pátek 14. října 2011

MOBY DICK: Africký týden

Kde jsou lvi, kosmické technologie, mrtví voliči, námořní velmoc a demokratické mučení
**************************************************************

Neděle 9. října 2011,
Začal týden, během něhož budou skauti v českých městech vybírat do kasiček penízky, z nichž vybuduje Člověk v tísni za osm let už třináctou školu v Africe. Bude stát v  hornaté oblasti Debre Sina, 150 km severovýchodně od etiopské metropole. Skola tam už je, ale má jen 22 tříd, do kterých chodí přes tři tisíce dětí. Ty se učí kratší dobu a na směny, ale i tak sedí ve třídách až 70 žáků.

Jihoafrický nositel Nobelovy ceny míru Desmond Mpilo Tutu slavil své páteční 80. narozeniny bez jednoho z pozvaných hostů. Jiný nositel Nobelovy ceny míru, totiž dalajláma, nedostal od vlády prezidenta Zumy vstupní vízum. Důvodem je zjevně masivní čínská "hospodářská pomoc" (okupace Jižní Afriky státními čínskými firmami).

Mírumilovný Tutu se značně rozezlil: "Všichni bojovníci proti apartheidu v minulosti se musí obracet v hrobě. Zumova vláda je opět apartheidní!"

Rovněž v pátek rovněž v JAR skončil 62. Mezinárodní astronautický kongres (IAC). Navštívil ho i ministr dopravy Pavel Dobeš, který byl dubnovým usnesením vlády ČR pověřen koordinací všech kosmických aktivit ČR, které byly dosud roztříštěny mezi ministerstvy průmyslu a obchodu, školství, životního prostředí, obrany a úřadem vlády.
Česká kosmická agentura je přitom zatím "samostatnou  obecně prospěšnou společností" a její provoz zabezpečuje - grant od ministerstva školství a tělovýchovné mládeže. Teď by mohla přejít od Dobeše - pod Dobeše. Vloni, když se IAC konal v Praze, se na jeho na slavnostní zahájení se dostavil pouze náměstek primátora...
Pavel Dobeš poděkoval všem partnerům za podporu naší kandidatury na sídlo projektu Galileo. Afriku zajímají zejména kosmické technologie, které pomáhají nalézt vodu. (Hlavně na sprchování, viz níže.)

"Ačkoliv jsem se snažil, aby můj odchod z ČSSD byl co nejméně emotivní, klidný a věcný, zdá se, že u některých představitelů sociální demokracie převládly emoce nad rozumem. Jak ukazují reakce vedení ČSSD, o kterém bylo v poslední době slyšet jen tehdy, když se chlapci hádali, nemusí být můj odchod ze sociální demokracie pouze negativní. Alespoň na chvíli totiž bude o ČSSD slyšet a její vedení bude v tomto svém odporu zase po čase jednotné. Je jen mým přáním, aby vedení soc.dem. bylo podobně jako v mém případě sjednoceno v odporu vůči politice Nečasovy vlády." (Jiří Paroubek na svém webu.)

"Jsem rád, že ČSNS 2005 odplevelila svou stranu od této podivné osoby". (Včerejší vyjádření Jiřího P. k odvolání předsedy této podivné strany Karla Janka.)

Kopští křesťané protestují v Káhiře proti vypálení kostela v Asuánu minulý týden. Skupina muslimů na ně začala házet kameny. Začali se rvát, zasáhly armádní jednotky. Ty, podle křesťanů, "použily nadměrnou sílu". Totiž: začaly střílet do křesťanů. Výsledek: 36 mrtvých, 300 raněných. V Egyptě, který má asi 81 milionů obyvatel, žije odhadem 10 % křesťanů. Britský ministr William Hague prohlásil, že je nezbytné, aby egyptské úřady zajistily svobodu vyznání. Na stavbu nebo i jen opravu kostela je v zemi potřeba extra vládního povolení.

Na světě je asi 40 milionů nakažených AIDS, 30 milionů z nich žije v subsaharské Africe a 5 milionů v JAR. V Zambii je nakaženo 16,5 % obyvatel, v některých oblastech se promořenost odhaduje až na 25 %. Na kontinentě žije asi 12 milionů AIDS sirotků.

Povstalecké vládní síly už prakticky osvobodily Libyi - dnes ovládly konferenčí středisko a univerzitu v Syrtě.

Z nákladní lodi Rena, která visí od středu na útesu Astrolabe 22 km od pobřeží Nového Zélandu, vytéká topný olej. Uniklo ho už 20 tun.

 Jeden z programů OSN na pomoc rozvojovým zemím má má zastavit a zvrátit vývoj HIV/AIDS do roku 2015. Nejvíce však záleží na samotných místních vládách. Prezident JAR Jacob Zuna se například po styku s HIV pozitivní přítelkyní osprchoval, čímž se uchránil nákazy. Dřívější politická reprezentace v čele se samotnou ministryní zdravotnictví Manto Tshabalala-Msimango doporučovala chránit se proti AIDS konzumací česneku, červené řepy a citronů. (Průměrný věk v JAR je kolem 50 let, i když se započítá i Tutu.)

Afričtí imigranti zejména ve Velké Británii jsou novým zdrojem nákazy i pro Evropu.

Pondělí 10. října 2011,
Nahlašte ilegály! Zatrhneme fingované i nucené sňatky za účelem získání občanství! "Společně znovu získáme naše hranice a pošleme ilegální přistěhovalce domů." (David Cameron, britský premiér)

Mluvčí egyptské armády se drží za srdce, když říká: "Vojenská policie nestřílela." Skutečně - velkou spoustu mrtvých má na svědomí zběsilá jízda obrněných transportérů, které plnou rychlostí najížděly do masy těl. Někdo přece jen střílel: Specializovaní odstřelovači.

Země Afrického rohu - Somálsko, Etiopie, Džibutsko, Keňa, Uganda - hlásí hladomor. Země v první polovině roku sužovalo sucho, největší za posledních 60 let. Načež nastaly deště, které rozbahnily vyprahlou půdu. Postiženo je asi 10 milionů lidí.

Afrika, Blízký východ a Evropa hlásí výpadek telefonů BlackBerry. Tak telefonovat jimi jde - jen nelze surfovat a e-mailovat. Problém tkví zřejmě v datovém centru v městě Slough (Velká Británie).

Promořenost Afriky internetem je 11,5 %. Nejmenší penetrace je v malých chudých zemích - kolem 1 %. Nejlépe je na tom Maroko (41,3 %), pak ostrovy - Seychely (38 %) a francouzský Reunion (36 %). Vyspělá JAR má 13,9, revoluční Egypt 16,9.  Nejvíce uživatelů se nachází v nejlidnatější Nigérii, z jejíchž 155 milionů obyvatel sedí denně na síti asi 44 milionů (28,3 %) surfařů.

Mrtvá Kočka: "Nigerijské maily, ano, to znám dobře."

Zimbabwe: Nový "zákon o právech domorodého obyvatelstva" určuje, že 51 % akcií zahraničních firem, musí být "afrikaizováno", tedy "prodáno" etnickým zimbabwanům, kteří avšak nemají peníze. Po znárodnění farem tak dochází i ke znárodnění - a likvidaci - průmyslu. 700 firem předání svých akcií za hubičku (bezcenné milionové bankovky) odmítlo, i když jim hrozí ztráta podnikatelského povolení či fyzické zabavení majetku.
"Nedodržují pravidla. Pokud někdo porušuje zákon, tak nevidím důvod, proč s ním dobře zacházet." (Saviour Kasukuwere, ministr hospodářství)

Mrtvá Kočka: "Bolševická pravidla a nezákonný zákon."

V keňské rezervaci Ol Pejeta, kde jsou umístěni i čtyři čeští bílí nosorožci, zastřelili letos pytláci pět nosorožců. Cena jejich rohů už přesáhla cenu zlata. Zájem o ně je především v Číně. Rezervaci nepomohlo ani to, že letos najala dalších 30 ozbrojených strážců. Na větší zabezpečení nejsou peníze. Rezervaci můžete pomoci, když si za pouhých 500 dolarů pojmenujete nějaké nosorožče. Ale spěchejte, je jich k dispozici jen dvacet!
Bílí nosorožci prý v ohrožení nejsou. Černí jsou stříleni hlavně poblíž plotů rozsáhlé rezervace. Nosorožci i pytláci. Co navrhuje Mrtvá Kočka?
"Střílet žluté zákazníky."

V Syrtě se ještě střílí, ale vítězství je na dosah. Až padne, bude Libye osvobozena. A pak Předseda libyjské přechodné vlády Mahmúd Džibríl podá demisi.

Italskou nákladní loď Montecristo, která vezla z Velké Británie do Vietnamu náklad oceli, přepadla tisíc kilometrů od afrického pobřeží pětice somálských pirátů. Piráti zadrželi jako rukojmí i posádku -  sedm Italů, deset Ukrajinců a šest Indů.

Z nákladní lodi Rena, stále visící na útesu Astrolabe, uniklo velké množství topného oleje, který už zasáhl pobřeží. Jedná se o 350 tun. Oleje je v lodi 1700 tun, nádrže obsahují i 200 tun paliva. Ale to snad není tak moc (?).

Úterý 11. října 2011,
Soud s Radovanem Krejčířem, který byl naposledy v srpnu odročen na dnešek, proběhne 16. až 20. dubna. (Zpráva nehovoří, kteréhožeto roku:)
Právě o tom rozhodl johanesburgský soud. Krejčířovi je kladeno za vinu, že od pojišťovny vyfasoval 4,5 milionů randů (11,5 mil. Kč) za svou rakovinu v poslední fázi. Alespoň má na kauci půl milionu randů, aby mohl od dubna pobývat na svobodě. Soud mu ji nesnížil s poukazem na další majetek, který činí 20 milionů (randů, včetně podílu na všech jeho podvodech). Radovan se léčí a svou chorobu přežívá docela úspěšně. To spíš jeho obchodní partneři umírají na infekci z deseti kroků.

Nefunkčnost BlackBerry se rozšířila i na Indii a jižní i severní Ameriku. Vedení firmy Research in Motion už výpadek služeb řeší.
Mrtvá Kočka: "Kdo má doma tamtam po dědečkovi, tak je na tom dobře."

Jiří Paroubek nevstoupil do České strany národně socialistické 2005. Naopak: nabízí jejím členům vstup do své nové strany Národní socialisté - levice 21. století.

Britské a americké zvláštní síly zaútočily na italskou loď Montecristo, unesenou včera piráty. Plavidlo i posádka jsou v bezpečí. O osudu pirátů zpráva nehovoří.

Jiná zpáva hovoří o tom, že je potřeba podporovat záchranu žraloků v Indickém oceánu.

Egyptští ochránci lidských práv obvinili egyptskou armádu, že po nedělním masakru vojáci vhazovali mrtvá těla křesťanů do Nilu.

Z nákladní lodi Rena, stále visící na útesu u Nového Zélandu, vytéká palivo a topný olej. Záchranáři nemohou zasáhnout kvůli bouři.

Středa 12. října 2011,
Z nákladní lodi Rena, stále visící na útesu u Nového Zélandu, vytéká palivo a topný olej. Na lodi se objevily trhliny a hrozí rozlomením.
"Jde o největší námořní ekologickou katastrofu v historii země." (Nick Smith, ministr životního prostředí.) Zamořeny jsou pláže u zátoky Tauranga. Pobřeží bylo v délce 40 kilometrů uzavřeno pro veřejnost - aby se sem nehrnuly názjezdy dobrovolných zachránců. Organizovaně čistí pláže 500 lidí, včetně vojáků.
Filipínský kapitán lodi byl obviněn z "obecného ohrožení". Může vyfásnout až rok vězení a zacálovat až 10.000 novozélandských dolarů. Zatím byl propuštěn na kauci.

"Náš kapitán je velmi zkušený a doposud měl vzorné výsledky. Loď měla všechny doklady a nedávno podstoupila kontrolu, při níž nebyly odhaleny žádné problémy. Očividně se muselo něco nepředvídaného stát." (Diamantis Manos, výkonný ředitel řecké společnosti Costamare Inc., které loď patří.) Firma se "omluvila". Podnikoví šerloci zjišťují, Rena najela v klidném počasí na "velmi známý útes".

Třetí den nefunkčnosti BlackBerry. Na Ostružinách přitom provozovaly job mnohé firmy, ba i politici, nejen afričtí. Blackout se týká už poloviny přístrojů. Ale už se ví, kdo za to může: Nečekaná reakce záložních mechanismů na výpadek síťového přepínače v britském datovém centru. Přitom, když vše šlapalo, jak mělo, fungovaly záložní mechanismy bezchybně!
RIM se uživatelům svých služeb omluvila.

Mrtvá Kočka: No jo, uživatelé služeb. Tak se nemohou divit, když už nejsou - zákazníky!"

Skládání nové demokratické vlády Libye zadrhává na různých představách vůdců různých kmenů.

Jeden ze synů Muammara Kaddáfího, Mutasim, byl zadržen povstaleckými vládními silami v Syrtě. Libyjci slaví vítězství vystřelováním do vzduchu, a to i z velmi silných kulometů.

Čtvrtek 13. října 2011,
Jeden ze synů Muammara Kaddáfího, Mutasim, nebyl zadržen povstaleckými vládními silami v Syrtě. Libyjci stejně slaví vítězství. Tentokrát střílejí z tarasnic tak, aby na ně bylo dobře vidět v televizním záběru, když v popředí hovoří silně obrněný zpravodaj CNN Dan Rivers. Kam střílejí, to vidět není. Vidět je jen zvolna postupující fronta tohoto komparsu.
Tony Birtley, těžce obrněný zpravodaj Al Džazíry, informuje, jak je těžké být v současné Libyi - černým Afričanem. Tmavá barva kůže může být důvodem k popravě.

Mahmúd Džibríl ještě demisi nepodal. Situace zbylého civilního obyvatelstva v Syrtě je zoufalá. Schází voda, potraviny, léky. Ale to už je zpráva stará snad dva týdny? Tak co je nového?

Mrtvá Kočka: "Nějak zmizelo civilní obyvatelstvo."

Afrika, Indie, Blízký východ a Evropa zažívají opět dobrodiní služeb BlackBerry. V obou Amerikách to "jde pomaleji", avšak už jde. Nebo půjde - až se rozední i na západě zeměkoule. Vedoucí manažeři RIM chodí kanály. K otázce na kompenzace se nevyjadřují. Zatím to prý nebyla jejich priorita. Španělská firma Telefónica své klienty odškodní - tedy ve Španělsku, kde jí to přikazuje španělský zákon.

Ozbrojenci pravděpodobně z islámských milic Šabáb zastavili auto Lékařů bez hranic. Místního řidiče vážně zranili a unesli dvě Španělky, které pracovaly v utečeneckém táboře Dadaab u somálské hranice. Je to už třetí případ podobného únosu v posledním měsíci. V Dadaabu se shromažďují Somálci, utíkající před hladem a islámskými milicemi. V komplexu tří táborů žije přes 400.000 uprchlíků.

Z nákladní lodi Rena, stále visící na útesu Astrolabe, začaly padat kontejnery. Zatím 88 z celkem 1368.
"Jeden z vyplavených kontejnerů obsahoval kyselinu alkylsulfonovou, která v původním stavu představuje riziko, ale po rozpuštění ve vodě se stává méně jedovatou." (Nick Bohm, mluvčí Novozélandského úřadu pro námořní dopravu.)
Příliv vyplavuje na pláže mrtvé ptáky a ryby.

Téměř třetina lidí zapsaných na seznamech voličů v Zimbabwe je po smrti. Tisícům dalších je přes sto let (přičemž průměrný věk v zemi je 45) nebo to jsou děti, včetně kojenců.

Pátek 14. října 2011,
Tisíce lidí - včetně žen a dětí - jsou vězněni bez zatykače, bez soudu a bez možnosti kontaktu s právníkem. A bez základní hygieny. Jsou vystaveni bití holemi, gumovými hadicemi a provazy do chodidel a elektrickým šokům. Podle věznitelů ale musí být biti - aby se co nejrychleji přiznali. K čemu? Že jsou ve skutečnosti stvůry, které podporovaly nelidský Kaddáfího režim.
Na mučení zadržených v Libyi upozornila Amnesty International i Human Rights Watch. HRW předpokládá, že na mučení zadržených může kromě nedostatečné kontroly i "nezkušenost bezpečnostních složek".

Mrtvá Kočka: "Nezkušenost? Vždyť to jsou ti samí lidé!"

Lepší počasí u mysu Astrolabe umožňuje prozkoumat uvízlou loď Rena. Loď se rozpadá podle svislé praskliny, pohromadě ji drží jen vnitřní součásti. Novozélandské pobřeží, řecká loď, filipínský kapitán - co to má společného s Afrikou? Registraci: Loď plula pod liberijskou vlajkou. Ó ano, Libérie je námořní mocností! Alespoň podle brutto registrovaných tun.

Mrtvá Kočka: "Těch na hladině i těch pod hladinou."

Během tohoto týdne zemřelo v Africe, zejména v Somálsku, hladem asi pět tisíc lidí.  A na AIDS a přidružené choroby asi sedm tisíc. Kolik dětí bylo znásilněno se přesně neví. Kolik dětí nuceně pracuje, taky není spočítáno.
Celá Afrika má asi miliardu obyvatel, tedy méně než Čína nebo Indie.

Počet lvů ve volné přírodě se neustále snižuje. Brzo se budou vyskytovat už jen na území národních parků a rezervací. Na většině území afrického kontinetu je lze nalézt velice těžko. V poslední chvíli chvíli je možná pomohou zachránit dárcovské miliony ze severu.

Jiří Paroubek poskytl Hospodským novinám rozsáhlé interview. Chce v čele své nové strany kandidovat na místo ústeckého hejtmana už příští rok. Svou partaj vidí napravo od ČSSD. Odporné pravicové reformy současné vlády národní nezodpovědnosti chce ponechat, včetně navržené DPH. S jednou výjimkou: Od daní by mohlo být osvobozeno dětské oblečení. A pleny, samozřejmě. Miliony na rozjezd partaje poskytl jeho osobní asistent, nepravomocný kmotr Petr Benda. A jméno jaké strany máte zaškrtnout na kandidátkách v příštích krajských volbách?

LEV 21

Sobota 15. října 2011
Žena Moby Dicka: "Lev? Nebo vůl jak lev?!"
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

53 komentářů:

informace řekl(a)...

Berlusconi è salvo: 316 sì. Tolik hlasů důvěry obdržel v parlamentu.

informace řekl(a)...

Vatikánský Osservatore romano znova strhal román Umberta Eca Pražský hřbitov: "Luxusní krach". Ke všemu přidal k článku fotografii spisovatele s prstem v nose.
http://www.osservatoreromano.va/portal/dt?JSPTabContainer.setSelected=JSPTabContainer%2FDetail&last=false=&path=/news/cultura/2011/236q11-Un-fallimento-di-lusso.html&title=Un%20fallimento%20di%20lusso&locale=it

informace řekl(a)...

Podle některých novinářů se jedná o jedovatou odpověď Vatikánu na nedávnou kritiku Benedikta XVI ze strany Eca, který se o papeži vyjádřil v Berliner Zeitung z 19. září jako o mizerném filozofovi a prostředním teologovi.
http://www.libero-news.it/news/843837/Umberto-Eco-e-il-dito-nel-naso-Macchina-del-fango-vaticana.html

Jakub S. řekl(a)...

Šamane: jak může svislá prasklina obkružovat (budiž) bok lodi - ? Jako letitého technického překladatele by mne to velice interesovalo...

Jakub S. řekl(a)...

Un fallimento di lusso locale: lze tomu rozumět jako Úpadek úrovně místní kultury/kulturnosti?

Moby Dick řekl(a)...

Jakube, Šaman neví. Já jsem se nevyjádřil technicky přesně: Levý bok, dno, pravý bok a palubu. Jako když se rozřízne bageta. Řez je pak víceméně kruhový. Od toho je "obkružovat".
Za postřeh dík.
>>:)) Moby Dick

informace řekl(a)...

Jakube,
tam se nepíše o "lusso locale", pokud jsem mohla vidět. V článku Osservatore se uvádějí německé kritiky románu, o kterých jsem se tu už jednou zmiňovala, a to velmi podrobně a pak na závěr autorka říká, že Eco padl do léčky honosení se svou velkou erudicí, aby nakonec napsal román který je nudný a nepřehledný.
Píše, že je to krach jeho t.zv. umělecko-matematické dílny, jeho aspirací sloučit v jedno literaturu a exaktní vědy.
Prý se pobavil víc autor, když to skládal, než čtenář.
Jsou tam také různé špičky proti italským intelektuálům, kteří aplaudují z konformizmu.

Jakub S. řekl(a)...

Svislá prasklina prochází celým pláštěm trupu včetně paluby. Dvě padesát.

Moby Dick řekl(a)...

Well. Loď se rozpadá podle svislé praskliny, pohromadě ji drží jen vnitřní součásti.
Za upozornění dík!
>>:))

Jakub S. řekl(a)...

Ně za štó. I sejčas spať nádo...

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen pro bílé ? Ne. Jen pro Slovany

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
V komentářích několika předchozích článků se zdejší vlastenci a jedna vlastenka (s.s.Kopretina) dotkli nesmírně důležité otázka dneška i zítřka : Jak zajistit vyplácení sociálních dávek jen nám bílým, nám ateistickým heterosexuálním Čechům, Moravanům, a zde žijícím Rusům ?

Jistě si uvědomujete, soudruzi a soukmenovci, že Leninužel zatím nelze zformulovat příslušný zákon např. takto „Sociální podpora může být vyplacena jen rasově čistému, psychicky i fyzicky zdravému příslušníkovi/příslušnici státotvorného národa, to jest Čechovi/Češce, Moravanovi/Moravance, Rusovi/Rusce, a ve zvláštních případech Slovákovi/Slovence.“
Samozřejmě, po našem vítězství to bude hračka; dnes však, kvůli Bruselu, kvůli nebezpečí otevřené agrese celé Euroameriky musíme postupovat obezřetně. Nemůžeme například po žadateli o dávku požadovat Osvědčení o rasovém a třídním původu; koneckonců jsme jej zatím ani nezačali vydávat. Takže stále přetrvává OBROVSKÝ problém s odlišením oprávněného žadatele od romského (sionistického, jiného neslovanského, úchylného, věřícího ...) zneužívače sociálních dávek.

Soudruzi a soukmenovci, tohle si zapamatujte pro vlastní praxi, na dobu po porážce kapitalismu a demokracie. Tedy na dobu, kdy VŠICHNI budete mít nějaké funkce v Revolučních výborech, či později ve státní správě : Ne všichni Romové jsou černí, ne všichni sionisti jsou obřezaní, ne všichni Češi a Moravané mluví dobře česky či moravsky, ne všichni křesťani nosí kříž viditelně, ne všichni homosexuální úchylové šišlají.
Tudíž je v řadě případů velmi nesnadné odlišit našince od cizáka.

Každopádně v kapitalismu a demokracii NELZE odmítnout žadatele o sociální dávku jen proto, že je Cikán nebo papeženec nebo třeba lesba. Prostě musíme počkat až na dobu po opětovné porážce multikulti a euroamerických poručníků.
Pak se bude opět tančit všude - my zatančíme polku a kozáčka, naši nepřátelé v převýchovných táborech podle našich píšťalek.

Sociální dávky budou vypláceny všem potřebným, my všichni našinci se budeme mít dobře, a duha sociálního smíru rozklene se od souvratě ku souvrati.


Světu mír !

Harpyje řekl(a)...

To jste napsal moc hezky, Vlastenče.
Na příkladě Cikánů je zřetelně vidět, jak ta EU se svým diktátem politické korektnosti škodí naší vlasti a omezuje naši suverenitu. Myslím ale, že máte důvod k optimismu, že tyto neudržitelné poměry nebudou trvat věčně. Velcí vlastenci Matějka a ABB se shodují v tom, že nám vyrůstá nový státník. Hrdina Sulik. A můj oblíbenec jde ještě dál. Ptá se: "Najdou se podobní i u nás?"
Já tvrdím ANO. Před oběma evropskými disidenty, panem prezidentem a Láďou, se sice tyčí úkol takřka nelidský, ale protože mají nad sebou požehnání pana arcibiskupa Dominika Duky, tak autorka článku (http://www.fragmenty.cz/iz000098.html) věří, že jim v tom pomůže Bůh. Osobně jsem přesvědčená, že spolu s vlastenkou Bobošíkovou to Evropě osladí.

informace řekl(a)...

Lídr Komunistické strany Ruské federace (KPRF) Gennadij Žuganov si nechal zhotovit boty na míru u exklusivního moskevskéh obuvníka pro VIP (very important person) Rustama Adiukanova v ceně 1.800 euro. Boty jsou z kůže leguána zeleného, plaza žijícího v lesnatých oblastech tropické střední a jižní Ameriky, a mají přezky z ryzího zlata.
Žuganov kandidoval v minulých volbách na místo prezidenta Ruské federace a pravděpodobně se představí voličstvu i v příštích. Že by Žuganov utrácel už z fondů budoucího nového znárodňování, které má jeho strana v programu?
Komunističtí lídři milují luxus. Ti chudší se spokojí svetry z čistého kašmíru a botami z krokodýlí kůže.
Zdroj Tvoj děň.

Harpyje řekl(a)...

Rusové jsou známí svým vybraným vkusem. :-)))

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, naši starší bratři jsou nám vzorem naprosto ve všem.

Větší vlastenec řekl(a)...

My roduvěrní Češi a Moravané víme, že není boha kromě Lenina.
Ale jestli idea "boha" pomůže našim méně roduvěrným spoluobčanům překonat určité buržoasní přežitky, nechť si ji mají.
Je to zvláštní, vážená paní Harpyje - po tisíciletí to byli právě "naši" papeženci, kdo znovu a znovu z bláta pozvedal ohavný prapor multikulti a evropské integrace; viz např. tzv.sv.Václav.
Taky vlajkami buržoasní humanity a jakéhosi „soucitu“ a falešné „sounáležitosti“ mávali papeženci ...
A dnes jdou s námi ...

Nu, vskutku nezbadatelné jsou cesty Leninovy.

Nazdar !

KSRF řekl(a)...

...p://kprf.ru/personal/zyuganov

Větší vlastenec řekl(a)...

Další OTŘESNÝ příklad ahistorického, protičeského, protisocialistického článku : „HISTORIE: Osudy Slovanské epopeje za okupace“ (uveřejněn dnes na soukromokapitalistickém webu „Neviditelný pes“).
TAKOVÁ HNUSNÁ LEŽ !
Vždyť každý roduvěrný, v socialismu skvěle poučený Čech i Moravan ví, že za fašistické okupace se němečtí fašisti bez ustání snažili zničit vše české, vše hezké, vše slovanské, vše překrásné. Že sítí špiclů (Sudeťáků a českých konfidentů buržoasního původu) pokryli celou naši vlast.
A dnes jakýsi Pavel Nosek vyplodil text naznačující - ale co „naznačující“ - text TVRDÍCÍ pravý opak naší levicové pravdy !!!
Prý naše Slovanská epopej, náš klenot nejsvatější, národní šperk nám bilionkrát dražší než tzv. české korunovační klenoty NEBYLA před fašisty ukryta ! Před fašisty, zhoubci Slovanstva, ukázanými naším národním umělcem v jejich plné nahotě !!!

Prostě, vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci, musím nyní zopakovat část svého včerejšího příspěvku (ze 22:28) na podobné téma :
„...po našem opětovném (a nyní již KONEČNÉM) vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem a demokracií budeme muset CO NEJDŘÍVE opět sjednotit výklad dějin. Ano, dokud si každý amatér vykládá dějiny po svém, dochází k trapným omylům...“

Ano, dokud kupříkladu Velký Šaman bude tvrdit, že v Liberci žilo za fašistů víc Čechů než za buržoustů, dokud pan Nosek bude tvrdit, že Slovanská epopej nebyla před fašisty ukryta, zůstane prostor pro protičeskou, proevropskou, promultikulti propagandu.

Jinak řečeno, dokud nebudeme ovládat minulost, neovládneme přítomnost ani budoucnost.

Zabraňme snahám o revizi výsledků 2.světové války ! Zabraňme rozpadu Československa a sjednocení Německa, zabraňme návratu Euroameričanů, kapitalismu a demokracie !***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

stk řekl(a)...

Jen počkej, zajíci!
Jen počkejte, Vlastimile!

Filipiku už mám ve svém PC! Jen co si dnes večer utrhnu ze společného krajíce pár set euro, hned se dám do dokončovacích prací. Ještě "poslední vrstvu omítky" a "natřít okapy" a pak uvidíte!
Pomocí multikulturních hřbitovů své pojetí unikulti prosadím!

Větší vlastenec řekl(a)...

O tématu hřbitovů, uložení ostatků našich lidí a našich dědičných nepřátel jsme psali již loni.
Závěr z vlastenecké diskuze plynoucí :
Naši otcové a dědové Marxužel nedokončili skvěle započatou práci, nevylikvidovali všechny fašistické hřbitovy, všechny papeženecké "svatostánky". Jejich práci tedy musíme dokončit my. A taky ji dokončíme !

Čest a Nazdar !

Jakub S. řekl(a)...

Pokáď jde o posledního Velikého Eca, právě byl vržen s veškerou slávou na český knižní trh jeho překlad. To je fofr, to je fofr!!
(Kdo hned poznal, z kterého nádherného českého filmu to je a která báječně jedovatá baba to říká, má u mě... prachy nemám. Uznání.)

Jakub S. řekl(a)...

Od souvratě ku souvrati, jak vás dnes to slunko zlatí. Velké širé rodné lány, buďte vy nám požehnány! - ano. Klasik již před sto lety předjal závratný pohled přes vítězně sjednocená bývalá ubohá políčka - poté, a zajisté opět v budoucnu, jediný lán pšenky či kukuřice (po inspiraci s. Chruščovem) od obzoru k obzoru. Remízky, meze, hráze s křovím - vše zapadne do zlé minulosti! A bude. A je.

informace řekl(a)...

To KPFR
No a má bejt? Že se menuje Zjuganov a ne Žuganov?

Hlavně že dostal řád «Почётный гражданин города Орла».

informace řekl(a)...

No tak doufám, Jakube,
že budete jeden z prvních, kdo si to veledílo koupí. Dobrý prostředek pro usnutí. Zaručuju. Já jsem to ani celé nedočetla, šla na mne spavá nemoc.
A nezapleťte se tam v těch meandrech natolik, aby se z Vás nestal nakonec antisemita.

Větší vlastenec řekl(a)...

No to mě teda vážně zajímá, ve kterém že "nádherném" českém filmu jedubaba mele o "posledním Velikém Ecovi".

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, vážený Jakube S.
Po našem opětovném (a konečně konečném) vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem a demokracií opět rozoráme všechny meze, scelíme naše rodné širé lány do lánu ještě širšího, (ú)rodnějšího.
Naše budoucnost bude ještě zářivější než bývala za éry naší první samostatnosti (1945-1989).
Jak to bude možné ?
Jednoduše - poučili jsme se z minulých chyb. Počtěte sobě pozorně příspěvky zdejších vlastenců - ne všichni sice mají zdravý vztah k zespolečenštění výrobních prostředků, ale k nepřizpůsobivým osobám (Cikánům, Němcům, Američanům atd.) mají všichni vztah zdravě antagonistický.

Tudíž budeme následovat správné kroky našich otců a dědů, učiněné za tzv.Druhé republiky a později za tzv.Protektorátu, a ještě později po osvobození :
Nebudeme podporovat sionisty, ani tzv. naše, ani k nám uprchlé z jiných zemí.
Rasově čisté Euroameričany humánně odsuneme do Evropy.
Práce se štítící živly soustředíme v pracovně-převýchovných táborech, připravíme konečné řešení jejich otázky.
Po vyřešení výše uvedených otázek zintenzivníme třídní a národní boj.

Výsledkem bude kýžený stav : Sociální dávky jen Slovanům, od jiných národů a tříd humánně vyčištěná vlast.
A skřivánek bude zpívat a jásat, Slunce jasně zářit z oblohy i z Kremlu, náš prezident se bude moudře usmívat a líbat malé roztomilé blonďaté pionýrky, v ocelovém srdci republiky kout se bude žhavé železo, noví Zátopkové, Werichové (a nestárnoucí Karel Gott) budou reprezentovat naši opět osvobozenou vlast.
A tančit, tančit se bude všude !


Čistota - půl zdraví, národní čistota - celé zdraví !***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

informace řekl(a)...

Jížišmarjá,
přečtěte si lidi, jak mu podkuřujou na Reflexu. Ale Osservatore romano je ťal pořádně, už tam s ním polemizuje, samozřejmě "hrdinsky" na cizím poli.
„Má kniha naplno ukazuje, jak hodně byl Vatikán v druhé půli devatenáctého století antisemitský a jakého zla se na Židech dopustil, takže je zřejmé, proč například vatikánský deník Osservatore Romano tasil drápy. Je to pomsta, nic víc.“ říká.
Ať nekecá, nebo praskne jak nafouknutej balon.
A ta novinářka, co s ním dělá pohovor, má v hlavě vylízáno.

informace řekl(a)...

Ona tam ta dáma píše v úvodu: "Ve svých dvou bytech pečlivě opatruje přes 50 000 knih, honosí se bezmála třemi tucty čestných doktorátů a podle vlastních slov vůbec netuší, kolik peněz má na kontě."
Měla se ho zeptat, kolik z těch knih vykradl pro své romány, plagiátor!
A peníze mu na kontě spočítá daňový úřad. Žádné obavy! Stejně asi neplatí daně, když ani neví,kolik peněz má.

informace řekl(a)...

A přečtěte si, jaké chvalozpěvy na tom píšou na literatura.cz

"Všechny shora uvedené skutečnosti mě vedou k závěru, že Pražský hřbitov Umberta Eca je velkým „historickým“ románem s jedinečným přesahem do současné skutečnosti. Čtenářům, kterým se podaří „přeformátovat“ do logiky ne zcela snadno čitelného proudu románové negace, se naskytne pohled na odvrácenou stranu skutečnosti, stejné skutečnosti, o které se s úspěchem učíme na školách."
Jo, jde o to "přeformátování". To je ten problém. To si musí pořád čtenář říkat, vono to tak nebylo. Ale jak to vlastně bylo?
Páni, ti Češi jsou ale patolízalové.
To Němci ho setřeli bez milosti hned. To jsou jiní pašáci, vlastního úsudku schopní a nebojící se říci, co si myslí.
Zvláštní, že jim Eco nenadává.

stk řekl(a)...

Začínám mít opravdu velkou chuť si toho nového Eca přečíst. Tak rozporuplné kritiky - to asi bude velká věc. Pozítří jdu na lov.

informace řekl(a)...

Jen běžte, STK
a hlavně se při čtení nezapomeňte "přeformátovat", abyste to všechno nebral doopravdy. Jestli neznáte italskou a hlavně francouzskou literaturu druhé poloviny 19. stol, bude se Vám zdát fantazie autora velice bujná. No, to nevadí. Třeba se Vám bude líbit. A nebuudete mít pořád dojem nějakého déjà-vu.
Napište, až se tím prokoušete.

Jakub S. řekl(a)...

Né o Ecovi! Jenom ta poslední věta. Jde o rychlé otěhotnění a je to film VCh, postarší už.

A přeintelektualizované (kristepane), oversophisticated, přešpekulované, překombinované mnohovrstevnaté (!) a navíc tlusté romány - na ty jsem ke svému vlastnímu údivu přestal mít už dávno chuť. No budeme uvidět... teď musím dorazit z N detailní popis jednoho vozu. Nějak mi schází další vložený důchod, mezilehlý. No když bude nejhůř, šak mám děcka.

Jakub S. řekl(a)...

Tutti santi... to bych jednou chtěl, jenom na chvilku, nevědět, kolik peněz mám na kontě. Já to teda nevím ani teď - radši. Než se odhodlám tam zas něco dodat.
Už chápete poslední roky, jak vzniká, pomalu a neznatelně, obecná negativní a posléze revoluční nálada nejširších vrstev? Lhostejnost, pohrdání, zhnusení, znechucení. Oni to nevidí. O n i to neviděli ani jindy. Pak se divili.
No, domani e un altro giorno. Zítra je taky den...

Větší vlastenec řekl(a)...

No právě, vážený Jakube S.
Chudí a bohatí.
Pyšní a všemocní, a uražení a ponížení.
Antagonismus. Nesmiřitelný.
Třídní boj. Schůze a tábory lidu, stávky, demonstrace.
Útlak, věznění, vyhnanství. Šibenice, zeď Père Lachaise.
Revoluce.
Boj.
Vítězství.
Budování a čištění, radost a tvrdá práce.

Bylo a bude.
Komunismus.
Zlatorudý věk. Až do konce Vesmíru. A pak, možná, nanovo.
S každým obnovením Vesmíru a Dějin zrodí se Slunce a Lenin, dojde k VŘSR.
V tom je naděje.

Pravda vítězí !

Šaman řekl(a)...

K opakované dremagogii VV: "Ano, dokud kupříkladu Velký Šaman bude tvrdit, že v Liberci žilo za fašistů víc Čechů než za buržoustů..."

Toto jsem NIKDY netvrdil, to tvrdí VV. Opakuji, že v roce 1939 došlo k vytvoření Velkého Liberce, kdy se spojil s okolními obcemi: Takže vzrostl celkový počet obyvatel. Takže z různých statistik se lze dočíst různá čísla. Procentně stav Čechů v Liberci za války klesl.

VV používá negace, takže se někdy zdá, že je komunista. Jenže při téhle negaci se zdá, že je zase nacista.

Asi je nakonec svým způsobem obojí. Ono to tak vypadá, ono to má tu barvu, ono to tak chutná, ono to tak smrdí. Ano, pivo to není. V ústech to převalovat nebudu.

Anonymní řekl(a)...

Tak mě napadá inzerát:
Hledá se svobodný bezdětný nimrod, který odplevelí tuto kotlinku od této podivné osoby. Tato osoba je pijavicí veřejného života a opět vylézá zpod kamene!

Kopretina řekl(a)...

Smutnou pravdou je, že muslimové v Súdánu brání humanitární pomoci křesťanskému jihu...sypeme peníze muslimským státům a na ostatní kašleme. Například palArabové dostyávají ročně pomoci odevšech 3 miliardy dolarů, zatímco zbídačené Haity dostalo jenom 20 miliard...Holt není člověk, jako člověk, nejvzácnějšími lidmi všech dob jsou palestinští Arabové...Čím si vysloužili naši lásku? To je jednoduché, avým primitivním a zlým antiizraelitismem no a my řekneme, jsou proti Izraeli, jupí, jsou i našimi přáteli, tak je podporujeme. Pro lásku Boží, proč se nevzpamatujeme, odpověď, nevzpamatujeme se nikdy.

Fluora řekl(a)...

Ne prosím! Veselé medvídky definitivně nelikvidovat.
Když je toho koulování a vyvádění moc, zachovat se jak k Raťafákovi z kresleného Médi Bédi.

Text: "Raťafák je hodnej pejsek! Bum!"

Harpyje řekl(a)...

Proboha, Kopretino, přemýšlejte aspoň trochu, než začnete psát!

Jakub S. řekl(a)...

Jo, jo... až do konce a nanovo. So it goes. Haj hou. Cosí vanno le cose. So ist der Weltlauf, mein roter Bruder (Olda Šetrný).
H, ono to ale opravdu nejni tak jednoznačné a -duché. Naštěstí! O l á s c e není řeč, že. To je emocionální kvalita, nikoliv racionální či volní. A nemyslím, že moc přeháním, když pronesu, že nikdo z dnešních evr. politiků a vůbec vzdělaných kvalitních lidí cítil k tzv. Pal. lásku.
Evropa se chce cítit poctivě, objektivně. A teď jsem původně napsal: - poctivá. Jenže E. je žena, že... A u té to znamená, že si s nikým nezadala. A tahle příliš lehkověrná a otevřená roba si zadala s tolika divnýma, divokýma, nevypočítatelnýma partnerama - Už by měla mít rozum, co? Ať ji poučí rodiče: antika, Judea. Ite, missa est...

Harpyje řekl(a)...

Nechápu, co tím chtěl autor říct, Jakube, ale jsem rovněž toho názoru, že žádný soudný evropský politik, natož "my", jsme v sobě objevili lásku k Palarabům, anebo že "nejvzácnějšími lidmi všech dob jsou palestinští Arabové".
Tahle hysterická Schwarzweissmalerei, zevšeobecnování a zveličování mi začínají jít na nervy.
Nedávno udělala Kopretina na Psu z výroku jednoho francouzského diplomata (In 2001, Daniel Bernard came to public attention when, as French Ambassador to the United Kingdom, he was quoted as saying: "All the current troubles in the world are because of that shitty little country Israel.") zásadní postoj všech evropských politiků, protože jsou "levicoví".
Je to asi zrovna tak pravdivé, jako že Židé řídí politiku USA nebo že ovládají všechna média.

stk řekl(a)...

PalArab jest Arabem palestínským (pal. Arab) nebo snad palebným podle vzoru "palpost"? [;>))
Nicméně Kopretinka už jiná nebude. Je to prostě osůbka vášnivá. Napřed píše, pak myslí.
=============
Pokud ovšem máte chuť na kamenování, je tu k dispozici nepopiratelně zamindrákovaný človíček, který už ani nepíše, ten škytá. Mám jeho živou představu - mladý, uhrovitý a odulý. Nikdo ho nemá rád, maminka mu před týdnem řekla, ať už k sakru začne něco pořádného dělat místo toho vysedávání u počítače a bezesporu nejškaredší holka z jejich třídy mu předevčírem napsala, že i kdyby byl posledním "chlapem" na světě, tak by se ho nedotkla ani pokáleným dřívkem....
Takže hošík prudí. Druhá možnost je těžší forma stařecké demence. Pokud je b./ správně, pomůže už jenom humánní utracení.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ne, neovládají !
Marxudík, vážená paní Harpyje, všechna média pořád ještě nejsou ovládána Těmi, jejichž jméno nepíšeme !
Například u nás v Česku stále ještě vycházejí, v podmínkách téměř partyzánských, hned DVA naše české deníky : Právo a Haló noviny.

Čest jejich práci !

Harpyje řekl(a)...

Ten, jehož jméno nevyslovujeme a nepíšeme je jen jeden! Lord V.......t!
Ty, které máte na mysli, nazýváme sionisty!

Větší vlastenec řekl(a)...

No dobře, dobře !
Já jsem, jak jistě víte, hrdý Čech, neochvějný bojovník za obnovení plné samostatnosti naší vlasti a tradičního slovanského společenského zřízení.
Takže se nepřátel nebojím, na množství nehledím.
Ale musím respektovat realitu - však víte, jak to myslím. Prostě se my Češi nechováme jako hloupí Poláci, kteří opravdu na množství nepřátel nikdy nehleděli, a dopadli jak sedláci u Chlumce, že.
No, a zdejší vlastenecké Doupě je přifařeno k Neviditelnému Psu, a Pes je nedílnou součástí jistých novin, ovládaných ...
Takže se pohybujeme ve sledovaném terénu.
Každé naše slovo, každá ČÁRKA z našich příspěvků putuje po síti Leninvíkam, tam si ji čte Marxvíkdo.
Takže opatrně.

Jakub S. řekl(a)...

Mně se všecko zdá, že je to za bé...
Za cé, dodávám do diskuse: celoživotní smolař, neuspěvší ani v základce (čtverkař, možná z osmé či sedmé třídy), ani za komančů (nechtěli ho nebo nestačil proniknout, osvědčit se), v devadesátých dostal nový elán k nadávání, navíc pak internet - vono psat anonymy či dlouze telefonovat se dneska prodraží, a jaká radost volně plivat lejna a na všecky svobodně házet vulgární slovíčka - doma mu to netrpí a do hospody už asi nemůže (nepustí ho, nemá prachy, nemůže už chlastat - zaškrtněte správné!)
A pro nás je tu radost, že zas někdo absolutně bez povědomí, jak oznamuje do světa svou ubohost, je tu nám k dispozici...

Harpyje řekl(a)...

Když už jsme u těch sionistů, mohl by mi někdo říct, jestli česká média informovala o tom, kdo vůbec ten deal s chudákem Šalitem vyjednal? Já jsem se to dozvěděla teprve z israelských novin, zde se o tom vůbec nepsalo.
To je správné, že jste tak obezřetný, Vlastenče! Opatrnost je matka moudrosti, a v dnešní době se nevyplácí říkat pravdu! Podívejte se, jak dopadl Láďa! Jak po něm šli! A to nejen kvazisanitární hyeny!
Co ten asi musel vytrpět!

Harpyje řekl(a)...

Asi mám problém s mým úchopovým instrumentáriem, jak říká Janyška. B jako ten anonym, co se zde několikrát v noci vyzvracel?

Jakub S. řekl(a)...

Jo, tohle kuriózní individuum. A Janyška už se stává citovaným autorem, koukám - ! Eště že to nejni ve sledovaných journalech...
A kdo to vyjednal, že teprve tisícovka teroristů, vrahů, agresivních lidiček je rovna jednomu chudákovi klukovi v zeleném? No, na Valachoch sa praví: to sa tutle! To se zatím nedovídáme nikde. Ale dodatečně se to jistě dovíme. Investigativní journalistika je někdy dobrá! Ne? Jo!

Harpyje řekl(a)...

Ale ano. Tentýž BND agent, který zprostředkoval výměnu těl Ehuda Goldwassera a Eldada Regeva za tu lidskou zrůdu Samira Kuntara. Zajímalo by mě, jestli mezi těmi propuštěnými Palestinci budou i vrahové rodiny Fogel.
Ta cena, kterou Israel platí, je hrozná.

Jakub S. řekl(a)...

Je.
Obrovské rozpětí ambivalence tohoto rozhodnutí (neboť zatím to ještě pořád není fait accompli!): protipólem je obrovská, obecně uznaná hodnota života každého individua, každého jednotlivého občana. U Židů a křesťanů. Výsledek, očekávaný (mnou): budou se napříště snažit je prostě raději, solo per sicurezza (prostě pro jistotu) tak či onak zabíjet. Direi di sí. Jako u nás 38 a 48, jako s cigánama: dobré řešení není. A řešit se musí, tudíž dřív či pozdějc bude. Víc radši nic.

Větší vlastenec řekl(a)...

Máte ty letopočty trošičku popletené, vážený historiku.
Němce-fašisty, snažící se o odtržení "svých" území od naší vlasti, jsme humánně likvidovali už v roce 1919, a pak až v letech 1945-46. (V r.1938 po nás stříleli, takže se to nepočítá.)
A buržoasii jsme humánně likvidovali od r.1945 do poloviny zlatých let šedesátých.

Co se konečného řešení cikánské otázky týče, naprosto s Vámi souhlasím. Ale víc už napsat nemůžu, nebo nás oba Velký Šaman Marxvíproč obviní z "nacismu".

Čest a Nazdar !

drak řekl(a)...

Co se týče práce naší kosmické kanceláře, začínám se obávat ba přímo děsit. Dokud se to všechno týkalo jenom sem tam akademie věd a jenom sem tam ministerstva školství a nezajímal se o to nikdo větší nežli náměstek primátora, tak aspoň bylo jisté, že v tom oboru nelítá dost peněz, aby to nějakém vykutálenému padouchovi stálo za jejich privatizaci. Zároveň s tím bylo jisté, že nám tam nějaký tunelářský pazgřivec a zmetek neudělá mezinárodní ostudu. Nyní, když se ta záležitost dostává pod ministerstvo dopravy, kde už mají bohaté zkušenosti třeba s mýtnými bránami od Kapsche, jinými slovy neboli jedním z tunelů desetiletí, tak se začínám bát, že se té kanceláři zvedne rozpočet na řádově desítky miliard ročně, rozjede se několik desítek projektů, jediné co bude jisté na 100%, je, že prachy vyletí komínem (budou zprivatisovány těmi správnými lidmi), ale nakonec asi ani jeden z projektů nebude dokončen ani včas ani v patřičné kvalitě, bude z toho kopec ostudy ztráta prestiže, kterou máme valnou ve stále menším množství oborů lidské činnosti, ale tady jsem jí doteď měli mimochodem velmi dobrou a zdá se, že jsme na nejlepší cestě o ní přijít, tuneláři a zmetci totiž dostali zájem rozšířit si portfolio o další obor. Ach jo.

Co se týče ochrany nosorožců a zvířat obecně, souhlasím v podstatě s Mrtvou Kočkou. Lidstvo začíná být pěkně přemnožená pakáž a pakliže je někdo za současného stavu, kdy jsou mnohé živočišné druhy doslova a do písmene před vyhynutím vzít flintu a pro pár šupů je jít zastřelit, tak je prostě odporná škodná, takový genetický odpad, vůči kterému by měla být uplatněna genocida a to včetně jeho potomstva. Zrovna tak by měla být uplatněna na ty mizerné impotetntní žluťáky, co ta skolená zvířata či jenom některé jejich součásti kupují. Nelibuji si v zabíjení, ale střelit do toho pytláckého ksindla, nebo toho zmetka, co kupuje ty nosoržčí rohy, by mi opravdu potěšilo.

Blackberry? Vystavit server jedné skoro monopolní firmy ostrému provozu na internetu a postavit si na tom živnost a dát tomu de facto všanc své dobré jméno? Toho bych upřímně řečeno opravdu velice bál. Myslím, že pánové u Blackberry dost podcenili rizika, do kterých se pustili a neuvážili možné následky. Nu ale kdo chce kam, pomožme mu tam. Jenom nevím, proč se té kyberprostorové pakáži musí to její řádění za každou cenu tak hodně usnadňovat.