středa 17. srpna 2011

Starý fašoun vrací úder

Proč nemá býti Ladislav Bátora personálním ředitelem státního úřadu

Před týdnem označil ministr financí Miroslav Kalousek pana ředitele personálního odboru ministerstva školství doktora Ladislava Bátoru za "starého fašouna". A to za jeho názory o homosexuálních deviantech. Nyní máme na krku vládní krizi. Mistr mystifikací Kalousek se zlobí, že Starý fašoun se o předsedovi TOP 09 Karlovi Schwarzenbergovi na Facebooku před týdnem zmínil jako o "Chudáčkovi starým".




Celé je to neskutečná sranda. Kalousek má předkládat návrhy na škrty a zvyšování daní, přičemž se veřejně vůbec nezmiňuje, že výběr daní oproti plánu klesl a ekonomika nevzrostla dle plánu. Ale hrdě odkráčí kvůli Fašounovi (Bátora, ročník 59, tedy vůbec není "starý"). Přičemž Kníže má dovolenou, takže se této pseudoaféře nemůže vyjádřit. Kdyby se vyjádřil pak by něco ležérně prohodil o pitomcích a sám by si hlavu z "urážky" nedělal.

 Topka odchází z jednání, protože ministr školství Josef Dobeš odmítl pana doktora odvolat. Dobeš svolává konferenci, kde horuje za svobodu slova i pro státní úředníky. Bátoru odvolávat nebude, protože mu to zákoník práce neumožňuje. Krom toho bude propouštět 23 % úředníků, a k tomu pana personálního ředitele nutně potřebuje. Propustit by ho mohl jen proto, kdyby se ukázalo, že fašoun někoho propustil kvůli homosexualitě. Dříve na ministerstvu působili liberálové, a nikomu to nevadilo. Proč vadí konzervativec?

Konzervativec??? Ladislav Bátora, bývalý člen národněfrontovní Československé strany socialistické (1983–1990), obrozené Národně sociální strany (1990–1993), liberální Občanské demokratické aliance (1993–2001), euroskeptické ekonomicky liberální Strany svobodných občanů (2009), který v roce 2006 kandidoval na prvním místě fašounské Národní strany na prvním místě krajské kandidátky ve volbách do Poslanecké sněmovny a v roce 2010 do Senátu za Suverenitu, slepenec uplácaný Janou Bobošíkovou, je všechno jiné než "konzervativec", ze kterého ho vydává jeho ministr.

Konzervativec by nešel s protestní nótou na ambasádu USA! Aha, on si na to vzal dovolenou...

Ještě k těm dvěma výrokům - o fašounovi a chudáčkovi. Rozdíl mezi nimi je ten, že Kalousek ten svůj řekl na neveřejném zasedání, ze kterého ho na veřejnost vynesli rozveselení ministři. Bátorův "chudáček" se objevil na veřejnosti záměrně, na blogu autora výroku.  Ministerstvo školství se stará i o mládež, která jistě nebude zkažena výrazivem pana Bátory. Které může snad být omluveno tím, že pod školství patří i tělovýchova. A jak se fanoušci vyjadřují o sudích, je každému známo, aniž bych citoval. Jednu z prastarých urážek snad mohu, tu si měl pan doktor Bátora osvojit: Kníže je mrkev!

Pan doktor má dle ministra Josefa Dobeše "svobodu slova". Avšak ostatní úředníci ministerstva nikoli! Kdyby se totiž veřejně ozvali proti jeho názorům, a to ani nemusí opakovat, že je "starý fašoun", pak je může vyhodit. Na ministerstvu jistě pracují všichni pilně a poctivě, jinak by je už dávno vyhodili, že? Nu a nyní dochází k zeštíhlování. Kdo se ozve, že chce odejít?

Z tohoto důvodu nemá persona pana Bátory býti personálním ředitelem! Ať už je starý fašoun nebo mladý fašoun nebo konzervativec nebo libový liberalista.

Ovšem, jak jsme slyšeli, Starý fašoun má "vysoké krytí", a to od samotného vrtošivého staříka na Hradě...

Psáno v Praze dne 17. srpna 2011.

94 komentářů:

Harpyje řekl(a)...

:-)
http://www.clker.com/cliparts/2/7/d/5/1247117411176075605Symbol_thumbs_up.svg.hi.png

STK řekl(a)...

Před chvílí jsem něco podobného psal Informaci. Theatrum mundi. Jen kdyby to všechno nebylo za naše prachy...

Větší vlastenec řekl(a)...

Multikulti zrádci útočí !

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci ! Zrádci naší věci, služebníci cizího velkokapitálu, agenti Euroameriky stupňují svůj tlak na náš trpící národ ! Po brutálním útoku na velkého vlastence soudruha a soukmenovce Bátoru zrádci útočí přímo na jeden ze základů naší skvělé národní kultury – na dabing. Prý „Je v národním zájmu, aby co nejvíce Čechů umělo anglicky. Nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je přestat dabovat televizní pořady“.*) Takový nesmysl ! Takový hnus !!
V čím národním zájmu je, aby co nejvíce Čechů umělo anglicky ?!? Rozhodně ne v našem ani ruském ! K čemu by byl jazyk imperialismu našemu lidu ? Ha ?!? Zanedlouho přeteče pohár trpělivosti, a hladem zhnětený lid vyjde do ulic. Kolaborantská vláda padne, zrádní radní poletí z oken rovnou na hroty pík a bodáků, nad Pražským Hradem zavlaje vedl naší vlajky Rudý prapor – prostě Pravda zvítězí. A angličtinu se opět budou učit jen opravdu potřební a prověření soudruzi, většinou členové specslužeb. A samozřejmě, nejlépe se angličtinu naučí přímo v Moskvě, na Mezinárodní politické resp. Vojenské vysoké škole. Všemu našemu lidu budou znalosti těch úplně cizích euroamerických jazyků úplně na výkal.

Proto řekněme jasné NE zrušení dabingu ! Nenechejme si potěšení z cizích komedií rušit úsilím o rychlé čtení titulků ! Číst potřebujeme stejně jen Stranický tisk, a to pomalu a důkladně !

Ja drugoj takoj strany něznaju, kdě tak volno dyšet čelověk !***Volte ČSSD a KSČM !

--------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Viz článek “CALDA: Přestaňme dabovat, ztrácíme krok s konkurencí“, který dnes uveřejnily Lidové noviny, protilidový plátek vlastněný velkoněmeckým velkokapitálem.

informace řekl(a)...

Před večeří se začaly objevovat na netu jakési pokusy o komentování situace. Dozvěděla jsem se tam, že TOP 09 se pokouší o další rozdrobení VV, o oslabení pozic ODS a zároveň píší o přípravách prezidenta Klause na své rentreé do politického života vytvořením své strany. A to všechno je za tímto groteskním sporem! Co k tomu můžu jako vnější pozorovatel, který ani nezná dobře situaci, říct?
Za prvé: v Itálii prezident republiky po vypršení svého mandátu se stává podle ústavy senátorem na doživotí, jako takový v senátu hlasuje, ale nezapojuje se již do činnosti politických stran a tím méně nějakou zakládá nebo se dere do vedení nějaké již existující. Zdá se mi to dost moudré zařízení. Prezident je poslán do penze velice ohleduplně, ale rozhodně.
Pokud jde o požadavek ministra zahraničí a TOP O9 o zbavení Bátory jeho funkce vedoucího personálního oddělení, s odůvodněním, že urazil ministra zahraničí, zdá se mi zcela nemístným, zasahuje se tak neodůvodněně a bezprávně do kompetencí ministra vlády. Nejedná se o náměstka ministra, tedy o vládní funkci, ale o funkci administrativní, úřednickou, do čehož ostatní ministři nemají co mluvit. Zároveň je groteskní zdůvodnění toho požadavku. Úředník urazil vládního činitele, proto má být zbaven místa. Maximálně, podle zákona, ministr a jeho strana mohou požadovat o zavedení nějaké sankce proti úředníkovi, a to v případě, že se jedná o vážné nedostatky v plnění jeho úkolů, ne ale proto, že se nezdvořile vyjádřil o jednom z ministrů.
Pokud jde o samu urážku, jak všechny noviny píší, začal sám ministr zahraničí s jakýmsi folkloristickým - jak je nakonec jeho zvykem, jak jsem četla - oceněním nezpůsobilosti Bátory k plnění funkce. Na což odpověděl, méně peprnými výrazy Bátora. Na tomto stadiu se měla celá věc uzavřít, anebo měl ministr úředníka žalovat pro urážku u soudu. Jedná se přece o soukromou věc a ne o vládní záležitost. Proto je celá akce ministrů TOP 09, kteří odejdou z vládního zasedání zcela anomální. A byla by taky docela groteskní, kdyby za ní nebyl nějaký přesný úmysl a cíl.
Ten cíl může být jakýkoliv, ale postup ministrů této strany, jakož i ministra Kalouska je prostě nedefinovatelný! Takhle se nechovají zodpovědní ministři, ale straré zvadlé primadony.

Harpyje řekl(a)...

No dyk jo.
Hlavně, že k tomu máte co říct.

informace řekl(a)...

No, vidíte, Harpyje, mám. A při tom je to mé vlastní mínění a ne mechanické opakování rozhořčených výkřiků medií, jak to dělají ostatní!

žibřid řekl(a)...

Skutečně, cítil bych se více uražen výrokem Schwarzenberga než Bátory.
Taky se objevil článeček, že Kalousek potřebuje odvolat Bátoru, protože tento je pro zdanění hazardu na rozdíl od Kalouska. Sice moc nechápu jak v tom může Bátora něco podnikat, ale je to zatím nejlepší zdůvodnění aféry. Kalousek kope za hazard-lobby.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jakým způsobem kříží náš neohrožený vlastenec s.s.Bátora plány mezinárodního hazardního velkokapitálu ?
No to je přece jednoduché, velký vlastenče žibřide. Ne přímo, ze svého pracovního zařazení, ale aktivizací všeho našeho lidu proti národním nepřátelům !
Ano, cizí hazard-lobby, ta odporná a nekalá konkurence našich starších bratří, je složena ze samých sionistů. A krupiéři v jejich kasinech - to je samý úchyl !
Pokud se vší náš lid rázně postaví na odpor proti multikulti, neruská kasina a loterie si v naší vlasti ani neškrtnou. Proto je nutno zlikvidovat neohroženého bojovníka za unikulti, za čistotu našeho národa a vlasti.

Je nyní každému vlastenci jasná důležitost celonárodní podpory s.s.Bátory, a vůbec VŠECH mužů našeho prezidenta ?!?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ó, Šamane, moc pěkně jste to napsal. Není nad řešení zástupných problémů.
Macháček též pěkně píše, že "vláda česká bude spíše řešit Bátoru, Bártu nebo stravenky" než evropské finanční patálie.
http://respekt.ihned.cz/audit-jana-machacka/c1-52599960

drak řekl(a)...

Také z toho mám pocit, že jde o informační balast a sajrajt, kterým se jen zakrývá fakt, že se neděje nic kloudného a prospěšného, ačkoliv by mělo. Nestojí to pomalu ani za to čtení, neb pocit, že už by měla přijít nějaká defenestrace se umocňuje.

informace řekl(a)...

Spíš než o informační balast (ten je tu také na zakrytí reálných zájmů)jde o politikaření, které nahrazuje politiku. Chtít prosadit vlastní linii nebo opatření pomocí bezpodstatného sporu o jakési urážce ministra svědčí o nepoctivosti vedení strany, které se uchyluje k podobným fintám. Na druhé straně pak svědčí o slabosti celé koalice. V kontextu celé situace jak mezinárodní tak vnitřní to pak není dobrým pžíznakem.

stk řekl(a)...

Někdy si říkám:
Proč aspoň polovina hobbitů z České kotlinky nemá takový přehled (a nadhled) jako většina šytamgastů v téhleté virtuální hospodě. Myslím, že by se páchalo daleko méně veřejných howadin, než se v kotlince páchá dnes.

Da capo al fine! Do oken a na vidle!

Větší vlastenec řekl(a)...

O co tu běží

Některým zdejším vlasteneckým přispěvatelům pravděpodobně uniká podstata věci; jinak by nepsali o útoku na s.s.Bátoru jako o "informačním balastu".
Takže, milí vlastenci a vlastenky, tento boj můžete chápat jako pars pro toto celého zápasu o naši budoucnost : Na jedné straně vlastenecké síly (Klaus, Hájek, Bátora atd.), na druhé agenti Euroameriky a stoupenci multikulti (Schwarzenberg, Nečas, Kalousek, Havel atd.). Mezi těmito stranami nesmiřitelně antagonistický vztah, boj o každého muže (resp. zrádce), o každou píď naší vlasti i mediálního prostoru.
Tyrani a zrádci potřebují zlikvidovat neohroženého vlastence s.s.Bátoru, protože se nebojí nahlas říci, že „císař je nahý“, Schwarzenberg starý, úchyl nechutný, sionista nebezpečný. Jestli se našim nepřátelům podaří vyhodit našeho soudruha a soukmenovce na dlažbu, dosáhnou tím významného vítězství – řada vlastní hlavou myslících vlastenců se zalekne, v obavě o každodenní skývu se zařadí mezi poslušné ovce. Zeslábne hlas Matky Vlasti, ústy oněch vlastenců volající do boje proti Euroameričanům a jejich domácích přisluhovačům.
Kdyby to tak šlo dál, tak by náš prezident nakonec zůstal jako kůl v potě, jen s podporou zdravého jádra našich dvou bratrských Stran. Však si všimněte letošní diskuze o vyznamenání/nevyznamenání teroristů Mašínů – kdo z politiků je s naším prezidentem a kdo vystupuje proti bytostným zájmům naší vlasti a lidu.

Takže o tom to všechno je, vážení vlastenci a vlastenky; boj s.s.Bátory je bojem naším.


V nesvobod džungli jsme se narodili,
uličkou urážek nás honili,
žaláře všecky nám naplnili,
a kde jen mohli, tam nás vraždili.
My věděli, co starý svět nám chystá
na strašné cestě k vysvobození:
Nad nimi plála rudá vlajka čistá,
to avantgardní lidské znamení.

(S.K. Neumann: Čest rudé vlajce)

Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Eh kletě !

Má být "...tak by náš prezident nakonec zůstal jako kůl v plotě..."

Za chybu se omlouvám všem vlastencům a vlastenkám.

informace řekl(a)...

Nyní se do celé aféry ještě vložil místopředseda senátu Sobotka s tím, že má být Bátora odvolán, protože odchodem TOP09 ze zasedání vlády se prakticky otevírá vládní krize a odvoláním by se jí zamezilo.
Z čistě praktické a formální stránky bych chtěla poukázat na to, že otázka, má-li být nebo nemá-li být svěřeno Bátorovi vedení personálního oddělení na ministerstvu školství, měla být projednána za zavřenými dveřmi při zasedání vlády, při němž by ministři TOP09 uvedli důvody, proč je pro ně jmenování nepřijatelné. Samozřejmě by pak bylo na ministru školství, aby udělal konečné rozhodnutí, protože se jedná o jeho rezort.
Dát na "popasení" a zábavu medií a veřejnosti výhrady strany ústy ministra zahraničí a k tomu ještě neslušnou urážlivou formou, je první neloajální krok jak vůči koalici tak vůči koaliční straně a jejímu ministrovi.
Když pak dotyčný uražený odpoví, a podle zákona má právo na repliku, i když je "jenom zaměstnanec" a na druhé straně je sám MINISTR - před občanským zákoníkem jsou jejich práva stejná - může si uražená strana hledat satisfakci před soudem a ne ve vyprovokování vládní krize. Nota bene, ministr zahraničí, zatím co jeho strana přikračuje k nezodpovědnému jednání, berouc si jeho uraženou čest za důvod, si odjede na dovolenou. Jako by nic. Ať to vyřídí za něj. A neměl by být právě on v první řadě, kdo by se pokusil celou aféru urovnat? Když ji sám začal?
Nemýlím-li se, strana TOP09 se při posledních volbách představovala občanům jako strana zodpovědnosti, rovnováhy a stability. Jako volič bych si podruhé moc rozmyslela dát jim hlas, protože v této karnevalové frašce, nebo snad spíš tragedii, ukazují pravý opak.
Kvůli jednomu "uprskanému staříkovi " (cituji) položí vládu? Za této situace? Anebo položí na záda premiéra, aby nějak zasáhl a tak zažehnal krizi? A ukázal veřejnosti svou podstatnou bezmocnost?
Tady předevčírem lídr Severní ligy Bossi nazval ministra Brunettu benátským trpaslíkem (ministr je malé postavy a často je pro to terčem neomalených vtipů). Noviny s tím hned vyrazily v očekávání nějaké hádky. Ministr ale nereagoval, jednoduše to nechal být, alespoň na veřejnosti, a dnes čtu, že se mu včera Bossi telefonicky omluvil.
Politici si navzájem nadávají, to není nic nového, ale nezvyklé je, že si podobné půtky bere politická strana za záminku pro své politické čachry a k nátlaku na koaliční spojence.

Harpyje řekl(a)...

Podruhé.
Bátora není politik.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vysoký úředník nebo politik - pokud se dotyčný objevuje v televizi, náš lid takové jemnosti nevnímá. Prostě pro náš lid je to jeden z "těch nahoře".
Ovšem, vážená paní Harpyje, vší náš lid dokáže ocenit LIDOVOST daného politika (resp. vysokého úředníka); a s.s.Bátora mluví našemu lidu z jeho ateistické duše. Úchylové, geronti, sionisti - to prostě nejsou lidi jako my. Jsou to cizáci a nepřátelé - tuto prostou pravdu vší náš lid saje s mateřským mlékem.
Proto vší náš lid podporuje s.s.Bátoru a pres.Klause, proto odsuzuje Schwarzenberga, Havla a jiné podobné zastánce multikulti, proto pohrdá podobnými zrádci, omlouvajícími se Němcům, buržoustům a disidentům.
Mimochodem - pokud disident a obhájce multikulti Vondra opravdu pojede do USA na pohřeb teroristy Mašína, tak se konečně rozbřeskne i těm nejzpozdilejším Čechům; inu, jako obvykle, ďábel, chtíc činit zlo, jen dobro vykoná.

Přeji Vám pokud možno hezký den v té "Vaší" děsivé multikulti Evropě.

informace řekl(a)...

Zajímavá námitka, Harpyje.
jde přímo k jádru ambiguity, obojakosti pozic TOP09. Na jedné straně je Bátora napadán pro své politické pozice a pro svou předešlou politickou činnost jako "starý fašoun" (ale za zavřenými dveřmi, tedy neoficiálně, viz článek Šamana), na druhé formálně pro neuctivé vyjádření úředníka vůči vedoucí politické osobnosti a ministru jiného rezortu.
Ve skutečnosti vadí jeho politické zaměření a politická činnost, ale formálně jeho chování. Asi proto, že uvést přímý důvod by se vymykalo pravidlům demokracie?

drak řekl(a)...

Já jsem celkem zvědav, jak náš volič časem zareaguje na tyto a další psí kousky, protože to, co předvedla ČSSD a ODS na pražské radnici, je jasným sdělením, že tyto 2 partaje na voliče a jeho přání kašlou a že jim jde jen a pouze o to, jak prohnat co nejvíce státních a obecních peněz přes ty správné firmy, což těm firmám a partajím zajistí tolik potřebné finance. Od těchto dvou subjektů tedy těžko čekat něco slušného, to ti přemýšlivější vědí už dávno, těm natvrdlejším to došlo až nedávno, no a ti nepoučitelní čekají cosi lepšího od KSČM a ČSSD. Po tom, co předvádí VV a TOP 09, zejména pak poslední dobou, je celkem jasné, že nejde čekat nic moc kloudného ani od nich a vlastně tedy vůbec od nikoho.

informace řekl(a)...

Jak vidím, media se pilně pasou na kauze ministr zahraničí a "zaměstnanec ministerstva školství.
Titulek TV Nova:
Schwarzenberg vyzval Nečase, ať řeší KAUZU BÁTORA!

Jak ji má nebohý premiér řešit? Vyhnat vlastnoručně Bátoru z kanceláře holí anebo vyzvat pana Schwarzenberga, aby se formálně omluvil úředníkovi za slova: "Hodí se tam s odpuštěním jako pazdeří k jisté části těla…"?
Když nestačí omluva ministra Dobeše, snad by to spravila omluva ministra Schwarzenbergera.

Kopretina řekl(a)...

Nesouhlasím s Bátorou, jeho názory nejsou mým šálkem čaje, ale "urážení" Schvarzemberka by nás nemělo rozladit...Pro Krista snad každého můžu kritizovat..! Kór, když je to politik...Každého politika smím urážet...Také říkám, že je Paroubek vyžrané prase, Bohouš Sobotka uzubená pleš...atd.atd. a omlouvat jsem se nikdy nemusela...O Topolánkovi se zase říkalo, že je "kurevník"...Politik musí počítat i s invektivami na svou osobu...

Harpyje řekl(a)...

Ten pán se jmenuje Schwarzenberg, a ne Schvarzemberk.
Kritika a urážky jsou dvě naprosto rozdílné věci, a urážky nemají v kultivované společnosti co pohledávat. Pokud se jich někdo v zápalu politické debaty dopustí, tak je namístě omluva.
Žádný politik není povznešený nad kritiku, ale věcnou. Pokud se vede politická debata na úrovni, pro kterou jste se zde vyslovila, Kopretino, tak se jedná o hospodské hádky.

Harpyje řekl(a)...

Asi jsou Vám, Informace, Bátorovy "politicko-nekorektní, vlastenecké" názory blízké, když se tak vehementně zastáváte jeho svobody projevu.
Pokud vím, tak vadí nejen jeho hulvátství, které určité kruhy považují za politicky nekorektní, ale i jeho rasistické a antisemitské názory. Mohu Vás ujistit, že člověk s takovou minulostí, a s takovými názory by zde v Německu nemohl nikdy zastávat takové místo. "Kdyby se na úředníky v takto vysokých pozicích kladly standardní nároky, jako se kladou v civilizovaných zemích, tak by se pan Bátora nikdy nemohl do této pozice dostat," socdem Sobotka.
A aby nad ním držela svou ochranou ruku hlava státu, je myslitelné snad v nějaké banánové republice, a ne v členské zemi EU. Nemám nejmenších pochyb o tom, že nynější český prezident patří právem do té skupiny trapných politiků ze Západní Asie.

Harpyje řekl(a)...

Ano, Vlastenče, s.s. Bátora mluví všímu lidu z jeho atheistické duše, neb vší lid nedůvěřuje všemu cizímu:
„Kdo jen něco o tom přemýšleti bude, snadno pozná, že každý kosmopolita buďto na duchu slabochem aneb necitelným sobíkem jest, jenž takovými frasemi ohlupuje a klame lidstvo,
by jen sám žádných obětí přinésti nemusel. A právě kosmopolitismus, tato obluda příšerná, nejvíce mezi boháči rejdí... Kdo vám řekne, zavrhna vlast a vlastenectví: »já jsem kosmopolita« (světan), výslovně vám oznámil, že je zpozdilcem aneb ničemníkem.“(František Cyril Kampelík, Obrana českého jazyka proti utrhačům
a odpůrcům)
Kosmopolita, a navíc geront, to už je opravdu příliš. Doufám, že jste se mu za to šlápnutí na nohu neomluvil!

Harpyje řekl(a)...

Četla jsem, že se ten chlap Bátora hrozně rád soudí. Německy se takovým typům říká "Prozesshansel", český překlad mě nenapadá, třeba ví Jakub, jak by se toto slovo dalo přeložit.
Je tomu několik měsíců, co se s.a s. Bátora zúčastnil osobně diskuse pod úvodníkem NP (jaká čest pro Psa!), kde se velmi ostře střetl s panem Johnem (pro Kopretinu: věcně, bez urážek). Po delší výměně názorů začal s. a s. Bátora vyhrožovat panu Johnovi trestním oznámením.
Je to nejen odpudivý zjev, tenhle Bátora, ale zřejmě i stejný charakter.

Harpyje řekl(a)...

Teď mě tak napadlo, Kopretino, byl Ariel Sharon "vyžrané prase", když se vzdal Gazy? A jak byste asi nazvala chrup Avigdora Liebermana? Ten Sobotka si ho aspoň nechává rovnat.

drak řekl(a)...

Opravdu bych velice rád věděl, co našim eurohujerům na tom Bátorovi tak silně vadí a proč jim tak moc sedí v žaludku. Sice do toho nikomu nic není, ale aby se vyloučila mýlka, tak se sice nechystám podepisovat manifest iniciativy D.O.S.T, ani jí nějak jinak podporovat, nicméně multikulturní zanícenci i eurohujeři by si měli uvědomit, že každý má právo na to, vyjadřovat svůj názor a stanovisko a také má právo nebýt proto urážen či nálepkován jako cosi extrémistického a nežádoucího. Pokud vím, tak snad máme demokracii a v té snad ještě smíme nesouhlasit s unijní politikou a doktrínou multikulturalismu, nebo mi cosi uniklo a už je to zase jinak? Ona totiž ta reálně prováděná unijní multikulturní politika sebou nese mnoho problémů a rizik, se kterými si její protagonisté evidentně nevědí rady, ale oproti tomu, co by velel zdravý rozum, s tím ani nehodlají nic dělat, a to už je mnohem horší. Když na to někdo poukáže, tak ho hbitě onálepkují za extrémistu, fašouna, nácka, nebo všechno možné dohromady, ale problém, který vyrobili, ani nehodlají jakkoliv řešit a s tím máme jako být spokojení? To bychom nejdříve museli prodělat totální výplach mozku a náhradu zdravého rozumu za zelené ideje a nechat si tam nasadit multikulturalismus místo zdravého pudu sebezáchovy, stejně jako ti eurohujeři, díky, nějak se nám nechce, je nám dobře tak, jak jsme. Nicméně ať už se to eurohujerům a multikulturalistům líbí nebo ne, my ostatní si budeme říkat co uznáme za vhodné my sami, a ne to, co by oni od nás rádi slyšeli.

Kopretina řekl(a)...

Tak Ariel Šaron vyžrané prase jistě byl...Ne kvůli opuštění Gazy, ale kvůli vzhledu...Na Šarona byla uvelena klatba "šleh ohněm" (už nevím, jak se to řekne hebrjsky) a skutečně mrtvici dostal, ale to není podstatné, tlustné a vyžrané prase je...A chrup Avigdora Liebermana neznám, do úst jsem se mu nikdy nedívala, pokud by měl špinavé nečištěné zuby, tak by prasetem jistě byl...Jinak s názory na Bátoru souhlasím, je to antisemita, což je hnus...

Harpyje řekl(a)...

Mám takový dojem, že se váženému vlastenci drakovi podařilo rozetnout gordický uzel: "Nicméně ať už se to eurohujerům a multikulturalistům líbí nebo ne, my ostatní si budeme říkat co uznáme za vhodné my sami, a ne to, co by oni od nás rádi slyšeli."
Tak je to správné, tak to má být. Vlastenec Bátora ve svém manifestu vyhlásil rovněž válku "ničemníkům a sobíkům": "A tak budeme proti vám bojovat, zpozdilci, ničemníci a sobíci! Se stejným odhodláním, s jakým se do onoho nerovného boje s odpůrci a nepřáteli
naší vlasti a našeho národa pouštěli čeští vlastenci v první polovině předminulého století. Je to naše povinost - vůči naší zemi a vůči českému národu. Poklonkovali jste kdysi snažně Berlínu, pak Moskvě, dnes samou láskou – k penězům a pochybné slávě - tajete před Bruselem, potažmo multikulturalismem a podobnými opravdovými deviacemi."

drak řekl(a)...

Myslím, že to není jen můj osobní názor, ale že to je zřejmé a postřehnutelné bez přístrojů pouhým okem, aniž by bylo nutno se o to usilovně snažit, že jakási nesnášenlivost, bojovnost až agresivita a urážky a nálepkování osob, které vyjadřují názory politicky nekorektní, tedy odlišné od těch oficiálních unijních a multikulturních, mnohem více převažují na straně oněch příznivců unie, multikulturalismu a zelených energií. Ze života ale mám poměrně dobře odpozorováno, že agresivita jde zpravidla ruku v ruce s nedostatkem inteligence.

informace řekl(a)...

Harpyje,
jak jsem již několikrát zdůraznila ve svých příspěvcích, a opakuji to pro jasnost ještě jednou, zabývám se praktickou a formální stránkou této aféry.
Nezabývám se ani politickými názory pana Bátory a jejich korektností či nekorektností, ani nepíšu úsudky o politické kompetenci a schopnostech představitele české diplomacie ve světě na základě jeho nenucených "externací".
Rozhodně si ale o tom vlastní úsudek dělám, tím můžete být jista. Zatím se mi zdá předčasné o tom debatovat.
Zajímá mě hlavně, co je ve hře, co je natolik důležité pro strany koalice, že to nevyklopí rovnou, ale uchylují se k podobné karnevalové inscenaci.

informace řekl(a)...

Harpyje,
dnešní výsledky na burzách:
Londýn -4%, Frankfurt -5,5%. Paříž -5,15% a Curych -3,72%.
WALL STREET: Dow Jones -4%, Nasdaq -3,60%, a S&P 500 - 3,13%.
Za této dramatické situace na světovém finančním trhu, která se odrazí i na tom českém, ministr financí & comp. prásknou dveřmi a opustí zasedání vlády, která má mimo jiné upravit i český státní rozpočet, a to jenom proto, že nějaký úředník se ozval na urážku ministra zahraničí replikou, že je ubohý stařík?
Ma andiamo! Dove si è mai visto qualcosa del genere!
Že se nestydí! Tomu se říká smysl pro stát a jeho zájmy!

informace řekl(a)...

No prosím, jen jsem to dopsala a čtu ve Zprávách Rozhlas. cz:

POKUD BÁTORA NEODEJDE, KALOUSEK NEPŘEDLOŽÍ DAŇOVOU REFORMU.

No comment.

informace řekl(a)...

Pro informaci
http://www.stern.de/wirtschaft/news/aktienhandel-boersen-stuerzen-weltweit-ins-minus-1717745.html

Harpyje řekl(a)...

Myslíte, Informace, že nějaký Kalousek by byl schopný zastavit pád akciových trhů na naší planetě, kdyby se byl zúčastnil schůze vlády?

informace řekl(a)...

Jak vidím, Harpyje, moc se ve finanční politice nevyznáte.
Samozřejmě, že nic nezastaví, ale schválením daňové reformy dá pozitivní signál jak české burze tak valutovému trhu. Dá signál, že jsou české státní finance v pořádku a zamezí tak nátlak spekulace, oslabení státní měny.
O tom jste nikdy neslyšela?
Noviny o těchto problémech píší každodenně.

Šaman řekl(a)...

Opraven perex, kde jsem psal o tom, že zlá slova na adresu Knížete padla na Bátorově blogu. Nikoli, šlo o Facebook. A potvora systém mě nepustil k opravě až teď...

Šaman řekl(a)...

Novinka: Dokavaď Bátora nezmizí z MŠ, nepředloží Kalousek plán na daňovou reformu. No tak sláva, po jejím zavedení se mělo zdravotnictví propadnout o 10 mld. a celkový příjem státu - snížit....

\ :-)

drak řekl(a)...

Aston v dnešním úvodníku na NP naznačuje, že se možná jedná o zdržení zdanění hazardu, což by mohlo během příštího roku zapříčinit daňový výpadek kolem 7 miliard korun.

Ať už je důvodem co chce, tak prakticky vzato, tento dnešní tyjátr nás všechny opravdu může přijít poměrně draho, ať už se jedná o zastírací manévry ve prospěch kohokoliv a ne jenom, co se zdanění hazardu týče, takových věcí se tam nepochybně najde povícero a těch miliard, o které přijdeme kvůli zdržení může být mnohem víc.

Když už tady byla řeč o exotech jako je maďarský Orbán, tak ať už je exot jaký chce, tak, jeho slova o tom, že když už někdo prošustruje takové haldy peněz, jako jeho tři předchůdci, tak by se z toho měl zodpovídat před soudem, mají přinejmenším velmi racionální jádro, ať už si o tom soudruzi v redakci the Economist myslí, co chtějí. Já si myslím, že by něco takového vneslo do politiky více odpovědnosti a tudíž i racionality při rozhodování o veřejných financích, což by bylo velmi žádoucí a ne jenom v Maďarsku či u nás.

informace řekl(a)...

Šamane,
Kalouskův pán daňové reformy je už známý všem a strany se kolem něj už pohádaly. Může prý projít, i bez Kalouska, když se na něm nic nezmění.
Fakt je, že VV proti němu měly řadu výhrad a Nečas ho chtěl spojit s hlasováním o důvěře vládě v parlamentu.
http://zpravy.idnes.cz/danova-reforma-deli-vladu-pokracuje-bitva-o-vysi-platu-a-o-stravenky-1gp-/domaci.aspx?c=A110810_110543_domaci_kop

STK řekl(a)...

O předpokládaném vývoji naší i světové ekonomiky jsem našel na netu přednášku. Je to mimo můj obor, ale kdo má cca 17 minut času a smysl pro tyhle věci, tak tu je odkaz.

Anonymní řekl(a)...

http://soundcloud.com/dzita/protestsong-pane-b-tora-anti-d

STK řekl(a)...

Tak protest-song říkáte, anonyme?
Protest možná, ale song znamená píseň. Tohle se písní nazvat opravdu, ale opravdu nedá...

Harpyje řekl(a)...

A tohle http://www.dedecek.cz/pisne-mp3/sonet_o_blbosti.mp3 , vážený STK?

Jakub S. řekl(a)...

Prozesshansel je prostě s u d i č . No, to ale nemá tu šťávu, to pohrdání, odsudek, to varování před příslušným individuem - nicméně tam to všecko je taky. A pak je rovněž Prozessmacher, -sucher - a Prozesssucht. Už samo Sucht je příznačné: žádostivost, dychtivost, chtivost... Ta ubohá anglina má jenom zase latinské litigiousness a litigious a k tomu ani nemá substantivum, takže musí říct l. někdo, třeba person. Latine litigiósus = hašteřivý, svárlivý, hádavý; lítigó = hádám, svářím, přu se, a ovšem brzo taky - soudím se... A pozor, z čeho to je: z litó = usmiřuji bohy (obětí), obětuji, přináším oběť. No, ono to jak vidět dycinky souviselo... sakryš, že by staří Latinové byli Hebrejci?!

STK řekl(a)...

Tak tohle (dle mého skromného mínění) song je. Dokonce má i text, se kterým se dá souhlasit. Ale obecně protest-songy rád nemám. To už dávno nejsou bojové písně vhodné na vozové hradby či barikády. Většinou si autor řeším svůj osobní problém s něčím nebo někým (a málokdy to umí) - a co já s tím?
Ale Dědečka mám rád.
A pokud chcete Harpyje "skutečně vnitřně angažovanou" píseň, najděte si něco od Radúzy. Od doby Edit Piaf na mě nic tak silně nezapůsobilo - a to se v oboru pohybuji vlastně od dětství.

Jakub S. řekl(a)...

No vlastně ve Středomoří docházelo k hádání s bohy celkem všude...

Jakub S. řekl(a)...

S Radůzou souhlas!! Uhranula mne okamžitě při prvním poslechu, a mého nejstaršího taky. To je něco. Zuzka Navarová, Bůh jí dej věčnou slávu, to poznala bleskově. Na Karlově mostě.

STK řekl(a)...

...a Zuzana Navarová - dost podobný případ. I když ta krásná "agrese" jako u Radzy tam tak silná nebyla.
Radúza se prostě "vrhne proti svému posluchači" a nelze ji nevnímat. Nelze ji vypnout. Nelze na ni zapomenout.
Málokdo má takový dar.
(Ale to jsme už trošku daleko od Bátorovin a obdobných publicistických kauz...)

drak řekl(a)...

Přesto, že to není vyloženě moje parketa, tak obě zmíněné dámy si čas od času poslechnu celkem rád a rád jim přiznám, že opravdu byly štědře obdarovány talentem.

To že jsme se vzdálili od Bátorovin je možná dobře a myslím, že nás to mrzet nemusí.

Jakubovi S., ten sudič by se dal v poněkud posunutém smyslu vyjádřit slovy jako například "baba hádavá" či "dědek hádavý", ale přesné to moc není, ale výstižné celkem ano, rozhodně každý ví, že při setkání s takovou či takovým není oč stát.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Inspirativní článek o tom, jak se Rusko vypořádalo s demokracií.
http://www.washingtonpost.com/world/russia-once-almost-a-democracy/2011/08/12/gIQAMriNOJ_story.html

informace řekl(a)...

K odkazu RRR
Dnes je to dvacet let, co se sovětští komunisti pokusili pučem zvrátit perestrojku. Co se stalo za těch dvacet let? Co vedlo k rozpadu SSSR? Proč se z Ruska nestal demokratický stát?
O tom se diskutuje v ruské Nezavisimoj gazete a v Novoj gazete, které přetiskly z německého
Der Spiegel tajné stránky Gorbačova archivu.
http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,779277,00.html

informace řekl(a)...

Zároveň si můžete přečíst o ztrátě největšího a nejmodernějšího ruského sputnika L'"Express-AM4", který byl pojištěn u společnosti Ingosstrach za 7,5 miliard rublů (187,5 milionů euro). Sputnika marně hledají všechny světové agentury. kromě jiného měl za úkol zavést digitální televizi v Rusku.
http://www.ilsole24ore.com/art/tecnologie/2011-08-18/clamoroso-flop-russi-disastro-155342.shtml?uuid=AaIkTBxD
Od prosince minulého roku je to už pátý satelit, který Rusové ztrácejí v kosmu zároveň se spoustou peněz, co je stály.

informace řekl(a)...

Politická strana Věci veřejné (VV) podala trestní oznámení na bývalé ministry pro místní rozvoj Cyrila Svobodu (KDU-ČSL) a Radko Martínka (ČSSD) kvůli údajně předraženým zakázkám na statistická zjišťování pro společnost STEM/MARK. ČTK to dnes oznámil místopředseda VV Tomáš Jarolím.
Že by byl tady ten zakopaný pes?

Jakub S. řekl(a)...

Do oken a na vidle... to já říkám dáávno. Jenom drobnost: tehdy pod těma oknama novoměstské radnice to byly sudlice. Ty dnes už bohužel nemáme.
Tenhle způsob řešení, jak naložit s politiky, je ostatně v německé historiografii dávno proslavený a dokonce, na to zatím nikdo neupozornil, všiml jsem si toho až já - uvádějí to č e s k ý m idiomem: Machen wir es po staročesku! A pak teprv vysvětleno: nach altčechischer Sitte. Tato výzva se týkala osudu pánů místodržících L.P. 1618. To sú tie špecifiká. Svojské, že či?

Větší vlastenec řekl(a)...

Proč to v Rusku jde snadno a u nás hůř

Ano, vážený RRR; kéž by i u nás šlo vše tak hladce. Leninužel, my s demokracií nezatočíme tak snadno jako naši starší bratři. Vinou Němců.
Nejde o Němce (a ostatní Euroameričany) právě nyní se drze rozvalující v naší vykořisťované vlasti. Jde především o důsledky téměř tisíc let trvající německé snahy o poevropštění našeho národního prostoru.
Jinak řečeno – na rozdíl od nás, naši starší ruští bratři se nemuseli pracně zbavovat zhoubných evropských návyků, v myšlení, práci, osobní hygieně atd. Ano, na rozdíl od naší vlasti si Rusko dokázalo zachovat samostatnost, nebylo dlouhodobě okupováno Evropany, nepanoval v něm brutální kapitalismus ani demokracie bez přívlastků.
Proto bylo možno v Ruské federaci a přilehlých zemích zavést putinismus bez větších problémů, proto u nás klausismus stále naráží na všelijaké schwarzenbergy, vondry, havly a jiné podobné národní zrádce a třídní nepřátele.
Jistě, dříve či později vyhrajeme ve volbách stejně drtivě, jako v roce 1946. Jistě, prez.Klaus nás vede k tamtomu na Východě mocnému dubisku stejně neochvějně, jako naše otce a dědy vedl pres.Beneš. Ale já osobně mám stále obavy o pokojný průběh obnovy našeho slovanského společenského zřízení. Podaří se vše udělat v klidu, jako v červenci roku 1947 ? Se Schwarzenbergem na postu ministra zahraničí zcela jistě ne – to prostě není našinec, to není Jan Masaryk, poslušně následující kroky svého presidenta. Takže si přejme, aby ten přestárlý Němec-papeženec skončil, jakýmkoli způsobem, dříve než přistoupíme k závěrečným krokům našeho opětovného spojování s našimi staršími bratry.

Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Je to Leninužel tak, vážený Jakube S. Již sebou nenosíme sudlice, v důsledku vědecko-technického pokroku (nevyšly by se nám do aut ani do prostředků MHD). Z oken vyhozené poskoky Euroameriky tedy budeme dobíjet vším, co nám právě přijde pod ruku.
Ovšem na počátku 15.století bylo vše jiné – náš lid nosil dřevcové zbraně i do kostela; viz např. http://www.youtube.com/watch?v=VlHbYpRMRvE . Pak stačil jeden plamenný proslov lidového komisaře, a za chvíli agenti papeženců a Němců sebou zmítali v posledních záškubech.
Ach, to bylo tak krásné ! Ach, to je tak inspirativní pro naši současnost !

Větší vlastenec řekl(a)...

Ehmm ...

Má být "nevešly by se nám do aut...".

Za chybu se omlouvám všem vlastencům a vlastenkám.

Jakub S. řekl(a)...

VV, souhu -to je parádní počteníčko. Ano - až přichýlíme opět k tomu tam se dubisku, jež odolává zhoubným až dosaváde časům - nastane konečně ten kýžený konec dějin, uzavření krvavé historie lidstva - začne bezčasí na věky věků, jak to ve svých proroctvích a viděních zvěstovali Otcové zakladatelé. A bude. A pokluzené. Kúúrňa, už aby to bylo! Súsed, co býl předseda našého uličního výboru, pravíl, jak sa vracél po pátém brodském: Šak to už nende dál, gdo sa na to má dívat, co tí intelygenti narobili. Dyby byly milice, jak sem v nich býl, ty by s tým všeckým urobily krátký proces. Šak ba...

Větší vlastenec řekl(a)...

No však.
Důležité je, aby defenestraci provedly zdravé lidové síly; pamatujeme, jak celou akci v r.1618 zvrtačili ti "slavní" feudálové. Prostě domácí přisluhovači Euroameriky musejí být zneškodněni tradičně česky humánně a spolehlivě, po husitsku, po leninsku.

Tak Čest !

stk řekl(a)...

Jakube S.,
se sudlicemi máme smolíka. Došly a už se nevyrábějí - ani na Tajwanu. Ale vidle by postačly. Když se druhý konec opře pevně o zem...

Větší vlastenec řekl(a)...

Na webu lze snadno nalézt v současnosti vyráběné repliky halaparten - cizáckých napodobenin našich sudlic. Leninužel jde jen o dekorační předměty; náraz vykrmeného těla euroamerického agenta by nevydržely.
I vidle se ohnou či zlomí; to by mohlo být pro vidláka nebezpečné, vážený STK.
Proto radím současné pravicové politiky nechat dopadnout na dlažbu, a následně humánně dobít bodáky. Samopaly musíme mít tak jako tak.

Míru zdar !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Pamatujte, milujte, studujte Iljiče, našeho učitele, našeho vůdce. Bojujte a vítězte nad nepřáteli, vnitřními i vnějšími, po vzoru Iljičově. Nikdy neodmítejte konat drobnou práci, neboť z malého se buduje veliké. Toť jeden z nejdůležitějších odkazů Iljičových.
J. V. Stalin

Jakub S. řekl(a)...

Tak! Nejsme, nebudeme malincí, nepůjdeme sami temnou nocí. Není s námi Stalin? Buďme stalinci! Není s námi Gottwald? Buďme gottwaldovci!

Větší vlastenec řekl(a)...

Zde Přísaha Strany Nesmrtelnému Leninovi : http://ksc-cssp.komunisti.sk/Dejiny_VKSb_HlavaIX.htm

Jednou opět zvítězíme nad tyrany a zrádci všemi !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Přikázání Nesmrtelného Lenina je jen 7. Ještě 3 a mohlo být desatero kompletní.

kocour řekl(a)...

Když se podívám na Bátorův facebook, tak ze´d má skrytou, jen pro přátele. Ergo to, co řekl, neřekl veřejně, ale soukromě.

A trochu se obávám, že ta míra TOPičího rozhořčení nad tím, co Bátora řekl, má mnohem, mnohem prozaičtější vysvětlení než všechny ty teorie o odpoutávání pozornosti či o snaze znemožnit novou pravicovou stranu dřív, než vznikne. Ale raději nebudu ani naznačovat.

informace řekl(a)...

Kocoure,
nenapínejte nás. Máte na mysli nějaký blízký termín? Taky jsem to vzala v úvahu, ale nemám podklad.

STK řekl(a)...

Problém je v tom (jiný) Kocoure,
že každá nová strana se snaží vymezit proti stranám stávajícím, takže občas zabíhá až do krajností. Jakmile je úspěšná a dojde na "praktickou politiku" uvědomí si, že se nehraje podle jejich pravidel, je potřeba koalic a tak většinou zvadne, ztratí se v davu nebo se sama zesměšní. Máme to tu v Kotlince asi tak zařízeno. Nemusím, doufám, uvádět praktické příklady.
S pozitivním programem už dlouho nikdo nepřišel. Každý jenom slibuje, čemu zamezí, když bude zvolen. Bude tu muset být hůř, mnohem hůř, aby tyhle "NE-" sliby na voliče zabraly. Zatím se stávající věrchušce (evropsko-unijní, ale i české) úspěšně daří jakýkoliv hlas rozumu znectít nebo zesměšnit a poslat buď do rasismu, antiislamismu, vypjatého nacionalismu atd.
Některé příspěvky zde v Hospůdce budiž ilustrací toho, co tvrdím.

informace řekl(a)...

STK,
Kocour má zřejmě na mysli nějakou krátkodobou topinkovou taktiku. Taky jsem o tom uvažovala, ale neznám dostatečně jak celkovou situaci tak jednotlivé osobnosti a tak jsem toho prognostikování nechala.
Uvidíme, co z nich vyleze. Taky jsem četla v této souvislosti o únoru osmačtyřicátého.

A.S. Pergill řekl(a)...

Já jsem toho názoru, že fašistická sběř v kause Bátory testuje, zda už má dost moci, aby se dostala s prosazováním svých požadavků na vyšší level. Bátoru samotného nemusím, ale jeho protivníci jsou o řád horší.

kocour řekl(a)...

Informace: Kocour by už byl zticha, ale poté, co se nám právě kníže vyoutovalo jako ten nejsprostší normalizátor, co by chtěl posílat zastánce politicky nekorektních názorů k lopatě ... no, prostě se ten Bátora bezděky trefil do velmi citlivého knížecího místa. Ale třeba v tom skladu tužek napíše nějakou divadelní hru a za 10 let ho zvolíme prezidentem. Jednohlasně, samozřejmě ...

informace řekl(a)...

Kocoure,
já bych ani tak nesoustřeďovala pozornost na knížete, i když svými výroky o pedofilovi v dívčí škole a schopnosti řídit tak akorát sklad tužek opravdu překročil jakoukoliv míru slušnosti. A tím docela zesměšnil řeči TOP 09 o nesmytelné urážce ze strany Bátory, odčinitelné snad jen jeho vyhnáním z ministerstva. Dokázal, chudáček, jen jakým je diplomatem. (Dio salvi la Boemia!)
Spíš tahá za provaz a napíná ho k prasknutí jejich místopředseda. Že by měl nějaké zcela "personalissime" ambice? Oč jinak v té komedii, čím dál tím grotesknější, asi jinak může jít?
A jejich členové už na to začínají pohlížet s jistým znepokojením. Jako ti tři, co napsali dopis, že nesouhlasí.

informace řekl(a)...

Ale napadá mi také, že může jít o zdánlivý faux pas, nakonec kníže má za sebou značně dlouhou činnost na mezinárodním poli, aby nevěděl, jaký mohou mít jeho slova účinek, který by měl situaci nějakým způsobem rozuzlit. Jakým? I tady jsou různé možnosti.
Uvidíme.

STK řekl(a)...

Hraje se hra, nevíme kdo ji napsal*, nevíme kdo ji režíruje* a nevíme, jak má podle autora skončit. Nechme se tedy překvapit. Vím jistě jen jedno - veškeré urážky jsou zástupný problém, jde o něco jiného. Ale o co jde se dozvíme už brzy - v dalším obraze. (A to prosím nejsem typický obdivovatel ani tvůrce spileneckých teorií.)

*) mě vychází jak Shakespeare roku 2011 nějaký Kalousek. Už kdysi navrhl spolupráci KDU-ČSL s levicí aby dosáhl svého - chtěl zabránit dvoukoalici (opo-smlouva č. 2) ODS a ČSSD, která by zcela vyšachovala lidovce z dělby moci. Pak, po explozi vášní klidně odstoupil, chvíli počkal, založil novou stranu a teď je TOP ministrem financí.
Kdo ze stávajících politiků něco takového dokázal?
Já mu v duchu říkám kardinál Richelieu. Ale můžu se mýlit.

Jakub S. řekl(a)...

To není špatné naťuknutí řešení šarády...

drak řekl(a)...

Předesílám, že pánové Bátora, Jakl ani Hájek nejsou mými oblíbenými figurkami na našem politickém hnojišti, nicméně když sleduji, co se pod záminkou pár uštěpačných slovíček rozpoutalo za nepřiměřené reakce a tlaky, tak si myslím že se tu děje cosi velmi nepřístojného a souhlasím s A.S. Pergillem, že Bátora není nikterak sympatický, nicméně to, co teď na něj útočí, je vskutku o jeden až dva řády horší nežli Bátora sám. Na dnešním NP je článek Václava Žáka na toto téma:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-mlha-prede-mnou-batora-vsude-d8c-/p_politika.asp?c=A110820_015955_p_politika_wag

a abych zbytečně neopisoval co už bylo napsáno, tak jen připomenu, že pánové z TOP09, konkrétně pan Schwarzenberg a pan Kalousek jsou oba zkušenými politickými matadory, na našem politickém hnojišti se vyskytovali oba poměrně často, zejména pak pan Kalousek a díky přičinění obou pánů tedy dones nemáme v platnosti zákon o státní službě, který by mohl omezit ústavní práva státním úředníkům a podle kterého by tedy bylo možné podniknout proti panu Bátorovi příslušné kroky. Nechť tedy dotyční dají laskavě konečně pokoj a místo jalového opruzování nechť raději laskavě přemýšlí, jak ten právní čurbes, který tady oba dva aktivně pomáhali nastolit, dát zase aspoň trochu do pořádku. Já si myslím, že oba dva už se škody nadělali docela dost a netřeba jí zvyšovat tím, že po tlaku vyvíjeném na ministra Dobeše ještě zcela zbytečně dojde k tomu, že Dobešem protiprávně propuštěný Bátora vyhraje pracovně právní spor s náhradou škody a nákladů. Zaplatí to snad Kalousek a Schwarzenberg ze svého? Jasně že ne, tak ať dají pokoj a starají se o své resorty a školství nechají na starosti Dobešovi. Vzhledem k tomu, co se na svět a Evropu valí by měli jak Kalousek tak Schwarzenberg oba dva řešit úplně jiné věci a v úplně jiném tempu.

Jakub S. řekl(a)...

Prostě se plně podpisuju pod drakovu první větu!

kocour řekl(a)...

Informace, zjevně jste měla pravdu. Tohle už není jen výbuch vzteku, že Bátora naznačil, že se tu někdo už neobejde bez plen pro dospělé, tohle je plánované. Být Nečas, prásknu do stolu, řeknu "máte to mít", podám demisi, tím položím celou vládu a jdu do opozice, podpora vládním návrhům výběrově podle toho, jestli se budou líbit a bez záruky. Ale já nejsem Nečas.

Ono není důležité jen to, kdy budou volby, ale i jak se k nim propracujeme. Docela by mne zajímalo, co se dělo s preferencemi za posledních 5 dnů.

drak řekl(a)...

Ano, myslím, že už dávno nadešel ten správný moment, aby je pan Nečas všechny poslal slušně, bez emocí, leč tvrdě do kamsi do daleka a do háje zejména, jenže to je přesně to, nač on bohužel nemá dost sil, nebo ono to asi bude spíš kvůli něčemu jinému, kvůli skříni plné kostlivců, kteří ještě v médiích nebyli, ale mohli by být, a s tím se také bezohledně a cynicky kalkuluje u obou zbylých koaličních partnerů. Myslím ale, že současná situace je už natolik trapná, odporná a neúnosná, že už opravdu nastal ten správný moment poslat je ke všem čertům a to bez ohledu na cokoliv a kohokoliv.

Být ale teď předčasné volby, nejspíš bych volil někoho, kdo ve sněmovně ještě nebyl, neboť všichni co už tam byli, dokonale předvedli, že tam nepatří.

informace řekl(a)...

Kocoure,
napadlo mě to, když jsem viděla poslední průzkum mínění voličů, a kde Topka šla nahoru a Odeska dolů.
Jsou to známé scénáře tady z dob pětičlenné koalice DC, PRI, Pli, PSDI, PSI, kdy každý tahal za svůj konec a vydíral ostatní. Bylo to období, kdy se koalice, co vyšla z voleb, neudržela u vlády víc jak rok. A potom to bylo střídání úřednických vlád.
No, jestli se Topka vydala na tuhle cestu, tak by potřebovala vyrazit ji klidně z politiky ven.
Politikařením se nikam nedojde. Itálie 7O - 8O let je toho názorným pžíkladem.

informace řekl(a)...

A ještě, Kocoure,
podle mého tím Nečas praštit nemá. Měl by se snažit udržet vládu na nohou, dokud je to možné.
Vládní krizí stát jenom ztrácí, ta nikdy nemá pozitivní důsledky. A měl by ukázat, nakolik je koaliční spojenec nezodpovědný.
Nakonec by také mohl udělat nějaké veřejné prohlášení v tomto smyslu, ne? Myslím, že už to stejně dost lidí pochopilo.

Větší vlastenec řekl(a)...

Je to tak, drahý vlastenče kocoure.
Soudruh a soukmenovec Bátora se nebál vysmát přestárlému Němci Schwarzenbergovi, za což by mu měl být každý roduvěrný Čech vděčný. Ano, v současném brutálním režimu, v politicky korektním multikulti, aby se našinec bál od srdce se vysmát nemohoucímu gerontovi, nebo hloupému mrzákovi, jenž s vozíkem nevyjede do schodů, či směšnému slepounovi, který spadl do otevřeného kanálu.
Ano, musíme být vděční s.s.Bátorovi za jeho odvahu, věrnost a sílu, se kterou bojuje nejen proti pakultuře přestárlosti a homosexualismu, ale i proti sionistickému nebezpečí. Nedejme se zmást řečmi, že v Euroamerice by takový soudruh a soukmenovec nemohl být zaměstnán ve státním aparátu - my přece nejsme s Euroamerikou spojeni ničím jiným, než pár smlouvami. Smlouvy lze vypovědět ze dne na den, ale naše bytostné ukotvení v Západní Asii je, Leninu buď dík, trvalé a nezrušitelné. Našinec Bátora i ostatní muži našeho prezidenta nám to neustále a neohroženě připomínají.
Kéž se už konečně vrátí staré dobré časy, ve kterých náš Bátora bude smět své zdravé české myšlenky volně vyslovovat resp. psát do úvodníků Rudého práva. Kéž se brzy obnoví zdravé poměry, v nichž Kalousek a Nečas budou maximálně subalterními referentíky národního podniku resp. JZD, časy, v nichž senilní Schwarzenberg půjde do starobince či emigrace, a zrádní Havel s Vondrou do NVÚ.

Čest a Nazdar !

informace řekl(a)...

Už je to tady, pan ministr na sebe nenechal dlouho čekat: Přímá cesta na Hrad mě láká, svěřil redaktorce Týdne během své dovolené v sanatoriu v korutanském městečku Maria Wörth.
Páni, člověk by čekal od aristokrata alespoň nějaké minimum savoir faire. Ale tohle!!! Aristokrat se naveze sprostě do ministerského úředníka, a když ten reaguje - soukromě - na face booku, celá aristokratova strana začne vyřvávat o skandálu, vyhrožuje vládní krizí, aristokrat pro jistotu ještě v nadávkách na účet úředníka přisolí a pak samozřejmě, jakoby nic, se mimochodem svěří redaktorce, že ho cesta "PŘÍMÁ" ??????? na Hrad láká.
Šmarjá páno, lidi, řekněte mi, že to není pravda, že je to jen prázdninový žert!
Ne, doopravdy nenacházím slov, abych něco podobného komentovala. Cožpak sám aristokrat nechápe, že nemá před sebou tlupu hlupáků, kteří ho budou s nadšením volit pro jeho rozhodné "nekompromisní" nadávky, cožpak sám nechápe, že se nemožně zesměšnil? Kde si myslí, že je?

informace řekl(a)...

Myslím taky,na základě toho, co jsem se dočetla, že by pan aristokrat měl hodně věcí k vysvětlení.
LOUTKOVÝ BRATR KAREL SCHWARZENBERG
http://portal.jachci.cz/cs/articles/showArticle/id/loutkovy-bratr-karel-schwarzenberg-680
anebo
http://www.budejckadrbna.cz/profile/bramberka-nova/blog/21-sokujici-co-nam-jeste-taji-karel-schwarzenberg-a-vaclav-havel-v-rodinnych-albech-mohl-by-nam-schwarzenberg-na-sumave-zridit-sberny-pracovni-tabor-po-vzoru-sveho-otce%E2%80%A6.html
Nikdo se ho na to nezeptá?

informace řekl(a)...

Piksla mi zřejmě z důvodů loajality vůči Topce a jejím politikům zabavil příspěvek s odkazy.

Jakub S. řekl(a)...

Savoir faire... no, jak s hořkostí a deziluzí jsem konečně nucen naznat... holt spíš savoir vivre. No prosím, nic špatného a koneckonců je aristokrat, a jaký. Ovšem pak nemá jít do politiky. A taky má už roky - Roky mi byl strašně sympatický. Jako jasný protiklad většiny ostatních n a h o ř e . Tak ať už s uznáním odejde do důchod a do Vídně... Pán s ním,

Harpyje řekl(a)...

Stojí za přečtení: Podivná trojka 'BBB' snižuje Česku laťku, píší Slováci
http://www.lidovky.cz/podivna-trojka-bbb-snizuje-cesku-latku-pisi-slovaci-fhx-/ln_zahranici.asp?c=A110823_111255_ln_zahranici_jv
Neexistuje nejmenší důvod, aby se kníže odebíral do důchodu. To spíš by se měli jeho odpůrci odebrat tam, kam posílá Bátora intelektuály.

drak řekl(a)...

Myslím, že směrem k současné vládní koalici by mělo býti proneseno:

WARNING TO ALL PERSONNEL:

Firings will continue until morale improves.

Jakub S. řekl(a)...

Got it! Congratulations, mělo by...

informace řekl(a)...

Pan ministr zahraničí v pondělí v pohovoru s redakcí Týdne nevyloučil, že by TOP09 mohla opustit koalici. Opoziční ČSSD již navrhuje jednat v parlamentu o nových volbách, dojde-li k vládní krizi. A to všechno pro jednoho úředníka na ministerstvu školství?
Dva páni ministři, předseda a místopředseda strany počítají snad s tím, že opozice je kvůli tomu podpoří v jejich ambicích? Opozice má své zájmy a své lidi, které bude chtít prosadit.
Kromě toho, dva ministři si neuvědomují, že vládní krize a volby mimo řádný termín, které bude předcházet volební kampaň je destabilizačním aktem, který škodí státu, celé společnosti, všem? A mimo jiné, volby stojí také pěkné peníze, jak z kapes státu, který je platí, tak z kapes stran. A je to snad pro českou ekonomiku únosné?
Nikdo to ještě těmto dvěma politickým žabařům nevysvětlil? Svou tupostí a zabedněností vzbuzují až soucit.

informace řekl(a)...

Jakube,
l'aristocratico non sempre è sinonimo di nobile. In questo caso vuol dire piuttosto feudale. Con tutto quello che il termine comporta. Compresa la faccia da avvinazzato.

Jakub S. řekl(a)...

Puo darsi... e la triste verita. Snad ale aspoň ius primae noctis už nikoliv - !?

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen klid, pane S. Ne nadarmo jsme se poučili (my všichni roduvěrní Češi a Moravané) z dočasného ústupu našeho slovanského společenského systému.
Po našem opětovném (a konečném) vítězství pošleme pana knížete tam, kam patří všichni jemu podobní. Vídeň to tedy nebude, na to můžete vzít jed.

Čest a Nazdar !