pondělí 31. října 2011

FanCity: Divní lidé

Ve sváteční pátek 28. X. jsem se vydal na Novodvorskou, kde se v místním Kulturním centru konal Největší festival her a fantastiky FanCity. Na cestu jsem se vydal v záměrně provokačním ustrojení. Tedy - neměl jsem žádný meč aniž plastový mašinkvér, nebyl jsem bojově nalíčen, ani jsem si nenasadil špičaté uši. Jediné, co jsem provedl, bylo to, že jsem si do svého batohu vetknul českou vlaječku.

Že jsem udělal dobře, jsem zjistil hned v metru. Jedna holčička se divila, proč jsem ovlajkován. Její otec odvětil, že je svátek.
Tohle není Helenka s tatínkem!

"A jakej svátek, tatínku?"

"Ježíš, Helenko, to je jedno, svátek je!"

Doufám, že si ho pak otec vygoogloval. Anebo dcerka, už jí bylo tak šest.

Nejen divné uši a meče, ale i hábity a divní lidé mě na místě přivítali. A to hned na recepci, kde jsem - jakožto předem přihlášený a předem platící - dostal identifikační listejček, tašku s materiály a objednanou placku. Dále jsem  - jakožto přednášející - obdržel obálku s jiným listejčkem, kde se mi oznamovalo, kdy a kde se má přednáška koná. Díky čemuž jsem se dověděl, že je o dvě hodiny posunuta. Jak říkám - bylo to hodně divný, protože během tří minut jsem byl obsloužen, tok informací klapnul, kdežto když chodím po různých státních úřadech… (Ale to je jiná story, ve které nejde o minuty, ale o měsíce!)

Kdo má zájem o hry a fantasy, může zde skončit, protože já jsem hlavně na literaturu a kosmonautiku. Bylo krátce po jedenácté, takže jsem hned vyběhl do patra, do místnosti č. 1 (soukromě jsem si ho kvůli barvě židlí nazval "modrý salonek"), kde jsem si užil přednášky Petra Tomka Cesty k raketoplánům. Stroje, které nám byly představeny, nacistické, sovětské, americké, evropské či japonské by mohly být skvělým námětem pro nějakou scifárnu - a myslím, že budou. Dověděli jsme se, že Dyna Soar byl Gemini s křídly, s aktivním tepelným štítem, chlazeným vodou (mohl by to být i parní raketoplán:), shlédli jsme sovětský Spiral, stojící v jakémsi muzeu na povětří ve vysokém bejlí, podivili se podivnému systému, kdy na raketoplánu je raketoplán, na němž je raketoplán, což není nic proti zvrhlému plánu na dva raketoplány, připojené břichem k sobě, které vynášejí třetí raketoplán (vše pilotováno), potěšili se raketoplánem, který vynáší nosné rakety družic, dověděli se, jak je to s motory jednostupňového britského kosmoplánu SKYLON a a jak je to se sice nefunkčním, ale neukončeném programu japonského raketoplánu (Japonci jsou prostě divní). Jestli na nějakém conu bude mít Petr ještě přednášku, určitě ji nevynechejte.

Po přednášce jsem sešel o patro níž, a u recepce zabočil do bočních dveří, za kterými se nacházela hospoda. Pracovní oběd zde konzumovala redakce prvního českého ryze internetového sci-fi deníku Sarden, kteréžto jsem dopisujícím a pozorujícím členem. S redakčními novinkami vás jistě na Sardenu  seznámý šéfredaktor Jan "Pechy" Pechanec. Já prozradím, že Novodvorská restaurace má dobrý guláš i pivo. (Výhodou pro jeden druh conanů je, že tuhle hospodu jen tak nějaký con nevychlastá:) I zde seděli divní lidé. Prostory jsou zde kuřácké, na stole byly připraveny popelníky - avšak čisté! Tedy nepoužité. Redakční tabakisté chodili svoji závislost ukájet ven! Aby nečoudili kamarádům pod nos. Jak říkám, divní lidé.

Zatímco jsme obědvali, jiní divní lidé naplnili divadelní sálek, aby za pět stovek shlédli Kocoura, přesněji herce Danny John-Julese ze seriálu Červený trpaslík. Seriál dobrý, ale, bohužel, nepřijel Kocour, jen jeho herec, takže jsem možnost koupit si místenku ponechal skutečným fandům Red Dwarf. Bylo vyprodáno, někteří nadšenci šli na FanCity i jen kvůli těm dvěma hodinám! Ostatně, Danny do Česka dorazil taky jen na otočku a z Prahy viděl jen cestu z letiště na Novodvorskou a zpět. Divný člověk...

Druhou kosmonautickou lahůdku - přednášku Asie ve vesmíru Filipa Kovala - jsem navštívil v místnosti číslo 4 ("zrcadlový salonek"). Trochu divné bylo, že probíhala v rámci linie Manga & Anime & Japonsko (takže jsem se zde setkal neplánovaně i s japonofilním synkem:). Filip rozšířil téma o okolní země. Takže jsme zjistili, že i Vietnam má kosmickou agenturu: ředitel, sekretářka a kosmonaut. Který letěl ještě v programu Interkosmos jako první Asiat. Indové mají také interkosmonauta, ale chlubí se svými raketami a družicemi, z nichž jedna létala i kolem Měsíce! Na měsíčním projektu spolupracovala s Indy NASA, ESA a Bulharsko. Na rok 2016 se plánuje vlastní geostacionar, vynesený vlastním nosičem. Už příští rok by měly být první "výsledky" pilotovaného projektu. Do indického orbitálního vehiklu by se měli vejít dva Indové. O Číně víte dost z denního tisku, ale možná nevíte, že už brzo by na Mars měla letět čínská Světluška (Yinghuo-1). (Doplním: Rusové vynesou raketou Zenit-2/Fregat svou sondu Fobos-Grunt, která by měla po nějaké době přejít z oběžné dráhy kolem Marsu na orbitu Marsova měsíčku Phobos, na němž má nakonec přistát. Metráková Světluška se stane první čínskou družicí Marsu. Podle posledních zpráv je už nosná raketa na  Bajkonuru, kde se připravuje na rampě ke startu, který je plánován už na 8. listopadu 2011! K Marsu dorazí v srpnu 2012, únor 2013 je termín plánovaného přistání na Phobosu. V srpnu 2014 se má na Zemi vrátit modul s odebranými vzorky.) Také Číňané by se chtěli vbrzku usadit na Měsíci, zatím tam plánují poslat automatizovaná vozítka. Aby patřičně zužitkovali kosmonautický výzkum, založili dokonce ministerstvo vesmírného průmyslu.
Velkými úspěchy v kosmu se chlubí kosmická velmoc KLDR, tedy s velkou propagandou představovaných plánů. To jižní Korejci jsou jinší borci. Nejdříve vypouštěli družice v USA, nyní už mají vlastní motor, vlastní raketu a vlastní kosmodrom. Největší kosmický drajv mají asi Japonci poté, co všechny svoje kosmické agentury sloučili v roce 2003 do agentury JAXA. Už osm astronautů obývalo ISS, ke které je připojen japonský vlastní rozlehlý tlakovaný modul. Na záběrech, kdy tam vplulo asi deset lidí, to vypadalo skoro jako v nádražní hale. Stále žije projekt malého raketoplánu, který by mohl sloužit jako záchranný člun pro sestup z ISS. K Venuši letí sonda Akatsuki a první funkční sluneční plachetnice Ikaros. Japonci už měli družice Měsíce (a chystají se k Merkuru), plánují kolonizovat Měsíc, a to pomocí jednak kolových robotů, ale i "humanoidních robotů".

Vypadá to, že vesmír bude už brzo patřit hlavně Asiatům - anebo androidům. Prostě - divným lidem.

Po čtvrté hodině jsem navštívil ve dvojce ("vydýchaný salonek", Fantasy & History) Tessinu přednášku Čarodějové a dopravní infrastruktura. Míněno tedy čarodějové ze světa Harryho Pottera. Dcerka Terka provedla urbanistický odhad, podle kterého žije v Británii tak 3,5 až 5 tisíc čarodějů. (Trochu víc než českých urbanistů:) Vyplatí se pro ně vůbec hromadná doprava - když navíc mohou cestovat na košťatech, jednorožcích, kentaurech, testralech, obrech, případně skrzevá krby? Každý z těch prostředků má své mouchy, snad proto do Bradavic všichni jezdí vlakem. Nástupiště, dejme tomu, ale jak se v anglické krajině schová celá trať? Jednoduše: Tess předvedla barevně vyvedený plánek anglických železničních drah. V Anglii stavěly železnice soukromé společnosti, takže mnohdy vedou souběžně. Nějaká trať navíc se v tom už ztratí. Problém by mohl být ve Skotsku, ale Skotové jsou poněkud divní - nikoho nezajímá, čí je místní trať. Ta do Bradavic je už profláklá, zejména onen filmový viadukt. V 10:30, kdy jede parní vláček "tam" a kdy je nejlepší světlo a správný úhel záběru, jsou okolní kopce obsypány fotografy. Zapomněl jsem se zeptat, jak se to dělá, když je na těch fotkách liduprázdná krajina. Ale asi už bylo pár fotografů zastřeleno, a tak si ostatní dávají pozor. Zato jsem se dozvěděl, jak se to dělá, aby nad vláčkem vlál parní závoj: strojvůdce musí na správném místě vypustit trochu páry. Někdy se stane, že se netrefí, a pak střílejí fotografové na strojvůdce.

Po krásných a náročných přednáškách jsem potřeboval trochu orazit, i potoulal jsem se mírně po chodbách a sálech. Navštívil jsem i Komára a jeho dislokované knihkupectví Daemon. Komár je taky nějakej divnej - trpělivě tahá bedny s knihami na cony, i když ví, že jich nikdy moc neprodá. A nejenže prodává i časopisy, jako třeba XB-1 (nástupce Ikarie) či Pevnost, ale i Pevnost plus. Jak milé, uvidět zase svou knížku, tak na pultech ne, ale ve stojanech s časopisy alespoň.

Před šestou, kdy jsem měl původně mít svoje představení druhého papírového a celkem třetího vydání Blackoutu, jsem navštívil chodbu před Jedničkou, kdyby tam náhodou byl nějaký zbloudilý návštěvník. Ale to se tak často nestává - u recepce může člověk vyzvednout aktuální program, který se aktualizuje i na nástěnkách, před kterými si většina lidí plánuje další postup. Aktualizace jsou nutné, protože změna je život a cony bývají obvykle velmi živé. V mém případě jsme se čenžli s Johnakem, jenž vyprávěl ve své oblíbené uniformě o své oblíbené Honor.

Zalezl jsem do baru, nechal si nalít půl litru čaje, dolil mléčkem, a s bagetou v ruce jsem hodil na papír pár bodů k mému povídání o Blackoutu. (Trochu jiný pár, než který jsem včera zapomněl na papíru v Kruhu:) Vylezl jsem zase až na další Tessinu přednášku, kde jsem se konečně dověděl, Jak přednášet. A jak se bránit rozbíječům přednášek. (Já už budu hodný, Terezko:) A najednou bylo osm a úplně všichni odešli do divadelního sálu na kostýmovou soutěž, nebo jak přesněji nazvat Cosplay Lite 2011. I Johnak ve své skvělé uniformě - těžko by mohl přednášet a předvádět kostýmek najednou, to dá rozum. Naštěstí přišlo pár lidí, něco jsem jim řekl o vzniku knížky, o tom, jak mnohem děsněji by asi blackout vypadal dnes a drobně početl. V půl deváté se dostavila Tess, která mi při přípravě knížky radila s výběrem maskáčů, zbraní, a která mi taky do Sardenu nakreslila obálku knížky - z níž ilustrátor Dan Černý použil alespoň motiv Útébéčka. Načež mi slavnostně pokřtila knížku - kapkou minerálky rovnou na obálku - kterou jsem slízl. Která minerálka to byla, neřeknu. V knížce jsem nevědomky použil product placement - ale producent příslušné vody to neví. Odtajním ho, až zaplatí.

A bylo po přednášce, a nastupoval Petr Zach s povídáním Mozek a chronický stres - kterou jsem avšak nevyslechnul, kvůli chronickému stresu svého mozku. Odblokoval jsem si ho na chodbě v následné debatě se svými posluchači, která, jak páteční rozvrh ukazuje, trvala ještě další dvě hodiny. Ještě jsem stihl poslechnout si poslední písničku z konceru elfího barda Laega Mortemira, jehož cédéčko jsem si koupil na jarním smíchovském coníku. Ten kluk umí skvěle hrát na kytaru i zpívat, dokonce si snad šije nejen šaty, ale i botičky, jest tedy jasným talentem Československého fandomu. Elfí písničkář má sice málo početnou cílovou skupinu - superdivné lidi, kteří oblibují jednak elfy, pak larp a ještě hru na kytaru a bardí zpěv - ale tahle skupina přišla. A zpívala i písničky Laegova superminoritního žánru...

Duševně občerstven jsem se vydal vstříc autobusu a cestě za domácí postelí. Čekala mě ještě sobota, která slibovala být mnohem náročnější. Juchej!

Ale o tom až příště.

(Viz i Šamanovu fotogalerii.)

143 komentářů:

Jakub S. řekl(a)...

To je ale nádhera, mezi tak divnýma nenormálníma vyšinutýma podezřelýma lidma lidičkama a tvorama všeho druhu strávit den!
Proč k té trati nedají ceduli Nestřílejte na strojvůdce, dělá co může! - ?
Odpověď: protože tam, barbaři severští, neznají Bohatýrskou trilogii pana prof. Žáka a pana malíře Rady.
A nápis nestřílejte na pianistu atd. jsem s překvapením a dojetím viděl terazky nad pianinem ve vydřevené jídelně kempu u Držkové. To je toť, u nás na Valachoch, pravda. Chyběla už jenom Tornado Lou, Winifred, pan Hlinomaz, Deyl, Cortéz, Kopecký, Záhorský, Fiala atd.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Také na literaturu a kosmonautiku. Fantasy nemusím, nějaké díly Startreku jsem kdysi viděl v TV, ale folklor s tím spojený mě nezachvátil. stejně jako Star Wars. Akorát Darth Vader by mohl místo čerta chodit s Mikulášem. Ve "fi" mám rád velký podíl "sci". Příště se na nějaký con snad dostanu.
A tradiční otázka pro VV....

Kopretina řekl(a)...

Mně naopak Star Wars zaujaly. Zejména 3. díl "Pomsta Sithů" a pak 6. díl "Návrat Jediho"... klíčové díly a všude sehrál klíčovou úlohu Anakin Skywalker (Darth Vader)...

Harpyje řekl(a)...

Takhle http://www.lefigaro.fr/medias/2011/11/02/b4a10a2c-051d-11e1-9a21-3fbaf0fe1b2f.jpg vypadala dnes ráno stránka francouzského satirického magazínu Charlie Hebdo, hacknutá muslimskými cyberdžihadisty ("Hacked by Mn9"). Redakční místnosti byly v noci zničeny požárem, když neznámí pachatelé vmetli do oken zápalné láhve.
Důvodem bylo ohlášení nového čísla, zvaného «Charia hebdo», s karikaturou proroka Mohameda na titulní stránce http://www.lefigaro.fr/medias/2011/11/02/2e977830-051d-11e1-9a21-3fbaf0fe1b2f.jpg., kterému vložili do úst výrok "100 ran bičem, jestli nezemřete smíchem". Na poslední stránce, ozdoben červeným klaunským nosem, tvrdí, že islám je slučitelný s humorem.
Jak je vidno, tak ne. Charlie hebdo má prý ale i přesto dnes vyjít.

Jakub S. řekl(a)...

Koledoval si. Tohle jsem si zhrozen řekl, dověděv se o té odvaze a nepředloženosti. A nastalo to vzápětí. Oni to nevěděli? A nedali se aspoň pro první měsíc, první den a noc!, hlídat a snímat? A neudělala to sama policie?! To snad nejni pravda.
Všimněte si, že nechávám úplně stranou (pleonasmus, že), cítím-li rozhodnutí jako správné či nikoliv.

Harpyje řekl(a)...

Proti tomu byly dánské karikatury slabý odvar. http://cdn.spiegel.de/images/image-278511-galleryV9-feik.jpg
Budu muset napsat kamarádovi do Paříže, ať mi pošle jedno číslo. Kvůli jednomu časopisu se mi přece nechce jet přes Rýn, ačkoli to není tak daleko.

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku, jen tak na ně, na Evropany, na ty smějící se bestie !
Když se dokážou vysmát Mohamedovi, dokázali by se jistě vysmát i Marxovi, a možná i, ó hrůzo, i Stalinovi. (A snad i Leninovi, což už je mimo jakoukoli představu.)
Takže, když by vlastenecky motivovanou obranu svých základních hodnot neprovedli naši přirození spojenci v boji proti Euroamerice, museli bychom to udělat sami.

Jako tehdy ve Štrasburku - pamatujete, vlastenci a vlastenky ? Němci a Francouzi, ti odporní eurohujeři, děsiví nadšenci multikulti, se chtěli spojit. Spojit proti NÁM; to dá rozum, ne?
Takže naši čačtí rozvědčíci vykonali hrdinský čin na obranu vlasti před našimi budoucími protektory; žel, nezdařil se dle plánu.
Prostě - přímý osvobozenecký postup našich slovanských armád nelze ničím nahradit.

Směr : Paříž ! Přes spáleniště, přes krvavé řeky !

Jakub S. řekl(a)...

Tak tak. Vysmívat, smát se autoritám - kam by to došlo. Na chudej lid musí bejt přísnost. A nejlíp aby radši vůbec nemyslel a neměl, nedej bože, nějaké názory. A nejlepší rovnou vykořenit ne ty názory - jejich nositele. Věděl to každý správný nezměkčilý prorok, vladař, kdokoliv nahoře. A zajistit to i do dalších časů. Inšalláh.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jistě.
Na chudé musí být přísnost - to říkala např. moje moravská babička, jediný nečlen Strany v mé užší rodině. Asi bych měl zdůraznit, že pracovala, fyzicky a těžce, od svých dvanácti let až do smrti.

Jinak samozřejmě je nutno dát lidu co největší svobodu - aby mohl volně vyjadřovat své zdravé názory, aby mohl volit své (opravdu SVÉ) zástupce, aby mohl řádně budovat vlast a bránit výdobytky svého budování.
A kde jinde měl lid opravdovou volnost, než u nás v Západní Asii, vlasti všeho Slovanstva ? Kdy, než za dob našeho typicky slovanského společenského systému ?
Nikde a nikdy.
Proto jsme nadřazeni všem Euroameričanům, proto nemusíme poslouchat jejich hraběcí rady, proto naopak ti euroameričtí nevzdělaní hlupci musejí poslouchat NAŠE rady - přátelské, soudružské, prakticky neocenitelné.

Čest a Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

Tak teď bude česká armáda podle představ pana prezidenta bojovat nejenom proti Talibánu, ale i proti globálnu! :-))) "Páni generálové a důstojníci, potřebu armády pomohou obhájit, jen když budou spolu s některými z nás obhajovat existenci našeho státu – ve světě před globalizačními a v Evropě před unifikačními tendencemi."
A Láďa už opět působí na ministerstvu školství http://www.fragmenty.cz/iz000073.html :-))))
To je Kocourkov.

N.Machiavelli řekl(a)...

E sanza dubbio, se si considerrà il fine de' nobili e degli ignobili, si vedrà in quelli desiderio grande di dominare, ed in questi solo desiderio di non essere dominati; e, per conseguente, maggiore volontà di vivere liberi, potendo meno sperare di usurparla che non possono i grandi: talché essendo i popolari preposti a guardia d'una libertà, è ragionevole ne abbiano più cura; e non la potendo occupare loro, non permettino che altri la occupi.

Větší vlastenec řekl(a)...

Žádný "Kocourkov", vážená paní Harpyje; to je naše vlast. I Vaší vlastí by opět mohla být, kdybyste se vrátila, kdybyste se dokázala zbavit všeho svého evropanství a globálna.
Ano, naše vlast upadla do područí Euroameriky již před 22 lety; ale naše hrdost stále ještě žije. Doktor Ladislav Bátora je prostě NÁŠ, a nic na tom nezmění všech nepřátel vzteky.

Náš Láďa prostě zůstane na ministerstvu (jedno jakém a v jaké funkci) , aby neztratil kontakt se státní zprávou. Aby mohl ihned po našem opětovném (a nyní již konečném) vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem převzít vedení ÚKVOM (Úřadu pro konečné vyřešení otázky menšin).

Přeji Vám hezký den.

Jakub S. řekl(a)...

Tutti santi, veliký Niccolo. To bude fuška, senza dubbio... Questo non me lo meritavo! Todle sem si prosimich nezasloužil... Ahá, fine tu nejni konec alébrž cíl... ale du se na to najíst a napít do cukrárny.

Větší vlastenec řekl(a)...

No ba : "il fine de' nobili e degli ignobili" = "cíle šlechty a lidu".

Tak Čest !

Harpyje řekl(a)...

Když ne Kocourkov, tak Schilda. :-)))

Harpyje řekl(a)...

Hm, nepodařilo se. Schilda měl být odkaz na http://de.wikipedia.org/wiki/Schildb%C3%BCrger#Bekannte_Schildb.C3.BCrgerstreiche

Schumacher řekl(a)...

Tak, Jakube. Na lid má být přísnost. Jak je to dávno kdy v křesťanských zemích byly za podobné rouhání hrdelní tresty ? A jak ta civilizace pěkně šlapala nahoru. Pak přišel liberalismus a kam se podíváme tam vidíme rozvrat. Zatím co křesťanské chrámy zejí prázdnotou, všude se tlačí musulmanské hordy přitahované plnými chrámy konzumu...

Harpyje řekl(a)...

Kde je, prosím Vás, všude?
V našem městě je každý desátý obyvatel mohamedán, ale že by se jejich "hordy" tlačily před Aldim, nebo Lidlem, to jsem skutečně ještě nezažila.
A zrovna tak mě doposud žádný nenutil k přijetí jejich víry.
Neuvěřitelné, jak mohou i relativně inteligentní jedinci vstřebávat primitivní propagandu.

Harpyje řekl(a)...

'Kapitalismus neměl dobrý zvuk'

Harpyje řekl(a)...

Zase nic. Dzp.

Schumacher řekl(a)...

Harpyje, to bylo obrazně míněno. Ne, že se tlačí před místní hyper sámoškou. Z nějakého důvodu je to tu pro ně přitažlivé. Rozhodně to není čistší vzduch. Co jiného by to mohlo být ? Například vyšší životní úroveň, možnost nekvalifikovanou prací si vydělat víc než kvalifikovanou prací(i kdyby ji zvládali) doma, štědrý systém sociálních podpor, kvalitní zdravotní péče... Na oplátku s sebou přinášejí ideologii, která je příčinou, velmi jemně řečeno abych neurazil lidskoprávně tolerantní jemnocit, jejich tamní domácí neprosperity. Dám praktický příklad. Když se vyčůráte do rybníka, nic vážného se neděje, naředí se to tak, že to není poznat. Něco jiného je když do rybníka bude chodit čůrat celé město. Kdysi jsem to popisoval na kultuře Seroudovodů jejíž příslušníci trpí žízní a nemocemi a stěhují se do země Neseroudovodů. Přičemž s sebou přinášejí svoji kulturu. A jak jich přibývá...A to je také vysvětlení proč Vás dosud žádný nenutil k přijetí jejich víry. To ještě nějakou dobu potrvá, tak Vás pod lajnuch nikdo nebude cpát a nikdo Vás nebude kamenovat za "nahoře bez". Jak poplynou léta, tyhle starosti se pro Vás stanou přirozeně neaktuální a budete se neodhalovat zcela dobrovolně. Jestli ale toužíte vyzkoušet jaké to je žít v islámské zemi, stačí se přestěhovat.

Harpyje řekl(a)...

Děkuji za doporučení. I tu zkušenost mám, a dokonce i dlouholetou.
Dzp.

drak řekl(a)...

Toho, že jsem se na ten con nedostal, je mi poněkud líto, ale jako již mnohokrát před tím, dostali prostě přednost mí chlebodárci a aspoň v té větší části případů by se dalo říci, že to byl účelně a dobře vynaložený čas a námaha. To, že jsem nebyl na té přednášce o těch raketoplánech je mi ale hodně líto a v tom programu se našlo poměrně dost dalších věcí, no ale už se stalo. Na ten Pragoffest ale půjdu, to už je jasné, na ten si prostě čas udělám, těším se už teď.

Možná se zkusím podívat, zda to číslo toho časopisu Charlie Hebdo půjde koupit někde, kde se prodává zahraniční tisk. Případně o tom zkusím promluvit s některými mými více frankofonními kamarády či obchodními kontakty.

Vzhledem k tomu, jak nám tady islám předvádí svou velmi "přívětivou", velmi "vstřícnou" a velmi "snášenlivou" tvář se domnívám, že už nastal čas se velice vážně zamyslet nad tím, že se okamžitě zastaví jakýkoliv příjem uprchlíků, kteří věří v toto nebývale "tolerantní" a neobvykle "snášenlivé" náboženství, neb soužití s těmito lidmi začíná být nebývale emotivní až přímo eruptivní. Tito, "vášniví" věřící, co se takto vyznamenávají při obraně jejich víry, nebo s něčím takovým otevřeně sympatisují, by měli být vyhoštěni do kterékoliv země letošního arabského jara, nebo rovnou do Íránu k ajatolláhům, tam si mohou mlátit palicí o zem co hrdlo ráčí a budou doma mezi svými, opravdu nechápu, co hledají tady. Tady jsou na blbé adrese a budou-li to s tou jejich "tolerantní" vírou přehánět, mohou nakonec vyvolat takové vášně a emoce, že je nakonec nějaký Hitlerův pohrobek za všeobecného jásotu někde shromáždí a urychlenými tempy prožene komínem. Asi bych moc nejásal, nebylo by nad čím, ale budu upřímný, určitě by se mi po nich nestýskalo.

Pedro řekl(a)...

K argumentu, že v naší části Europy žijící muslimové nikoho nenutí k přestoupení k islámu, připojuji překlad části líčení zážitků jednoho Poláka, který nějaký čas pracoval na kontraktu v zemi zvěčněného velkého Muhammara - v Libyi. Toto zajímavé vyprávění vycházelo pod adresou htp://czteryswiatastrony.blog.onet.pl/Arabskie-remiscencje, dá-li Alláh, přeložím to všechno a překlad zašlu hostinskému, jak jsem mu druhdy slíbil.
Pokud se týká lidí, tak mě hodně rychle přešla zvědavost na jiné kultury. První otázka na dílně, kam jsem był přidělen jako do základny pro výjezdy, od nově poznaných arabských kolegů - zda jsou v Polsku mešity a jestli hodně utlačujeme muslimy. Na štěstí jsem byl poučen kolegy, jak vyváznout z takových a podobných situací, kterých budu mít hodně a hodně. Protože jsem člověk, který poslouchá starší a zkušenější, tak jsem si vždycky nějak poradil. Jiní kolegové, typičtí Poláci, kteří všechno vědí a jsou ve světě nejchytřejší, ve zmatku po dvou týdnech ujížděli do Polska. Já jim klidně odpovídal, že ano, máme mešity, v Polsku nikdo muslimům nečiní příkoří a jejich náboženství respektujeme. Kámoši, kteří tvrdili, že nevědí, že je to nezajímá, už měli prohráno. Mě jeden ze starších kamarádů řekl, že když už jsem był u přijímání a do šesté třídy chodil na náboženství, tak pro mě bude lepší, když budu tvářit jako katolík. Možná vydržím déle než 2 týdny. Útoky byly z počátku téměř neustálé. Proč nečtu korán? Proč jsem nebyl v mešitě? Proč nevěřím v Alláha? Zda pohrdám jejich náboženstvím? Technické věci, záležitosti spojené s prací je vůbec nezajímaly. Počítalo se jenom náboženství a obyčeje. Jak to, že dovolujete ženám pracovat mezi muži? Proč jim dovolujete oblékat se jako sharmooty (děvky)? Jaký jsi to chlap, že dovoluješ svojí ženě vysvléci se na pláži až do bikin? A když už je děvka (jako všechny Evropanky) - kolik bere za jeden fuck? A takto mile se rozmlouvalo s tolerantními kolegy. Snažil jsem se nikdy se nedat vyprovokovat. Dělal jsem ze sebe katolíka. Na dotěrné nabídky, abych si četl v koránu, protože tam je jediná pravda a odpověď na všechny otázky lidstva (odněkud ho do dílny přinesli dokonce i v polštině), jsem jim neochvějně odpovídal, že jsem był pokřtěn a že nesmím změnit víru svých předků. Pro nejdotěrnější jsem měl poslední argument, že kdybych jen uvažoval o změně náboženství, to by mě můj otec zabil. JENOM tomuto argumentu rozuměli a vzbuzoval určitý chápavý respekt...
Jeden z kolegů, který přes rady zkušenějších o sobě řekl, že je ateista, po týdnu přestal chodit do práce, nevycházel z pokoje, předstíral že je těžce nemocný a po dvou týdnech potají odcestoval do Polska. Tak za ním stále chodili a neustále na něj útočili milí a tolerantní vyznavači náboženství míru…

Harpyje řekl(a)...

Po kolikáté to už zde postujete? Nejmíň podruhé, a co se snažíte takovou subjektivní pravdou dokázat?
Určitě vím líp než každý z Vás, kdo se na základě více či méně pochybných zpráv z pochybných zdrojů snažíte dokázat, jak jsou muslimové špatní, a jak usilují o ovládnutí "bělochů" (cf Kopretina), co jsou "někteří" muslimové za dobytek, ale nikdy bych se tak nesnížila, abych generalizovala.

Pedro řekl(a)...

Vážená, zkušenosti onoho polského montéra jsou dost výmluvné. A nejenom jeho. Nechci předjímat, jak to dopadne, až v Evropě bude 51 % obyvatelstva muslimského vyznání (díky dělohám muslimských žen, jak to říkají sami muslimové). Jak asi dopadnou demokratické volby. Například v Holandsku to asi už nebude trvat tak dlouho. A negeneralizuji, to zde dělají jiní (je dobré se někdy podívat do zrcadla).

Harpyje řekl(a)...

No ještě že zmiňujete aspoň dělohy. Před ca 2 dni jeden Vám podobně "informovaný" hovořil na Psu o vaginách. To už je významný pokrok v argumentaci.

Pedro řekl(a)...

Inti ma lik-š Haqq. S některými lidmi je ztráta času snažit se diskutovat.

drak řekl(a)...

Pokud vím, tak Geert Wilders musí kvůli "tolerantním" muslimům chodit ve vlastní zemi s ochrankou. Můj názor je, že by takto "tolerantní" přistěhovalci měli být zase fofrem vystěhování do země původu, tak aby se ti místní rodilí zase mohli klidně obejít bez té ochranky.

informace řekl(a)...

Vážená Harpyje,
pokud mne paměť neklame, nebyla jste vždycky takovou aktivní zastánkyní multikulti. Stalo se snad něco významného ve Vašem životě, že jste tak vehementně změnila názory?

Jakub S. řekl(a)...

Jest nepochybno, že uvažujeme-li, k jakému cíli směřují urození a k jakému neurození, pak u oněch vidíme velikou touhu ovládati, kdežto u těchto jediné přání, totiž nebýti ovládán; tudíž větší vůli žít svobodně, kdyžtě mohou méně doufati, že získají to, co šlechta: takže když je lid postaven na stráž svobody, jest rozumné, aby toho již více nedbal; a nemoha míti co oni, nedovolí, aby to jiní měli.
Já to vidím teď na noc a s bolením očí a hlavy takhle. Před tím posledním středníkem to bude nějak trochu jinak. Teď už mi to nemyslí, koněc fiľma. Ha importanza?

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Leninovy rány, co tady zase řešíte, vlastenci ?!
Muslimové jsou přece problémem pro Evropu resp. Euroameriku, ale ne pro nás, ne pro naši rodnou Západní Asii !!
Jen si vzpomeňte : Naši starší ruští bratři si se „svými“ Muslimy poradili jedna radost. Jako předtím se „svými“ Němci, sionisty, feudály. A co se týče dílčí a dočasné porážky Slovanstva na jihu Západní Asie : Našim srbským bratrancům pomůže naše konečné vítězství nad Euroamerikou.

Nyní si nalijme čistého vína, vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci - leckterým z nás se nelíbí pomyšlení na budoucí těsnou spolupráci s Muslimy při osvobozování Euroameriky. Někteří z nás by se raději spojili s Číňany nebo třeba se samým Trockým, než právě s Muslimy.
Jenže musíme být realisty; prostě bližší košile než kabát. Jistě, ČLR je socialistická země, bouřlivě se rozvíjející přesně dle pětiletého plánu. Marxužel, příliš se sbližuje s Euroamerikou, svému lidu nabízí spotřební zboží a tzv. „lepší život“ místo utužení vlastenectví a rozvoje budování. A nám, místo pomoci proti Západu, místo revoluce nabízí pouze úvěry - předstupeň pohlcení.

Zato Muslimové jsou s Euroamerikou v antagonistickém rozporu, stejně jako my Slovani. Muslimové stejně jako my nenávidí multikulti a globálno, stejně jako my touží po obnově svého tradičního unikulti.
Proto se snadno dohodneme na spolupráci i na poválečném rozdělení světa. Každý bude budovat a chránit své unikulti na svém území, bude předávat svému partnerovi případné uprchlíky z jeho území, a také, možná, budeme spolu vzájemně výhodně obchodovat. To bude vše - soukromé cesty občanů přes hranici kultur samozřejmě povoleny nebudou.
Toto uspořádání vydrží tisíce let; možná až do chvíle, kdy s.Lenin procitne a zahájí Poslední plénum.

Míru zdar !

Jakub S. řekl(a)...

Nepochybuju, že pí Harpyje, s níž se dlouho znám, píše o svých pozitivních, resp. neutrálních zkušenostech ze svého městečka na západě SRN pravdu, a lze jí tedy závidět. Na druhé straně, prosím: jako ten Polák hovoří spousta jiných Evropanů. Tohle, S., n e l z e bagatelizovat. A hlasování vaginami/dělohami - tenhle pojem nevynalezli zdejší pánové, a nikoliv včera. Je to podle mne velmi výstižný termín. Jeho důsledky jsou, resp. budou, jasné a neodvratné a tragické. Zde stojím a nemohu jinak (řekl Luther - neřekl). Je mi neskonale líto a už teď je mi hanba, že zklamávám přítelkyni. Leč nezbývá mi než doufat, že to není chápáno jako vrážení dýky do zad. To v nejmenším ne.

informace řekl(a)...

Promiňte, Jakube, opravím Vás.
Já jsem sem Machiavelliho nepostovala. Není to má vina, že na Vás padl překlad. Já zas nerada překládám. Omlouvám se ještě jednou.

... talché essendo i popolari preposti a guardia d'una libertà, è ragionevole ne abbiano più cura; e non la potendo occupare loro, non permettino che altri la occupi.
..takže když je lid postaven na stráž svobody, je rozumné, aby se o ni víc staral a nemoha jí ovládnout sám, aby nedovolil ostatním, aby se jí zmocnili.

Větší vlastenec řekl(a)...

Uvážíme-li cíle šlechty a lidu, je nesporné, že první mají velkou touhu ovládat, zatímco druzí si pouze přejí nebýt ovládáni; chtějí žít svobodněji, a na uchopení moci mají mnohem menší naději než velmoži : Je tedy zřejmé, že lid je lepším strážcem svobody, bude ji střežit pečlivěji, a jelikož se jí sám nemůže zmocnit, nedovolí to nikomu jinému.

Buď Práci čest !

informace řekl(a)...

Příliš volný překlad: "Je tedy zřejmé, že lid je lepším strážcem svobody, bude ji střežit pečlivěji, a jelikož se jí sám nemůže zmocnit, nedovolí to nikomu jinému."
Česky to tedy zní líp, elegantněji než moje kostrbatá otrocká verze, ale konceptuelně to zcela neodpovídá originálnímu textu.

Jakub S. řekl(a)...

Ahá. No vida. A možu jít spat! No na člověka, co se to v životě neučil a pochycoval to postupně četbou a za pochodu, a soustředě se nikoliv na jazyk, nýbrž na obsah, a v Netálii byl jednou před 43 lety čtrnáct dní, to holt je snad akceptovatelné... Spero di sí.

informace řekl(a)...

Lei, Jacopo, è bravissimo, gentilissimo. Veramente una brava persona!
Buona notte, a domani.

Jakub S. řekl(a)...

Ano. Vypadlo např. důležité "je rozumné"!

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
zatímco multikulturalismus jsou jen bezcenné žgryndy, jejichž rozpor s realitou rozpozná každý, kdo má nějaké zkušenosti s lidmi na zcela jiném a s Evropou nekompatibilním kulturním základu (a má v hlavě alespoň pár neuronů), to, co tady uvedl Pedro (a uvádějí porůznu mnozí další), jsou prostě doložitelná fakta, byť se multikulturní establišment zuřivě snaží, aby šíření těchto fakt potlačil (na to jsou, naštěstí, už příliš vyspělé a mnohotvárné informační technologie, aby to šlo bez totálního fašistického znásilnění společnosti někam na úroveň Severní Koreje nebo Íránu).
Už i "Merkoza" se od multikulturalismu distancovalo, alespoň verbálně (ale téhle mesalianci německého a francouzského vedení se nedá věřit ani nos mezi očima, to byl jen ryzí populismus a honba za hlasy, které jim utíkají k "extrémistům" - hlásajícím to, k čemu se v anketách hlásí nějakých 70 - 80 procent evropanů).
Islám představuje naprosto stejnou hrozbu, jakou v minulém století představovaly fašismus a bolševismus. A dokonce větší z toho hlediska, že z toho fašismu a bolševismu se řada zemí dostala vnitřním vývojem sama, zatímco z islámu se zatím žádná země sama nedostala (vývoj v Turecku ukazuje, že i tahle výjimka už končí). Jen byly některé země se zahraniční pomocí (nebo čistě intervencí z vnějšku) od islámu osvobozeny.
Rozhodně je menší zlo nastolení nějakého autoritativního režimu, který evropské muslimy postaví před volbu "ze země nebo do země", protože takovýto režim časem přirozeně "vyhnije" někam k demokracii, než udržování "demokratů", kteří vedou Evropu (mnohdy s plným vědomím toho, co dělají a s informacemi o rostoucím kontě v bance) k islámské totalitě, mnohem horší než nacistický režim v první polovině 40. let nebo sovětský režim v době stalinských represí.

Větší vlastenec řekl(a)...

S.s.A.S.Pergill má částečně pravdu :

1) Multikulturalismus (multikulti) jsme v naší vlasti měli několikrát, a vždy to dopadlo špatně : Germanizace, europeizace, nástup latiny a latinky, Karlova univerzita a Karlův most, tzv.katedrála tzv.Sv.Víta a tzv.chrám tzv.Sv.Mikuláše, kapitalismus, demokracie - to je jen pár namátkou vybraných důsledků řádění multikulti v naší vlasti.

2) Udržování demokratů a demokracie je velkým zlem, neboť demokracie NEVYHNUTELNĚ vyústí v kapitalismus, multikulti a globálno, tedy v režimy nám Slovanům z duše odporné, v režimy naše prosté ateistické duše ubíjející.

V něčem se ale velký český vlastenec soudruh a soukmenovec Pergill mýlí :
Muslimové jsou pro nás hrozbou jen na našem území. Na SVÉM území nám mohou být zcela ukradení, pokud dodrží všechny body naší budoucí spojenecké smlouvy.
Ano, jako tradičně nejdůslednější stoupenci unikulti jsou Muslimové našimi přirozenými spojenci v boji proti prohnilému Západu, zdroji multikulti, té morové nákazy dnešní doby.
Společně zvítězíme, unikulti obnovíme.
A pak nastane Zlatý věk, nebo chcete-li, věk Rudozelený.

A tančit, tančit se bude všude !

Harpyje řekl(a)...

Nehodlám znovu resuscitovat onu neplodnou debatu, kterou jsme zde již jednou měli, a kvůli které odešla Šárka z tohoto fóra. Každý ať si o sobě myslí, že je největším znalcem islámu a muslimů, a k potvrzení toho, že to už dávno říkal, ať si přečte onu trapnou agitku od pana Ulče na dnešním Psu.

drak řekl(a)...

Myslím, že A.S. Pergill, má bohužel více pravdy, nežli by mnozí přítomní rádi připustili, ale situace už pomalu, ale jistě začíná být taková, že následky našeho lehkomyslného a nerozvážného počínání, už by tak do 20 - 30 let mohly dopadnout na naše děti, které buď zažijí islámskou totalitu, která tu zadusí cokoliv civilisovaného a slušného na stovky let dopředu, nebo zažijí nástup jiné totality, která se tomu pokusí zabránit a to by byla ještě ta lepší varianta. Naši tzv standardní politici mohou učinit jen několik málo skutků, kterými by se mohli pokusit udržet chod věcí kolem normálu. Jednak by měli Turecku přestat dodávat jakékoliv zbraně a technologie ve zbraních použitelné a Turecko už vzhledem k tomu, co představuje dávno nemá co pohledávat uvnitř NATa a mělo by z něj tedy být vyloučeno. Může-li Turecko být v NATu, může tam už klidně být i Achmadínův Neřádův Írán. Do toho NATa by spíš měli přibrat Izrael.

Evropští politici by si měli vzpomenout, kolik času a úsilí zabrala kdysi reconquista Španělska, kde že to byli Turci v roce 1683 a jak dlouho trvalo, a kolik úsilí stálo, nežli byli vypuzeni z Řecka a Bulharska, tedy definitivně z Evropy. Oni se sem teď cpou ve velkém nazpátek a nikdo jim v tom nebrání. A cpou se sem nejenom oni a opět, nikdo jim v tom skoro nebrání, spíš jsou k tomu vybízeni a ponoukáni. Motivace takového upřímného úsilí o sebezničení ji mi zcela cizí a naprosto nepochopitelná. Opravdu nechápu, proč musí mít historie jakožto nauka tak pitomé a nepoučitelné žactvo, jakým jsou evropští politici, kteří nás tím pádem nutí, abychom si tím peklem museli procházet znovu a znovu. Navíc k tomu, abychom udrželi v chodu eurozónu, tedy její nesmyslné rozhazování prachů doleva doprava, aby byl spokojen každý sígr, a aby byla mimo jiné udržena ona vysoká porodnost těchto "tolerantních" a "snášenlivých" přistěhovalců, tak si ještě budeme půjčovat prachy od čínských bolševiků. Mám pocit, že některé evropské politiky by měli buď rovnou zastřelit za velezradu, nebo aspoň zavřít do blázince. Francie s Německem se řítí plnou parou do pekel a zbytek Evropy strhávají tak nějak mimoděk sebou.

Větší vlastenec řekl(a)...

Šárka - to je ta zrádná emigrantka, působící jako lékařka v zemi Velkého Satana, že ? Co ta může vědět o Islámu ?
Co, u vousu Džeržinského, vy VŠICHNI emigranti můžete vědět o Islámu ?!

Vždyť jste většinou zapomněli téměř vše, co jste se naučili v ZDŠ a vůbec na všech stupních našeho skvělého slovanského socialistického školství ! Vždyť jste nečetli náš denní tisk, nesledovali pořady naší Československé televize, nestýkali jste se s naším vzdělaným a inteligentním lidem !
Nevíte tedy zbla nic, zatímco my roduvěrní Češi a Moravané víme zbla vše.
Vždyť jste si už dávno mohla všimnout, vážená paní Harpyje, jak málo stačí zdejším stálým dopisovatelům k důkladnému poznání té které evropské země, a k pochopení jejích problémů : Stačí tu zem párkrát projet rychlíkem, a máme to.
Dokážete něco takového vy emigranti ? No nedokážete, právě v důsledku svého odtržení od lidu, od štědrého prsu Matky Vlasti.

Co jste vlastně dokázali, vy emigranti ?
Dokázali jste vystudovat evropské a americké kapitalistické, to jest úpadkové školy. Dokázali jste se uživit v prostředí, kde panují zákony vlčí smečky, kde řádí vykořisťování člověka člověkem. Ti největší odrodilce z vašich řad přijalo tamní prostředí, euroamerické, temné, dekadentní a přesto dravé prostředí.
Co jste nedokázali ?
Vstoupit do Strany, stát se členy Brigád socialistické práce, naučit se znát dějiny naší vlasti prostřednictvím sledování seriálů ČST.
Ztratili jste pozitivní vztah k majetku vykořisťovatelů - no jen řekněte, jestli jste Vy osobně ochotna rozkulačit sedláky v okolních vesnicích, arizovat majetek humánně odsunutých Muslimů a sionistů, znárodnit majetek humánně vylikvidovaných Němců a buržujů ? Asi ne, že ? A to je jen jeden z důsledků Vašeho dlouhodobého pobytu v Evropě, ve fašistickém Německu.

Prostě - my opravdu můžeme radit Euroamerice, co má dělat. Náš prezident opravdu může poučovat tzv.světové státníky o správném fungováni kapitalismu a demokracie - vždyť je Slovan, vždyť vystudoval VŠE, na jedničku udělal všechny zkoušky z vědy věd, z marxismu-leninismu-stalinismu.

A především :
My Slovani nejen můžeme, ale i MUSÍME poučit hloupé, nevzdělané a nezkušené Euroameričany, jak nakládat s menšinami.
Ano, Euroameričani již po staletí trpí následky neléčených zhoubných nemocí : multikulti a globálna. Proto dodnes nedokázali ani humánně odsunout Němce, ani humánně znárodnit buržuje. Nedokázali se vypořádat s tíživým dědictvím křesťanství a sionismu; jejich země jsou stále zapleveleny spoustou hloupých osob, podléhajících idealistickému světovému názoru.
Se všemi těmito problémy jsme se my Češi a Rusové dokázali řádně a rázně vypořádat. Proto jsme nadějí Evropy i Ameriky, proto jednou poneseme pochodeň pokroku do temné Euroameriky.
Na naší dějinné kulturně-osvětové misi zajistíme i zrádné emigranty, zajistíme jejich řádnou převýchovu v příslušných pracovně-nápravných zařízeních. Tam i Šárka pochopí, kdo má pravdu, pravdu naši, pravdu českou a leninskou.

Na shledanou v lepších časech.

Harpyje řekl(a)...

Myslím, že "vlastizrádkyně" Šárka by mi dala za pravdu, ohledně té dnešní neuvěřitelné slátaniny. Velmi příznačný pro úroveň čtenářů odchovaných Ulčovými muslimskými obsesemi, je příspěvek jakéhosi Prochazky z 9:51.

Harpyje řekl(a)...

Teď zrovna zjišťuji, že všechny jeho příspěvky jsou kouzelné! :-))))

Kopretina řekl(a)...

Milá Harpyje, ať jsou muslimové jacíkoliv, jejich největší chybou je, že je všechny spojuje démonická nenávist k Židům a Izraeli, dám ruku do ohně, nechť mi ruce upadnou, není-li to pravda. Zeotáte-li se muslima, zda-li má rád Izrael, jsem se jita na 100%, že řekne, že ne. A to je špatně. Muslimové jistě mají i své dobré vlastnosti, ale jejich démonický antisemitismus je pohltil. Na to nesmíme zapo,ínat. Kdo si říká přítel Izraele, měl by na to pamatovat. Proč je většina rezolucí OSN zaměřená proti Izraeli? Protože v ní mají vliv muslimské a komunistické státy. A tak by se dalo pokračovat. Na muslimech mi vadí démonický a nesmiřitelný antisemitismus.

informace řekl(a)...

Ony jsou tam i jiné zajímavé příspěvky pod článkem pana Ulče, že soudružko NS?

Jakub S. řekl(a)...

Je mi líto, S., ale přes nesouhlas či neutrální stanovisko s dílčími vývody či závěry toho páně Ulčova článečku jej nějak při své zdrženlivosti nemůžu označit za trapnou agitku. Holt v tomhle asi nejsme zcela na téže lodi. Letošní mé rozhlížení po Izraeli a po Západním břehu, po lidech z obou stran, mne dost poučilo, překvapilo, v jiném mnohé potvrdilo. A opakuju: nepochybuju v nejmenším, že jak Tunisko za tvého pobytu, tak klidné dnešní Porýní nevykazují znaky obecné nenávisti, permanentního podezřívání, stavu před výbuchem atd. Všichni to štěstí nemají, no... Já se taky kdykoliv zastávám klidných čistých (relativně) vzdělaných cigánů u nás. Dokud mi zas nepřijde na mysl třeba, že mají (ano) zásadní podíl na smrti mého otce, pediatrické legendy regionu. Tedy ne ti uvedení, gauneři z jejich většiny. A je pokluzené. Kolem žumpy chodě, nádchy neujdeš...

Harpyje řekl(a)...

Ale jistě Jakube, každý má právo nesouhlasit. Jen hulvát, jako ona Hájková na Psu, tituluje každého, který nemá stejný názor jako ona, jako soudružku.
Pan Ulč nebyl vždy tak posedlý a jednostranný. Nevím, jestli je to stařecká umanutost, nebo co je příčinou toho, že v poslední době už nezná jiná témata, než Obamův rodný list a muslimy.
Co mi vadí nejvíc, že je všechny "über einen Kamm schert". To není akceptovatelné. A vůbec nejhorší je to doslovné opakování naprosto lživého tvrzení, že "Ve Francii se učitelům doporučuje, aby se žactvu nezmiňovali o autorech, na něž sensitivní muslimové jsou alergičtí (Voltaire, Diderot například). Z těchže důvodů nejen ve Francii se vyhýbat jakékoliv zmínce o holocaustu." Dovoluji si právem tvrdit, že o tom vím trochu víc než pan profesor. Mám takové podezření, že tutéž lež, i ve stejném znění, jsem četla v nějakém článku Benjamina Kurase, ale jsem líná to vyhledávat.
Strávila jsem dohromady 6 a půl let v arabských zemích, a to je nejlepší způsob, jak se naučit toto plemeno nemít rád, to mi snad potvrdí každý, kdo má stejnou zkušenost. Ale i přesto odmítám vidět muslimy optikou pana Ulče.

Pedro řekl(a)...

Man cáša cal-qaum arbacína jauman, Sára min-hum!

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
muslimští žáci, inzultující učitele za něco, co muslimy nábožensky irituje, případně spolužáky za požívání šunky, jsou realita, a nejen ve Francii, ale i např. v sousedním Španělsku. V některých francouzských městech si muslimové vyřvali zákaz podávání vepřového nezaměstnaným, jinde řvou proti vánoční výzdobě (v některých muslimských státech se oslava Vánoc trestá vězením nebo smrtí).
A nejhorší je, že multikulturalisté spolu s křesťany a sionisty (zejména výše postavenými) jdou téhle bezcenné verbeži na ruku. Takže místo toho, aby pro protestující uspořádali pendrekiádu, se pořádají "kursy kulturní sensitivity". Opravdu bude asi muset zdegenerovanou a různými fašistoidy prolezlou demokracii nahradit nějaká "vláda tvrdé ruky", která si na tuhle sběř došlápne a nebude se žinýrovat utopit protesty a demonstrace v krvi - alternativou je islamizace, která by byla ještě daleko horší.

informace řekl(a)...

Máte pěkný přehled, Pedro.
Já si taky pamatuju, že ještě před nedávnem Kelainó zastávala jiné názory, jako na př. 27. ledna 2010.

Jakub S. řekl(a)...

To by ovšem pp. Ulče i Kurase v mých očích velmi shodilo. Pro člověka v hist.-spol. vědách je přirozeně zásadní shoz z piedestalu, když zjistí, že ten druhý lehkovážně bez ověření, citování atp. přebral něco i s c h l u p a m a . . . Ano, jsou j e n o m žurnalisti. Ále jendže zase mají proti akademikům nesrovnatelně širší dopad.
U BK tím spíš, že je rodák z mého města. Tedy nikoliv Brna. Stejně jako Tom Stoppard. Znáte jeho raný osud? Osudy zlínských Židů 38-9? A zdejších Rusú v květnu 45? Ujišťuju vás, že byste to ani v rauši nevymysleli.
A teď, hned 20.10, na Šestce a Rádiu Česko velmi slibné téma: Obraz Státu Izrael v našich a světových médiích. Oceníte někdo tohle upozornění?

s.t.k. řekl(a)...

Než nad tím, kdo od koho co opsal by možná bylo dobré zjistit, zda je ta informace pravdivá.
Má někdo z p.t. štamgastů kontakty na francouzské školství?

Harpyje řekl(a)...

Já, Božínku. Osobní. :-)))

Moby Dick řekl(a)...

Jakube, díky za upozornění, a to ode mne i od ženy Ivany. Pustili jsme si to na kabelové televizi - a ocenili
Díky!
\ :-)

Šaman řekl(a)...

Harpyje, Jakube,

k "Mám takové podezření, že tutéž lež, i ve stejném znění, jsem četla v nějakém článku Benjamina Kurase, ale jsem líná to vyhledávat."

Je špatné říci o někom "mám dojem, že lže" bez důkazů. Za prvé to třeba není on a za druhé třeba nelže. Situace se mění, a co bylo před rokem ve Francii nepředstavitelné, dnes už třeba představitelné je. Ano, Ben Kuras je proti přílivu muslimů do Evropy ze zásady. To je jeho postoj, a kdo o tom chce více vědět, může se podívat na Benův blog:

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/benjamin-kuras.php

Jakub S. řekl(a)...

Ně za štó! Zajímavé, co? A ovšemže vrcholně objektivní, jako že vůbec rozhlas je nejobjektivnější a komentátoři nejzasvěcenější. V novinách nic moc a často bez jasného stanoviska a neutrální terminologie a TV - no nebudeme sprostí,že.
Na Radiou Leonardo (na PC) si právě Karolus IV. na Vyšehradě obouvá Přemyslovy lýkové střevíce (no jako člen terminologické komise českého průmyslu obuvnického bych spíš řekl opánky, střevíce není žádný terminus technicus, nále co chcete po laicích...) a za pět minut se bude ubírat do chrámu. Jó - Toulky, erbovní klenot rádia Brno - Ty střevíce se pak ztratily, jaksi. Zlaté české ruce.

Jakub S. řekl(a)...

Jo, na to se už konečně jednou musím mrknout. Mé názory na jednotlivé názory BK jsou velmi rozdílné. Názory mých známých na něj taktéž. Budeme uvidět, posoudíme, usoudíme (to sem právě vymyslel, dobrý, co? No nepochválím-li se sám...)

Harpyje řekl(a)...

Benjamin Kuras, tak jako pan profesor, prošli francouzským školstvím, takže je na na jejich výroky stoprocentní spolehnutí. :-)))
Mrkněte se na tu "diskusi", Šamane.
Kuras,fanatik, jako každý konvertita, čerpá navíc z obskurních stok.
Až budu mít trochu víc času, tak Vám slibuji, Šamane, že se dočkáte.

informace řekl(a)...

O problémech vzdělání a školní výchovy muslimů v Evropě jsem našla toto:
http://www.euro-islam.info/key-issues/education/

Harpyje řekl(a)...

Halloween, takže na dobrou noc všem diskutérům, demonstrace hrůz multikulti. Negři a hispanos http://www.youtube.com/watch?v=8JryQXilMj4&feature=fvwrel
Brzy nás zahltí.
Dzp.

Jak udělat v komentáři HTML link řekl(a)...

http://www.w3schools.com/TAGS/tryit.asp?filename=tryhtml_link

Příklad: odkaz na IS vyhledávač

This is a link to Google

HTML syntax

zobak_do_levaa href="http://www.google.com/"zobak_do_pravaGooglezobak_do_leva/azobak_do_prava

zobak_do_leva vypadá takhle <
zobak_do_prava vypadá takhle >
osmička vypadá jako malý sněhuláček :)

Harpyje řekl(a)...

To mi, Šamane, nevymluvíte, že Kuras je lhář, který překrucuje fakta a výroky, a čerpá z obskurních zdrojů.
Kdysi jsem četla článek od Břetislava Olšera, nazvaný "EU se oddala islámu - je zrádcem křesťanské Evropy", který mě doslova nadzvedl svým, už na první pohled absurdním tvrzením, že "program EUROMED (Euro-Mediterranean Partnership), nazývaný "Barcelonský proces", jenž počítá s přistěhováním až 80 milionů muslimů do zemí sedmadvacítky do roku 2050". Snažila jsem se vystopovat původce této očividné lži, a narazila jsem na Benjamina Kurase, který ji převzal od dánské pobočky organizace proti "islamizaci" Evropy, zvané "Stop Islamisation of Europe".
Že jeden opisuje lži druhého, potvrzuje i fakt, že ve zmíněném článku od Břetislava Olšera stojí ona věta z páně Ulčova článku
"Ve Francii se doporučuje učitelům, aby v osnovách vynechali autory urážející muslimskou víru, včetně Voltaira a Diderota, a podobný osud čeká Darwina. V mnoha třídách se raději neučí o holocaustu, neboť to uráží muslimské city." :-))))
Nechť se, prosím, každý přesvědčí, buďto na Olšerově blogu, nebo na stránkách http://www.fragmenty.cz/iz000734.html.
On ten Goebbels měl pravdu s tou opakovanou lží. :-))) A když takoví agitátoři formují představy Čechů o muslimech, tak se není čemu divit. Navíc zná málo starších Čechů cizí jazyky, takže jsou odkázáni na podobné nesmysly, a věří, že co muslim, to islamista.

Harpyje řekl(a)...

Jakube, o Stoppardovi
http://neviditelnypes.lidovky.cz/osobnost-zlinske-reminiscence-dz9-/p_spolecnost.asp?c=A070701_102324_p_spolecnost_wag
http://neviditelnypes.lidovky.cz/osobnost-drzitel-oskara-zlinsky-rodak-dyl-/p_kultura.asp?c=A060629_201658_p_kultura_wag

Harpyje řekl(a)...

1. “Ve Francii se doporučuje učitelům, aby v osnovách vynechali autory urážející muslimskou víru, včetně Voltaira a Diderota, a podobný osud čeká Darwina. V mnoha třídách se raději neučí o holocaustu, neboť to uráží muslimské city."
"Islámské Jezinky: Jen prstíček si ohřejeme a hned zase půjdeme…"
autor Břetislav Olšer 6. Říjen, 2008 na http://olser.cz/447/islamske-jezinky-jen-prsticek-si-ohrejeme-a-hned-zase-pujdeme/

2. "Ve Francii se doporučuje učitelům, aby v osnovách vynechali autory urážející muslimskou víru, včetně Voltaira a Diderota, a podobný osud čeká Darwina. V mnoha třídách se raději neučí o holocaustu, neboť to uráží muslimské city."
"EU se oddala islámu - je zrádcem křesťanské Evropy" z 13. srpna 2010 autor Břetislav Olšer
http://olser.blog.idnes.cz/c/150044/EU-se-oddala-islamu-chova-se-jako-zradce-krestanske-Evropy.html

3. "Ve Francii se doporučuje učitelům, aby v osnovách vynechali autory urážející muslimskou víru, včetně Voltaira a Diderota, a podobný osud čeká Darwina. V mnoha třídách se raději neučí o holocaustu, neboť to uráží muslimské city."
autor Kopretina na http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/08/naplnit-preplnit.html z 13. srpna 2010 22:34

4. “Ve Francii se doporučuje učitelům, aby v osnovách vynechali autory urážející muslimskou víru, včetně Voltaira a Diderota, a podobný osud čeká Darwina. V mnoha třídách se raději neučí o holocaustu, neboť to uráží muslimské city."
"Dobrá zpráva pro Evropu a muslimy zneužívané dívenky - nizozemský poslanec Wilders je volný..."
Autor: Břetislav Olšer | Publikováno: 25.6.2011
http://euportal.parlamentnilisty.cz/PrintArticle/7792-dobra-zprava-pro-evropu-a-muslimy-zneuzivane-divenky-nizozemsky-poslanec-wilders-je-volny-.aspx

5. "Ve Francii se učitelům doporučuje, aby se žactvu nezmiňovali o autorech, na něž sensitivní muslimové jsou alergičtí (Voltaire, Diderot například). Z těchže důvodů nejen ve Francii se vyhýbat jakékoliv zmínce o holocaustu."
"George W. Bush ujišťoval, že nepřítelem není mírumilovný islám. Politická korektnost a sebevražda Evropy" z 25.09.2011 autor Ota Ulč
na http://euportal.parlamentnilisty.cz/PrintArticle/8164-george-w-bush-ujistoval-ze-nepritelem-neni-mirumilovny-islam-politicka-korektnost-a-sebevrazda-evropy.aspx

6. "Ve Francii se učitelům doporučuje, aby se žactvu nezmiňovali o autorech, na něž sensitivní muslimové jsou alergičtí (Voltaire, Diderot například). Z těchže důvodů nejen ve Francii se vyhýbat jakékoliv zmínce o holocaustu."
Od legrace ze Strakonic k realitě u sousedů z 3.listopadu 2011 autor Ota Ulč
http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-od-legrace-ze-strakonic-k-realite-u-sousedu-ftz-/p_zahranici.asp?c=A111102_094526_p_zahranici_wag

informace řekl(a)...

Zajímavé,
hledala jsem chvíli na italském webu a našla jsem, že zprávu o doporučování francouzským učitelům, aby vynechali autory, kteří urážejí muslimskou víru, otiskla už v čísle z 12.12.2003 italská la Stampa. A mnoho jiných zajímavých věcí, jako na příklad o soustavné šikaně mladých musulmánů vůči židovským spolužákům.
Článek má titul Sos-Francia, sotto il velo avanza la legge islamica, od pařížského dopisovatele Cesara Martinettiho.
http://www.blia.it/lastampa/day.php?d=20031212
Činnost archivu listu je momentálně přerušena, ale článek byl přetisknut tady:
http://it.narkive.com/2003/12/14/6379049-francia-velo-islam-far-west-comunitarismo-conflitti-violenza.html
Zpravodaj UAAR (Unione degli Atei e Agnostici Razionalisti) hovoří zas o mlčenlivé dohodě nemluvit o Darwinovi. Přináší kromě jiného i zprávu o otevření prvního sexy-shopu on line v Holandsku, přesně dodržujícího pravidla šarije. Co to bude asi za podnik? Odkaz na shop nedávají.
http://www.uaar.it/news/2010/03/31/olanda-aperto-sexy-shop-online-per-musulmani/
Myslíte, že lže i la Stampa (on to je historický list, založený v r. 1861 v Turině, velice důvěryhodný) anebo i ateisti a racionální agnostici? Anebo že to už v r. 2003 opsali?

informace řekl(a)...

Samozřejmě mi Piksla příspěvek smazal. Dávám ho se zkrácenými odkazy:

Zajímavé,
hledala jsem chvíli na italském webu a našla jsem, že zprávu o doporučování francouzským učitelům, aby vynechali autory, kteří urážejí muslimskou víru, otiskla už v čísle z 12.12.2003 italská la Stampa. A mnoho jiných zajímavých věcí, jako na příklad o soustavné šikaně mladých musulmánů vůči židovským spolužákům.
Článek má titul Sos-Francia, sotto il velo avanza la legge islamica, od pařížského dopisovatele Cesara Martinettiho.
w.blia.it/lastampa/day.php?d=20031212
Činnost archivu listu je momentálně přerušena, ale článek byl přetisknut tady
p:/it.narkive.com/2003/12/14/6379049-francia-velo-islam-far-west-comunitarismo-conflitti-violenza.html
Zpravodaj UAAR (Unione degli Atei e Agnostici Razionalisti) hovoří zas o mlčenlivé dohodě nemluvit o Darwinovi. Přináší kromě jiného i zprávu o otevření prvního sexy-shopu on line v Holandsku, přesně dodržujícího pravidla šarije. Co to bude asi za podnik? Odkaz na shop nedávají.
w.uaar.it/news/2010/03/31/olanda-aperto-sexy-shop-online-per-musulmani/
Myslíte, že lže i la Stampa (on to je historický list, založený v r. 1861 v Turině, velice důvěryhodný) anebo i ateisti a racionální agnostici?

informace řekl(a)...

Anebo že to la Stampa odněkud opsala už v r. 2003?
Od panů Olšera, Kurase nebo Ulče?

Moby Dick řekl(a)...

Vrácena delší verze informačnina příspěvku.
>>:))

informace řekl(a)...

Teď tu někdo bleskurychle vyměnil mé dva příspěvky (původní smazaný a druhý upravený) a tak ten dodatek jsem psala zbytečně.

informace řekl(a)...

Moby Dicku, nehrajte si se mnou na schovávanou! Já pořád dopisuju, přepisuju a Vy mi to mezitím pořád upravujete!

STK řekl(a)...

Informace,
marnost nad marnost a nic než marnost. Harpyji nikdy ničím nepřesvědčíte. Byla přece 6 a půl roku v Tunisu!
Takže ona ví své a ve své víře je naprosto pevná.

informace řekl(a)...

STK,
nedělám si iluze, že někoho přesvědčím, zvlášť když tvrdí tvrdohlavě to, co mu hodí momentálně do krámu. Chtěla jsem jen informovat ostatní.

Harpyje řekl(a)...

Italštinu neovládám, nikde v textu jsem neobjevila jména Voltaire, Diderot nebo Darwin, zato ale výrok J. Chiraca "La laicité n´est pas négociable". A o tom to je.
http://www.senat.fr/rap/l03-219/l03-2195.html
Snad si nepředstavujete, že z ohledu na muslimy budou francouzští pedagogové mlčet o takových velikánech, na které jsou Francouzi právem hrdí. To je poněkud hloupá a naivní představa.
Mimochodem moje písemná maturitní otázka z francouzštiny zněla commentez le propos "j'aime le luxe et la mollesse". Víte, kdo to řekl?

Harpyje řekl(a)...

A ten výrok komentovali i muslimští spolužáci. Ať se jim líbilo, nebo ne. :-))))

Harpyje řekl(a)...

O věci sice víte prd, věcnou poznámku taky nemáte, ale Božínku, proč byste si nekopl, že?

A.S. Pergill řekl(a)...

Vážená dámo (Harpyje):
A požadavky muslimů na separátní koupání (řada zemí) jsou taky lež? A požadavky musulmanů na speciální postupy při lékařském vyšetřování (především muslimek), jehož problematiku jsem nastínil zde:
http://upergilla.blogspot.com/2011/01/nekolik-chaotickych-poznamek-o-chaosu-v_05.html
přičemž o existenci "etických doporučení" v několika špitálech v ČR jsem se sám přesvědčil, to taky neexistuje?
A muslulmani s transparenty "Evropo, těš se na svoje 11. září", to byli asi agenti Mossadu, nebo nějací zlí nacisté, že?
Nemuslimské ženy, unášené musulmany a nucené ke konverzi, dokumentované velice opatrně různými křesťanskými organizacemi, zřejmě také neexistují, těch 300 islámských rituálních vražd ("ze cti" a "odpadlíků") v oficiálních německých policejních statistikách (zcela jistě realita lepší nebude, ale i tak to dá určitě přes 1000/rok pro EU) taky zřejmě neexistuje, atd. atd.
Je mi velice líto, buďto vy sama o věci víte asi tak ten pšouk, nebo záměrně uvádíte nepravdy.

Harpyje řekl(a)...

Vaše poznámky jsou skutečně chaotické, a zřejmě vládne chaos i ve Vaší hlavě.
Souvislost mezi principem laicity, uplatňovaném na francouzských školách, a "nemuslimskými ženami, unášené musulmany a nucené ke konverzi, rituálními vraždami, nebo požadavky muslimů na separátní koupání" je zřejmá jen pro Vás.
Jste zrovna takový blázen a fanatik jako islamisti, stojíte pouze na druhé straně barikády.

A.S. Pergill řekl(a)...

Souvislost je snad jasná: Lidé jako Vy popírají existenci obojího.

Harpyje řekl(a)...

O lidech, jako jsem já, víte stejné kulové, jako o tom, co je laicita uplatňovaná na francouzských školách.
Zřejmě si představujete, jako ona osoba která zde údajně "informuje", že v zemi, kde platí uzákoněný zákaz nošení viditelných náboženských symbolů na veřejných školách, budou učitelé diskrétně a taktně mlčet o některých z největších postav francouzské "Geistesgeschichte", jen aby neurazili city muslimských žáčků? Vy jste se skutečně zbláznil.

informace řekl(a)...

I
Vážená Harpyje,
"J'aime ...tous les plaisirs, les arts de toute espèce, odpovídá Vám na Váš dotaz osoba, kerá chce "údajně" informovat.
Jak jste si mohla přečíst v překladu googlu (překlady z italštiny do francouzštiny jsou celkem slušné, jedná se přece o dva neorománské jazyky), článek v la Stampa pojednává o francouzské situaci v r. 2003, kdy prezident Chirac jmenoval speciální dvacetičlennou komisi, vedenou prof. Bernardem Stasim, jež měla prostudovat situaci, která se vytvořila v těch letech ve francouzské společnosti. Situaci, kdy byl soustavně narušován princip laickosti francouzského státu muslimskými menšinovými komunitami, které svým fanatickým vystupováním narušovaly "jednotu francouzského státu". Kromě prostředí státních škol se komise na přání prezidenta zabývala také prostředím práce, veřejných služeb, veřejných míst. Italský článek právě píše o výsledcích tohoto průzkumu. Do některých částí, banlieu nebo "cité" policisti nemohou ani vkročit. Skupiny musulmánů kontrolují území, házejí kamením po hasičích, po lékařích, kteří jsou systematicky olupováni, když vkročí na muslimské území, tyto hlídky kontrolují chování žen. Ve Francii, jak píše la Stampa, principy liberté, égalité a fraternité již dávno v některých částech Francie přestaly platit. To vyplývá z výpovědí učitelů, studentů, lékařů, ošetřovatelů a mnohých jiných svědků, z nichž někteří chtěli zůstat anonymy ze strachu (hlavně musulmánské ženy a dívky) před svými soukmenovci.

informace řekl(a)...

III
Jak poznamenávají italské noviny, legislativní zákrok v podstatě situaci nevyřešil. V říjnu 2010 r. byl vydán nový zákon o nošení burky (burka je pro francouzskou veřejnost jakýmsi symbolem, asi jako vystavování náboženských předmětů). Důkazem neúčinnosti legislativních zákroků je i nedávná debata o islamu a problémech laicity, kterou podnítil prezident Sarkozy. Debata vzbudila velkou nelibost a protesty u musulmánů, bývalý poradce prezidenta Abderahmane Dahmane, vyzval francouzské musulmány, aby na protest nosili zelenou hvězdu.
Ale to jsou události dost nedávné a jistě je znáte.
V každém případě jsem stále k Vaší dispozici, budete-li ještě potřebovat další informace. Neostýchejte se zeptat.

informace řekl(a)...

Už mi zas smazal Piksla II. část!

II
V nemocnicích muslimové požadují, aby se o muže starali lékaři a ošetřovatelé muži, zrovna tak ženy odmítají péči ze strany mužského personálu - i lékařů. Některé místnosti v nemocnicích jsou jednoduše muslimy zabaveny jako modlitebny, požadují stravu připravenou podle svých náboženských pravidel, i když je to třeba v rozporu s programem léčby. Na školách pak žáci a jejich rodiče protestují proti výučování předmětů a témat, která shledávají v rozporu s jejich náboženským učením, hlavně v historii a filozofii. Chlapci odmítají poslouchat učitelky ženského pohlaví, muslimské dívky zase nechtějí mít za učitele muže. Ke katastrofickému obrazu se přidává ještě svědectví 220 židovských žáků francouzských lyceí, kteří "hanno portato alla commissione testimonianze incredibili" (uvedli před komisí neuvěřitelná fakta) - soustavná šikana ze strany musulmánů donutila velkou část žáků židovského původu přejít na soukromé školy.
Zpráva komise byla projednávána franzouzským parlamentem při přípravě nového zákona o principu laicity francouzského státu. Jednání si můžete přečíst na stránkách parlamentu (odkaz nedávám, Piksla mi ho maže, ale jistě si to najdete sama).

Harpyje řekl(a)...

Můžete mi vysvětlit, co mají Vámi, nebo šílencem Aspergillem vyčíslené excesy společného s tím, o čem jsem se původně bavila s Jakubem?
Lost in brouhaha, pravděpodobně.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
tohle nejsou excesy, ale normální chování muslimů, jak se jejich podíl v populaci přiblíží cca pěti procentům. Ta správa pro francouzský parlament navíc jinými slovy a na základě rozsáhlých informací z území Francie říká to samé, o čem jste Jakubovi tvrdila, že jsou jen výmysly B. Kurase.
Pokud jsou tohle lži, pak by se muselo jednat o rozsáhlé spiknutí protimuslimských lhářů, do něhož by bylo nutno zapojit spíš desetitisíce než tisíce lidí. Pravděpodobnost něčeho takového je o mnoho řádů nižší než pravděpodobnost, že letadla z 11. září byla řízena agenty Mossadu a budovy WTC FBI napěchovala výbušninami (jak hlásají někteří promusulmanští aktivisté).

informace řekl(a)...

Zpravodaj UAAR (Unione degli Atei e Agnostici Razionalisti) ve svých zprávách přejímá článek z Libération, podle kterého ve Francii je 750 ZUS (Zones Urbaines Sensibles) městské "citlivé" zony, které pobírají zvláštní příspěvky na zlepšení sociálně ekonomické situace a zvýšení kvality života a mají zvláštní daňové úlevy. V těchto městských zonách žijí čtyři miliony osob, z nichž 52% jsou imigranti, v Paříži dokonce 64% , jde zvlášť o imigranty ze severní Afriky, pak následují Turci a černoši ze subsaharské Afriky. Jsou většinou islámského náboženství a jak vyplývá ze zprávy Onzus, i mladé generace, již narozené ve Francii vyznávají islám jako jejich rodiče. To je v silném kontrastu s francouzským obyvatelstvem, kde 60% mladých prohlašuje, že nemají žádnou náboženskou víru.
Zřejmě muslimové nebudou mít velké pochopení pro laickost francouzské společnosti. Jak se to asi projeví v budoucnu?

informace řekl(a)...

Madame,
nebuďte hrubá, prosím. Hrubostí na faktech nic nezměníte. A fakta ukazují, že problém laicity francouzského státu není vůbec vyřešen a že s rostoucí imigrací roste i islamizace Francie.

informace řekl(a)...

A co řeknete této zprávě UAAR, kterou Zpravodaj přebírá z Le Figaro.
"Francia, sospesa docente ebrea: il suo programma era troppo orientato sulla shoah"

Ve Francii byla suspendována na čtyři měsíce profesorka Catherine Pederzoli,židovského vyznání, docentka historie v Nancy, protože ve svých lekcích hovořila příliš o shoah a organizovala cesty studentů do nacistických koncentračních táborů.
Podle generálního inspektora prý narušila princip neutrality a laickosti.
Takže ani o zvěrstvech shoah se nesmí mluvit, aby se neurazili musulmáni?

STK řekl(a)...

Celkově je ovšem dnešní debata nesmyslná.
Nick Harpyje nikdy nepřipustí, že se mýlila nebo, že její zprávy nejsou ty nejlepší, ostatní spolustolovníci situaci znají z různých zdrojů a není je třeba přesvědčovat a kolem dokola situaci dokladovat. Intelektuálové možná potřebují zprávy od "kapacit" aby něčemu doopravdy uvěřili, my prosťáčci se v realitě orientujeme třeba i obrazem. (Někdy taky naletíme - ale to je riziko zprostředkovávaných informací.)
Proč vlastně nenechat tzv. Harpyji její přesvědčení, na kterém tak lpí? Jí bude zajisté mnohem lépe, tady to pro ni náhle nebude zábavné a svůj manipulační talent napře do jiných internetových fór, kde je "oblíbená" stejně jako tady (Neviditelný Pes např.) a my se tu zatím můžeme bavit o zajímavějších záležitostech.
No a když se to nepovede a nick Harpyje se neodmlčí, pořád můžu dělat něco užitečnějšího, než číst výpady psychpatky. Domnívám se ale, že žádnou psychopatkou není, jenom ráda (dámy prominou) "nasírá" lidi. Protože to dělá většinou úspěšně, tuhle svou roli miluje. Ostatně - avizuje to, co je, dopředu svým nickem. Protože si ještě docela dobře pamatuji na dobu před 22-ti lety, kdy demagogové vládli nad kotlinkou, tyhle urputné obhajoby lží mě už nudí - zažil jsem už lepší a kreativnější demagogy.
A kdyby to nešlo utnout, pořád tu je možnost: START -> VYPNOUT -> O.K. -> ENTER [;>)

P.S.: Kdepak je Vlastimil Větší? Nemá čas, protože píše Harpyji?

informace řekl(a)...

STK,
je to sice nesmyslná debata, jestliže předpokládáme, že nick Harpyje změní mínění anebo alespoň uzná argumenty protivníka.
Na druhé straně je zase užitečná, protože nás svou tvrdohlavostí nutí hledat konkretní zprávy.
Abych parafrázovala její výrok: "Navíc zná málo starších Čechů cizí jazyky, takže jsou odkázáni na podobné nesmysly, a věří, že" to, co nám tu tak vehementně a asertivně tvrdí ona, je čistá pravda.
Lež do nekonečna opakovaná, abych ji znova parafrázovala, se nakonec stává pravdou.
Jaký zájem má na propagaci islamismu, to bych chtěla vědět. Před půl druhým rokem se islamistům vysmívala.

informace řekl(a)...

Velice bohatý materiál o islámu ve Francii najdete na stránkách archivu Vatikánské Agenzia fides.
http://www.fides.org/ita/news/2004/0406/19_3392.html

stk řekl(a)...

Informace
- Harpyje diskutuje o čemkoliv prostě proto, že musí být vždy proti. Zásadně a principiálně. A tak, jak říkám - smyslem její "činnosti" není vydiskutovat svou pravdu (ono i toto je dost pofiderní cíl) ale naštvat maximum lidí.
Jenom z Jakuba S. má trochu strach. Asi o ní Jakub ví víc.
===============
Měl jsem kolegyni (podřízenou) s podobnou povahou. Všichni ji říkali "Držka I.". Teď ale umírá na podivnou formu sklerózy - takovou, kterou má nejchytřejší člověk planety, fyzik Hawkins. Postupně přestává ovládat kosterní svalstvo. Zbývá jí pár měsíců života, pak se udusí ve spánku. Prý bezbolestně.
Už nemůže mluvit, polykat a smrkat, zatím ale ještě může psát na počítači. Píše všem známým milé dopisy, jak je měla ráda.
A jak mi občas "lezla na nervy", tak mi je jí teď líto. Ale pomoci ji není.
Tož tak jde život...

(KUR.A!)

Jakub S. řekl(a)...

Byl jsem od rána pryč, na pravidelném diskusním a informačním dni Přátel Izraele a ICEJ. A teď teda koukám. Zatím jen konstatování, že H n e p r o p a g u j e islamismus. To je nesmysl, takto interpetovat závěry z její zkušenosti v Maghrebu před lety a klidného koutu Německa dnes. Jestli to tak vyznívá a nechtěně k tomu míří... to je jiná věc. Přivítal bych možnost napsat I něco soukromě - ?
A na ČRo2 je Ludvík Souček.

informace řekl(a)...

Jakube,
jestli to I jsem já, informace, napiště Šamanovi, má moji e-mail adresu. Upozorňuji, není na mé pravé jméno.
Opatrnosti nikdy není dost, jak mě poučila životní zkušenost.

informace řekl(a)...

STK,
co Vám mám říct. Diskuze, i když divoká, bystří mozek, nutí Vás hledat argumenty, formulovat své protinázory a nakonec rozšiřovat i své znalosti.
Jinak bych se na ni vykašlala.

informace řekl(a)...

Kromě jiného, Jakube, jsem si s tou dámou jeden čas dopisovala. Nemastná, neslaná v osobním styku. Až na tři skákající žluté panáky. Ty mi uvízly v paměti. Vám to nic neříká, ale jí určitě ano. To je také důvod, proč jsem jí přestala psát.

Jakub S. řekl(a)...

Ne, šma Jisroel. Tato interpretace mě překvapila a donutila se široce usmát. Proč strach. Prostě se už pár let známe odjinud, třeba z fronty proti primitivním antisemitům (ano), máme společné (osobní) přátele na úrovni, mohl jsem jí vždycky soukromě sdělit své názory třeba na její podle mne extrémní postoje či vyjádření atp. I tehdy jsem se vždy vyjadřoval jako postarší gentleman, a bylo. Da i vsjó.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK, to je přece problém všech zrádných emigrantů : Oni prostě NEMOHOU připustit, že jejich nedovolené opuštění republiky bylo nejen zločinem, ale i životní chybou.

Tedy - určitá část emigrantů si tuto chybu včas uvědomila, a vrátila se domů do vlasti. Ale zatvrzelci se nejen nevrátili, ale ani si neupravili vztahy s naší vlastí. Nezaplatili našemu lidu za své skvělé vzdělání a výchovu, odmítli spolupracovat s naší rozvědkou na obraně naší vlasti proti Euroameričanům.
Naopak - takoví zavilí nepřátelé naší vlasti a lidu i v cizině pokračovali ve své protistátní činnosti - kuli pikle proti nám a našemu budování. Často se neštítili paktovat s Němci a Američany proti svým rodákům, proti své vlasti !
Čeština má pro takové jednání jedno výstižné slovo; je příznačné, že vlastizrádná pravice po Prohraném listopadu zrušila trest smrti nejen za vraždu, ale i za vlastizradu.

Prostě, vážený STK, je jen velmi chabá naděje, že „zdejší“ tři zrádní emigranti se vrátí zpět do vlasti, zvlášť po našem opětovném (a nyní již KONEČNÉM) vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem. Na to již příliš načichli Euroamerikou a jejími nejprohnilejšími produkty.

Čest a Nazdar !

informace řekl(a)...

Copak Vám odpověděla, Vlastenče, paní Sylvie na Vaše blahopřání? Jestli nejsem moc smělá?

stk řekl(a)...

Asi to bylo Jakube míněno na mou poznámku. Asi stačí, když Harpyji znáte - už není tak útočná. Asi by si připadala trochu trapně.
==================
Ale ve mě Harpyje nevyvolává nějakou nenávist. Nechuť číst její výpady ano, existuje. Otázka je prostá - proč číst demagogii.
Možná z vás všech jsem musel právě já po několik desetiletí vyjít s nabubřelými kumštýři, pro které jsem občas byl ubohý póvl - ale póvl, který potřebovali. Ten rozpot v nich vyvolával nedefinovatelné pocity. Ale nadutosti bylo dosti. Takže tahle kůže na mé povaze mi ztvrdla a vydrží už nějaký ten zásah.
Ale na druhé straně, jak říká můj oblíbenec mlíkař Tovje - proč se nechat zbytečně otloukat někým, kdo si z toho udělal zálibu. Jen to otravuje - jako moucha ve čtyři ráno.
Spíš mě mrzí, že H. manipuluje s Kopretinou - naprosto přesně a cíleně - a vychází jí to. Nakonec téměř vždy dosáhne toho, aby Kopretinka napsala to, co Harpyje chce.
U ostatních zdejších štamgastů jí to tak nevychází, tak se obvykle odreagovává na jiných diskusních fórech - občas tam ani nepůsobí jako dáma, ale dýchá z ní "pavlač".
====================
A jak už jsem tu někde psal, teď už se na někoho, kdo se mě chce dotknout, urazit mě jenom klidně dívám. Inteligentnější toho nechají dřív. A blbové - ti se nakonec urazí sami na sebe. [;>))

STK řekl(a)...

Asi Vám někdy dost málo rozumím, Vlastimile. Ale z toho si nic nedělejte, prostě na to nemám. Majá ašíbka. Neztrácejte se mnou čas.

Větší vlastenec řekl(a)...

Omlouvám se, vážený STK.
To víte, v tomto vlasteneckém Doupěti jsem s největší pravděpodobností tou nejméně vzdělanou osobou, osobou nejprimitivnější prací si na holé živobytí vydělávající, s dělnickou třídou denně se stýkající.
Takže k mému vrozenému deficitu IQ se přirozeně pojí nízká úroveň výcviku v komunikaci => malá srozumitelnost mého písemného projevu. Prostě - pokud by, kromě textu, mohl tento blog zprostředkovávat i můj nonverbální projev, rozuměl byste mi lépe.

Ještě prostěji : Nick Harpyje již nemůže změnit mínění, neboť do morku kostí načichl evropanstvím a jeho nejzkaženějšími deriváty - kapitalismem, demokracií, multikulti a globálnem.

Chraňme se takového hrozného osudu ! Chraňme se před zhoubným působením Euroameriky a jejích „hodnot“ !
Braňme si svůj národní svéráz, svoji západoasijskou vzdělanost i prostotu ! Braňme nám tak drahé všelidské a celonárodní hodnoty, rozšiřujme listiny pro podpis Zvacího dopisu č.2 !

Čest a Nazdar !

s.t.k. řekl(a)...

Ano, to souhlasí, Vlastimile. To jsem už nedávno kdesi četl. Jak říkám, neztrácejte se mnou čas. Ja, durak, něpanimáju.
Ani v prvním plánu, ani v žádném dalším. Já nemám nic například proti fysioterapeutkám. Ani proti Němcům, Evropě nebo demokracii. Já vlastně mám všecky rád. A všem věřím všechno, každé slovo. Odpusťte, že jsem se vměšoval. Děkuji za pozornost a přeji všem dobrou noc. Haf hou... Ne, jak to vlastně bylo...
Už vím! Haj hou!

Harpyje řekl(a)...

„Nemluv, než o čem potřebí, a co promluvit máš, to nejprv sám u sebe rozvaž. Vždycky považ, je-li věc řeči hodna a co pověděti chceš, pověz krátce a pravdivě. Pakli v jistotě nevíš, nejisť, aby ukvapě se, zahanben nebyl…. Vystříhej se nečistých, oplzlých řečí jako jedu, ale všecko tvé mluvení ať je vzdělané a horlivé….“

"P.S.: Kdepak je Vlastimil Větší? Nemá čas, protože píše Harpyji?"
"Jenom z Jakuba S. má trochu strach. Asi o ní Jakub ví víc."
"Copak Vám odpověděla, Vlastenče, paní Sylvie na Vaše blahopřání?"

Žasnu. Něco tak nechutného jako ten zdejší spolek se tak hned nenajde.
Nechtěly byste, Vy pavlačové drbny, STK a Informace, které zde naprosto bezostyšně a se zjevným potěšením veřejně probíráte mou osobu, náhodou taky zveřejnit mou adresu a mé pravé jméno? Jeden precedens by už zde byl, zkušenost zajisté nechybí.

Mám pochopení pro to, že pro některé jedince je slídění na internetu po mé osobě lákavější, než hledání odpovědi na otázku, jestli se ve Francii doporučuje učitelům, aby v osnovách vynechali autory urážející muslimskou víru, včetně Voltaira a Diderota. Ale chlubit se veřejně touto zálibou je projevem mdlého rozumu. Mohu Vás ujistit, vážený STK, že na oné fotografii, kterou jste pracně vyhledal ne internetu, nejsem já.

Méně pochopení mám už pro Váš způsob, jakým si o mě otíráte Vaši hubu. Jisté ale je, že tato aktivita vyžaduje méně námahy pro šedé buňky. Je tudíž pochopitelné, že Vám pro řešení otázky, zda se skutečně ve Francii doporučuje učitelům, aby v osnovách vynechali autory urážející muslimskou víru, včetně Voltaira a Diderota, stačí jako důkaz že tomu tak je, fotka "rozzuřeného muslima".

A zatímco váženému STK stačí fotografie zlého muslima, méně povrchní část pavlače musí žvanit o pařížských banlieues, o "normálním chování muslimů", o zákonu o nošení burky, požadavcích muslimů na separátní koupání, .... aby dokázala, že "mám zájem na propagaci islamismu" :-)))), protože odmítám opakovanou lež o tom, že "ve Francii se doporučuje učitelům, aby v osnovách vynechali autory urážející muslimskou víru, včetně Voltaira a Diderota, ..." Brrr.

Tomu, co jste zde, vážení, předvedli, se německy říká "die unterste Schublade". V té se nacházejí zášť, zloba a lidská hloupost. Proto je lepší ji neotvírat.

A.S. Pergill řekl(a)...

To STK:
Lidé jako Harpyje ve skutečnosti nebezpeční jsou. Bezostyšně lžou (viz tahle diskuse) a současně zdroje pravdivých informací obviňují ze lží. A další harpyje těm prvním vytvářejí prakticky monopol ve sdělovacích prostředcích: Jen porovnejte, kolik lidí se dostane na weby typu Eurabia nebo Parlamentní listy (nebo zdejší doupě) a kolika jsou vnucovány "LžiDnes", sepisované právě takovými harpyjemi.
Harpyjím se podařilo vytvořit takový zmatek, že i někteří provozovatelé ateisticky nebo nábožensky alternativně orientovaných webů nejsou s to pochopit, že i za daleko menší "zločin" tohoto typu by je v islámských státech, i v těch, které jsou u nás vydávány za "umírněné", čekal buď trest smrti nebo státem tolerované lynčování "pravověrnými".
Harpyje ve skutečnosti škodí i těm muslimům, protože čím později se Evropa vzpamatuje, tím větší ztráty na životech, i na straně muslimů, následný střet bude mít.

Harpyje řekl(a)...

Nemusíte neustále podávat důkazy o tom, že myslíte přímo hlavou.

stk řekl(a)...

Pro Pergilla:
Je to tady asi opravdu "strašný spolek". Jeden blbec a deviant vedle druhého. Jenom ta Harpyje má pravdu.
Budiž. Pak ovšem nechápu, co tu mezi tím póvlem ve spodním šuplíku pohledává. Harpyji, jak jsem včera zjistil, "milují" i na jiných diskuzních fórech. Možná má pocit "štiky v zatuchlém rybníce". A strašně moc volného času.
Prostě co nejvíc nas... ...zlobit druhé - to je její krédo. Už jsem se párkrát rozhodl, že se ji nebudu všímat, že je nesmyslné na něco takového reagovat..
To ji ale nedá, musí neustále osobně dorážet. Na*írat. O žádné muslimy nebo jakékoliv jiné téma jí nejde. Jenom se uplatnit v diskuzi něčím hodně provokativním. Stačí se podívat z Hospůdky ven - třeba na Neviditelného. (Psa)
===========================
To píšu jako omluvu všem těm, kterým nic není po tom, co soudím o zvláštním úkazu jménem Harpyje. Už nebudu krmit trolly, slibuji.

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak fyzioterapie se tomu u Vás v Ostravě říká ?
No, když to neškodí Vašemu zdraví ...
A když Vám to Vaše paní trpí ...
Máte ještě něco společného s naším pokrokovým prezidentem, než jen zálibu v mladších blondýnách ?

Mimochodem, „fysioterapeutka“ je teda fakt pěkně dlouhé a ošklivě vyslovitelné slovo, vážený STK; prostě je vidět, že jste tam samí vzdělanci.
To tady u nás v Praze, v proletářském prostředí, jim říkáme kratčeji a prostěji.

Čest a Nazdar !

STK řekl(a)...

Čest!

Harpyje řekl(a)...

I to krmení trollů vyžaduje určitou míru inteligence, vážený STK. Vaší doménou je pavlač.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ještě mimochodem, vážený STK :
Já Vám opravdu nezávidím Vaše fysioterapeutky (Dobrý Lenine, to je vážně hrozné slovo !).
Jsem už starší člověk, navíc v důsledku svého marx-leninsko-stalinského vzdělání od Prohraného listopadu pracuji většino jako dělník (= jsem chudý).
Takže si prostě fysioterapeutky dovolit nemohu; raději se věnuji drobné až mravenčí politické práci - její značnou část můžete vidět zde.
Ano, když už se snažím vrátit na správnou cestu jistou umělecky založenou profesorku, ať si počtou i opravdoví vlastenci.

Míru zdar !

informace řekl(a)...

Vážená Harpyje,
nemám zájem na osobních hádkách, zaujalo mě Vaše tvrzení, že zpráva o doporučování francouzským učitelům vyhýbat se tématům jako iluminizmus tam, kde jsou ve škole muslimští žáci, je lež.
To mě vedlo k obšírnějšímu hledání zpráv v tisku. Dozvěděla jsem se (totiž obnovila jsem si v paměti), že v některých školách ve Velké Británii bylo vyškrtnuto z učebních programů téma holokaustu a křižáckých výprav, aby to nepopuzovalo islámské studenty (zpráva je z 27 dubna 2007). Na francouzských školách je pro islámské studenty a jejich rodiny "nepříjemné", když slyší přednášet o holokaustu, Darwinovi, deizmu, iluministické protináboženské polemice, antidogmatismu a proto se francoužští profesoři těmto tématům vyhýbají. Dozvěděla jsem se také, že dost velká část muslimských žáků navštěvuje francouzské katolické církevní školy, protože je tam dovoleno dívkám chodit s šátkem a neučí se tam darwinismus a iluminismus. Zajímavé, že? (O tom všem jsem našla řadu odkazů, které nepostuji, aby je Piksla nesmazal).
V Itálii se prozatím problém neobjevuje, muslimské děti chodí většinou do obecní základní školy.

Našla jsem samozřejmě i řadu komentářů k evropské situaci, které nejsou zrovna moc optimistické, pokud se jedná o budoucnost nás Evropanů.
Ocitovala bych Vám tu, když dovolíte, slova známého francouzského geopolitologa a publicisty Alexandra del Valle z jednoho pohovoru z r. 2003 s titulem Smrt západu.
"Donc je pense que l'Europe disparaîtra progressivement, peut être de façon très lente, sur un siècle ou deux (ce qui n'est rien à l'échelle de l'Histoire), au profit – la nature n'aime pas le vide – de ceux qui aiment encore un peu la vie, les Musulmans, les peuples du tiers-monde arabo-islamique mais aussi africain, asiatique, peuples qui sont encore capables de procréer et qui véhiculent encore des croyances et des identités. Car même les islamistes les plus détestables ont un mérite : celui d'avoir une volonté d'exister plus forte que les Européens. Ils remplissent le vide, et je pense que, progressivement, la pulsion de mort, la volonté de suicide européenne, laisseront la place à la volonté de conquête des musulmans. Ce n'est donc même pas la venue des millions d'immigrés extra-européens majoritairement musulmans qu'il faut déplorer, mais avant tout l'absence de volonté de vivre des Européens plongés dans le nihilisme et l'hédonisme et incapables de défendre les valeurs de leur civilisation."
Ve zcela nedávné minulosti jste považovala A. del Valle za vlivný a spolehlivý hlas, hájící zájmy evropské kultury. Myslím tedy, že se nad ním chvíli zamyslíte.
A. del Valle vydal nedávno novou knihu Pourquoi on tue les chrétiens dans le Monde, La nouvelle christianophobie. Měla jste už příležitost se na ni podívat?

Harpyje řekl(a)...

Já nemám rovněž zájem na nějakých osobních přích, Informace. Dnes ráno bylo poprvé, co jsem energičtěji reagovala na výpady pana Wojnara, který si sem chodí poplkat, a kterému je nepochopitelné, že někdo může hájit své stanovisko.
Včera jsem mluvila s dcerou mého kamaráda, která mi potvrdila, že se u onoho Olšerova tvrzení jedná o naprostý nesmysl. Takovými kroky by si každý národ hrabal svůj vlastní hrob. A Francouzi si ještě stále myslí, že jsou La Grande Nation.

informace řekl(a)...

Myslím, že jedno z pravidel tohoto blogu bylo zachovávat a respektovat anonymitu a privacy druhých.
Jinak se staneme odnoží Psa a pak nevidím důvody, proč tu zůstávat.

Harpyje řekl(a)...

Přesně tak. Já jsem ovšem s těmi fyziotherapeutkami nezačala.

informace řekl(a)...

OK
Lidi jsou zvědaví. Budou brzy staří.

Abych se vrátila k našemu problému. Zřejmě nepadl žádný oficiální zákaz mluvit ve škole o některých tématech jako v GB, a pravděpodobně ani polooficiální, i když UAAR a jiní mluví otevřeně v tomto smyslu o darwinismu, ale zřejmě se některým tématům vyhýbají vyučující sami, aby měli klid ve třídě.

informace řekl(a)...

A rovněž případ profesorky Catherine Pederzoli, která byla cenzurovaná a suspendovaná pro výklad holokaustu, je dost výmluvný pro celkové klima.

Větší vlastenec řekl(a)...

„La Grande Nation“ ?
To si o sobě Žabožrouti myslí už pěkně dlouho, vážená paní Harpyje.
Prostě si neuvědomují, kam to dopracovali s tou svou "velkostí" a "slávou".
Co zbude po Žabožroutech, jestli se budou vzpírat nevyhnutelnému rozpadu Evropy ?
Jen matná vzpomínka na zrádné dekadenty, kteří nebojovali za nás Čechy a Moravany. Trpká vzpomínka na národ, který snad opravdu mohl být velkým, kdyby včas opustil šílené (s)myšlenky kapitalismu, demokracie, multikulti a globálna.

Ano, kdyby Žabožrouti dotáhli svoji revoluci z roku 1870 do vítězného konce, mohli být jakýmisi Rusy Evropy.
Kdyby dotáhli do vítězného konce alespoň jeden ze svých posledních útoků na Německo (1870, 1939), mohli se hrdě přiřadit k nám vítězným Západoasijcům.
Kdyby alespoň humánně vylikvidovali „své“ Němce a německojazyčné sionisty po skončení 2.sv.války, jako předstupeň humánní likvidace všech vykořisťovatelských tříd, mohli se částečně rovnat nám Čechům a Moravanům.

Jenže Žabožrouti vždy selhali, hanebně. Revoluce byla poražena, oba jejich poslední útoky na Německo byly odraženy (a skončily naprostou porážkou Žabožroutska), jejich Němci byli odsunuti jen částečně (a ještě se jich spousta vrátila), jejich buržoasie dál vykořisťuje jejich zbídačený lid, dál nad Žabožroutskem znějí zvony temných „svatyní“ papeženců.
O jejich úchylácích a jiných nepřizpůsobivých se snad ani nemá cenu zmiňovat - je to prostě stejné jako ve zbytku toho ke krachu odsouzeného světa.

Po osvobození Francie od tyranů a zrádců všech dostane francouzský proletariát jedinečnou možnost - poslovanštit se. Tedy samozřejmě za předpokladu, že :
1) na základě Smlouvy o poválečné mírové spolupráci mezi Slovanstvem a Muslimy (tato smlouva bude možná v budoucnu známa jako „Jalta 2“) připadne Francie do naší části světa
2) všichni pokrokoví Žabožrouti budou aktivně spolupracovat s našimi osvoboditelskými armádami a orgány DSOF (Dočasné správy osvobozené Francie)

Pokud nebudou oba tyto body splněny, tak Adieu, „sladká“ Francie.

Světu mír !

Schumacher řekl(a)...

Harpyje, například zvěsti o hladomoru v Sovětském svazu byly nepochybně nepřátelskou propagandou, že. Protože Julius Fučík "O zemi, kde zítra znamená včera" si nic takového nevšiml. Prostě ráj na zemi. A právě včera se mi doruky dostala faktografická knížka o osudech a koncích amerických přistěhovalců do Sovětského svazu. Nejen těch natěšených do "země zaslíbené", kde moudře vládne dělnická třída v prospěch všech, ale i vyslaných v rámci obchodu firmy Ford se sovětskou vládou o tamní licenční vyrobě automobilů Ford. Nejen o amerických vojácích zajatých v pozdější korejské válce, kteří skončili v gulazích, ale i o zachráněných námořnících z amerických ponorek za druhé světové války, kteří skončili tamtéž. O všech těch nešťastnících, na které se americká vláda vykašlala. O "nezvěstném" Raulu Wallenbergovi. O nacistických vyhlazovacích lágrech o kterých také nikdo nechtěl slyšet. O všech těch, kteří nechtěli slyšet. Já tak jako jiní nejen tady mezi ně nepatřím. Na druhou stranu, islám se mi nejeví nijak zvlášť nesnesitelný. Žije v něm více než miliarda lidí a jeho stoupenci se utěšeně množí. Není důvod aby se měnil dřív než narazí na vlastní vnitřní limity. Nemám ani iluze o těch "ze cti zavražděných". Nepochybně byly dobrými muslimkami, i jeich děti by byly dobrými muslimy. Jen si chtěly užít radostí z života okolních nemuslimů. Některé případy spíš z kategorie "Monteků a Kapuletů". Těch, kteří se vším všudy chtějí odstoupit od islámu a izolovat se od něho, jsou výjimky. Spíše chtějí sedět na obou židlích, nevzdát se úplně toho v čem byli vychováni a současně touží po výhodách ostatního. I když to nejde dohromady. To je problém mnoha přistěhovalých muslimů.

informace řekl(a)...

Vlastenec si notuje, jak vidím s hrdinou románu Pražský hřbitov Umberta Eca, špionem a falsifikátorem Simoninim, který uvažuje o Francouzech:

Sono cattivi. Uccidono per noia. E’ l’unico popolo che ha tenuto occupato per vari anni i suoi cittadini a tagliarsi reciprocamente la testa, e fortuna che Nepoleone ha deviato la loro rabbia su quelli di altra razza, incolonnandoli a distruggere l’Europa.
Sono fieri di avere uno stato che dicono potente ma passano il tempo a cercare di farlo cadere: nessuno come il francese è bravo a far barricate per ogni ragione e a ogni stormire di vento, spesso senza sapere neppure perché, facendosi trascinare per strade dalla peggiore canaglia, Il francese non sa bene che cosa vuole, salvo che sa alla perfezione che non vuote quello che ha. E per dirlo non sa far alto che cantare canzoni.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale no tak, drahý soukmenovče Schumachře.
To jste si nikdy nepoložil onu základní otázku "Komu to slouží" ?
Asi ne, protože byste si na ni dokázal sám odpovědět : Sionistům a křesťanům, nepřátelům všeho Slovanstva.
Jak můžete být tak slepý, drahý soukmenovče Schumachře ?
Jak to, že nevidíte souvislosti mezi osočováním našich starších ruských bratří a špínou, kterou se na nás pokoušejí nakydat naši dědiční nepřátelé - Němci, feudálové, buržousti, sionisti a křesťani ?!
Jak to, že nevidíte souvislost mezi sovětskými a našimi pracovně-převýchovnými zařízeními, mezi humánním odsunem povolžských a „našich“ Němců, mezi sovětským a naším rozkulačením a humánním znárodněním výrobních prostředků ?
Cožpak nevíte, že dědiční nepřátelé Slovanstva obvinili se „spoluúčasti“ na „zvěrstvech“ vůči zajatým americkým žoldákům-vólstrýtským vrahům i našeho soudruha L.Součka ?!?

Jestli nevíte, tak si nastudujte, jestli víte a nedbáte, tak jděte do sebe.

Lenin s Vámi, soukmenovče !

Jakub S. řekl(a)...

Del Valle:
Myslím tudíž, že Evropa pozvolna zmizí, asi pomaloučku, během jednoho či dvou staletí ( což v měřítku Historie nic neznamená), ve prospěch – příroda nemá ráda vakuum – těch, co ještě trochu milují život, muslimů, národů z arabsko-islámského Třetího světa, avšak rovněž z Afriky, Asie, národů, jež jsou ještě s to se rozmnožovat a jež si jsou vědomy určité víry a identity. Neboť i ti nejopovrženíhodnější islamisté mají jednu zásluhu: silnější vůli k bytí než Evropané. Vyplňují vakuum, a myslím, že puzení k zániku, touha po evropské sebevraždě, postupně uvolní muslimům po libosti místo k podrobení. A není to ani tak to, že do Evropy přibyly milióny imigrantů, většnou muslimů, nad čím bychom měli zoufat, ale především to, že Evropané, po krk v nihilismu a hedonismu a neschopní bránit hodnoty své civilizace, postrádají vůli žít. - Podle nejlepšího vědomí a svědomí. Na FJ jsem chodil dva měsíce a slovník nemám. La pulsion de mort je fr. znění Freudova Todesdrangu. Death drive, you see. Nevím, jak tomu říkají čeští psychiatři.

STK řekl(a)...

Základní přírodní zákon, Jakube. Životaschopnější vytlačí, převálcuje to méně životaschopné a zaujme jeho místo. Být životaschopnější - to chce chtít být životaschopnější. A vědět, že vývojové omyly a zákruty nám budou nemilosrdně spočítány. Vědět, že to silnější je už tady, za rohem. Netvrdit, že tomu tak není. Že žádný střet civilizací vlastně neexistuje.
Prostě nenechat se vyhubit bez boje, hloupě, jak ty příslovečné ovce.

Harpyje řekl(a)...

Spíš Lenin s námi a zlý pryč. Protože pokud se tyto zvěsti zakládají na pravdě
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,796162,00.html, tak nemusíme čekat žádných 200 let na konec. Mně to připadá, jako kdyby se Netanyahuova vláda snažila všemi silami tento konec uspíšit.

Jakub S. řekl(a)...

Na tom ovšem z jiného úhlu pohledu něco je. Nechtěli bychom arci (tohle miluju) být na jeho místě, že, jako na místě starosty Varnsdorfu dnes, dr. Beneše v osmatřicátém...

drak řekl(a)...

Těm padouchům v Íránu rozhodně nemělo býti dopřáváno tolika klidného času na vývoj zbraní, které jim při jejich společenské zaostalosti rozhodně nepatří do rukou.

Pokud vím, tak Izrael se poměrně dlouho zdržoval akcí proti Íránu a mimo jiné to bylo i z důvodu vstřícnosti vůči Obamově administrativě, která se zaslepená bláhovými nadějemi domnívala, že s ajatolláhy a Neřádem pořídí něco po dobrém. Co bylo pořízeno po dobrém s Hitlerem? Nic. Stejně tak se nic nepořídí ani s Neřádem ani s ajatolláhy, jen se tím posílí jejich víra, že jejich protivník, tedy Izrael a západ je bojazlivý a akce neschopný. Ve třicátých letech minulého století byl ve velkém promrhán drahocenný čas, který pak scházel k dozbrojení na potřebnou úroveň a místo lokálního konfliktu, kterým mohlo původně usměrnění nežádoucího vývoje v Německu ve třicátých letech být, jsme tu měli celosvětový konflikt trvající několik let, který nevratně a negativně ovlivnil další vývoj událostí na desítky let dopředu. Stejně špatně a negativně se projevuje i váhání se zásahem proti Neřádovi a ajatolláhům. Čím později a bezzuběji, tím hůř pro nás.

A.S. Pergill řekl(a)...

Svého času na Psovi vyjevil pan Vlk velice zajímavou sentenci o sudetských Němcích: Napsal, že na nich leží daleko větší vina na rozpoutání WW2 než na Němcích z "rajchu", protože nebyli pod monopolem goebbelsovské propagandy a nebyli také státní mocí do souhlasu s nacismem nuceni, jako Němci říšští. Měli o nacismu nezávislé informace a měli svobodu se pro něj nebo proti němu rozhodnout.
IMHO totéž by se dalo aplikovat na muslimy: Ti, kteří jsou v Evropě, mají větší podíl viny (prakticky z těchže důvodů). A pokud se týká konvertitů k islámu, tak ty bych připodobnil k někomu, kdo navštívil památník v Osvětimi a nadšen tam viděným se začal shánět po přihlášce do NSDAP.

Šaman řekl(a)...

VŠEM VŠEM VŠEM:

Obecně není v diskusi etické shazovat něčí text poukazováním na osobu autora. Není ani netické prozrazovat občanskou totožnost nicku, ačkoliv ji většinou všichni známe, že. Ve Wikipedii kvůli tomu proběhl spor, kdy za prozrazení totožnosti nicku byl práskač vybanován, ačkoli se bránil, že na jiných webech autor svůj nick zveřejnil. Jenže v tomto případě si onen autor stěžoval správcům Wikipedie - a dotyčný nenetik byl vykmitnut.

Zde k tomuto nehodlám přistupovat, tedy paušálně. Může se stát, že kvůli výše zmiňované vadě smažu některý příspěvek. Prosím proto všechny ještě jednou, aby dodržovali netiku, protože se může stát, že na to včas nepřijdu a může dojít k nenapravidelné škodě.

Může se také stát, že na to včas přijdu, a pak taky dojde ke škodě - že totiž pomlouvačný či nepravdivý komentář, který jinak přináší zajímavé informace, smažu...

\ :-//

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Konverze k Islámu může mít různé příčiny. Například jako cesta k radikální změně života, viz Malcolm X.

"While much of America gets tied up in knots about Islam, African Americans have historically seen it differently. The number of black Muslims has always been relatively low, but the religion’s influence in the black community is long-standing and familiar.

Its roots trace back to slavery — scholars contend that 20 to 30 percent of those brought to America came from Muslim-dominated countries in West Africa — and Islamic-based movements of the early 20th century had self-definition and empowerment as core premises.

Given that history — and blacks’ common experience of being suspect in a white society — terrorism is rarely part of the African American Muslim conversation.

Instead, being Muslim “has come to be regarded as the most authentic way of being black in America,” Columbia University researcher Zaheer Ali said. “It’s the blackest spot on your black card.”

Celý článek je zde: http://www.washingtonpost.com/local/sons-muslim-faith-divides-one-black-family/2011/10/28/gIQATW7KqM_story.html?hpid=z4

Větší vlastenec řekl(a)...

Leninudík, toto by v naší vlasti opravdu možné nebylo.
Jen si představte, vážený RRR, co bychom dělali my inteligentní a vzdělaní Slovani, my neochvějní zastánci unikulti, kdyby Romové začali houfně přestupovat na Islám.

No, asi si naši reakci představit nedovedete, že ?
Bodejť - v té "Vaší" Americe jsou všichni tak zoufale ubití politickou korektností a multikulti, že by dnes nedokázali humánně vylikvidovat ani ty nejméně přizpůsobivé z nejméně přizpůsobivých - Indiány.
Prostě - USA jsou odsouzeny k zániku, nedlouho po rozpadu Evropy. Ať už Severní Amerika připadne nám Slovanům nebo Muslimům, americký lid se bude muset zásadám unikulti pracně učit.

Na shledanou v lepších časech.

Jakub S. řekl(a)...

Cigána konvergujícího na islám si teda opravdu nemůžu představit. Ani kapka alkoholu, dlouhé učení memorováním, doslova, denně, pravidelné a časté mytí, nemilosrdné tresty s trvalými následky za jakoukoliv krádež - kdež...

Větší vlastenec řekl(a)...

No jistě - proto ani černoši nemohou být opravdovými Muslimy, že.

Harpyje řekl(a)...

Já mám takový dojem, že ti Cikáni, kteří žijí v Česku, jsou naprosto zdegenerovaní a zkažení. Cikáni jsou totiž velmi zbožní lidé, ať jsou jakéhokoli vyznání. Muslimští Cikáni žijí na Balkánu.

Větší vlastenec řekl(a)...

No tak tohle může napsat jen Evropan nebo Euroameričan. Nebo naprosto odrodilý, poevropštěný Čech (odrodilá, poevropštěná Češka).

My roduvěrní Češi, my árijští Slovani, my obyvatelé naší krásné Západní Asie víme, že Cikáni :
1) se neobejdou bez alkoholu
2) nejsou schopni se učit memorováním
3) nemyjí se
4) kradou

Viz dnešní přípěvek váženého Jakuba S. z 10:31.

Nazdar !

Šaman řekl(a)...

Ruská mise na Mars, o které jsem psal, má problémy. Nepodařilo se restartovat druhý stupeň Fregat a obě sondy tak zůstávají na oběžné dráze Země. Pokusy o restart dále probíhají. Více viz zprávy ČRo:
http://www.rozhlas.cz/zpravy/vesmir/_zprava/ruska-sonda-nenabrala-kurz-k-marsu-experti-se-snazi-o-napravu--973225

STK řekl(a)...

No vidíte to?
Mars je pro Rusy nějak začarovaný. Ne a ne se tam v pořádku dostat! A to je přitom Mars RUDÁ PLANETA!

Ani nevím, jak to s tou sondou dopadlo...

STK řekl(a)...

Agentura Interfax o víkendu citovala nejmenovaný zdroj z Roskosmosu, podle něhož se už ruští vědci se ztrátou sondy smířili.

Sondu, která měla na Zemi přivézt vzorky hornin a půdy z marsovského měsíce Phobos, vypustili Rusové z kazašského kosmodromu Bajkonur. Do vesmíru ji vynesla nosná raketa Zenit, od níž se přístroj po startu úspěšně oddělil. Potom se však nezažehly motory, sonda nenabrala předpokládaný kurz a přestala vysílat.

Podle odborníků může za nezdarem být buď technické selhání, nebo chyba na straně počítačového programu.

Tož tak.

Pedro řekl(a)...

Škoda, docela jsem jim fandil. Který z měsíců Marsu měl být dutý, tzn. umělá družice nějaké, zřejmě mimozemské civilizace? Nebo snad by mělo být zrnko pravdy na těch teoriích, že před naší civilizací zde existovala ještě nějaká jiná, po které prakticky nezbyla žádná stopa ...

Šaman řekl(a)...

Problém ztroskotané mise je ten, že má na palubě nějaké radiozopy, asi jako energetický zdroj. A to celé velké těleso, asi největší, co kdy kdo hodlal vyslat přes meziplanetární vzdálenost, nám poměrně brzo spadne na hlavu.

Nebude vadit ta hmotnost, spíš ta radiace. Ale kolik čeho tam je nevím. Někdo dělá problém s pár gramy.

Nehledám, du spát.

Petr Tomek řekl(a)...

Měl bych malilinkou poznámku - Gemini s křídly není Dyna Soar, ale jeho konkurent. Jinak mě ale těší, že to na tebe tak zapůsobilo :-)

Šaman řekl(a)...

Well, tak jsem zapsal dle přednášejícího. Na mě to nejdřív nepůsobilo.
Kletě, letí čas! Musím se přihlásit na Pragoffest/Pragocon ještě do 5.1. - a zaplatit, abych získal slevu...