu,
testy jsou pozitivní." Chlápek je vyšokovaný a chce vědět,
jestli fakt neexistuje nějaká metoda,jak by se mohl vyléčit.
Doktor na něj:"...a vy tady píšete,
že jste homosexuál?" "...No, to jsem....Hm, tak to se dalo
čekat! Ale mám pro vás pomoc.
Vezmete 2 litry mléka, necháte ho 2 dny na slunci a pak to
vypijete dohromady se 3 zkaženými vejci a 0.5 kg řádně
zvětralého zelí,to
budete dělat 10 dní a zachráníte se!!!" Chlápek poděkuje a
nadšeně odejde domů.
Když je pryč, tak se sestra ptá:"Pane doktore,proč jste mu rovnou neřekl,
že testy dopadly dobře?" "Aby věděl, na co se používá prdel, buzerant jeden!!!!"

Je snad také diskriminací homosexuála nebo lesbo, když odmítnete jeho nebo její dotěrné avances?

informace řekl(a)...

Pardon, jednalo se o Giro d'Italia
http://sport.sky.it/sport/altri_sport/2010/02/19/ciclismo_giro_amsterdam_podio_gay.html

STK řekl(a)...

Pro Pergilla:

Osobně (nemohu to nijak vědecky podepřít) se mi zdá, že genové předurčení osobnosti není tak jednoznačné - ale vůbec ne zanedbatelné. Odhadl bych to na 66/33 ve prospěch genů. Ten "vzor" nebo chcete-li výchova je někdy jenom slupka, které při větší psychické zátěži praskne - např.případy převychovaných Cikánů, kteří se v pubertě vrátili k životní filozofii svého etnika a - to je zajímavé - aniž ji měli příležitost realitu svého etnika poznat.
Na podporu Pergillova názoru: Zažil jsem "na vlastní kůži" jednoho velmi nepříjemného, arogantního a hysterického režiséra, se kterým pracovat bylo takřka za trest. Ve svých bezmála 30-ti letech se ale šťastně rozvedl a našel si přítele. Po několika letech jsem s ním opět pracoval a měl jsem pocit, že je to úplně jiný člověk. Pohodář, kliďas, gay sangvinik. Ale já přece netvrdím Pergille, že výchovou gay nebo lesbo páru se dítěti změní nebo poruší sexuální orientace. Jenom ty vzory... Vím, opět ze života, že děti, vychovávané jen matkou mají jinou povahu, jiné životní hodnoty, a vlastní sebehodnocení. (Vzhledem k našim soudním praktikám jsem dosud nepotkal člověka, kterého vychovával jenom otec.) Proto si myslím, že to tak bude i u gay/lesbo páru. Ale opět - neznám ani jednoho takového člověka. Nicméně odmítám tezi, že za rodiče je "lépe mít dvě slušné lesbičky než rozhádaný heterosexuální pár". To je jako říct "je lépe přijít o levou ruku než o pravou nohu".
=============
Jistě, život je ohromně přizpůsobivý. "Vychovat" dítě mohou třeba i vlci - známý případ z Indie - a jsou těch případů desítky. Něco z toho jsou jistě "urbanlegendy", které se opisují z jednoho pramene do druhého, ale určitě ne všechny. A není to jen věc poslední "informační doby". Romulus a Remus, Mauglí, Tarzan...
Takže bych vliv prostředí nepodceňoval jen proto, že se vědecký svět nyní přiklonil spíše k "teorii genů".
(Což je zase, po předchozím tvrdým popíráním vrozených vlastností sovětskými vědci, docela pochopitelné. Jenom se mi zdá, že zbytečně lítáme od kraje ke kraji.) [;-)

STK řekl(a)...

A ještě pro Informaci:

Normální, slušní lidé, ať už jsou homo nebo hetero prostě neobtěžují, nevnucují se a neprovokují na veřejnosti svými intimitami.
Mohu potvrdit, že gaye ani lesbičku na ulici, na pracovišti ani v restauraci nepoznáte. (To až v posteli - respektive chvíli před tím.)

Gayové se cítí "zelenýmí" a "gender" aktivisty politicky zneužíváni. Jediné, co doopravdy chtějí totiž je, aby si jich společnost nevšímala - pro jejich sexuální orientaci.
Pokud ji ovšem vystavují na odiv - pak obvykle dostanou, co chtěli. Nepřátelskou pozornost.

STK řekl(a)...

Vzkaz pro V.V.Vlastimila: Gayů a lesbiček je pořád stejně: +/- 4%. Že jich "po převratu" přibylo Vám jen tak připadá. Začali je totiž používat (jako klacku na ostatní) takoví ti různí... [;-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Krev a půda (půda = vliv prostředí). To určuje život každého člověka, vážený STK.

Kolikrát zde bylo konstatováno, že Němec je ÚPLNĚ jiný tvor než my Češi a vůbec Slovani ?
Kolikrát jste Vy sám konstatoval nepřevychovatelnost Cikánů a jim podobných ?
Kolikrát jsme se my všichni opravdoví čeští vlastenci přesvědčili, že feudálové a buržousti (včetně x generací jejich v našem socialismu žijících potomků) prostě zůstávají našimi nepřáteli, zůstávají (potenciálními) přisluhovači německých a euroamerických okupantů ?

My pokrokoví, levicově založení lidé (cca 95% našeho národa) víme, že homosexualita je pouze jedním z nejodpornějších projevů multikulti, toho typického produktu zahnívajícího kapitalismu a do morku kostí prohnilé demokracie. Hitlerovští fašisté to věděli taky, takže poslali homosexuály do převýchovných pracovních táborů („Prací k svobodě“).
Takže, stejně jako v případě „československých“ německojazyčných sionistů, fašisti, chtějící jako obvykle činit zlo, opět dobro vykonali.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

"Gayů a lesbiček je pořád stejně" ???
Ale kdeže, vážený STK.
Ve stabilizovaném socialismu je úchylů stejně málo jako v každé jiné unikulti společnosti; viz již výše zmíněný fašismus, či např. Islám.
Najděte si, vážený STK, co říká o výskytu "západních" úchylů v revolučním Íránu náš spojenec pres.Ahmadínežád. To je prostě rajská hudba pro uši nás opravdových vlastenců, včetně těch pravicověji orientovaných (např. vlastence Hájka).

Hezký den bez multikulti zločinců přeji.

stk řekl(a)...

2 VVV: Ahmadíneřád možná ani tak moc nelže. Gaye totiž nechal vybít jak. Ale dělá marnou práci. Nabírá vodu sítem a váže písek do otýpek. Narodí se tam noví gayové a bude jich - světe div se - +/-4%. [;-/

Větší vlastenec řekl(a)...

Moderní věda pomůže, vážený STK. Homosexualitu bude možno odhalovat u stále mladších jedinců, ještě před propuknutím všech těch odporných příznaků; v posledku ji bude možno zjišťovat již u plodu.
Výsledek je nasnadě - úchyláci se prostě rodit nebudou. Alespoň ne ve vyspělé unikulti společnosti.
Ještě prostěji : Snaha našich vlasteneckých vůdců Ahmadínežáda a Klause MÁ smysl.

Na shledanou v lepších časech.

informace řekl(a)...

Vážený STK,
oni homosexuálové nejsou vždycky osoby moc diskrétní. Nejen že se svou orientací netají, což jim nemůžeme mít za zlé, ale často používají sexu jako nátlaku nebo vydírání vůči slabším jedincům, sociálně nebo pracovně. V tom se již dokonale přizpůsobili zlozvykům hetero.
Jisté je, že se problémy jeví dost jednoduché v teorii, v praxi, totiž v každonenním životě, je existence homo a soužití s nimi značně komplikované. Na příklad vezměme případ syna homosexuála v tradiční rodině. Viděla jsem zblízka dva a jeden skončil téměř tragicky, když se rodiče snažili syna vyléčit u psychoterapeuta (otec byl psychoanalista), pak ho po vyléčení "oženili" a on se nakonec z toho všeho uchlastal k smrti. Druhému je už téměř padesát a své soužití s jiným mužem rodičům tají, na vánoce přiveze na návštěvu nějakou "snoubenku", pokaždé jinou a rodiče zřejmě tuší, jaká je situace, ale nechtějí si to přiznat. Jednou nám známí vyprávěli, jaká to pro ně byla rána, když se syn přiznal, že je homosexuál.
Nikdy bych byla nevěřila, že v lidech je tak zakořeněná touha najít pokračování svého života v dětech a vnucích. Jako by to byla nějaká záruka nejen nevyhynutí rodu, ale i vlastní nesmrtelnosti. Třeba to zní divně, nevím, snad řeknete, že je to spojeno s jihoevropskou kulturou. Ale na příklad rodiče mého zetě mají sedm vnuků a pořád se jim to zdá málo. Já mám jen tři a tak jsem tedy proti nim úplný chudák. A na víc jak na čtyři se asi nezmůžu. Ale rod pokračuje. Tady děti jsou považovány za dar boží, jak mi tvrdí přátelé. A na homosexuály, přes všechnu "převýchovu" se řadoví občané dívají s opovžením a výsměchem. I když je snášejí.

informace řekl(a)...

Před několika dny it. parlament odhlasoval kladně prejudicial question (jak se to řekne česky?) položenou jednou menší katolickou stranou o neústavnosti návrhu zákona o trestnosti homofobie. Prý zákon diskriminuje mezi občany, preferencí jedné minoritní skupiny.
Takže se může homosexuálům nadávat, ale nadávající budou souzeni podle zákona všeobecně platného pro všechny druhy urážek a jejich adresátů.

Zároveň právě čtu, že v jihoitalské Foggi mladší bratr těžce zranil staršího, protože je homosexuál a dělá ostudu rodině.

Větší vlastenec řekl(a)...

6.srpen – Den obětí amerických válečných zločinů

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !

Před 66 lety provedli američtí imperialisté dosud největší hromadnou vraždu : Jedinou jadernou pumou vyhladili celé japonské město, město bez významnějších vojenských cílů. V Hirošimě zahynulo odhadem 140 000 lidí, v drtivé většině civilistů. Proč ? Kvůli ďábelským plánům USA na světovládu, na šíření kapitalismu, demokracie a multikulti.

Po našem konečném vítězství nad Euroamerikou bude 6.srpen na věčné časy vyhlášen Dnem obětí amerických válečných zločinů. Tento den bude celé osvobozené a obrozené lidstvo vzpomínat na Indiány a Muslimy, na povražděné Filipínce, Vietnamce, Kambodžany, Grenaďany, na oběti náletů na Hamburg, Drážďany, Plzeň, Prahu, Kralupy, Caen, Hirošimu, Nagasaki, Bělehrad, Tripolis atd. apod.

V Americké sovětské socialistické republice bude tento den věnován výuce a přednáškám, veřejným schůzím na pracovištích i na sídlištích, a také veřejným sebekritikám přežívajících exponentů bývalého režimu. Všichni občané ASSR si 6.srpna budou připomínat, že z bývalých USA vzešlo zlo srovnatelné se zlem německým.

Již nikdy Hirošimu a Bělehrad ! Za mír, pokrok a socialismus !***Volte ČSSD a KSČM !

A.S. Pergill řekl(a)...

Těch 200 000 + obětí v Hirošimě a Nagasaki bylo jen cca 20% seriózně odhadovaného počtu padlých spojeneckých vojáků v případě invaze na japonské ostrovy. Pokud by chování Japonců bylo stejné jako v případě tichomořských ostrovů (= hromadné sebevražedné útoky vojáků kterým došly zbraně a náboje - s bambusovými tyčemi proti tankům a hromadné sebevraždy civilistů), tak by oběti na japonské straně šly do milionů. Dva jaderné údery vedly k nabídce kapitulace (a zdaleka nebyla všemi armádními špičkami přijata, nicméně císaři se neodvážili odporovat). Je velmi pravděpodobné, že bez toho by skutečně k invazi na japonské ostrovy muselo dojít.

Na druhou stranu, pokud by USA jadernou bombu nepoužily a skously ten milion padlých, tak by nejspíš v SSSR došlo k ukončení jaderného výzkumu a fyzické likvidaci Kurčatova a spol. (protože představa o přeměně hmoty v energii je buržoasní a Lenin měl v práci "Materialismus a empiriokriticismus" na věc jiný názor). Pak by vytažení A-bomby např. v korejské válce mohlo znamenat porážku východního bloku.

STK řekl(a)...

To Pergill: Druhá část Vaší úvahy je hodně odvážná. To už je téměř paralelní historie! Námět na SF! [;-)))

STK řekl(a)...

Pro Informaci:

Přijímání nebo nepřijímání homosexuality se liší nejen krajina od krajiny, ale i město - vesnice, manuálové - intelektuálové - umělci.
Obecně platí, že tam, kde je větší religiozita je i větší odpor k "nepřirozeným" homosexuálům. Tam, kde je populace menší (vesnice nebo městys) rovněž, také mezi dělníky to mají gayové těžké. V intelektuálních kruzích a v umění naopak. Když si vezmete třeba povolání: číšník, holič, krejčí, ošetřovatel - tak tam jich najdete spoustu. Nebo tanečník, choreograf, režsérka, loutkoherec, sborový zpěvák/zpěvačka, kostýmní výtvarník. To všechno jsou profese, kde jejich četnost často téměř o půl o řádu přesahuje ona statistická 4%. S tím se ale jaksi počítá. Tyto profese je přitahují, jsou v nich obvykle velmi úspěšní. Jejich hodnocení se provádí podle toho, kolik toho umí, jak poctivě pracují a ne podle toho, s kým tráví noci.

- On je taky dost velký rozdíl mezi "utajováním" a "prezentováním" sexuální orientace. V kruzích, kde se pohybuji, se orientace netají, ale nikdo se s ní nevychloubá. Proč taky - s takovou orientací se narodili a vědí, že je to stav, nikoliv choroba, takže se nedá léčit.
Když se objeví někdo méně chápavý / chápavá (tady je to genderově naprosto vytvážené, blbci a křupani jsou obého pohlaví) tak se mu jemně naznačí že "Ríša má ráději kluky" nebo že "Lída kluky nemusí". Často to musí ti naši 4%-ní zařídit sami, když dostávají milostné návrhy (někdy dost agresívní), které jsou jim nanic. Když "cizinec" informaci nepochopí, dojde na facky. S homosexuály, kteří se svou odlišností okázale vychloubají ostatní gayové a lesby příliš nekomunikují - stydí se za ně. Jsou to většinou mladí kluci, kteří nemají, kromě této své odlišnosti, světu co nabídnout. Někteří si nabarví vlasy na zeleno a nechají si ocvočkovat a poytetovat tělo, jiní se dají ostříhat dohola a pěstují "MUŽNÉ HRY" s jinými podobně postiženými nebo s Cikány. Mimo jiné - i Cikáni mají velkou touhu se odlišit od zbytku populace. Ať už je to nápadné oblečení nabo způsob mluvy. Ten "chraplavý" hlas neni fyziologicky (rasově) podmíněný. Znám herečku (a zpěvačku), která sice ten "cikánský témbr" dokáže dokonale používat, ale jinak mluví i zpívá "normálně, bělošsky".

STK řekl(a)...

Pokračování:
- Lidé, kteří žijí poklidným životem své třídy, stejně jako žil tatínek a dědeček, mají z lidí, kterým se líbí něco jiného než jim* prostě strach, štítí se jich. Určitá míra zatuhlosti v názoru - neboli, podle mého mínění hlavní příčina oné "všelidské blbosti". Kdo si to uvědomuje a ví jak (Know how!), dokáže ovládnout celé národy. Ostatně o tomto "způsobu pábitelství" jsou napsány celé soubory knih - tuším, že A.S.Pergill o nich ví víc. A homosexualita (obou pohlaví) je právě to "něco jiného", něco, co je vykolejuje.
- Myslím, že snaha o pokračování rodu, nesmrtelnost svých genů je jeden ze základních principů života. Strašně moc věcí děláme právě proto. A často obětujeme i vlastní život proto, aby měl pokračování v dětech a vnucích.** Takže homosexuál, který většinou svých vlastních dětí nemá (u lesbických párů kje to jednodušší - ta, která dělá "ji" se buď nechá uměle oplodnit nebo se poněkud opije a "vyspí se" s vybraným (pečlivě vybraným, na genetiku ony dbají!) mužem. Má "své vlastní" dítě a kromě toho se vyhne všem těm trapnostem při osvojování. Gayové to řeší dočasným sňatkem třeba s nějakou "svobodnou matkou", přijmou pak dítě za své, rozvedou se a od biologické matky si ho "vykoupí."*** Na civilizační "obřadní tanečky" lze odpovědět patrně zase jen jinými "obřadními tanečky".
A není to jen "středomořská kultura". I tady, v koltlince se každý známý a příbuzný dívá na novorozence a ptá se "Po kom to dítě vlastně je?"
- Takže v horské vesničce někde na Sicílii to má gay, syn místního kostelníka a dcery prodavače ryb mnohem těžší, než gay, syn baletky a uměleckého maskéra v Paříži.
(O lesbách ani nemluvě. Ale ty se aspoň mohou bez větších fyziologických problémů za normálně fungující ženu vydávat. Gayovi se to často se ženou ani "nepostaví".)

*/ nemám moc rád pivo. Na vojně jsem byl mnohé týdny považován za náfuku, protože jsem pivo nepil. Odlišoval jsem se tak od zbytku vojska
**/ já sám zatím vnuka nemám, snacha je pořád jakási nemocná. Přiznávám, že mě to dost mrzí. Rád bych byl dědkem a ne jen staříkem.
***/ tenhleten postup často skončí tím, že matka si uvědomuje, jak hodně otci na děcku záleží a začne ho "ždímat" o nereálně vysoké alimenty (pro sebe), jinak že chce dítě do své péče. Je tu (v kotlince) bohužel precedentní snaha dávat dítě pouze matce. Bývají to velmi nechutné tahanice.

Harpyje řekl(a)...

"Podpora sodomie" z hlediska autentického konzervativce
Homosexualismus je nevlastenecký, neslovanský a patří do soukromí nevětraných pelechů Pravdy a Lásky. Adam B. Bartoš mi dává za pravdu:
"Opravdový konzervativec nemůže zaštítit, osobně, natož svým úřadem, do kterého byl zvolen, manifestační, nátlakovou, exhibiční, mravně závadnou a v principu levicovou aktivitu jako je průvod "hrdosti gayů". To nemá nic společného s tolerancí, protože tolerovat lze gaye, kteří se svojí úchylkou žijí v soukromí (pár takových znám a vážím si jich za to, že s takovou nemocí žít dovedou), ale ne ty, kteří se jí chlubí, vystavují ji na odiv a zneužívají k politickým účelům, k získání jakýchsi výhod na úkor většinové společnosti. Průvod gayů sám o sobě je demonstrací netolerantnosti, pýchy, nadutosti a morální špíny."

stk řekl(a)...

My tady řešíme takové prkotiny
a zatím je objektivně zjištěno, že na Marsu existuje sezónně tekoucí slaná voda - NASA MRO HiRISE. Možnost mikrobiálního života mimo Zeměkouli se tak opět otevírá. Navíc "Opportunity's Route to Endeavour Crater" skončila skvělým úspěchem.

Až jednou skončíme (aniž se přestěhujeme) v Islámistánu, budou ti, kteří takové věci (viz výše) ještě pamatují prohlášeni za falešné proroky a po právu ukamenováni. Alláh Akbarr!

STK řekl(a)...

Co gay to levičák?
Tak to jsem opravdu netušil...
Znám pár pravých (skutečných) gayů, a těm "srdce bije vpravo". No nic, asi anomálie.
Homosexualita je opravdu nemoc? Proč ji tedy nezačnou léčit?

A.S. Pergill řekl(a)...

Výzkumy společností neznečištěných židokřesťanským morálním odpadem prokázaly, že děti rodičů, které mají za sourozence gaye nebo lesbičku, se sociálně lépe uplatňují než ty, které takového strýce / tetu nemají. Synovec / neteř přitom s dotyčným / dotyčnou sdílí v průměru 25 % genetické informace, takže i to je cesta k podpoře vlastních genů.
V evropských podmínkách toto do jisté míry fungovalo v podpoře dětí sourozenců těmi, co žili v celibátu nebo byli kleštěnci.

informace řekl(a)...

Jo, STK,
ono je to hezké mít vnoučata, ale jen když je jich málo a jsou slušně vychovaná. K mým třem přibyly i jejich sestřenice s příslušnými rodiči a tak někdy nevím, kde mi hlava stojí.
Jen co toho sežerou. Šest kilo broskví a čtyři kila rajských denně. Nemluvě o rybách a o tom ostatním.
Příští léto je neznám. Ať se tu plácají sami.

stk řekl(a)...

Informace: [;-) !

Pro "Jednorukého" - doufám, že Šaman nezapomněl na dnešní výročí narození Internetu?!

drak řekl(a)...

informaci:

Já se domnívám, že co se počtu a výchovy dětí týče, tak vzhledem k přelidnění zeměkoule už dávno nastal ten správný čas soustředit se především na kvalitu a s tím množstvím to naopak nepřehánět. To se ale některým zabedněncům velice špatně vysvětluje.

Kopretina řekl(a)...

Člověk se jako homosexuál narodí, je zločin homosexuály odsuzovat jen proto, že jsou homosexuálové...To je jako odsuzovat člověka, že se narodí jako příslušník určité rasy...Ale sexualita patří do intimní stránky života, chlubit se tím, dávat to na obdiv "jé my jsme homosexuálové"...je nemravné...Stejně nemravné by bylo i kdyby muž a žena souložili na veřejnosti...Ulice není bordel, líbilo by se někomu prostitutky a prostituti souložící na ulici...? na veřejnosti nám jsou nepříjemní...Jakákoliv sexualita patří do intimní sféry života...To platí pro všechny pro nás "normální" i pro "homouše"...co si tím pochodem chtějí dokazovat...?

STK řekl(a)...

Jistě Kopretinko, tohle je dobrá otázka!
CO, KOMU a PROČ!

Kopretina řekl(a)...

Normální člověk neví...asi je to patologický exibicionismus...Slušný homosexuál nedává svou odlišnou sexuální orientaci navenek znát...Proč taky...

A.S. Pergill řekl(a)...

Statistika zločinů v Texasu (trestné činy na 100 000 obyvatel a rok) http://bjsdata.ojp.usdoj.gov

1994, zbraně omezeny (poslední rok):
Murder and nonnegligent manslaughter: 11.0
Forcible rape: 49.5
Robbery: 204.8
Aggravated assault: 441.1

1995, zbraně (v podstatě) bez omezení:
Murder and nonnegligent manslaughter: 9.0 (-18 %)
Forcible rape: 45.7 (-8 %)
Robbery: 179.8 (-12 %)
Aggravated assault: 429.3 (-3 %)

...

2007 (100 % = 1994)
Murder and nonnegligent manslaughter: 5.9 (-46 %)
Forcible rape: 35.3 (-29 %)
Robbery: 162.2 (-21 %)
Aggravated assault: 307.2 (-30 %)

Nicméně uvidíme, že bude snaha ze strany EU i na ni napojených institucí a politiků držení zbraní ještě více restringovat, aby lidé typu ABB (ale pochopitelně hlavně islámští teroristé a různí sociální inženýři) měli co nejlepší pole působnosti.

drak řekl(a)...

Pergillovi:

Omezování práva držet zbraň a zároveň s tím ukládání přísné povinnosti nechat se okrást, zmrzačit či zabít a zároveň, když na něco takového dojde u toho neklást žádný odpor, zkrátka a dobře upřednostňování všelijakého lumpenproletariátu a chamradě na úkor slušných lidí, to je taková mantra zelených a rudých politických padouchů, které se sice poslední dobou sice dostává stále méně příznivé odezvy mezi normálními lidmi, ale zato se čím dál tím víc prosazuje u unijních zákonodárců.

Jakub S. řekl(a)...

Pergille... každý jaksi neumí právnickou američtinu. Takže si dovolím ze své profese: x vražda a úmyslné zabití, x znásilnění, ovšem v US chápáno šířeji - tedy pohlavní zneužití, x zvlášť nebezpečné napadení osoby (s přitěž. okolnostmi). V US je skoro vše posunuto proti právu kont. Evropy, vše se zcela nepřekrývá. Proto překládat cokoli právního z UK či US je, ogaři, na sviňu... Tož tak.

Jakub S. řekl(a)...

Hani, vidím/cítím to zcela stejně jako ty. Jistěže veškerá práva. Ale ne ostentativně vyřvávat na celé město, buransky, netolerantně, v záplavě barev a hluku, agresivně, vlezle, vtíravě, neptaje se nikoho: to jsme m y ! To už je n a d rovnoprávnost, to už je vynucování více práv pro menšinu... jako u tolika ostatních.
V ě t š i n a m á t a k é s v á p r á v a . Howgh.

Kopretina řekl(a)...

Přesně...I bílí, heterosexuální a křesťanští )ateističtí) lidé mají svá práva...a nemusí být utlačováni menšinami...

A.S. Pergill řekl(a)...

To Jakub a Kopretina:
Je to určité přestřelení jako reakce na mnohasetletý útlak. V podstatě každá reakce typu pohoršení více-méně bude identifikována jako důkaz toho, že obavy z nějakého dalšího období útlaku jsou oprávněné.
Pokud to necháte bez zájmu, pomine to samo (asi jako hysterický záchvat po odchodu přítomných).

Jinak Jakube, díky za ten překlad. Já právnickou angličtinu neovládám vůbec. Je mi jasné, že ty zločiny jsou odlišně definovány než u nás, nicméně protože se jedná o stejný stát a během relativně krátkého období, dá se předpokládat, že jsou ty roky co do definice daných kriminálních činů srovnatelné, a tudíž že je ten úbytek signifikantní.

Jakub S. řekl(a)...

Jasně že vertikálně (časově) je to srovnatelné a zdá se přesvědčivé... hodím na to téma řeč s jedním svým blízkým právníkem a kriminalistou v jednom.
A nepomine. Ty šílené obrovské megaakce, barvy, hlučnost, vlezlá sebeprezentace, obsazení centra velkoměsta na hodiny - ty přece jsou na všech kontinentech dávno opakovaně. Neustupují do nenápadnosti. Ani náhodou... Mě ani nenapadne proti nim fyzicky vystoupit. Jenže mít o ty akce z á j e m , k tomu vás donutí, žijete-li tam přinejmenším. A máme demokracii (dosud), takže mi nikdo nezakáže mít na cokoliv názor a svobodně jej vyjádřit. A každého povzbuzuju, aby to činil taky. Názor není dosud zločin. Budeme si už přičinlivě a poslušně a ulekaně cenzurovat myšlenky, než je pustíme přes rty - ? Totiž většina z nás a ještě víc v US to už u pár témat dělá - bude to časem obecné? Orwelle, Orwelle... když jsem si v samizdatovém strojopisu v roce 84 fascinovaně pročítal 1984, abych to do dvou dní zas předal dál, říkal jsem si: To je exaggerated, šma Jisroel! Ale kde... Howgh.

A.S. Pergill řekl(a)...

Jakube,
ono stačí si přečíst komentáře na jiných serverech, oficiální vyjádření hradních mudrců apod., trochu podrobněji se seznámit s aktivitami židokřesťanů v Parlamentu(*), aby bylo jasné, že pořád mají za co bojovat a čeho se obávat.

______________
*IMHO by mělo být vyznávané náboženství součástí oficiálně zveřejňovaných informací o kandidátovi na poslance / senátora, přičemž nepravdivost tohoto údaje by se sankcionovala ztrátou mandátu bez náhrady.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

OK, zbraně a vrašdy, vztah je složitější. USA ma asi 7x nižší počet vražd než Rusko (3 vs 21) a asi 3x vyšší než Německo nebo Norsko (0,9 a 0,8 na 100 000 obyvatel). Rusko má relativně málo zbraní, 4000, Německo 30 000, Norsko 36 000 zbraní na 100 000 obyvatel. V USA je asi 200 milionů zbraní na 300 milionů obyvatel.
http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/jan/10/gun-crime-us-state
http://www.law.harvard.edu/students/orgs/jlpp/Vol30_No2_KatesMauseronline.pdf

informace řekl(a)...

Problémů, které se točí kolem osob s odlišnou sexuální orientací, je mnoho a velice odlišného rázu: osobního, společenského, politického, komerčního.
Je sice pravda, že tyto osoby jsou často považovány za nemocné nebo morálně úchylné, a to i v rodině - někdy hlavně v rodině. Na druhé straně se nemůže hovořit o nějaké jejich diskriminaci na pracovišti nebo ve veřejném, politickém životě. Naopak, někdy jsou "naverbovány" do politiky hlavně levicovými stranami s cílem získat popularitu mezi jistou částí voličstva. Mají své představitele v parlamentě, v místních zastupitelstvích, i když, jak jsem mohla pozorovat na některých případech, starají se spíš o svou vlastní propagandu než o veřejné věci.
Na druhé straně kolem osob s odlišnou sexuální orientací se rozvinul čilý byznes. Existuje celá řada podniků vyhražených pro osoby gay a jejich cruising, hotely, pubs, restaurace, diskotéky, sauny, knihkupectví se sálem rezervovaným pro jejich kulturní činnost. Existují sexy shops a pornografie specielně pro homosexuály, (Na stránkách milánské Arcigay jich jsou dlouhé seznamy) a není doporučitelné pro ne-gaye se tam moc ochomítat. Myslím, že právě tomuto byznysu křiklavé karnevální průvody různých gay pride dělají dobrou reklamu. Nakolik prospívají samotnému hnutí, je dost těžké určit. Rozhodně občan ne-gay po shlédnutí různě pomalovaných a všelijak vystrojených nebo odstrojených osob nebude moc nakloněn myšlence, že by se právě těmto lidem měly svěřovat děti k vychování.
Právě tato řvavost překračuje meze dobrého vkusu a místo provokace v boji proti předsudkům se stává auteolesionistickým kraválem. Homosexuálové pak považují za jakési své právo organizovat své průvody všude v západním světě. V Itálii v tomto roce se odehrávají ve skoro každém větší městě. Kromě toho pořadatelé pretendují, aby byli přijati starostou a aby se samo zastupitelstvo zúčastnilo průvodu. To byl případ nedávného průvodu v Milánu, kde se Arcigay velice rozčílil, protože nově zvolený levicový starosta nejen že do průvodu nešel a ani představitele nepřijal, ale ani se dokonce nepodíval z okna, když šel průvod kolem radnice!
Tím se dostáváme k další stránce tohoto kontroverzního hnutí. Musí každé město dovolit průvod a je dokonce povinností zastupitelstva v něm pochodovat? V Budapešti, jak jsem četla, původně pochod nepovolili, ale pak na mezinárodní nátlak obecní zastupitelstvo ustoupilo. Něco podobného se odehrává i v Praze. Jen v Rusku v předminulém roce na ně starosta Moskvy poslal pravoslavné věřící s popem v čele, který pak třímaje v pravici kříž, vedl útok proti "vyslancům ďábla". Takže pak policie gaye posbírala jako narušovače veřejného pořádku a odvezla. Tedy ani starosta Moskvy formálně pochod nezakázal.
Dál se pořád diskutuje o nutnosti schválit ve všech zemích speciální antidiskriminační zákon, který by chránil osoby s odlišnou exuální orientací. Proč právě specielně pro tuto skupinu obyvatelstva, když existují další jiné menšiny, pro které platí všeobecný antidiskriminační zákon?
Další dost háklivou otázkou je i prostituce a šíření drog v prostředí sexuálně odlišně orientovaných skupin. V Římě, jak vyšlo najevo při skandálu s guvernérem regionu Lazio, který to prostředí frekventoval a měl tam i milenku transgender, existují ulice, kde bydlí výlučně tyto osoby, zabývající se profesionálně prostitucí a prodejem drog. Můžeme mluvit v tomto případě o nějakých následcích degradace společnosti, která je diskriminací k něčemu podobnému nutí? Anebo je to spíš důsledek individuálního výběru a rozhodnutí?
Za co tedy bojují ti různí LGB svými hlučnými a vydírajícími akcemi?

drak řekl(a)...

informaci:

Prostě ten business s tím mediálním třeskem, kvůli oněm menšinám a kolem nich, je už tak moc a dobře zajetý a rozjetý, že se z toho kolotoče už nedá jen tak vystoupit a nechat toho všeho jenom proto, že to překračuje míru dobrého vkusu a příliš zasahuje do práv ostatních. Bohužel je tedy už na těch ostatních, aby si to nenechali líbit a také na těch lidech z oněch menšin, kteří ještě nějaký vkus mají, aby ty své příliš uřvané a agresivní kolegy zkusili poněkud umírnit a řekli jim, že jejich jménem rozhodně nehovoří a nejednají.

informaci řekl(a)...

Nakolik už celá akce LGBT (lesbo, gay, bisex, transex) se stala "must" humano-demokra-lesionismu dokazuje petice 13 velvyslanců. Prezident Klaus má pravdu, je to jasně vměšování do vnitropolitických záležitostí českého státu. MZV by si s němi mělo "pohovořit"anebo alespoň poslat protestní notu jejich vládám. Na čí pokyn jednali? Jejich vlády nemají nic závažnějšího na starosti v současné mezinárodní a finanční politice?

Harpyje řekl(a)...

Vlastenče, kondoluji.
Uspořádáte nějakou pokrokovou tryznu?
http://www.lidovky.cz/zemrela-jirina-svorcova-zaryta-obhajkyne-komunismu-f9a-/lide.asp?c=A110808_164125_lide_mev
Taková umělecká ztráta!

drak řekl(a)...

V podstatě s Vámi souhlasím, já si ale myslím, že taková ta existence mimo normální realitu už je natolik nedílným projevem naší doby a rozkladu civilisace, že ony ty vlády tváří v tvář onomu zadluženému zoufalství dnešní reality a zároveň předzvěsti brzkého konce ať už ze strany islámu nebo čínského bolševika, opravdu už v podstatě nemají nic lepšího na práci, nežli předvádět takovéto záchvěvy křečovité záchvěvy hyperkorektní chcípající multikulturní kobyly v posledním tažení. Posílat je s tím do háje už je asi jen ztrátou času a energie, ale třeba to ještě za pokus stojí, nevím, pomalu ztrácím naději.

informace řekl(a)...

Draku,
právě že by západní politikové a státníci měli myslet na finanční a ekonomickou situaci a ne se zabývat nějakou gay parade. Dneska jsem četla dva celkem zdrcující články o pronikání Číny na evropský trh. Představte se si, že si koupili dva středozemní přístavy: řecký Pireo a italský Taranto a prý z nich udělají nový Rotterdam, kam budou dovážet své zboží do Evropy.
Oficielní deník strany People's Daily ostře kritizoval americkou a evropské vlády za nehospodárnost, Ameriku zvlášť pro zvýšení stropu státního dluhu, prý žije nad své možnosti. Bude prý koordinovat jinak své finanční investice, dokud potrvá slabost dolaru. Kromě toho Čína skupuje o stošest státní evropské dluhopisy The Economist psal o 7 - 8 miliardách euro měsíčně. Ta "pomoc" evropským financím není jen z dobrého srdce, ale otevírá nové možnosti pro čínský export.
A třináct velvyslanců se stará o to, jak bude probíhat pražský gay pride a co se o tom povídá?

idokulil řekl(a)...

Čínští soudruzi koupil přístavy v Pireu a Tarentu - ?! Verba mihi absunt... U nás to nikde nebylo! No možná v drobných zprávách v Hospodářkách, to ovšem 99 % lidí nepročte. No, pořád ještě budu radši, budou-li mí pravnuci muset umět kantonsky než klasickou arabštinou.

Jakub S. řekl(a)...

Prejudicial question: to není nejlíp řečeno, ma sia... Podle okolností, kontextu, roviny textu je to problém/otázka zaujatosti, v odb. řeči podjatosti. V češtině se to neříkává vazbami s adjektivem. Soddisfatta, amica?

informace řekl(a)...

Non credo che "zaujatost" sia un'espressione corrispondente. Il testo italiano è:
La maggioranza di centrodestra ha bloccato sul nascere la proposta con l'escamotage delle pregiudiziali di costituzionalità. In parole semplici: una norma che punisca piu' gravemente l'autore di un reato solo perché il reato è stato commesso con motivazioni omofobiche, sarebbe in contrasto con la Costituzione, perché tutelerebbe troppo i gay rispetto al resto degli individui.

informace řekl(a)...

Dva odkazy na zprávu o zakoupení přístavů Pireo a Taranto Číňany. A nejsou ani nové.
http://www.lastampa.it/_web/CMSTP/tmplrubriche/giornalisti/grubrica.asp?ID_blog=90&ID_articolo=338&ID_sezione=&sezione=
http://www.ilsussidiario.net/News/Visti-dalla-Cina/2010/9/17/IL-CASO-Perche-Berlusconi-e-Vendola-nascondono-un-porto-che-vale-piu-della-Fiat-/113046/

Jakub S. řekl(a)...

Jo tak... takže ecco: jde o "eskamotáž (to je krásné!) s výhradami k ústavnosti". Va a genio - ? (Si capisce...) Ale už mnou una dormiveglia... je už zapotřebí una dormita, dormitína, se no dormitúra - bourci se mají. Jenže se neprobudí (většinou). Kdysi jsem o tom byl poučován v jednom morušovém sadu na jihu. Anni passati...

Jakub S. řekl(a)...

...vládne...

informace řekl(a)...

Jakube,
sonnolenza nebo un gran sonno namísto dormiveglia a dormitona místo dormitura.
Scusi se la correggo.

Jakub S. řekl(a)...

Naopak, díky! Un indigene to přece ví líp. Hele, ostatní: Talijáni mají od stejného kmene slova domorodý/ec a nuzný/nuzák. Skývá možnost úvahy,co?

informace řekl(a)...

Musím Vás zklamat, Jakube.
Indigeno jako autoctono a indigente jako povero, bisognoso pocházejí od dvou rozdílných kmenů.
Indigeno je od lat. Indigma, indu (in) + gen-o)
Indigente je z lat. Indigentem, indu (in)+eg-eo
Jak to uvádí etymologický slovník.
http://www.etimo.it/?term=indigeno
http://www.etimo.it/?term=indigente

Jakub S. řekl(a)...

No vida. A zase su chytřejší! Pak že nejsu hlúpý, cérko... aha né!
Já už budu lepší, maměnko... Indignus sum, amici amicaeque!

informace řekl(a)...

Jakube,
indignus je zase jiný kmen. Nehrajte si s "omofonia", zvukovou podobností slov. (V češtině se prý homofonie užívá jen jako hudební termín.) Já jsem taky tu etymologickou moudrost pro jistotu hledala ve slovníku, ale bylo mi dost jasné, že jedno má něco společného s lat. gens,gentis (podstatné jméno), druhé že pochází z lat. participia pres. Vedl mě k tomu smysl slov a pak odlišný přízvuk.

Jakub S. řekl(a)...

Ale ne, to mě prostě napadl latinský závěr. Že su nehodný, no. Da i vsjó...