sobota 29. října 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: České problémy, s.r.o.

Pondělí 29. října
Junior byl ráno zasmušilý. "Tak jsme včera dodělali střechu Fotrovi na chatě," pravil. "Příští rok máme už jenom přistavit domeček na nářadí, sekačku a tak. S barem, grilem, krbem a udírnou. A verandičkou. Podsklepenou. Se saunou a vinným sklípkem. A vepředu bazén. Řekl jsem Fotrovi, jestli nechce ještě vzadu vyhloubit atomový kryt. Prý je to skvělý nápad."


Úterý 30. října
Junior Bambas, zdá se, má zaječí úmysly. Ačkoli u nás jeho Fotr vede Správu problémů a tedy neměl by mít problém se zeštíhlováním, liberalizací a ozdravnou kůrou, přesto celé dopoledne prohlížel inzeráty s nabídkami zaměstnání. Trn mu to rozmlouval: "Těch pár víkendů na tatínkově chatě za to stojí!" Junior odtušil: "Nechci už dělat votroka." Nejsem si jist, zda mínil svou práci na chatě nebo svou práci v práci.

Středa 31. října
Na VUMLu přivítal Mazanec Ratibora Majzlíka, který promluvil o nutnosti sjednocení demokratických sil: "Unie Svobody/Demokratická unie společně s Křesťanskodemokratickou unií/Československou stranou lidovou tvoří alianci s Občanskou demokratickou aliancí. Naše tři čtyřkoaliční strany čekají světlé zítřky. Pokud zůstaneme semknuti v ne/dělitelném šiku."

Čtvrtek 1. listopadu
Ambrož má hlášku od své přítelkyně Mrtvé Kočky, že se k US-DEU, KDU-ČSL a ODA má připojit i Morální rada mladých (MRMLA) Moniky Pajerové, aby ve Čtyřkoalici zůstaly čtyři strany. Majzlík ovšem trvá na tom, že v tom případě musí mít Čtyřkoalice pět poslaneckých klubů.

Pátek 2. listopadu
Tak Bambas skutečně odchází - ale ne Junior, avšak Fotr! V rámci ozdravné kůry zrušil Běsný Kokot od 1. 11. svým ROZŘEĎ 8808/01 Správu problémů. A kdo bude řešit problémy naší firmy?

Společnost České problémy, s.r.o., v čele s Fotrem Bambasem.
............................

Sobota 3. listopadu

Z listárny Moby Dicka

Je možné, že "ozdravná kůra" vypukla v tolika podnicích? I u nás se snížil vykazovaný zisk. Tržby nám oproti loňsku ani moc nepoklesly. Jenom náramně stouply náklady. Proč? Zahraniční "strategický partner", který měl naše Textárny od státu koupit, odstoupil od tohoto úmyslu. A účtuje si svoje "nezbytné služby", které zatím vykazoval jako svůj "vklad" do firmy. Takže managor, který je v podniku zástupcem "strategického partnera", platí služby vlastní firmě, kdežto "náš" managor hořekuje, že jsme neodpovědně hospodařili. V cizině se pro takové hospodaření ujal výraz "tuneling".

Zaslal čtenář B.K.
*************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

jirka j.n.
můj dědeček legionář, strýci odbojáří,táta jako mladý totaleinsatz, strýci přišli do plynu v Auschwitz anobrž Oswiencim a pod sekyrou na Pankráci. Ti, co přežili - rozkulačeni. Nevím nevím - od Stalina k Schwarzenbergovi - od Podkarpatské Rusi k českékotlině, od sudetů k sudetům, co je to vlastně zač - ten systém pravdolásky. Rozpustíme se jak ten cukr z Dačic v eurounii.? Pořád nám někdo nabízí Umvolkung ? Už Habsburk nám dával jednou popravy a podruhé signum laudis, to samozřejmě těm gemýtlich. A eurokomisaři jsou jak jezinky - uvidíme,co vám za to vyměříme, švando dudáku. Všechny vás zdravím.

Schumacher řekl(a)...

Tak tomu bude do té doby dokud se nenaučíme to co hyena pravila lvovi, když jí oznámil, na kdy se má připravit k sežrání....

Jakub S. řekl(a)...

Co pravila, sím?