čtvrtek 18. srpna 2011

Vražedné útoky na autobusy poblíž Eilatu


Palestinští teroristé napadli poblíž rudomořského letoviska Eilat v rozmezí jedné hodiny dva autobusy s izraelskými turisty. První útok proběhl kolem místního poledne. Skupinka tří teroristů napadla střelbou z automatických zbraní autobus na silnici č. 12. Zraněno bylo 7 lidí. Za hodinu byl vypálen na další izraelský autobus raketově poháněný granát. Nejméně 6 cestujících bylo zabito. Později byl upřesněn celkový počet zraněných na 33.

Izraelské síly obrany v odvetu učinily uvážlivý krok: nálet na Gazu. Leteckým úderem byl zabit velitel Saladínových brigád, "vojenského křídla" Výborů lidového odporu Abú Auád Kamil a-Nejrab. Společně s ním byli zabiti další dva teroristé a dítě, které bylo s nimi.

Palestinská samospráva odmítla, že by s teroristickým útokem měla co do činění. Palestinci jsou totiž "proti násilí v jakékoli formě". Jeden z vůdců Hamasu Salah Bardawil varoval, že Izrael už dříve naschvál připravoval útok na Gazu ausgerechnet v době ramadánu. (Útoky na autobus zase proběhly v předvečer šabatu.)

Hlavní palestinský vyjednavač Saíb Irikát vydal - varování Izraeli před další agresí! Načež vyzval mezinárodní společenství k "zajištění klidu v regionu".

To by bylo potřeba. Ona raketa totiž mohla být odpálena z egyptského území.

Ze zahraničí přijíždí do Izraele každý rok na tři miliony turistů. Zatím nejsou hlášeny cílené útoky na zahraniční turisty. Není jisté, zda si to dálkově naváděná raketa bude umět přebrat.

Další na Eretz.cz

56 komentářů:

Jakub S. řekl(a)...

Palestinci jsou proti násilí v jakékoli formě... Tó jo. Velmi dobrý fór!!!
Tomu se říká obrana útokem. Čili ilustrativní příklad chucpe, chaverim ve chaverot. A já se přistihuju, že lituju, že tam nejsem teď. Mí potomci to snad nebudou číst. Šalom.

Jakub S. řekl(a)...

Voni holt maj už dávno naštudovanýho a našprtanýho toho doktora Goebbelse, vědí, pane Sinderhauf - no ale zapomínaj, že m y ho známe taky, a líp. Takovýho něco průhlednýho, tak mizernej štof, to bych se styděl prodávat. Za tejden bych byl plajte, a sám bych byl toho viník.
Mluvím za svého praděda, prvního českého obchodníka střižním zbožím v Brně.

drak řekl(a)...

To, že došlo k násilí z palestinské strany mi nepřekvapuje, ono se to tam děje už pekelně dlouho, to jak na to bylo reagováno z izraelské strany, mne také příliš nepřekvapuje, to už se také děje skoro stejně tak dlouho, jako to násilí z té palestinské. Smutné na tom je, že i po všech těch letech antipatií a vzájemných střetů a válek, se pořád ještě najde někdo ochotný v tom běsnění pokračovat a ty lidi k tomu pobízet.

jiný Honza řekl(a)...

Tak teď už jen čekám kejhání EUidiotů o zlém útoku na nevinné palestinské dítě. A kolik pitomců tomu bude věřit a demonstrovat a vypravovat lodě...

Větší vlastenec řekl(a)...

A čímže se provinilo to palestinské dítě, milý jiný Honzo ?

drak řekl(a)...

Normální rodiče si své děti chrání a nevodí je na setkání vrcholových palestinských teroristů, tož asi tak. Jenže Palestinci jsou všechno možné, jenom ne normální rodiče, takže oni dětem odmalička vymývají mozky, živí je nenávistí a vyrábějí z nich "kanonenfutr", no a tenhle konkrétní jedinec měl smůlu, byl v blbý okamžik na blbém místě, ale zavedli ho tam a připustili to jeho rodiče. Je to především jejich vina.

Větší vlastenec řekl(a)...

Sice jsem se ptal jiného Honzy, ale i tak děkuji za vysvětlení, velký vlastenče draku.
To palestinské dítě se tedy provinilo svým narozením; očividně šlo o hrdelní zločin.
Ještě jednou děkuji.

Čest a Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

To chtějí palArabi vyhlásit stát...Jaká to drzost...PalArabi si nejsou schopni vládnout sami, nejsou schopni zastavit teror...nejsou schopni vymýtit protižidovskou nenávist...Doufám, že Izrael zakročí a silnou razancí proti Izraeli...A palestinské dítě? Co tam dělalo? Proč nebylo doma a nedělalo si úkoly...? Proč bylo v místě válečné zóny...? A co na to připosraná EU...? Proč podporuje palestinské teroristy...? (i Fatah je teroristická organizace...!) Odstřihnout palAraby od veškeré pomoci...Dát jim do ruky motyky, srpy a rýče, ať v potu tváře dobývají chléb...ať sami dovážejí a vyvážejí výrobky, ať postaví školy a nemocnice...Ať postaví průmyslové podniky...Jsou to snad stejní lidé jako my...Tak proč se nesnaží...?

stk řekl(a)...

Lidé umírají, i když se vůbec ničím "neprovinili" Vlastimile!
To dítě, ať už mělo v hlavě cokoliv, zabili ti, kteří si je na takovou nebezpečnou* schůzku vzali sebou. A dělají to proto, protože jim na jejich dětech málo záleži (ostatně i na jejich ženách) a dítě jim slouží jako živý štít. Pokud přitom dítě zahyne, je to navíc skvělé politikum, na které nalítne velká část pseudohumanistů. To, co jindy odsuzujeme je najednou v pořádku?

*/ pokud jsem činovníkem "hnutí proiizraelského odporu" a před chvílí mí spolustraníci napadnou souseda, je jakákoliv schůzka se mnou nebezpeščná. Palestina a Israel jsou příliš malá území a obě strany konfliktu se příliš dobře znají na to, aby se dalo něco doopravdy utajit.

P.S.: Děti uýmírající v těchto dnech v Somálsku se provinily čím? Tam jasně tím, že se vůbec narodily. A protože fakt vlastního zrození nemá nikdo tak docela pod kontrolou, mohou za jejich utrpení a smrt jejich rodiče.
To už není politika, V.V. To je hořký pláč nad lidstvem. Zkusme lehčí téma, prosím...

Větší vlastenec řekl(a)...

"Lidé umírají, i když se vůbec ničím ´neprovinili´."
No bať. Zajímavý pohled agnostika na lidskou smrtelnost; děkuji, vážený STK. Jen ty uvozovky mě matou - má to být připomínka "dědičného hříchu" ?
Otázka : Do jaké míry jste měl pod kontrolou fakt vlastního zrození ?

(Ovšem ani Váš přípěvek není odpovědí na moji původní otázku jinému Honzovi. No nic ...)

informace řekl(a)...

Při teroristickém útoku na dva izraelské autobusy plné civilistů byly zabity také dvě izraelské děti.
A ty, čím se provinily, Vážený?
Děti jsou děti, ať mají jakékoliv rodiče. A do civilistů střílejí jen zrůdné skety!
Neschovávejte se za nějakým levným jednostranným moralizmem.
Viníky za smrt jak izraelských tak palestinských dětí jsou ti, co začali do civilních mírumilovných nic netušících lidí střílet.

stk řekl(a)...

Moje odpověď by měla průměrně inteligentnímu člověku stačit. Je mi líto V. V. - toto není téma na vtipkování - aspoň pro mě ne.

Jednou ji potkáte, kmotřičku a podivíte se, jak je snadné přeplout tu temnou řeku.

informace řekl(a)...

21. září se bude konat v New Yorku velká konference o rasizmu, organizovaná OSN pod názvem Durban III. Neúčast na konferenci oznámily již Kanada, Izrael, USA, Itálie, ČR a Holandsko. Důvodem je, jak prohlásil it. ministra zahraničí, že konference se z mezinárodní debaty o rasizmu časem stala tribunou pro obviňování a útoky proti Izraeli.
To potvrzuje nejen tradice dvou předešlých konferencí na toto téma, ale i návrh textu prohlášení, který již koluje, kde budou Palestinci prohlášeni za oběti izraelského rasizmu. Na konferenci bude hovořit i Ahmadinežád, který den před tím bude mluvit i na zasedání ONU.
První fonference, která se konala v r. 2001 v Jižní Africe, s projevy Mugabeho, Fidela Castra a Arafata, byla přehlídkou zuřivých projevů nenávisti proti kolonialistickému západu, s triumfálním závěrečným prohlášením Castra "Svobodu Palestině", na což mu echo odpovědělo "Smrt Židům".
Letošní vydání má být obdobou prvního, kromě toho dvaatřicet ong připravuje čtyřdenní protesty proti Izraeli, kde se bude propagovat téze, že izraelský stát je svázán s nejreakčnějšími režimy dějin jako nacistické Německo a jihoafrická apartheid .
Zpráva je z dnešního tištěného il Foglio.
Mám za to, že by nebylo na škodu najít si přesnější informace a napsat o tom nějaký článek do novin. Nechat tu bandu takhle řádit a pod hlavičkou OSN, to překračuje všechny meze.

Větší vlastenec řekl(a)...

"...průměrně inteligentnímu člověku..."
No jo, to je asi ten problém. Já, jakožto osoba inteligentní podprůměrně, nacházím ve Vaší ctěné odpovědi řadu dalších otázek. To víte, my polo- až čtvrtointeligenti vlastní zrození prostě nekontrolujeme, takže jsme zvědaví, jak to dělají ti lepší.

Co víme my prostí, pokrokoví, levicově založení lidé o smrti : Smrt není zlá, smrt je jen kus života těžkého
When beggars die, there are no comets seen;
The heavens themselves blaze forth the death of princes.


Mimochodem – bez obolu „tu temnou řeku“ ne a ne a nepřeplujete.

Hezký den přeji.

Harpyje řekl(a)...

Wiesel arranging Durban III counter-conference
http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=234429

Jakub S. řekl(a)...

A vše pod hlavičkou, záštitou, s publicitou OSN. A za peníze členských států = nás, dáňových poplatníků. Bezútěšné. A v Radě pro lidská práva je... podívejte se. Jak mít k téhle organizaci respekt? Objektivita neznámá veličina. Víte, jak dopadla slavná Société des nations před válkou, že?

drak řekl(a)...

A čím se provinili ti civilisté v tom autobuse milý VV?

Kopretina řekl(a)...

Zkrátka a dobře a to palestinské dítě tam nemělo co dělat...! Je chybou rodičů, že si tahají dítě do místa bojů...! Odpovědnost za smrt dítěte nesou palestinští primitivní teroristé, ne Izrael...To je jasné každému člověku s IQ 90...
Mrtví v autobuse draku se provinili tím, že jsou Židé...A dobrý Žid, mrtvý Žid...uvažování pokrokové levice...Doufám, že Izrael najde a dopadne vrahy zodpovědné za tento masakr...

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá Kopretino, z Vašeho příspěvku vyplývá mimo jiné, že :
1) Gaza je místo bojů, kde palestinské děti nemají co dělat.
2) Izrael nezlikvidoval "vrahy zodpovědné za tento masakr", ale někoho jiného.

Jménem všeho našeho lidu Vám děkuji za Vaši vzácnou upřímnost.

Kopretina řekl(a)...

Špatně jste mě pochopil...Palestinské děti nemají co dělat v místě bojů...Ne v celé Gaze...To vyplývá z mého příspěvku...

STK řekl(a)...

Ba ne Kopretinko,
V.V.V. to (pochopitelně) pochopil správně - jenže to, co provádí je jeho způsob humoru - který on ovšem naprosto tvrdě popírá.
Už si konečně zvykněte, že Vlastimil V.(tm) argumenty obrátí ne o 180°, ale klidně o 540° i více stupňů. Proto je diskuze s ním tak zajímavá - i když se prvoplánově jeví jako zastydlý komunista. (Co tomu říkají komunisté nevím. Možná ho pravidelně zvou do lůna své... strany.)

Jó Kopretinko, to pak jsou teprve ty správné mimikry!!

Schumacher antisemita řekl(a)...

Čím se provinilo palestinské dítě ? Tím čím jiní, kteří přicházejí o život. V nevhodnnou dobu bylo na nevhodném místě. Paradoxní na tom je, že ne z vlastní vůle. Dokonce je možné, že někomu se ta doba a místo zdály vhodné. A nejen smutné, ale i zavrženíhodné, že proto, že něco takového předpokládal. Obecně, nejen kdysi z dob míru a socialismu, ale i z nynějších zpráv mám dojem, že obyvatelstvo některých zemí se skládá převážně, či dokonce výlučně z žen a dětí.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vy jste opravdu vystudovala nějakou vyšší školu, milá Kopretino ?
Jestli Vaše odpověď bude "ANO", pak, prosím, připojte svoji verzi toho neuvěřitelného úspěchu. Neboť nejste schopna pochopit ani smysl VLASTNÍHO textu; to už je vážně co říct.

Hezkou neděli přeje a na odpověď se těší genocidní antisemita V.v.

Šaman řekl(a)...

K palestinskému dítěti:

Turecké letectvo už pět dnů bombarduje základny kurdských povstalců na severu Iráku. Jde o odvetu za nedávné útoky na jednotky pozemní armády na jihovýchodě země.

...Letouny zasáhly podle oficiálního stanoviska Ankary desítky cílů, aniž přišly o jediný ze třiceti strojů, jež se náletu zúčastnily. Útoku předcházela intenzivní dělostřelecká příprava...

"Sedm lidí včetně žen a dětí zemřelo během tureckého leteckého náletu na civilní auto ve vesnici Kortek," řekl Hassan Abdalláh, starosta oblasti Kalát Dizah. Není zcela jasné, kolik lidí skutečně zemřelo, protože exploze automobil a jeho osádku zcela roztrhala.

Zcela postrádám nářek evropských humanistů.

\ :-/

STK řekl(a)...

Já zase postrádám toho drzého chlapečka, který už konečně jednou jasným hláskem vykřičí známou pravdu o císařově nahotě. Tedy - nějací ti chlapečci by se i našli, ale jsou hned umlčeni multikulti, pozitivními diskriminanty, zastánci gender-rovnosti, klimatickými alarmisty a majiteli slunečních farem. Prostě všemi těmi, kteří na této dnešní nepřirozené a zvrhlé situaci, kdy se sice mluvit může, ale už zase jenom jednou, vydělávají peníze nebo pozice. Plná náměstí na to koukají a mlčí - dumjí totiž právě o tom, kde nejlépe koupit levné buřty nebo televizor.

(TADY BYCH NEJRADĚJI NAPSAL VELKÝMI TUČNÝMI PÍSMENY NĚCO OPRAVDU HODNĚ SPROSTÉHO. Ale nesluší se to a hlavně - nic by to nepomohlo...)
Zrovna dneska mi ta duševní ztučnělost českých hobitů vadí převelice.

informace řekl(a)...

Šamane,
on se také nikdo nepozastavuje nad tím, že teroristi z Komitétů lidového odboje v Gaze vypalují dál rakety proti Izraeli. Jen v posledních hodinách jich vypálili sedm a strefili se do školy v Beersheba, ta byla naštěstí prázdná.
Ono se to bere nějak rozdílným měřítkem. Palestinským organizacím s vydatnou arabskou podporou se podařilo vtlouct do hlavy západnímu veřejnému mínění, že Palestinci jsou utlačovaní a že jsou pošlapávána jejich základní práva a že Izrael je usurpátor a agresor. "Slabí Palestinci jsou napadáni silným Izraelem."
Totéž měřítko, totiž záštita slabého proti silnému, by mělo platit i v případu Kurdů a Turecka. Z nějakých záhadných důvodů to nefunguje.
Pročpak asi?

Větší vlastenec řekl(a)...

Jednoduché řešení, vážený STK : Napište své unikulti "credo", pošlete text na web, a pak následujte příkladu hrdinného bojovníka ABB (toho norského) – pobijte tolik multikulti zrádců národa, kolik jen můžete. Hned Vám bude lépe, a navíc náležitě upozorníte na ohavnou duševní ztučnělost českých hobitů, zastánců multikulti a humanismu.
Jen musíte být o hodně lepší a rychlejší než ABB, protože naše česká policie + armáda, byť sloužící úpadkovému kapitalistickému režimu, je o několik tisíc % akceschopnější než ta norská (má k dispozici takové stratégy a taktiky, jako jsou na slovo vzatí odborníci Velký Šaman a A.S.Pergill).

Tak zlomte vaz !

informace řekl(a)...

STK,
říkala jsem Vám, pomalu s tou aliterací nebo rozlobíte Harpyji. Teď se rozlobila sama Aliterace! Máte to zapotřebí je dráždit?

informace řekl(a)...

rozzlobit, pardon

jiný Honza řekl(a)...

Milý VV, moc hezké rýpnutí. Kdysi mi kdosi mailem poslal kreslený fórek (možná bych ho ještě někde našel), který přesně charakterizuje izraelsko palestinské vztahy. Na obrázku je na každé straně klečící voják, dětský kočárek a stožár s vlajkou. Pointa je v tom, že zatímco izraelský voják klečí PŘED kočárkem, aby ho chránil, ten palestiský se za kočárek schovává.
Takže otázka je položena špatně. Neprovinilo se dítě, ale provinil se ten, kdo ho vystavil zbytečnému (a v tomhle případě i předpokládatelnému) nebezpečí.
Jinak mi váš dotaz připomíná otázku, kterou pronesla maminka chlapečka umírajícího na jakousi zcela neléčitelnou formu rakoviny - čím si to zasloužil? Dokážete odpovědět?

Větší vlastenec řekl(a)...

A ještě něco, vážený STK :
Leninužel nelze předpokládat, že Váš vlastenecký čin povzbudí okamžitě vší náš lid k aktivnímu odporu vůči multikulti, kapitalismu a demokracii. To víte, za jedenadvacet let euroamerické nadvlády pronikli nepřátelští agenti do všech oblastí našeho života, náš lid se proto právem obává o život a zaměstnání. Takže budete jat, uvržen do temného žaláře, mučen, a posléze postaven před nespravedlivý třídní a protinárodní soud. Tam, snad, dostanete prostor k vyslovení plamenné obžaloby současného režimu – stane se z Vás český Dimitrov.
Co byste ale měl udělat v průběhu svého antimultikulti vystoupení : humánně vylikvidovat nejviditelnější symboly „našeho“ multikulti. V Norsku tamní ztučnělí hobiti, zastánci multikulti a humanismu, se právě pokoušejí zesměšnit hrdinného bojovníka ABB. Rolí moderátorky jakéhosi ohavného manifestu na podporu multikulti byla pověřena jistá Haddy N'jie, ztělesněný děsivý výsledek multikulti. Račte si najít její neárijskou podobu (za německého unikulti se tomu říkalo prznění rasy).
Takže asi již víte, jaké zdejší výsledky multikulti preventivně zneškodnit, aby nebyly použity v kampani proti unikulti i Vám osobně.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Inu, jiný Honzo, chtěl jsem si jen ověřit jednu myšlenku. A hle, podařilo se : Zdejší velcí čeští vlastenci, opravdoví, to jest SELEKTIVNÍ humanisté skutečně rozlišují mezi sionistickými a palestinskými dětmi.
Dle momentálních politických (rasových ?) preferencí toho kterého vlastence jsou zbytečnému nebezpečí vystavovány všechny palestinské děti v Gaze resp. sionistické děti v Izraeli.
Tož tak.

Co se týče Vašich otázek : Pokud dotyčné dítě pochází z nižších tříd, vinni jsou vykořisťovatelé. Pod je ono dítě potomek vykořisťovatelů, jde o zaslouženou odplatu, zprostředkovanou Velebnou Matkou Přírodou.
Jednou jsem četl i jiné vysvětlení, v ukrutné papeženecké příručce typu "Jak se vyrovnat s tíživými životními situace a smrtí". Raději je zde uvádět nebudu, abych se nedotkl citů místních vlastenců-ateistů a agnostiků.
(Na vysvětlenou : Ta vysoce škodlivá příručka mě padla do ruky v domě mého tehdejšího přítele a budoucího švagra, bývalého zapáleného člena SSM, později papežence, dlouholetého šéfa důležitého státního úřadu. Abych jej nepomlouval - přes svoje papeženectví a službu současnému multikulti režimu si velice dobře uvědomuje hrozbu, kterou pro naši vlast a vší náš lid představují sionisti a jejich domácí přisluhovači.)

Míru zdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Eh kletě !

Má být "...životními situacemi..." a "...příručka mně padla do ruky...".

Za chyby se omlouvám všem vlastencům a vlastenkám.

Větší vlastenec řekl(a)...

A ještě něco, milý jiný Honzo :
Na onom "fórku", ve skutečnosti samozřejmě části zákeřné sionistické propagandy, není palestinský voják, nýbrž partyzán (pro sionisty a jejich přisluhovače "terorista").

Hezký den přeji.

Harpyje řekl(a)...

Ale kde!
Vážený STK si vystačí s Láďou. To je pohodlnější a bezpečnější, a přitom se Láďovy názory ani tak moc od těch Breivikových neliší.

Jakub S, řekl(a)...

Tak tak, Honzo. Letos v Izraeli jsem přestál jeden výbuch sebevraha v Jeruzalémě půl kilometru od něj, chodil všude, posuzoval, pozoroval, hodnotil, byl všude včetně Golan (třetina Izraele dole jak na dlani), (děti tohle číst nebudou), obdivoval ty fešné sebevědomé veselé entuziastické neodolatelné vojandy se samopalem přes rameno s grácií kabelky... a viděl spokojené, vydělávající, klidné místní Araby... byl i v Betlému (Západní břeh), v nejkrásnějších mešitách i u Západní zdi (o tom ovšem psát nelze...) no ale s VV - u něj, prosím, se věci musí brát jinak, víš? doporučuju knížky p. Olšera, ostatně původně kouzelně naivního antiizraelity (tohle sem právě vynalezl). Pak tam jel... a vše bylo jinak. Znám osobně. Šak žije v Ostravě. A je z Valach.

Větší vlastenec řekl(a)...

No já nevím, vážená paní Harpyje.
Tady v Česku (nebo alespoň tady ve vlasteneckém Doupěti) je doba těhotná očekáváním.
Všichni opravdoví vlastenci, věrní zastánci unikulti, čekají na onoho pověstného drzého chlapečka. Čekají na jeho výkřik „Král je nahý a multikulti špatné !", čekají na výbuch ve vládní čtvrti a humánní vylikvidování národních zrádců - zavilých stoupenců multikulti, kapitalismu a demokracie.

Soudruh a soukmenovec Bátora je sympaťák a pravdomluvný člověk, ale je málo akční. Činů je nám třeba, rozhodných vlasteneckých činů. Snad se lid probudí po provokačním „ocenění“ Mašínů, ke kterému se tento týden chystá vlastizrádný disident Vondra.

Uvidíme, a nenecháme se překvapit.

Nazdar !

Jakub S. řekl(a)...

S., STK - já su z vás upřímně nešťastný: každý máte pravdu, oba chápu, každý tu svou. Tož zakopejte tomahawk - ! Nó!

Větší vlastenec řekl(a)...

Pravda, jak známo, je třídní kategorie.
Jak též dobře známo nám dobrým Čechům (i Moravanům), mezi třídami nemůže být smíru. Tudíž ani mezi třídními pravdami.
Boj prostě musí pokračovat až do našeho dějinného vítězství.

Čest a Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

Ten salvator přjde, Vlastenče, ale ne jako nějaký naší mentalitě cizí Rambo. Sympaťák Láďa je jeho průkopník.

Větší vlastenec řekl(a)...

Na Východě již září jasné Slunéčko, jediný a jedinečný soudruh Vladimir Vladimirovič Putin, velký přítel naší vlasti, národa a prezidenta Klause.
To je náš zachránce, a mocné ruské dubisko je naší záštitou proti všem bouřím hněvu. Až se vláda věcí do rukou lidu, ó lidu navrátí, přitiskne si nás dobrotivý ruský medvěd ke rtům a neodtrhne více.
Těšte se na osvobození z děsivé Evropy, zachvácené nákazou politické korektnosti a multikulti. Těšte se, a dobře naslouchejte – naše pádné kroky už brzy zaduní na západní straně Šumavy a Krušných hor.

Na shledanou v lepších časech.

stk řekl(a)...

Přátelé*,
musím se taky něčím živit, takže už asi nebudu mít dostatek času na napravování svých, ne vlastní vinou pokřivených výroků. Jste na mě příliš komplikovaní intelektuálové - i když jsem docela zvyklý obhajovat svůj názor před více protivníky. Ale tady naštěstí o nic nejde, je to jen takový veselý slovní šerm v dané kategirii.
Ne vždy se mi ale líbí, když je nějaké téma vhozeno do toho intošského mlýnku a semleto na beztvarý šrot. On i Áda Hüttler vlastně nechal intelektuály plácat, co sami chtěli. Pak už ale najednou neměl kdo plácat. [;-)
Ale vy si tu klidně povídejte dál, občas si Vaše Myšlenky přečtu, já totiž povahou "nésu Áda!" Takže zas někdy za pár dní...

*) P.T. Harpyje, Vlastimil V., Jakub S. a jim rovní, případně rovnější...

Jakub S. řekl(a)...

Ale né! Žádné takové! To nejde, protože to nejde. Smí todle bejt? Bez stk? No ták! Slibuju před svědkama, že vás už nikdy nebudu bít! Stejně jsem to nikdá nedělal. Ale stejnak...

Harpyje řekl(a)...

VLASTENČE, nebo JAKUBE, mám jednu otázku, týkající se češtiny.
Když byli u mně na návštěvě přátelé z Česka, tak jsem poprvé slyšela onen pro mé uši hrozný obrat "půjdeme na hotel". Jsem totiž od malička zvyklá chodit do hotelu. Teď se zase dočítám, že TOP 09 "nepůjde na vládu". To je ještě horší.
Co je správné? Za odpověď bych Vám byla moc vděčná, nejsem schopná ji najít na internetu.
Jakube, už ses setkal s Jirkou?

Jakub S. řekl(a)...

Vazba Jít na hotel pomalu a neúprosně přišla převzetím vazby Jít na ubytovnu, na internát atd. (= ubytovat se, spát). Jojo... Ovšem n a v l á d ě , n a v l á d u je z c e l a neodpustitelný nejhrubší poklesek proti základnímu citu pro rodný jazyk, navíc v oficiálním projevu, natož ještě písemném.... Vzniklo to v té chaotické době po převratu (neříkám revoluci, ta to nebyla). Za RU a první republiky se říkalo i psalo třeba: Zákon se projednal v e v l á d ě . - Jít na vládu je nejen hnusné a primitivní (ano, kdo to řekne, je pro mne primitiv, a může to být třeba mluvčí vlády či ministr! A pro vás ať je jím taky!), nýbrž v první řadě nesrozumitelné a na právní rovině tudíž neplatné. Název té jazykové roviny? Pokleslý žargon, prorazivší nešťastně na rovinu spisovnou a přes záznam "projevů" těch "politiků" do novin a tudíž na papír. Za obrození, sorry to say - by to nebylo možné...
S děvčetem, s kterým jsem chodil, jsem za mlada, když jsme jeli do Prahy, šli nocovat d o hotelu. S lehkou holkou se de n a hotel. Ale zase: dodáte hodinový - hle, musíte říct do... Jo, ten čéštyn nény jetnotuchá! Tož tak.
A s Jirkou z HK a jeho úžasnou přítelkyní jsme strávili bááječný den ve Zlíně včera! Bylo nám všem úžasně. Jak mu to přeju, že jsou zase dva. Má někdo štěstí.

Harpyje řekl(a)...

Díky Jakube.
Těší mě, že jsem doposud neztratila "feeling" pro mateřskou řeč.
Ditto pro Váš společný večer.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pociťuji zásadní rozdíl mezi vazbou „jít (s někým) do vlády“ (= stát se ministrem resp. vytvořit s někým vládu) a „jít (s něčím) na vládu“ (= nést na zasedání vlády nějaký podnět).
Mimochodem - odjakživa chodím na ubytovnu, na hotel, na rotu (= ložnici mužstva) atd. Ba i na školu jsem chodíval ...
A nepřijde mi to tak hloupé jako novočeské "oni ví" resp. "dvacet tři let" apod.
Asi nemám pro svou mateřštinu ten správný fílink.
Takže soráč.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Čeština jazyk živý.
Významy do vlády / na vládu chápu stejně jako V.v.
Na hotel / do hotelu zase jako Jakub. Chodím spát do hotelu. Nevodim si holky na hotel.

Jakub S. řekl(a)...

Dyť jo. O tyhle významy, resp. vazby a souvislosti, nešlo.

Větší vlastenec řekl(a)...

Aha. Nutno upřesnit :
Přijela za mnou moje holka; povečeřeli jsme ve vinárně, pak jsme šli na hotel.
Do hotelu jsme dorazili asi v jedenáct.
Svatební hostinu jsme měli v hotelu Olympic.


Takže tak.

Jakub S. řekl(a)...

Tak tak. Tak.

Anonymní řekl(a)...

V kvetnu jsem se byla podivat na protesty v Bilinu, West Bank (Judea/Samaria). Protestujici dav tvorili hlavne americti Israelci, arabsti pubertaci a deti. Zodpovednost za maleho arabskeho kluka co dostal zasah slznym plynem a brecel "ummy" - zodpovednost stopro nebyla na IDF vojacich. Ty deti tam nemely co delat. Nam dospelym se dostalo skoleni, co mame cekat (vodni dela, slzny plyn - problem neni az tak plyn jako kanystry, ktere zabiji), pripravili nas na pripadne zatceni a byli nam prislibeni okamzite pravnici v pripade problemu....takze dospeli vedeli, co se bude dit a nechali s plnym vedomym deti pobihat v pruvodu protestujicich.

Jakub S. řekl(a)...

Moment: vy jste tam byl mezi těma A r a b a m a ? A to školení vám dával kdo? A pod tím "američtí Israelci" mám rozumět "občané US - Židé"? pokud ano, oni se vydali podpořit tzv. Palestince, či jak - ?!

STK řekl(a)...

Jakube S.: Nějak nám to nabourává jednoduché schéma, že? (Nebo má anonymní dáma zmatek v terminologii.) Ale lidské štíty se používají už odedávna. Nemorální, leč účinné.

Jakub S. řekl(a)...

Vrcholně... A nejlepší jsou Vyšší pravdou osvícení prosťáčci boží, říkající si pacifisti. Ideální spojenec druhé (aktuální či potenciální) strany. Tím dokonalejší, že nevědomý. Už 08 jsem to hodil na NP. Někdo opáčil: Co blázníte?! - Ale vzápětí byl utřen: Neblázní. Pravdu říká! - My postarší o tom sakra víme z šedesátých - sedmdesátých z US (hlavně). Děti květin, hippies... končím, já tu nechci být sprostý. Shit - to Moskva jásala! Bez jejího přičinění...
Ovšem ty věci bych velice rád věděl, asi ne sám. Nevyjádřila se jasně. A kdo to píše, sím? Identifikujte se nějak, ano? Dík.

Větší vlastenec řekl(a)...

A mezi kým by měla být ta Češka, během demonstrace za mír a pokrok, vážený Jakube S. ? Snad mezi sionisty ? Mezi dědičnými nepřáteli všeho Slovanstva, zarytými odpůrci našeho slovanského i arabského unikulti ?! No to snad nemyslíte vážně !
My opravdoví čeští vlastenci jsme tisíce let bojovali PROTI VŠEM za vítězství naší unikulti; zdůrazňuji NAŠÍ, neboť unikulti německých fašistů nám přece jenom ne ve všem vyhovovala. A zvítězili jsme, za pomoci našich starších ruských bratří. Paradoxně i díky pomoci německých fašistů jsme dokázali na našem území zavést naši unikulti; hitlerovci ZA NÁS očistili území naší tisícileté vlasti od většiny sionistů a části kulaků a živnostníků - na nás zbylo jen jejich práci dokončit.

Samozřejmě - arabská (muslimská) verze unikulti nám také nevyhovuje ve všem; ale pořád je milionkrát lepší než ony proklaté a odporné euroamerické vynálezy - multikulti, kapitalismus a demokracie.
Takže Muslimové prostě JSOU našimi spojenci v boji proti prohnilému Západu a jeho nelidské multikulti. S nimi půjdeme, s nimi zvítězíme nebo padneme.

Čest a Nazdar !