sobota 22. října 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Velmi mimořádná opatření

Pondělí 22. října
Dorazil hromadný mail ředitele Kokota: "Rád bych Vám všem  poděkoval za úsilí, které jste dosud věnovali plnění letos velmi náročně stanovených úkolů. Vzhledem k mnoha objektivním, ale i subjektivním důvodům se ne všechny plánované hospodářské výsledky daří také plně naplňovat." Co tím Běsný naznačuje? Že letos nebudou vánoční kolekce???



Úterý 23. října
Náměstek Kvakoš nás dnes v závodním rozhlase poněkud postrašil: "Naše společnost pociťuje tlaky konkurence. V jejím hospodaření se bezesporu odráží i obecně nepříznivá situace textárenství. Svou roli hraje negativní vývoj mezinárodních finančních trhů. Nezastírám, že existují i vnitřní důvody, proč společnost nevydělává tolik, kolik plánovala. To však co nejrychleji odstraníme." S vánočními kolekcemi se můžeme rovnou rozloučit!

Středa 24. října
Na VUMLu vystoupil náměstek Dur Durak: "Vedení společnosti velmi intenzivně projednává současnou velmi nepříznivou situaci a na základě této analýzy jsem přesvědčen, že je možné vytvořit předpoklady pro splnění základních stanovených cílů. V zájmu toho, abychom naplnili očekávání, která mají akcionáři společnosti, rozhodli jsme o přijetí velmi mimořádných opatření v oblasti nákladů." Sbohem, kolekce! Jo, prý taky mluvil nějaký dalajláma.

Čtvrtek 25. října
Z mailu L. Živé: "Snižování nákladů je zcela logickou a nezbytnou ozdravnou kůrou, která navazuje na předchozí úsporná opatření jakými bylo například snižování počtu zaměstnanců v rámci projektu liberalizace. Ve snižování nákladů je třeba pokračovat." Místo zaměstnanců dělají cizí firmy, což značí růst nákladů. Po liberalizaci následuje kůra. Budeme ji hryzat?

Pátek 26. října
Běsný Kokot se vyjádřil jasně: "Na tom, jak se nám podaří splnit letošní cíle, závisí jak budoucnost společnosti, tak odměny každého zaměstnance bez ohledu na jeho pozici či funkci ve firemní hierarchii." Ze sekretariátu Tluč Huby se provalilo, že letošní nabubřele postavený plán jistě nesplníme. Kolekce budou. Jenom roční odměny ne.
.......................................

Sobota 27. října

Z listárny Moby Dicka

V naší firmě taky přijali "velmi mimořádná opatření v oblasti nákladů". Nová propiska se může nafasovat, až když se prokážete propiskou vypsanou. Ale nevím, jestli se tím doženou ty dvě miliardy, které nám letos scházejí...

Zaslal čtenář P.C.
*********************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

5 komentářů:

informace řekl(a)...

NEPOSTÁVAT, NEKOUKAT, MAKAT!
vzkazuje Čechům TOPO Nove.

A kde je těch ostatních osm myší? ptají se ohromení občané při pohledu na Krakonoše, jak píchá do Tautenberka.
Že by je byli taky zapíchli?

drak řekl(a)...

informaci:

Trautenberk pro nás v dětském věku býval takovým úsměvným prototypem kapitalisty, dodnes se na ty Krkonošské pohádky dívám docela rád a myslím, že je to především kvůli té postavě prevíta Trautenberka, ten je takový velmi reálný, žádná lidská chyba mu není úplně cizí a proto je s ním taková zábava :-) Ke shlédnutí zde:

http://www.krkonosske-pohadky.cz/

informace řekl(a)...

Draku,
to byl jen žert na zprávu Lidovek z 22. října o sjezdu TOP 09 s titulem "Krakonoš Schwarzenberg píchl holí do Trautenberka Kalouska".
Na sjezdu byly vystaveny dva transparenty, jeden s nápisem "Nepostávat, nekoukat, makat!" a druhý s obrazem Schwarzenbergra jako Krakonoše jak píchá do Kalouska - Trautenberka.
TOP 09 můžete číst jako TOPO 9
Topo = italsky myš, tedy topo 9 = myš číslo devět
Otázka: když Schwarzenberg zapichuje devátou myš tedy Kalouska, kde je tedy těch ostatních osm myší? Co se s nimi stalo?

Jakub S. řekl(a)...

To je parádní fór s těma myšema! Myšima. Myšmi. Ach jo, páni obrozenci...
Topolino je myšička, a jistě starší pánové vědí, že je to jeden z nejmilovanějších modelů z Turína. Jenže, asi podle Mikymause, se tak říkalo (říká?) v Itálii běžně kresleným filmům: Jdu na myšičku - a třeba to byla Sněhurka s Rejpalem a spol.

drak řekl(a)...

informaci a Jakubovi S.:

Vtip a hříčka jsou to hezké, ale tohle ovšem našinci bez reálné znalosti italštiny a možní i italských reálií jen těžko trkne.

Co se stalo se zbylými myškami? Buď byly zapíchnuty pro lenost Schwarzenbergem, nebo před ním stihly zdrhnout a schovat se, na rozdíl od Kalouska, dobře mu tak. Ten je-li patřičně popoháněn, pobízen, a správně motivován a hlavně veden, tak makat nepochybně dovede a na rozdíl od spousty jiné pracovní síly mu to aj pálí, někdy bych řekl, že až moc.