neděle 30. října 2011

MOBY DICK: Jakpak je dnes u nás doma

Lékaři-stachanovci, extrémě zkorumpovaný sytém, nejlepší američtí spojenci a zlatá Petra
**************************************************************

Neděle 23. října 2011
Hosté Zifčákova hotelu nebyli v Karlově Studánce připuštěni k volbám. Volby byly opakované právě kvůli agentům agenta Zifčáka, kteří se do obce účelově přistěhovávají dva týdny před konáním voleb. Agent StB se možná bude odvolávat až k Evropskému soudů pro lidská práva.

Mrtvá Kočka: "Asi založím soud pro nelidská práva."

Český miliardář Petr Kellner odjel do Číny podpořit rozvoj svého lichvářského (20 - 40 % RPSN) Home Credit.

BTW: Lichva je trestný čin, jehož se dopustí ten, kdo zneužívaje něčí rozumové slabosti, tísně, nezkušenosti, lehkomyslnosti nebo něčího rozrušení, dá sobě nebo jinému poskytnout nebo slíbit plnění, jehož hodnota je k hodnotě vzájemného plnění v hrubém nepoměru, nebo kdo takovou pohledávku uplatní nebo v úmyslu uplatnit ji na sebe převede. Tak praví české právo. Co české právo nepraví je, od jaké hranice jde už o lichvu. Ve Švýcarech u spotřebitelskýczh úvěrů je to 15 %. Ve středověku to bylo mezi 15 - 35 %. Reklama: "Přijďte k nám, my vám dáme peníze" je navíc podvod.

V Česku je legální cokoli, třeba i půjčky u společnosti Ferratum, jejichž roční úročení přesahuje 4000 %. (Podle hesla Lichva v české Wikipedii.)

Českému vězeňství chybí 1,3 mld. Kč. Trpí skrytou zadlužeností, nedostatkem bachařů a přebytkem vězňů. Přeplňování cel je už za hranou zákona, ačkoli věznice pro ně zabraly spoustu tělocvičen, televizních místností a knihoven. Někteří vězni plánují vzpoury, jiní plánují žaloby proti státu. Třeba by mohl jít sedět i ministr spravedlnosti. Tedy - pokud by pro něj Vězeňská služba našla volnou celu...

Českému vězeňství chybí i několik miliardářů typu Radovan Krejčíř.

Ze sportu: Tenistka Petra Kvitová nastupuje v Turnaji mistryň v Istanbulu jako světová trojka WTA.

Pondělí 24. října 2011
Vinohradská nemocnice se patrně poprvé ve své historii podívala na pracovní úvazky svých lékařů. Ukázalo se, že řada lékařů zvládne 2,5 pracovního úvazku - ačkoli to zákoník práce neumožňuje. Byl rovněž nalezen kandidát na zápis do Guinessovy knihy rekordů: Jeden lékař stachanovec pracoval na 6,2 úvazku. Pokud uvažujeme standardní pracovní čtyřicetihodinový týden, pak to činí 248 hodin týdně. I pokud by pan doktor pracoval i o víkendu, pak by dělal více než 35 hodin denně.

Mrtvá Kočka: "A to by ještě každý den musel vykázat 3 hodiny pracovních přestávek..."

Žena Moby Dicka: "Ale takhle to přece v českém zdravotnictví funguje už nejméně 40 let! Největším zájmem určitého typu lékařů byl vždy - počet úvazků!"

Ministerstvo průmyslu a obchodování zveřejnilo kompletní seznam všech 3698 veřejných čerpacích stanic. Řidiči si tak mohou ověřit, jestli ta pumpa, co o sobě prohlašuje, že je pumpa, je oficiální pumpa. Totiž, jestli je pod dohledem policie, hasičů a Čoiky.

Aha, takže ilegální pumpy, které se ministerstvu nenahlásí, o těch Čoika, hasiči ani policie nejspíš nevědí. Takže ani nemohou dostat pokutu, to je logické...

"Nikdy jsem nedoufal, že se toho dožiju, ale neuvěřitelné se stalo skutkem." (Fotograf Josef Koudelka na výstavě svých fotografií ze srpna 1968 v moskevské Galerii bratří Lumiérů.)

Úterý 25. října 2011
Policisté našli ve třech noťasech prográmek, který při "nezávislém elektronickém losování" zajišťoval přihrání kšeftů těm správným firmám. Program si převezme potřené číslo a po losování smaže stopy. Ale ne sebe. Odhad vynaložené programátorské práce: Půl hodiny. Odhad vylosovaných zakázek: Dvě miliardy. Za návrh tohoto programu se možná zasloužila i ostudná "Karlovarská losovačka". Ve výběrovém řízení se totiž objevují stejná jména firem i lidí.

Ty dvě miliardy jsou součtem investic z 36 projektů. Miliardu z toho zaplatí EU. Nebo nezaplatí - když se ukáže, že byl výběr zmanipulován. Realizované projekty by pak zapatili čeští daňoví poplatníci. Anebo by se nezrealizovaly.

V této souvislosti je pozoruhodné, že si radnice vybírají osoby a firmy, profláklé už z Karlových var...

Loterijní žraloci tlačí na neziskovky a občanská sdružení, aby za ně bojovaly proti zákonu o zdanění hazardu.

Velkou finanční práci odvedla pětačtyřicetiletá úřednice České národní banky. Pečlivě roztrhala 88 pětitisícovek, tedy sumu 440.000 Kč. Jednu část odevzdala v době platnosti starého zákona o vracení bankovek a dostala za ni čtvrtinu hodnoty. Druhou část přinesla do jiné banky po novele zákona, kde ji po 1. červenci vyplatili plnou hodnotu. Na jedné pětitisícovce trhla 1.250 Kč, na všech dohromady 110.000. Kvůli blbejm sto tisícům přišla o práci v ČNB (pochopitelně!), a ještě bude možná bručet rok ve vězení. Náhrada škody se předpokládá samozřejmě - je totiž dostatečně malá.

Mrtvá Kočka: "Měla ty prachy raději půjčit na úrok - třeba Kellnerovi!"

"Rozpočet na příští rok musí být v parlamentu schválen, i když nebude stát na reálných číslech." (Miroslav Kalousek, ministr financí.) Co je reálné? Že se sníží příjmy a zvýší výdaje státního rozpočtu. Nečekají nás snadné časy, ale už se pracuje na krizových scénářích. Nejspíše už na jaře předloží vláda parlamentu další úsporné balíčky.
"Je to téma, ze kterého máme nervy." (Premiér Nečas.) My taky, Petře!

Češka Petra Kvitová vyhrála v červené skupině v Istanbulu svůj první zápas. Porazila Rusku Věru Zvonarevu (6. na žebříčku) ve dvou setech 6:2, 6:4. Turci spíše sledují zápas o život lidí, kteří jsou zasypaní po zemětřesení. Je zabito asi pět set lidí. Další zápasy probíhají u náklaďáků s potravinami.

Středa 26. října 2011
Na tiskové konferenci po jednání poslaneckého výboru se poslanci VV spravedlivě rozhořčovali. Vyvedlo je z míry, že jejich návrh na zachování "stravenkového systému" nepodpořila "sociální opozice". ČSSD zjevně pochopila, že když se budou dávat peníze zaměstnancům rovnou, pak jediným, kdo prodělá, budou - stravenkoví veksláci.

A málokdo si spočítal, kolik času - a peněz - ušetří firmy, když se stravenková agenda úplně zruší...

Ministerstvo financí postupovalo nezákonně v některých případech povolování hracích přístrojů. Jednak nebyly respektovány platné obecní vyhlášky a jednak byly povoleny i stroje, na nichž se může prohrát více, než dovoluje zákon. Praví se tak nikoli v policejní správě, ale v posledním kvartálním přehledu ombudsmana Pavla Varvařovského.

Tak ministerstvo financí samo být stíháno (zatím) nemůže, ale určitě na něm sedí nějaký pacholek, který by měl konečně dostat přes pracky, nemyslíte?

Temelín: Byla uzavřena další etapa EIAP, během níž přišlo 10.000 připomínek: 7 tisíc z Rakouska a 3 tisíce z Německa. Asi se stavět nebude. Rakušané a Němci se totiž jaderných elektráren bojí, čímž se jejich životní prostřední nepochybně zhoršuje.

Mrtvá Kočka: "Vypněte jim síť!"

Tak už ne: "Hoďte na ně síť?"

Ministerstvo válčení vydalo pro své velitele příručku, jak zapřahat koně: Hlavou ve směru jízdy. To je tedy historie. Teď se vydala příručka pro velitele, jak rozpoznat extremisty v armádě:
Prokazují nadměrné znalosti extremistické povahy. Projevují zvýšený zájem o bojové technologie, prostředky boje zblízka či nové typy trhavin. Mají o sobě vysoké mínění, mají přehnané sebevědomí a považují se za skvělé vojáky...

Příručka také velitele seznamuje s rozdílem mezi pravicovým a levicovým extrémuismem: Levičáci hovoří o "buržoustech", kdežto pravičáci nadávají na "rákosníky" a "židáky". Politicky uvědomělí extrémisté pak láteří na "novodobou totalitu" a "tento zkorumpovaný systém".

Čtvrtek 27. října 2011
Spoludirektoři Evropy Sarkozy a Merkel zabránili svými vlastními těly útěku bankéřů z jednací místnosti v Bruselu. Výsledek: Česku bude odpuštěna polovička jeho dluhů, musí ale slíbit, že do roku 2020 se zadluží na 120 % HDP. Česku? Překlep: Řecku bude odpuštěno.

Český premiér Petr Nečas odletěl z Bruselu už večer směrem zapadajícího slunce a stihl tak přespat v rezidenci Blair House. Tam, co spává Alžběta II., britská královna. Kde si z českých politiků schrupnul pouze Václav Havel. Dnes má pan premiér na jednání s prezidentem B. Obavou zachránit USA. Barák bude nabízet US nadzvuková letadla (ke koupi či pronájmu), bude prosit o převzetí správy Afghánistánu z rukou NATO (US Army) do rukou českého vojska a bude škemrat o šanci pro americkou firmu Westinghouse při dostavbě Temelína.

Mrtvá Kočka: "Pro americkou firmu se 75% podílem japonské Toshiby."

Armáda ČR stáhla vlajku nad kosovským městem Šajkovac. Po dvanácti letech tak pro nás končí mise KFOR. Plukovník Jaroslav Kankia předal symbolické klíče od bývalé české základny zástupcům místních obyvatel. Ony by ty klíče nemusely být až tak symbolické - na místě zůstává část ubytovacích kontejnerů, vojsko nelikvidovalo ani vybudované osvětlení a oplocení, "které bude sloužit obyvatelům nedalekého města".

Žena Moby Dicka: "Jak »slouží« oplocení?"

Mrtvá Kočka: "Někdo přes ně nemůže dovnitř  - a někdo ven."

Lukáš Kohout, zdatný organizátor leteckých zájezdů s Poslaneckou sněmovnou, byl potrestán za svou oraganizaci několika proticikánských demošek na severu Čech. Českolipský soud mu napálil desetiměsíční trest. Vládnoucí zkorumpovaná totalita zneužila Lukášovy podmínky za jeho předcházející podvod a krádež. Bojovník za práva bílých si není vědom porušení podmínky. Soud mu však připomněl, že kašlal na návštěvy u probačního úředníka, ba ani se "nesnažil uhradit škodu".

Tak výšeuvedené je samozřejmě míněno ironicky. Avšak - kolik asi je jiných chlapců v podmínce, kteří kašlou na probačního úředníka a nenahrazují škodu? A projde jim to, protože se "nezviditelňují"?

Kellner (PPF) a Komárek (KKCG) jsou už majiteli zkrachovalé Sazky i podle antimonopolnímu úřadu. Takže ji mohou převzít. Kdo převezme financování českého sportu, se zatím neví.

Ani to, jestli sportovní bafuňáři, kteří léta seděli v pohodlných seslích správních orgánů Sazky, za což pobírali tučné odměny (prakticky úplatky), budou nuceni nahradit miliardové škody...

Petra Kvitová vyhrála v červené skupině v Istanbulu svůj druhý zápas. Porazila světovou jedničku Dánku Caroline Wozniackou (6:4 a 6:2). Už má jistou účast v semifinále. Nevím, ale noviny psaly, že v úterý prý získala sklap Věry Zvonarevé, ale té evidentně vlasy zůstaly. Nebo žeby Věra měla paruku?

Pátek 28. října 2011, 93. narozeniny ČSR, státní svátek
Americký prezident Barák Obava si pochvaluje Česko jako nelepšího spojence. To ještě nevěděl, že mu Kalousek nejspíše škrtne prodej ef šestnáctek do Česka.
"Ze zhruba 45 minut rozhovoru se otázka Temelína týkala asi čtyř minut, nebylo to dominantní téma," pravil premiér Petr  Nečas o svém rozhovoru s B.O. Mimo další záležitosti spolu oba státníci projednali i záměr otevřít naše výcvikové středisko pro piloty vrtulníků všech zemí NATO. Je to český záměr.

Mrtvá Kočka: "Dobrý záměr. Vrtulníky NATO budou bránit Temelín před rakouskými diverzanty. Nebo v případě, že Česko stáhne kalhoty a Temelín zruší, budou mít piloti v temelínských chladicích věžích dobrý cvičný terč."

Premiér Nečas dopoledne položil květiny k pomníku Tomáše Garrigua Masaryka we Washingtonu.

Prezident Václav Klaus položil květiny k pomníku Tomáše Garrigua Masaryka na Hradčanském náměstí, pronesl projevy a vyznamenal české osobnosti, které bojovaly proti nacismu a komunismu, anebo se jinak zasloužily o stát. Tentokrát se stihlo vyznamenat veterány ještě za živa. Jediný řád in memoriam převzal otec šestnáctiletého hrdiny Davida Sukače z Ostravy, který vloni v srpnu zahynul při úspěšné záchraně tonoucího kamaráda.

Češi nevědí, proč by vyvěšovali vlajky. Žádný mezinárodní fotbalový mač nehrajeme. Možnáže by si to zasloužila alespoň naše Petra?

Kvitová (2. na žebříčku WTA) vyhrála v červené skupině v Istanbulu svůj třetí zápas. Porazila Polku Agnieszku Radwaňskou (7:6, 6:3). Červenou skupinu vzhrála beze ztráty setu.

Sobota 29. října 2011
Protikorupční policie stíhá dva soudce a jednu úřednici Okresního soudu v Litoměřicích za zneužití pravomoci a přijetí úplatku. Jeden soudce je ve vazbě, druhý je stíhán na svobodě.

Mrtvá Kočka: "Policie stíhá, stíhá, dostihnout nemůže."

Česká spořitelna vyhrála tendr na "sociální karty". Kšeft tak vyfoukla Komerční bance a ČSOB. Vyhráno nemá, protože k antimonopolního úřadu se odvolala - ČSSD.

Mrtvá Kočka: "A kolik má ČSSD bankomatů?"

Kvitová porazila v semifinále Turnaje mistryň Australanku Samanthu Stosurovou (5:7, 6:3 a 6:3).

Neděle 30. října 2011
Nejlepší finanční ministr východních ekonomik Miroslav Kalousek přednesl tři vize hospodářského vývoje na příští rok:
Nebude to tak, jak to vypadalo v červenci, kdy se odhadoval růst v příštím roce na 2,5 %. Když to půjde dobře, tak hospodářství poroste o 1 %. Pak bude chybět 17 miliard do právě schvalovaného rozpočtu.
Když to půjde hůře, pak bude růst jen nula. Na to je třeba připravit krizový scénář.
Matematicky nás ještě může čekat pokles. Pak musíme mít scénář katastrofický.

Nechcete se nechat očkovat proti ptačí chřipce? Přebytečným zásobám vakcíny došla trvanlivost a půjdou do spalovny.

Ve finále Turnaje mistryň v Istanbulu hraje Petra Kvitová a sto tisíc českých chlapů v televizních hospodách s Běloruskou Viktorií Azarenkovou.(7:5, 4:6, v 18:00 je třetí sada 1:1). Chlapi vyhrajou vždycky!
Ale tentokrát vyhrála i Petra. (Třetí sada 6:3 v 18:41 SEČ). Blaho a peněžní výhru přejeme!

(Ambrožova oprava: Chlapi se v hospodách dívají na Buly na ČT4 - hokejová sezona je v plném proudu.)

Česko v noci provedlo přechod z letního času na středoevropský. Minimálně o měsíc později než mělo. Takže těch pár procent elektrické energie, které se v září ušetřilo, se během října zase promrhalo. Důležitější je, že se to provedlo jednotně v celé EU.

Žena Moby Dicka: "Jednotně a blbě."
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick
---------------------------------------
Neregistrovaným komentátorům je možno vyjádřit se k tomuto článku
v Šamanově hospůdce U hřbitova

19 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Moje řeč, vlastenče, soudruhu a soukmenovče Moby Dicku.
Už abychom se osvobodili od všech těch multikulti Evropanů a Američanů, už abychom konečně shodili okovy EU a NATO.
Po obnovení samostatnosti již bude hračkou zavést náš tradiční slovanský společenský systém, potrestat eurohujery a pravdoláskaře, odeslat globálno přes naše hranice do Evropy.
Až budeme opět samostatní, snadno si poradíme s lichváři, bankéři, uhlobarony, kulaky, tyrany a zrádci všemi.
Kellner, Nečas, Kalousek a Havel si konečně hezky popovídají při draní peří v NVÚ Valdice, reprezentantce Kvitové bude propůjčen titul Zasloužilá mistryně sportu.
Letní čas už nadále budeme zavádět nikoli po vzoru hloupých a zkorumpovaných Euroameričanů, ale našich starších ruských bratří.
Naši letci budou opět mít své ocelové ptáky, naši modrou hranici nám proti narušitelům pomohou hájit ruští orli, naši hranici zelenou osvědčení němečtí ovčáci.

A tančit, tančit se bude všude !

Větší vlastenec řekl(a)...

Další úspěch našeho školství
aneb
Co se v mládí naučíš ...

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !

Již téměř dvaadvacet let nám eurohujeři a multikulti nadšenci vymývají mozky - marně.
Dvacet dva roky nám nestoudní propagátoři globálna a politické korektnosti vtloukají své „pravdy“ - bezúspěšně.
My Češi a Moravané víme své, zůstáváme sví. Euroameričani si svoje vědomosti a „pravdy“ mohou strčit třeba do pr...avé nosní dírky.

Důkazy o naší přetrvávající svébytnosti lze nalézt nejen zde na vlasteneckém Doupěti a v Haló novinách, ale i třeba na Neviditelném psu. Právě před dvěma hodinami a třiceti minutami se na NP objevil úvodník „Konečně rozumný hlas“. Pan O.Neff, zakladatel a majitel, hezky česky a socialisticky píše „...Němci ... přepadli Francii v historicky krátké době třikrát...“.
Ano, přesně tak jsme se to učili na ZDŠ, přesně tak jsme to slýchali v hodinách M-L (-S), PŠM atd.
Prostě - co jsme se jednou naučili, to už nikdy nezapomeneme. Díky této naší schopnosti budeme moci, po našem opětovném (a nyní již KONEČNÉM) vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem a demokracií, okamžitě pokračovat v našem dočasně přerušeném budování.

Naše pravda vítězí !***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

jiný Honza řekl(a)...

Moby, F-105 je tohle: http://www.airliners.net/photo/USA---Air/Republic-F-105G-Thunderchief/1965781/L/&sid=522b2d7bab717971434d5bb0c1d118b3 to asi ne - ty už jsou jen v muzeu. Babrák nám vnucoval spíš staré nemodernizovatelné verze F-16.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale ale.
Milý a jiný Honzo, Moby Dick je přece velký český vlastenec, velký bojovník proti globálnu a imperialismu, zasloužilý předlistopadový žurnalista. Prostě - žádný euro- či amerikohujer, žádná novinářská rychlokvaška či žumpa.

Prostě - když napíše "ef sto pětek", má na své jasné a břitké mysli stíhací letouny F-105.
Ano, zákeřné agresivní USA uchovává své útočné stroje potajmu v provozuschopném stavu. Když je zatím nemůže opět použít proti vietnamskému lidu, prodá je svému „nejlepšímu spojenci“, velezrádné vládě ponížené a podmaněné České republiky.

Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Ehmm...
F-105 je stíhací bombardér, samozřejmě.

Za nepřesnou formulaci se omlouvám všem vlastencům a vlastenkám.

Milvus milvus řekl(a)...

Až si, pane doktore, vzpomenete, tak bych Vám byla vděčná za zaslání onoho manuálku.

Moby Dick řekl(a)...

Ef šestnáctky, opravuji, dík Jiný Honzo. Omlouvám se.
Jinak: Samo, že už nejsou žádné klasické stíhačky, malými úpravami v podvěšené výzbroji lze udělat ze stíhačky strategický bombardér. Co teď sháníme, jsou klasické interceptory, tedy "stíhačky"…
Za upozornění dík,
\ :-) Moby Dick

Jakub S. řekl(a)...

Milvus - ? Jedná se snad o mne? Nemám ponětí. Ne, že?

Větší vlastenec řekl(a)...

Ne.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ke dnešnímu smutnému výročí

Jak všeobecně dobře známo, právě před padesáti lety došlo k prvnímu uložení nejtěžšího Stranického trestu - k Vyloučení z hrobu.
Soudruh Stalin, jenž už tři roky spočíval na svém přirozeném místě vedle soudruha Lenina, byl přemístěn mezi soudruhy nižší třídy - za budovu Mausolea, na místo sice nejčestnější z celého nejslavnějšího pohřebiště v kosmu, ale přece jen nehodné druhého nejvýznamnějšího muže v dějinách.
Jak k takovému neštěstí mohlo dojít ? Chybou s.Chruščova i celé Strany.
Ano, vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci, přiznejme si otevřeně : I Strana může chybovat.
Jistě, omyly Strany by šly spočítat na prstech jedné ruky, ale došlo k nim. A právě vyloučení s.Stalina z hrobu bylo chybou nejtragičtější.

Za nějaký čas bude Sovětský svaz obnoven ve své plné síle a kráse; jako Fénix povstane z popela spálené země i socialistické Česko, i celá světová socialistická soustava.
Pak přijde čas odpuštění a návratu. Soudruh Vladimir Vladimirovič Putin, President-Obnovitel, za účasti členů Ústředního výboru a Presidia Nejvyššího sovětu, válečných hrdinů a zástupců závodů i kolchozů, jakož i za účasti Stranických a státních delegací z celého světa, slavnostně otevře opravené Mausoleum Lenina a Stalina.
Po Rudém náměstí pak budou slavnostním krokem kráčet gardové pluky nepřemožitelné Armády Ruské federace, zahřmí tankové motory a turbíny mocných leteckých svazů. Za zvuků dělových salv nejzasloužilejší důstojníci navrší před Mausoleum horu ukořistěných praporů, slavných trofejí z Osvobozovací války proti imperialismu, multikulti a globálnu.

Po vojácích zaplní Rudé náměstí hrdinové práce, sportovci, umělci, pionýři - prostě prostý lid.
I jim budou z boční tribuny mávat naši nejvyšší představitelé, předseda Strany a Rady ministrů J.Paroubek a prezident V.Klaus.
Po ukončení přehlídky se představitelé odeberou do Kremlu na slavnostní večeři, a lid do svých bydlišť k lidovým veselicím.

A tančit, tančit se bude všude !

Jakub S. řekl(a)...

Ach to bude krásné. Už to vidím. O takové krásy a povznášející pocity jsou dnešní mladí dočasně okradeni... Nekonečné řady mávajících nadšených Největších soudruhů, tisíce mávátek, třepetálek, vlajek, praporů všeho druhu, nu vót... vsjo budět. V svoje vremja. Nu, pogodi!

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano.
Kapitalismus a demokracie bere lidem to nejkrásnější - pocit sounáležitosti. Naše mladá generace už (ještě) nezažila ten krásný pocit příslušnosti k obrovskému kolektivu všech pracujících, který my jsme zažívali na každém prvomájovém průvodu, na spartakiádních cvičeních, během oslav VŘSR atd.
Naši mladí prostě cítí, že jim něco chybí, že jsou o něco ošizeni.
Někteří hledají náhražku v bezduchém, drogami podpořené křepčení na diskotékách, jiní v oslavách vítězství našich sportovců. Jenže ani společné skákání v nich nevzbudí tu uvědomělou radost, kterou prožívají všichni budovatelé vlasti a socialismu.

Proto jsou liché obavy některých malověrných, že po našem opětovném (a nyní již KONEČNÉM) vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem nebudeme mít naší mládeži co nabídnout. Naopak - my mladým dáme něco, co si nemohou koupit ani za milion € : KOLEKTIV.

Proto hlavu vzhůru a prapory výš; jednou opět zvítězíme.

Čest a Nazdar !

Schumacher řekl(a)...

VV já to vidím stejně. Všechno jak popsáno. Jen ty tanky budou čínské a všude budou vlát portéty Velkého Maa.

Jezte rýži, je zdravá.

Schumacher řekl(a)...

Moby Dicku, to ne. Ze stíhačky nelze udělat straegický bombardér. Podvěšený arsenál významně snižuje akční radius. Strategičnost strategického bombardéru je mimo jiné založena na velkém doletu. Sice lze tankovat ze vzduchu, ale to už rovnou mohou poslat velký vehikl.

Schumacher řekl(a)...

Dodatek : Budeme radostně budovat kapitalistický komunismus s čínskou tváří. Možná, že vás napadne otázka, že třeba ne každý. Odpověď je jednoduchá: To by si nedovolil. Zato ve zdejším folklorním skanzenu bude dovoleno uchovávat národní tradice. Například Většímu Vlastenci se dostane té výsady, že mu bude dovoleno každého úsvitu vystoupit na horu Říp. No, dovoleno. Dovoleno v čínském úředním smyslu. Prostě se tam každé ráno vydrápe bez ohledu na počasí. Tam položí obětiny k sochám Peruna, Svantovíta a ostatních a nechá se při tom vyfotografovat s čínskými turisty. Za to obdrží misku rýže a v den svátku Velkého Maa plátek sojového masa. Víc nic, protože těch dvanáct miliard Číňanů se také musí najíst.

Schumacher řekl(a)...

Dodatek: Jezte rýži, je zdravá. Jezte ji hůlkami, budete jíst déle a sníte jí méně. Bude se vám to hodit.
Ať žije Velký Kormidelník. Východ je rudý.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vždyť to přece ti hloupíhloupíhloupí Američani dělají dávno a pravidelně, to jste ještě nevšiml, Schumachře-utajený antisionisto ?
Postaví stíhač s vynikajícími letovými vlastnostmi, skoro tak dobrými, jako má soudobý sovětský (ruský) stroj, a pak na něj navěsí spoustu všelijaké výzbroje. A je po letových vlastnostech.

Vy to nepamatuje, chlapče drahá, ale tohle provedl i Hitler v určité fázi vývoje Me-262. Prostě - další z mnoha podobností fašismu německého a amerického.

Čest a Nazdar !

stk řekl(a)...

Ne přátelé, ne...
S některými jedinci opravdu nechci mít "pocit sounáležitosti". Začínám zjišťovat, že nejhorší prognózu pro přežití nemá hlupák, jak jsem se donedávna domníval, ale vzdělaný fanatik. Tedy vzdělaný hlupák. Ano, vzdělání povyšuje člověka nad průměr. Vždy a ve všem, tedy i ve fanatizmu. Sice káže podobné nesmysly jako nevzdělaný hlupák, ale má je vědecky a filozoficky položené. A "dialekticky" dokáže ohnout i jinak nezvratná fakta. Přímo hmatatelná fakta. V tom oboru vynikali komunisté. Jsou tito noví hlasatelé svobody, rovnosti a bratrství jinak pojatí komunisté?

Naštěstí předchozí konstatování neplatí o všech vzdělaných lidech, ba dokonce ani o většině vzdělanců. Ale stále je tu ta menšina, "výjimka", která tohle divné pravidlo potvrzuje.

Jakub S. řekl(a)...

První a nejčastěji hraná/zpívaná píseň bude zajisté Nechť deset tisíc let žije předseda Mao. Dovolím si skromně konstatovat, že jsem jistě jediný z vás, jenž zná onu oázu volnosti a svobody v Bubenči osobně, a to zevnitř. Už 1967 jsem tam byl, a probíral bez prostředníků vše, co se v Zemi zítřka tehdy za té Revoluce dělo. Viděl interní filmy atd. Třeba sepíšu.