neděle 18. září 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Virtuální Univerzita Morálky a Lidství

Pondělí 17. září
Samé změny. Čáp marabu se rozhodl, že začne znovu létat. Vedení firmy na svém víkendovém výjezdním zasedání v Bludné Noře (opět rostou houby) ustanovilo opatření, které by mělo předcházet všem incidentům, jako byl ten s komínovým výtahem minulý týden. Vznikl Úřad Managora stížností, jenž by měl být jakýmsi vnitropodnikovým ombudsmanem. Na Tluč Hubův návrh jím byl jednomyslně zvolen čáp marabu.




Úterý 18. září
Sám Běsný Kokot rozeslal hromadný mail ke "katastrofě na Manhattanu". Želel "lidského utrpení amerického národa". Na závěr napsal: "Chtěl bych jménem nás všech vyjádřit přání, aby se situace na mezinárodním poli dále nevyhrocovala a vyřešila se za využití všech právních a mírových prostředků." Ambrožova Kočka k tomu dodala: "Američani tohle nesvedou. Ani s Hitlerem se neuměli domluvit."

Středa 19. září
Náměstek Kvakoš slavnostně otevřel Virtuální Univerzitu Morálky a Lidství. Vysvětlil nám, že "současné události v USA jsou v podstatě zapříčiněny našimi nízkými vibracemi". První přednášku VUMLu o tom, že "musíme přehodnotit naše postoje politické, hospodářské a morální, odvrhnout svoji aroganci a neurvalost, abychom nepopuzovali lidi jiných názorů a nezpůsobovali tak jejich spravedlivý hněv" držel profesor Kohák.

Čtvrtek 20. září
Včerejší VUML byl zakončen filmem "Krtek ve městě". Nevím, jestli příští středu půjdu na další přednášku. Koná se po pracovní době, ale její účastníci dostanou proplaceny přesčasy! Přednášky jsou dost náročné - Kohák a Krteček - toť smrtící kombinace. Ambrož asi už nepřijde. Když včera odcházel, drtil mezi zuby: "Zničit krtka!"

Pátek 21. září
Bezpečák Mazanec se již zotavil ze ztráty zlé milované dogy. Prostřednictvím firmy své bývalé sekretářky Kořenité dokonce každému zaměstnanci poslal uklidňující dopis, který má povznést naši morálku pro případ chemického útoku. "Protiplynových masek je dost. Máme jich nepřeberné zásoby už od roku 1938, i nové, moderní, ze šedesátých let." Ambrož dodal: "Chybí jenom filtry."
....................................

Sobota 22. září

Z listárny Moby Dicka

Kdysi, když jsem ještě dělal ve výrobním podniku, tak se dbalo, aby naše výrobky byly kvalitní. Měli jsme "kvalitáře". V mém dnešním virtuálním zaměstnání existuje výraz "řízení kvality". Je to děsná představa - tu někdo řídí kvalitu na nejvyšší stupeň, onde zařídí, aby byla zase menší. Ale on už existuje i "systém řízení kvality" a dokonce i "metodika systému řízení kvality". Snad se chystá i "filozofie metodiky systému řízení kvality"...
Jenom nevím, jestli jde ještě vůbec o nějakou kvalitu.

Zaslal čtenář S.B.

PS 2011: Vzhledem k tomu, že si Sytém řízení kvality pořídila i Policie ČR v době, kdy nechala vraždit manžele Stodolovy, vydírala podnikatele, falšovala řidičské zkoušky... je otázka nejspíše zodpovězena.
*************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

6 komentářů:

informace řekl(a)...

Čím dál tím víc crazy. Čáp ombundsmanem. A jak se domluví? Asi proto ho jmenovali.
Otevřena Virtuální Univerzita Morálky a Lidství, a jaký pak budou mít absolventi titul?

stk řekl(a)...

Titul? Přece "Morální Člověk". Nebo "Normální člověk"? Čert aby se v tom vyznal...

STK řekl(a)...

Jinak: když má něco v názvu moc slov, obvykle se jedná o nějaký podvod. Jasné věci mívají jasná jména.

Porodnice.
Jesle.
Škola.
Univerzita.
Doktorát.
Manželství.
Rodičovství.
Důchod.
Nemocnice.
Márnice.
Krematorium.

A už opravdu končím. Strávil jsem v podvečer dvě a půl hodiny za kamerou, při děkovačce jsem měl slzy v očích (tak mě bolela záda), pak přes most domů, následovala horká sprcha, kafe a Brufen. Teď už mě ale láká postel. Mám do ní cca 2 m daleko, takže Dobrou...

drak řekl(a)...

Není nad optimálně velký byt :-) Jinak souhlas, když se něco jmenuje příliš dlouze, tak je kolem toho častokrát zmatek. Někdy je ten zmatek zbytečný, protože by to šlo pojmenovat výstižněji, někdy bohužel není vyhnutí a méně slovy to prostě nejde.

EK dodala)hahaha řekl(a)...

Univerzita v Plzni
Doktorát z Bardějova
manželství rozvedené
rodičovství nejisté
důchod v dohledu
A V BRZSKU BUDE MASA DOST!!
čest v šest!

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,
svého času se bádalo nad tím, jaký titul by měl mít absolvent VUML. Padl pochopitelně samozřejmý titul "VUMLDr.", ale ukázalo se, že by se to nevešlo do kolonky v dokladech a je třeba to o jedno písměnko zkrátit.
A tak bádali a vylučovali:
- V - večerní - ne, soudruzi, to musíme nechat. To jasně ukazuje, jak soudruzi po večerech, na úkor osobního volna a spánku, studují
- U - univerzita - ne, soudruzi, tohle jasně ukazuje, jak je to vzdělání kvalitní, to škrtnout nejde
Tak M nebo L? No, soudruzi, je to těžké, ale on ten Lenin je pro dnešní dobu důležitější než Marx!