sobota 24. září 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Postavení se na pevnou zem

Pondělí 24. září
Mluvčí Z.Vrh poskytl všem médiím vizi naší společnosti: "České Textárny budou mít vedoucí postavení na českém trhu, přičemž budou poskytovat služby vysoké kvality. Budeme patřit mezi nejlepší české společnosti a budeme atraktivní investiční příležitostí." V kantýně se objevil modrý transparent s bílými písmeny: "Zvyšovat hodnotu společnosti trvale dobrou finanční výkonností - náš cíl!" Akcie firmy spadly na pětileté minimum.



Úterý 25. září
Vedoucí útvaru Vedoucího Kanceláře Tiskového Mluvčího Tiskového Odboru Jambor se vyjádřil v rozhovoru pro Hospodské noviny: "Snížení hodnocení Českých Textáren je nepochybně ovlivněno obecnou situací na trhu. Ve skutečnosti nejde o nějaký pokles akcií, ale o postavení se na pevnou zem." Nekorektní novinář zveřejnil i jeho odpověď na otázku mimo záznam: "Může to být horší?"
"Ano, může."

Středa 26. září
VUML dnes otevřel Tluč Huba přednáškou o umění komunikace s propouštěnými osobami. "Za poslední rok jsme se zbavili téměř půlky zaměstnanců, a přitom nám nikdo nevypálil jediný objekt." Poté dorazil s mírným zpožděním Miloš Zeman. Také mluvil o propouštění lidí. Aniž to tušil, pochválil České Textárny: "Uvolnění pracovních sil z neperspektivních podniků vytváří nové zdroje pracovníků pro podniky perspektivní."

Čtvrtek 27. září
Ve vstupní hale se instalují nové elektronické turnikety. Zaregistrují každý náš vstup i odchod z budovy. Je konec odskakování si na svačinky do blízkých bufetů. Pořízení turniketů sponzoruje SO-HO, firma provozující podnikovou restauraci.

Pátek 28. září , státní svátek
Odbory na dnešek zorganizovaly setkání nejlepších pracovníků s vedením společnosti. Zaplatily parník, na kterém pak proběhlo netradiční posezení s břišními tanci a bohatým pohoštěním. Kapacita lodě byla brzy zaplněna managory, náměstky a jejich asistentkami. Jak pravil šéf odborů Milivoj Plachý: "Nejlepší lidi máme ve vedení!"
.......................................

Sobota 29. září

Z listárny Moby Dicka

Na našich intranetových KECECH lze nalézt zařazení i kontakty na všechny zaměstnance firmy. I na vedoucího PR managora sekce, která nabízí zákazníkům naše připojení k Internetu. Ten člověk je na svém místě už minimálně rok. Tohle je jeho "vizitka":

Vizitka pro: PhDr. X. Y.
Funkce: manažer pro produktové komunikace
Org. jednotka: Public Relations
Divize: Internet
E-mail zatím není k dispozici
Zaslala čtenářka J.V.
*************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

13 komentářů:

drak řekl(a)...

Ano, nejdříve je nutné pečlivě vybrat z podniku ty "nejlepší" a pak je za odměnu poslat na výlet na novou Guineu, či kde to pořád ještě žijí kanibalové, nebo třeba do Ruska, na výlet letadlem či výletní lodí na Volhu, nebo rovnou vším možným, to by v tom byl čert kdyby se ještě někdo vrátil...

Šaman řekl(a)...

Vážení štamgasti i náhodní hosté,
něco se stalo a ke komentování se od půlnoci nikdo nedostal, pouze informace z Itálie. Nevíme, co se děje, proto zkouším primitivním způsobem komentáře prošťouchnout tím, že zadám vlastní komentář.

Zachovejte nám, prosím, přízeň i nadále, a zatím si užívejte svátku. Možná se jen rozzlobil svatý Václav. Tak sorry, Vendo...

ŠŤOUCH!

\ :-)

Šaman řekl(a)...

Redirecting.
ŠŤOUCH!

Nick Šaman řekl(a)...

Nevím, co je najednou špatně - vložím text do políčka, vyplním do Názvu nick a zmáčknu Pokračovat. Pak zmáčknu Přidat komentář a v ten okamžik text z políčka zmizí. Když Přidat komentář zmačknu znova, tak se mi objeví červený nápis Komentář by neměl být prázdný a tím je vymalováno.
Nevím čím to může být, nikdy jsem takový problém neměl.

informace řekl(a)...

Páni,
přečetli jste si dnešní článek O. Ulče: Od věšení vlastního tatínka k politickému azylu na Psu?
Otřesné! Prý na to naráží ve svém Žertu Kundera. "A já s tou poplivanou psí hlavou budu s vámi věrně v šiku stát" asi tak nějak, cituju z paměti.
P:S: Explorer pořád nefunguje.

Pedro řekl(a)...

Ano, pořád nefunguje. Já teď poslal Jakubovi prosbu v diskusi pod článkem "ZASLÁNO: Izrael v ohrožení" prostřednictvím Mozilly (a posílám touto cestou i tento příspěvek). Doufám, že Šaman nepřeřadí tento článek do archivu dříve, než si Jakub (a doufám i Finrod Felagund) tuto moji prosbu přečtou.

informace řekl(a)...

Pedro, podívejte se na Vysídlení Němců z Československa na Wikipedii.
A na upozornění Jeden nebo více uživatelů zpochybnili nezaujatost, ověřitelnost, faktickou přesnost nebo encyklopedičnost, případně i další aspekty tohoto článku. Podrobnější zdůvodnění najdete v diskusi.
A podívejte se také na diskuzi.
Tam je ten inkriminovaný citát podán takhle:
12. května 1945 v Brně ve svém projevu prohlásil: Německý národ přestal být v této válce lidským, lidsky obstojným, a jeví se nám již jen jako jediný velký lidský netvor. Tento národ musí za to všechno stihnout veliký a přísný trest. (...) Řekli jsme si, že musíme německý problém v republice zcela vylikvidovat. S touto prací bylo započato ihned. Již za pár dní museli všichni Němci bez ohledu na vinu či nevinu nosit bílou pásku. Zde se postupuje zcela bezohledně, ať jde o dítě či ženu, ať je člověk rudý nebo modrý, všechno je jedno. Jsi prostě Němec a jako takový jsi míň než pes[zdroj?].
Text komentáře sestavitele hesla je vmontován do projevu, jako by byl jeho částí. Takže i to “zde se postupuje …” je odděleno komentátorem od původního textu projevu a jen kursiva naznačuje, že je to částí projevu. Téhož nebo nějakého jiného? Velice “šikovné”, že?
Jak se manipulují zdroje!
Mohlo by se na manipulaci poukázat v diskuzi pod heslem. Jste toho mocný? Já jsem to tedy ještě nedělala.

Pedro řekl(a)...

Já si myslím, že by se Finrod (po Jakubově upozornění) měl podívat na diskusi pod článkem "Izrael má přátele" a k problematice vět vložených do projevu E.B. se vyjádřit. Slíbil to přece už na podzim. Abychom se tu pořád dokolečka nebavili o něm bez něho. Vždyť na podzim se ho to dotklo (Jinak bych uvítal, kdybyste příště mluvili víc se mnou, než o mně.). V případě že tak neučiní, bude závěr jasný....

informace řekl(a)...

Pedro,
mám za to, že čekáte zbytečně. Teď se neozývá ani Jakub.
Porovnejte schválně oba texty, W. a Nekorektně.
Co bylo dřív, vejce nebo slepice?
Questo è il problema.

informace řekl(a)...

Víte, jak to pročítám po druhé, začínám si všímat různých neobratných formulací, které by Čech, píšící přímo ve své mateřštině neudělal.
Také divné, že?

Pedro řekl(a)...

Pořád ještě trvá problém s Explorerem. Myslím, že Jakub sice všechno tady čte, ale nemůže se ozvat. Já bych se taky nemohl ozvat, kdybych nemohl přepnout na Mozillu. Počkáme, Jakub zatím může zkontaktovat Finroda. Mezitím bude problém s Explorerem odstraněn a Finrod tady všechno vysvětlí... (I když se situace zdá být jasná, přece jenom pořád je teoretická šance, že je to jinak, než si oba myslíme).

Pedro řekl(a)...

P.S. Mezitím asi ten článek "Izrael má přátele" tady ze stránky zmizí a Jakub bude muset Finrodovi vysvětlit, že si musí kliknout na "Starší záznam".

Šaman řekl(a)...

Obávám se, že blogspot.com už problém "vyřešil", totiž jeho správci zjevně nemají žádný problém...